- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
4Grider #41055 üzenetére
Telefon már mondja, hogy nem működik megfelelően. Egyre gyakoribb... már kezd velük ki lenni a hócipőm. Több száz ezer Ft-ot kellene utalnom, de nem megy végbe... és nagyon nem örülnék, ha háromszor küldené el ... franc esne már az egészbe... lassan bankot váltok, mert itt zuhan a színvonal..
Annak ellenére persze, hogy CIB ECO-m van egyáltalán nem olcsó...
-
A CIB Nálatok is akadozik?
-
cocka
veterán
válasz
dobolan #41052 üzenetére
Mivel ahogy nézem az ATM-es kp.befizetést a bankkártyás díjszabásban írják, ezért annak díjcsomagtól független a díja.
Szóval 2017-ben nyitottad az ECO számlát is?
Mert akkor ez a mondatocska vonatkozik rád is:
Csak a 2019.06.17. után megkötött szerződésekre vonatkozik
Magyarul neked az ATM-es befizetés és a pénztári befizetés is ingyenes.
-
vence
aktív tag
Már írták, de ez szerintem sem áll meg így a bankoknál.
Ez történelem ill. nemzeti sajátosság, hagyományok stb.
Más szóval ill. kettővel:
- a piaci verseny (hiánya!);
- és a fogyasztói tudatosság.De a telco-knál már ez sokkal inkább igaz, döbbenetes különbségek vannak!
Pl. kb. a min. órabér 1/4, 1/5-ödéből (4-5 €) már megvan a havi korlátlan tel + nem kevés GB adat.
Akciósan pedig akár 1-2 év ingyen, de kisebb nyereség sem lehetetlen hűséggel ...
Ja az előbbi árak hűség nélkül vannak.
Egy € 10 pakkban pedig 50 GB mobil adat incl. is lehet.Szóval a csúnya multik csak a lehetőségeket használják ki és élnek a verseny hiányából adódó lehetőségekkel.
És ezt nem lehet a különadókkal magyarázni, mert ettől függetlenül sorban jönnek a rekordnyereségek az utóbbi elszálltáras években. -
ez tételesen cáfolható bármelyik nyugati bank pénzügyi mérlegét megnézve.
egyszerűen túl kicsi a magyar piac, hogy itt bármelyik nyugati banknak is számottevő árbevétele legyen az otthonihoz képest. pláne, hogy 40%án rajta ül az otp+mbh. csak lakosságot tekintve ez még nagyobb.
nyilván megéri neki, mert egyébként nem lennének itt, de nem abból tartják el magukat, amit itt megkeresnek. -
cocka
veterán
-
pictigjis
őstag
-
vence
aktív tag
válasz
bigdady #41044 üzenetére
Általában ingyenes
és még sok más is, ami itt nem szokásos.Ott már ki tudja hány éve ment, ez az itt csak nem túl rég elterjedt számlanyitási bónusz is.
Ami pl. van tel. számhordozásra
( és € 150 is lehet, amikor € 5 -ért már bőven van korlátlan hívás + SMS + kül. adat)
de gázra, áramra is ... amit tudok. -
vence
aktív tag
Tudja valaki esetleg, h a K+H melyik árfolyamot használja a kártyás
vásárlásoknál (MC ) EUR ??A MasterCard vanutaváltó másnál sem megy?
( lehet a múltkori probléma óta nem javították volna, vagy elengedték, vagy nálam van vmi gond ???- mostani EUR árfolyam érdekelne?
----------------
@ #41042 bigdadyNem igazán értem a kérdést /
vagy nem is kérdés lenne ?? -
vence
aktív tag
Ezekkel a dolgokkal csak az a probléma, hogy ezek régebben, mind normálisan és megbízhatóan működtek.
Úgy a papíros, mint a korábbi netes időkben.
Mostanában pedig szinte mindennel probléma van.És tulajdonképpen a pénzügyi szolgáltatás a No 1 bizalmi szolgáltatások között lenne, csak eljutottunk oda, hogy lassan a live kapott információkban sem lehet 100%-ig megbízni az állandó kavarások miatt. A kutakodás időigénye pedig hihetetlenül megnőtt, ill. egyre gyakrabban alig, vagy nehézkesen használható formátumokba bomlik az ember, vagy nem a gondolt helyekről lehet előbányászni. (Mint pl. az automatás befizetés díja, ami nyugodtan szerepelhetne két helyen is ... de nem biztos, hogy a korrekt tájékoztatás a cél.
A telkóknál ezt már sokszor lehet érezni is.
Szándékosan eldugott infókban az egyik félig új szolg. különösen jeleskedik!)Hasonló problémával találkoztam nem túl rég is, néha még azok sem tudják, hogy hol keressenek valamit, akik napi szinten benne vannak, pl. egy - egyébként jól felkészült - ügyintéző.
Az pedig, hogy már a befizetésekért is sápot szedtek ...
hát ... csak röviden, több szempontból is abszurd és csak a valós versenyt szinte mindenhonnan kizáró, leépítő Abszurdisztánban lehetséges.És amikor alapból, szép (és máshol nem igazán szokásos )
szálavezetési díjakat kell fizetni és/vagy leginkább ingyen használják a pénzünket, ne nekünk kelljen már könyvelgetni is !!
És akkor még a kártyás vásárlásokkal stb. generált bevételeket nem is említettem.Németben pl. még most is adnak napi egyenlegre, azaz "látra szólóan" (Tagesgeld) 2,5% kamatot is.
-
norrberth
addikt
Köszönöm szépen mindkettőtöknek.
-
sifarr
senior tag
Asszem 2021 előtt nyitott számlák esetén a CIB ATM-es befizetés 0 Ft.
Nem. Az ATM-es befizetés díja 0,229 % + 34.- Ft. Ez nem a számlacsomagtól függ. Ez a bankkártyák kondíciós listájában meghatározott díj.
A 2021. 07. 01. előtt kötött szerződések esetében a bankfiókban a pénztári befizetés a díjmentes. -
cocka
veterán
CIB-nél volt a netbankban, de mikor megszűnt a régi, onnan kikerült az egyenlegkövetés, de javukra legyen mondva, hogy egyébként minden számlakivonaton rajta van az egyenlegnapló.
Egyébként most direkt meg is néztem az egyik itteni fórumozó kedvéért, mert én is Erste ATM-ből vettem fel lóvét CIB-es kártyával és rohadtul nem jó az egyenleg nekem kb. 60k az eltérés a számlakivonaton mutatott pillanatnyi egyenleg és az ATM által nyomtatott egyenleg között.
És az eltérés nem állandó, csak kb. hasonló nagyságrendű.
-
norrberth
addikt
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni hogy a Cib Atm nél ha pénzt akarok befizetni.
Az díjmentes? Vagy van valami díja?
Cib ecoba vagyok.Illetve ugyanez érdekelne csak az Erste atm.
-
-
EmberXY
veterán
válasz
velizare #41029 üzenetére
Az egyenleg rendben van, Ft-ra, fillérre stimmel, mert az összes költésemet, bevételemet külön is nyilvántartom, tehát az biztos, hogy beérkezett, és pontosan ugyanolyan összeg és pontosan ugyanakkor, mint ami minden hónap elején fizu jogcímén, de egy kicsit nyugtalanít, hogy a történetben erről semmi infó nincs, legalábbis egyelőre.
Nameg hogy néhány nap kelljen neki, ilyet még soha nem tapasztaltam, mindig azonnal megjelent minden. Mert így most azt az érzetet kelti, mintha a semmiből megugrott volna az egyenleg, aztán a végén valami hibára hivatkozva a különbözetet leveszik, aztán így jártam. Én már semmin nem lepődnék meg, az az igazság. -
válasz
EmberXY #41018 üzenetére
a számlatörténet nem a számlavezetőbe kérdez be, hanem egy tőle különálló rendszerbe, hogy az ügyfelek ne ddosolják le a fizetést várva. na jó, ez egy kicsit sarkított, de ezek teljesen statikus adatok, alig változnak, kerülendő ennek a forgalmát a számlavezetőn keresztül bonyolítani.
ez persze azzal jár, hogy a könyvelt tranzakciókat a számlavezetőnek publikálnia kell a számlatörténetet kiszolgáló rendszer felé is, és ezt amikor nagyon sok eseményt kell egyszerre könyvelnie, akkor eléggé durván teszi, túlterhelve vele a számlatörténetet. ilyenkor kell némi simogatás neki, hogy a hiányzó tételek megjelenjenek a számlatörténetben is. ez néhány nap alatt meg szokott történni. előbb-utóbb helyre lesz téve ez is, addig az elérhető egyenleged árulkodik róla, hogy megjött-e a fizu, ha real-time információ kell. -
EmberXY
veterán
Felhívtam, de olyat hallottam, amit nem szerettem volna... Látják, hogy valóban megugrott az egyenleg, de ők sem látják, hogy miért.
Mondták, hogy elő szoktak fordulni hibák, de ezeket folyamatosan javítják. Egyelőre annyiban kiegyeztünk, hogy amíg felfelé ugrál így az egyenleg, addig nincs gond.
Hétfőig várok, ha addig nem áll helyre a számlatörténet, akkor próbálkozok ismét. -
A K&H az első 6 hónapban nagyon jó
-
vence
aktív tag
Az lehet ...
de attól még a számlatörténetben meg kellene jelennie!Egyébként az sem tetszik, hogy az ilyen szla-történetek stb.
nem mutatják folyamatosan az egyenlegváltozást, így kicsit körülményes az ellenőrzés, valódi követés.Amire a kivonat megvan, addigra meg már lehet késő reklamálni, vagy max. reklamálni lehet.
Állandóan kavarnak, "karbantartanak", de nem úgy tűnik, hogy jobb lenne bármi is.
-------------
A Rafinál volt valami emelés?
... több díjat terheltek / Díjnyertes szla.és bankváltásnál, hogy kerül át a pénz,
ill. érdemes előtte elutalni, nullázni? -
Mauzes
addikt
Amúgy a K&H mobil app tényleg nem képes arra, hogy értesítsen a jóváírásokról vagy terhelésekről? Se push, se sms? Ha ez így van, az elég gyász.
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
K&H banknál tapasztaltam egy furcsaságot, lehet, hogy csak számomra az, de eddig még ilyennel nem találkoztam. Történetesen, július 2-án megérkezett a fizum, ezt onnan tudom, hogy az egyenlegem éppen annyival lett több, de a számlatörténetben sehol, semmilyen formában nem mutatja azóta sem, hogy az adott tétel beérkezett.
Sem a mobilbankban, sem a böngészős banki felületen. Ez mitől lehet?
Mert olyannal már találkoztam korábban is, hogy egy tétel "könyvelésre vár", de attól még látszik, ez viszont nem is látszik, mintha csak a semmiből növekedett volna az egyenleg.
Valaki tapasztalt hasonlót, vagy van ötlete, hogy ez mi lehet? -
Cs.Tibor
junior tag
Akit érint, annak ideírom, most kaptam egy emailt a Gránit Banktól:
...."Gránit bankártyád már digitalizálhatod GarminPay vagy XaomiPay
tárcádba is ...."😁A GooglePay, ApplePay mellett, ezt már én teszem hozzá.
-
cocka
veterán
válasz
Directors #40975 üzenetére
Tudtommal csak az újonnan bevezetett limitek vannak, amiket a CIB eddig soha nem használt.
Most itt nem az utalások nem létező árára gondolok (mármint hogy x mennyiség vagy összeg felett díja lenne), hanem a háromra, amit asszem a CIB-nél idéntől vezettek be:
Átutalási limit (napi és havi)
Készpénzfelvételi darabszámlimit
Vásárlási darabszámlimit.Utóbbi kettőből asszem csak napi van. A 3. talán csak akkor lehet érdekes, ha egy nap sokat vásárolsz kis összegekben. Bár ha jól rémlik az alaplimit 40 darab, ami azért elég sok.
-
Atomgeszi
nagyúr
Valaki tudja, hogy a Gránit banknál a telefonos ügyfélszolgálatnál melyik menüpontokat kell végig nyomkodni, hogy kapcsoljanak egyáltalán valaki embert, aki megoldja a problémát?
A probléma, hogy párom új telefonon akart belépni a banki appba, de csak addig jutott, hogy beírná a felhasználót, meg jelszót, és onnantól kezdve nem csinál semmit az applikáció. Csak pörög egy nyíl középen vagy mi.
Próbáltuk böngészőben, ott meg azt mondja, hogy az "Hiba! A felhasználó ki van tiltva az Electra Szerver számítógépről."
Telefonhívásra meg elmondja az automata, hogy lépjen be az appba és ott kérjen új jelszót.
DE BE SE LEHET LÉPNI
-
Peter.70
addikt
Esetleg ha gránitnál akarok számlát nyitni Valaki alkalom adtán tud adni ajánlói kódot? Hogy ki maxolhassam a 60 ezret? Bár valahol mintha 80-at olvastam volna
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -45% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Zalman R1 White - Ha valami egyedire vágysz 2.0!
- Riverside 500
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - Ezüst - MAGYAR(2025) - mw0w3mg/a - 3 év garancia
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest