Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Intelligencs: Karrierváltás - Első rész
- gerner1
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, mert valami "kattog" alattam bicajozás közben. Bulls King Kobra gyári hajtása, talán erről van szó.
A jelenség az, hogy amikor elkezdek tekerni, akkor csendes (persze, mert hegyen lakunk, és mindig lefelé indulok), viszont, mikor elkezem terhelni, akkor minden egyes fordulatnál kattan egyet-egyet, majd egy idő után az egyik oldalon kettő kisebb, élesebb hangú kattanás, a másik oldalon egy kicsivel markánsabb. Nem koppanás jellegű, mint amikor valami valamibe ütődik, hanem sokkal inkább olyan, mintha valami nem lenne a helyén, vagy valami fel lenne lazulva egy kicsit.
Ennek a hajtóműnek a tengelyében van egy 8-as imbusz csavar, amit kivettem, de az itthon lévő lehúzó szerszám négyszögletű hajtókarhoz való, ezzel nem jutottam vele előbbre...
Tapasztaltabbak mit javasolnak, a teljes szétszedés előtt érdemes lehet valamit megpróbálni, ami jellemzős hiba esetleg? (110 kg. vagyok, kap hegymenetet, így van mitől szenvednie...)
Előre is köszönöm a segítséget !
-
törölt tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Szerintem elsö használatnál szétmenne

-
flash-
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Koszi mindenkinek, 105el bringat ilyen arba mast nem nagyon talaltam,ezert is gondolkodok ezen, illetve talan a canyon al 7
-
Fall-N
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Ahogy videón láttam az agyakat és a középrészt is géppel hajtják be, így lehet a kónuszos csapágynál könnyen, hogy rosszul van beállítva a nyomaték. Így nem is csodálom, hogy sérül a csésze. A szalagos gyártásánál meg persze hogy a mennyiség a lényeg.
De a gyártás egy dolog. A boltos amikor összeszereli neki kell ezeket kiszűrni és megcsinálni a 0 km-es szervízt, ha igényli a gép. Legalábbis az ismerősöm is így csinálja a boltjában. Egyébként is vásárlás után 1 hónappal ha beállnak a dolgok, akkor állítani kell a gépen, meghúzzák a csavarokat, állítanak a láncon stb. Ezt a boltban is elmondják.
De igazad van ezeket el lehetne kerülni, főleg drágább kategóriában ez elvárás is lenne.
-
inifini
tag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Az outi az pont nem a kényelemről szól. Vagy próbáld megszokni a fájdalmat, ami szépen lassan megszűnhet, vagy engedd el. Sokan mondták már, hogy próbáld meg a hátadat erősíteni, elmondásod szerint csinálod, de ha így sem szűnik, akkor ne erőltesd.
-
törölt tag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Egyik ok hogy nem országúti gépem van
Meg is döglenék olyan testtartástól 
-
Runner_fxr
addikt
válasz
CaNNa3IS
üzenetére
Nekem is furcsa, de nem álmodtam a dolgot sajnos, hanem ez a valóság. Az biztos, hogy a bringát én hoztam el a nagykerből, én vettem ki a dobozból, zsír új gép volt. És gyakorlatilag az első pár km-en már hallottam, hogy valami kattog. Ez nyilván olyan dolog, amit nem mindenki szúr ki, van aki teljesen simán használja így, én kihallottam, hogy valami nem oké. Ezért szedtem szét. Olcsóbb bringák esetében már sok pontatlansággal találkoztam, talán a leggyakoribb a kónuszos agyak megtépése. Nagyon ritkán találkozom gyárilag korrektül beállított kónuszos aggyal. Némelyik úgy megvan tépve, hogy ha úgy hagynád 1000km után elkopik benne a kónusz. Mondjuk azért egy prémium kategóriában nagyobb odafigyelés kéne. Nyilván megvannak az előírások, de mindenki hibázhat, meg aztán azt nem tudjuk, hogy mennyire feszített a tempó az összeszerelést illetően. Annyit biztosan tudok, hogy a prémium e-bike gyártás nem tud lépést tartani a Nyugat-Európai igényekkel, ebből adódóan simán eltudom azt képzelni, hogy a gyári munkásokat túlterhelik, illetve ott is vannak emberek betanulási fázisban stb. És az e-bike összeszerelés lassabb is mint az analóg, több az alkatrész, több a kábel, nyilván a szükséges darabszámhoz nagyobb tempó is kell a munkavégzés során. Biztos nem mind van trehányul összerakva, de én belenyúltam egy ilyenbe. Ja és szerintem a forgáspontcsapágyak préselésénél is valamit elronthattak, mert hátul a támvillánál az egyik csapágy kicsit mintha darálna, még azért jó, de nem forog olyan szépen mint a többi, ezt akkor éreztem amikor szétbontottam a vázat, használatból adódó kopás nyilván nem lehet, mert a bringában sok km nincs.
sebgutkopf: Jó kis terep, úgy emlékszem, hogy már jártam erre tavaly. Jövő hétvégén összehozhatnánk egy közös tekerést ha van kedved.
bunddog: Én általában egy 2-3 hézagolót szoktam hagyni a stucni alatt, hogy ne vágjam túl rövidre, ha esetleg eladnám, nagyobb vázba is jó legyen. A stucni tetejétől, kb 3mm-el érdemes rövidebbre vágni, de a kupak fajtájától is függ.
-
6030D
addikt
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Te a biciklizést nem bírod!

-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Köszi!
(#138077) sebgutkopf: ejnye, neked is gimbalod vagy GP 7-esed van? Rajtam kívül már mindenki szupersmooth videókat postol
-
StLui
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Nagykovácsinál ilyen jó trail van, ez egyben egy pálya?
-
bunddog
aktív tag
Villanyakat hol érdemes vágni? Stucni tetejéhez képest 1 - fél mm-el rövidebbre hogy a kupak rendesen rámenjen? Igaz már vágtam 2x is méretre de ott utána játszani kellett amúgy is a hézagolókkal.
-
sebgutkopf
őstag
Mi se tétlenkedünk. Tegnapi csapatás 1 percben: [link]
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
gondolom az összeszereléshez is van munkautasítás
amit a merida ad és minden lépés, szerszám, anyag szerepel benne.
Ezért furcsa, hogy sorjás.. kevés kenőanyag.. -
-
flash-
veterán
Udv
Szerintetek mi a jobb? Egy 2018as cube attain sl Shimano 105 RD-5800,
Vagy egy 2019es attain race Tiagra FD-4700-el
Egyatalan elobbi jobb annyival mint amennyivel dragabb? +22e -
itouchfan
őstag
Tudnátok ajánlani olyan boltot, ahol kerékpáros ruházatot (főként nadrágot) lehet venni normális áron? Mivel még nem volt ilyenem, mindenképp szeretném felpróbálni előtte, ezért fontos, hogy ne webshopos legyen.
-
törölt tag
Mondjuk ezek az új tárcsák 1.5 mm vastagok,a gyáriak 2 mm vastagok voltak.
-
törölt tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Közbe most néztem,és ez a gond

-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
ezeket hol rakják össze ?
-
Runner_fxr
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Az egybe bicaj még újonnan is igényelhet szétszerelést és korrekt összerakást. Az újonnan vásárolt Merida kerékpárom furcsa hangokat hallatott tekerés közben. Visszalazítottam a forgáspontokat majd mindent nyomatékra húztam, utána csend lett, de kicsit később megint jöttek a furcsa kattogó hangok, amit nehéz volt lokalizálni, hogy most ez a hajtás felől jön vagy a forgáspontok. Szét szedtem az egész vázat, de tényleg darabokra, az összes forgáspontot bontottam, kivettem a tagot, még a himbát is kiszedtem. A probléma annyi volt, hogy sorját hagytak a vázon a forgáspontnál, ahol a himba csatlakozott a vázhoz, illetve valószínűleg a zsírral is spórolósak voltak, egy finom csiszoló papírral meg kellett csiszolni, majd mindenhova tettem zsírt ahol fém a fémmel érintkezik. Mivel e-bike, még a motort is kiszereltem, a felfogatási pontokat is zsírozni kellett. Érdekes módon most néma csend, és mintha jobban is mozogna a váz. Megdöbbentő, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy még a felső kategóriában sem fordítanak kellő figyelmet és precizitást az összeszerelésre. Összedobják a szakmunkások, aztán kész. Az is lehet, nagyon feszített a tempó, nagy az elvárás, nem jut elég idő egy-egy kerékpárra a gyárban. Aztán a végeredmény olyan amilyen.
-
Fall-N
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Én amúgy sem szeretem az imbusz csavart, hiába most az a népszerű mindenhol (bútoroknál még oké, mert oda nem kell akkora nyomatékkal meghúzni). A nehezen hozzáférhető helyen vagy ahol süllyesztve van a csavar, ott van létjogosultsága (pl. kormányszár állító csavarja vagy a régi vázon középen elhelyezett kitámasztó*) mert más szerszámmal nem is lehet hozzáférni. Ahol könnyedén elfér a villáskulcs oda a hatlapfejű csavar jobb.
Sajnos jártam úgy az előző biciklimnél, hogy a kitámasztót olyan erősen tette fel a szerelő, hogy csak a flex segített. Előbb tört volna el az imbusz, mint a csavar kilazult volna.
-
Fall-N
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ezért szeretem jobban a hatlapfejű csavart az imbusznál. Elég két állítható nagyságú villáskulcs hozzá és biztos nem sérül meg. Mondjuk nekem mindig gyorszáras volt a nyeregcső bilincsen, azzal még ennyi gond sincs.
Massmurderer: Nincs eldeformálódva a tárcsa azaz nincs nyolcas benne?
-
törölt tag
Hidraulikus tárcsaféknél normális dolog az hogy ha behúzom a féket,a tárcsa oldalirányba elmegy picit??Mármint hogy a fékbetét elnyomja a tárcsát.Visszaengedem a fékkart visszamegy a tárcsa az eredeti állapotba.
-
MPowerPH
félisten
válasz
ZolkoW
üzenetére
Csak erre tudok gondolni, mert a szerelo sem Tesco -s kulcsokkal dolgozik. Bar kellett rendelnem egy uj tengelyt az elso agyba, mert mondta, hogy annak a menete elvolt nyirodva. Ez azert erdekes, mert soha nem voltak meg szetszedve az agyak.
Szoval a seat clamp -bol kiindulva szerintem ezt is O b@szta el. Mind1, tobbet hozza sem viszem. Agyakban a csapagycseren, vaz pivot?(mi az magyarul?
) es a telo szervizen kivul mar minden megcsinalok magam, szoval itt az ideje onallosodni. Telok miatt es a pivot -okat meg keresek 2 evente egyszer egy profit Bp.-n.Rendbe teszem, es lehet eladom, mert van ra erdeklodo. Csak kell egy AM -et talalnom a helyere, vagy egy AM karbon vazat, aztan majd osszerakom magamnak megint darabokbol, mert az egybe hasznalt 27.5" -os bicajok rohadt dragan mennek.
-
ZolkoW
őstag
Ha jársz rókás automata felé, nagyon szívesen elutalom az árát+ csomagküldést, nem is sürgős, van a gumigyűrűs gyári tartó, de azt nem nagyon szeretem. Köszi!
(#138051) Zsohi : menő, egyébként én őszintén szólva nem vettem észre viselkedésben különbséget a korábbi acélvázam, és a mostani alu között, rugózást mindegyiknél tapasztaltam pont egyformán, szóval az inkább a gumi lehetett
.
Ha ebbe 2,25-öst teszel, úgy fog kinézni, mint egy átlag monti az 1,75-össel
(#138052) BMW001: elhiszem, csak azt nem értem, hogy alapesetben mi visz egy szerelőt arra, hogy torxot nyomjon imbusznyílásba...
verseny: megjöttek az eredmények, 15-ből 10. lettem.
Tulajdonképpen fejlődésnek fogom fel, a múltkori 24/30 volt. Magamhoz képest szerintem egész okosan mentem, ebből az izomzatból ezt lehetett kihozni
(vagy nem sokkal többet, említettem a sötét napszemüveget, az nem testi adottság kérdése volt) -
MPowerPH
félisten
válasz
ZolkoW
üzenetére
Mindegyik elforog mar benne. Nekem eleg draga kulcsaim vannak, X-Tools mind a nyomatekkulcsom, mind a sima inbuszaim, torx -aim. Mindegyik vatta ujnak nez ki, kopas nincsen rajtuk, pedig 2 bicajt felepitettem mar veluk, es egyet szetszedtem, osszeraktam. Itt a csoka szerintem torx -ot nyomott bele, ami ezt a konnyitett aluminium csavart azonnal elnyirta.
-
gabro0
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Hupsz, elnéztem amit küldeni akartam.
-
Zsohi
őstag
Az alu NS Eccentric-et egy acél 29"es váltotta.
Egy pár éve már játszottam a gondolttal és most, hogy a narancs NS átadólistára került, megléptem a dolgot. A geo csodás, a fejcső elég lapos amivel bátran lehet küldeni lefelé, az üléscső meredek amivel mászni is jól lehet. Amúgy az érdekes és egyben meglepő mennyivel kényelmesebb, mint az alu testvére volt. Azért negatívumok is vannak sajnos, a hátsó kerékagyhoz találtam egy átalakítószettet, pontosan ezt. A gond az, hogy a tárcsa minimálisan tekeredik és mintha a kelleténél kijjebb is lenne. Próbáltam olcsón megúszni... 
-
rétisün
veterán
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Cube Attain Pro Disc. sárvédővel is fel lehet szerelni, kiváló téli bringa alapanyag.
-
-
Napfénysüti
nagyúr
Megvolt ma a Bakony200 - 100 + csúcs távja.
Jó meleg volt egész nap, egy MTB-os kollégámat kísértem végig emiatt elég gyér lett az átlagom. De beletettem pár intervallt, így azért elfáradtam (113 km táv, 1400 m szint). -
ZolkoW
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Még mindig bilincs: Itt nem az van, hogy csak gömbfejű forog el benne, rendes egyenes nem? Úgy már puhább acél csavarral is jártam, nyereg fejénél. Amíg nem veszek bele rendes csavart, addig csak a jobbik imbuszkészletemmel tudom állítani, annak is csak az egyenes felével. (egy mínuszpont a Lidl-ös imbusz+torx készletnek, mert abban a 4-es kulcs már lesarkazódott annyira, hogy ehhez nem jó)
-
ZolkoW
őstag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Ja, erre is akartam. Szóval kérdezted múltkor, hogy működik-e fordítva a nyeregcső, de ezek szerint nem próbáltad ki
. Tudom, írták, hogy hülyeség, de szerintem meg annyit tud az szögben elfordulni, hogy jó legyen úgy is. De ezt egy módon tudhatod meg tutibiztosra
. VAGY egyenes nyeregcső, ha gyakori méret, akkor még kölcsön is kérhetsz valahonnan. -
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Elhoztam a hosszú hétvégére egy Byton 405-est próbálgatni, ebben már van rendes navigáció. Open street map alapú a cucc és offline működik. Menet közben is lehet rá útvonalat tervezni, de ehhez kell a telefonod, meg a Bryton app. Mondjuk ez nem színes és nem érintő kijelzős, cserébe olcsóbb. Lehet érdemes ránézni.
Terepen teljesen egyértelmű, hogy jobb vele navigálni mint a csiganyállal. Ha Stravan tervezel útvonalat, akkor behúzza a szintadatokat is. Meg tudod nézni, még mennyit kell mászni, mikor lesz lejtő stb.
-
atok666
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
En is azt hittem, hogy a forum veletlenul visszadobott parszaz posttal

Atok
-
bodazo
tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Szerintem az új Edge 530. Az már elég jó azért az árért.
-
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igaz....pláne a montival 29-30km/h-val 60km....úgy érzem tényleg mintha az outival dupláját mentem volna km-ben
-
rushty
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ha terhelve van azonnal veszít a nyomásból, de így, hogy kivéve keresem, csak másnapra rotty.
-
Runner_fxr
addikt
-
StLui
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
és Hasaggymeg: Köszi, lehet ez a titok az egykerékben
Fék: Viszont így kereshetek majd olyan szettet 1x11-12-t amiben a fék is benne, mert az meg jön az enyémre. Hihetetlen mennyire nem bízom kezdetektől ennek a bringának a fékjeiben, elején szabályosan féltem, most elvagyok vele, de nagyon zavar azóta is, most így visszaülve és újra kipróbálva a 785-öt, nem csodálom
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ZolkoW
üzenetére
Szépen, lassan megkívántatjátok ezeket a maratonokat
. Racing Ray-Ralph nekem is szimpi, csak hát itt nagyon gyakori a sár és abban a Nobby a király.Runner_fxr: Újan talán 820, mert kifutó modell, használtan Touring Edge Plus, Explore, 810.
6030D: Elég király helynek tűnik látom kellett mászni egy ezrest itt is.
Más: képelek én is egyet... mai menet:
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Én is azt gondolom,konnyű az eleje,rövid a láncvilla így könnyebben emeli az elejét.
-
cdl
senior tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Utcaszintü eszerint.
Persze utána kell olvasni, hogy milyen minőségü a térkép rajta. -
Runner_fxr
addikt
Olvastam erről az IGSPORT-ról. Úgy tudom terepen csak csiganyálat tud követni, ehhez már volt szerencsém a Bryton kapcsán. Na azt még egyszer nem szeretném, összevissza keringtem vele az erdőben, már azt hittem elhajítom a fenébe. Vagy legyen rendes navigáció, alternatív útvonalakkal, újratervezéssel, vagy inkább semmilyen! Ezért gondoltam rá, hogy marad a Garmin. Én nyitott lennék az olcsóbb megoldásra, de akkor legyen jó.
StLui: A Shimano fékben verhetetlen, nincs mit csodálkozni rajta.

Az egykerekezéssel kapcsolatban talán az lehet a különbség, hogy a Specinek rövidebb a láncvillája, ezáltal könnyebben kiáll kerékre. -
bringasisti
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igen jogos amit felvetettél, de egy 8.8- as fényezett csavar 25 Ft volt még néhány éve. És azt se szabad ezeknél a csoda alkatrészeknél figyelmen kívül hagyni hogy a 6- os és az 1/4" imbusz kulcs között 0.3 milliméter a különbség
-
StLui
veterán
Még egy érdekesség máról, kicsit cseréltünk fiammal bringát, hát a specin lévő sram guide r-hez képest a rommá kopott tárcsás 785XT olyan bitang, és élhetően digitálisnak tűnő, hogy elképesztő.
Azt el tudja valaki magyarázni, hogy a fiam miért tud sokkal könnyebben egykerekezni próbálgatni az én nagy L-es bringámmal, mint az ő M-esével? Hosszabb bringát könnyebb felemelni, vagy mi?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
bringasisti
üzenetére
Meg kell értsd,hogy itt sokan még menetmetsző/fúrót sem fogtak kezükbe,ez egy mai fiatalnak kínai.Ami a csavarokat illeti,azt vettem észre,hogy sok imbusz feje olyan sekély és pontatlan,hogy még egy jó kulccsal is figyelni kell nehogy kiforduljon és elnyalja.
-
StLui
veterán
válasz
6030D
üzenetére
Mi ma kimentünk délelőtt jó 2 órát Bro' Hill-re, 300 m le, 350 m föl, és ebből összehoztunk jó 10 km-t

Onnan irány meki a Flórián tér közelében. Majd terv az volt, hogy Kevély túra, de leparkoltunk Jenő FALÓ Büfé-nél, és végül csak elgurultunk az Egri vár makettig, megnézve a tevesziklát, és vissza a kocsihoz.
Ezt az emléket kéne megtartanunk a hideg napokra, és mindjárt nem problémáznánk, mert hideg ellen tudunk védekezni, de ma hiába tekertünk volna meztelenül is
Kimerültünk rendesen.Tegnap kertészkedtem reggeltől estig, elvileg ittam mint a gép, este két sör, mégis 1,8kg-mal kevesebb voltam este mint előző este, pedig enni kb hasonló mennyiséget eszem, kalóriát max 1-300 eltéréssel.
Lehetremélem a zsír sült le rólam
-
cdl
senior tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Csak Garmin játszik?
Az IGSPORT kb fele annyiba kerülne. -
StLui
veterán
válasz
Yahhher
üzenetére
meg kell cáfoljam magam, ma felraktam 3x is a két nagy és az egy régi kis montit a 18-as távolságú tartómra, és itt tényleg nem a távolsággal van gondom, hanem nekem ezzel a fajta rögzítéssel problémás a három bringa.
-
Runner_fxr
addikt
válasz
nismoka
üzenetére
Az is fontos szempont!

JackFeryll: Igen, láttam már pár Enduro-n a felső csövön, de nekem az annyira nem jön be. Legyen azért jobban szem előtt.
Navigációban az a lényeg nekem, hogy lássam az alternatív útvonalakat is, meg lehessen újratervezni. De mondjuk az érintő kijelző nagyon kéne. Ezért nem tudom, hogy mi legyen, mert méretre az 520/530 elég lenne, de GPS tudásban meg az Explore tetszik.Hát ja, nem gyenge árakon mennek ezek a kütyük, én is erősnek érzem az árat, de sajnos nem látok értelmes alternatívát. A telefon nekem nem alternatíva, mert egyrészt nagy batár, másrészt meg kevés az üzemideje ha megy folyamatosan a kijelző.
-
CaNNa3IS
senior tag
60 post egy szaros csaavarról. omfg
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
ivana
üzenetére
Hát ütöttem én mindennel, mindenhogy, semmi

(#137999) bringasisti: A balos furó egy specializált célszerszám, drága, akinek nincs ezért felesleges venni. Egy torxot beleütve kb. 10 sec kiszedni, ha így nem jön, ennél a csavarnál mivel nagyon jól hozzá lehet férni Dremellel bevágva és lapossal kitekerve szintén.
"Aki nem csak barkácsol a sufniban az látott már ilyent"
Egy egyszerű problémából egy bonyolultat csinálni, számomra definíció szerint pont ez a sufniban barkácsolás. -
ZolkoW
őstag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
ez szerintem ugyanúgy konkrét váztól függ,mint patkófékesnél, de a trend gondolom az,hogy azért kicsit nagyobb (32? 35 fölötti már tárcsánál is extra szerintem)
-
ZolkoW
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
de ha egyszer még menthető is lehet, akkor kár nekiugrani fúróval.
-
rétisün
veterán
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
a mostani kerekeimre max 40-es külső mehet, az bőven elfér mindenhol.
-
bringasisti
őstag
válasz
ivana
üzenetére
Az iparban teljesen bevett szokás hogy a csavar fejét elkezdik " balos" fúró segítségével lefúrni. A lényeg hogy mikor már vékony rész tartja a csavar fejét esetleg a csavar szárába is befúrnak akkor a vékonyított rész engedni fog és mivel a fúró a nyitás irányába forog ahogy fúrja a csavart láss csodát kitekeri a csavart.!!!
-
MPowerPH
félisten
válasz
ivana
üzenetére
Nem tudom milyen gyartmanyu, de elegge megkerik az arat, mert maga a csavar a pocokkel £6,5, a teljes clamp meg horror aron volt. Hope, tehat meg nem is egy Aliexpressz. Es a csavar pluszban belul ureges, csak hogy meg konnyebb legyen. Igazabol ha normalis kulccsal, odafigyelve huzod meg, akkor nem lehet vele problema, mar nem egyszer, nem ketszer oldottam, huztam. Egyszer volt, hogy nem figyeltem a nyomatekra, es beszakadt a csavar. A feje akkor sem serult. Szerintem a csoka eloszor torx -al probalta oldani, az szokta az imbuszt azonnal elnyalni.
Raszanom magam, es megprobalok eloszor valamilyen kulcsot belevarazsolni. Ha az nem megy, akkor vagok a fejbe egy csikot. Ha az sem, akkor meg elvagom tobol. Egyebkent 8nm -el meghuzva, legalabbis az enyem annyi volt. Ez most biztos nincs annyi.
Talaltam massziv csavart, ami anyagbol van, szoval a tartalek gyarit vissza sem rakom. Azzal elobb roppanna el a vaz vagy a nyeregcso, mint a csavar megszakadna, vagy az imbusz feje elnyalodna. -
ivana
addikt
válasz
bringasisti
üzenetére
Az ilyen alu imbusz kínai csavarok nagyon hitvány anyagból vannak, ezeknél semmin nem csodálkozok. A torxnak semmi baja nem lesz tőle, ha bele ütöd ebbe, ez kb. vajból van.
(#137998) Tomi_Sci Ha kicsit is esélyes, hogy be van rohadva, akkor ütni kell. A nagy erőkar kontra produktív, úgy lehet elnyalni.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Mini M4 16GB 256GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760 i5 12600KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- HP EliteBook 840 G8 14" i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

hát ennyi problémája 5 másik embernek nincs

. VAGY egyenes nyeregcső, ha gyakori méret, akkor még kölcsön is kérhetsz valahonnan.
Kimerültünk rendesen.