Hirdetés
- Zolii21: 2HB Informatika - Ernő vélemények
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Google Drive csatolása szerveren / Nextcloud integráció
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
hatesz
aktív tag
válasz
csuvicsuva
üzenetére
Én 3 évre nem mertem tervezni, nekem elég volt 18 hónap GPU-t vennem januárban.
Na meg spórolásként lemondtam a Netflixet, totál felelsleges pénzkidobás volt eddig is. -
Forraszto
tag
Ezt már kérdezték, lehet akkor benézek valamit? (Ezért is írtam ide) Enebán találtam 50€-ért 12 hónapos Essential kódot, abból 3db kb 60k.
-
Forraszto
tag
válasz
Oistrakh1
üzenetére
Ahogy most látom kb. 60k a 14 hónap GPU vagy 24 hónap a Prémium. Sokkal nem leszel beljebb mint a HA-s eladók, csak én pl jobb szeretem magam csinálni, látom mi hogy működik meg ilyesmik. Ilyenkor persze ott a stressz is hogy ha elrontod oda a pénzed, meg neked ezzel foglakozni kell, utánnajárni, számolgatni, stb., sokan ezzel nem akarnak foglalkozni. A másik esetben csak odaadod a fiókodat az eladónak, átutalsz és megcsinálja.
-
eL Geri
őstag
válasz
Dinomano
üzenetére
Volt idő amikor több SAD elhalásról is olvastam itt. Vagy rosszul emlékszem? Lehet még a One-os HDD-vel keverem?!
De egy szerviz ezt nem tudja javítani? Az nem biztos hogy gazdaságilag megéri, de egy szervizben szerintem ezt tudni kellene cserélni és újratelepíteni. Vagy rosszul gondolom?
-
Marcsello31
őstag
válasz
Dinomano
üzenetére
Semmi baj, igen az SSD a lelke valahol az egésznek.
ezért jó ha van egy teljes adat mentésed,.
Mert ha váratlanul meghal az nvme SSD-d egy új üres meghajtóra csak rá írod, a mentést,és újra mennie kell.
Ritka az ilyen ahogy irják, de ha előfordul akkor vége a játéknak. Én is le mentettem az egészet. Biztos ami biztos.
Rövid zárlat, hirtelen áram szünet.
Vagy ami a legjobb a másodperces áram kimaradás.
Mondjuk a konzolt nem egyszerű szétszedni, annyi csavar fogja mint égen a csillag. Ja és speciális csavarhúzó kel hozzá.
-
Dinomano
őstag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Nem az adatmentés miatt érdekel a dolog. "Csak" amiatt, hogy ha meghal az SSD, akkor oda az egész konzol is. Én buta, ezt csak most realizáltam...
-
Marcsello31
őstag
válasz
Dinomano
üzenetére
Üdv! Szerintem igen, minden konzol egyedi kód,"okkal"
Települ, ha megsérül a boot része a rendszernek, már gond van, egy fontos betöltő van el rejtve a meghajtón.
Ha van pcd, én lementém a helyedben az nvme SSD teljes tartalmát, én bele néztem a sajátomba, agyon van patricionálva az egész, külön meghajtó név alatt fut a Windows,az Xbox-os, és a boot rész. Mégis betöltés kor egynek tűnik.
Pc tudsz mentést csinálni, ha megvan hozzá mindened.
Más Xbox tulaj mentése sem hozná vissza a konzolod.
Erről találsz a YouTubeon videókat
.
Nem okoskodásból írtam, csak gondoltam segítek.
Nem lehetetlen a meghajtó teljes mentése. -
Dinomano
őstag
Azon gondolkodtam, Series S tulajként, hogy ha meghal az SSD a gépemben, akkor vége van-e a konzolnak? Úgy tudom, hogy nem cserélhető simán, szóval ha tönkremegy, akkor lesz egy jól kinéző műanyag fehér téglám?
-
Forraszto
tag
Sziasztok. Lejár 2 hét múlva a GPU-m, nézelődök a lehetőségek után. Ha veszek 36 hónap Essential-t (kb. 150€ -> 60k) + 1 hónap Ultimatet abból lesz 18 hónap GPUm, kb. 3300Ft/hónap, ez eddig ok. Viszont ha ezt a 36 hónapot egy Prémiummal fejelem meg, akkor 24 hónap prémiumot kapok, az sem rossz azért. Kihagyok valamit, vagy ezek most a lehetőségek kb? (hardverapros vásárlásoknál nem látom azt a nagy "megérést", 19 hónap 80k meg ilyenek, de lehet benézem)
-
Dinomano
őstag
válasz
Redneck
üzenetére
Igen, értem mi velük a baj. Az utóbbi játékaikon érződött, hogy nagyon checklist szerűen lettek megalkotva. (Ez erősen érződött a játékmeneten is.)
Valamint, nem egy játékuknál éreztem azt, hogy fele akkorának kellene lennie. (Nekem már túl hosszú volt GR Wildlands és AC Odyssey is.) -
Redneck
nagyúr
válasz
KardosAttila
üzenetére
Az animációk, a modellek, a hitbox, meg az egész egy retek volt, úgyhogy nekem ennyi elég. Ezek a morloc majmok az elején, kiégettek. Több lövés, és hat vágás kellett beléjük. Hagyjuk már! Ez mi?
A SW: Outlaws bezzeg egyből berántott, nyomtam is majd' 3 órát. Quality módban jól néz ki, tök smooth, és nagyon hangulatos.
Dinomano:
Azt a módosított Far Cry 2 motorra húzták rá anno, ha jól emlékszem. Egész sokan szerették, de nekem kimaradt. Az újat nem hagyom ki!
-
Dinomano
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Érdekes, hogy nekem a régi, közepes (szintén UBI) Avatar játék is bejött, ami még a PS3/360 érában jelent meg. Amúgy szerintem jobban működik játékként a franchise. (Eleve, mivel a mozifilmek cselekménye szegényes, a világ viszont aprólékosan kitalált.)
Ezt az új Avatar-játékot még nem láttam, talán majd, ha nagyon olcsó lesz, behúzom! -
smokin
aktív tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Kösz, már rendeltem fülest.
-
KardosAttila
aktív tag
válasz
Redneck
üzenetére
Az első 1 órát én is alig vészeltem át, lassú nehézkes az egész, nem egyértelmü hogy merre kell menni mit kell csinálni, nekem legalábbis nem volt az, de az első 1 óra után már sokkal elviselhetőbb, lesz térkép meg világosabb feladatok, úgyhogy végigjátszottam de nekem sem lett a kedvencem.
-
smokin
aktív tag
Igazándiból fülhallgatót keresek, nem fejhallgatót. Pont amiatt, hogy máshol is tudjam használni, és ne egy bumszlit valamit viseljek a fejemen.
Találtam is aliexpressen egyet l, meg is rendeltem remélem jó is lesz. :) -
Redneck
nagyúr
De jó, hogy nem vettem meg korábban az RE:Village-et! 1 óra is elég volt, és töröltem. Félelmetesen gagyi.
Mehet az SW:Outlaws, ezt többen ajánlottátok!
-
boxmaci
aktív tag
válasz
smokin
üzenetére
Ha csak hangzáshoz kell (nem mikrofonos) akkor a gamer headsetek semmivel se jobbak mint a sima fejhallgatók vagy IEM-k, ezt több teszt is bizonyítja. Vegyél egy minőségibb vezetékes kínai fülhallgatót 10-20 ezer ft közötti, aminek jó a basszusa és tere játékhoz. Én ilyeneket használok és szuper.
-
AMD Power
titán
Vége az Avatar fő szálljának. Nagyon élveztem ezt a játékot. Pedig a film nem érdekel. Nem is láttam. De ez jó volt.

-
Rathrol
senior tag
válasz
EmThor
üzenetére
Inkább a SteelSeries Arctis Nova 5X / SteelSeries Arctis Nova 7X headsetet ajánlanám. Nekem is 7X van, és nagyon odaver a térhangzása.
Két dolog van, ami nem tetszik benne. Az egyik annyira nem zavaró: a dongle csak hosszabbítóval jó, mert USB-C csatlakozása van, és elég idióta nagy, sok helyet foglal el az ha közvetlen csatlakoztatnád.
A másik, hogy néha indítás előtt ki-be kell dugni a dongle-t, hogy rendesen csatlakozzon. Ez viszont ritka, és másoknál is elő szokott fordulni.
Amúgy a hang nem szakadozik, stabil és folyamatos. -
EmThor
addikt
válasz
smokin
üzenetére
Gyári jó ja, +5 bass és V alakú ekvalézer beállítással jól szól, ha kicsit nagyobb hangterű hangzást szeretnél akkor steelseries nova 5x vagy 7x. (Csak az x változat jó az xboxhoz, a sima vagy a p nem fog működni). Előbbi 40en egykét néhány ezer, utóbbi 55-65e, ahogy akcijó.
-
smokin
aktív tag
Hali!
Tudnátok ajánlani nekem xboxhoz, vezetékes/vezetéknélküli fülhallgatót?
Köszi
-
Döglött Róka
veterán
Ennek nagyon egyszeru oka van, az MHR switch majd pc release volt, ha jol emlekszem majd egy evet kellett varni az xbox es ps portra. Ket kulon branch lett es az update release csuszassal jott ki a kesobbi branchen. Ezert nincs crossplay konzol-msstore es a switch-steam verzio kozott.
-
KardosAttila
aktív tag
Ha már a könnyü 1000G szóba került, valaki játszott a mad streets nevü játékkal? 1 óra alatt meglehetne az 1000, de az egyik achievementhez le kéne játszani egy meccset multiban 4-en, de teljesne halott a játék, ha rajtam kivül lenne még 3 ember aki gyüjti az achikat, akkor meg lehetne csinálni.
-
consono
nagyúr
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Én pont ma délután kezdtem el a Lana 2-t, hozza az első hangulatát, de szerintem nehezebb. Vagy csak még nem rázódtam bele.
-
szarnyasdino
tag
Ha már ez a márciusi hónap kissé gyenge (számomra) csak a PoL2 érdekel (eddig),áprilisiban egy game már biztos érdekel majd:
Xbox Game Pass will add Aphelion as a day-one launch game on April 28, 2026. -
homerhamm
veterán
-
GoTReX
őstag
Igen, igazad van. Így be lehetne nyúlni minden Expansiont. Több éve van, csak van hogy megfeledkezem róla és pár napig nem töltöm újra. Akkor vetődött fel a kérdés hogyha kiesik alóla a GP akkor Dio is blokkolva van-e. Vagy ha esetleg kiveszik a jövőben a listából, mert az is benne van sajnos.
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Most a GamePassal megkaptuk a Diablo 2 Resurrectedet. Premiummal Pc és Xboxra egyaránt. Ha én megveszem a Blizzard Shopban Pc-re a Warlock kiegészítőtt, akkor vajon akkor is tudok vele játszani ha nincs aktív GP előfizetésem ami az alapjátékot adja?
-
hatesz
aktív tag
-
pzstm
titán
hiába kapta meg valaki hamarabb a lemezt
-
EmThor
addikt
Bravely Default 1 HD megjelent xboxon, 3ds remake, switch 2-re jött először
-
consono
nagyúr
válasz
l.skywalker
üzenetére
De az cuki becenév

-
-
Marcsello31
őstag
Ma már az is téma, hogy egy valamire való videó kártya "gamer kártya," kerül annyiba mint egy komplett konzol annak idején mikor az enyémet vettem "Xbox" nem volt ekkora ár borzadalmak. Ezért sem adom el.
Ami játék nagyon kéne megveszem magában.
Pc meg alap használatra van.
Ha az árakAmúgy hiába jött frissítés a konzolomra.
Az Edge böngészőm továbbra is villog, néha újra is indul.
Eredeti HDMI kábel fullhdtvre kötve is ugyan úgy villog.
De csak a böngésző csinálja ezt.
Nem értem. -
EmThor
addikt
Engem a Resident Evil Requiem érdekelne Helix-en, hogy festhet, de ez a játék lehet egy példazat is. Ugyanis az X|S változat nem támogat ray tracing-et. PC-s verzió nincs a Windows Store-ban. Tehát ha szeretnék jobb grafikával játszani Helix-en akkor vagy megveszek újra(?), egy pc-s változatot ha lesz egyáltalán (vagy odanyúlok a steam-es változathoz), vagy a már meglevő X|S verzióval kell beérnem.
-
axlfsi
veterán
Jó kis összefoglaló videó a HIGHGUARD hátteréről, annak bukásának okáról.
-
Zó
senior tag
válasz
Norb79
üzenetére
De ha a Game Pass-előfizetők MS-től összekaparható előfizetői létszámát nézzük, ami konzollal együtt senki szerint nem ment 30-35 millió fölé, az eléggé limitálja a lehetőségeket.
Konzolon nem volt az a mod? Nem lehetett bugos a számláló? Bem mondom, hogy feltétlen ezekről van szó, de számomra nem életszerű, hogy GPU-előfizetők fele nemcsak starfieldetett PC-n, de ugyanazt a modot le is töltötte
Nem tudom, mit lehet pontosan kimatekozni, de ha túl nagy a szám, az gyanús. -
Norb79
addikt
válasz
NyMRooD
üzenetére
Oké, de ott egy adott pillanatban volt egy mod letöltési szám, ami az adott pillanatnyi user arányra mondott vmit, nem egy hosszabb időszakra.
És abból a maradék volt az érdekes, hogy ha akkor az abban a pillanatban meglévő steam user x, akkor a bemondott számból az x kiadja a maradékot, ami a pc gamepass userszám az adott játékra az adott napon, és az 2-3 millió, ami mondjuk nem kevés szemben a közhiedelemmel, hogy pc gamepass az üreshalmaz. -
NyMRooD
addikt
válasz
NyMRooD
üzenetére
Érdekesség steam-en a God of War-ból 4,2 millió példány ment el, de egyszerre 73k user játszott vele maximum. Ezzel viszont el is engedem ezt a témát, mert nagyon eltértünk a kiindulási ponttól.
szerk1: A Starfield altime peak: 330,723. Itt arról beszélnek, hogy kb 3 millió ment el a starfield-ből steam-en, szóval nem jók a számaid. Nyilván ezek is csak becslések.
szerk2: Ha igaz is lenne a starfield-re, steam-en évente 20k játék jelenik meg, szóval 1 játékkal ha le is tolja az ms store, az semmit nem mond.
-
Norb79
addikt
válasz
NyMRooD
üzenetére
Amikor megjelent a dlc/mod akkoriban a napi játékosszám maximuma 10-15ezer volt steamen, szóval a 100-150ezer az ugye a napi maximum szorozva tízzel. Lehet százzal kellett volna szorozni, mert mindenki 1 percet játszik vagy nem tudom, de azért az eléggé nem életszerű. Szerintem a 10-el szorzás is már nagyon felfelé téved, nincs annyi régió, akik ekkora eltolással játszanak, és pláne nem mind azonos játékosszámmal, valójában 3-4 régió van, ahol van érdemi játékosszám, szóval én pl 5el szoroznék max a napi maximumra, hogy kb valós napi összes usert kapjak.
Szóval nem simán napi maximummal volt összemérve a letöltési darabszám. -
NyMRooD
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
A steam-en az ismert, hogy egyszerre mennyien játszottak vele a legtöbben, a bethesda meg egy össz letöltés számot mondott, a kettő nem ugyan az. Ráadásul azért a Starfield nem egy olyan játék amit mindenki megvásárol, gp-be meg ha van gp-d azért kipróbálod.
PC-n a gamepass a usereket inkább csak day1 játékok miatt érdekli, mert a többi bekerülő aprópénzért beszerezhető (pár kivételt leszámítva).
PC-n azért van a gp alábecsülve, mert amíg tudtunk előfizető számokat, ott nem nagyon látszott meg a PC.
szerk.: 151356-os komment alapján itt beszélünk el egymás mellett, félreérted a steam-es számokat, nem tudjuk, hogy egyes játékokból mennyit adtak el, a steam azt nem közli, csak azt, hogy egyszerre hányan játszanak vele. Magyarul a steam-es 150k jelenthet 150k eladást meg 3 milliót is. Ha eladást nézünk (gp) nélkül, nagyon meglepődnék, hogy ha nem verte volna meg a steam az ms store-t starfield eladásokban (max ha xbox eladás is beszálmol a play anywhere miatt, akkor van esélye a steam ellen).
-
Norb79
addikt
válasz
consono
üzenetére
2-3 milliós darabszám volt, amiből max 100-150ezer a steam user. Azért 2-3 millió starfield játékos pc-n, xbox appal, az nem kevés. Steamen a legtöbbet játszott játékoknál a top3 tud olyan számokat produkálni.
Szóval azért ez nem ilyen kézlegyintős kör, hogy hárman töltötték le, amiből mindenkit ismerünk itt a fórumon név szerint. -
hadam98
senior tag
Holnap Goals nyílt béta. Már előtölthető. Egész jónak ígérkezik, a netkódra nagyon rá gyurtak. A Fifa és Efootball után kíváncsi leszek!
-
Norb79
addikt
válasz
NyMRooD
üzenetére
Ez is igaz, hogy fordítva is lehet. Meglássuk.
Vmi starfield mod vagy dlc ami csak az Xboxos pc kliensben és Steamen érhető el, ott megmondta a Bethesda, hogy mennyien töltötték le pc-n, és a steames userszám ismert, szóval az kalkulálható volt, hogy olyan 1:50hez vannak a userek a starfield esetén a pc-s xbox kliens javára.
Nagyon alá van becsülve ez a pc gamepass hatás. -
NyMRooD
addikt
Nem a Helix-ről beszéltünk, hanem a windows-os nyitásról és azt sem mondtam, hogy nem lesz ez népszerű, csak azt, hogy inkább azoknak szól akik pc-re váltanak xbox-ról vagy másik konzolról mint azoknak akiknek már eleve a pc a fő platform.
Illetve megjegyeztem, hogy engem jobban érdekel a fordított irány, tehát pc játékok a helix-en.
-
pzstm
titán

-
Zó
senior tag
válasz
NyMRooD
üzenetére
A Monster Hunter Rise (Play Anywhere) jut eszembe, hogy ott One, Series és MS Store között van, PS4 és PS5 között is, Switchen meg Steamen meg senki mással. Olyan, amiben mindenki benne van a Steamen - és kisebb PC-s klienseken - kívül, nem ugrik be.
Marginális ez a téma, és egyre inkább a múlt, ezért nextgenes PC-kliensnél ezt én sem érzem nagy hozzáadott értéknek, nem hiszem, hogy ez fogja eladni számillióknak a Project Helixet.
-
NyMRooD
addikt
Milyen példák vannak a multis limitációra? Illetve miket engednek be? Mert ha van olyan ami csak xbox + windows store, azokért nem nagy kár (steam-es szemmel), mivel ott is van elég játékos és az nem teljes cross multi, viszont ha az van, hogy xbox+winstore+ps+ninti és ebből marad ki a steam az már nagy gáz mivel egy minden platformot érintő cross multi amiből a steam kimarad.
Az nekem nem cross save, az a live-hoz járó save, az annak a szolgáltatásnak a része, ha egy játéknál így van megoldva a cross save, ott bizony ps és ninti userek is kimaradnak és tudtommal ezért ők sem váltanak, nem hiszem, hogy a steam usereknél ez máshogy lenne.
Szóval szerintem ez a nyitás egy jó dolog az MS részéről, de ez elsősorban az xbox usereknek szól:
- maradhatnak ugyan annál a környezetnél
- játszhatnak ugyan azzal a társasággal
- ott folytathatják a játékaikat ahol abba hagyták
- megmarad az xbox könyvtár pc-n és elérhető is lesz
- elég egyszer megvenni a játékokat -
Bad Pritt
félisten
High on Life 2 blama után kellett valami jó is:

Ilyen egy fasza fps. Sztorija van, sok fogalmam nincs róla, mert elnyomkodtam az összes átvezetőt, cserébe a játékmenet odavert rendesen, volt encounter, amit kétszer is újrakezdtem, annyira tetszett az egész felépítése. A Slayer súlyos, döng a lépte, egy visszakezes atyai után megremeg a kamera, kiválóan érzékelteti a játék, hogy itt kő kövön nem marad, bárhova is tévedünk. Titkon kicsit el is játszottam a gondolattal, hogy milyen menő lenne egy id fejlesztette Warhammer játék, a low budget Boltgun meg a tps hentelős Space Marine sorozatok közé. Talán egyszer.
Két dolgot emelnék ki, bár ezek szervesen kapcsolódnak egymáshoz: ezek a nagyobb, vertikálisan is nyíltabb, már-már kezdetleges metroidvania-szerűen felépített pályák jól álltak a játéknak, illetve ilyen jó 3D térképet én szerintem videojátékban még nem láttam, videó sem kellett a gyűjtögetnivalókhoz, a map bőségesen elegendő volt minden chapter 100%-ra teljesítéséhez.
Ami még nagyon tetszett az a nehézség állítás és a pajzs működése, féltem tőle, hogy megtöri a darálás művészetét, de kiválóan összefűzték a különböző animációkat, teljesen seamless élményt nyújtott. Nem mondom, hogy Sekiróként élmény lehet végigvinni, de azért 20 óra alatt elég sokat bohóckodtam különböző nehézségeken a parryvel, meglepően pontos és intuitív módon lehet használni, talán a hitboxa egy picit nagyobb, mint várná az ember, nem konkrétan a pajsz veri vissza a zöld bogyókat, hanem mintha lenne egy 3 méteres buborék a slayer körül és arról pattan le minden.
Egy negatívumot tudnék kiemelni, nyilván a Series S-en zizis lowres látvány mellett: az utolsó előtti chapterben szükségtelenül túl lett tolva a bossok mennyisége és nehézsége főleg úgy, hogy utána a legvégső boss harc egy gyerekjáték volt hozzá képest, ott valami nagyon félrement. Illetve még egy, a pályánkénti és fegyverenkénti kihívások képernyőre pinelése elég bugos, csomószor nem akarta kirakni, amit akartam, egy checkpoint újratöltés viszont megoldotta.
Jó cucc, elkacérkodtam a gondolattal, hogy PS-re is beszerzem és a DLC-t már ott tolom le, főleg ha tényleg akkora lesz, amit pedzegetnek.Ui.: volt egy vicces pillanat, quick resume-ból visszatérve lefagyott a játék és ilyen retro kép fogadott:
Csúnya volt S-en, de azért nem ennyire. 
-
NyMRooD
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
A steam havi aktív felhasználó szám ~132-185 millióra teszik, ehhez képest az epic ~78 milliónál jár jelenleg (reg számokat nem nézem, mert rengeteg a sokadik accout). Én erősen kétlem, hogy ezt a számot megtudná közelíteni a pc-s xbox kliens userszám, de tény, hogy az eladott xbox-ok / gamepass előfitések becsült számából gondolom ezt, ha a windows felhasználók számát nézem, akkor van ott user bőven.
"Én általánosságban fogalmaztam meg, hogy akinek nem vallási kérdés ez, annak igenis vannak racionális pontok, amiket mérlegelve pc-n is jobb az xbox-os Big picture, ha technikailag tudja majd ugyanazt, amit a steames." - Egyet értek veled, de ez fordítva is igaz, hogy akik átjönnek majd PC és nem vallási kérdés az xbox az simán válthat ezentúl steam-re.
A még kiélezetebb verseny pedig kifejezetten jót fog tenni a pc gaming-nek, a steam elégé elkényelmesedett, nem nagyon hatotta meg az epic, a többség az ingyenes játékokért megy, nem pedig vásárolni (lásd negatív példát most a konzolos gaming-ben, khmm Sony, khmm Nintendo).
-
Zó
senior tag
válasz
NyMRooD
üzenetére
Nekem speciel a Steam Big Picture-re sincs igényem PC-n, bár megértem, ha másnak jó, hogy van, és érthető az Xboxnak is lesz sajátja. Számomra a Game Pass és a Play Anywhere volt pozitív, és ezért is van PC-m és XSX-em. Illetve ezért lett, de már nem így élem a játékoséltemet, mert GP-m már nincs, a Play Anywhere-játékok pedig már csak XSX-en mennek. Inkább a PC-s egyéb store-okat preferálom, mert a Steam többet ad (family sharing, remote play together, átszabhatóbb irányítás, jobb moddolhatóság, hozzáférés fájlokhoz stb.), a GOG DRM-mentességet, a multi fizetőssége miatt pedig GP híján az XSX már single-only, illetve az Xbox-kliens az egyetlen, ami teljesen Windows-exkluzív. Összességében nekem túl konzolosan zárt az MS eddigi megoldása, és valószínűleg az is marad.
Továbbra is érdekel, mi lesz a multi fizetősségével nextgenen, és az hogy érinti a currentgent és a prevgent.
a cross multi és cross save esetében meg kétlem, hogy így lenne, mivel ezeket nem a platform holder csinálja hanem a fejlesztő, nem hiszem, hogy a legkevésbbé népszerű konzol és pc játékboltokra korlátozódna
Vannak a multis limitációra példák, de remélem nem az lesz a jövő, hogy a Project Helixen a különböző store-okból futtatott játékok se lesznek kompatibilisek egymással, mert az inkább rosszul hangzana, mint jól. De a cross-save sok esetben éppen azért xboxos, mert a Live-ban van a mentés, ha nem csinál direkt a fejlesztő saját felületet ehhez. Manuálisan sok játéknál kinyerhető (de nem a konzolos, hanem PC-s verziónál), és akkár Steamen is megadja utólag az achievementeket, de ez nem a felhő kényelme, és lehetnek kivételek a kompatibilitás alól. A Steamen is elérhető MS-játékok más kérdés, de ilyet én még nem próbáltam konzolon és Steamen is, felteszem, az opcionális Live-belépéshez kötött, ahogy az achievementek harmonizálása is (ami bugos tud lenni az Age of Empireseknél).
-
Norb79
addikt
válasz
NyMRooD
üzenetére
Én általánosságban fogalmaztam meg, hogy akinek nem vallási kérdés ez, annak igenis vannak racionális pontok, amiket mérlegelve pc-n is jobb az xbox-os Big picture, ha technikailag tudja majd ugyanazt, amit a steames.
Meg lesz akinek nem lesz jobb. Epicnek pl már majd ugyanannyi usere van, mint a steamnek, és egyes elejtett megjegyzések alapján nem kizárt, hogy a pc-s xbox klienses userszám az sokszorosa a steamnek.De ez mindegy is, a verseny sose rossz.
-
Frod
addikt
válasz
csuvicsuva
üzenetére
Már a rant olvasása közben, ugyanerre a FG szegmensre gondoltam. Klasszikus.
-
NyMRooD
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
Első kommentben szarul fogalmaztam, lehet nem kellett volna egyes szám első személyben írni. Annyit akartam mondani, hogy ha valaki már eleve PC-s és használ ilyet az szerintem nem fog váltani, mert nem nagyon van értelme, aki meg pc-s és nem használ ilyet azt hidegen fogja hagyni, szóval szerintem ez inkább az xbox-ról és más konzolokról pc-re váltóknak szól inkább.
Amiket felsoroltál azok pont azt támasztják alá amit mondok, hogy ez annak jó aki xbox-ról jön pc-re, szerintem ők a célközönség. (a gp nem lett bomba siker pc-n, a cross multi és cross save esetében meg kétlem, hogy így lenne, mivel ezeket nem a platform holder csinálja hanem a fejlesztő, nem hiszem, hogy a legkevésbbé népszerű konzol és pc játékboltokra korlátozódna).
"Én látom, hogy a Steam egy komoly vallási tényező... Mióta van pc-s xbox kliens meg gamepass, azóta én pc-n csak azt használom szinte" - khmm.
Ettől függetlenül igazad van a steam tényleg egy komoly vallási tényező pc-n, van aki ahelyett, hogy inkább drága pénzért veszi meg azokat a játékokat is amiket az epic ingyen ad, mert nem hajlandó máshová regelni. Vagy lásd a sony próbálkozását a psn-el, ha jól csinálják akkor is felháborodtak volna az emberek (így meg, hogy nincs mindenhol + utólag vezették be, nem is tudom mire számítottak).
Pont erről beszélek, neked kb az xbox a fő platformod, de van pc-d is ezért neked baromi jó, de azoknak a pc-s játékosoknak akik nem használnak ilyet vagy használnak (de kizárásos alapon a steam-ét), ez nem fog sokat nyomni.
#151340 pzstm: Pontosan, tehát xbox-ról jössz, ott van egy nagy könyvtárad, neked ez egy barom jó megoldás lesz ha egyszer PC-n akarsz játszani.
szerk.: de nem a megoldást akarom fikázni, biztos jó lesz, de engem nem mozgat meg mert nem nekem szól, na meg egyszerűen a másik irány érdekel és a project helix (pc játékok az xbox-on).
-
Marcsello31
őstag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Na ez meg a másik, vagy rá eresztették volna a steam appot. "persze ez nem így megy."
Én is meg vagyok a series s '1tb masinámmal" De mellé még mindig elkél egy alap pc,
de így meg nem kel komoly "drága videó kártya a pcbe mert ott a konzol"
Mondjuk a pcn futó xbox alatt látható pcs játékok mehetnének már xbox alatt is
.
Ha már van előfizetése az embernek.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Milyen jó is lett volna, ha elárasztanak minket játékokkal.
A konzolnak megjelenéskor és most sincs még semmi baja. A generációban a legjobban összerakott masina.
Aki egy új géptől vár itt csodát, az tényleg nem tudom mire számít. -
Norb79
addikt
válasz
NyMRooD
üzenetére
Steam big picturét a bevezetés előtt nem használtad, utána miért használtad volna?
Maga a pc-s xbox ökoszisztéma megkérdőjelezése amit írsz, vagy felvetsz.
Ott sok érv és ellenérv van. Amiket írsz azok többnyire az ellenérvek, de vannak mellette érvek is:
- gamepass csak így érhető el pc-n
- hamarosan konzolos (xbox classic, xbox360, xbox one) címek is így lesznek elérhetőek
- crossplatform multi legtöbbször csak így érhető el, hogy a pc xbox klienses játékos tud együtt játszani az xboxos játékossal a steames meg nem (ha egyáltalán van crossplatform coop-multi, sokszor nincs)
- crosssave is így érhető el, ha más is így van, hogy nem cipeli a hw-t akkor amikor megunja a monitor előtt, és a nagy tv-n akarja folytatni, akkor a pc-s xbox klienses mentés sokszor (de nem mindig!) jön utána az xboxra, a steames meg inkább nem (pár ms és nagyon kevés 3rd party játék képes erre, és azok között is a többség ubisoft játék, ahol az ubi a saját felhők viszi utánad, és ugye ilyenkor dupla kliens van a Steam alatt, amit minden pc gémer utál és kiírtana)
- playanywhere is csak pc-s Xbox kliensben van, ha van xbox meg pc is, akkor elég egyszer megvenni az ilyen játékokatÉn látom, hogy a Steam egy komoly vallási tényező, de racionálisan közelítve azért nem baj, ha a pc-s xbox kliens megtartja a jó tulajdonságait (amelyeknek egy részét a steamről másolta) és még pár dolgot lenyúl a steamtől és a mellett megtartja a saját jó tulajdonságait, sőt azokat is fejleszti tovább.
Mióta van pc-s xbox kliens meg gamepass, azóta én pc-n csak azt használom szinte, mert a fenti listában nekem van pár dolog ami nagyon fontos, és fontosabb, mint az hogy előtte a steamet szoktam meg.
Ha ráadásul egyesül egy komoly hw-ben mindez, ami Xbox meg gépet pc is, hát welcome!
-
Marcsello31
őstag
Milyen jó is lett volna, ha a jelenlegi Xbox series konzolok is megkapnák ezt az új két módú dualboot operációs rendszert.
.
Óhaj sóhaj.
. -
NyMRooD
addikt
válasz
Norb79
üzenetére
Nem használom, mert nem igazán van rá szükségem 3 konzol mellett, a kérdésem itt úgy értendő, hogy ha ilyen funkcióra lett volna szükségem, akkor már a steam big picture-t használnám, így miért váltanék? Ha meg nem használtam az eddigi megoldást, miért lenne erre szükségem?
A PC hordozás szerintem nem a legjobb megoldás (nekem nehéz és macerás + tv-nél sincs neki dedikált hely), de egy hosszabb kábelel is megoldható ez (nálam).
Persze az xbox-os felület sokat fog dobni a dolgon, de szerintem ez inkább az xbox-ról (vagy más konzolról) pc-re váltóknak szól inkább mint a mostani pc usereknek (érdemes megnézni mit kapott anno pl az epic store a pc userektől).
Az előző kommentemnek a lényege annyi akart lenni, hogy vannak fenntartásaim, meg látok rá egy már működő megoldást, így nem látom benne a hűha faktort, de nem is én vagyok a célközönség. Engem jobban érdekel az új gép, meg, hogy ott, hogy fog ez működni (mármint a steam és epic beengedése).
-
Norb79
addikt
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Ebbe az irányba mennek, csak idő kérdése hogy ez legyen.
-
ImpersonatoR
addikt
Windows FSE lényege elvileg, hogy kevesebb erőforást használ az OS így több marad a játékoknak talán több fps -t hoz így.
Illetve, hogy egyből ebbe bootol a Windows ha bekapcsolod.Mondjuk ezt tudtuk, hogy jön minden PC -re előbb utóbb. Illetve registry piszkálással most is meg lehet csinálni.
Igazából akkor csak csalódott vagyok másra számítottam "bejelentés" címén

Pl FSE -be futnának a x360 játékok PC -n. -
pzstm
titán
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
igen
-
Norb79
addikt
válasz
NyMRooD
üzenetére
Steamlink app az FHD-t tud maximum, nem? Frém limitje mennyi? 30-45-60?
Hdmi kábel az tud 4k@120at tud.A pc is csak egy doboz, mint a series s/x amit ugyanúgy egy pillanat felkapni és odavinni a tv mellé. Vagy eleve odarakni.
A windows store helyett ott az xbox pc kliens. Windows store csak az appokhoz kell, a játékok telepíthetőek az xbox kliensből, nem kell windows storeozni.
A telepítés nem az igazi valóban, de viszont betűről betűre ugyanaz, mint Steamen. Rányomsz, hogy install, megjelennek az SSD-hdd betűk és rányomsz az egyikre, hogy oda és kész is. Az egyetlen eltérés a két platform között, hogy az egyiknél kék a másiknál zöld a háttér. -
NyMRooD
addikt
válasz
T.Peter
üzenetére
Aztali gépen miért kapcsolnám be? Ha meg tv-n játszanék PC játékokkal akkor (legalább is nálam) jobb megoldásnak tűnik a steam big picture, mert a tv-n van steam link app és nem kell, hogy fizikailag ott legyen a pc a tv mellett (vagy akár csak ugyan abban a szobában).
PC-n nem sokan használják a windows store-t mert fapados (ahogy meg telepítget kifejezetten idegesít) a steam-hez hasonlítva, most erre jön egy "big picture mode" is, amire már van egy jó és kiforrott megoldás, én nem sokat nézek ki ebből. Persze ettől függetlenül kipróbálom majd és összehasonlítom a steam megoldásával, de most nem tudom elképzelni, hogy miért lenne ez jobb, ez inkább az Xbox konzolról PC-re váltóknak jó.
-
T.Peter
őstag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Igen.
-
sith7
félisten
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Magyarul ?
-
Norb79
addikt
válasz
Farkassacred
üzenetére
Abban se lehetünk biztosak, hogy holnap felkel a nap.
-
Norb79
addikt
1st party konzolnak hívja az MS, akkor lesz itten 3rd party konzol is, mint az Asus kézixboxa, vagy pont amiatt van a megkülönböztetés?
-
pzstm
titán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Hat erre majd terjunk vissza jovore. 2027 holiday seasonre kint kell lennie es legujabb pletykak szerint ps6 is hamarabb jon…2026vege/2027 eleje
-
szarnyasdino
tag
-
boxmaci
aktív tag
Az Xbox Wire, VideoCardz.com és Windowcentrál-os cikkben is szépen leírják a lényeget. Nagyon jó lesz az új gép viszont ami még fontosabb, áprilistól Xbox mód minden PC-re ami igazán izgalmasan hangzik!
Közben pedig temérdek jobbnál jobb Xbox játék jön idén. Plusz backward kompatibilitás.

-
T.Peter
őstag
-
T.Peter
őstag

-
pzstm
titán
"Project Helix is designed to play your Xbox console and PC games, delivering high performance and providing the ultimate player-first experience. Project Helix is powered by a custom AMD-based SoC and it's co-designed for the next generation of DirectX." - Jason Ronald
-
pzstm
titán
-
eL Geri
őstag
Érdekes ez az új konzolgeneráció várás téma. Most a konkrét Xbox bizonytalanságoktól függetlenüli, általános részre gondolok, szigorúan saját preferencia kapcsán.
Egyrészt mindig várom persze az új technológiát. Felnőttként még az árát is meg tudnám adni.
De közben meg annyi backlog-om van, hogy olyan jól kiszolgál még a mostani gépem is
Persze a nextgen patch-ek korában már ez sem ilyen egyértelmű
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- Milyen routert?
- Újabb mérföldkő: 2 millió felett a Metal Gear Solid Delta
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Spórolós topik
- Hivatalos a Poco X8 Pro Max gigantikus akkukapacitása
- Az Intel szerint mindenkit érint, illetve érinteni fog a CPU-hiány
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ha az alaplapi hangchipnél jobbra váltanál, itt az új Sound Blaster hangkártya
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- AKCIÓ! Asus TUF A16 2024 FA607NUG Gamer notebook - R7 7445HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csúnya volt S-en, de azért nem ennyire.
.

IntelKiller7