- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Minimalista pénztárca - Focx C2 Advanced
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz Maximum1 #318095 üzenetére
Azért az EU-nak is vannak ám túltolt rendelkezései. Ilyen pl a telefonok hívásrögzítés tiltása, ami marhaság. (Mert ha valaki akár, hogy is akarja, megoldja, pl, áttérnek más régióra. A pulzus adatokat meg ugyan már ki fogja felvenni, a tulajon kívül?
Max edzőteremben egy titkos ügynök? Mert bringán, vagy futva nem hinném, hogy tudna bárki csatlakozni. Meg egyáltalán kit érdekel? A mezei user úgysem kapja el.
Azon túl, hogy vagy 10eft-al drágább és az elem is csak 1 évet bír.
A HRM-Dual min. 2-3 évet visz. Ja és igen, a kínaiak is titkosak lesznek?[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
szuszinho
őstag
Azta hiszem, elmozdult a stopli...
Nem waxolt láb -
dom1n0
senior tag
válasz mauimagic #318089 üzenetére
Még 16-17 éve pályakezdőként dolgoztam egészségügyi területen IT-s munkakörben (labor és szakrendelési szoftvert szállított a cég), akkor volt elég időm belekóstolni az EÜ másik oldalába, kifejezetten lelombozó volt már akkor is a helyzet, és azóta ahogy látom lószart se változott pozitív irányba, de ilyen ami történt nem gondoltam volna, hogy előfordulhat.
Hát hiába, így könyebb átvezérelni a népet a maszek rendelésekre, az biztos... -
Jester01
veterán
válasz parandroid #318041 üzenetére
Én meg nem győzök könyörögni hadd fizessem már be. NAV állítólag nem kapott adatot de azért az náluk is látszik, hogy mikortól nincs biztosításom. Azt mondták ha én úgy tudom, hogy kell fizetnem akkor fizessem még ha nincs is előírva mert ha majd egyszer megjavítják akkor késedelmi kamattal fogják számlázni. Úgyhogy megtettem de túlfizetésnek látszik.
Jester
-
6030D
őstag
válasz mauimagic #318089 üzenetére
Egyik barátunk halt meg szeptemberben, dialízisre járt egy bp-i kórházba, és elkapott egy fertőzést... 10 nappal volt fiatalabb nálam. Mivel az egészségügyben dolgozott (kvázi tudta, mi az előírás) , többször megjegyezte korábban, hogy nem jó, ami ott megy. Van egy tippem, hogy ugyanaz a kórház.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
addikt
-
mauimagic
senior tag
válasz 6030D #318070 üzenetére
Na akkor én is OFFolok egy jó TB-set
Angliába '56-ban emigrált rokon évente egyszer mindig hazalátogatott. Tavaly is így tett, és szokás szerint megejtett egy dialízist egy magyar kórházban. Sajnos ez pont akkor volt, mikor a világbajnok magyar egészségügy nem tudta megugrani a kánikulában a klimatizálást.
Hogy emiatt e, vagy sem, sosem tudjuk meg, de a lényeg, hogy elkapott a kórházban egy fertőzést, pár napon belül meghalt.A sors iróniája, hogy nagyon tapsikolt az itthoni dolgoknak, szerinte az egészségügy tök ok, épül-szépül az ország...
Svejci haverodat kérdezd már meg, hogy ott mi történne egy ilyen eset után... Évezred kártérítése, orvos, nővér, kórházigazgató repülne...
Az extra dolgok meg a fogorvos k. drága, de a világ egyik legmagasabb szintű egészségügyi rendszere a svájci.
Csak egy itthon elképzelhetetlen dolog: a kórház prémiumot kap, ha hamarabb meggyógyítják a beteget, de ha utána visszakerül ugyanazzal a problémával, akkor pénzbüntetést kapnak...van motiváció és felelősség...sci-fi kategória.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
zsola32
őstag
válasz Dark Archon #318086 üzenetére
köszi, ezt meg is találtam.
a "Resistance level" illetve "Target power" füleket állítani kell, vagy az maradjon az alap értéken?
(Ha belepiszkálok ebbe a két fülbe, és kilépek a Settings menüből, elfelejti a beállításokat, mindkét érték visszaáll nullára)
Rouvy-t használok, a Rouvy mellett ezt a telefonos appot is futtani kell párhuzamosan?
Csak azért kérdezem, mert szerintem alapból gyorsabb volt a bringám a Rouvyban mint a valós úton, ezért a " Rouvy reality level-t" jelenleg 110 %-on használom, így talán valósabbnak érzem a dolgokat.Az emelkedők (3 és 6 százalék között) mintha nem lennének elég kemények. Persze ebbe lehet hogy bejátszik a 93 kilós súlyom, de az aszfalton nehezebbnek érzem a tekerést, meg a "cipelnivalót/magamat"
Egyébként jó a görgő, ezt a 2-3 hónapot nagyon lazán meg fogom tudni vele csinálni, aztán irány a levegő...
-
addikt
-
zsola32
őstag
Sziasztok
decathlonos D100-as görgőt az Onelapfit appon keresztül, hol kell kalibrálni?
köszi -
(ex)Cat
senior tag
Pressfites csapágyak kiszedéséhez és berakásához van vmi bevált szerszám?
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #318082 üzenetére
Á, jobban ráz, mint egy HT monti. Elég volt.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #318072 üzenetére
Azt még elnéztük, hogy rendes montisból pajtaleletes országútissá váltás, de ne gondold, hogy lovasszekérre is átnyergelhetsz következmények nélkül! 🤔
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Toobee
veterán
válasz Runner_fxr #318078 üzenetére
Örülök, hogy nem vettem erősebbet, ez tökéletesen megfelel azoknak a szempontoknak, amiket előzetes felállítottam, illetve amilyen elvárásaim voltak. Soha rosszabbat! Talán csak annyi, hogy nem frissítették a geot, de úgy tudom idén már jön az új, illetve manapság már lehetett volna 400-as akkuval is (tömegnövekedés nélkül), de gondolom ki kell szórni a készletket + valamit el kell adni idén is.
-
bobalazs
nagyúr
válasz Runner_fxr #318077 üzenetére
Köszönöm, jó meglátás.
Egyszer már csináltam ilyet a saját bicajomon, ott ráment egy délutánom, és azt sikerült megcsinálnom. Ilyen csavarom nincs, nem is lesz, így jobb lesz szerelőre bíznom. -
nagyúr
válasz 6030D #318072 üzenetére
Zseniális. Mer' a biciklist még leszorítja az útról, azt értem, de a lovaskocsi az nagyobb
Amúgy a lovaskocsi nem játék. Én kerékpársávban mentem el egy mellett, aztán a jobboldali ló fogta magát, és ferdén kirúgott jobbra hátra. Szerencsére kicsit elkésett a dologgal, nem lett volna vicces, ha eltrafál...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Runner_fxr
Ármester
válasz bobalazs #318073 üzenetére
A probléma annyi, hogy ezekhez a régi hajtóművekhez nem a klasszikus hajtókarlehúzó szerszám kell, mert azt jól látod, hogy nem passzol hozzá. Egy sima 12mm-es csavart kell betekerni a hajtóműbe és az letolja a négyszög tengelyről. [kép]
A golyóskosár csere nem biztos, hogy megoldja a problémát, mert ha a csapágy golyópálya kopott, azon az új golyóskosár nem tud segíteni. Én inkább egy monoblokk cserét javasolnék. -
(ex)Cat
senior tag
válasz f_sanyee #318024 üzenetére
Lehet az össz km-ben benne van, ezt nem is néztem, csak vannak a havi kihívások, hogy tekerj pl 20 órát, 200 km-t, ilyesmit. na ezekbe nem kerül bele. Még a km-t csak-csak érteném, hiszen nincs mögötte valós táv - bár én azért bele tudok pusztulni - de azért legalább az órákat hozzáadhatná.
[#318020 parandroid] Ezzel elvileg lehet. (még nem próbáltam) [FIT file tools] -
6030D
őstag
Ennek is biztos hátul ült a gyerek.
[link]
Piros lámpa mondjuk csak a repülőknek van, nehogy neki menjenek...Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
bobalazs
nagyúr
válasz vallas #318069 üzenetére
No beszéltem a helyi szerelővel, azt mondja 5 ezer ftért kicseréli a kosarat vagy perselyt vagy bármi is a neve, ami cserére szorul, (és a kattogást okozza, ) eleve ezért akartam én kicserélni. Annyit nekem megér. Azt hittem ilyen 20 ezer forintos tétel lesz, azért akartam inkább én csinálni. Egyébként nem tudom milyen menet van ott, még egyszer nem koszolom ma már össze a kezem hogy új képeket készítsek. Nekem nem egyértelmű mi megy oda bele. Szerintem az olcsóbbik fajta van benne, nem vagyok biztos, de hogy 3 vagy több féle ilyen van azt gondolom. Ez a szerszám ez igy nem megy bele. Levettem egy gumi boritást letekertem egy csavart és ez a pici lyuk ami középen van ennyi látszik. se menet, se semmi, amire rá lehetne tekerni bármit is.
-
6030D
őstag
válasz gbors #318071 üzenetére
Hétvégén mentem lovaskocsival: látjuk, hogy jön értünk, kereszteződés, egyenesen kell tovább jönnie. Egy Focus a stop tábla előtt kb 30 méterrel elkezdi előzni (30-cal...), majd amikor a ló a stoptábla vonalában van, jobbra elkanyarodik előtte. Mondtam is a srácnak, hogy látom annyira kedvelnek titeket, mint a bringásokat. Aztán mesélt sztorikat.
-
nagyúr
válasz attiss66 #318053 üzenetére
Hát, én ilyen földhözragadt arc vagyok, de a KRESZ azt írja, hogy a kanyarodás megkezdése előtt kellő időben kell indexelni, szóval ha szabályosan csinálják, akkor látod
A többi meg sajnos így igaz, sokan keréken guruló gyalogosként számolnak a bringással."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #318045 üzenetére
Nem akarom megint elindítani az offot, de csak most tudok írni, eddig a gyerekkel voltam a dokinál. Aztán nem fizet TB-t se.
Barátom karácsonykor hazajött Svájcból, de úgy időzítette, hogy még el tudjon menni vérvételre, mert itthon magánban is töredék áron megy az ottanihoz képest, pedig nem is az alap csomagot fizeti kint se.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
vallas
őstag
válasz bobalazs #318061 üzenetére
pedig elvileg kéne ott lennie menetnek, de eléggé gatya a hajtókar középső része már.
Hajtás oldal is ilyen?mi a terv vele, hajtókar , és középcsapágy csere?
Ha igen, akkor fognám, levágnám a hajtókarokat flexxel, és kivenném a középcsapágyat, aztán mehet bele egy rendes négyszögtengelyes középcsapágy, és hajtókar.................IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
RobbyJr
őstag
válasz jackbacsi87 #318062 üzenetére
Annyit tudok segíteni, hogy én a 8 sebességes Alfine agyváltóhoz, minőségi ATF váltó olajat használtam, (olajfurdő) és tökéletesen működik. A gyári olaj egy nagy lehúzás.
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
flash-
veterán
válasz lsebestyen #318052 üzenetére
értem. és szerinted elképzelhető hogy hamisitványt arulnak rajta?
Friczy: Nekem országútin a Decathlon által forgalmazott "saját márkás" (igazából kmc felirattal rendelkező) lánc jött be, 8000km körül mentem vele. de azt már waxoltam smoove-al. előtte volt sram meg ugyancsak kmc azok pár ezret mentek el mert nem voltak waxolva szóval ezen is múlik.sőt!
[ Szerkesztve ]
-
Friczy
senior tag
válasz jackbacsi87 #318062 üzenetére
A gyári leírás olajfürdőt ír, és persze a saját olajjal. De ha régi, és ismeretlen előéletű, akkor lehet, hogy egy megbízható agyváltószervizzel jobban jársz.
Ha a szíj feszessége változik, akkor valahol komoly excentricitás van a rendszerben, vagy az első, vagy a hátsó szíjkerék (végül is lánckerék nem lehet) nem központos. -
Friczy
senior tag
válasz bobalazs #318057 üzenetére
Nem tűnik alkalmatlannak, csak a szerszám fordítva van összerakva. Azt a belső részt vedd teljesen ki, és dugd a külső másik vége felől a külsőbe, de úgy, hogy még ne lógjon ki a vége. Aztán a külső részt ütközésig tekerd be a hajtókarba, és utána kezdd el betekerni a belsőt. Ha még nincs nagyon szétgyilkolva a hajtókar menete (a kép alapján ebben nem vagyok biztos), akkor le fogja húzni.
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy koga supermetro agyváltós szíjhajtásos bringát. Kicsit szeretném rendbe tenni mert nem tudom mikor nyúltak hozzá utoljára. Letöltöttem a Gates appját a szíj feszességének beállításához de azzal nem jutottam dűlőre. Van olyan állása a hajtóműnek amikor laza a szíj meg amikor tök feszes.
Tektro fékeket majd újra tölteném olajjal, azzal elvileg nem lesz gond.
Nexus 8 agyváltó. Na azzal bajban vagyok. Nézegettem videókat. Volt, ahol wd40-el átfújták aztán újra zsírozták/olajozták volt ahol egyből kenték. Volt ahol olajfürdőbe rakták aztán zsírozták meg volt ahol csak olajfürdőt használtak. Melyik megoldás a jobb? Illetve milyen olajat/zsírt érdemes használni? Feleslegesen nem vennék gyárit. -
bobalazs
nagyúr
válasz vallas #318060 üzenetére
Az most mindegy, csak összetekertem a szerszámot hogy ne kallódjon el> Ugyanis az említett " Fekete külső menet megy a hajtókarba" - szélesebb rész - az nem megy rá - sehova sem. Hajtókar kép annyiból áll hogy van egy icipici lyuk középen és egy kis lyuk veszi körül.A képen a szerszám bal széle belemegy ugyan a lyukba de nem látok semmilyen menetes részt amit tekerhetnék rajta. A hajtókarról pár rossz [kép] [kép]
[ Szerkesztve ]
-
vallas
őstag
válasz bobalazs #318057 üzenetére
rosszul van összetéve a szerszám, csavard ki a belsejét és fordítva tedd össze, a szélesebb menetes rész megy a tengelybe, és abba megy bele a vékonyabb rész középre
kuntics gyorsabb volt, nekem is csak másodjára tűnt fel a turpisság
[ Szerkesztve ]
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
dom1n0
senior tag
válasz semmiho #318038 üzenetére
Bocs, csak most láttam, köszi!
Összességében (főleg) a cikk alapján vettem meg a GX-et magamnak, valószinűleg (remélem) ahogy én használom és amennyit, hamarabb töröm össze (akár magam ), mint hogy baja lenne De adja isten, hogy tudjak majd annyit menni vele hogy felújítani kelljen, köszi a linkelt stuffokat
-
bobalazs
nagyúr
Heló szakik!
Próbáltam szervizelni feleség biciklijét és koppon vagyok, a tengely lehúzó célszerszám nem jó hozzá.
Biztos sok féle tengely lehet!
Youtubeon néztem hogy kell leszedni és ott is teljesen más tengely van, videónként változó.
Kérdésem hozzátok: A képek alapján az én célszerszámom alkalmatlan ugye a kerékpár hajtókar levételére?
[hajtókar kép1] [szerszámkép] -
fulton
addikt
válasz Dark Archon #318051 üzenetére
ezé jársz ide
-
attiss66
senior tag
Tudnátok ajánlani valamilyen multivitamin táplálékkiegészítőt/aki ilyet szed és honnan/, amit a sok kardiós izzadás után/vagy előtt/ kell megenni?, mert ugyebár az izzadással veszít az ember egy csomó vitamint, nyomelemet, ásványi anyagot stb, amit pótolni kéne. És lehet kajálással sokkal bonyolultabb elérni.
Jó e az ilyet szedni, vagy inkább kerülni kell?RelakS318054: "Valaki onnan rendelt lámpát, ha jól emlékszem."
Jelentem én voltam az.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz lsebestyen #318052 üzenetére
Valaki onnan rendelt lámpát, ha jól emlékszem. Mikor megnéztem a kínálatot, tiszta aliexpress érzésem volt
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
attiss66
senior tag
válasz gbors #318043 üzenetére
Amikor előz, akkor balra index van a kocsin/elvileg/. Csakhogy a jobbra indexből már nem látsz semmit, mert már ott van a kocsi keresztben előtted, jobbra kanyarodva.
Nem mérik fel a bringa sebességét és azt hiszik van bőven idejük bekanyarodni jobbra. Pedig, ha jobbra néznének a bringára előzésnél, láthatnák, hogy nem sokkal mennek gyorsabban/hogy milyen lassan haladnak el mellette/, mint a bringa, abból már kéne tudni következtetni, hogy nem kanyarodnak a bringa elé, hanem visszalassítanak és beállnak a bringa mögé, amíg az elhalad a letérő előtt. Csakhogy ehhez helyzetfelismerő képesség is kéne a sofőrök részéről, reflex, rutin, tapasztalat stb. -
addikt
-
flash-
veterán
Allegro-ról rendeltetek már bringás alkatrészeket? Aki rendelt az azt kapta amit akart?
Egy ket dolog baromi jó áron van.. -
avl
senior tag
erösen off, de US eü-höz kapcsolodik ...es a vege fele mast is emlit, társadalomkép is, stb. tegnap hallgattam meg: [link]
-
dom1n0
senior tag
Ismerem az árakat, pár éve(3-4) amikor 1+ éves időpontot kaptam ágyéksérv műtétre, magánban műtettem meg
Dark Archon: Valamit benézel, 18.5% a TB, és kötelezően levonja a munkáltatód (egyik része Bruttó-Nettó számításnak), ha vállalkozó vagy és nem fizeted, bevonják az engedélyed.
Amiről te beszélsz tök más.
(Az egészségügyi szolgáltatási járulékot azoknak kell megfizetniük, akik nem biztosítottak, azaz nincs munkaviszonyuk, nem egyéni vagy társas vállalkozók, nem biztosított őstermelők, nem kapnak álláskeresési támogatást és más módon sem jogosultak az egészségügyi ellátások igénybevételére)[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
válasz Dark Archon #318044 üzenetére
A Tb járulék tudtommal a bruttó fizetésed 18.5 százaléka. Az sehogy sem lehet 11 ezer, még minimálbérnél is 50 ezres tétel inkább, normális fizuval több százezres levonás havonta. Simán kijön a 2.5 millió.
-
addikt
2,5 milla akkor is nonszensz, én nem tudom, mit csinál. Idén lesz havi 11.800Ft, ami bagó, még akkor is, ha neked kell odafigyelni a leleteidre - amit egyébként sem árt elolvasni.
De egyébként sajnos elég közelről érint például egy őssejt-átültetés ára, ami itthon is 10 milliós nagyságrendben van. Amerikában esélyed nincs ezt finanszírozni, vagy a biztosítás árába előbb pusztulsz bele, ami tartalmazza ezt is. Itthon meg gond nélkül megcsinálták.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #318036 üzenetére
Nincs könnyű út az egészségügyben! Vannak kaliforniai rokonaink akik közül egyik pl. munkahelyi balesetet szenvedett és mivel nem tudta lebeszélni a sürgősségi orvosokat huszonnyóc képalkotó diagniosztika elkészítéséről (míg ők érdekeltek minél többet csinálni, te ugyanakkor aligha tudod eldönteni azok közül tulajdonképp melyik is volt szükséges ) amit auztán kíméletlenül kiszámláznak, vagyis egészségesen mész majd az ingyenkonyhára...vagy a másik rokon, aki emelt biztosítást fizet egész családjára, taxival viszi be fiát a sürgősségire, mert ha mentőt hív az 500 zöldhasú amit ha lever biztosítóján az azonnal megemeli az éves díjat.
dom1n0...lehet 2,5 milla soknak tűnik, de görgesd le itt kicsit a műtétek áráért, melyben anyag, vagy bentfekvés gondolom nincs is."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
addikt
válasz dom1n0 #318037 üzenetére
Gondolom, ezen is változtattak akkor, mert folyton ellenőrizgették, hogy érvényes-e a TAJ kártyád.
Viszont, hogy hogyan hoztál össze 2,5 milliót havi ~11 ezerből, az számomra rejtély. De igazából mindegy is, ez olyan, mint bármilyen más biztosítás. Addig pénzkidobásnak tűnik, míg be nem üt a sz@r.
parandroid: ok Bizonyára macerás lett volna kezelni, ki nem fizet, és fizettetni az ellátását.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz attiss66 #318039 üzenetére
Az ilyen esteket nemtom hogy lehet elkerülni, mert, ha valaki megelőz, az nincs ráírva, hogy egyenesen megy e tovább, vagy lekanyarodik elém.
Hát igen, itt kezdődnek a gondok, mert ugye rá kellene legyen írva - van egy ilyen "index" nevű dolog az autókon (kivéve a BMW-ket, azokra nem szerelnek ), amit az autósok nem elhanyagolható hányada opcionálisként kezel. Én úgy szoktam ezt kezelni, hogy ha van jobbra kereszt, akkor úgy pozícionálom magam, hogy vagy még ne előzzön meg az autó, mire odaérünk, vagy annyival előttem legyen, hogy legyen időm reagálni, ha bevág elém. Ez mondjuk nem véd meg akkor, ha kapubeállóba rongyol be a delikvens, de az ilyen problémák nekem azért jellemzően közúti kereszteződéseknél voltak.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
avl
senior tag
válasz parandroid #318018 üzenetére
nekem a varosi muglison pedig erre tart a dolog (tolomerövel merem a lanchosszt)
- orszaguti 6600-as 3x10-es Ultegraval rengeteg km elmegy 1 lanccal
- varosi 3x7, olcso (sunrace) lanccal bizony 2-3000 km utan 0.75-1.0 % "nyulast" mérekez utobbi szutykosabb körülmenyek között is hajtva, de ez is eleg rendesen tisztitgatva, olajozva
en csak a lanc minösegere tudok gondolni; nem tudom lenne-e a 7-es sorhoz olyan jobb minösegü lanc, ami elettartam/ár arányban jobb, mint az olcsok, amik 2-3000 Ft-ba kerülnek es kb. annyi km-t is birnak
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #318034 üzenetére
Tévedés. Kötelező befizetni, ha nem teszed, adótartozásként kezelik, és behajtják. Nekem mindkét lányomat hónapokig fenyegették ezzel levélben, amior betöltötték a 18-at, hiába küldtük nekik az adatlapot, hogy másik eu tagállamban biztosítottak. Aztán egyszercsak rájöttek, hogy mi van (vagy a megfelelő irodába odaért az adatlap)és abbahagyták. Azóta sem kaptunk semmi hivatalos levelet, hogy ok, rendben, törölték az adótartozást, de már nem is követelőznek.
Azóta német állampolgárok lettek, szóval ha megint kötözködnek, akkor egy nyilatkozattal visszaadják a magyar személyit, oszt csá. Nagyobbik lányom házasságkötését, pláne a gyerek születését sem jelentettük le, mert egy agyrém a rendszer. Nem is magyar állampolgár az unokám. Legalább 18 évesen nem fenyegetik majd behajtással, ha nem fizet magyar tb-t.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz dom1n0 #318023 üzenetére
Azért ezzel óvatosan. Nézd meg 'Muricát. Ott nem fizetsz tb-t, cserébe a biztosítód mondja meg, hogy egy, az orvos által javasolt kezelés indokolt-e.
Meg a tipikus "a mentő nem a taxid a kórházba" hozzáállás, mikor valaki kifogásolja a több ezer dolláros fizetnivalót.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
attiss66
senior tag
válasz ZavaBalazs #318030 üzenetére
'- elfértünk, nem?"
ez náluk a sablon szöveg? járnak valami továbbképzésre?!
Én is jobbra tértem, volt egy kis katyvasz a leírásomban.
Tehát a csaj megelőzött balról, aztán jobbra lekanyarodott előttem, én fékezés mindkét kézzel és kanyarodtam jobbra a kocsival párhuzamosan/mivelhogy nem volt elég a fékezés/.
Az ilyen esteket nemtom hogy lehet elkerülni, mert, ha valaki megelőz, az nincs ráírva, hogy egyenesen megy e tovább, vagy lekanyarodik elém. Max úgy, ha látom, hogy lesz egy jobbra letérő, épp előz valaki balról, akkor lassítok, számítva arra, hogy lehet , hogy lekanyarodik elém a letérőnél. Na, de ezt ki tudja fejben tartani?! Ki figyeli, hogy lesz e letérő jobbra. -
semmiho
tag
válasz dom1n0 #318014 üzenetére
Érdekes cikk. Egy hasonló, alapos összehasonlítással találkoztam magam is pár éve (nincsen meg a link, sajnos), de ott valami olyasmit olvastam, hogy a forgáspontok a GX AXS és az X01/XX1 esetén eltérnek vagy más anyagból vannak és a GX hajlamos kikotyogósodni, idővel.
Nem tudom, így van-e, mindenesetre a saját GX-em az nem vált olyan szépen, mint a 2019 nyara óta rommá használt XX1 Eagle AXS (vagy csak "bekopott"). Vagy akár a másik három XX1 Eagle AXS váltóm.Ez viszont közhasznú infó: ha GX/X01/XX1 AXS váltód van és kikotyogósodott, nem vált már pontosan, ez a felújító szett segíthet: https://madronecycles.com/products/sram-axs-derailleur-links
...ahogy ez is. Filléres tétel a váltó árához képest és simán lehet, ezért vált pontatlanul a váltó (én egy ilyet cseréltem már, a legrégebbi váltónál):
https://r2-bike.com/SRAM-Bolt-and-Screw-Spare-Parts-for-XX1-X01-Eagle-AXS-Rear-Derailleur-Lunar-Grey...
Épp most olvasom itt a sztorid; jobbulást és kitartást! -
dom1n0
senior tag
Tb-t fizetni kotelezo, ugyanolyan adotartozas mint a tobbi.
kb 2.5M tb-t fizettem be 2024-ben, abbol eleg sok recept kijonne -
6030D
őstag
Nem beszélve arról, ha neadjisten bringázás közben elbaxnak, és jön érted a mentő, vagy a helikopter, meg csinálnak pár képalkotást, esetleg műtétet, aztán máris pár nulla begurul még a 30 rongy mögé. És azt nem fogod ráverni a sofőrre, mert ő nem tehet róla, hogy te nem fizeted a tb-t, és megúszhattad volna az egészet ingyen.
-
szuszinho
őstag
válasz Hasaggymeg #318026 üzenetére
De szépen mondtad
-
addikt
válasz dom1n0 #318023 üzenetére
Nem kell befizetni, és megszűnik a támogatásod, mehetsz magánba. Ugyanakkor már most az év baromsága lenne. Amint nagyobb problémád lesz, a gatyád is rámenne. De igazából egy recept felírása is alsó hangon 30 rongy. Nagy deal, tényleg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
...és a lánya hány éves volt?
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
fulton
addikt
itt is nem értem baszk a sofőrt, miért nem lehet elintézni egy, rendben, elnézést és megy mindenki a maga útján, vagy további jó utat. aztánviszontnemlátás mit kell szócsatázni egy idegennel, a bringás oldalról megértem ..de a sofőrnek? - ott max az egó lép életbe.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz attiss66 #317978 üzenetére
ilyesmim nemrég nekem is volt, anyuka balról kanyarodott elém, én mondjuk jobbra tértem ki satuzva, így maradt kb egy karnyújtásnyi hely köztünk. vadul lóbáltam az irányába a középső ujjamat, de aztán pont egy lejtő jött, a végén lámpával, úgyhogy utol tudtam érni, hogy beszélgessünk.
- legközelebb figyeljen már oda jobban a biciklisekre, ez nagyon veszélyes volt!
- elfértünk, nem?
- persze, mert satuztam... jobban kéne figyelni.
- meg nem kéne ilyeneket mutogasson a lányomnak!
- ???
- itt ül a kislányom a hátsó ülésen (full sötétített ablak), maga meg a középső ujját mutogatja!
- ja, azt nem a lányának mutattam, hanem magának
továbbiakra nem emlékszem, de az eddigi párbeszéd ellenére a végén valahogy mégis elnézést kért, és megvolt a közös nevező.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #318028 üzenetére
...vagy gyenge vagy, és a nagyok. Amúgy tényleg fennáll ez (pl. fulton kollégánál is, aki ráadásul az Alföldön él), amit a Di2 rendszere is szépen mutat, vagyis a terhelés leginkább néhány lánckeréken oszlik meg. Nálam már kissé más a helyzet, elég jol eloszlik a terhelés a sor közepén.
...látszik, hogy az aszfaltos mészásoknál kiemelkednek a 18-as kerék körüli használatok, Fóton, a fel-le hullámvasúton meg szépen eloszlik a terhelés.[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #318026 üzenetére
Vagy sokat mész aszfalton, és elkopnak a kicsik. Lásd én. Nem véletlenül van országútija a legtöbb edző montisnak.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz parandroid #318018 üzenetére
Durván el kell hanyagolni egy hajtást ahhoz, hogy mugliszinten leamortizáld néhány 1000 km alatt....de biztosan le lehet, elég ha jól megázik és megindul felületén a rozsda, majd úgy van hajtva a további 900 km-t, vagy valami vastag, otthon is fellelhető olajjal jól megkenve, de előtte, utána nem takarítva felszedi a homokot, sárt, aztán adnak neki nyomatékot azzal a dörzspasztával a csapok között. Ugyanakkor biztos van olyan is, hogy tulajdonképp nincs is lenyúlva, elkopva hanem valami másért xar az egész hajtás, váltás, aztán jobb híján kikiáltják kopottnak és lecserélik.
#318025dom1n0...mivel itt a haszon magánosítva, míg a felelősség intézményesítve van, legfeljebb kapsz kis kártérítést amit újra csak mi, beleértve téged is, majd kifizetünk.
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz velizare #318017 üzenetére
Szerintem a távleletezés tréfált meg, mert ugye úgy megy a dolog, aztmondják röntgen, akkor azonos épületben megcsinálják a felvételt, de a röntgenorvos távolról valamikor leírja mit lát. Gondolom ők sietnek, ezért ránéznek, és ha tévednek, ilyen is lehet. De lehet szimplán a szeptemberit nézték, remélem véletlenül.
Az még izgalmasabb, hogy a tegnapi röntgen pl. nem is látszik most az eeszt-ben Csak kezdôdátum van, és nincs a betegdokumentumok között a lelet… Vicc ez ami megy. -
parandroid
félisten
válasz (ex)Cat #318019 üzenetére
Minap belefutottam valami honlapba, ahova feltöltöd a garminos edzésed, és átkonvertálja, mintha garminos eszköz rögzítette volna - mentés másként, visszatöltés garminba. Kipróbáltam a futópados futásokkal, működik. A másik megoldás, amit most csinálok, hogy az órán is elindítom a futást, meg zwiftben is, aztán mindkettő úgyis feltöltődik, és straván a garminos feltöltést törlöm, garminban meg a zwiftest. Ok, így garminba nem menti az útvonalat, de minden más megvan. Bicajjal ez nem buli, ott szerintem megcsinálom a konvertálásokat, ha egyszer végre megint elkezdek görgőzni.
Ha megszakadok, sem jut eszembe most a site neve, keress rá, most mobilról vagyok, így nincs kedvem (meg meló is van).
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz lsebestyen #317991 üzenetére
Mármint a garminban a feltöltött edzés a km-t is növeli? Vagy vmi másra gondolsz? Mert nekem ez a nyűgöm a Zwifet-es edzéssel, hogy nem adja hozzá a Connect a km számhoz.
Már azon is agyaltam, hogy letöltöm vmi formátumban és átírom a "feladót", hátha az segít rajta, de még nem néztem utána hogy ezt mivel lehet és hát az se biztos, hogy van bármi értelme. -
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #318016 üzenetére
És ez egy mtb… Ezert szoktam röhögni, amikor feljön, hogy 1-2 ezer km-enként cserés a lánc, meg évente a sor. Egy mugli-bringa 10 év alatt megy kb 15e km-t… Városban, aszfalton, 80 watt körüli leadott teljesítménnyel tépve.
p
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zoliwrc #318015 üzenetére
Bár messze nem úgy nyomom mint te, de nehezebb vagyok, nem forgatok láncot és vékony olajjal is operálok...tehát nálam így néz ki a tartósság a Strava szerint...(ezeket már ugye már lecseréltem, sort és hajtóművet SLX 7100-ra)
Lánc XT CN8100...14.184 km
Sor Deore CS 6100...18.748 km
Hajtómű Deore FC-MT511-1...26.888...vagyis én nem aggódnék a tartósság miatt, az első váltó elhagyása meg valószínűleg üdítő szintugrás lesz.[ Szerkesztve ]
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz Hasaggymeg #318012 üzenetére
Nem hoz lázba az elektromos.
Ezt az XTR-t 150 ezerért vettem így ahogy van, zsír új, bringán sem volt.
Bolti ára, csak a sor lenne 120ezer, a váltó 80ezer, a váltókar 45ezer.Szívem szerint maradnék a mostani 2x11-nél, ilyen tartós hajtásom biztos nem lesz többet, több mint 30ezer km van az XT soromban és a két első lánctányérban ( ezek kopottabbak, az elejét "eszi" inkább) de hibátlanul megy 4-5 lánccal váltogatva 2020-tól.
Szóval még nem döntöttem el teljesen biztosra, de valószínűleg felkerül.
Még kell néznem egy új Direct Mountos hajtóművet, és microspline szabadonfutót, 2db láncot. -
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #318012 üzenetére
Nem tudom ezt olvastad-e, tok jo osszehasonlitasa a (sram) valtoknak: [link]
-
lsebestyen
addikt
válasz lsebestyen #317991 üzenetére
ANT+ sokkal jobban vezérel, finomabbak a terhelésváltások. Ja és ez is számol valami kilométert, csak éppen sokkal kevesebbet, mintha kint mennék. Kevés szinttel 180W elég 31km/h körüli átlagra IRL, ez meg adott 170 wattra 21.7km/h átlagot.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zoliwrc #318003 üzenetére
Akkor téged a villanyosság továbbra sem hoz lázba. ...pedig ez így már alig olcsóbb ennél.
...és ez már X01.
Én úgy voltam vele, hogy mivel rejtett bowdenezést kellene cserélnem (már nem éreztem tökéletesnek), plusz a váltókarral sem voltam 100% kibékülve ((miután első XT SL 8100 I-Spec EV garisan cserélve lett mert meghibásodott, és az így újan kapottat meg valahogy letörtem (ma sem tudom hogyan ) az SLX SL7100 valahogy mindig gagyinak tűnt amazhoz képest), végül egyszerűbbnek tűnt elhagyni az egészet úgy ahogy van és kielégíteni egyben kíváncsiságomat is az eletromossal. Egyelőre nagyon tetszik..."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
mauimagic
senior tag
A kenőanyag fetisisztá(ka)t kérdezem elsősorban:
A Silkolene Pro RG2 lehet hogy olyan cucc, ami szinte mindenre jó
Csapágyak biztosan, de olvastam olyat is, hogy sram butter helyett is jó, szimeringek kenésére.
Data sheet. -
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #318002 üzenetére
Lassan tenyleg itt tart az egeszsegugy
-
addikt
-
Zoliwrc
aktív tag
Heti "zsákmány"
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz dom1n0 #317957 üzenetére
Mi itt a kérdés? Elkészítik neked a rtg felvételt, sőt rá is írják a diagnózist (fractura=törés) így neked csak annyi a dolgod, hogy menj szépen haza begipszeld magadnak és pihentesd jobb esetben, rosszabban pedig megműtsd magad a konyhakéssel és zasszony varrókészletével mint Rembó az Első vér-ben.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz Fall-N #317999 üzenetére
Itt is olvadt de saras maradt, felhős.
Megtakarítottam a bicot a betétektöl a hajtásig mindent lánc csere alkalmából. elég saras volt. lyenkor mindig megfogadom még egyszer saras időben nem megyek.( de ezt télen nehéz összehozni)
Így 5500km /láncnál cseréltem quick szemet is a láncon.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest