- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
micafighter #102305 üzenetére
Hát, nem tudom. A kupak tényleg magában jött le mindig, de a Gateron socketekből nekem egy irgalmatlan kínszenvedés volt kiszedni (Wuque pullerrel) a full nylonhézas MX Speed Silvereket (az MX1A RGB-ket nem).
-------------------------------------------------------
(#102307) dbius: Pattintós. A Varmilókat nem DIY barátra tervezik.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz
nexwo #102298 üzenetére
Egyértelműen a felső.
Amúgy milyen?
---------------------------------------------------------
Egy kis FOXPOST-os kavarodás után végre megjött a Drop DCX Dolch. Egyelőre feldobtam a feketére, a Bsun Ruben Hornet Tactile-ok alól kivettem a plate szivacsot, és a POM plate-et lecseréltem FR4-re. A tape mod maradt, és a stabok alatt IXPE padok vannak.
Elég Cherry feeling, de kétségtelenül nem egy fos kupakszett, tapintásra enyhén krétaszerű, mégis selymes feeling, és a kitting is korrekt. Nem úgy, mint a fényképek. Hangra hangos, eléggé telt és kemény kopogás, ha bottom outolsz. Talán inkább magasabb tartomány, mintsem mély.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
dbius
veterán
válasz
nexwo #102295 üzenetére
Igényesen összeállított cuccnak néz ki! Ennek a háza csavaros, vagy pattintós (szétszedtés szempontjából)?
Kár, hogy a design miatt ennyire halvány a felirat a kupakon, szerintem sötét árnyalattal még jobban is mutatna. Én is nézegettem korábban, de lebeszéltem magam róla és nem is bánom, mert nem tudnám megszokni ezt a kiosztást. Na meg az ára
Használd megelégedettséggel!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
micafighter #102305 üzenetére
kapcsoló dizájn függő is, pl itt két zsír új switch, gateron smoothie, akko rosewood, tisztán látszik hogy a gateronnak sokkal jobban kilógnak a pöckei.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
micafighter
nagyúr
válasz
RazoR #102297 üzenetére
Vagy elszabott a plate, vagy elszabott a kapcsoló, vagy nem volt a kapcsoló rendesen a plateben. Ha mindennek jó a mérete és a kapcsoló rendesen a plateben van, a kapcsoló karmai megkapaszkodnak a plateben és nem fog kijönni a kapcsoló kupak cserénél. Egy másik érv a Cherry MX kapcsolók mellett, azokkal nem nagyon szokott ilyen gond lenni.
[ Szerkesztve ]
-
arnes
junior tag
-
válasz
dbius #102291 üzenetére
igen, az a cikkszám. De a feltett termék fotók, leírások nem az. Screenshotoltam is. Ha nem azt küldik, akkor megy vissza, javítsák az oldalon és ennyi.
Ha az ő hanyagságuk miatt van elállás, akkor még a visszaküldést sem én fizetem. Volt ezzel tapasztalatom nemrég, páraelszívó, a honlapon rossz rajz volt csatolva. Jeleztem, h így nem beépíthető, van egy "kis" eltérés a rajz és a készülék között.
Két nap múlva jött a futár és visszavitte. Ha nem tette volna, akkor nagyobb bajba kerülnek, az meg gondolom nem érdekük.
De OK, legyünk racionálisak, dobok nekik egy mailt, h javítsák.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
nexwo #102296 üzenetére
plate és kupak függő is a dolog, nekem a monsgeekben relatíve puha PC plate van, viszont a gateron smoothie úgy áll benne mint katiban a gyerek, de az akko rosewood meg kb 95%-ban kijön a kupakkal együtt mert, sokkal kevésbé áll ki a pöcök a switch oldalán.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
nexwo
őstag
válasz
nexwo #102296 üzenetére
Varmilo Minilo98 PRO sound test - Kailh Prestige Voice
Varmilo Minilo98 PRO sound test - Outemu Silent Peach V3https://hu.pcpartpicker.com/b/hH68TW
-
dbius
veterán
válasz
Mr.Csizmás #102293 üzenetére
Az csak barebone.
-
dbius
veterán
válasz
ViZion #102290 üzenetére
Szerintem addig mondd le, amíg ki nem küldik, a cikkszámra (GLO-ACC-P75-SP-PC-ISO) rákeresve ez valóban csak egy PC plate a billentyűzethez.
-
válasz
dbius #102287 üzenetére
olvastam, írtam is, h max visszamegy, ennyi.
Valkűr: igen, azok is szerintem odaférnek, de már 20 felett vannak sajnos.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
RazoR #102282 üzenetére
- diy mint relatíve olcsóbb alternatíva (elvégre nem nagy kunszt összerakni)
- Q szériából az itthoni msrp alatti kiadások (egyes modellek, színek, ofc fogyóban, korábban volt pl. Q5 iso, meg Q2 ansi+iso is)"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
válasz
grizlisandor #102284 üzenetére
csak automata visszaigazolás jött. Nem hiszem, h elküldik. De megnézni ennyit megér, lesz egy tartalék kasztni.
Van aki aprón 5 db megépítettet hirdet...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz
RazoR #102282 üzenetére
20k alattiba az Ajazz AK820 biztosan mehet, ár/érték király
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
RazoR
Topikgazda
válasz
Mr.Csizmás #102280 üzenetére
A sima V széria nem fog bekerülni, a Max mindenben jobb szerintem.
Ez bill ajánló, a kiegészítőkre meg a switchekre (talán keycapekre) is tervezek majd egy külön cuccot.
A Q széria benne van, nem tudom, hogy az egyes modelleket érdemes e berakni külön-külön...
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #102280 üzenetére
Keychron V sorozatot hanyagolni kellene, nem csak a wireless résszel kevesebb, mint az ajánlott V Max.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
RazoR #102273 üzenetére
bővítési javaslatok (nem vitatom, ha nem kerül be)
- itthoni besz.: [Keychron C3P-A1 Pro ANSI wired QMK/VIA] ~19-23e ft, [Keychron Q8 Knob ISO (Q8-F2)] ~40k, [Keychron V1 Knob ISO (V1-C3-UK)] ~41k [Keychron V6 Knob K Pro ISO (V6-C3-UK)] ~43k
- Keychron csuklótámaszok méretbeli közel egyezések (nem muszáj specifikusan venni az adott modellhez)
- DIY jelleg: itthon kapható olcsó barebone ISO-kra építkezni
(akár HU keycap is, ha van? [AH-s] szettek elvielg felmennek a V1, V6, Q4, Q7, Q9-re)
26k: [Q4 kék], [Q9 szürke], 32k [Q7 szürke], [Q9 kék], [Q8 szürke] *, 35k felett: [Q9 fekete], [Q7 fekete] * jobban megéri egyben 40k-ért az ISO UK"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
KaraDani
addikt
Sziasztok!
1.Mekkora összeget szánsz rá? - 50 körül jó lenne megúszni, de rugalmas, tudok feljebb mozogni ha megéri, jó ár/érték arány érdekel.
2.Használt szóba jöhet? - Inkább nem, de azért teljesen nem zárkózom el, ha van valami konkrét.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? - Reddragon K552, Coolermaster CK550, mindkettővel akadtak már kontakt problémák, CM-et sikerült orvosolni forrasztással, de a full size már nagyon kényelmetlennek érződik. Ezen felül hang, minőségi upgrade.
4.Mire használnád a billentyűzetet? - Munka és játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) - Mechanikus, lineáris minél halkabb. A gateron brownnal szerelt cooler master és az outemu? reddel szerelt reddragon is túl hangos a család ízlésének, úgyhogy ezeknél halkabb és kellemesebb hangú kéne.
6.Van konkrét modell ami tetszik? - Hipyo Tech videókat nézegettem, volt ami tetszett (pl Rainy75), de ezek általában európában problémásan beszerezhetőnek tűntek plusz elvesztem már a sok infóban amúgy is.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) - ISO magyar vagy angol elsődlegesen, de ANSI is szóba jöhet, nem fontos szempont, megszokom.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) - 75/80
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
- Ha van vezetékesben valami budget king ami lényegesen olcsóbb akkor jöhet. USB switchel használom jelenlegieket is két gép között, de ha van 2.4 és BT és tudok könnyen váltani az asztali és a laptop között úgy akkor az előny. Világítás, programozhatóság előny, de nem dealbreaker egyik hiánya sem. Nem szeretnék vele túl sokat foglalkozni, ha egyben van az egész az király. Ha jobban megéri külön boardot, switcheket meg keycapeket venni, és csak össze kell legózni az még ok, de switcheket kenni nem akarok, az legyen factory lubed.[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz
Synthwave #102272 üzenetére
Már amikor elkezdtem nézelődni a K70 utódját sem volt kapható egyik sem
Ha lett volna, berendeltem volna mindegyikből.Egyéb: Mióta gyártják ennyire szűkre a keycapeket vagy vastagra a stemeket? Nem bírom úgy levenni a keycapet hogy ne rántsam ki vele együtt a switchet is.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
RazoR
Topikgazda
Beraktam az összefoglalóba az új ajánlós táblázatot!
Még nagyon kezdetleges, tanácsot, plusz infót, kiegészítést, kritikát, javaslatot minden mennyiségben elfogadok.
Sok típus és adat még nincs benne amiket már kigyűjtöttem, haladok vele ahogy időm engedi. -
-
haxiboy
veterán
válasz
Mephike #102190 üzenetére
Visszaolvastam, de nem találtam, hacsak nem az egyedileg készített bőrökre utaltál. Jó lehet, de nekem most valami olyasmi kéne -akár ideiglenesen- amit be lehet szerezni mondjuk Alza vagy hasonló, gyors reagálású magyar webshopból.
Úgy emlékeztem van itthon egyébként (talán hyperX), de szerintem elajándékoztam...az előző billentyűzeteimhez nem kellett támasz
így szerintem ki sem bontottam.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Pug
veterán
Megjött az akciós 65-ös Maxgaming-ről, elsőre pofás darab
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #102268 üzenetére
Én és Keymacs videók voltak. És nemcsak doubleshot, hanem tripleshot is
Egy cseh csávó DIY módon készít komplett billentyűzeteket otthon CNC-t, kupakokat és a firmware-t is beleértve. Egyedül a nyákot nem ő gyártja, de ő tervezte.
-
válasz
ViZion #102252 üzenetére
Amíg nem pislogsz a lencsébe, túl nagy baj nem lehet.
----------------------------------------------------------
(#102257) HThomas: "Ha jót akarsz magadnak vegyél egy olcsó gumidómosat és használd azt amíg szét nem esik."
*Ha mazochista vagy, vegyél egy olcsó gumidómosat és használd azt amíg szét nem esik.
Here, I fixed it for you.
Én inkább úgy tekintek rá, hogy jobb, mint ha elinnád vagy 24/7 krokodilt főznél.
----------------------------------------------------------
(#102259) ViZion: Az internetes reviewhad kapcsán azt kell észben tartani, hogy olyan, mint a popólik; mindekinek van, de kevesekére vagyok kíváncsi.[ Szerkesztve ]
-
HThomas
őstag
Kipróbáltam a spammelést, mintha picit halkabb lenne. Visszaraktam az eredeti helyére, de még mindig nem az igazi. Bár már az is lehet, hogy csak beképzelem. Nehéz vakteszteleni így, hogy tudom melyik az. Annyit meg most nem ér, hogy kiszedjek többet és összekeverjem őket. Szerencsére csak ez az egy volt nagyon kiugró, de mivel pont eggyel több volt a dobozban, mint ami nekem kell, így nem probléma.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #102260 üzenetére
A gyári állapotban rossz gasket mount mellett akusztikailag sem sikerült fényesre, a force break mod nem véletlenül lett "kötelező" ennél a billentyűzetnél. Szerencsére a megjelenése után hamar jött a Q1, mint jó megoldás.
ViZion: az elírt árát röhögve megéri még úgy is, ha az időt és pénzt beleteszed abba, hogy javíts rajta. A normál barebone árát ellenben nem, a prebuilt ára pedig még viccnek is rossz.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Molydeus #102260 üzenetére
értem. Van már két gasket billencsem is, az Ajazz AK992 Retro az semmit nem mozdul. Az Ajazz AK820 is csak akkor, ha brutál lenyomom, szal. kb. semmi értelme. Ezért mondhatom, h eddig gasket mount billencsem nincs, mert ezt nem tartom annak, bár a marketing BS képeken jól néz ki.
Sebaj, berendeltem, bár south led, azt nem komálom, de legalább kipróbálom ezt is... már ha kiszállítják.dqdb: csak ötlet volt, hátha működne, lehetne ócó HU szett mindenkinek... de akkor ez málnás
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
ViZion #102252 üzenetére
Ha tiszta PBT-ből van a kupak, akkor akár működhet is, de azt figyelembe kell venni, hogy
1. a felülete ívelt és nem sík, így a designt ehhez kell igazítani
2. a felületed ilyenkor megégeted, a felirat nem fekete lesz, hanem barnás alacsonyabb kontraszttal, és az élessége függ a lézertől magátólHa ABS, PC vagy "PBT" a kupak, akkor azokat az álmoskönyv szerint nagyon rossz ötlet lézer alá tenni.
-
Molydeus
őstag
válasz
ViZion #102254 üzenetére
Ezt szoktuk felhozni az elrontott double gasket mount implementáció alatt.
A gasketeket le kell szedni a Plate oldalsó füleiről és érdemes hozzá beszerezni valamilyen puha műanya Plate-et, hogy egy kis flex kompenzálja a kevés bounce-t.
Már nem emlékszem, de talán PC-t lehet hozzá venni utólag.M.
-
hmmm... szoftveresen, vagy hogy nem jó? Review szerint nem tűnt rossznak.
-
HThomas
őstag
válasz
Synthwave #102251 üzenetére
Kicseréltem a nagyon hangosat, a többit meg aktívan "járatom"
Majd meglátjuk mi merre változik...
Már várom, hogy megjöjjön a taktilis változat. Ez a billentyűzetesdi olyan, mint egy drog. Ki kéne írni az összefoglalóba egy figyelmeztetést. "Ha jót akarsz magadnak vegyél egy olcsó gumidómosat és használd azt amíg szét nem esik."
-
Molydeus
őstag
válasz
Synthwave #102251 üzenetére
Ez is lehet, meg a rugó is tud súrlódni. Egyrészt lenyomás közben elcsavarodhat és a talpai súrlódnak a ház alsóban és felsőben. Másrészt láttam már olyat összerakáskor, hogy egy rugó nem központosan nyomódott össze és hozzáért a hengerhez, amit körülvesz. Előbbin a donut dip a segít, de utóbbinál az olaj kevésbé hatékony.
Emellett ott van az a jelenség, hogy minél több zajforrást eliminálsz, a maradék annál jobban hallható lesz. Nekem ez például a stem lábak és a leaf kontaktján csúcsosodott ki, amit reszelősnek éreztem. Ahogy korábban írtam, halkított switchekben ez a rész mindig kap egy kis extra lube-ot, sőt mostanában G2-vel is próbálkozom, hogy tartós is maradjon.
M.
-
dqdb
nagyúr
válasz
HThomas #102245 üzenetére
Inkonzisztencia bármelyik gyártónál előfordul, csak az nem mindegy, hogy ez 1-2 kapcsoló egy billentyűzetre valóból vagy a batch több, mint fele (a HMX volt képes erre a bravúrra az elején).
Én a HxG változatokat próbáltam a halkított Haimu kapcsolókból, ott nem vettem észre inkonzisztenciát, de az majdnem minden téren más, mint az általad megvett kapcsoló: más a rugó, hosszabb úton jár (azaz vagy a stem, vagy a ház is eltér), ebből következően lehet, hogy a kenés is eltér.
Ha a kenés inkonzisztens és ez nem a mennyiség, hanem az eloszlás miatt van, akkor a spammelés segíthet, 1 percig nyomogasd a kapcsolót hülyegyerek módjára. Ha a rugó, akkor rugócsere, de ezt mindig ajánljuk.
-
Ez elírás lehet? Mennyire jó vétel ez?
-
Molydeus
őstag
Long pole
Az feltűnt, hogy a POM házas switch és a long pole sok esetben kéz a kézben jár, de azt nem tudtam, hogy maga a long pole innen ered. Köszi az infót!Az is rémlik, hogy korábban beszéltetek olyan long pole-okról, amik 4mm-en járnak. Gondolom itt annyi a cél, hogy a hang érdekében továbbra is az oszlop padlózzon a hengerben. Jól sejtem, hogy mivel a ház méretei az MX miatt kötöttek, max az aljában a belső felülettel lehet játszani, akkor a stem talpait veszik rövidebbre, hogy nem érjenek le?
Amúgy ez a megoldás nekem barátságosabb, mint amikor szimplán idő előtt csapódik be a kapcsoló. Ha nincs számottevő csillapítás, akkor ez utóbbit egyszerűen nem tudom megszokni és még azzal együtt is kérdéses.Volt amúgy egy olyan kósza ötletem is, hogy a Pure stemjére cserélem a RAW Zero-ét. Önmagában a korai aktuáció ezzel a hosszú és nem túl könnyű gyári rugóval szerintem nem zavarna, de egyrészt nem vagyok benne biztos, hogy stabilitásért nincs-e valami trükk bevetve a Zero stemjén, amit a Pure nem tud, másrészt gyárilag kent verziót rendeltem, szóval akkor vagy a kenés egy részét buknám, vagy keveredne a a G0-val. Aztán ott van az is, hogy gyanítom a Zero stem anyagának köze van ahhoz, hogy nem annyira agressziív a top out hangja, hiába POM a ház felső része.
Lehet, hogy nem várom ki, amig megérkezik a PP Plate az Ergo-hoz és átépítem a mostani POM-osat RAW Zero + SA-ra.M.
-
válasz
Synthwave #102250 üzenetére
hajnalban kicsit sokallottam
#102248 Biga123 lézerrel milyen lehet? Barátomnak van egy kis lézere, sztem 4 kupak beleférne...
-
válasz
HThomas #102247 üzenetére
Előfordulhat inkonzisztens kenés, de más gyártónál is.
-
válasz
ViZion #102224 üzenetére
Kutyafüle. Látnád, anno miket követtem el anime totyikban.
-
Biga123
addikt
Érdekes DIY megoldás.
https://helen.blog/2021/01/kat-dots-diy-dye-sublimation-keycaps/---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
HThomas
őstag
válasz
Mephike #102246 üzenetére
A fura, hogy a korábbiaknál nem vettem észre ilyet. Ahogy próbálgatom most, van 1 nagyon kiugró darab ami hangosan reszel, az szerintem nincs normálisan megkenve, vagy valami gyártási pontatlanság van belül az egyik részén. A többi az nagyjából ok, azok sem egyformák, de az valszeg fel sem tűnt volna, ha nincs az az egy kiugró darab.
-
HThomas
őstag
Megjött a WS Silent Linear, gyorsan be is pakoltam őket. Hát eddig nem vagyok hanyattesve tőlük. Lehet, hogy jobb a gépelési élmény, mint a Peach-nél, de én azt vettem észre, hogy nagyon inkonzisztens az egyes kapcsolók lenyomódása: némelyik finoman megy le, némelyik reszelősebb. Hanyag munkát végeztek a kenéssel, vagy kell ezeknek valamennyi bejáratódás?
Ezt leszámítva egyébként nem rossz, bár kezdem azt érezni, hogy nekem a könnyebben járó kapcsolók valók. -
dqdb
nagyúr
válasz
micafighter #102167 üzenetére
[link]
fém 10u space, ez alá garantáltan kell az erősebb rugótAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
Speedy007 #102237 üzenetére
A Monsgeek M1 V5-re vonatkozott a kérdés és a válasz is.
Lehet, hogy a perspektivikus torzítás és a szferikus kupakfellület csapja be a szemem, de a Control felirata azon a képen nem kicsit néz ki ferdének.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz
FireKeeper #102235 üzenetére
nekem ott nincs semmi a switchen kívül a V5 Max-nál
-
Pug
veterán
válasz
Speedy007 #102233 üzenetére
Nem kell semmit se nyektetni takaritaskor, csak atvaltom hot key comboval vezetekes modra ugy hogy nincs bedugva a vezetek.
En agyf@szt is kapnek ha a mod valto fizikai gomb lenne a billencsen.
(Az elso, 1 napig nalam jart mechamon /Keychron/ pont a fizikai valto gomb volt szarul osszeszerelve /kb a szelso allasban meg tovabb kellett feszegetni, hogy nagy nehezen bevegye a BT allast/, thx but no thx)
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Speedy007 #102233 üzenetére
át kell kapcsolni vezetékes módba (mármint nem a caps lockos gombot hanem csak üzemmódot váltani) azt csá, arra figyel csak hogy a factory reset kombinációt ne nyomd le takarítás közben
szétszedésnél meg azért alap hogy lekapod a caps lockot és kilövöd az akkut.
-
dqdb
nagyúr
Eléggé jó magyarázó kép arról, hogy kihagyást/duplázást okozó laza hotswap socket esetében csipesszel mit és hogyan kell megigazítani.
-
Speedy007
őstag
válasz
dbius #102232 üzenetére
Nekem hiányzik az on/off kapcsoló a billentyűzetről nehéz úgy takarítani a billentyűzetet ha a gép be van kapcsolva és lusta vagyok a 2.4Ghz-s vevő nyektetni a gép hátulján. Illetve ha szét kell szedni nem tudod áramtalanítani mielőtt az akksit lehúznám a nyáklapról.
Való igaz hogy a hátoldalon lévő kapcsolók elég satnyák a kínaiban kapható gagyi játékokon komolyabb kapcsolók vannak.[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
válasz
dbius #102230 üzenetére
Igazából pont valami ilyesmit hiányolok a Keychron billentyűzetekből is, szerintem a fizikai üzemmódváltó gomb teljesen felesleges.
Ennyi kellene: battery on/off (Q10 pro-n van off állása a kapcsolónak, de üzemmódot nem lehet váltani csak ha megfelelő helyre állítjuk a kapcsolót -BT/USB -). És lehetne üzemmódot váltani hotkey használatával, persze ehhez firmware szintű kompatibilitás is kell. Sokkal barátságosabb lenne, mint folyamatosan ezt a fizikai kapcsolót b@sztatni.
-
dqdb
nagyúr
válasz
simico #102229 üzenetére
Hülye kérdés, de se a gyári képeken, se a használati útmutatójában nem láttam erről semmit: van kikapcsoló gomb az M1 V5-ön? Vagy mi a megoldás, hogy hátizsákban/táskában cipelve ne csináljon semmit a véletlen gombnyomásokra?
Van, a Caps Lock kupakja alatt. De egy ilyen billentyűzetet merev hordtáskában teszed be a táskádba, hogy szállítás közben ne tedd ki a kupakokat+kapcsolókat felesleges terhelésnek, az pedig véd lenyomás ellentAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
simico
aktív tag
válasz
dbius #102191 üzenetére
Igen, olvastam azt a beszélgetést. Nem érzek elég erőt a firmware módosításához, mostanában már csak PS scriptekkel bohóckodom, ez meg azért komolyabb (főleg, hogy a saját eszközömet cseszhetem el, nem a cégét
). Lányom úgyis programozónak tanul, lehet, hogy majd kiadom neki "házi feladatnak"
Hülye kérdés, de se a gyári képeken, se a használati útmutatójában nem láttam erről semmit: van kikapcsoló gomb az M1 V5-ön? Vagy mi a megoldás, hogy hátizsákban/táskában cipelve ne csináljon semmit a véletlen gombnyomásokra?
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #102221 üzenetére
Long pole téma. Ennek az előzménye igazából nem a stem-ből jött, hanem a POM házakból.
Tudom, nálad nem, de úgy általánosságban történelmileg amúgy éppen a stemből jött azzal, hogy az NK Cream kapcsoló hosszabb stemjét tették át másik kapcsolóba, és így születtek meg először a long pole frankenswitchek, aztán persze a gyártók is ráálltak, és hamar lett készen kapható.Annyiban érzem hátránynak Ctrl vagy Fn esetén a lépcsőt, hogy messzebb kerül, nem hiszem, hogy valaki pont ott ütné.
Én éppen a lépcsőn nyomom le, szépen be lehet támasztani a kisujjat a derékszögbe. ekkor nem csúszkál az ujj, és nem billeg a kupak sem, mert majdnem középen ütöd le.[ Szerkesztve ]
-
nexwo
őstag
Tájékoztatás:
Egy Varmilo Minilo98 pro ISO-HU hazai ára: 120.000 Ft
(70e bill netto + 20e szállítás + 30e Adó és vám)
Szállítási idő ha készleten van: 4-5 nap
Holnap veszem át.https://hu.pcpartpicker.com/b/hH68TW
-
-
"hanem előnyös még akkor is, ha a Caps Lock billentyűt értelmesen használja az ember, azaz Ctrl vagy Fn kerül oda."
Vagy esc.
Harr harr.
-
Molydeus
őstag
válasz
micafighter #102217 üzenetére
Na jó, a grafomániámat is ki kell valahogy élni.
Anno a kezdeti tapasztalatok alapján felállítottam egy preferencia sorrendet switchek terén, amihez azóta is ragaszkodom. Ez alapján fordítok erőforrásokat a tesztekre. Az első csoport elviszi legalább a felét, a második a negyedét. Minden másból legfeljebb pár próbát teszek, és ha megmarad, akkor amolyan a fősodortól jelentősen eltérő satellite project-ként tekintek rá. Persze lesz olyan is, amit teljesen elhagyok. Az első kettő nálam a "hagyományos" könnyű ill. könnyű-közepes lineárisok (beleértve a Silenteket is), egyértelműen satellite lett a könnyű click bar/leaf clicky téma, teljesen elhagytam minden nehezet illetve a teljes tactile branch-et. Ami függőben van az a long pole és egy speed.
A módszer, hogy igyekszem illeszteni a rugókat kupakok súlyához, az úthosszhoz, a kapcsolóház anyagához, illetve a belső rugalmasságához.
1. A fősorod: könnyebb, legfeljebb közepesen nehéz kupakok (DCS, Cherry profilos double-shot ABS vagy blended PBT, és vastagságtól függően Cherry profilos dye-sub PBT-k), alap lineáris switcheknél, amiknél nem szól bele spec jellemző az útba. Ezeknél nagyon jól működnek nekem is a hagyományos "Red" jellegű 15mm/60gf-os TX-ek, (abból szereztem be első körben pár zacskónyit). Ilyen az MX1A és ha majd megérkezik az MX2A, a Gateron a fekete nylon KS-3X, a full milky KS-3 Red Pro sajátja lett utólag kenve, de TX-et kapott az X és mivel ők az alap Silent-eknél is 4mm-et adnak meg - én meg hiszek nekik - ezért azokból utolsó kupac is. Ezeknél nincs véletlen leütésem és a felkeményedő rugó segít kicsit levenni a terhelést az ujjperceimről bottom out-nál. A belső ezeknél vagy bounce orientált (pl. gasketek vagy gummy o-ring + FR4) vagy flexre lő (top+PP, de a csak a széleken megtámasztott tray mount is tud ilyet az alfáknál POM-mal, korlátozottan FR4-gyel is).
2. A másik véglet, amikor nehezebb a kupakokkal (vastagabb Cherry dye-subok, de főleg az MTNU), továbbra is 4mm-es lineáris úton és a gyári vagy a 22mm/45gf is bevált mostanában a Smoothie hibriddel (nem long pole, POM stem-mel). Ilyenkor a belső már jellemzően kombinálja a bounce-t és a flex-et, mivel a rugó nem keményedik fel kicsit sem, cserébe a megindulás határozottabb, ami nem árt a nehezebb kupakokhoz.
3. Előbbi kettő alapján formálódik az elképzelés, hogy a nálam valahol 40-45gf-os aktuáció körül fordulnak a nekem kényelmes görbék. Na nem mintha magának az actuációnak nagy jelentősége lenne az esetemben (kb mindent padlózok), egyszerűen csak pont oda esik.
Szóval most kerül majd 18mm/55gf-os a HxG Silent Linear-ral (korábban ez is 15mm/60gf-os rugókat kapott). Kíváncsi vagyok, hogy beválik-e a gondolatmenet a gyakorlatban is és meglesz-e a középút.Ami kilóg a sorból:
4. A második vonal, olyan tipikus példákkal, mint a fully milky KS-3 Yellow Pro és a KS-3X47 Pro, amik kb 15mm/62-65gf körül vannak gyárilag, vagyis az aktuáció közelebb van az 50gf-hez. Könnyű és közepes kupakokkal sem fárasztó hosszabb távon sem, ebben érdekes módon az AFSA is beletartozik (magas ugyan, de ABS double-shot, ahol a belső öntés a feléig sem ér le a külsőnek, ami viszont vékony. Igazából a Yellow Pro rugóit nem is cseréltem, csak utólag kentem, a KS-3X47 Pro meg az egyik jó példa gyárilag jó switch-re, szóval azokhoz nem is nyúlok. Tipikus allrounderek.
5. A Speed értelemszerűen különc. Mondanám többesszámban, de alig hiszem, hogy nekem ebből egynél több lesz. Úgyhogy nem is próbálkozom meglévővel, egyből egy hibridre lövök, aztán majd kiderül, mennyire váltja be a hozzá fűzött reméyeket. Az alap egy már kipróbált mély hangú budet nylon (fekete nylon KS-3X) esetleg POM (Smoothie) ház, bele egy 4mm-en járó POM+PFTE keverék stem és a legönnyebb, 14mm/45gf-os rugó.
Értelemszerűen járékra, legyen gyors, könynű, nagyon sima. A stem annyiból érdekes, hogy a Pure volt az egyetlen nagyobb arányban PFTE tartalmú, külön kapható Geon stem, ami viszont 4mm-en jár és ez lehet, hogy a speed rajongóknál furcsa lesz, de az a helyzet, hogy engem fáraszt a rövidebb út és nem tomptott bottom out, szóval éppen passzol az elképzelésembe.
6. Long pole téma. Ennek az előzménye igazából nem a stem-ből jött, hanem a POM házakból. A legtöbb POM házas switch, amivel találkoztam egyben long pole is, mert a céljuk ez a jellegzetes, hangos kopogás. Ugyanakkor maga a POM ház tud kellemesen mély is lenni, és én ezt szeretném kihasználni. A rövid úton járó long pole viszont kifejezetten keményen csapódik be, ami nagyon fáraszt. 3 megoldást látok:
a) A korábban említett stem csere nem long pole-ra. Az alany a budget Smoothie lett és mivel nem akartam vesződni a kenéssel, Red Pro stemekre cseréltem. A rugó maradt a gyári 22mm double-stage/40gf ill. egy próba erejéig a 22mm single-stage/45gf is, de ez nem hozott nagy változást.
b) Keressünk olyan switchet, amiben már eleve 4mm-es stem került. Ez lett a Durock POM Piano, az említett 22mm/45gf-re cserélt rugókkal.
c) A nehezebb út (amiről privátban már beszéltünk), legyen olyan a körítés, hogy minél jobban csillapítsa a long pole stem kemény becsapódását. A Switch a Geon RAW Zero, amit muszáj kicsit kifejteni azoknak, akik nem ismerik. Egyrészt a neve a zéró wobble-re utal, vagyis nem imbolyog a kupak a switch-en, rendkívül stabil, ami persze minden profilhoz jól jön, de én a legmagasabb SA-k miatt választottam. A ház alja nylon (hangmélyítés), a teteje POM, amitől én azt vártam, hogy hangos lesz, de szerencsére még spammelve sem (nem tudom, hogy csinálja, talán az UPE elég lágy ehhez). A gyári kenés szerintem jó, de van belőle kenés néküli is, ha valaki saját módszert használna. A stem anyaga UPE, ami nagyon sima járást biztosít, viszont nagyon rövid úton, 3.4mm-en és ez az, ami nekem probléma a kemény, koncentrált becsapódási pont miatt.
A gyári rugó 21mm/62gf, ami elsőre kilógott az elképzeléseimből. Külön-külön a rugóerő és a hossz is stimmelne, de együtt ez érzésre nehéz lehet (komplett buildben még nem próbáltam ki, de a Neo Ergo-ban ez a következő belső), ezért a B-terv, hogy mivel a nehéz kupakokhoz nem árt a határozottabb megindulás, nem változtatok a hosszon, csak a rugóerőn. A stabilitást tovább növelendő triple-stage Geon 22mm-est választottam hozzá a legkönnyebb 57.5gf-mal.
Így viszont egértelműen a belsőnek kell elnyelnie a lehető legtöbbet, ehhez jó alap lehet a PCB gasket mount, és - ha egyszer megérkezik majd- PP plate. Remélem elég lesz. Ha nem, akkor szerintem itt is meredekebb görbe lehet a megoldás (18/60?).
Mielőtt valaki azt hinné, nem cserélek mindenben rugót. A clicky-ket teljesen gyári állapotukban használom. Ahogy említettem a Pro-knál is a gyárit kenem utólag, ahol peng, a Smoothie-nál is maradt végül a sajátja és itt nem tértem ki rá, de a Zero Degree-ben is, mivel ott a szilikon csillapítás a ház aljában és tetejében van, nem a stemen és maga a rugó kenve van. Amúgy a double rail miatt ez is egy nagyon stabil switch, csak a jelenlegi ára nehezen emészthető, majd a duplája annak, amennyiért vettem anno.
M.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #102218 üzenetére
Szerintem az már tisztán design elem, a használatban inkább hátrány.
Home row, a homing F mellett ez is segít a bal kéznek a helyes pozíció felvételében, mert a kisujjaddal azonnal érzed, hogy hol van az A betű bal széle. Szóval nemhogy nem tisztán designelem, hanem előnyös még akkor is, ha a Caps Lock billentyűt értelmesen használja az ember, azaz Ctrl vagy Fn kerül oda.Néha stepped Function is előfordul a kupakkészletekben, de az ablakos stepped Ctrl-t már én is túlzásnak tartom (ez pedig április elsejei tréfa volt).
nem akad össze semmivel, kivéve talán ha van dedikált LED is
Ha hotswap mellé van LED, akkor nem lehet alternatív kiosztásokat támogatni, mert a 180 fokkal elforgatott második socket és a LED ütköznének. Ezért van például az, hogy a Seal esetében a hotswap nyákon nincsen LED támogatás a lock billentyűkhöz (mert nincsen hely hozzá), míg a forraszthatón nemhogy van LED támogatás, de mindkét Caps Lock pozícióhoz felkerült a dedikált LED (VIA-ban be tudod állítani a megépített fizikai kiosztást, és a megfelelő LED fog világítani az ablakos Caps Lockhoz).tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ispy
veterán
válasz
Molydeus #102218 üzenetére
Én se használom, de szinte az összes hotswapos boardom tudja. Neo65, neo70, boop, tofu...amik most jönnek azok is. A kbd67-ben nem vagyok biztos, meg a bauer mintha tudná, de nem emlékszem rá.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Molydeus
őstag
válasz
Synthwave #102214 üzenetére
A neo-k szerintem mind ilyenek. A stepped pinek északon, a szimmetrikus délen. Szerencsére ez nem nagy érvágás, nem akad össze semmivel, kivéve talán ha van dedikált LED is.
Előfordulnak kupak készletek, ahol még stepped Ctrl is van a helyére. Szerintem az már tisztán design elem, a használatban inkább hátrány.
Nekem amúgy tetszik a lépcsős caps, de HHKB szerű kiosztásnál nem használom. Mindenhol máshol ott egy redundáns rétegváltóm van, annak kb mindegy.M.
-
válasz
Molydeus #102215 üzenetére
ehh, thx. Azt olvastam valahol, h a hónap végén lesz, ha lement a valentin-hiszti...
-
-
válasz
Valkűr #102210 üzenetére
Tapintásra határozottan elkülönül az alfaklasztertől. Meg fless, csak sajna ritka, hogy középen van a szár.
-
Bocsánat, de ...
Ali kódot tudtok esetleg? Nekem nem adott be most semmit a főoldalon, ahol szokott.
25k+ ez megér egy kérdéstHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Valkűr
addikt
Ennek az eltolt caps lock kupaknak mi a feladata? Latom hogy több Neon is ezt használjàk, de a lényegére nem jövök rá!
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Ispy
veterán
válasz
Molydeus #102203 üzenetére
Érdekes, hogy a silver smoothie-val tudok a leghatékonyabban gépelni, pedig van már itt minden a jézuskától a géppuskáig. Mondjuk én szeretem a keményebb switcheket és a longpole kopogást.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
-
vizoo
csendes tag
Sziasztok, alábbiakban kérném a tanácsotokat. Előre is köszi
1.Mekkora összeget szánsz rá? max. 100k, de nem az a lényeg, hogy minél drágább legyen (50-70k)
2.Használt szóba jöhet? Elsősorban újat szeretnék, de visszautasíthatatlan ajánlat esetén elgondolkozom
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Jelenleg egy Spirit of Gamer XPERT-K700-as billentyűzetet használok. Vezetékes, rég, elhasználódott már a burkolat is, letört a csuklótámasz
4.Mire használnád a billentyűzetet? Játék (nem vagyok e-sportoló), home office irodai munka (sokat gépelek), egyéb otthoni elfoglaltság
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? Keychron K10 Pro-val szemeztem, de jelenleg nem találok ISO-HUN kiosztásút belőle (afterhours-on pl.)
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar elsőbbségben, de ha "muszáj" itt is tudok rugalmasabb lenni.)
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? 100%
9.Extra igények: Világítás, vezetéknélküli (legyen képes több/legalább két géphez is csatlakozni, wireless, BT, stb...), programozhatság sem hátrány -
válasz
Molydeus #102204 üzenetére
"A két oldalsót szerintem a gyártó sem véletlenül nem használja."
A gyári acél plate-en rajta voltak, de csak alul.
Egen, sejtettem, hogy úgy lesz jó, de jól jött a megerősítés.
-
Molydeus
őstag
válasz
Synthwave #102149 üzenetére
A két oldalsót szerintem a gyártó sem véletlenül nem használja. Általános tapasztalat, hogy mérettől függetlenül sem hasznosak, sőt, feleslegesen merevítenek.
Az Alice/Arisu miatt a középső kis fül speciális eset. Nekem az volt a tapasztalatom, hogy rossz irányban vitte el a Space-ek hangját. Kicsit olyan a hatása, mintha lenne ott egy majdnem fix alátámasztás, szerintem ront a konzisztencián is.
Magyarán én úgy csináltam mindhárom Plate-nél, ahogy te is, az alsó kép szerint.A gasket kérdésben azt gondolom, hogy alul és felül is kell. Ha muszáj eltárni a gyáritól, akkor vagy mindkettőt azonosra cserélném (a szivacs sűrűsége, ellenállása eltérő lehet a gyáritól), vagy ha muszáj keverni, akkor a keményebb menjen felülre.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz
Valkűr #102192 üzenetére
Ez simán lehet a rugó hossza miatt és/vagy amiatt, hogyha long pole a stem.
Ahogy szoktuk írni, a hosszabb rugó nagyobb kezdeti ellenállást fejt ki, mint a rövidebb. Cserébe a görbéje laposabb, vagyis azonos bottom out rugó erő mellett a rövidebb rugó folyamatosan keményedik fel, a hosszú pedig szinte azonnal, de onnantól már nincs nagy változás.
Egy példa:
A klasszikus "Red" általában 14-15mm, vagyis rövid rugót kap, az aktuálás 45gf-nél a bottom out 60-nál van. A kezdeti induláshoz ~30gf körüli érték társul (az előfeszítés mértéke függ a ház és stem geometriájától, az esetleges hangtompító padoktól, stb.). Vagyis a kezdeti érték duplája társul a padlóhoz.
Ehhez képest egy Gateron Smoothie rugója 22mm-es (a double-stage hatását most ne vegyük figyelembe) és a bottom out 40gf. Ha csak a rugóerőt nézed, akkor papíron emiatt hihetnénk azt, hogy ez egy könnyebb switch a Rednél. Viszont a hosszabb rugó miatt csaknem olyan lapos a görbéje mint egy asztallap. Pár gf eltérés van csak a padló, az aktuáció de még a kezdeti érték között is [link] (a cikk nem a Smoothie-ről készült, hanem a WS POM-ról, ami lényegében majdnem ugyanaz, de a Smoothie görbéje is benne van középtájt összehasonlításként). Gyakorlatilag tekinthetjük úgy, mintha 40-nél indulna, kapcsolna és padlózna. Így viszont már az indulást tekintve sokkal nehezebb a Smoothie.
Az hogy konkrétan kinek mi fárasztó ezeknél az értékeknél, egyén függő. Van akit a nagyobb kezdeti ellenállás zavar, van, akit az ha nem keményedik fel a rugó, így nem érzi a padló közeledtét és teljes erővel csapódik be, ez utóbbi érzetet egy long pole stem, különösen, ha rövidebb úton jár durván megnövelheti.Van egy saját gyakorlatom, hogy milyen kapcsolóhoz milyen rugót választok. Ha érdekel valakit, akkor leírom majd.
M.
[ Szerkesztve ]
-
Csizmi és nexwo, köszi a választ (bár én nem kérdeztem), de...
Lassan írom, amit a fórumtárs kért
Logitech M705 ...ehhez keresnék billentyűzetet
Tehát ami ennek a vevőjével kompatibilis.
Szerintem ez málnás, javaslatom az USB HUB.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Geresics #102193 üzenetére
USB hub, bluetooth, inkább mint hogy kilődd az értelmes alternatívák 100%-át a unify vevő miatt. úgy meg plána hogy azért az M705 se egy annyira top dolog hogy csak amiatt szívasd magad.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest