Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz FIREBLADE78 #118096 üzenetére
Ne a konyhai mosószeres permetezőből indulj ki, mindkettő tetején ott a pumpa.
-
jjeahh
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #118096 üzenetére
Én is kételkedek ennek a hatékonyságában, de olyan olcsó, hogy egy próbát megér. Gondolom a friss sarat és port simán leviszi, a másnapos koszt már sikálni is kell.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Hasaggymeg #118094 üzenetére
Lefújod,vagyis lespicceled azzal az öntözővel. Az ér vmit? Attól hogy locsolsz rá vizet még nem lesz tiszta. Persze jobb,mint ha száradna rá a mocsok egy héten keresztül.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #118094 üzenetére
Egy 5 literest tuti én is beszerzek valamikor ha nem felejtem el, mert sajnálom a pénzt karcher oc3-ra
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz FIREBLADE78 #118093 üzenetére
Ezt komolyan írtam,minden terepezés után lenyomom vele a homokot,földet,sárt és port a hajtásról meg becsúszókról,száradás után meg újrakenem.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
FIREBLADE78
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz inifini #118089 üzenetére
Ezt már ajánlottam bringát tisztítani olyan helyen ahol kevés a lehetőség,terasz,lépcsőház előtt stb.,neked nem játszik?[link] Csak a hajtást,meg a kritikus helyeken lenyomatni kenés előtt megfelelő. ...de ott az 5 literes,az már bringát mosni is megfelel.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
FIREBLADE78
addikt
Most megy m4-en bringa verseny. Ez hol lehet?
-
Zola007
veterán
válasz 6030D #118088 üzenetére
én azért akarok láncbontósat, mert az otthoni tescis láncbontó helyett venni akarok egy normálist (parktool), azt viszont nem akarom cipelni sehova
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
inifini
tag
Jester01: Fogalmam sincs mi az átlag, hallom ezt is, azt is, van aki a lánckenést is időpocsékolásnak véli, inkább teker helyette, és nem is keveset, évi 20e km körül...
6030D: hát lehet, hogy nem a legtökéletesebb, de sajnos leslagolni nem nagyon van lehetőségem. De valamennyire gondolom ki is párolog, ha kellően hosszú ideig elpiszmogok Meg nem minden kenés előtt használok brigéciolt, így kap is meg nem is (ezek szerint)
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz IMIIKE1998 #118082 üzenetére
Nekem az SKS előtt valami noname multi volt, azt is kaptam. Nem volt rajta más, csak imbusz meg +/- csavar. Ahányszor kellett, arra elég volt, csak elhagytam a Bükkben, kinyílt a nyeregtáska.
Ha nincs láncbontód otthon, akkor érdemesebb olyat venni, levan a gond azzal is. Évente 1-2 cserét meg lehet csinálni a multival is.
Amúgy bikefunos üzletekben vannak olcsóbbak.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
6030D
őstag
válasz inifini #118083 üzenetére
Én egyszer nem mostam le, ugyanazzal a szerkezettel csináltam amit írsz, és ragadt tőle a lánc, húzták tovább a lánckerekek. Marad belőle ott és oldja a kenőanyagot. Én azért a helyedben slaggal kicsit megnyomnám utána. Bár ha eddig nem volt gondod belőle...
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Jester01
veterán
válasz inifini #118078 üzenetére
Akkor én 4500km 3 kenéssel eléggé alatta vagyok az átlagnak Főleg eső után mivel száraz olajat (Weldtite TF2 Plus Dry Lubricant with Teflon) használok. A gyári cuccot biztos rajta hagytam 1500km-t.
Jester
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Előbb linkelték a Decathlonost.
inifini...azért kérdi,mert ha marad a csapok között bármilyen oldószer az a kenést fogja meghiúsítani.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
a decás szerintem is jó vétel 5 ezresért, vagy olcsóbb kell? azon láncbontó is van, de ha az nem szükséges, 2-3 ért már lehet kapni. ez pl. alap nagyon, de csak 1500 pénz.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
inifini
tag
válasz 6030D #118081 üzenetére
Hát nem , várok egy picit, aztán alaposan áttörlöm száraz, tiszta ronggyal, majd kenés, utána megint egy kis szünet, aztán megint rongy. Alapvetően azzal a kis szerkezettel takarítom, ami műanyag házas, belül sok kis kefe forog, nagyon szépen leszedi a koszt. Rose-ról rendeltem, drágább, mint az alis, de sokkal komolyabbnak tűnik. Na mindegy, vízzel csak a vázat mosom.
-
IMIIKE1998
őstag
Hali!
Tudnátok ajánlani valami olcsóbb minitool-t, ami nem törik/hullik szét, de viszonylag olcsó?(Néztem a fentebb linkelt SKS-t, annál nincs kicsit olcsóbb? -
6030D
őstag
válasz eddie1978 #118075 üzenetére
Most már jutányos 53 Ft/g-ért dobálják az ember után. (75-80 % értékvesztés 2 év alatt... )
Amúgy mi ez a Centurion? Valakinek tapasztalat?
Azt tudom, hogy valaki vett nemrég egy trekkinget, de én eddig azt hittem, hogy ennyire pro-t nem gyárt.
Vagyok annyira sznob/tudatlan, hogy meg se nyitok ilyen hirdetést, de ez azért tetszik. Mondjuk banán nem lenne a majomhoz, csak egy példa: ez a hátsó sor.inifini: brigéciolt lemosod vízzel, és úgy kensz, nem?
[ Szerkesztve ]
-
inifini
tag
válasz Napfénysüti #118077 üzenetére
Szerintem, ha tiszta ronggyal áttörlöd csak, de nem kened, attól még nem szeded le teljesen a gyári kenést, inkább a koszt. Nálam az előző láncnál mondták, hogy sűrűn kentem, most 100-150 km-ként csak törlöm, és minden másodiknál brigéciol és kenés. De van amikor ez elcsúszik...
-
inifini
tag
válasz Napfénysüti #118058 üzenetére
Én is 500-600 km-t mondanék, illetve szerintem törölni akkor érdemes, amikor már látod, hogy koszos, meg esetleg van hangja. Én mondjuk brigéciollal mosom, majd alapos törlés, majd kenés. Most a muc-offot próbálom ki, eddig elég jónak tűnik.
-
6030D
őstag
válasz r.levente75 #118071 üzenetére
Én meg ezt fogtam ma a kezembe!
Hát 8,5 kg elég vicces egy ekkora bringán. Kéne...Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
r.levente75
addikt
Előveszem a szerszámom, nagyot verettem...
Mi van itt ma este? -
thornadoj
aktív tag
Új láncot szokás olajozni?
-
Zola007
veterán
válasz FIREBLADE78 #118025 üzenetére
milyen bringád volt előtte, ha szabad kérdeznem?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #118058 üzenetére
Mikor 90% aszfalton,száraz időben használtam,tehát amolyan outisan,akkor ~500 km-t mentem el egy KMC,vagy Shimano lánc gyári kenésével.Akkor már törölgettem,de addig még nem kentem semmivel.
-
-
FIREBLADE78
addikt
Na hogy keverjem a dolgokat. https://www.yt-industries.com/en/detail/index/sArticle/1922/sCategory/509
Ez? Többet mennék síkon,de havonta kiakarok menni Erdélybe. Oda kevés lehet a 120,habár amatőr vagyok tehát nem mondom fixre ezt.
Runner: melyiknek fos a féke?[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Toobee #118059 üzenetére
Nem véletlenül gyártanak 120mm úttal is gépeket. Annak is megvan a maga előnye. A tiéd más tészta, mert egy csúcs karbon gép, 12kg súllyal, ugyan az egyszerűbb felszereltséggel és aluvázzal egy kínszenvedés lenne fölfelé. 120mm-el elég jól lehet lefelé jönni, ez a legtöbb embernek általában elég, nem mindenki akar száguldozni annyira, hogy kelljen a 140-160-as út. 160 és 180mm között már nincs érdemi különbség, ami van, azt csak profi bringások tudnák kihasználni.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz zoli03 #118057 üzenetére
Nekem 29" 160 mm. Nyilván sík úton meg felfelé jó lenne egy karbon villás merev gép, de valami valamiért. Én a lefelét nem áldoznám be azért, hogy gyorsabban felérjek a tetőre. Itt alapvetően azt kell tisztázni, hogy ki miért kerékpározik. Én a lefelékért, de szeretek túrázni is, mondjuk 1-2 alkalomra azért egy 180 mm-es 27,5-es karbon gépet is kipróbálnék.
-
Napfénysüti
nagyúr
Főleg outisoktól kérdezezném hogy vadiúj bringán mennyi kilóméter után érdemes a láncot letisztítani és átkenni?
Més que un club!
-
CaNNa3IS
senior tag
KS dropperja ugyan olyan jó mint egy rs reverb és legalább nem olajos a kioldás hanem bovdenes.
Szóval mind a kettőben van dropper. :-DDe inkább spectral ahogy már írták.
Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
Runner_fxr
Ármester
A drágább verzió se makulátlan, a sram fékek fosok. Azzal nagyon be lehet szívni. Ellenben a 12-es sram váltás jobb. A Fox performance-nak elvileg jobb egy kicsit a csillapítása meg kb könnyebb 100g-al, amúgy lényegi különbség nem hinném, hogy van, a Rhythm is egy elég jó villa. A Spectral annyiból más karakter, hogy az egy igazi vadállat lefelé, a Neuron inkább hajlik a túrázósabb vonal felé, a 120mm úttal és 29"-es kerekekkel, de azért az sem egy rossz gép lefelé. Ilyen minőségű vázzal és telókkal nem rossz a 120mm. És egy kicsit könnyebb fölfelé hajtani, mert kedvezőbb a geometria. Persze ezt így nehéz szóban átadni, ha egyiket sem próbáltad.
-
Tothgera30
Ármester
Vintage MTB-re szükségem lenne egy apró, de erős taposópedálra. Szóval aki ilyesmire esküszik, mit érdemes lesni?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
ivana
Ármester
válasz bringasisti #118046 üzenetére
Újat nem vennék, rendes szerszámacél csepelt, az nem hajlik, max. törik. Pl. Hódmezővásárhelyen a piac ócskás részén marékszám szokott lenni darabja 200-ért.
-
Zola007
veterán
válasz 6030D #118042 üzenetére
Természetesen nincs belőle a debreceni áruházban, úgy hogy nem tudom megtapogatni ezt sem
Majd rendelek egyet, csak nem tudom mikor járok arra legközelebbEgy ilyet lőttem múltkor 4 dollárért. [link]
Még nem ért ide és csodát sem várok tőle, de a boltba-járós bringához jó leszMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Toobee
veterán
válasz FIREBLADE78 #118044 üzenetére
Lehet cserélni, igen. Másik 120 mm-es villára, ha nem akarod elbaszni a bicaj geoját. Szóval ha örömbringázás a cél, akkor inkább egy Spectral AL 5.0, ugyanis nekem az jött le a kérdéseidből, hogy lefelé is veretnéd, oda meg kevés lesz a 120 mm.
(#118045) 6030D: durva, akkor végül a te bránered lett a nagyobb
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz FIREBLADE78 #118044 üzenetére
Egy 34-es Fox Performance akció nélkül 6-700EUR. Így gondold át azt, hogy villát bármikor lehet cserélni. Ha nem csípsz el valami brutális akciót, akkor kegyetlenül drágák.
-
6030D
őstag
válasz Zola007 #118037 üzenetére
Azért linkeltem egyből onnan Egyébként érdekes, még külföldön is drágább 1 - 2, ez a Decánál olyan bestbuy, mint az M520 pedál.
Ja, pedál, múltkor vettem észre, hogy emlékeim szerint a saját márkás pedáljuknak valami neve volt, vagy olyan százas számozása, mint minden másnak. Aztán biztos sokan keresték az "öthuszast", ezért a marketing nyert.
-
Zola007
veterán
puhány vagy
50 éve még keményebb volt az emberek tenyere mint most, a kutyát nem érdekelte a falutól 10 kilométerre a határban, hogy nyomja-e a tenyered vagy sem, kényelem volt az utolsó szempont
de kibírt 70 évet, szóval azért volt a kompromisszumnak alapjaMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz 6030D #118018 üzenetére
és Toobee
SKS-Germany Tom 18 az ebike-on 7200 Ft, szóval a Deca 4500 Ft jó ár érte
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Azt tudja valaki, hogy olyan retro laposkulcsot, mint régen a tanyabájkokhoz adtak hol lehet venni?
nagyapámtól örököltem egyet, de múltkor megadta magát így 70 év után , de a feeling miatt szeretnék egyet[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Toobee #118020 üzenetére
Ha leosztod funkciókra, akkor az enyém olcsóbb. És könnyebb, és lehet vele gumit leszedni, és van szütyője. És ha olajos kézzel megfogod, akkor utána lemosod, a fát meg nem. És sörbontó is van rajta. Meg pantentszem tartó, amit nem tudom hogy kell használni.
Amúgy meg szépek azok a Spyral-ok, majdnem olyan lett, csak a fa miatt nem.[ Szerkesztve ]
-
-
eddie1978
senior tag
válasz Hasaggymeg #118031 üzenetére
Hehe. Engem nem zavar, hogy koszos lehet. Én nem használok ilyet. Kért egy megoldási lehetőséget. Dobtam egyet amit ismerek. Pipa. A világ nem tökéletes. Kompromisszumot kell kötni. Amúgy jogos a felvetésed.
Én szeretem a szélzajt, sőt fel sem tűnik már. A hangos racsni hangot meg imádom. Szerencsére a volt Campa kerekem is hangos volt. A mostani DT és Mavic is kerepel szépen ahogyan kell.
Zola007: Mennyiiii? Á felejtsék el. Ilyen anyagom nekem is van itthon. Ennyit nem ér. Az elv megvan, hogy mi kell.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz eddie1978 #118028 üzenetére
Besz.rok, 8-15 dollár
Komolyan mondom, lassan a dobozolt hegyilevegőt is el lehet adni ebben a sportbanBemész egy női szabóhoz és kérsz egy darab lehulló darabot valamelyik fekete kabát szőrme gallérjából és egy darab tépőzárat
a hátára felragasztod a tépőzár egyik felét, a sisak pántjára 10 öltéssel felfogatod a másikat ► 0 FtMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
szkink
aktív tag
Tudja esetleg valaki,hogy az ismertebb gyártók közül elsősorban (Cube,Canyon,Speci) van-e lehetőség csak váz vásárlásra úgy ha nincs a webshopban feltüntetve,értem itt a gyártó felkeresését?
-
beleriand72
tag
Sziasztok. Merida Crossway 500 2019-es modellt szeretnék venni. 120 kg vagyok, elsősorban aszfalton használnám (a jobb minőségű földuton sem ralizni akarok, csak haladni). A súlyom miatt megvehetem? Esetleg a T. Fórum mit ajánl ebben a súlycsoprtban, új, könnyen beszerezhető, max 300 ezer ft. (elsősorban cross kellene és nem klasszikus trekking).
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
eddie1978
senior tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz BlacKSouL #118024 üzenetére
Erdőben én sem hallgatok zenét,ott mondjuk a szél sem suhog órákig folyamatosan a füledben.
(#118025) FIREBLADE78...szerintem nem éri meg a nyolcas a felárat.
-
Toobee
veterán
Biztos eleg ez a 120 mm és jó lesz neked ez a geo? Spectralokat nézegetném inkább. AL5.0 akciós és dropper is van benne.
[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
Két canyon maradt a kalapban Nem tudom,hogy megéri e a felárat a 8.0, egy reverbel több ami kb 80k, villák között nem tudom mi a különbség. Egyik performance. Lehet szadomazónak öltözik esténként?
-
BlacKSouL
addikt
válasz Hasaggymeg #118021 üzenetére
Hmmm, egy rövid pillanatra eszembe jutott már régebben, de el is hessegettem, mert semmilyen közlekedési eszközzel nem szeretem a fülest. Nem csak azért, mert volt már pár ilyen baleset, hanem mert alapvetően szeretem hallani a környezetet. Most is inkább az a cél, hogy a környezetem halljam jobban, nem is annyira a szélzaj elnyomása. De ha a kettő együtt van, az lenne a jó.
Persze akkor, ha a füles "túlsó végén" valami eszköz van mikrofonnal live bekapcsolva, akkor az már más De akkor meg egy lehalkított hallásjavító is megtenné. Bár lehet hogy annak a mikrofonja is szélzajos tud lenni.Fülest akkor sem favorizálnám, ha elhagyott erdei utakon tekernék, mert most már nálunk is eléggé megsűrűsödött a medveállomány
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
jjeahh
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #118022 üzenetére
Aha.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Toobee
veterán
válasz 6030D #118018 üzenetére
Nekem ez van, olcsóbb is.
-
z123456789
addikt
Hel mindenki!
Kaptam egy biciklit.
Azért vicces, mert a korábbi hsz-eimben szenvedtem a csajom bringájával (ugyebár sosem volt közöm a biciklihez), most meg talán szenvedni nem kell, de egy kis reparálás ráfér eaz enyémre. 23-as gumik vannak rajta, szeretném is megtartani, mert nem akarok felnit venni, és a többi. Illetve el tudok én közlekedni ezzel.
Szóval első körben szeretnék rá defekttűrő külsőket venni, illetve belsőket is lehet hogy akkor már cserélném , meg rakatnék conti felniszalagot a felnibe (mert amúgy szerintem ez oldotta meg a lánynál is a problémát. ). Továbbá mehetne bele slime, vagy ha defekttűrő a gumi, akkor felesleges? Haverom azt mondja, ő slime-ot használ, és inkább könnyebb köpenyt.
Szeretném a véleményeteket kikérni, hogy egy ilyen nagyobb setup esetén, hogy tudnék költséghatékony maradni? Inkább jobb, mint olcsóbb jeligéhez azért tartanám magamat, szóval nem azt akarom, hogy minden legyen új de szar rajta.
Akitől kaptam, azt javasolta, hogy Conti Anti Puncture köpenyeket vegyek, a hátsó most is az, csak kicsit öreg. Nem bánnám, ha lenne kis reflektív csík is oldalt a gumiban, hogy ne kelljen prizmát rakni a küllők közé.köszönöm előre is ha ajánlotok nekem valamit.
u.i. a tömött gumit majd egy másik alkalommal próbálom ki, egyelőre meg kell barátkoznom azzal, hogy bringázok lassan 16 év után újra.
-
robee19
tag
válasz Hasaggymeg #118007 üzenetére
Valószínűleg ez lehet, hogy én figyelek már rá túlzottan, viszont igaz ami igaz, hogy a "4 évszakos" olajjal csepegtetett láncom fele olyan hangos nincs, mint a spray-el kent.
Ami inkább zavar, hogy mióta szervizben volt a bringa, azóta terhelésnél néha recsegő hangot ad hátulról, és alapjában véve hangosabb az egész hajtás. Komplett új hátsó kereket és sort kapott a szervizben. Viszont a sor eredetileg Shimano TZ21 volt, most pedig Shimano TZ500-at tettek rá. Nem tudom van e bármi köze hozzá. Alaposan rákeresve sem találtam semmit, hogy mi lenne a különbség a kettő között sajnos. -
jjeahh
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #118012 üzenetére
Csíki havasok, pl. ha lenne társaságom idén is szívesen eltekernék ide (a gugli meg is találta a tavalyi képemet ), vagy pl itt még nem jártam én sem, kb. 36km itthonról... meg még van többtucatnyi hely a környéken, ahová idén eltekernék, ha lenne akivel, egész listám van már .
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
tudtok ajánlani jó minőségű láncbontós multiszerszámot?
(#118014) FIREBLADE78: ha te erről a felvételről megmondod, hogy van-e rajtuk kesztyű, akkor gratulálok
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz customer114 #118004 üzenetére
Haibike Sduro FullSeven 10.0, 120mm rugóút elöl-hátul, 27,5" kerékméret, Yamaha PW-X pedelec rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
válasz Hasaggymeg #118007 üzenetére
Na akkor az agykerregésről át is vezetném a kérdést: van-e valami nem túl nevetséges, de hatékony megoldás a szélzaj kiszűrésére. Vagyis az említett 20 km/h fölött minden mást elnyom az ember füle mellett süvítő cúg. Ettől aztán nem hallani rendesen, és rendszeresen forognom kell, hogy ne tartsak fel egy gyorsabb sporttársat pl. De kereszteződés előtt, bokros részen is szerencsés, ha előre hallja az autókat az ember.
Ha oldalra fordítja az ember a fejét nyilván megszűnik a susogás, de nem tekerhet kilométereket ilyen nyakatekerten. Ha a tenyeremet az arcom mellé teszem, megszűnik, de bármilyen kis tárgy ami megváltoztatja a szél irányát a fülnél, drasztikusan javítja a helyzetet.
Vagy ez pont olyan mint az agykerregés, hogy élvezni kell?Aláírás (nem kötelező megadni)
-
trialboj
őstag
Van itt bárki, aki bele merne vágni egy ekkora projektbe?
Eladni szinte minden fölösleges szirszart, és egy kis furgonban letolni akár csak egy szezont?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Tegnapelőtt volt a Hogyan Készül-ben az Accell Hunland gyár ahol pont ezeket pakolták össze,így nem csodálkoznék ha onnan adtak volna neki egyet valami promóció gyanánt a magyar produkciósok.
(#118006) robee19 ...érdekes,és annyira hozzászoktam ahhoz a vékony olajjal kent lánc féle "kerregéshez",hogy kifejezetten tetszik.Terep gumikkal úgysem ez a legerősebb hang,sőt ,hacsak nem hátszéllel közlekedsz,szerintem sehol nem a vékony olajjal kent lánc a leghangosabb amit hallasz egy 20km/h fölött közlekedő kerékpáron...persze ha zavar,akkor arra figyelsz és idegesítő lehet.
[ Szerkesztve ]
-
robee19
tag
válasz ZolkoW #117980 üzenetére
Még szép, hogy jobb a csendes. Én a lánc hangjától is agyfaszt kapok. Tegnap újra átkentem inkább a csepegtetős áruházi kenőanyaggal, mert a teflonos spray ugyan nem gyűjtötte a koszt szinte egyáltalán, cserébe olyan hangja volt a láncnak, mintha tankkal közlekednék...
-
jjeahh
nagyúr
Valamelyik Haibike Sduro elektromos monti, felénk mostanság nagyon népszerűek.
-
customer114
őstag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Lami66 #118000 üzenetére
Az xt-ben 4 van,asszimetrikusan elhelyezve (vagyis nem pont 4 felé osztja a kört a helyük) és mindenkor 2 szembe levő reteszel.
Jó sűrűn is pattog.
[ Szerkesztve ]
-
tacto
aktív tag
Hátsó agy, rotor: a Chtis Kingeknek elég fincsi hangja van (mint a Leicák zárjának)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest