Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Tóth Olivér: Kedvenc processzorok:
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Yodafon: :L
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
NyMRooD
addikt
válasz
fbfro
üzenetére
Ha nagyon nem tudsz dönteni ajánlom ezt az off topikot, itt nagyon rossz irányba ment el a téma.
-
IntelKiller7
Topikgazda
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Semmiképp. Csírájában el kell folytani.

-
Döglött Róka
veterán
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Ne menjunk bele ebbe a memekkel kibelelt nyuluregbe

-
-
l.skywalker
Topikgazda
Az Xbox vs. PS hitvitát kéretik másik topikban folytatni. Köszönjük
-
M@trixfan
addikt
válasz
fbfro
üzenetére
Nem vagyok nagy konzolos, szóval ez csak vélemény részemről. Ha most árérzékeny élethelyzetben vagy, akkor nem fognak zavarni a drága játékárak és előfizetések konzolon? A Series S-re is ugyanannyi a játékok és előfizetések ára és ott még gyengébb a teljesítmény és grafika.
-
pzstm
titán
válasz
pzstm
üzenetére
FORZA HORIZON 6 launches May 19, 2026
▫️ 550+ real cars
▫️ Early Access – Play 4 days early starting May 15
▫️ VIP Membership
▫️ Welcome Pack
▫️ Car Pass
▫️ Time Attack Car Pack
▫️ Italian Passion Car Pack (coming post-launch)
▫️ 2 Premium Expansions (coming post-launch)
▫️ Exclusive tuned Ferrari J50 (pre-order bonus) -
Norb79
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Mondjuk én tökre megértem azokat, akik semmilyen nyelvet nem beszélnek, még gugli fordítóval se, nekik tökre macera németektől rendelni egyet nem scalper áron, hogy aztán a németekkel legyen a garis ügyintézés, nem úgy mintha itthon megveszed bárhol, ha ügyes vagy, akkor jelentős scalper felárral, de legalább nem a németekkel megy a garis ügyintézés. Hanem mégiscsak a németekkel.
Szóval a semmi simán megéri azt a nem marginális scalper felárat! -
Norb79
addikt
válasz
NyMRooD
üzenetére
Igazándiból a tartalma hasonlítható össze, és ott a MS premiuma a sony premiumával kb azonos tartalmat ad, csak jóval olcsóbban.
De ha a sorszám számít, akkor series s vs ps5 és series x vs ps5pro ár hasonlítgatást érdemes nézni, mert ugye csak a sorrend számít, nem a kb azonos tartalom.

-
pzstm
titán

-
T.Peter
őstag
válasz
Norb79
üzenetére
Nem emlekszem mar a pontos szamokra, de en max 100-200 kozotti vertikalis pixelszam elteresre emlekszem azoknal a projekteknel amin dolgoztam. Szoval 1080p helyett 900p es ez is dinamikus, szoval nem fix az elteres. Raneztem a df mafia toc videojara es ott meg elterest sem mertek a ket konzol kozott. Frame rate-ben volt valamennyi elteres. Gondolom van ilyen is meg olyan is, de a lenyeg, hogy a 20% elteres nem fog kijonni a gyakorlatban szinte soha.
-
NyMRooD
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
Az a baj a tényekkel, hogy makacs dolgok, hány szintet látsz itt? Az, hogy a sokadik átneezés után az MS a keresztségben ugyan azt a nevet adta a 2. tiernek mint ami a Sony-nál a 3. tieré semmit sem számít. Ha holnap az alapcsomagot átnevezi a Sony ultimate-re akkor a gp ultimate-el fogod összehasonlítani?
Itt a hardveres összehasonlítás:
Series S (512GB/1TB) $399-$450, - 4 Tflops
Series X 1TB (meghajtó nélkül, meghajtóval) $599-$650 - 12 Tflops
Galaxy Black 2TB $799 - 12 TflopsPS5 825GB/1TB (meghajtó nélkül/meghajtóval) $499-$549 - 10,28 Tflops
PS5 pro 2TB (meghajtó nélkül/meghajtóval) $749 -$829 - 16,7 Tflops -
oriic
HÁZIGAZDA
Május 19.
-
Norb79
addikt
válasz
NyMRooD
üzenetére
Amire válaszoltam azzal a kommentek abban volt említve a 15+ éves játékok köre, de valóban, elnézést kérek, hogy egy válasznak jelölt kommentben az adott kommentre reagálok és nem össze-vissza vmi random dolgot. Én eddig teljesen azt hittem, hogy erre való a válasz funkció!
-
Frod
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
Ehhez olyan értelemben nem tudok szólni, hogy szerencsére nem vagyok olyan helyzetben, hogy 2026-ban húsz éves címekkel akarjak játszani.
Perverz egy szokás, nekem is volt ismerős, aki 1 évig Premium-os volt, hogy majd újrajátszik mindent a gyerekkorából, nyilván nem történt ilyen, mert nincs ennyi időnk manapság.
Ezért írtam, hogy a Premium a túloldalon nem is annyira ajánlott - szerintem, mert kb ennyivel tud többet + a Portal-t érintő funkcióval, ami lehet pár tízezer embert érintő dolog.
Az Extra bőven elég. -
Norb79
addikt
válasz
NyMRooD
üzenetére
Három ps5 kontroller is volt itthon, egyik se bírt ki egy normális 4-5 órás játék etapot. Mert ugye én azokat játszottam vele, amik használták is ezeket a funkciókat. Nyilván amikor nem használja, akkor többet bír (10et akkor se), de a plusz funkciókat egy Xbox kontrolleren is tudod nem használni amúgy!
Amúgy talán a Sony véleménye mérvadó lehet a témában. Most jött ki egy kontroller revízió, ami végre szerintük is bír 10 órát, az expertek szétkapták, hogy honnan a plusz üzemidő, és hát onnan, hogy hupsz kivették az egyik mikrofont meg még vmit az extra funkciók közül. Akkor most a Sony is rosszul tudja és ő sem ismeri eléggé a kontrollerüket?!
-
NyMRooD
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
Mennyire jó már, hogy az előbb azzal jöttél, hogy "egy jóval gyengébb HW, mint a series x" most meg minimum 15+ éves játékokkal érvelsz

Jobb hardver az xbox series x (leszámítva a kontrollert), de a gyakorlatban nem mutatkozik meg, a felár miatt meg abszolút nem megérős, ha mindenképpen xbox akkor már a series s. Amikor megjelent a két konzol, akkor árban is jobb volt a zöld masina, akkor volt igazán megérős, de azok az idők elmúltak.
Szolgáltatásban pedig jobb a gamepass, de ott is az áremeléssel az MS kiegyenlítette a viszonyokat. A hivatalos áron biztosan.
Mondom ezeket úgy, hogy van xbox-om és ps-em is, illetve mind a két előfizetésből a legmagasabb tier.
-
Norb79
addikt
válasz
NyMRooD
üzenetére
Nem hiszem, hogy a tények sokat dobnak a latba itt, ahol mindenki szerint a 10 be 12 teraflops az ugyanaz, meg a két ugyanúgy hívott ugyanazt tudó prémium csomag nem egymás vetélytársai, mert akkor 20%al drágább lenne a Sony megoldása és nem lehetne rugózni, hogy az az olcsó.
De ha már így hasonlítunk össze, akkor az olcsóbb Xboxot kéne az olcsóbb ps5höz és a drágább Xboxot a drágább ps5höz, és akkor mindig az Xbox az olcsóbb. A kevesebb teraflops nem számít, attól nem gyengébb!
-
Farkassacred
őstag
Most komolyan azon megy a vita, ami nem is kapható nálunk?
Vagy ha mégis scalper áron.
Jó mindkét konzol, de a jelenlegi hivatalos (ez is külföldi mondjuk..) árán a seriex x helyett egyértelműen a ps5 pro az ajánlottabb. Ha lenne 200 ezer alatt xbox series x (akár digitális), akkor lehetne alapja az összehasonlításnak. Jelenleg marad ez a mi játékszerünk.
-
Norb79
addikt
Szegény csóri XSX meg natívan tudja futtatni netesfelhős varázslás és előfizetés nélkül annak a két gennek az Xbox játékait. Mennyivel jobb már egy ps3-x360 játékot felhőből streamelni, mint natívan játszani. Nem mellesleg a ps3 is csak kicsit volt gyengébb, szóval az összes olyan játék ami volt ps3ra meg x360ra, ott a ps3 verzió volt a kisebb felbontás de cserébe kevesebb frém, amin nyilván a felhőstream sokat segít!
-
sz_b
csendes tag
válasz
Norb79
üzenetére
Saját szubjektív tapasztalat a kontrollerrekkel kapcsolatban:
Dualsense:
+ a beépített funciók miatt (haptikus rezgés , adaptív trigger) megvan a nextgen feeling
+ prémium külső anyaghasználat , nem recseg stb
+ alapból aksis-fogásra nekem rosszabb mint az xbox-é
- az aksi idővel degradálódikXbox joy:
+jobban kézre áll
-fogásra nagyon olcsó kínai műanyag hatás főleg a dualsense után , recseg ropog stb
-alapból elemes
-nincs extra funkció -
NyMRooD
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
A 2-3 órás lemerülés hatalmas baromság,
látszik, hogy nem ismered a másik oldalt rendesen és úgy mondasz véleményt.szerk.: Így, hogy volt ps-ed abszolút nem értem, hogy miről beszél, nekem nincs a kontrolleren kikapcsolva semmilyen funkció, így is simán bír 8-10 órát. Ha az nem elég akkor tarts több kontrollert.
Arról nem is beszélve, a sony pont a ps5 kontrollerrel előzte be az xboxot, addig a zöld egy sokkal minőségibb cucc volt, most meg adtak egy recsegő-ropogó, legolcsóbb műanyagból öntött vackot.
-
Norb79
addikt
Saját tapasztalat. Volt ps5 a háznál többször is, először elajándékoztam (day1 gép volt) miután lement az a pár ps exkluzív ami akkor elérhető volt ps5ön, aztán meg a psvr miatt volt pár évig a gyereknek, de valójában azt is macera volt elő meg elpakolni, és az xsx mellett egy vicc az a hw minden szempontból, meg sw-esen is, szóval egy jó fél-háromnegyed éve ment a háztól.
Kontroller sose bírt végig egy normális gémer délutánt, pár óra alatt lemerült mindig. Kivéve ha kikapcsolod a sokat emlegetett plusz funkciókat, de akkor se bír 8-10 órát se, nemhogy 40et. Ha meg bölcsőt veszel a töltéshez meg ez meg az, akkor ez a ps5 ha olcsóbb sztori bukik kapásból.
-
-
NyMRooD
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
"egy jóval gyengébb HW, mint a series x," - ez azért erős túlzás, a legtöbb játék ugyan úgy fut, van ami akár még jobban is, ez szerintem nem éri meg a series x felárat, vagy ha igen, akkor már inkább ps5 pro (bár az nettó pénzkidobás szvsz).
PS-en is 3 előfizetési szint van essential, extra és prémium:
- ps essential: 3 játék havonta, amivel ha van előfizetésed bármikor játszhatsz vs gp essential-ban 25 játék, nagyrészt régiek és vannak elhagyók is. kb 8-9 hónap után már jóval több játékod lesz a ps+-ból és újabbak is. A többi dologban megegyezik a két csomag, annyi különbséggel, hogy a sony ebben adja a felhő mentést, az ms-nél meg extraként van benne felhő játék is.
- ps extra vs gp premium: amit az essential csomagok adnak + két nagy játékkönyvtár, ps extrába ritkán de előfordul day1 játék, viszont nem saját címek és leginkább indie-k, gp premiumban nem tudom, hogy vannak-e day1 címek, az MS, Bethesda, Activision címek egy éven belül jönnek, a CoD 1 év után. Sony-nál teljesen változó, hogy mikor rakja be a saját címeit. Illetve a ps+ extrában benne van a ubisoft+ classic is.
- ps premium vs gp ultimate: ps itt adja a cloud gaming-et + classic címeket + pár órás trialokat, egész sok játékhoz. Az MS évente legalább 75 day1 játékot (beleértve a sajátokat) ad a könyvtárhoz, ezek csak később csorognak le a premiumba + pc gamepass + ea play + ubisoft classic. Ami lemaradt az az, hogy az ms szintenként jobb cloud gaming-et ad.Hivatalos árak (mind a kettőnél lehet trükközni):
PS+ Essential (1hó, 3hó, 12hó) ~3 540 Ft~9 850 Ft~28 390 Ft, Extra ~5 510 Ft~15 760 Ft~49 650 Ft, Premium~6 700 Ft~19 700 Ft~59 900 Ft
Gamepass (1hó): Essential 3 590 Ft ~PC Game Pass 5 990 Ft, Premium: 4 990 Ft, Ultimate 10 890 Ft
Szolgáltatásban a Sony tényleg gyengébb, de az ultimate drágábban jön ki hivatalosan és trükközve is mint a premium. A hw-ben viszont a PS olcsóbb jelenleg és elérhetőbb. -
sz_b
csendes tag
válasz
Norb79
üzenetére
A PS5 nem jóval gyengébb mint az Series X sőt a GPU magasabb órajelen fut mint a az Xboxnál szóval inkább fej fej mellett van a két gép.
A PS Plusnál az Extra csomagot kihagytad ami a legmegérősebb mert megkapod az Essentialt plusz Ubisoft Classic Catalogue (ami ha jól tudom csak a premiumban van az xbox-nál) illetve a játékos katalógus elég jónak mondható pl 3rd party téren sokszor hónapokkal korábban jönnek bele a címek mint az Gamepassnél + benne van majdnem az összes PS exlusive játék illetve jóval olcsóbb is, igaz kevesebb day one cím van azok se a AAA kategória.
-
Baltazár123
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
A legjobb dolog az xbox környezetben a play anywhere. Megveszed a gámát az xbox store-ban és tolod PC-n, ha éppen foglalt a nappali. A hogwartsot így toltam ki, PC-n. A ram árak miatt újra "olcsóvá" váltak a konzolok, ha lehet ilyent mondani, de azért nem akkora művészet ma már összerakni egy series x erejét is meghaladó PC konfigot és nem is kell eladni a fél veséd érte, feltéve hogy van ramod
de mondjuk 16gb ddr4-el még talán el lehet lenni és az még a fájdalomhatáron belül van, talán.Én mostanában az xbox store-t preferálom és szerencsére elég jó áraik vannak és sok akció és így ha olyan kedvem van, akkor konzolon vagy PC-n tolom. A GP is jó dolog, de nekem az időkorlát ezen módja nem jó. Ha lehetne úgy venni, hogy mondjuk 100 óra játék, amit tudomisén, mondjuk fél év vagy 1 év alatt kell lejátszani, akkor érdekelne erősen. Most nem érdekel, ebben a formában, mert van hogy nincs kedvem vagy időm játszani csak kevesett naponta és olyankor nem állok neki ilyen nagyobb játéknak vagy csak pár órát tolom. Inkább megveszem akciókban, ami érdekel.
-
Mr X
veterán
Plusz a jóval gyengébb hardver is költői túlzás, pláne a gyakorlatban.
Azt pedig elfelejtette megemlíteni a kolléga, hogy mennyivel zártabb az xbox pl. tárhelybővítés terén, vagy, hogy a ps kontrollere kicsit több funkciót tud, mint az xbox-féle.
Értem, hogy xbox topic, de azért a feleannyiba kerülő szolgáltatás drágábbnak nevezni, khm...
Teszem hozzá, a game pass szerintem egy jobb ajánlat még drágábban is. Illetve, a Sony-nál a refund valami vicc, ha letöltötted a játékot, nincs lehetőség refund-ra.
-
Frod
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
"- 2 előfizetési szint van"
3 előfizetési szint van, az, hogy mivel nincs a day-1 játékoknak megfelelő a kék oldalon, ezért az Extra és a Premium tier-t egy kalap alá veszed, attól még nem pontos így.
Továbbá ha jól értem, akkor a kérdezőnek az Ultimate van ajánlgatva, ami 10.890, szemben a Ps Premium 6.790-es árával, ami olcsónak semmiképp sem mondható, de a "vaskos felárat" nem látom.
(de egyébként a Premium eleve nem ajánlott csak két felhasználónak:
- aki régi Ps2/3 címekkel akar játszani, mert ezek csak itt streamelhetőek, illetve
- aki rendelkezik Ps Portal-lal, mert ilyen csomag esetén már nem csak remote eszközként funkcionál a Portal, hanem stream módban is használható - addig meg pl másik fiókon a fő gépen játszhat valaki más is) -
eL Geri
őstag
válasz
Norb79
üzenetére
Ha sok időm lenne játszani (így felnőttként), akkor nekem kellene egy PS5 (is), mert szimpatikusak a PS exclusive játékok, az én stílusomnak valók (még ha ebben a generációban nem is jött sok).
De azt minidig elfelejtem és nagyon fájna, hogy nincs ingyenes és automatikus felső save game
Ez egy nagyon jó dolog az Xbox-ban. -
Norb79
addikt
válasz
fbfro
üzenetére
Azt vedd figyelembe, hogy a PS5
- egy jóval gyengébb HW, mint a series x, és egyéb HW funkciókban is elmaradottabb, pl normálisan a VRR mai napig nincs megoldva
- nincs ingyenes felhőmentés, ha éppen nem fut semmi előfizetésed, akkor neked fizikailag kell őrizgetni a mentéseid a félbehagyott játékok esetén
- 2 előfizetési szint van (MS-nél 3 szint van), az alap amiben csak pár játék és a konzolról online játszás van benne (mindkét cégnél, eltérő névvel), ami árban egyezik az MS alap csomagjával, van a "premium" fantázianevű (mindkét cég így hívja ezt a szintet), ahol elég széles katalógus van már, de a sony jó 20%-al többet kér érte havonta, és az MS-nél van egy felső szint, aminek nincs megfelelője a sony oldalán, ahol új megjelenésű játékok rögtön bekerülnek az előfizetésbe, nem 1-1,5 évvel később, mint a "premium"-okba, ez az ultimate csomag, ebben van a felhőből játszás, ezt használtad. A sonynak nincs tv-s appja, a felhőből játszáshoz telefon/tablet/pc vagy maga a ps5 kell.
- az ultimate csomagban nem csak a day1 játékok a plusz szolgáltatás az MS-nél, hanem pl a fortnitehoz adnak vmi plusz dolgokat, meg benne vannak az ea play játékok (1 évnél régebben megjelent EA játékok), a codok meg még pár dolog, aminek nincs párja a sonynál.A PS5el egy gyengébb hw-t és egy gyengébb szolgáltatást kapsz, premium csomag választása esetén vaskos felárral.
-
fbfro
csendes tag
válasz
NyMRooD
üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ.
Előfizetésről lehet szó például egy-egy hónapra. Nem biztos hogy egész évben fizetném de egyelőre ezt még nem terveztem el.
Sony címek nem különösen vonzanak. Biztos jók de nincs hiányérzetem hanem játszhatok velük. De hasonlóan az xbox exkluzív játékok miatt sem vennék csak xboxot.
Xbox előfizetéssel van tapasztalatom ugye a cloud gaming miatt. Ott úgy volt, hogy előfizettem, beléptem az xbox appba a TV-n keresztül, és volt egy csomó játék amit ki tudtam próbálni. Forza, Genshin, GTA, Elder Scrolls, Fortnite, Halo stb. Ez így szimpatikus megoldás volt. Hogy havi X ezer forintért nagyon sok játékkal tudtam játszani. Illetve ha valamelyik nem jött be azt otthagytam, viszont nem kellett érte külön fizetnem.Lehet hogy nem a legfrissebb címek, de nekem jók voltak. Illetve ott a Fortnite-hoz pl Gamepass sem kellett.
Ezt hasonlóképpen van a PS-nél is? Mert ha igen, akkor szerintem az lesz a nyerő. Meg ugyanúgy megy előfizu nélkül is a Fortnite például? Mert ha épp nincs előfizum viszont szeretnék egy kis feszültséget levezetni akkor arra tökéletes az is. -
NyMRooD
addikt
válasz
fbfro
üzenetére
A legfontosabb kérdés, hogy mivel szeretnél játszani, érdekelnek-e a Sony ex címek, szeretnél-e előfizetni valamelyik havidíjas játékkönyvtárra és ha igen melyik kínálat és ár tetszik jobban ps extra/premium gp premium/ultimate (ezek közzül mind megszerezhető olcsóbban is, mint a hivatalos ár)? Ha az első kérdésre a válaszod igen és nem akarsz könyvtárra előfizetni (vagy ha igen, akkor sem a gpu-ra), akkor ps5-öt vegyél. Ha az elsőre igen a válaszod de egyébként a gpu-ra előfizetnél, akkor döntsd el melyik a fontosabb neked és az alapján válasz. Ha az elsőre nem a másodikra pedig igen a válaszod és akár gpu-ra is előfizetnél akkor series x. Ha pedig elsőre és másodikra is nem a válaszod (legalább is nem gpu-ra fizetnél), akkor valszeg megint csak a ps5 lesz számodra a jó választás.
u.i. Series x-ből is tudsz bontatlant venni, ha közvetlen az MS-től rendelsz, picit bonyibb mint bemenni a boltba és leemelni a boltból, de fent az összefoglalóban van leírás.
u.i.2 Mivel írtad, hogy hobbi gamer vagy valszeg nem nagyon akarsz majd előfizetni, így pedig én a ps5-öt ajánlanám.
-
Baltazár123
őstag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Én 185e-ért rendeltem egy szlovák boltból, nem sokkal kevesebbért el lehetne pattintani most
tényleg vicces árak vannak, nade ilyen ram árak mellett már semmin se csodálkozom. Vagy mondjuk 200e egy 5800x3d processzor? mi folyik itt???
-
fbfro
csendes tag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Tisztában vagyok vele sajnos, hogy megy fel az ára az X-nek. És olcsóbb nem nagyon lesz. És a 4k miatt kellene is, mert biztos hogy a következő TV-m már nagyobb lesz.
Akkor meg szívnám a fogam hogy miért S-t vettem. De a 4k-t tudja a PS5 is, és azt használtan 30-40-50e forinttal olcsóbban meg lehet kapni mint az X-et. Sőt múltkor 160e alatt volt az új is. Hobbi célra kell, nem vagyok hc gamer. Szóval az S kilőve egyelőre, most már csak az a kérdés hogy PS5 vagy Series X. -
laracroft
senior tag
Távol áll tőlem mindenfél online multi játék, mindig csak single játékokat nyomtam, de ez Arc Raiders kimozdított a komfort zónámból és piszkosul élvezem
. -
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Alarikman
senior tag
válasz
fbfro
üzenetére
A cloud gamingnél kb minden jobb lesz minőségben. A series S egy jo gép, olcsóért. A tv minősége/tudása is számít azért. Ha kompetitív játékokkal játszol, akkor azért nem árt a lóerő. Akkor inkább egy X használtan, 160-180k-ért. Ha single player mint én, akkor elég lehet az S is.
-
Norb79
addikt
válasz
fbfro
üzenetére
Itt egy viszonylag friss lista, hogy melyik Xbox játék támogatja az egérbillt
2 méter az már elég nagy távolság egy 55 colos tv-nek, hogy elkezdjen összefolyni a kép, de azért látszódnia kellene a különbségnek, ha van összehasonlítási alapos. Mivel neked nem lesz, ha jól értem így aztán ez nem kéne, hogy probléma legyen, de amúgy ez is játéka válogatja majd, hogy mennyire látszik a gyengébb hw miatti kisebb felbontás/részletesség.
Ha fps játékok a cél (CS-t említetted), akkor inkább az alacsony framerate lesz a zavaró legtöbb esetben. -
fbfro
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy konzolt. Series X drága, PS5 olcsóbb de első konzolnak nem feltétlenül vennék ennyiért sem.
Marad a Series S. Abból is használt.
Idáig Samsung TV-n játszottam, cloud gaminggel. Viszont mivel boomer vagyok, és anno CS1.6-on szocializálódtam, ezért marhára nem tudom megszokni az fps játékokat kontrollerrel. De szeretem őket. Egy gamer pc horror pénz, ezért arra gondoltam hogy veszek egy konzolt és rákötök egeret plusz billentyűzetet. Tudom hogy nem feltétlenül erre van kitalálva, de ha minden igaz működik. És van egész sok játék ami támogatja. Ezt jól tudom?
További kérdés az lenne hogy körülbelül két méterről egy 55"-os TV-n mennyire fog látszani hogy nem tud 4K-t a Series S?Köszi
-
Rathrol
senior tag
A most hozzáadott GP-ben található StarWars Outlaws miért nemtudom pc-re telepíteni, Xbox jó a telepítés, de ugyan ezt pc-n nem indítja el azt írja ki a telepítés rányomva "nem sikerült betölteni a tartalmat". Pedig az ubisoft connect is felvan telepítve. Valakinek ötltette ?
-
HKorn
veterán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Én is kimaxoltam amit akartam az 1 hónap alatt, ennyit megért a 300Ft
Én nem vagyok nagy játékos, szimplán nem érné meg nekem a folyamatos előfizetés. -
Redneck
nagyúr
válasz
Baltazár123
üzenetére
Csak legyen az új is legalább ilyen jól összerakott, és ilyen fasza hűtésű! Kíváncsi vagyok mikor jön, és mennyire rakják oda. Ha frankó lesz én tuti day1 csengetek érte.
Nekem a Nintendo DS Lite hiányzik nagyon. Marioznék néha, jó volt.
-
Baltazár123
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Én eladtam az xo-t kinectel 3 éve és már megbántam. Amikor megvettem a series x-t. Ok, kaptam érte 50e-t, de ez lepkef.ng, semmivel nem vagyok előbbre és a kinectel néha jókat szórakoztunk. Falmászás volt a sláger. A ps nél már nem hibáztam, megtartottam a vr 1-t. Meg már játékokat se adok el, csak veszek

A wii-t is majdnem eladtam, de aztán szerencsére mégse. Mindent meg kell tartani, ami kicsit is különleges.
Mondjuk pont a series x olyan, ha visszafele kompatibilis lesz az új konzol, amit remélek, akkor ez viszont eladható. Semmi extra nincs benne.
-
lmno
őstag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Ez 70%-nak tűnik, a sárga a kedvezményes ár.
-
szarnyasdino
junior tag
-
consono
nagyúr
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Forintban meg így:
-
persil
nagyúr
A store-ban azt irja a star wars outlaws-ra, hogy "save 70% with gamepass". De, ha ramegyek a jatek adatlapjara, akkor egyik verziora sem ir egy forint kedvezmenyt sem.
Jelenleg nincs gamepass-em, de ettol fuggetlenul mindig szokta jelezni, ha ugy akcios lenne(plane ennyivel).Valaki megtenne, hogy megnezi nekem, hogy gamepass-szal tenyleg ennyivel olcsobb-e?
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Farkassacred
üzenetére
Ezt egyszer én is kihasználtam, nem léptem ki a játékból és majdnem volt plusz egy napom, pont be tudtam fejezni.

-
Farkassacred
őstag
válasz
HKorn
üzenetére
Nekem se tűnt fel semmi se.
Mázlim volt ezzel az egy hónappal, kihasználtam rendesen. Még 1-2 órával a lejárta után is engedte, hogy befejezzem a South of Midnight-ot.
Csak kilépéskor vettem észre, hogy már lakat van rajta. Meglett minden amit akartam.
Kb a legjobb játék jelenleg a pass-ben. -
eL Geri
őstag
Sziasztok!
Na lejárt az egy hónapos GP-m. Jó volt, de ismét nem tudtam hatékonyan kihasználni.
A Keeper-t pont sikerült befejeznem. Nagyon imádtam minden pillanatát, szuper "indi" cucc.
A South of Midnight-nak sikerült az első fejezetét megcsinálnom, majd egyszer beszeretném húzni ilyen pár év múlva egy akción

Ehhez a játékhoz viszont van kérdésem: Alapból TPS a játék, de nem tipikus TPS a kamerakezelése, értsd nem követi a kamera a karakter forgását, hanem kézzel kell ezt mindig utána húzni. Ez nem borzasztó, de azért elgondolkodtam rajta, hogy nem lenne-e jobb, ha ezt hagyományosabb lenne. Erre nincs opció a játékban? Én találtam egy opciót, amire azt hittem erre van hatása, de hiába állítottam, nem vettem észre hatását. -
NoMagix
addikt
válasz
István0421
üzenetére
One S-be könnyen lehet a belső HDD-t cserélni akár SSD-re, van sok videó róla segítségül.
Még én is cseréltem régen egyet. -
EmThor
addikt
válasz
István0421
üzenetére
Külső, usb 3.1-vel csatlakoztatott legalább 128gb meghajtó szükséges, lehet hdd vagy ssd
-
István0421
csendes újonc
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni az alábbi témában.
Adott egy Xbox One S konzol 500 gb tárhellyel, ami már kevésnek bizonyul.
Ezt szeretném bővíteni egy külső adattárolóval. Elolvastam a "Tárterület kezelése az Xbox konzolon" leírást, nagyjából értem, miről lenne szó.
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e olyan fórumtárs, aki használ ilyet és milyen típust ajánlanátok? -
oio1i10o
kezdő
-
pzstm
titán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Sokkalnhamarabb fogjak de a switch2-es elmeny toronymagasan ver mindent nekem.
switch1-be keson kapcsolodtam be, de az is maradando elmenyekkel szolgalt
-
Farkassacred
őstag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Szerk.
Bár kontrollerekkel bajban vagyok mindig náluk.. Az elite kontrolleren a jack döglött be (akadozik egy idő után) a sima feketén meg a jobb alsó ravasz ragad be, ha erősen lenyomom.. Elég gagyik a kontrollereik sajnos.
Expedition 33.
Csak a végére értem ennek is. Az év játéka részt a történet és a zene érdemelte meg, a játékmenet semmiképp. Mintha egy felső kategóriás autóba Suzuki motort raknánk.
Egyszer viszont mindenképp megérte kijátszanom, eszméletlen sztorit raktak le elénk és a zene is elkápráztatott.
Bár élvezet helyett többször volt fusztráló a játék így ajánlani már nem lenne könnyű. -
Farkassacred
őstag
-
gorgocska
tag
Srácok valaki megcsináta már a konzolján ezt a Dev Mode -ot?
-
consono
nagyúr
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Én elkurvultam, előfizettem egy hónap GFNow-ra, le is tettem a gépfejlesztésről. Még lehet, hogy a Windowsol notebookomat is eladom...
-
IntelKiller7
Topikgazda
válasz
Farkassacred
üzenetére
Attól függ milyen teljesítményt hoz.
Ha fele annyiból összeraksz egy jobb PC-t, akkor mindegy.
De, ha normális grafikán fogja vinni a játékokat, 4K-ban, 60FPS-el akkor simán jó vétel.Nvidia már úgy is arról beszél, hogy 5000 dollárra vinné fel a memóriahiány miatt a csúcs RTX kártya árát..
az 1.6 guriga jelenleg, és akkor csak egy VGA-d van. -
consono
nagyúr
válasz
Farkassacred
üzenetére
Szerintem pont emiatt idén nem jön új generáció sem az MS-nél, sem a Sony-nál. Én abban sem vagyok biztos, hogy a Steam Cube meg fog jelenni, ilyen RAM meg SSD árak mellett túl drága lenne...
Meg mi miatt kellene új generáció? GTA VI?
-
consono
nagyúr
válasz
Farkassacred
üzenetére
Nem, asztali, alsó közép kategóriás PC...
-
pzstm
titán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Leakelt Steam machine is 355 ha nem csak placeholder a dolog….az kb ps5/Series X szint
nagy remenyeket nem fuznek semmi olcso konzolhoz akarmelyik oldalt nezem. Tavaly nyari Switch2 a legjobb vasarlasom, plane amennyire elvezem
-
eL Geri
őstag
Két éve még azt mondtam volna, hogy idén jön egy klasszikus új generációs Xbox.
De most, hogy PC-lesz, meg a chip (memória) árak megint elszállóban, így semmit se merek már jósolni. Szerintem idén nem lesz semmi, de tényleg passz.És igen, szerintem inkább vissza kellene hozni a Series X-et a boltokba. De ezt csak a hozzám hasonló nagyon kis csoportot érdekli.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Norb79
üzenetére
Még azt se tudjuk pontosan sajnos, hogy mi fog jönni egyáltalán. Egy nagyon drága termék (rétegtermék) vagy 250-300k körül kijönnek egy olcsóbbal is.
Sajnos ha csak a drágával rukkolnak elő (ha egyáltalán lesz új konzol persze tőlük) akkor nálunk lőttek az xbox piacnak sanszosan.
Meg egyáltalán nálunk nem is lesz szerintem elérhető az új konzoljuk se, lásd az új Series x se jelent meg.
Friss bázis már nem lesz itt, csak mi maradunk. -
realcamp
csendes tag
Gondolom idén nem jön már ki a nextgen xbox, maximum bejelentik 27-re. Ki mit gondol?
Ha a RAM árak miatt 28-ra, vagy későbbre tolják, akkor az ismét egy elbaltázott lépés az MS-től, hogy a mostani konzoljaikat lényegében kivezették és csomó országban elérhetetlenné tették. -
pzstm
titán
válasz
Quinine911
üzenetére
nem az MS, hanem az okosban vásárlás ára növekszik. Egy "viszonteladó" facebook posztja alapján indult az egész...
-
NoOne1976
őstag
válasz
Quinine911
üzenetére
Azóta volt róla szó, hogy nem az MS emel, hanem a szürke piac.
-
pzstm
titán
Február 26-án a PC/Xbox early access/Xbox Game Preview után megjelenik a Towerborne teljes verziója és egyben PlayStation 5 konzolra is megérkezik.
Towerborne Launches February 26 with Massive Full Game Update
-
negyven2
nagyúr
válasz
szarnyasdino
üzenetére
A Fallout 3 Remaster esetében most az az összeesküvés, hogy az Amazon-os sorozat weboldalán van egy visszaszámláló elhelyezve ami február 4-én éri el a 0-át (ekkor lesz elérhető az évadzáró rész). Ezen elmélet szerint vagy ekkor jelenik meg a Remaster, vagy ekkor jelentik be. De ha ez az utóbbi az igaz, akkor nem lesz bejelentés... illetve nem hinném, hogy így jelentenék be. Ha most 22-én jelentik be, akkor meg lelövik azt, hogy esetleg a 3. évadnak majd a Capital Wasteland-en játszódik.
De amúgy igazából nem az a kérdés, hogy készül-e, hanem, hogy mikor jelenik meg! Viszont az is valószínű, hogy ez a Remaster is hasonló lesz a Oblivion Remaster-hez, vagyis bár látványban lehet eléri a kornak megfelelő minőséget, de magában a játékban ott lesz az eredeti 2008-as Fallout 3. Aka. igazából egy Remaster-nek eladott grafikai mód lesz, mint az Oblivion (ugye ott is az eredeti játék fut valójában, és csak rátették az új, UE5-ös grafikus motort).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- Milyen processzort vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Óra topik
- Villanyszerelés
- Apple iPhone 17 - alap
- Bestbuy játékok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED monitor topic
- Titan 2 Elite néven érkezik egy újabb BlackBerry-szerű Unihertz
- További aktív témák...
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A16 2024 FA607NUG Gamer notebook - R7 7445HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ez egy nagyon jó dolog az Xbox-ban.

l.skywalker