Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Meggyi001: A kérdés...
-
LOGOUT
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
Sokat rendeltem aliról, elég megbízható, de azért érdemes figyelni.
A linkelt darabnál is ott vannak a biztosítékok, ha nem kapnád meg, elveszítenék, sérült. Késésért meg 1€-s kupont kapsz.Egyik esetben megreklamáltam egy cuccot, mert hiányzott belőle egy gumigyűrű. Visszatérítették az árát és nem kellett visszaküldenem.
Másik esetben rendeltem vagy 10 dolgot. Én nem figyeltem a szállítást, de szerintük késett. Így kaptam 10 darab 1€-s kupont. Sajnos vásárlásonként csak egyet lehet felhasználni, de ez akkor is 10€ ajándék. -
SharpSA
veterán
Egyébként ha építeni szeretnék egy a V6-hoz hasonló kialakítású billentyűzetet, akkor milyen jó ár/érték arányú alkatrészekkel érdemes foglalkozni és hol érdemes nézelődni? Vagy jó kiindulási alap lehet valamelyik Keychron is?
-
Molydeus
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Persze, preferencia kérdése, de a konkrét esetben halkítási szándék rémlik.

#111284 _drk
Vagy építek magamnak egy full csendes billt silent switchekkel és továbbra is boldog lesz a házasságomAzt is hozzátenném, hogy egy rugalmas felfüggesztésű bill.-ben egy fém plate választása akusztikai megfontolásokból elfogadható, de egy tray mountnál a kívánt hang mellé társul egy merev gépelési élmény is, ami nem biztos, hogy hosszú távon kedvez az ujjízületeknek. Ebben szempontból szerintem visszalépés a fém plate a C Pro-kban a V/K MAX-okhoz képest.
M.
-
SharpSA
veterán
válasz
Synthwave
üzenetére
Számomra nem felesleges a magyarítás (elfogadom hogy neked felesleges), ugyanakkor nem feltétlenül cél a magyarítás. Bár ismerek innen megbízható és jó munkát végző lézerrel magyarító személyt. A Logitech MX Keys Mini-met is szépen megcsinálta.
A Slim-et meg nem erőltetem, hanem nekem ez jön be, ezen tudok jól és gyorsan gépelni. A magas kupakokon nem tudok jól gépelni, sokszor beleakadok, vagy dupla gombot nyomok. Számomra nem jó, nem kényelmes, nehezebben használható.
Egyenként gondolom, de lehet hogy nem jól, ha akarom, tehetek normál kupakot is a kapcsolókra. -
Mr.Csizmás
titán
ali az okés teljesen, itthon max az árréssel a kereskedőt, és áfával támogatnád a költségvetést.
my bad, hogy shippinget nem néztem. mondjuk ez a blue switches ingyen jön 15-ért. [link] eladod aprón, és veszel valami rendeset (vagy azzal együtt rendeled). + az alis promo kódokat is lehet próbálgatni NEWEU10 meg stb., topicjában.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
SharpSA
üzenetére
"Gondolom kupakokat lehet rendelni rá (és magyarítani is), illetve akkor a Gateron Low Profile 2.0 (kóddal: KS-33 2.0) kapcsolók jók ehhez."
A teljesen felesleges magyarítás legfeljebb új kupakszettel vagy rendkívül épületes matricázással valósítható meg.
Ha az előbbi lenne a cél, akkor nem kellett volna erőltetni ezt slim vonalat. Még normál profilból sem létezik jó minőségű fényáteresztő készlet (nem fényáteresztőből is kb. csak a Signature Plastics kínálatában és az XMI egyedi rendelésre készített csomagjaiban – ezen kívül vannak még a HU ISO kiosztású Varmilo billencseken lévő billentyűsapkák, aztán kb. ennyi), az alacsony profilos kupakszettek választéka meg már alapból is irgalmatlanul gyopár, nem még ha kombinálod a magyar nyelvvel ÉS/vagy fényáteresztéssel.
-
_drk
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Csak itt a szállítás +8 ezer.
Keresésre meg ugyan az jön fel. Én is kerestem így is úgyis már.
Banggood-on kb ugyan így jön ki, előzőleg az az oldal is volt már ajánlva.Bocsi amúgy értetlenkedést, csak nem használtam még az Alit. Inkább megbízhatóbb helyekről rendeltem mindig ez meg elsőre rohadt káosz alapból és erre még rájön most a Bill variánsok állíthatósága.
Most is gondolkozok, hogy valamelyik itthoni boltban láttam feketét, Greywood switch-est 25-ért és az lehet egyszerűbb lenne. Még a hazai forgalmazást is támogatnám vele!
De ez csak olcsóbb és fehér jobban tetszik.Mindenesetre köszi a segítséget!
-
SharpSA
veterán
Végül ezt rendeltem: Keychron K1 QMK Wireless Mechanical Keyboard (ISO Layout) - Version 6
RGB Backlight (Hot-Swappable) / UK-ISO / Keychron Milk POM Switch Red
K1X-H1-UK
Meglátom milyen így gyárilag. Gondolom kupakokat lehet rendelni rá (és magyarítani is), illetve akkor a Gateron Low Profile 2.0 (kóddal: KS-33 2.0) kapcsolók jók ehhez. -
_drk
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem tudom nektek, hogy jönnek ki ezek az árak.

Én így ezt találtam eddig legolcsóbban: ilyen fehéret szeretnék, icyvein vagy greywood switch-est.
[link]
Hogy mi a white switch csak tippre a jeges...
A green a reaper, arra már rájöttem. -
-
_drk
addikt
válasz
Valkűr
üzenetére
Köszi.
Az aula az a baj, úgy reaper-es switch van benne, sokkal kattogósabb a hangja, a lágyabbat szeretné.
Most Emagon is 20K, de itt nem is írják mi van benne...
De mivel eddig az összes ilyen fehérben a reaper volt így az a tippem, hogy ebben is az van. -
Molydeus
őstag
válasz
SharpSA
üzenetére
Igen, mindkettőbe jó, mindkettőbe Gateron Low Profile 2.0 (kóddal: KS-33 2.0) kapcsolók mennek. Kompatibilisek a régebbi 1.0-sokkal is (KS-27), de azokból nincs Silent verzió.
Viszont fontos, hogy ha alin találkoznál a Gateron LP 3.0-kkal vagy a Gray Heronnal, az nem jó a Keychronok, ba kizárólag a Nuphy-hoz valók (eltér az érintkező lábak elhelyezése).
A korábbi K1 V(x) sorozatban voltak optikai switches verziók is, de a V6 mechanikus.Ha arra gondolsz, hogy melyik jó Mac-hez és Winhez is, akkor ne aggódj, minden Keychron bill.-en van hátul egy tolókapcsoló, ami átváltja egyikről a másikra (Alt, Cmd, stb) az üzemmódot és emellett adnak hozzájuk Win-es és Mac-es feliratú kupakokat is, ha cserélni szeretnéd őket felirathelyesre.
M.
-
SharpSA
veterán
Most olvasom az AH oldalon a V6-hoz írt kommenteket és ha még mindig így van, azaz gond van a háttérvilágítással, akkor felejtős ez a billentyűzet.
-
SharpSA
veterán
válasz
Molydeus
üzenetére
Köszönöm!
Ez a kapcsoló a V6-ba is és a Max-ba is jó? Bár a képek alapján úgy látom, hogy a Max kapcsolóinak van ilyen lecsapott sarkú alakja.
Egyébként nem tudok dönteni, hogy melyik a jobb választás. Játszok is Windows-on és dolgozok is MacOS-en. Lehet a V6 lesz. Ez az elrendezés szimpatikus, az biztos. Másik ilyen vagy hasonló nincs. -
aradebil2
senior tag
Lehet bármi hátránya annak, ha egy akksis billt (V6 Max a kiszemelt) kizárólag kábeles módban használok? Igazából teljesen fölösleges számomra a vezetéknélküliség, viszont ha már egyszer veszek egy normális billentyűzetet akkor már nem biztos hogy a polc aljáról választanék (C2 Pro).
-
Molydeus
őstag
válasz
SharpSA
üzenetére
Tudsz hozzájuk venni Silent kapcsolót az aliról, esetleg a közvetlenül Gaterontól*. Ezt a típust keresd: [link]
*: Végre van normális szállítási költség felénk is a Gateron webshopjában, de nem tudom jön-e még rá ÁFA és vámkezelési költség. Az Alin ezek benne vannak az chekc-outnál fizetendő árban.
A POM egy műanyag fajta, amit billentyűzetekben leggyakrabban a kapcsoló mozgó részében (stem) használnak, de vannak olyan kapcsolók is, amiknek a háza részben vagy teljesen abból van, illetve van, ahol kapcsolókat befogadó lemez (Plate) is ebből van. Általában mélyíti a hangot. Ugyanakkor sok manapság futó POM házas switch egyben long pole is, ami azt jelenti, hogy a stem középső oszlopának a vége, egyetlen koncentrál pontban csapódik be a kapcsolóház középső hengerében az aljának. Ez hangosabbá, kopogósabbá teszi a hangzást és keményebbé a leütés érzetét. Van, aki ezt szereti, van, aki nem, de mindenképpen érdemes számolni vele.
M.
-
-
Molydeus
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
egy régen sokat ajánlott Redragon, csak Keychron retro csomagolásban
Szerintem sokkal jobb, mint a Redragonok voltak:
- QMK támogatás, de a Launcher is jobb
- Kailh-féle hot swap socket: általános, nem redukálja le a kompatibilis switch választékot, mint a Redragon saját cső foglalatai
- A keret nem egy szimpla műanyagfal a bill. külső oldalán, hanem rendes süllyesztett kialakítás
- Az akusztikai rétegek gyárilag benne vannakEz akkor is elég nagy különbség, ha mellétesszük, hogy mindkettő műanyag házas, tray mount és ha jól tudom a C1 Pronál a Keychron visszatért az acél plate-re ill. a plate mounted stabokra. Ezekért kár amúgy.
MG
-
SharpSA
veterán
válasz
Mephike
üzenetére
Köszönöm, valóban nem tudja a V6 a 2,4GHz-es kapcsolatot, bár ez annyira nem fontos.
Mi az a POM? Azt látom, hogy a kapcsolónál írják ezt a rövidítést és a V6-ban 11,95, a Max-ban meg 12,2 mm a kapcsoló magassága. Ugyanakkor elvileg mindkettőben lehet cserélni és a piros elvileg a leghalkabb, bár az AH oldalon csak barnával van jelenleg a V6-ból. -
Ispy
nagyúr
Ezen több a gomb, mint szokott, sikerült beszerezni a dualshot accent kitet, most már teljes a PS életérzés.
-
Valkűr
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ha erdekel a Cherry profil is akkor:
https://share.temu.com/bGatuvISd2B
https://share.temu.com/PF7WS6KSFfBhttps://share.temu.com/O5Jvr3egOsB
ezek meg elég jó minőségek, nálam tartósak semmi nyoma használatnak, és viccesen olcsók is.De ezekből csak a Double Shot a jó, figyelni kell mert a dyesubosok vackok.
Ez a kedvenc szinem SA-bol
https://share.temu.com/3HtaupC124BA Dolch minősegre pazar, ezt tettem a Zoomra, mondjuk én 13-ban vettem.
https://share.temu.com/jDkJyb1UkpB -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Nobbigstein
üzenetére
addoltam várólistára -
Mephike
őstag
válasz
SharpSA
üzenetére
Az AH megbízható bolt, a termékleírás néha itt is hiányos vagy hibás. Ugyanakkor a hivatalos Keychron oldalon megtalálod a pontos leírást:
K1 V6
K1 Max
A hivatalos oldaltól általában egy dologban térnek el a Keychron billentyűzetek, hogy a hazai piacra szánt változatok átvilágítós magyar feliratot kapott keycapekkel érkezik.
Ha kell a 2,4GHz-es vezetékmentes kapcsolat, akkor a Max-ot válaszd. Ha a jobb gépelési hang számít én a POM változatú K1V6-ot választanám. -
starius
tag
https://www.emag.hu/keychron-v6-max-vezetek-nelkuli-mechanikus-billentyuzet-rgb-v6m-d1/pd/DLBNGS3BM/
ez magyar kiosztású szerintetek?
-
SharpSA
veterán
válasz
HThomas
üzenetére
Köszönöm!
Nos a javasolt, afterhours.hu oldalról (most találkoztam ezzel az oldallal először, gondolom megbízható ha már ezt ajánlottátok) kinéztem a Keychron K1 V6 illetve Max billentyűzeteket. Nem találtam összehasonlítás lehetőséget. Elsőre ugyanúgy néznek ki, de a leírás alapján a V6-ban cserélhetők a kapcsolók. Jól látom? Illetve mik még a különbségek, amiket nem látok?
-
válasz
Mephike
üzenetére
"Persze ez csak úgy működik, hogy ő gondol egyet és megkap bármit, hol innen, hol onnan, nincs is vele dolga, elég ha csak pislant egyet. Amúgy, nem véletlenül mondja, hogy honnan kapta és ez egyáltalán nem az ő döntése."
- Persze, de ezt ne vedd már támadásnak, olyan vigyorgós fejet vágtam, mikor feltérképeztem a cég- és weboldal hálókat.
"Én is örülnék ha szétborítana mindent, de főállásban dolgozik + máshová is gyárt videókat és egy nap neki is 24 óra. Egy szétborítás a videóban 1-2 percig tart, annak a megvalósítása, felvétele, megvágása "kicsit" több idő."
-Igen, csak hozzá van szokva az ember, hogy a külföldi billentyűs videókban gyakran szétszedik, mod-olják. Nem találtam infót(videós/írásos tesztet) róla a gyári promó képeken túl a belsejéről, így nem tudom jó szívvel ajánlani, hiába a kecsegtető árazás, jelenleg számomra egy régen sokat ajánlott RedDragon, csak Keychron retro csomagolásban. -
Valkűr
addikt
válasz
Nobbigstein
üzenetére
Ezek mind nagyon jó minőségű kupakok, eddig egyikkel sem volt gondom. Cherrybol a Dolch volt amit vettem, szinten nagyon jó minőség volt, az került a Meletrix Zoom 65-re.
-
Mephike
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
hol GAMERSlife, hol JTC cégtől kapta
Persze ez csak úgy működik, hogy ő gondol egyet és megkap bármit, hol innen, hol onnan, nincs is vele dolga, elég ha csak pislant egyet. Amúgy, nem véletlenül mondja, hogy honnan kapta és ez egyáltalán nem az ő döntése.
Én örültem volna, ha szétborítja
Én is örülnék ha szétborítana mindent, de főállásban dolgozik + máshová is gyárt videókat és egy nap neki is 24 óra. Egy szétborítás a videóban 1-2 percig tart, annak a megvalósítása, felvétele, megvágása "kicsit" több idő. Majd ha nyugdíjas lesz és nem kell már dolgoznia, majd szétborítgat mindent is.
Összehasonlítva egy Varmilo termékkel, amit nem találtam a piacon(hova lettek?!) emlékeim szerint dupla áron mentek,
Megválaszoltad a saját kérdésed, a magyar piac nem értékelte a Varmilo-t. -
Nobbigstein
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A temuval kapcsolatban ezt még régebben valkűr linkelte és én akkor elmentettem. Aztán amikor most kerestem SA profilos kupakokat, akkor rátaláltam. Vannak cherry profilos kupakok is. De hogy mennyire megbízható, azt nem tudom, de elég olcsó, 7e Ft alatt van minden.
-
Valkűr
addikt
Megérkezett az egyik adag kapcsolóm, bepróbálva Neo Ergoba egyik oldal…Nem gondoltam, h ennyire jo ez a kapcsoló, a Xinhai már ment is kifelé és a HMX Yogurt R2 ment is a helyére. Jobb a hangja, jobb a leütési érzet. Ami már csak azért is fura mert adatokban majdnem azonosak, annyi h talán a ház anyaga más. Megis jobb erzés a Yogurttal gepelni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Niuniu bros leszünk?
-
Ispy
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Pont most kívántam meg egy retro billt, most épp ilyesmire csorgatom a nyálam, gondolom nem vagyok egyedül, a retro manapság menő új technológiába csomagolva.
-
Valkűr
addikt
Nem hajlik, volt Aulám, ár érték aranyban nagyon jó es kellemes a gépelési érzet vele, a Keychron jobban kattog. Viszont magyar nincs más ennyiert, nekem tetszik ez a beige de kupakot lehet cserélni. Ekkora meretben a Via nekem nem hiányzik, 60-65 már azért jo ha van. Ha picit hamarabb vásárolsz az Aulának volt a femhazas M75 ami azért sokkal jobb minőség, és 25 volt akciósan. F75 lattam az Apróban sztem
-
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Persze, nem rossz ajánlat, csak próbáltam elhelyezni a piacon.
-
_drk
addikt
Köszi nektek.
Gondolom ez a keychrone azért masszívabb, nem?
Aula elég műanyagnak nézett ki videókon, F75 konkrétan behajlik.
Egyedül ezzel a színnel nem vagyok hirtelen kibékülve. De videókon már jobban néz ki, főleg sötétben
. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
grizlisandor
üzenetére
26-ért magyar, fullsize, rgb, átvilágít, szerintem kb. lefedi az ínyencek összes vágyát. egyedül a dark theme hiányzik, nem is értem hogy miért retróbézsben adták ki

varmilo azért ennél jobb minőség, igaz nem is egy polcra van pozicionálva.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Annyit emlegettétek, hogy keresnek kellett hozzá tesztet.
Péter P teszt, hol GAMERSlife, hol JTC cégtől kapta, kiderült az ASZF-ből, hogy ugyanaz.
Én örültem volna, ha szétborítja, de nem tudom mennyire megengedő a cég, akitől kapja a billentyűzetet.
Gyári oldalon közzétett képek alapján, meg a videókon hallottak alapján lenne mit kitömni a házban.Összehasonlítva egy Varmilo termékkel, amit nem találtam a piacon(hova lettek?!) emlékeim szerint dupla áron mentek, alacsonyabb kialakításúak, PBT keycap, bár nem fény áteresztő. C2 Pro mellett szól az ára meg a hotswap.
-
_drk
addikt
Sziasztok,
Beszélgessünk kicsit belépős billentyűzetekről, ha ráértek. Ha nem, csak mondjatok valamit gyorsban

Pár napja nézegetem már mit kéne, este már a különböző switch-ek hangját hallgattam és még a Tiktokot is felkellett raknom mert oda teszik inkább a videókat.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
20-30K Vagy silent build.
2.Használt szóba jöhet?
Igen
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Urage...
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Játék, böngészés, forum.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mech
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Aula széria
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Nyilván magyar lenne jó, de azt elengedtem. A nagy enter viszont jó lenne.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Jó lenne Numpad, de ritkán használom és annyival drágábbak is azok a billek.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
RGB csak az esti láthatóság miatt jó lenne.Nagyjából meg van mit szeretnék. Aula F75 és F99, akár a 108 ami tetszik. Ahogy nézem, ez pont egy belépő kategóriájú gyárilag jól összerakott széria.
Viszont most látok magyar boltból Aula F87-et 18 ezerért. Nem ez néz ki a legjobban, elsőre nem is értettem a kupak front oldali kiosztást, aztán itthon bedőltem a szokásos pózba és megértettem
Soha nem használtam az ALI-t. Banggood-ról pont a minap hallottam, majd itt is.. Ez a féle rendelgetés nekem idegen. 5 ezret pl nekem igazán meg se ér.
De lehet muszáj lesz mert elértem a kapcsolókig és elég érdekes össze állítások vannak.
Nekem inkább a lágyabb Greywood és icyvein tetszik a sima fehér-kék F75el, ami itthon nincs is...
Az F87-ben gamershoptól, fizz, acershop pont greywood van benne.
Tehát nagyon erre hajlok.
Az F99 PRO és 108 már kicsit drágálom 30 felett. Dupla annyit f87-hez nem hiszem, hogy megéri.Vagy építek magamnak egy full csendes billt silent switchekkel és továbbra is boldog lesz a házasságom. Az mennyiből jönne ki?
-
válasz
Synthwave
üzenetére
Na végül a mostani akcióval mégis egy monsgeek m1 v5 tmr mellett döntöttem. De az ansi kivitelben, mert ami kupak az elején átvilágított fekete/szürke gradiens, az jobban tetszik. Max ha a profilja nem jön be, átrakom rá az mda v2-ket.
Jobban megérős így áfával vámmal szállítással, mint a nuphyk illetve mekhozék. Meg ezzel valszeg feleslegessé válik az Air68 Turbo is, szóval van egy VIP kódom ingyen átadó, ha valakit mégis az érdekel jövö hét hétfői launchnál
-
HThomas
őstag
válasz
SharpSA
üzenetére
Itt találsz egy jó leírást, nem csak erről:
https://prohardver.hu/teszt/jo_jo_mechanikus_billentyuzetet_de_milyet/stabilizatorok_csillapitas.html -
Molydeus
őstag
OK, így már értem.
- A Gateron Silent-ekből csak a 2.0 van gyárilag kenve, az alapverzió nincs, ráadásul, mint minden szilikon pados halkított, kenés nélkül ez is susog. Szilikon pados halkított kapcsolót kézzel jól megkenni nem is olyan egyszerű. Ráadásul ha a raileket meg is oldod, akkor jön az a jelenség, hogy elkezded kihallani a többi alkatrészt, a stem lábainak a leafen való súrlódását (én itt egy ideje G2-vel kísérletezem), a rugótalp elfordulását a műanyag ház felületein, stb.
- Keychron "G3 Pro": ha itt a korai K sorozatú bill.-ekbe épített Gateron G Pro-król van szó, akkor azokról már a megjelenésük után sokat írtunk. Valami furcsa olajos kenést kaptak, ami gyakran kijutott a Plate-re is.:/ A külön kapható G Pro 2.0 és főleg a 3.0 ennél lényegesen jobban sikerült.
Viszont a Keychronnak van analóg elnevezésű K Pro sorozata, aminek lehet, hogy szintén a Gateron a gyártója, de erről nem kaptunk megerősítést. Ezzel személy szerint nincs tapasztalatom.
- Gateron Yellow Pro: az alapverzióban valóban előfordul olyan batch, amiben peng a rugók egy része. A 2.0-t nemrég próbáltam ki, úgy tűnik, hogy ebben a rugó is kapott valamilyen szilikonolaj alapú kenést. Nyilván abból a 90db-ból, ami hozzám került, nem lehet általánosítani, de szerencsére egyik sem peng.M.
-
HThomas
őstag
A héten nagyon egér-intenzív munkáim voltak, úgyhogy félretettem picit a splergo-kat és visszatértem a hagyományosokra, egy fél napra még a Silent Peach-es V6-ot is lenyúltam a feleségemtől...
A Neo Ergo + Zero Degree + MTNU nekem most az etalon, minden szempontból. Nem is tudom hova tudnék innen továbblépni, kb úgy tökéletes, ahogy van. A Zero Degree-t mondjuk kipróbálnám egy picit puhább szilikon paddal. Talán a leütési érzetet nem tenné tönkre, viszont lehetne picit halkabb. Egy fekete szilikon csuklótámasz lenne még jó hozzá, és akkor abból is össze tudnám hozni a full fekete lopakodó buildet.
A Keychron Q8 (gyári acél plate-tel és szivacsokkal) + Box White + MT3 jó kis fun build... a hangjával még biztos lehetne trükközni, de annyira nem pörgök ezen. Néha előveszem és használom pár órát, de hosszabb távon inkább fáraszt. Gondolkodom, hogy el kéne adni, és összerakni helyette egy második Neo Ergo belsőt: Box White + MT3 + carbon / alu plate, szivacs nélkül... majd meglátjuk.
Szegény V6 Max... a fenti kettő után már kézbe venni is csalódás a műanyag ház miatt, de nyilván ez csak sznobéria, mert egyébként tök jó cucc az is. A mindennapi használat során a Silent Peach-csel teljesen jól elvoltam (a hangos Space-t leszámítva). A gyári Keychron ABS kupak sem katasztrófa, sőt, nekem nagyon bejön az a színvilág és egyelőre még nem is kopik, csak fényesedik picit itt-ott. Viszont a 60 / 65 Alice után az egyenes full size-ra visszaállni nagyon-nagyon nem volt jó érzés, úgyhogy ezt pár óra után nem is erőltettem tovább. Egyedül a dedikált numpad esett jól, row staggeren annyira nem szeretem a layeres megoldást.
-
Valkűr
addikt
Gyorsan rá is kanyarodva a stabos dologra, nem tudom a HEX esetében mi a jó Istent csináltak, de valami baromi jók a stabjai. Szét kapva semmi extra egy sima plate Mounted stabok…De érzésre és hangra is alig tudom megkülönböztetni, h sima gombot nyomok be vagy a stabosat
-
HThomas
őstag
válasz
SharpSA
üzenetére
Indulásnak egy jó megoldás, ha megveszed a neked tetsző billentyűzetet, majd Aliról rendelsz bele Silent Peach kapcsolókat, pl innen. Ez egy olcsó és halk kapcsoló, lenyomási érzetre nem a legjobb, bár ez nagyon szubjektív téma. Ha nem tetszik, akkor innen lehet később továbblépni akár a silent vonalon, akár más irányba. Ja és érdemes visszakeresni, pl a Peach-ről és az egész halkított témáról rengeteg hsz volt korábban, sok-sok hasznos információval. Illetve, ha igazán halkat akarsz, akkor a stabilizátorokkal is érdemes valamit utólag kezdeni, a V6 Max-ban nálam pl elég hangos a Space.
-
Valkűr
addikt
válasz
SharpSA
üzenetére
Nincs színe, illetve van, de nem ettől az ami. Most itt felejtsd el a gyári alap kapcsolókat. Van élet a gyári alap kapcsolókon túl is, hála az égnek. Tehát ez a red, Braun meg sárga tedd félre. Ezek a gyárilag használt switchek. Nem szín alapján különböztetjük meg őket, hanem típus és anyag. Lehet egy silent kapcsolo is többféle színű, nem a szine a lényeg.
Ha felmegy AliExpress és beírod, h silent Switch akkor kidob egy halommal, mind más és más színű, sőt egy adott kapcsolo is van több színben, mert van ami kimondott hattervilagbtashoz készül és van ami egyszínű nem kezeli a LED-es világítást. -
Seep
senior tag
válasz
Molydeus
üzenetére
Gateron silent red - akadozo kenes, es peng a rugo, nem mindben de 10bol 3 igen
Keychron g3 pro red - ami ugytudom szinten gateron gyartmany, kenes szar, rugo peng mind.
Gateron yellow pro -kenes jo, 70 kapcsolobol 5 ben peng a rugo.
Igen tudom , mindet szet lehet szedni es jobba lehetne tenni, de nincs se idom se kedvem ezzel foglalkozni. -
aradebil2
senior tag
Próbálgatom kiegészíteni az Ali-s kosaramat, és ha már úgyis tervezem a billvásárlást (ami első körben valszeg úgyis egy V6 Max lesz, de RKK Alzáig nem tervezek elmenni, hogy hátha meg lehet nyomkodni. Red/brown között gondolkodok brutális Razer Blackwidow blue után..), gondolkodok egy switch tester beszerzésén. Van értelme megvenni Aliról az Outemu Switch testerét? Ha jól látom, az ajánlott Silent Peach/Lemon ehhez a verzióhoz elv jár. És legalább eldöntöm, hogy Gatheron Brown vagy Red legyen, aztán kiderítem, hogy szükségem van-e új hobbira
V6 Max barebone-t most csak 35k-ért látok a neten, gondolom az annyira nem megérős. Aprón sajnos nem láttam most eladó Gatheron red/brownt, hogy be tudjam lőni kb. mennyiért lehetne eladni őket.
Köszi előre is!
-
Valkűr
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Van Temun Yunzii billencs amit érdemes neznie, ez teljes nem barbone.
Van MChose HE is
kapcsolok itt is vannak, a kupakok szinten van mind, az SA mind itt vettem anno én is jo aron. A kinalat egyre nagyobb itt is, csak mindig picit dragabbak mint pld Alin. De gyors a szallitas, rugalmas ugyintezes.
-
Valkűr
addikt
válasz
SharpSA
üzenetére
Hát ahogy leírtam. Silent Switch a gyakorlatilag némított kapcsolo, a Lineáris maga egy kapcsolo fajta amiből van halkabb kivitel, tehát nem nemitott csak nem csattog, zörög. Ha a hang fontos h csendes legyen érdemes egy normális silent kapcsolót venni és beletenni, mert gyárilag kevés gyártó készít így billencset.
-
Valkűr
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Előfordul azért de ami picit is jobb az a Temun drágább mint pld a Bangoodon ahol van EU-s szállitás 1-hét kb.. Nekem a Leobog, és anno az Aula F75 is onnan jött. Mást nemigen szabad ezek alatt venni ezekről a helyekről, illetve Bangoodon előfordul még Akko is…Temu egyetlen előnye a gyors szállitás és az egyszerű probléma kezelés.
-
Mr.Csizmás
titán
/istenkáromlás on
temu-n láttatok már valaha értelmes keycap/barebone/billt?
(kollega nagy temus, adnék neki pár linket, hogy akciósítsa az árakat, hátha tudok venni rajta keresztül valami jót a rendelési dömpingje oldalvizén...) -
-
SharpSA
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérek. Szeretnék egy jó numpad nélküli billentyűzetet, amelyet több készülékkel is tudnék használni (akár kábellel és vezeték nélkül is, MacOS-sel és Windows-zal is). A lényeg a lapos kialakítás és a minél halkabb működés (utálom ha kattognak a gombok). Néztem a Wooting 60HE v2-t, de arról hiányzik nekem a funkció sor és a nyilak, home, end, pg up, pg dn. Aztán valahogy elém kerül a Logitech G515 Lightspeed TKL, ami ha jól látom elvileg tudja mindezt, bár ebből sincs magyar kiosztású, de legalább van olyan, amin megvan az í helye. Erről a billentyűzetről mi a véleményetek? Van-e jobb ajánlás?
-
JulianSinulf
őstag
Nekem csak 1 van. G Pro 3.0 Brown. Nem tudom mi a nem jó benne, de nem tetszik.
A Bsun Hornet sokkal jobban bejön. Ebben a kategóriában nem is vettem másikat.
Van még HG Silent Yellow, de ez nekem túl erős, nem jön be. Csak a csendesség miatt vettem, hogy lássam milyen a Silent Red-hez képest, ami már lineáris. Maradtam a Silent Red-nél egy rugócserét követően. -
Valkűr
addikt
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Az MTNU Nagyon baxo..
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Sanraith
üzenetére
Én tudtam, hogy nincs szükségem új hobbira, aztán ez lett belőle.
Az MT3 kupakkészlet után már úgy voltam vele, hogy megérte. Addig viszont nagyon kétséges volt.
A cherry profilos összeállításnál még nagyon csalódott voltam. Ekkor még nem tudtam, hogy a cherry profil a nagy gondom. Azt hittem, hogy a lineáris gyenge red nem tetszik.
A PBS és MTNU készlet inkább kíváncsiságból érdekel már.
Az MT3 jó drága volt, de elvileg akcióban is kifogható ez-az. Ami nekem tetszett, az nem volt olcsó. De megérte.
Az ISA vagy XVX (ugyanaz a kettő) meg felettébb olcsó volt, 15€ aliról. Már ezzel is jó volt, de mivel volt alkalmam kipróbálni az MT3-as kupakokat, így akartam mindenképp. -
Sanraith
aktív tag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat. Megnézem a Keychronokat, illetve rákeresek a speckó buildekre is, bár nem vagyok biztos benne hogy új hobbira van szükségem.
-
Valkűr
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Pedig az egy egesz jo kis kapcsolo és nem is hangos
-
Győzzetek meg kérlek, hogy a Akko 5075S billentyűzetbe a Outemu Silent Peach V3 után ne akarjak KS-3X47 Yellow Pro switecheket.
Kupon optimalizáció miatt se Wuque Studio Titanium Switch Puller-t, se Womier ISA PBT keycap készletet vegyek, egy NEO80-ba beszerzése miatt, ha jut nekem is céges prémium.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Sanraith
üzenetére
Nem csodálom, hogy könnyen melléütsz. A hiba nem a "kapcsoló" mibenlétében keresendő, hanem a kupakban.
Azt meg nem mondom, hogy milyen kupak van a Keys-en, a nálam többet látottak biztos tudják, hogy mihez hasonlít. A Mechanical-on viszont igencsak laposak, talán a cherry-hez lehetne hasonlítani.
A melléütéseid java ebből fog adódni.Célszerű valami hasonló kupakos billentyűzetet nézned, mint ami a Keys-en van.
Én sokáig használtam egy G910-et, aminek nagyon szerettem a kupak kialakítását. De ez egyedi, ilyet nem kapni másra.
Ezt váltotta egy Corsair K100, amin cherry profilú kupak volt és vagy 1 évig nem tudtam, hogy mi a bajom vele. Ugyanaz volt, mint nálad, gyakori volt a mellényomás, egyszerre két billentyű megnyomása. Emellett a gyenge lineáris red kapcsoló sem jött be. De olyan kapcsoló szintén nem létezik másban, mint ami a G910-ben volt. Mármint más Logitech-ben létezik, de nem MX kompatibilis, mint az építhető billentyűzetek java. És az MX kompatibilis kupakok sem mennek rá.Kupak terén nekem a PBS, ISA, MT3 jött be. És gyaníthatóan jó lesz az MTNU, de még nem sikerült beszereznem.
Lehet, hogy errefele kellene nézelődnöd. Árban nem tudom, hol állnak meg az ilyennel készre szerelt billentyűzetek, ha kapni. Én magam raktam össze: ház, kapcsoló, kupak.
Kapcsolókból a nehezebbet szeretem, hogy az ujjamat a billentyűn pihentessem, de a túl nehéz sem jó, mert fárasztó sokáig nyomva tartani vagy gépelni rajta. -
-
Sanraith
aktív tag
Fizikai behatás miatt elromlott Logi MX Keys billentyűzetem szeretném lecserélni. Próbaképp rendeltem egy Logi MX Mechanical-t (brown tactile). Alapvetően sokkal jobban tetszik a mechanikus gépelés érzet, viszont elég könnyen melléütök rajta (két billentyűt nyomok le egyszerre). Emiatt most mechanikus alternatívák között nézelődöm, de nem vagyok otthon a mechanikus billentyűzetek világában, hogy tudjam mire figyeljek.Tudnátok alternatívákat ajánlani?
1.Mekkora összeget szánsz rá? 150k alatt
2.Használt szóba jöhet? nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? MX Keys -> MX Mechanical, bővebben fent
4.Mire használnád a billentyűzetet? Mindenes - Kódolós munka, chat, játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO angol vagy magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? 100%, inkább szellős mint tömör
9.Extra igények: vezeték nélküli, világítás. Előny, de nem feltétel: extra programozható gombok, több eszközhöz csatlakoztatás, jó anyagminőség, Alza is árulja -
Valkűr
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Rendszerint pont azok is lesznek lehúzva a tesztekben is ahol nincs meg a kellő szoftveres támogatás, lásd az olcsó Kínai brandek ahol is az ár volt megszentesitő eszköz, csak itt bukik is a dolog. Szerencsére azért elkezdtek a nagyobb gyártók erre is nagyobb gondod fordítani, nekem pld nagyon bejön az ATK HEX szoftvere. Hogy aztán egy szakavatott aki látott már többet mit mondana rá az megint más kérdés.

-
haddent
addikt
válasz
Valkűr
üzenetére
Ja én azt nem vitatom, hogy mint technológia egy sokkal sokoldalúbb megoldás. Csak az élettartamra céloztam, hogy úgy egyébként, ha valami is elromlik, szerintem a HE -t pont kicsit nyűgösebb javítani, bár akinek van cucca hozzá 5 perc átforrasztani egy HE szenzort.
Annyiszor hallom a szoftvert HE kapcsán. Most rákerestem és nem találok egyértelmű választ. Nincs / nincs tervben / nincs rá projekt, hogy VIAL (QMK) szerű, egységesített, open source software (is) legyen/lehessen HE billencsekre? Pedig jól láthatóan itt a fórumban ti is, youtuberek, reddit mindenki mindenhol legtöbb esetben a he bill szoftvere a gondja. Mármint, hogy ez lehetne jobb, az nem jó, stb. Akkor miért nincs erre initiative?
-
Valkűr
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Ez esetben nem tudok okosat mondani, mert nálam évek alatt még normál kapcsoló sem ment soha tönkre, legfeljebb 2-3db! Ha tönkre megy akkor igazából lehet cserélni és nem nagy összeg. Viszont abban nincs tapasztalatom, h aktiv játék alatt mit birnak a sima kapcsolók. Azt tudom, h egy normálisabb kapcsoló ára és egy HE kapcsoló ára ma már nemigen térnek el egymástól. Én a legújabb HE kapcsolot vettem 24 ezerben a 90 darabot, mig a normal mecha ami nem új a 70db volt közel 20 ezer. Szóval az ár itt már nem meghatározó! Az érzékelő jó kérdés, nem hallottam még sehol erről szoló hibákról amióta vannak a HE billencsek.
A fő erényük sztem a végletekig allithato szoftverben rejlik. Vannak nagyon vacak HE billencsek is, amik hiába olcsók sem kellenének, mert annyira fosul vannak megépítve, és érzetre, hangra annyira az ingerküszöböm alatt állnak, h pénzt nem adtam volna értük. Valamiert én mégis a jövőt látom ezekben, de ne legyen igazam. -
haddent
addikt
válasz
Valkűr
üzenetére
Nem kötekedés, érdeklődés: miben garantálnak hosszabb élettartamot? Gondolom / tippelem, hogy a switch -ben lévő mechanikai laprugó hiánya, így nem tud elfáradni az anyag? Viszont cserébe a nyákon lévő HE / TMR szenzor ott van, mint hibalehetőség, nem? Ez az én laikus véleményem csak, és javítsatok ki, mert mindig tanul az ember.. De a különbség kb. az, hogy vagy switch(ek) krepálnak be előbb utóbb, jóóóó nagyon sokára, és cseréled, vagy (ugyan valószínűleg még később) a szenzor a nyákon. Mindkettő egyszerűen javítható, és szerintem mindkettő elkoptathatatlan normál emberi mértékben, nem?
-
Valkűr
addikt
válasz
Valkűr
üzenetére
De amugy ezen az áron vannak normál mechanikusok is amik nagyon jók, azokkal is lehet játszani es dolgozni. Előnyük, h hangolhatóak saját ízlésre, kapcsoló cserével, plate cserével etc. De sztem aki jatszik az a legkevésbé sem fog ezekkel foglalkozni. De ugye ez már nagyon egyéni ízlés és elvárás kérdése!
Van 10 billecsem kb, és épp a Napokban vettem egy egy ATK HEX80 HE billencset én is, igaz picit más az árazás és nincs magyar sem, de félelmetesen jó, mint ha a gyártó tisztában lett volna azzal mire van szükségem és legyártotta volna a számomra. Itt nem is akartam mókolni, hanem használom ahogy megjött mert tökéletes. Kapcsoló és kupak ezeken is cserélhető igény szerint. De nagyon betudja szippantani az embert.
-
Mephike
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Keychrontól HE nem tudom ajánlható-e, a K2 HE megjelenésének idejeben voltak szoftveres hiányosságaik, nem tudom azóta javultak-e.
Pár napja ültem le egy Keychron billentyűzet elé és használtam ismét a szoftverüket. Nagyon sokat fejlesztettek rajta, és nagyon tetszettek az újdonságok. -
-
Valkűr
addikt
válasz
Adams15
üzenetére
A HE Billencsek kimondottan játékosoknak készültek, és hosszú élettartamot garantálnak igy munkára is foghatóak. Ha csak használni szeretnéd, es nem szeretnél millió kapcsolót kipróbálni, melyik hogy szól etc. akkor játékokra ennyiért nem tudok jobbat ajánlani az általad elvártak alapján! A munka elég tág fogalom igy én az élettartalma miatt helyeztem ide.
De várd meg mit ajánlanak a többiek is, és azokból csemegézz! Amugy a K4HE sztem elég jo kis cucc!
-
starius
tag
1.Mekkora összeget szánsz rá? rugalmas
2.Használt szóba jöhet? nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? random mechanikus spirit of gamer, elromlott a tab
4.Mire használnád a billentyűzetet? játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? ASUS ROG Strix Scope II 96 ?
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) normál, num pad mindenképp
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) világítás, vezeték nélküli mindenképp -
Adams15
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani valamit?
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Max. 80
2.Használt szóba jöhet?
Újat szeretnék
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Logitech K520. Szeretnék mechanikus billentyűzetet kipróbálni, ez már elég régi, helyenénként kopott
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Gamer PC-hez venném (elsősorban fps játékok), emellett irodai munka
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nem igazán, elvesztem a sok lehetőség között
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Olykor használom, de nem baj, ha nincs num pad, a K520-on szerintem csak a hangerőszabályzó gombokat használtam k a plusz gombokból, mást nem igazán
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
A mostani vezeték nélküli, ezt igazából szeretem benne. A mostanin sincs világítás, nem is zavar, nem esszenciális. Mindig használok háttérvilágítást a monitorok mögött. -
JulianSinulf
őstag
válasz
Molydeus
üzenetére
Ezt jó tudni.
Akkor várok és figyelek.Elsősorban TKL-re lesz. Esetleg később kibővülhet a GMK26-ra. Mondjuk arra kell pár extra kupak.
Alternatíva, hogy felkerül egy 40%-osra, amin 2U a space. Ez egyelőre még talomban van. Ahogy az osztott is, amire szintén nem tudom mi lesz. Először a TKL-en akarok még kísérletezni.
Eddig tetszik az MT3, az ISA, a PBS. Szerintem az MTNU is tetszeni fog. Kettőt megtartok a Neo80-akra, a másik kettő meg esetleg felmehet a két talomra. Valahogy majd csak kiadja. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy RGB-vagy sima 1 színű világításos, fém házas, double shot pbt kupak szettes (ha ez nincs nem gond, mert külön szerzek rá), hotswap-os, lehúzható kábeles (usb c aljzatos), hangerőszabájzó potis, über billentyűzetet.
Vezeték nélküli mód az nem kell, viszont 1000hz-es legyen vezetéken, ja és ISO kiosztású legyen.Tudnátok ajánlani valamit?
Ha úgy kell építeni az se gond.
Ebben az esetben valami jó billentyűzet alapot tudnátok ajánlani ami a fenti leírtaknak megfelel?Ja és az lemaradt, hogy 80% tkl legyen.
-
Molydeus
őstag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
A Granite-ból ez már a második kör, szóval van remény, hogy a WOB-ból is esz még.
A színséma mellett a kittinget is érdemes nézni, abból is legalább két féle van. A Granite és a Modo pl. kisebb, a Base-ben nincs 3U Space és külön sem kapható, Dolch pl. bővebb ilyen téren.Viszonylag gyorsan jelennek meg újabb készletek, érdemes követni, mert maga a profil és a double-shot PBT is különleges.
Mielőtt elfelejtem, a sorja, ami a keretről levágás után marad, nem a kupak alsó élén van, hanem a hátsó falán. Ha ilyesmire érzékeny vagy, akkor ezt vedd számításba.M.
-
Molydeus
őstag
A Keychron LP-kbe a Gateron KS-27 és a KS-33 2.0 switchek mennek bele*. Gateron LP Silentből jelenleg egy ilyen létezik, ez: [link]
*: Viszont a KS-33 3.0-k és a Grey Heron csak a Nuphy Nos75 billentyűzeteibe mennek bele, mert ezeknek eltérő a lábkiosztása.
Úgy lehet megkülönböztetni őket, hogy az érintkező lábak síkja a 2.0-nál derékszöget zárnak be egymáshoz képest, a 3.0-nál pedig párhuzamosak (ahogy amúgy az MX szabványú switcheknél is, de ettől még nem lehet belerakni MX szabványú PCB-be a 3.0-s KS-33-akat, mert a középső hengerük 0.8mm-rel szélesebb).M.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Molydeus
üzenetére
Köszi!
Át is néztem őket.
A WoB még mindig nagyon tetszik.
Viszont csak a Granite elérhető international-lal. És 190€-ért nem biztos, hogy eléggé tetszik jelenleg. Bár PBS-ből ilyen volt kinézve először, de az már nem lesz megvéve, mert a BoW tetszik és egy fajtából egyelőre elég egy készlet.
A Darling is elérhető, de azt én nem szeretném a saját billentyűzetem nézni.
Tetszik a Rascals is, de se raktáron, se international. Viszont hátha legközelebb valami hasonlóval lepik meg az embereket, akkor lesz esélyem egy MTNU készletre. -
D4v3
őstag
Hello!
Egy Keychron k17 max-hez szeretnék low profile silent switchet venni, ha létezik. Van ebből aliexpressen pl. valami best buy?
-
Molydeus
őstag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Oblonál szerintem kint van az összes: [link]
M.
-
-
JulianSinulf
őstag
MTNU-ból nagyon szívesen kipróbálnám a WoB készletet international kiegészítéssel, de sajnos sehol nem találok ilyet raktáron.
Van valami gyűjtőhely, ahol az összes MTNU készlet megtekinthető?
Mert elég nehéz kiigazodni, hogy milyen színösszeállítások léteznek. Az egyik oldaln van pár, a másikon néhány másfajta, stb. -
HThomas
őstag
Mas, az mitol lehet hogy igy 1-2 het hasznalat utan nem igenylem a csuklo tamaszt a neo ergon?
Gépelés közben ideális esetben nem kéne, hogy számítson, mert a kezed a levegőben van... de ha a home row-n pihenteted, akkor nem feszül nagyon hátra a csuklód? Ez persze asztal és szék beállítástól is függhet, de a csuklómász ilyenkor segítene a helyesebb kéztartásban.
-
-
Molydeus
őstag
válasz
Valkűr
üzenetére
Egy bizonyos szint felett nagyon nehéz arról beszélni, hogy az egyre növekvő ráfordításoknak mennyi hasznot hoznak.
Szerencsés vagy, hogy akusztikai téren a magasabb profilt kedveled, mert ott a következő lépcső egyértelműen valamilyen réz belső súly vagy réz ház alsó rész lenne, ami... hát szintén nem olcsó.
M.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- XMI - HUN keycap szettet keresek
- Cooler Master CK550 V2 Bolti ár:30k INGYEN FOXPOST
- Trust GXT 833 Thado TKL RGB gamer billentyűzet újszerű, dobozos
- Mars Gaming MK60 mechanikus RGB gamer billentyűzet RED SWITCH szinte új, dobozos (fekete)
- Új Prémium vezeték nélküli billentyűzet eladó Magyar (PBT) kupakokkal
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z690 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB be quiet Pure Base 500 850W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

RazoR