Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- GoodSpeed: Philips AWP9820 (vízlágyító) Calgon helyett?
- sh4d0w: Van-e még?
- pointer4: Force Feedback az ülésben is - Házi Készítésű Övfeszítő
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kukulec
őstag
emberök, a powermatic 80-as szerkezetek kb milyen napi késéssel/sietéssel dolgoznak?
-
fagyalllo
őstag
válasz
gipsztigris
üzenetére
Inkább csak problémás lehet a jövőben, mert nem egyszerű alkatrészt szerezni hozzá.
-
fagyalllo
őstag
válasz
gipsztigris
üzenetére
Reális az ár, Pontos kvazy is 120-ért csinálja és nem szereti, kell hozzá spéci szerszám, kenőanyag, a rugóházat nem lehet szétszedni, a gyár nem is vacakol vele, kompletten cseréli az egész werket.
Eredeti Lemania és az ETA változat:

-
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris
üzenetére
Biztosan találni olcsóbb szervizt is, de szerintem egy sima tisztítást sem lehet már megúszni 80 ezer alatt.
Max. ha átfújják wd40-nel.
-
gipsztigris
addikt
válasz
@mriya@
üzenetére
Pont a szerviztől tartok. Minap láttam egy ugyanilyen werkkel szerelt Tissot Seastar 1000-est friss szervizzel és a számla 150.000.-Ft-ról szólt.
Na most, ha egy 250 ezres órára rövid időn belül gyenge 150-et kell költeni szervizre akkor inkább elengedem a dolgot. Nem a szervizköltséget sokallom (mert ha ennyi, hát ennyi) csak a vételár és szervizköltég arányát. -
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris
üzenetére
Ha úgy bírja, mint az őse, akkor nagy gond nem lehet vele. 😀
Bár az árakat elnézve, gazdaságosabb cserélni, mint szervizelni. 😲 -
gipsztigris
addikt
Sziasztok!
ETA C01.211 kaliberről mit kell tudni egy lelkes amatőrnek? Mennyire xopóroller egy 8-10 éves példány belőle? -
FLx
addikt
válasz
GlitterJohan
üzenetére
Aprilisig meg elvileg kaphato lesz, csak kozben ugyis bezar a butik par honapra, szoval inkabb februar lesz abbol.
-
Macyke82
tag
válasz
busman
üzenetére
Az a helyzet, hogy mindkettő órám volt, pont ez a SO42 és a BB58 is.
Nagyon szerettem őket, de mindig további cél érdekében aktuálisan menniük kellett.A Superocean-be az összkép mellett nagyon tetszett a gumi lünettabetét, adott egyfajta pluszt az egész órához, jól passzoltak a tükörpolír acél felületekkel. És itt akkor el is érkeztünk ennek az órának az egyik hátrányához, hogy igazi mikorkarcmágnes. Mivel én rettenetesen vigyázok a dolgaimra (tudom hülye dolog, mert használati eszköz) még én sem úszhattam meg ezt a jelenséget, bár aki később megvette tőlem, külön meg is jegyezte, hogy gyönyörű állapotban adtam át. A másik észrevétel, hogy ebben még emlékeim szerint ETA szerkezet volt, ennek egyetlen hátrány a 40 óra járástartalék.
És akkor itt el is érkeztünk a BB58-hoz, ami szerintem akár 1 db-os mindenes órának is felfogható (sport és kerti tevékenységek kivételével). Olyan jól ki van az egész találva, hogy az óra szubjektív design megítélésén túl nem nagyon lehet mibe belekötni.
Tökéletes 39 mm-es tokméret kis, közepes de még nagyobb csuklón is jól hordható. Iszonyat arányos a tokforma a lug to lug high (48 mm) ideális a legtöbb csukló számára (ahogy fent írtam), a bracelet nagyon kényelmes, csat szintúgy jó (egyetlen hátránya talán, ha nem a legújabb szériát választod, hogy nincs benne T-fit a micro állításhoz).
A 70 órás járástartalék szintén nagy előny, főleg ha hétvégén nem vagy csak ritkábban csatolod fel a csuklódra az órát.Ha újból választanom kellene a 2 óra közül a Tudor lenne a nyerő!
-
Sanyi.mTs
addikt
Hétfőtől 3 féle óratartó doboz lesz kapható lidlben.
-
pulutodurumo
őstag
-
rbalint88
veterán
válasz
busman
üzenetére
Ja hogy a bretyo nem uj. Ez sztem sokkal jobban nez ki, a szij nekem nagy kedvencem (a csat csak hozza a kotelezit, ott nincs tuzijatek), a szerkezetrol viszont kb semmi pozitivat nem tudok mondani, mert pont annyit nyulkalnak bele egy alap eta/sellitaba, hogy B17 legyen, hogy mar ne lehessen bele mindent olcson megvenni, de a jarastartalek legalabb marad 38 ora, ami gyakorlatilag arra keves, hogy lerakod pentek este, es
ha a szombati buli utan masnapos vagy ha nem a 8-as, hanem a 10-es misere mesz, mar huzhatod fel, allithatod be -
bigrob
őstag
Kezdem kiokosítani magam G-Shock fronton, ez a MIP kijelző a széles betekintési szög miatt nagyon megtetszett, úgyhogy célirányosan próbálok ilyen órát találni.
Az alábbi modellekből ti melyiket választanátok?GBD-200
GBX-100
GW-BX5600Okos funkciók nem izgatnak, a GW-BX5600 érdekelne leginkább, de nem nagyon kapható sehol...
Japánból ebayen keresztül meg lenne 80+áfa+vám (gondolom?). -
válasz
rbalint88
üzenetére
Én ezek közül a Tudor pelagos 39 választanám. 😅 A super ocean 42 a legtúlárazottabb sw200 ever. Es szerintem feleslegesen nagy is. A BB58 tökéletes méretű, heritage stílusú óra. A pelagos 39 szerintem jobb búvár mint a breitling és kevésbé heritage vonal, mint a BB. Nekem a kék BB is tetszett, azt is szerettem, de nem bánom, hogy pelagos 39re cseréltem.
-
driv4r
aktív tag
válasz
0xmilan
üzenetére
Szia, fogalmam sincs, cenzúrához, órákhoz nem értek. Én is rettegtem, hogy le fogok bukni, de valahogyan mégis átcsúszott az üzenetem a moderáción, a kapitális bakim ellenére is.
Az eredeti üzenet ugye az lett volna, hogy szerkezet alapján simán összehasonlítható a Breitling és a Tudor, B20 és MT5602 kb. azonos Kenissi báziskaliber. Utólag vettem csak észre, topiktárs nem sima BB-t írt, hanem BB58-at, valószínűleg a kézenfekvőbb 42mm vs 41mm összevetés miatt néztem be, de a kisebbik, 39 millis BB58-ba meg már ugye az MT5402 kerül. Hiába Kenissi az is, de mégse MT5602, az pár millivel nagyobb, tehát félrement az üzenet, kész csoda, hogy nem törölték szakmai alapokon.
Nem szabad lebecsülni ezeket az icipici eltéréseket, sok múlhat rajtuk, anno a komolyabb autóbeszerzéseknél valahogy mindig sikerült milliméterre pontosan kiírni azt a fránya tengelytávolságot, pont olyat adott be a mindenkori tendergyőztes PH. De ez nagyon régen volt, ma már szerencsére sokat fejlődött a rendszer, egzakt módon van ez is szabályozva, keress rá a 'fuzzy halmaz' kifejezésre ebben.
-
rbalint88
veterán
válasz
busman
üzenetére
Superocean-nel szamomra kizaro tenyezo az sw200 2,3millioert. 300ezerert se vagyok mar hajlando 38 oras jarastartaleku orat venni
Tudor ar/ertekben sokkal jobb. A kinezet egyeni preferencia, nekem a Superocean 42-bol kepekrol egyedul a feher szamlapos tetszik, a tobbi a fekete lunetta - feher flange ring - sotetebb/szines szamlap kombokkal tul toredezett kinezetu az en szememnek. Amit mindket oran cserelnek, az a negyszogbunkos mutatoszett
Ha valasztani kell, akkor Tudor mindenkepp es nem a monokrom, hanem amin arany szinu a mutatok szele es a percskala
-
driv4r
aktív tag
válasz
busman
üzenetére
Superocean, esetleg ha közbeszerzésekben mozogsz, Superocean Heritage. Nem egy túlárazott
autópályaETA-szerkezet, hanem Kenissi B20, ~Tudor. -
-
busman
veterán
A nap kérdése BB58 vagy Breitling Superocean 42?
-
-
driv4r
aktív tag
válasz
baal-amiga
üzenetére
Jól járt az ismerősöd.
-
baal-amiga
senior tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
A Ray 1-emet gumiszíjjal, full setben, újszerű állapotban, friss szervízzel 50-ért adtam el 3 éve ismerősnek.
-
dzsi23
addikt
válasz
gyuri860213
üzenetére
Oké, hogy jól működik, de jó lenne tudni, hogy mennyi idős, volt-e szervizelve (ha volt, mikor volt), a hátlapján látható foltok csak ujjlenyomatok/kosz, vagy karcok/mattulás, + az üvegen is karcokat vélek látni, stb., valamint szerintem neked Ray 1 van, nem Ray 2.
-
gyuri860213
tag
Sziasztok
Egy Orent Ray Diver 2 használt órának mennyi a reális ára? használati karcok vannak rajta, lünettán. Mechanikusan rendben van, nincs hibája.
-
fagyalllo
őstag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Az nem besúgó, aki szeretné tisztán tartani a topikot és csak órákról beszélgetni! Az adminok nem ellenőrzik állandóan, hanem a jelentett problémákat kezelik.
-
driv4r
aktív tag
Más is ment a levesbe, én csak annyit írtam szerényen és tényszerűen, abban a klipben van egy ébresztőóra 0:35 körül, meg egy dress watch 0:50 körül, de azt is simán letörölték.'
Valószínűleg nem érte el az ebben a szakmai topikban elvárható nívót a kommentem, nem ismertem fel az órákat, nem írtam refszámokat.
-
Akkor valami cocom listás vaccs: Grandeur usa Monocle purple
-
rbalint88
veterán
válasz
Freddy76
üzenetére
Nekem is ilyen melykinai stiftkitolom van, igaz kek, nem tudom a fekete is megfelelo minosegu vajon.
Csavarhuzobol viszont vegyel egy tenyleg jo szettet, a mindenfele muszeresz csavarhuzok eleg szeles minosegi skalan mozognak, a FLx altal javasolt Bergeon biztos jo lesz.
-
SOAD19
addikt
válasz
nincsnév007
üzenetére
-
oba
addikt
válasz
lore76
üzenetére
Én sem töröltem volna a Lölős videót, de azzal, hogy regisztráltál, elfogadtad az oldal saját szabályzatát. Joguk van hozzá, hogy a privát saját oldalukon olyan szabályzatot hozzanak létre amilyet akarnak. Ha ezzel nem értesz egyet akkor nem kötelező regisztrálni és használni az oldalt. A politikai tartalom pedig egyértelműen tiltva van a szabályzatban. Kaptál egy figyelmeztetést miatta. Szerintem nem történt tragédia. Nyugalom, a hosszú élet ritka.
-
lore76
kezdő
válasz
SOAD19
üzenetére
"A felhasználódat törlésre jelölted, mely átfutási ideje 8 nap. Ha esetleg meggondolnád magad, az alábbi linken beléphetsz, így felhasználód nem lesz törölve:"
Nyolc nap?!?!? Éééédesfaszom!!! 2026-ban 8 nap egy online fiók törlési ideje?!?! Ennél gyorsabban kap meg az ember egy órát a világ másik végéről!!! Mély tisztelettel , de B_SSZA MEG a prohardver az összes felmenőjét!
Azért neked csak elküldöm még, hátha tetszik, amit töröltek, mert politikailag motivált (bár valószínűleg ismered):
[link] -
lore76
kezdő
válasz
kukulec
üzenetére
hát de én meg erre hol szarjak? rettegnek a függők, hogy mi lesz április után? HÁTAFASZOM!
Ez volt egyébként a link, amit SODA19-nek küldtem és törölték:
The HU - Különös, különösEZ POLITIKA?!?
-
lore76
kezdő
válasz
dzsi23
üzenetére
jaja, én tényleg dühös vagyok
de csak ezen a "mitseszámít" szinten
és erősen keresem, hogy a faxba lehet törölni a regisztrációmat (már csak azért is, mert ha valakinek politikailag fáj a "legyetek bátorak" annyira, hogy utána már ész nélkül törli a további kommentjeimet is, akkor nyilván jobb pár hónapot hátrébb lépni
), de sajnos nem találom (mert ez egy ilyen szar honlap - maradtak pont olyan amatőrök, amilyenek voltak tavaly a lap összeomlásakor
ok, ok - ez csak provokáció megint - de csak kéne már, hogy töröljenek a vérbe, ha már nekem nem sikerül
-
dzsi23
addikt
-
lore76
kezdő
egyébként ezeknek a bohócoknak (most már csak kiprovokálom a kitiltásomat
) nem lehet válaszolni a privát üzenetükre, mert az ember "404 Not Found+ üzenetet kap. Elcseszett informatikai zsenik, arra nem képesek, hogy az általuk kreált honlapon az ember válaszoljon egy privát üzenetre, amit ők küldtek!
Béna F_szok!
-
lore76
kezdő
válasz
Freddy76
üzenetére
Ok, kb most lett az összes f_szom tele a proharverrel. Csak annyir írtam erre az üzenetedre válalszul, hogy hajrá, 'legyetek bátorak' és erre nem csak ezt, de az ezt követő SOAD19-nek írt válaszomat is törölték (amiben csak egy mongol rockbandát ajánlottam!!!) a következő privát üzenettel:
"
A Prohardver lapcsalád ÁSZF-jének, illetve a HardverApró szabályzatának megsértéséért regisztrációd figyelmeztetésben részesült a következő ok miatt:
Kérünk, hogy mellőzd a politikai tartalmú hozzászólásokat a szakmai topikokban. Köszönjük.
Üdvözlettel:
PROHARDVER!"ÉÉÉDESFASZOM! EZMIEZ?!?! PROHARDVERES VERŐLEGÉNY ELVTÁRSAK! EGY KÉRÉS:TESSÉK MÁR AZ EGÉSZ REGISZTRÁCIÓMAT IS TÖRÖLNI NYOMBAN, NE VÁRJÁK MEG, HOGY "RÁSZOLGÁLJAK"!

-
FLx
addikt
válasz
atok666
üzenetére
Erdekes, informatikai oktatasban en pl. tanultam elektrotechnikat, gepeszetet stb. Mindent is szet kellett szedni meg ossze kellett rakni, az erositoktol a mindenfele aramkori lapokig. Az orak csatjanal sincs sokkal kisebb csavar, mint egy laptop-ban, iphone-ban stb. Szoval nem ertem az IT miert nincs kozelebb a szerelgeteshez...

-
krono.
tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Én elvittem egy 5* értékelésű helyi óráshoz a Citizenem, amilyen barbár módszerrel állt neki, sajnálom, hogy nem én csináltam, vagy valami nagyobb presztízsű helyre vittem. Azt hittem egy ilyen rutin dolog... Az egyik szemet meg is karcolta (szerencsére pont ami ki lett véve).
-
Freddy76
addikt
Sziasztok,
Két kérdésem lenne:
1. Mennyire ördögtől való gondolat, hogy itthon állítgassam az fémszíjakat az óráimon? Értem itt a szemkiszedés, szembetevést. A választ talán befolyásolhatja, hogy jogász vagyok, így az életemben a legnagyobb kézügyességet igénylő, rendszeresen előforduló tevékenység a nyakkendő megkötése. Dupla windsor 10-ből 9-szer hibátlanul sikerül.
2. Ha a válasz az, hogy mehet, akkor egy ilyen vagy egy ilyen cucc megfelelő, vagy érdemes drágábbat keresni? Beszereznék valami olcsó fémszíjat is gyakorolni.Még októberben vettem két fémszíjas órát, és akkor tetettem szemet a régi Certinámba is. Azóta leszalad jópár kiló, lötyögnek a szíjak, de nincs nagy kedvem óráshoz rohangálni, pláne ha esetleg pár hónap múlva az újra elkezdett gyúrás miatt esetleg vastagabb lesz a csulklóm... Emellett azt sem tartom kizártnak (hú, de finom megfogalmazás), hogy fogok még fémszíjas órát rendelni a jövőben...
-
Freddy76
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
Gojira lesz az egyik előzenekar a júniusi Metallica koncerten. 11-én a Pantera és az Avatar, 13-án a Gojira és a Knocked Loose melegítenek a Metallica előtt. Itt meg pár cuki japán csaj.
-
Freddy76
addikt
válasz
nbukta77
üzenetére
Kérlek most hagyd abba...
Feleségem félig cseh, anyósom Prágában született és nőtt fel, elég sokat járunk oda. Nyáron vagy kora ősszel megint megyünk. Ilyenkor "kötelező" program a prágai állatkert, ami nagyszerű, de lehet, hogy sokadik állatkertezés helyett beülök az autóba, és átmegyek Glasshüttébe egy napos kirándulásra...
-
nbukta77
addikt
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Sajnos az nem. Azert a kiszolgalas is teljesen mas volt, mint egy plazas oras boltban vagy egy normal ora ekszer uzletben. Egy idos oras mester neni van a bemutato teremben. Vannak kint vitrinben orak. Egy tapis monitoron meg mutattam mit szeretnek meg nezni. A neni hatra ment. Elore hozta oket. Fel probaltam es valasztas utan megkerdezte milyen szij opcioval szeretnem , mert ha rovid vagy femet szeretnek akkor ki csereli rajta. Persze a fem szij az plusz koltseg. Ugy mint az uveg hatlapos is tobbe kerul , mint a sima acel. Nagyon kedvesen becsomagolta egy oreg kutya tarsasagaban aki a boltban volt vele. Egy teljesen mas elmenyben volt reszem. Ez biztos orok emlek marad ami meg ertekesebbe teszi szamomra ezt az orat.
-
lore76
kezdő
válasz
nbukta77
üzenetére
Tetszetős darab! Méltó megkoronázása egy irigylésre méltó programnak!

Én ma az AP gyárát és központját néztem...egy teraszról, olyan 50 méterre légvonalban...és egy kevésbé izgalmas partin töltöttem az időmet gyárlátogatás helyett...
De legalább megegyeztünk a házigazdával, hogy legközelebb egy JLC túra keretében találkozunk
Bámulatos hely a Vallée de Joux órás szempontból 
-
nbukta77
addikt
Par gyonyoruseg a muzeumbol
-
nbukta77
addikt
En egy nomost vettem ma Glashütteben a Nomos butikban. Meg neztük a Nomos manufakturat. A glashüttei gyarakat es a muzeumot.
-
Freddy76
addikt
Megjött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Futás, futópályák
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Robotporszívók
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- Gamer Egér RGB!!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Xiaomi 15T Pro 12GB/256GB Mocha Gold használt, karcmentes 6 hónap garancia
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

.