- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
holodp
aktív tag
válasz
vallas
üzenetére
Köszi!
Már a 3 tányérosat megvettem, szóval az adott.
A váltókarral meg az a problémám, hogy a mostani össze van integrálva a fékkarral is, és fogalmam sincs, hogy ez éppen melyik technológia (mivel 20 éves, gondolom nem ez a Shimano I Spec EV). És akkor már cserélni kellene a féket is, de akkor meg már tárcsaféket akarnék, amihez kéne új agy is, meg nyereg is, meg akkor át kell fűzetni a kereket, és ez egy végtelen hurok.
Idővel szeretném azt is, de még nem most, nem egyszerre mindent. 
És egyébként a váltónál mire kell még figyelnem? Milyen adatokra? Gondolom a láncvonal fontos, de például a hátsó fogaskerekek száma is, vagy az nagyjából mindegy? Most 8 sebességes hátul, aminél 9-es írnak, az még mehet? -
vallas
őstag
válasz
holodp
üzenetére
Valószínűleg jó a lehet régi is, de inkább vegyél hozzá valót, nem egy nagy tétel 5-10 ezer pénz körül lehet... és akkor tuti nincs gond
figyelj arra, hogy a bilincs méret jó legyen, vagy lehessen adapterezni...de amúgy ha nem laksz durva terepen, akkor lehet elől az egy tányéros rendszer is megoldás lehet...
-
vallas
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Ha most télen megveszed a Di2-s szettet, és elhozod Magyarba, átszerelem neked...
Ha kell segítek, hogy milyet vegyél...
-
holodp
aktív tag
Üdv!
A 20 éves bringámat kicsit felújítanám, és munkába járáshoz használnám (napi 10 km), szóval nem kellenek durva megterhelést elbíró alkatrészek.
Az első hajtómű már szar volt, úgyhogy azt cserélném integrált tengelyesre. Már megvettem a középcsapágyat is, meg a hajtóművet is, csak közben ébredtem rá, hogy az eredeti első váltó még középcsapágy rögzítésű. Nem szeretnék ezzel pöcsölni, úgyhogy ezt is cserélném egy bilincsesre, ráadásul az új lánctányér legnagyobb tányérján 2 foggal több van, mint a régin, szóval gondolom nem is lenne jó a régi váltó.
Kérdésem, hogy ha új váltót veszek, akkor ahhoz új váltókar is kelleni fog, vagy ott maradhatok a réginél?
Új váltó vásárlásánál mire kell figyelni? Elég a láncvonalra, vagy az sem mindegy, hogy hátul hány sebességes?
Köszi előre is! -
vallas
őstag
Megrendeltem, hogy nektek ne kelljen....
Ez lesz a téli bringa projekt, remélem télig el is készül...
3x10 -s 105-s szett lesz vagy 2x , mechanikus tárcsafékkel , ezekhez kell majd valami felfogató adapter szerintem...
A cube átütős kerekeit használom fel, az elsőbe kell egy átalakító az sima liba, a hátsót lehet át kell majd fűzetni,ha nem lehet kupakolni, de van szerintem hozzá való gyors száras tárcsafékes agyam...
A tubelessként nem igazán működő 38-s challage gravel grinder lesz a gumi belsővel...
Még sárvédő kell rá, valami SKS -t nézek majd rá, ha összeáll a gép
Kormány, nyereg, bandázs ...valami elfekvő lesz ami otthon van... -
FeRRaR1
őstag
válasz
MC Pite
üzenetére
Nekem is nehéz volt de ez nálad is működhet hogy a gipszkarton mögötti fába csavarod a léceket + kampót. Nálam is hasonlóak voltak a hely adottságai.
Majd annyit fejlesztek még hogy valami vékony szivacsot, fal színével egyezőt teszek a pedál és kormányhoz, hogy ne kelljen ennyire óvatoskodnom fel/le rakásnál. Jelenleg hónapokkal késöbb se látszik rajtuk semmi. Ráteszem a gumit először úgy hogy eltartom a bicajt kicsit majd lassan ráengedem a falra. Lehellet finoman, ezért lesz valami szivacs réteg...

Üléscsövön lévő tökéletesen megtartja, sőt csak az tartja igazából. A másik lazább, csak biztonsági okokból raktam kettőt.
-
-
MC Pite
veterán
válasz
dom1n0
üzenetére
Ok33 mm terepgumi
faxságkényszer szerintem
.
38-42 szinte sima gumi is jó szinte mindenütt sár kivételével.
Contact Speed, G One Speed amulyen ballonosba befér, tökmjók aszfalton, és köves, kicsit sziklás, földutas, murvás utakon tök jól elvagyok vele (hétvégén is egy 10. helyet csíptem el murván egy szegmensen vele lefelé) kicsit sáros helyeken is.Hidd el, füves helyre nem kell bütyök, vizesen se nagy (ahova igen, az meredek is és inkább monti vagy legalábbis 2" széles gumi kell).

Szerk:
Papíron 35mm, vagy mérted? Nálam 35mm hivatlosan a max a Fastroad SL2-nél, de 'lötyög' benne a 37-es (nem saját kerék ezért nincs középen, vázban még több a hely)
[Kép] -
FeRRaR1
őstag
válasz
Matska
üzenetére
Nyugodtan, azért tettem be. Az online található megoldásokat hiába böngésztem órákig, egyik sem volt teljesen megfelelő. Alacsony belmagasság, sok bringa, nem akarom a garázs használhatóságát beáldozni, se semmimet beverni.
Kormány + pedálhoz lehet valamit tenni / falra ragasztani valami vékony szivacs darabot esetleg, de én csak eltartom amég rámegy a gumi pók, aztán finoman a falra engedem. Egy is nagyon erősen tartja, le rángatni nem lehet. Viszont a kocsi miatt, meg mert más is jár erre azért rádupláztam. Kb 30 másodperc fel vagy le venni ami elég baráti.
Szóval ha mindent össze kombinálok ez lett a legjobb megoldás. Kampóra is fel tudtam csimpaszkodni, vagy a fára rá állni hogy teszteljem és bika.
Próbáld oda kézzel a falra, teszteld, lődd be a magasságot és rendben lesz nálad is szerintem.
-
Matska
senior tag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Lopom az ötletet, a falra rögzítést illetően.
Tavaly építettük újjá a második garázst, akkor még nem bicikliztem (vagyis akkor még mindegy volt, hogy hol parkol, csak fedett helyen legyen az akkori tanyabájk). Mostmár az a helyzet, hogy 2 méterrel szélesebbre csináltatnám
-
FeRRaR1
őstag
válasz
zsocy
üzenetére
Jajj, csomó mindenről nem számoltam be. Teljes garázst át rendeztem, több ötletet végig nyálazva építettem kettő kombinációjából új tároló rendszert.
Teljesen nyitható mind a 4 kocsi ajtó és semmkdet nem vered be sehova. Másik falon is van kettő.Sokat tekertem útóbbi hónapokban és jöttek volna a nagyobb ugratók. Mármint számomra.
Bicaj bolt ahova járok / jóba vagyok a tulajjal, ő építette bekem a Hope Pro 4 + DT Swiss kerekeket... Mondta hogy látja hogy fejlődni akarok, de a Treknek itt a vége. El fogom törni a villát. Meg úgy is akartam egy full sus-t építeni, csak talátam egy alig használtat. 6400 font az új ára + upgradek. (Töredékéért vettem) lletve patriot lettem, Angol márkát akartam Orange vagy Hope. Utóbbi túl drága lett volna, előbbiből meg felkerült a tökéletes, upgradelt, alighsznált garos eladôba úgy hogy lecsaptam rá.
Eszméletlen de alig nehezebb a Trek-nél pedig 3 teló van benne 1 helyett, hohetetlen jónak érződik vele menni, szerelem volt első tekerésre. Az már csak hab a tortán hogy a bolt tulajdonos Hope és Orange hivatalos értékesítő is, és tavaly már majdnem építkeztem erre a vázra...
Sokminden történt, meg van pár nagyobb tervem még majd beszámolok ha nem felejtem el.
(Full 29", látószög csal, meg XL váz)
ReFleXx
Meglepően jó váz, én se ismertem a márkát de tavaly már majdnem vettem egy csak vázat, most sikerült levadászni egy álom jót.
Nyílván ki van találva rendesen és van védelem ahol kell.
-
Ringman
félisten
válasz
dom1n0
üzenetére
maxxis gumik felejtősek dylan johnson szerint, mert gravelben nagyon lassúak.
ez meg cx gumi, van hely a sárnak is mellette? ha nem akkor felesleges ez a bütykös külső.
gravel ott tart amúgy, hogy min. 40-es, de inkább 45-ös legyen a külső (ha haladni is akarsz, akkor 2,2"-es conti race king
), a 33-as méret az outi
32-es külső -> szar komfort, a gp5000-essel mentem párszor földúton, szétráz ha nem engeded le. (3 bar alá kéne belőni, bár súlyfüggő).
-
dom1n0
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
33 maradhat? [link]
Én ezzel a gumival szemezek, felrakni a gyári fulcrum kerékszettre megnézni ezt a grevöl dilemmát
-
fulton
addikt
válasz
(ex)Cat
üzenetére
A Trek-nek van pl WaveCel technológiás sisakjuk, méhsejt rács szerkezettel.., azon nem fog átjutni. (kicsit nehezek, azt hiszem ilyen 350 gr körüliek talán)
Én is úgy gondolom, ha valakinek dús a haja, és ott a háló akkor az egy védőréteget ad, de ha kopasz fejbőrt éri a háló (elől homlok, vagy aki kopasz), és hiába a fejkendő, akkor meg tud szúrni, hacsak a háló nem úgy helyezkedik el, hogy azért van egy pár mm táv a fejtől.
Láttam már 1-2 bejegyzést máshol, akik csúnyán jártak ilyen nyílásba berepült darázzsal.hmm valószínűleg azért nem tesznek a road sisakokba, mert rontaná a szellőzés hatékonyságát
#308067parandroid: Nekem is repült be fülbe, de ki is jutott csípés nélkül. Mez nyaki részre szintén, az mire odanyúltam már szúrt, satu...összenyomkodtam ahol értem, aztán láttam kihullani a mezből. Mez alá (és nekem nincs lehúzva cipzár! csak picit laza az egyik mezem ott(is)..)...vagy 2 szer berepült mellkashoz.
-
avl
senior tag
válasz
fulton
üzenetére
mezbe igen, nem teljesen lehúzott zipzárral, így be is szorult*
csatáztam vele, ö szúrt párat a bordak-szívem táján, aztán elmenekült, jó pár napig látszott, kicsit erzékeny is volt, fájt
*: vagy fent érdemes hagyni a zipzárat, vagy teljesen lehúzni
a héten rengeteg szárnyashangyacsapatba (egybe kell írni, nem ?) mentem bele, vagy 15-20-ba is, es mindegyik utan volt vagy 40 db rajtam (csukott száj, látszott, hogy ott "lebegnek", de nem lehetett mást csinálni, mint belemenni)
-
ReFleXx
addikt
Most jutottam el oda, hogy rendelek egy ilyen kis alis zsebkompresszort.
Van itt ezekkel tapasztalat? Valaki atnyalazta mar melyiket eri meg ezekbol rendelni? Van több féle is ezekbol.
-
6030D
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nekem az erdei kalandjaim során az a tapasztalatom, hogy a háló nélküli sisakból előbb szabadul ki. Ez ugye nem úgy működik, mint a szúnyogháló, hanem becsapódik a sebességkülönbség miatt, és valahova beakad a lába, csápja, szárnya. Ha nincs háló, előbb menekül. A háló arra kell, hogy egyformán lapítsa le a hajad.
-
MPowerPH
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Most emlekeztettetek arra, hogy a tervezett "digitalis csomag" megvasarlasan kivul kellene vennem outis sisakot, lehetoleg haloval.
-
parandroid
félisten
válasz
fulton
üzenetére
Sisakba nem, mert van rovarhálóm. A fülembe már belerepült, az meg is csípte belülről. Nem finom. Lelassítottam, hogy lesz-e allergiás reakció, meg előkészítettem a telefont (!mert mindig nálam van!), hogy tudjam azonnal a 112-t hívni, de mentem tovább, pláne, mert éppen másztam. Fájt, mint a kurvaélet, még vagy 2 hétig, mire elmúlt.
p -
fulton
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Sokkal lehetett találkozni most nyáron, ha koppanást hallottam a sisakról mindig megálltam megnézni nem e repült be, azok lehettek hangról ítélve..., többnyire lepattantak róla, de 2 szer találtam 1 méh és 1 darázs a szellőzőben. Szerencsére nem csíptek meg. de mindig van sapka és háló is a jelenlegi sisakomban. érdekelt másoknál mi a helyzet.
-
Ringman
félisten
~1100 eurós karbon szett, nyeregcső (sajnos egyedi) is az árban:
BMC ROADMACHINE - Carbon Frame Set - 2023 - carbon / metallic grey
-
lsebestyen
addikt
Na volt ma már gravel téma? Ha nem lenne dolgom hétvégén, eskü elmennék az országútimmal a gravel országos bajnokságra, szerintem egy mintásabb 32mm-es külsővel simán hozható. Eső miatt új pálya kiírás van, kicsit murvás, de inkább aszfalt. 🤭
-
MPowerPH
félisten
válasz
fulton
üzenetére
Igen, de kendot hasznalok nyaron, az tobbek kozott ettol is ved. (na meg a sok mini bogartol, ami teleszorja a fejedet)
Btw, onnan tudtam, hogy ereztem a koppanast, es utana a matatast. Addig kotorasztam, amig a sisakkal el nem nyomtam a fejemen. Hazaerve pottyant ki a maradeka.
Engem anno a Mecsekben tamadott meg tenyer meretu szarvasbogar. Nah, az viszont jol megkostolt.
-
fulton
addikt
Volt már olyan hogy darázs repült/keveredett menet közben a sisak nyílásotokba?
csípett? -
ParadoxH
aktív tag
Szerencsére én a szilágyságban lakom. Itt medve akkor volt utoljára amikor a tévében még műsoron volt a TV Maci
Nektek van valami praktikus tárolótok ahol a paprikasprayt és a sokkolót tároljátok. Talán a kormánynál vagy az ülés alatt lenne a legelérhetőbb helyen.Lehet hogy fogok tervezni egy 3D modellt rá márka alapján és felteszem ide, amit 3D nyomtatón ki lehet nyomtatni.
-
zsocy
őstag
-
stickermajom
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A menő fizikatanárok ezt fogják mutogatni a következő években.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ParadoxH
üzenetére
KO FOG, vadászboltokban is van, lényeg, hogy ez jó minőség és szórt. Ha nem az ország szélén tekersz, hanem beljebb, akkor viszont erősen ajánlom a medve sprayt, egy 150 vagy 225ml még elfér a mezzsebben és kutyák ellen is jó. A spray használatát legtöbb esetben meg lehet előzni TW-801 sokkolóval, pici, hangos és a hangjától a pásztorkutyák 90%-a összef*ssa magát, ha használod, közel sem jönnek, mert azt hiszik te vagy a főnök a dombon
. -
FeRRaR1
őstag
Tegnap upgradeltem a Trek-et.
Orange Stage Evo Factory 29"
-
Sleek
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Nekem azért jutott ma egy halvány csík . Most teszteltem
-
ParadoxH
aktív tag
Sziasztok! Juhászkutya falka ellen milyen paprikasray-t javasoltok ami kipróbált és biztos használ? Románia végtelen dobozatain sajnos elég gyakoriak. A tegnap is összefutottunk a 30km-es erdei terepbringázásunk után egy 4-5 tagú fogadóbizottsággal. Szerencsére nem lett baj.
-
Ringman
félisten
Wilier Adlar Shimano GRX 1x12 Graff 2024
800e-ért ez nem néz ki rosszul (karbon gravel) - mondjuk a kormánycspágyon való kábelvezetést továbbra is felesleges nyűgnek érzem
-
ZolkoW
őstag
-
Ringman
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
hasonló volt nekem is pár hete, gyors felépülést.
-
Sleek
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igen amúgy az az érdekes ,hogy ősszel kap el meg egyszer tavasszal. Mondjuk kollégáim is simán az arcba nyomatják a köhögést meg a cigi füstölést. Ha betegek sem maradnak otthon mert hát... mit szól a góré.. Én meg úgy vagyok vele tanultam abból ,hogy lábon kihordtam egy tüdőgyuszit a doki meg mondta , fura heges a tüdőm egy része. Mondjuk ez covid után volt , úgyhogy lehet annak a mellékterméke. De most adok a szervezetnek egy vitamin bombát. Vagy a menyecskével kalapkúrát
-
-
parandroid
félisten
válasz
Sleek
üzenetére
I feel you. Szombaton meg örültem, hogy egész lazán ment a futás a 27 fokban, vasárnap úgy ébredtem, hogy alig bírtam felkelni. Covid teszt negatív, de minden tünete megvan. Három napot itthon maradtam, de tegnap már voltam olyan jól, hogy bementem dolgozni. Sportra viszont nincs erőm a folyamatos tompa fejfájás, a takonnyal teli pofa, meg a kaparó torok mellett. Közben csodaszép 15-16 fokok vannak nappal, ideális futós idő… Jó, hajnalban a 7 fokok kicsit mellbevágóak, szerencsére eszemben sincs bicajjal munkába menni.
p
-
Fall-N
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
+1
Én sem szedek semmit, csak fehérje turmixot iszok, pedig kondizok is. Eddig nem maradtam el semmiben, sőt.dom1n0: Már aki.
Engem sosem vonzott, hogy bármi vackot toljak. Minek ha nem versenyre készül az ember? Na meg folyamatosan kell tolni, hogy ne essen össze az ember. Különben nem ér semmit. -
Fall-N
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az az igazság, hogy az SLX családot nem tudom hová tenni. Olcsóbb az XT-nél, de ma már nem sokkal marad el az XT-től. Pár alkatrésznél, azért jobb az XT (pl. váltókar). Így nem tudom mi szükség van a Deore és az XT közé. Az SLX 7100 is messze bestbuy, mert szinte XT8100-at kap az ember.
-
Fall-N
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
&Napfénysüti: Igen, az nem a legjobb, hogy kicsi a kijelző, viszont a gombos komputereknél nagyon nem mindegy a gombok minősége. Ezért is vetettem el a iGPSPORT BSC300-ast, mert kicsi a kijelzője az érintéshez. A Brytonnál például nagyon kemény a nyomáspont, főleg a hátlapon lévő kis kerek gomboké szörnyű. Az alsóké szódával elmegy, azt kell mondjuk menet közben használni. Azokkal az (volt, mert tönkrement) a baj, hogy kis úton járnak a gombok és kevésbé állnak ki a síkból. Ezen a téren gondolom a Garminok jobbak.
-
mauimagic
senior tag
válasz
zsocy
üzenetére
Nekem pirosban volt a '80-as évek végefelé, azt se tudom volt e rajta első fék, mert mindenhol mindig kontrával farolva kellett megállni, kanyarodni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Apám le is baszott, hogy miért kopik szövetig a hátsó gumi állandóan
BTW gratulálok, látszik hogy sok meló van benne!
Szerk.: b@szki most kezd derengeni...az első fék gyárilag valami szar volt volt, ami az első gumira fogott rá felülről...
Priceless -
zsocy
őstag
A sok kokszos hozzászólás közben hadd mutassak valami mást
Elkészült (nagyjából) a retromod Camping bringám, bár egy kicsit még mindig kattog a sárvédő felől és kicsit még mindig kotyog a kormánycsapágy. Állítólag ez még újan is ilyen sz@r volt, ha esetleg volt valakinek régen az megerősíthetné vagy cáfolhatná.
A váz szinterezve lett, új felnik, gumik, az ékes hajtás monóra cserélve, új lánckerekek, új lánc, új csapágyak, ledes lámpák, patkófék upgrade, pedál... Csak a króm alkatrészek eredetiek még, ettől kicsit patinás is lett. Mehet is az OT vizsgára

Szerintem vízpartra kell a Camping, és így már stílusosan járhatok a kocsmába is

Ilyen volt amikor kaptam :
És ilyen lett :

Tudom nem egy AXS-el szerelt gravel, de ezen is tök jól lehet hipszterkedni, és legalább én jól szórakoztam a felújítás alatt. Kap még egy lakkozott fa rekeszt a csomagtartóra, abban elfér majd az avokádós bagett és a vörösbor a bajuszwax mellé, és kész is leszek tényleg.
-
dom1n0
őstag
válasz
6030D
üzenetére
Igen, szerintem is.
egy “bibi” van reszemrol ezzel, hogy azert a magnezium potlas egy kevesbe vitatott dolog mar, ezek korul azert sok kerdojel van meg, mar az adagolasnal is.
De igazabol ki kell probalni, aztan hamar kiderul a helyzet, szerintem ez is nagyon egyenfuggo lehet.
-
6030D
addikt
válasz
dom1n0
üzenetére
Nekem a cikkből az jön le, hogy ez kb olyan megoldás lehet, mint a Mg, a vádligörcsre. Amire valaki azt mondja, hogy persze nem használ. Velük szívesen írok egy megállapodást, hogy nem fogom szedni, és ha elkezd görcsölni hajnalban a vádlim, akkor beleszúrhatok egy konyhakést az ő vádlijába is, hogy meglegyen az érzés. Mert ha szedem, akkor meg nincs ilyen.
Ugyanígy van nem kevés ismerős, akinek fokozatos terhelés után elkezd görcsölni tekerés közben a vádlija vagy a combja. Ha egy ilyen egyszerű dolog megoldja (intenzív hegyi tekeréskor egy kanállal a kulacsba), akkor szerintem már megérte. -
Ringman
félisten
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Sleek
üzenetére
Fertőzés mely ott lappanghatott benned egy ideje és most ezzel a hősokkgyengített immunrendszereddel esélyt kapott átbillenni a tünetes szintre. Aztán meglehet ez lesz a szerencséd is egyben mert már még tél előtt átesel az idei immunizáláson.

mauimagic...+1, nálam a koxolás kimerül abban, hogy körönként beledobok egy ilyen tablettát (télen 0,5 vízbe, ha ugye nem tejet viszek
, nyáron meg az első 1L) vízbe a csipetnyi só és citrom mellé. -
mauimagic
senior tag
Durva, hogy hobbi szinten ennyire el vannak terjedve ezek az anyagok, táplálékkiegészítők...
Főleg egy olyan országban, ahol ezekre semmilyen ellenőrzés, gyártói kötelezettség nincs, illetve a piacvezető már a nevében is hazudik (bályotek USA
)
Szal itt vagy mindenki bátor, vagy táplálkozástudományi PhD van a mezzsebben...
Részemről nem szedek semmi szart, legalább van mire fogni a teljesítmény hiányát..
-
dom1n0
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Beta-alaninra sokan irtak, hogy amennyi mar hatasos, fura arcbizsergest okoz sokaknak, tavaly hirtelen felindulasbol rendeltem, aztan amig megjott utanaolvastam jobban, azota se bontottam ki
A ketone inkabb ami utosnek tunik szamomra, de ott azert latvanyos, hogy sok csapat szerint mar legalis doppingnak szamit, van egy peticio vagymi, es osszealltak ellene csapatok…
Mondjuk nekem eleve nagy tempon eleg szar a hasam, igy orulok ha a normal iso + gel kombo nem okoz gondot 🫢on : Van egy uj kamera elvileg NHH-n: [link]
-
Ringman
félisten
válasz
dom1n0
üzenetére
kreatin kb mindenkinek jó (kivéve, akinek nem használ
, mert van olyan is), sporttól függetlenül; beta-alanin jó lehet megfelelő edzéstervvel.de ja, nem az átlagembernek kell a szódabikarbóna, hanem:
1. konzisztens edzés/sima tekerés, kitartó munka
2. alvás
3. megfelelő étkezés (legalább a makrotápanyag legyen rendben) -
dom1n0
őstag
válasz
6030D
üzenetére
Off: En ugy vagyok az ilyen csekely javulast eredmenyezo, cserebe mellekhatasokat produkalhato cuccokkal, hogy nem er annyit szamomra, javulsz 1%-ot cserebe radjon egy szedules, vagy gorcs buksz 5%-ot.
Vannak egyebkent regota hasznalt ilyen cuccok, beta-alanin-t is toljak sokan, sprinterek kreatinoznak, sok csapatnal megy a ketone is, az o szintjukon ahol mar nyugvenyelosebb a fejlodes megint mas ha harom ilyennel mondjuk kapsz 3-5%-ot, meg ott vannak szakemberek is akik tudjak mi a jo adag.
Sleek: jobbulast
-
Sleek
senior tag
Srácok ezt nem hiszem el... Eddig vártam ,ne legyen az a dög meleg. Erre tegnap elkapott vmi gebula , alig van hangom meg beszakad a mellkasom stb.
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az egyéni érzékenységet kiveheted a képletből, mert valaki attól is bef*sna, ha a te módszereddel, tejet rakna a kulacsba.
Hobbi szinten azoknál lehet érdekes, aki ismeri a mászásnál jelentkező görcs fogalmát. Kérdés, hogy ezt mennyire lehet időzíteni (Királyréten megiszod, Csóványosi szuszogón nem görcsölsz be
). -
Speedy007
addikt
válasz
ZolkoW
üzenetére
és Hasaggymeg valóban a térfogatot szoktam keveselni mivel minnél több súlyt bír el a táska feltételezéseim szerintem annál nagyobb dolog fér el benne pl. kabát vagy egy "17-s laptop akár. "Sok apró kacattal" járok így fontos lenne a jól pakolhatóság. Bár az alig két hónapos Lidl-ben kapható túra táska is esik szét a varrás mentén. Az a bökkenő hogy jó áron erős hátizsákot nem lehet találni
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ReFleXx
üzenetére
Ugyanez itt is, én lemértem enyémet és 865 gr míg az r2 mérése szerint az SLX 7100 (ugyancsak 32-es tányérral) csak 645 gr, amit csak a kar üreges kialakításáért (hollowtech) tudok elképzelni.
...és úgy van, az XT már messze nem olyan értelmes súlycsökkentés, 20 gr 60 euróért. 
6030D...érdekes, ugyanakkor mire éppen írni akartam, hogy biztos ez sem lehet valami egészséges olvasom, hogy" még mindig lehetnek mellékhatásai a preparált szódabikarbónának, ami leginkább nem megfelelő adagolás vagy egyéni érzékenység miatt lép fel. Többen kibírhatatlan fejfájásról számoltak be, mások émelygésről és szédülésről, míg az amerikai akadályfutó, George Beamish azt mondta, hogy egy edzésen, miután bevitte a szódabikarbónát, félrebeszélt, dehidratáltnak és kimerültnek érezte magát."
Nem mugliknak való arra, hogy lásd mennyire javul amúgy is nevetséges teljesítményed, vagy éppen 48. légy a versenyen 55. helyett mert végül itt is tested túlhajszolásáról szól a történet. Izmaid sem véletlenül fájnak akkor amikor, családban szoktam mondani, hogy ha álmos, fáradt vagy ne azonnal a kávé (kóla, Red Bull stb.) után nyúlj hanem feküdj le.
stickermajom...ezt Einstein is megnézné feltéve a kérdést, hogy most akkor a vonaton, annak mozgásával ellentétes irányba kerékpározó mozog-e a peronról szemlélőnek a térben, vagy sem.
-
6030D
addikt
Az élsport legújabb csodaszere mindenki konyhájában ott van
Z2-re most nem jó, de márciustól sütögethettek. #csakafosnyél, néha szószerint -
MPowerPH
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Csak lesz egy jobb akcio igy az off season -ban. Tavaly is, igaz akkor 530 -akat nezegettem, de gyakran itthoni hasznalt ar alatt is lehetett talalni. Foleg Amazonon.
Nem surget most semmi, hidegben nem fogok tekerni, es piszkosul idohianyos vagyok most, max. 1 oram van sportra, es nem mindegyik nap. Ez igy sok dolgot behatarol, bringazni nem is nagyon van ertelme. Most is csak azert megyek, mert szeretnem kihasznalni az utolso melegebb napokat. Z2 igy kicsukva, alt. valtott tempoban megyek, sprintekkel. De 1 orara kb. szegyen bringara ulni.
Szoval ebbol futas lesz, abban ennyi idoraforditassal joval tobb van. -
jjeahh
nagyúr
-
stickermajom
addikt
Dawid Godziek a vonaton vótmá’? Az utóbbi időg talán legjobb videója.
-
parandroid
félisten
válasz
dom1n0
üzenetére
Meg kell várni, amíg pont azt a modellt árazzák le, amit kinéztél. Ha a 840 solar közelebb lesz a 300-hoz, mint a 400-hoz valami dealben, akkor én is behúzom. Vagy ha 300 alatt lesz sima 840. De az is lehet, hogy most már tényleg èrdemes megvárni a jövő év elejét, olyankor szokott jönni az új line up a 10-es után. Valszeg az is lenyomja az árakat, télen meg úgyse tekerünk…
p
-
parandroid
félisten
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Ne sajnáld, órára nem való az érintőkijelző. Komputeren meg hasznos. Mondjuk a 10xx kijelzője jóval nagyobb, mint az 5xx/8xx sorozaté, de szerintem a menüben navigálás fluidabb, intuitívabb a képernyőn. Még a régi 820-on is, amit próbáltam. Térkép mozgatásáról nem is beszélve, az gombokkal mindig szopás. Mondjuk elvileg az órámon is van térkép, de én ahhoz már öreg vagyok, olvasószemüveget meg nem fogok vinni futni.
p
-
ReFleXx
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Enyemen is FC-MT511 van a 32T es SLXre cserelnem ha cserelnem, az XT valami tizen par grammal konnyebb csak tole.
-
ReFleXx
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Érdekes itt a shimano számozás, mert az FC-5100 az 11 speed, FC-MT510 a 12 speed ami beleillik az M6100/M7100/M8100/M9100 lineupba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Medence topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Crimson Desert
- BestBuy topik
- Le Mans Ultimate
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- További aktív témák...
- Baofeng UV-5R Mini kézi amatőr rádió
- Philips Shaver Series 7000 (elektromos 3 fejű borotva)
- Potensic Atom 2 - standard kit. Bontatlan + 128GB Potensic microSD (A1 V30 U3).
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón szett - új állapot, garancia
- ELADÓ Radtel RT-920 (10W, CB sáv, RH) többsávos kézi amatőr adóvevő
- 27% - Samsung ViewFinity S7 S27D700EAU IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 5ms
- 5G LTE! Whitespotos, Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Apple Watch Space Black rozsdamentes acél szíj
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5460
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Idővel szeretném azt is, de még nem most, nem egyszerre mindent. 

.
...nem értem hogyan találnak meg mindenhol.

Priceless