- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs.zs.
veterán
válasz
vence #192694 üzenetére
Tökre félremagyarázod, mert nekem nincs kifejezett kedvencem, úgy mint Neked.
Egy csomó féle telefon van a családunkban, mi megveszünk mindenfélét, tartósan használjuk, és elmondom hogy jó vagy nem jó.
Eleinte jó volt, aztán nekünk fos lett a Redmi Note 10 Pro, és a Samsung Z-Flip 3 5G is, és ezek mentek is a háztól. Nem általánosítok, másoké ettől még lehet jó.Az iPhone 14 Pro 128GB ezek közül magasan a legjobb, nem használtam még jobbat, és nem tudok belekötni, de az árát ettől még eltúlzottnak tartom. (bevezetésekor 570.000 Ft volt, ekkor vettük mi is)
Samsung A54 8/128GB, 2023 tavaszi megjelenésekor 180-210.000 Ft volt, ekkor hoztam ki 173.000 Ft-ért Telekomtól a céges előfizumra, nagyon jó telefon, közel 2 éve folyamatos használatban, a vízállósága többszörösen tesztelve, kitűnő. Akkor annyi volt az ára, később meg ez is lecsökkent, na bumm. Mind így van.
Feleségemnek 2023 év végén Redmi Note 12S 4G, 8/256GB, ~70.000 Ft.
Ár/érték-aránya maximális, 1000 nit 90Hz Amoled, kicsi-könnyű, szereti. A méretei miatt is - nekem is nagyon bejön.Nothing Phone 2A 12/256GB 2024 nyár elején 135.000 Ft volt, ennyiért must-have!
Szuper-kitűnő, gyermek szereti, nekem nem tetszenek a pontokból kirakott betűi. Kifejezetten szarul olvasható (nekem). Ennyi.Ezek után vettem magamnak (a meglévő Redmi 9T és a Sony XA1 mellé)
103.400 Ft-ért 8/256GB Samsung A25 5G-t, amiről megintcsak azt mondom, tökéletesen megfelel arra, amire nekem kell. 1400 nit 120Hz amoled, 5000mAh akku, nekem 2 napot elmegy egy töltéssel,
de nekem kis kezem van, ez mint manapság minden, kurva nagy. Visszasírom a Sony-t.és akkor Te jössz itt azzal, hogy én Samsung-fan vagyok, és nem látok tovább az orromnál...
Haggyukmá'...[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Nézegetem egy ideje a telefonokat, igyekszem 6,3" alatt nézelődni és eddig a zenfone 8/9/10 és a pixel 8/8a közöt vacilláltam, mert kb csak ezek kaphatóak néha használtam itt aprón és ezeket adta ki a kimovil amikor állítgattam a preferenciákat. Bár egyik sem tökéletes, mert ha jacket szeretnék, akkor kiesnek a pixelek, ha hosszú támogatást, akkor kiesnek a zenfone-ok. Illetve szerintem nem olyan fontos nekem az e-sim, mert nem utazok eu-n kivül sokat, de akkor is mióta itt szóba jött, azóta mégis rákívántam
VISZONT, most kidobta az Xperiákat is, amiket eddig nem is figyeltem, vagy figyelmen kívül hagytam. Most tűnt fel, hogy tetszenek ezek is, ráadásul van jack, eSim, csak nem nagyon van róluk szó itt fórumon, ahogy rákerestem elég semmilyen kommentekben szerepel csak itt-ott.
A Sony Xperia 10 VI és a 5 IV-et néztem, hogy tetszene és használtam árban is beleférne. Anno volt valami céges samsungom ami szintén ilyen keskeny design volt és azt nagyon szerettem, ez is effélének tűnik.
Van ezekkel valami általános gond? Milyen a megítélése alap dolgokra? Semmiből nem kell kiemelkedő, viszont hosszú távon tervezek vele.
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
pompom89
csendes tag
Köszönöm mindenkinek, akkor csak én reagáltam túl
Van egy 100W-os töltőm, igaz nem gyári töltő, de egyenlőre megfelelMost pont nyugi van a munkahelyen, van idő ilyenekre
-
PuffyDog
aktív tag
válasz
pompom89 #192695 üzenetére
Szia.
Egyrészt ha most vetted még azért várj. Majd beáll az akksi néhány hét használat után.
Másrészt szerintem rendben.
A Mobilarena tesztből:A két Honor 200 jól demonstrálja, miért nem lehet a puszta telepadatból messzemenő következtetéseket vonni: amíg a drágábbik gyorsan feléli az 5200 mAh-s kapacitást, takarékosabb tesztalanyunkra töltésenként másfél-két nap használat és 5-7 képernyőóra jut, ami igazán hosszú. Nyilván sok játékkal és kinti fotózással ezt a mobilt is naponta fogjuk tölteni, de ez általános jelenség. Azért viszont kár, hogy bár a 100 wattos töltés támogatott, az csak a Honor egyéni szabványával van meg, és nincs adapter a dobozban. Saját 100 és 120 wattos USB-PD adapteremmel szűk egy óra volt a töltésidő, vezetékmentes opció nélkül.
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
pompom89
csendes tag
Sziasztok,
Végül a Honor 200 5G 12GB/512GB mellett döntöttem (+ Honor tab x8a ). Egész pofás, gyors erre nem tudok panaszkodni. Viszont ,ami egy kicsit aggaszt- az akkumulátor idő.Lehet ez a normális,csak én vártam többet tőle!?
- kb 1,5óra gps használat -10% az töltöttségből
- kicsivel több mint 1 óra zenehallgatás+ bluetooth megosztással kb. -20% a töltöttségből
- durván 4-4,5 óra csak játék(Last War) -60% a töltöttségbőlEzek normálisnak mondhatóak? Vagy van valami ,ami zabálná az akksit közbe?
Esetleg 4G vagy 5G-t használok jelent valamit ebbe?
Előre is köszönöm -
insyde5
aktív tag
válasz
tranceplanet #192683 üzenetére
a8 ?a25? ... én ülök fordítva a lovon akkor.
-
Bal0924
aktív tag
Köszönöm!
Mindkettőtöknek! -
Bal0924
aktív tag
A 14T Proban van Infraport és hol található?
Amióta kinéztem, keresek a neten képet vagy valami videót, hogy a telefonon merre található. -
vence
aktív tag
válasz
bigrob #192685 üzenetére
A nagyobb tok-boltokban, weboldalakon többfélét is találsz.
Amazon, ebay, kínai shopokban pedig elég nagy a választék és masszívabbak is akadnak jó áron.
De - ha autószerelő, akkor nem kell spórolni - szóval, azt veszel, amit csak gondolsz.
Egyébként pedig, a butatelefonok bírják legjobban a strapát !!! -
bigrob
őstag
válasz
vence #192679 üzenetére
Félek, hogy mennyire tudok majd valami bikább tokot találni egy motorolára, redmi note 9-én is egy összecsavarozott alu tok volt..
Autószerelő, de azokat a rugged kínai telókat nem szeretném erőltetni, most már talán jobban tud vigyázni a telefonjára.Redmi note 13 pro vagy a 4g-s redmi note 14 8/256-on gondolkoztam.
Nincs olyan előfizuja hogy legyen 5g, nem is tudom, hogy a közeljövőben érinteni fogja-e a régi csomagjával.
Esim sem izgatja.Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
tranceplanet
addikt
válasz
insyde5 #192682 üzenetére
Azt ugye vágod, hogy egy Xiaomi belépő "f*staligát hasonlítasz nem belépő Samsung telefonokhoz.
Próbálj ki egy közép vagy középkategória teteje telefont:
Poco X7 Pro ; Poco F7 Pro ... A többi kínai márkánál is 200 ropi körül nézelődj!" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
insyde5
aktív tag
válasz
salaud #192680 üzenetére
Kedvet kaptam egy stock droid kipróbálására.
. Igaz samsugosként nem nagyon tudom mire gondolsz amikor azt mondod, "mindennapos bugok a samsung droidon". S8, s20u, s21u, s22u, a8, a55, a25 s20fe telók fordultak meg a kezemben. igazából nem emlékszem mindennapos bugra. Talán szerencsés vagyok. Viszont a saomi redmi 100.000-es kategóriát az ablakon akartam kidobni (ha már a töredék áron említett egyik kínairól szóljak), mert 1xüen a kamera OFF lett. végül rájöttem BUGos lett az app, megoldottam. Utána nem lehetett elérni a telefont, ki-be kapcs, megoldotta, nem hallottak amikor beszéltem, azt is a ki-be kapcso oldotta meg. 2 honapja telefon elsötétült 2 év után, semmi nem reagált. szerviz=alaplaphibás. A fent említett samsung telefonok között jelenleg a háztartásomban van az s22u, az s20fe, és pót telefonnak az a8. 3 év , 4 év, 6 év. mind megy
. A többi a család szélesebb körében tanyázik. Lassan cserélnem kell a 22u-t, annyi a gondom, hogy mintha gyengülne az akku. De lehet, hogy csak akkut cseréltetek benne és maradok a samsungos.
-
salaud
aktív tag
válasz
jaeger99 #192677 üzenetére
A Samsung erősen módosított Android-ot használ, ami bizonyos szempontból előnyös, sokan szeretik, ellenben sokszor ezzel hibákat is okoz. Általában stock droidhoz hasonló működésű telefonokat használok, még a Samsung árának töredékébe kerülő kínai márkákkal sem tapasztaltam olyan bug-okat amik Samsungokkal mindennaposak voltak ugyanakkor.
Összegezve: A Samsungokkal szerzett tapasztalat alapján kijelenteni hogy az Android szar, finoman szólva is téves következtetés.A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
vence
aktív tag
válasz
bigrob #192675 üzenetére
Szia!
Ebben a kategóriában még jóval olcsóbban is találsz gyorsabb, illetve - gondolom - több memóriával (8 - 256 GB) szerelt készülékeket.Itt egy összehasonlítás, két szóbajöhető, bevált és népszerű típussal:
Compare Motorola Moto G54 Power vs. Xiaomi Redmi Note 9 vs. Motorola Moto G84 - GSMArena.comA moto G54 Power az eMAG-on szokott lenni akcióban 55-61 eFt-ért.
A moto G84 5G - 80 eFt az Alza-nál, ez Snapdragon 695 SoC-pel van.
De ez is elérhető kb. 10 eFt -tal olcsóbban, megbízható és kényelmes (UPS-futár házhoz viszi a jelzett áron) EU- forrásból.
Segítek, ha spórolni szeretnél, egyébként >>> [ gomibo ]A moto G54 utódja is bőven beleférne a keretbe (pl. fenti forrásból),
de a hosszabb frissítésen kívül más nem szól mellette!
Minden ajánlott típus már 5G-t is támogat,
a G54/55 -ösek pedig már eSIM-eket is.
Jó válogatást!Ui.
De a jelzett árba, esetleg egy 4G/LTE- hálózatképes
böngészésre kényelmesebb tablet is beleférne ...[ Szerkesztve ]
-
jaeger99
csendes újonc
válasz
PuffyDog #192639 üzenetére
Évek óta Android üsse vagyok de hébe-hóba volt Iphoneom. Újonnan sosem vennék almás terméket, de használtan,megfizetett és egy akksi cserebel barátibb az op.rendszer, nem lassul mint egy Android. Valamennyi műszaki erzekem van, többedik Samsungom és az A51 széria óta nekem csalódás ez a család. Gondoltam teszek egy utolsó próbát, kár volt. Csak a netet használom, de az akksi kb kuka annyira képes merülni plusz az internetet nem is érzékeli rendesen. (Nem dobálom, csak chatet olvasok. Nem játszom rajta semmit.)
-
Tamás1966
tag
válasz
bigrob #192675 üzenetére
A most megjelenő új redmiknek a legalja úgy tudom 100 ezer körül van, és ezek egész jól sikerültek
Átlag felhasználónak bőven jó, és évekig kapja a frissítést. Szerintem ez sem rossz:
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G (2024)
110 ezer körül látom.
Lehet most mazsolázgatni a Xiaomi házatáján. -
bigrob
őstag
Sziasztok!
Fateromnak haldoklik a redmi note 9 és kellene neki egy új telefon.
Semmi extra igény, ne kelljen naponta tölteni, viber, facebook menjen.
Árra első körben 80-100-at lőnék be.
Maradjunk redmi vonalon vagy van más alternatíva mondjuk snapdragon procival?Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
turho
addikt
válasz
cs.zs. #192666 üzenetére
Ha mindenen normálisan működne az AOD....illetve volt abban valami lebilincselően egyszerű, hogy elég volt a mobilom élére rápillantanom, villog vagy sem.
Neked lehet hogy jobb, nekem nem. Ez ízlés és praktikum dolga. (Úgyse tudok beleszólni a gyártók buz.ságaiba...).Régen Sonym volt,.ott volt multicolor led, a színéből tudtam, messenger vagy viber...
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
cs.zs.
veterán
-
vence
aktív tag
válasz
Jack72 #192659 üzenetére
Köszönjük!
ad/
8. Nem a kártyád volt/van úgy beállítva, hogy
- - "nincs zárolva" - azaz nem kér PIN-t ??
Ha szeretnéd, a "További biztonsági beállítások"
>> és "A SIM-kártya zárolása" alatt
beállíthatod, hogy kérje.
Ez And. verzióként is változhat, legegyszerűbb a Beállítások keresőjével a SIM -re keresni és ott lesz valahol.
9. Sok trükk van -
a moto-s dolgokról az Edge 40 topikjában - - - [link]
vagy a moto G54 Power topikban érdemes kérdezni - [link]10. Nem állítólag, hanem előbb, v. utóbb ...
A Béta-teszt már több országban is a második fázisban van,
Szóval, ha nem jön közbe valami ... "coming soon"
>> Utolsó hivatalos infoi: #901 -
Jack72
aktív tag
Milyen okostelefont vettem?
Nos, az itteni ajánlásra egy Moto G54 PE készülék lett a befutó. Pár mondatban leírnám az eddigi tapasztalataimat, hátha valakit érdekel és esetleg tudok segíteni a döntésben.
Egy Redmi Note 9-et cseréltem le, ez a viszonyítási alap.
1. Panda glass gorilla glass helyett. Nem nagy különbség de az utóbbi valamelyest erősebb.
2. Kisebb képernyő de ez nem hátrány.
3. Gyorstöltő az tényleg gyors. Nem kell órákat várni.
4. Valóban erős és hosszantartó akksi.
5. Meglepően jó fényképek, főleg az éjszakaiak a redmi note 9-hez képest.
6. Nekem bőven elegendő az IPS képernyő. Szép és tiszta.
7. A GPS jelet stabilan veszi, az eddigi pár túra során nem tapasztaltam jel eldobást. Strava miatt fontos.
8. A SIM kártya behelyezése után nem kért pin kódot.
9. Az ébresztőórát nem tudod kinyomni, ezért annak a widget alkalmazását ki kell tenni a képernyőre, így egyből sikerült kinyomni.
10. Állítólag megkapja a 15-ös androidot.You're a disease and I'm the cure
-
vence
aktív tag
válasz
mexel #192652 üzenetére
Azért a Honor telefonok nem a legolcsóbbak közé számítanak,
gondolom a használt kínálat sem túl acélos.Az ujjlenyomatolvasó miatt pedig nálad eleve csak AMO-s teló jöhet szóba ...
Szóval ennyiért - de nem is árultad el, hogy mennyi lenne az annyi ?? !! - nem nagyon lehet válogatni!
Én megnézném a szolgáltatóknál a kifutó típusokat, azokat néha elég szépen leárazzák.
Esetleg valami eMAG vagy más akció ...
+ + +
Az általad közben beírt áron csak bűn lassú belépő telót adnak AMOLED-del! - még olyant sem nagyon.
Van a Redmi-nél gyorsabb tel. ebben az árban is,
8-256 GB, de csak IPS kijelzóvel és, ami ebből adódik.
- - -De a sejthető árban csak IPS-es telók vannak, oldalsó olvasóval.
Az értesítő LED-et meg sajnos elfelejthetjük, max valami régebbi használt, de ott meg a frissítés rég kifutott.Tényleg, valakinek megvan, hogy melyik telón volt utoljára ért-LED ??
Talán valamelyik ASUS/ Zenfone ...
persze a ROG-ok RGB-jét kivéve.[ Szerkesztve ]
-
salaud
aktív tag
A Motorola telefonomban a bekapcsoló gombban van a leolvasó, kézre eső, jól működik, kedvelem. Ahogy megfogom a telefont, azzal a mozdulattal old is fel, nem kell egy plusz érintés. Fenébe már, megint ide offoltam!
[ Szerkesztve ]
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
mexel
veterán
válasz
cs.zs. #192653 üzenetére
Igen. Ahogy írtam, leginkább, vagy csak, huawei vagy Honor legyen az Emui miatt, bár nem tudom az Emui most a Huawei-en is ott van-e. Samsungot semmiképpen, akkor marad a Xiaomi.
Árban pedig ahol a redmi note 12 pro van, ami most használtan 40-60 között megvehető. Nem akarok töbebt adni mer itt van 2 db Redmi note 12 pro, egy 11 pro, mind újszerű, és elvileg nem rossz telefonopk. Tudásban mind bőven megfelel nekem, csak ez a pár apróság zavar. ( ujjlenyomatolvasó helye és értesítő led) Ha ebben az árban van Honor ami ezeket teljesíti akkor cserélek. Egyébként nem éri meg -
cs.zs.
veterán
válasz
mexel #192652 üzenetére
Szia,
számomra nem tisztázódott hogy konkrétan mennyi pénzt is akarsz telefonra költeni,
de pl egy Samsung A34, ami 2024-ben jelent meg Android 14-gyel, 1400nit fényerejű 120Hz Amoled kijelzője van, IP67 vízálló és 4+1 év supportot is kap, 6/128 GB memóriával az árukereső.hu-n 84000-170.000 közötti összegekért lelhető fel.
Van benne Allways on display, ami sokkal jobb mint egy értesítő led, és a kijelzőjében van az ujjlenyomat olvasója.Egyéb kérdés?
-
eldoble
aktív tag
válasz
mexel #192649 üzenetére
Orgi
Én meg pont olyat kerestem amin oldalt van az ujjlenyomat olvasó, mert az előző Mi11 Lite-ban ez szuperül működött és nekem itt volt a legjobb helyen is, de sajnos nem találtam és most pár napja megvettem a Xiaomi 14T, hát, az ujjlenyomat olvasót gondolkodás nélkül lecserélném a Mi11-é-re.
-
Orgi
addikt
válasz
mexel #192645 üzenetére
Az a baj szerintem, hogy a te telefonod azért egy felső kategóriás készülék volt a maga idejében, 2018-ban, nagyságrendekkel többe került arányosan, mint amennyiért most szeretnél nézni. Már a sima 200 is csak közép kategória. Nekem amúgy egy ismerősöm most cserélt le egy Huawei P30 Pro-t egy Xiaomi 14T-re és azt mondja, egyáltalán nem érzi azt a hatalmas előre lépést, amit a köztük lévő évek alapján várt.
-
mexel
veterán
válasz
detroitrw #192646 üzenetére
A kijelzőn csak egy ideig marad ott. A led villog halványan amíg meg nem nézem. Éjszakára lenémítom, és reggel csak arra nézek és ha nem villog a led vagy nem világít tudom hogy nem kell semmit megnéznem. Megszoktam, igen jó dolog csak a design oltárán elveszett ez a lehetőség sajna.
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Sziasztok! Talán itt tud valaki segíteni, én sajna nem követem a telefonokat.
Jelenlegi Huawei P20 pro-mat cserélném, bár imádom.
Amit keresek:
Lehetőleg Honor, az Emui rendszer miatt, a Xiaomi nem jön be annyira, pedig van itt egy 12 pro 5g, ismerkedek vele.Mindüössze pár sarkalatos dolog van ami fontos lenne, de szerintem nincs ilyen telefon:
- Az ujjlenyomat olvasó ne az oldalsó bekapcsoló gombon legyen
- lehetőleg 120 Hz-es amoled kijelző
- értesítő led jó volna ( ez szinte esélytelen szerintem)
-használtan kb egy Xiaomi redmi note 12 pro árában meglegyen, mert ahelyett venném akkor
- és nyilván Honor ha Emui-tszeretnék, bár Huawei is jó ha van google cucc rajta -
-
PuffyDog
aktív tag
-
jaeger99
csendes újonc
S23 FE-t NE!
Egyszerűen borzasztó az akkumulátor idő és az internetet egy év után nagyon nehezen érzékeli a telefon. WiFit kb sosem látja. Vicc kategória, soha többet android...
-
minek?:S
őstag
válasz
cs.zs. #192586 üzenetére
Igen igen. egy Note 14 Pro 8/256-os. A MediaMarktban vettem 130.000 Ft-ért. Igazából nem is nagyon láttam olcsóbban(124.000 Ft az Aquában, de az a fekete), plusz, ha már úgyis a Westendben jártunk, akkor meg tudta ő is tapogatni.
Alternatívaként még felmerült a Poco X7 Pro, de az pont ezért el is lett vetve, pedig talán még egy fokkal jobban is tetszett neki is, meg nekem is.
Első benyomásként azt kell, hogy mondjam, hogy meglepődtem. Nem sokat volt a kezemben, éppen, hogy csak tapogattam, de pár éve nem volt a kezemben középkategóriás telefon(ha egyáltalán ez az). Ha ennyiért kéne hirtelen telefont vennem és újonnan, akkor még magamnak is vennék egyet szerintem.Üdv.:M.
-
Az a baj (mármint az off megállítása szempontjából), hogy dolgozom. Nem tudok figyelni a topikra úgy, mint kellene.
Pontosabban ha nem kellene, az lenne a jó, de kell, mert mérhetetlenül sok az off.
Holnaptól nem csak offba teszem a nem ideillő hozzászólásokat, hanem törlöm is, ha felnézek és lesznek -bár jó lenne, ha nem kellene így tennem.Szóval már többször kértem, most ismét megtenném: ne offoljatok, pláne ne több hozzászóláson át (pár még nyilván beleférhet), hanem használjátok, legyetek szívesek a
↘️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️↙️
➡️ Milyen okostelefont vegyek? OFF topik-ot! ⬅️
↗️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️↖️Köszi, ha figyeltek erre!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
vence
aktív tag
válasz
salaud #192631 üzenetére
Hasonló gondjaim vannak a Win-nel is,
de lassan mindenről, egy-egy weblapról is el lehet mondani ugyanezt ...
Mindent mások akarnak eldönteni helyettünk!
Miközben szükséges alapfunkciókat tüntetnek/ vagy ásnak el.De legalább ilyen szép a kényszer-frissítés is ...
amikor nincs idő, vagy WiFi
és simán blokkolnak egy App-ot !
pl. a Telekom nagyon szereti ezt, az utóbbi időben, minden frissítést így nyomtak. FY![ Szerkesztve ]
-
salaud
aktív tag
Tudom. Nem is vennék magamnak soha MIUI-s telefont, sőt, másnak sem ajánlom, hiába jó a hardware. Poco ugyanezért van kilőve, hiába sokszor ár-érték arány bajnok. Ne döntsön a software engem felülbírálva, mert úgy b@szom ki az ablakon hogy kínában áll meg.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
vacs
veterán
válasz
salaud #192621 üzenetére
Téged a xiaomi szoftvere szívatott. Pont fordítottan működik, mint az alap android.
A xiaomi mindent korlátoz a háttérben, hogy ezzel üzemidőt spóroljon, míg az alap android nem korlátoz (és a legtöbb gyártó sem)!
Pl ha fut a Waze navi és közben szól a Spotify, akkor a Xiaomi megcsinálta, hogy kilövi a Spotit, hiába van lakatolva!(^)(>.<)(^)
-
Tamás1966
tag
Én nem nagyon utazgatok, max országon belül.
Ha legközelebb telefont cserélek, akkor még már szerintem minden telefon E simes lessz. -
Julian86
kezdő
Nincs. Ebben a pixelek a legjobbak, ha csak ez a szempont.
[ Szerkesztve ]
-
hoppy
csendes tag
Egyszerű kérdésem van: kisméretű, éjjel is nagyon jól fotózó, 150E alatti telefon van jobb, mint a Pixel 7a/8a?
-
spe88
senior tag
válasz
Cblacksmithc #192616 üzenetére
te vagy a második, aki Motorolát ajánl. Eddig Xiaomik voltak nekem, mindegyik jó volt 3 évig, mostani is 5-öt nyúzza, de már nehezen veszi a levegőt, szóval többnyire eleégedett vagyok
. Lehet meggyőzhető vagyok egy Motorolával is. Köszi.
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
vence
aktív tag
válasz
Tamás1966 #192619 üzenetére
De-de, aki mostanában nem eSIM képes telót vesz, az egyre több jó lehetőségtől vágja el magát.
Utazásoknál ez már kemény pénz és sok idő is lehet.Szerintem már ebben az évben is sokkal kevesebb tel. lesz, ami nem eSIM képes, jövőre pedig már leginkább csak 3. vonalbeli és belépő kategóriákban lesz old-SIM! (c)
-
vence
aktív tag
válasz
Cblacksmithc #192616 üzenetére
Felesleges hangulatkeltés helyett inkább ajánlj valamit !
-
vence
aktív tag
-
salaud
aktív tag
válasz
cs.zs. #192595 üzenetére
Exem vett tönkrement Oukitel után(nem kellett volna naponta fél métert reptetni kocsiban) egy Xiaomi Redmi valamit. Hamarabb elszaródott mint az Oukitel, előbb a kamera, majd a GPS. Az hogy a kétszer annyiba kerülő Garmin sportórával összepárosítani és majdnem stabil működésre bírni nekem került két órába, azt már nem is említem. Családtagnak van valami Xiaomi csúcsmodell, az vagy 4 éves, kamerával kínlódik, ahogy fentebb írtam. Anyám kb 1 éves Xiaomi Redmi-je OTA frissítések után elfelejtett pc-re dugva pendrive-ként működni, az usb működésének állítása is eltűnt.
Pár hónapja ugyanígy OTA frissítés után az értesítési hangok bolondultak meg, kb összekavarodott maga a beállító menü is, gyári visszaállítást kellett csinálnom rajta. 2 óra utazásomba került, nem egy városban élünk.
Ez most így de hirtelen, gondolkodás nélkül, agyalnék 10 percet, lenne még egy A4-es oldalnyi.
-
Tamás1966
tag
válasz
PuffyDog #192618 üzenetére
Értem.
Akkor ezek szerint, én mint átlag felhasználó, így nekem talán nemis lenne sok értelme.
Sokan megvettük az új Poco- T. Úgy látom ott nincs e SIM, de ezek szerint így nem ér nagy veszteség.
Pár év múlva már lehet hogy ez alap követelnény lessz. Sőt. Szerintem egy jó 15-20 év, és lehet hogy megis szűnik a fizikai SIM.
Köszi a felvilágosítást.
További szép napot. 🙋 -
PuffyDog
aktív tag
válasz
Tamás1966 #192617 üzenetére
Külföldi szolgáltatókkal, roaminggal olcsóbb igen.
Itthon mindegy, hogy fizikai vagy eSIM-et használsz.Itthon, ha fizikai SIM-et akarsz váltani eSIM-re, akkor a fiziakai SIM onnantól nem működik és neadjisten javítani kell a telefont, a csere keszülék pedig nem eSIM képes, akkor be lehet menni a szolgáltatóhoz, hogy váltsák vissza fizikaira. Ennek általában díja is van.
Nekem jó, mert benne a saját számom, arra csak azért töltök néha, hogy érvényes legyen, és benne az osztrák eSIM, arról hívok mindenkit.=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
Tamás1966
tag
válasz
PuffyDog #192614 üzenetére
Így most már világos, vagy egy picit világosabb.
Akkor ez az e SIM ez egy jóval olcsóbb dolog ???
Van neked 2 ezerért 11Gb. Neted?
Ez csodálatos. Én most 2.100 ért kértem egy 5 Gb- is kiegészítést, mert a csomagom nem volt elég 1 hónapra.
Megnézem, hogy az One nél is van e ilyen.
Valószinüleg azért ehhez meg kell ám felelni, de én mondjuk több mint 10 éve vagyok volt Vodás.
Erre az e simre is a saját tel számod regisztrálják be, vagy bármit választhatsz ?? -
spe88
senior tag
Sziasztok!
Milyen okostelót ajánlotok?
- max 80k
- lehet használt is, de legalább 1 év gar legyen rajta, meg nézzen ki azért valahogy
- függetlenül venném meg, az előfizetésemhez már nem jár kedveményes vásárlás. Ha esetleg lenne olyan előfizetés, amivel még így is megéri, akkor nyitott vagyok
- árlimitból magától értetődően a best-buy telót keresem, nincsenek nagy igényeim, talán a stabilitás a legfontosabb
- sok appot használok (100+), ezért az iPhone-t kizárom, ott már lassan egy billentyűzár app is fizetős lesz. :) Alapvetően nem nagyon érdekel a fancy fényképező, 8k videó meg hasonlók. Szinte csak olvasok rajta, netezek, Youtube, social media, zenét hallgatok, meg a mindennapi életben hasznos dolgok... Klasszikus telefonálásra alig használom, játszani nem játszom. Stabil legyen, ne fagyjon meg 10 percenként, persze tudom, ez szoftverkörnyezet-függő a legtöbbször
- Androidot preferálom inkább
- Külső méret, memóriakártya-bővíthetőség, szín mindegy
- Kijelző ha lehet akkor ne OLED, azok hamar "beégnek"
- 3,5 jack jó ha van, de nem életbevágó (BT fülesek nem a kedvenceim)
- Tárhelye: min 128 GB
- NFC, 4G, 5G legyen
Köszi szépen
ui: Itt szoktak lenni cégek, amiket csak itt ajánlanak és olcsóbbak a legtöbb "árukeresős" versenytársnál. Az ilyen tippeket is szívesen várom.Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
PuffyDog
aktív tag
válasz
Tamás1966 #192613 üzenetére
Amit írsz az más. Az csalás. Hívószám hamisítás vagy klónozás.
Én örülök, hogy van eSIM, mert alig 2000 Ft-ból megvan 1000 perc beszélgetés vagy sms, illetve 11 GB mobilnet és az egész folyamat(megrendelés, aktiválás) volt vagy 3 perc.
Az eSIM (angolul embedded SIM, vagyis beépített SIM) egy digitális SIM-kártya, amely fizikailag nincs jelen a telefonban, hanem az eszköz hardverébe van integrálva. Ez azt jelenti, hogy nem kell külön műanyag SIM-kártyát behelyezni vagy cserélni, mint a hagyományos SIM-ek esetében. Az eSIM-et szoftveresen lehet aktiválni és kezelni, például egy QR-kód beolvasásával vagy az eszköz beállításain keresztül.
Hogyan működik az eSIM?
Az eSIM egy apró chipként van beépítve a telefonba, tabletekbe, okosórákba vagy más eszközökbe.
A mobilhálózati szolgáltatók által biztosított profilokat (például telefonszámot és adatcsomagot) digitálisan lehet letölteni az eszközre.
Az aktiválás távolról történik, így nincs szükség arra, hogy fizikailag kicserélj egy SIM-kártyát.Előnyei az eSIM-nek
Egyszerű váltás a szolgáltatók között: Ha szolgáltatót szeretnél váltani, elég néhány gombnyomás az eszközön – nincs szükség új SIM-kártyára.
Több profil kezelése: Egy eSIM-eszközön akár több szolgáltatói profilt is tárolhatsz (például külön munkahelyi és magánszámot), és egyszerre akár kettőt is használhatsz.
Kompaktabb eszközök: Az eSIM helyet takarít meg a készülékben, így a gyártók vékonyabb és modernebb dizájnt tudnak kialakítani.
Kényelmes nemzetközi használat: Utazáskor könnyen letölthetsz helyi adatcsomagot, így elkerülheted a drága roaming díjakat.
Biztonságosabb: Mivel nincs fizikai kártya, kisebb az esélye annak, hogy elveszik vagy ellopják.Hogyan aktiválható egy eSIM?
Ellenőrizd, hogy az eszközöd támogatja-e az eSIM-et.
Válassz egy szolgáltatót és csomagot (például utazáshoz helyi adatcsomagot).
A szolgáltató által küldött QR-kódot olvasd be a telefonod beállításain keresztül (általában a "Mobiladat" vagy "Celluláris hálózat" menüben található "eSIM hozzáadása" opcióval).
Az aktiválás után már használhatod is a hálózatot.Fontos tudnivalók
Az eSIM csak kompatibilis eszközökön működik (például újabb okostelefonokon, mint az iPhone 14 vagy Samsung Galaxy modellek).
Egyes országokban és szolgáltatóknál még nem érhető el teljes körűen ez a technológia.
Az eSIM tehát kényelmesebb és rugalmasabb alternatívája a hagyományos SIM-kártyáknak, különösen azok számára, akik gyakran váltanak szolgáltatót vagy sokat utaznak.[ Szerkesztve ]
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
Tamás1966
tag
Egyébként van igaza a Vencusnak, nem rossz az az az 5O neó, és ráadásul 6.36- os.
Te Vencus. Kimásoltam amit írtál.:
"Mindkettő e SIM profilokat is fogad, így akár 8-10 db SIM kártyád is lehet egyszerre."
Még ilyet. Már itt tart a világ ???Árulja már el valaki végre, hogy mi a bánat az az e SIM. Én itt hallottam róla először
Ez egy valójában elvileg nem létező, kitalált telefonszám??
Ez az a variáció, aminek segítségével felhívnak embereket, eltüntetnek a számláról miliókat, utána ez a telefonszám megy a kukába, és elérhetetlen a hívó
Hallottam hogy most már ilyen is van, ezért nehéz a nyomozás.
Ez az ún e- sim, ez lenne az, vagy ez valami egészen más ??? -
vence
aktív tag
válasz
batazs #192600 üzenetére
Szia!
Ha továbbra is egy kisebb méretű telefont szeretnél, akkor a
motorola edge 50 Neo -t mindenképp nézd meg!Ha jöhet nagyobb is (6,7"), akkor a sima Edge 50 -est is érdemes megnézni.
- Semmivel sem nehezebb, mint a mostani telód, a nagyobb akku ellenére sem. Érdemesebb a külső méreteket összevetni!
- Mindkettő eSIM profilokat is fogad, így akár 8-10 db SIM kártyád is lehet - egyszerre persze csak 2 lehet aktív, de lehet váltogatni, pl. hosszabb utazásnál ...
>> tele-kamera, 68W gyorstöltés +vezeték nélküli töltés, IP68 +
...... MIL-STD .... stb.
Itt a részletes összehasonlítás:
Compare Motorola Edge 50 Neo vs. Huawei P20 Pro vs. Motorola Edge 50 - GSMArena.comÉrdemes az akciókat figyelni >> eMAG, Gomibo, Amazon ... stb.
akár 12 - 512 GB-os verziók is beleférhetnek a keretedbe,
ami több évre tervezve, nem hátrány.[ Szerkesztve ]
-
Tamás1966
tag
válasz
Viktor0610 #192604 üzenetére
Igen, de a különbség nem 300 ezer ft-nyi, és azt mondtam, hogy átlag felhsználó szinte észre sem veszi. Semmi baj nem lenne, ha az árban csak egy 30-50 ezer Ft különbség lenne lenne.
Na meg a másik az, hogy aki 5-6 éves telefont tesz le, annak egy mai átlagnak mondott telefon is a csodával határos, mert olyan nagy a fejlődés.
Aki évente cserél, az természetesen nem fog hanyatt esni még az S25 Ultrától sem. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Trollok komolyan
- Delta Force (2024)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mesterséges intelligencia topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mikrotik routerek
- Intel Twin Lake platformra építkező, NAS-ként bevethető mini PC a CWWK-tól
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok