- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
EyElEs?!
tag
Sziasztok!
Új biciklit szeretnék venni, 200-300e Ft között.
Trekkinget néztem (főként rendes úton mennék vele, de néha kicsit terepesebb részen is).
60-as vázra lenne szükségem.
Hol nézzek körül, vagy milyet lenne érdemes vennem?Köszi!
-
szjoci
őstag
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Majd feltétlenül látható lesz, hogy a vázon a lábam..

-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Miért, akkor gyengédebben szorítom majd a kormányt, vagy mi?

Értem én, hogy öreg vagy már, saját példából indulsz ki..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kölcsönkértem ismerősől egy "akciókamerát", majd megörökítem már a munkába gurulós utat, mert mostanában mintha kialakították volna kicsit csapatósabbra, már a falakra mászok lassan.
-
Dottore
addikt
A 44 mm-es félintegrálthoz van tapered átalakító.
-
Strezi
őstag
válasz
Apollo_21
üzenetére
Én ezt találtam, azaz 1.1-8 - 1.5 félintegrált, ami szerintem taperedet jelent (ha 2011-es)...
http://specialized.desk.com/customer/portal/questions/5370931-big-hit-iii-2-11-headset
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok,
remélem "jó" helyen
A kérdésem az volna hogy jelenleg egy Speci Bighit Spec/Sport vázzal rendelkezem cirka 4.éve, ez 1 1/8ad nyakkal van ellátva, most A-head rendszerű normál kormánycsapágyat használok
(fsa pig dh pro), épp villaváltáson esik túl a bringa és a mostani helyét egy Tapered nyakkal ellátott jószág fogja átvenni. Itt jön a kérdés, bármelyik beleillik a vázamba? Tehát egy félintegrált is jó lehet?
Vagy ez vázspecifikus dolog?Köszönöm előre is.

-
Jeffjn
tag
Megnézegettem a decatlon oldalát, amit javasoltatok
és ez a kettő tetszett meg így elsőre:Praktikus és kb. erre van szükség melóba járáshoz. Táskát veszek hozzá és a cuccomat sem a hátitáskámban kell hordanom
Ez meg csak azért mert tetszett...... igazából nem is erre lenne szükségem (vastag gumi, nem állítható a kormányszög sem) csak ez jól nézett ki

Vélemények?
-
válasz
fpeter07
üzenetére
Én pedig a majdnem legolcsóbb sram gripshiftről, amikkel szerelik a rr340-eket gyárilag.
Szerintem könnyen lehet vele váltani. Az biztos, hogy kevesebb hibalehetősége van, mint bármi másnak, mert van két darab műanyag, közötte egy kis fém lapocska és ennyi az egész szerkezet.

15 ezer km környékét elfutottak már nálam, talán tul erős lenne a markom?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rétisün
veterán
jó ez a föstés, élőben még jobban nézhet ki

én az egyeneskormányos bringáimon a 60 centi széles kormányt is soknak éreztem, 66 az már inkább montikon szokás.....(sztem)
de mielőt vágnál, kérdezd meg mi újság a garivál, aztán legfeéjeb veszel aprón pár ezerért egy rövidebb kormányt, a gyári megmarad ekkorának, hátha gari miatt kell. -
CB
senior tag
Nem ledes.
Spanninga Halogen
Érdekes, mert ha a vezetékről leoperálom az agydinamó csatlakozót, és 4,5 V-os elemmel megpiszkálom, akkor izzik az izzószál. Az agydinamó meg nem kelti életre, de az asszony bringájának agydinamója sem tud vele semmit kezdeni.
Lehet, hogy nem megfelelő az izzó?Lehet, hogy tényleg szét kellene szednem a fékeket, és kipucolni, újra zsírozni?
Néztem tegnap szét-összeszerelős videót. Melyik alkatrész a modulátor? -
ivana
addikt
Ha ledes a lámpa akkor 95%, hogy a vezetéket kell cserélni 300Ft kb.
A fékben meg valszeg benne van a modulátor azt ki kell operálni és jó lesz. Ezeknek a sajátsága, hogy nem érzed mert jól modulálható, de ha hirtelen húzol egy keményet fog mint az állat.Strezi nem bántásból, csak tipp: ha ilyen hosszút írsz csinálj személyes bejegyzést és linkeld be a topikba, ez a képek miatt különösen igaz
-
Strezi
őstag
Sziasztok,
gyorsan leírom, milyen volt a hét Finale Ligure-ban, illetve hogyan szuperálta a Canyon Spectral, amit előző nap hozott ki a posta és magam szereltem össze.
Maga az összeszerelés kb fél óra alatt megvolt, a dobozba csomagolt bringából kiindulva. Mindössze egy ponton akadtam meg a direct mount hátsó váltópapucsot nem ismertem még. Pár perces fejvakarás után azért rájöttem, hogy a papucson is átmagy a hátsó tengely és nem külön csavar fogja fel a vázra.
Sajnos nem találtam meg a csomagban a DT kerekekhez járó belsőnélküli szelepkészeltet, így ez a lépés kimaradt akkor. Kint olaszországban csináltam meg, egy ott beszerzett szeklepkészlettel. Kerekenként alig 10 perc volt az átalakítás, mivel a felnikben már benne volt a megfelelő szalag.
Az egyhetes túrát az Alpinbike szerveszte és bonyolította le. Egy 12 bicós trailerrel és két kisbusszal fuvaroztak minket fel napi kétszer az 1000m fölötti kiinduéási pontra (Nato Base). Onnan indultunk lefele több irányba a napok során. Már az első menetben kialakult, kinek kb. milyen a tudása ill. tapasztalat, így hárman inkább egyénileg túráztak a továbbiakban XC jellegű ill aszfaltos körökön. Volt szakasz, amit többször (6) mentünk, mert annyira élvezetes volt. Mindenki meg tudta benne találni a neki jó részeket, illetve lehetett szépen fejlődni és fűzögetni össze a szakaszokat ( Rollercoaster ).
Érdekes volt hogy miután napról napra jobban ment ez a trail (22 perc folyamatos ereszkedés az én szintemen!) egy másik keményebb terep mennyire nagy lépés volt ismét. Ez gyakoralatilag végig sziklákon, helyenként sziklavályúban megy és nagyon elvette a lassan épülgető önbizalmamat( Kill Bill Vol 1 ). Az egy dolog, ami jó volt benne az az, hogy utána a Rollercoester már egyszerűnek tűnt

Hat nap bringázás és a 11 órás hazaút után eléggé lehercolva éreztem magam, de egy nap pihenés után már jó volt ma kimenni tekerni

Mivel gyakori téma a nyereg, megemlítem hogy új ruházatban, betétes nadrág nélkül tekertem végig a hat napot. Második, harmadik napon nem esett jól visszaülni a bringára, de utána már nem volt gond. Az új Fox ruházatom tökéletes választásnak bizonyult, jól tisztult és egész napos kényelmes viselet volt. A hosszúujjas mez alá első két napon felvettem a Windstopper felsőt, de utána már nem kellett. Első nap ködös borús idő volt, de utána fokozatosan stabilizálódott a 10+ fok. Utolsó napokban pedig 16-20 fok közötti tavaszban tudtunk tekerni.
A bringa zokszó nélkül bírta a kiképzést, mindössze a hátsó rugóstag egyik forgáspontját kellett újra meghúzni. A Sram 1x11 hajtása (GX) problémamentesen működött. Kicsit máshogy vált mint a shimano 1x11, de ez is szerethető. A harmadik napon érzetem, hogy a gyári olajozás már fáradóban volt a hajtáson, onnantól száraz vaxos anyaggal kentem, de az nem lett a kedvencem. A fékek alapból jól fognak, de kellett utána állítani menet közben többször is. Ilyenre nem emlékszem a Shimanó XT szettel, hasonló kemény kiképzés mellett...
-
Dottore
addikt
-
CB
senior tag
Üdv!
Végül megvettem a Gepidát.
[kép]Szinte új állapotú, a váz makulátlan, csupán a fékkarokon látható karcolás. Két hibája van - csak hogy ne legyen felhőtlen az öröm - az egyik, hogy az első lámpa nem világít (agydinamó rendben, ellenőriztem), a másik a fékerő. Ezek a görgős fékek nem valami hatékonyak.
Keresek új első lámpát, és felteszek előre egy V féket. -
zodo
nagyúr
Akkor egyelőre így hagyom.
Ilyen képet nem tudom hogy tudnék összehozni. Próba 1, 2
Boltban próbáltuk lejeb tenni de nem ment, elsőre azt hitte az eladó hogy a kulacsrögzítő csavar végett( ami túlnyúlt a nyeregvázcső belső falán) nem megy lejeb de van ott menetvágás sorja is amin fel ül.
Elvileg ő azt mondta ne vegyek ezért újat de úgy is viszem garis szervizre akkor rákérdezek.(#84065)
Akkor szokom
vagy megnézem azt a sorját mert ezt csak ő állította hogy az. -
-
fpeter07
veterán
-
6030D
addikt
Pedig az a legkisebb váz belőle. Én nem vágnék csak úgy, inkább konzultálj a bolttal, mit ajánlanak.
De rakhatnál egy képet, hogy mi számodra a kinyújtott láb, lehet, hogy jó az úgy.De azt sem értem, hogy a képeken látható állásnál miért nem tudod lejjebb engedni a nyerget?

-
zodo
nagyúr
válasz
geotigris9
üzenetére
Ma végre sütött a nap és a szél is alább hagyott így kimerészkedtem, készítettem pár fotót hátha más is beleszeret ebbe az alsó kategóriás Csepel Woodlands Cross 700c 1.0 bicajba.

Ha kb. 2 cm-t levágok a nyeregcső hosszából valamint oldalanként a kormányból az gari vesztéssel jár?
Előbbi kapcsán pont nyújtva van a lában/térdem ha nyeregben ülők és nem tudom lejeb engedni a csövet.
Úgy olvastam és érzem is hogy kicsit hajlítva lenne az ideális magasságban.
Nem csúszkálok tekerés közben a nyergen vagy ring a csípő, épp határeset de ezért nem vennék rövidebb nyeregcsövet.Korábban 58-60 cm széles kormányt használtam.
Jelenleginek 66 cm a fesztávja amit talán meg tudnék szokni ill. hiába van alacsonyabban a stucni magassága de ezzel már nem férek be a megszokott módon a liftbe. -
Darko
senior tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Azt nem cseréltem, de amíg nincs rajta a váltó addig "szépen" megy, amint bekötöm, sz@r az egész. Alapvetően nehezen megy alapból is a markolatváltó.
ivana: a váltóra gondoltál? A lányomén az van, lehet azért megy jól "ugyanaz" a markolatváltó? SunRace M2T
A váltót kéne kicserélnem?
Van nekem itthon egy féváltókar 8s shimano rapidfire féle fékváltókar (kb 15 éves), tesztből felrakom hogy azzal milyen nehéz lenne a váltás.
-
-
Darko
senior tag
Le szeretném cserélni a 8 éves fiam Revoshift sr35 marokváltóját valami könnyebb működésű váltókarra. Lányom gépén annyira jól működik ez a típus, könnyen jár és pontosan, a fiam gépén meg nagyon nehezen. Kicseréltem a bowdent beállítottam a váltót, most úgy ahogy pontos, viszont kisebb fokozatba váltáshoz nagyon erősen meg kell tekerni. Nagyobb fokozatba váltáskor semmi gond. A váltó egy Shimano Tourney TZ50. Gyerekkézhez ez a váltókar jó lehet? Vagy egy "jobb" markolatváltót könnyebb lehet tekerni? Be lehet rakni egy hatos sorhoz?
Az egész bicajt nem szeretném lecserélni, mivel alapvetően jó, csak ezzel a váltással vagyunk gondban. -
zoo8800
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
vazze

-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Mit kell nézni?
Vagy az a lyuk nem kimondottan gyári tartozék?
-
szjoci
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ilyet szerintem csak poénból csinálnak leharcolt teleszkópból. Legalábbis remélem

-
zodo
nagyúr
Készítettem pár képet a régi bringám, jelenlegi állapotáról és felszereltségéről.
kb mit lehet elkérni érte?Acél váz: ~ 14 kg
Nyeregcső hossz: 53 cm
Suntour SF13-M3020 P 26 75 teleszkóp
Spyral City Basic 22,2x120 állítható kormányszár
Zoom 220 6061-Alloy alu kormány
Shimano MF-TZ21
Trinity V-fék + fék karok
Shimano Altus SL-M310 váltókar 3 x 7 seb.
Shimano SYS váltók
Continental Country Ride 47-559 26 x 1.75 -
Tothgera30
veterán
-
Hp Canon
tag
válasz
geotigris9
üzenetére
oksi
-
geotigris9
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ha hasonló Treking bringát szereznék be gyorsan át kéne építeni egy két dolgot rajta.
(#84029) parkr ""A sok piskóta a pehely bringákon ez az amikor a fagyi vissza nyal ...""

(#84033) Hp Canon Oszd meg ide is ha ott jutottál valamire.
-
SOAD19
addikt
Szia!
Honnan érdemes rendelni, ahonnan a lámpán kívül minden egyéb szükséges dolog beszerezhető. Gondolok itt aksira, aksi töltőre, esetleg kerékpár tartóra. Bár van egy Ultrafire lámpához való tartóm, az lehet jó lenne ehhez is.

Ez így rendben lenne, ajánlottak az alábbi tételek?: [link]
A szállítási ktg, mennyi körül van, ennél a Gearbest-nél?
-
BlacKSouL
addikt
Nekem is Gepidám van, és azért vettem, mert egy ismerősnek már ilyenje volt, és 5 év alatt beletett 15.000 km-t, főleg trekking használatban, és mivel ennyi idő után is jó véleménye volt róla, meg nekem is megtetszett a forma, ezért próbálkoztam be vele. Meg azért, mert adott árért az ismert márkanevek azonos árú modelljeihez képest talán egyel jobb kategóriájú váltókat adtak. Én sajnos még csak kevesebbet mentem vele, de egyelőre nekem sincs rá panaszom. Úgy általánosságban meg itt van leírás.
-
Hp Canon
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani első lámpát erős fényűt megbízhatót, amihez lehet utólag is aksit kapni (ja akkumulátorost szeretnék)? Főleg töksötét országútra. Meg az sem baj ha pofás, nem akarom elcsúfítani a kerékpáromat. A solarstorm_x2 nézegetem, ajánlottátok is páran de félek tőle hogy melyik milyen minőség (jó lenne ha nem gyulladna ki). Nagy a szórása árban, van 3500-ért meg van 20e-ért is.
Látom hogy voltak ajánlatok (mivel rendszeresen olvasgatom a fórumot) de hátha kijött egy új csoda esetleg.
Bár a biciklim még mindig sehol, de azért össze kellene szednem már a dolgokat hozzá, és kihasználnám a tapasztalatotokat ha engeditek

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ShiTmano
üzenetére
Bagoly mondja verébnek?
...amúgy nekem nem annyira évindító,1000km körül tartok,így az ídőarányos évi mennyiség kábé megvan...de te sem lehetsz kevesebbnél. 
Geotigris...lassan nyeregboltot nyithatsz.
A második sporturer jobbnak tűnik,mert gyorsabban keskenyedik,de roppant széles mind2.Mekkora hátsód van?! 
Crytek...volt pár video linkelve korábban,gyenge volt az Expo.
-
parkr
őstag
-
Vegul mi volt a bringaexpon?
-
geotigris9
tag
válasz
geotigris9
üzenetére
(A vázméretről nem beszélve, hogy jó legyen!)
-
geotigris9
tag
Én inkább ezt választanám látatlanba, [link] alábbiak dacára.
Nem tudom az első teló milyen állapotban lehet mintha rozsdás lenne így kép alapján, de nem lehet igazán kivenni.
Persze ilyen cangákat meg kell nézni személyesen és úgy megvizsgálni amennyire lehet minden téren vásárlásnál és nem árt, ha van némi hozzáértés is a tarsolyban. (Mást nem másod-magad formályában.
)Ha nincs semmi komolyabb "cserés" probléma velük akkor reális az ár.
A GIANT nagyobb név, de nem feltétlen ezért x-eltem ez mellet.
Olvasni hideget is meleget is Gepidák terén nincs személyes tapasztalatom velük.(#84023) dreizwanzig Lehet egy fénykép is jó volna ami szemlélteti a pontos problémát. A félreértések elkerülése végett, de fényképre mindig nagyobb a reag. is.
-
dreizwanzig
aktív tag
-
Strezi
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Kemény menet (lesz), évindítónak

Én asszony alá ebike-ot teszek, aztán győzzek majd kapaszkodni
De, sajnos csak ősztől realitás, amikor a legkisebb gyerkőc is oviba megy már 
-
ShiTmano
aktív tag
Ezzel [link] van valakinek tapasztalata. Elöl keskeny (nem dörzsöli ki a combot), hátul lapos tepsi. Ránézésre kényelmesnek tűnik.
Amúgy van olyan akinek nagyon bejött a Lidlis nyereg?
-
CB
senior tag
Köszönöm. Akkor holnap megnézem a Gepidát. Amúgy a 85e Ft-os ár az reális?
Egyébként a Gepidáról, mint márkáról mit tudtok mondani?
-
zack
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ha a váz nem rottyan meg, szerintem maradni fog. Jobb, drágább nem kell.
Ami tervben van jövőre (vagy még idén), XT hajtás, XT váltókarok, Fox villa. Tehát a jelenlegi rendszert akarom "felturbózni" ésszerű határokon belül (XTR nem kell, mert teljesen felsleges lenne).(#84016) zoli03
48-50cm. Fel van húzva a plafonra, és így nem ideális a mérés.
-
zack
nagyúr
válasz
zoli03
üzenetére
Passz. Nem számokra hagyatkozva vettem. Azt tudom, hogy a Scott kisebb volt, viszont ez kényelmesebb méret. A váz méret fel van valahol tüntetve a vázon?
(#84011) Hasaggymeg
A lényeg, hogy felérjetek.

Majd úgy fogok keresni, hogy nagy értékű kiegészítőim, ruházatom mellé KTM bringát vennék narancs- fekete színben.

De egyébként fényező barátom van, tudja melyik a KTM narancs. Max átfényeztetem a Cube vázat KTM-re.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Pttypang
üzenetére
Kezdd el billenteni hátrafelé.Ha nyomja elől az orra lágy részeidet akkor túl hátra van billentve,ha meg csúszol előre és tenyereden nagy a nyomás,akkor igen lent az orra.Pár mm is számít.
zack...a 18km/h körüli stimmel,de nem fel a Kékesre,hanem a Dunakeszi-Szurdokpüspöki ~90km-re.
Holnap megmondom az Szurdokpüspöki-Kékes ~30km távnak az átlagsebességét.Nejemmel lesz vagy nyóc. 
-
zack
nagyúr
válasz
zoli03
üzenetére
Szerintem lesunyizott menet közben. Mintha éreztem is volna, majd csekkolom. De egyébként nem vagyok égi meszelő (176cm ). Itthonról úgy indultam, hogy még jó volt. Sarkam a pedál legmélyebb pontját eléri, úgy, hogy nyújtva a lábam.
De jó is, hogy ez felmerült. Ha a hátsó tag nincs fixálva, lejjebb kerül az ülés pozíció, és dől az egész beállítási procedúra.
Ha viszont így állítom be, akkor fixálva meg túl magas lesz.
Erre mi a megoldás? -
-
zack
nagyúr
válasz
Tottinho
üzenetére
És tudja!
Tényleg van benne egy kis narancs. 
KTM narancs zokni az még kelleni fog, és esetleg cipő. A mostani Shimano-val nem vagyok kibékülve.
A gond az, Factory Team, Factory Line MTB cipő kifutó modell...Sehol sincs méretben.Karbonos KTM kulacstartó + KTM thermo kulacs már úton van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
KTM széldzseki úton.
4db KTM mez úton.
Rövidesen teljes lesz a paletta, majd utána jön a bringa váltás egy színben és márkában merőben más modellre.
-
deny330
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Csak ki volt mosva az út, de nem volt víz. Szárazon mentem mindenhol, talán ha 1 kisebb pocsolyát kapott csütörtökön este - de az tényleg kicsi volt, még a kerék is épp, hogy vizes lett. A betét gyári, eredetileg ez volt a fékben. Én hozzá sem nyúltam. Első nap amikor kihoztam a boltból kipróbálni, akkor nem darált. Csütörtökön már észrevettem amikor kilátóhoz felmentünk, azóta ugyan az, talán kicsit erősebben is érezni, hogy darál és a hangja is érdekesebb.
Mondjuk ezektől a Promax fékektől csodát nem várok el, de azért 1-2 évet kibírhatna évenkénti olajcserével.
-
ivana
addikt
Ez pontosabban görgős fék, a rendes dobfék kicsit más, de a lényeg ugyan az karbantartás mentes, kb. kétforgáspontos patkó fékerő ami bőven elég. Annyi, hogy gyárilag a shimano az eslő fékbe szokott rakni ún. modulátort, aminek semmi értelme csak csökkenti a fékerőt (amúgy egy rövid rugó), hogy a mazsolák ne reoüljenek át a kormány fölött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG SMART 32SR50F-W IPS Monitor! 1920x1080 / 8ms / 60hz
- ÚJ Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.3" WUXGA - Snapdragon X X1-26-100 - 24GB - 1TB - Win11 - Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI X570 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Kolink Unity Lateral ARG 750W
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezt is úgykellett vadászni hogy végre jóáron legyen jó villa

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Videó lesz?

Én 10-11-ért vettem eddig mindhármat.