Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- aquark: Zsebszámológépek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Egy lánctányér: A 36 fogas lánctányér cserélhető 34 (8520740) vagy 38 (8520741) fogassal.
A gyári felállással 75-ös pedálfordulattal tudsz menni 33-mal. Azt ha egy órán át tudod tartani, akkor jó vagy.
Ha nem elég, akkor 38-as tányérral kicsit lehet növelni, mondjuk nem sokat, kb 35-ig. Viszont ha megtanulsz pörgetni, akkor 90-es pf-tal már egy óra alatt 39 km-t fogsz tudni megtenni. Az elég jó egy trekkinggel.
Ha most nekiindulsz a világnak, nem városban, akkor mennyit tudsz menni egyben egy óra alatt nyélen?
-
Ringman
félisten
válasz
6030D
üzenetére
mindenesre szerintem is ilyesmi lenne a jó (toughroad), de ilyenből nem sok modell van itthon, + mindenre ráteszik a teleszkópot.
olcsó(bb) merev villás: Frontier SX Eagle Rigid
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igen, nagyon rövid az áttétel. Én például úgy szeretek tekerni, ha van egy kis ellenállás a lábaimon, és annál ahogy mondod a legkisebb keréken is szenvedés haladni ilyen szempontból. Erre mások is panaszkodtak az áruházi felületen. De nincs ezzel baj, csettegősnek biztos jó, de nekem nem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Ezt a "nem lehet haladni" dolgot bár gyakran hallom, nehezen tudom értelmezni
...rövid az áttétel és pörgetni kell 90/perc fölött ahhoz, hogy mondjuk 30 km/h fölött haladj?...rosszak a kerékagyak és nehezen forognak, nagy az ellenállásuk?...sz@r a gumi, nagy gördülési ellenállással?...nehéz a bringa és kínlódás kigyorsítani?...vagy olyan rossz a geo, esetleg rugalmas a váz, hogy nem lehet erőt vinni a hajtásba?6030D...igen, szerintem is a trekking és cross(trekking) a tipikus magyar aszfaltra való, országút és kerékpárútra, nyugisan, vagy éppen gyorsabban túrázgatni vele. Legelején 2015-ben mikor kerékpárokat néztünk Zasszonnyal a nagyáruházi Schwinn Csepel Adrenalin SP és Scott mittoménmi után, (Keravill és Hervis
) az akkori felhasználási szokásainkat figyelembe véve mi is gondolkodtunk egy-egy Cube Nature Pro-ban...csak hát addigra már (így utólag hála istennek!) annyira megmontisodtunk, hogy inkább azt vettünk ami teCCett az helyett ami célszerűnek látszott.
Aztán persze változtak kerékpározási szokásaink és míg én a terep, nejem még inkább az aszfalt felé mozdult el.
(neki aztán ezért is kellett a kompromisszumos CX-et venni a vágyott országúti helyett) -
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szerintem egy XC monti inkább való aszfaltos közlekedésre, mint egy trekking az erdei ösvényre. Igazából a trekking helyett inkább ilyen ToughRoad szerűt kellene mindenesnek ajánlani, de akkor meg inkább egy merev villás 29er. Csak azok a fránya anyagiak...
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ilyet vettem én is, de a legnagyobb problémája még mindig az, hogy nem lehet vele haladni. Oké, akinek csak boltba lecsettegni kell, annak jó lehet.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ivana
üzenetére
Nem könnyű lenyelni, az biztos.

Ringman...a Giant összetelósaira hajaz.
-
ivana
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Még mindig nem sikerült kibékülnöm ezzel a vázzal, pedig ilyenke vagy 3-4 éve

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ivana
üzenetére
Láttam közelről ilyen folyómenti tízpróbást és meglepően szép kivitelezésű, jól összerakottnak tűnt.
A felső cső szokatlanul csúnya törését leszámítva ennyi pénzért újan, jobbat nem nagyon kapsz. 
-
ivana
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
A dekás trekkingeket kevésbé szoktuk itt ajánlani. A monti és az outi vonaluk nem rossz.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ez a Prohardver katasztrofálisan műxik mostanában! 😬😬😬
-
Rigormortiis
veterán
válasz
WolfLenny
üzenetére
Szia! Nemrég jártam én is hasonló cross-vevő cipőben. Utánaolvastam a dokognak, és a Dekás bringákat itt is és más fórumokon, értékelésekben is dicsérték, ezért vettem egy Riverside 90et. Finoman szólva nem váltotta be a reményekmet, kezdve ott, hogy mivel online rendeltem, szerintem szállitáskor odacsaphatták a hátsó váltót, mert ferdén állt, és kerregett-kattogott. Ezután kicserélték a váltót, de továbbra sem volt szimoatikus, és a legnagyobb baja: nem lehetett vele egyorsan menni, a legnagyobb áttéte piszok kevés volt. Aztán éltem a 14 napos elállási jogommal és meg kell említenem, hogy azonnal visszautalták a pénzt, úgyhogy a support példás volt, csak a bringa nem.
Aztán kétszer ennyiért vettem egy Kellys Phanaticot és boldogság van. Viszont a boltban kipróbáltam egy Kellys Cliffet is, okénak tűnt, ez a széria kizelebb áll az általad szabott értékhatárnak.
-
törölt tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Pedig az így van, akik nem tudják, hogy milyen bringa is kell igazán nekik pl erre is, arra is, de még arra is jó lenne egy kicsit azoknak a trekkig, cross trekking jó választás.
-
Hínár929
tag
válasz
Melorin
üzenetére
Szia,
262-264 ha jól mértél. Ha ez alapján méred, a gyártók nem ezeket az adatokat adják meg, akkor jó ez a kalkulátor, inkább lefelé kell kerekíteni.
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Át kell írjam az összefoglalót mert mindenki aki elolvassa arra a következtetésre jut, hogy trekking bringa kell neki.
-
laskr99
addikt
Fékkar milyen ajánlott? Bowdenes. Magura MT5 a hátsó az első bowdenes, dobfék. De a gyári tektro kar már köhög
-
Ringman
félisten
ezt tuti nem venném meg, összesen 36w a teljesítmény (nagyon kevés ennyi csatlakozóhoz, annyit egy modern telefon is felvesz) + barrel plug.
inkább akkor 2 db négyes hálózati töltő (kínaiak közül a blitzwolf, baseus, anker az biztosan vállalható, az alzapower is budget opció)
-
polonic
félisten
Említve volt, hogy Casco balesetes sisak után egy új Casco sisak féláron megvehető.
Én a weboldalukon találtam infot, de azt írják, hogy csak Németországban él ez a lehetőség. -
Ati73
csendes tag
Sziasztok,
Bringakat szeretnenk. KTM Life Action megtetszett. Tudtok ajanlani boltot, ahol jo aron megvehetem? (En 173 cm vagyok, parom 159, mar csak a meret miatt
)
Vagy ha van mas marka hasonlo parameterekkel, talan megfeleleo lenne az is.
Segitseget elore is koszonom! -
Alg
veterán
Fura kérdés, de hátha valakinek van jó ötlete rá:
Ti hogy oldjátok meg a különböző cuccok töltését kábeldzsungel nélkül?
Két bringához most van:
2x GPS
2x első lámpa
2x hátsó lámpa
1 pár powermeter pedálEz így már 8 kütyü, és akkor még a telefonokat nem számoltam...
Valami jobb fajta sok csatlakozós USB töltőhub amit felrakhatnék a polcra fixen és rövid pár centis kábelekkel sorban feltehetnék mindent tölteni? -
WolfLenny
senior tag
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót és rájöttem, hogy nekem inkább trekking vagy cross trekking kell..
Kertvárosi környezetben esetleg erdő, ösvény terep.
Egy problémám van, hogy 185 cm magas és jelenleg 115 kg( célom, hogy kb. 100-ig leadjam)Milyen márkát ajánlotok kb. 150.000Ft körüli áron? A Hervisben kapható ezen kategóriák megbízhatók vagy felejtős? Ha inkább bolt, akkor ott melyik márkákat nézzem? Vagy inkább melyik kerüljem mindenképp?

Előre is köszi a választ! -
törölt tag
válasz
Friczy
üzenetére
Mikor az ember elkezd már komolyabb tekeréseket csinálni a bringautakat elfelejti, az már nem téma onnantól.
Cobranco, Velekei Balázs, Györgyi Gábor videóira érdemes rákeresni aki nem ismerné még őket!
Európát keresztbe hosszába bejárták csomagos túrázva, meghozzák a kedvet az tuti.
-
Friczy
senior tag
válasz
üzenetére
Rendőr még sose szólt ezért. Egy-két önkéntes rendőr autós annál inkább, még olyan helyen is volt, hogy fel akart küldeni a kerékpárútra, ahol nincs.
Van egy ismerősöm, aki Csongrád és Bp közt szokott rendszeresen ingázni, őt már állította meg rendőr az ötös úton, ahol egyes szakaszokon tilos, viszont mióta megvan az M5, nincs nagy forgalma. Mindig szokta mondani a rendőrnek, hogy jelentse fel a tilosban bringázásért, hogy tovább tudja vinni az ügyet, és mindig elengedik. -
arcitec
addikt
válasz
Friczy
üzenetére
Garmin 800 van és még mindig bír 8-10 órát,bár van 20000mAh akksim, úgy hogy meglepi az nem lehet, még a kamerát is tudja vinni. Egyébként dettó ugyan úgy használom ahogy TE,
egy [ilyen] van a kormányszárra felpattintva ez mindig megy, a karbantartási intervallumot figyeli, ja és ezekben nem évente kell elem, mert egy gombelem elmegy évekig...
-
Friczy
senior tag
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Van Garmin 1030 GPS-em, az elég jó akkuidővel rendelkezik, egy napot minden további nélkül végigbír. Használom is hétvégenként, vagy ha hosszabb túrára megyek. De a 10-16 óra akkuidő kissé kevesebb, mint az egy év. Ezt nem kell folyamatosan fel-le rakosgatni, foglalkozni vele (nem, még sose lopták le az órámat, pedig minden további nélkül rajta hagyom a bringán, ha lekötöm valahová).
Ezen kívül szeretem látni a sebességet, ha pedig viszem a Garmint, az sokszor a térkép miatt van, így jobb, ha van mellette egy mérő, ami csak mutatja a sebességet. A napi számlálót pedig használom a lánctisztítási és az apróbb átnézési időpontok figyelésére, emiatt jobb, ha mindegyik bringámon van egy-egy külön mérőeszköz.
-
Friczy
senior tag
válasz
arcitec
üzenetére
Rendszresen járok le a Balatonra illetve vissza (évente legalább egyszer), Fehérvár-Balaton közt valóban nincs sok lehetőség. Ha kevésbé számít a távolság (és/vagy ha az északi part felé mennél), akkor a 7-es helyett érdemes Sárszentmihály-Nádasdladány-Berhida-Papkeszi útvonalon menni. Némileg hosszabb, de csendesebb útvonal, kellemes dombokkal. Papkesziről meg már egy rövidebb ugrás Balatonfűzfő. A déli part felé ez sajnos nagyobb kerülő, nem is szoktam arrafelé menni.
A 7-esről régebben lementem Polgárdi-Füle-Balatonfőkajár irányába, de az utóbbi években a 710-es út építése miatt azon a részen nagyon nagy forgalmú szakaszok is voltak, úgyhogy inkább leszoktam róla. Most, hogy ez már kész, lehet, hogy idén megpróbálom ismét, hogy változott-e a helyzet. Ha igen, akkor a 7-esen megett út Székesfehérvár és a Balaton közt nagyjából a felére csökkenhet.
-
törölt tag
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
GPS computer mellett sokan használnak egy olcsót is.
Pont arra, hogy ha csak a közelbe bringázik lássa a sebességet + rögziti a megtett távokat, ami alapján cserélget mondjuk 2-3 láncot x távonként és elmegy 1- 1,5 évet 1 elemmel. -
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
Friczy
üzenetére
Garmin 530-at használok, heti 8-9 óra tekerés azért meg szokott lenni.
Színes kijelző, HRM és RPM érzékelő csatlakoztatva, nincs akku kímélő módban.
2 hetente kell kb tölteni.Nem értem miért kell minden töltésre szoruló eszköz esetében eljátszani ezt a mennyit kell tölteni történetet.
A telefonomat naponta töltöm, a fejhallgatómat 2-3 naponta. Ehhez képest a 2 hetente 1x kb felüdülés.Megjegyezném, hogy Garmin órám is van, azt szintén 2 hetente kell töltenem.
Egyikbe sem haltma még bele. -
CragON
aktív tag
válasz
Blackhole13
üzenetére
Használtakat nézegettél, vagy csak új jöhet szóba?
-
Blackhole13
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
[Roscoe 6].
Csak ez fér bele 1000€-ba.
Runner_fxr: Ez nekem abszolút megerősítés, valami hasonlóra vágyom, de ha mégis rosszul gondolom, akkor megfogadom a tanácsodat. -
-
Friczy
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A GPS-ekkel csak az a bajom, hogy túl sűrűn kell tölteni. Van nekem is GPS-em, amit hosszabb menetekre használok, de csak ide-oda szaladgálásokhoz nem tenném fel a bringára, viszont valamilyen visszajelzés csak jól jön a sebességről, meg arról, hogy melyik bringával mennyit mentem. Még az is épp elég, hogy évente cserélek benne elemet, nemhogy naponta töltsem.
-
-
Friczy
senior tag
-
Rigormortiis
veterán
Meg is vettem a Northwave Tribal
szartaposótlábbelit és kb összehasonlíthatatlan egy sima, utcai cipővel.Mennyivel lesz hatékonyabb a tekerésem, ha hajtást fejlesztek? A szervizes azt mondta (most vittem egy hónapos garis szervízre, 1 hét után...hamar beleszaladt közel 200 km), ha valamivel jobbá akarom tenni akkor a hajtást cseréljem ki inegrált hajtóműre. Ez miért volna nekem jó? Nem kifejezetten komoly a szándékom, csak kíváncsi vagyok...
Még valami: pár hete (is) téma volt a kell-e alsógatya bringás szerelés alá avagy sem... Korábban én is mindig húztam alá, de egy-másfél óra után már mindig fájt a seggem. Na most kilróbáltam "csupaszon" is és tényleg bevált! Szóval +1 az alsógagya nélküli használatra
-
Melorin
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Mindig a kapott hosszhoz képest a következő egész számot kell néznem?
261,6-hoz 262 vagy 263 hosszú küllő kell? -
szuszinho
őstag
válasz
Géjza
üzenetére
Nem a mennyiségről, hanem a kényelemről, használhatóságról van szó. Mert fél év sem kell, hogy megutálja a biciklit, aztán nem +2 évig, hanem 2 hétig sem ül rá, főleg, ha véletlenül elesik vele...
De biztos van, olyan is, aki több kerékpárt is vesz egy évben. Nem ez a mérvadó.
-
Melorin
addikt
Az ebike küllőszámolója mennyire megbízhatóan működik?
Bal: 261,6mm Jobb: 263,4mm jött ki. Akkor nekem 16db 262mm és 16db 264mm küllők kellenek? Vastagságra és márkára mi az ajánlott? -
Géjza
őstag
válasz
velizare
üzenetére
Jó eséllyel a húga kapja meg majd 3 év múlva, ha már valóban kinövi ezt a tesója (ő is addigra növi ki várhatóan a 20"-ast, jelenleg 14-est hajt). Ha meg nem növi ki, akkor a kicsi is kaphat majd egy 26/27.5 körülit (majd meglátjuk ő mekkora lesz akkortájt és mekkora váz lenne neki akkor jó, ő is magasabb, mint az átlag).
-
Géjza
őstag
válasz
szuszinho
üzenetére
Bicajból nem veszek évente többet is, mint cipőből.
Ha mondjuk egy fél évet kompromisszumosan kellene lehúznia a nagyobb vázon/keréken, de cserébe +2 évig jó lenne a bicaj a másikhoz képest, akkor nem kérdés, hogy inkább a nagyobbat venném, mégha jelenleg egy picit kényelmetlen is lenne neki. Megtúrom még a részletes adait, méreteit a vázaknak (nem csak a nyeregcsőhosszt), hogy a 26-osból az S-es váz az kb ugyanakkora-e, mint 27.5-esből az XS-es (pl fejcsőhossz, tengelytáv hogy alakul a két esetben).
Köszi mindenkinek a tanácsokat, nagyjából irányba álltam. Igazából a vázméretet kell jól megválasztani (15"-os vagy 38-as lenne ideális neki), nem a kerékméretet (26-27.5 között tényleg nem volt nagy difi a tegnapi próbán sem). Bár pár centit emel a nagyobb kerék ugyanannál a vázméretnél. 42cm-es vázra is felült tegnap 27.5-es kerékkel, arról már nem ért le a lába. 26-osról lehet leért volna szintén 42-es vázméretnél, csak ilyen bringa éppen nem volt a boltban.
-
flash-
veterán
válasz
laskr99
üzenetére
ezt így nehéz megmondani, elmondásod alapján eléggé rossz állapotban lehet az a kerékpár,ami azért meghatározza a sebességet, de ha 4km után baromi nehéz volt tekerni akkor szinte biztos hogy nehéz áttételen tekertél, jóval könnyebb fokozaton kellene tekerni, úgy a lábod sem fog elfáradni,de ha zsibbad is akkor szerintem még beállítva sincs jól a te méretedhez..(esetleg tényleg annyira borzalmas állapotban van a bringa..egy szerelőhöz elvinném..)
nem tudom milyen egyébként az edzsettséged,extrém esetektől eltekintve 10-20km-t 15-20as átlaggal lazán kellene venni egy átlagembernek ha nincsennek eü gondjai.. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Zanik
üzenetére
"A láncot általában szivaccsal (nem azzal amivel a vázat) vagy tépett ronggyal (kidobásra ítélt pólókat felvagdosni tök jó erre) tisztítom meg. Ha nagyon koszos a lánc, akkor lehet speciális zsírtalanítót felvinni, meg ilyen láncmosókat is használni."
Ha waxozik az ember, ezeket el lehet felejteni
. Ugyanazzal a kefével szoktam végigmenni a hajtáson, amivel a fehér (!) vázon és nem keni össze. Láncot külön mosni meg... csak újan szoktam, hogy ne legyen olajas. A fogaskoszorút mondjuk minden új láncnál leveszem és megtakarítom, de azt sem lenne muszáj.
Amúgy én arra egy ideje külön figyelek, hogy ne veressem vízzel telibe egyik csapágyat sem, a múltkor meglepődtem, hogy nem csak a magasnyomásúval lehet tönkretenni őket, a kézi permetezővel is beázott az egyik
. -
Géjza
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Korához képest magas (8 évesen 143cm, belső lábhossza 65cm).
Köszi a kormányos tippet is, erre is figyelünk majd.
-
válasz
Scale
üzenetére
Nincs gond a slaggal. A szórófejet finom permetre állítva először lemosom, aztán vödörbe langyos víz némi mosogatószerrel (de lehet venni dedikált tisztítószereket is akár). Vázhoz nagyobb szivacsot vagy puhább sörtéjű kefét tudsz használni. Hajtóműhöz, váltókhoz, fogaskeréksorhoz vannak a keményebb detailing kefék (vagy fogsz egy régi fogkefét). A láncot általában szivaccsal (nem azzal amivel a vázat) vagy tépett ronggyal (kidobásra ítélt pólókat felvagdosni tök jó erre) tisztítom meg. Ha nagyon koszos a lánc, akkor lehet speciális zsírtalanítót felvinni, meg ilyen láncmosókat is használni.
Szerintem nincs tökéletes módszer, mindenki úgy tisztítja ahogy neki tetszik. De YouTube is tele van hasznos videókkal: [link] -
válasz
Géjza
üzenetére
ez majd annak lesz jó befektetés, aki majd tőled megveszi 2-5 év múlva a mostani ár feléért az orbeát. ő már nem fog rajta sokat bukni.
ha sokat nő, akkor ki fogja nőni az s-es vázat is. de a bicajt egybe cseréled, legalábbis ritka ebben az árkategóriában, hogy valaki nekiáll, és kiszerel mindent a vázból, hogy azután berakja egy nagyobba. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
MZsoltee
üzenetére
Nagyon kényelmes, hogy felpattintod és kész, ha meg pulzust, vagy csapásszámot akarsz az is ott van benne csak perifériák kellenek. Ami a sebességet illeti ha neked fontos minden másodpercben a pontos sebesség akkor ne ilyen vásárolj mert ez pontos sebességet inkább utólag számol mintsem valós időben mér...legalábbis kerékagy szenzor nélkül. Ha minden tekerés után rátöltesz nem nagyon lehet lemeríteni, nekem elketyeg 6-7 órát míg lemegy egy vonal a háromból.
Scale...én először slaggal, ujjammal előállított kis nyomással levizezem alaposan és hagyom pár percet ázni, utána meleg mosogatószeres vízzel és autómosó kefével átsikálom, aztán ugyancsak azzal meleg mosogatószeres vízzel de egy másik, mosogató kefével megsikálom külön a váltót, sort, láncot, tányérokat és ezt is hagyom pár percet ázni, végül meg újra slaggal lemosom az egészet. Lerázogatom a vizet majd egy mikrószálas törlővel picit áttörlöm a vázat, villát, telót, nyerget és kormányt ne száradjon vízcseppekkel, aztán kiteszem a napra száradni a hajtást, váltást mielőtt ezeket újra (ezúttal saját piszkos rongyaival) törlöm/kenem/törlöm a becsúszókkal együtt. Kisebb mosásnál csak hideg vizet kap slagból mielőtt törlöm/kenem/törlöm a váltást és hajtást. Még rövidebb mikor csak a hajtás/váltás kap vizet és törlöm/kenem/törlöm, vagy esetleg még vizet sem kap, és végül a legrövidebb mikor csak a láncot egyedül törlöm/kenem/törlöm.
-
arcitec
addikt
válasz
Scale
üzenetére
Ez most komoly?
[Gyakorikerdesek.hu]
Bocsi az iróniáért, de semmi különös, ha van slag nagyon gyenge nyomáson (épp hogy folyjon), kímélős shampon is létezik pl autó azzal szépen áttörölve, majd lemosva és kész is.
Itt is a lényeg,hogy ne legyen nagy nyomás,mert az beviszi a vízet a csapágyakhoz.
A láncot meg lánctisztítóval (google). Nem kell extrém dolgokra gondolni.
-
válasz
szuszinho
üzenetére
Pontosan! Ha a gyerek akkorát nő, hogy eleve a vázméret kicsi lesz, akkor tök mindegy hogy most 26"-esból vesz S-est vagy 27.5"-esből XS-t.
Egy bizonyos testmagasság növekedést át lehet hidalni a nyereg meg a kormány magasság állításával, de ha sokat nő a gyerek, akkor nincs mese, nagyobb vázméret kell, így kerékpárt kell cserélni. -
MZsoltee
veterán
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Oh köszönöm! Ezeknek a párosításával nem kell küzdeni? Felrakom és működik?
-
::Trunks::
senior tag
Kicsit OFF ,de aki küldött JÓFOGÁSON HÁZTÓL-HÁZIGGAL kerékpárt, ott hogyan csomagolta be? Doboz nélkül is elvitték? Sokan küldenek ott így, de nem túl készségesek a válasz tekintetében. Köszönöm!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ZolkoW
üzenetére
Annyira szeretnék kipróbálni egy ducibb gumis hardtailt és nincs ahol
. 2.6" nekem nagyon tetszett, de dögnehéz tank endurón próbáltam, 29-esben, ami nekem már túlságosan malomkerék. 29er-hez úgy érzem max 2.4" szélességet viselnék el. 27.5x2.6" nagyon király lehet és 730g körül vannak a könnyebbek, ami még nem vészes
. -
ZolkoW
őstag
válasz
CragON
üzenetére
Nem tudom, de sosem ez a szűk keresztmetszet (illetve fordított esetben talán, amikor pluszos vázba kerül 29es kerék), hanem a szélesség. A 2.8-as Rocket Ron mellett alul 1 centi körüli hely marad, felül érdekes módon kevesebb, csak 7 mm körül. A Vitusom vázába (az papír szerint 27.5x2.8-ig fogadott gumit) a 29-esből csak 2.1 körüli fért el, de az "igazi" pluszos vázakba a 3.0"-s ducik bele szoktak férni.
Én úgy voltam a 2.6-osokkal, hogy jó-jó, de ez még csak megmutatta, hogy lehetne ez még jobb is..A statisztika kedvéért a 11 éves lányom 158 centi most (nem számít kiemelkedően magasnak), 37-38-as a lába, és 2 éve vettem neki egy pici méretű 26-os bringát.
-
Runner_fxr
addikt
válasz
Blackhole13
üzenetére
27,5 x 2,8-as gépet hajtottam egy ideig, eleinte nagyon bejött, de a tempósabb kanyarokban azért érezhetően nyúlós, kicsit lomha az irányítás. A gond az vele, hogy nagyon alacsony nyomáson tud jól tapadni, így viszont már a nagy buflák gumi tekeredik, nyúlik. Ezt érezni is. Biztos, hogy nem árt hozzá valami betét, pl cush core vagy hasonló. Összeségében nem rossz, mert komfortos, nagy tapadást nyújt (alacsony nyomáson), de a sportos irányításban lehetnek kompromisszumok. Azt is észrevettem, hogy ha 1,3 bar felett volt, azonnal ment el a tapadás, szóval terepen tényleg érdemes alacsonyan tartani. A mostani gépen elöl 29 x 2,5 van és hátul 27,5 x 2,6. Nekem ez a párosítás sokkal jobban tetszik. Precízebb az irányítás. Az új maxxis assegai-ból a legpuhább keverék van elöl (max grip), még nem sikerült zavarba hozni, megcsúsztatni. Elöl a nagy kerék érezhetően jobban átmegy mindenen, ugyanakkor irányítani is jobb mint a nagy cula 2,8-ast.
-
MZsoltee
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Funkciók tekintetében tuti elég. Csak nem volt dolgom GPS-es komputerrel és nem tudom pl a sebesség változást hogy kezeli, mennyire darabos. Aksi mennyire bírja? Jobb ez lényegesen egy pár érzéssel feljebb?
-
válasz
laskr99
üzenetére
sík terepen, szint és szél nélkül? semennyire. tekersz, ahogy jólesik, aztán megérkezel.
@peterkeT: az én 10,5 évesem 155. 42es cipőt hord.
bicajból 26os dekásmontit hozott a nyuszi neki s-es vázzal. néztük az xs-t is, de amikor felült az s-re, azt mondta, hogy ez kényelmesebb neki. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Blackhole13
üzenetére
Melyikről is van pontosan szó, mert link még nem volt...vagy én lemaradtam róla.
-
parandroid
félisten
válasz
Géjza
üzenetére
Mekkora az a gyerek nyolcévesen?
Jó, az enyémek kicsik, a kisebbik 15 évesen épphogy 150 centi fölött a van, neki a 27,5 XS méret lenne az általánosan jó. Kerékméretekről pont a múlt héten volt hosszabb beszélgetés, felnőtt kerékpárból 26-ost már semmiképpen, meghaladott szabvány, a 27,5 van helyette, az is szinte ugyanakkora (nincs akkora különbség, mint amit a szám sugall, hülye kerekített incses méretezés). Ha nem sportszer lesz, hanem csak hobbikerékpár, bizonytalanabb felhasználónak, akkor jobb is a 27,5, mint a 29. Némelyik gyártónak van 2XS mérete is, de ez tényleg attól függ, mekkora a gyerek. Amúgy ne csak azt nézd, hogy leér-e a lába, hanem hogy rendesen, stabilan eléri-e a kormányt, a távolabbi végét akkor is, ha kanyarodik (ezeknél a 700+ kormányoknál lehetnek gondok).p
-
Blackhole13
senior tag
Köszönöm a válaszokat, ez megnyugtató. A specialied fuse-nál láttam, hogy állítható a láncvilla hossz 27,5/29-eshez, azt hittem ez a szükséges feltétele a cserének.
Apropó konkurencia, jut eszetekbe alternatíva hasonló geo/felszereltséggel az 1000€-s határig? -
Géjza
őstag
válasz
zsocy
üzenetére
Te pl. melyiket vennéd a 8 éves gyerekednek, aki még sokat fog nőni: 26-os kerekű bringát nagyobb vázzal vagy 27.5-es kerekűt kisebb vázzal? Mindkettőről lábujjhegyen leér a lába, mindkettőt tudja használni, elvileg valóban mindegy lenne most. De 3-4-5 év múlva is mindegy lesz? Melyik lesz az időtállóbb befektetés? Vagy ugyanott lesz mindkettő pár év múlva, mert mindkettőt ki fogja nőni és akkor kell majd váltani (megint és méret miatt talán utoljára) nagyobb kerékre és vázra?
-
zsocy
őstag
-
Géjza
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi a tippeket, leírásokat.
Voltunk lányzóval bicikliméret próbán. Ezalapján minimum 26-ost kap (24-es kiesett), de XS-es 27.5-es sem okozott neki gondot (tökig leengedett nyereggel). Most 26-os 15-ös vázzal lenne ideális neki, de kis vázas nagyobb kerekű is ok volt. 27.5-essel már sok évig kihúzná, gondolom. Vagy itt már az XS-es váz lesz majd egyszer kevés? Bár a nyerget brutál mód fel lehet húzni.
Ebben a két kategóriában túrkálgatok, nézelődök, 24-esek kiestek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Gyúrósok ide!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- VR topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Mesterséges intelligencia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- DJI AVATA Explorer Combo (Fly More combo) drón szett - 4 akku, koffer, szűrők
- ELADÓ Radtel RT-910B többsávos kézi amatőr adóvevő
- Eladó bontatlan LEGO készletek (40290, 42160, 42122, 42138, stb)
- DJI FPV Fly More Combo drón szett +Motion Controller
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo drón - nagyon megkímélt, újszerű állapotban
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4328, 100% AKKSI
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

...rövid az áttétel és pörgetni kell 90/perc fölött ahhoz, hogy mondjuk 30 km/h fölött haladj?...rosszak a kerékagyak és nehezen forognak, nagy az ellenállásuk?...sz@r a gumi, nagy gördülési ellenállással?...nehéz a bringa és kínlódás kigyorsítani?...vagy olyan rossz a geo, esetleg rugalmas a váz, hogy nem lehet erőt vinni a hajtásba?
) az akkori felhasználási szokásainkat figyelembe véve mi is gondolkodtunk egy-egy
Aztán persze változtak kerékpározási szokásaink és míg én a terep, nejem még inkább az aszfalt felé mozdult el.

)
, új kalandok megélése, no meg némi sport teljesítmény stb ... De tudod, hogy van ez, nekem ez a szép az egészben, no meg az a széles szabadság ..

.
Jó, az enyémek kicsik, a kisebbik 15 évesen épphogy 150 centi fölött a van, neki a 27,5 XS méret lenne az általánosan jó. Kerékméretekről pont a múlt héten volt hosszabb beszélgetés, felnőtt kerékpárból 26-ost már semmiképpen, meghaladott szabvány, a 27,5 van helyette, az is szinte ugyanakkora (nincs akkora különbség, mint amit a szám sugall, hülye kerekített incses méretezés). Ha nem sportszer lesz, hanem csak hobbikerékpár, bizonytalanabb felhasználónak, akkor jobb is a 27,5, mint a 29. Némelyik gyártónak van 2XS mérete is, de ez tényleg attól függ, mekkora a gyerek. Amúgy ne csak azt nézd, hogy leér-e a lába, hanem hogy rendesen, stabilan eléri-e a kormányt, a távolabbi végét akkor is, ha kanyarodik (ezeknél a 700+ kormányoknál lehetnek gondok).