Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tamas991
    csendes tag

Az ATS már akkor jobb volt, amikor megjelent.
    Tágasabb, optimalizáltabb, mint az ETS2.

A spawn-olásokat lehet javítani, csak több 100 sort kell átírni hozzá :)
    Volt már aki neki kezdett...

Sokkal többet ki lehetne hozni mindkét játékból, ha az SCS úgy állna hozzá.
    Az a 2090 és 7400 óra az elég hardcore-nak tűnik...

• Z0C!
    Topikgazda

Üdv mindenkinek

Több hónap után játszottam megint az ETS2-vel és ATS-el, utoljára még 1.57-el, januárban.
    Olvastam itt fórumot is hogy sokan írtátok hogy elcseszték a játékot, én meg féltem kipróbálni.
    Most rászántam magamat és nem olyan rossz a helyzet, persze több dolgot is változtattak amire semmi szükség nem volt, például pausolni kell hogy megnézd mennyi időd van hátra pihenőig, a kis ablakban percre pontosan nem írja ki.
    ATS most már jobban bejön, úgy vettem észre igényesebben van megcsinálva.
    Mérföldet is meg lehet szokni a kilométer helyett.
    Több mint 1400 órám van az ETS2-ben, ATS-ben még csak 370, de ez csak 3 éve van meg.
    15 állam már meg van, akkor vettem őket mikor akciósak voltak.
    Korábban írtam már a forgalom spawnolásával kapcsolatban, de arra a válaszokat nem néztem meg, már ha voltak...
    Szánalmas hogy kb 450 méterrel előttem teszi le a járműveket, legalább 1 kilométerre kéne, hogy ne látszódjon, de ezzel sem foglalkozik az SCS.
    Majd lövök fel képet mikor már meg lesz a kamion ATS-ben, Volvo VNL-t néztem ki, 170 ezer dollárból ki is jön.
    A új VNL annyira nem jön be, a 2018-as a legjobb, jól átgondolt a belseje is.

Az ATS már akkor jobb volt, amikor megjelent.
    Tágasabb, optimalizáltabb, mint az ETS2.

A spawn-olásokat lehet javítani, csak több 100 sort kell átírni hozzá :)
    Volt már aki neki kezdett...

• Tamas991
    csendes tag

Üdv mindenkinek

Több hónap után játszottam megint az ETS2-vel és ATS-el, utoljára még 1.57-el, januárban.
    Olvastam itt fórumot is hogy sokan írtátok hogy elcseszték a játékot, én meg féltem kipróbálni.
    Most rászántam magamat és nem olyan rossz a helyzet, persze több dolgot is változtattak amire semmi szükség nem volt, például pausolni kell hogy megnézd mennyi időd van hátra pihenőig, a kis ablakban percre pontosan nem írja ki.
    ATS most már jobban bejön, úgy vettem észre igényesebben van megcsinálva.
    Mérföldet is meg lehet szokni a kilométer helyett.
    Több mint 1400 órám van az ETS2-ben, ATS-ben még csak 370, de ez csak 3 éve van meg.
    15 állam már meg van, akkor vettem őket mikor akciósak voltak.
    Korábban írtam már a forgalom spawnolásával kapcsolatban, de arra a válaszokat nem néztem meg, már ha voltak...
    Szánalmas hogy kb 450 méterrel előttem teszi le a járműveket, legalább 1 kilométerre kéne, hogy ne látszódjon, de ezzel sem foglalkozik az SCS.
    Majd lövök fel képet mikor már meg lesz a kamion ATS-ben, Volvo VNL-t néztem ki, 170 ezer dollárból ki is jön.
    A új VNL annyira nem jön be, a 2018-as a legjobb, jól átgondolt a belseje is.

• Z0C!
    Topikgazda

Mostanában több grafikai mod is elérhető ingyenesen. (JBX, nextgen, brutal stb.) Melyiket érdemes használni? Kipróbálgattam többet, de nekem ugyanolyan szines volt a képernyő. Hátha valamit nem veszek észre. (több fps stb )

Ha nem veszel észre semmit, akkor ott gondok vannak.
    Elég szembetűnő a különbség.

A JBX és a PNG is fizetős továbbra is.
    Maximum leaked modként elérhető.

Itt egy videó a különbségekről.
    BrutalWeather vs. PNG vs JBX

• Ablakos
    addikt

Mostanában több grafikai mod is elérhető ingyenesen. (JBX, nextgen, brutal stb.) Melyiket érdemes használni? Kipróbálgattam többet, de nekem ugyanolyan szines volt a képernyő. Hátha valamit nem veszek észre. (több fps stb )

• Z0C!
    Topikgazda

Az aktuális PM-hez jött egy afrikai térképrészlet.Úgy látszik Európa kifutott.

csak mivel jönnek a régi térkép DLC rework-ök, más felé nyitnak addig.

• Ablakos
    addikt

Az aktuális PM-hez jött egy afrikai térképrészlet.Úgy látszik Európa kifutott.

• Sziasztok kicsit szórakoztam az AI val.
    Segítséget kértem tőle a modokkal kapcsolatban sorrend stb.. Mindenből a legjobbat kértem,es a számítógép konfigom is vegye figyelembe.

World map tol kezdve mindent kértem tőle. Ezt kaptam tőle

Igen, és írd mellé hogy steam műhelyből, vagy máshonnan tudom le tölteni
    Sorrend is jó legyen

Itt van az összes eddigi ajánlásod letisztítva, mentésre alkalmas formában, a telepítési sorrendben, és minden mellé odaírtam, honnan szerezhető be (Steam Műhely vagy külső forrás).
    Ezt egyszerűen kijelölheted, másolhatod és bemásolhatod a telefonodon egy jegyzetbe vagy emailbe.

🚛 Euro Truck Simulator 2 – Ajánlott modlista (verzió 1.59, összes DLC megvéve)
    🗺️ Világtérképek és bővítések
    ProMods Europe v2.70 – hivatalos nagy térkép (külső forrás:
    promods.net
    )
    Road to Asia v1.7 – Ázsia bővítés (külső forrás)
    Project Balkans v6.6 – Balkán országok (külső forrás)
    RoExtended v3.8 – Románia / Moldova (külső forrás)
    Hungary Map v1.7.34 – magyar városok, valós cégek (külső forrás)
    Background Map Full World – teljes világtérkép‑nézet (külső forrás)
    🌤️ Grafika és időjárás
    Realistic Graphics Mod 1.59 (by Frkn64) – valóságos égbolt, eső, fények (Steam Műhely)
    Project Ultimate Weather v1.0 – fejlett égbolt és fényhatás (külső forrás)
    Project Next‑Gen Graphics 5.0 – 4K növényzet, eső, világítás (külső forrás / Patreon)
    Improved Vegetation 4K v3.6 – fű‑ és fátextúrák (Steam Műhely)
    Better Roads for Old Maps v1.5+ – új úttextúrák régi régiókhoz (külső forrás)
    🚗 AI forgalom, pótkocsik, vállalatok
    Real Traffic Density by Cipinho – napszaktól függő forgalom (Steam Műhely)
    AI Traffic Pack by Jazzycat v23.8 – több ezer új jármű (külső forrás)
    Trailers and Cargo Pack by Jazzycat v19.7 – több száz új pótkocsi, rakomány (külső forrás)
    Real Company Logo v2.4.1 – valós céges logók (Steam Műhely)
    Real Gas Stations v1.22 – Mol, Shell, OMV benzinkutak (Steam Műhely)
    🚛 Kamionok, belsők és fizika
    Next Gen Scania P/G/R/S Pack by Eugene – teljes Scania‑újítás (Steam Műhely)
    Scania 2016 Reworked Super Add‑on – új motorok, műszerfal (Steam Műhely)
    Mercedes‑Benz New Actros Rework v1.58+ – új belső, kijelzők (Steam Műhely)
    Volvo FH 2022 by Sanax – valós motorparaméterek (külső forrás)
    Realistic Truck Physics Mod v9.1.1 (by Frkn64) – fizika javítás (Steam Műhely)
    Air Ride A3 (MOMO & Yuna) – lágyabb rugózás, komfort‑érzet (Steam Műhely)
    🔊 Hang‑ és fényjavítás
    Sound Fixes Pack v24.15 – alaphang‑javító (Steam Műhely)
    Kapitan Kriechbaum Engine Sound Pack v14.0 – autentikus motorhangok (külső forrás)
    Realistic Vehicle Lights v7.5 (by Frkn64) – reális lámpabeállítás (Steam Műhely)
    Brighter Headlights v3.0 – erősebb éjszakai fény (Steam Műhely)
    🔧 Extra és kompatibilitás
    Improved Truck Physics v2.9 – kanyarstabilitás, fékhatás (Steam Műhely)
    Real Adverts Europe v4.1 – valós út menti reklámok (Steam Műhely)
    Load Order Fix Patch 1.59 (Global) – mod‑összehangolás (külső forrás)
    ⚙️ Telepítési tanács
    Másold a .scs fájlokat:
    Dokumentumok\Euro Truck Simulator 2\mod
    A fent látható sorrendben helyezd őket a Mod Managerben (1 → legalul, 29 → legfelül).
    Indíts új profilt a stabil működéshez.
    Grafikai beállítás: Ultra + HDR + MLAA + SSAO ON, 1440p‑re optimalizált.
    💡 Mentési tipp telefonhoz:
    Hosszan nyomj bele ebbe a szövegbe → Másolás → Nyisd meg a Jegyzetek appot → Beillesztés → Mentsd el:
    ETS2_mod_lista_1.59.txt

Ez már a mentésre kész, sorrendbe tett és forrás‑jelölésekkel ellátott verzió.

Írj be egy üzenetet...

Jutottál evvel a gyűjteménnyel valamire? 😎
    Ellenőrizted az ajánlatot? Csak azért kérdem mert vannak benne elavult dolgok, meg hamis infók 😎
    Road to asia a régi verziós ami feltűnt meg már más néven fut/Beyond. A hungary map is jó hét évvel ezelőtti meg a másik az hogy az meg standalone map nem is lehet kombinálni semmivel!

• Az újabb MAN műszerfalat elfelejtettem.
    Az annyira jól hasonlít a régebbi, műszeres kijelzőre, hogy szinte észre sem veszed, hogy LCD kijelző. Már persze a játékban. Élőben biztos tuti feltűnő.

Amiket ide raktam képeket ugye látszódik hogy azok igazi modellek, de a játékokban is hasonlóan van le modellezve az élmény :K
    Persze one difi két fajta digitális műszerfal kijelző között, a man megoldása még nagyon frankó classic jellegű nem az amit a volvo meg a scania használ az számomra teljesen idegen 🤔 és próbálja a követni őket a többi gyártó például iveco stb..nekem valójában a választási lehetőség hiányzik hogy miért kéne elfogadnom amit kitalálnak?! akinek nem felel meg az új az válthatna a régebbire..

• vlevi
    nagyúr

Ja,ez igaz :K viszont nekem van difi 2 fajta digitalis dashboard kozott..ezek az ujak nekem verseny technika ami beugrik..nem vagyok celcsoport ;) amik vannak a fiatal modellekben megoldasok amiket latok a jatekokban/pl/a Freightliner cascadia,meg western star vasakban/digital dasboard/meg a mercikben is azok megis valahogy elfogadhatobbak nekem..ilyesmik

Az újabb MAN műszerfalat elfelejtettem.
    Az annyira jól hasonlít a régebbi, műszeres kijelzőre, hogy szinte észre sem veszed, hogy LCD kijelző. Már persze a játékban. Élőben biztos tuti feltűnő.

• IRL sem vészesebb.

Digitálisan sokkal több, részletesebb információt ki lehet írni.
    Kérdés, hogy érdekel-e vagy sem.

Ja,ez igaz :K viszont nekem van difi 2 fajta digitalis dashboard kozott..ezek az ujak nekem verseny technika ami beugrik..nem vagyok celcsoport ;) amik vannak a fiatal modellekben megoldasok amiket latok a jatekokban/pl/a Freightliner cascadia,meg western star vasakban/digital dasboard/meg a mercikben is azok megis valahogy elfogadhatobbak nekem..ilyesmik

• Z0C!
    Topikgazda

Ahogy látom el van cseszve a dashboard, hasonló módon,mint a Scania modellekben, erőltetett digitális túl fejlesztett műszerfal egység.. :F Az F1 ben meg rally autókban faxa,de kamionokba..minek ilyesmi?! 🤔 Az USA volvo vasak kívülről nagyon szépek, belül is,nem a spórolás jegyében tervezve..

IRL sem vészesebb.

Digitálisan sokkal több, részletesebb információt ki lehet írni.
    Kérdés, hogy érdekel-e vagy sem.

• Szép szép, de nah...

Ahogy látom el van cseszve a dashboard, hasonló módon,mint a Scania modellekben, erőltetett digitális túl fejlesztett műszerfal egység.. :F Az F1 ben meg rally autókban faxa,de kamionokba..minek ilyesmi?! 🤔 Az USA volvo vasak kívülről nagyon szépek, belül is,nem a spórolás jegyében tervezve..

• Ablakos
    addikt

A fülkében szakadó eső, szinte alig látni. Külső nézetben semmi csapadék. Ez mindíg így volt? (vagy megint valamelyik mod vacakol)

• motown5l
    senior tag

Sziasztok kicsit szórakoztam az AI val.
    Segítséget kértem tőle a modokkal kapcsolatban sorrend stb.. Mindenből a legjobbat kértem,es a számítógép konfigom is vegye figyelembe.

Sorrend is jó legyen

Itt van az összes eddigi ajánlásod letisztítva, mentésre alkalmas formában, a telepítési sorrendben, és minden mellé odaírtam, honnan szerezhető be (Steam Műhely vagy külső forrás).
    Ezt egyszerűen kijelölheted, másolhatod és bemásolhatod a telefonodon egy jegyzetbe vagy emailbe.

promods.net
    )
    🌤️ Grafika és időjárás
    Realistic Graphics Mod 1.59 (by Frkn64) – valóságos égbolt, eső, fények (Steam Műhely)
    Project Next‑Gen Graphics 5.0 – 4K növényzet, eső, világítás (külső forrás / Patreon)
    Trailers and Cargo Pack by Jazzycat v19.7 – több száz új pótkocsi, rakomány (külső forrás)
    🔊 Hang‑ és fényjavítás
    Kapitan Kriechbaum Engine Sound Pack v14.0 – autentikus motorhangok (külső forrás)
    Realistic Vehicle Lights v7.5 (by Frkn64) – reális lámpabeállítás (Steam Műhely)
    ⚙️ Telepítési tanács
    Másold a .scs fájlokat:
    A fent látható sorrendben helyezd őket a Mod Managerben (1 → legalul, 29 → legfelül).
    Hosszan nyomj bele ebbe a szövegbe → Másolás → Nyisd meg a Jegyzetek appot → Beillesztés → Mentsd el:
    ETS2_mod_lista_1.59.txt

Írj be egy üzenetet...

Már kértem tőle elérhetőseget is, hogy honnan tudom le tölteni. PDF formátumba
    Ezt is kaptam hozzá
    Ezekkel együtt Snowymoon természetes fényviszonyokat és valós színtónust ad nappal, kora reggel, esőben és éjjel is.

Ha szeretnéd, elkészíthetek egy „Snowymoon Realism 1440p” preset‑leírást tisztán szöveges (ini‑) formában, amit csak be kell másolnod a ReShade mappádba, és azonnal aktiválható lesz.
    Szeretnéd, hogy megírjam azt a konkrét .ini tartalmat is (amit elmented a játék bin\win_x64 mappájáb a)?

• motown5l
    senior tag

Sziasztok kicsit szórakoztam az AI val.

Sorrend is jó legyen

promods.net
    )
    🌤️ Grafika és időjárás
    🔊 Hang‑ és fényjavítás
    ⚙️ Telepítési tanács
    Másold a .scs fájlokat:
    ETS2_mod_lista_1.59.txt

Írj be egy üzenetet...

• Nézd, mások vagyunk, más fontos.
    Ahogy a való életben is, úgy a játékban is szeretem hallani a motor hangját.
    Ritkán nézek a műszerfalra, akkor is csak az víz, olaj hőfokot.

Amcsiban:
    Félig lehúzott ablakkal, mégis milyen hangok jönnek itt be a fülkébe?
    [link] - motor, turbó, jakebrake.

Európaiban:
    [link] - motor meg a nyöszörgő műanyag.

A modokat szándékosan minimalizálom.
    Volt, hogy 300 modom volt, most 25 körül állok.
    Hely van bőséggel, egyszerűen csak tudatosan nem pakolom tele.
    Nincs kavar.
    Ami hiányzik megírom, elkészítem magamnak.
    Ebből kifolyólag nincs mod ütközés, nincs kilépés, nincs probléma.

A helyzeten úgy lehet javítani, hogy megpróbálod más nézőpontból nézni a játékot.
    Nézz POV videókat és hasonlítsd össze a játékkal.

Ha vezetsz, nézd meg hogy hallod-e a madárcsicsergést az autóút mellett vagy a favágást az autópályán :)
    Jó próbálkozás, meg jó dolog 800 hangot használni, csak számomra illúzió romboló.
    De ahogy írtam, mások vagyunk.

Na jól van akkor 😎 értem. Ott amcsiba azért más a helyzet hogyha valaki egy ilyen vasat vezet ott a hangorkán betölti a teret a külvilág meg kizárul 😎 nagyon vagány egy ilyen régi vas és akkor ott vannak a tabletek amiken nyomon lehet követni a modern dolgokat, faxa. Viszont egy valamit nem értek az a baromi hosszú váltóbot nem hiszem hogy hosszú távon kényelmes 🤔
    Lehúzott ablakkal csak úgy hallok többet a külvilágból hogyha a kipufogó hangerőt leveszem a felére úgy jobb a helyzet :K ja meg így hallom a gumiabroncsot is..
    Én az obc kis kijelzőn megnézek minden infót de hát a fogyasztás üzemanyag mennyiség, megtehető út ami érdekes nekem most az hogy a víz meg az olaj hőfok majdnem felmegy százig avval nem tudok mit kezdeni 😎

• Z0C!
    Topikgazda

Te én ezt a unity engine-t dolgot nem magamtól találtam ki hanem pavel említette kábé 2 hónappal ezelőtt néhány szóban egy másikal együtt arra nem emlékszem, ilyen tájékoztató videóban hogy lehet hogy váltani fognak rá 🤔 ami jól is hangzik mert ha megnézed erre a unity-re hozzájuk hasonló módon ilyen indi kiadók használják, meg tudod nézni a steamen melyik játékok meg kiadók használják ezt a motort.. nagyon sok az ilyen lightosabb játék ezen fut,de vannak combosabb játékok is amik ugyanezt használják.. szóval kis krumpli meg wooden pc k-re is good :K
    akik pedig nagyon régi játék verziókon játszanak meg a vga felbontáson hát azok el vannak úgyis nem nagyon fognak foglalkozni az újításokkal meg a módokkal vagy nem tudom nekik jól van az úgy azt kész 🤔 én ha jól emlékszem vga felbontáson kb. Több mint 20 évvel ezelőtt játszottam vagy, lehet hogy régebben..

Mi okból minimalizálod a modok számát kevés a helyed vagy spórolsz, magadtól sajnálod vagy a játéktól? 😎
    A grafikai mód készítők meg hasonló tagok szerintem nem fognak eltűnni hogyha változás lesz alkalmazkodnak ahhoz gondolom én..

A sound fix pack (1 oldalon lehúzott ablakkal fuvarozok tehát hallom a külvilágot meg a forgalmat is) meg a hozzá hasonló módok azért készülnek hogy a játékosok használják őket, ha te megfosztod magad a hasonló javító módok használatától, amík bepótolják vagy kijavítják a kiadó hiányosságait, az a te dolgod 😎 és rá vagy hagyatkozva az igénytelen fejlesztőre ami pontosan tudjuk hogy nem foglalkozik sok mindennel, viszont ha neked így megfelelnek a játékok akkor nincs okod panaszra, mert meg se próbálsz javítani a helyzeten hanem elfogadod úgy ahogy van 😎

Nézd, mások vagyunk, más fontos.
    Ahogy a való életben is, úgy a játékban is szeretem hallani a motor hangját.
    Ritkán nézek a műszerfalra, akkor is csak az víz, olaj hőfokot.

Amcsiban:
    Félig lehúzott ablakkal, mégis milyen hangok jönnek itt be a fülkébe?
    [link] - motor, turbó, jakebrake.

Európaiban:
    [link] - motor meg a nyöszörgő műanyag.

A modokat szándékosan minimalizálom.
    Volt, hogy 300 modom volt, most 25 körül állok.
    Hely van bőséggel, egyszerűen csak tudatosan nem pakolom tele.
    Nincs kavar.
    Ami hiányzik megírom, elkészítem magamnak.
    Ebből kifolyólag nincs mod ütközés, nincs kilépés, nincs probléma.

A helyzeten úgy lehet javítani, hogy megpróbálod más nézőpontból nézni a játékot.
    Nézz POV videókat és hasonlítsd össze a játékkal.

Ha vezetsz, nézd meg hogy hallod-e a madárcsicsergést az autóút mellett vagy a favágást az autópályán :)
    Jó próbálkozás, meg jó dolog 800 hangot használni, csak számomra illúzió romboló.
    De ahogy írtam, mások vagyunk.

• Ha Pavel lecseréli az engine-t, elég sok játékost elveszít.
    Egyrészt a játék kb egy krumplin elmegy.
    Így akiknek lowend gépük van, kiesik a kosárból.
    Külföldi csoportokban még mai napig látni olyat, aki 1.10-30 között játszanak.
    De idehaza is volt lowend 640x480-as kép feltöltve...

Másrészt akkor a JBX, PNG, Snowymoon eltűnik. Így azok akik csak a grafika miatt játszanak, lelépnek.

Szóval mielőtt ilyet kitalálsz, azért nézd meg a másik oldalt is.
    Mit okoznál azzal, hogy engine-t váltasz.

Sound fix pack-ra csak annyit írok, hogy a hangoknál mindent levettem.
    Motor és turbó hang maximumon és bőven elég.
    Nem érdekel, hogy az erdőben csiripelnek a madarak vagy a városban éppen építkeznek.
    Kamionból úgy se hallod.

Igyekszem minimalizálni a használt modok számát.
    Így ezeket feleslegesnek tartom. De kinek mi :)

Te én ezt a unity engine-t dolgot nem magamtól találtam ki hanem pavel említette kábé 2 hónappal ezelőtt néhány szóban egy másikal együtt arra nem emlékszem, ilyen tájékoztató videóban hogy lehet hogy váltani fognak rá 🤔 ami jól is hangzik mert ha megnézed erre a unity-re hozzájuk hasonló módon ilyen indi kiadók használják, meg tudod nézni a steamen melyik játékok meg kiadók használják ezt a motort.. nagyon sok az ilyen lightosabb játék ezen fut,de vannak combosabb játékok is amik ugyanezt használják.. szóval kis krumpli meg wooden pc k-re is good :K
    akik pedig nagyon régi játék verziókon játszanak meg a vga felbontáson hát azok el vannak úgyis nem nagyon fognak foglalkozni az újításokkal meg a módokkal vagy nem tudom nekik jól van az úgy azt kész 🤔 én ha jól emlékszem vga felbontáson kb. Több mint 20 évvel ezelőtt játszottam vagy, lehet hogy régebben..

Mi okból minimalizálod a modok számát kevés a helyed vagy spórolsz, magadtól sajnálod vagy a játéktól? 😎
    A grafikai mód készítők meg hasonló tagok szerintem nem fognak eltűnni hogyha változás lesz alkalmazkodnak ahhoz gondolom én..

A sound fix pack (1 oldalon lehúzott ablakkal fuvarozok tehát hallom a külvilágot meg a forgalmat is) meg a hozzá hasonló módok azért készülnek hogy a játékosok használják őket, ha te megfosztod magad a hasonló javító módok használatától, amík bepótolják vagy kijavítják a kiadó hiányosságait, az a te dolgod 😎 és rá vagy hagyatkozva az igénytelen fejlesztőre ami pontosan tudjuk hogy nem foglalkozik sok mindennel, viszont ha neked így megfelelnek a játékok akkor nincs okod panaszra, mert meg se próbálsz javítani a helyzeten hanem elfogadod úgy ahogy van 😎

• vlevi
    nagyúr

Vannak azok a fényviszonyok, amikor ezt a dizájnos, fekete alapon lévő sebességhatárt 1xűen nem látom...
    Faxért kell levenni a navigációról, és ilyen elb***tt módon betenni a műszarfalra?
    Tudom, értem, a valóságban is ott van, de akkor is szar.

Akárki, akármit mond, k****a nem értem :D

• Z0C!
    Topikgazda

Ha lecserélik a grafikus motort Unity engine re már jobb lenne a game szerintem,de a pavel 1 skót juhász, hiába van ott kb. 400 alkalmazottja ezen spórol a tag :F
    jaja, erről van szó :K meg itt irta valaki,hogyha vannak update ek akkor a gamerek azt hiszik,hogy foglalkozik velük a kiadó 😎 de valójában ez nem igaz,kb. a xarnak adnak 1 újabb pofont :) meg ami még jó volt azt is elcseszik.. de még szerencse hogy erre is van mod,amit a készítő kb. 10 éve reszelget/sound fix pack néven ismert mind2 game hez van.sok hiányzó hangot bepótol,a nokia csengőhang tol kezdve a tankolasig,vonatsipig,menetzajok,forgalmi hangok stb. kötelező darab. [link] ATS [link]

Ha Pavel lecseréli az engine-t, elég sok játékost elveszít.
    Egyrészt a játék kb egy krumplin elmegy.
    Így akiknek lowend gépük van, kiesik a kosárból.
    Külföldi csoportokban még mai napig látni olyat, aki 1.10-30 között játszanak.
    De idehaza is volt lowend 640x480-as kép feltöltve...

Másrészt akkor a JBX, PNG, Snowymoon eltűnik. Így azok akik csak a grafika miatt játszanak, lelépnek.

Szóval mielőtt ilyet kitalálsz, azért nézd meg a másik oldalt is.
    Mit okoznál azzal, hogy engine-t váltasz.

Sound fix pack-ra csak annyit írok, hogy a hangoknál mindent levettem.
    Motor és turbó hang maximumon és bőven elég.
    Nem érdekel, hogy az erdőben csiripelnek a madarak vagy a városban éppen építkeznek.
    Kamionból úgy se hallod.

Igyekszem minimalizálni a használt modok számát.
    Így ezeket feleslegesnek tartom. De kinek mi :)

• Muszáj a sok update hogy legyenek eladások. Az 1000 éves engine viszont gondolom ennyire képes... Lehet hogy ha valóban vonatból jönne a hang, az -20fps lenne. :D Random hangfájlok bejátszása olcsóbb egy 25 éve tákolt motorral.

Ha lecserélik a grafikus motort Unity engine re már jobb lenne a game szerintem,de a pavel 1 skót juhász, hiába van ott kb. 400 alkalmazottja ezen spórol a tag :F
    jaja, erről van szó :K meg itt irta valaki,hogyha vannak update ek akkor a gamerek azt hiszik,hogy foglalkozik velük a kiadó 😎 de valójában ez nem igaz,kb. a xarnak adnak 1 újabb pofont :) meg ami még jó volt azt is elcseszik.. de még szerencse hogy erre is van mod,amit a készítő kb. 10 éve reszelget/sound fix pack néven ismert mind2 game hez van.sok hiányzó hangot bepótol,a nokia csengőhang tol kezdve a tankolasig,vonatsipig,menetzajok,forgalmi hangok stb. kötelező darab. [link] ATS [link]

• xandrush0831
    senior tag

Nem meglepő módon ETS2 frissítés is érkezett.

Euro Truck Simulator 2: 1.59 Update Release

We are excited that the 1.59 update for Euro Truck Simulator 2 is now officially released and available on Steam! We hope you will enjoy all the new features, which you can read about in more detail...

A változások
    - Benelux Rework Release
    - Volvo Trucks Experience Center
    - Traffic Sound Rework . Ezt valahogy észrevettem ATS-ben tegnap, mintha sokkal jobban behallatszana minden vacak. pl. sehol nem láttam vonatot, de a mozdonyfütty végig kísért egy jó ideig... :F Már a múltkori madárcsicsergést se értettem, mert én még sose hallottam élőben, a kocsiban, autópályán haladva madárfüttyüt, de ATS/ETS2-ben igen... :DDD

Muszáj a sok update hogy legyenek eladások. Az 1000 éves engine viszont gondolom ennyire képes... Lehet hogy ha valóban vonatból jönne a hang, az -20fps lenne. :D Random hangfájlok bejátszása olcsóbb egy 25 éve tákolt motorral.

• Z0C!
    Topikgazda

We are excited that the 1.59 update for Euro Truck Simulator 2 is now officially released and available on Steam! We hope you will enjoy all the new features, which you can read about in more detail...

A változások
    - Benelux Rework Release
    - Traffic Sound Rework . Ezt valahogy észrevettem ATS-ben tegnap, mintha sokkal jobban behallatszana minden vacak. pl. sehol nem láttam vonatot, de a mozdonyfütty végig kísért egy jó ideig... :F Már a múltkori madárcsicsergést se értettem, mert én még sose hallottam élőben, a kocsiban, autópályán haladva madárfüttyüt, de ATS/ETS2-ben igen... :DDD

Szerintem az egész hang rendszer (FOV) úgy szar, ahogy van.
    Épp fuvart vittem Bakersfield-ből és egyszer csak dudál valaki.
    Körbenézek, sehol senki. Mondom akkor kint dudáltak..
    2perc és ugyan úgy duda, de hogy épp 70mphval tolom a pályán...érdekes..

Azt érzem, hogy kínjukban már azt se tudják, hogy mit csináljanak.

Holott jöhetne valami combos Oversize, ne kelljen 55dodót költenem másnál, hogy élvezzem a játékot..

• Nem meglepő módon ETS2 frissítés is érkezett.

A változások
    - Benelux Rework Release

de a mozdonyfütty végig kísért egy jó ideig... :F Már a múltkori madárcsicsergést se értettem, mert én még sose hallottam élőben, a kocsiban, autópályán haladva madárfüttyüt, de ATS/ETS2-ben igen..

:))
    LOL Vazeg.

• vlevi
    nagyúr

A változások
    - Benelux Rework Release

• Ablakos
    addikt

én vén rókaként inkább lámpánál megnézem a térképet és a szerint megyek.

Sokan még a navi hangot is bekapcsolják.
    Én rühellem.
    Játékban és valóságban is. Nekem ne mondja senki, hogy mikor forduljak, meg mennyivel megyek :D

Sokszor feleslegesen idegesítő, de a ályán gurulva egy elbambulással túl lehet futni a lehajtáson. Persze ennek sincs shortcut-ja, hanem menü, keresegélés, ki/bekapcsolás.

• Z0C!
    Topikgazda

Wagy, amikor az autópálya lehajtó, amin lemennél, le van zárva, ezért továbbmész. Ekkor a navi újratervez, és a következő kanyarban felküld(ene) az autópályára, de, minő meglepetés, az a felhajtó is zárva van. És akkor így abban az autópálya fel/le hajtóban rajzolod a nyolcasokat végeláthatatlanul.
    :D
    Vagy, megunod a navi ajánlásait, és nézel valami másik útvonalat.
    Idahoban tud érdekes lenni, mert ott észak-dél irányban konkrétan 1db út van.

én vén rókaként inkább lámpánál megnézem a térképet és a szerint megyek.

Sokan még a navi hangot is bekapcsolják.
    Én rühellem.
    Játékban és valóságban is. Nekem ne mondja senki, hogy mikor forduljak, meg mennyivel megyek :D

• vlevi
    nagyúr

+1.

Volt olyan lehajtó, amit lezárt és 200 mérföldes kerülőt kellett tenni.
    Teljesen értelmetlen...

Wagy, amikor az autópálya lehajtó, amin lemennél, le van zárva, ezért továbbmész. Ekkor a navi újratervez, és a következő kanyarban felküld(ene) az autópályára, de, minő meglepetés, az a felhajtó is zárva van. És akkor így abban az autópálya fel/le hajtóban rajzolod a nyolcasokat végeláthatatlanul.
    :D
    Vagy, megunod a navi ajánlásait, és nézel valami másik útvonalat.
    Idahoban tud érdekes lenni, mert ott észak-dél irányban konkrétan 1db út van.

• Boowie
    lelkes újonc

Hát vannak benne idegesítő dolgok de hát részben lehet hogy erről szól az egész, hogy ne legyen unalmas a fuvarozás legalább történik benne valami a gyári beállításhoz képest változatosabb 😎
    az útvonal tervezést a legjobbrol átállítottam rövidre úgy jobb lett.

Ugyan...
    Nem kell random esemény hogy akkorát kerülj és hogy hülyét csináljon belőled a Gps... Mikor tejlenesen az ellenkező irányba küld 80 mérföldet és ott fordít vissza holott csak 1 utcát kellett volna 2x jobbra megtenned pfffff.... Na azóta minden elindulás előtt ellenőrzöm a térképet :D

• Erre a random eseményre, csak annyit hogy Ats-ben szépen 0-áztam mert folyamatosan leszoppanytúzott olyan gordiuszi csomókat csináltatott velem meg olyan helyeken zárta le az autópályát hogy csak körbe körbe tudtál menni. Na mondom ok ennyi elég is volt belőle, Ets2 -ben is van hogy akkorát kerülsz miatta mind maga az útvonal m 1x . Nem kell megvagyok nélküle, szerencsére nem szoktam fejre állni de tényleg jókor jutott eszükbe hogy az út mellé is fel lehessen állítani a kamiont, én főleg hogy külsős fuvarokat szoktam vinni asszem ha felborulsz és elszállíttattad a szervizbe búcsúzhattál is attól a fuvartól , ha jól emléxem....
    Na majd hétvége felé megnézem ezt az 1:59-et remélem minden módom elkúrta... :D

Hát vannak benne idegesítő dolgok de hát részben lehet hogy erről szól az egész, hogy ne legyen unalmas a fuvarozás legalább történik benne valami a gyári beállításhoz képest változatosabb 😎
    az útvonal tervezést a legjobbrol átállítottam rövidre úgy jobb lett.

• Z0C!
    Topikgazda

Erre a random eseményre, csak annyit hogy Ats-ben szépen 0-áztam mert folyamatosan leszoppanytúzott olyan gordiuszi csomókat csináltatott velem meg olyan helyeken zárta le az autópályát hogy csak körbe körbe tudtál menni. Na mondom ok ennyi elég is volt belőle, Ets2 -ben is van hogy akkorát kerülsz miatta mind maga az útvonal m 1x . Nem kell megvagyok nélküle, szerencsére nem szoktam fejre állni de tényleg jókor jutott eszükbe hogy az út mellé is fel lehessen állítani a kamiont, én főleg hogy külsős fuvarokat szoktam vinni asszem ha felborulsz és elszállíttattad a szervizbe búcsúzhattál is attól a fuvartól , ha jól emléxem....

+1.

Volt olyan lehajtó, amit lezárt és 200 mérföldes kerülőt kellett tenni.
    Teljesen értelmetlen...

• Boowie
    lelkes újonc

Ja néhány napja itt a fórumon is változtattak a megjelenítésen ami nekem igazából nem tetszik,furcsa :F jobb volt szerintem az ahogy volt az előző..mind1.
    Megy a bohóckodás tovább 😁 tili-toli vici-voci biszi-baszi ezt csinálják 😎 érdemleges fejlesztések nélkül robog tovább a vonat 😁
    A véletlenszerű eseményekre a kiadó részéről nekem nincs is szükségem nem sokat ér, mert a daniel féle random esemény gyűjtemény egyszerűen jobb kész: még a decemberi 1.4:35-ös verzióban 600 db különböző esemény mutatkozott meg, most a legutóbbi frissítésben az 1.4:36-ban már 670 darab különböző esemény szerepel! 💯😎 nekem a beállításban a véletlenszerű esemény meg az elterelés is 50%-ra van állítva úgy jó szerintem.
    Ez az [link]

Z0C!
    Hihetetlen hogy így tíz évvel később mik eszükbe nem jut! 😁

Erre a random eseményre, csak annyit hogy Ats-ben szépen 0-áztam mert folyamatosan leszoppanytúzott olyan gordiuszi csomókat csináltatott velem meg olyan helyeken zárta le az autópályát hogy csak körbe körbe tudtál menni. Na mondom ok ennyi elég is volt belőle, Ets2 -ben is van hogy akkorát kerülsz miatta mind maga az útvonal m 1x . Nem kell megvagyok nélküle, szerencsére nem szoktam fejre állni de tényleg jókor jutott eszükbe hogy az út mellé is fel lehessen állítani a kamiont, én főleg hogy külsős fuvarokat szoktam vinni asszem ha felborulsz és elszállíttattad a szervizbe búcsúzhattál is attól a fuvartól , ha jól emléxem....

• Kinn van az ATS 1.59.
    Kis reszelés a route advisor widgeten (rákerültek új dolog), végül lehet hogy ugyanolyan lesz mint a Widget előtt :D Kicsit olyan ez, mint amikor a PH! fórum megjelenítését megvariálják, ahogy pár napja történt :D
    Tow to Road : Már nem csak a szervizbe lehet elvontatni a járművet, hanem visszahúzni az útra is, és folytatni. Ez mondjuk jó.
    Detour Feature Maintenance : Egyelőre lekapcsolják az ideiglenes útzárakat, mert valami komolyabb belenyúlást terveznek benne. Ajjajjjj.... :D

American Truck Simulator: 1.59 Update Release
    SCS Software's blog
    We're thrilled to announce that the 1.59 u pdate for American Truck Simulator has officially been released and is now available on Steam! First of all, we would like to thank everyone who took part in the...

Ja néhány napja itt a fórumon is változtattak a megjelenítésen ami nekem igazából nem tetszik,furcsa :F jobb volt szerintem az ahogy volt az előző..mind1.
    Megy a bohóckodás tovább 😁 tili-toli vici-voci biszi-baszi ezt csinálják 😎 érdemleges fejlesztések nélkül robog tovább a vonat 😁
    A véletlenszerű eseményekre a kiadó részéről nekem nincs is szükségem nem sokat ér, mert a daniel féle random esemény gyűjtemény egyszerűen jobb kész: még a decemberi 1.4:35-ös verzióban 600 db különböző esemény mutatkozott meg, most a legutóbbi frissítésben az 1.4:36-ban már 670 darab különböző esemény szerepel! 💯😎 nekem a beállításban a véletlenszerű esemény meg az elterelés is 50%-ra van állítva úgy jó szerintem.
    Ez az [link]

Z0C!
    Hihetetlen hogy így tíz évvel később mik eszükbe nem jut! 😁

• Z0C!
    Topikgazda

Kinn van az ATS 1.59.
    Kis reszelés a route advisor widgeten (rákerültek új dolog), végül lehet hogy ugyanolyan lesz mint a Widget előtt :D Kicsit olyan ez, mint amikor a PH! fórum megjelenítését megvariálják, ahogy pár napja történt :D
    Tow to Road : Már nem csak a szervizbe lehet elvontatni a járművet, hanem visszahúzni az útra is, és folytatni. Ez mondjuk jó.
    Detour Feature Maintenance : Egyelőre lekapcsolják az ideiglenes útzárakat, mert valami komolyabb belenyúlást terveznek benne. Ajjajjjj.... :D

SCS Software's blog
    We're thrilled to announce that the 1.59 u pdate for American Truck Simulator has officially been released and is now available on Steam! First of all, we would like to thank everyone who took part in the...

Tow to Road - nem is értettem, hogy az elmúlt 13 év alatt ez miért nem jutott eszükbe. :D

• vlevi
    nagyúr

Kinn van az ATS 1.59.

SCS Software's blog

• Ablakos
    addikt

Eddig mod hanggal gurultam az Ivecoval. Gondoltam összehasonlítom a gyárival. Kikapcsoltam a hang modod és visszaültem, folytattam a fuvart, de most szinte semmilyen hangja sincs. Talán váltóhang van. Próbáltam más autóba ülni, aztán újra vissza, de nem jó. El kell adni vagy mi a megoldás?

Tudtam, ha leírom megoldódik. :O Nem elég a Title Screen -re lépni a mod kikapccsal, a játékból teljesen ki kell lépni. Most megy az eredeti.

• Ablakos
    addikt

Eddig mod hanggal gurultam az Ivecoval. Gondoltam összehasonlítom a gyárival. Kikapcsoltam a hang modod és visszaültem, folytattam a fuvart, de most szinte semmilyen hangja sincs. Talán váltóhang van. Próbáltam más autóba ülni, aztán újra vissza, de nem jó. El kell adni vagy mi a megoldás?

• xandrush0831
    senior tag

Egyébként a road king truck sim az komolyabb lesz mert a Saber interaktív kiadó fejlesztő elég komoly játékokat tettek le, szóval az komoly lesz gondolom.. de ugye látod zoci meg írta hogy szerinte gagyi... Ilyen snow runner meg hasonló játékok kiadója nem fog rosszat csinálni 🤔
    Ja értem akkor ott a forumon elég gyökerek ha gyorsan kiszűrik a nekik kellemetlen kérdéseket :F pedig biztos vagyok benne hogy csak előre vinné a játékokat az ha figyelembe vennék a játékosok igényeit 🤔 panaszkodás ide vagy oda hát ismerjük a játékok gyengeségeit meg hiányosságait ezek vannak..ettől függetlenül le vagyunk hát elfogadjuk hogy mi a helyzet aztán játszunk tovább 😎 hát képzeld el hogy mind 2 játékban kibővítettem a térképeket ugye map kombóval valójában több évre elegendő játék élményt kaptam 😁 ATS-hez való modellek amik hiányoznak a játékból ha gondolod pótold amelyik tetszik,a freightliner FLD 120 [link] modellek [link]

Nekem a rövid leirásból, meg a trailerből az inkább valami sztorisabb arcadenak tűnik, nem ETS-szerű szimulációnak. Nekem legalábbis a King of the road hamarabb jutott róla eszembe, mint az ETS.

Aztán tévedhetek is, de nekem ez jött le.

• Igen ismerem a játékot 2021. 11. 27.-óta a kívánság listámon lapul arra várva mikor jön ki. ( Nem volt neki demója? ) Olyan ismerős mintha gurultam volna vele...
    Bár szinte az összes kamionos hasonlót kipróbáltam már :D
    Én személy szerint nem írtam de jó pár barátom igen és mind így járt kivétel nélkül, 1-2 percen belül szecskázták is modik a kiírást. :)
    Ats nekem is nagy kedvenc és egyre jobban az lesz, végre egy jó kamion moddal ami FLX 359-es Peterbilt-je tűrhető hanggal, ami különösen tetszik benne hogy végre normálisan lehet benne váltani nem úgy mind a gyári " fosh-al " Valamit ott is nagyon elcsesztek a váltóval m1 is..
    Eleget panaszkodtam már ink élvezem ami van még ha olyan is amilyen..

Egyébként a road king truck sim az komolyabb lesz mert a Saber interaktív kiadó fejlesztő elég komoly játékokat tettek le, szóval az komoly lesz gondolom.. de ugye látod zoci meg írta hogy szerinte gagyi... Ilyen snow runner meg hasonló játékok kiadója nem fog rosszat csinálni 🤔
    Ja értem akkor ott a forumon elég gyökerek ha gyorsan kiszűrik a nekik kellemetlen kérdéseket :F pedig biztos vagyok benne hogy csak előre vinné a játékokat az ha figyelembe vennék a játékosok igényeit 🤔 panaszkodás ide vagy oda hát ismerjük a játékok gyengeségeit meg hiányosságait ezek vannak..ettől függetlenül le vagyunk hát elfogadjuk hogy mi a helyzet aztán játszunk tovább 😎 hát képzeld el hogy mind 2 játékban kibővítettem a térképeket ugye map kombóval valójában több évre elegendő játék élményt kaptam 😁 ATS-hez való modellek amik hiányoznak a játékból ha gondolod pótold amelyik tetszik,a freightliner FLD 120 [link] modellek [link]

• Boowie
    lelkes újonc

Egy kis real Ets2 asmr fanoknak...
    Nem csak a Scania-k tudnak szépen duruzsolni :)
    [link]

• Boowie
    lelkes újonc

Egen,az is valami..olyan igénytelen a kiadó,hogy x éve nem képesek ilyesmi hibákat javítani, pótolni mert nem érdekeli a nyomorultakat..ja, ezügyben biertal a sicsi forumra? vagy kitöröltek a kérdésed?
    Ja, úton van 1 konkurens game [link] nagyon ígéretes darab lesz,ha minden igaz megjelenik idén.csak australia map várható elsőre,jobb kormányos vasak..🤔
    viszont a sicsi timnek nagy előnye van,sok ideje a piacon vannak,hamarosan psx & xbox ra is megjelennek, mert sok ország-sok városában lehet fuvarozni ,a játékos bázis baromi nagy,meg a rajongó tábor,a modderek,stb.csak sajnos csöveskednek,teljesen amatőr módon.. :F

Igen ismerem a játékot 2021. 11. 27.-óta a kívánság listámon lapul arra várva mikor jön ki. ( Nem volt neki demója? ) Olyan ismerős mintha gurultam volna vele...
    Bár szinte az összes kamionos hasonlót kipróbáltam már :D
    Én személy szerint nem írtam de jó pár barátom igen és mind így járt kivétel nélkül, 1-2 percen belül szecskázták is modik a kiírást. :)
    Ats nekem is nagy kedvenc és egyre jobban az lesz, végre egy jó kamion moddal ami FLX 359-es Peterbilt-je tűrhető hanggal, ami különösen tetszik benne hogy végre normálisan lehet benne váltani nem úgy mind a gyári " fosh-al " Valamit ott is nagyon elcsesztek a váltóval m1 is..
    Eleget panaszkodtam már ink élvezem ami van még ha olyan is amilyen..

• Erre ne vegyél mérget.

Az elmúlt 13 évben számtalan kamionos játék megjelent, DE egyik sem lett olyan, mint az SCS féle ATS - ETS2.

Az Alaska Truck Simulator, a RoadKing, az OffRoad Tuckers se tudta megmozgatni azt a tábort amelyik ETS2-vel játszik.

A RoadKing beta tesztelője voltam.
    Unreal Engine, csilli villi, átgondolt, van időjárás és állad leesik a tornádótól meg a villám csapkodástól, szar vezetni ha defektes a kamion, jók a hangok...
    DE!
    Maga a játék nem az igazi. Nem szimulátor, hanem arkád fos.
    Hát mennyire életszerű egy leszakadt hídra fel, le menni..

Lehet szapulni, csesztetni az SCS-t, de mondj olyan játékot, aminek 13 év után is van supportja..
    Pavel célja, hogy minél tovább csűrni-csavarni a dolgot.
    Bőven van potenciál a játékban, csak a helyzet az, hogy a játékosok nagyrésze 13 év alatt felnőtt, már van aki IRL is kamiont vezet...
    Rahedli megoldás van amit ki lehetne használni, de Ő élvezi, hogy a modderek helyettük dolgoznak, majd x idő elteltével gyanítom, sőt, biztos vagyok benne, hogy megvásárolják / letöltik a modot, átnézik, módosítanak ezt-azt és sajátjukként felhasználják.

Addig maradnak a játék mellett, ameddig pénz van benne.
    Most jönnek majd az újra készített rework DLC-k, az is legalább 3-4 év.
    Majd új kamionok, pótkocsik, rakományok. Szóval még 5-10 évig biztos, hogy van support, van update....

A kérdés az, hogy ki fog a játék mellett maradni...?

Egyre kevesebb megrendelésem van, egyre kevesebbszer indítom el a játékot. Nincs új impulzus, nincs új térkép, nincs olyan ami lekötne.

ATS kicsit más, mert ott a Mexikó, Alaska térképpel lehet távokat menni, és élvezetes is. Köszönhető a moddereknek.

De ha a gyári tartalmat nézem és épp élőállatot szállítanék, miért egy vasútállomásról kell a kecskét, bikát vinnem egy másik vasútállomásra?
    Szóval ott is lenne mit javítani...

Hát,egen igazad van sok mindenben :K
    Mindkét játékot kedvelem ugye az utóbbi időben ats-ben fuvaroztam,de mivel nem tudom eldönteni hogy melyik modelleket kedvelem emiatt szinte majdnem mindegyiket valamiért 😁
    A játékokban össze raktam a mega map kombókat rengeteg helyre tudok fuvarozni szóval, a hosszú játék élmény garantált számomra!
    nekem extra élményeket nyújt az hogy dél amerika országaiban is lehet fuvarozgatni zseniális komolyan 💯
    Roadking köszi az infót erről nem is volt tudomásom 🤔
    Szerintem abban van a sikerük titka hogy világszerte sokan odáig vannak a játékokért meg vissza velünk együtt szerintem 😎
    Amikor elmegy a kedvem ezektől a kamion simektől akkor tudok játszani mással ennyi,de érdekes hogy egy idő után visszatérek úgyis szóval 😎

• Z0C!
    Topikgazda

Egen,az is valami..olyan igénytelen a kiadó,hogy x éve nem képesek ilyesmi hibákat javítani, pótolni mert nem érdekeli a nyomorultakat..ja, ezügyben biertal a sicsi forumra? vagy kitöröltek a kérdésed?
    Ja, úton van 1 konkurens game [link] nagyon ígéretes darab lesz,ha minden igaz megjelenik idén.csak australia map várható elsőre,jobb kormányos vasak..🤔
    viszont a sicsi timnek nagy előnye van,sok ideje a piacon vannak,hamarosan psx & xbox ra is megjelennek, mert sok ország-sok városában lehet fuvarozni ,a játékos bázis baromi nagy,meg a rajongó tábor,a modderek,stb.csak sajnos csöveskednek,teljesen amatőr módon.. :F

Erre ne vegyél mérget.

Az elmúlt 13 évben számtalan kamionos játék megjelent, DE egyik sem lett olyan, mint az SCS féle ATS - ETS2.

Az Alaska Truck Simulator, a RoadKing, az OffRoad Tuckers se tudta megmozgatni azt a tábort amelyik ETS2-vel játszik.

A RoadKing beta tesztelője voltam.
    Unreal Engine, csilli villi, átgondolt, van időjárás és állad leesik a tornádótól meg a villám csapkodástól, szar vezetni ha defektes a kamion, jók a hangok...
    DE!
    Maga a játék nem az igazi. Nem szimulátor, hanem arkád fos.
    Hát mennyire életszerű egy leszakadt hídra fel, le menni..

Lehet szapulni, csesztetni az SCS-t, de mondj olyan játékot, aminek 13 év után is van supportja..
    Pavel célja, hogy minél tovább csűrni-csavarni a dolgot.
    Bőven van potenciál a játékban, csak a helyzet az, hogy a játékosok nagyrésze 13 év alatt felnőtt, már van aki IRL is kamiont vezet...
    Rahedli megoldás van amit ki lehetne használni, de Ő élvezi, hogy a modderek helyettük dolgoznak, majd x idő elteltével gyanítom, sőt, biztos vagyok benne, hogy megvásárolják / letöltik a modot, átnézik, módosítanak ezt-azt és sajátjukként felhasználják.

Addig maradnak a játék mellett, ameddig pénz van benne.
    Most jönnek majd az újra készített rework DLC-k, az is legalább 3-4 év.
    Majd új kamionok, pótkocsik, rakományok. Szóval még 5-10 évig biztos, hogy van support, van update....

A kérdés az, hogy ki fog a játék mellett maradni...?

Egyre kevesebb megrendelésem van, egyre kevesebbszer indítom el a játékot. Nincs új impulzus, nincs új térkép, nincs olyan ami lekötne.

ATS kicsit más, mert ott a Mexikó, Alaska térképpel lehet távokat menni, és élvezetes is. Köszönhető a moddereknek.

De ha a gyári tartalmat nézem és épp élőállatot szállítanék, miért egy vasútállomásról kell a kecskét, bikát vinnem egy másik vasútállomásra?
    Szóval ott is lenne mit javítani...

• De legalább hozzányúltak...
    Nem úgy mind a nem létező visszatükröződések, kedvencem mikor az autópálya zajfogója tükrös és az erdő helyett ahol mész a tükörképben egy szép nagy város toronyházait bámulod..
    Vagy mikor a jobb oldali oldalsó ablakban teljesen a másik tükörképét látod, néha kegyetlen kiábrándító, mondjuk engem már az is zavar hogy a tükrökben nem látom az árnyékot de hát ez is legyen már az én problémám...
    Egy jó erős konkurencia kellene az Scs-nek de olyan tényleg ütős, hogy magukhoz térjenek...!

• xandrush0831
    senior tag

Még a 10 évvel ezelőtt megjelent DLC térképek is tartják stabilan a 17eur árat. :o

Ezért nem veszek megy egyet sem. :DDD A Going East, Scandinavia, meg a Baltic Sea is csak azért van meg, mert valami pakkban vettem anno.
    Meg a reworked részek amúgyis akadnak VR-ban, gondolom ez lenne az újabb DLC mapokon is. Doboz épületek 15 évvel ezelőtti textúraminőséggel, de duplázódik tőlük a gépigény. :))

• Boowie
    lelkes újonc

Most néztem: az 1997 ben alapított sicsi szoftver, ahol kb 400 alkalmazott dolgozik 😳 a vezér meg a tulaj a pavel sebor, nagy kegyesen 10 meg majdnem 14 év után hajlandóak voltak javítani a forgalmi járművek hangján?! Ez most komoly?! :D :D
    Az 1.59-es verzióban ats és ets2 esetében is! Beszarás! Csak ebben az a botrányos hogy már helyettük dolgozik évek óta jó ideje néhány 1 vagy pár szorgos tag akik ezt megoldották..🤔

De legalább hozzányúltak...
    Nem úgy mind a nem létező visszatükröződések, kedvencem mikor az autópálya zajfogója tükrös és az erdő helyett ahol mész a tükörképben egy szép nagy város toronyházait bámulod..
    Vagy mikor a jobb oldali oldalsó ablakban teljesen a másik tükörképét látod, néha kegyetlen kiábrándító, mondjuk engem már az is zavar hogy a tükrökben nem látom az árnyékot de hát ez is legyen már az én problémám...
    Egy jó erős konkurencia kellene az Scs-nek de olyan tényleg ütős, hogy magukhoz térjenek...!

• Most néztem: az 1997 ben alapított sicsi szoftver, ahol kb 400 alkalmazott dolgozik 😳 a vezér meg a tulaj a pavel sebor, nagy kegyesen 10 meg majdnem 14 év után hajlandóak voltak javítani a forgalmi járművek hangján?! Ez most komoly?! :D :D
    Az 1.59-es verzióban ats és ets2 esetében is! Beszarás! Csak ebben az a botrányos hogy már helyettük dolgozik évek óta jó ideje néhány 1 vagy pár szorgos tag akik ezt megoldották..🤔

• Ablakos
    addikt

Még a 10 évvel ezelőtt megjelent DLC térképek is tartják stabilan a 17eur árat. :o

• Boowie
    lelkes újonc

Örülök annak, hogy vagyunk mi modderek és akár ingyen, akár némi összegért megcsinálják / megcsináljuk azt, amire másnak szüksége van arra, hogy úgy játszon, ahogyan szeretne.

Igen, és nagyon szépen köszönjük is az összes player nevében mondom.
    Nem sok embert ismerek aki gyári alapjátékkal nyomja modok nélkül.
    Személy szerint nem sokáig bírtam. :D

• Z0C!
    Topikgazda

Haha... sose hallgat rájuk..
    Sőt ha merészelsz olyant írni a Scs fórumra 1-2p-en belül törölve lesz a mondandód.. Olyanokra hajlanak csak mind festés és amiből pénz folyik be....

Örülök annak, hogy vagyunk mi modderek és akár ingyen, akár némi összegért megcsinálják / megcsináljuk azt, amire másnak szüksége van arra, hogy úgy játszon, ahogyan szeretne.

• Boowie
    lelkes újonc

Nem 1x fakadtam már ki rajtuk.
    Hiába studiós stáb, meg hightech hang cucc, ha minden kamion egy porszívó.
    Biztos nehéz lehetne lepaktálni a 3 csapat közül valamelyikkel és x összeget beálldozni egy jó hangcsomagra.

Megvettem pár Zeemods hangot, nem az 5 Euró fog földhöz vágni, csak egy monopol helyzetben lévő cég hallgathatna a játékosok igényére...

Haha... sose hallgat rájuk..
    Sőt ha merészelsz olyant írni a Scs fórumra 1-2p-en belül törölve lesz a mondandód.. Olyanokra hajlanak csak mind festés és amiből pénz folyik be....

• Z0C!
    Topikgazda

Nem 1x fakadtam már ki rajtuk.
    Hiába studiós stáb, meg hightech hang cucc, ha minden kamion egy porszívó.
    Biztos nehéz lehetne lepaktálni a 3 csapat közül valamelyikkel és x összeget beálldozni egy jó hangcsomagra.

Megvettem pár Zeemods hangot, nem az 5 Euró fog földhöz vágni, csak egy monopol helyzetben lévő cég hallgathatna a játékosok igényére...

• Boowie
    lelkes újonc

Sőt még Scania Super hangját is sikerült elrontaniuk. Visszafelé fejlesztenek. Ami jó volt, azt is elrontják. :(((

De nem annyira mind a V8-ét, de tényleg vissza felé fejlődnek hangokban... Szánalom.

• pcnet
    addikt

Már rég fel kellett volna venniük Kriechbaum, SlavJerry vagy Zeemods-ot a hangok készítéséhez.
    Az összes kamion gyári hangja valami porszívó utánzat...
    De hogy 13 év alatt se open pipe, se csattogó v8-at nem sikerült csinálni, az vicc..

Sőt még Scania Super hangját is sikerült elrontaniuk. Visszafelé fejlesztenek. Ami jó volt, azt is elrontják. :(((

• Ha sofőrként minden nap nyomnád akkor megszoknád a műszercsoportot hisz nyomogatnod kellene, szóval megszokás kérdése csak.
    Egyedül a külső kamerás, A oszlopra szerelt tablet tükröt vagyok képtelen megszokni.
    Az Scs által kreált vontató hangokról ne is beszéljünk, értem én hogy stúdió minőség meg zajszűrés stb de hogy a valósághoz semmi köze az hot ziher...

Ja,nemtom, lehet.. szerintem az a oszlopon a tükör tablet az egy hasznos dolog meg én kedvelem is, egyrészt a látómezőt nem takarja ki (ATS ben alig van néhány modell amelyikben használható az oldalsó tükör a 80 százalékos zoommal forgolódás nélkül) a másik az amikor ömlik az eső akkor ugyanúgy használható a külső tükör meg akkor teljesen használhatatlan. Ja és még egy előnye tud lenni a tabletnek hogy éjszaka tud világítani és akkor is látod mi történik mögötted 😎
    Meg van jó pár modell majdnem minden márkából amelyik nem szerepel a játékban ETS2 ben,nem is értem hogy ezeket miért nem illesztik be tehát régebbi szkániák( van több csőrös modell is) man modellek iveco orosz vasak satöbbi.. ilyesmiket én vadásztam össze.

Z0C

Egen, ezt a három hang készítő tagot már régen be kellett volna építeni a sícsi tim csapatba persze 💯 :K olyan minőségben készítik a munkájukat így félig hobbiként hogy az ember csak pislog micsoda hang élményt tudnak biztosítani 😎 Ja, emiatt szoktam írni hogy abszolút igénytelen a cég hogy ilyen igényeket nem teljesítenek..
    Szokatlanuli érdekes ez az interior látvány :D vagyis össze tudtad hegeszteni a régit az ujjal komoly! 😎 Ha megengeded szerintem ehhez a régi peter vashoz jobban passzolhat a volvo vnl ek analóg óracsoportja középen a kis lcd-v-vel :K

• Boowie
    lelkes újonc

Már rég fel kellett volna venniük Kriechbaum, SlavJerry vagy Zeemods-ot a hangok készítéséhez.
    Az összes kamion gyári hangja valami porszívó utánzat...
    De hogy 13 év alatt se open pipe, se csattogó v8-at nem sikerült csinálni, az vicc..

A hangokból nincs pénz az Scs-nek, ellenben a festések és egyéb flinces-flancos külsős dlc-ből igen.
    Személy szerint csak akkor látom kívülről a szerelvényt ha belenézek kanyarban a tükörbe :) meg ha fotózom de azt is ritkán.....
    Szerintem nem is akarja megcsinálni valósághűre a hangokat mert ennyi év alatt már megtehette volna, kétlem hogy mindenki süket náluk.
    Csakúgy mind a tükrökben az árnyék 2012-óta benn a játékban aktiválatlanul...
    Könnyen lehet hogy fel ajánlották már nekik a felvételt csak nem mentek el...

Új hozzászólás Aktív témák