- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
stingy2
senior tag
Úgy látom, az új összefoglaló tervezetben a K&H Prémiumnál 20.000Ft szerepel, mint illetékmentes határ, de ezt a K&H felemelte 50.000Ft-ra. [link] (1.1.1.5
Tranzakciós költség.)
Még egy apróság: most már egy ideje használjuk a full ingyenes hitelkártyájukat (feleségemnek is ez az alapértelmezett kártya a telefonjában)- így kb. havi 3e Ft visszatérítés jött eddig. Mivel max. szökő évente utalok nagyobb összeget, ezért még a bank fizet nekem, hogy az ügyfelük vagyok.[ Szerkesztve ]
INTJ
-
Peetey91
senior tag
Viszont ahogy olvasom a hirdetményt, nem fogadják el a saját bankszámláról történő utalást: "...havonta (i) bankon kívülről vagy (ii) bankon belülről jogi személytől, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezettől, vagy egyéni vállalkozótól egyösszegben...A Bank nem tekinti jóváírásnak a feltétel teljesítése szempontjából a saját számlák közötti átvezetést."
-
RR-13
őstag
Az Erste Bank Privilégium 2.0 Partner számla George appban, és Internetbanki felületen történő megnyitásnál, a 2025. február 01-től módosított (pl. Bankmonitor) akcióban már 40.000 Ft jutalom jár.
Hamarosan az összefoglalóban is frissítve lesz az infó, és a hozzátartozó fenti kép is, de a tervezetben már frissítve lett.
A BM oldalán egyelőre még csak az egyik helyen van módosítva 40 ezerre, az igénylés résznél még30 ezervan, de itt én már javítottam azt.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz
hodostamas #38433 üzenetére
Azonnal utalhatod tovább, nem kell parkoltatni.
A Prémium Banking csomagnál sem, és a kivezetés alatt álló Goldnál sem. -
hodostamas
addikt
Raiffeisen Gold2nél ha ráutalom a havi elvárt összeget, utalhatom is tovább? nem kell parkoltatni?
-
Sisco2
tag
Ha december végén nyitottam az Erste Privilegium 2.0 BM számlát, akkor a 30.000 Ft -os "díjkedvezményt" február végéig utalják valamikor?
(a kártyás vásárlás feltétel sokszorosan teljesült még januárban)köszi
-
r6man123
senior tag
Nézegettem a Bankmonitor oldalát, az Unicredit Fix Pont - 24 hónapos kampányról mi az általános vélemény. Vállalkozásnak nem igazán találtam más kedvezőbbet.
-
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Hétfővel felmondják a Rafi 2.0 számlámat, már közben él a CIB-nél az új főszámla. Viszont a Raiffeisent ha találok olyat akkor megtartanám, főleg a deviza számla miatt. Létezik “majdnem” nullás csomag amihez nem kell sokat vállalni?
Ahogy nézegettem talán az Aktivitás csomag, ahol minimálbért kell érkeztetni és nincs számlavezetési díj, valamint -egyelőre- 50 ezrenként ingyenes az utalás. Van egyéb jobb ötlete esetleg valakinek? -
mjuti
tag
válasz
vargazoli007 #38416 üzenetére
Igen, beleszámít az 1 % visszatérítésbe.
mert a Revo és a MÁK nem?
-
RR-13
őstag
válasz
Ereshkigal #38422 üzenetére
Gondoltam kiidézem a hirdetmény vonatkozó szövegét, az úgy a legpontosabb.
És részben jól emlékeztél, mert az Erste Banknál van ilyen, hogy előző hó 16-tól. az adott hónap 15-ig kell beérkeznie az elvárt jóváírásnak, ezen időt nézik. -
GBRDVD
tag
válasz
Ereshkigal #38422 üzenetére
Nincs követelmény sem abban, hogy hány részlet, sem abban, hogy meddig kell "tárolnod" a számlán, valamint irreleváns a "mikor" is (havi 1 legyen meg). Sokan itt a fórumon ezt a ping-pongot saját magunkkal játsszuk, ti legalább külön személyek vagytok. Főnyeremény.
-
Ereshkigal
őstag
-
RR-13
őstag
válasz
Ereshkigal #38419 üzenetére
"4 Amennyiben a számlavezetési díj terhelését megelőző hónapban legalább nettó 450.000 forint összeget elérő jóváírás érkezik átutalással (saját számlák közötti átvezetés,
készpénzes befizetés nem számít bele), akár több tételben is a bankszámlára, akkor a havi számlavezetési díj nem kerül terhelésre, az 0 Ft.
A jóváírások beérkezését a Bank havi rendszerességgel vizsgálja és annak függvényében a megfelelő díjat a következő hónapban terheli, illetve elengedi"Vagyis ahhoz, hogy ne terheljék az előző hónapra a díjat, ahhoz az előző hónapban kell mindig teljesíteni a 450 ezres utalási feltételt.
[ Szerkesztve ]
-
GBRDVD
tag
válasz
Ereshkigal #38419 üzenetére
Miért kellene "kipótolni"? Minden hó elején (vagy bármikor egy adott napon a hónapban) elutalod neki a 450-et, ő meg rögtön vissza. Mivel azonnali utalás van, így 2 perc alatt megvagytok mind a ketten arra a hónapra.
-
Ereshkigal
őstag
Áprilisban kifut az UC Partner Aktív Zéróm, váltok majd CIB ECO Pluszra.
Azon gondolkodtam, hogy mivel ez elég jó ajánlat, lehet a feleségemnek is nyitni kéne egyet. Ő viszont még egy bő évig otthon van kisebbik gyerkőccel, nincs meg a havi 450k. Ezt én kipótolnám, ő meg max. visszautalná. Ugye ezzel nincs gond? Az meg van adva, max. hány bejövő utalásból kell meglennie a min. 450k-nak, illetve mikor ellenőrzik ezt (hó utolsó napján)? -
merqree
őstag
Gondoltam, jó lesz nekem az Ikon Plusz, mert a jóváírást tudom teljesíteni, de így nem éri meg.
Pedig jó lenne maradni az Unicreditnél. Így lehet, hogy a Mobil Aktív Plusz lesz majd a megoldás, feltéve, hogy meglévő ügyfélként átrakhatnak oda. A visszatérítés/"ajándék pénz" nem érdekelne, csak ne kelljen mindenért fizetni. Elfogadnám a havi díjat és a kártya éves díjat is... -
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Vállalati bankszámlát (10 millió alatt) melyik banknál érdemes keresni? -
bigdady
nagyúr
MBH go hitelkártyánál az egészségpénztári bankkártyás feltöltést elfogadják a hó végi visszatérítéshez? Vagy ugyanúgy nem mint a Revolutot vagy a mák feltöltést?
-
RR-13
őstag
válasz
merqree #38410 üzenetére
A korábbi, pl. 2024-es hirdetményekben is benne volt, de díjmentes volt egy ideig az Ikon Plusz csomagban is.
Aztán akciósan volt díjmentes 2025. január 31-ig, minden tranzakciónál.
Viszont 2025. február 01-től már csak a készpénzfelvételi tranzakciók esetén (fióki és ATM-es) tekint el akciósan akciós jelleggel ezen, könyvelési tételdíjtól, jelenleg 2025. augusztus 31-ig:"⁴ A Könyvelési tételdíj minden egyes a bankszámla terhére lekönyvelt tranzakció után felszámításra kerül az adott tranzakció díján felül. A könyvelési tételdíj felszámításától a készpénzfelvételi tranzakciók esetén (fióki és ATM-es) a Bank akciós jelleggel eltekint.
Az akció 2025.08.31 ˗ig érvényes."Viszont ahol * látható, ott elvileg felszámítják már a könyvelési tételdíjat.
Így felszámíthatják a csoportos beszedések terhelése után, és az állandó átutalások után is, és az alábbi táblázat szerint az összes típusú átutalás után is (kivéve a saját számlák közötti átvezetésnél):Ahol tehát * van, ott a hirdetmény szerint felszámítják a 0,134 %, max. 8079 Ft⁴ díjat, hiába Díjmentesnek* van írva. Ez így elég durva.
[ Szerkesztve ]
-
acqua8
csendes újonc
válasz
ripo05 #38398 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
Igazából a cél nem feltétlen a 0-s számla volt, csak jelenleg az OTP-nek havi 3,3 k-t fizetek kb. a semmiért, és még tartanom is kell ott némi bef. jegyet, ezeket szeretném felszabadítani és helyettük ETF-be fektetni. Az állampapírok, kötvények továbbra is a MÁK-nál lesznek ez nem is kérdés.
bigdady neked is köszönöm az ajánlást!
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Nézegetem az Unicredit csomagjait, és a következő ütötte meg a szemem:
Az Ikon Plusz esetében megjelent a könyvelési tételdíj, ami emlékeim szerint eddig nem volt.
Rosszul emlékszem, azaz korábban is volt, vagy ez már valami "újdonság"? -
sniphoe
aktív tag
CIB számlanyitás után mennyi idő a Gold kártya kézhezkapása?
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
-
GBRDVD
tag
Kedves Mastercard Gold tulajok!
Akár újdonsült cibesek is. :) Szeretném a segítségeteket kérni. Pár napja futottam már itt egy kört a Mastercard Gold kártyával kapcsolatban, azóta viszont konkrét kérdésem is megfogalmazódott. Mivel nekem még folyamatban van a CIB számlám létrehozása, hetek kérdése, hogy fizikai kártyához jussak. Ennek hiányában viszont nem tudom kipróbálni, hogy engedné-e a regisztrációt az airport.mastercard.com oldalon (fizikai kártya megléte szükséges). Ez Mastercardnak és a LoungeKeynek egy közös programja, ami nemzetközi reptereken nyújt különféle szolgáltatásokat. Két alap Mastercard kártyámmal kipróbáltam, de azokat nem fogadta el. Kíváncsi lennék, hogy a Goldot elfogadja-e.
Ha nem, akkor a kérdés rövidre van zárva, mert akkor csak a World Elite-tel és a Platiniummal működik (erre a kérdésre egyszerűen nincs pontos válasz, hiába bújom két napja a netet, mindenhol arra lyukadok ki, hogy "bankfüggő", stb.). A budapesti Mastercard Airport Lounge rendben van, de engem a többi érdekel.
Ha elfogadja a Goldot, akkor lehet továbblépni, mert a regisztráció után az oldal megmutatja a részletesebb szolgáltatásokat (árak, stb.) is. Azért lenne jó tudnom előre egyáltalán annak a tényét, hogy lehet-e Golddal regisztrálni, mivel most utaznának családtagjaim több országon át, hosszú, 12 órás reptéri várakozásokkal, így tudnám nekik ajánlani, hogy akár még indulás előtt gyorsan nyissanak egy CIB számlát.
Köszi előre is, ha valaki kipróbálja.
-
ripo05
tag
válasz
acqua8 #38394 üzenetére
KH:
- nem kell jövedelemnek lennie a beutalásnak.
- Azt valóban senki se garantálja, hogy mindig 0 lesz. De, ha most nyitsz számlát, akkor már havi 800.000-et kell beutalni. (2024.11.01 utáni nyitásnál) Ugye a havi díj nullázáshoz több feltételt kell teljesíteni, szóval szerintem max. azt változtathatják.
- 6 hónapon belüli számlafelmondás: 9702 Ft
- Azt vedd figyelembe, hogy én pl. vettem másodpiacos pmáp-ot náluk, és azt eleve 2%-al rosszabbul adták. Tehát drágább, mint mondjuk a kincstár. Ez mindenre igaz lehet, beleértve az ETF-t is. -
zsola400
aktív tag
válasz
tobias40 #38396 üzenetére
A Kincstárnál kell az új CIB-es számlát rögzíteni amire majd ki akarod utalni a pénzt.
A legközelebbi DKJ 25.04.30, tehát most megveszed esetedben 98767ft-ér ezt április 30-án fogja kifizetni, ha beállítod kiutalja a CIB-es számládra névértékén a 100e ft-ot, a következő DKJ 25.05.28 ezt is meg tudod venni most, majd május 28-án fizeti ki a 100e és így tovább DKJ 25.06.25..
Igen a legjobb, ha aplikációban megnézed és végig nyomkodod, utána menni fog, nem bonyolult.A Revolut is megoldás lehet, ingyenes de ott zárolhatják a számládat, ha rendszeresen, havonta csinálod mert szabályzatba ütköző a feltöltés és utána kiutalás főleg ha csak erre használnád. A Wise lehetne még megoldás, mert itt nem szabályba ütköző a ki-be utalás, de itt ha jól emlékszem márciustól a tranzakciós adót ráterhekik az utalásokra, tehát nem lesz ingyenes.
-
tobias40
veterán
válasz
zsola400 #38393 üzenetére
Köszi,ez lesz a megoldásom!
Tehát kell új számlaszám,amivel most vettem az állampapírokat az nem jó erre?
Esetembemben 600.000 ft-ért veszek és minden hónapban kiutaltatok 100.000-et a CIB-es számlámra és ezt addig csinálom amíg megakarom tartani a CIB-es számlámat ,max 5 évig?
Majd ma kipróbálom és nem teszek fel "idióta" kérdéseket...Még a revolut lehetne megoldás (úgy tudom arról is ingyenes lenne az utalás a magyar CIB számlára)de nem biztos hogy szeretnék hosszú ideig milliókat tartani a Revolut számlámon...
[ Szerkesztve ]
-
acqua8
csendes újonc
Sziasztok!
Bankszámla nyitáshoz kérném a segítségeteket. Diverzifikálni szeretném a megtakarításaimat (nem akarok mindent az IB-nél tartani) ezért olyan bankot keresek ahol széles körben elérhetők befektetési termékek (főként ETF-ek), így az Erste és a K&H csomagajánlatai között fogok dönteni. A topik által ajánlott BM-es Erste Privilégium 2.0 a kritériumok teljesítése mellett 3 évig ingyenes, ezt követően az Erste honlapján található díjjegyzéket kell figyelembe venni (jelenleg 4521 Ft a kedvezmény nélküli számlavezetési díj)? A K&H Prémium csomagjával kapcsolatban több kérdésem is lenne. Amennyiben jól értelmezem a havi 500 eFt bejövő utalásnak nem kell jövedelemnek lenni? Működőképes lehet az, ha a Revolut vagy MÁK számlámról utalok? Határozatlan időre szól a havi díj nullázási kedvezmény? Fél éven belüli számlazárásnak van díja? Aki rendelkezik az említett számlacsomagokkal írna nekem pár gondolatot? Előre is köszönöm a válaszokat! -
zsola400
aktív tag
válasz
tobias40 #38389 üzenetére
Igen jól értelmezed én is így csinálom.
DKJ a legjobb erre, úgy veszed, hogy minden hónapban lejárjon egy a megfelelő összeggel és azt is beállíthatod, hogy azt a megadott számlára kiutalja automatikusa így nagyon foglalkozni sem kell vele. Néha rá kell nézni, 1 évre előre nem tudod megvenni, mert nincs minden hónapban lejáró, kb. fél évre előre tudod, majd folyamatosa jönnek ki az új papírok akkor megvenni az újabbakat. Az új számlaszámot rögzíteni kell, kb. 48óra múlva lesz aktív. -
RR-13
őstag
válasz
xrvman #38388 üzenetére
Igen, ingyenes a korábbi BB (exBB) MBH Bank ügyfeleinek a Fizetési Kérelem küldése.
Nem csak az appban van Fizetési Kérelem küldés lehetőség, de aktiválni kell a lehetőséget munkaidőben, anélkül nem fog működni.
Az aktiválást az appban (is) el lehet végezni.
A Netbank felületén (az alábbi képek szerinti menüben) meg qvik-kérelem néven találjátok meg a Fizetési Kérelmet.[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz
zsola400 #38094 üzenetére
Bocs de ezt csak most értelmezem..
Van a MÁK-nál nyitott állampapírom(gondolom akkor van számlám is),ha veszek most ott pl. 2M-ért pl. DKJ-t és azt választom hogy havonta utaljonak ki onnan 100.000 ft-ot akkor ez így működhet vagy nem ennyire "egyszerű"?
Bocs de nem értek ezekhez a dolgokhoz... -
xrvman
őstag
Sziasztok!
Nekem nincs MBH Bank, egy barátomnak van és nem tudja hol van a fizetési kérelem küldése opció. PC-ről használja, onnan éri el böngészőből. Le tudnátok írni, hogy hol találja meg? Esetleg szájbarágósan? Küldhetne nekem, OTP-s nek egy fizetési kérelmet és én arra válaszolva utalnék neki.
Ugye MBH-nál is ingyenes a fizetési kérelem küldése? -
GBRDVD
tag
Az egy alkalommali max. kp. felvétel az általában ATM (készülék) függő. Általában a nagyobb, frekventáltabb, bankfiókban lévő vasak tudják ezt teljesíteni, pl. azok, amelyek befizetésre is alkalmasak. Ez azt hiszem más bankoknál is így van. CIB-esekről van egy lista pl. itt.
A Mastercard Goldos válaszokat köszönöm, ez volt a tételmondat: "De az arany kártyától nekem nem áll fel". :D Én is így vagyok vele, ennek ellenére meg lesz nyitva a CIB, mivel tényleg jó ajánlat. Esetleg majd később beszámolok róla, hogy nemzetközi reptereken mit kaptam (vagy nem) aranykártyásként.
-
kircsi21
csendes tag
válasz
Mr.RiK #38375 üzenetére
Ebbe én is belefutottam. Hirdetmény szerint bankfiókban lehet kérni az emelést és nem lehet korlátlan, de most meg nem mondom már mennyi a plafon (talán 10M?). Aztán a telefonos ügyintéző simán átállította, kb. 2 perc alatt aktív is volt a változtatás. Kérheted ideiglenesen és véglelgesen is. Sok sikert! (Nekem Partner Prestige számlám van, de nem hiszem, hogy számít.)
-
RR-13
őstag
válasz
confuser #38379 üzenetére
Az szép. Nem nagyon érdekli őket, hogy nincs az embernek keretszerződése.
Nekünk a nyitás napján telefonban azt mondták, hogy 1 nap mire feltöltik a netbankba, a doksikhoz, hát esetemben 50. napon küldték ki e-mailben, a rokonnak, meg a 60. napon, szintén e-mailben, éppen ma.[ Szerkesztve ]
-
Mr.RiK
csendes tag
Máshogy nem lehet át utalni? Valamint ennél a fizetési kérelemnél akkor nem számít ha a limit csak egy millióra van állítva?
-
Mr.RiK
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Unicreditnél, hogy lehet megoldani, hogy az át utalási limit ne 1 millió legyen, hanem minimum 3 vagy korlátlan? Csak mert OTP banknál be lehet állítani ideiglenesen limit nélküli összeget, de Unicredit appnál akárhogy próbálom 1 millió a maximum.
Szerdán 3 milliót kéne át utalnom egy másik személynek unicredit app-ból, lehet ezt egyáltalán valahol módosítani, hogy ne 1 millió legyen a plafon, vagy személyesen be kell mennem unicredit bankfiókba, hogy módosíthassam?
Előre is köszönöm a segítséget! -
borges7
aktív tag
Az nem jó nekem a feltételek miatt, megnéztem.
Amit még elfelejtettem, az is fontos lenne, hogy legyen itt is(Szfvár.) fiókja, mert havi szinten többször kell befizetnem a számlára.Magnetről mik a tapasztalatok? Ha a mobilapp elfogadható, az is szóba jöhet.
Például ez a Csillag-számlacsomag jónak tűnik [link][ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz
pictigjis #38268 üzenetére
kaptam választ a raiffeisentől
Alábbi levelére válaszul szíves tájékoztatásul közöljük, hogy 2025.02.17-én hatályba lépő kondíciós listánkban a Devizaszámlánál a „Devizaváltás azonnali árfolyamon” menüpontban történő átvezetés esetén a szolgáltatás díjmentes. Ezt a díjat az alábbi linken elérhető bankszámla kondícióslista 26. oldalán találja. Továbbá általános információként közöljük, hogy a 2025.02.17-én hatályba lépő kondícióslistánkban csak azon díjak kerülnek változásra melyek sárga háttérrel jelölésre kerültek.
-
kerepesig
csendes tag
Sziasztok!
Magánszemélyként KH-nál vagyok, itt vettem fel lakáshitelt, ezért havi 300ezer forintnak be kell ide érkeznie. Ha jól gondolom innen nem tudok még váltani.
Áfás Általányadósként KH-nál vagyok.
Áfás Kft-t most alapítottam, még nincs bankszámla.Tudnátok segíteni, hogy hogyan lehetne a legkedvezőbben összesakkozni a banki költségeket?
Általányadó éves 2 900 000 forint bejövő összeg.
Kft kb 6 millió forint éves bejövő.KP forgalom nincs. Elég virtuális bankkártya (ha pl Facebook, Google elfogadja). Általányadónál havi 1 kimenő utalás, Kft-nél 2 munkabér + max 2-3 egyéb kimenő utalás.
Tudnátok segíteni?
-
RR-13
őstag
válasz
confuser #38368 üzenetére
Ja és nincs 6 hónapos "kitöltési", húségidő sincs az Extra csomagban, az csak a Jólráró csomagban történő megkötés esetén lenne.
Számlamegszüntetési díj sincs 6 hónapon belül, nem tudnak semmit...Te a keretszerződést mikor kaptad meg
Nekünk január 22-én küldték e-mailben az egyiket, a másikat meg ma, de csak a 2 db panaszt követően, mert a netbank dokumentumok közé nem töltötték fel csak az e-csatorna szerződést, és a fényképeket. -
RR-13
őstag
válasz
confuser #38368 üzenetére
Minket is hívogatnak 1 hete, és én pénteken beszéltem velük, és továbbképzést kellett nekik tartani, hogy semmit nem tudnak jól.
Többszöri kérdésemre sem tudta megmondani, hogy hol vannak leírva azok a feltételek amire hivatkozik. Ráadásul a 100 ezres utalás decemberben meg lett csinálva, és azt is felsorolta, hogy bejövő utalást is kell teljesíteni, mert írva van a feltételek között.
Viszont akik BF akcióban nyitották az Extra csomagot, azoknak semmilyen olyan feltételek nem voltak, és nincsenek is leírva sehol sem, akik nem jóljáró csomagban kötötték, ráadásul online.
Még arra sem vették a fáradságot, hogy megnézzék, hogy hol lett kötve a szerződés, azt hitte bankfiókban lett, mondom videóhívásban, és mivel az online felület, ezért ott NINCS csomagbeállítási, és kártyakibocsátási díj.Tehát sehol nincs olyan feltétel, hogy kötelező másodlagos azonosító beállítása, és a kártya aktiválása, és 1 db ATM tranzakció, kp. kivét, vagy POS vásárlás.
A kártyát még mi sem aktiváltuk, de fogjuk majd pár nap múlva, de vásárolni, és kp. kivétet nem fogunk, és másodlagos azonosítót sem beállítani.
Ha ennek ellenére nem írják jóvá a BF akciós összeget, vagy terhelnek csomagbeállítási díjjal, akkor meg irány az MNB.[ Szerkesztve ]
-
confuser
senior tag
Most hívott az MBH, hogy a csomagbeállítási díj (13k) meg az Extra csomag havidíj (8k) elengedésének feltétele, hogy aktiváljam a kártyám, havonta 1-2? tranzakciót végezzek vele, és állítsak be másodlagos azonosítót. Valahogy a Jóljáró csomaggal van ez összekuszálva, de még így sem találom konrétan ezeket a feltételeket... Még ha meg is ugrom, felmerül a gyanú, hogy most akkor fél év után tényleg megszüntethetem-e a kártyát/számlát, meg hogy visszamenőleg beterhelnek-e pl. havidíjat vagy sem (utóbbira nem tudott válaszolni az ügyintéző, előbbit meg nem kérdeztem).
-
A BM-es CIB Eco Plusz esetében az első készpénzfelvétel a saját ATM-ből ingyenes, de mennyit lehet azon egy alkalommal felvenni max? Ezt sehogyan sem tudom kiolvasni a díjszabásból.
Mi még jócskán használunk kp-t.[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
borges7
aktív tag
Tavasszal lejár az ingyenes UniCredit Partner Aktív Zero-számlám, ilyenkor mi történik,
ha nem szüntetem meg? Megy tovább, csak fizetős lesz? Bemegyek majd megkérdezni, de hátha valaki tudja.Szóval ahelyett keresnék valamit, persze ha vállalható feltételekkel maradna, az se rossz.
Van még egy Gránit Sztár számlám(2023.08.09. óta), amit szinte egyáltalán nem használok, esetleg az is szóba jöhet.Csoportos beszedéseket fizetek(6-7 db), készpénzt szinte soha nem veszek fel, meg ilyen netes kártyás vásárlások, előfizetések vannak még rendszeresen. Fix(állandó) jövedelem nem érkezik rá, de hetente kapom a kifizetéseket.
Jobb lenne hosszútávú megoldás, nem szeretnék 2-3 évente állandóan váltogatni.
Nem kell feltétlenül, hogy ingyenes legyen, ha amúgy egy jó ajánlat. -
confuser
senior tag
válasz
tototos #38362 üzenetére
Pont az időkorlátra (illetve annak a hiányára) gondoltam, persze az sincs kőbe vésve, hogy tovább marad a csomag mint a CIB 5 éves csomagja. Főszámlaként használva nem rossz csomag, de persze a 2-3-5 éves időszakokban a BM-es csomagok verhetetlenek, csak vannak akik ódzkodnak a bankváltástól, itt jöhet képbe a Rafi Prémium.
-
axioma
veterán
válasz
tototos #38360 üzenetére
legfeljebb hogy nem idokorlatos (bar a kondicioi azok, ld. 400e tudottan emelkedni fog)
+ akinek erdekes, ott a kedvezo devizaszamla, es a kartya pakolgathato mogotte egyelore ingyenesen
az allando atutalasok modositasi dijtetelenek se orulnek (de mar nem vagyok rafis se) -
huan
őstag
Sziasztok,
Most, hogy megjött a tavalyi év "PAD"-ja, méginkább menekülnék az Erste Egyszámla díjcsomagomtól. Részletesen átvizsgáltam a tavalyi évemet a bankolási szokásaim alapján és szeretném megkérdezni, hogy mely összehasonlító oldal adja a legobjektívebben vissza a lehetőségek összehasonlítását?
Próbáltam a money.hu-t, a bankszamlavalaszto.mnb.hu-t és a bankmonitor.hu-t, de elég eltérő eredményeket adnak.
Köszönöm! -
tototos
őstag
Meglepően könnyen ment az Erste Prémium lemondása. Azt hittem, hogy győzködni fognak de úgy néz ki az emailben leirtakra(Cib Eco+) nem tudnak mit lépni. Fél évre kicsit sok volt a 9 ezer forintos tanulópénz.
-
pictigjis
senior tag
eltelt egy hónap, de internetes vásárlásnál az mbh énpostám hitelkártya megint sms-kódot küldött push helyett. másnál működik egyáltalán rendesen ez a bank?
-
fil
őstag
válasz
vargazoli007 #38349 üzenetére
Nálam meg volt rendben a visszatérítés.
-
Sanyi.mTs
addikt
Más is meglepődött a ma reggeli CIB online számlavezetési díján? Ahogy néztem, kb 400Ft-tal megemelték a havidíjat, míg a visszatérítést nem emelték
-
vargazoli007
csendes tag
MKB Digit@ll csomagom van (ma már MBH alatt fut, de MKB-ban lett nyitva). Nem tudom mások, akiknek ugyanilyen díjcsomagja van, mit látnak, nem egy gyakori díjcsomag, tudom, de nekem december 31-gyel jelent meg havidíj terhelés, amit egész január hónapban nem írtak jóvá, pedig a jóváírási feltételt teljesítettem. A havidíj is emelkedett, de ez benne van a legújabb hirdetményben. Viszont a jóváírást január 10. környékén meg kellett volna tenniük, de ez egész hónapban elmaradt. Akiknek ugyanilyen díjcsomagja van, javaslom, nézzen rá, és ha szükséges, jelezze az anomáliát a bank felé.
-
Céges számlához melyik most legjobb választás szerintetek? Sok utaláson lenne a hangsúly.
⏺︎ Szeretnél akár 45-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
merqree
őstag
válasz
pietrrr #38342 üzenetére
A gyorsítósáv hasznos tud lenni, ha nagy a sor. Az arany kártya csak neked biztosít ingyenes gyorsítósávot (míg a platinum +1 kísérőnek is, továbbá a gyerekeidnek).
Néztem, nyáron három gyerekkel repülünk (4,4,8 évesek), a Gold kártya semmire sem jó.
Szóval semmi előnyét nem látom a kártyának. Utas biztosítást meg különböző csomagokból tud választani magának az ember, ha utazik. -
pietrrr
aktív tag
válasz
GBRDVD #38336 üzenetére
A gyorsítósáv hasznos tud lenni, ha nagy a sor. Az arany kártya csak neked biztosít ingyenes gyorsítósávot (míg a platinum +1 kísérőnek is, továbbá a gyerekeidnek).
A lounge a gold kártyával 4000 Ft, csak neked, +1 kísérőnek már 8000 Ft. Sztem ennyit nem ér meg (platinummal 2 főnek ingyenes).
-
envagyok
veterán
Sziasztok
UAE-ben (Egyesült Arab Emirátusok) folyószámla/betéti kártya nyitásához tud valaki itthonról megoldást? -
Kasya
nagyúr
válasz
GBRDVD #38336 üzenetére
Mastercard.hu-n ott van minden.
-
GBRDVD
tag
Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek ennek a Mastercard Gold kártyának milyen gyakorlati haszna van nemzetközi szinteken? Az utasbiztosítás mellett van bármilyen előnye, pl. repülőtereken?
A CIB oldalán a Liszt Ferenc repülőtér van kiemelve, ott is a "gyorsító sáv". Próbáltam leírásokat nézni, de nincs igazán semmi konkrét, csak ilyen magasztos szólamok, hogy "kiemelkedő presztízs", "exkluzív kiegészítő szolgáltatások", "kedvezmények és előnyök", stb. Meg hogy fizethetek vele világszerte. Köszi, szerintem a "bankkártya", mint fogalom, ezt hivatott megugrani kb. 50 éve. :)
Van valakinek tapasztalata ezzel a Gold kártyával? Van valami részletes leírás, hogy mit tud ez a kártya? Igazából az sem baj, ha csak simán van egy jó utasbiztosítás mellé, valamint ez a termékbiztosítás is jópofa. Ez önmagában elég, főleg "ingyen". Csak valaki hátha tud még valami okosságot, ami miatt jobb, mint egy sima kártya.
Pl. az sem világos, hogy egy ilyen kártya a nemzetközi reptéri Mastercard Lounge-okba automatikus belépést biztosít-e vagy nem? Köszi előre is.
-
pictigjis
senior tag
-
dani1954
újonc
Sziasztok!
Nyitottam online egy erste Egyszámlát, amivel elvileg ugyanazon díjcsomagon belül korlátlan számú számlaszámot lehet csinálni. Viszont hiába néztem végig a george appot töviröl hegyire, mégcsak utalást sem találtam rá, hogy ezt miképpen tudom megtenni. Tudtok ebben segíteni nekem, hogyan is működik ez a gyakorlatban? Köszi előre is!
-
K&H esetén mikor szokott érkezni a pénzvisszatérítés hónap elején?
-
confuser
senior tag
Aki K&H Black Friday-kor (2024 november végén) nyitott ajánlással számlát, megkapta az ajánlási bónuszt? A Black Friday-es rész novemberi nyitással február végéig kell megjöjjön, de az ajánlásinak a feltételek teljesítését követő hónap végéig. Decemberben mindent teljesítettem, szóval legkésőbb máig meg kellett volna jönnie...
-
cocka
veterán
Hmm.. én azt fontolgatom, hogy mivel hamarosan esedékes az éves díj a CIB-es kártyámnál, lehet leadom és nem kérek újat. Csak ugye nem mindig érhető el a netbank és ha pont akkor nem tudok utalni, amikor kéne, akkor bukom a másik kártyával a vásárlást?
Ja meg ilyenek, hogy múltkor épp a Gránit kártyánál folyamatosan valami tranzakciós hibákat írt ki egy terminál. Mondom hát az parádés lenne, ha minden alkalommal csak 3-szor, 4-szer fogadná el. LOL
Ja de a CIB-nél meg a gagyi kártya 6k, szóval...
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #38317 üzenetére
infláció egészen pontosan. Csak tavaly volt 18%...
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
A kb. 3 ezres bankkártya díj max. elfogadható egy betéti kártyánál, de egy kb. 5 ezres az már nagyon nem, hiába drágább a többi, attól a majdnem 5 még drága.
A Gránitnál (Sztár csomagnál) a 3.390 Ft-os kártya díja nálam a plafon egy kártyadíjra, de az első év után azt is lemondtam, így csak az 1.890 Ft kibocsátási díjat kellett fizetni.
Úgyis mindenhol MBH Hk-val fizetünk, nagyon másra nem kell Debit kártya.
Te a Digitális csomagban vagy azért "csak" 3.090 Ft a díj, ami szintén elfogadható.[ Szerkesztve ]
-
-
cocka
veterán
válasz
A K&H kivezette az alap MC-t, aminek 4064 Ft-os díja van, helyette maradt a 9058 Ft-os kártya.
Szóval egy 4 ezer forintos kártyadíj egyáltalán nem tekinthető soknak, ha kicsit elkezded nézegetni, hogy a többi banknál mennyi.
Nekem pl. Gránitnál 3090 Ft a bankkártya. -
Janika(1982)
senior tag
Hmmmm,nem kapodnak a K&H banknál,a PUSH üzenetek bevezetésénél.
Ahogy a mostani időpontban sincs frissítés IOS-re,pedig Android-ra jött frissítés a mobilbank-ra.Nagy János
-
RR-13
őstag
válasz
Az remek, mert elég "durván" emelgetik akkor.
Amit linkeltem kártyahirdetmény az már a 2025. februári, abban még nincs emelés, de mire aktuális lesz Neked ismét a díj, addig biztosan fogják.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
RR-13
őstag
válasz
Intruder2k5 #38303 üzenetére
Az a 4.976 Ft a Visa betéti vagy a MasterCard Start bankkártya éves díja, ami tényleg magas, ahhoz képest, hogy betéti kártya.
Viszont náluk ez a legolcsóbb éves kártyadíj, ettől csak a diák, vagy a virtuális kártya olcsóbb. A többi attól jóval drágább, pl. 6.290 Ft/7.998 Ft/8.902 Ft/ Ft/10.114 Ft/11.590[ Szerkesztve ]
-
confuser
senior tag
válasz
Intruder2k5 #38303 üzenetére
Nem írtad milyen kártya milyen csomaggal, de őszintén szólva ez kicsit sem drága a többihez képest (ha éves díj, és nem havi
)
-
axioma
veterán
válasz
tobias40 #38308 üzenetére
Kerdezz ra, hogy milyen lehetosegek vannak Prestige csomagot igenyelni. Kozalkalmazottak kapasbol, nekem egy egyesuleten keresztul, de mas is mondta hogy ceg vagy ilyesmi partnerseg ad lehetoseget. A jogosult aztan meg kerhet ilyet a csaladtagnak is. Igaz azt hiszem 600e kell de nem kell fizu legyen (de erre ugyis rakerdezel).
-
tobias40
veterán
Van lehetőség arra hogy az Unicreditnél márciusban lejáró Partner Aktív Zeró csomagot "meghosszabbítsák" vagy hasonló kondícióval másik csomagot kapjak?
A célom az lenne hogy ha ez lehetséges hogy az UC-ből utalnám el a CIB-hez a 450.000 ft-ot havonta és így teljesülne a CIb elvárása.
UC-hoz jön jelenleg a fizetésem és így egyszerűbb lenne nekem.
Valószínű hogy nem de hátha van vkinek jó ötlete.
Amúgy jól belaktam az UC-t meg meg is szoktam a felületét ezért is maradnék ha hasonló csomagot kapnék de ha nem akkor más megoldást kell keresnem.
A CIB-es számlát már megnyitottam,van most 1-2 hónapom hogy kitaláljam hogyan legyen... -
Hadert
újonc
válasz
zsola400 #38294 üzenetére
Egyedül az átutalásnak van díja. Eladni szerintem nem érdemes. Idén jár le. Szerintem nyitok egy számlát a MÁK-nál és oda utaltatom, vagy megvárom míg letelik a 8 hónap Az értékpapírszámla havi díja 560Ft. Gondolom az "alapszámlámat" bármikor megszüntethetem ettől függetlenül
-
Ereshkigal
őstag
-
Most már jó időközben, köszönöm.. Újraindítottam a telefont és betöltött rendesen.
⏺︎ Szeretnél akár 45-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
Az azért szép, hogy az Erste 4976 Ft éves kártyadíjat számol fel! Ma vonták le, nem semmi már...
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- E-book olvasók
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- World of Tanks - MMO
- RAM topik
- Ingatlanos topic!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -40% 17,3" Brutál i7-13700H 32/1TB Iris Xe FHD IPS
- Z fold 4 eladó
- Dell Latitude 5300, 13,3" FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás sz
- Dell Latitude 5400, 14," FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás szá
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS Kijelző, AMD Ryzen 5 Pro 2500U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27%
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest