Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsebestyen
addikt
válasz
Csápájev
üzenetére
Van egy hasonló keretes SPD pedálom (csak a cipőt elhagytam hozzá
), azzal tényleg lehet utcaiban tekerni, ha pár km-re kell csak. Kényelmetlen, mert a keret alább van, mint a becsatoló része, ezért nyomja kicsit a talpadat és szerintem a cipőtalpnak sem tesz jót. SPD-SL pedál ilyen szempontból sokkal jobb. Vizesen viszont csúszik, arra figyelj.Gyakorlás: Valamihez kapaszkodva (teraszon ablakpárkány) 10 percig csak ki-be csatolgass. Unalmas, de megéri. Utána jöhet a mellékutca és így tovább.
-
Csápájev
őstag
Spd cipő közbeszerezve. Találtam egy NORTHWAVE Origin 2-t leárazva,boldogság

Sokkal kényelmesebbnek és könnyebbnek tűnik a decathlonosnál,alig várom,hogy használjam.
Viszont azon agyalok,hogy az M520 legyen-e a pedál, mert lehet nem jönne rosszul,ha néha utcai cipőben is tudnék tekerni.
Erről a PD-ME700 pedálról azt írják a felhasználók,hogy utcai cipőben is lehet vele tekerni.
Mit gondoltok?
Hibridet már említettétek köszi azzal képben vagyok.
Illetve első spd próbálkozásokhoz jöhet bármi tanács, azon túl, ne egy forgalmas út közepén gyakoroljak
-
avl
senior tag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
szerintem is van "bőven hely" ...még az "5 órás ride alatt 2-3 gél" megoldás "alatt" is (elötte nem gél ..ha már ez soknak tünik éhgyomorra ;-) ...közben valami "szolidabb" táplálék, stb.)
a féltés az szoc. hozzáállás kérdése: mindenkit is félthetünk meg senkit se
ja: a fogaknak sem olyan jó a cukros cuccból a rossz bakteriumok nyernek taplalekot, csinalnak savas közeget a fogaknál
-
avl
senior tag
nem csak de ezt a reszt különösen a gel-eket, "sportélemiszert" fogyasztóknak ajánlom:
az atiratbol 15:48-tol
athletes you know winning triathlons for years and you know all kinds of things coming out now with pre-diabetes or type 2 diabetes which is really shaking things up for people people because these guys are considered healthy they're they're exercising loads they're competing at a high level I'm not saying everyone but many of them are having these highly processed high carb diets because they've been told that this is necessary to fuel them but for some of hem it's coming at quite a serious consequence yes maybe a gold medal but at the same time 20 30 years of living with type to diabetes
Before You Eat Breakfast! - Worst Health Mistakes You Must Avoid (Especially After 40) | Mark Hyman
-
Toobee
veterán
válasz
dom1n0
üzenetére
Én rövidben voltam, arcomat meg is kapta a nap. Első kinti menés volt a Giant-tel. Nem nagyon látom egyelőre magam előtt, hogy aero vázzal, 60-as kerekekkel hogy létezni az alföldön. Olyanokat dobált a szél, hogy csak lestem.
No nem csalom meg a görgőt, arról legalább nem törik le a kompjúter tartó
Mindjárt le is nyomom a mára berakott edzést. -
-
Toobee
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Rendeltem egy gyári Giant-et (állítható a dőlés), mert nem tetszik így, hogy felül van a lámpa is meg az óra is, azt lehet dönteni. Mondjuk a Karoo semmilyen mikrorezgést nem szeret, ezen a 8 km-es libegésen összeszedett az alföldön 960 m szintet
Ha a Giant is rezegni fog, akkor azzal se lesz jó. Már tényleg nagyon érik az a KOM cycling rendelés... -
Toobee
veterán
Full jó minőség ez az Aliexpresses Garmin hamisítvány…Ja, nem ide. 8 km-t bírt.
-
vlevi
nagyúr
válasz
dom1n0
üzenetére
"Négy hónapig sem bírta"
Akkor az már jó.
A bodrogkeresztúri az átadás másnapján elkezdett megsüllyedni, repedezni, 1-2 hónap után le is zárták, nemrég kezdtek el vele komolyabban foglalkozni.
De én is tudok pozitív példát, Debrecen-Mátészalkla-Csenger között kb 100km, szinte folyamatos kerékpárút, de persze a jónéhány éve elkészített Nyíregyháza-Tokajt összekötő szakasz is jól sikerült, tényleg sokan használják. -
dom1n0
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Hát igen, nem feltétlen az tervezi aki utána használni is fogja napi/heti szinten...
Mátrában is ugye a hírhedt Verpeléti rész.. [link]
Viszont hogy mondjak egy másik végletet, a Hatvan és egyik oldalon Jászfényszaru, másik oldalon is Jászfényszaru (de a gyakorlatban mindkettőnek a két vége, így 2 teljesen független bringaút) patika állapotú, karban van tartva, javítják, stb. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ja, erről jut eszembe...soxor elgondolkodok hirtelen mekkora erkölcs csősszé válik mindenki mikor más vélt, vagy valós szabálytalankodásának tanúja, ez az Az vesse az első követ...dolog abszolút kimarad mindenkinek amint picit is erkölcsi fölényt érez közlekedőtársa fölött, mintha csak elégtételt venne élete minden nyomorúsága miatt.

-
lsebestyen
addikt
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Már úgy értettem, hogy Bryton -> Strava -> FitnessSync -> Garmin Ennek így tuti működnie kell és mehet automatikusan, nem kell kézzel vesződni. Legalábbis anno nekem így volt.
-
dom1n0
őstag
válasz
szuszinho
üzenetére
Jah, hogy úgy! Jogos
Vagy hozzáadződünk a drophoz
ZavaBalazs: na igen... Aszód ilyen szempontból (is) nagyon különleges, 0 bicikliút van felénk.
De a környező városok falvak sem sokkal jobbak 1-1 kivétellel.
Mondjuk annak örülök, hogy feldeztem az utat Sülysáp meg Tóalmás felé, bicikliút ugyan nincs, de a közút minősége egész jó. -
Ringman
félisten
válasz
lsebestyen
üzenetére
nyilván az a legolcsóbb, ha már megvan minden hozzá.
ma hátszéllel is mentem (sajnos a monstercrossal, mert a másikra nem raktam rá az új külsőt, reggel egyeztetésre indultan, természetesen akkor ellenszélben), neked valóban idegesítő lenne az 1sebi elől, a 40-11-be (a szellő segített) még nekem is sikerült beletekerni 45 km/h-t síkon, aszfalton, úgy hogy a race king van most fent.
-
ZavaBalazs
őstag
-
dom1n0
őstag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Múltkor mentem egy 60 kilis kört, és TT edzést nyomtak a srácok velem szembe, de voltak talán 4-en, 5-en is mindenki TT bicóval. Lehet abban bíznak ha többen vannak talán meggondoltabbak az autósok.
-
-
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Lehet egyszerűen a szokatlan pozi miatt nyomja picit jobban az ember. Örök rejtély

-
fulton
addikt
válasz
dom1n0
üzenetére
Hát azt passzolom. Nálam az van ha dropon megyek kicsit gyengébb a watt leadasi komfortom. Főleg hosszabban vizslatva. Aeroban méginkább/de ott inkább a pozi lesz kenyelmetlen kéznél... Ftp pl eppen ezért hood on tolom.
Jó ez a mez..14:04 nél..lehet kiprobalom a márkát nem " rojtos"
. Nyarara akarok venni valami jó mezt még. A kástelli kiesik a rostán ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
milyen bringas kánaán mar a hely, van is szép számmal arra
-
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Itt látványosan felmegy a watt és a pulzus is vele emelkedik, de a sebesség is nő, főleg ugye szembe/oldalszél eseténén ezt a részét aero nyereségnek gondolom.
A több watt/pulzust meg a pozi adta előnynek/erőátadásnak
A második része pszichés növekedés, ezt észrevettem, hogy hiába megyek rendszeresen forgalomban, de picit mindig magasabb ott a pulzus mint ha pl. egy Tisza-tó kör vagy bicikliutas csapatás van.ZavaBalazs: A reggeli kommentedre reflektálva: bevallom TT nem mentem még, forgalomba azt nem merem nyomni, így is néha cifra élethelyzetek vannak

Talán régebben azt olvastam, hogy könyöklős tekeréshez előrébb kell tolni picit a nyerget/kiülni az elejére?
fulton: Pont beszéltem egy sráccal, vett egy ilyen Maap gatyát 200 euroért és 2 alkalom után küldte vissza mert foszlott a varrás.

Nekem Alis maap mezem van, tetszett a színe, aztán utána mondta Bandi hogy ez valami nagy drága márka
Az enyém persze full kamu. és a szarabbik fajta ráadásul mert izzadós anyagból van 
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
most sikerült jól ellentmondanod magadnak. ha a kényelmetlen testhelyzettől wattnövekedés nélkül nőhet a pulzus, akkor miért ne menne ez fordítva, kényelmetlen helyzetből vissza kényelmesbe -> csökkennie kéne a pulzusnak azonos watton, szóval wattot növelve maradhat ugyanott a pulzus.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
dom1n0
üzenetére
Ha (csakis egy pozicíóváltástól) azonnal több watt jönne ugyanannyi, vagy ne adj isten alacsonyabb pulzussal akkor azt leginkább Einsteinnel kellene megdumálni.
...amúgy szerintem meg egy számodra kényelmetlen, szokatlan testhelyzettől, minden további + wattleadás nélkül is nőhet a pulzusod, mint ahogy a kormány elegedésétől, és felüléstől is. 
-
dom1n0
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
SPD-SL lesz a gravelen is?
#326066 Szuszinho: ezt nem értem. Hova váltok vissza?

-
szuszinho
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Pedálmérő, aztán lehet használni minden bringán
-
ZolkoW
őstag
válasz
balintbaba
üzenetére
ha tácsacsavar kellett, szólhattál volna, másnapra hozok egy hatos szettet
-
lsebestyen
addikt
válasz
mauimagic
üzenetére
Nem értek nagyon az edzéstervekhez, de szerintem nem kéne figyelembe vegye. Mivel HR az alapja, ezért logikátlannak tűnik. Egyébként a Strava teljesen megbolondul, ha egyszer wattmérőzől, másszor meg nem, a fitness pontjaidat tönkre vágod vele. De csak ezért én sem fogok a gravelra wattmérőt venni. GRX600-hoz nem is láttam hajtókart, szerencsére.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
mauimagic
senior tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Lehetne pl egy watt szerda...
Ha már vattkattogás a téma, @szargarmin vatta lapú edzéstervvel meg vagyok lőve néha, mikor a murvázóval megyek, mert azon nincs mérő...tudom vegyek, de nem fogok...
Ha legközelebb HR alapú edzéstervet csinálnék, az figyelembe veszi egyáltalán a vattokat, pl intervaloknál?
Montin úgyis kb lehetetlen watt alapján menni, csak intervaloknál látom értelmét, ahol meg a HR használhatatlan a késés miatt. -
fulton
addikt
válasz
dom1n0
üzenetére
Minél lentebb teszed a kormányt annál kisebb! lesz a csípőszög, záródik.
Ha nagyon lemész mind a kényelem, mind a watt leadási képességed csökken. Pl TT bringán jellemzően nem is tudnak akkora watt ot leadni mint egy orszagutin...(de nem is kell)
Van egy sweetspot mindenkinél ezzel a stem dobálgatással, ahol "aero"bb is vagy de nem a teljesítmény rovására megy a történet illetve a kényelem rovására.Pulzussal kapcsolatban: én azt figyeltem meg ha lemegyek aero pozícióba akkor megy fel a pulzusom, kb 5 bpm-el tuti magasabb. De talán ez is majd fejlődik/szokás kérdése.
-
lsebestyen
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Fizetős, skippelem. Bocs a spamért.
Marad az, hogy vegyen mindenki wattmérőt. Lehetne pl egy watt szerda, amikor a hónap első szerdáján mindenki csak a számait posztolgatja ide.
/s -
ZavaBalazs
őstag
válasz
(ex)Cat
üzenetére
strava csak befogadni tud, output nincs, nem? a másikat köszi, megnézem, mit tud

dom1n0: 1 ride-os minta alapján nekem úgy jött le, mintha könyöklőn (ami még jobban behajlós) nehezebben jönnének a wattok, viszont (még nagyobb arányban) kevesebbre is van szükség. tehát pl (random számok): könyöklőn 180 watthoz meg kell magam erőltessem annyira, mint hoodson 200-hoz, de úgy haladok vele, mintha 220-at adnék le hoodson. majd egyszer, ha nagyon unatkozok, csinálok egy fultonos aerotesztelős kört.
-
lsebestyen
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Bocs mégsem, nincs benne az extension listába a KPower, sideloadolni nincs kedvem.

Van egy hasonló: HR2VP ezt kipróbálom. -
dom1n0
őstag
válasz
szuszinho
üzenetére
Strava mashogy szamolja a weighted wattot mint az NP garminba, az tuti elter.
fulton: Ugy olvastam, minel lejjebb fogod a kormanyt, ergo igy is leviszed, vagy drop pl., egyre nagyobb a csiposzog, ami az eroleadasban kulcsszerepet jatszik.
Ha nyugisabb szakaszon megyek (ritka sajnos felenk), leszoktam fogni dropra, meglepoen jo szamok tudnak ott jonni. Sajnos a pilzus ugyanugy megy fel cserebe
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
A Stravan keresztül nem megy esetleg? Brytonból fel, Garminból le.. ?
Vagy ha közvetlenül nem is, akkor közbeiktatni a [FitnessSyncer] -t.
-
ReFleXx
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
ja en azt hittem a KPowerrel saccoltatod a teljesitmenyt. A myWindsockot probaltam, de azt csak hogy lassam milyen iranybol mennyire eros.
#326049 Hasaggymeg
mondjuk ha a zoliwrc fogja szervezni akkor az fajni fog... -
Toobee
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Pont itt mutatom a hagyományos mérőmet a PT mellett. Bár a hagyományosok között ez kevésbé az. SRAM szerint nem sok kompatibilis mérő van.
-
válasz
Velvokaj
üzenetére
Beteszel egy könyvet a lábaid közé, és feltolod addig, amíg még nem fáj nagyon
, utána a könyv tetejétől a padlóig megméred a távolságot - ez az átlépő.Az L-es méret lehet, hogy sok lesz, függ az arányaidtól. Igazából rá kellene ülnöd, én pont az elmúlt hetekben estem át ezen, és alapvetően vesztettem el a hitemet a méretezésekben

-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
fulton
addikt
válasz
balintbaba
üzenetére
Na, csak nem vagom le a nyakat" egyelőre.
1cm dobassal jó is meg nem is Vagy csak furi többet kellene menni. De 0.5cm engedve csak, pont meghozza azt a nem erzem olyan "vizszintnek magam" "édes pont?".
2 hete dobtam le ( elsőnek 1cm engedtem, de az nagy változásnak érződött így úgy voltam vele 0.5 centinként tesztelem/szoktatom). 630km mentem nagyon megszerettem.fél centit is megerezni végül a pozin. 0.5 cm spacer van igy felül, ami nem zavar.
Így 9 cm a drop a nyereg es kormány topja közt egyebiránt.
Majdnem olyan am mintha TCR L mereten ülnék 100mm stem el. (Ha még 0.5 ledobnék ott lennének a számok)
Nekem az Agree 58 as vázon a gyári nyeregcső koppon van
min. jelzesnel. 56 os vazon kellene bele a 400mm es valtozat. -
dom1n0
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Fura egy cucc az a mywindsock, tavaly parszor neztem, foleg az airspeed miatt, de vegul eleg erdekes szamokat irt, pl windfinder es windguru eleg hasonlo erteket irt, o meg 2x annyit, maskor 1/3 annyit, vegul el is engedtem, mar lassan immunis leszek a szelre
-
MC Pite
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én nem tudományoltam most meg idő híján a kormány dolgot ahogybszoktam, utolsó körön figyeltem, a ToughRoadon széles és magas a kormány, átettem a Courierről a 640es egyenest, és elsőre jónak tűnt
.
Igaz, a montn is flatbar van/volt, szal nekem rombolós feeling volt a gyári. Ezzel és az új Spirgripsekkel már alig várom hogy kipróbáljam
. -
Jester01
veterán
válasz
balintbaba
üzenetére
Ingyen jófejségből persze adhattak volna. De amennyi rémtörténet kering a NAVos ellenőrzésekről, megértem, hogy nem akarnak szabálytalanul eladni főleg nem nyugtát hamisítani.
-
balintbaba
tag
válasz
Jester01
üzenetére
Nem hiszem, hogy leltározzák a csavarokat, de ha igen, leírom selejtbe, a nyugtát meg kiállítom valami szolgáltatásról. Csavar-Akku-ban nekem vót, hogy adtak ingyen is. De persze, megértem a boltot is.
Kevés olyan vásárló van, mint én, szóval nem az olyan vevők fognak nekik fájni, akik nulláról felépítenek egy bicót, és csak valami kis szar kell nekik.
A drága dolgokat nyilván nem tőlük fogom megvenni, hanem német webshopokból, de így már kis szarokért sem fogok bemenni. Tanácsért meg azért nem, mert mire oda eljutok, már annyira kiokosítottam magam a neten egy niche problémából, hogy valszeg ezerszer jobban vágom a dolgot, mint a legtöbb szerelő.
Szép kis rantet kerekítettem ebből a semmiségből.ReFleXx: Kb. 85-87 kg lehettem, de nyáron mutatok hasonlót 75-tel is. Többet kéne súlyzózni. Egyetemista korom óta szépen átalakult ez. Akkor alig volt kardió, csak a dzsim, most meg súlyt emelni nehéz. Mondjuk lábnap akkor is ritkán vót.
-
lsebestyen
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Mywindsock*
-
lsebestyen
addikt
válasz
ReFleXx
üzenetére
5 perc utána olvasás után sem értem teljesen. Ez csak utólag a mywindstock appban fogja mutatni, hogy mikor mennyi volt szerinte a teljesítmény, ráadásul előre fel kell töltenem az útvonalat az appba(ami webes felület, appstoreban nincs app), majd pontosan azon kéne végigmennem? Vagy wtf? Nem áll össze. Egyelőre annyit tud, hogy van egy mező ahol a szélirányt/erősséget mutatja.
-
ReFleXx
addikt
válasz
balintbaba
üzenetére
A kilogrammot is tedd mar melle pls
-
-
Jester01
veterán
válasz
balintbaba
üzenetére
Lehet, hogy nincs benne a pénztárgépben, nincs ára és jogilag nem tudják eladni neked. A NAV meg ugye figyel...
-
ReFleXx
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Majd hasonlitsd mar ossze a saccolt es a mert wattokat.
-
ReFleXx
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Osztan a topiktekeres szervezodike mar foni? Patak legyen betervezve az utvonalba, lemaradtam a multkori performanszrol
-
szuszinho
őstag
Ma vettem észre, hogy görgőzés esetén Strava tök mást mutat, mint Garmin (vagy akár Training Peaks). Ezek szerint nem fosgarmin, hanem fostrava?
Kintinél stimmel. -
dom1n0
őstag
válasz
balintbaba
üzenetére
Szerintem ez nagyon boltfuggo. Akosbikeban eddig nekem minden ilyen aprosagban tudtak segiteni eddig.(lekopogom)
-
balintbaba
tag
Ma elmentem bicigli bótba, mondom megtolom a hazai gazdaságot, ha már a féktárcsákhoz nem adtak külön m5-ös csavarokat. Tudom, a CenterLock a menő, de inkább a meglévő kerékszetthez veszek tárcsákat, mint fordítva.
"Nem árulunk csavart." Há de akkó náluk hogy működik a szerviz? Én aztán megértem, hogy kerékpárbolt, nem csavar, de így tényleg nincs értelme ilyen helyekre járnom jószándékból, még szakértelemért sem.
-
Velvokaj
csendes tag
Specialized Sirrus X Comp, M-es méretet ír a gyártó az én magasságomra, amit találtam L-es.
Az átlépőmet hogy tudom megmérni?https://www.specialized.com/us/en/sirrus-x-comp-carbon-mens-spec/p/173639?color=272303-173639
-
Velvokaj
csendes tag
Üdv!
Találtam egy jó ajánlatot egy gravel kerékpárra (én csak aszfalton használnám). A baj csak az, hogy én 172cm vagyok, a kerákpár mérete pedig 175-185cm között ajánlott a gyártó alapján. Nagy gondot okoz egy nagyobb méretű kerékpár?
-
Toobee
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Azt értem, csak onnan indult az egész beszélgetés, hogy jelenleg csak néhány típus kapható, ami jó az új SRAM rendszerekhez. A ParkTool ilyen, a Birzman meg elvileg nem, a gyakorlatban meg azért mégis valami hasonlót mutat, mint a ParkTool.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Toobee
üzenetére
Szerintem nem egyenletesen kopik a lánc, ezért is érdemes mindig több helyen is mérni. Az meg, hogy miért nem egyenletesen kopik egy lánc nem tudom, talán kenés vagy a szennyeződés egyenletlensége, gyártási tolerancia váltakozása egy lánchosszon is meg ilyen okok lehetnek. Mivel én filléres, 2 oldalas belemegy-nem megy bele mérőmmel 0.7-ig engedem a 12 sebességes CN8100 láncaim (egyszerre mindig csak egy, nem rotálva), amikor valahol, akárhol bele tudom tuszkolni a 0.7 oldalát azonnal cserélem, ugyanakkor ez a betuszkolás általában csak helyenként sikerül, nem mindenhol.
-
Toobee
veterán
Megjött a Parktool CC-4.2 láncnyúlásmérő. T-Type és Flattop láncokkal is próbáltam. Nekem úgy tűnik a Birzmanom is jól mér, csak kevesebb szemet fog át, emiatt több helyen is ellenőrizni kell a láncot. PT 0.5 a Kenevonál 1300 km után (fos GX lánc, megy rá nemsokára az X01). Treknél km-t nem tudom fejből, de jóval több van a Force láncban, 1,5 éve ezzel megyek Stravamon össze tudja adni a szintet, aki érez magában erőt. Itt szinte semmi nyúlás. PT hátránya, hogy 0.25 nincs rajta, a Birzman ezt is tudja.

-
-
dom1n0
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
fultont elengedtem most pár hónapig, hogy legyen hova zárkózni nyáron
-
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Azt megtaláltam, garminom meg nincs.
Köszi!
-
szuszinho
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Itt nem kell átmenni a vasúti átjárón! Végig a Balaton u. mellett kell haladni.
-
lsebestyen
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Garmin lesz, strava hülye ehhez, Strava webes felületen ha fizetős vagy akkor van power curve a training alatt.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Sunnyogni a szélárnyékban azután kell miután leverted a népet a táblasprintnél.
Azt arra értettem, hogyha ha baromi erősen meg tudsz indulni elölről, akkor a többiek még a szélárnyékodra is esélytelenek, mert pikkpakk ott sem vagy. Míg ha mozdonyosan indulsz meg, akkor könnyű tartani a kereket. Trolibusz mögött pl nehezebb stéherezni mert sokkal nyomatékosabb, mint egy basic dízel Mercedes. -
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
5-10 mp kifejezetten jó kanyarokban elszenvedett tempóvesztés korrigálására a gyakorlatban.
Mert ha mész mondjuk 35-el egy kanyarban visszalassúlsz 28-ra, onnan újra 35re visszamenni combos watt pár mp alatt. -
Hasaggymeg
Topikgazda
Ja értem, akkor csak az 1-10 másodpercesre kell gyúrni és aztán nagyon résen lenni, meg sunnyogni a szélárnyékban!
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
ja, megindulsz, és a következő kereszteződésben újra piros a lámpa, de semmi gond, a bubis nyugger néni megint elédáll.

-
func93
senior tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Hálás köszönet a tanácsért
-
lsebestyen
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Táblasprintnél jó az, anschlussból kiszakadnak a gyengék.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
a tizedmásodperces arra kell, hogy az ember el tudjon indulni 1x rencerű outival is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
szuszinho
üzenetére
Valahol ott, de nem pontosan ott, már nem emléxem...amúgy meg én bárhol el tudok tévedni.

#326009ZavaBalazs...tizedmásodperces nincs?
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy mi a néhány másodperces mérés értelme, hogy jól megtudsz indulni...aztán annyi, mindenki lehagy?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
dom1n0
üzenetére
bedobnám én is, de sok értelme nincs, kerek 1 ride adata van benne

jut eszembe, van arra valami 3rd party megoldás, hogy a brytonból automatikusan lövöldözze tovább a ride-okat garmin connectbe is? egyszerűbb lenne, mint mindkét eszközön indítani a rögzítést, de jó lenne egy helyen látni a dolgokat.Főni: ja, csak vicc volt, tudom, hogy nekem ez "unalmas" lesz, de szívesen unatkozom együtt az asszonnyal
néha ilyet is kell, amikor jön anyám vigyázni a gyerekekre, és mindketten bejelentjük neki, hogy mi akkor most megyünk bringázni, mindig ledöbben, hogy ez nem azt jelenti, hogy együtt megyünk (hiába mondja el neki mindig asszony, hogy ez így jó, mert unatkoznék vele
) -
stratova
veterán
válasz
Victoryus
üzenetére
Csak a magam nevében, de egyáltalán nem unom.

Jó, hogy akkor egyelőre nem szállt el brutálisan az ár. Már későn írom, de én vagy az XLC BL-C01-et vagy a Sturmey Archer BLS81-et céloztam volna meg. Nem tudom mennyibe fájt a bowdenezés, de amikor 3 gyerek és egy felnőtt bringánkon cseréltem, itt találtam olcsón teflonos/rozsdamenteset, kiszámoltam kb és ràhagytam egy métert.Emitt meg az a kósza gondolat, hogy érdemes-e a Cyco libakergetőt csavarra lebontva szintereztetnem (16e).
Ez meg olyan, hogy amit kint tartottak az rosszabbul néz ki és 42-ért megy, amit még jobban az 75+ én meg 50-ért vettem 2 éve.
Viszont ahhoz tuti kell egy beáldozott szabadnap. -
lsebestyen
addikt
Jöttök itt a frankó számokkal, megnéztem a sajátomat, idei a tavalyihoz képest, sürgősen el kell kezdenem a sprint edzéseket, görbe alapján rendesen el vannak lustulva a lábak.

(vagy a chinesium váz az oka
) -
dom1n0
őstag
válasz
INTELligent
üzenetére
+Bálintbaba Gratula, szép számok.
Amit a sajátomnál megfigyeltem (és jogos teljesen), ha megszakítasz egy rideot majd újraindítod, az mindig bontódik. Ergo ha megy az ember 1 óra zúzást de mondjuk kiszüneteled vagy megálsz közbe az olyankor külön darabok lesznek. -
fulton
addikt
válasz
INTELligent
üzenetére
Szép számokat látni a topikban

-
szuszinho
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Berényben csak egyenesen kell menni. Ott hogy lehet eltévedni?
-
dom1n0
őstag
Nálam itt tart a görbe, elégedettnek nem mondanám magamat vele, de remélem lassan javuló pályára állok újra.

-
dom1n0
őstag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
És garantáltan kiegyeztek a kajában is közben így
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4504
- White GAMER PC! Ryzen 7800X3D / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), azzal tényleg lehet utcaiban tekerni, ha pár km-re kell csak. Kényelmetlen, mert a keret alább van, mint a becsatoló része, ezért nyomja kicsit a talpadat és szerintem a cipőtalpnak sem tesz jót. SPD-SL pedál ilyen szempontból sokkal jobb. Vizesen viszont csúszik, arra figyelj.

Mindjárt le is nyomom a mára berakott edzést.

De a környező városok falvak sem sokkal jobbak 1-1 kivétellel.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)