Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Roland861010: Negyven előtt: amikor már a pihenést is luxusnak érzed
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- GoodSpeed: Norton licencek összefűzése
- RawrrSoul: 70 ezer meg egy kicsi Liával...
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
97145 - 97001
97145 - 97001 97000 - 96901 96900 - 96801 96800 - 96701 96700 - 96601 96600 - 96501 96500 - 96401 96400 - 96301 96300 - 96201 96200 - 96101 96100 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-12-17 16:18 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mozaart
aktív tag
Az a mérleges megoldás is kétségeket támaszt bennem. Mondjuk kivesz a bérlő 5-6 kurrens, ritka és drága alkatrészt, majd beleömleszt a zacskóba súlyra még többet is, filléres vackokból. Ééérted, ott lesz a kölcsönzős meglőve, mert a visszavételkor még többet is mutat a mérleg. _Súlyra_ nem lesz hiány. Sok sikert kívánok neki, hogy rájöjjön, mi hiányzik a 6000 darabos készletből! Illetve idővel biztos rájön majd, de a ráfordított időt figyelembe véve nagyon aránytalan lesz a készletek pontos darabszámát leltározni minden kölcsönzéskor.
Ezen darabokat is cserelnem alterra. Persze elmeny romlik. De menjen el a kedve a csere beretol..

Ez amugy csak bizalmi alapon tudna mukodni pl itt nalunk egy belso korben. De nem publikusan az fix.. naiv naiv naiv
Excel mar lenne ra.. csak egy plusz ful.

-
Crus
addikt
Ezt én sem értem, idén linkeltem cikket róla, hogy elég korrekt íves elemrendszert hozott össze a Lego.
Ez itt pl. jó ide. Van hozzá 4x4 roud plate, inverz megfelelője még nincs de snot-ban megfordítható lett volna. Ha elforgatom 90 fokkal akkor a közepébe még a pötty is jobban kiadja szvsz. Pirosban mondjuk nem gyártják asszem, lehet emiatt hagyták ki.

Kölcsönzés:
Nekem is az az első gondolatom, hogy Mordorban ez nagyon rossz helyre született. Engem az is sokkol, hogy minden boltban a feltépett Lego újságokat/könyveket/minifig dobozokat látom figura nélkül. Anno ezen fennakadtam, ma már mindennapos.
De szerintem pl. sokan az Alzából is "kölcsönzik" a készleteket...

szerk: A rosszindulatnak szerintem sok alapja van itthon. Van az az "iskola" amit egy gyerek megtanulhat, hogy gyk. ami nem a tiéd arra jobban vigyázz mint a sajátodra, mert felelős vagy érte. Ez szerintem nem jellemző itthon. Nem belemenve a részeltekbe, de politikai/társadalmi oldalról is sokan kihozták már ezt okosabbak, hogy itthon miben szocializálódott a társadalom: "hazaviszed a gyárból és leeszed a menzán". "Okosba", soha nem korrekten.
"De szerintem pl. sokan az Alzából is "kölcsönzik" a készleteket..."
Csak 1 órát adjatok egy sötét pincében egy ilyennel...
-
Tyler Durden
addikt
A kaució elvesztése lehet a visszatartó erő a trükközőknek.Illetve a legnagyobb szettek kölcsönzését három korábbi problémamentes kölcsönzéshez kötnék. Valamint egyszerre egy ember, csak egy készletet kölcsönözhet.
Persze, egyébként értem, amit írtok, és egyetértek, hogy pl. nehéz/időigényes lesz ellenőrizniük a hiánytalanságot.
De én azért még kicsit reménykedem, hogy működhet - önző módon azért is, mert szívesen kölcsönöznék pár szettet, mert az építésük kifejezetten érdekelne, a birtoklásuk, kiállításuk már kevésbéHa ez szárba szökken, akkor tutti én is kölcsönöznék nagy készleteket. Építeni nagyon szeretek, de belefektetni/letárolni nem akarok, csak kivételes esetekben.
-
Zotyipotyi
tag
A kaució elvesztése lehet a visszatartó erő a trükközőknek.Illetve a legnagyobb szettek kölcsönzését három korábbi problémamentes kölcsönzéshez kötnék. Valamint egyszerre egy ember, csak egy készletet kölcsönözhet.
Persze, egyébként értem, amit írtok, és egyetértek, hogy pl. nehéz/időigényes lesz ellenőrizniük a hiánytalanságot.
De én azért még kicsit reménykedem, hogy működhet - önző módon azért is, mert szívesen kölcsönöznék pár szettet, mert az építésük kifejezetten érdekelne, a birtoklásuk, kiállításuk már kevésbé -
Pötyi
őstag
Kb merlegre rateve tudod h hianyzik e valami. Felteve ha van pontos merleg. De ha hianyzik. Mond meg mi hianyzik.
En biztos figeket nem tennek bele. De kivancsi vagyok hany evesek otlete ez. Elegge naivak szerintem is.Ez profibban igy nézz ki:
Állando bolt berlese ahol jatszhatsz es epithetsz. Adott szettre megvan mennyi orat kapsz berben a boltban.
+ bricklink bolt egyfajta PAB fal nagyon sok elemmel + sajat mocok arulasa a boltban.. kaffa hely lenne.. =) Ilyet még senki se tud itthon.. felteszem egy lengyel mar tudhat ilyet.. =)Vannak mar tarsasjatek helyek Budapesten. Ugyanez lenne. =) De biztos en ulok forditva a lovon. =) Ha a lotton nyerek mert fogok. Biztos inditok egy ilyen vallalkozast. =)
A rossz indulat egybol a poszt alatt. De magyar facebook sajatossaga. Kicsit jobban olvasom a napokban de amennyi rossz indulat még mindig van az emberekben.. hanyinger.. es duhito. =) De hadd legyenek ilyenek szivuk rajta. =)
Az a mérleges megoldás is kétségeket támaszt bennem. Mondjuk kivesz a bérlő 5-6 kurrens, ritka és drága alkatrészt, majd beleömleszt a zacskóba súlyra még többet is, filléres vackokból. Ééérted, ott lesz a kölcsönzős meglőve, mert a visszavételkor még többet is mutat a mérleg. _Súlyra_ nem lesz hiány. Sok sikert kívánok neki, hogy rájöjjön, mi hiányzik a 6000 darabos készletből! Illetve idővel biztos rájön majd, de a ráfordított időt figyelembe véve nagyon aránytalan lesz a készletek pontos darabszámát leltározni minden kölcsönzéskor.
-
sb
veterán
Ezt én sem értem, idén linkeltem cikket róla, hogy elég korrekt íves elemrendszert hozott össze a Lego.
Ez itt pl. jó ide. Van hozzá 4x4 roud plate, inverz megfelelője még nincs de snot-ban megfordítható lett volna. Ha elforgatom 90 fokkal akkor a közepébe még a pötty is jobban kiadja szvsz. Pirosban mondjuk nem gyártják asszem, lehet emiatt hagyták ki.

Kölcsönzés:
Nekem is az az első gondolatom, hogy Mordorban ez nagyon rossz helyre született. Engem az is sokkol, hogy minden boltban a feltépett Lego újságokat/könyveket/minifig dobozokat látom figura nélkül. Anno ezen fennakadtam, ma már mindennapos.
De szerintem pl. sokan az Alzából is "kölcsönzik" a készleteket...

szerk: A rosszindulatnak szerintem sok alapja van itthon. Van az az "iskola" amit egy gyerek megtanulhat, hogy gyk. ami nem a tiéd arra jobban vigyázz mint a sajátodra, mert felelős vagy érte. Ez szerintem nem jellemző itthon. Nem belemenve a részeltekbe, de politikai/társadalmi oldalról is sokan kihozták már ezt okosabbak, hogy itthon miben szocializálódott a társadalom: "hazaviszed a gyárból és leeszed a menzán". "Okosba", soha nem korrekten.
-
sb
veterán
Akinek kimaradt a kék családi ház, annak egy kis kárpótlás. Hasonló a felépítése (így képeken keresztül persze).
Az egy kicsit mélyebb volt, de ez az trend.
Az ilyen épületeket szeretem és illik a téli falu miliőbe.
Ami még pozitív, hogy a szánon kívül (na meg a karifán, de azt kvázi beépítettnek is tekinthető) nincs további bizbasz apróság, tereptárgy, kerítés...stb szvsz...Az új, keskenyebb szarvas szán mellé kapunk egy hasonló méretű lovas szánt. Ez lesz a menetrendszerinti közlekedési eszköz a falumban
és még van 2 db konflis.
HP haunted house (vagy mi a neve annak a romos téliesített háznak) is lekerül szerintem idén
Formálódik a dolog, hangulatos lesz.Nagy HP vonat helyett a City lesz beépítve.
Oké ezt "megvettem"-nek nyilvánítom
manokaj
Még mindig nem bánod, hogy nem lesz téli falu performanszod?
Kb. leírtál mindent.
Pro:
- Téli és jól is néz ki, semmi extra. Hangulat rendben. Ennyi elég.
- Megvan a fa, kis szán, de nincs tele sok extrával ami egy idő után, gyűjtésben sok lehet.Kontra ugyanez:
- Téli és simán csak jól néz ki... mint az előző házikók.
- A kötelező 1-2 extra, pl. fa is olyan mint a mobil WC City-ben. Aki gyűjti annak ez a tizenhatodik kb.
Ettől még valószínűleg jöhet ha befér valahova. Végül is a falu nem arról szól, hogy mindig új/egyedi cucc legyen benne, hanem pár hasonlóan hangulatos ház...
@Crus
110 EUR elvileg, sztem a 42-3k-s kategória lesz. -
Piistii
tag
Hely hiánnyal kapcsolatban szembejött velem egy érdekes elképzelés Facebookon a Lego adok-veszek csoportban, amely egyébként már nekem is megfordult a fejemben, hogy vajon működne-e: Lego kölcsönzés.
Egyelőre még nem indult el, csak igényeket mérnek fel, de elsőre szimpatikus dolognak tűnik, és remélem, hogy eljut a megvalósításig. Így olyan szettek is eljutnának hozzám, amit szívesen megépítenék, de vagy helyem nincs hova rakni vagy pedig sokallom az árát.
Ahogy többen is mondták itt Magyarországon biztos nem . 1 hét sem kell és már hiányosan jönne vissza a készlet . Ott idegeskedni vele persze addig nem tudod megint kölcsön adni míg nem lesz teljes . Sok a nem becsületes ember...
-
Mozaart
aktív tag
Kb merlegre rateve tudod h hianyzik e valami. Felteve ha van pontos merleg. De ha hianyzik. Mond meg mi hianyzik.
En biztos figeket nem tennek bele. De kivancsi vagyok hany evesek otlete ez. Elegge naivak szerintem is.Ez profibban igy nézz ki:
Állando bolt berlese ahol jatszhatsz es epithetsz. Adott szettre megvan mennyi orat kapsz berben a boltban.
+ bricklink bolt egyfajta PAB fal nagyon sok elemmel + sajat mocok arulasa a boltban.. kaffa hely lenne.. =) Ilyet még senki se tud itthon.. felteszem egy lengyel mar tudhat ilyet.. =)Vannak mar tarsasjatek helyek Budapesten. Ugyanez lenne. =) De biztos en ulok forditva a lovon. =) Ha a lotton nyerek mert fogok. Biztos inditok egy ilyen vallalkozast. =)
A rossz indulat egybol a poszt alatt. De magyar facebook sajatossaga. Kicsit jobban olvasom a napokban de amennyi rossz indulat még mindig van az emberekben.. hanyinger.. es duhito. =) De hadd legyenek ilyenek szivuk rajta. =)
Kulon helyiseg ceges csapatepitoknek akik imadnak egy swt. UCS osszerakas. Stb. =) Hatterben sw film megy stb stb..
-
Mozaart
aktív tag
Csináltak már ilyet vagy tíz éve. Az a rizikó benne, hogy hiányosan kaphatod vissza. Sok időd elmegy a szortírral. Neked kell pótolnod a hiányzó alkatrészeket. Murphy szerint nem a gyakori 20,- Forintos, hanem a 120,- Forintos ritka alkatrész fog hiányozni. (Vagy a 6-8 ezer Forintos emberke.) Az ügyfeled meg tágra nyílt szemmel fog vitatkozni veled, hogy dehát ők pótolták az elveszett, vadonatúj homokszínű alkatrészt - egy megrágott pirossal! Darabra megvan, nem? Akkor meg miért fizetne kártérítést?!? Különben meg amúgy se lesznek hajlandók a kétszázezres készlet kikölcsönzésekor letenni biztosítéknak az árát, hiszen ha lenne annyi pénzük, akkor megvennék.
Szóval nem ajánlom. Dehát a döntés a tied...
-
Napfénysüti
nagyúr
Hely hiánnyal kapcsolatban szembejött velem egy érdekes elképzelés Facebookon a Lego adok-veszek csoportban, amely egyébként már nekem is megfordult a fejemben, hogy vajon működne-e: Lego kölcsönzés.
Egyelőre még nem indult el, csak igényeket mérnek fel, de elsőre szimpatikus dolognak tűnik, és remélem, hogy eljut a megvalósításig. Így olyan szettek is eljutnának hozzám, amit szívesen megépítenék, de vagy helyem nincs hova rakni vagy pedig sokallom az árát.
Ez az elképzelés Magyarországon szerintem esélytelen.
-
RapaNui1
senior tag
Csináltak már ilyet vagy tíz éve. Az a rizikó benne, hogy hiányosan kaphatod vissza. Sok időd elmegy a szortírral. Neked kell pótolnod a hiányzó alkatrészeket. Murphy szerint nem a gyakori 20,- Forintos, hanem a 120,- Forintos ritka alkatrész fog hiányozni. (Vagy a 6-8 ezer Forintos emberke.) Az ügyfeled meg tágra nyílt szemmel fog vitatkozni veled, hogy dehát ők pótolták az elveszett, vadonatúj homokszínű alkatrészt - egy megrágott pirossal! Darabra megvan, nem? Akkor meg miért fizetne kártérítést?!? Különben meg amúgy se lesznek hajlandók a kétszázezres készlet kikölcsönzésekor letenni biztosítéknak az árát, hiszen ha lenne annyi pénzük, akkor megvennék.
Igen, sajnos mindig lesznek olyan emberek akik megpróbálják a rendszert kihasználni és ez miatt már most mondom, hogy nem fog működni, vagy hamar kútba esik a terv.
-
Crus
addikt
A guminő kölcsönzéshez tudnám ezt leginkább hasonlítani...
-
Pötyi
őstag
-
Zotyipotyi
tag
-
Mozaart
aktív tag
A szánt ha tolod akkor a lovacska ugrik a repaert fel. Anno mint a kinder tojas jatekoknal.
Ha jol olvasom a kepet. Amugy tetszetos. Ha mar ott tartanek hogy lenne Varoskam. Es lenne egy teli sarka. Tehat csak egy sarok kap havat majd pl akkor ez ott lenne. 
Van mar oda egy virtualisan atepitett tuzolto szett allomasom ami kész van Studioban is. Ha idom lesz dobok ide rendert rola. =)
-
Throme
veterán
Igen, az egy szuperjó funkció és itt, az új házban a mélység csökkentésnek ez is átka, hogy csökken a funkciók lehetősége. Azért kíváncsi vagyok, hogy itt lesz valami trükk, ami a képekről nem ugrik le.
Nem Te lennél, ha nem ilyen témát dobtál volna be
-
Dilikutya
félisten
Akinek kimaradt a kék családi ház, annak egy kis kárpótlás. Hasonló a felépítése (így képeken keresztül persze).
Ami még pozitív, hogy a szánon kívül (na meg a karifán, de azt kvázi beépítettnek is tekinthető) nincs további bizbasz apróság, tereptárgy, kerítés...stb szvsz...Az új, keskenyebb szarvas szán mellé kapunk egy hasonló méretű lovas szánt. Ez lesz a menetrendszerinti közlekedési eszköz a falumban
és még van 2 db konflis.
HP haunted house (vagy mi a neve annak a romos téliesített háznak) is lekerül szerintem idén
manokaj
A kék ház legnagyobb poénja, bár nem biztos, hogy a tervezők így akarták, de a télapó a kéményen át egyenesen a kandalló tüzébe érkezhet.
-
RapaNui1
senior tag
-
Throme
veterán
és még van 2 db konflis.
manokaj
-
Mozaart
aktív tag
-
Crus
addikt
-
Diesel38
tag
-
Tyler Durden
addikt
Ez a helyhiány amúgy a legnagyobb para a legtöbb legosnál akivel beszéltem. Gyak aki nem adja el a készleteit, annál előbb/utóbb betelik a rendelkezésre álló polc, szekrényteteje stb és onnantól annyi. /főleg ha mondjuk UCS vonalon mozog
/
Nekem nincs durván sok helyem illetve ragaszkodok a legtöbb készlethez amit beszereztem, így lassan ha akarnék se tudnék újabb készletet beszerezni, mert csak a dobozban figyelne. -
Elmör
őstag
Köszi!
Elsőre nem annyira tetszett, jobban szerettem volna az AT-ST-t megvenni amikor ezt sikerült jobb árban áprilisban, de annak meg akkor volt feljebb az ára ahonnan kérdeztem, úgyhogy végül azt később vettem meg és mégis hamarabb raktam össze. Ezt közel 5 hónapja tartogattam az egyik szekrényben.
-
Mozaart
aktív tag
Grat hozzá.. mutatós kis szett
Durva, hogy az induló ára 93 990,- volt 2024 május elsején, most meg kapni 72 490-ért boltban, akció nélkül...

-
Elmör
őstag
Főleg ez a hova teszed dolog zavar. Az árát nagyjából belövöm, hogy nekem mennyit ér meg, de a hely ha elfogy akkor azzal nem tudok mit kezdeni.
Elkezdtem a UCS Tie Interceptort (75382). Na ennek sem tudom még hol lesz helye.
-
Mozaart
aktív tag
Én is kimaradtam mind a Pokemon mind az egyéb Japán és Kínai, manga es egyéb rajzfilmekből, de valahogy a ps, xbox mizériából is, de ugyan ugy nem fogtak meg sem az amerikai sem a Csehszlovák, Lengyel és Magyar gyurmafilmek vagy mesék sem.
Nem mondom hogy nem nézek meg egy Marvel vagy egy DC filmet, de legóból ezek sem tudnak érdekelni.
Hála égnek mintha valahogy mellettem elszaladt volna a Lego és egyre kevesebb azon készletek száma mire azt mondom hogy esetleg elgondolkodom rajt.
Hidd el lesz még érdekes szett...
Bocsi. De amúgy igen döntés kérdése.Alszol rá legalább egyet > impulzus vásárlás elkerülése (lego esetén több ez mint 1
)
Miért veszed?
Mennyiért?
Hova fogod tudni tenni? -
RapaNui1
senior tag
Én is kimaradtam mind a Pokemon mind az egyéb Japán és Kínai, manga es egyéb rajzfilmekből, de valahogy a ps, xbox mizériából is, de ugyan ugy nem fogtak meg sem az amerikai sem a Csehszlovák, Lengyel és Magyar gyurmafilmek vagy mesék sem.
Nem mondom hogy nem nézek meg egy Marvel vagy egy DC filmet, de legóból ezek sem tudnak érdekelni.
Hála égnek mintha valahogy mellettem elszaladt volna a Lego és egyre kevesebb azon készletek száma mire azt mondom hogy esetleg elgondolkodom rajt.
-
apholyon
aktív tag
De örülök, hogy sosem érdekelt a Pokemon, most biztosan fájna a fejem... Habár teljesen laikusként, a 3 nagy dögöt meg a kis barna kutyaszerűt leszámítva (azok kívülállóként is jól néznek ki) a többi készlet elég ergya eddig...
-
Mozaart
aktív tag
Így ocsmány 😂
Igy is megfogják venni. Es aki szeretné atalakitja. Nekem fel se tunt a gomb alakja elsore. Figet néztem.

-
kalozhun100
őstag
-
Mozaart
aktív tag
Nyamvadt pokélabdát nem igaz, hogy nem tudták gömbölyűre csinálni.
Az élet nagy gondjai.
Tudták volna több elemszámmal, de akkor az építési élmény / ár romlik. Feltéve ha tudták volna. 
-
kalozhun100
őstag
Nyamvadt pokélabdát nem igaz, hogy nem tudták gömbölyűre csinálni.
-
Mozaart
aktív tag
-
Dilikutya
félisten
-
ssgk
aktív tag
-
Mozaart
aktív tag
Van egy [link] ilyen szettem, tudom nem lego, de olyan valamit keresek amivel az átlátszó flexibilis csövet jobban meg tudnám világítani mint amit adtak hozzá. A vége már szinte nem is világít, próbáltam keresni más alternatívát amivel ki tudnám váltani, de egyszerűen nem találok semmit. Angolul is próbáltam keresni, de reménytelen.
Ebben tudtok segíteni?Esetleg ha letudod fotozni mi az ami megvilagitja. Hogy tudjunk esetleg alternativat javasolni. Ha tud ilyet valaki. Es tedd off topikba mert nem lego. Es ejnye bejnye.

-
Bitpalace
senior tag
Van egy [link] ilyen szettem, tudom nem lego, de olyan valamit keresek amivel az átlátszó flexibilis csövet jobban meg tudnám világítani mint amit adtak hozzá. A vége már szinte nem is világít, próbáltam keresni más alternatívát amivel ki tudnám váltani, de egyszerűen nem találok semmit. Angolul is próbáltam keresni, de reménytelen.
Ebben tudtok segíteni? -
Mozaart
aktív tag
-
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
Van aki otthon van lego vilagitassal kapcsolatban? Lenne egy konkrét kérdésem, egyenlőre sehol nem találtam rá internet világában...
Köszönöm
-
Mozaart
aktív tag
Van egy olyan érzésem hogy az utóbbi évek eladatlan készleteiből, Colosseum, Notre dame, Sagrada stb rengeteg legyártott homokszín elem maradt meg amit valahogy fel kell haasználni
Lehet ez a legolcsóbban előállítható szín, ráadásul költséghatékony ha 1 készletben rengeteg van belőle. Na melyik lehet az igazság? Mindegyik vagy egyik sem?🤣Ez koltoi kerdes?
Szerintem amilyen logisztikaval rendelkezik a lego az utolso kocka elem kivan szamolva. A durva hogy ez hogy lehet automatizalva. Kulonben hogy lennének nyeresegesek. 
-
Virtues
újonc
Van egy olyan érzésem hogy az utóbbi évek eladatlan készleteiből, Colosseum, Notre dame, Sagrada stb rengeteg legyártott homokszín elem maradt meg amit valahogy fel kell haasználni
Lehet ez a legolcsóbban előállítható szín, ráadásul költséghatékony ha 1 készletben rengeteg van belőle. Na melyik lehet az igazság? Mindegyik vagy egyik sem?🤣A Sagrada Familia-t még ki se adták.
-
Crus
addikt
Ez 100% felnőtt készlet, maga a sorozat is felnőtteknek szólt.
Szóval igen... egy készlet, aminek a pozicionálása nem igazán sikerült jól, mert az AFOL-nak azért ennél több kell. Ez gyerkeknek egy babaház, amit a fiúk elunnak 30 perc alatt... nagyobbacska lányoknak esetleg. -
sb
veterán
Nekem az jutott eszembe, hogy ez egy Architecture (épület) és egy Harry Potter (félbevágott épület, vannak minifigek) keverék készlet.
Az építése élmény szerintem nem lesz jó, túlságosan egységes az épület. Jópofának jópofa, mert én szerettem a sorozatot, de ez nem elég ahhoz, hogy megvegyem.
Minas Tirith koncepció, csak fordítva. De talán a Malfoy Manor jobban hasonlít.
Szerintem sok mindennek ez a sorsa újabban, megy a spórolás ill. racionalizálás. Van ami árban sem férne bele a vevőknek - vagy ha igen, akkor is több vevő lesz kicsit olcsóbban - de nem adni kell olcsóbban, hanem faragni rajta.
Ill. méretfüggően is gondolom egyre kisebb az érdeklődés egy határ felett. Épületből szinte minden baromi nagy minifig arányosan. A legjobb a szobadísz-méret.
Stilizálva legyen meg minden része amitől a fanok szeme megakad rajta.Újabb SW szettek jöttek még szembe nemrég. Meglepődtem rajtuk, érdekesen néznek ki ilyen szempontból, de gyerek+játék célra nem rosszak szvsz. Mondjuk azok olcsóbbak ránézésre nem lettek tőle.
-
Mauzes
addikt
Akkor leszek én az első akiknek tetszik?
.Persze csak maga az épület,az hogy félbe van vágva az nem.De hátra a falhoz pont jó lenne.(max 80-ert).Ez inkább egy architecture készletnek lenne jó,de így legalább tele van minifigekkel.A bricklinkes párizsi utca hasonló, egymás mellett jól néznének ki.Persze ha az is meg lenne.
Nekem az jutott eszembe, hogy ez egy Architecture (épület) és egy Harry Potter (félbevágott épület, vannak minifigek) keverék készlet.
Az építése élmény szerintem nem lesz jó, túlságosan egységes az épület. Jópofának jópofa, mert én szerettem a sorozatot, de ez nem elég ahhoz, hogy megvegyem.
-
sb
veterán
Nekem bejön. Ahogy a többi is, Párizsi utca is ilyen volt, nagy közönségsiker nem lett belőle.
Viszont az az épület fanságból jön. Átlagvevő szemével egyetértek a fent írtakkal: elég felemás: Fél épület. Nagynak kicsi, kicsinek nagy. Már elsőre néztem mi akar lenni, 6-7 stud az valósra lefordítva a 270-es belmagasság, "polgári villa" meg 9-10... ahogy a modularokban is látjuk.Az egyetemet a végére hagytam. Ez non plus ultra. Mikor meglátom mindig sajnálom, hogy kihagytam... de mint fentebb írtam, már nem a régi idők vannak, szvsz pótolható lesz később, ha belefér. Remélem.
@Sub-ZeRo
Grat! Csak meg ne gondold magad még karácsonyig, hogy mégis mást kérsz...
-
sb
veterán
Hát nekem szerencsére egészen series11-ig bezárólag semmi sincs, ami nagyon megfogott volna... Ellenben tavaly / idén adtak ki 1-2 készletet, amit mindenképpen szeretnék beszerezni... Hely viszont nincs. Lassan eljön az idő, hogy akármennyire is ellenemre van, bele fogok kényszerülni egy készlet racionalizálásba...
Átérzem. Nekem bejön a falu és az állomás, de kizárt a rendelés. Nem férne már sehova. Plusz szokásos: ár.
Bár "apróságok" mindig jönnek, City - nem is annyira aprók , autók, munkagépek, most épp a reptéri tűzoltó volt jó áron. Mézeskalács lépegető, upscaled Santa... majd az új City gőzös is kéne, stb... a sor így is végtelen
, de nagyból már tényleg semmi nem fér.A dömping meg csak folytatódik.
Most néztem leakeket, 5000+ db Godzilla és vmi hasonló darabszámú minifig scaled Velencei városrész. Plusz nyilván lesz vmi új WV szett is.Jah, és még az új halloween-i épület is kérdéses. Bár ahogy láttam igencsak ugyanazok a vélemények neten mint itt is: darabszám/ár nem rossz, de ránézésre kicsi így félbevágva. Egy review-ban ki is emelték amit írtunk: rengeteg kis 1x1 cucc. De amúgy nem néz ki rosszul. Majd később, talán...
Visszatérve a BDP-s, ill. nagy szettekhez: azt látom amit már rég pedzegetünk itt, kicsit fullra is járt az AFOL a covid óta szvsz plusz ott hiány+fomo volt. De magától is kicsit besokall az ember ill. a dömping csak rátesz, szvsz már senkinél nincs meg az a fomo, hogy ha most nem veszi meg nem lesz hasonló, ugyanaz vagy jobb 1 év múlva. Nagy szettekből könnyebb így kiállni. (A kicsiknél, mint a fenti ábra mutatja, kissé nehezebb - nekem legalábbis biztos.
) -
Sub-ZeRo
nagyúr
Köszönöm mindenkinek!
Sajnos csak karácsony környékén lesz öszerakva, de ígérem tolok fel majd képet ahogy készül, meg elkészül.
Meg lesz egy kis öszehasonlítás is a 1989-es géppel.
-
thomeef
őstag
-
RapaNui1
senior tag
Lesz az még 80 ért is ne aggódj, persze lehet nem új, de még az is lehet, sőt biztos vagyok benne. Ha tegnap megvehettem volna a Völgyzugolyt 100k ért a Minast meg 130 ért akkor ez is lesz majd 80 k-ért is. Sokan vannak úgy hogy megépítik aztán tovább adják, mint pl én is anno. Figyelni kell és ki kell várni.
-
manokaj
tag
-
Dilikutya
félisten
-
manokaj
tag
Akkor leszek én az első akiknek tetszik?
.Persze csak maga az épület,az hogy félbe van vágva az nem.De hátra a falhoz pont jó lenne.(max 80-ert).Ez inkább egy architecture készletnek lenne jó,de így legalább tele van minifigekkel.A bricklinkes párizsi utca hasonló, egymás mellett jól néznének ki.Persze ha az is meg lenne.
-
RapaNui1
senior tag
Lehet ez a legolcsóbban előállítható szín, ráadásul költséghatékony ha 1 készletben rengeteg van belőle. Na melyik lehet az igazság? Mindegyik vagy egyik sem?🤣 -
Throme
veterán
Legókám nem lesz ez így jó. Folyamatosan jönnek ezek a félbevágott izék, mert ha teljes lenne, ember nem lenne aki a jelenlegi árazásotok mellett 200k-t fizetne ezekért. Ez így nem nagyon megy tovább... az AFOL réteg is egyre jobban elveszítette a lelkesedését és itt most nem a hazai mikro rétegről beszélek, hanem globálisan. Ráadásul a konkurencia piszkosul nyomul... és ti még mindig nem vagytok képesek világítás témában előbbre lépni.
Kérdés kinek készült. Felnőtteknek, akik kiállítják? Akkor nem jó, hogy nem teljes épület.
Gyerekeknek készült? Akkor lehet jó, mert könnyen hozzáférhető, játszható. -
Crus
addikt
Legókám nem lesz ez így jó. Folyamatosan jönnek ezek a félbevágott izék, mert ha teljes lenne, ember nem lenne aki a jelenlegi árazásotok mellett 200k-t fizetne ezekért. Ez így nem nagyon megy tovább... az AFOL réteg is egyre jobban elveszítette a lelkesedését és itt most nem a hazai mikro rétegről beszélek, hanem globálisan. Ráadásul a konkurencia piszkosul nyomul... és ti még mindig nem vagytok képesek világítás témában előbbre lépni.
-
balint82
senior tag
-
RapaNui1
senior tag
Ilyen van nekem szólj nyugodtan

Ok
-
Tyler Durden
addikt
-
RapaNui1
senior tag
Én ma reggel megvehettem volna a Minas Tirithet igaz összerakva de minden figurával dobozzal stb, illetve a Völgyzugolyt 240k-ért, de már ne keressétek eladta az illető. Gondolkodtam rajt de nem vitt rá a lélek.
-
Sanraith
aktív tag
Egyetértek, jöjjön a Pokémon minifig series 1-100 zsákbamacska készlet, évekig ellennének belőle.
-
Mozaart
aktív tag
-
Dilikutya
félisten
72154 figurái. 259,99€ lesz a készlet. 🙂
-
Throme
veterán
Hát nekem szerencsére egészen series11-ig bezárólag semmi sincs, ami nagyon megfogott volna... Ellenben tavaly / idén adtak ki 1-2 készletet, amit mindenképpen szeretnék beszerezni... Hely viszont nincs. Lassan eljön az idő, hogy akármennyire is ellenemre van, bele fogok kényszerülni egy készlet racionalizálásba...
Javaslom a polcok felszerelését, magasabbra is, mint az szokás, valamint ha van technic jármű, jellemzően autó, akkor rendelj fali akasztót hozzájuk, vagy ha nincs, akkor majdnem bármilyet.
Nekem ez tűzoltás volt az utóbbi időben.
Gyakorlatilag minden szettet szeretek, amit beszereztem, így nem igazán tudnék eladni belőle, pláne nem úgy, ahogy azt RapaNui1 szokta.
-
apholyon
aktív tag
Véletlenül felnéztem a BDP oldalára és már fent vannak az októberi széria új fotói a magyar árakkal együtt.
Korábban erősen gondolkodtam a Fishermann Villagen, de a jelenlegi fotók alapján nem adja annyira mint az eredeti koncepció.
Ami viszont tetszik és árban is elég jónak tűnik az a sutötökös kert és a teher átrakó állomás.
A kettő együtt kijönne 1 százasból, így még meggondolom, majd meglátjuk.Hát nekem szerencsére egészen series11-ig bezárólag semmi sincs, ami nagyon megfogott volna... Ellenben tavaly / idén adtak ki 1-2 készletet, amit mindenképpen szeretnék beszerezni... Hely viszont nincs. Lassan eljön az idő, hogy akármennyire is ellenemre van, bele fogok kényszerülni egy készlet racionalizálásba...
-
hami85
aktív tag
Véletlenül felnéztem a BDP oldalára és már fent vannak az októberi széria új fotói a magyar árakkal együtt.
Korábban erősen gondolkodtam a Fishermann Villagen, de a jelenlegi fotók alapján nem adja annyira mint az eredeti koncepció.
Ami viszont tetszik és árban is elég jónak tűnik az a sutötökös kert és a teher átrakó állomás.
A kettő együtt kijönne 1 százasból, így még meggondolom, majd meglátjuk.sütőtökös is eléggé le lett redukálva az eredeti ötlethez képest...Számomra kimarad mindegyik. Western témát elengedtem úgyhogy az sem fog kelleni.
-
RapaNui1
senior tag
A kettő együtt kijönne 1 százasból, így még meggondolom, majd meglátjuk. -
manokaj
tag
-
LÁZ
Topikgazda
-
po1son
addikt
-
Elmör
őstag
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
Pötyi
őstag
-
hami85
aktív tag
Zelda 40. évfordulós aklalomból várható egy szett, ha lehet hinni a leaknek.
https://stonewars.com/news/lego-zelda-link-epona-77094/Akit érdekel @SAH - 3000 pontért beváltható...

-
Jacob Gibbs
tag
Zelda 40. évfordulós aklalomból várható egy szett, ha lehet hinni a leaknek.
https://stonewars.com/news/lego-zelda-link-epona-77094/ -
Neurotoxin
őstag
-
Crus
addikt
All time kedvencem:

-
ripla
addikt
Hachiroku24 nevű Reddit-felhasználó saját diorámája.
-
Bencus88
nagyúr
-
Throme
veterán
-
LÁZ
Topikgazda
pléjsztésön gwp #astrobot
-
manokaj
tag
-
Elmör
őstag
-
manokaj
tag
-
tomee007007
addikt
Akinek izgalmas lehet: allegro-n (eladó: MALL) Arkham Asylum 88.975 Ft
-
Neurotoxin
őstag
Day 1 rendelve, 46 Ft-ra jött ki nekem egy alkatrész a GWP-vel együtt, ami mostanság egy licencelt(!) készlet esetében bizony elég jónak számít. Pl. 42239 Batmobile Tumbler. 100 HUF = 1 alkatrész.
De nincs azzal semmi gond, ha neked nem az eseted, ez tényleg elég fanservice cucc. A készletet - ahogy írtam - a neten láttam jobb áron már, amiben nyilván benne vannak a FB, jófogás, Vinted és tsai oldalak. 56k volt a legalja amire emlékszem, term. GWP nélkül.
"mindjárt betöltöm a 40-et"
Fiatalság bolondság.
Blokk birodalom egy reseller, egy teljesen törvényesen működő online shop. Nyilván nem fogja 23k bruttóért adni, hiszen kereskedő, boltot bérel/tart fent, adózik, etc.
Szerintem félreértetted, nekem tetszik a szett, be is fogom szerezni, de nem minden áron (szándékosan írtam külön). Bocsi, a “neten láttam”, nekem webshopokat/viszonteladókat jelent és a “ha eladom a GWP-t, akkor nekem ennyiben/annyiban fájt a szett” matekot sem akarom szándékosan érteni..Persze, Marketplacen, Vinteden (egyik sem az én világom), Jófogáson biztosan lesz 60e alatt is.
-
Elmör
őstag
Sziasztok!
Ezt a szettet még júniusban vettem, akkor linkeltem is, hogy nagyon lement allegron az ára, a 8k-s kuponnal 76 ezer Ft-ért érkezett hozzám csak a nyaralás előtt nem volt elég időm nekikezdeni és először még gondolkoztam is rajta, hogy inkább majd eladom, nem rakom össze. Viszont most augusztus végén megnéztem róla egy videót és megtetszett, ma este végeztem vele. Az aprólékos részletek, a sok figura és az elhúzható cellaajtók valamint a moduláris épület miatt is megérte, baromi jó volt építeni. A 24 zacskóval nem is akadt gondom, de a 65 matrica az kiakasztott, főleg, hogy a minőség sem olyan mint régen, ha véletlenül mellé ragaszt az ember akkor alig akar lejönni utána meg alig akar már megmaradni. Az üveg alkatrészek megint nem külön csomagolva jöttek, pedig a legonak emiatt már sokszor panaszkodtam, amikor kérdezik egy-egy szettről a véleményt. Most már csak 1 Batman sarkot kell létrehozni (egyelőre a Strange ház mellé került), mert a Tumbler mellé még szeretném majd az új Batmobilt és amit a filmben használtak a legújabb részben azt is szintén később.
-
RapaNui1
senior tag
Jaj de nagyon utáltam. Az enyém ki volt chippelve és hol elfogadta hol nem az írott játékokat. Mivel használtan vettem sokat szenvedtem a fedlappal is amikor nem záródott be rendesen, a karokkal is stb, szóval nekem inkább rossz emlékeim vannak vele kapcsolatban mint jó élményeim, nagyon utáltam, utána jött az xbox 360, na az sem volt a kedvencem, bár a Guitar Hero nem volt rossz. Az igazi áttörés számomra a Ps4 volt most meg a Ps5. A ps4 most is megvan ahogy az 5 is, de már játszani se nagyon játszok. Nekem a játékok közt az etalon a Last of Us, Uncharted 4 én ezeket szeretem na meg az AC Origins, egy két Tomb Raider és ennyi, nekem a többi ennyi idősen már túl pörgős és bonyolult.
, de ez Legóvból se tetszik jobban, legszívesebben összetörném. -
RapaNui1
senior tag
Day 1 rendelve, 46 Ft-ra jött ki nekem egy alkatrész a GWP-vel együtt, ami mostanság egy licencelt(!) készlet esetében bizony elég jónak számít. Pl. 42239 Batmobile Tumbler. 100 HUF = 1 alkatrész.
De nincs azzal semmi gond, ha neked nem az eseted, ez tényleg elég fanservice cucc. A készletet - ahogy írtam - a neten láttam jobb áron már, amiben nyilván benne vannak a FB, jófogás, Vinted és tsai oldalak. 56k volt a legalja amire emlékszem, term. GWP nélkül.
Fiatalság bolondság.
Blokk birodalom egy reseller, egy teljesen törvényesen működő online shop. Nyilván nem fogja 23k bruttóért adni, hiszen kereskedő, boltot bérel/tart fent, adózik, etc.
Ha valakit érdekel ez a gwp 21.500ft ért megveheti a jófogáson Lana102 fórumtársunktól DotaBricks2 nicknév alatt. Ez az egyetlen hirdetés van fent x-file gwp alatt. Szerintem ez korrekt ár.
-
Crus
addikt
Körülbelül 45-50k Ft (140 ajró) körül kellett volna nyitnia, akkor egy szót sem szólnék. Kb ekörül kezdek el gondolkozni a beszerzésén. Egyértelműen az AFOL-nak, azon belül is leginkább a 30-as/40-es korosztálynak szól, de pont ezért gondolja úgy a Lego, hogy ez az ár belefér..
Nem tudom, hogy hol láttad ezt a készletet neten 60k alatt, ez sosem volt még ennyiért hivatalos viszonteladóknál sem (pedig néztem osztrák, szlovák webshopokat is, EUR-ban sem ment még 200 alá). Jófogáson, illetve egyéb marketplacen sem találkoztam még a készlettel.Az meg, hogy kinek mit jelent (átlag legósnak?
, ilyen árak mellett létezik még egyáltalán ilyen?), egyáltalán nem érdekel, nekem tetszedjen, egyébként is mindjárt betöltöm a 40-et
A GWP csak akkor érdekelne, ha megtudnám vele csinálni a fent linkelt, eredeti készlettel történő "összeháziasítást". 22e Ft+ pk Ebay-ről nem rossz, de láttam már pl. Blokk Birodalomnál 35(?)e Ft-os áron is, de annyiért nyugodtan kenjék a hajukra.
Fiatalság bolondság.
-
RapaNui1
senior tag
Akkor ez egy teljesen egyedi eset. Így már érthető
-
gaga33
tag
94.000ft volt a Mall-nál, volt egy 8000ft-os kuponom, és egy 3000ft-os jóváirásom egy megnyomódott csomag megtartása miatt kaptam. Így 94.000-8.000=86.000-3.000=83.000
Az ügyfélszolgálat engedélyezte egyszerre használni. Jó fejek voltak.
-
RapaNui1
senior tag
-
LÁZ
Topikgazda
ez is az is #október
-
Xboxone40
csendes tag
Én is láttam 93k-ért az Allegrón sokáig (1hét minimum) bár az 9k kuponnal 84k
-
apholyon
aktív tag
"Vonatnál nálam az idei City nosztalgia gőzös lesz a befutó."
Behúzva (asszem, bakker annyi cucc áll itt dobozban, hogy már azt se tudom mi van meg... nem nagy dolgok, sok kisebb szett... ez az év ilyen ... volt pár sz@rság és ezzel -is- kompenzálok... )
Meglévő fehér elemekkel lehet téliesítem és most a piros HP vonat helyett ez lesz a téli szettek mellett. (még a Fő utca villamos aminek rezeg a léc idén).Csatlakozom, lehet nálam is az a vonat lesz a WV-be...
Sajnos ehhez is csatlakozom: "bakker annyi cucc áll itt dobozban, hogy már azt se tudom mi van meg... nem nagy dolgok, sok kisebb szett... ez az év ilyen ... volt pár sz@rság és ezzel -is- kompenzálok... " -
RapaNui1
senior tag
Behúzva (asszem, bakker annyi cucc áll itt dobozban, hogy már azt se tudom mi van meg... nem nagy dolgok, sok kisebb szett... ez az év ilyen ... volt pár sz@rság és ezzel -is- kompenzálok... )
Meglévő fehér elemekkel lehet téliesítem és most a piros HP vonat helyett ez lesz a téli szettek mellett. (még a Fő utca villamos aminek rezeg a léc idén).Egyébként ha a jövőben veszek legót az az Icons autókon kívül a City termékcsaládbol fog kikerülni
-
RapaNui1
senior tag
A nagy hajót én is nézegettem de kuponnal se láttam allegrón soha 94k-nál olcsóbban, mikor volt ez 83k és mekkora kuponnal, mert mostanában pl. csak 3k-s kuponok érkeznek gondolom azért mert mostanában szinte onnan se veszek semmit
-
Throme
veterán
Meglévő fehér elemekkel lehet téliesítem és most a piros HP vonat helyett ez lesz a téli szettek mellett. (még a Fő utca villamos aminek rezeg a léc idén). -
Dilikutya
félisten
Önmagában nem rossz, de a másik szán a nyáron is volt 12-13 körül a Müllerben, Tescoban. Nyilván aki nem tudott róla, annak az új marad.
-
Neurotoxin
őstag
Úgy gondolják... és jól. Ez a készlet nem mostanában fog újra megjelenni, ebből nem lesz 12. újrakiadás. Figek is elég egyediek. A téma extrém egyedi. A rajongóbázisa még mindig nem kicsi, de nyilván AFOL réteg a célcsoport.
Onnan látszik, hogy nagyot ment előrendelésben, hogy elég hamar nem volt már hozzá GWP és előrendelésben aztán pár nap alatt maga a fő készlet is elfogyott. Jelenleg is csak utánrendelhető.
Evidens, hogy ez rajongóknak szól... egy sima legósnak ez csak valami ufós izé, valami régi sorozatból. De láttam már neten 60k alatt is, biztos idővel lesz ez olcsóbb, de a GWP ára is 22k jelenleg EU sellertől + p.k.
Körülbelül 45-50k Ft (140 ajró) körül kellett volna nyitnia, akkor egy szót sem szólnék. Kb ekörül kezdek el gondolkozni a beszerzésén. Egyértelműen az AFOL-nak, azon belül is leginkább a 30-as/40-es korosztálynak szól, de pont ezért gondolja úgy a Lego, hogy ez az ár belefér..
Nem tudom, hogy hol láttad ezt a készletet neten 60k alatt, ez sosem volt még ennyiért hivatalos viszonteladóknál sem (pedig néztem osztrák, szlovák webshopokat is, EUR-ban sem ment még 200 alá). Jófogáson, illetve egyéb marketplacen sem találkoztam még a készlettel.Az meg, hogy kinek mit jelent (átlag legósnak?
, ilyen árak mellett létezik még egyáltalán ilyen?), egyáltalán nem érdekel, nekem tetszedjen, egyébként is mindjárt betöltöm a 40-et
A GWP csak akkor érdekelne, ha megtudnám vele csinálni a fent linkelt, eredeti készlettel történő "összeháziasítást". 22e Ft+ pk Ebay-ről nem rossz, de láttam már pl. Blokk Birodalomnál 35(?)e Ft-os áron is, de annyiért nyugodtan kenjék a hajukra.
-
sb
veterán
Ez a szán olyan, mint a speed champion 6 stud vs 8 stud

Nekem is megvan az előző, de valahogy ez jöhet a téli faluhoz.Nagy mikulás nekem is megvan (idén lesz megépítve) ezért se kell a mami
Kíváncsi vagyok az idei fő karácsonyi szettre. A tavalyi vonat nincs meg, mert a régi futkározik a fenyőfa körül.
Viszont, akinek nincs karácsonyi vonata és nem téliesített valamelyik HP vagy City vonatot, annak szerintem szuper.
Egyformán gondolkodunk. A szán valóban jó amúgy, csak kicsi. De minden ár kérdése, amúgy pluszban elférne, ez nem lóg ki a meglévők közül.
A többit viszont ártól függetlenül kihagyom, azok más kategóriába tartoznak.Vonatnál nálam az idei City nosztalgia gőzös lesz a befutó.
-
gaga33
tag
Én imádom és így a legritkább szett is meg lett nem arany áron
A nagy hajó az Allegrón 83k volt kuponnal. Elég "olcsón meg lett a három szett" Remélem lesz még nem áll le a téma, bár ez most a 60.évfordulóra készült Paramount collab. -
hami85
aktív tag
-
HUN_Sector
őstag
-
gaga33
tag
-
Throme
veterán
Nálam is off mind, pluszban a szán is mert megvan a "rendes".
Ill. nagy mikulás is itthon figyel már dobozban. Első upscaled figura lesz annyira bejön, ellentétben a miku nénivel.Szóval ez jó kör volt, sok zseton megmarad így.
Mindig izgulok a kari cuccok megjelenésénél, mert a gyengém. De mostanában elég jól sikerül eltalálni mi nem kell.@Crus
Egyetértek. Listában láttam, hogy a régi szán kifut de gyanúsan olcsón jön új. Vártam, hogy mit feleznek rajta. Mindent.
szerk: Azé' kis szarvas kellett bele...
Ez a szán olyan, mint a speed champion 6 stud vs 8 stud

Nekem is megvan az előző, de valahogy ez jöhet a téli faluhoz.Nagy mikulás nekem is megvan (idén lesz megépítve) ezért se kell a mami
Kíváncsi vagyok az idei fő karácsonyi szettre. A tavalyi vonat nincs meg, mert a régi futkározik a fenyőfa körül.
Viszont, akinek nincs karácsonyi vonata és nem téliesített valamelyik HP vagy City vonatot, annak szerintem szuper.
-
apholyon
aktív tag
-
sb
veterán
Megfelezték a szánt? Ettől függetlenül lehet ezt beszerzem.
Mikulás asszonyságot viszont nem.A dátumos mikulás jófej, de nem hiszem, hogy meglesz. Tavaly ki sem tettem sehová a mikulásos brickheadz-eket, hógömböt, diótörő brickheadz-et és egyéb gwp-t.
Manó nem.
Zokni (korábbi hsz-ben láttam) nem.
Gömbdíszeket visszahozhatnák, illetve folytathatnák újabbakkal....
Nálam is off mind, pluszban a szán is mert megvan a "rendes".
Ill. nagy mikulás is itthon figyel már dobozban. Első upscaled figura lesz annyira bejön, ellentétben a miku nénivel.Szóval ez jó kör volt, sok zseton megmarad így.
Mindig izgulok a kari cuccok megjelenésénél, mert a gyengém. De mostanában elég jól sikerül eltalálni mi nem kell.@Crus
Egyetértek. Listában láttam, hogy a régi szán kifut de gyanúsan olcsón jön új. Vártam, hogy mit feleznek rajta. Mindent.
szerk: Azé' kis szarvas kellett bele...
-
LÁZ
Topikgazda
-
Crus
addikt
-
Throme
veterán
Megfelezték a szánt? Ettől függetlenül lehet ezt beszerzem.
Mikulás asszonyságot viszont nem.A dátumos mikulás jófej, de nem hiszem, hogy meglesz. Tavaly ki sem tettem sehová a mikulásos brickheadz-eket, hógömböt, diótörő brickheadz-et és egyéb gwp-t.
Manó nem.
Zokni (korábbi hsz-ben láttam) nem.
Gömbdíszeket visszahozhatnák, illetve folytathatnák újabbakkal....
-
Dilikutya
félisten
Jönnek az ünnepek.
40866
-
Dareiosss
senior tag
-
Crus
addikt
Én sosem szerettem igazán az x aktákat, mindig vártam hogy végre kiderüljön valami aztán emlékeim szerint sosem derült ki semmi vagy nem az amire számítottak.
Nekem talán egyetlen olyan készlet volt vagy kettő amire azt mondtam hogy kell, de azóta azokat is elengedtem az egyik a Home Alone ház, a másik az Ecto-1.
Valahogy sem a régi világ sem a modern kor ( DC, Marvel) készletei nem vonzanak annyira.Mondjuk a Tradicionális kínai fogadót szívesen összeraknám, de az új HP szett az valami szörnyű lett szerintem.
Nekem iszonyat nagy kedvenc volt... teljesen ráfüggtem anno.
Home Alone nagyon alapvetés igen, az nekem is kötelező volt.DC és Marvel... utóbbit nem csípem, előbbiből van pár "batmenes kocsi" (copyrájt: fiam), meg Arkham Asylum várja az összerakást, fiam szülinapjára :-)
Az új HP szett FELE áron se kéne. Komolyan. Gáz.
-
RapaNui1
senior tag
Úgy gondolják... és jól. Ez a készlet nem mostanában fog újra megjelenni, ebből nem lesz 12. újrakiadás. Figek is elég egyediek. A téma extrém egyedi. A rajongóbázisa még mindig nem kicsi, de nyilván AFOL réteg a célcsoport.
Onnan látszik, hogy nagyot ment előrendelésben, hogy elég hamar nem volt már hozzá GWP és előrendelésben aztán pár nap alatt maga a fő készlet is elfogyott. Jelenleg is csak utánrendelhető.
Evidens, hogy ez rajongóknak szól... egy sima legósnak ez csak valami ufós izé, valami régi sorozatból. De láttam már neten 60k alatt is, biztos idővel lesz ez olcsóbb, de a GWP ára is 22k jelenleg EU sellertől + p.k.
Én sosem szerettem igazán az x aktákat, mindig vártam hogy végre kiderüljön valami aztán emlékeim szerint sosem derült ki semmi vagy nem az amire számítottak.
Nekem talán egyetlen olyan készlet volt vagy kettő amire azt mondtam hogy kell, de azóta azokat is elengedtem az egyik a Home Alone ház, a másik az Ecto-1.
Valahogy sem a régi világ sem a modern kor ( DC, Marvel) készletei nem vonzanak annyira.Mondjuk a Tradicionális kínai fogadót szívesen összeraknám, de az új HP szett az valami szörnyű lett szerintem.
-
Crus
addikt
Ha olyan szettet ad ki a Lego, amihez van kötődésem, megveszem. Olyanért eddig sem adtam pénzt, ami nem tetszett vagy csak kicsit tetszett, de túlzásnak tartottam, hogy megvegyem és egyszer összerakjam. Én abszolút irigyellek, hogy működött nálad a 'kíváncsiságból megépítem, visszabontom és eladom model', de amennyit építettél már, az nekem 30 évre elegendő lenne
Nekem utóbbihoz már nincs elég erőm. (Már attól borsódzik a hátam, amikor a Jófogásra fel kell töltenem valamit, aztán szenvedni a sok féleszűvel, hogy "Bro, aztán a feléből mennyit engedsz?", "Csere érdekel-e?", "Fel tudod-e adni a világ végére?" meg a többi sz*rság.) Úgy tolja ki magából a szetteket a Lego, hogy előbb vagy utóbb lesz valami szerelem. Pl. +1. A SW Lambda shuttle-re
@Crus: Az X-akták tetszik, de még 65e-ért sem éri meg nekem, majd Karácsony előtt az Alzától behúzom valami akció keretében, ráér. Továbbra is tartom, hogy 70e környékén, szimplán a lehúzás kategória. Vagy tényleg úgy gondolják Legoék, hogy van az az egyszeri vásárló, aki hajlandó ennyit áldozni egy polcdíszért.
-
Neurotoxin
őstag
Én nem tudom mi van velem ezért is nem nagyon szennyezem már a topicot, de annyira kiábrándultam a legóból vagy nem is tudom mi történt velem ezen a téren, hogy szinte egyetlen készlet, köztük ez sem mozgat már meg és nem érzem azt a késztetést sem a vásárlás vagy összeralás iránt mint régebben.
Volt egy nagy fellángolásom 40 éves korom után egészen mostanáig, de most még a félig összerakott készletek befejezése is nehezemre esik nemhogy egy új megvásárlása vagy összerakása.
Egyszerűen mintha hirtelen mások lettek volna a prioritások. Azért követem még a fórumot, naponta megnézem a híreket, de olyan nagy láz nem lesz mint eddig volt.
Ha olyan szettet ad ki a Lego, amihez van kötődésem, megveszem. Olyanért eddig sem adtam pénzt, ami nem tetszett vagy csak kicsit tetszett, de túlzásnak tartottam, hogy megvegyem és egyszer összerakjam. Én abszolút irigyellek, hogy működött nálad a 'kíváncsiságból megépítem, visszabontom és eladom model', de amennyit építettél már, az nekem 30 évre elegendő lenne
Nekem utóbbihoz már nincs elég erőm. (Már attól borsódzik a hátam, amikor a Jófogásra fel kell töltenem valamit, aztán szenvedni a sok féleszűvel, hogy "Bro, aztán a feléből mennyit engedsz?", "Csere érdekel-e?", "Fel tudod-e adni a világ végére?" meg a többi sz*rság.) Úgy tolja ki magából a szetteket a Lego, hogy előbb vagy utóbb lesz valami szerelem. Pl. +1. A SW Lambda shuttle-re
@Crus: Az X-akták tetszik, de még 65e-ért sem éri meg nekem, majd Karácsony előtt az Alzától behúzom valami akció keretében, ráér. Továbbra is tartom, hogy 70e környékén, szimplán a lehúzás kategória. Vagy tényleg úgy gondolják Legoék, hogy van az az egyszeri vásárló, aki hajlandó ennyit áldozni egy polcdíszért.
-
hami85
aktív tag
-
Crus
addikt
Én nem tudom mi van velem ezért is nem nagyon szennyezem már a topicot, de annyira kiábrándultam a legóból vagy nem is tudom mi történt velem ezen a téren, hogy szinte egyetlen készlet, köztük ez sem mozgat már meg és nem érzem azt a késztetést sem a vásárlás vagy összeralás iránt mint régebben.
Volt egy nagy fellángolásom 40 éves korom után egészen mostanáig, de most még a félig összerakott készletek befejezése is nehezemre esik nemhogy egy új megvásárlása vagy összerakása.
Egyszerűen mintha hirtelen mások lettek volna a prioritások. Azért követem még a fórumot, naponta megnézem a híreket, de olyan nagy láz nem lesz mint eddig volt.
1. Nyár van. Francnak van kedve izzadva legózni... persze klíma, ok, de akkor se az igazi.
2. Véletlenül se a "bekuckózunk egy bögre forró csokival" hangulat van. Sőt.
3. Iszonyatosan túladagoltad. A Lego építés egy kisebb ünnep, de menetrendszerűen toltad. A kaviárt is meg lehet unni.
4. Nagy a dömping. Korábban is írtam, hogy azt kell megvenni, aminél NO BRAINER érzés van! Nekem idén az X-Files volt ilyen. Ráírtak valami árat, nem érdekelt mit és megvettem. Ha GWP-ről lecsúsztam volna rohadt ideges lennék. Ami csak jópofa, vagy nem rossz, vagy elfogadnám, azt el kell engedni... persze csak ha nincs nagy kecó és sok hely, meg sok forrás, meg vak és siket neje az Nbernek. -
RapaNui1
senior tag
-
sb
veterán
-
tomee007007
addikt
-
Crus
addikt
-
LÁZ
Topikgazda
-
csababarca
őstag
Én most szigorúan a Lego-storet lego store-al hasonlítottam.
Ott is a Targetben, Walmart-ban még simán lehet jobb árakat kifogni. -
Elmör
őstag
Idén is amerikában voltam, most 2-3 napot New Yorkban voltam, nyilván bementem a lego boltba (illetve kettőbe).
Nagyon komoly dolgok vannak, kézbe lehetett venni a usc millenium falcont, ki volt rakva a Minath Tirith, brutális az is.
Illetve a smart brick cuccok is ki voltak rakva (x-wing, Darth Vader Tie vadásza, stb), ki lehetett próbálni. Viccesek, de nem sok értelmét látom.Otthon is van lego store, de ezek kétemeletesek, mindenféle opcióval, 1-másfél órát el lehet ott tölteni simán.
Venni nem vettem semmit, mert tele a bőrönd, de jobb árak vannak mint otthon...
Az érdekes, hogy az árak szerinted ott jobbak, mert én nem úgy vettem észre, igaz én Seattleben meg Denverben néztem meg ha jól emlékszem és átszámolva max a hivatalos lego bolthoz képest volt olcsóbb, de Allegro és társait nem verte meg.
-
apholyon
aktív tag
Tesco szfvár szent flórián
Nah benézek én is majd, a WALL-E jó áron van, ha jól látom
-
RapaNui1
senior tag
Azért vicces hogy 300k lesz az SW romboló, míg hasonló darabszámmal, vagy nagyobbal ott van, vagy ott volt az Eifel torony, Titanic, Riwendell, Barad-dúr stb jóval kevesebbért. Nem tudom mennyibe kerül így 26 év után a legonak az SW license, de nekem erősen lehúzósnak tűnik az ár, mint a halálcsillag esetében, de az legalább részletesen ki van dolgozva még ha nem is gömb alakú.
Bár ha meg az veszem hogy az N-1 1800 darabbal 100k- val indított akkor a 6000db 300k-ért reálisnak tűnik, csak nem nekem. -
HUN_Sector
őstag
-
csababarca
őstag
Idén is amerikában voltam, most 2-3 napot New Yorkban voltam, nyilván bementem a lego boltba (illetve kettőbe).
Nagyon komoly dolgok vannak, kézbe lehetett venni a usc millenium falcont, ki volt rakva a Minath Tirith, brutális az is.
Illetve a smart brick cuccok is ki voltak rakva (x-wing, Darth Vader Tie vadásza, stb), ki lehetett próbálni. Viccesek, de nem sok értelmét látom.Otthon is van lego store, de ezek kétemeletesek, mindenféle opcióval, 1-másfél órát el lehet ott tölteni simán.
Venni nem vettem semmit, mert tele a bőrönd, de jobb árak vannak mint otthon...
-
Pötyi
őstag
Jééé, ott egy gumigyűrű a földön!

-
HUN_Sector
őstag
-
Scholes9
nagyúr
-
sb
veterán
Én most kihagytam, de ez nálunk is bejönne.Találó az egérkurzor is az űrhajóra.

Arra leszek kíváncsi, hogy ha nincs benne a figeken kívül sok extra elem, akkor rengeteg szürke plate + akármilyen totál random színű belső tartó elemek azok vajon mennyiből jönnének majd ki BL-en. Erősen BL-konform készletnek néz ki. -
balint82
senior tag
-
Mozaart
aktív tag
Egy Devastator is egy sajt körcikkely alakú. Mégis az egyik legikonikusabb mozis nyitójelenet az övé..

-
balint82
senior tag
-
Crus
addikt
-
5150head
őstag
Egyébkent a legnagyobb csillagrombolo ami filmen megjelent (lore-t nem szamitva)

+a valaha leghossszabb szet amit kiadott a lego ezidáig a 136 cm rel.
GWP lesz mellé: Darth Vader lightsaber
Megjelenés: Október
Ár: N/ABasszus Luke kardja mellé kell.. lesz benne Kiber kristály is!! =)

Az Eifel torony meg 150 cm magas. El kell fektetni és meg is van a hosszabb lego szet.
A szín stimmel, a forma meg majdnem stimmel.
Amúgy egy ilyen készletet szerintem földi halandó csak falra tud tenni, egyszerűen olyan sok helyet foglal. 5kg a súlya, jó hosszú dübel kell hozzá.
A Titanicot még egy hosszú polcra felteszi az ember, de ezt? Fél méter széles polc kellene hozzá.
Esetleg amit csináltak anno a Millenium falconnal: üveglapos dohányzóasztalba berakni, de úgy se kicsi. Tény, h elvetemült lego és sw fanoknak való.
-
Mozaart
aktív tag
Lehet blaszfémia ebben a topikban, de ez nem túlzás már? Méretre, elemszámra, meg valszeg árra is. Egy ekkora, majd másfél méteres monstrumot hova lehet kiállítani?
A célközönség nem én vagyok, ez egyértelmű.
Egyébkent a legnagyobb csillagrombolo ami filmen megjelent (lore-t nem szamitva)

GWP lesz mellé: Darth Vader lightsaber
Megjelenés: Október
Ár: N/ABasszus Luke kardja mellé kell.. lesz benne Kiber kristály is!! =)

-
Jacob Gibbs
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
97145 - 97001
97145 - 97001 97000 - 96901 96900 - 96801 96800 - 96701 96700 - 96601 96600 - 96501 96500 - 96401 96400 - 96301 96300 - 96201 96200 - 96101 96100 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Philips LCD és LED TV-k
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Dying Light 2
- PlayStation 5
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Napelem
- Kuponkunyeráló
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- Pawbby kutyakamera és jutifali adagoló - Xiaomi ökoszisztéma
- Gepida Alboin 500 CRS (52 cm), májusban szervizelve!
- ILYET, ENNYIÉRT, NEM TALÁLSZ! LAMAX SC40 KARCMENTESEN, Dobozos, 2028-ig Alza gari! CSAK 100K 35km/h
- Varia VS3 eladó
- Eladó De'Longhi La Specialista Arte EC 9155.W karos kávéfőző Garanciális, kiegészítőkkel
- MSI Katana Gamer 15 WQXGA IPS 165Hz i7-13620H 10mag 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Win11 Garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző garancia
- PEAQ PET 10980-F628E 6/128 GB Tablet 6 hó garancia, számlával!
- Greenworks G48LM36 típusú akkumulátoros fűnyíró
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan

Tudták volna több elemszámmal, de akkor az építési élmény / ár romlik. Feltéve ha tudták volna.

Elkezdtem a UCS Tie Interceptort (75382). Na ennek sem tudom még hol lesz helye.

... Remélem azért még kerül majd fel végre valami jutalom ami érdekelne is. Mondjuk nem tudom mi mellé venném meg mert majd csak akciókor vennék bármit is.

Nem tudom, hogy hol láttad ezt a készletet neten 60k alatt, ez sosem volt még ennyiért hivatalos viszonteladóknál sem (pedig néztem osztrák, szlovák webshopokat is, EUR-ban sem ment még 200 alá). Jófogáson, illetve egyéb marketplacen sem találkoztam még a készlettel.

mi lesz a következő? Homokóra ucs?