- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #87321 üzenetére
Ezt kinéztük már a gyerekekkel de először azt hittem készlet lesz, majd, hogy normál gwp.
2000 pontot lehet, hogy megtartok vmi különlegesebb cuccra. -
HUN_Sector
őstag
Holnaptól 2000 VIP pontért sonic építhető rák dobozos készlet(!) igényelhető a lego oldalán!
181 darabos, tök jópofa
[link] -
sb
veterán
válasz
nyul105 #87314 üzenetére
Én ennek a negyedét sem tudom/szoktam nyomásban odatenni, de az igazságérzetem túlfejlett. Ez meg ha odaírták akkor sima átb*szás amit nem ők meg a felettes dönt el, hanem van rá jogszabály meg bünti. Valószínűleg a 2-3. levél már máshova ment volna...
Már ha megírom, mert sajnos időm nekem sincs ezekkel szarakodni, 10-ből 1 lesz, hiába írom itt az ellenkezőjét. De attól még kellene mert aminek működnie kéne azt nem lenne szabad hagyni randomra teljesülni. Legalábbis az itthoni környezetben mindenből az süt, hogy k*vamindegy hogy kellene, leszarom és úgy lesz ahogy lesz. Jóvanazúgy. Ez most már 1-2 évtized alatt belém kondicionálódott, hogy tűzzel-vassal irtani kéne. Különben terjed mint a futótűz.
szerk: Ja, látom ti is ide jutottatok kb. 2 hsz alatt.
@Djuree, pontosan. Ha nekem drágább az időm akkor egy Lego, 5 levélváltással, 5 alkalmazottal meg esetleg ha valóban megkérdeztek egy főnököt is, akkor... ??? Nekik ér ennyit?
És utána a rendszer meg marad úgy, tehát arra már nem futja időből és a köv. rendelésnél megint a pofádba nyomja 72-es betűmérettel, hogy MEGKAPOOOOOOOOD! Jó magyarsággal, kb. fenyegetésként.[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Engem egyébként most a Napraforgók és a Trevi kút izgat, de azt hiszem felírom egy füzetbe, és majd valamikor talán lesz valaki aki bontottan eladja értelmes áron, akkor talán beszerzem, bár a Trevi kút esetében gondolkodom a pontjaim beváltásán főleg akkor ha a levásárolt értek után jár majd valami értelmes gwp is a vásárlás mellé minél nagyobb mértékben csökkentendő a vételi árat.
A csillagos éj az egyik kedvenc készletem, hihetetlenül jól sikerült darab és emlékeim szerint egész értelmes áron jutottam hozzá.76328 40k
-
Djuree
félisten
válasz
nyul105 #87316 üzenetére
igen amúgy nem tudom mit szívóznak ezen, bőven belefér nekik, sok milliárdos hasznuk van így is...és nem forintban.
nagyon skót egy cég lett.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), outi+mtb, WH40k, Dragon Ball, MacGyver
-
Djuree
félisten
válasz
nyul105 #87314 üzenetére
meg hogy mennyire csórók ezek a magyarok, pár ezer forint miatt képesek csomó levelet megírni. amíg megírtam volna annyi idő alatt megkeresem azt a pénz...2x.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), outi+mtb, WH40k, Dragon Ball, MacGyver
-
nyul105
senior tag
azt hiszem 8 levelem volt velük (még angolul is írtam), mindig más copyztam, egyszer sceenshot, máskor promo leiras, harmadszor marketing email szöveg, aztán csak hogy mennyire inkorrekt ez, hogy nen tartják be amit leírnak.
ugyanaz jött, hogy felettessel beszélnek, végül megadták de írták, hogy soha többet nem fogják. És hogy most se járna csak látják hogy mennyire csalódott vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Én lementettem de még nem jött el az idő, későbbi készletre lesz 2x pont.
Hogy lesz*rják-e... elvileg nem tehetnék, nincs kint szabályzatban sem meg ha kint lenne elég félrevezető amikor nagybetűkkel kiemelve kiírja, hogy MEG FOGOD KAPNI!Szóval én próbálkoznék...ill. fogok is, bár ez más téma. Ma jött meg a nov. végén/dec eleji rendelés második adagja. PaB, azonnal raktáron lévő cuccok kb. 1.5 hete jöttek meg
Ma pedig a Fortnite busz és a karácsonyi+space gwp-k...
#2. És most nézem, hogy szimpla pontot írtak jóvá pedig ez is duplapontos rendelés volt.
Soha nem nézegettem eddig... lehet, hogy kellett volna. -
RapaNui1
aktív tag
Nekem úgy tűnik mintha a vonat befékezett volna. A dupla pontok biztosan dobnak valamit még az eladási szalámokon, de van egy olyan érzésem hogy nem fogja elérni a 30 ezres darabszámot. Közel lesz hozzá de nem fog kifutni, a többi meg a futottak még kategória, a 2 favorit meg már elkelt az első napon.
76328 40k
-
nyul105
senior tag
szerintem rámenősségtől függ és szimpátia, érdemes telefonálni inkább, mint email.
A screenshotot leszarják, persze ha fenyegetőzöl lehet, hogy számit valamit hogy van egy screenshotod.
Azt is leszarjàk, hogy mit írnak az ÁSZFbe, ha nem akarják nem adják oda a duplapontot. Indoklás: mert csak. -
ssgk
aktív tag
Holnaptól 2X. Ez BDP-ra is él? Emlékszem ez elég random volt többször is volt aki megkapta és volt aki nem. 2X pontért ha lesz még vonat lehet veszek egyet. Hogy csinálta aki megkapta a dupla pontot lementette a képet ahol írja mennyi jár majd?
-
apholyon
aktív tag
Én örülök a nagy választéknak. Természetesen nagyon meg kell válogatni (vagy valahogyan szabályozni), hogy mit vesz meg az ember. Én pl. nem nagyon adok el szinte semmit, így a helyem is véges. Van 4-5 témakör, amiben gyűjtögetek, ráadásul ott sem mindent is, de már így is többször eszembe jutott, hogy talán szűkíteni kellene a témakörök számát... Csak hát nyilván nehéz, ha minden is tetszik
Nekem mondjuk az időhiány megoldotta a rendelések offolását egy ideje...Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
apholyon
aktív tag
Ez király akció (volt)! Nekem megvan, sokkal jobb, mint az új, persze nehéz lenne összehasonlítani a kettőt, mert teljesen más méret / darabszám. Nem tudom mennyi lehetett belőle, de gyorsan le lett rabolva, csak remélni tudom, hogy jó helyre kerültek (és nem "viszonteladókhoz", bár erre kevés az esély).
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
sb
veterán
válasz
Throme #87291 üzenetére
Egy fontos dolog kimaradt.
Tehát szerintem két dimenzióról beszélünk:
- Az egyik, hogy mennyi jön ki és mennyit/hogyan választunk.
- A másik, hogy ezt hogy éljük meg. Mekkora az öröm, mekkora a fomo és szar érzés, hogy nem tudod megvenni.Az egyik vonal az volt anno (és is írtam róla), hogy túl sok jön ÉS ez gondot okoz mert rosszul érzi magát vki, hogy nem tudja követni, megvenni.
Most viszont arról beszélünk (ti már szerintem korábban is), hogy nem kell mindent megvenni és rosszul megélni, hogy kimarad valami. Most itt többen is ugyanezt erősítettük meg. Csak emellé tettük hozzá, hogy ez már azt is jelenti, hogy kevésbé érdekes a téma. Ha lazán skippeled, nincs akkora késztetés, nem is nézed már mi jön ki... vagy lemaradsz róla, mert nem lesz többé. De lesz... vagy 100 másik hasonló. Esetleg tök más, de ugyanúgy tetszeni fog.
Ez jobb mint görcsölni rajta nyilván. Viszont benne van, hogy kevesebbet is jelent(het).
Ettől még nem rossz. Nem azt jelenti, hogy nem jelent örömet, de más kicsit.Még eszembe jutott, talán Hold podcastben volt szó a luxusiparról és azon belül a Ferrariról... hogy várni kell az autóra ill. van amit csak akkor vehetsz meg ha már van másik kettő.
És, hogy ez fejben milyen hatással lehet adott emberre. Ott is előjön ez a vonal... ha vki ahhoz van szokva, hogy bármit megvesz bármikor, ott helyben kp-ben az egy másik dimenzió mint amikor mondjuk akár csak vár rá. Vagy vmi extrát tenni érte.
És akkor lazán átkötve a Model Team szettekre is: gyerekkorban lehet, hogy csak vágyott rá az illető, most sokszoros öröm megkapni. Ahogy akkor is lehet, hogy sokszoros lett volna, vagy akár volt is mint most besétálni és megvenni amit akar. Kicsit máshogy működik az agy... -
sb
veterán
Nem rossz, bár ez BL-en azért akadt olcsóbban korábban is.
Én behúztam egyet tartalékba még decemberben, igaz Store-ból, ott kicsit olcsóbb volt és talán vmi ajándék is volt mellé akkor.szerk: Látom, közben BL-en még jobb lett az ár, "valahogy" megjelent 50db új egy hazai eladónál is.
@Throme
Értem amit írsz, nincs ezzel sem gond, de egy már inkább pszicho rész amiről mi beszélünk. És amúgy ott van a te írásodban is, csak rejtve...
- Pl. új alkatrészek: vannak, de azért nagy részben egy autó a régiből és hasonlókból áll, főleg ha nem is 5-10db, hanem pl. 30-40db után...
- Építési technikák. Itt is van új, de minél több van annál több a régi is.
- Lehet válogatni, nem kell mind megvenni és/vagy nincs pénz/hely mindre. Teljesen valid, ugyanezt írtam én is. De ebben is látszik szvsz, hogy kevésbé "érdekes" a széria. Amikor van 5db-od otthon és egy évben megjelenik szumma 5db akkor szinte mind annyira különleges és kuriózum, hogy vétek kihagyni. Az, hogy válogatunk és nem okoz gondot kihagyni - sőt, már sokszor utánanézni, tudni róla sem biztos, hogy kell - ebből ez jön le szerintem. Relatíve inflálódik az értéke/megítélése. Persze ez szubjektív de elég általános "működési elv".[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
A nepperek gyorsan lecsaptak rá...nekem megvan a kisebb ez nem érdekelt amúgysem.
Amúgy vicces megy itt a kötsög nepperezés meg a képmutatás, aztán sztem az első ember innen simán megvett többet is hogy eladja.Mert gondolom nem 1 volt belőle.
-
edgR
őstag
válasz
Victoryus #87300 üzenetére
Például az order listában ha a "Feedback" oszlopot keresed
-
BL-en most hogy lehet értékelni az eladót? Lehet ott a link, csak én nem látom, régen se volt egyértelmű helyen ha jól rémlik.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
edgR
őstag
válasz
Mauzes #87298 üzenetére
"Ennyi a nagykeráruk is" alatt azt értettem, hogy viszonteladóként a kiskerár 50%-áért tudod venni a készletet a lego hungáriától, ha megfelelsz annak a "minimális, bárki által elérhető követelménynek", hogy megvan a párszáz millió ft forgalmad egy évben
Nem pedig azt, hogy kiskerár = nagykerár, lol - ezt te honnan veszed?Pontosan ugyanarról beszélünk, csak félreértetted, amit írtam. Végig 50% offról beszélgettünk Bálinttal, nem is értem, ezt hogy lehetett úgy érteni, hogy kiskerár = nagykerár. Épp ellenkezőleg.
-
Mauzes
addikt
Nem teljesen így van, lent látható, hogyan oszlik meg a Lego bevétele/eredményessége. Azt honnan veszed amúgy, hogy a nagykerár ugyanaz, mint a kiskerár? Az szerintem kizárt, akkor semelyik viszonteladó nem tudná olcsóbban adni, mint a s@h (még úgy sem jön ki, ha az árfolyam különbséget figyelembe vesszük).
-
Gubbba
tag
válasz
Victoryus #87284 üzenetére
Tényleg gyönyörű darab, itt az enyém.
#87286 flashpointer: 75 euroért dobozos jó állapotú?
Ezt hol? Mert bricklinken 80-ról indul és az minden nélkül, hiányosan. Mondjuk a mai LEGO árakhoz képest ezek a régi Model Team készletek tényleg barátiak, persze leszámítva a Black Cat-et.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Major Lion #87287 üzenetére
Nem tudom pl engem nem mozgat meg a city, ninjago, monkie kid, creator 3in1, marvel, dc, hp, friends, duplo, stb vonal.
Amit viszont szerettem az a Creator, Technic, Ideas, Icons, Modular, Winter, LOTR készletek, de azokból sem mind, viszont mióta ezekból is évente többet is kiadnak, azért ez a pár kategória is annyi jól sikerült és kívánatos szettet jelent darabra és árban is ha összeszámolom az milliókban mérhető.
Én mondjuk valóban sokat el is adok ezek közül, így tényleg nem nevezném annyira egy pénztemetőnek a dolgot, inkább a követhetetlenség és a bőség zavara a gond számomra.
Olyan ez mint a banán. Azt is szeretem, de ha mindennap azt kéne ennem már biztos megundorodtam volna tőle.
76328 40k
-
edgR
őstag
Vegyétek amíg lehet!
Úgy tűnik, hogy találtak pár darabot valamelyik raktárban és nagyon gyorsan meg is akarnak tőlük szabadulni, mert dobtak rá egy 50% offot.
-
Throme
veterán
Akkor különbözőek vagyunk.
SC-ből több, mint 30 darab van meg (már a 6 széles indulásánál elkezdtem gyűjteni, de nem az összes van meg).
Most is megveszem, ami tetszik, sőt! Te is láthattad, hogy nem álltam meg és a sötét oldalról is szemezgetek.
Az biztos, hogy az F1 vonal az kimarad. Pont erről beszélek, hogy dömping van pl SC-ből is, igen, de ki lehet válogatni, ami tetszik igazán és értékes (számomra) része lesz a gyűjteménynek.
Mint szüleink a bélyeggyűjteménnyel. Abból se tudtak megvenni mindent, azzal is lehetett bizniszelni. Oké az mára nagyon lecsökkent.Az építéssel kapcsolatban annyi, hogy kezdetben voltak egy kaptafára épülő verdák, aztán még a 6 széles érában elkezdtek különbözni (nyilván nem teljesen) és jöttek az érdekes megoldások, egyedi ötletek. Ez átkúszott a 8 széles érába. Itt már nagyobb a változatosság.
A sűrűbben előforduló alkatrészek is változtak kicsit. Jönnek újak, plusz ami nagyon tetszik, hogy egyértelmű alkatrészeknek adnak más értelmet.Tudnék még írni példát (technic motorok....).
Szerintem is azzal van a gond, hogy régen sokat kellett várni egyes sorozatok következő tagjainak megjelenésére és volt idő felkészülni (első sorban zsével, ez volt a szűk keresztmetszet) és így jó eséllyel beszerezhető volt minden darab. Most dömping van és nincs idő, de már hely sem.
Ettől viszont nem kell világvégét kiáltani.Oké nem akarok én senkit, semmire rábeszélni.
-
sb
veterán
válasz
Victoryus #87284 üzenetére
:nyálcsorgatósszmájli:
Nagyon jól néz ki!
@Major Lion, Throme
Egyrészt: igen, azok vagyunk.Másrészt meg ilyen az emberi természet. Ez így működik normál esetben. Ami elérhetőbb, több közül tudsz válogatni vagy akár saját magadnak is több van belőle az óhatatlanul kisebb érdeklődést fog kiváltani. Rém egyszerű példa. Írták itt az SC-ket, virágokat, bármit:
Megveszed az elsőt: öröm. Második, harmadik... szintén, különleges, újdonságot ad, stb. Aztán eljön a pont amikor már nem okoz akkora örömet. Virágból most is van ami tervben van vételre a meglévők mellé, de nem úgy mint amikor 3 féle volt elérhető és mind tetszett. Most nincs akkor veszteség/nyereség az egyik kihagyásával, vagy megvételével.
És ez eljön mindenben. SC-ben lehet, hogy több a változatosság, jobban különböznek esetleg az autók, de ott lesz csak más, hogy nem 3-5 után, hanem mondjuk 20-30db után jön el ez az érzés.Én is írtam már itt árakról filozofálva, hogy tök jó az SC, ár/értékben verhetetlen, élmény, kidolgozás, technika, stb... de mikor a 25. szett után jön egy 26. is akkor már nem ad annyit hozzá. Nem véletlenül vázoltam fel én sem anno azt, hogy akkor most 6-8 SC-ből kijött volna egy modular. És ha 30db helyett 24 lenne akkor mennyivel lennék hátrébb.
-
Major Lion
senior tag
Nem az a gond hogy sok a keszlet hanem az hogy fuggok vagytok es mindent akartok
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
balint82
senior tag
válasz
RapaNui1 #87281 üzenetére
Szó szerint leírtad azt,ami miatt abbahagytam a gyűjtést.
Először az Ideas-t, aztán a Creator expert autókat,majd végül az SC is.(az Ideas szetteknél még anno az is felmerült,hogy összegyűjtöm az összeset,aztán inkább elkezdtem eladogatni,mikor a dánok elkezdték a dömpinget)... Ráadásul ott a mennyiség a minőség rovására ment.
Feleségem nem nagy Legos ,de anno nekiálltunk a botanical szetteknek,azt is elengedtük...[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
Kész, imádom! Bő 4 óra építés, relax, semmi külvilág. Nem bánom, hogy megvettem.
Korához képest kitűnő állapotban van az öreglány.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
-
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #87281 üzenetére
Nem értek egyet azzal, hogy a sűrűbb, nagyobb számú megjelenés rossz.
Azt inkább feltételezem, hogy annak rossz, aki nem tudja követni a tempót, mintha muszáj lenne. Ez nem egy kötelező dolog, el lehet engedni.
Sajnos itthon nehezebb anyagilag követni a gyártót, de ugyanúgy lehet örülni annak a néhány szettnek, amit be tudunk húzni."számomra a vágyakozás, a várakozás öröme is kiveszik ezzel"
Nem látok abban örömöt, hogy várakozok egy következő szett utánés csepegtetik pl évente.
A helyhiány az egyetlen amin "segít" a ritkább megjelenés
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Throme #87280 üzenetére
Szerintem jelenleg túl gyakran és túl sok készlet jelenik meg, illetve a Lego is nyomja ezerrel a hivatalos szetteket is. Értem én hogy azért hogy mindenki megtalálja a magának tetsző dolgokat, de igazából annyi a jó készlet, hogy még erős szanálás mellett is túl sok, legalább is nekem ez meglátásom.
A Bdp-nek egy különlegességnek egy kuriózumnak kellene lennie és szerintem épp ezt kezdik elveszíteni a túl gyakori és túl sok készlettel.
Az Ideas sorozat is ilyen volt régen, aztán jelenleg abból is évente kijön több darab is, számomra a vágyakozás, a várakozás öröme is kiveszik ezzel a dömpinghel együtt, valahogy a varázs múlik el.
Persze a bevétel jelenleg az egekben stb, de szerintem ezzel pont azokat vesztik el akik naggyá tették a Legot, a lemény mag és ha majd beüt a szar pont az a réteg nem lesz meg aki kihúzhatná őket belőle.[ Szerkesztve ]
76328 40k
-
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #87276 üzenetére
Hogy érted, hogy túltolták?
Sok van belőle? Túl nagy a db szám? Túl sok darab van egy adott témából?#87278HUN_Sector
Szerintem, ha nem vagy márkahű (és nem biznisz miatt veszel Lego-t), akkor nem kell nagyon félni, mert hasonló szetteket a témakörben már lehet kapni más gyártótól és a minőség miatt nem kell annyit aggódni, mint korábban.
szvsz -
balint82
senior tag
Botanical függőknek: az Auchanban akciós a virág:
Google Pixel 4a
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Melezor #87274 üzenetére
Ez a FOMO jelenség, félelem hogy kimaradsz valamiből. (Fear of missing out)
Vonat biztosan lesz még. Jobbnál jobb mocok is lesznek.Egy készlet sem ér annyit, hogy megvedd, ha már az elején rágódni kell rajta. Csak azt vedd meg amelynél ott van benned a nyüzsi hogy ez jó, ez kell, nem sajnálom érte a pénzt.
Minden más keserű szájízt hagy majd benned és/vagy eladósorba bocsátod a készletet
-
Djuree
félisten
válasz
Melezor #87274 üzenetére
nem úgy gondoltam hogy banki kölcsönt, hanem valaki rokontól/havertól kérni.
ha most nem veszed meg, később ennyiből 100% hogy nem fog kijönni, figek meg sallangok nélkül sem.
én raktam össze utólag bl-ről több ilyen készletet, mindig megbántam hogy nem vettem meg időben. pénzben meg időben is sokkal rosszabbul jöttem ki.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), outi+mtb, WH40k, Dragon Ball, MacGyver
-
RapaNui1
aktív tag
Ez a Castle téma szerintem is azért ilyen népszerű mert maga a téma örök, a korszak kissé homályos, titokzatos, kegyetlen és véres. Középkor nem lesz többé, és ilyen várak sem, ráadásul ezek nagyon jól alakíthatóak, kombinálhatóak, mocolhatóak és nem utolsó sorban játszhatóak. Kiállítási darabnak sem utolsók, beilleszthetőek egy középkori város témába, de az alkatrészeik felhasználhatóak bármilyen másik épület megalkotására is, szóval talán ezek a készletek az egyik legsokoldalúbban felhasználható szettek.
A téma örök, ezzel nem lehet mellé nyúlni és talán ez a 100 ezer forint alatti összeghatár még az ami még magyar viszonylatban is elfogadható.
Személy szerint én nem vettem semmit, mert nekem is az a véleményem hogy túltolták ez a bdp vonalat és elveszítette jelentőségét, ráadásul itt is elmentek árban egy nagyon rossz irányba.
Ettől eltekintve nekem tetszett mind az 5 készlet, de árban ezek már nem az én pénztárcámnak valók.76328 40k
-
Llew
senior tag
válasz
Guiles #87273 üzenetére
A középkori városban elérhető torzók nagy része le lett limitálva max 10-re.
A hivatalos fignek sima szürke lába van:A dualmoldok drágák. Kivéve az első. Az színben is jó lehet.
A torzó és a régi figek színösszeállítása alapján én még valami feketét is megpróbálnék, vagy ezt a vikingest (Design ID: 104737)Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Melezor
csendes tag
-
Guiles
csendes tag
Ma délutántól megint van wolfpack torso a pab-on.
Rendeltem is 10-et, annyit enged..
Amúgy melyik legs megy hozzá ami ott kapható? Láttam egyet, de az 1200 volt / db -
beamen
tag
válasz
Tyler Durden #87256 üzenetére
Nekem is az volt először, hogy majd kell a második is. Összerakva az elsőt, már kevésbé érzem ezt.
Jó kis készlet, félreértés ne essék, de amennyivel drágább árra számítok, úgy már annyival többet nem adna.Javaslom rakd össze a Tiédet a rendelésig
-
válasz
Stefi_dzsi #87268 üzenetére
Nézegettem, köszönöm az ajánlást, meg is veszem
sb: nekem annyira betalált, hogy rég láttam ennyire pofás lego-t. Komolyan simán eltudom képzelni, hogy egy egész kis falura valót begyűjt belőle az ember. /pedig aztán sokkal inkább kalózos meg lovagos beállítottságú vagyok/
Meg ennek a stílusa teljesen egyedi, legalábbis én nem nagyon találkoztam legoban hasonlóval."It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
sb
veterán
válasz
Djuree #87266 üzenetére
Ez nem mindig áll. Van, hogy kevesebből is kijön. Ha meg lehet spórolni és nem a teljes készlet kell, pl. a vonat a lényeg, figek, kiegészítők nem, akkor főleg van esély rá. A síneknél pl. hiába ad hozzá a fa talpfa én biztos skippelném, vagy olcsósítanám magamnak.
De az igaz, hogy a vonat ilyen szempontból necces, sok egyedibb alkatrész van abban is. Egy kommerszebb, kockákból álló cuccnál jobbak az esélyek. Viszont 100k+ azért elég sok mindenre elég, lefaragva én is arra tippelnék, hogy érdemes lenne megnézni alkatrészenként is.
[ Szerkesztve ]
-
Stefi_dzsi
tag
válasz
Tyler Durden #87264 üzenetére
Igen vannak benne képek: családi fotók, sajtó megjelenések, korabeli poszterek, stb. Úgyhogy az élvezetes szöveg mellett van illusztráció is. Már a borítója is különleges. Bővebb véleményt a molyon is lehet olvasni róla.
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Stefi_dzsi #87263 üzenetére
Es ha emellett csak Kindle-re veszitek meg még a karbonlabnyom is kisebb.
Neha meg olcsobb is.
Koszi a Konyvet!
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Djuree
félisten
válasz
Melezor #87255 üzenetére
hát mindenképpen többe lesz, főleg ha van benne egyedi alkatrész, esetleg ritka szín. de sztem 50%-al min. többe lenne alkatrészekből...és akkor még nincsenek figek, doboz. ha kell sztem inkább kérj kölcsön...
-
sb
veterán
válasz
Throme #87262 üzenetére
Nade attól, hogy a kis készletek is adnak örömet, még a nagyok is vonzóak.
A lényeg, hogy nehéz megállni.
Egyébként Rapa sokat vesz és épít, de sokat is ad el. Ami szerintem kevésbé jellemző a topicban, nagy részünk sztem inkább megtartja a vágyott készleteket. Így nem hinném, hogy annyira extrém a belefektetett összeg, hogy szemmel láthatóan másból vinné el.És ott a c. verzió is megoldáként, amit írsz. Az a. meg marad(na) valóban a legegyszerűbb... ami néha a legnehezebb, erősen válogatni.
@Tyler Durden
Jaja, már beszéltük, vagy talán kérdeztem itt a topicban, mert adja magát, de a 2. készlet azért combosabb lesz. Az elsőben az ára is vonzó volt azon felül, hogy tök jópofa.@Victoryus
Áááááá, ezt rongyosra nézegettem gyerekkoromban és próbáltam hasonlót építeni. -
válasz
Stefi_dzsi #87263 üzenetére
Ez képekkel is van tarkítva?
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Stefi_dzsi
tag
Ha készletek mellett (helyett?) könyvre költenétek pénzt, akkor ajánlom a következőt: LEGO egy életen át. A kiadó most jól leárazta.
Nekem nagyon tetszett - egy csomó családi történettel, hogyan is alakultak úgy a Lego dolgai ahogy. -
Throme
veterán
válasz
Balesz1899 #87260 üzenetére
Könnyen hozzá lehet szokni a nagy, drága szettekhez. Tényleg csábítók, részletgazdagok.
Viszont mellettük elveszhetnek a kisebb, szerényebb kiadások, amik szintén adnak örömet, csak nem veszi észre az ember, az óriások mellett.Amit meg a hsz-emben off-ba tettem az tényleg ma már alternatíva, beleértve nagy készleteket is. Igazából ezeket sem kell elengedni. Van 1:8 verda, van black pearl nagy hajó...stb . Jó részük már nem lopás. Vagy egyedi tervezés, vagy megállapodtak MOC-osokkal... Nyilván van ami még mindig egy, az egyben Lego, ott kellhet az erkölcsi tartás.
-
Mértékkel... 2 hét alatt 2. Lego, egy LEGO 5590 - A Whirl N 'Wheel
Ezt is nagyon akartam rééégen, mint a Black catet.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Balesz1899
aktív tag
válasz
Throme #87257 üzenetére
Pont ezt akartam írni. Mértéket tartva semmi baj nincs a legoval, nem érzem, hogy a gyerek elől vennék el bármit. Persze Rapa legutóbbi felsorolásai az épp érkező készletekről nálam már a ló másik oldala, szerintem az elmúlt két évben összesen nem költöttem annyit legora. Pedig van jó pár készletem, egy csomó még építésre is vár. De abban a tempóban nem csodálom, ha valaki besokall.
-
apholyon
aktív tag
válasz
Tyler Durden #87256 üzenetére
Nálam is fix vétel a másik gombás...
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Nocsak rajtam kívül mást is érdekel Jonas nagyobbik készlete is?
Elsőt behúztam, igaz még dobozban pihen, de a köv eresztésből az fog jönni, illetve ha nem maradok le, akkor egy Transzkastély (:
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Melezor
csendes tag
Szerintetek a bl-es vonatot mennyiből lehetne kihozni alkatrészekből? Az árával nem tudok megbarátkozni, és lehet csak későbbi projekt lenne.
-
Djuree
félisten
most egyet se vettem , még eladni se, nem bízok benne hogy 10-20k-nál többet tudnék velük keresni, annyiért meg már nem baszakodok.
az az igazság hogy gyengék lettek ezek most. ezerszer jobb mocok vannak, nem értem az embereket, olcsóbban sokkal komolyabb kész mocokat lehet már venni. nem is licenszelt témák de az ára pár évvel ezelőtti licenszes témák árában van...paff.
el van butulva az emberiség, ezzel kapcsolatban is.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), outi+mtb, WH40k, Dragon Ball, MacGyver
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
flashpointer #87250 üzenetére
Lehet, de ők inkább a szüleim én csak ebben nőtem fel
[ Szerkesztve ]
76328 40k
-
HUN_Sector
őstag
Lengyelországból 5G-n be se jön most a bricklink BDP terméklapja, így el se tudok csábulni. Ma is spóroltam
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz
Tyler Durden #87247 üzenetére
Én nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan kifutnak ezek is. A váraknál még értettem.
Amúgy szintén elfelejtettem, hogy ma van. Nyilván ha érdekes akkor nem így lett volna. A Transylvania-ra és a Gombaház #2-re be lesz állítva az emlékeztető.Akit érdekel, Racingbricknél már motorizált a vonat.
-
flashpointer
őstag
válasz
RapaNui1 #87248 üzenetére
Boomer generacio? Maximalizmus, mindenki mas szarul csinalja, magunktol minden megvonas hogy csak a gyerekeknek jolegyen es kozben nemis latod oket annyi a melo? Biztos az nekik is a legjobb ha halalra dolgozod magad es leszenveded az eletet csak h ok ne tanuljak meg mi az hogy valamiert megdolgozni.
-
Llew
senior tag
El is felejtettem, hogy megy a BDP.
Nem mintha nagyon vásárolni akartam volna.
Meglepő, hogy a Seaside Market már kifutott. Azt hitettem a vonat fog elsőnek. Bár lassan az ostromtábor is eléri a maximumot.
A Marketbe szerintem jó lett volna egy közepesebb hajó, az úgy is ritkaság középkori készletekben, meg kicsit jobban adta a volna a tengeri vonalat, mint az az egy szem csónak.
Az ostromos meg olyan semmilyen. Soknak tűnik, de semmi olyan, amit egy közepesebb kockakészlettel az ember nem tud összerakni rebrickable alapján vagy akár saját kútfőből. Valahogy nem érzem rajta, hogy ezt készletként érdemes árulni. Ha lenne futó castle téma, akkor a tartalma simán kiadna egy fél évre való féltucat olcsóbb-közepesebb árú készletet. De így egyben túl drága sok vegyes építményért.
A vonat a legszimpatikusabb az összesből, bár nem vagyok kimondottan vonat rajongó.
Viszont az összes ilyen készlet gyenge szerintem figura téren, az egyedi figek miatt. Nagy mínusz, hogy az éppen elérhető általános torzókból vannak összepakolva, ami vagy illik vagy nem annyira a szetthez.Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
RapaNui1
aktív tag
Én sajnos magamba néztem és rájöttem hogy akkor engedhetném meg magamnak a legot ha a magamnak a gyerekeimnek és az unokáimnak is meglenne alapozva a jövője, de így hogy nincs a lego vásárlásával előlük veszem el a jövőt, szóval maradok a nyaralásoknál és a legot hanyagolom egy időre. Ereshkigal fórumtárs időben kiszállt ebből az őrületből és egyre inkább kezdem azt érezni hogy neki volt igaza.
[ Szerkesztve ]
76328 40k
-
válasz
yahagyma #87245 üzenetére
Szerintem nem meglepő, én 1000 éve mondom, hogy kastélyosdiból nincs az a mennyiség amit ne lehetne eladni. Nem is értem miért nem nyomja jobban a lego ezt a vonalat.. Ostromgépes cucc is szépen fogy. Köv széria lesz brutál a Transylvániás kastély miatt, szerintem az fog bírni vagy fél órát max.
-
ssgk
aktív tag
válasz
RapaNui1 #87241 üzenetére
A %-ot a html-ből néztem. A progress bar kitöltésből. (style="margin-left: 95.5882%) Szóval az fix infó. (Ez jelenleg az ostromgépes állása pl.) Azt meg, hogy mennyit akarnak eladni és hogy állítják nem lehet tudni. Simán elképzelhető, hogy manipulálva van így aki vacillál az FOMO miatt inkább berendel ha látja mindjárt kifut. De szerintem mivel ez az egész már eleve erre az üzletre épül nem hiszem, hogy pluszba még trükköznek vele. Szimplán csak sok a vár rajongó (globálisan) és mivel a trend azt mutatja, hogy erre van főként igény akik továbbadásra veszik értelemszerűen a népszerűt veszik, mivel azon van a legnagyobb potenciális haszon.
Én az utóbbi két rendekésemnél (pont amiatt amit írtál) kíváncsiságból néztem és arányosan nőtt a %. Igaz azok nem futottak ki.
Engem az érdekel, de nagyon, h mi lesz a sorsuk a megrendelt de visszamondott BDP-s készletekkel?!
Ez amúgy engem is érdekel, mert biztos nem egyedi eset. -
yahagyma
tag
Medieval Seaside Market sold out lett közben kb 20:39-kor... azaz már nem is rendelhető....
[ Szerkesztve ]
Sokan akarnak örökké élni, miközben azt sem tudják, mit kezdjenek magukkal a következő hétvégén...
-
yahagyma
tag
Kis pénzügy/matek:
5 db BDP szett összesen kb: 69+115+94+94+81,5=453,5 e Ft, ha elfogy mindből a 30.000 db akkor az 13 605 000 000, igen 13,6 milliárd HUF, a Lego haszon kb ennek 40%-a....durva számok ezek! Ezért csinálja a Lego, mert nagyon megéri nekik anyagilag!
Sokan akarnak örökké élni, miközben azt sem tudják, mit kezdjenek magukkal a következő hétvégén...
-
yahagyma
tag
válasz
RapaNui1 #87241 üzenetére
Jogos, biztosan sehonnan nem tudjuk!
Engem az érdekel, de nagyon, h mi lesz a sorsuk a megrendelt de visszamondott BDP-s készletekkel?!Egyébként végül 2-őt is rendeltem:
- Medieval Seaside Market-et, ebben felhasználva a Lego VIP pontjaim, így pár ezer Ft-al olcsóbb lett
- Wild West Traint, nagyon élem most ezt a hangulatos szettet, alig győzöm kivárni a 07.01.-ei szállítást, sztem genyó jó készlet lett így a végleges verzióban!!!![ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Én amit talán megveszek, de még az sem biztos az a páromnak a Trevi kút, római vakációnk emlékére
76328 40k
-
RapaNui1
aktív tag
Én már ebben sem bízom. Honnan is tudhatnánk a pontos adatokat. Marketing szempontból nézve ha azt látod hogy valamiből alig van az vásárlásra ösztönöz. Én már abban sem vagyok biztos, hogy tényleg csak 30 ezret gyártanak le világszerte. Honna tudjuk biztosan ezt is?
76328 40k
-
ssgk
aktív tag
Ahogy nézem megint nagyon népszerűek a váras BDP szettek. 90% felett jár már mindkettő. Ettől függetlenül a vonatos lett a legjobb véleményem szerint, az ára viszont nem tetszik
. Ha az is a 94e kateria lenne esetleg elemcsökkentve úgy vettem volna egyet. Így inkább a következőre várok ott a gomba falu fix, és ártól függően a kastély.
-
nyul105
senior tag
ufff a lego megengedte hogy megvegyem a micro ninjago kupont de beváltani nem engedi
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #87222 üzenetére
Hétvégén én is belefutottam Auchanban, pedig rég láttam figurát ott.
Az eredmény a tiéteknél is lehangolóbb volt.Ami minket gyerkőcökkel érdekelt, jobb figurákból Bogeyman-t és egy dínójelmezest sikerült hozni.
A maradék gyakorlatilag csak annak lett volna jó aki focicsapatot MOC-ol és tervezte 1-1 csapat kiállítását... kupidókból és hörcsögfigurákból.A maradék 20-25 doboz 1-1 marék lett volna ezekből.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz
BBoldi #87230 üzenetére
A németeknél több webshopban előrendelhető 03.01-es érkezéssel, már 70k-tól induló ártól. Ezek alapján itthon is azonnal elérhető lesz, szerintem 2-3 héten belül tippre eléri a 70k körüli árat.
Árukereső alapján pl. a Technic Ducati 01.01-kor indult és jan. közepétől már 65k-ért elérhető volt.
-
BBoldi
csendes tag
#87227 #87228 Nagyon köszönöm nektek
. Esetleg arra tudtok hozzávetőlegeset mondani, hogy mikor? Március elsejét ír a hivatalos weboldal érkezésre, mennyi időt kell rászámolni kb, amíg beérkezik nem hivatalos webshopokba, nagykerekbe?
-
BBoldi
csendes tag
Sziasztok,
Úgy döntöttem, hogy meglepem magam ezzel. Láttam viszont, hogy sokszor olcsóbban meg lehet venni a legokat más weboldalakról, mint a hivatalos oldalról. Azt szeretném kérdezni, hogy érdemes-e várnom a megjelenéssel és találok majd olcsóbban is (pl.: Alzán) vagy az ilyen új termékeknél ugyanannyi lesz más helyeken is, mint a hivatalos oldalon?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
ssgk
aktív tag
Szerintem nagyon túl van tolva BDP. Nem kéne ilyen gyakran ennyi szettet kiadni. Pont ezért nem is rendelek most semmit. Ha utólag meggondolom magam akkor meg nagyon kis felárral úgy is kapható lesz jó ideig másodpiacról...
A 27-es CMF ennyire nagy siker vagy jelenleg van belőle hiány a farkas figura miatt? Nagyon drága BL-en a teljes sor/karton egy sima nem licenc sorozathoz képest. Ezt gyártják még és várható raktártöltés globálisan? -
Melezor
csendes tag
A bricklinkes rendelésből én a vonaton nagyon agyalok, a korábbi filmes verzióról lemaradtam és az kb. ezen az áron megy szal.. szerencsére a seasidemarket nem mozgat meg, se nem castle se nem pirate nekem, az ostrom szettet élném, de mondjuk 60 körül, ennyiért nem, figurák vannak dögivel, ha lesz leírás meg elemlista akkor a hajítógépet meg ezt azt összeraknék és az gazdaságosabb, a legjobban az fáj, hogy nincs olyan ami továbbadva lehetne csökkenteni a bekerülési költséget, mert mindegyik drága, és nagyon nincs vásárlóerő itthon ( na nem mintha sokat árulnék)
-
beamen
tag
Nem tudom belinkelni a képet, inkább nem is olyan vicces😅
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Egyébként írtam nemrég, hogy most ezek a törlések sem futottak be időre. Főleg a novemberre ígért kifutó cuccokból rendeltem anno... már novemberben, azt hittem lekéstem és az is fura volt, hogy a fele nem volt out of stock. Aztán ezt kaptam meg most 1 hete és 1 elem kivételével mind megvolt, sőt, sztem 80%-uk most is elérhető még.
Ez korábban nem volt jellemző szerintem.Nem tudom mennyiben van benne a raktárbővítés/gondolom mögötte a készletcsere-logisztika. Mert ebből is volt azért ami menet közben eltűnt, majd újra megjelent és máig raktáron van.
-
hami85
tag
Látom megjöttek csoportokba a dolgozói szettek (4002024)... hát ennél ocsmányabb szettet rég láttam.
-
Throme
veterán
válasz
nyul105 #87209 üzenetére
Ezen miért csodálkozol? Mindig is ez ment. Amin nagy a hájp, azt felvásárolják és drágábban eladják.
Akinek meg csak saját felhasználásra kell valami az hopponmarad.Várj amíg lecseng az őrület és lesz PaB-os wolf minifig.
Én is vártam valamennyit a falcon katonákra. Miután kiélték magukat a nepperek lett nekem is.... -
ripla
addikt
Aki Wolfpack torzót keres, itt még elvileg van.
-
yahagyma
tag
Köszi sb!
Nem is tudtam h módosítható BDP szett miután bekerült legjobb 5-be szavazással!
Legalábbis nem emlékszem h ilyenre volt példa a múltban...
Lego vagy a BDP szett készítője jól nyúlt bele a módosításokkal, sokkal jobb lett, mint az eredeti!Grat Racingbrick Balázs a bemutatódhoz, mindenre kiterjedő elég jó és részletes lett! Ment is a Like
[link]
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #87192 üzenetére
Nagyrészt egyetértek.
A hajó jópofa de én nem tudok mit kezdeni vele. A castle önmagában sztem elég gyenge, kiegészítőnek lehet jó, de az meg elég rétegtermék, aki szereti az is előbb vesz pár várat szvsz. A Scholar jött be legjobban, a vonat félig. Előbbi viszont megint kilóg nálam kicsit. DnD mellé el tudnám képzelni.A vonat meg felemás, vmi klasszik gőzösre vevő lennék de a téma engem nem vonz. Innentől a mellékelt cuccok csak drágítják és a végösszeg így nem is olcsó. A mozdony nekem perfekt, a kocsik is jók, de ha választani lehetne akkor két személykocsival vinném. Vagy +1 személyt még összerakni és a szállítóvagon jó lenne másik szerelvényre, akár modernebbre is. De ez így ebben a formában még drágább. Akkor nekem már az Orient klasszik személyvonattal, a vadnyugati témától elszakadva inkább bejön. (Amit a hibái miatt elvből nem vennék meg, plusz normál vonatokat preferálva abból is elég lenne nekem egy 6 studos, rövidebb, kicsit lightosabb, olcsóbb változat. Tldr=semmisejó.
)
De jó is ez így. Hátra lehet dőlni végre nyugodtan és várni, gyűjteni az 5. szériára. Az kemény lesz.
@yahagyma
Igen, változott. Racingbricken Balázsnál van bemutató róla.@Djuree
Engem a konkurenciánál az extrák teljesen lehengereltek, nemhogy világítás, hanem abból is extra, a "fénycsövek", világító plexik, stb... és szvsz igen jól is használják, fényreklámok, egy kis cyberpunk... plusz a technikai része elrejtett vezetékek, bontható csatik.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
Na és akkor a Chevy nascar verda...
A 6 széles verzióban én sok fantáziát nem láttam, az nincs is meg.
Ez viszont megtetszett. Nem kevés színt alkalmaztak, de kapott részletet a belseje és a hátsó szárny megoldás sem szokványos.
Egyben van az autó, de nem a matricák tarják össze.
Izgalmasabb elődjénél. Ez sem volt egyértelmű vásárlás megjelenéskor.
Túl szivárványosnak hatott, de végül is jobb, mint az egyszínű.
A "dísztárcsa" itt a verseny gumiabroncs illúzióját adja meg számunkra.
Matricázást nem ússzuk meg, pláne egy versenyautó esetében.
A szélvédő matricát (ezt az íves fajtát) nem szeretem, nem is sikerült egyből jól felragasztani...Rászakadt az F1 a legós SC közösségre, így az egyszem Nascar autó üde "folt".
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bittorrent topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- RAM topik
- Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen notebookot vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Újszerű! Egyedi gyártású 2 férőhelyes/2 személyes számítógépasztal/íróasztal 150x100x75
- Bontatan fóliás, garanciás LaMetric Time okos asztali óra
- Segway ninebot Kickscooter Max G2 roller
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Kétrekeszes, óriásméretű céges postaláda eladó (új, nem használt)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest