Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
inifini
tag
válasz Daniel Alves #82089 üzenetére
Gratulálok!
Volt egy fiatal Wiliered is nem? Azt eladtad? Miért cserélted, ha meg lehet kérdezni? -
Hasaggymeg
Topikgazda
Érdekes,nem nagyon láttam kg felső határt a gumiköpenyeken,inkább nyomáshatárt szoktak jelölni.Ha mégis van,az összes terhelést jelentheti,hisz 180kg-ra amúgy sem sok bringát garantálnak.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
atok666
őstag
Parades
Atok
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Mi a tapasztalat a kínai mezekkel? Ezt néztem ki magamnak. 15 fokban elegendő egy ilyen mez?Névváltozás, korábban mustang08
-
jolti
senior tag
válasz Hasaggymeg #82090 üzenetére
Igyekszik az ember.
Majd tervezem ballonosabbra cserélni a gumikat. Most elég vékony van rajta. 37 mm-es. Olyan 44-47 mm-et szeretnék rá.
Mikor oda van írva egy gumira, hogy mondjuk 90 kg-ig ajánlott, akkor az azt jelenti, hogy max 90 kg-os lehet a kerékpáros, vagy kerekenként értendő? -
szjoci
őstag
Váóó, gyönyörű ez a váz
-
Sleek
senior tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Az összefoglaló elolvasása mindenképp dicséretes,nem sokan kezdik azzal. ...itt meg,ahol még IMIKÉVEL is türelmes egyikünk-másikunk,nem szokásunk senkit elküldeni sehova.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jolti
senior tag
válasz Halkow. #82083 üzenetére
Köszi!
Én azt olvastam, hogy ha 0,75% elérte a kopás, akkor gondolkodni kell a cserén, esetleg megrendelni az újat, 1%-nál csere, de ha már ugrik akkor régen rossz. A shimano láncokat nagyon nem dicsérték.(#82084) 6030D
Végül is igazad van...
A nyeregmagasság az szerintem jó. Még egy picit behajlítva van a lábam az alsó holtponton.
Amúgy 61 cm-es a váz. Jó nagy.
Most 3400 forint volt a lánc. Olyan 2000-3000 km körül tekerek egy évben. Szerintem gazdaságosabb azt cserélni kétévente ( kb. ), mint az egész cuccot. * Nincs az a küszködés az ugrálással. Az egyik oka pont ez volt a vásárlásnak, hogy alig bírtam már tekerni a régivel, mert ugrált.
A fogyás az jöhet. Bár nem minden zsír, ami annak látszik rajtam, mert 15 éves korom óta a súlyemelőterem törzsvendége vagyok, de azért így 40 felett, munka, gyerekek mellet kevesebbet tudok menni és jött fel plusz rendesen. Biztos, hogy egyre több lesz a joyride', mert mióta megvan számtalanszor elmentem tekerni, csak úgy. Igaz oda is fagytam hozzá...(#82086) Hasaggymeg
Köszi!
Oksa!
Akartam már egy párszor írni, de nem mertem, nehogy elküldjetek melegebb éghajlatra...
Pedig végigolvastam az összefoglalót is, többek között.[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz Halkow. #82083 üzenetére
Pls hülyeséget ne. 8 sebi rendszerben kb. tökmindegy a lánc márkája, a shimano elég gagyi ráadásul ebben a kategóriában, könnyen nyúlik (mondjuk amúgy szépen fut, pl. most olyanom van mert sürgősen kellett és ez volt raktáron)
Ha ugrik a lánc akkor már ezer éve cserélni kellett volna... -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Szakbarbár #82085 üzenetére
Nézz rendesen utána,több mérési módszerrel is,mert azért durva lenne annyira mellé lőni a méretet,hogy a beállításokkal se lehessen helyrehozni.
jolti...isten hozott köreinkben,korrekt bringa,körhátszelet hozzá! A lánc majd elmegy,nem rossz az és máskor először kérdezz,utána költs.
[ Szerkesztve ]
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz Hasaggymeg #82081 üzenetére
Nekem mindkettő tetszik és szerintem egyikkel sem járnék rosszul. Megveszem mindkettőt az a biztos
De azért a méret miatt aggódom, ez már a harmadik bringa lesz amit rossz méret miatt vennem kell.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
6030D
őstag
Most má' mindegy, nem?
Használd egészséggel.
A nyeregmagasság jó? Alacsonynak tűnik. Vagy hosszú a kezed.
A kerékpár pedig egy jó lehetőség a fogyás segítésére, így érdemes nekiállni annak is.
A nyúlásmérő jó dolog, ne várd meg amíg ugrik a lánc. Bár ha sokat olvasgattál, akkor láttad, hogy ez is vitatéma, hogy mi a kifizetődőbb. Mindig láncot cserélni vagy szétkoptatni amíg megy.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
jolti
senior tag
Sziasztok!
November-december környékén érlelődött meg bennem, hogy a 20 éve németből behozott 26" trekking szerű' bicóm megérett a cserére. Szegénykém becsülettel tette a dolgát a mai napi, de már több sebből vérzett, és nem akartam már többet költeni rá.
Ekkor a prohardver kávés fórumán kaptam a tanácsot, hogy itt nézelődjek, lehet sok okosságot összeszedni. És tényleg! Azóta olvasgatlak titeket.
Pont egy hónapja meg is érkezett amit kinéztem magamnak és azóta maximális megelégedettséggel használom. Tudom, hogy az itteni nagy' bicajok között ez nem egy nagy szám, de nekem még ilyen jó biciklim nem volt. Nektek ( is ) köszönhetően.
Addig fogalmam nem volt róla, hogy van pl. trekkig, meg XC, meg egy jó pár féle bicó, ( eddig csak monti, verseny, meg kemping létezett nekem ). Semmit nem tudtam a vázméretről, a lábhossz fontosságáról, az alkatrészekről, stb...
Szóval köszönöm szépen a sok olvasni valót, meg tudásanyagot, amit innen, tőletek magába szívhat az ember!
Mivel alföldi vagyok, a legközelebbi hegy is vagy 150 km, így egy trekking lett. Munkába, boltba járáshoz, ide-oda rohangálni, kicsi hobbi kerékpározása, 90% aszfalt, 10% földút. 188cm magas vagyok és jó nehéz, 120+kg. A szerény anyagi körülmények miatt olcsóbb' bicó jöhetett csak szóba. Először 50 e volt a felállított keret. Aztán nézelődtem, lett 60, aztán 70, majd végül kis alku után 78-ban állt meg a bicaj. Meg vettem hozzá egy láncos zárat, meg egy Shimano Wet Lube láncolajat. Szóval szépen tornázódik felfelé a keret...
Egy alig használt, 1,5 éves Victoria Trekking 2,7 B, szinte újszerű állapotban, egy-két száz kilométerrel -ahogy az eladó mondta- érkezett meg hozzám. És tényleg, se egy csikarás, se egy kavicsfelverődés, semmi. Pöpec, új állapotban. Gyönyörű -legalább is nekem-.
Most úton van az ebike-ról egy láncnyúlásmérő, meg egy KMC X8 8 sebességes lánc. Nem tudom, hogy szükséges-e, de inkább megveszem, hogy legyen, ha kell. Szerintetek ez jó lánc? Jókat olvastam a testbike-on róla, azért vettem. A másik a Sram pc 850 lett vola, kb. egy árban vannak most. De erről jobbakat írtak. Meg, ha van egy-két jótanácsotok, akkor ne tartsátok magatokban!
Köszi még egyszer a segítséget.
Üdv! Zsolti[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Szakbarbár #82080 üzenetére
Az a Moser sem rossz.Kérdezd Gerát,ő nagyon ott van a használt országútiban.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz Hasaggymeg #82033 üzenetére
Remélem jó lesz. Fejből nem tudom a mostani váznak a méretét, ha jól emlékszem akkor 52 cm a nyeregcső és 54 vagy 55 cm hosszú a felső. Ilyen rövid stucnival használtam és még mindig túl hosszú volt a váz. Alpinbike-ban voltam body scanning-en és ott mondták, hogy maximum 53 cm hosszú lehet a felsőcső.
Viszont ha 2-3 centivel rövidebb a váz és ugyanennyivel hosszabb a stucni, akkor ugyan ott vagyok ahonnan elindultam.
Ez a Mosert viszont méretre pont jónak éreztem, nem kellett nagyon nyújtózkodnom. Bár az, hogy hosszútávon is jó lenne-e az csak idővel derül ki.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Runner_fxr #82077 üzenetére
"Ha csak te használod a saját bringádhoz, akkor évekig elég lesz."...az egész ismerősödnek,és az ők ismerősei ismerőseinek is.
-
krisz4b70
aktív tag
Because, TomMusic, Runner_fxr köszi tippeket.
Motorex kicsit drága, nem biztos, hogy nekem feltétlenül szükséges, de majd utána nézek van-e esetleg kisebb kiszerelés. Na meg, hogy melyiket tudom errefelé beszerezni. -
Runner_fxr
Ármester
válasz krisz4b70 #82073 üzenetére
Motorex Bike Grease 2000
Ha csak te használod a saját bingádhoz, akkor évekig elég lesz.
Olyan színre és állagra, mint az a zöld zsír amit a Shimano is használ az új alkatrészeken.
Kiváló minőség, nem folyik, igazi ragacsos zsír. A szervizben is mindig ezt használtam. -
TomMusic
őstag
Ez is elég jó: [Hanseline]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Because
őstag
lítiumos zsír és vélemény róla
vagy vehetsz feleannyit dupla annyiért mert direkt kerékpárra van szánva: [link]
-
krisz4b70
aktív tag
Csapágyakhoz hol és milyet zsírt érdemes venni?
Nem kell nagy kiszerelés nem használnám úgyse sokszor. Villát elküldtem gariba és ha már szétszedtem kormánycsapágyat újrazsíroznám. -
veterán
-
-
veterán
válasz Hasaggymeg #82068 üzenetére
Karbonmintas matricaval javitanad a karbon vazon a repedest?
Everybody lies.
-
zoli03
őstag
A gondolatmeneted csak abban hibádzik, hogy nem tudjuk, milyen állapotban van a bicikli festése. Lehet, hogy márkás, de olyan állapotban van, hogy rossz ránézni, lehet, hogy valamilyen ismeretlen márka matricákkal, és az is lehet, hogy semmilyen matrica nincs rajta jelenleg.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz geotigris9 #82063 üzenetére
...ahogy a szép fogain és formás combjain kívűl kezdtem másra is figyelni feltűnt,hogy kábé 2 perc alatt megtalálta magának az ideális nyerget.Na hát én pont olyan SMP-t próbáltam egy kerek 7tig,és míg az első pár nap úgy voltam vele meg is vásárolom,a következő napokban egyre macerásabbnak tűnt a kigyorsítások miatti sűrű kiállások után ugyanoda visszaülni rá,így folyton mocorognom kellett,majd az utolsó napokban mikor mentem 100km fölött rájöttem,hogy egyáltalán nem jó nekem,mert még a combközelítő inaimat is meggyötörte a széles orr része.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz geotigris9 #82063 üzenetére
Ebből van olyan ahol pl. férfival próbálják és lehet másra is figyelni mint a próbaalanyra?!
-
geotigris9
tag
Pro Cycling Coaches Demonstrates a Bike Fit Using BikeFit Protocol
Watch a RETUL Bike Fit Revealed up close and personal((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
Tendd
tag
válasz SlyChocolate #82042 üzenetére
Szia! Ilyenre gondolsz (első villa)? Nyomtatható formában ez így néz ki. Persze ezt most átdobtam jpg-be, de egyébként vektoros pdf. Szerezz be egy vektorgrafikus programot ahogy a többiek is írták, abban lehet nyomtatható anyagot összerakni. A bringán pedig úgy a legegyszerűbb megjeleníteni, ha készítesz egy fotót a kerékpárról és azt importálod a programba, majd erre ráilleszted a grafikát. De úgy is lehet, hogy leméred a vázat és megrajzolod vektorosan, mondjuk oldalról. Ha nincs gyakorlatod a képszerkesztésben, nehéz lesz.
-
6030D
őstag
válasz zoli03 #82060 üzenetére
Te mit vennél? Eredeti festésű, kicsit kopott gyári bringát, vagy egy átfestett "állítólag Speci" vázas ződ, madafaka feliratos bringát. Nyilván nagyon sarkítok, de szerintem egyértelmű, ha már veszel valamit, annak legyen előélete... Tothgerától nem viszik el (vitték el hamar, nem tom) a Mo-on nem ismert nagy nevü bringát, akkor egy saját matricásat?
De kár ragozni. Én nem tenném, de mindenkinek szíve joga.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
zoli03
őstag
Gondolom nem csak pár hónapig akarja használni a biciklijét. Én inkább újrafestetném/matricáztatnám eladás előtt, nekem annyit megérne, hogy éveken keresztül amikor ránézek a biciklimre, akkor olyan matricázása van, ami nekem tetszik.
De amúgy nem tudom, hogy mennyire lesz tartós, mert a gyári festéseken még van a matrica felett egy lakkréteg is.
-
Strezi
őstag
Szia, mint gyakorló versenyző le tudnád írni mi kell mostanában egy XC0 ill. maraton nevezéshez ott helyben?
Arra gondolok, hogy kell-e orvosi, klubtagság stb. amit előre meg kell csináltatni.Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
6030D
őstag
válasz SlyChocolate #82050 üzenetére
A saját matrica azért necces kicsit... neked most tetszik, de el akarod valaha is adni a bringát? Ha igen, akkor érdemes "gyári matricát" venni. Ha nem, akkor jöhet a saját ötlet.
Példaként ott van a fehér Focus a hirdetési oldalkon, amit lassan egy éve nem tudnak eladni, mert az átfestett, rovás írásos vázat nem veszi meg senki. Lassan btwin áron...
-
Runner_fxr
Ármester
válasz korcsillio #82043 üzenetére
Én kimentem megnézni, őszintén szólva nem volt egy túl izgalmas rendezvény. Ráadásul alig láttál valamit, mert csak a korlát mellett közvetlen volt látható, ott meg hely már nem nagyon volt.
Olyan embernek lehet látványos, aki még életében nem látott hasonlót se, én annyira nem ájultam el.
Érdemesebb kilátogatni akár egy Magyar DH versenyre, mondjuk Eplénybe.Crytec210: Tipikus Index-es kommentelők, akiknek semmi se jó. Szánalmas ez a sok gyökér.
dbala: Furcsa, hogy gyárilag rossz alátétet adnak hozzá, de a lényeg, hogy megjavult.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
Gyakorlatilag bármelyik vektorgrafikus program megfelel neked, ahogy írták a többiek is. De ha Paintet akarsz használni, akkor nem biztos, hogy neked kéne megtervezni őket.
-
szjoci
őstag
Ez amiatt lehet hogy a céges autók kitűnő reklámhordozók nagy felülettel, a kerékpárok viszont annyira nem. Nincs rá igény. De lehet én látom rosszul és felfedeztél egy kiaknázatlan piaci rést
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
Inkscape (ez tud vektor grafikát) kinyomtatod papírra és cellux Lemodellezni tök felesleges ha csak egy példány.
-
veterán
-
SlyChocolate
senior tag
válasz zoli03 #82045 üzenetére
Nem értem a kétkedésed, ha autó grafikákat lehet pc-n csinálni akkor onnantól egy lépés az bringa egyedi matrica terezés...
Nagyon sok cég foglalkozik egyedi matrica gyártással.
Én magam szeretném az egyedi matricáimat megtervezni persze ha nincs más akkor marad a paint.
Viszont ha lenne soft ami ebben segít akkor azt szívesen veszem.
Ennyi[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Korábban linkeltem 2 kis sajátkészítésű videót.
-
veterán
válasz SSJmeszes #82044 üzenetére
Észre se vettem, nem is hittem ,hogy vannak ilyen emberek. Az ő szent plázájában csak ne legyen duhajkodás!
Kb mint amikor papírlapot tettek a biciklimre az egyetemen, hogy ne tároljam bent, mert tilos.
Akkor még kvázi nulla fedett kültéri tárolóhely volt..Everybody lies.
-
zoli03
őstag
Nem hinném, hogy lenne ilyen program. De egyáltalán minek? Ha értesz hozzá, egy pillanat alatt rá tudod rakni a vázra, hogy hogyan néz ki, méretet meg amúgy is élőben veszel.
-
SSJmeszes
senior tag
A hozzászólások a cikk alatt magukért beszélnek..
(#82014) Hasaggymeg : Az bizony igaz!
[ Szerkesztve ]
Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
korcsillio
addikt
[ Szerkesztve ]
-
SlyChocolate
senior tag
Üdv mindenkinek.
Help kellene mivel mostanában festik újra a vázamat ahhoz egyedi matricát szeretnék tervezni.
Tudnátok ajánlani valami grafikai progit win alá?
Ami kimondottan tudja a bringa vázra megjelenítve a matrica tervezést, egyáltalán gondolt már erre valaki???
-
stumpjumper
csendes tag
Mavic mtb cipők méretezésénél mennyi a difi az utcai cipőkhöz képest?
Külföldi webshopokban jó áron mennek, viszont a környéken nincs próba lehetőség. -
Hasaggymeg
Topikgazda
...ja és komoly Miche agyakkal van szerelve.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Szakbarbár #82029 üzenetére
Az jó bringa,láttam én is élőben.Egy olasz junior csapattól hozták őket,az a Giorgione.Pici bringa,de ha jó a mérete neked,akkor jó vétel.A sor rendben van,a tányérok sem vészesek.
zodo...itt nincs semmi buktató,ez ennyit ér.A mérete meg inkább L,vagy 21".
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Keresgéltem a napokban 17" Cross vázat, használt és új kerékpárokat.
Nagyon sokra nem jutottam mivel kis pénzből gazdálkodom vagy rosszul kerestem és egyáltalán nem találtam pl csak vázat.Előbbi Szakbarbár kérdés kapcsán néztem rá használt bicajokra és van ott ez a MERIDA CROSSWAY5
ahol azt írja az adatlapján hogy "váz méret:55cm"Kicsit belegabalyodtam a sokféle jelölésbe, ez most egy 19" váz?
Ennyiért jó vétel lehet ez a bringa vagy mik lehetnek a buktatói?Máskülönben csak ezt a szerintem drága Alpina Eco C20 -t találtam.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Napfénysüti #82025 üzenetére
"akad pár cég akik nem döntik el a vásárló helyett hogy melyiket vegye."
az olyan cég, aki a vásárló helyett akar dönteni, könnyen járhat úgy, hogy a mégis a vásárló dönt. másik cég mellett
(#82027) szjoci:
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
ivana
Ármester
válasz Szakbarbár #82029 üzenetére
Ez jónak tűnik ennyiért amennyiben ez sokat váltós veloce, mondjuk fura mert ez régi fajta fékváltó, ilyenból 10 sebi veloce-t még nem láttam.
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv
Használt országúti keresésben vagyok. Ajánlottak egy számomra ismeretlen típust:
[link]
Ránézésre ez a hajtás mennyit mehet még?
sor
Hajtómű
A karbon támvilla, nyeregcső és kormány mennyit számíthat a komfortérzetben? A sima Alumíniumhoz képest valamennyire elnyeli az ütéseket? Illetve a Campa alkatrészcsaládot egyáltalán nem ismerem, ez a felszereltség kb hol helyezkedik el a termékpalettán?
Illetve itt van még egy alternatíva ugyanabból a boltból:
[link]
Ezen kompakt hajtás van, amit már régóta ki szeretnék próbálni mert a pörgősebb áttételeket szeretem.[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
szjoci
őstag
Valakinek egy szobadísz? Van mtb is, outi is. És a legszebb az egészben, hogy "működik". (bowdenes fékek, hajtás). Mondjuk a tagokra, teleszkópra kíváncsi lennék...
[ Szerkesztve ]
-
deny330
aktív tag
válasz Tothgera30 #82016 üzenetére
Hazaérek írok privátot!
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Hasaggymeg #82024 üzenetére
Próbálnak efelé tendálni de szerencsére még akad pár cég akik nem döntik el a vásárló helyett hogy melyiket vegye.
Més que un club!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #82021 üzenetére
Már rég nem egyszerűen a kereslet határozza meg a kínálatot,ma már a kínálat költ milliókat a kereslet befolyásolására.Az ember könnyen eladja lelkét az ördögnek,és nagy neveket is meg lehet vásárolni nem is annyira indokolt újítások népszerűsítésére.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Tothgera30 #82022 üzenetére
Igaz, bár van ellenpélda is: a Pinarello például kijelentette hogy az új F10-es Dogmából nem lesz tárcsás mert nem látják hogy annyi értelme lenne.
Legalábbi egyelőre.Més que un club!
-
Tothgera30
Ármester
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Tothgera30 #82016 üzenetére
Most is több gyártó kínál ugyanabból a típusból patkós és tárcsás verziót.
Szerencsére még nem annyira kényszerítik rá a vásárlókat az utóbbira.Més que un club!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Because #82019 üzenetére
Ilyenkor még rosszabb is mint nyáron,hisz a rengeteg sózóanyag,homok meg minden hó után maradt szemét ott az aszfalton.
-
TomMusic
őstag
Nem bírtam magammal, és kipróbáltam az új láncot, reggel bicóval jöttem melóba.
Hát abszolút érezhető a különbség!
A gyári láncot cseréltem le (KMC Z típus) egy SRAM PC-850-re.
Az utak már szárazak, azonban sajnos pár pocsolyát nem lehetett kikerülni, meg pl. a Petőfi híd még mindig teli van apró törmelékkel, amitől a lánc megint ilyen lesz:
Ezeket a mosáson kívül máshogy le lehet szedni? Nem akarom a gyári védőréteget lemosni...Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Tothgera30
Ármester
válasz zoli03 #81971 üzenetére
Valahol ez lenne a reális gondolkodás, ahogy írtad, de miután egy könnyebb kerékszett olyan egy havi fizetésbe kerül (adott bringának mondjuk egyharmada), amin megint spórolsz 300-400g-ot. De megveszed, mert merevebb, meg erősebb, és társai. Tehát a súlykönnyítés soha nem volt a reális célokkal bíró emberek szórakozása. Nekem az alu vázas 29er 11kg alatt van jelenleg, rálocsolhatnék még bőven pénzt, vagy kereshetnék könnyebb vázat is, és mindent cserélhetnék szénszálasra, de nekem ez a tömeg megfelel, és nem akarom a vételárát még egyszer beletenni a műszerbe.
#81975 Napfénysüti : Akkor lenne ez reális ha adott modellből hoznának patkófékes, és tárcsafékes verziót is, mint CX-ben a kanti/disc verziók. Bár kissé humoros hogy eddig a frankóbb outi-k mindig könnyebbek és könnyebbek voltak, már átlag Béla is tekerhetett egy 6,5-7kg-os road bike-val, ami modt megint nehezebb lesz 500-700g-al, a tárcsafék szetteknek köszönhetően.
#81997 deny330: Ha esetleg "használt" is szóba jöhet, lesz nálam egy 21"-es Merida Big Nine Lite 1500 29er. Teljesen újonnan építve, SLX-XT szettel, Manitou telóval, átütős-elől-hátul.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz SSJmeszes #82009 üzenetére
Balos hajtás ide,tükröződés oda,azzal a bringával ideig-óráig feledtetni tudnád magaddal még a rossz időt is.
-
geotigris9
tag
[ Szerkesztve ]
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
ivana
Ármester
válasz r.levente75 #82007 üzenetére
Mindkettőt
-
6030D
őstag
Szülői felügyelettel kéretik megnyitni
-
ivana
Ármester
válasz geotigris9 #82003 üzenetére
Igen, ez igaz, de 2-3 óra után azért még nem kellene érezni, max. másnap. Érdekes amúgy, hogy én outin érzem a hátam legkevésbé, mondjuk egyenesen ülve egy tanyabikeon 1 óra is bőven sok.
-
geotigris9
tag
Van jelentősége persze, hogy ilyen - olyan izomzatod, milyen edzettségi állapotban van, meg menyire nyújtasz lazítod az izmaidat is. De akkor is adott egy görnyedt pozíció alapjáraton bringán. Szóval minél hosszabb ideig és minél folyamatosabban vagy ebbe kötött pozícióba, annál nagyobb a valószínűsége valami zsibbadásnak ez az megfájdulásának stb. esetleg.
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
ivana
Ármester
válasz geotigris9 #82000 üzenetére
A hát erősítésével lehet ez ellen tenni, a bringa igénybe veszi a hát izomzatát, de nem erősödik tőle ezért valami más kell e célra.
-
ivana
Ármester
válasz Runner_fxr #81999 üzenetére
181cm-el és 82cm belső lábhosszal szerintem jobb neki az 55-ös, ha a kettő közé is esik jobb ha kisebb, mert kezesebb a kisebb gép, illetve ha túl kicsi azon sokkal könnyebb segíteni, mintha túl nagy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest