Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség 3. Végszó.
- talmida: Változások 2. rész
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem országútit nézel azért

Pl: [link]
Szerintem sokak esnek pont 2 méret közé, talán többen is mint nem, de lehet csak így figyeltem meg..
Garmin ügyben: bike-discounton 437 euro a 1030 plus érzékelőkkel (nekem is ez van)
-
-
válasz
6030D
üzenetére
Áá, a tudása nálam másodlagos
Ha csak a funkcióit nézem, az én igényeimnek a Sigma Rox4 is megfelelt ( volna, ha az időt ki lehetett volna tenni vmelyik adatmezőbe. De nem lehetett, csak a status baron mutatta számomra láthatatlanul kicsi számokkal. )
Nyáron, mikor a fél topik rágerjedt az akciós Karoo2-re, én is elgondolkodtam rajta, csak maga a készülék. . . nem tetszett. A Garminok sem tetszenek, és mivel a tudás egy szint felett nekem már nem igazán számít, így a kinézet lett az elsődleges szempont.
Egyébként vmelyik tesztben talán pont az Explore2-vel hasonlították össze, úgy emlékszem, nem maradt el tőle semmiben, de majd du. megkeresem a cikket.
Ja, meg talán Parandroid panaszkodott, hogy a Garminján gyötrelem a navigáció, és bár még fogalmam sincs, hogy a Brytonon milyen, úgy voltam vele, ha csak egy kicsivel használhatóbb, már jól járok.
Plusz van még egy ok, de azt inkább nem írom le, mert csak vita és sértődés lenne belőle
-
Fall-N
veterán
Azt tudom, hogy régebbi 7-8-9s láncoknál a SRAM-ot dícsérte mindenki (PD870), hogy tartósak, igaz legalább kétszer drágább is a Shimano vagy SunRace láncoknál. 11/12s-nél a SRAM XX1-et szintén dicséri mindenki, szintén jó drága, lehet feltétlenül nem is éri meg, mert kijön az árán pár NX vagy GX lánc. Connex láncokat is sokan dícsérik, azoknak az ára nincs elszállva.
Ár/érték arányban szerintem a Deore és az XT is jó, én is legutóbb Deore láncot vettem, vicces módon a SunRace lánc itt már nem olcsóbb 10s-nél. Connex is jó lenne, de én úgy vagyok vele, akkor legyen már a sor és a lánc is Shimano.
-
arcitec
addikt
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Milyen 2x annyi? A 840 alig 200, az 540 Bundle 200 körül, sőt mind akár 160-170-től is beszerezhető, vagy akár olcsóbban is, csak keresni kell! Az Explore 2 meg pl a Zergénél
120, de van akár olcsóbban is, szóval nem véletlen volt a kérdés ...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
dom1n0
üzenetére
Én itt csak betűket látok, továbbá azt sem értem miért jobb az 51-53, mint az 52-54-es számozás?...azon kívül természetesen, hogy nektek jobb.

-
6030D
addikt
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
A kenyér és az ingatlan is.

-
6030D
addikt
válasz
chubby2o6
üzenetére
Csak kíváncsi vagyok miért választottál Brytont. Én használtam egy darabig, azóta a haveromnak segítek néha frissíteni a 15 Neo-t... borzasztó az app. És gondolom a térképet, navit, azon keresztül kell frissíteni, feltölteni, miegymás. 150e Ft-os kategóriában meg már van Garmin navi, aminek a SW része jó, bug meg mindegyikben van. Ezért kérdezem, hogy ha mondjuk valamiben többet tud, tehát mondjuk 200-250e Ft a Garmin párja, akkor értem a döntést.
-
Sleek
senior tag
Upsz. Nem is tudtam ,hogy újra gyártják a camping bringákat
-
dom1n0
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
+1, nem is értem miért nem páratlan a legtöbb méretezés a bicóknál, nekem is pont így van ahogy nálad
-
avl
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
elvben egyetértek, így van, bizonyos láncokra ismerten van így
..ugyanakkor szerintem - csakugy mint mindenhol mashol, a mérték/gyakoriság persze haszonszinttöl függ, igy nyilvan nem lanc a fö területe - itt is nem mindig egyenes aranyossag van, szerintem siman lehetnek/vannak cegek, termekek, amik(et) müszaki érvek/elönyök nelkül drágák (epp ezt a "hitet" kihasznalva: draga, akkor biztos jo)
ismer valaki labortesztet lancokra ? labor, mert egyetertek: nincs 2 egyforma felhasznalási körülmény
bennem 20+ éve megmaradt, hogy akkor egy 105-ös lanc tesztben jobb volt, mint Ultegra lánc
6600-as Ultegra lánc (nekem orszagútin, igen sok szempontból igen könnyü / elönyös / jó körülmenyek között) 10e-nel több km-t bír(t) -
parandroid
félisten
válasz
vallas
üzenetére
Orbeát én azlrt is szeretem, mert páratlan méretezése van, ehhez a magassághoz (napszaktól függően 173-175) nekem az 53-as ideális (miközben az 54-es neccesen nagy szokott lenni, az 52-es meg kicsit kicsi). Persze gyártónként más-más a geo, de kiindulási pontnak jó...
p
-
vallas
őstag
válasz
beholder00
üzenetére
Én ezekből a Canyont, és a Meridát mondanám... azok a legletisztultabbak, ha a belső kábelelvezetés fontos
A Canyon Sram elektromos váltása az full wireless a Merida 105 DI2 az meg ilyen fél full wireless
szervizelni kb évente szokták a bicókat, mondjuk szezon előtt beviszed átnézik, kell e mondjuk fékbetétet cserélni, meg átnézik, meghúzkodják nyomatékra a csavarokat, megzsírozzák amit meg kell...
után jönne nálam a Cube az is Sram wireless, meg a Bianchi, és a végén a Giant az nem Wireless
173 cm-hez szerintem S-nél nagyobbat ne válassz, lehet van olyan amiből XS-lesz a te méreted...
-
Seep
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Gonosz vagy
. Utolsó 20 km a 64-ből esőben. Inkább kihagynám. 
-
torma1981
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az nem a hasa.
-
beholder00
tag
válasz
rétisün
üzenetére
Ez az egyetlen márka ahol online kell kiválasztani, az ajánlatot elküldni a leasing céghez és majd ők megveszik. Viszont a honlapjuk szerint épp itt van tőlem 15 percre egy hely ahol ezt említi - Buying and fitting advice. Egy próbát mindenképp megér.
#270072parandroid
Köszönöm, ránézek az Orbeákra is. -
válasz
lsebestyen
üzenetére
oks, azt hittem, azt is megütötted.
-
Seep
senior tag

Mai térdes tőlem. -
parandroid
félisten
válasz
beholder00
üzenetére
Orbeákat nézd még meg, keretbe belefér, szépnek is szép, online konfigurálható színben, felszereltségben. Amúgy jó az irány.
Szervíznek évente egy elég, ha nem hajtod extrém sokat, meg használati körülményektől függően (víz, por, sár) meg kell a láncot pucolni, újrakenni. Megnézel egy videót róla, ha heti többször tekersz, akkor is hetente 5 perc.
p
-
rétisün
veterán
válasz
beholder00
üzenetére
"ha rá is bólintok 1-2-re akkor megyek és személyesen kirpóbálom"
akkor a Canyon máris kiesett, hacsak nincs ismerősi körben valakinek, mert csak online kapható.
-
beholder00
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni új bicikli választásához. Első (nekem nagyon is komoly) biciklim lenne ez. (Ha valaki 2 éve azt mondja, hogy ilyenek közül válaszhatok telibe kiröhögöm
de most mégis választani kellene vmit
)Olvasgattam a fórumot, néztem számokat stb és a következőkre jutottam.
Elég nekem a 32mm széles gumi mivel 90%ban aszfalton fogok tekerni, bár az aszfalt nem sima, ezért szűkebb gumit se vennék. Első karbon biciklim lenne, remélem tartós is az én 173cm és 70kg-hez képest. Kb 3-4000Eurot szánnék rá. A havidíjban éves 300eur szervízdij bennevan. Milyen gyakran kell ezeket a bicikliket vinni szervízbe? Tudom függ a használattól de átlagosan 500-1000-1500km? Egyébként vigyázok a cuccaimra így nem félnék az amortizációra.
Jelöltek amik eddig szóbajöttek:
0 - valami más ötlet? esetleg olcsóbb és hasonló tudású?
1 - [Canyon - Endurace CF SLX 7 AXS]
2 - [Giant - DEFY ADVANCED PRO 2 UT]
3 - [Cube - AGREE C:62 SLX]
4 - [Merida - SCULTURA ENDURANCE 6000]
+1 - [Bianchi 105 DI2YSB4DINFINITO XE]
A kábelelvezetésnek nagyon ürülnék, ennyi pénzért férjen bele.
Azt tudom, hogy ha rá is bólintok 1-2-re akkor megyek és személyesen kirpóbálom.Köszönöm a segítséget!
-
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Oké, majd beszámolok róla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
attiss66
üzenetére
Az, hogy egy lánc mennyit bír nagyon nehéz meghatározni mert ugye nincs 2 egyforma felhasználó, 2 egyforma felhasználás és 2 egyforma tisztítás. Pl. egy sáros egynapos versenyen akár lenyújthatsz egy új láncot, míg sétálós városnézéssel (csakis száraz időben) kábé annyit tart egy lánc mint a kerékpár amin rajta van.
-
-
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Innen [link] vettem, nekem még 44.891-ért adták, de a rendelés után pár órával már feljebb ment az ára, merthogy "utolsó darab"
#270061vallas A tesztek alapján működik
, egyelőre még nem tudtam kipróbálni. Maga a lámpa jó, elég brutál fénye van, a szoftveren még csiszolgatnak a felhasználók visszajelzései alapján, de a tesztelők szerint nincs szembetűnő hiányossága. -
attiss66
senior tag
Amit másodiknak linkeltél, a német illető leírja, hogy hogyan méri a lánc nyúlását, mennyinél cseréli, más az alu ás acél hajtás lánctányérnál. Írja a lánc típusát is. Az a lánc a montimra is jó lesz/ Shimano CN-HG93/ , árban is megfelelő/kb6000 Ft-ért találtam a net-en/
-
attiss66
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az előbb olvastam, azért kérdeztem rá. Egyet értek. Az országútimon nemrég lett cserélve lánc és a szerelő azt mondta kb 6000 km-t bír megfelelő használattal. Gondolom egy olcsó lánc nem bír 6000 km-t.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
attiss66
senior tag
válasz
Friczy
üzenetére
köszi a linket
avl 270054: van tolómérőm és tudom is használni, érdekes ez a tolómérős módszer"A drága láncok általában csak annyiban különböznek az olcsóbb láncoktól, hogy a drága modellek jobb minőségű nikkelezett felülettel rendelkeznek, ami kevésbé rozsdásodik és valamivel jobb csúszási tulajdonságokkal rendelkezik. A gyakorlatban a különbség nem lehet észrevehető."
ez igaz? -
jjeahh
nagyúr
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ha bekopik, sokkal könnyebben kicsatol majd, ha feszesen szereted, akkor a pedálon a csavarokat teljesen becsavarva is túl könnyen fog kioldani. Kb. ennyi. Majd meglátod.
-
-=RelakS=-
veterán
Kicseréltem a patentet a cipőmben, de SM-SH56 volt itthon, mint kiderült. Fog ez valami meglepit okozni, amit majd meg kell szokni? Értek itt olyan kicsatolásokra, amit eddig az SM-SH51 nem tett lehetővé, így nem is figyeltem rá, hogy ne legyen olyan irányban a lábam.
-
Tin
veterán
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Hétköznap este legkorábban fél 7 körül tudok indulni, nagy ritkán fél 6. Mivel ez már sötét, és jövő héttől főleg, át is állok a későbbi indulásra, akkor nyugisabb. Másfél órát szoktam tekerni. De most már felrakom végre a rendes lámpáim az Aldis helyett. Sigma 80, féklámpás hátsóval.
-
avl
senior tag
válasz
attiss66
üzenetére
0.5% lesz az
en a tolómérö híve vagyok (pl. uj lanc eredeti méretét nyulasmerövel nem is tudod megallapitani)
ha van jo tolomeröd, jol is tudod hasznalni ...nem olyan egyszerü / bolondbiztos, mint nyulasmerö, de több infot ad
[link] [link] [link]
Eine neue Kette hat ca. 119.5mm (Campa 119.4mm, SRAM 119.6-119.75mm, Shimano 119.7mm und sogar teilweise bis 119.85mm bei 12fach) und kann bei Stahlritzeln bis max. 120.5mm verwendet werden. Meine Verschleisslehre gibt 120.3mm bei Aluritzel und 120.6mm bei Stahlritzel vor....en legutobb uj CNM84-en 119.25mm-t mertem 4-5 hely átlagaban (10 szem, 119.2 es 119.3mm között voltak az ertekek)
..de en csak hobbi szórakozok evvel
-
Az új szerzemények:
-
Friczy
senior tag
válasz
attiss66
üzenetére
Két lánccal csinálom a cserét, nagyjából 4-500 km-enként. Akkor csere, amit levettem, azt átmosom. száradás után olajozom és elteszem. Amit felrakok, azt felrakás előtt áttörlöm ronggyal.
Mielőtt leveszem a láncot, megnézem láncnyúlásmérővel, ha még rendben van, akkor semmi probléma, ha már megnyúlt, akkor veszek egy új láncot helyette, ha szerencsém van, akkor a soron még nem ugrik.Ezt most annyiban változtattam az egyik - városi - biciklin, hogy amikor a jelenlegi készleten 50% nyúlást mértem, akkor azokat a láncokat levettem, félretettem, elkezdtem egy új párossal, ha ezek megnyúlnak 75%-ig, akkor ez kuka, és visszamegy az 50%-osan levett páros, 75%-ig. Akkor majd megnézem, hogy a full új lánc megy-e még a soron, ha igen, akkor ugyanez tovább, ha nem, akkor sorcsere és kezdődik elölről az egész.
Mivel mostanában kevesebbet megyek, mint régebben, ezen a bringán sort még nem kellett cserélni, megvan a félretett 50%-os nyúlású két lánc, a most használt lánc közeliti az 50%-ot, mindezt négy éve, úgyhogy remélem, jövőre még nem kell sort cserélnem.
-
zsamiatt
őstag
Segítséget szeretnék kérni. Az új kiszemelt bringán ilyen gumi van és ilyen felni:
Schwalbe Nobby Nic, Addix-Speedgrip, Super Ground, TLE, 29" x 2.4"
SUNringlé Düroc 35, 31mm, 110/148mmHa jól láttam mind a kettő tubeless ready. Az lenne e kérdésem, hogy a schwalbet mire lenne érdemes lecserélni ami vágás biztos?
Köszönöm,
-
Toobee
veterán
Tufo Swampero melegen ajánlott az őszi időszakra. Nagyon jól gurul aszfalton és messze a legjobban tapadó gravel gumi, azok közül, amit idáig próbáltam. A reggeli itt-ott saras, faleveles erdőben biztosabb volt, mint a GR1 szárazon.
A képen 44-36-40. A valóságban a 36 és 40 között nem igazán van ugrás, 2 mm csak az eltérés (meg egy sor bütyök) felszerelve, de a 44 egy másik szint. Én hátra 40-et raktam, előre 44-et.
-
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igen, úgytudom.
-
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
+ sramnak van ezzel kapcsolatban kiadványa, de ők meg nem pártatlanok a hookless felnijeikkel

TOTAL SYSTEM EFFICIENCY™
lap alján whitepaper: [link]silca is csinált méréseket különböző terepen:
[link1]+ [link2] -
flash-
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
"a meg azt sem értem hogyan kell 7-9 bar egy gumis országútiba "
szerintem nem 7-9 baron mennek..
nézzük Jonas Vingegaardot, 60 kiló, a cangája 7.1
szerelésen azért gondolom 1kg-ot csak hozzá adhatunk mert sisak,cipő,kmóra,kulacs, rajtjelző (vagy miaz a bringán meg a fülhallgató )+ ruha csak összejön 1kg(vagy több
) legyen az összsúly tehát 68kg-al számoljunk.
a Silca kalkulátora elvileg versenyzők bevitt adatai alapján kalkulál szóval Jónás esetében azt számolja 28c külsőnél hogy hátul 5.3 bar elöl 5.2 ha a belsős rendszert adom meg.(vicces mondjuk hogy én 100 kiló vagyok most, a bringa 9.5 meg ugye rajta a nyeregtáska, rajtam meg a nehéz szerelés szóval legyek mindennel együtt 112kg) és nekem hátulra 5.6bar-t ír, előre 5.5-at 28c-nél
azért valahogy jobban bízok a 6.2-6.0 bar beálltásban. tapadok is,haladok is nem is rázok, nekem ez jött be.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A 28 tömlős max 7,7 bar, a 28 tubless max 6 bar.
-
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
tubeless vagy szingó/tubular.
de sokan szivacsbetétet is használnak, hogy defekt után tovább tudjanak gurulni.
gördülésnél csak megfelelően sík terepnél gyorsabb a nyomás, ha gyengébb az útminőség, akkor "elpattog" az energia egy része.
az outisok is egyre vastagabb felnin vastagabb külsőkkel mennek, így szerintem 7-9 bar sem annyira jellemző, főleg ha a csapat zipp hookless felnivel megy.
szerk:
Tejjel négyen úgy gurul mint tej nélkül 8-an?
[link]
hagyományos külsőnél (jó, ez labormérés) 80 psi-n kevésbé gurul a belsős rendszer, mint 60 psi-n a tubeless, de ez átlagembernek megint mindegy
könnyű butilnál meg kb egál.
-
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Jumboék ezt használják: [link]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Ringman
üzenetére
Tej ide, szalag oda, ami a levegő benntartását illeti egy minőségi gumibelsővel aligha tud versenyezni egy belsőnélküli rendszer és éppen ezért a levegő térfogatának mennyisége egy meghatározó tényező, hisz alacsonyabb nyomásnál (autó, monti stb.) és nagyobb térfogatnál (ugyanazok) az a kis veszteség ami egy belső nélküli rendszerben általános, még kezelhető. Nagyobb nyomáson nagyobb a veszteség is, ráadásul ez a kisebb térfogatú (outi, gravel) gumiknál szükséges.
Ennek kapcsán tegnap azon agyaltam a profik az országúti világversenyeken milyent használnak? Biztos tudja valaki...na meg azt sem értem hogyan kell 7-9 bar egy gumis országútiba és 4,5 egy másikba, hisz nem csak a felütés veszélye miatt használják azokat olyan magas nyomáson, hanem a gördülés miatt it, nem?!
Tejjel négyen úgy gurul mint tej nélkül 8-an? -
ZolkoW
őstag
válasz
ZolkoW
üzenetére
#free return téma, Aliexpress:
tényleg felvették a csomagom, és tényleg látszik a rendszerben a tracking szám alapján, ami a papírra volt nyomtatva. Spanyolba megy vissza, hogy hozzám melyik országokon keresztül érkezett Kínából, azt nem tudom.
Csak azért szemetelem ide, mert sokszor felmerül a kínai gari témaköre.
Gondolom, pénzt csak akkor kapok vissza, ha megérkezik hozzájuk az áru / fogalmam sincs, tényleg megkapom-e
-
attiss66
senior tag
Le tudná azt valaki írni, hogy hogyan működik a lánccserés hajtás? pl 3 lánccal. Hány km-t lehet menni egy lánccal/mitől függ?/. A harmadik lánc után megint az első, és ez hányszor ismétlődik/mitől függ?/.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
a Stans felnimen WTB külső volt, ami baromi lassan állt be stabilra, annyira, hogy már le is tettem róla, de végül azt is ritkánkellett fújnom. Majd valami történt, és újból minden tekerés előtt
.
Nem mondom, hogy a WTB megbízhatatlan, vagy túl porózus, de az 1 éves másik ilyen külsőm (Exposure talán) meg szálszakadásos lett, vagy szétváltak belül a rétegei, nagy élvezet volt úgy hazatekerni, hogy a hátsón egy diónyi hupli keletkezett. Épp nem volt már garis, ~12e-be került. A párja még megvan, de valahogy nem volt kedvem pótolni ugyanolyannal. -
Ringman
félisten
válasz
ZolkoW
üzenetére
nekem eddig a dt cr1600-ason 3 külső is szépen lassan eresztett (de nem szalagoztam újra, viszont a szelepet cseréltem már), valamelyik nap is 2 bar alatt volt a 32c-s gp5000-as, sikerült is felütni a felnit, de nem lett baja - viszont kifolyt több helyen a tömítőfolyadék.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
vicces volt, járt nálam egy régi munkatársam, szó szót követett, kiderült, hogy friss monti-tulajként érdeklődik a tubeless iránt, pont a műhelyben lógott az egyik bicóm, mesélem, hogy eléggé problémamentes, csak beszáradással volt eddig gondom, meg elégtelen utántöltéssel. Hazament, erre megnyomogatom másnap a gumit, az első tökre le volt eresztve. Na mondom, f*sza, még jó, hogy itt előadtam.... felpumpáltam, mentem vele, majd újabb egy hétig (mint eddig is, hónapok óta) nem kellett bele fújnom.
Általában ez a recept, 1-2 hetente elég pumpálnom.
Ez most Conti gumi, Stan's felni, a szalagra nem emlékszem, de Conti és Mavic is hibátlan eddig, Scwalbe + DT is, Sch + Mavic is. -
Maximum1
őstag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Kétlem hogy az miatt, nekem Dt kerék, Dt szalag, Dt szelep GP5000tl, semmi baja csak töltögetnem kell bele a tejet.
Mtb-n alexrims kerék, stanss szalag és szelep, schwalbe gumi, atom stabil, le sem ereszt. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
flash-
üzenetére
bezzeg ha mellette az ágyban a telefont nyomogatom vagy a távirányitót attól meg nem tud aludni ...hja, zasszonyok, majd meg ha jön a havi képernyőidő jelentés kiderül, hogy még nálad is többet nyomkodja.
Mezga Aladár...ez a Mavic UST? Amúgy mi benne a pláne, a szalag?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Talán annyi, hogy nem egy véletlenszerű felni+szalag+szelep+abroncs+tej kombinációt próbáltam hanem egy gyári egymáshoz tervezett szettet.
Ez nálam müxik.
-
flash-
veterán
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Hasaggymeg, Csokiscsibesz: jogos, kicsit magamból indultam ki..
nekem ugyan vannak szabadnapok (24/72 munkarendben akad ha nincs túlóra
,de sokszor mégsem.. ügyintézés-napi fontos feladatok,vagycsak fűnyírés vásárlás és a nap már el is szállt..) , de munka után mire hazaérek 10:00-re kis pihi kell 13-14ig, aztán mire összeszedem magam fejben-testben, sokszor már pont akkor jön az eső-szaridő.... tegnap pont kifogtam hogy lehetett menni
(nekem ez a kb.18 fok a legjobb.ok, cicanaci, őszi kabát kell, de sokkal könnyebb levegőt vennem mint nyáron-tavasszal,nem terhel le a meleg, mintha jobban bírnám,igaz végére még 18 fokban is átfázok..(szar a keringésem,pedig keringési sportot végzek,vicc nem?)egyébként mult héten én is 22kor ültem fel a görgőre, a hálónkban asszonyt a másik szobában nem zavarta pedig aldis görgő..bezzeg ha mellette az ágyban a telefont nyomogatom vagy a távirányitót attól meg nem tud aludni
ezt ki érti
de ezek ilyenek
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Because
üzenetére
Ha nincs Sram Butter, akkor szerintem használd helyette egyszerűen a Rockshox olajat, amit beleöntesz. Az Sram Butter hasznos, de nem nagy érvágás, ha 1-2 karbantartást nélküle csinálsz meg. Én nem használnék semmilyen nem arra tervezett zsírt vagy olajat, mert ha keveredik az olajjal, megváltozhat az olaj sűrűsége, állaga és kitudja mi lesz a vége.
-
Because
őstag
Volt aki rockshox teleszkóp karbantartására csak sima szilikonzsírt használt?
Ez van itthon, kifejezettem gumi és műanyagokhoz. -
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
flash-
üzenetére
Szuper idő volt délután, csak én éppen dolgoztam.
Ha nem tudok reggel 7-ig elindulni bringázni, akkor én nekem már nincs időm arra, hogy délután elmenjek.
Örülök, hogy vannak olyanok, akiknek ez gond nélkül belefér, de vannak jópáran olyan akik elég sokáig ülünk a gép előtt. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
flash-
üzenetére
Attól függ mikor van időd rá, ha dolgozol, mint minden rendes ember fia, már 7 előtt és 18 után is sötét van és bár én egész télen sötétben nyomom, hát nem könnyű rávenni magad a hűvös, nyirkos sötétben felnyergelni.
Tegnap én is rövid nadrág, hosszú, vékony aláöltöző, hosszú vékony felső (olyan RC) és hosszú ujjú, vékony montis kesztyűben voltam 15,30-tól a Kevélyen, de indulásnál kissé fáztam (~16°C szeles), felfele izzadtam (12(!)°C, de még kesztyűt is levettem) majd miután fent szusszantam egyet (5-7 perc, 12°C), bizony nyirkosan fáztam lefelé mint az úri kutya.🥶 Visszafordultam kicsit mászni és úgy már kényelmesebb volt újra lefelé menni a szürkülödő felhős estében...de legalább az árstoppos tej már nem melegeszik meg a kulacsban.
-
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
bőrből van a felső rész, a talp merev része üvegszálerősítésű műanyag: [link]
Outsole
Comfortable Real Rubber and EVA Enduro Sole with a semi-rigid Nylon midsole. Featuring Lake's legendary fiberglass injected nylon sole and an all new design that provides incredible grip and durability for all day cycling.
Upper
Fullgrain water resistant leather with Helcor abrasion and water resistant protection panels. Lined with Outlast temperature regulating material and Thinsulate insulation.az a shimano is jónak tűnt tavaly, mikor próbáltam, de ott sem volt jó a fit. a lake talpa merevebb, mint a shimanoé.
---
ha a lake oldaláról venne valaki cipőt, ott nem ingyenes a visszaküldés, hanem te intézed (kb 7-8e postai visszaküldés).viszont nálam, ahogy a honlapon bejelentkezve a kosárban maradt 1 cipő, küldtek egy 10%-os kupont rá talán 1-2 napra, ill. első rendeléshez 20eur kedvezményt kapsz, ha feliratkozol hírlevélre - de ez a kettő nem kombinálható.
-
flash-
veterán
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
tegnap kint is szuper idő volt kb 17-18 fok..legalábbis délutántól..most azért szerintem leghidegebb helyeken is 15 fok körül volt tegnap tutira, ilyenkor görgőzni?? majd 10 fok körül vagy ha 10fok+szél...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Ringman
üzenetére
Nem tudom milyen anyagból van a felső része, de így ránézésre elég masszív és melegnek tűnik. Közben tegnap enyém is megérkezett, ez is kvázi olyan mint egy bakancs, nagy, masszív, bőr felső résszel, kényelmes és meglehetősen merev a talpa, na meg el van látva néhány marketing-kitalálta termékdrágító fantázianévvel mint Vibram, Gore-Tex.
Ma felteszem és beállítom a "sarkantyúkat" rá és várom a telet.
[kép]...és egy korábbi Shimano cipős kérdésre is válaszolva, európai 45-ös lábamra 47-est rendeltem mely pont akkora, hogy 1, de akár 2 vastagabb zoknit is bele tudok tuszkolni ha kell, vagyis nyári cipőből melyhez egyetlen vékony zokni dukál a 46 lett volna jó. -
Ringman
félisten
válasz
zsamiatt
üzenetére
ezt nehéz megmondani, mert egyrészt tegnap nem volt felénk hideg, másrészt meg nekem nagyon fázós a lábam

de tegnap egy vékony zoknival is izzadt benne a lábam.amellett, hogy széles a cipő, magas is, szóval ha alacsony a lábfejed, akkor szükség lehet még egy talpbetétre, hogy ne lötyögjön a lábfejed benne (különösen vékony zoknival). de ez kezelhető pl. egy plusz parafa lap beleszabásával vagy más széles talpbetéttel.
-
zsamiatt
őstag
van valaki a csopiban aki tudna nekem segíteni, hogy kezdő trailosként milyen protektorokat érdemes venni? Könyök, térd, geric godolom más nincs. Illetve, hogy milyen formában egyben vannak ezek ruhával vagy alá kell felvenni ilyen jelegű kérdéseim vannak.
-
nemeth989
senior tag
Ha valakit esetleg érdekel, [Agu] oldalán a Jumbos cuccok piszok jó áron vannak. Tegnap érkezett pár cucc tőlük, egész jó minőségűnek tűnnek ennyiért. Nadrág, polók és mezek érkeztek.
-
parandroid
félisten
válasz
SpaceKombajn
üzenetére
Hülye zwiftnek van pár funkciója, ami csak a mobil kliensből elérhető, oilletve onnét egyszerűbben kehzelhető. Ha egyedül tekerek, nem olyan fontos, de közösségi dolgok szinte csak ott vannak. Amúgy ez fejlődött az utóbbi időben, meg ment a laptop, és tablet van helyette, azon használhatóbb. A PC-s verzió nem tudom, miben más azóta, ez egy kb 3 éves kép.
p
-
ReFleXx
addikt
Ezt neztetek vagy volt mar? Tóni bringateszt egy kis töriórával
-
ReFleXx
addikt
-
Fifaisshit
őstag
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Egy jobb Garmin és jobb okos görgő 100%os pontos adatot tud adni én is idén ősztől jöttem rá , hogy nem kell se Zwift se semmi mert Garmin alapján jobb edzeni
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
A telefonon meg megy a navigáció, nehogy eltévedj a szobában?

-
Ringman
félisten
Vegul megtartom a lake teli cipot, azert erezhetoen nehezebb, mint a szandal, majd egy talpbetetet csinaltatok bele.
Kb utcai ciponek nez ki:
-
válasz
parandroid
üzenetére
Élni tudni kell
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igen
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hódolok én szívesen csak az asszony néha ráncolja a szemöldökét az árakat látva.

Bezzeg a futással kapcsolatban még ő fűzött hogy vegyek én is egy Hoka cipőt, pedig volt már egy egész új Decatlonosom.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad 13 Gen2 - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell Optiplex 3050 SFF,i3-6100,8GB DDR4,256GB SSD, WIN11
- Részletfizetés. BankMentes. Kamatmentes. Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 3 év garancia!
- Bluetooth hangszóró FM rádióval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Majd írj róla beszámolót, de főleg a radar érdekel engem is. 

. Utolsó 20 km a 64-ből esőben. Inkább kihagynám. 

) legyen az összsúly tehát 68kg-al számoljunk.

Tegnap én is rövid nadrág, hosszú, vékony aláöltöző, hosszú vékony felső (olyan RC) és hosszú ujjú, vékony montis kesztyűben voltam 15,30-tól a Kevélyen, de indulásnál kissé fáztam (~16°C szeles), felfele izzadtam (12(!)°C, de még kesztyűt is levettem) majd miután fent szusszantam egyet (5-7 perc, 12°C), bizony nyirkosan fáztam lefelé mint az úri kutya.🥶 Visszafordultam kicsit mászni és úgy már kényelmesebb volt újra lefelé menni a szürkülödő felhős estében...de legalább az árstoppos tej már nem melegeszik meg a kulacsban.
mult heten szerdan hozta volt a posta futar, persze nem tudtam otthon lenni, mondom majd masnap, mert ugyis 2x egymas utani nap probaljak kezbesiteni, erre meg azota nem kapta meg a depotol kiszallitasra...