Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Olcsó használt workstation építése. (Dell T5810, 18 mag, 64Gb ram)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Úgy néz ki, a frissen vásárolt nyereg [link] be fog válni. A tíz évig használt Ritchey-t [link] többé-kevésbé kényelmesnek gondoltam, de ez sokkal komfortosabb. Így valószínűleg nem lesz szükség a betétre, pedig a Rockrider mellé rendeltem a héten egy Hummvee-t [link] is. Ez is betétes, de ehhez a nyereghez sztem nem fog kelleni.
-
Fall-N
veterán
válasz
andrisbandi
üzenetére
Én sem értem. Nekem BikeFun Ace van. Kényelmes, nomális minőségű az egész és újan nem volt még 5000 Ft sem. De ahogy néztem a Merida és a BBB szemüvegjei is 10-15ezer Ft körül vannak. Shimano sem megfizethetetlen. Innen meg már ízlés kérdése melyiket veszi az ember. De sokszor van Lidl, Aldiban is cserélhető lencsés kerékpáros szemüveg.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
& ZolkoW: igen, kb. bármilyen gagyi műanyag szűr, szvsz ezért nem kell aggódni. De ha a lencse minősége sz*r, az ronthatja a látást hosszú távon.
#220096 andrisbandi: nem kell kiforgatni a dolgokat, senki nem ajánlott filléres kínai szemüveget
-
andrisbandi
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nekem sem világos miért célszerű a filléres kínai napszemcsi. Bizonytalan minden szempontból.
2 ropiért ott a dekás. FELNŐTT MTB SZEMÜVEG, ST 100
1-2 órára simán viselhető. -
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Oké, de a hitelesség kedvéért legközelebb a tömlőről is kérnénk képet, köszi.
Nem irigykednék, nekem ilyen[link] van a végén
. -
ZolkoW
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
engem ilyenkor sosem a tükröződő fény zavar, hanem a direkt. Az ellen meg vagy ott a sisak shieldje, vagy nem, vagy segít a napszemüveg, vagy nem (polaritzáltságtól függetlenül).
Autók szélvédőjén is csak azt vettem észre, hogy hülyén szivárványosan tükröződik néha.
Meg hogy az autóm belső 3 db LCD kijelzőjét pont nem látni vele rendesen. Szerencsére a telefonom már OLED-es.Az optikusokat nem tudom, de ha muszáj, munkahelyen meg tudom mérni
.
Mármint az UV-szűrést. Régen valami szemüvegét mértem már, de én sem hiszem, hogy ezt ne ugranák már meg fillérekből. Még a kontaktlencsém is szűr, állítólag, igaz, azt nem mértem. Meg a sima üveg is, persze sportszemüveghez nem használnak ilyet. Gondolom az lehet, hogy a polikarbonát is már elve anyagában szűri valamennyire az UV-t, és ez alapján ez is van: [link] -
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Én ott akadtam el, hogy a sebesség most is oké, de sokat mászol a dombok miatt, akkor miért akarod elöl nagyobbra cserélni a tányért?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Értem én, hogy szinte biztos szűr, de ha mégsem nagyobb kárt okoz retinádnak mint mondjuk ha széthull a keret, vagy karcolódik a lencse mert 60 éves korodra kvázi megvakulsz.

#220088chubby2o6...itt most még éppen nem esik, a tömlőt meg nem fotóztam, hogy ne irigykedj milyen faxa pisztoly van a végén.

#220089MPowerPH...innét. Annyiszor eldőlt a bringám mosás, kenés, stb. közben, soxor még a váltófület is megütve, hogy elegem lett...akár első, akár hátsó kereket beletolod és úgy áll mint Katiban, törölheted, moshatod, körbe járhatod, forgathatod hátrafelé a hajtást...sőt a felső U támaszt leszedheted és úgy már csak egy arasznyi magasságú az egész.
A gumit meg tudtam nem kellett volna fotózni, mindjárt jön Toobee is buzerálni mennyire kopott.
🤭 Lesz hamarosan egy hét leginkább aszfaltos Balatonos üdülés, oda tökéletes, utána mennek fel ezek,
Erdélyben majd elkel.
...ami meg a kopott gumival mászást illeti a technika helyettesíti a recéket.
-
Mr. Erikszon
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Elnézést kérek, nekem ez a munkám, biciklis ételfutár. Nem hobbyból, flesselésből tuningolom.
Mivel egész nap rajta ülök és használom ezért nyílván fontosak az alkatrészek és kb minden ami rajta van.
Szinte napi szinten 30-60kmt lenyomok, de volt hogy 100at is. (esőben általában szabadnapos vagyok).
Mivel teljesítményre fizetnek nem órára ezért fontos hogy komoly sebességel 30-40km/h vigyem a kaját.
Tavaly váltottam normál bicikliről, és kb dupla annyit kezdtem el keresni, mivel nagyobb sebesség, gyorsabb mászás = több kaját sikerült kivinni.
U. I: tudtommal az országomban ez nem illegális. -
kobayashy
tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Jó sokan voltak a frissítő pontokon. Mi az első 2 pontot kihagytuk mert rengetegen voltak,meg korai lett volna megállni. Később is mikor megálltunk 3x összesen,nekem rosszul esett visszarázódni mert az első 5-10 percben fáztam. Az eső na az nem hiányzott úgy nézett ki a bringa mint a monti szokott esős terepezés után.
Nekem bejött a 15-18c° nem kellett annyit innom,bár most tuti megöltök de a garmin 4.5L becsült kiizzadott folyadékot írt,hát én a 0.75L kulacsommal végigmentem úgy,hogy még a szemüvegemet is lemostam belőle. Természetesen utána azért pótolom,de közben nem bírok annyit inni.
A bruttó idő 7ó30perc volt. -
MPowerPH
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Jol nez ki az a kitamaszto. Honnet van?
Az a hatso gumi ott nalad mar elegge csereerett.
Itt nem tudnek felmaszni vele a TV toronyig. -
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Kitámasztó jobb lett volna
Tényleg így szoktál bringát mosni? Esőben kib...od a teraszra, oszt jóvan?
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Volt egy Spybike márkanevű nyomkövető. A kerékpár kormánycsövébe kellett tenni. Ha a kerékpárt megmozdították akkor jelzést küldött a telefonra és bekapcsolt a GPS. Meghatározta a kerékpár helyzetét és a mobilhálózaton keresztül elküldte.
A tolvajkergetők használtak még egy kézi rádióadó irányjelzőt is. Színes LED-ekkel jelezte a jel erősségét. Ezt nem tudom, hogy a Spybike-hoz tartozott, vagy volt még egy másik rádiós jeladó a kerékpárba rejtve. Például akkor használták, amikor ki kellett találni, melyik lakásban rejtették el az ellopott kerékpárt.
Azt hiszem praktikus az ilyen a vázba rejtett berendezés. A Spybike eltűnt vagy én nem találom. Ha mások is gyártanak ilyet akkor milyen márkák vannak amik jó minőségűek?
arukereso.hu oldalon nem találtam vázba rejtett típusokat. Valami probléma van azzal, ha a vázba van rejtve? -
jjeahh
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Igen, autóban nagyon kell, bringán meg aszfalton, vagy ha terep, akkor szigorúan nyílt terepen, erdőben már nem az igazi.
#220073 ZolkoW: volt már, hogy késő délután, estefelé naplementében szembefényben tekertél és nem láttál gyakorlatilag semmit?
Én még azt szeretem, hogy polarizált lencsével belátok az autók ablakain, látom a sofőrök arcát és hogy mit jeleznek, intenek. Nem tűnik nagy dolognak, de aszfalton elég nagy előny. Ha megszokod, hogy szép kontrasztos minden, utánna hiányozni fog ez is.#220085 Hasaggymeg: el kell vinni optikushoz, de amúgy 99.99% biztos, hogy a legolcsóbb leggagyibb noname is szűrni fog, nem ezen szoktak elbukni, hanem a lencse, keret minőségén.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Honnan lehet tudni, hogy szűr, nem mérni kell azt? Amúgy szemüveg téma nekem ilyen van [link], volt alkalmam és hozattam egyet napsütötte Kaliforniából és polarizált fotokromatikus, ráadásul jól látok benne erdőben és éjjel is.
Tényleg szokni kell, hogy a világ kissé olyan mint a Far Cry (
), színesen csillognak a csatornafedelek és a Bryton kijelzője olyan mint egy rossz rajzfilm, de ezt leszámítva faxa.
Más...jelentem a támasz ötből ötös.
-
fulton
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Köszönöm az infot. Eh, azt érzem sok lenne. Még várok vele, addig is sok sok kör.
-
andrisbandi
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
+1
Úgy fogalmaznék a polarizált sok felületi csillanásnál lehet előnyös, pl vizi sportok, vezetés.
De csak annak aki meg tudja szokni.Ha valóban lenne köze a kontraszt, élesség, stb-hez; gondolom már rég minden szemüveg polarizált lenne.
- Valamiért fordítva van; kevés a polarizált lencsés. -
MPowerPH
félisten
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Ennek van kulon topikja, nem a kerekparok koze valo. Igen, amin ulsz, az nem kerekpar, de meg csak nem is pedelec.
-
parandroid
félisten
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Ezekkel a motoros kérdésekkel nem lehetne valami motoros topikba átfáradni? De ne a pedelecesbe, mert ennek ahhoz sincs köze. Mittudomén, csináljatok valami “Hogyan tuningoljam az illegális kínai csodamotoros kétkerekűmet” topikot, vagy mittudomén.
Topikgazda, nem mehetne ez esetleg az összefoglalóba is, mert ahogy nézem egyre nagyobb divat lesz ebből a kókányolós barkácsmototosdiból.
p
-
parandroid
félisten
válasz
fulton
üzenetére
Szántód-Tihanynál a komppal le tudod rövidíteni, ha érzed, hogy necces. Amúgy nem a táv, ami gyilkos, hanem az idő - azaz jobb ha befejezed, mielőtt elfáradsz.
Hogy tiszta legyen: 9-10-12 órát nyeregben tölteni nagyon más, mint 2-3 órát. Én először mennék a helyedben egy 4-5-6 órás túrát valahol a közelben, aztán annak függvényében vágnék bele a tókerülésbe. De ez egyéni, megha úgy érzed, szép kihívás, akkor hajrá. Vonat van körben, ha valami beütne.
p
-
Major Lion
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Ez nem polarizalt lencsevel is mind megoldhato, probalj ki egy rudy-t, oakley-t, ezeket a tulajdonsagokat minden jobb sport szemuveg hozza.
-
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok elektromos biciklin 750W-os bafang motron akarok cserélni első fogaskereket. Jelenleg 44T fogaskerem van, érdemes lenne 46T-re ugrani? Nem befolyásolja a hátsó váltást (9 fogaskerekem van hátul)? Elég sokat mászok, dimbes-dombos városban élek. Megjegyzem a sebességel jelenleg sincsenek gondok, max sebesség 50-60km/h.
-
fulton
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
valóban annyi
nem tudom miért rémlett.
Szerintetek, ha olyan 60km azt mondom korrektül megvan pihi nélkül, belevághatok?
bár nekem tuti kell iktatni min. 1 pihenőt mondjuk 1 órásat. -
Major Lion
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Lehet azert mondta hogy nincs szukseg polarizaciora mert a jobb sprotszemuvegeken van olyan reteg ami ezt a funkciot latja el, en nem erzem szukseget polarizalt lencsenek aszfalton, hacsak nem esett, es utana bringazol, vagy a tengerparton tolod.
Montizni meg vegkepp nem kell.. -
fulton
addikt
válasz
Napfénysüti
üzenetére
a balatoni kör nem 260 km? "csak" 205?
-
andrisbandi
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
sport sunglasses polarized photochromic lenses
-
jjeahh
nagyúr
válasz
andrisbandi
üzenetére
Sajna nem tudom most meghallgatni. Amúgy szvsz egyszerű: aszfaltra a polarizációs szemüveg tökéletes, amíg nappal tekersz, szerintem van pár óriási előnye. Ha valaki nem tudja megszokni, az egyéni preferencia, nemrég volt arról szó, hogy a betétes nacit sem tudják páran megszokni, pedig az is jó. Ha valaki szerint a polár pénzkidobás, azt nem nevezném szakértőnek
. Montira meg én már kizárólag fotochromatikust vennék, induláskor felveszem, amikor hazaérek leveszem, működik napon, erdőben, éjszaka is. Igaz olyant érdemes venni, ami sötétben teljesen átlátszó, sajnos a nagy márkák is nagyon gyakran beleesnek abba a hibába, hogy teljesen kivilágosodva is túl sötét éjszakai tekeréshez, vagy erdőbe. Naplementekor ellenfényben nagyon hiányzik a polár lencse, de valamiért polarizált fotochromatikusat egyben nem gyártanak. -
MPowerPH
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
Nekem folyamat az a bajom, hogy nem latok az erdoben rendesen. Polarizacios lencse igy hasznalhatatlan. Van meg hozza egy par fajta, de egyik sem jo, az oil slick tukros is sotetit. Ami egyedul mukodik, az a sarga lencse.
Ez is kinai, meg az UK ebayen vettem tan £30 korul. -
andrisbandi
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
polarizációs és/vagy a tükrös rétegen
- Ebben a podcastben volt egy rudis szakértő.A polarizáció bringára pénzkidobás. Az a csillogás ellen hatékony, pl sok vizes környezetben.
Én biztos nem vennék újra polarizációst, zavaró, megszokhatatlan. Másképp látni benne pl a napos aszfaltot, sima felületű köveket, lcd képernyőt...- A tükrös réteget is megszakértette; nem szükséges, főleg nem montihoz, mert sötétít.
Kontrasztál az "áttekintő" (tehát nem a kívülről látott) színárnyalat segíti a kotrasztot= barna, piros. -
jjeahh
nagyúr
válasz
andrisbandi
üzenetére
Próbálj ki egy rendes munkavédelmist, ne azt az 1-2e ft-os kategóriát, hanem 5-6k-s bollét, nagyon nem egy kategória. Normális munkavédelmis sem párásodik ( amíg a bevonat tart, mert semmilyen lencsén nem tart örökké), nem csúszkál, a kontrasztosság meg nagyrészt a polarizációs és/vagy a tükrös rétegen múlik.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Uv-t az 1 dolláros noname is rendesen szűr. Szerintem a legkritikusabb a lencse minősége, ebben az igazán olcsó kínaiak elvéreznek, pont ahogy az olcsó nagyáruházi szemüvegek, de a 15-20 dolláros kínaiak tökéletesek. Nekem az uvexem lencséje is borzalmas, de a drágább komono szemüvegem lencséje is botrányosan sz*r. Ha egy kavics eltalálja vagy elesel és nem törik, ha a polarizáció, fotochromatikus ficsőr működik, nem esik szét 2 hét alatt, tapintásra sem gagyi a keret sem, a lencse nem torzít, nem homályos, nehezen karcolódik, onnantól elfogultság csipőből elutasítani a minőségibb kínait.
-
andrisbandi
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
A munkavédelmisek csak a gagyibb hamisítványokhoz képest kerülhetnek egyáltalán szóba.
- Nem sportoláshoz valók. De filléres mivoltuk miatt (akár 1-2e Ft) szükség megoldásnak elfogadhatók. Pl nem szellőzik rendesen, stb.A rendes sportolós szemcsik (10-20e-től) köröket vernek a munkavédelmisekre (nyilván a hamisítványokra is).
- Nem csak anyaghasználatban (pl kemény vs puha= izzadásra is tapad, nem csúszkál, ...)
- Ergonómikus sportoláshoz. Pl elég nagy a szél ellen, az országútis elég sötét, a montis pluszban kontrasztosabb, ... -
jjeahh
nagyúr
válasz
andrisbandi
üzenetére
Az nrc nem törik, tesztelve ✅
. Mondjuk azt a biztonságot, amit egy bollé munkavédelmis nyújt, valszeg egy oakley sem tudja. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
andrisbandi
üzenetére
Én az UV védelméért aggódnék.
-
andrisbandi
őstag
Miért életveszélyes egy gagyi szemüveg? podcast
- Munkavédelmis ok, olcsó kínai veszélyesen törhet. -
válasz
jjeahh
üzenetére
Eddig azt hittem, az NRC alapból kínai márka, csak rákeresve láttam, hogy nem alin mennyivel drágább, gyanús volt, hogy valami nem stimmel.
Mindegy, arra, amire nekem kell, tutira jó a hamis is.
Amúgy is bízom benned, anno a te ajánlásod után vettem a Bollé Hustlert, mai napig azt használom, na az tényleg elnyűhetetlen. Viszont az csak erős napsütésben jó, akarok valamit, ami nem annyira sötét, de ha fotochromatikus, az még jobb. -
parandroid
félisten
válasz
andrisbandi
üzenetére
Jah, kínai computer, kínai szenzor, manuálisan állított kerékmérettel, a fene tudja, ott mi kever be minek.
Én nem állítottam semmit, feltettem az spd sensorr az első kerékagyra, computer megtalálta, azóta is jó. Mondjuk mindkettő garmin. Az órám is látja amúgy.
p
-
Fall-N
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
De az manapság már nem nagy dolog. Az én alap Bryton 15-ösöm is tudja.
Bryton's first GPS cycling computer with GNSS full support incorporates GPS, Glonass (Russia), BDS (China), Galileo (Europe) and QZSS (Japan) satellite systems, providing a much more reliable satellite coverage in any situation especially when there are buildings/trees or even while mountain biking, along with faster start-up.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
parandroid
üzenetére
Chip hiány.
... amúgy mindenhol 3x annyi. -
andrisbandi
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
#220042 Dark Archon
- Itt már érthetőbben elmodta, h nála a gps pontosabb a seb.szenzornál.
Fura.Ez az ami xatka....
mert onnan indult a mizéria, h 14,85 km vs 13,1 km
- Nehéz elképzelni... talán ha nem figyel az ember a mérésre, és mentet közben sokat áll a szenzoros kerék... egykerék, rengeteg farolgátás?Nem érteni hogyan mérhet rosszul a szenzoros...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
chubby2o6
üzenetére
A kínai utánzat, de minőségben kb. ugyanaz, mint a Rockbros, Coolchange és társai, szerintem semmi gond nincs vele, a keret rendben van, a lencse jó minőségű, nem torzít, a fotochromatikus ficsőr teszi a dolgát. Nem tudom miben lehet jobb az eredeti.
#220011 andrisbandi: ezek szerint a sima bilincses váltók mellé valszeg bármilyen fékkar felmegy, i-spec a, b, II, EV, mindegyik?
. Az nagyon komoly lenne
. Attól félek a fékkar formája alul olyan, hogy nem fér oda be a pöcögtető, mert ugy-e a régi sima bilincses fékkarok úgy vannak kialakítva, hogy a szintén régi sima bilincses pöcögtetőre szépen felfekszenek. De valszeg nem lenne gond.#220012 blountex: az mt201 túl gagyi, az mt410 elmegy, de lehet, hogy csak BL-M4100-at találok majd, vagy mt501-et, ez utóbbi a legszimpibb. Utóbbi kettő már nem sima bilincses, hanem újabb szabvány, i-spec EV és i-spec II.
#220013 parandroid: igaz, ha csak városban használod évi 1-2000-et, egy Tourney szettes bringa is bírja a strapát
. Én nem mondanám, hogy kiemelkedően sokat tekerek, de ha télen-nyáron, sárban, hóban, főleg terepen hajtva alattam legalább 15.000km-t probléma és szervizmentesen kibír egy alkatrész, az nekem már elnyűhetetlennek számít. -
parandroid
félisten
válasz
andrisbandi
üzenetére
Melóba járáshoz mindig ugyanaz a táv. Lehet különbség, hogy pár mp-cel előbb-később nyomom a gombot, ez 10-20 m eltérés max, vagy hogy az elején bizonytalankodik a gps (elég szűk az utca, meg magasak a házak, nekem meg nincs türelmem stabil jelre várni). Mindig indítom a fenix5-öt is, és az edge 1030-at is, azaz csak az idei évre van kb 50 mérésem már, mind 8,88-8,93 km tartományban szórt, ami szerintem bőven mérési hibahatáron belül van. A szenzort itt nem tudom, mert az a trekkingen nincs, csak az országútin, de ott sincs komoly szórás. 30-60 km-en van 100-200 m eltérés időnként a mérések között. Ma pl 34,69 volt a fenix5, és 34,57 az edge 1030 speed sensorral.
Túl van kicsit lihegve ez a gps-pontatlanság. A mi szintünkön ennek rohadtul nincs jelentősége.
p
-
andrisbandi
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Használtan sem olcsó.
Edge 130
- a régebbi még nem pluszost adtam el nemrég 1 nap alatt 39e-ért.
Újszerű állapotban, tökéletes aksival.
(2:30 perc üzem idő okos módban, több szenzor+teló+gps)
(kb 9 ó= gps+hr monitor)
2019-ben 160EUR volt. -
parandroid
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Edge 130 Plus. Csak ki kell fogni akcióban. én akkor vettem, amikor valami 110 eur körül volt. Igaz, akkoriban egy euróért még valami 30 forinttal kevesebbet kértek. Nekem ugyan ez mindegy, de nektek nem.
Igaz, a többi is ezzel egyenes arányban drágul úgyis, ugyanezen okból.Most nézem amúgy, éppen 165 eur, ennél már Edge Explore-t is láttam olcsóbban, bár most épp az is 220, wtf? Én 2+ éve 200-ért vettem, teljes áron ugyanezt a modellt.
LOL, amazonon meg nincs is 130 Plus, csak bundleban, 200 eur fölött. 1030 Plus 500 eur, mi van itt, vazze?
p
-
andrisbandi
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Az érzékelőt egyszerűen letesztelheted.
- Nyomd le párszor ugyan azt a távot.
Egyformának kell lennie.Szerintem ugyan ez gps-el tuti nem lesz azonos.
-
zsamiatt
őstag
Nem tudtok veletlenul bringas radart ami a mogottem jovo bringast vahy bringasokat jelzi mondjuk telon? Neztem a garmin videojat de azt mondtak az autoknal jo csak.
-
válasz
andrisbandi
üzenetére
Pont, hogy az érzékelős sz@r. Csak, ha az mér, akkor az alapján méri a távolságot is.
andrisbandi / 6030D: mértem. 13 mm nem okozna ekkora különbséget ilyen kis távon egyébként.
ZolkoW: onnan tudom, hogy naponta teszem meg azt a távolságot, ugyanazon az útvonalon.
tknof1871: nem, bármilyen felhasználásra érvényes.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
parandroid
üzenetére
Az melyik?... mármint a negyvenezres.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Bringásúton szokás ezt nektek Ferrarisoknak is? 🤔
MPowerPH... leírása szerint ez a tanyabrájton [link] is fog mindent, még a cseh2 is.
... én mondjuk még 19.999,999 forintért vettem. 🤭kobayashy... 30+átlag és nem jó a bringaút?!
Amúgy meg le a kalappal!
-
rétisün
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére

mikor kezdtétek, mennyi idő alatt értetek körbe?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez teny. Ez az enyem csak Fenix 6. A Fenix 7 mar tudja egyszerre fogna a Glonass es a Galileo muholdak adatait is a GPS mellett, es ezt kombinalva a tesztek szerint halal pontos nyomkovetest biztosit.
En GPS+Glonass -t hasznalok, hegyvideken az pontosabb.
-
parandroid
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Egy alap garmin kb dupla áron van egy legolcsóbb brytonhoz képest (kb annyiba kerül, mint az első normálisabb bryton), szóval ha kétfős a család, akkor ja, stimmel az összevetés.
p
-
Mr. Erikszon
senior tag
sziasztok, tegnap apuval "behackeltünk" egy 10es XT shadow M781 dynasyst, 9es váltókarra és fogaskerékre. Tökéletesen műküdi, egereket használtunk.
Itt a leírás: [link] -
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, hogy tudtok esetleg bármilyen üzletet ahonnan be tudnék szerezni 26 inch-es tanwall Schwalbe Billy Bonkers, Table Top, vagy más hasonló "mindenes" tan/brown falú schwalbe gumit?
(nobby nic már szerintem túlzás lenne ha aszfalton megyek) -
meri
aktív tag
Sziasztok! Van egy aluvázas bicajom, amin Tektro hidraulikus fékek vannak, és tök jó méretre, de a hajtáslánc csak alap: 7 sebesség, Tourney váltók, Promax agyak. Bele szeretnék tenni egy vadiúj Alfine szettet; első körben azt kéne eldöntenem, hogy egy olcsón rendelkezésre álló, már készre szerelt (egy befejezetlen, korábbi projektből kimaradt, ezért eladó) kerékszett (első: Deore M6000 agy, hátsó: alfine 8, felnik: DT SWISS 545, féktárcsa egyelőre nem ismert, de gondolom, vmilyen Shimano) "belemenne-e" egy-az-egyben.
Nyilván a lánc és hajtókar is cserélve lenne majd; első váltó nem kéne, de valszeg egy láncfeszítő igen, mert nem állítható a hátsó tengely helyzete, és excenter sincs középen - ez lenne a második kör, ha az első megy. Van lehetőség próbára is, de ahhoz már benzinpénzt kell félretennem, ezért először elméleti síkon lenne jó tisztázni a dolgot... köszi előre is.
-
arcitec
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
De a tiéd nem Garmin.
Egyébként nem tapasztalom azt, hogy jelentősen mást mutatna, nyilván egy pontosan beállított - elsősorban Garmin sebességszenzor, vagy
akár E-bike mérése - pontosabb, de ismétlem nem kóricál el, max. némi fázis késés lehet. Nyilván az algút, az kizáró ...
-
Skillet
addikt
Sziasztok.
Milyen pumpát ajánlanátok? Nem vagyunk nagy bringások, nagy ritkán, családdal szoktunk max 5-10km-re eltekerni. Ettől függetlenül nem vennék olyat, ami felidegesít, mert használhatatlan. Bőven elég méreg maga a defekt, nem kell a plusz ideg

-
andrisbandi
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
"pedig be van állítva a kerékméret 2280 mm-re."
2293-ra tippelik itt
Cube Nature EXC = Schwalbe Land Cruiser 50-622 (29x2)
De ahogy ajánlotta a kolléga; pontosan le kellene mérni!
What is the exact circumference of my tire?
The tire circumference varies depending on the rim, the inflation pressure and the load on the tire. For these reasons, it is not possible to list an exact tire circumference. In order to accurately program a bicycle computer, we recommend a simple rolling test with the rider on the bicycle. -
Gézengúz
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
andrisbandi
üzenetére
Azt én is tapasztaltam, hogy csakis nyílt helyen konstans sebességnél pontos az aktuális GPS-es sebességmérés, ha erdős, fás, vagy váltakozó sebességgel tekersz folyton le van maradva így össze - vissza mutat.
-
andrisbandi
őstag
Találtam egy érdekeset.
- Garminéknál kikapcsolhatatlanul fölül írja a pontosabb szenzor adat a gps adatokat.
Ha csak dzsípíeszezni akar a tulaj, le kell szerelni a szenzorokat.https://support.garmin.com/en-US/?faq=EnYsdQoo623Z535geTx2e9
The Garmin Speed Sensor... override the speed and distance data from the GPS satellites.
...
These sensors are useful when traveling through tunnels, areas with heavy tree cover, and on rides with substantial changes in elevation where GPS is limited.
... -
arcitec
addikt
válasz
ZolkoW
üzenetére
A Garmin tudja, de nyugtassak meg mindenkit a GPS az igenis pontos, az az átlagolás amiről szó esett az nyúlfing, pláne a legújabb sensor pl ami a Fenix7-esekben már van az még jobb, szóval ezen a hobbi szinten, -pláne a profik is Garmint használnak és tuti nincs rajtuk még egy seb.szenzor- szóval klimondható , hogy a GPS igenis pontos ....
(pasz, nem tudom a hány centinkénti méréséhez viszonyítva ..
). -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Bár ez nem a reklám helye, de ez nagyon jól összefoglalja azt ami a kerékpározás.
[link] -
Toobee
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Este tudom visszakeresni, de kb 1-2 hónapja linkeltem őket. Nagyon jók, semmi ropogás. 120 gramm körüliek, ez márkásban 60-100e körül mozog, ezek meg ilyen 30$ körül. FRM nyeregcső clamp része egyébként elrepedt a főnököm alatt, de a nyereg kibírta. Mondjuk a cső valami 65-70 kg-ig terhelhető, én voltam a hülye, hogy engedtem ráülni.
-
ZolkoW
őstag
válasz
andrisbandi
üzenetére
fogalmam sincs, szerintem az a gyakori, hogy csak meghatározhatod, melyik az elsődleges.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
itt a referenciának használt adat honnan jött? miből lehet tudni, hogy nem az téved többet?
Amúgy -főleg hosszabb távokon- a kerékszenzor szerintem többet tud csalni. Pillanatnyi sebességben meg jobb.más: többen írtátok, hogy a nyereg ne csússzon, ez nekem fura, én azt nem szeretem, ha tapad. Akkor tör jobban...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
parandroid
üzenetére
Azzal szoktam viccelődni, hogy bringám lassan olyan mint a vadászrepülőgépek, 1 óra használat után 4 óra szervizelést igényel🤭... természetesen ez túlzás, és messze nem is úgy terhelem mint akár egy amatőr versenyző, de szemlélteti az elhasználódás/felhasználói szokások arányokat. Egy tanyabájk, mellyel mama leviszi nyolcas átlaggal naponta 2x a kifejt 5 liter tejet a 2 kilométerrel odébb levő csarnokba kábé egyszer használatos, vagyis hajtás, váltás ugyanaz 30 évig, talán a lánc kap valami gépzsírt, vagy láncfűrész olajat mert az van kéznél, és gumit kell 15 évente cserélni mert használhatatlanra repedezik...szembe ezzel egy profi montis egy hosszabb sáros versenyen kukára koptatja a hajtást, vagy outis egy hét alatt lesprintel egy láncot.
-
parandroid
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
Azt ugye érzed, hogy az igénybevétel erősen befolyásolja az elhasználódást? Szerinted F1-ben, vagy WRC-ben is 15k-s olajcsere-periódusok vannak, vagy 60k km után néznek először féket? Gumiról ne is beszéljünk…
Olyan nincs, hogy valamit csapkodsz-sarazol folyamatosan, és annyit fog bírni, mint amivel aszfalton korzóznak. Illetve kínaiban talán, az mondjuk azért jó, mert még olcsó is.
p
-
blountex
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Kép alapján kicsit nehéz kiszűrni, hogy régimódi-e vagy sem, de ahogy látom a leírásban többnyire odaírják, hogy Ispec, EV vagy hasonló, aminél meg nincs speckó megjelölés feltételezem az lehet a normál bilincses.
Úgy gondolom valami ilyemi jó lehet:
Shimano acera vagy Shimano Atlus
Számít, hogy 2 dugattyús, vagy 4 dugattyús? -
andrisbandi
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Gugliztam;
Ez a váltókar a Shimano SL-M530.
- Felfogatása a kormányra; saját sima bilincsel. Bármi mellé, felakasztani a fékre nem lehet.Talán 2008-as.
Nem létezett még integrált. Azok 2011-től jöttek.
(Ebből a gyárilag fékváltókaros verzió volt; SHIMANO DEORE M530 DUAL CONTROL) -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Toobee
üzenetére
1-1 linket kérhetek?
Hosszú felnyergeléseken is faxák, nem fáj a hátsó fertály? Nem csúsznak? Recsegés, ropogás?
jjeahh... csakis úgy lehet KOMozni, legalábbis nekem, mert ha odáig is nyomom mint a süket a csengőt és a bruttó - nettó időm szinte ugyanaz, esélytelen jó időt is menni egy-egy szakaszon, ahhoz túl fáradt vagyok.
-
Toobee
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
YT-n egy GUB van, a Fujin egy Selle copy. Vennem újra mindkettőt.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Most sem ment aerob zóna fölé az átlagpulzus és gombászgattam is
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Fall-N
üzenetére
Városi használattal tuti többet tartanak a gumik és a váltók, a gumiknak keményebb-műanyagosabb az anyagkeveréke, a váltók meg nem kapnak akkora terhelést és annyi retket. Mtb-n sajnos én már lemondtam a tartós gumiról, mert ami tartós lenne az valszeg kemény és csúszik... elég gáz, hogy 40-50 eurót kiadsz egy monti gumiért és hátul 1500-2000km után már kopott. A váltók sem olyan megbízhatóak terepes használattal, én számtalanszor szenvedtem már az állítgatással, a váltógörgőket is 3 vagy 4 alkalommal cseréltem már az elmúlt 4-5 évben. Ha terepen bikepackingoznék, nem is tudom mit csinálnék, vicces, hogy egy kör után cserélhetném a gumit, szervizelhetném a teleszkópot stb
.#220001 andrisbandi: én itt most nem tudok eligazodni
. A lényeg nekem az lenne, hogy I-spec II, vagy I-spec EV fékkar vajon felmegy ilyen váltófül mellé? Gondolom nem biztos. -
sepyi
aktív tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
14 km- en 250m-t simán hozhat egy nagyon picit laposabb gumi. Pumpáld fel 6 bárra és úgy nézd meg! Bocsi benéztem. 1750 méter. Az tényleg sok. Biztos jó a kerékméret? Én is gps10-et használok, alig van eltérés.
-
andrisbandi
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
https://www.bikeradar.com/features/shimano-i-spec-a-b-and-ii-mounts-explained/
- nyomj egy keresést a cikken belül; compatiblehttps://www.wolftoothcomponents.com/collections/cockpit-related/products/shiftmount
Ez a legjobb.
Pontosan leírva, és fényképekkel ilusztrálva is kiválasztható a megfelelő változat.
Akár különböző márkájú alaktrészeket is össze lehet hozni. Pl sram fék + shimi váltó.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- E-roller topik
- Gyúrósok ide!
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Animációs film készül a Bloodborne-ból
- Milyen notebookot vegyek?
- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- További aktív témák...
- Dell Wyse 5470,14",FHD,Touch,N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
- Spigen Essential EF323MQ 3in1 Mágneses MagSafe Vezeték nélküli töltőállomás 25W Qi2.2 Fekete
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11,LTE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
.

🤭 Lesz hamarosan egy hét leginkább aszfaltos Balatonos üdülés, oda tökéletes, utána mennek fel
Tényleg szokni kell, hogy a világ kissé olyan mint a Far Cry (
De bringazashoz teljesen alkalmatlannak tartom.(terepen/erdoben)
. Montira meg én már kizárólag fotochromatikust vennék, induláskor felveszem, amikor hazaérek leveszem, működik napon, erdőben, éjszaka is. Igaz olyant érdemes venni, ami sötétben teljesen átlátszó, sajnos a nagy márkák is nagyon gyakran beleesnek abba a hibába, hogy teljesen kivilágosodva is túl sötét éjszakai tekeréshez, vagy erdőbe. Naplementekor ellenfényben nagyon hiányzik a polár lencse, de valamiért polarizált fotochromatikusat egyben nem gyártanak.
. Az nagyon komoly lenne
Igaz, a többi is ezzel egyenes arányban drágul úgyis, ugyanezen okból.