- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Yézi: 10 év
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- [Re:] Deezer - A francia Spotify?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanraith
aktív tag
válasz
flashpointer #89364 üzenetére
A Going Merry instant buy lesz nekem. Szokott lenni mostanában olyan akció a legonál amibe az előrendelések is beleszámítanak? Az "ajándék bizonyos összeg felett" dolgokra gondolok.
-
Warton
őstag
Bricklinkes kérdésem lenne. A vásárlói felületen az item count és a unique lots mit jelent pontosan, mi a kettő között a különbség?
-
RapaNui1
aktív tag
Én vévignéztem a sorozatot, aranyos kis film volt, vannak ezeknél sokkal rosszabb sorozatok is, szóval nekem tetszett, azonban a Baratie a sorozatban szereplőhöz képest nagyon gyengécske. Gondolom a hangsúly inkább azon volt, hogy minél több filmbéli részletet csempésszenek bele és nem magán a vegső kinézeten, szóval inkább rajongóknak szóló szettek ezek mintsem lego építőknek
-
HUN_Sector
őstag
válasz
nem tudom mi ez, de tudom hogy van belőle gyűjthető kártya és sokan rajonganak érte. Így a kalózhajó szerintem jó utat fog befutni mint befektetés
-
maross
nagyúr
válasz
Tyler Durden #89375 üzenetére
bowser most is 80 alatt van emagon
-
-
Dilikutya
félisten
válasz
Tyler Durden #89375 üzenetére
3000+ elemtől azért többet várnék. Nekem mondjuk nem mond semmit, se az anikét, se a sorozatot nem láttam, nem is fogom.
-
A Baratie 123.990 Ft
Ezeken az árakon mindig jókat tudok kacagni, mikor olyan szerencsém van, mint pl tegnap is. 1x összerakott Bowser, elég jó állapotú dobozzal 50k. Boltban az is ilyen 110k magassága, de marketen se nagyon láttam még 70k alatt, /biztos volt, de nem nézem naponta/, ennyit megér egy készlet. Nagyon jól néz ki szerintem a Baratie de ez a 124k ez hahota kategória.. /vagy én vagyok csóró/ -
Crus
őstag
válasz
Ja, hogy ezeknek már van ára ^^
A Baratie 123.990 Ft.
Going Marry kalózhajó pedig 52.990 Ft... ez 40% kedvezménnyel must buy!
-
maross
nagyúr
válasz
Szerencsere ebbol is csak a kis hajora kell kolteni, pedig szeretem a szeriat
-
RapaNui1
aktív tag
Pont ez az érzésem támadt nekem is, csak nekem a Baratie is ugyanezt az érzést váltotta ki, csak azt nem értem hol van benne a 3402db. Gyerekes komolytalan darabok, de nem bánom legalább erre sem kell pénzt költeni, viszont ha meg másik oldalról nézem végre visszatérnek a gyerekeknek szánt játékos készletekhez. Bárcsak az árra is igaz lenne ez. Minőség lefelé, árak felfelé, mintát vettek kis országunkról
-
apholyon
aktív tag
válasz
Egy jó barátom nagyon szereti az animet, én azt ugyan nem láttam, de a sorozat nem volt annyira rossz... A hajó nem rossz, a bohóc figura kötelező (
), a Baratie határeset, a többi felejtős....
-
ripla
addikt
válasz
Úgy látszik innentől ez lesz az új divat, hogy az épület nem épület többé, csak egy szemből összerakott homlokzat... rettenetesen nagy csalódás.
Más téma, de ha emellé odateszem a Star Wars Mos Eisley készletet, ahol még a benti beülős boxok is külön meg vannak építve... mintha nem is ugyanarról a Lego nevű cégről beszélnénk...
A hajó az egyetlen ami tetszik. -
Llew
senior tag
válasz
A középső kép alapján eleg kihagyott ziccer, jogy Mr Fantastic az F4-ben nem kapott ilyen kezeket
-
-
Crus
őstag
válasz
Sose láttam 1 részét sem, de a 2 utolsó, az kegyetlen jó!
-
válasz
de rondák
-
flashpointer
őstag
-
RapaNui1
aktív tag
Nekem is el szokott tűnni, ezért most már ha rendeltem mindig csináltam a kódról gyorsan egy képernyő fotót, mert a kiküldött emailban nekem is csak ennyi van. Azt hiszem elő lehet egyébként bányászni a kódot a Lego oldalán a profilodban valahol. Nem tudom mi ez szerintem valami hiba a Lego levelező rendszerében de nem hiszem el hogy ezt még nem jelezte eddig senki nekik hogy megjavítsák ezt a dolgot, mert utólag keresgélni a kódokat eléggé idegesítő.
Most meg is néztem, szóval profil, pont előzmények, szerzett jutalmak és ott meglesz a kód elméletileg.
-
czanga
őstag
Először vásároltam volna a Bravo Store-nál. Holnap járunk az Allee felé, és mivel ajándékkártyával rendelkezünk, szerettem volna venni annak egy részéből magamnak egy Luke Brick Headz figurát. Aztán lehet más apróbb dolgot is.
Gondoltam megnézem online van e. Jaaaaah... nem, hogy nincs, hanem CSAK a Westend boltban kapható.Rendben, akkor költsön nálatok pénzt akinek hat anyukája van...
-
Crus
őstag
válasz
Corleone33 #89350 üzenetére
Ha jól tudom a Lego-Disney partnerség elég régóta folyamatos és töretlen. De, hogy mi jön még belőle... hát ha azt a Krusty eladásai alapján akarják majd felmérni, akkor nem jön semmi szvsz :-/
-
Corleone33
senior tag
válasz
Dilikutya #89352 üzenetére
Azt nem vitatom, de azt is vegyük figyelembe, hogy a Disney égisze alá 2019-ben került a Simpsons Család, a Csillagok Háborúja viszont már 2012 -ben lett felvásárolva, a Marvel meg 2009-ban
Ezzel arra akarok csak kilyukadni, hogy az előző két sorozat már jó ideje "be lett" sikeresen futtatva Lego szettek formájában, a Simpson Család viszont most 2025-ben debütál hivatalosan Disney-Lego partnerség keretében (amikor már nem a 20th Century Fox a jogtulajdonos)
feltételezem hogy a Disney se hülye és meglátták a potenciált/ fanservice-t, hogy aztán a Krusty Krab után lesz-e folytatás, az meg kiderül
-
Dilikutya
félisten
válasz
Corleone33 #89348 üzenetére
A Lego szerintem jó partnere a Disney-nek, ott a rengeteg Disney mese, Marvel és Star Wars szett.
-
RapaNui1
aktív tag
Alakul a bonsai fa ára, már csak 19k. 16k körül már venném is, az már majdnem 40%, de a 15k az ideális ára.
-
Corleone33
senior tag
Hidd el, abszolúte megértem a frusztrációdat, anno én is nézegettem a házat, aztán megláttam a használtpiacos árakat
Többek közt ez tart vissza engemet is a Krusty Burgertől, hogy jelenleg nem tudom hogy lesz-e followup vagy csak egy egyszeri icons szett lesz, talán esetleg piacra dobnak egy Simpsons témájú CMFS sorozatot és ennyi..
-
Crus
őstag
válasz
Corleone33 #89348 üzenetére
Ez kb. 11 éve jött ki:
Ez meg kb. 10 éve:
11 éve:
Szóval nekem ezt most nagyon magas, hogy egy évtizeddel később kihoznak egy Krusty burgert, úgy, hogy a régi szériáknak messziről integethetünk már és így a Krustyt se veszi szívesen senki, akinek nincs meg az előző készlet, vagy legalább valamelyik :-/
-
Corleone33
senior tag
Ha egy óvatos tippem lehet, arra gondolok hogy a Lego ezzel a szettel (pontosabban az eladások függvényében) szeretné felmérni a (szerintem egyértelmű) igényt későbbi Simpson- Család témájú szettek kiadásához (akár a Disney felé is prezentálva azt eladások formájában)
Nem tudjuk sajnos, hogy a Lego pontosan milyen szerződési kapcsolatban van a Disney-vel (akikhez tartozik a Simpson Család IP is többek között), így benne lehet a történetben azt is, hogy nemrég sikerült olyan üzleti megállapodást kötniük, ami lehetővé teszi ezeket a szetteket, cirka 10(?) év kimaradás után
-
ssgk
aktív tag
válasz
Paddington #89318 üzenetére
Regisztrációba nem vagyok biztos (szerintem kell mert lego oldalra visz át onnan adod le a rendelést).
Ha változik a kártya akkor rendelés adatmódosításánál kell jelezni. (Ez BDP-nál több mint valószínű, hogy egy telefonálás lesz majd ügyfélszolgálattal amikor a végleges fizetés esedékes, akik küldenek egy fizetési kérelmet amit ujra ki kell tölteni mint netes kártyás vásárlást).
Ez az utóbbi az eljárás akkor is ha nem tud automatikusan levonni az eredetileg megadott kártyáról (mert nincs rajta elég, nem létezik stb). -
Crus
őstag
Na de pont ez az! Ez biza' a Lego hibája! Ha egy készlet kifut és nyilván a Lego is látja, hogy neppereknél a 35 ezres készlet már 90 körül jár, akkor talán ki kéne adni ÚJRA.
Könnyen meg is oldottuk. Nem volt bonyolult. Csak a Lego nem ilyen
/Licenc kérdés modularnál nincs, mielőtt még valaki feldobná.../
De ok, legyen. Krusty burger. Licencelt készlet. Na de világosan látszik, hogy a The Simpsons licenc ott a Legónál jó régóta és mégis kiadja a 11 éves házat újra? Dehogy adja... vedd meg bontottan 150-ért.
-
Djuree
félisten
ha van 10.000-rem ilyesmire, akkor inkább rendelek neki pl. egy mould king szettet, ami 3x annyi elemből áll és valszeg sokkal fantáziadúsabb is. most pl. 15k-ért rendeltem neki egy közepes méretű vitorlást, baromi jól mutat, legóból egy ilyen min. 30-35k lett volna...márha lenne ilyen, de nincs.
-
PROHARDVER!
Térjetek vissza a topik témájához. Köszönjük.
-
sb
veterán
Én is adtam el így valamit. Végül amúgy kevésbé fájt, mert volt új ami jobban tetszett. Pedig az eredetit is összerakni vettem.
Modularra/kínaira kicsit visszakanyarodva hasonló: van egy bontatlanom még, szintén összerakásra lett vásárolva (mint gwp-ken kívül kb. minden nálam). Az is valahol 36k körül volt...25k-s kínai ahhoz képest nem játszik. Node ma 80-90-ért árulják... az már egy egész utca 3-4db kínaiból.
@kbalage2
Ja, értem. Hát abból semmi nincs itthon.Nulláról a többi mellé már nem lenne jó felépíteni.
-
válasz
hami85 #89337 üzenetére
Pont a forest strongholdot néztem én is. Azt hittem, hogy mostanra már combosabb ára lesz. Mind1 én nem nyerészkedni akarok, baromira tetszik a szet és szerintem seperc alatt el fogják kapkodni.
Crus: meglássuk, én nem nagyon üzletelek legoval, amit megveszek azt kirakom és pont emiatt lassan nincs semmi helyem. Ami van, azt meg nem adom el, mert pont azért vettem, mert baromira tetszik.
Csak ami séróból eszembe jut és dobozban van: ideas rovarok, ecto1, dungeons and dragons kastély a figuraszettel együtt, Discovery, Saturn, Kovácsműhely, Rivendell. Meg ami még most nem jutott eszembe..
Ugyanitt nagyobb házat keresek, külön legoszobával -
-
Crus
őstag
válasz
Tyler Durden #89316 üzenetére
Attól tartok 10 év múlva, ha megnézed az árát még a sípcsontod is stroke-ot fog kapni. Mondjuk ez rohadt nagy gáz vele... meg akarom nagyon venni, össze akarom rakni, de mire tél lesz és eljutok oda, hogy lesz rá időm és nyugi lesz, már akkor 200k-t fogja harapdálni. A t0k0mnek kell ezeket limitálni.
-
Crus
őstag
válasz
RapaNui1 #89313 üzenetére
Ironikus, de most megint Legót fogok védeni...
Régen ha akartál magadnak/gyerkőcnek valami jobb készletet venni a lehetőségeid erősen szűkek voltak. Most ha van 10.000 Ft-od, amit PET palack visszavitelével is összegyűjthet az élelmesebb nebuló, akkor játszi könnyedséggel elég frankó Legót tud már azért venni. Pl. Monstereket lehetett mindössze 5k körül venni, mi is elhoztunk belőle pár fajtát, aztán ott vannak az SC készletek, legendák voltak belőle 10k alatt (Skyline, Lambo, 007-es pl.,) Adventi kalendáriumok szintén egy gyereknek szenzációsak, ennyiért már Creator 3-1 készletek is vannak, Friends és City esetében ennyiért már egész jó körítés is jár adott témához, pl. boxutca, de GWP-kből még boltból véve is voltak/vannak 10k körül zseniális darabok.
A kínálat drasztikusan szélesebb, rengeteg nagy készletnek van kis verzája' is, drámaian több akció van, miközben hiába banánköztársaság, hiába infláció, meg gyenge HUF, akkor is jobban belefér még egy szegényebb családnak is karácsonyra (csak sajna ott gyakran cigire, meg piára megy el a lé), mint a 80-as évek végén és a 90-es években.
Ok, értem az álláspontod, de te jellemzően a nagy vadakra mentél rá nagyon. És tökre igazad is volt, mert ha belefért, azok adják a legnagyobb élményt. Sajnos a nagy készletek nem nagyon szóltak soha a munkásosztálynak. Az a középosztály és felette úri huncutsága... ahogy írtam ez biza' paywall. És a világon sajnos rengeteg dolog van paywall mögé tolva... megveheted, csak nem fog rá telni tömegeknek.
Egyébként minél többen ébredtek rá végre az utolsó mondatodra, talán annál előbb lesz valami szebb és jobb.
Másikra:
"A minifigura adagoló ami még tetszik, de ahogy crus mondta talan majd 40-ért, de inkább 35-ért."
Soha nem lesz 35-ért, az 100%. Sajnos... de már 45k körül nálam no brainer.
-
sb
veterán
Így neveld a sárkányodat: Fogatlan
784db, 29k -
sb
veterán
válasz
kbalage2 #89317 üzenetére
Gyakorlatilag ez van most nálunk. Amiből tudtam fel is tankoltam+Pybricks (az alternatív próbálkozások mellett).
Azt viszont nem úgy látom, hogy lenne értelmes mennyiségű elérhető eszköz a BL-en. Sőt, inkább fordítva. Mindstorms Large HUB elvétve akad EU-n belül, szenzorból van még, sőt, itthon is, de volt egy időszak amikor abból is alig volt pár darab EU szinten.
A motorok meg szerintem egyértelműen kikoptak, megdrágultak, anno 5-6k körül vettem az L, XL motorokat, de még talán Technic HUB-ot is, most itthon alig látok új eladót. XL off már régóta (pedig mindkét meglévő motorunk dadog), Large angular is kb. (abból van pár), L-ből sok, az is alig érhető el, még Legoéknál is gáz jó régóta ahogy beszéltük, a másik kettő meg rég elérhetetlen. Technic HUB-ból sincs túl sok. City még akad, ott a vonatmotor ritkult erősen az utóbbi hónapokban.Ha bírják és nem mennek tönkre akkor ezzel elvagyunk bőven.
És még ott a másik vonal amivel majd próbálkozunk. Esp-vel tök jól összeintegrálható a Pybricks, plusz micropython mehet mindkét oldalon, az elég közeli megoldás, hogy ne kelljen hatfelé programozni.Mehet rá motor, de főként az ami Lego oldalon hiány: pl. szimpla v. rgb ledek, egyéb szenzorok. Motorból van elég Lego oldalon, itt az lenne hozzáadott érték, hogy mini motorokat is lehetne használni.
Persze ez már túlmutat a Legotól elvárható szinten, ott nem is ezt várom. A pybricks is remek, jobb mint a gyári Lego... de engem akkor is bosszant valahol, hogy ilyen mostohán kezelik a saját megoldásaikat úgy, hogy közben aranyárú cucc.
Nyilván kevés az olyan ember aki így felhalmozza rendszerben gondolkodva mint mi, de itt különösen gáz, hogy hogy és meddig tudsz belőle építkezni ha nincs külső segítség.
De aki átlaguserként beszalad egy boltba és megvesz pl. egy távirányítós Audit a gyereknek, szvsz ő is elvárhatja, hogy legyen cserealkatrész, pótlás lehetőség, sw támogatás, stb...
És hát a kettő között is valid igény - ha már Lego - hogy mondjuk 2-3 készletet vesznek (de még nem 10-15+ motor/hub mint itt) és kombinálási igény, jóval többféle eszköz pótlása/támogatása is felmerül. Kezelhetné ezt komolyabban és főleg tervszerűbben a Lego.
@Pötyi
Most azért lehet, hogy hiba csúszott valóban a gépezetbe. A terméken belül az van kiírva, hogy Wolt szállítással 2 órán belül nálad, ill. boltban azonnal átvehető.
Korábban viszont volt kiírva ilyesmi, sőt...normál készleteket is felraknak előbb az oldalra, most is fent voltak szerintem kosár gomb nélkül a 06.01-es megjelenésűek már napokkal előtte. Itt most lehet, hogy valamit benéztek. -
Pötyi
őstag
+1
Igen, akár még azt is el tudom képzelni, hogy olyan is lehet, hogy kirakják a storeban egy vitrinbe, hogy ilyen készlet lesz kapható X nap múlva. Akár ki is fizetheted előre, leelőlegezheted, hogy biztosan legyen egy ilyen készleted, nehogy a nagy érdeklődés miatt lemaradj róla, de megkapni csak a hivatalos premier után fogod!
Ééérted, @Corleone33 kolléga, ilyen esetben hogy értelmezed a "...meg lehetett venni..." kifejezést? Pénzügyileg nézve akár meg is vehetted - de haza nem vihetted.
-
sb
veterán
Fura is a dolog, szerintem ott még inkább betartják elvben, mivel hivatalos(abb) partner mint a többi, sima viszonteladó. Úgy rémlik korábban volt már amit kiraktak és oda volt írva mikortól szállítják.
@Corleone33
Most már sokadszorra írod le, de szerintem kétoldalú a dolog, nem csak negatívuma van a Store-oknak. Egyrészt be lehet menni és megkapod azonnal, van akinek ez is fontos. Másrészt árakban sem mindig elszállt, van ami olcsóbb, nem 100%-ban S@H áron mennek, bár 95%-ban ez igaz. Akció is szokott lenni azért, most sem volt rossz a pár 20-25% körüli a baby spaceman gwp-vel... a S@H-on meg épp semmi nem volt.*
Ígértek anno 5%-os vip pontozást is, abból nem lett semmi(? gondolom, mert nyoma sincs kiírva sehol), ez igaz.
Ami pedig a legfőbb erény lehet, pl. gwp-ben a kissé különutasság néha jó. Nincs dupla gwp, cserébe volt már jó párszor, hogy ami a S@H-on elfogy 1.5 nap alatt az ott még kapható.*Ha már S@H... persze tudom, hogy kis piac vagyunk, de sorozatosan kevesebb itt az akció mint máshol. Gwp-kre panaszkodtam már eleget, hogy itt korábban elfogy mint más országokban, most akcióból is hasonló a helyzet. Amíg itt semmi nem volt (Bravostore-ban meg volt), addig a németen egy rakás 20-25%-os kedvezmény volt, pár készlet 2xVIP ponttal. Tegnap Stonewars szerint Blacktron gwp járt a nagy űrhajó mellé, plusz van most is - amúgy rendszeresen szokott lenni arrafelé - ingyenes gwp kupon. Most pl. a mini virágüzlet, de volt már az összes nagyobb limites gwp pluszban.
Egyik sem tökéletes, ott vannak még az auchan, tesco, régi emag, alza, stb... nagyobb akciók is, nyilván azoknak is megvan a limitációja. De adott esetben lehet kifogni jó vételeket. Ahogy sok esetben meg semmi használható ajánlat nincs. Szerintem így általános a kép.
-
Pötyi
őstag
válasz
Corleone33 #89326 üzenetére
Azért ezt tegyük helyre! Az, hogy korábban meg tudtad venni a Bravostore-ban, mint a hivatalos premier, az nem a többiek lustasága, lassúsága, hanem a Bravostore _szerződésszegése_! Mert valahol nekik is alá kellett írni egy szerződést a Lego céggel, amiben többek között olyasvalami lehetett leírva, hogy betartanak a Lego által meghatározott premierdátumokat, nem raknak ki polcra azelőtt készleteket, mert különben ilyen-olyan szankció, felmondhatják vele a viszonteladói szerződést, akármi... Ééérted!
-
Corleone33
senior tag
Az amúgy hogy lehet, hogy elvileg "Insiders early access" szetteket mint pl a Minifigura Adagolót már június elsején meg lehetett venni pl a Bravostore-ban?
Mmint zavarni nem zavar, csak nem igazán értem akkor az Insider Early Access lényegét, ha lényegében nagykerben le tudom ugyanazt a szettet venni a polcról, holott "hivatalosan" csak június 4-től lenne elérhető
Arról nem is beszélek hogy ugyanúgy kapom a vásárlásom mellé a GWP-t mint a Lego SAH esetében, max csak az Insiders pontokat nem tudom gyűjteni/ nem tudom azokat GWP-kre beváltani és társai
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Xboxone40 #89324 üzenetére
Mivel most már csakis kizárólag én is magamnak a magam szórakozására veszek legot, így bőven ráérek már kivárni a jó árakat. Most már nem tud beszippantani a Lego gwp mizériája sem, sőt ha lenne felhozatal és választék használt, bontott készletek tekintetében akkor főleg azt venném, de sajnos nevetséges, sokszor új, vagy még drágább árakon kínálják sokan a használt szetteket is.
-
Xboxone40
csendes tag
válasz
RapaNui1 #89323 üzenetére
Egyszer lehet leesik annyira de nekem ezt már bőven megérte. Nagyon tetszik, és az összes valaha megjelent ART készlet meg van bontatlanul, már csak azért sem maradhat ki ill egyik kedvencem élőben is láttam már párszor
Ezért kellett 2db egy a falra majd, egy a "polcra"
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Xboxone40 #89322 üzenetére
Ahhoz, hogy elgondolkodjam rajt minimum lego.com hivatalos ár-40%-ot kell elérnie, amely 49.500ft-ot jelent, mivel ez egy teljesen réteg téma szerintem. Nekem jó lenne egy összerakott bontott verzió is 40 körül, de maximálisan ráér.
A hétvégén egy 42055-öt tudtam volna venni 60k-ért hiánytalanul dobozzal építésivel, de arra se tudtam rávenni magam, szóval annak az árnak tényleg ütősnek kell lennie, hogy áttörje azt a falat amit felhúztam magam előtt, de valóban az 53k már nem egy rossz ár, de még mindig nem jó ár.
-
HUN_Sector
őstag
Na a gyerek minecraft legoinak egy részét eladtuk. Új szereleme a star wars, így már meg is kellett rendelnem a sötét sólymot.
Hello bankruptcy my old friend…
-
RapaNui1
aktív tag
Őszintén szólva ebben az évben eddig azon témák közül melyek engem leginkább érdekelnek nem is nagyon jelent meg olyan készlet melyre azt tudtam volna mondani hogy ez azonnal kell. A Tudor Corner és az Endurance dobozban pihen, talán eddig az a kettő amire azt mondtam hogy megvettem. Megvan a csillagos éj, ezért szemezgetek a Napraforgókkal is, de az mégsem lett olyan jó, szép és részletgazdag mint a korábbi ráadásul másodkézből is 50%-al drágább. A Trevi kút a második kedvenc, de valahogy ez az architecture téma nem vonz annyira mint az Icons vagy az Ideas, szóval nagy az esélye ha csak valami igazán kihagyhatatlan ajánlatban nem lesz egyszer, hogy kimarad Neuschwanstein kastéllyal együtt.
A folyami gőzhajón gondolkodtam még aztán rájöttem hogy atya ég még 99 ezerért is sok, azért itt vidéken sokan 2 hétig dolgoznak.
A minifigura adagoló ami még tetszik, de ahogy crus mondta talan majd 40-ért, de inkább 35-ért.
A Technic téma jön még be de abból is csak a munkagépek és mivel idén eddig ebből nem sok minden volt, így nem kellett sokat agyalogni rajt.
Szóval addig gondolkodtam míg nem vettem semmit, de lassan jön a párom szülinapja így be kell szereznem neki a Japán juhar bonsai fát, azok még az SC szettekkel együtt viszonylag elfogadható és megfizethető áron vannak. -
apholyon
aktív tag
válasz
Paddington #89318 üzenetére
Ez utóbbi engem is érdekelne, pár hónap múlva jár le a bankkártyám, lassan küldik az újat...
-
Paddington
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon jó, hogy feljött a Bricklink téma. Nekem két kérdésem lenne, mert onnan még én sem vásároltam.
Regisztrálni kell vagy megy a vendégfunkció?
A bankkártyámat cseréli a bank a vétel és végső terhelés között. Feltételezem ez bekavar majd náluk, hiszen a régi kártyaadattal fog próbálkozni. Mi a megoldás? Akkor vagy közben tudok majd korrigálni valahogy?
Köszönöm.
-
kbalage2
aktív tag
Szerintem perpill nem nagyon találsz mást ami hosszú távon biztosabb lenne mint a Pybricks és kompatibilis a rendszerrel. Ott a szoftver nyílt, elfut lassan kb mindenen amit a LEGO az utóbbi 10 évben kiadott, tehát hardver van bőven. Lehet hogy pl. új xyz motort nem kapsz éppen a boltban, de Mindstorms alkatrészekkel még mindig tele a Bricklink.
Ha véletlenül kiadnak valami új (zárt / nem kompatibilis) rendszert az elkövetkező 1-2 évben, még akkor is bőven marad használható hardver amig felnő a gyerek
-
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Tyler Durden #89296 üzenetére
A Bricklink szettek számomra mindig is drágák voltak ahhoz, hogy kibontsam őket, jelenleg pedig mióta eladni se nagyon lehet ezeket nem is nagyon vettem az utóbbi időben.
Sajnos az építőipar gyengélkedése hatványozottan elért hozzánk is, szóval most sem lesz bricklink szett, de nagyon más sem, talán idővel a páromnak az új bonsai.
A megye óta amúgy sem legóztam de még csak vágyat sem érzek iránta hogy összerakjak bármit is.
Azért ha nagyon tehetném a Transylvániát és a Tortuga szettet húznám be, engem a másik három nem nagyon mozgat meg.Crus:
A lego mindig is drága volt ez valóban igaz, ahogy az is hogy régen sem engedhette meg mindenki magának.
Én inkább csak azt veszem észre a saját bőrömön, hogy amíg én évek óta azokkal az árakkal dolgozom mert bár emelni lehet csak nem fizetik meg, addig amíg pár évvel ezelőtt ezen árak mellett bőven futotta legóra is, jelenleg a lego a legutolsó dolog ami a listámon szerepel es gondolom ebben az országban ezzel nemcsak én vagyok egyedül. Ezzel csak azt akarom mondani hogy pár év alatt kb ugyan annyi vagy hasonló bevétellel amíg pár éve számolatlanul tudtam venni a legokat, most szinte nem futja rá. Lehet valamit rosszul csinálok. -
sb
veterán
D.
A feloldás szvsz úgy megy, hogy hagyják timeout-olni a zárolást, nem terhelik be véglegesen. Innentől bankfüggő, hogy mikor kapod vissza. (OTP 30 nap? Revolut 7-8 nap asszem). Októberben már terhelnek rögtön, jön róla figyelmeztető levél, nem feltétlen a terhelés előtt.
Második terhelésre ha nem sikerül, akkor után a telefonálgatás kell...
Ha szeretsz veszélyesen élni akkor mellérakhatsz készleten lévő más terméket is, ilyenkor tapasztalataim szerint a szállításnál direktben feloldást indítanak. Tehát rendelés: BDP 100k+mellé vmi 5k-s cucc: zárolnak 105k-t. Két nap múlva ha feladják az 5k-s cuccot akkor azt terhelik, a 100-at feloldják. Csak saját felelősségre.
Ja és mindez bankkártyás fizetés. Paypal talán más kicsit.
-
Throme
veterán
-
Crus
őstag
HELP!
Életem első és esélyesen utolsó Bricklink rendelése lenne.
a, Hogy megy ez? Megrendelem 10.-én, levonják a lóvét(???) és majd októberben küldik a készletet?
b, Most nem vonnak le semmit, csak a rendelést rögzítik és októberben vonják le a lóvét? (De boldog lennék, ha utóbbi lenne
)
c, Valamennyit előleget zárolnak, októberben a küldés előtt pedig a maradékot?
d, Zárolják a teljes összeget, de fel is oldják, majd októberben küldés előtt zárolják?
(Uv nincs gondolom, nem is lesz, nem is vót'.
)
-
Crus
őstag
A Lego én azt gondolom mindig is drága volt. Örök vesszőparipám: 1989-90 körül, 8.900 Ft volt akkor a 6285-ös kalózhajó és ez biza egy havi fizetésnek felelt meg akkoriban. Azé' most nézd meg, hogy még egy gyári soron szenvedő magyar melós 1 havi fizuért milyen Legót tudna venni. (Falcon pl. 7541 db., a 6285-ös meg 843 darabos.) Azt gondolom, hogy a Lego -ahogy régen- most is luxuscikk.
Nem tudom idehaza van-e magyar megfelelője (fizetési fal?), de az angolban van olyan, hogy paywall. Azt gondolom, hogy nem kevés Lego van már ilyen mögött és sajna a PS5, Nintendo Switch 2 játékok is kezdik erősen ezt az utat járni. Persze ki lehet várni és lehet 2nd hand vásárolni, de Lego esetében ez ugye pont fordítva van, feljebb megy az ára ha kifut és nem lejjebb.
Van nekünk is alternatív gyártótól készlet, de nekem elég vegyesek az érzéseim. A figek még a fiam szerint is rém gagyik, gázak. (Még a Playmobil figek is nyomik.) A gyakoribb minőségbeli probléma, a leírás prosztósága, abban levő hibák, hiányzó alkatrészek, amiket kis eséllyel pótol aztán majd neked az Alis eladó... hát nagyon nem vagyok még mindig meggyőzve, noha látom, hogy 1-2 gyártó nagyon szépen jön fel és kell is a konkurencia ez vitán felül áll.
Gyerek nem olyan régen kapott nejem ismerősétől egy City klón rendőrségi buszt. Fizettek érte 11k körül, legjobb tudomásom szerint 14k volt itthon az eredeti legalja. És a kettő között azért minden téren komoly difik vannak. Ami a klónban nekem nagyon tetszett az a klasszikus műanyag... rohadt nehéz volt néha összenyomni, szétszedni meg főleg. De ha véletlenül fel is rúgta a nejem, az bizony nem potyogott 37 darabra... Lego meg... na tudod... már ránézel esik szét gyakran.
De igen, egyetértek abban feltétlenül, hogy adott esetben, adott készletnél vannak komoly rések és ott már csábító lehet, főleg kifutottnál. Egyelőre én még kitartok, de ha nem jut kastély felszámolom az egészet!
-
Crus
őstag
válasz
Corleone33 #89293 üzenetére
Értelek, de szerintem most egy picit túl jószívű vagy... azok a figek nagyon sokszor vannak 1400 Ft körül, de legyen 1.5k. Ez így 24.000 Ft, de ok, legyen 2.000 Ft egy fig, az 32k lenne úgy. Nem látom, hogy a maradék majd' 40k egy nem licencelt készlet esetén abba az automatába hová megy el.
Nekünk ennyiért ez nem fér bele, inkább jöhet 1.5 év várakozás. (DeLoreanra 2 évet vártam mire jóáras lett.)
Az ÁFA sajnos nem 25, hanem 27%.
(A jel nem neked szól nyilván...)
-
sb
veterán
válasz
Köszi szépen! Már elfelejtettem, most megint készíthetem a pénztárcát.
Ugyanaz: kastély+gombafalu.Tortuga is tetszik, de az már túlzás lenne egy körre... (ill. már a fenti is az), azt gondolom abból a témából van/lesz más lehetőség is.
Ja és persze, most, hogy fejben kiadtam 200k+ -t, folytatnám, hogy mennyire drága a Lego és hogy ki lehetünk borulva...
-
sb
veterán
válasz
Throme #89299 üzenetére
Hw-ben nem annyira rossz a helyzet, sőt sw-ben is javultak és az sem gáz... csak mondjuk utóbbi 1-2 év alatt kellett volna elérni, nem 4-5 év alatt.
Anno mikor indult a PU kikértem Balázs véleményét és végül azt nem bántam meg, hogy 1 próba PF motor+box után csak PU-s cuccot vettem, 3rd party-kat is kihagytam. Ami PU az megy szépen együtt, Boost HUB+azokból jövő érzékelők, szín/távolság mennek szépen a Technic/City-ben nem használt cuccokkal és így elég jókat lehet alkotni. Sőt, van Mindstorms szenzor is, plusz a HUB. Szóval elég integrált így. Sőt, a Duplo vonat is ugyanúgy programozható.
Ami gond, hogy sw-ben végül maradtak hiányosságok, a táv/kontroller vezérlés integráció kimaradt... pedig mehetne. Távnak lassú az sw, stb... és ez mind megvan egy 2 perc alatt frissíthető 3rd party Pybricks-ben. Táv vagy kontroller 2 perc után direktben megy a Buggyhoz, Audihoz, stb... jóval precízebb is. Ezt meg lehetett volna csinálni... és akkor ezen felül jönnek most (1-2 éve) az ellátási meg kifutási, támogatás gondok. Most jön majd a java...
Most emiatt fordulok inkább másfelé ami még biztosabb (és független) lenne. A kompatibilitás a gond egyedül nyilván. Van ami működik "keresztbe", pl. rPi+PU eszközök, bármi más (rPi, esp32, micro:bit)+bármi más motorok. Sw-ben pedig pl. tudnak kommunikálni tök egyszerűen... pl. 2db motor egy Technic HUB-on lóg és mellé beteszel egy esp32-őt nem Lego motorokkal és érzékelőkkel. Stb... nyilván ez már kézimunka sajnos, nem out of the box, de lehet, hogy megéri erre próbálkozni.
-
hami85
tag
válasz
Transylvania.. Tortuga olyan semmilyen , az a pénzt inkább elrakom a szeptemberi kalózhajóra, karibtengerkalózai.
-
Crus
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged