- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
-
LOGOUT
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
őstag
a kártyát tegnap telefonon, azonosítás után aktiválta a feleségem, mert az sem működött az appban. nem tudunk ezzel szórakozni tovább, sürgősnek jelölt panaszt írásban beadtuk, itt valamit úgyis az informatikusnak kell csinálniuk, mert baromi nagy szar van a palacsintában. az egyébként sem működhet, hogy majd valami telefonos ügyfélszolga lediktálja telefonon a pin-kódot, ez biztonsági nonszensz lenne
-
vence
aktív tag
válasz
pictigjis #40749 üzenetére
Nem írtad, hogy mid van!
Csak próbálunk segíteni ...
A köv. lépés az app újratelepítése, ha support nem tud valamit kideríteni.
Ha így sem megy, akkor már csak a kártya körül lehet vmi gond !!
És hogy aktiválódott a kártya ...
magától az sem mehetne!Ez már kezd olyan lenni, mint az én múltkori guglis kalandom,
vagy a Rafis EUR utalás ...
szerintük nem probléma, (ha a support-segg-el együtt)
órákat kell ráfordítani. FY
Németben azért ilyent nem mernének megengedni maguknak.
Azt sem tudnák, hogy hogy kompenzáljanak.
Pedig ott még látra kamatot is fizetnek! -
nem saccra fizetik az illetéket sehol. azért írtam, hogy a nagyságrendje meglegyen. messze nem ez a legnagyobb része az illetéknek, a teljes piac kb. 10millió kártya, ergo az ebből származó bevétele az államnak úgy évi ötmilliárd. a teljes tranzakciós illetékből idén ~363 milliárdot várnak.
-
pictigjis
őstag
válasz
Hintalow #40737 üzenetére
köszi a válaszokat, akkor ez egy durván és halmozottan hátrányos helyzetű számlanyitás
ha nincs postai kódküldés, akkor szándékosan neked címzem: ez elfogadhatatlan
nem egyszer, nem kétszer, huszonkétszer is, egyszerűen nem mutatja meg. nevetséges. egyébként ugyanígy a "kártya felfüggesztése" menüpont sem működik, az is "sajnáljuk, hiba történt" üzenetet dob
és még ez se működik
elhiszem, hogy egyedi hiba, de az is baromi gáz, ha egy ügyfélnél fordul elő. lényegében a teljes kártyamenedzsment döglött -
sifarr
senior tag
válasz
Mauzes #40743 üzenetére
Utalni csak egész Ft-ot enged, a mobilbank és a netbank is (Raiffeisen).
Reménytelen ügy.
Nem tudom, hogy van-e egyáltalán olyan magyar bank, amelyik fillér bevitelét engedélyezné. Ráadásul pl. a Rafi-nél 3 havonta a kamatjóváírás (- közterhek) újratermeli az egyenleg filléres részét.
Engedd el ...Ha nem megy az elengedés, akkor próbáld meg telefonon banki ügyintézővel elutalni a fellérek valamely utaláshoz csapva. Bár az is lehet, hogy ők sem tudnak fillérezni. De ez drága megoldás lesz, ráadásul évente négyszer.
-
stingy2
senior tag
válasz
Mauzes #40731 üzenetére
Ja, itt divat szidni a KH-t😀 Én kb. azonnal bankot váltok, ha vmi nem tetszik, voltam már cib-es, rafis, unicredites (csak pár hétig), vmilyen takszövös, BB-s, mkb-s, mbh-s, talan csak otp-s nem, de eddig a kh prémium húzta legtovább. Rafitol kidobtak 2x, kh is elküldött, mert tul olcsó volt, a többit én hagytam ott. Nekem most a kh prem. szlanal nincs olcsóbb, mert a visszateritessel még nekem fizetnek, hogy náluk vagyok.
@vence
Pedig baratkozz az appokkal, mert az a jövő, meg a jelen. -
Mauzes
addikt
Sziasztok, ez eléggé first world problem:
- Adott egy folyószámla, amin két tizedes jegyig tartják nyilván a HUF egyenleget.
- Ezen van 48 fillér, azaz xxx,48 Ft, vélhetően külföldi vásárlásból származó átváltás miatt.
- Tegyük fel, hogy az OCD-s számlatulajdonost zavarja az, hogy nem egész Ft-ra végződik az egyenlege.Hogyan lehet megszabadulni ettől a 48 fillértől és pontosan ennyitől (vagy xxx,48 Ft-tól)?
-
a két számla közötti pénzmozgás az illeték alapja, nem a csatorna, amin keresztül megtörténik. mivel vásárlásnál is történik pénzmozgás, ezért erre is vonatkozik az illeték.
vásárlásoknál évi 500/800 forintot kell bevallania a banknak. azaz ha van egymillió kibocsátott kártyád, amit használnak is, akkor az évente félmilliárd (a 800 forint az érintéses fizetésre képtelen kártyáké, ezekből mára már kevés maradt).
erről ki kell tenni egy sablonszöveget a kivonatra minden évben, amikor a bank ezt bevallja az állam felé. -
-
cocka
veterán
válasz
sifarr #40733 üzenetére
Magyarul akkor minden bank, amelyik nem építi be a díjszabásába és/vagy külön feltünteti az ügyfelekre a bank által kirótt tranzakciós illetéket, az gyakorlatilag szabálytalanságot követ el?
évente egyszer (év elején) a bankkártya után fizetendő tr. illeték
Ilyen is van? Akkor én lemaradtam, mert én úgy tudtam, hogy tranzakciós illetéket csak a kp. felvétek és az átutalások után fizet(tet)nek.
-
sifarr
senior tag
Erre a kérdésre adott válaszra én is kíváncsi lennék...
A CIB-nél az utalásoknak van egy díja, csomagfüggő, hogy mennyi. A díjszabás ezt a díjat mutatja, ez a bank díja. A bank nem ebből fizeti a tr. illetéket, hiszen több csomag is van, amelyekben az utalás díjmentes. A tr. illeték egyébként is a bankot terhelő adó és nem az ügyfelet.
Viszont a bankot jogszabály kötelezi, hogy az ügyfelet tájékoztatnia kell, mennyi tr. illetéket fizetett az államnak a bank az ügyfél utalásai/kpfelvételei után.
A CIB ezt úgy teljesíti, hogy a számlakivonaton minden tételnél, amely tr. illeték köteles, szerepelteti a tr. illeték tényleges összegét. Tehát nem havi összesített adatot ad meg, mint a legtöbb bank, hanem tételenként tájékoztat. Valamint évente egyszer (év elején) a bankkártya után fizetendő tr. illeték összegéről is téjékoztatást ad. -
-
RR-13
őstag
válasz
kopeter1982 #40724 üzenetére
Pl. a panaszkezelő osztályuk nem igazán van a helyzet magaslatán, mert kifejezetten ügyfélellenes a 2/3-a, mintha direkt ki lenne nekik adva, hogy minden panaszt el kell utasítani, ahol nem egyértelmű az ügyfélnek okozott kár, vagy érdeksérelem.
-
kopeter1982
csendes tag
MBH Banknál másnak működik a fizetési kérelem elfogadása?
Mobil értesítéssel Mobilbankból (ex-MKB) nem ment, gondoltam majd a Netbankon megcsinálom, erre ott se megy, pedig addig eljutok, hogy azonosítom magam a jóváhagyáshoz, de utána hibára fut.Valami működik amúgy rendeltetésszerűen az MBH-nál mostanában???
-
RR-13
őstag
válasz
ripo05 #40720 üzenetére
Az szép tőlük, hogy folyamatosan gond van ezzel a visszatérítés dologgal.
Remélem szeptember elejéig megoldják, mert én nem fogok kamatot fizetni, ha mínuszba megy a számla.Szerk.: átírtad az egész hsz-t?
Én még az előző szövegre reagáltam a fenti válaszommal.
Amúgy érdekes, hogy 11-én töltik fel az 5-ei kivonatokat, nem is értem. -
Sanyi.mTs
addikt
Nem tudjátok, hogy CIB esetén a havi számlavezetési kedvezményt milyen időszakra vizsgálja?
Ersténél megtaláltam, hogy "Tárgyhót megelőző hónap 15-től a tárgyhó 14-ig", de CIB-nél nem találtam ilyet, vagy csak nem voltam elég alapos.
-
herdsman12
őstag
Jelenleg még az OTP webkártya van beállítva a Parkl alkalmazásban fizetési módként.
Erste Virtuális kártya - Célbetét Megtakarítási Számlához kapcsolva működik majd Parkl fizetési módként, vagy az 1 Ft-os napi limit, vagy más miatt nem?
Egyáltalán megoldható, hogy a főkártya a főszámlához, a virtuális kártya pedig a megtakarítási számlához legyen fixálva? -
RR-13
őstag
válasz
sali24 #40709 üzenetére
Sikerült végre a K&H-nak is feltölteni az 5-ei kivonatot.
Nem gondoltam volna, hogy a kivonatuk rosszabb, mint a CIB-é pl.
Semmilyen dátuminfó nincs a kártyás vásárlásoknál arról, hogy azok melyik nap történtek. Csak a könyvelési nap, és a kamatozás dátuma látható a kivonaton. -
RR-13
őstag
válasz
Peterhappy #40685 üzenetére
Kb. fél órája töltötte fel az Erste a kivonatot.
-
vence
aktív tag
válasz
bigdady #40706 üzenetére
Elkezdték már legalább a soronkívüli kártyacserét ?!
Ezen átesett már valaki?
Van már pontos infó egyáltalán?Tényleg kabaré, amit mostanában összehoznak ...
Ez az app kényszer meg hihetetlenül túl van tolva.Közben meg megbízhatatlanná váltak eddig viszonylag jól működő alap dolgok + netbank.
-
cocka
veterán
A CIB-nél nincs külön jelezve átutalásoknál a díjszabásban a tranzakciós illeték?
Vagy egyszerűen beépítették az árba? -
sali24
csendes tag
Sziasztok.
Más se kapott még májusi kivonatot a K&H-tól? Rendszerint 5-ig megszokták küldeni.
-
pictigjis
őstag
válasz
bigdady #40706 üzenetére
hát ez nem jó hír... hihetetlen, mekkora bénaságok történnek nap mint nap a magyar bankszektorban... nevetséges
a hűségprogramban mi csak rányomtunk arra a kuponra, amire kellett, ki is írta, hogy rendben van. valami felhasznált kuponoknál is látszott, de most nem látszik itt se. ez is egy szar
-
Monyos
aktív tag
Ma felhívták a barátnőmet az elakadt Gránit számlanyitással kapcsolatban, hogy segítsenek befejezni a folyamatot.
A segítség:
Az említett hibák csak iOS eszközön tapasztalhatók, ezért a számlanyitás erejéig kérjen kölcsön valakitől egy Androidos készüléket, azon nem fognak jelentkezni ezek a hibák. Az informatikai osztály már dolgozik az iOS hibák elhárításán.
Elsőre azt hittem viccelnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3DMark 11 eredmények
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged