Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség 3. Végszó.
- talmida: Változások 2. rész
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nand708
csendes tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nekem még konkrétan nem írták, de olvastam.. De azt szűrtem le, hogy ha min 32 mm széles abroncs van rajta, akkor miért ne. Számomra a cross trekking elég öreguras, már bocsánat, ha valakit megsértek vele. Egyébként a városi, esetenként előforduló nem jól sikerült padkázás keményebb igénybevételnek tűnik, mint egy földút.
-
varsam
őstag
Kaptam infót a múltkor megnézett Speciről
Sajnos nem cserélik a vázat, mivel külső behatás érte... ennyit az élettartam gariról, ilyenre nem érvényes

Szerintetek érdemes vele foglalkozni, megjavíttatni, vagy engedjem el?
-
HKorn
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Jó ez az 1 tányéros megoldás, nekem 1x9 van, de nagyon jó, hogy nem kell figyelgetni hol van a lánc az első tányérokon. Régi bringámnál is beraktam a középsőre oszt úgy volt általában, csak ha nagy kaptató volt, akkor ment elöl is a kicsire.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D
üzenetére
Pont az a baj,hogy elől mindig ugyanott vagy,miközben hátul csak egy-két soron fut középen a lánc...Nem tudhatom mert nem használtam,és vitát sem akarok generálni hisz ha nem tűnik el,előbb-utóbb mindenkinek,beleértve jómagamat is,az lesz,de nem itt írták,hogy 0,5-nél lánccsere,mert annyi a sornak ha nem? Én 1.0-nál cserélem,és akkor az kopó részek áráról még nem is beszéltünk.Azt mondjuk elhiszem,hogy egy X0 lánc annyit,vagy többet megy mint egy 10-es KMC,na de mennyiért?
(#148054) Nand708...nem tudom írták-e már,de a fitnesz kerékpár és a földút nem jó párosítás,a Cross Trekking az már inkább elmegy aszfalt mellett is.
-
lewisfm
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Köszi szépen a felvilágosítást.
Akkor 1-2 évig ez lesz, olyan-amilyen.
Aztán eladom, s veszek egy kategóriával jobb bringát. -
ZolkoW
őstag
válasz
Nand708
üzenetére
"magyarul azt mondod, hogy a fitness kormány pozícióban tök ott van mint a koskormány vízszintes része, és ez túl közel van és tök rossz mert fölöslegesen korlátozza a fogási lehetőségeket?"
Végülis igen, de némileg ellensúlyozható egy hosszabb stucnival. Országútinál ugye bele van számolva hogy a fékkarok sokkal előrébb vannak, még egy kompakt kormánynál is, mondjuk olyan 7-8 centivel. Mivel nekem is viszonylag új a koskormány használata, ezért nem osztanám nagyon az észt, csak felhívtam a figyelmed, hogy egy kvázi "ugyanolyan méretű" egyenes kormányos országúti (=fitnesszbringa) váza jelentősen rövidebb, mint egy montié/trekkingé.
Az ugyanolyan méretet úgy értem, hogy amit ugyanakkora embernek ajánlanak.
Épp a saját bringámon is még keresgélem a megfelelő stucnit, de a kormány vízszintes része inkább csak pihengetni jó, nem valódi erőkifejtésre. Igaz, hogy nem ugyanaz a 40-42 centis kormány ívein belül fogni valamit, mint egy 60-70 centi széles egyenes kormányon, épp ezért nem fog kelleni 5-6 centivel hosszabb stucni, de mondjuk kelleni fog 3-mal hosszabb (hasraütés).Ezekre a vázakra az adatok alapján simán fel lehetne pattintani egy koskormányt, és teljesen jó országúti gépek lehetnének, csak ha ilyet tervezel, előbb nézz utána a fékváltókarok árainak

-
HKorn
veterán
Bikemap hangos navija csak prémium verzióban érhető el?
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én már írtam, hogy többet megy el az 1x11 lánc, mint a 3x10.
Keresztbe: 1 tányéron nincs akkora keresztbe váltás, mint 3 tányéron. Mert kb mindig középső tányéron vagy.
Extrém rövid lánc esetén lehet gond a nagytányér/nagytányérral, de azért oda is kellenek a wattok. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
samujózsi
üzenetére
Még én is 100 kiló fölött vagyok. Időnként vannak errefelé olyan kanyarok (Gödöllő szélén lévő lakóövezetek), hogy még lefelé vagy síkon megyek, de befordulok, és hirtelen felfelé visz az út, ilyenkor dolgoznak a váltók.
Hosszú egyenesben szoktam még olyat, hogy ha már érzem, hogy kezd a nagy hajtó kerék elfogyni, akkor elöl egyet le, hátul kettőt fel, és mehet tovább a menet, mindezt egyszerre.Nemrég volt olyan, hogy lefelé repesztettem, de megállítottak, hogy itt netovább, mert utcabál, a bringás tömeg meg kapja be, mehetnek felfelé azon az úton. Na, ott próbáltam váltani, de olyan recsegés-ropogás lett a vége, hogy inkább leszálltam, és megemelt hátsó kerékkel raktam rendbe a fokozatokat, mert elindulni sem nagyon tudtam az emelkedőn, illetve nagyon gyorsan holtpontra jutottam a tekerésben.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
lewisfm
üzenetére
Jobb váltóknál már teljesen keresztben is elmegy a lánc,de nem azért kell jó váltót venni,hogy kompenzálja nemtörődömségünket.Kevés kerékpárt költséghatékony fejleszteni,100-ezren szinten meg egy még inkább igaz.
(#148069) twine...én 10 sebességessel a középső első tányérról kerülöm a 2-2 szélső lánckereket,a szélső tányérokról meg max. a közepéig váltok.
(#148077) BigBlackDog...nem is tartanak csak fele annyit mint a 10 sebességesek.
-
samujózsi
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Terepen nem tudom, mi a helyzet, olyat sosem próbáltam, én anno a 100 kiló fölötti súlyom miatt váltottam montira, de földutaknál durvább terepen nem jártam soha. Országútival meg, ha nem ismerem az utat és váratlanul bejön egy durvább emelkedő, mint amire számítok akkor simán hajlandó vagyok keresztbe váltani, de akár adott esetben elöl kicsi-hátul kicsi kombinációt is használok. 3400km alatt a láncom sem nyúlt meg annyira, hogy mérhető legyen és a hátsó lánckerekeken sem látszik komolyabb kopás. A két középsőt leszámítva, azokon annyi látszik, hogy őket használom a legtöbbet.
-
bringasisti
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Nincs kónusz a hajtóműbe már 100 éve
-
samujózsi
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Például(!) mert esetenként elég kellemetlen, ha hirtelen háromszor annyit kell pörgetni amikor felfelé mész egy emelkedőn.
Egyszerre váltani elöl-hátul meg... hát nem egészséges. -
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
és (#148077) BigBlackDog
a kérdés jogos, a válasz pedig az, hogy ahol el tudod kerülni a keresztbe váltást (mert 3*8 = 24 sebesség esetén jó esetben 12 valódi elkülönülő sebességfokozatod van) addig tedd meg, amikor már nem lehet (1*12 és társai) akkor meg benyeled a nagyobb kopást mert nincs más választásod.
ott is keresztben áll a lánc, és ott is jobban kopik a felső és az alsó fogakon (az alsón meg azért is, mert kicsi a rádiusz, nagy a nyomaték) -
samujózsi
senior tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Én úgy tíz éve nem hiszek ebben a tiltott ketesztbeváltás dologban.
1. Középső tányérról minden fokozatnak elérhetőnek kellene lennie
2. A Cheyenne és a Merida bringámon is sikerült úgy beállítani a boltban a váltót, hogy minden fokozatban működött anélkül, hogy a lánc a váltóhoz ért volna.
A téma akkor került elő, mikor az FSA hajtóműves, Shimano SLX váltós bringán az akkori szerviz nem tudta beállítani, hogy minden fokozat jól működjön.
Aztán meg a mostani outim Tiagra szettjénél.
Az SLX sajna úgy vonult nyugdíjba, hogy nem lett megoldva ez a gond, a Tiagrát sikerült úgy beállíttatni, hogy ne okozzon gondot.Egyébként úgy saccolom, keresztbe váltani csak "vészhelyzetben" szokás, nem egy általános, üzemszerű használat.
-
bringasisti
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
A láncot mikor a kezedbe veszed nem egyformán hajlik meg. Vagyis a 12 gang az egy laza illesztés azért bírja és azért tart fele annyi ideig.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
f4lcon
üzenetére
Én múltkor azért elgondolkoztam ezen. Ha elől csak egy fogaskerék van, hátul meg van 12, akkor ott is már eléggé "keresztbe" (tehát nem síkban) fut a lánc a szélső fogaskerekek esetén. Ezekben az esetekben nem kopnak jobban a fogaskerekek fogai? Mondjuk ha jól rémlik, akkor a fogak álatlában le vannak sarkítva, gondolom többek között amiatt is, mert a lánc nincs mindig síkban.
-
Nand708
csendes tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
A kérdésed rávilágított a tudatlanságomra. Eddig úgy tudtam, hogy van
- négyszögtengelyes, ami régi megoldás, tartós de nem merev.
- Octalink, ami újabb, merevebb.
- Integrált: szuper merev, és könnyű, drága,Akkor mi az, ami tömegesen el van terjedve? Mi az a ipari csapágyas hajtómű?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
f4lcon
üzenetére
Vajon a keresztbe váltástól való félelemnek mennyi lapja van, mióta 11-12 sebességes fogaskoszorúk vannak?
Illetve tavaly óta van 13 sebességes is.
3x9-en én inkáb csak annyit tartok be, hogy a középső tányérról nem váltok hátul az 1-2-re, a legnagyobbról meg az 1-4-re. Legkisebbel a 8-9-et nemigen használom.
Majd rendesen le kéne mérnem, mert én akárhogy is nézem, szerintem a hajtómű és a fogaskoszorú közepe nem esik a vázzal párhuzamos vonalra. -
Nand708
csendes tag
válasz
ZolkoW
üzenetére
A döntés úgy született, kipróbáltam, hogy tekerés közben a jelenlegi MTB-n kormányára az alkaromat támasztva imitáltam az outi pozícióját. A combom nem ért hozzá a hasamhoz, de elég kellemetlen érzést keltett. Főleg arra gondolva, hogy a fékkar még vagy 10 centivel lejjebb lenne... magyarul azt mondod, hogy a fitness kormány pozícióban tök ott van mint a koskormány vízszintes része, és ez túl közel van és tök rossz mert fölöslegesen korlátozza a fogási lehetőségeket? Egy ötletem az volt, hogy majd ha felkeményedek mint a vídia.. veszek rá kormányra szerelhető alkartámaszt.
Ööö, most nézem, a peremfeltételek közé nem soroltam fel, hogy a lehetőségekhez képest kényelmes is legyen.
-
-
lewisfm
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Még pontosítanék egy kicsit: Más hasonló cross-terkkinghez képest is lassúnak érzem.
Mondjuk azon leginkább aszfaltra való gumi volt, s nem ez a Kenda. Szerintem ez a Meda olyan 50-50% aszfaltra-terepre való gumi.Ezért kérdeztem a gumit, hogy mások szerint mennyire számít az a gyorsaságban, hogy egy ilyen általános gumi, vagy direkt aszfaltra való gumi van a kerekeken.
-
twine
veterán
válasz
lewisfm
üzenetére
Sajnos ebben a témában nagyon tudatlan vagyok, pedig jó ideje használok váltós bringákat koromnál fogva....
Pár hete vettem egy Decathlonos Rockrider ST520-at, amit be is állított egy innen a topicból ajánlott kedves hozzáértő, és f@szán működik is...ezt az állapotot szeretném minél tovább megtartani, ezért nagyon hálás lennék egy
"Hogyan ne válts keresztbe" gyorstalpalónak, ha ilyen cuccok vannak a bringán...:
-Tripla lánctányér 22, 32 és 42 foggal
--SRAM PG820 kazetta, 8 lánckerék, 11-32 fogÉrtem ezt úgy, mint egy kisgyereknek magyaráznátok,,,ha elől a kicsin van, hátul meddig válthatok le, ha elől középen,,akkor melyik tól-ig fogaskerekek ajánlottak...stb
Valszeg ez itt egy rémálom kérdés, a profik között, de az én tudatlanságomat megnyugtatnátok.
Előre is köszönöm a türelmes segítséget.
-
ZolkoW
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Csapágy még biztos lesz egy darabig, a linkelt Krosson pedig az van gyárilag.
-
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
KKV szinten amikor van 3 területi képviselőd, 5 raktárosod, 2 szerelőd meg 4 beszerződ, akkor ki lesz a középvezető? kereskedelmi vagy termelő szektorban szerinted létezik olyan KKV (max. 25 főig) aki létre tudja hozni az elméleti modelledet? értem én, hogy ezt tanítják az iskolában, de az élet azért nagyon más

-
lewisfm
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
A keresztbeváltásnál az is gond, ha elől a középső, hátul pedig a 3. legnagyobb lánkeréken van a lánc.
Ez csak minimális keresztbeváltási állapot.
Ha elől a középsőn van, akkor elvárnám azt, hogy hátul a legnagyobb lánckerékre is fel lehessen rakni a láncot. -
ZolkoW
őstag
válasz
Nand708
üzenetére
Én csak azt tudom mondani, hogy miután megvettem életem máig egyetlen komplett bicaját, egy Kelly's cross/trekkinget, és szép lassan kicseréltem rajta mindent, a gagyi teleszkópot is beleértve, akkor eléggé bántam, hogy nem inkább egy Speedert vettem helyből.
Az octalinket úgy tudom, ellenjavallni szokták a nem túl tartós csapágyai miatt.
Arra érdemes figyelni, hogy a vázak hossza (vízszintesen mért felsőcsőhossz) mindkettő esetben inkább országútinak megfelelő, persze egyenes kormányos oútiknál így szokták, de ez azt jelenti, mintha koskormányos gépen kizárólag keresztben kapaszkodhatnál, ami irtó rövid. Aztán mennek fel a 130-150-es stucnik
-
ivana
addikt
válasz
Nand708
üzenetére
de azt hiszem csak a sznob énem vonzódik a koskormányhoz Ha nem montiztál sokat, vagy hasonlók, akkor egyértelműen a koskormány ajánlott. Kényelmesebb, később sem akarsz majd outira váltani. Fordított irányról még nem hallottam, aki kossal kezd, az nem szokott egyenest használni, max. montin.
(#148058) bringasisti Az ilyen szintű kendák szemetek.
-
TayRol
nagyúr
Újabb kérdés:
A régi montimon a hátsó fékkar fékezés után nem "ugrik/megy" vissza a kiindulási állapotba, hanem úgy marad (de a fék az old, nem marad behúzva). Tektro Draco fék van rakta, szaki szerint elment valami tömítés, és ezeket a régi gagyi fékeket nem lehet javítani. Ez tényleg így van? Ajánlanátok helyette valami jó ár/érték arányút figyelembe véve, hogy a bringa értéke is 100e alatt van? (Speci Hardrock Disc). Alzánál már nincs az M6000 akciósan. -
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
A szállító az nem a szervezet része. Egy jó cégnek több szállítója van ugyanarra a feladatra és folyamatosan versenyezteti őket. Mindig van egy éppen aktuális, ha az egyik földbe áll, akkor is megy tovább az üzletszerű tevékenység.
Azok a gyártók akik egy konkrét beszállítóval kötik össze magukat a saját létezésüket/sikerességüket teszik kockára.
Lehet a multikat démonizálni, de nem miattuk nincsenek világszínvonalú magyar tulajdonú cégek. Amíg az a kérdés, hogy ki kinek a kicsodája és hogyan oldjuk meg okosban addig nem is fog változni semmi. -
dellfanboy
őstag
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
miert? 1 multinal kiesik egy kulcsszereplo akkor nem all a foldbe?
pl egy telco cegnel az infrastruktura szallito? vagy pl. a michelin gumigyar elveszti a kaucsuk beszallitojat/termelojet akkor vigan el tovabb?azert vannak hatranyba mert nincs verseny. rendszervaltasig nem is volt, es mostani era se a fele terelodik...
-
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
Fall-N
üzenetére
A Megallan mint márka és a BikePositive mint márka mögött ugyan az a cég állt. Amikor a Cseke Rt. csődbe ment, akkor ezek a márkák is mentek vele együtt.
f4lcon:A magyar cégek azért vannak iszonyatosan hátrányba a multik mellett, mert nincsenek rendesen felépítve. Nincsen rendes vezető és középvezető réteg. Még az új politikai giga holdingok is úgy vannak felépítve mint egy KKV. Egy kulcsszereplő kiesik vége az egésznek.
-
lewisfm
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szia, köszi a válaszodat, tanulságos.
A keresztbe váltáson gondolom jobb minőségű váltó sem tud segíteni, ugye?
A gumi pedig, amivel szerelték egy olcsó darab, ez: valamilyen KENDA 28", emlékezetem szerint erre hasonlít a legjobban: 700x40C -K 935+RT
(kb. demo gumi, csak, hogy legyen rajta valami).Sajna kellett a kerékpár, s most csak erre futotta, kb. 2 évet kell kibírnia, s kétféle terv van:
- vagy eladom majd, s veszek jobbat
- vagy kicsit felfejlesztem (gumi, váltó), fokozatosan, ahogyan az alkatrészek elkopnak vagy tönkremennek.Viszont ha az első váltt nem lehet kellőképpen beállítani, akkor 2 év mőlva csere lesz.
Olyan jó áron sikerült hozzájutnom, hogy csak kicsi bukta lesz rajta

-
Nand708
csendes tag
Sziasztok,
naiv kocabringás vagyok, aki fejébe vette, hogy ezen egy kicsit javít és lecseréli a 20 éves Neuzer falusi MTB-jét. Két napon át túrtam a netet, hogy melyik is az a kategória, (suhanjon, könnyed legyen és földútra le lehessen térni vele) amelyik leginkább passzolna és így jutottam el a fitness kategóriáig. Tetszene még a gravel, vagy vmi kényelmesebb outi, de azt hiszem csak a sznob énem vonzódik a koskormányhoz, illetve túl nagy ugrás lenne. Fittségem 0, talán annyi ment meg, nagyon nem vagyok elhízva (180/90). Tetszene a Merida Speeder 100, de ebben a kategóriában olyan elemekkel adják, amire úgy látom, hogy ti is azt mondjátok, hogy inkább ne. Viszont a 2 lepedős határt nem akarom meghaladni.
Nagy lieblingem a KROSS Pulso 2, amiről kevés szó esett itt, és igazából nem tudom, hogy miért. Amennyi homályos tudást össze tudtam szedni, egész jó a felszereltsége jó áron és számomra bitang jól néz ki..
Illetve a másik a CUBE SL ROAD. Ami mellette szól, a jobb reputáció, hidraulikus tárcsafék, integrált hajtómű. Kicsit hasalósabb, kicsit nehezebb. Mekkora jelentősége van az integrált hajtóműnek (CUBE) az octalinkkel (Kross) szemben? Mekkora pozitívum a Speederek karbon villája? Nem hanzik rosszul, de nem tudom, hogy esetemben releváns-e. Előéletet megismerve mit szóltok a dilemmámhoz? Mit nem veszek figyelembe? Bőven játszik még a használt is, sőt. Van is egy-két kiszemelt, de általában az ilyen hirtelen felindulásaim esetén próbálok önmérsékletet gyakorolni és mély lélegzeteket venni. Minimum 2 hétig. Köszi, előre is. -
Fall-N
veterán
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Kár a Magellanért. Egyébként a BikePositive is csődbe ment?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Wombath
üzenetére
Megterveztem egy útvonalat, kiléptem a Locusból, majd később elindítottam, kiválasztottam egy előre megtervezett gpx track-et és rárakta az előző útvonalamra, szal mindkettő látszott a térképen. Navigálni sem igazán tudok rajta, egyelőre túlkomplikált meg nyakatekertnek tűnik nekem ez az app, nem ott vannak bizonyos funkciók, ahol keresném. De kipróbáltam közben az OSMand-ot is, azzal egyelőre úgy tűnik gond nélkül műkszik a navigálás meg minden, csak kissé körülményes megetetni vele a gpx fájlokat.
-
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
ha az az egy ember a cégtulajdonos, akkor ez nem annyira egyértelmű, főleg KKV szinten
-
Sped
aktív tag
Ultegra szett jobb ennyivel mint amit az árkülönbség indokol? (Mondjuk a súlykülönbség is jelentősnek mondható):
MERIDA 2018 SCULTURA DISC 4000
MERIDA 2018 SCULTURA DISC 6000 MATT UD
Nagyon erősen gondolkozok azon, hogy előre hozom a jövő évi bringavásárlást, mert a forint gyengülése nem sok jót vetít előre (ráadásul ezek akciósak is, persze méret nem biztos hogy lesz már...).
-
samujózsi
senior tag
válasz
TayRol
üzenetére
Szerk: Bocs, mellényúltam.
(szőgletes prizma volt küllőre, nem prizma szögletes küllőre)Ui: gúgli "fejlesztőit" seggbe rugdalhatná valaki. Eddig ha valamit idézőjelbe tettem, azt úgy kereste, ahogy írtam. Most hiába van a "szögletes küllő" idézőjelek közt, küllő, szögletes prizma szerinte találat.
-
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
a Magellan nem a piac miatt ment csődbe, hanem Csere Csaba halála miatt.
-
TayRol
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
ez a következő terv.

Hasaggymeg: azért az kókány megoldás.

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
lewisfm
üzenetére
Az országútihoz képest ez mindig lassú lesz,amiről leginkább az üléspozíció miatti légellenállás tehet.Gumi is segít valamennyit,bár itt nem látszik milyen is van rajta.Ami a váltót illeti 110e forintos kerékpáron nem lesz olyan mely az általad említett szintű keresztbe váltást tolerálná,hisz elől a középsőn még én az SLX-emmel is csak a 3. legnagyobbra szoktam váltani hátul,így kímélve a rendszert.
A fékről meg ne is beszéljünk, a Shimano Exage 500EX körökkel ver minden ilyen alsó alatti kategóriás mechanikus tárcsaféket.(#148036) TayRol ...egy pötty szilikon a szárazra és tisztára törölt lapos küllőn ott tartaná a helyén a hengerre valót is.
-
TayRol
nagyúr
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
ilyenem van, Lidl-ben vettem, 36 db-os 1500 pénz volt, a többi bringára tökély, csak ugye itt nem tudtam rátenni a küllöre. gyorskötőzőt nem akarok, akkor marad a matrica.

-
-=RelakS=-
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Ragaszthatsz rá sárga fényviszaverőből kis zászlócskát.
Ezen kívül én várok még ilyet sárgában. Ezt jobb híján egy apró gyorskötözővel/darab celluxszal lehet rábetonozni a küllőre. -
TayRol
nagyúr
Srácok, az outin lapos küllők vannak. Milyen prizmát/fényvisszaverőt tudnék kultúráltan feltenni rá? Mostanában esténként bringázom, és jó lenne a kocsik miatt világítani, mint Las Vegas.
-
lewisfm
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Head I Peak 28 kerékpárt, egészen pontosan ezt.
Egészen jól működik, de lenne pár kérdésem:
1.) Országúti után nagyon lassú, nehéz tekerni. Ezt egy aszfaltra való, kis gördölési ellenállású gumival lehet orvosolni? Számít valamit egy jó minőségű gumi, ami hasonlít az országútik gumijára?
Közel 100%-ban aszfalton használnám.
Ez esetben milyen gumit érdemes venni rá (Michelin vagy Continental, kevlár, hajtogatós kellene, jó defektűrő képességgel - magas TPI értékkel, reflex oldalfal szinezéssel)?2.) Bowdenes tárcsafék (disc) van rajta, ami fékezés közben hangos. Működik, meg minden, de hangos. Ez normális? Bekopás után halkul? Esetleg egy jobb minőségű fékbetét csendesebbé teszi?
A fékhatást is gyengének érzem egy kicsit, meglepő módon az országútimhoz képest sokkal gyengébben fog a fék, pedig az patkó fék. (Shimano Exage 500EX fékhez képest gyenge a tárcsafék)
A fék szerintem jól van beállítva, hamar elkezd fogni, csak hiába húzom erősen, egyszerűen kevésnek érzem a fékhatást.3.) Az első váltót (szorzó váltó) képtelen vagyok beállítani.
A lánc hozzáér a láncvezetőhöz bizonyos, nem túl szélsőséges keresztbeváltások esetén is.
Olyan, mintha túl keskeny lenne a láncvezető.
Amit sikerült elérni, az az, hogy amikor a lánc elől a nagy lánckeréken van, s hátul meg a kicsin, akkor a lánc szabadon fut, de amikor a hátsó 8 fokozat közül a 3. legnagyobbon van, akkor a láncvezető belső feléhez már hozzár a lánc. Még akkor is, ha elől a középső lánckeréken van a lánc.Nekem ez furcsa, mert az országútimon bármilyen keresztváltás esetén sem ér hozzá a lánc a láncvezetőhöz, pedig elől a nagyobbik lánckerékben van egy kis deformitás, kb. 2-2 mm-t jár jobbra-balra jár (30 éves bringa és van benne vagy 25e km és még mindig precízen működik).
U.I.:
Azért ezt a bringát választotttam, mert:
- nagyon jó áron jutottam hozzá
- meglepően könnyű, s az első teleszkó is meglepően jó rajta
- az általam megfizethető kategóriában elég genge minőségű szerelvényekkel vannak a bringák felszerelve, amiket úgy is lecseréltem volna felső kategóriásra, pl. a váltókat, gumikat és a pedálokat is.
Ezen a biciklin pedig a többi alkatrész meglepően jó minőségű, fék pedig tulajdonképpen elegendő. -
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
f4lcon
üzenetére
10 milliós, iszonyatosan ár érzékeny piacra nem éri meg gyártani. A gyár/gyártó is abból él meg, hogy haszna van az általa legyártott és eladott termékeken. Ha 3%-os haszon helyett eladhatod ugyan azt a terméket 15%-os haszonnal, akkor azt az utat fogják választani a gyártók.
Teljesen felesleges nagy magyar gyártóról álmodozni, mert nem fog soha megtörténni. Olyan iszonyatosan kicsi a magyar piac és annyira kicsi a vásárlóképes kereslet, hogy erre épp eszű cég nem alapoz működési modellt.
Ott volt a Magellan, aki megpróbálta ezt. Tök jó termékeket gyártottak, mégis csődbe ment a cég...
-
válasz
maximilian4
üzenetére
meglepődnétek, hogy a hazai gyártók mire képesek
viszont a kapacitásaik nagy részét lekötik a külföldi megrendelések (ez alól kivétel a Csepel) amik jellemzően német és holland exportot jelentenek, de az Olimpia (a Gepida márkanév gyártója) készít kerékpárokat svájci és más nyugat európai gyártók számára is. És amikor azt mondom külföldi megrendelések, akkor nem a Gepida és Neuzer márkanév alatt eladott kerékpárokat kell érteni, hanem OEM vagy ODM gyártást. egyszerűen nem marad kapacitás itthonra gyártani.
szóval tudnának Kellys lenni, vagy CTM csak ez egy másik üzleti modell és nem azt választják.
hogy ez most jó vagy nem jó... ezen lehet vitatkozni. -
ZolkoW
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
A szpész csikenre nem is lehet hűtőmágnest tapasztani.
-
ZolkoW
őstag
válasz
maximilian4
üzenetére
Van az a csúszópapucsos (pontosabban állítható papucsos) acél Woodlands is, nekem az is tetszik. Meg ha valaki véletlenül acélt akar, mert az a becsípődése, akkor nemigen talál olcsóbban gravel vázat, sőt, ennyiért pl. a Fearless bikes gyorszárast ad
. Én legalábbis nem találtam. (csak hát kicsit többért meg már ott a karbon Space Chicken, meg a titán Tempest) -
jjeahh
nagyúr
Srácok, kipróbálnám az ajánlott Locus-t bringázás közben, de pár alap dologra képtelen vagyok rájönni. Pl. ha egy importált útvonalon navigálni akarok, rárakja az előző útvonalra. Hogy a francba lehet kiszedni a régi útvonalat? Ha elindítom a navigációt, nem navigál valamiért végig rajta, hanem másfele akar navigálni, aminek semmi köze az importált track-hez, miért?
-
samujózsi
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Erről jut eszembe, hogy láttam tegnap egy pici lányt, max. nyolc-kilenc éves ha volt. Egy 29-es montin ült. A feje alig volt magasabban, mint a kormány, de bőszen tekert...
Nem tudtam eldönteni, hogy a szülei mérték fel rosszul a lehetőségeket vagy elkunyizta anyutól
-
robee19
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
De!
De a kishölgyé szép, pont mint az enyém!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
maximilian4
üzenetére
-
maximilian4
addikt
Egyébként a csepelről jut eszembe. Vannak szép vázai az biztos. Itt az egyik ismerősöm prototípus woodlands cromo 29/27,5+ váza. Ebből a színből ez az egy készült, és egy egész szép körítés lett ráépítve. Boltbajárósnak elfogadnám.
Az egyhez képest a mostani 100 elkönyvelhető fejlődésnek. Igaz gravel lesz, de most nagy a piaca, nem később.

-
Sped
aktív tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Te nyertél, ezek szerint még azokat se mindet

(#148014) maximilian4 Erről szívesen elbeszélgetnék csak ez itt off. Csak annyit hogy nekem nem hiányoznak a gyárak. Inkább az észre kéne a hangsúlyt helyezni nem a kézre. Szerintem teljesen mindegy, hol készül a bringa, ha az jó minőség. Attól még nem jó - ill. nem attól jó, hogy magyar. Teljesen irreleváns, hogy melyik országban készül. De ez szinte bármilyen termékre igaz. Én sose nézem, hogy mi hol készül, tök mindegy, hogy bringáról beszélünk vagy a tejről.
-
szkink
aktív tag
Negyed órája jövök haza melóból,látom az úton előttem villognak piros-kék fények,egy kivilágítatlan útszakasz,bringást gázoltak,nap mint nap legyen kora reggel vagy késő este,sok bringás nincs kivilágítva,volt rá példa hogy szóltam (haver láthatóvá tehetnéd magad a sötétben még el nem csap valaki) "törődjek a saját dolgommal" hát akkor jó utat barom.Azt nem tudom hogy ez a bringás ki volt-e világítva,de gyanítom nem.Remélem nem esett nagyobb baja (mondjuk a kocsi elég szarul nézett ki) és legközelebb rendel egy lámpát az aliról,ha lámpa hiánya miatt történt a baleset.
-
Fetz
csendes tag
Urak!
Aki megy a hétvégi Velence MTB maratonra, tervezi a szombat délelőtti regisztrációt és rajtszám átvételt? Csak mert én akkor megyek és gondoltam egy pacsira összefuthatnánk.

-
maximilian4
addikt
Ettől még nem lesz egy normális magyar brand. Főleg nem magyar termékeket nagy mennyiségben gyártó magyar üzem, magyar munkásokkal. Nem véletlen épülnek a munkásszálók, már Szolnok is teli van ukránokkal. Tószeg meg 10 km innen...ha értitek mire célzok. Ettől nem lesz "magyar Kelly's" Na mindegy.
-
6030D
addikt
Bádog.... az van profi versenyen?

Csöcsös link -
Sped
aktív tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nekem ezek a nevek nem mondanak semmit, én csak azokat a márkákat ismerem, amiket a profi kerékpáros versenyeken látok.

-
Sped
aktív tag
válasz
maximilian4
üzenetére
A Giant már építkezik Gyöngyösön.
A harmadik negyedévre ígérték a nyitást, de az FB-n látott képek alapján szerintem csúszásban vannak.Az óriáscég a legmodernebb technológiát hozza Magyarországra, így a hazai gyár világszínvonalon felszerelt lesz. A beruházást három lépcsőfokban tervezik, az első 15 millió eurós projekt keretében 2019 harmadik negyedévében Gyöngyösön beindulhat az evi 300.000 darabos termelés az összeszerelő üzemben. A második lépcsőben – 2021-re tervezetten – elkészül a legmodernebb festőüzem, míg 2023-ban elkészül a vázgyártó részleg, amely különlegesség lesz Európában, hiszen a világ vázgyártásának döntő többsége a távol-keleti üzemekben készül. A teljes beruházást 48 millió euróra tervezi a Giant Group, a 22 hektáros terület már ez alapján lett kiválasztva, a tervezett gyártókapacitás elérheti az 1 millió E-kerékpárt.
(#147990) samujózsi
Én ide járok, Német Szabi a tulaj, tőle vettem a Merida bringámat, nagyon korrektnek ismertem meg, jó szívvel ajánlom. -
66zio
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
2012-ben volt féláron. Most nem tudom, hogy megy. Nem saját kép
-
maximilian4
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
1 évig Stuttgartban éltem, rokonoknál dolgoztam. Simán olcsóbb mint itthon, vagy legalább egy árban van.

-
samujózsi
senior tag
válasz
maximilian4
üzenetére
Hát én spec. a Billánál néztem, az nem annyira online és ott is 30EUR körül van (pár centtel kevesebb) kilója... az még 300Ft-os EUR mellett is drágább, mint itthon.
szerk: bocs, 28.90EUR...
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Apple MacBook
- MWC 2026: Kezünkben a most bemutatott Nothing Phone (4a)
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Elektromos autók - motorok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4584
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000- HUN / számla-garancia
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4570, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De a kishölgyé szép, pont mint az enyém!