Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
amíg ez kijut a gyárból és eljut a vásárlóig, addig felesleges bonyolítani a gyártástechnológiát. [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Alg
veterán
válasz Ringman #212094 üzenetére
Jah, mondjuk ha megtanulnának az ipari szabványoknak megfelelő, kerek lyukakat fúrni a hiperdrága űrtechnikás vázaikba, az nagy előrelépés lenne Meg mondjuk ha nem törne szanaszét az emberek alatt a kormány/nyeregcső miután a mondvacsinált, erőltetett "fejlesztés" csak bonyolít az amúgysem hibátlan gyártási folyamaton és egyedül arra jó hogy a hibaszázalékot növelje.
/rant off, tök jó idő van, mennék tekerni de melózni kell
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Ringman
nagyúr
válasz RexpecT #212095 üzenetére
a tesztek/vásárlói vélemények a dekás kerékszetteket nem szokták dicsérni.
Triban Gravel 650 Tubeless Ready kerekek a hatékony és kényelmes irányításért kanyargós terepen.
Alumínium 6063 T66.
Méret ETRTO: 584 x 23 c.Magasság 19 mm
Keresztezett acélküllők (28 elöl és 28 hátul).
Vízálló csapágyak. Papucstávolság: 9x135 hátul, 9x100 elöl
A pár súlya (fogaskeréksor és gyorszár nélkül): 2,15 kg
ez a súly még 29"-es mtb kerekeknél is sok lenne, ebben fél kiló tartalék simán megvanEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Itt nem indokolni szándékoztam a fejlesztések létjogosultágát, attól én sem vagyok elájulva amit itt a kúpos vagy éppen -2°-os szögű homlokcsővel, esetleg a +5-13mm papucstávolsággal összehoztak, de ezek éppen elegek ahhoz, hogy bár te kerékpárodat attól még teljesen korszerűnek érzed, mégis szinte egyik napról a másikra kompatibilitási gondjaid legyenek, vagy éppen felére csökkenjen kerékpárod piaci ára. Így gondoltam az elavulttá válást...
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
TomMusic
őstag
Na bejöttem bringával melóba, budán délről észak felé. Hát kis szembeszél volt, de nem vészes.
Szerk.: az a tapasztalatom, hogy a nap első felében északi, utána déli szél fúj. Pont ellentétesen ahogy megyek[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Ringman
nagyúr
válasz Toobee #212092 üzenetére
Outin mit fejlesztenének?
szépészeti beavatkozások mennek a tartósság és az ergonómia kárára (teljesen belső kábelvezetés és integrated cockpit), konstrukciós hibákkal fűszerezve.jó, mondjuk a powershift hubnak van értelme.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Alg
veterán
válasz Hasaggymeg #212087 üzenetére
Elavultak?
Az utóbbi 10 évben alig akadt komoly fejlesztés az egész iparágban, csak a parasztvakító "20%-kal merevebb, 50g-al könnyebb, 30%-al kényelmesebb, 40%-al kisebb légellenállású" marketing bullshit megy, meg a sztenderdek váltogatásával indukált tervezett avultatás.
Egy 2015-16 körüli felső kategóriás bringa ugyanazt tudja mint a mai 5-10ezer EUR-s csodák, ha összehasonlítod szinte semmi pluszt nem kapsz. Talán a szélesebb berakható kerék az egyetlen ami tényleg mindennapos használatban észrevehető.
Inkább az elektromos vonalra feküdtek rá a gyártók az utóbbi években.
Legalábbis outin ezt látni, de szerintem montin is hasonló lehet a helyzet. Gravelt meg sem említem, az a divat miatt a marketing BS felsőfoka
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Ringman
nagyúr
válasz RexpecT #212089 üzenetére
a shimanonál 32/34 a gyári legkisebb áttét (36-osra szerintem simán cserélhető), sramnál meg 40/42, nem sok különbség van a kettő között. (0,941 vs 0,952)
sramhoz nem tudom van-e aftermarket kisebb tányér, 38-as simán elég lenne szerintem.
teljes hajtáscserével nyilván lehet lejjebb menni.ja és az apexben van kuplung (clutch)
-
Ringman
nagyúr
válasz Csokicsibesz #212086 üzenetére
minden szektorban ezzel küzdenek, azért is vannak rekord összegű nyereségek, meg stock buyback mindenhol, de sajnos nincs más lehetőség, mint árat emelni és fizetésemelésre nem jut keret.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Djuree #212084 üzenetére
Újan talán pl. ezek a legjobbak amit annyiért vásárolni lehet.1. 2. 3. ...én is a használt piacot ajánlom, 300 alatt az újaknál sokkal jobbak is vannak.
#212086 Csokicsibesz...ha túlnő a kereslet a kínálaton mindig remek alkalom egy jó kis áremelésre, így működik a piac.😒 ...hátha visszaforgatják a hasznot fejlesztésre és úgy a majd ma vásárolt bringák is elavultak lesznek 2 év múlva. Üröm az...ürömben.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Csokicsibesz
tag
Szegény alkatrészgyártókat megviselte a vírus. Az elmúlt 2 év áramelései kizárólag az ellátási láncokban akadozása és az alapanyag árak miatt van. /s
-
MPowerPH
félisten
-
Djuree
félisten
üdv!
250-300k körül milyen montit ajánlotok?
új kellene.
lenne aszfalt meg terep is.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz sebgutkopf #212081 üzenetére
Nem szeretem ezeket az átlátszókat, olyan csúnyán megsárgulnak idővel, nekem jobban tetszik pl. a fekete...(bár a vízszintes nyílnál még nekem sem az van, hanem a gyári átlátszó🤔) már amelyik kerékpárra az elmegy a fekete esztétikailag. Régebb bagóért volt a Decathlonban, vastag, jól tapad és szép matt fekete, de már nem lehet kapni.
#212082Maximum1...az a legjobb, vagyis ha száraz aszfalton megközelítheted a havas erdőt, úgy talán megúszod "szárazon". Ugyanakkor a hosszú, aszfaltos lejtő hazafelé sem igazán kóser ilyenkor, gyorsan átfagysz ha ülve eresztheted ezerrel lefelé. Nekem már olyan is volt, hogy visszafordulni kényszerültem, nyélen hajtva felfelé pár 100 m erejéig csak, hogy kibírjam a lejtő hátralevő részét...jellemzően NHH-Kismaros között.
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz Hasaggymeg #212080 üzenetére
Aszfalton maradok Pap rétig, ott benézek hátha vállalható Vörös-kő, az elég alacsonyan van ahhoz hogy hó legyen rajta de magason hogy a szél szárítsa.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Maximum1 #212077 üzenetére
Itt Fóton már majdnem jó... ott fent más a helyzet mert az a hó még hetekig adagolja a vizet a talajnak míg végre elolvad, ha addig nem hűl vissza az idő, dagonyát csinálva az erdőből. Most oda kell menni ahol eddig sem nagyon volt hó, ide az alacsonyabb dombokra.
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz Hasaggymeg #212033 üzenetére
Vasárnap voltam Csoványoson /gyalog/, 25cm hó van fent!
Ha az onnan leolvad, jó darabig nem lehet majd bemenni. -
6030D
őstag
válasz szkink #212068 üzenetére
Nekem van egy ilyen láthatóságizöldsárga decás, tavaly vettem utolsó darabosként. Szerintem ennek az elődje lehet, kb fele ennyi volt. Rendeltem, áruházi átvétellel, de már bánom, mert vastag az anyaga és semmit nem szellőzik. A szelet nagyon jól fogja, de simán beizzadok alá. Tehát ha egy vékony szélmellényt keresel, akkor szerintem ez se ilyen lesz.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Sped
aktív tag
575 shop leakciózta a bicajos téli ruháit feb. 8-10 között. El is rohantam vennni egy kantáros hosszú nadrágot. Elég jónak tűnik, ha megjön a felső is akkor kimerészkedek kipróbálni.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
szkink
aktív tag
válasz ZolkoW #212071 üzenetére
Oké jöhet majd,napos mínuszokban a softshell fölé akár még jó is lehet egy + rétegnek,kb egy hete voltam a Szfvári Dekában de nagyon le volt fosztva,mellényt szinte nem is találtam
andrisbandi elhiszem hogy működik és minden rendben megy,de csomagoljam vissza,vigyem a postára
-
-
ZolkoW
őstag
ha lesz már pár bringás tapasztalatom, beszámolok a Quechua mellényemről, ma gyalog gyökérkedtem benne. sajnos fekete, nem bringás szabás, és kissé talán melegebb, mint amire nekem szükségem van, de akartam már egy ilyesmit, ami valódi plusz réteget ad, de mellény. valami lélegzőképessége biztos van, mert annyira nem izzadtam bele, mint amennyire melegített, folyton le-fel állítgattam a cipzárját mondjuk. az volt az érzésem, a szelet rendesen fogja, ami ezen átfúj, abba már talán nem is mennék ki.
namajd...Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
szkink
aktív tag
válasz andrisbandi #212069 üzenetére
Hát nem igazán olcsóbbak sajnos,de hogy őszinte legyek ruházatot nem szoktam próba nélkül venni így a külföldi webes nézelődést nem is erőltettem.Cipő után is nézelődöm (Five Ten) hogy esetleg találok-e itthon olyan boltot ahol van megfelelő választék és persze méret
-
szkink
aktív tag
válasz andrisbandi #212066 üzenetére
Köszi az ajánlást,ha nem lenne kapucnija lehet próbálnék egyet [ezt] nézegetem éppen.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Toobee #212053 üzenetére
Látszik tisztán a 2 fölösleges alkatrész, sárvédő és első váltó... mármint ha akarsz még így dagonyázni.
-
andrisbandi
őstag
válasz szkink #212064 üzenetére
FÉRFI MELLÉNY FUTÁSHOZ RUN WIND, NEONSÁRGA
Zsebes░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #212049 üzenetére
Karbon vázzal könnyű
#212053 Toobee: az ilyen már engem is idegesít, az őszi híg sarat szeretem .
Sajnos felénk is olvad már az alacsonyabb (900-1000m) dombokon is és dagonya van:
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
szkink
aktív tag
válasz Nutra #212006 üzenetére
A passzentos még csak csak elmenne,de a fekete szín és a zseb hiánya már nem
ZolkoW köszi neked is,nekem egy futó mellény volt amit elhagytam,jó volt benne,hogy hátul cipzáros 2 fakkos és elől mellkasnál egy nagy szintén cipzáros zseb volt rajta,volt hogy nyáron csak ez volt rajtam,zsebes mez hiányában jól szolgát rajta a sok zseb,na de majd csak lesz valami helyette.
-
Ringman
nagyúr
válasz RexpecT #212061 üzenetére
szépen kúsznak fel az árak.
de ahogy Toobee írja, sram a 650b-s kerekekkel inkább való terepre.
-
RexpecT
addikt
válasz Toobee #212058 üzenetére
Én gondolkozok hogy idén ujítani kellene egy gravelt még, és ezen vacillálok, hogy mi lenne a jobb választás, nehéz dönteni:
SRAM APEX 1 40T-11/42
Shimano 105 48/32 - 11/34 -
Ringman
nagyúr
válasz Toobee #212058 üzenetére
elvileg a 11-46-os kazetta is elmegy a long cage rx-812-es váltóval, bár a váltási minőség nem tudom milyen lesz: [link]
gondolom a b-csavart ki kell maxolni.a papíron 11-36-os váltóval a 11-40-et ki fogom próbálni én is (a 42-esben már bizonytalan vagyok)
nekem 38-as tányérom van - síkságon, ez bőven elég (mert gyenge vagyok )[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
válasz gabro0 #212052 üzenetére
Én töltöttem már időt néhányszor hegytetőn, összekucorodva az esőkabát alatt, jó messzire a bicajtól.
A legdrámaibb az volt, mikor egyszer Háromkőn kapott el a vihar a haverokkal még gimis korunkban. Eldobtuk a bicajokat a réten, rohantunk a sziklafal alá.
Mikor azt hittük, vége, és pont másztunk volna vissza, na akkor csapott be a mennykő, de úgy, hogy azonnal jött a hangja a villanáskor ( hangsebesség: 340m/s ).
Visszamásztunk, kiráztuk a barna macit a cipőből, és maradtunk még egy picit takarásban. -
Toobee
veterán
-
Lacerta
aktív tag
válasz parandroid #212050 üzenetére
"ő az a személy, aki kiáll egy hegycsúcsra nedves rézpáncélban, azt kiabálva: Minden isten rohadék."
-
Ringman
nagyúr
válasz Toobee #212055 üzenetére
neked 11 sebességhez kellene egy rx-812 (kb 100€) és előre egy 45$-os alis narrow-wide tányér (wolftooth kb kétszer annyi), vagy egyből csere egy FC-RX600 hajrásra.
(10 sebességnél nekem 52€ volt a hátsó rx400-as váltó + ugye váltótartó fület is kellett cserélnem, de ez inkább a cube sara)
kb 150-200g-t lehet spórolni, ha nem váltasz nagyobb kazettára.
köszi, megnézem ezt a másik sárvédőt is.
-
Toobee
veterán
válasz Ringman #212054 üzenetére
Gondolom azt mondanom sem kell, hogy nagytányérra nem tudtam rakni, visszafelé poroszkáltam csak a betonon.
Igen, én is gondolkodtam már rajta. Tavaly az volt a terv, mikor elkezdtem számolgatni az 1x árát, hogy inkább nem nyúlok a bringához és idén valamikor, ha lesz készleten, akkor berendelem inkább a Dekás CX bringát, de most, hogy 50 ezret drágult, lehet inkább ezt kéne mégis fejleszteni.
Ass Saver helyett akkor ezt nézd meg: MuckNutz Rear Fender. Hátha ez elfér.
-
Ringman
nagyúr
válasz Toobee #212053 üzenetére
na ez ismerős helyzet, többek között emiatt is váltottam 1x-re.
---
megjött az ass savers, nuroadra nem jó
annyival lejjebb van a támvillája, hogy ráfeszül felülről a kerékre a sárvédő.
na mindegy, majd jó lesz egy következő biciklire...Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
cipőméretek:
giro rumble vr: a jóindulattal 41-es lábamra a 42-es kicsi... ( pedig elvileg 27 cm hosszú, a lábam meg 26 cm hosszú sincs)
Shimano SH-AM702 42-es talán jó lesz, de a time atacot nem ráhúzva (alsó oldalon van rajta karom, ami belevág a műanyagba) kopog...
-
-
addikt
-
woodworm
veterán
válasz Hasaggymeg #212042 üzenetére
Szomszéd faluban történt ilyen. Mondjuk halmozottan követte el a hibákat, mert a gát tetején tekert horgászbottal a hátán.
-
Lacerta
aktív tag
válasz Hasaggymeg #212042 üzenetére
Nem tudom, van-e ilyen statisztika, de jónéhányszor elég közel jártam már ahhoz, hogy bele kerüljek.
Bár nem Rob McKenna a nevem, lehet, hogy mégiscsak egy esőisten vagyok? -
andrisbandi
őstag
válasz jjeahh #212041 üzenetére
sárban tekerni
Panelosként már csak óvatos duhaj vagyok. Ahogy mondod; ha menet közben kap el az eső, akkor már kiélvezem a malackodást. Ilyenkor +1 óra az autómósó, ami nem veszélytelen. Csak messziről, figyelmesen, inkább csak a kerekeket mosva.Kertesben, az igazi sarazós időszakomban volt erre egy külön vas. Csepel woodlands, full rigid, v-brake. Hazaérve slaggal lecsapatva, és a garázsban nem volt probléma a csepegő koszos bringa.
Kicsit fura volt az eső gúnya (Dekás alap), látni sem lehetett rendesen, de a csapatás nagyon bejött a saras ösvényeken. Csúszás, farolás, kapartatás... jókat lehetett hülyülni
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
TomMusic
őstag
Nyáron ha átmegyek néhány saras pocsolyán, az még engem se zavar, csak ilyenkor tudom, hogy az egész terep egy nagy pocsolya
Az természetes ha a vihartól félünk.#212042 Hasaggymeg
Az valóban elég ritka, viszont olyan szokott lenni, hogy fa alatt lévő emberek is égési sérüléseket szenvednek ha a fába csap a villám. Na ez se gyakori, de azért érdemes kerülni vihar idején ezeket.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Pedig nem is tudom van-e statisztikában olyan egyáltalán, hogy kerékpáron csapott valakit agyon a villám.
-
jjeahh
nagyúr
válasz TomMusic #212039 üzenetére
Igazából szerintem én vagyok a kakukktojás, mert általában az összes haverom azzal kezdi, hogy: "csak sár ne legyen". Gyakorlatilag egyetlen montis ismerősöm van akinek nincs baja a sárral, pedig csaj . Azt amúgy megértem, hogy a sár sokak számára macera, de azt már nekem magas, hogy ha mégis kijönnek sárban tekerni, miért stresszelik végig az egészet ahelyett, hogy letojnák, mert úgysem ússzák meg szárazon és megpróbálnák élvezni.
Nekem is van amúgy fóbiám, gyűlölöm a villámlós-dörgős időket, nyáron állandóan a lightningmapson csüngök, a mobilomon is van villámlás előrejelző app, ami riaszt, ha 50km körzetben villámlik és ha értesít, behúzott f*rokkal azonnal indulok haza . Jó lenne ezt valahogy leküzdenem, mert a haverok falra másznak tőle nyáron és nem ritka, hogy vihar előrejelzés miatt nem megyek ki tekerni . Hó, tél, hideg, medve, sár? Lesz*rom. Ha villámlik végem.[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #212038 üzenetére
leszállva lábujjhegyen szambáznak...na az vagyok én. ...ritkán vagyok úgy vele, hogy lesz ami lesz, az is csak nyáron mikor kevés az összesározható ruha és gyorsan szárad a cipő is.
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz jjeahh #212038 üzenetére
Szél: engem mászás közben is zavar
Sár: lakásban tartom a bringát.
Meg sokkal rosszabb az irányíthatósága. Nyáron még egy fokkal jobb, mert ott kárpótol a meleg.
De nem akarok hittérítő lenni, nekem semmi bajom nincs azzal ki hogy megy
Én kényes vagyok erre és kész.
Pedig vidéki vagyok, anno kempinggel mentem a Körös árterébe pecázni, ott volt hogy tengelyig besüllyedt a bicó, és gyalog mentünk tovább. Sőt volt olyan, hogy magam is besüllyedtem térdig a sárba. Szó szerint. De ha lehet kerülöm már ezeket.
Továbbá nem szeretem a hideg és a nagyon szénsavas italokat. Ilyenkor képes vagyok a gyümölcslevet is megmikrózni.
Na tessék borzongani.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
jjeahh
nagyúr
válasz TomMusic #212034 üzenetére
Szélben jól el lehet terepezgetni, nem olyan zavaró, mint aszfalton, feltéve ha vannak dombok-hegyek a környéken. Azt én sosem értettem miért olyan nagy probléma, ha tekerés után sáros a bringa, igen, utána lehet, hogy le kell mosni ami picit kellemetlen, de hogy a sár miatt egész heteket, hónapokat, teljes szezonokat kihagyni? . A ruházatról nem is szólva, amit gyakorlatilag ha saras ha nem, az izzadtság miatt amúgy is bedobsz a mosógépbe. A haverjaim többsége saras tekerés közben is végig hisztizik (már ha egyáltalán kijönnek), lassan gurulnak, nehogy felverje a gumi a sarat, leszállva lábujjhegyen szambáznak, végig nyafognak, majd hazafelé kizárólag az jár a fejükben, hol lehetne minél hamarabb lemosni a cangát. "Természetesen" ilyen tekerések végén végül ugyanolyan sarasok mint én, ugyanúgy le kell mossák a bringát mint én, az egyetlen különbség, hogy én végig élveztem a bringázást, ők meg az egészet végigszenvedték.
-
bardi
senior tag
válasz Toobee #212036 üzenetére
Nekem kemény 3 km, de van pár olyan kereszteződés, ahol autóval elég szívás átjutni, biciklit meg áttolom a zebrán, ha sokat kéne várni, addig is pár autós ki tud fordulni legalább. Ha autóval jövök valamiért, inkább elindulok korábban, én is utálok a kocsisorban ülni.
'92 Honda VFR 750
-
Toobee
veterán
válasz bardi #212035 üzenetére
Nekem 2x 9-10 km, attól függ melyik pékségben veszem a reggelit. Tavaly is viszonylag sokat jártam bringával, de 2021. december óta nem jöttem autóval. Igyekszem ezt tartani, bár engem kevésbbé érint a motorgyilkolás, a Prius jól bírja a városi körülményeket, de a dugóban ülni nem kimondottan szeretek. Autóval hazafelé gyorsabb kicsit, reggel nincs különbség, ugyanúgy 18-22 perc.
[ Szerkesztve ]
-
bardi
senior tag
válasz Toobee #212032 üzenetére
Amikor mínusz 10 volt, gondolkodtam, hogy gyilkoljam a kocsi motorját, meg fagyoskodjak benne arra a 6 percre, sétáljak 30-40 percet, vagy basszak rá, és marad a bicikli, nyert az utolsó kellett forgatni a szemem, azt hittem befagynak a szemgolyóim, de még így is kényelmesebb ilyen rövid úton, mint az autó.
'92 Honda VFR 750
-
TomMusic
őstag
válasz Toobee #212032 üzenetére
Hát én nagyon remélem hogy holnap nem lesz szél.
Az viszont tényleg jó ha szárad az erdő (meg minden), oda is jó lenne már menni. Vasárnap mentem pár métert a szottyos fűben, és full saras lett mindenem.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Toobee
veterán
válasz TomMusic #212028 üzenetére
Idén még nem jöttem autóval dolgozni. Bár volt pár nap, amikor csak azért ültem bringára, mert nem akartam megtörni ezt a szériát Én is tervezek kimenni ebédszünetben kicsit tekerni. Tegnap kihagytam, elegem volt már a szélből, bár próbálom a jó oldalát nézni: talán holnapra picit szárít az erdőt, mennék egyet az Izzoval.
-
parandroid
félisten
válasz jjeahh #212023 üzenetére
Ezek végre jól is néznek ki. Kirúgták végre a francia tervezőket, és felvettek egy olasz teamet? Bár a szögletes, ipari dizájn alapján lehet, hogy németeket…
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #212027 üzenetére
Egyedül a Radon szorongatná őket merev alu xc kategóriában, ha lehetne kapni, a Jealous AL ár/érték arányban még mindíg mindent ver. Kb. Rockrider árban mennek, vagy picivel drágábban és a váz nekem jobban tetszik. A Rose még ha végre újratervezné a Count Solo vázat, az is best buy lenne. Canyon sajnos normális xc hardtail vázat nem gyárt.
TomMusic: rövidnadrágos idő
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
Holnapra 13 fokot ígérnek, azthiszem bringával jövök be melóba, aztán majd napközben kilógok kicsit tekerni
Remélem reggel száraz, szélcsendes idő leszÁllítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #212023 üzenetére
Nekem a régiek (mostaniak) jobban tetszenek.
#212025Csokicsibesz...nincs új a nap alatt, amint felzárkóznak minőségben és névben, ugyanannyi lesz kerékpárjaik ára mint a piac többi szereplőjének. Egyelőre jók az áraik még az olyan direkt forgalmazókkal szemben is mint Rose, vagy Canyon.
-
Csokicsibesz
tag
-
jjeahh
nagyúr
Rakkriderek, van még olyan xc-s, aki szégyellne egy ilyenen nyomulni?
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #212021 üzenetére
Az elliptikus tréner egy sokkal biztonságosabb sport!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #212019 üzenetére
A kiskanál sem kutya, a zsebben csúnyán megszúrhat egy esésnél.
6030D...annyi baj van ezzel a becsatolással, lehet vissza kéne küldjem cipőmet amíg még új és visszaveszik. 🤔
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #212018 üzenetére
Azért raktam a gépit, mert azzal könnyebb benyúlni a stopli mellé.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #212018 üzenetére
Ha elesel, a műtőben gondolkozhatnak, miért kell kiszedjenek egy ilyent a hátadból
-
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #212013 üzenetére
Nekem mondjuk herotom van ettol, mert mindig, mint a malhas szamarak. Adtatok az otletet ezekkel a forrasokkal, szoval lehet ertelmet nyer az USWE taskam, amit vettem. 2l viz belemegy, es helyszuke miatt tenyleg csak az lesz a tatyoban, ami nagyon szukseges.
Le is toltom az appot, es renezek, itt mennyi van belole.Don't Tread On Me
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zoliwrc #212011 üzenetére
Két cipőm ér annyit, mint neked egy és a pedálom is olcsó 520-as. Nem írtam amúgy egy szóval sem, hogy rúgdosd a pedálodat, azt írtam, hogy nekem eddig nem jutott eszembe ezért egy külön eszközt magammal vinni. Így, hogy mutattad a kiskanalat, belegondoltam, hogy én is vigyek egyet a mezzsebben, de felénk egy ág majdnem bárhol kerül stoplit vakarni, ha meg mégsem, akkor ott a multitoolon a laposfejű csavarhúzó. A kiskanál mondjuk sokkal menőbb és ha nem hordasz multitoolt, valóban jól jöhet. A rúgdosás amúgy nálam is csak akkor jöhet szóba, ha nincs egy tenyérnyi száraz hely sem a földön ahová letehetném a lábam, szal gyakran hiába állok neki stoplit takarítani, mert bárhová lépek, megint havas-saras. Ilyenkor nem marad más választásom, vagy belerúgok a pedálba induláskor, vagy nem csatolok be. Mert ugy-e a bringán ülve trackstandezés közben lábletétel nélkül azért gondolom senkinek nem megy a stopli vakarás
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zoliwrc #212011 üzenetére
Azért érdekes ez a bringás evolúció, régebb egy-egy körre vittünk magunkkal foltkészletet, belsőt, pumpát, szendvicset, ma meg viszünk váltófület, dugóhúzót gumikukacokkal, zselét és...kávéskanalat.
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #212010 üzenetére
a time atacot elég nagy sárban is be tudtam csatolni, még úgy is hogy murvát is sikerült felszednem a talpra.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zoliwrc #212004 üzenetére
Erre én eddig nem is gondoltam, hogy ezért külön eszközt vigyek magammal, mindíg akad a talajon valami kő, kemény felület, amin dobbantok párat a stoplival és rögtön megy a becsatolás. Persze valami méregdrága karbon talpú cipővel lehet 2x meggondolnám, de eddig soga semmi baja nem lett sem a cipőnek, sem a stoplinak. Sőt, az is előfordult már, hogy a bringán ülve vettem észre, hogy megtelt a stopli sárral vagy hóval, ezért nem szálltam le, hanem belerúgtam párszor a pedálba . Annak sem lett baja. Amúgy megvan ennek is az előnye, ösztönöz, hogy bármennyire saras-meredek, havas brutál az emelkedő, ha lehet ne tedd szállj le, hanem végig tekerd ki
-
ZolkoW
őstag
válasz szkink #211997 üzenetére
Már múltkor is akartam írni rá, elmaradt.
Nekem vegyesek az érzéseim, igazából megvan, hogy mire jó, csak nekem néha vékony arra, amire kéne. Inkább tavasztól őszig jó, olyankor, amikor eleve vékonyabb ruha van az emberen, és ez %-ban többet ad hozzá, pláne hogy tényleg valamelyest szélálló. Tehát elindulok rövidujjú emzben, netán egy szál hosszúban, és ezt begyűrüm a zsebbe, mert ténlyeg rohadt picire összehajtható. De épp ma vettem egy vastagabb túramellényt, az remélem, téli tekeréseknél is beválik extra rétegként.Őszintén szólva nem tudom, jól emlékszem-e, de mintha ennek a korábbi verziója vastagabb lett volna, nekem legalábbis úgy rémlik. Áruházban tapogattam, aztán nem vettem, mert hogy fekete, és nem szeretem a nindzsa cuccokat biciklire, de már feladtam. Mire megrendeltem, már ilyen volt, és ez tényleg csak egy réteg még elöl is, hártya vékonyságú. Szóval mint mondtam, a legjobb valami vékony mezre, akkor tényleg hasznos tud lenni, amúgy is remek dolognak tartom a mellényeket, mert csak ott melegítenek, ahol kell.
Ha már: gondoltam végigböngészem a fehérvári áruház téli kesztyűit a bringás részlegen, és hiányérzetem van. Oké, abból indulok ki, amilyen elképzelésem nekem kialakult a kesztyűim alapján, de szerintem tökre nincs olyan kesztyűjük, ami igazán jó lenne télre. Specifikusabban: télre, nekem (-5..+5 fokba). Vagy túl vastagnak tűnik a bélésük, vagy nem elég szélállónak az ujjaknál, vagy a kettő együtt. Van vastag, amibe belerohadnék, tudom. Van középvastag, amibe szintén, de szemből, ahol a menetszelet illene fogni, ott nincs semmi speckó szélálló anyag. Lehet, hogy azt mondják, szélálló, de szerintem oda nyugodtan mehetne valami valóban légmentesen záró anyag, nem ilyen hókuszpókusz membránok, amik csak áthűlnek aztán.. körbe, az ujjak másik három oldalán meg lehetne lélegző anyag, és nem kéne túl vastag sem, mert úgyis belülről fűtöm. Konkrétan a nyári kesztyűm majdnem jó lenne, ha elöl lenne valami atom bevonata.
Lehet persze, hogy a tervezők eltöltöttek ezzel több időt, mint én, és az is lehet, hogy 100-ból másik 99 ember talál megfelelőt, csak én mégse vennék meg onnan most egy kesztyűt sem, pedig úgy mentem oda, hogy érdekel, van-e valami jobb, mint amik most vannak nekem.
(az sem kizárt, hogy foghíjas volt a készlet, de érzésre eléggé megvolt az összes lépcső)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zoliwrc #212004 üzenetére
Jó, hogy most szólsz, rendelhetek kanalat is a Crank Brothers cipőmhöz😒... vagy jó a teáskanál is? 🤭 Télen marad a bakancs, legalábbis ez a terv aztán ki tudja, lehet beleszerelmesedek az espédébe és le sem vetem többet, majd abban alszok. 🤭
-
ZolkoW
őstag
válasz parkr #211995 üzenetére
okés lehet, elég vastag anyag. Szóval ne egy celluxot képzelj el, inkább mint egy celluloid szalag, csak rugalmasabb, jobb példa msot nem jut eszembe. Olyan helyekre is jó szerintem, ahol bowdenház dörzsölné a festést.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz Hasaggymeg #212001 üzenetére
Majd ha spd-zni fogsz és ki kell lépned kettőt a hóba átemelni egy bedőlt fán a biciklit, meglátod milyen jól jön a kiskanál. (stoplitól ezzel vakarom ki a havat, ha nem bírok becsatolni)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zoliwrc #211992 üzenetére
Az nekem gyalog is durva, nemhogy kerékpárral... mármint a déli pálya alja, a ház alatt ahol a legtöbb gyerek szánkózik, amerra a webkamera is néz... a kanál meg minek, elhányni a havat Uri Geller? 🤭
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest