- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
LÁZ
Topikgazda
sodródunk
-
Crus
őstag
Abszolút értem, mit írtál, csak nem értek vele egyet. Pontosan azért, mert hozok 3000+ éves művészeti tárgyat (pl. Tutankhamon halotti maszkja), ami előtt minden normális ember megemeli a kalapját, mert annyira látszik rajta a tehetség, az igényesség és a szakértelem. A beleölt munkaóráról nem is beszélve. Nem fogadom el soha azt, hogy valaki fellöttyint a falra 5 vödör festéket, húz rajta kettőt keresztbe és nesze 15.000$ mert ezt JaniFeri csinálta, aki híres és elismert művészet. Erősen azt gondolom, hogy egy műtárgy akkor számít művészetnek, ha abba komoly energiát és időt tesz a művész.
100% biztos lehetsz benne, hogy a dadaizmus nélkül is lett volna Tim Burton-féle Karácsonyi lidércnyomás, meg Little Nightmares is, ugyanis az emberek folyamatosan fejlődnek minden téren, folyamatosan ötletelnek és nem a dadaizmus vette le a szellemi rabigát az emberekről, hanem a fejlődés, oktatás, az ipari/technológia forradalom, emancipáció, társadalmi fejlődés, etc. Ahogy jobban kinyíltak az elmék és fontosabb lett az individuum, u.e. a nyíltság megjelent a művészeti ágakban is, legyen az zene, vagy éppen szobrászat. Természetes evolúció.
Teljesen elfogadom, hogy ez is egy stílus - ezt sosem vitatnám -, de akkor átfogalmazom: Egy olyan stílus, mely alsóbbrendű és rangú számos korábbi művészeti stílusnál (lsd. "high" reneszánsz). Miért? Nem azért, mert nekem nem tetszik, hanem azért mert egyszerű, a komplexitása alacsony, a közvetített hatás édeskevés, felszínes, mainstream (értem, anno nem volt az). Ráadásul úgy tudom, hogy pár óra alatt dobta össze, mert szerinte nem a részletek, meg a beletett idő számít, hanem az energia.
Na... helyben is vagyunk! Pontosan ezt mondanám, ha csak ilyen ovis izéket tudnék, de meg akarnám győzni az embereket, hogy az egyszerűség a fontos a műveszetben, meg a fokos, meg demizson bor, meg egy kis kolbász hagymával, mert azt mindenki érti... Érdekes, valahogy a Sixtus-kápolna freskóit is érti a nép, pedig azért az nem egy derékszög.
Másikra: És akkor most nézd meg a Willendorfi vénuszt (volt szerencsém élőben látni). 23.000 éves körüli. Nincs több kérdésem.
-
ripla
addikt
Vagy pl. ez a játék, pont most adja ingyen az Epic, azért pont jó mert így megmutathatom. Ha nincsenek azok az újító művészeti formák, valószínű ez a játék sem létezne.
Rengeteg mindent köszönhetünk az akkori lázadó szellemű újítóknak, és ezért csak hálásak lehetünk hogy ott és akkor voltak annyira bátrak, hogy megújítsanak mindent amit addig a Világ művészetként ismert! -
ripla
addikt
Még egyszer.
Akkoriban ez lázadásnak minősült, mert az akkori művészek megunták a régmúlt egykaptafára épülő alkotásait, és valami egészen újat és szokatlant akartak alkotni, felrúgva minden létező szabályt.
Ebből talán a dadaizmus az, ami még most is érezteti a hatását, és ha az pl. nem lett volna, akkor nagyon sok mindent ma nem ismernénk, a filmektől kezdve a számítógépes játékokig, a könyvektől a graffitiig, főleg azokat az alkotásokat amik elvontak, szürreálisak és teljesen egyedi látásmódjuk van, szóval a játék- és filmipar cirka 60-70%-át.
Hiszen pl. minden ami egy játékban vagy egy filmben eltér a normálistól, annak ezek a művészetek jelentették az alapját. Ha ezek nincsenek, rengeteg minden amit ma ismerünk nem létezne. Pl. játékból valószínű soha nem létezne a Little Nightmares, vagy filmek közül Tim Burton filmjei, hiszen az akkori művészetek jelentették ennek az egésznek az alapját.
Az hogy te nem érted a miértet meg a hogyant, az csak azért van mert nem éltél akkoriban. Hidd el, hogy minden ami ma alkotásként megjelenik, arra 100 év múlva ugyanúgy rá fognak csodálkozni az akkoriak, és ugyanúgy nem fogják érteni. -
RapaNui1
aktív tag
-
Crus
őstag
Nincs művészet topik? Ott kéne folytatnunk.
Mert pont az van, hogy egy több, mint fél évezredes Dávid-szobor az még ma is döbbenet szintű műremek, ez az izé meg lehet, hogy ott és akkor egy bizonyos körben szokatlannak számított, de az idő meg a Dávid-szobrot igazolta. Még akkor is, ha ezért a firkálmányért vannak akik hajlandók 100 milliókat fizetni.
Mondjuk nem is értem mit csodálkozok... egy ismerősöm lánya szobrász/művész. Egyik alkalommal kérte, hogy segítsek neki 1-2 műalkotását elszállítani, mert nehezek. Az egyik az pl. egy láda volt, amibe belevertek pár száz szöget befelé és így nyilván elvesztette egyetlen értelmes funkcióját, hogy pl. burgonyát tegyél bele. Eeeegen, ennyi volt.
Marcel Duchamp mondta egyszer asszem', hogy "Szarj az asztalukra és mondd azt, hogy művészet!". Működik.
-
ripla
addikt
válasz
RapaNui1 #88699 üzenetére
+ többiek
Azért mert ezeket a képeket a saját kontextusukban kell nézni.
Amikor ezeket festették, a 19. század elején, azok akkoriban olyan lázadások voltak a régi művészetekkel szemben, hogy összesúgtak mögötte az emberek.
Mai szemmel nyilván semmit nem jelent már, mert jelen korunk embere látott már szinte mindent, és az ingerküszöb határa is a Naprendszer túloldalán van. De akkoriban, amikor mindenki tájképeket meg portrékat festett, és épp véget ért a 19. század végén az impresszionizmus, a művészet pedig épp kereste a saját útját, ekkor robbant be a köztudatba a kubizmus, a szürrealizmus, az absztrakt művészet, a dadaizmus, amik akkoriban úgy rúgták fel a szabályokat, hogy mindenki róluk beszélt.
Szóval itt nem csak a képet veszik meg, hanem az egész művészet egy akkoriban létező szeletét, ami az egyik meghatározó eleme volt annak a korszaknak, ahonnan mára eljutottunk. Ha ezek nincsenek, akkor teljesen máshogy alakult volna az amit ma művészetnek ismerünk. A művészettörténet egy darabjáért fizet az ember, nem "csak" egy képért. -
balint82
senior tag
válasz
Mozaart #88698 üzenetére
Egyáltalán nem mondtam,hogy nem tetszik. Én szeretem Haring művészetét.
A Lego már elindította a festmény kategóriát, szépen lassan komoly kis gyűjteményt lehet felhalmozni :
Hokusai
Van Gogh Starry Night
Van Gogh Virágok
Mona Lisa
Modern Art 31210
HaringNem lesz ennek vége sosem.
-
Crus
őstag
válasz
Mozaart #88697 üzenetére
Sorry, de ez BS. Egy Dávid-szobor az művészet, egy Salvator Mundi az művészet. Ez meg pont olyan, mint amiket a gyerekem az oviban szokott firkálni. Az a gond a mai "modern" művészettel, hogy kevés efforttal készített izékbe a "művész" belemagyarázza a világmindenség összes titkát és ha jók a kapcsolatai, lesz is majd olyan unatkozó pénzes balek, aki aztán ezt bele is látja. Jó példa erre a falra duct tapelt banán, vagy amikor a fószer kint hagyott a múzeumban egy használt csukát és elkezdték a marhák körbeállni és fotózni.
Tragédia, hogy valóban tehetséges művészek eközben mennek a süllyesztőbe, mert nem valakinek a valakije, vagy egyszerűen csak rosszul menedzseli saját magát. (Sajnos ismerek ilyet... tátott száj a munkáit látva, közben szó szerint nyomorog.)
Értem, hogy a fordított pszicho módszerével "3 2 1...", próbáltad megelőzni az utcai horda reakcióját, de ahogy Watto (SW) mondá' vala "az elmetrükkjeid nem hatnak rám".
LÁZ törlése viszont feltétlenül.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Mozaart #88698 üzenetére
Minden negatív érzés nélkül azért néha elgondolkozom azon, hogy 2 vízszintes vonal meg egy függőleges miért érhet dollárban milliókat, illetve egy falra ragasztott banánért miért ad ki valaki több tízezer vagy százezer dollárt. Mi határozza meg azt hogy egyik ember alkotása melyet bárki más meg tudna csinálni ennyit érhet? Bármelyik müvészeti ágról van szó, szobrászat festészet költészet stb van amire azt mondom ez igen ezt nem tudnám megcsinálni és igen megértem miért kerül ennyibe, de van számtalan olyan is amit művészetnek mernek nevezni holott ha kutyám lenne az is különebbet tudna alkotni és mégis milliókat ér dollárban. Hihetetlen.
-
Mozaart
aktív tag
válasz
balint82 #88689 üzenetére
Amúgy én Mondrian festményeivel vagyok úgy hogy hamár sose tudom az eredetit a falra tenni akkor a masolatat szeretném egyszer majd eletnagysagban legobol.
Ez az egyik kedvencem. "Csak" 18 milliard HUFért kelt el egy aukción..ON
A Lego új termékkore lehetne eredeti festmenyek replikája. Eredeti meretaranyban. A geometriai festmenyek lasd Mondrian nagyon babán neznenek ki egy lakas falán..
A szerzoi jogdijakra mondjuk kivancsi lennek. -
Mozaart
aktív tag
válasz
balint82 #88689 üzenetére
A festmenyei kozul a legolcsobb 1000 ft a legdragabb tobb mint 2 milliard huf.
Azert mert vmi nem teccik / nem ismeri az ember attol még muveszet. Juj. Negativ hsz aradat keszul. 3 2 1..Egyebkent a nehai festo az utcan kezdte a muveszkedest. Ha ugy teccik graffitizett.
ON:
Aki a festmenyei utan rajong vagy esetleg megvan neki az egyik sztem orommel fogja kitenni a modern lakasaba ezt a szettet a falra. Nyilvan nem az utca emberenek szolo alkotas feltetlen. -
RapaNui1
aktív tag
2Na ha már Barad-dur és Zsáklak valaki feltett belőle 1-1 bontatlant Jófogásra 130-70k-ért Simontornyáról. Én még nem találkoztam az eladóval de hátha, aki személyesen át tudja venni és érdekelheti ez a 2 szett most nem rossz vétel.
Figyelem! 04.23-an regisztrált az illető szóval csak óvatosan. -
RapaNui1
aktív tag
válasz
apholyon #88691 üzenetére
Itt most nem a nepperkedésről volt szó részemről és szerintem máséról sem, hanem arról hogy pl én személy szerint rengeteg szettet szívesen megépítenék, melyeket nem tervezek egyébként megtartani és utána szeretném eladni hogy másikat vehessek, de sem normális, és most már nyomott áron sem tudom eladni. Innentől fogva megakad a körforgás és ha bennragadnak a már meglévő készletek, akkor bennragad a pénz is, ami helyhiány mellett azt is okozza, hogy nem tudok új készletekbe beruházni és szerintem ezzel nem en vagyok az egyetlen.
A nepper szerintem az aki anyagi haszonszerzés reményében felvásárolja a ritkább vagy keresett szetteket, hogy ezzel hiányt és keresletet generálva keressen rajta.
Na szerintem ez a típus a covid idejével es utána hogy a Lego megnyitott 2 további gyárat igencsak kérdésessé tette a dolgot. -
apholyon
aktív tag
válasz
balint82 #88685 üzenetére
Én ezekre a készletekre olyan szemmel próbálok tekinteni, mint a Fortnite-osokra... Minél többet hány ki a Lego ezekből, annál kevesebb olyat dobnak piacra, amire egy pici ingert is érzek, hogy megvegyem.
Köszönöm Lego, hogy spórolhattam!
@RapaNui: Én alapvetően (amellett, hogy egyáltalán nem vagyok kárörvendő) örülök, hogy a nepperek kezdenek leállni, annál több akció lesz (majd ha csökken a kereslet), illetve több eséllyel tudunk behúzni mi földi halandók is egy-egy ilyen leárazott szettet... Persze Te (aki egyébként szerintem kevesebb, mint 1%-ot képviselsz) rosszul jársz ezzel... -
tocsek18
senior tag
95 ezer aug1
nagyobb lesz mint Optimusz -
balint82
senior tag
válasz
Mauzes #88688 üzenetére
Ez egy képzőművészeti alkotás legósított formában, pont mint Van Gogh,csak modernebb.
Felkészül Bansky.
-
balint82
senior tag
-
LÁZ
Topikgazda
landolt egy nagyobb kontingens eltévedt classic space minifig (piros-fehér-sárga vegyesen), elkülönitek 20at a táblázatba a mai nap folyamán
-
HUN_Sector
őstag
Csak hogy mindenki érzékelje: az ország többsége autóiparhoz köthető állásban dolgozik. Tömeges leépítések vannak. Mi három napot termelünk több csarnokunkban, de a nyugati üzemeket elkezdték bezárni.
A magyar gyár 60-80000 tonna alumínium autóipari termék kibocsátására van tervezve, de ennél tud jóval többet. 60 alatt nem igazán rentábilis. Most 30000-et gyárt már második éve éves szinten.
Az emberek munkahelye nem stabil. Elvesztek az éjszakás műszakpótlékok a 2 műszakra átállás miatt. Ez szegény opiknak a 350-es bér helyett 250-es fizut jelent. Őrületes kaja infláció van. Béremelés nem igazán van, mindenki örüljön hogy van hol dolgozni.
S mivel fejnehéz az ipar, ha az kiesik, a többi is ki fog. Nem megy senki a mekibe, nem megy szállodába, étterembe. Nem vesznek biciklit a gyereknek, nem küldik különtanárhoz, nem vesznek sonkát húsvétra. Ördögi spirál. Nagy sz@rban van az unió ipara a méregzöldek hülyesége miatt, erre a vámok és a háború is rátesz egy lapáttal. A cseresznye a habon meg egy dilettáns, hozzá nem értő kormányzás. Utazok Európában a cégek között, sehol sincs ekkora slamasztika.Mellékzönge: a standard and poors belengette hogy idén bóvliba vágja hazánkat
-
-
Crus
őstag
válasz
Tyler Durden #88675 üzenetére
1 összerakva, 4 bontatlan. MOC volt a terv, de az élethelyzet változik... most egyelőre fogalmam sincs.
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #88674 üzenetére
Jön az új kastély, szóval 15k-t adok érte... Foxposttal együtt.
(Vicc ez a traktoros sztori...)@Tyler Durden
"Nekem 3 kontaktom volt FB-n, akitől fixen jó áron tudtam venni lego-t /nem mindig bontatlant, volt, hogy 1x összerakottat/, namost mind3 beszántotta a "vállalkozást"."
Ez kemény. De nem meglepő... itt nem igazán lehet/érdemes belemenni, de általánosságban "földbe vagyunk állva", repülőrajt helyett.Sajnos a gazdasági számokból 5 perc alatt összeáll a kép mire jut és mire nem, úgy nemzeti szinten... és akkor ha van még 5 percünk akkor mellé lehet rakni azokat amire nincs direkt mutatószám, de mindenki érzi, hogy mi nincs/nem jár adott összegért. A Lego ebből a szempontból mégcsak a jéghegy csúcsa sem, max azon egy porszem.
-
válasz
HUN_Sector #88674 üzenetére
Nálam van asszem 4 vagy 5 bontatlan, pont most gondolkozom, hogy piacra dobom
-
Diesel38
tag
Bricklinkesek. termékfigyelőt lehet beállítani? Egy ritkább cucc kellene, amit azért néha töltenek fel, de nincs kedvem minden nap figyelni.
-
LÁZ
Topikgazda
-
Crus
őstag
válasz
RapaNui1 #88660 üzenetére
A képletből szerintem erősen kihagyjátok, hogy a kutya füle nem akar 115, meg 70 ezres készletet venni a nyaralási szezont előtt alig egy arasznyira. (Ráadásul a nyár a felújítások időszaka is és azok se lettek filléres tételek.)
Nem mellesleg még te magad is mondtad, hogy áprilistól indulnak a jobb Lego akciók és ezt én is így látom.
A többit meg beszéltük más sokszor, hogy sok az eszkimó, kevés a fóka, a forint egy a vicc, a gazdaságunk, egy stand up és 2019 óta majdnem 70%-os élelmiszer inflációval kényeztettek minket a fenti tigrises készlet gyűjtői.
Szvsz aki Legót akar eladni az ilyenkor a lehető legrosszabb időszakban próbálja... Q4-ben tessék próbálkozni majd.
-
Crus
őstag
válasz
HUN_Sector #88661 üzenetére
Na... pont ezekről írtam, hogy a fenti tigrises készlet nekik készült.
-
Mauzes
addikt
válasz
RapaNui1 #88660 üzenetére
Én már régebb óta érzek egy keresleti csökkenést, de most még ezen felül is van egy "földbe állás" érzésem. Igaz, hogy bontott készletektől válnék meg, de féláron sincs igazán érdeklődő készletekre.
- Fender Stratocaster kifutott, 45-50k körül hirdetik bontatlanul (ami mondjuk kicsit irreális), nagy nehezen 25-ért találtam rá vevőt
- Retró rádióra 35k a legjobb online ár bontatlanul, bontottan még 18-ért sem érdekel senkit
- Polaroid gép 25k legjobb áron, 13-ért még nem tudtam eladniPersze lehet arra fogni, hogy az adott készlet nem elég izgalmas a vevőknek vagy túl van gyárilag árazva, de eddig az összes készletet mindig el tudtam adni, most meg a legalacsonyabb országos árakon is problémás.
-
flashpointer
őstag
válasz
Neurotoxin #88658 üzenetére
Ez az aramvonalas forma legobol meg ketszerennyi alkatresszel is igy nezni ki, sajat egybe (mint a vonat) orrkuppal kabinnal + oldalso panelekkel sokkal szebb lenne, de hat csak nem masolhatjak a conbi-t : )
-
-
RapaNui1
aktív tag
Nekem csak az a problémám, hogy szerintem a magyar lego piac teljesen és végérvényesen földbe állt.
Itt is meglátszik hogy mennyire elfogyott az emberek pénze. Ez csak azért gond, mert nekem aki csak megépíteni akarja és tovább szeretné adni az amúgy hibátlan és hiánytalan készleteket, már ez is szinte lehetetlen vagy csak akkora bukóval lehetséges, hogy nem éri meg másikat venni és összerakni, viszont az meg fizikai képtelenség és anyagi is hogy minden olyan készletet ami tetszik megvegyek és meg is tartsak, főleg úgy hogy ezt nem is akarom.
Csak példaként és nem reklám de a Barad-dúrra sem volt hetek óta még csak érdeklődőm sem 115k-ért és a Zsáklakra sem érdeklődtek 70-ért, de még csak pofátlan ajánlatok sem érkeznek mint régebben.
Szeretem a legot meg a legózást is bár néha azért vannak negatív pillanataim, de így ebben a formában nem sok értelmét látom, szóval azok az emberek mint én lassan kiszorulnak erről a piacról. -
Neurotoxin
őstag
válasz
Major Lion #88656 üzenetére
Lehet, hogy félreérthetően írtam: Nem volt feltüntetve a honlapon, hogy azért akciós, mert sérült a doboza/felbontották. Ezt is lehet kulturált formában a vásárló tudtára adni, esetleg emailt küldeni róla, telefonon tájékoztatni stb, hogy “jah, ez van, tartani akarod-e a megrendelést, vagy töröljük”, találkoztam már ilyennel is, szerintem korrekt hozzáállás. Ha a vásárlónak valami nem tetszik, úgyis visszaküldi/visszaviszi, utána az eladó is szintén szívni fog.
@tocsek18: Ez a B747-Space Shuttle konstelláció vajon melyik sorozat része lesz? Ránézésre Icons, de akkor nekem nem kell
Csak nekem van a fotót látva, 2000-es évek elejei vibe-om?A hajtóművek sem tetszenek.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Neurotoxin #88652 üzenetére
Dehat azert volt leakciozva mert serult volt a doboza, akkor miert vetted meg?
-
LÁZ
Topikgazda
adom, ha ilyen lesz a végleges sherlock
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Major Lion #88651 üzenetére
Én ezért gyűlölöm pl. az Emag-ot, a Pepitát és társait....Nem képesek rá, hogy a piactéren szereplő boltokat ellenőrizzék és legalább egy minimális policy-t betartassanak velük. Máshogy nem is engedném működni őket. Követeljenek meg tőlük rendes, egységes csomagolási metodikákat, dobozokat. Ha meg gond van, széttárják a karjukat....
Kaptam már én is olyan leakciózott terméket, ami azért volt akciós, mert megrágta a kutya a csomagolását és/vagy felbontották..ment is vissza a feladónak!Ilyenkor lesz a legolcsóbból a legnagyobb szívás.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Neurotoxin #88650 üzenetére
Allegro is csak egy piac, az hogy valakinek egyszer serult dobozban kuldott egy bolt valamit nem jelent semmit...
-
Neurotoxin
őstag
Ötletesek és nem tűnnek barkácsnak, de hol élnek ezek?! Nem kicsit gurult el a gyógyszer az árazást tekintve
Drága a LEDecske és a rézhuzal?
@LÁZ: Nekem maximálisan tetszik ez a sárkány pajti. Úgy látszik, hogy időnként leszállnak a Lego heréi is!
@po1son: Pedig egyedül az tart vissza, hogy tőlük rendeljek, hogy az eddigi beszámolók szerint megnyomorgatták a dobozokat. Mielőtt még összebútoroztak volna Mall-ékkal, majdnem rendeltem tőlük közvetlenül, Lengyelországból. A csomagautomatákba történő szállítás engem speciel nem riaszt vissza, itt a munkahelyem környékén, 500 méterenként van minden szállítócégnek legalább 2 automatája.
-
sb
veterán
válasz
Throme #88636 üzenetére
Ami neked bonsai az a minifigeknek rendes fa méret.
@LÁZ
Nekem még szoknom kell - főleg a fejdíszt- pedig már a leak listákról kiemeltem tavaly, várós volt.
De amúgy nagyon igényes készlet lett, minőségi munka. Gyanítom, hogy kapós lesz, polcdísznek is ütős, de akár kis módosítással, nindzsátlanítva fantasybe is...szerk: Nekem még mindig a DnD piros a legklasszikusabb forma.
-
-
LÁZ
Topikgazda
ninjago sárkány júniusban, 150 dolcsi, 1650 elem
-
Xboxone40
csendes tag
Jól lement a busz ára... Euronics:
LEGO® Fortnite Battle Bus (77073)26 620 FtHűségpont kedvezmény 1895Ft Nettó összeg:19 469 Ft Végösszeg 24 725 Ft Volt aki 46k-ért csapott le rá -
Throme
veterán
Most láttam a tévében, hogy idén is lesz Lego Masters.
Én örülök neki! -
Neurotoxin
őstag
válasz
Zotyipotyi #88630 üzenetére
Nagyon el lett kapva!
-
czanga
őstag
válasz
Zotyipotyi #88630 üzenetére
Láttam pont tegnap azt hiszem, és szerintem ez teli találat.
-
sb
veterán
válasz
Mozaart #88631 üzenetére
A konkrét egyednél gyanítottam de mint kollekció/új sorozat(?) nekem általánosítva fura kicsit.
Abban végül is igazatok van, hogy ha keleti célcsoport akkor ott vélhetően ez a típusú dizájn (nekem kissé giccses) is nyerő lehet a konkrét témán (tigris) túl ... a többit meg lehet, hogy én gondoltam túl és nem jön majd ugyanez mondjuk grizzly-vel, vagy kacsacsőrű emlőssel amire vélhetően kevésbé lenne fogadókészség. Ha maradna a keleti vonal is, ott biztosan lenne másik modellre is kereslet, legalább az adott évhez kötődően.
Megint más:
Erneute LEGO Preissteigerung im Sommer??
Nyári szettekre állítólag áremelés az USA-ban. A cikk szerint Európában semmi hír róla, talán csak ott lesz első körben.. ? (a grönlandi fagyi visszanyal?)
-
Zotyipotyi
tag
Május 1-től Luke Skywalker (lázadó pilóta) BrickHeadz: [link]
Nekem nagyon tetszik -
sb
veterán
válasz
tocsek18 #88623 üzenetére
Épp linkelni akartam. Egyben áll is a korábbi kérdésem, hogy vajon miért jön több helyen is kivezetés alattinak a táv/motor, talán az egész vonatos széria hajtása. ? Ez alapján fura lenne...
De úgy látom épp téma Racingbricknél is, remélem hamarosan megtudunk valamit.@Throme
Ezt szintén épp tegnap láttam, nekem bejön. Az is, hogy minimál a cserép, nem az elemek jó része megy el rá. Mondjuk én olyan szempontból is nézem, hogy ez tök jó lenne városhoz is.A kis dalmata is nagyon jó lett, sanszosan kell majd.
szerk:
@Dilikutya
-
-
RapaNui1
aktív tag
Jaj bocs Japán juhart akartam írni
-
Llew
senior tag
-
umek
tag
Érdekességként rakom csak be, hogy voltunk az Aeroparkban reptérlátogatáson, és van egy nav-os busz, amiben vannak hamis lefoglalt áruk, amik között volt néhány legószerű hamisítvány.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
hami85 #88616 üzenetére
Az a baj, hogy engem már szinte nem köt le egy készlet sem, illetve van pár melyeket szívesen megépítenék, de már nem köt hozzájuk olyasfajta ragaszkodás mint régen, ( kicsit kiégtem
) szóval azt gondoltam hogy újra megépítem a Barad-dúrt, de ehelyett vele együtt a Megye is megy a levesbe.
-
RapaNui1
aktív tag
Na a május 01-en induló SW napok keretében a Slave-I megvásárlása esetén a kulcstartó mellé jár további 2 ajándék szett a Kiképzés a Caminon illetve egy Millennium Falcon polybag, illetve 2500 pontért beváltható érme. Így már szerintem az ára letornázható 90-100k környékére, vahy az elején még kevesebbre is, kérdés mennyire lesz kapós a kulcstartó meg az érme, illetve a gwp szett. Akit amúgy is érdekel a készlet szerintem most neki megérheti rá beruházni.
-
-
Dilikutya
félisten
Kellemes húsvéti ünnepeket!
-
manokaj
tag
válasz
RapaNui1 #88600 üzenetére
Számomra kifejezetten tetszett az építése. Valami változatosság volt, nem a szokásos autó vagy épület. Úgy néz ki mintha csak kis mütyürökből állna de, az csak a külső borítás. A bordákat beállítani utólag is lehet.Ott anyáztam néha, hogy jó legyen
. Amúgy mozog a farok része oldal irányban 3 részletben, a feje le-fel, és a száját is be lehet csukni.Kiallitasi darabnak meg kitűnő, simán elfér egy Titanic,Bara-dur, Völgyzugoly, Falcon mellé.
-
sb
veterán
válasz
apholyon #88586 üzenetére
Abszolút egyetértek. Teljesen más színvonalat képviselnek a régi és új készletek. Mindkét iránynak van pozitív és negatív oldala is, az új nagyobb, részletesebb, építési technikában profi, a régi cukibb, játszhatóbb sokszor, olcsóbb - mai szemmel, "igazibb" legós feeling, de lehet, hogy ez is csak a nosztalgia része (amúgy nem, a gyerekekre nézve, nyilván a szabad építkezés ahhoz a kompexitási szinthez áll közelebb, mintsem a maihoz).
Szóval nálam ezek egymás mellett élő változatok, éppúgy, mint ahogy a motorziált Technic is megfér egymás mellett a stilizált City/Cretor világgal, és amellett egy vérprofi, minden apróságra figyelő nagy és komplex modell mellett.
Mindkettő tetszik, mindegyik másért.@HUN_Sector
Fura, mert nekem a hobbitos készletre az első észrevételem pont a fordítottja volt: mit keresnek benne nagy, geometrikus elemek (slope ívek) ha drága és igényes "UCS" készlet akar lenni. Ott nekem/szerintem elvárás, hogy kisebb elemekből, részletesen álljon össze az egész - nyilván nem tök ugyanaz az így, hanem épphogy más, eltérő, kevésbé szabályos formák pl. a domboknál.
De ez az egész megítélés kérdése: játszós készletnél meg ellentétes az elvárás. És amilyen szemmel nézek rá úgy változhat (lásd Eldorado/DnD pálfordulásom). Én pl. klasszik legósként is idegenkedtem a nagy elemektől, lévén túl speciálisak, de szabad építés közben meg tök jók.És akkor még egy aktuális idevágó élmény: megnéztem ezt a Jango Fett építést, bár SW-m ugye egy szál sincs. Hát bakker... nekem laikusként már kívülről is az volt a véleményem 2 perc nézegetés után mikor itt felmerült, hogy az új azért összetettebbnek néz ki mint a régi. Belülről látva meg egyeldobós, minden különböző szögben - nem egy, hanem 3-4 féle - snot, stud fel-le, jobbra, balra építve, pinekkel, mindenféle technikákkal. Nincs egy 6x6-os rész ami sima építés lenne ránézésre. Mintha techdemo lenne. Egyfelől teljesen idegen és irreális szint ha szabad építés, klasszik legózás felől nézem... amúgy meg brutál jó élmény lehet aki erre vágyik. Sokkal többet kap mint régen.
Persze létezik az a széles réteg aki impresszív kiállítási modellt szeretne, nem egyszerű játékszettet, de ez bőven sok neki technikában. Ez utóbbi keveri meg leginkább a fenti bontást, amikor a kettő között is kapunk egy rakás "fura" készletet.
Szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest