Hirdetés
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- aquark: Zsebszámológépek
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vandit.: Milyen zenét hallgattok most?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zebu
addikt
Számoltam is magamra egyet. Mondjuk 85kg a súlyom, talán kicsit kevesebb ,de az most mindegy. A bringa 9 körül. Felkerekítem kompletten 95kg-ra, ami 210lbs. 45/55%-kal számolva 94,5 és 115,5 lbs. Így előre 98 PSI (6,8 BAR), hátra 121 PSI (8,4 BAR) ajánlott 700x23C-t figyelembe véve.
Elhiszem, hogy így kevésbé ráz, de kevésnek érzem nagyon ezt a 6,8-cat. A 8,4 az már ok mondjuk.
Bár szerintem kipróbálom, hogy előre 7-et tolok, hátra meg 8,5-öt.Próbálta már valaki így?
-
fidig
tag
Shimano PD-M520-ről mi a véleményetek?
Érdemes olyat venni?
Nem akarok egy komoly pedált venni, de legyen megbízható! -
válasz
deicide
üzenetére
Nem, ez sajnos ilyen. A gyorszár rögzítője faján belemélyed a papucs festésébe, és ha nem pont oda, nem pont úgy rakod vissza, akkor már másképp fogja a tengelyt, plusz nehéz pont ugyanakkora erővel is meghúzni, amivel be lett állítva. Vannak fékek persze, amelyek kevésbé háklisak erre, mert több hely van a pofák között. Boltonnál fix a rögzítés, ezért ott nincs ilyen probléma, legalábbis sokkal kevésbé jellemző.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
feka007
üzenetére
Nem, én Zebegénytől 50 km-re lakom, csak szeretek a Börzsönyben és a Duna kanyarban tekerni. Tegnap is szerettem volna körbetekerni a Börzsönyt, de a Királyrét - Diósjenő közötti földutas részt nem vállaltam be outival. A 2-es főutat meg messzire kerülöm ha lehet, annyira forgalmas.
-
válasz
tzimash
üzenetére
Igen, rendben van, alsó-közép kategória, Acera színvonal nagyjából. A fékkar jó lesz, mivel V-fékkar, ezért kompatibilis a bovdenhúzása más V-fékekkel.
honyike #4083: itt írtam a pofákról. A fél-szinteres, light-fémes a kettő között helyezkedik el, tulajdonságait tekintve.
Atke #4086: ez nem a tárcsától függ, hanem a telód lábától. Ha gyenge vagy könnyű a láb, akkor beleérhet simán a pofába a nagyobb tárcsa, és persze a fékerő egy része is elmegy a kornyadozás miatt. Átütős, 15-ös, 20-as tengelyek esetében nincs ilyen probléma. Plusz a gyorszáras tengelyrögzítés miatt kvázi lehetetlen kétszer ugyanúgy visszarakni a kereket, ezért a nagyobb tárcsával meglehetősen nehéz pontosan beállítani a féket.
-
Atke
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy több helyen is hallottam hogy a 203-as tárcsa kanyar közben, a csavarodás miatt, beleér a féktestbe(első) ezáltal rezonál és fémes hangot ad. A problémára megoldást jelenthet ha elviszem egy NORMÁLIS szervizbe (hova? XXI. kerületben lakom) a beállíttatni, vagy cseréjem inkább 180-asra? Nincs szükségem ekkora tárcsára, de ez volt rajta, feleslegesen nem költenék új tárcsára és adapterre. A tárcsa 8-as mentes volt, de akkor is adta, most már látok benne egy kis hajlást.
Előre is köszönöm a segítséget. -
-
Doki-HUN1978
senior tag
Duna maratonon volt valaki?
-
honyike
aktív tag
Sziasztok!
Használtan vettem egy kerékpárt, mely Hayes Stroker Trail fékekkel van szerelve. A fékpofák elkoptak, ezért kére a segítségeteket!
Hol érdemes hozzá betétet venni, és milyet érdemes?
Találtam "LIGHT FÉMES" , "FÉL-FÉM ALAPANYAGÚ" illetve "SZINTEREZETT (FÉMES)" jelöléssel is. Mi a különbség, melyiknek mi az előnye/hátránya, milyen felhasználási körülményekre ajánlottak?Köszönettel: Gábor
-
feka007
veterán
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Te is itt laksz a környéken?

-
fpeter07
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
Ez az spd-hez hozzátartozik. Tegnap is volt néhány kellemetlen pillanatom miatta. Kesztyűt kötelező viselni, mert általában a kezed ér le először eséskor.
(#4077) hoffman_: Én pl. ezért nem nézegetek interneten gumikat. (ha esetleg venni akarnék) Úgy is csak olyat fogok tudni venni, ami lesz a boltban.
-
lsebestyen
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
ÉRzékeli, van nekem ilyen, csak tűzőnapon kinyírja a telót.
-
hoffman_
nagyúr
hát a f****, hogy nem lehet kapni sehol olyan felnit, ami nekem van/kellene, és olyan gumit, amit én akarok
sehol. nevetséges.ha nem ugyanolyan felnit veszek, mint ami meghalt(önhibámból, amúgy szeretem), akkor mindjárt nem lesz jó a küllő, vehetek azt is. gumiból meg csupa fost hallok mindenről, vagy tapasztalok saját bőrön, amiről meg jót hallok mindenhonnan, azt nem lehet kapni Budapesten. vicc.
nincs valakinek eladó új Vittoria Rubino-ja esetleg? fehér csíkkal. ha már.
-
Muton
addikt
mintha keresett volna pár hete vki ilyet
elgondolkodtam én is, hogy leváltom a nyeregtáskát
-
Teasüti
nagyúr
Ma szarrá áztunk az erdőben.

Amint túltettük magunkat ezen a tényen és a következményeivel is megbékéltünk, utána már kifejezetten élveztük a laza saras talajt, a blokkolt kerékkel való közlekedést, a döntögetést meg azt, hogy alig láttunk vmit a zuhogó esőfüggönyben és a cseppes párásodó szemüvegekben.
Holnap viszont ruhákat moshatok, cipőt tisztíthatok, biciklit sikálhatok.
Viszont mintha egyre inkább azt érezném, hogy túl korán váltottam spd-re minimális technikai tudással.
Elég sokszor hoz kellemetlen és néha veszélyes helyzetbe, hogy nem tudom lerakni a lábam.
Hátsó kerékkel is csínján bánok csak; pedig mennyivel lazább lenne, ha lábbal tudnék támasztani amikor kell.
Meg ha megcsúszik a bringa, akkor jó esélyem van, hogy az spd miatt esek.
Főleg akkor para, ha elpörög a kerék és megtorpanok a pedál alsó állásában. Akkor aztán megy a krumplis zsákos műsor...
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
feka007
üzenetére
Akkor nekem még szerencsém volt, délután porszáraz úton tudtam elmenni a Nagymaros - Kismaros úton.
Sirandrish Múltkor vettem egy alap MTB komplett első kereket a helyi boltban 5000 Ft-ért. Eddig bírja, pedig apu is 100 kg környékén van

Minél többet tekerek annál jobban növekszik a súlyom
[link] -
feka007
veterán
Na Nagymarosnál ma már tiszta volt a bringaút, most már nincsen ott az a vastag iszapretek. Bár teljesen tiszta még nem lesz egy jó darabig sehol, ami azért tré, mert ma is vhol esett egy kicsit az eső egy nagyon kis szakaszon Kismaros után, és visszafelé mikor jöttünk már elég sártenger volt ez miatt, jól össze is ótvarazódtunk

-
Tomi_Sci
őstag
Nem láttam az utóbbi napok Tour-jait, felvilágosítanátok, hogy akkor Kiryienka-t most kizárták?
-
D.Orion
veterán
Hm, körbenéztem webbbicikli-n, brutálisan szórják kifelé a megmaradt Magellan és Ghost kerókat. Más boltokban is látom a szabadulni vágyást ezektől, de azért itt nem kevés -40% -50%-os áron lévő gépet láttam.
Kár ezért a Cseke Zrt.-ért, egyébként véletlenül nem lett átmentve valahova máshova a cég? Más név alatt nem folytatják?

-
Zebu
addikt
Kezd kicsit zajossá válni a láncom. Mióta megkaptam a bicót nem olajoztam, mert a gyári kenőanyag volt rajta. Illetve még rajta van, mert ha megérintem még van rajza cucc
Sajna nem patentszemes ezért nem nagyon akarom szétbontani még... elég ha csak egy is rohloff olajat rápötyögtetek szerintetek? -
Zebu
addikt
Azon gondolkodtam, hogy fel kellene tekerni a Mátrába Dunakesziről. Megnéztem endomondo-n.. kb 200km.
Dunakeszi - Gödöllő - Hatvan - Gyöngyös- Kékes és vissza

Mivel elsőre lehet durva lenne, érdemes lenne, csak Hatvanig menni egyet. Van valakinek kedve? Mit gondoltok?
-
Zebu
addikt
válasz
fpeter07
üzenetére
Ez a rész akkor kimaradt...

Hányan laknak pest megyében Fót környékén akik mondjuk szeretnének egy közös pörgetést?

Vagy akár mászást, gurulást terepen?
Igazából Gödöllő felé is vannak jó helyek, Vác felé is, csak nem nagyon ismerem őket
Nemrég költüztünk még ide...(#4056) Tomi_Sci: Milyen láncot vettél?
-
tzimash
őstag
Üdv!
Ejj be rég jártam erre

Kihagytam egy évet, de már nagyon hiányzik a bringázás, most egy munkábajáróson töröm a fejem, ami azért jó lenne ha egy-egy Velencei-tó kört is bírna alkalomadtán.
Shimano Nexave szettel találkozott már valaki? nekem teljesen kimaradt ez, a szokásos mtb (altus, acera... stb) vonalra hová illeszthető ez?
Konkrétan ez a bringa érdekel most. A fékeken az a piros bigyó micsoda? az lenne az az erőhatárolós cucc? nagyon nem tetszik rajta
-
Tomi_Sci
őstag
Itt vannak a SRAM láncos képek: [link]
Netszerte találtam egy csomó ilyen esetet, és valahol linkeltek egy levelet, amiben a SRAM elismeri hogy egy-két éven keresztül gyárott bizonyos láncainak bizonyos szállítmányainak az oldallemeze ropi. Sajnos a SRAM csoportnak nincs ügyfélszolgálata, az oldalukon semmilyen kapcsolati info nincs, egy email címet láttam egy fórumban, arra írtam, válasz nem jött. Elég tré egy cég, pedig USA beli cégekkel eddig csak pozitív tapasztalatom volt. Viszont! Találtam valami dokumentációt amiben le van írva, hogy láncokra is 2 év gari van, Ebike állításával ellentétesen. Haverom Ebike-os rendelésében jött a lánc, ő vette át az ügyintézést. Ebike elismerte a gyári hibát, és ígéretet tett a pénz visszaadására. Láncot elvitték, a pénz azóta is jön, emailekre nem válaszolnak, telefonban terelnek.
-
Sirandrish
legenda
Kérdésem lenne: Milyen árban lehet felnit kapni? Illetve küllőket külön kell venni vagy jár hozzá vagy vannak olyan "pakkok" amiben együtt van vagy hogy van ez?
Most vettem észre tekerés közben hogy az első kerekemben már olyan 8as van hogy a fék néhol hozzáér és ez nem gyengén visszafog..
Azért gondoltam a cserére mert már volt centírozva, de kb eddig bírta..gondolom felesleges újra és újra centíroztatni mert tökéletes más sose lesz, akkor meg ha olcsó vagy nem túl drága inkább rakatnék rá egy új felnit..Tudnátok esetleg linkelni?
Hja..normal alap 26os MTB-hoz kellene

-
D.Orion
veterán
Félelmetes ez a mai szakasz, hihetetlen, hogy mennyire megszakítják magukat. Brutálisak. Szökevények is, Movistar is, meg az egész mezőny akik elől nyomják neki.
Robotok, nem is emberek. 
Ha ennyien nézzük, akkor lehet érdemes lenni nyitni egy topikot majd jövőre.
-
Muton
addikt
én most mostam egy barátommal bicajt:
1 sör
egyik fogja, másik:
mosogatószeres víz bőségesen + felnitisztító kefe
slag: öblítés
lyukas zokni: törlés
1 baileysmég hátra van a lánc visszarakása és az olajozás, meg este meghajtani
mondjuk elég sok idő, de most szép tiszta. meg kiderült, hogy az egyik küllőm olyan szinten lötyög, hogy kell az ijedtségre inni még egy sört
-
csƵ
addikt
Keresek 1"-os (lehetőleg) fekete A-Head merev villát 5k alatt, az sem baj, ha használt, csak jó állapotú legyen. Aki tud sikítson!
-
Sirandrish
legenda
válasz
Sirandrish
üzenetére
Hát kipróbáltam, de ezt holnap reggelig sikálhatnám szerintem, szóval marad az autómosó..

-
fpeter07
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Szappanos víz + törlőrongy + valamilyen száraz rongy letörölni.
(#4036) Zebu: A topicban volt szó róla, hogy ha esetleg több ideig bent hagyják a láncot, akkor mikrórepedéseket okoz rajta. A sram láncok erre érzékenyebbek.
szerk:A touron most látszik igazán, hogy a kerékpározás nem egyéni sport.
-
D.Orion
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Elmész egy ilyen önkiszolgáló autómosóba és 3x50Ft-ból le tudod mosni. Nyomsz a felnire és a küllőkre egy adag tiszta vizet, utána szennyoldás, végén megint tiszta víz. Ha ketten vagytok akkor könnyebb a helyzet, mert van ki forgassa a kereket és a hátsót is könnyen le tudod mosni anélkül, hogy a váz felé mosnál. Öcsémmel mi így szoktuk lenyomni a felniket és a küllőket. 5 perc alatt kész mindkettő gép.
-
Sirandrish
legenda
Közben már utánanéztem, de azért köszike mindenkinek a segítséget

Kérdés: Felni tisztításra mit javasoltok? Nem egy nagy dirrdurr a bringám de az ezüstös felnim már lassan full barna a sok pórtól és zavar...nem akarom hogy elhanyagolva érezze magát
Gondolom váztisztításra alkalmas a vizes szivacs is nemde?
-
Runner_fxr
addikt
válasz
Damage401
üzenetére
Bár az utóbbi időben valóban nem túl jók a schwinn csepel bringák, hasonló lelazulás előfordulhat más, drágább új kerékpáron is. Az első 100km után minden új bringát le kell ellenőriznie a boltnak ahol vetted, erre a normálisabb helyeken fel is hívják a figyelmet, mivel az új menetek lelazulhatnak, bowdenek nyúlhatnak és elállítódik a váló, fék stb. Olyat is láttam már, hogy egy nagyobb súlyú embernél állandóan lelazult hasonlóan a középcsapágy, úgy lett megoldva hogy teflonszalagot tekertem vékony rétegben a menetre majd behajtottam, utána nem lazult le. Általában a 100km-es átnézés, beállítás után jó darabig nem kell hozzányúlni egy minőségi bringához, de azért mindig figyelni kell. Időnként ellenőrizni a középcsapágy feszességét úgy hogy megmozgatod a hajtókart oldalirányba, nem szabad kottyannia kicsit se. Kerékcsapágyakat, kormánycsapágyat.
ADAM1337: Majd ha veszel egy ilyen stinky-t és először mész vele az erdőben, egyből megérted miért javasoltam.

-
Zebu
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ejj be tudod linkelni az útvonalat? Ha jól gondolom ez országút lesz...
-
D.Orion
veterán
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Sógoromnak kellene egy kis segítség. Éppen használt piacon van, ahol 40-ért kínálnak egy Acera váltószettes, RST teleszkópos, Gtd ghost váz-kormány-felni bringát.
Megéri a kért árat egy ilyen bringa? Állapota szemrevételezéssel jó
-
Muton
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
elvileg vízben bomló tisztítószer, amit letolhatsz sima lefolyóba is, nem kell leadni, mint veszélyes hulladékot.
úgy rémlik, hogy földművelő munkagépek mosására találták ki, hogy ne legyen nagy baj a vetésre csurgó cucc
viszont ha az nincs így, kérek mindenkit, hogy erről engem ne tájékoztasson! köszönöm!
D.Orion: én sram-ra használom, eddig gondot nem okozott, de csak rövid fürdőt kap a lánc.
Gyufaaa: aréna tesco tegnap este 7: vagy 20 db volt
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Mindenféle olajos vagy zsíros dolog tisztítására használatos. Autóknál is pl motor tisztítás/mosására jó.
-
D.Orion
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Lánctisztításra szokták használni. Shimano-ra jó, Sram-ra nem.
-
Muton
addikt
Hátha érdekel valakit: a tesco-ban a brigéciol akciós, 700 Ft.
-
D.Orion
veterán
válasz
stangli
üzenetére
Ha jól látom Bp-n laksz. Elég sok lehetőséged van a különböző piacokra kilátogatni és ott fillérekért venni egy jó kerékpárt. Persze azt be kell vállalnod, hogy nem biztos, hogy az adott kerékpár Ausztriából jött, lehet a szomszéd kerületből lopták el. Nem is olyan régen az egyik itt fórumozótól lopták el a kerékpárt majd 2 hét múlva meg is találta egy ilyen piacon. Jobb arcoktól kell venni. 30-40-ért ha jól alkudsz akkor egy boltban 100K+-os kerót is simán tudsz venni. Volt bnőm Devecserben volt kerékpárt venni, ő 20K-ért vett egy KTM CrossCountry-t, ami később kiderült, hogy a boltban 160K lett volna.

Az mondjuk tényleg osztrák kerékpár volt, csak ott kidobták már. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
stangli
üzenetére
Vegyél 30-40ért valami használtat.
Tuti jobbak,mint ezek a hulladékok.
Néha én is belegondolok,hogy ha el akarnám adni a mostani 6 éves cangám, mennyire keveset kapnék érte, pedig nagyon rendben van.
Szerintem sokan megválnak a régitől viszonylag occsón, csak mert már van egy új szerelmük.
-
Zebu
addikt
Sziasztok!
Dunakesziről tekernék Gyömrőre. Ismerős valaki arrafelé? Milyen útvonalon tudnék menni? Igazából országút is jó, meg terep is. Akkor úgy választok járgányt
Ha valaki ismerős arrafelé, tudna javasolni valamit? Fótig tudom az utat
, már Mogyoródra is elmentem, igaz csak országúton eddig...Utvonalterv.hu Bp-en keresztül vinne, ami nem egy jó ötlet szerintem...
Mára egy RADON best buy: [link]
-
D.Orion
veterán
-
stangli
senior tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
mi a baj ezekkel a kerékpárokkal? ha már ennyire lehúztátok...

-
anaqer
veterán
-
stangli
senior tag
ATB, vagy MTB kerékpárokról mi a véleményetek? Napi átlag 5-10 km-ért mennék vele, ami nem annyira sok, leterhelő egy bármilyen minőségű újonnan vett kerékpár számára... vagyis szerintem... érdemes 30-40e-ért beruházni rá? vagy lebeszéltek róla... tudom a döntés az enyém, csak azon userek tapasztalatára vagyok kíváncsi, akinek volt, van ilyen bicaj a birtokába...
Thx.

-
Sziasztok!
Van tippetek, hogy olyan 20k-ig milyen "bevásárlós" női bringát lehetne szerezni? Én abszolút nem vagyok képben ebben a kategóriában, ezért kérek egy kis segítséget.

-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Igen egyetértek használom ezt városira meg kis túrázásra, jövő tavasszal meg veszek egy hasonlót mint amit mutattál.
Lehet azt is hogy egyesével dobálgatom rá a dolgokat agyak, tárcsafék, stb, első telóra nem is akartam most féket rakni csak hogy kompatibilis-e a szerkezete.
De amit ajánlotatok 150k-s bicó szimpatikus. -
PPolip
csendes tag
Sziasztok!
Eladnám (nem minden áron.....) bicajomat: 94-es GT Karakoram ,Shimano Delore lx 3x8 váltó,Shimano fh-rm30-8 kerékagy,GT kormány, Vision felnivel,törődést igénylő állapotban (bovden csere,állítás ,átnézés,stb) .Megszállottak,bütykölők előnyben. -
Atipapa
csendes tag
Komoly az a km óra .
-
-
Damage401
senior tag
válasz
gyuszaa
üzenetére
Egy baj van, Webshopból rendeltem, átvételnél átnéztem minden úgy frankó volt. Esetleg hogy tudom ezt visszajuttatni? Illetve 8 nap elállás attól, hogy erre a termékre igényt tartok és hogy visszakapjam a pénzt mi esély van? Számla mindene meg van. Szerdán hozták
Szerk.: Neuzerekről mi a véleményetek? Testbike elég jókat írtak
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Revolut
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OLED TV topic
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 256GB,Használt,Dobozaval,12 hónap garanciával
- LG UltraGear 32GS85QX-B IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- ÚJ HP All in One 24-cr1234na PC - 24"FHD IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

öszönöm.

a nexave fékkarja?

Hasaggymeg