Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
őstag
válasz lsebestyen #268094 üzenetére
Ne offoljatok, van sport topik!
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #268097 üzenetére
Kiváncsi leszek, tényleg hagyják-e az egynaposokat Pogiék, és csak a Tourra koncentrálnak.
Szerintem csak úgy van esélyük egy Tour győzelemre egy ilyen bika Jonas ellen.
Amit az időfutamon ment, hát az kegyetlen, és utána a hegyen is a kegyelemdöfés, hát nem lesz könnyű tőle elvenni. -
Tin
veterán
válasz -=RelakS=- #268092 üzenetére
Vízmérték is lesz nálad? Én egyszer állítottam nyerget bringázás közben, 5 km volt a hazaút, kb a seggemből húztam ki a nyerget a végére. Pedig szemre vízszintes volt, mégis órákig zsibbadtam utána. Persze ha külön állítható előre hátra akkor nem szóltam.
-
zsocy
őstag
válasz lsebestyen #268094 üzenetére
Lehetett sejteni már hogy oda megy. Ott ő lehet a kapitány, nem kell mennie senkiért csak magáért, és a nagyon vágyott Tour győzelemért.
Szerintetek benne van még egy Tour győzelem? -
lsebestyen
addikt
Vótmá? Roglic a Borában folytatja!
-
lsebestyen
addikt
válasz -=RelakS=- #268092 üzenetére
Mondjuk éppen azért is érezheted kényelmetlennek, mert más izmokat is megdolgoztatsz az új beállítás miatt, ami lehet jó is, de a 25mm szerintem is nagyon sok.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Mezga Aladár #268091 üzenetére
53km-t akarok menni, ha kényelmetlen, lesz nálam szerszám, fogom tudni állítgagni / lesz rá időm. Attól jobban félek, hogy a lábaimnak kényelmetlen lesz, de majd kiderül.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Mezga Aladár
veterán
válasz -=RelakS=- #268087 üzenetére
Ha már ott babráltam, akkor a nyerget 25mm-el hátrébb toltam (kb ennyi a két végállás közötti rész a festés szerint), holnap kiderül, hogy jól tettem-e.
Rosszul tetted. Ez borzasztó sok, első próbálkozásra kb 5mm kellene állítani.
-
Dyde
aktív tag
Ha nem feltétlen szeretnék 300e felett költeni és első telót se feltétlen, most megakadt a szemem a dekás RC 120-on a flatbar-os változatban, ha arra rakok egy nagyobb külsőt, az jó választás lehet? Dark Archon rákérdeztem a Giant Escape-re Alpinbikenál, már L-s méretben nem tudják szállítani. A Giant Roam 2 ami még tetszik, azon már hidraulikus fék van, meg Alivio váltó, de első telós(legalább lockolható) Nyilván az RC120-nál a felszereltség gyengébb mint a 300+ os bicóknál, de legalább karbon villás...
-
-=RelakS=-
veterán
Jó ez a kábelhúzó fogó. Már olyan laza volt a hátsó váltóm bowdenje, hogy a finomhangoló csavart kb a szentlélek tartotta a helyén, szóval becsavartam a helyére, és meghúztam a kábelt. Erre a legalsó állásban a váltó 3 lánckerékkel feljebb váltott
Ha már ott babráltam, akkor a nyerget 25mm-el hátrébb toltam (kb ennyi a két végállás közötti rész a festés szerint), holnap kiderül, hogy jól tettem-e.
-
dom1n0
senior tag
Lenyomtam a mai kört, szűk 60km sikerült, a szél adta sajnos majd végig, de ez van .
A Boldog-Tura-Hatvan közutak botrányosan rosszak
A Cube outi tette a dolgát, váltó, fék, minden fasza volt -
HEAHEA
aktív tag
válasz RexpecT #268081 üzenetére
Itt nézd meg: [SportOkay] . Van még további +10 % ami lejön az árból. Innen vettem az előbbi 43-as NW Extreme XCM 3-at akcióban. Jóval olcsóbb volt, mint itthon... Találtam egy 43-as NW télit. 50 alatt kijön kedvezménnyel úgy számoltam.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Pearl Izumi cipő jó árban, ha valakinek a mérete.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
HEAHEA
aktív tag
válasz RexpecT #268054 üzenetére
Szervusz! Nemrégóta van kettő Northwave cipőm. Az egyik egy Rockster 42-es méretben, a másik egy Extreme XCM 3 43-as méretben. Ez utóbbit vettem először, mindkettőt látatlanban, mert eléggé jó árban volt. A gyártói méretkalkulátort használtam kiválasztánál. A lábhosszam 260 mm , a széleséget 23,8mm körül mértem. A 42-es a passzosabb, a 43-as kényelmesebb. Arra gondolok, a 42,5 es lenne a legjobb, de abban nem voltak elérhetőek. Remélem ezzel az infóval tudtam segíteni.
-
Fall-N
veterán
Szerintem lényegtelen, használj annyit amennyi szükséges. Nekem a 10 fokozat sem lesz kihasználva, de modernizálni akartam és nem nagyon kapni már semmit 10s alatt. Ez is kopik ki már, a 12s is elérhető áron van, csak a sor és a lánc drága a többihez képest, így fölöslegesnek tartanám koptatni. Ha elégedett vagy az Alivioval és a 9s-sel akkor maradj azon. Bármilyen fejlesztés csak plusz pénz lesz és lehet nem hoz semmi pluszt.
Ha lenne valami Deore szintű 1x8 vagy 1x9 akkor azt vettem volna. Állítólag a MicroSHIFT hozza a szintet, de inkább nem akartam egzotikus kis márkát tesztelni. A Cues meg egyáltalán nem szimpatikus a Linkglidedal, mert abból van 9s.
-
Fall-N
veterán
válasz fulton #268020 üzenetére
Nézz rá a BikeMag új tesztjére, itt egy Cube Cross Race C:62 SLX-re, tök jó gép, 105 Di2 váltással. Igaz ez nem kormfort gép.
Nyugi csak szívjuk a véredet egy kicsit, engem nem idegesít ha kérdezel. Sőt senki mással sincs itt problémám. Ez a bicikli téma is szerteágazó, így megfér itt minden. Régi rossz bicikire én is volt, hogy költöttem, pedig nem volt racionális döntés, igaz én csak alap Tourney cuccokat raktam rá, V-fék meg egyéb gagyi cuccok. Eredetileg akkor egy Rockrider ST520-at akartam, de akkor született a fiam, így a büdzsé kevés volt, így részletekben újítottam fel azt a régi olasz, acélvázas ősmontit. Most hogy itt a Deore váltás, már csak fűznöm kell majd két 27,5-ös kereket és valószínűleg tényleg nem fejlesztek semmit. Na jó maximum egy karbon kormány még belefér.
Nézegettem komplett kerekeket is, de sokkal olcsóbban jön ki, ha én válogatom össze, meg ilyen kombinációban nem kapni. Valószínűleg Novatec ipari csapágyas agyak lesznek Sun Ringlé Inferno felnibe fűzbe DT külőkkel. Egész kultúrált áron jönnek ki, maximum 0-ás centrírozásra kell vinnem a kerekeket, mert azt nem vállalom be. Nincs kedvem órákig szarakodni velük. Igaz ha ebike-on rendelem meg, akkor össze is fűzik plusz pénzért, így kompletten összefűzve kapnám meg.
[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
Sőt, annyira nem kompatibilisek ezek a tartók és ülések egymással hogy nekem ugyanannak a gyártónak sem ment az ülése bele egy ugyanazon gyártó, de másik tartójába. Az egy Hamax ülés volt amit ingyen kaptam mert nem volt meg a tartója, vettem hozzá egy Hamax tartót, de nem kattantak össze, mert az egy másik ülésükhoz volt jó.
Utána amúgy nekem is a Polisport lett a megoldás. -
6030D
őstag
Nem lesz jó, mi ugyanezt jártuk végig, részben ugyanezzel az üléssel. A B-one nem ment fel asszony bringájára (27,5" monti), illetve beleért a kerékbe. Az ment az én bringámra, és egyik ismerőstől vettünk egy Polisportot (szintén vázra szerelhetőt), azzal kiadja. Sajnos ez ilyen, keresgélj aprón másik ülést, és kérd meg az eladót, mérje le milyen magas az adapter, befér -e a felsőcső fölé (Crossway 10 feliratot letakarva). Utána még mindig van benne buktató...
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
addikt
-
zsamiatt
őstag
Sziasztok, aki volt mostanaban a Tisza tonal. Mennyire vannak meg nyitva bufek a bringa ut mellett? Vasarnap mennenk es vacilalok hogy vigyunk e kajat vagy nyitva lesz valami.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
szimpláncsak
tag
válasz Dark Archon #268066 üzenetére
Lehet a magyar közlekedési morálhoz kicsit át kéne alakítani azt a Muc-Off feliratot. Az M betű helyett egy F, a C betű után egy K és meg is vagyunk
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #268053 üzenetére
"nem is fog leesni, ahhoz nagyon durván kellene nyomulni valami köves, sziklás, gyökeres stb. lejtőn."
vagy Mavic kereket használni kónuszon.
#268060Friczy De-de. Nem alap fékbetéttel, ott hamarabb megy el a fékhatás, hanem olyannal ami bírja a meleget. Hosszú 10 km-ek után annyira megemelkedik a nyomás a belsőben, hogy pukk!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
ZolkoW
őstag
én egyetlen helyet látok esélyesnek, a felső vázcső fölött. Ha ott nem fér el, akár minimális faragással a felfogatóból (nyilván ésszel, de ez elég barkács), akkor passz.
Más gyártmányhoz való rudat nem nagyon vennék. Nekem pont OKbaby van, ahhoz vettem is másik méretű rudat, mert azzal jobban kiadta a méretet, de nagyon nézd meg, milyen a pálcatávolság, végződés....Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
törölt tag
válasz Hasaggymeg #268053 üzenetére
Köszi. Megnézem még, amiket írtál.
szimpláncsak: köszönöm neked is. XXL méret kellene, 201 vagyok....
-
szimpláncsak
tag
válasz #58379520 #268050 üzenetére
Nem tudom mekkora méret kellene, de K2-nél van Scott Scale 965 500-ért L és S méretben. Ez már hátul átütős, levegős rock shox telo, deore hajtás/váltás és az a megadott 12,6kg is elég jó Ami furcsa, hogy a teló csak gyorszáras.
-
RWD
tag
Sziasztok!
Anyának van egy Merida Crossway 10 típusú sárkánya, és rá szeretnénk tenni a már meglévő gyerekülést, vázra rögzítős módszerrel. Az ülés Bellelli B-one márkájú, viszont a hozzá kapott adapter az csak az Én Caprine Forestemre jó, lásd fotók. Van esetleg valamilyen kisebb, női vázra való adapter, amire fel lehet rögzíteni ezt az ülést? Keresgéltem a webshopokban, de nem vagyok benne tutira biztos, hogy melyik működne jól. Egyszerűen nincs elég hely a meglévő adapternek a nyeregvázcsövön, se a pedálhoz közelebbi szakaszon, se a nyereg alatt közvetlenül.
Köszi!Ülés linkje:
[link]Anya bringa:
Apa bringa + Bellelli adapter:
Illetve egy ötletem van még. Lehet hogy másik tartórudat használva, leszerelve a kulacstartót, egészen leszerelve a cső aljához a mostani adatpert, lehet kiadná a méret(?)
Női vázhoz rudi:
[link][ Szerkesztve ]
-
Friczy
senior tag
válasz Mezga Aladár #268047 üzenetére
Az nincs, de a túlmelegedés miatti fékerő-csökkenés igen Bár én még erről csak olvastam.
-
Friczy
senior tag
válasz 6030D #268043 üzenetére
Nincs hosszú távú tapasztalatom még a tárcsafékkel, négy éve van tárcsafékes gravelem, úgy becslésre ez alatt biztos belekerült 10ekm. Eddig egyszer kellett fékpofát cserélni benne, a tárcsán értelemszerűen jóval kevesebb a kopás. Ez alapján nem tartom valószínűnek, hogy 20ekm után bármilyen tárcsát is cserélni kéne. Ha pedig valami gyári kereket használsz, akkor nem biztos, hogy egy felnicserével megúszod.
-
RexpecT
addikt
válasz parandroid #268055 üzenetére
parandroid:
Adidas súlyemelő cipő 43 1/3, NIke és Under Armour futócipő: 43, Tisza cipő: 42(ez lehetne vagy 2mm-el nagyobb).
Ezek alapján valszeg kicsi lenne a 42-es NW cipő, a láb hosszam zoknival együtt 26,6cm.
jjeahh:
Igen, a hibikeon a legolcsóbb most, 100 euróért lehet megcsípni. Ez az alltrickes ajánlat sem rossz, csak itt ha jól tudom van visszaküldési díj. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #268056 üzenetére
Ja, nekem a 45-ös lábamra biztos 46 3/4-es kell Salomon, Adidas, Keen vagy Merrell cipőből, de Crank Brothersből is 46 kellett.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
Legutóbb hibike.com-on láttam NW cipőket akcióban. Ezt is meglesheted, ennyiért sem rossz, de nyáron 45 eur körül szokott menni. Vagy ha nagyon spórolni akarsz, akkor a kínai, amit nemrég én rendeltem . Az szinte biztosan átcímkézett xlc cb-m07.
#268055 parandroid: nekem úgy túnik, hogy az NW az egyetlen bringás cipő gyártó, aminek a méretezése megegyezik az utcai vagy túracipőkével. Minden más gyártótól általában egy mérettel nagyobb kell.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
parandroid
félisten
Nem tudom, ez mekkora segítség, szűk lábfejjel 2 NW cipőm van, mindkettő ugyanúgy 42-es, mint az összes töbi cipőm, amim van: futós cipők, utcai cipők, bakancsok, minden. Mondjuk én olyan szerencsés konfekcióméret vagyok, hogy bármilyen cipőboltba bemegyek, leakasztok egy 42-est, és próba nélkül meg merném venni, mert eddig mindig minden jó volt.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
RexpecT
addikt
Nézegetem az NW téli cipőjeit, 100 euró körül már ki lehet fogni.
Viszont méretezéssel gondban vagyok, jeleneg 43(27,3cm)-as Shimano cipőm van, de igazság szerint 42,5-es is elég lenne(de akkor wide kellene valszeg a mostani normál helyett).
Viszont NW cipők méretezése elég durván eltér, hivatalos NW oldalon a 42-es méret az 26,7cm, de van olyan nagyobb webshop ahol 27cm és olyan is ahol 27,3cm-t írnak ugyanerre a méretre.
Ahol "olcsón" találtam téli cipőt, ott persze csak 42-es méret van és a visszaküldés is pénzbe kerül, ami ahogy nézem legalább 8k-ba fájna. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz #58379520 #268050 üzenetére
Innen az első a legjobb...az, hogy megéri-e az Acidhoz képest a különbséget matematikai kérdés, ki kell számolni az alkatrészeknél. Ha külföldiából sem zárod ki a vásárlást nézz szét még a Canyon, Rose és Radon házatáján.
Ringman...nem is fog leesni, ahhoz nagyon durván kellene nyomulni valami köves, sziklás, gyökeres stb. lejtőn.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
lsebestyen
addikt
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #268048 üzenetére
nálam ki van kapcsolva hónapok óta a kuplung 1x-nél is, nem esett le még a lánc azóta (ha nagyon kéne terepen, akkor visszakapcsolom)
bekapcsolt láncfeszítésnél a váltót pontosabban kell beállítani.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
szuszinho
őstag
válasz Mezga Aladár #268047 üzenetére
Ilyen van?!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #268038 üzenetére
Az a leváltási probléma érdekes mert a lefelé (kisebb lánckerekek irányába) váltást nem kellene befolyásolja ez a kanálfeszesség állítás. Elvileg akárhogy feszíted visszafelé ugyanolyan könnyen engedi a kanál és csak felfelé váltáskor feszít. Továbbá nem ajánlom, hogy túlfeszítsd, főleg, hogy országúton nincs is sok értelme mert ha nagyon feszes akkor a váltókarnál tanúsított fokozott ellenállás mellett kínozza a váltó forgócsapjait is a nagy ellenállás. Valahol láttam, hogy a váltókanál legfelső (itt nálam torx) csavarjánál mérve 4 Nm-re állították a feszességet...ami nekem utólag kissé kevésnek bizonyult.🤭
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz Csokicsibesz #268045 üzenetére
Én most outival szeretnék menni, de igazad van egy óra múlva elindulok mi baj lehet
-
Csokicsibesz
tag
válasz dom1n0 #268044 üzenetére
Ez a legjobb idő!
Fel kell kelni reggel, 10 fok, felöltözöl, elmész a hegyre, majdnem tök üres. Találkoztam kb 3-4 kutyással és kész. Nem zavar senki, csönd van. Az erdő is tök fasza, minden színes.Jah és tőlültözni se kell, sima hosszú mez volt rajtam, alul meg lábemelgítő és gatya. Ennyi. Elkezdesz tekerni, akkor még be is izzadsz.
-
dom1n0
senior tag
Nagyon lassan akar melegedni már az idő
Most kivételesen ráérek ~2-3 órát, de 9 fok van kint, délben állítólag 20-21 lesz a max, akkor teszek egy próbát, nyugis Z2, emelkedők, sprintek nélkül ma -
addikt
válasz mauimagic #268019 üzenetére
Na, igen, a megtett km önmagában nem sokat jelent. Szép szintmennyiséget gyűjtőttél
És még van is masszőr itt a közelben, de még nem jutottam el oda. Egy időben jártam, aztán elmaradt, pedig jó dolog.
👌😃👍🚲🪂
vazz, ezt a win+. kombót én se tudtam Miket nem fejlesztettek a Win95 óta[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Friczy
senior tag
válasz parandroid #268036 üzenetére
Felnifék másik problémája a kerék kopása. Nekem kellett már új kereket venni, mert elkopott a fékfelület.
-
ZolkoW
őstag
válasz itouchfan #268039 üzenetére
aki csak új autót hajlandó venni, szerintem bringából sem fog soha használtat, de a szlovák boltok ténlyeg jó tipp lehet.
A Trekemet amúgy egy határközeli dílertől vettem, ki lehet fogni jóságokat. (ezt nem fultonnak, a többieknek írom )Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
itouchfan
senior tag
Egyébként még egy tipp, ha jól tudom Észak Magyarországi vagy, észak kelet, akkor érdemes Szlovákiában is nézelődni, amikor én kerestem bringát, néztem azt is és a használt és az új piacon is voltak jó ajánlatok, szerintem a boltok is nagyobb készlettel dolgoznak mint itthon.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #267733 üzenetére
Megtörtént a finomhangolás.
Hátul a legnagyobb fogaskerék mutatta meg mennyire kell feszíteni. Volt egy pont ami után a 34 fogaskerékről nem akar leváltani a 30 fogaskerékre. Akkor sem ha közelebb/távolabb tettem a váltót. Itt kellett visszavenni egy picit a feszítésből.
És kész. Ma megyek tesztelni (bringázni). -
Tin
veterán
válasz ZolkoW #268032 üzenetére
Mindenképp cserélek majd, de akkor már nem váltót hanem bicajt is, de az majd jövőre. Előtte még a mászásra is rá akarok gyúrni, és akkor annak fényében egy hajtás, amit akkor tudok. 2x11 vagy hasonló lesz, a standard elég nekem.
Egyelőre elvagyok ezzel, a fő kérdés a keresztbe váltás volt a nagy tányéron. Én is a 9-ből 6/7-re tippeltem, sajnos az még kevés. Akkor egyelőre marad ami eddig. Köszi!
parandroid: köszi, nem akarok outit venni , csak ha most azt akarnék, ez lenne a kiszemeltem. Amúgy ja, pl. előtte egy Koblenz simán befigyelhet. Főleg hogy már asszonynak is kell bicaj. De a legközelebbi Cube Store is csak 5p-re van kocsival, oda kellene először elvinnem.
-
parandroid
félisten
válasz Fifaisshit #268035 üzenetére
Amíg nem vagy kénytelen lejtőzni, jó a felnifék is. Esőben lejtőzni, na az meg külön estrém sport felnifékkel. Szerencsére az utóbbi ritka, és kivételes alkalom az életben, de engem is kapott már eső ereszkedés közben.
Amúgy vészfékezésnél sem mindegy, sajnos ezt is volt már többször alkalmam próbálni.
Szóval mindent összevetve, én sem vennék már felnifékes bicajt, hacsak nem kényszerítene valami komoly árkompromisszumra. Egy kazettát-hajtást-láncot lecserél az ember, ha kopott, de ha nem tud a váz tárcsaféket fogadni, akkor ott nincs fejlesztési lehetőség.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Fifaisshit
őstag
válasz szimpláncsak #268000 üzenetére
Persze van benne igazság de nem feltétlen a felnifék miatt olcsóbb egy egy bicó vagy a váltás miatt hanem állapot miatt
Aki ért hozzá az megvesz egy felnifékest is drágábban mert jó a bicó és valljuk be sokunk szinten ilyen 35km/h átlaogknál bőven elég az a fék, aki meg annyira nem ért hozzá siman belehet etetni azzal hogy tárcsafék egy szarab bicóval ismondjuk kár ezen vitázni
csak jó kicsit máson is vitatkozni mint a lánc waxoláson -
parandroid
félisten
Canyonnál vigyeld az online outlet oldalukat, hetente többször változik a kínálat, azonnal elérhető bringák, kedvezménnyel. Nejemnek rendeltünk anno egy roadlite-ot, full gyári újnak mondtam volna, ha nem tudom, hogy outlet. Vagy a titkos fulton-tipp: irány Koblenz! Vidd a családot is, szép hely.
p
-
jjeahh
nagyúr
válasz #58379520 #268015 üzenetére
Ha külföld is játszik, akkor ebbe a keretbe belefér már egy Cannondale Trail SL 3, sőt, SL 2 is, Radon Jealous AL 8.0, Rose Count Solo stb...
Szerintem amire mindenképp figyelj: legyen lehetőleg minimum Rockshox levegős telója, 1x12 hajtása, ha Shimano, minimum Deore, ha Sram, akkor NX, GX, a fék legyen Shimano, mert ők belépő fronton is okésak.
Ezeken felül ha úgy gondolod, hogy idővel talán tuningolnád is a bringát, pl. kapna egy jobb telót, jobb kerékszettet stb, akkor még arra kell figyelj, hogy legyen minden a legújabb szabvány. A fejcső tapered, a tengelyek gyorszáras helyett legyenek átütős boost-osak. Ezeket általában a specifikációkban írja.
De az még egyszerűbb, ha simán leírod, a fentiekből mire van igényed és belinkeled a kinézett bringákat, itt majd mi jól meg szakértjükFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ZolkoW
őstag
ha sokat vagy határon, nézhetsz egy köztes tányért, de mivel hátul nem olyan széles az átfogás, gondolom kelleni fog elöl a 2 tányér. de csak tányércserével (első váltó talán kezeli majd, de lejjebb kell rakni), egy montisabb 32/44-gyel lehet hogy kevesebb váltás lenne elöl. mondjuk végigváltani nem tudod majd a sort egyikről se. (6-7 sebit mondanék a 9-ből, a kérdésedre)
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Tin
veterán
válasz Friczy #268027 üzenetére
Ja, csak az egyik szokásos 20-25 km-es körömön 9x megyek 35 felett, a felénél 40 felett. Persze végig is gurulhatnám 36x11-ben, de annak mi értelme? Valószínűleg idővel át kell állnom 2x-es hatásra. A kérdés az volt igazából, hogy a nagy tányér mellé a hátsó kazettán hány fokozatot illik használni? Mert ha 8 a 9-ből, akkor oké, de ha csak 5-6, akkor marad az első váltogatás.
-
Tin
veterán
Jó hát ízlésen nem vitázunk. Annyira nekem se, ha legalább valami karakteresebb narancs lenne vagy valami forróbb szín, de ez így... Az enyém mondjuk sötétszürke. Mellesleg a kocsim is. Bár mindkettő adott volt
Keresgélj, ki tudja. Outiban nekem most a Canyon Endurance 7 Alu lenne első próbának az irány, annak még a színe is egész jó. De szerencsémre azt se kapni a télen még annyi minden változhat...
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz #58379520 #268015 üzenetére
1-1 link (a felszereltséggel, árral) megkönnyítené a válaszadást.
fulton szindróma...én nem úgy látom vele van a gond, hisz ő csak felteszi a néha már valóban unalmas, vagy fárasztó, esetenként buta kérdéseit és ahelyett, hogy választ kapna, vagy ellenkezőleg, ha valakit zavar, egyszerűen figyelmen kívül hagyná, hosszú írásokban fikázza, vagy éppen győzködi itt jónéhány fórumtag, hogy már vásároljon valamit. Szerintem ettől lesz végül tényleg fárasztó az egész, vagyis a rövid, akár már bosszantóan is vacilláló hsz-ét követő újabb 10 hosszú, győzködő, vagy éppen fikázó hozzászólástól.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
kell venni első körben egy bármilyen alu bringát, aztán 1 év után meg rendelni egy személyre szabottat: [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #268018 üzenetére
winfos gomb+pont= emojik
na neeeés tényleg.
-
fulton
addikt
válasz Fall-N #267999 üzenetére
Mert akkor még sehol nem voltam, itt fejlesztgettem magam kérdezgettem mindent ami csak eszembe jutott. Egy hajtómű ropogassal kezdődött minden elvittem a szervizbe hála isten tököltek a javítással, aztán elkezdtem jelen lenni itt, olvasgatni, és elhatároztam hogy megcsinálom én aztán elhoztam a szervízből. Nem bánom, mert enélkül nem "leletem volna rá erre a hobbira". Igaz nem is lettek volna itt fultonos kérdések szóval a "hibás" a szevizes aki tökölt Onnan minden ment a maga útján. Későbbi fejlesztésekről mindenki le akart beszélni aki ért a kerékpárokhoz, itt is, bringa boltosok is...de ahogy "haladtam" jöttek a saját elképzelések, és innen ami a fejemben volt az...mint a "szikla".
Végül ez a vonal alakult ki nálam, az outi. Lassan megértem arra hogy szeretnék egy modern gépet is e mellé, elkezdtem felépíteni informálódni, most nyáron sikerült tesztelni is, és belőni mi is az amit keresek. Ebbe a lábam sem fog beleérni, tetszik a geó, ilyesmit kerestem.
- Ruha az más, egy (pláne) hosszú úton ha valam nem működik legyen az akármi, megöli az egész élményt, és szeretek kerékpározni így fontos hogy minden részlet a helyén legyen. Ez elérhetőbb volt (és aktuálsabb) mint leakasztani egy megfelelő országútit ma-holnap. A másik hogy ez hasznomra van függetlenül hogy épp min megyek.(később is)Tin: köszi, a naracs bringát , amellett hogy bonyolult lenne az egész vásárlás-lista ár, a szín sem igazán favorite. Németbe azért vannak jó akciók rá, csak épp most a méretemben nincs - ha már külföld. Majd kialakul ez
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz Dark Archon #267993 üzenetére
Én 3100km, 70000 szint. Sok szintet kell menni, hogy ne kopjanak az alkatrészek
Most hogy graveleztem kb 1 hónapot, rájöttem, hogy ott sokkal több km jön össze, el is adtam gyorsanKéz zsibbadás szar dolog, a kormányon variáláson már túl vagy, szerintem keress valami fizio mágust, masszőr gyógytornász, stb.
Nekem volt viszonylag komoly vérkeringési problémám a kézfejnél, nyaktól indult a dolog, masszőr segített, hónapok alatt. -
-
Because
őstag
válasz Tothgera30 #268016 üzenetére
Az agy Ali-ról jött, a felni Rosebikes, küllők eBike.hu. Lassan összeáll az legújabb bicó, még várok a hátsó agyra és a Mosso M6T villára.
-
törölt tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni:
Hardtail MTB vásárlásán töröm a fejem. Jelenleg egy Specialized Crosstrail bringám van, 10 éve napi szinten használom Budapesten. Idén viszont kicsit besokalltam a nagykörúti tekeréstől, nem igazán okozott már élvezetet, ezért arra gondoltam, váltanék és a következő szezonban inkább a terep felé venném az irányt. Nem kell extrém terepre gondolni, inkább olyanra, ami egy trekkingnek már sok, de egy pl. egy fully-nak kevés. Így jutottam el a hardtail-ekhez.Először a Cube Reaction-t néztem, aztán észrevettem, hogy eggyel alatta, az Acid-nek pl. uaz a váza, a telója, a féke, gyakorlatilag a groupset más (Shimano helyett SRAM), viszont 100-al olcsóbb. Így a Reaction-t elvetettem. Aztán néztem még Scott Aspect 910-et, illetve a Speci Rockhopper Expert-et is. Mit vennétek ezekből? Illetve tudtok még esetleg javasolni ebben az árkategóriában mást? A keret jelenleg 500 ezer, egyelőre nem szeretnék többet rákölteni, és csak új jöhet szóba (a magasságom miatt esélytelen a használt). Decathlonos kizárva.
Köszönöm előre is.
-
Tin
veterán
válasz Dark Archon #268007 üzenetére
Kösz, akkor lehetett attól.
ALL: kijött az új Karoo2 update. Többnyire hibajavítás.
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #268001 üzenetére
Kingsevennek biztosan van fotochromatikus is, az előbb töröltem egyet a kosárból . Most akciósak: [link] .
Veithdiának is van asszem, az is akciós: [link]
Nem rossz általában a 20/20 sem, Barcur is okés, Polarking szintén. Kdeam-al van még tapasztalatom utcaiban, de ott szerintem nincs fotochromatikus. Kicsit másak ezek, mint a bringás szemüvegek, mert utcai szemüvegeknél néha a keret minősége is jó, nem csak a lencséjé, főleg ha fémet veszel. Merrys-nél is szétnézhettek, kínai best buy topikban szeretik, de nekem eltörött az egyetlen Merrys-em keretje, így én többet nem veszek tőlük szemüveget.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ixion77 #267926 üzenetére
Én azért ellenálltam, nehogy már jutalékot kapjon utánam is, és a másikból rendeltem ...mely szerinte xar. ...hamarosan kiderül. 😎
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Dark Archon #268007 üzenetére
Ma is tekertem, a 15 fok nem esett jól
Majd egyik nap, mikor elhatározom, hogy nem időt akarok tekerni, hanem állítgatni a kecskét, akkor.
Majd... egyszer ... (de ezek után tuti kipróbálom)Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Fall-N
veterán
Próbáld meg, hogy csak a középső lánctányért használod, ha beválik és bonthatóak a lánctányérok, akkor át tudsz váltani 1x9-re vagy ha kell a 48-as, akkor 2x9-re (és csak a legkisebb 26-ost kell leszedni, igaz az első váltókar is cserés ha nem lehet állítani a 2/3 sebesség között.
Nekem már egyáltalán nem hiányzik a 48-as tányér a legkisebbet soha nem használtam.
-
addikt
válasz -=RelakS=- #268005 üzenetére
Na, és itt tévedtem én is. Azt hittem, ha előre tolom, akkor csökken a terhelés a karokon, de nem. De nem kell megvárnod a meleget, fogod, hátra tolod, aztán tavasszal majd meglepődsz
Tin: igen, én írtam a vállak leengedését, az is segített. S nem röhögök, volt olyan kesztyűm, ami akkor volt jó, ha nem volt rajtam. Rosszul gyűrődött, túl puha volt, vagy a franc tudja.
Vettem viszont nyárra Pearl Izumi kesztyűket, és az egész jó. Télre is muszáj kesztyűt húzni, bár vettem ilyen kormányzsákot is. A legközelebbi, amit ki fogok hajítani szerintem a crossról, az ergonómikus Ergon tenyértámaszos markolat. Más márka se jött be. Egyre inkább az a gyanúm, hogy pont ellentétes hatásúak nálam.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Dark Archon #268004 üzenetére
Nekem néha zsibbadt a jobb kézfejem/ujjaim még tavasszal és nyár elején. Akkoriban is írták ezt (szerintem pont te), így próbáltam leengedni a vállam, valamivel jobb is lett, de ettől függetlenül is előjött néha. Viszont július óta teljesen megszűnt. Tudod, hogy mi az egyetlen ami változott azóta? Nem hordok kesztyűt...
Ne röhögj ki, én is tudom, hogy remek gúnyolódási forrás ez, de ez egy olcsó Lidl-s zselés kesztyű volt, amit a "ha már úgyis fizetek szállítást a bringaállványra" miatt raktam be a kosárba, és bár a táblázat szerint a méretem, és kicsinek sem tűnik, szerintem ahogy támaszkodtam rá és húzódott, elnyomott valami ideget, amitől zsibbadt. Vagy nem tudom. És amúgy csak a jobb kezem zsibbadt, a másik nem. Azóta meg már nem.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Dark Archon #268004 üzenetére
Szóval emlékezzek vissza, hogy ha bejönnek megint a melegek, akkor toljam hátra a nyerget, és nézzem meg, hogy akkor milyen Úgyis szerintem koppra előre van tolva.
-
addikt
válasz -=RelakS=- #267997 üzenetére
Hát, nekem meg az autó kormányán is, meg a feleségem kényelmes, hajlított kormányos trekkingjén is. Röviden a lényeg, hogy máig nem tudom, mi a pontos probléma, fáradtság is közrejátszhat. Vagy a hülye irodai ülőmunka. Van, hogy asztalnál is kínlódom.
A bikefites meg azt mondta, hogy ha túl előre van tolva a nyereg - ergo közel a kormány - többlet súly nehezedik a kézfejre. Cseréltem már számtalan kormányt, stucnit, markolatot. Van, amikor tök jó, van, amikor 10 perc után zsibbadnak a kézfejeim.
Szerintem ez már az öregséggel jár Nyak- vállizmok már nem a régiek.
Azt' amiért nem lesz már aktuális nekem, legalábbis remélem, mert lecserélem a cross bringám egy országútira. Kipróbáltam a nyáron ugyanis pár koskormányost, és maga a fogás olyan, hogy kényelmesebb, kevésbé zsibbadt a kezem. Aztán lehet, hogy ez is csak egy akkori állapot volt. Mindenesetre egy outin több a fogási lehetőség.
-
Tin
veterán
válasz fulton #267994 üzenetére
fulton, piros bringa amit linkeltem? Méret, felszereltség stimmel, osztrákba 38€ a szállítás, az relatíve közel is van kocsival, és onnan gariztatni sokkal egyszerűbb is (csak a határon kell átvinned feladni). Szerintem az osztrákokat komolyabban is veszik gariztatásnál, szóval igazából bukni se buknál. Vagy a szín nem jön be? Szerintem annyira nem rossz.
-
Tin
veterán
válasz Fall-N #267998 üzenetére
Nekem Alivio M3100 van, és mostanában érzem kicsit, hogy valahogy nem az igazi ez a 3x9. Nem tudom jól megfogalmazni, és összehasonlítási alapom sincs, csak néha azt érzem, hogy macerás ennyit váltogatni, vagyis főleg az első váltóval van bajom. Erősödtem már azért, és sokszor a közepes és a nagy tányér határán kolbászolok, és lehet, hogy egyszerűen rosszul használom a váltót. Elöl 48-36-26, a hátsó sor 11-34.
Síkon (+-3%) a középső, 36-os tányért használom, általában a 15-ös hátsóval. Kisebb lejtőn egész a 11-esig elmegyek hátul, kisebb emelkedőn meg a 20-asig, esetleg a 23-asig is, ha nagyon ki vagyok dögölve. De amint jön egy közepes lejtő, ez már kevés, akkor fel kell raknom 48-as tányérra, aztán a végén vissza a 36-ra, és ott beállni a megfelelő fokozatra megint. A 26-os tányért igazából csak nagyobb mászásokra használom, vagyis általában elég ritkán.
Ilyenkor mit szokás csinálni? "Költözzek át" a 48-as tányérra, és használjam azon a 11-30-as hátsó tartományt, és akkor csak a 3% feletti emelkedőkhöz használjam a középsőt? Azért indultam a középsőről, mert azzal nem igazán tudok keresztbe váltani, de egyre többször kell elöl is váltogatnom, ez meg kényelmetlen. A 48-ról meddig lehet használni a hátsó sort? Mert egyelőre még a 30-as (utolsó előtti) is kellene, de az már eléggé keresztbe van.
-
ZolkoW
őstag
Jjeahh! Alis tipped van utcai (női) fotokromatikus szemüvegre?
A bringásak nemigen jönnek be a nőmnek, ki érti ezt..
nem szereti, ami ennyire görbeBasszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest