Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuszinho
őstag
Ma velem egy ilyen jött szembe

-
válasz
lsebestyen
üzenetére
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Asszem egy haverom mondta:a gravel a jövő fatbikeja
Mondom ezt egy gravel büszke tuajdonosaként
-
SteveAd
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A Bossi titan gravelt en is elfogadnam (pedig nem szeretem a kormanycsapin belul vezetett kabeleket)
De az a spider-mintas fat bike igazi Tescoszokeveny
Anno Bikemagben teszteltek valami hasonlo aruhazi ossztelost.
Az utakon mostanaban feltunoen sok a kinai osztelos-fat-kemping-ebike. Kivancsi vagyok milyen gyorsan amortizalodnak -
lsebestyen
addikt
Na vajon fel kell törni jövő héten a malacperselyt?
-
lsebestyen
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Fu az a Bossi atom menő!
-
semmiho
tag
Sok elborult elme agyszüleménye által készült termékkel találkoztam mostanság, köztük a váltókanálvédő a WolfTooth-tól (keress rá!), a Specialized Epic forgáspontját védő méregdrága műanyagon át a 2k EUR-ba kerülő Váltókanálig. És még sorolhatnám!
De a múltban is akadt már néhány gyöngyszem! Íme, egy:
...vagy montiból '92-ben a Slingshot:
[link] Döbbentél már le hasonlón? Ne kíméljük egymást!
-
krisz4b70
aktív tag
Sziasztok,
van egy Kriptonite u-lakatom. Van valakinek tapasztalata valami univerzális u-lakat tartóról ami elég stabil és nem zörög, lötyög benne a lakat? Nem mindig lenne a bicón csak ha esetleg nagyobb túrára megyek ahol szükség van rá.
Köszi!
-
attiss66
senior tag
A nyírbátori bringaszerelő eltántorított attól a céltól, hogy ilyen/12-13-14-15-16-17-18/ legyen a 7-es racsni. Mondván, hogy a 3 vagy 4 nagy össze van szegecselve. De van ilyen, ez is megteszi. 12-13-14-16-18-21-24, Sunrace CSR637 7 sebességes fogaskeréksor [nikkel, Dobozos, 12-24] [link] . Vagy láttam a Temu-n valamit. Kiváncsi lennék, hogy milyen a strapabírósága. Szerintem fogok venni egy ilyet. 12-14-16-18-21-24-28 VG Sports 7 Sebességes Országúti Kerékpárkazetta, 12-28T [link] . Értek már meglepetések a Temunál. pl ez az öv marhabőrből. Már vettem egy ilyet a Temuról, nekem még ilyen jó övem nem volt közel sem. BISON DENIM Férfi Vintage Eredeti Bőr Öv [link] . Csak példa, hogy vannak a Temu-n nagyon jó cuccok, nagyon jó árban. Ezért kockáztatnám meg a racsnit.
Kérdés, hogy az nem baj, ha a lánc jobb minőség, mint a racsni? Kopás szempontjából.
Ez volna a lánc. Ez nem Temu-s. Shimano CN-HG71 6/7/8 sebességes lánc 116 tagú patentszemes [link] -
Ringman
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
nekem az volt a tanulság a topikból, hogy mások ajánlása a téli/őszi cuccokra gyak. használhatatlan, annyira más az egyes emberek hőérzete és hideggel szembeni toleranciája.
cipő dettó (stoplipozícióval együtt)
-
-
dom1n0
őstag
Menjetek tekerni, vegre felig-meddig sut a nap
Teny, melle 3-4 fok van, de abszolut elvezheto, sikerult menni bo egy orat.
Holnap probalok egy 3 ora korulit
-
fulton
addikt
Ma megjött a csomag.
Kivancsi leszek erre a fél kamáslira XL (47es cipőremegy). Azokra a hosszabb ride-okra vettem, mikor kellemesebb hőmérsékleten indul(nem vennék teljes kamáslit), és 0 fok közelébe esik a vegére. Zsebben elfér mint egy kesztyű es ha kell felveszem útközben. Másabb anyag mint a castelli, az egy vastagabb talán lélegzőbb(?) cucc lehet, ez kívülről olyan mintha valami bőr lenne belül meg polár. Viszont vekonyabb. Meglátjuk. Kicsit szkeptikus vagyok de tekintve hogy zsebben elfér praktikus, jó szolgálatot tehet bizonyos utakon.
-
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
ez most pont nem talált, 4 hónapja nem iszok kólát.
de mondjuk ha a kóla nem is mentes, a kajám sajnos az...

-
Lajmund
őstag
Csak hogy teljesen legyen a boldogság és a polgàrpukkasztás amúgy desztilàlt vizet iszok
(tudom kàros 2 éve mérgezem magam) -
vlevi
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igen, azzal.
Rózsaszínkupakos, szénsavmentes kólával
-
MPowerPH
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Egyet ertek. Undorito ez az idoszak. A sotet is, de a nedves hideg az mindennek az alja.
-
Lajmund
őstag
válasz
attiss66
üzenetére
Nincs elég szép bringàtok szerintem
a cube montimat én se nézegetem de ez egy mestermű. Amugy retek időben nem a bico miatt hanem magam miatt nem fogok menni. Nem vagyok finnyás régen krosszoztam enduroztam ktm exc 525-el elég sokat nem kell bemutatni a mostoha körülményeket..
-
vallas
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Azért ár érték arányban, ez most nagyon jó cucc szar forinttal is 185 ezer , tény, hogy várni kell rá..... a legolcsóbb wahoo kicker core mindenhol 200 felett van...
sokat tud, kb profikon kívül mindenkinek elég a tudása... -
Lajmund
őstag
válasz
Nutra
üzenetére
Na akkor mèg jó hogy nem vàrtam a cube-ra. Nem elég hogy fél évet kellett volna várni és mèg akkor is bizonytalan lett volna hogy lesz e tavaszra mèg ajándékba àremelést is kaptam volna (tudom nem meglepő a jelenlegi helyzetben de akkor is rosszulesett volna) ha lesz egyáltalán magyar piacra. 650-ért szerintem jól jàrtam a piros sàrkánnyal igaz beletekert egy ezrest egy műtött térdű 50-es tapasztalt róka. Amúgy nem nagyon tudta élvezni a bicot mert tavaly novemberbe vette de màr használni nem tudta mert műtötték . Tavasszal tudott már bringázni idén de közben nyàron elcsábult egy willierre így ezt meg eladta nekem sőt mèg el is hozta 250 km-re a hibàtlan állapotban lévő bringàt. Nagyon korrekt volt! Karc nincs rajta mai napig meg nem is lesz ha rajtam múlik. Fék lánc fogaskerekek olyanok mint az új. Legszebb szobadiszem mai napig csak nézgetem annyira gyönyörű.
Annyi hogy már más az ülés és cső amit itt már kitárgyaltunk pàrszor
meg fulcrum racing 4 szettel kaptam mert a volt tulaj ismerősének az uj pinarellojára mást rakott így ezt nem tudom mennyiért megszerezte. Illik a bicohoz mert az is fekete egy piros csikkal. Állítása szerint ez szebben kerreg mint a gyàri szett. Nekem nincs viszonyítási alapom de nekem is tetszik nem kell csengő meg semmi meghallják
-
válasz
Ringman
üzenetére
Érdekes, hogy valami óriási csodának van beharangozva, mintha ingyen osztogatnák. Közben meg a többi trainer is hasonló áron megy - ja, és azoknál nem kell hónapokig várni, hátha kapsz egyet.
Más: benyelte az egész család a hányós-hasmenéses vírust. Én szerdáig bírtam, melóhelyen éreztem, hogy valami nem oké. Hülye fejemmel hazáig tekertem, a szokásos 40 perces út 80 perc lett, közben minden bajom volt, és a vége felé már majd megfagytam, rázott a hideg. Vonattal jobb lett volna, csak féltem, ha ott jön rám a történet...
Hazaérve megnézhettem az ebédemet ismét, majd 2 órát remegtem még az ágyban. Teljes gyengeség, rosszullét, feltápászkodni alig tudtam, hogy a vírus névadó műveleteit el tudjam végezni.
A kovid ehhez képest semmi, még ma is szédülök, gyenge vagyok. 1,5 napig enni sem tudtam, most már úgy, ahogy. Ahhoz képest, hogy viszonylag edzett MAMIL vagyok, hihetetlen, hogy ez a rohadék így szét tudott csapni seperc alatt.
-
Nutra
tag
válasz
freemail.hu
üzenetére
Nuroad race detto, +40
Annyi különbség, hogy én másfél hónapja megvettem az egyetlen példányt
Ahogy elnézem, mások is nagyrészt feltolták az új árszintre
-
Ringman
félisten
-
freemail.hu
csendes tag
-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Azt is ki lehet használni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy nekem az a bajom az ilyen idővel, hogy elindulni megy nagyon nehezen. Ha van egy kis napsütés, sokkal lelkesebben ugrom ki a 0 fokba is, mint egy ilyen borongós, szobában döglős 3-4-be. -
Maximum1
őstag
válasz
freemail.hu
üzenetére
Attain-t nem venném ilyen felszereltségben ez egy belépő outi geometriában, megéri a +100e az Agree, így csak azt kell figyelned, remélem segítettem.

Esetleg ha véroutit szeretnél akkor:
A Scultura 6000-nek is úgy néz ki meglett az itthoni ára 1.55M, /most töltögetik fel az új gépeket az oldalra/
Szaladnak az árak.... -
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Jó akkor indulok

-
freemail.hu
csendes tag
Akosbike-on 69.900 tobbe kerul a Attain c62 Slt es a Agree C62 Pro is, regota kovetem, de most emeltek rajta.

-
fulton
addikt
Ma is jó idő volt 2 - 3 fok. Itt ott nedves aszfalt de belefért.
Esti része az egyik legjobb

-
dom1n0
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Megjottek a teli cuccok, felraktam az outi tubeless 32c gumit is, en megyek akar terdig ero hoban is
-
lsebestyen
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Pff és tényleg. Délután még 8-9 fokot mutatott, már tervezgettem én is mit kéne menni.
-
-=RelakS=-
veterán
Mondom hétvégén 8-9 fok, ezt még ki kellene használni.
Most megnézem: 3 fok.'nyádpics?
-
arcitec
addikt
válasz
mauimagic
üzenetére
"hólyagosra ég benne a lábfejem"
Ez konkrétan mit is jelent? Mi az oka a cipő tán? Amúgy én nyáron is jobbfajta futócipőt-(vagy gyalogló cipőt ami erős is és felső rész könnyített) használok, ami jól szellőzik, és viszonylag kemény a talpa. Illetve a mostaniba tettem merevítést és így tök jó.
Egy Shimano cipőt próbáltam ami kényelmes volt, a többi nekem merev kényelmetlen.
Az persze igaz, hogy jó az erős cipő, mert ha kell véd, de túrázgatni bevált az amit, ahogy használok... -
mauimagic
senior tag
válasz
arcitec
üzenetére
Csak arra emlékeztem, hogy ott vettem, asszem 6k körül 2 éve (?)
Mondjuk már akkor is olcsóbb lett volna az imperialistáktól beszerezni, szal az árazásuk legalább következetes![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nemtom mennyire tartós, kb kétszer volt rajtam, mert -5 fok felett hólyagosra ég benne a lábfejem
(téli cipőben...) -
mauimagic
senior tag
válasz
Lajmund
üzenetére
Van még egy nagy upgrade: vékony neoprene zokni. 100% szélálló és vizesen is meleg. Nem a 2.5mm-es búvárcucc kell, hanem sokkal vékonyabb.
Alá merinoi gyapjú, olyan vékony, hogy még pont ne szorítson a cipő.
Tényleg brutális ugrás hőérzetben. -
Lajmund
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Maradni fogok a Lake-nél mert NW-nél sajnos a széles cipőnél àtmérőbe 1-1.5 cm szopo így tuti szoritana. De bizok benne hogy 0 fokig 1-1.5 órára elég lesz a kamásli plusz téli talpbetèt kombo meleg termo zoknival. Fagyba esőbe nem fogok elindulni inkább uszok. Amúgy én elhiszem mindenkinek higy a tuti a téli biztos. De a kamásli és talpbetèt nem 250 euró.
-
-
Lajmund
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Na vazze
Annyira nem izzados bizok benne hogy ezeket a rövidebb utakat letudom vele hozni. Mèg valami joféle talpbetét kéne mert a lake oldalán a 30 eurosat nem volt kedvem megvenni
Olvastam itt az alufolia tuningot lehet azt kiprobálom vagy zacskóval a talp és a cipő közé. -
Lajmund
őstag
Én ezt a kamáslit rendeltem. [link]
-
szuszinho
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Csak jófejségből túloztak, ne vedd a szívedre
-
vettem ma egy dekás félkamáslit, mert meguntam, hogy 4-5 km után már jégcsap az összes lábujjam. ez ebben a pár fokos időben pont jó. nem fűt túl, de a menetszelet megfogja a nyári cipő szellőzőin.
-
parandroid
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A 60 fok lehet reális, a 12 centit kikérem magamnak...
p
-
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
hmm, nem kizárt
-
Ringman
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Az hagyján, látnád rajta az égnek meredő stucnit, kb 60 fokos felfelé, és 120-as, asszony úgy ül rajta, mint egy csopperen
át kell forgatni negatívba
-
parandroid
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az hagyján, látnád rajta az égnek meredő stucnit, kb 60 fokos felfelé, és 120-as, asszony úgy ül rajta, mint egy csopperen...
Egyszer neki kéne állni rendbetenni, de évente 2x használja, akkor is csak max fél órára, és többniyre helyben, szóval... Ehhh. Kivéve, amikor elviszem Velencei-tó körre, de ezzel az idei év tapasztalata alapján még egyszer nem húzom csőbe.
p
-
Fall-N
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Régebben gondolkodtam a karbon nyeregcső beszerzésén, de a karbon paszta nem tetszene az alu vázzal. Ha karbon váz lenne, akkor nem lenne gond, mert oda alapból kellene. Na meg az áruk is horror ahhoz képest, ha nem kínai.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
parandroid
üzenetére
-
Lajmund
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Igazából sok volt így hirtelen ez a bico költekezés és megprobàltam meguszosan kihozni a cipő témát abban bízva hogy 0 fokig egy meleg talpbetèt és kamásli és meleg zokni elég lesz ezekre az 1 órás intenzív csapatásokra. Jövőhéten megérkezik a kinai kamásli aztán kiderül mi a helyzet.
-
Lajmund
őstag
Kiprobáltam a santini myego nadràgot és a beta kabàtot szélcsendbe 3 fokban. Semmit nem vettem a kabát alá se.
A nadrág hibàtlan minden tekintetben. Se melegem nem volt benne se nem éreztem a hideget. Annyira passzos hogy nem kell igazgatni egyből a helyén van ahogy nyeregbe pattanok. Egyszerűen olyan mintha rajtam se lett volna semmi. Komfortba most érkeztem meg teljesen ezzel az ülés betéttel. 1 ora úgy telt el hogy csak hazafele figyeltem fel rà hogy milyen jó mert addig annyira természetes volt. Nagyon tetszik!
Na de a kabàt elsőre kicsit hűvös volt ahogy szelelt be a karom belső oldalán és a hónaljamnál. Bemelegedve az is jó volt végül. Éreztem a hideg levegőt de nem fáztam. Egy biztos ha megjön a nyeregtáska akkor a telot oda fogom tenni mert a középső zsebbe amikor kellően lehült éreztem hogy ott hideg. Az izzadsàgot nagyon jól elvezette mindkettő cucc csak nyirkos voltam amikor levettem de nem vizes ahogy sima ruhába voltam régebben. A telefon is csupa víz volt a külső zsebben az izzadságtol. Egy vékonyabb aláöltözöt lehet veszek a kabàt alá hogy legyen a 0 és -1 körüli napokra.
Így szélcsendbe 0 fok alá nem mennék a ruhákba kb ott lehet így natúr a határuk 30km/h környéken.
Viszont arra közben rájöttem a zárt bőr sportcipőben dupla zoknival hazafele hogy ha megjön a stopni pedál kombo a cipőt a kamásli megérkezéséig nem probálom ki mert hazafele màr fàzott kicsit a lábam így is.
Mivel hideg van nem tervezek nagyobb túrákat inkább megyek hétfőn szerdán pénteken egy intenzív 1-1.5 órát a 2 sulymellénnyes edzés mellé ami kedden és csütörtökön van. Ha meg hidegebb lesz akkor megyek uszni.
Holokolon santini akció van ha valakit érdekelne netàn. Nem is rosszak egész jó àrak vannak. Szerencsére nem jobbak mint amennyiért én vettem a cuccokat
mert agy.aszt kaptam volna így hogy tegnap jöttek. -
parandroid
félisten
válasz
Ringman
üzenetére
Nejemnek hasonló bulls cross flyer néven van, német használt piac úgy tele van a különböző verzióival, hogy Mo-ra is hordják be a nepperek, és felszereltségtől függően egészen jó árakon mennek. Asszem 3x9 + szar villa + felnifék kombóval vettünk egy kirándulós-szaladgálóst 100k huf alatt, ami a célnak tökéletesen megfelel (tényleg, a váltót be kéne állítani, mert fele fokozat hiányzik
)… Itt kint is van egy ilyenje, de az deore + valami rs villa, meg hidrós tárcsa, szóval egy polccal feljebbről jött, de azt is kvázi bagóert adták anno.p
-
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
egy sportos "menő" kerékpárt keres
ilyet nem linkeltél!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
az kb ez lenne szerintem, de ilyet használt piacon ilyet nehéz kifogni női vázasban.(közben látom, hogy egyenesebb testtartás kéne, ez a női fitnesz kategória így kiesik)
-
etokesc
csendes tag
Köszönöm, mindenkinek. Igazából szeret egyenesebben ülni, de a trekking vonal is tetszik neki. Nem a menőség számít. Hátra szeretnénk feltenni ilyen oldaltáskát is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
lsebestyen
üzenetére
Itt igazából csak az "irányzat" érdekelt, hogy egy sportos "menő" kerékpárt keres, vagy egy "csajos" mindennel felszereltet, a méretet nem is néztem.
-
vlevi
nagyúr
válasz
etokesc
üzenetére
"Át kell neki hajtani egy hídon is. Ő 184 cm magas. "
Igazából erre a felhasználásra bármelyik lomtalanításból megmentett rozsdaboglya is alkalmas
Viccet félretéve, tényleg így van.
Kábé M-es méretű használt trekking bicaj, aminek kényelmesen magasan van a kormánya, van hozzá agydinamó, és nagyjából kész. De egy öreg 26-os monti is megteszi.
Ha látnád, hogy egyesek milyen bicóval indulnak el 80-100km-es kirándulásokra. És itt nem a csillióforintos ebikera gondolok, hanem a másik végletre. -
Ringman
félisten
válasz
etokesc
üzenetére
Érdemes agyváltós biciklit venni vagy inkább láncváltósat nézegessünk?
agyváltó = nehezebb, nagyobb hajtási veszteség, de általában sokkal kisebb gondozást igényel (egysebis láncok jobban ellenállnak a ridegtartásnak és akár zárt "dobozos" láncvédőt is tudsz rá rakni, vagy a holland bringákon gyártó azt rak rá) és állva tudsz sebességet váltani, szervizelés nehézkes (ha elromlana).
ha szíjhajtással szerelt, akkor még olajozni sem kell (de az 200-ba még használtan sem biztos, hogy belefér)láncváltó = könnyebb, kisebb hajtási veszteség, csak hajtáskor vált sebességi fokozatot, láncok több törődést igényelnek.
ha ezt a kötelező menetfényt komolyan gondolják az új kreszben, akkor agydinamó az kényelmes lehet, mert nem kell akkus lámpákat töltögetni.
szerk:
meg az sem mindegy, hogy mennyire sportos testtartásban szeret bringázni. -
lsebestyen
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
184cm-hez mindkettő picinek tűnik.
-
etokesc
csendes tag
Üdv!
Feleségemnek keresnénk jobbára városi felhasználásra biciklit. Naponta 6-6 km-t teker vele egyhuzamban. Át kell neki hajtani egy hídon is. Ő 184 cm magas. Tudtok ajánlani használt/új biciklit 200.000Ft-ig? Érdemes agyváltós biciklit venni vagy inkább láncváltósat nézegessünk?
Köszönöm.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
na jó, de én hajladozó nyeregcsövet nem raktam be, teljesen ugyanaz a bicikli, csak a villa lett kicserélve: [link]
valami azért csak van benne
-
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Osztom a véleménnyed ami konkrétan csak a nyeregcsò karbonra cseréről szól, én se tartom valószínűnek hogy az bármi erezhetőt is adna önmagában.
Egyébként a merida sculturan emlékszem olyan nyereg cső volt, ami rendesen egy centit is hátra hajlott (komfort cimszoval) mikor valami huppanoba mentem, engem kifejezetten zavart, sokkal jobb szeretem a cube-nak a D alaku nyeregcsovet ami nem "hajlik jobbra-balra". -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Én is így éreztem a kemény alu után a karbonon...aztán rájöttem, hogy a hajlodozó nyeregcső miatt lehet leginkább.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon RGB Slider 400W
- Mobiltelefon szerviz Apple & Android készülékek gyors javítása!
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4653
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Anno Bikemagben teszteltek valami hasonlo aruhazi ossztelost.

a cube montimat én se nézegetem de ez egy mestermű. Amugy retek időben nem a bico miatt hanem magam miatt nem fogok menni. Nem vagyok finnyás régen krosszoztam enduroztam ktm exc 525-el elég sokat nem kell bemutatni a mostoha körülményeket.. 
/, az ilyen szép bicót be kell állítani a szobasarokba, leülni a fotelbe és zsíros cupákokat eszegetve/aztán popcorn