Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Meggyi001: Hasznos helyek és tippek Párizsban, amiket jó eséllyel keresni is fogsz...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
zbundy
aktív tag
Nekem ezek jöttek a napokban
Fekete Gyöngy nyíregyházról 114k-ért. Úgy gondolom webshopból nem nagyon lehet majd ennyiért hozzájutni.
-
Llew
senior tag
Egy kis doboz horror a redditről

-
myrenne66
újonc
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy tud-e valaki ajánlani minőségi LEGO replika matrica gyártót itt Magyarországon. Van egy régi szettem, amihez szeretnék matricát, de az eredetiért nem szeretnék 20 ezer forintot kifizetni.
Előre is köszi!
-
ssgk
aktív tag
Ezen szerintem felesleges rágódni. Teljesen bolt független a dolog. EU szabály, hogy minden netes rendelést vissza kell venni bármi indok nélkül 14 napon belül. Senkinek nincs kapacitása le ellenőrizni minden vissza került-e vagy sem egy lego szettbe. Ezt használják ki a tolvajok. De ugyanígy ha ilyet fogsz ki te is vissza tudod küldeni. (Nem véletlen van nagyon leértékelve ilyenkor egy szett amit bele kell kalkulálni mint eshetőség és nem meglepődni, hogy a harmad/fél áron kapott szett nem sértetlen)
edit. Nem frissítettem az ablakot már túl lett tárgyalva...
-
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Jaja. Pár napja láttam, a leírás biztató, de kép nélkül be se linkeltem, mert minek...
De aztán, hogy bedobtad (meg Crus is írta, hogy japán valamin dolgozik), gondoltam akkor csak berakom így is.A másik nekem se jön be, de az nem is japán.
A kellékek: cseresznyevirág, Fuji, híd, 3D, vízesés... még egyelőre bilibe lóg a kezem hátha vmi ilyesmi lesz minőségre a szett. 

-
LÁZ
Topikgazda
az alzás vonalat ne görgessük sodródásig
bittedanke -
Sliderxy
senior tag
válasz
po1son
üzenetére
Pont este akadtam rá az építsd fel csatornára, ott van egy 1 éves videó ahol a Magyar Posta csomagját mutatja be a srác, hogy hogyan járt. Mondjuk azért jó lett volna ha a végkifejletről lett volna visszacsatolás ha már a komment szekcióban jelezte hogy majd lesz. Amúgy valaki nem tudja mi lett az eredménye? Sejtem hogy kb az mint anno nálam volt. Egyszer jártam eddig úgy a MP-val hogy nem érkezett meg a csomag, bementem és előkeresték az átvételi bizonylatot amire rá volt firkálva egy aláírás. Tudtuk melyik postást kell keresni, meg is lett az áru..
-
nyul105
senior tag
válasz
hami85
üzenetére
bennem az merül fel, ha veszel alzától kiveszed a figeket majd visszaviszed hogy bontott át vagy verve akkor
1. kibontóvideóval "bizonyítod", hogy az bizony úgy van? milyen 4k video kell amivel te bizonyítod ezt hogy márpedig az az a csomag és nem te csomagoltad vissza trükkösen...
2. elhiszik egyszer. de másodiknál meg cseszheted?!
ez a baj úgy általánosan, ami persze másodpiacon még jobban előjön mert ott egy ember kb életében egyszer vásárol tőled.
-
sb
veterán
válasz
hami85
üzenetére
Ez saját vételre merült fel bennem a még dobozban pihenő készleteknél.

Egy kis pénteki...
Eladás/készletezés, lvl 10000:
The BIGGEST LEGO Market in the World: Hong Kong HUNT! -
hami85
aktív tag
válasz
po1son
üzenetére
Ilyenkor mindig felmerül bennem hogy aki befektetésre veszi és elrakja, majd évek múltán vagy eladja és felbontja és derül ki hogy vagy hiányos a csomag, vagy nem is az van benn... ilyenkor kit és hogyan terhel a felelősség
Mert rendelhetek akár én is alzáról kibontom kiveszem a figeket és ugyanúgy visszacsomagolom a kutya nem fogja észrevenni és eladják újból bontatlanként... Én ezért is hagytam abba ezt a sportot. -
sb
veterán
válasz
po1son
üzenetére
Ha a Tescotól lenne akkor egy marék homok/újságpapír lenne benne.
(Volt vmi ilyen ügyük pár éve.)Tök hülyeség ilyen messzemenő következtetéseket levonni kis mintából. Márpedig, hogy egy cég mennyit szállít/ad el vs itt X-Y rendelt tőlük 2-6-szor... hát nem egy nagy minta. Vélhetően nem így adják el a 2 saját rendelésemen felüli maradék 28M terméket.

Ill. ha van több a még mindig kerekítési hibának betudható mintából akkor is lehet látni tendenciát, rendszerproblémát és eseti dolgokat.A fenti Alzásnál nyilván vevő szedte ki a figeket, az Alza max nem ellenőrizte mikor visszavette. Persze ez is az ő hibájuk (több is, ellenőrzés, ill. nem bontottként eladás) de vélhetően ez sem általános. Mindenesetre ebben biztos nem elég precízek (vagy nincs elég flagjük a jelölésre
) mert én is vettem már ott vagy 4-5 "bontott" készletet ami viszont gyárilag le volt zárva. 
Meg amúgy ebből adódik az is, hogy pénzvisszafizetésnél szintén nem szaroznak, ez meg jó annak aki valós okkal küld vissza valamit, nem a figek kilopása miatt.De visszatérve az elejére, tökéletes termék nincs, a fenti alapon pl. nem vennék telefont, akármit ami valaha is cserben hagy, lefagy, nincs net, térerő, újraindul egy app... nyilván telefonom se lenne végül. Közben meg minden márkát kipróbálnék, a sokkal szarabbakat is a 98%-osakhoz képest.

@mancer7151
Nekem semmi anomália nem volt, pedig technikai okok miatt két BL accom is van.
Viszont ha már BL és ügyfélszolgálat. A nem régi "dupla pontra várjál amíg kézzel odajutnak ki tudja mikor" után kaptam választ a BL API key kérdésre is.
Röviden:
1. BL-ből BrickStore progiba ordereket úgy lehet áttölteni, hogy igényelsz egy saját API kulcsot.
2. Az összevonás óta ezt frissítenem kellett volna de most csak eladóknak elérhető a kulcs. Az meg soha nem voltam...Megkérdeztem őket erről. A válasz szerint az API technikai teamet keressem a kérdésemmel a köv. email címen... Fwd gomb nyilván nem volt a levelezőben. Vagy 1.5 hétig keresték mire ezt a választ sikerült megalkotniuk, ennyit vártam rá.
-
apholyon
aktív tag
Ne is, hagy maradjon nekünk, "bátoraknak" a sok akciós készlet
@sb: bejön ez a lovas készlet (meg úgy en bloc a kínai tematikájú készletek nagy része), de sokkal királyabb lenne, ha más színekkel lennének és az apokalipszis 4 lovasát szimbolizálná
- ilyet egyébként akartam tervezni... -
ripla
addikt
Alzától soha, semmit.
-
po1son
addikt
Kemény sztori.
-
mancer7151
tag
Mióta lego és bl accountokat egybevették csak password reset után tudok bemenni. Kezdem unni.
-
sb
veterán
válasz
Tony21
üzenetére
Jók lettek szokás szerint.
A sárkány (és a nagy T-Rex) nálunk is listán van, jó alapanyagnak (és kb. kompatibilisnek
) is tűnnek ezen a sárkány-dínó(-csirke) vonalon.
Én az alsó kettőt is simán beraknám az alternatív lények csoportba.
@Virtues
Tetszik a kovácsműhely, de kb. fele darabra tippelnék ránézésre. A képek alapján gondoltam valami 15-25k közötti Creator épület nagyságrend lesz.@Throme
Jön vmi cseresznyevirágos dioráma is. Csak leírás van még de az alapján jó lehet.
Rakás új virág, minden formában. A tulipán szvsz jól sikerült:

Ez meg nem egy tucat szett, de bejön:

-
ripla
addikt
válasz
Dilikutya
üzenetére
Erre azért viszket a tenyerem, és ahhoz képest nincs is nagyon elszállva az ára.
- Ár: 159.990 Ft.
- Elemszám: 3.600 db.
- Minifigurák: 9 db.
Mos Eisley és a Falcon mellett jól mutatna a polcomon.
Azt mondják ajcsiba 2 mini űrsikló jár mellé, úgy érzem ilyen formában már nagyon korrekt a 160 ezres ár. -
Virtues
újonc
Na meg ez a jómadár

-
Virtues
újonc
A Legacy is visszatért a Ninjago témába
4 Fegyver Kovácsműhely
https://www.lego.com/hu-hu/product/four-weapons-blacksmith-15th-anniversary-71858
-
Tony21
tag
válasz
nyul105
üzenetére
Sosem mértem, meg sok mindentől függ.
"Összerakni" az megy szélsebesen, ha forgatni kell az elemeket mindeféle szögek miatt (AT-ST, Ornithopter), az már macerásabb tud lenni, az igazán sok idő meg ha építési útmutatót is készítesz belőle. Fordított logikával szét kell bontanod a modellt lépésekre, forgatni, helyezgetni a lépéseket ... mehhh -
hami85
aktív tag
@SAH-on újra van mézeskalács lépegető ha valakit érdekel még..
-
Tony21
tag
válasz
Throme
üzenetére
Meg magadat is, az élmény az élmény. Bő fél év után volt kis időm kreatívkodni, most a 31161 sárkány nem úszta meg.

Előzőt mindenki ismeri, ez meg Klingon Bird of Prey

Ez meg egy Negh'Var osztályú hajó ...

Szóval el lehet bohóckodni a Lego-val, még úgy is, hogy több mint egy éve nem vettem készletet (ezt kölyök kapta nagyszülőktől).
-
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
"Tudom, hogy a cseheket gazdagítom"
A lego-val meg a dánokat....
-
Neurotoxin
őstag
válasz
apholyon
üzenetére
+1.Feljebb már írtam, rengeteg mindent rendeltem már tőlük. A bemutatótermük nagyon király, főleg az árukiadási szinten lévő Lego sarok. Látszik, hogy komolyan gondolják. Tudom, hogy a cseheket gazdagítom, de bámulatos raktározási és szoftveres skilljük van, nekem most ők a legszimpatikusabbak
-
válasz
maross
üzenetére
Egy nagy baja van - a fórumok szerint - mégpedig az, hogy a két nagy, sárga üvegbúra a felfüggesztésnél fogazott. Márpedig azokat a fogakat előbb-utóbb le fogja reszelni a felfüggesztés. Minden nyitásnál-zárásnál...
(Én direkt úgy raktam el vitrin mélyére, hogy a gyerek nehogy elérje!
) -
-
Elmör
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Mindig próbálom alakítani a helyet úgy a vitrinekben meg a polcokon, hogy legyen.
Mondjuk mostanában nem fogok ráérni belekezdeni, hétvégente mindig lesz vagy szülinap vagy mozizások, hétköznap meg kerékcsere, majd a másik kocsival szerelőhöz meg műszakira, úgyhogy ezek egyelőre maradnak dobozban.
-
Krajczi
tag
Nem a legjobban sikerült képem, de most csak ilyet sikerült készíteni a méretkülönbséget illusztrálandó. Az új a nagyobb.
-
-
Elmör
őstag
Mai "friss" szerzemények.
-
-
apholyon
aktív tag
Nem ellened szól és nem is vitaindítónak szánom, de nekem Alzával soha semmi bajom nem volt, most is csak azért reagálok erre, hogy kiemeljen, hogy szerintem az utóbbi évben messze a legjobb webáruház az összes közül, az éves Alza+ pedig a lehető legjobban elköltött párezer forint volt... Igaz, nem csak Legot rendeltem onnan, de szinte mindig minden megjött másnapra (ha éjjel rendeltem, akkor is), de ha nem, akkor végig informáltak. Rendkívül jó áron volt sok dolog és mindig tökéletes csomagolásban. A visszaküldés gond nélkül megy, ha szükséges, szerintem kifogástalan (pedig gyűlölöm a zöld kabalájukat
). -
Crus
őstag
válasz
beamen
üzenetére
ÁK béna, azt ne vedd HL árnak. Egyrészt volt itt aki 40k (vagy alatta csípte meg, asszem Juronics'), de nekem is picit ezen Allegrós ár alatt lett meg Emagról. (Igen, Emagról, nem, nem a hamisítvány, amit SOHA nem is árult az Emag, hanem az Emag felületén egy noname senki cég...)
-
Crus
őstag
Ezek is befutottak. Allegrónak újfent jár a piros pötty. Himeji gyári Lego kartonjában, Sárkánykő viszont Allegrós dobozban, viszont bubisba tekerve, majd alaposan kibélelve nagy légbubis anyaggal, az egész profin ragasztva. Példás. Gyorsaságban is!
Alzával együtt rendeltem tőlük, Alza cucc még sehol sincs és volt pofájuk +590 Ft-ot lehúzni rólam, mert nyilván nem akarom, hogy olyan retek módon csomagolják a Juhar fát, ahogy szokták.
-
beamen
tag
Jól látom, hogy HL ár Allegron a Vissza a jövőbe 10300?
Kuponnal, 54500Ftért vagy volt/lehet ez még jobb? -
Throme
veterán
-
sb
veterán
Hát igen, ezek így egyben valóban nagyon szépek. Plusz az is fáj,ha törik vmi, de a fentivel valahol ezt a kettősséget akartam érzékeltetni. Sajnos másfelől tényleg nincs garancia és valahol a drága ritkaság=biztos bukó... sajnos, ha valahol azt nézem, hogy csak műanyag és nem az örökkévalóságnak készül.
Az sem jó ha elő se veszi az ember, törés, nap, stb...
A fehér cuccoknál már vételnél meggondolom, Concorde, Lambo és társai. Már alapból is necces ha tarka, de ha később még jobban sárgul...
Nem akarok filozofálni de a fenti logikai feladványból az, hogy ki, hogy... Sajnos hiába szép és jó a régi eredeti, valahol adja magát, hogy nincs teljes öröm ha drága, tönkremehet és közben olcsóból is van jó (meg drágából béna). Valahogy ez elcsúszik a Legonál és hiába a szenvedély, valahol mégis disszonáns az érzés.
@Jacob Gibbs
Minifig scan! Többet is tud egyszerre scannelni. Legjobb feature!
@HUN_Sector
Én is átlagosnak látom. A második legalább karácsonyi, az elférne egy random, átlag, kisösszegő GWP-nek, de semmi más. A mini várasban nem tudom mi az extra, ránézésre semmi. És hát a VIP+BF valahol valami extráról kéne szóljon.Pár éve volt 2-3 GWP ilyenkor, ráadásul elég jók, extra is akadt köztük. És még ha nem is Lego volt a harmadik cucc, pl. karácsonyi takarók, stb... az is elég menő volt.
-
apholyon
aktív tag
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
omgbricks szerintem a legjobb!
-
Llew
senior tag
válasz
Melezor
üzenetére
Köszi. Valahogy én is így vagyok ezzel.
#91721 Jacob Gibbs
Rákeresel minfig scan akkor kapsz pár találatot.
Én pl ezt, mert simán böngészőből megy, de van appos verziója is:
https://falconbricks.com/figure-finder/ -
Vistaboy
veterán

Egyelőre 100% pletyka, tessék fenntartásokkal kezelni, de felröppent a hír, miszerint Ayrton Senna és Nigel Mansell után a következő LEGO Icons Forma-1 autó Michael Schumacher, és az ő Ferrarija lesz. Hogy pontosan melyik modell, még nem tudni, de gyaníthatóan a Ferrari F2004, ami a legdominánsabb éve volt, és egyben akkor szerezte meg a 7. VB-címét is. Ha tényleg igaz, akkor nálam fix helye lesz Senna és Mansell mellett. Utána jöhet Niki Lauda, és a többi hős F1-es pilóta is.

-
hami85
aktív tag
Egyszer minden jónak vége szakad... nagyjából 10 évvel ezelőttre ha visszagondolok, sokkal másabb volt minden LEGO fronton. Voltak király ajándékok, nem ilyen árakkal operáltak, vártam mindig a BF-et, mert voltak néha jó akciók. de évek óta semmi etéren. Utoljára ahogy írod akkor rendeltem BF akcióban mikor ez a bliszteres fekete BF figura volt . Azóta alábbhagyott nálam a csodálat és a vásárlási láz. Néha egy egy szettet megveszek de már nem nagyon @sah oldalon, inkább lásd ALZA akcióban a Mclaren P1.
U.i.: Bocs az offért. -
HUN_Sector
őstag
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de mindkettő - insiders + bf - gyengusz. Utóbbinak a black fridayhez sincs sok köze. Anno a bliszteres fekete figura tök jó volt
-
LÁZ
Topikgazda
leak
insiders weekend gwp
black friday gwp
-
LÁZ
Topikgazda

-
ssgk
aktív tag
Marvel szettekre visszatérve. A régi nagy Daily Bugle 76178 lesz még idén nagyobb akcióba szerintetek? Nem emlékszem allegro, hogy árazott elmúlt BF akciókba frissült a lista meg lettek nagyobb akciók vagy ez már a végleges lehet? Most kuponnal 110-ért van amit még mindig sokallok de gyanítom nem lesz már 100 alatt ez...
-
Throme
veterán
Szép gyűjtemény!
Régről nekem két lovagom van, fapados nyereggel (egyikről nekem is letört a klipsz).Ezek a feldíyzített lovak jól néznek ki.
Rég volt szép volt...
#91701Vistaboy
Ez a gyűjtemény se kutya. A SC autókat gyűjtöm, de az F1 kimarad. Egyedül ezen a filmes F1 szetten el fogok gondolkodni. Dupla szettekből akad ilyen F1 szerű SC autóm. Külön nem vettem volna meg őket. -
Krajczi
tag
válasz
Krajczi
üzenetére
Elkészült. Tetszik. Illik a városba.
Több játszható rész is van benne, a kislányom már kezelésbe vette.
Az óratoronyban galamb fészkel.
A PC miatt a vasutas két mankóval jár, utóbbinak külön tartó van az irányítóteremben, ahová lifttel jut fel.
Egy állomásépületet akartam már jó ideje építeni a saját fejemből, de nehezen alakult a terv (inkább lépcsős utasátjárót gondoltam a sínpár felett átvezetni), így ezt viszonylag jó áron megúsztam.
-
Llew
senior tag
Hát régieket pótolni, mar mikor ujrakezdtem 15-20 éve, akkor is draga volt, de most kész anyagi csőd. Gyakorlatilag új készletekkel vetekszik.
Azért is szedtem elő őket, mert én sem láttam még így egyben őket, hiába vannak meg régen.
Pedig ez nem is az összes, van még nyolc, ami nincs meg.
Azok közül pl a szamurajos az jól néz ki, azt sajnálom, de van pár olyan is, ami szerintem nem néz ki jól, azokat annyira nem. -
sb
veterán
válasz
apholyon
üzenetére
https://www.brickfanatics.com/every-lego-set-retiring-this-year-and-beyond/
https://www.stonewars.de/eol-2025/Csak, hogy legyen még.
Elvileg ezeket is frissítik.
Mikor melyik használhatóbb: excel lista, képes lista ill. a 26-27-re tervezett (inkább tippelt gondolom) kivezetések.@Llew
Before kép:
Sajnálom a törést, de ez ilyen sajnos. Főleg a régi. Én írtam párszor, hogy minden clip így él az emlékeimben pedig már gyerekként sem mertem pattintgatni bele a cuccokat, mégis eltört szinte mind (és akkor is volt már több típus, emlékszem a vékonyabb-vastagabb elemekre). Ezek engem visszarántanak mindig, hogy csak játék/marék műanyag, (régi) értékként nehéz kezelni mert úgyis lesz baja. Sokat (arányosan) költeni meg felesleges emiatt régi pótlásra. De akár újnál is fontos az ár/érték ha olyan... pl. újakat venni amit írsz, nálam inkább kontraindikátor egy ilyen, hogy NE vegyek spec, drága cuccot, nem éri meg. Persze ettől még elengedni nehéz, szomorú.After kép:
Baromi jól néznek ki. Nem is tudtam, hogy ennyiféle van. Impresszív így egyben. Megérte összegyűjteni!

@Neurotoxin
Ahogy Dilikutya írta, ezek az új árak bármelyik SC-re (Batman még drágább). Webshop árban ugyanúgy lesznek arányosan 7-8k körül, mint most. A régi 5-6k-s szintről igazából ennyire növekedtünk. Az egyik legolcsóbb széria még most is, felismerte a Lego is, szvsz ha csak az arányokat és áremelések számát nézem ehhez nyúlnak a legtöbbször. -
Crus
őstag
-
apholyon
aktív tag
Tudom, hogy már többször is volt téma, de melyik a legmegbízhatóbb lista az idén kifutó készletekről? Netán van hivatalos?
Előre is köszi!
-
Vistaboy
veterán

Mivel megvettem mind a 10 LEGO Speed Champions F1 autót, így nem maradhat ki a 11. darab sem, ami a Forma-1 mozifilm főszereplőit és autóját mintázza:

F1® The Movie: APXGP Team versenyautó
A készlet 2026. január elsején jelenik meg, 11.790 forintos áron, vagyis elég drágán. Bár egy darab most bele fog férni picit többért is, hogy teljes legyen a szett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nintendo Switch 2
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Új Lubluelu P4 vezeték nélküli állóporszívó
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Gyerek kerékpár 12 Kék színű, tanulókerékkel, kosárral (2 4 éves korosztálynak)
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3294
- Honor Magic5 Pro Green LTPO 120 Hz, 50 MP triplakamera, 66 W gyorstöltés 12/512 GB
- LG 42LX330C 42" LED-backlit LCD TV - Full HD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3885, 100% Akkumulátor
- Gamer szék ASUS ROG Destrier Ergo SL400
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Fekete Gyöngy nyíregyházról 114k-ért. Úgy gondolom webshopból nem nagyon lehet majd ennyiért hozzájutni.

A kellékek: cseresznyevirág, Fuji, híd, 3D, vízesés... még egyelőre bilibe lóg a kezem hátha vmi ilyesmi lesz minőségre a szett. 
(Volt vmi ilyen ügyük pár éve.)

Gratulálok!
Mondjuk mostanában nem fogok ráérni belekezdeni, hétvégente mindig lesz vagy szülinap vagy mozizások, hétköznap meg kerékcsere, majd a másik kocsival szerelőhöz meg műszakira, úgyhogy ezek egyelőre maradnak dobozban.

LÁZ