Hirdetés
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
RR-13
őstag
válasz
bigdady #40430 üzenetére
Elvileg nem elég csak a link, meg a regisztráció (vagy összevetik majd a Telekom adatbázissal vagy nem, ezt nem lehet tudni, csak úgy, ha valaki nyitott így számlát, hogy nem ő volt a Moments tag).
A lényeg, hogy a Telekom fiókodban (ha van) legyen hozzárendelve minimum egy Telekom szolgáltatás, mert csak úgy lehet aktiválni a Moments-et, és aztán az ajánlatokban a Raiff ajánlatot. Elvileg csak azoknak jár az 50 ezer, akik regisztrált Moments tagok már. -
RR-13
őstag
válasz
bigdady #40425 üzenetére
A havi min. 400 ezres beérkező utalás az ingyenesség feltétele.
Havi 5 ezerrel kell csak a megtakarítást növelni, tehát nem az 5 ezret kell növelni havonta, hanem csak 5 ezerrel.
Akinek a Telekom app. felhozza a Raiff ajánlatot, mert Moments Tag, azok nyithatnak ilyen számlát a regisztráció után.
(Nem nyitottam ilyen számlát.)A részletes feltételek ezek, melyek a Premium Hirdetmény 66. oldalán olvasható:
Az Ügyfél az alábbi feltételek együttes teljesítése esetén jogosult a számlanyitási jóváírásra:
1. az akció időtartama alatt nyit online, új ügyfélként az akcióban részt vevő új Promóciós bankszámlát,
2. Ügyfél Telekom Magenta Moments tag,
3. Számlanyitást megelőzően Ügyfél a Telekom Magenta Moments kedvezmény-program felületén belül aktiválja a kedvezményhez kapcsolódó kupont és a Bank online felületén sikeres adatmegadást végez,
4. az adatok megadását követően a számlanyitást a myRaiffeisen mobilapplikációban kell kezdeményezni,
5. a számlanyitás a Bank online felületén megadott adatokkal (pl: e-mail cím) történik,
6. Ügyfél hozzájárulást ad a reklámcélú megkeresésekhez e-mailben,
7. új ügyfélnek minősül, aki a számlanyitást megelőző hat hónapban nem rendelkezett Raiffeisen Lakossági, Premium vagy Private Banking bankszámlával, függetlenül annak devizanemétől továbbá,
• Aktív, Premium Banking és Premium Banking Plus bankszámla nyitása esetén amennyiben csak hitelkártyával vagy értékpapírszámlával rendelkezik az Ügyfél, akkor új ügyfélnek minősül és részt vehet az akcióban.
8. az Ügyfél az akció keretében nyitott számlához az akció időtartama alatt igényel Mastercard betéti kártyát számlatulajdonosként,
9. díjmentes számlavezetés valamely feltételének teljesülése a számlanyitás hónapját követő harmadik hónap 6. munkanapjáig,
10. az Ügyfél belépregisztrála Hűségprogramba - a kártya igénylést követően (legkorábban a számlanyitást követő 2.munkanap lehetséges) melyhez alábbiak szükségesek:
•Banknál bejelentett e-mail cím és emailben történő közvetlen reklámcélú megkereséshez hozzájárulás.
11. az Ügyfél a Hűségprogram keretein belül, annak online felületén vállalja, hogy legalább egy évig megtartja bankszámláját
és e nyilatkozatát legkésőbb a számlanyitás hónapját követő harmadik hónap 6. munkanapjáig megteszi,
12. az Ügyfél a számlanyitás hónapját követő harmadik hónap 6. munkanapján a Raiffeisen Bank Zrt.-nek és az ellenőrzése
alatt álló vállalkozásoknak, valamint a Bank tulajdonosának irányítása alá tartozó belföldi leányvállalatoknak továbbá Bank tulajdonosának ellenőrzése alatt álló külföldi vállalkozásoknak és azok leányvállalatainak nem munkavállalója, vezető tisztségviselője,
13. az Ügyfél a számlanyitás hónapját követő harmadik hónap 6. munkanapján élő (fizetési forgalom lebonyolítására
alkalmas), az akció keretében nyitott Promóciós bankszámlával rendelkezik, amely nem áll megszüntetés hatálya alatt,
14. az Ügyfélnek a számlanyitást követő harmadik hónap 6. munkanapján a Bankkal szemben lejárt és esedékes tartozása nem áll fenn.Telekom Magenta Moments tagok:
A Magyar Telekom Nyrt. (Székhely: Budapest 1097 Könyves Kálmán krt. 36.) Magenta Moments kedvezmény-program regisztrált felhasználói.
----------------------------------------------------------------------------------------
3. oldalon:
Számlavezetési díj terhelése:
A türelmi időt követően a feltétel nemteljesítése esetén a Bank havi számlavezetési díj terhelésére jogosult, mely a tárgyhónapot követő hónap 3. munkanapján esedékes.Akció: Bank 2024.02.01-től 2026.12.31-ig nem terhel havi számlavezetési díjat, és a Premium Banking számla igénybevételi feltételeit az akció időtartama alatt teljesítettnek tekinti, ha a számlán a fentiek szerinti jóváírás összege havonta eléri legalább a 400.000 Ft, vagy azzal azonos deviza összeget.
-
bigdady
nagyúr
Mi az ingyenesség feltétele amit irnak hogy “ha lenullázódod a havi díjad”? (egy év hűség oke)
Illetve havi 5 e ft-al kell növelni a megtakarítást hogy kell erteni első hónap 5e ft masodik 10 stb és hatodik hónap már havi 30e vagyis 105e ft összesen 6 hónap alatt?
Van egyéb kötelező? Bankkártya stb?
Telekom csak családban van, vagy dominó kártya van az is jó v melyik?
-
-
-
vence
aktív tag
válasz
velizare #40416 üzenetére
Nagyon köszönöm /-jük a pontosítást!
Szó nem volt arról a fiókban, hogy nem 14 h-kor frissül minden dev. árfolyam!
Pedig kétféle aktuális EUR árfolyamot írtak fel nekem és többen is hozták ezt össze, és az említett "titkos" belső anyag is ott lobogott az egyik üi. kezében.Ha valaki megtalálja az említett táblázatot, írja már be a pontos helyét (doku, oldalszám ) vagy vmi link-et.
Előre is köszi!És pár napja már jött a survey is, hogy mennyire vagyok elégedett ...
-
RR-13
őstag
válasz
ratcache #40415 üzenetére
Köszi az infót. És igen én is ettől tartottam áprilisban, hogy, ha akkor még nem is nézik, de később bármikor a 2 év alatt, ameddig fenn kell tartani a számlát.
Áprilisban gondoltam nyitok náluk is egy számlát, de végül csak rokon nyitott.
És talán később én is fogok, ha ennyire nem nézik tényleg....
Neked június 5-ig kb. ki fog derülni, hogy valóban elég-e a sima utalás.
Mikor utaltad át az összeget májusban? -
RR-13
őstag
MBH Bank:
Technikai okok miatt az iOS operációs rendszerű eszközökön a 3.5.1 verziójú MBH Bank App esetén nem lehet biometrikus azonosítással belépni az alkalmazásba.Az mPIN használatával továbbra is sikeres a belépés, ezért átmenetileg annak a használatát javasoljuk. Amennyiben az MBH Bank App regisztrációja során nem tudja Netbank jelszavát, akkor Telebankon új jelszó kérhető, amennyiben ismeri felhasználónevét vagy felhasználói azonosítóját.
-
RR-13
őstag
válasz
velizare #40410 üzenetére
A kiemelten fontosak az MBH Bank 3+fél napos leállásában:
"Ezúton értesítjük, hogy bankunk informatikai rendszereinek korszerűsítése érdekében 2025. május 30-án részleges bankszünnapot, 2025. május 31. és június 02. között pedig egybefüggő teljes bankszünnapokat tart.
Ezen időszakban leállást tapasztalhat többek között bankfiókjaink nyitvatartásában, elektronikus csatornáink elérésében, az átutalási megbízások teljesítésében, valamint a befektetési szolgáltatások elérésében.""Az Ön kényelme érdekében a bankszünnapok teljes ideje alatt zavartalanul biztosítjuk az ATM-hálózaton keresztüli készpénzfelvételt, a digitalizáltkártya-használatot (pl. Apple Pay és Androidos fizetés), a fizikai betéti- és hitelkártyás vásárlást, valamint a kereskedői kártyaelfogadó szolgáltatást (POS, VPOS).
Kártyáját a bankszünnapok alatt a 2025. május 30-a 22:00 órai utolsó ismert online egyenlege erejéig tudja használni 2025. június 03-a 00:00-ig.
...
Bankfiókjaink 2025. május 30-án (pénteken) a megszokott nyitvatartási időben fogadnak ügyfeleket (a fiókok listáját megtalálja itt:https://www.mbhbank.hu/fiokkereso),2025. június 2-án (hétfőn) zárva tartanak.
...
ATM, bankkártyahasználat:
ATM-en keresztüli készpénzbefizetésre 2025. május 30. 22:00 és 2025. június 03. 00:00-ig nem lesz lehetőség.Kártyáját a bankszünnapok alatt a 2025. május 30-a 22:00 órai utolsó ismert online egyenleg erejéig tudja használni 2025. június 03. 00:00-ig.
- Elektronikus értéknapos vagy rendszeres utalások indítása és fogadása belföldön forintban (IG1/IG2) 2025. május 30. 22:00 és 2025. június 02. 24:00 között szünetel.
- Beszedések indítása, csoportos beszedések indítása 2025. május 30. 22:00 és 2025. június 02. 24:00 között szünetel.
- Beszedések fogadása, csoportos beszedések fogadása 2025. május 30. 20:00 és 2025. június 03. 08:00 között szünetel.
-Papíralapú deviza átutalás indítása (SWIFT, SEPA, VIBER), deviza fogadása 2025. május 30. 18:00 és 2025. június 03. 08:00 között szünetel.
-Elektronikus értéknapos vagy rendszeres utalások indítása és fogadása devizában (SWIFT, SEPA, VIBER) 2025. május 30. 22:00 és 2025. június 02. 24:00 között szünetel.
Felhívjuk Kedves Ügyfelünk figyelmét, hogy a 2025. június 02-i értéknapra előre beadott forint vagy deviza tranzakcióját, amennyiben szeretné, papíralapon 2025. május 30-ig fióki nyitvatartási időben, vagy elektronikusan 2025. május 30. 22:00-ig törölheti és beadhatja újra egy későbbi értéknapra, vagy rendszerünk ezen tranzakciókat automatikusan 2025. június 03-án fogja azon értéknappal feldolgozni." -
a dev1 az aznapi elszámolásos ügyletek (pl. bankon belüli utalások, átvezetések, vagy bejövő jóváírások, kártyás vásárlások, atm kp felvét) árfolyama, 6.30 körül frissül munkanaponként.
a dev2 a t+1 és t+2 napos elszámolások (pl. kimenő deviza utalások) árfolyama, ez frissül 14.00kor naponta.
mnb középárfolyam: spreadet nem tartalmazó, csak középárfolyam, szintén 14.00kor frissül.
valuta: fióki valutaváltás, be- és kifizetésnél alkalmazott árfolyam, szintén 6.30kor frissül.
de elvileg a hirdetményben van erre táblázat, hogy konverziós utalás esetén melyik árfolyamot használja a bank. -
március végén nyitottam, munkabér nem megy rá csak eseti átutalás de még nem vontak le semmit.
kell még egy hónap, hogy biztosan ki lehessen jelenteni nem ellenőrzik a jogcímet, de állok elébe
(persze, ez semmire nem garancia, élesítenek egy belső fejlesztést és máris lehet meglepi a köv. hónapban...) -
vence
aktív tag
válasz
INGJOKE #40413 üzenetére
Nagyjából igen ...
(egy részét én is most tanulom a 418-as EUR elsz. tanulságaként).Van, ahol napi árfolyamokat (amit "nagyjából" ők állapítanak meg) használnak az elszámolásokra,
>> többfélét is !!! ( Dev. I., Dev. !!. stb.)És ez napközben frissül, a K&H -nál pl.14h-kor változik.
Szóval nem kimondottan egyszerű ezeket követni
és nem biztos, hogy minden üi., supportos képben van!Vmi tájékoztatót meg nem másoltak le nekem sem ...
hogy az "belső anyag".-----------
Más ... K&H :sA szombati !! értesítő SMS után,
- "Figyeld a postaládádat, hamarosan ..."
a mai postával jött meg a betéti kártyám. -
vence
aktív tag
válasz
INGJOKE #40411 üzenetére
Ez részben a TE döntésed!
... éppen ahogy a verziókat írtad.De a kártyás fizetések elszámolása nem azonnal történik,
(több nap is lehet!)
így ha nem azonos pénznemben fizetsz, akkor belép még az árfolyamváltozás is.
Így nagyobb különbség is lehet a két verzió között + a bizonytalan árfolyammozgás.Ja, ilyenkor írjatok már konkrét bankot, mert azt sem feltétlenül lehet tudni, hogy melyik bankra vonatkozik a kérdés és akkor talán a válasz is könnyebben jön ... mások is tudják követni.
Ne kelljen már kutakodni! -
Köszi ezt tegnap este megtaláltam félálomban. Olyan kérdés merült fel még bennem, hogy eddig mikor vásároltam mondjuk Ali-n megnéztem mennyi dollár azt kiszámoltattam a revvel és csak annyi ft-ot töltöttem fel (pár ft-ot ráhagyva) és utána vásárlásnál Apple/google pay és rev kártya kiválaszt és az aktuális árfolyamon automatikusan átváltott a rev. Nah itt ez hogy működik? Átállítom a kártyát dollárra és mivel a rendes folyószámla van mögötte (korlátlan pénz
) így simán levonja onnan a ft-os árat és automatikusan dollárra váltja és kész, vagy előre át kell váltani annyi dollárt hogy legyen a dolláros számlán és átállítani a kártyát?
Ez kicsit hosszú lett, de remélem érthető. -
RR-13
őstag
A módosítások, amit írtál, hogy sárgával vannak jelölve a szabályzatban, az 1 hete lépett életbe, 2025. május 14-én, arra értettem az 1 hetet, amit a régi link működésével összefüggésben akartam kiemelni, hogy az már elvileg 1 hete nem működik, és ez nekem új dolog.
Valaki ha megcsinálja az ajánló linked neked, és elküldi, majd regisztrálod magad, akkor szerintem kapni fogod majd a 10 ezret is.
-
mjuti
tag
Igen, ezért is írtam, hogy preferált, tkp. a szabályzatban lakossági/lakossági viszonylatban már csak ezt írja, de biztosan elfogadják még a régi módszert is, különösen ha céges ajánl cégest vagy lakossági cégest, csak feltűnt, hogy a screenshoton kipipálva a linken keresztüli automatikus részvétel, akkor ott a szabályzat szerint nem kell beírni ajánlót, nincs is értelme...
Amúgy nem egy hetes, április 15-től írja
Csak hogy egyszerűbbé tegyük a magentás ügyfélajánlói dilemmát..... -
vence
aktív tag
válasz
Hintalow #40386 üzenetére
Legalább annyit azért odaírhattak volna, hogy
"Mindenkit értesíteni fogunk a konkrét időpontról."
vagy vmi hasonló szöveget.A cserénél hivatkoznak az ÁÜF-ben rögzített jogukra, de
a postázásnál már egyoldalúan módosítanak ...
"Lakossági és Premium Banking ügyfeleinkre kiterjedően 2025. június 1-től Bankunk a bankkártyák átvételi helyét
egyoldalúan módosítja "Kérdés ez generál-e rendkívüli felmondási jogot ??
Ha igen ... olyankor mi van pl. nem rég levont éves kártyadíjjal ??Van valakinek ebben tapasztalata ?
Egyébként az is kétes, hogy az ügyfeleket nem érinti hátrányosan egy ilyen soronkívüli csere ...
A mentett kártyákat pl. ki tudja hány helyen újra kell rögzíteni.De lehetnek még más dolgok is ...
-
RR-13
őstag
Ez a linken keresztüli ajánlás "elfogadása" egy nagyon új dolog, csak 1 hetes. Viszont "működik" (
) a régi ajánlási módszer is ezen a linken. Ezt viszont így már nem értem akkor...
Amit én fentebb írtam az erre vonatkozik, ha ezen a linken valaki regisztrált, akkor az ajánló ügyfélszámát (ajánló kódot) az appban meg kell adni.
Persze, ha az ajánló által generált egyedi linken történik meg az ajánlás, az új módszerben, akkor az appban már nem kell megadni az ajánló ügyfélszámát (ajánló kódot).
-
mjuti
tag
[link]
A linkelt Raiffeisen ügyfélajánlói program részvételi szabályzata, különösen annak sárgával kiemelt 3. A. pontja és a 42 számú lábjegyzet alapján a preferált és egyben újonnan támogatott ajánlási mód lakossági-lakossági viszonylatban:Idézem:
3. Az ajánlás megadásának lehetőségei az Ajánló és Ajánlott számára
A) Lakossági vagy Premium Banking ügyfél által Lakossági, vagy Premium Banking ügyfél
ajánlása esetén:
Ajánlás myRaiffeisen mobilapplikáción keresztül
Abban az esetben, ha (lakossági vagy prémium) magánszemély ügyfél ajánl (lakossági vagy
prémium) magánszemély ügyfelet, a folyamat teljesen digitális. A folyamatot a meglévő magánszemély ügyfél indítja, aki a myRaiffeisen mobilapplikációból megosztja egyedi ajánlólinkjét
bármilyen erre alkalmas platformon keresztül ismerősével. Ennek elérése:
myRaiffeisen mobilapplikáció -> Műveletek -> Termékek és ajánlatok -> Termékek ->
Ajánlóprogram: -> Magánszemély ajánlása.
A link elküldése gomb akkor válik aktívvá, ha az Ügyfél elfogadja a részvételi szabályzatot az erre
vonatkozó checkbox bepipálásával. Ajánlott a kapott linkre kattintva az Ügyfélajánló program
regisztrációs felületére jut, ahol megadja a regisztrációhoz szükséges adatokat (név, születési dátum,
telefonszám és e-mail cím), és a beküldés gombra kattintva regisztrál. A regisztrációra 45 nap áll
rendelkezésre. (45 napon túli regisztráció esetén az Ügyfélajánlás nem lesz sikeres, még akkor sem, ha
egyébként minden más feltétel teljesül.)
Az ügyfélajánlás az ajánló ügyfél által indított meghívás (egyedi link megosztása) által jön létre.
Ajánlókód rögzítésére nincs lehetőség.és
42) 2025.04.15-től a Bank egy új digitális ajánlási folyamatot vezet be abban az esetben, ha (lakossági vagy prémium) magánszemély ügyfél ajánl (lakossági vagy prémium) magánszemély ügyfelet.
Szerintem erre vonatkozik az általad posztolt képen a kék szöveg kipipált checkbox-szal az appban, hogy az ilyen linkkel érkező ajánlott már automatikusan részt vesz az ajánlói programban, ezért nem kell már ajánlói kódot beírnia.
-
kerxy
őstag
válasz
radi8tor #40365 üzenetére
Jövő hónapban kezdik küldeni a cserekártyákat, a teljes bank átáll Visa-ra, nem nagyon tudsz MC kártyánál maradni, azért is fogalmaztak így.
Amúgy mindkét társaságnak van árfolyamkalkulátora, de tudtommal nincs különbség köztük váltás módszerére vonatkozóan, hanem az Erste feltételei adottak, szóval nem jársz vele rosszabbul.
https://www.visa.com.hk/en_HK/support/consumer/travel-support/exchange-rate-calculator.html
https://www.mastercard.us/en-us/personal/get-support/convert-currency.html -
mjuti
tag
Köszönjük az információt
Egyébként a fentebb linkelt ajánlási oldalon lehet elvégezni az ajánlást, vagy egyszerűbben az ajánló által használt Raiff alkalmazásban, mert ott az ajánlott születési dátumát pl. nem kérik.
Sajnos nem látom a fentebb hivatkozott ajánlási oldal linkjét
-
confuser
senior tag
válasz
pictigjis #40385 üzenetére
És valóban. Le is csekkoltam, hátha netbankon jobbat ad mint appban, de nem...
Legalább meg tudtam nézni, hogy nekem ~25M-től adna közép+1Ft-on EUR-t, és a "bármeddig" egész pontosan 40M-t jelent (többet nem enged váltani), de nekem még azt is +0,9Ft-on adná
Valószínűleg az van amit írsz, vagyis hogy annak ad jobb árfolyamot, aki korábban már nagyobb összegeket váltott náluk. Én eddig annyit váltottam rajta, mint a Te számlaegyenleged
-
Hintalow
senior tag
-
pictigjis
őstag
válasz
confuser #40384 üzenetére
pontosan 0 huf-ot tartok a számlán, de a váltogatás tesztelésére az app helyett a netbankot kell használni - az nem vizsgálja az egyenleget, ezért vagyok ilyen bátor az összegekkel
(egyébként én tényleg csak arra tudok gondolni az eltérés magyarázataként, hogy sok milliót már ténylegesen átváltottam, ezt "jutalmazza" az algoritmus)
-
confuser
senior tag
Azt csak a kérdező tudja hogy mire gondolt, én így értelmeztem a kérdését
Egyébként TrollBalint tavaly januári kommentjét én is belinkeltem (csak az eredetit, nem a Te visszakérdésedre adott válaszát, de tartalmilag ugyanaz van mindkettőben).
@pictigjis
A Raiffeisen egyedi áras árfolyamán azóta is vakarom a fejem, hogy nekem miért ad ennyivel rosszabbat ugyanabban a csomagban ugyanolyan összegre.
4.000.000-tól bármeddig +1 huf -> irigylésre méltó a számlaegyenleged(aminek az erejéig engedi beadni a váltandó összeget)
-
RR-13
őstag
válasz
confuser #40377 üzenetére
Az első kérdése szerintem nem kifejezetten arra irányult, hogy nem jövedelem jogcímmel érkező jóváírást is elfogadnak-e, ezért írtam én azt, hogy nem váltható ki mással a csomag díjmentessége (mint ahogy pl. a K&H-nál részben igen).
"Az Erste Privi-nél a beérkező jövedelmet ki lehet váltani valamivel,
(pl. nagyobb összeg/befektetés a bankban)"Nekünk telefonos kérdésre azt mondták, hogy csak az első hónapban nem nézik, hogy jövedelem jogcímmel érkezett -e az utalás, de a következőben már igen (mondjuk ez még nem jelenti, hogy tényleg így is van, de szerintem nem nagyon meri senki bekockáztatni már, hogy a "sima" utalás közleményébe beírja a "fizetés" vagy "munkabár" stb. jogcímet az Ersténél, pedig lehet, hogy ezen Hsz. alapján érdemes lenne.)
-
pictigjis
őstag
válasz
pdr755 #40378 üzenetére
és éppen pont ezért igazából mégis semmi jelentősége, hogy visa vagy mastercard
de régen tényleg jó volt visa kártyát tartani az ersténél, mert ott a visa árfolyamán történt a váltás, míg mastercardnál már "emberemlékezet óta" a saját botrányos eladási árfolyamát használja az erste
-
pdr755
aktív tag
Dev. számláról (EUR) is lehúzós a vásárlás?
Ezt a bank dokumentumaiból tudod meg hogy milyen árfolyamot alkalmaznak a EUR számlás tranzakciók esetén. Ha €-ben vásárolsz értelemszerűen nincs semmi konverzió. Más pénznemek esetén sok bank a Mastercard/Visa árfolyamokat használja atváltásra.
Az Erste bankot nem ismerem, a Gránit € Mastercard a MC árfolyamon vált €-ra, ennek utánanéztem (nekem ez van). -
pdr755
aktív tag
válasz
pictigjis #40369 üzenetére
Az eurótól eltérő pénznem esetén lehet jelentősége a kártyatársaság által alkalmazott árfolyamnak.
Tehát pl mondjuk RSD vagy MKD valutaban történt tranzakció esetén a MC vagy Visa átváltja EUR-ra és utána (Ft számla esetén) a magyar bank a saját (általában 1-3 %al rosszabb) árfolyamán Ft-re.
De a MC és a Visa árfolyamai fundamentálisan nem különböznek annyira. -
confuser
senior tag
Az Erste Privi-nél a beérkező jövedelmet ki lehet váltani valamivel?
Elvileg működik eseti utalással, jövedelem/munkabér közleménnyel. Tavaly is meg idén is volt róla visszajelzés a topikban, de az ideit nem találom. Garancia persze nincs rá hogy ez így van most is vagy így marad örökké.Mennyi a díja, ha / amikor nem teljesül ez a feltétel?
4521/hó, és az utalások sem ingyenesek.Mennyi türelmi idő van?
~1 hónap. Hónap 15-következő hónap 14-ig időszakokat vizsgálnak, és csak az első időszakban nem ellenőrzik a hirdetmény szerint.Van valami hasonló másik számla?
Esetleg Raiffeisen Premium Banking, ott hirdetmény szerint is elég a sima eseti utalással való teljesítés (havi 400k), és akkor ingyenes a számlavezetés illetve 1M-ig az utalás, meg ha évi 1,5M-ért vásárolsz a kártyával akkor a kártyadíj is. EUR számlavezetés szintén ingyenes, normál kártya átváltható az EUR számlára akciósan jelenleg 2026 március végéig ingyenesen, a váltás viszont kicsit lutri a tapasztalatok alapján, hogy kinek ad középhez közeli árfolyamot, és kinek nem. Én pl. most épp közép+5 Ft-os árfolyamot kapok 500k váltására, ami nem túl jó, de mások ennél jóval kedvezőbb árfolyamot kapnak Rafinál.
-
RR-13
őstag
Szerintem nem kötelező telekomos számot megadni, hiszen nem is mindenkinek van mobil előfizetése. Nekünk pl. csak a Net van a Telekomnál, és mégis feljött tegnap a Raiff ajánlat.
Közben elkezdtem a számlanyitást a Raiff appban, hogy végre kiderüljön mit, és hova kell beírni ajánlás ügyben is.
Az appban be kell írni az ajánló kódot, sőt alatta a promóciós kódot is be lehetne írni, ha pl. lenne a Telekomos Magentás nyitásnak ilyen kódja (de én nem kaptam ilyet e-mailben sem, az adatok megadása, a regisztráció után).Mutatom az appban azt a részt ahol az ajánlás van:
Egyébként a fentebb linkelt ajánlási oldalon lehet elvégezni az ajánlást, vagy egyszerűbben az ajánló által használt Raiff alkalmazásban, mert ott az ajánlott születési dátumát pl. nem kérik. Lényeg, hogy az ajánlást, ajánlási regisztráció után az appban is be kell írni, tehát az ajánló ügyfélszámát, mint ajánló kódot.
-
RR-13
őstag
válasz
INGJOKE #40371 üzenetére
A számlán belüli Deviza nyitás díjmentes.
A hirdetmény szerint (29. oldalon nincsenek írva ilyen díjak), nincs havi díja sem, mert a Privilégium Partner csomag része. -
vence
aktív tag
Az Erste Privi-nél a beérkező jövedelmet ki lehet váltani valamivel,
(pl. nagyobb összeg/befektetés a bankban)
vagy mennyi a díja, ha / amikor nem teljesül ez a feltétel?
Ill. mennyi türelmi idő van?Van valami hasonló másik számla ???
Kisebb szla-vezetési díj nem probléma, csak hasonló feltételek kellenének!
Egyébként a divizaváltás és a minimális költségek pénzmozgások esetén lenne az elsődleges szempont.
Elfogadható költség mellett át lehet tenni máshová a devizát?
( Dev. számláról (EUR) is lehúzós a vásárlás? )Persze, ha a jó váltás megszűnhet, akkor nem sok értelme van elköteleződni, vagy belép a rendkívüli felmondási lehetőség ???
Lehet mégis jobb lenne a Gránit a leírtak figyelembe vételével ...
-
pictigjis
őstag
válasz
radi8tor #40368 üzenetére
hát nagyon régen nincs, még az is lehet, hogy soha nem is volt. mondom, félreértés. a más devizában történt vásárlások elszámolását NEM a kártyatípus határozza meg, hanem az adott bank üzletszabályzata
az igaz, hogy pár éve még külön szabályok vonatkoztak a visa és mastercard kártyák elszámolására az ersténél, és amúgy a visa volt SOKKAL előnyösebb. de pár éve már akár mastercard, akár visa, jó nagy felárral, jelenleg eurónként kb. +12-14 HUF-fal lehet számolni külföldi vásárlás esetén
nekem pont 14 huf volt legutóbb, pedig én tudatosan kerülöm is a lehúzást
-
pictigjis
őstag
-
mjuti
tag
Köszönöm.
Aki már regisztrált erre és meg is nyitotta a számlát a regisztráció során ide a magentás formba a telekomos számát kell beírni vagy már azt amivel a számlát nyitná meg?
Vagy ott nincs jelentősége?
Nem a telekomos számommal szeretném használni a számlát, ezért kérdezem, de azt sem szeretném hogy ha ide pl beírom a yettel számom akkor nem kapnám meg a magentás kedvezményt -
radi8tor
MODERÁTOR
Erstétől jött üzenet, hogy a 21 éve használatos Mastercard kártyám mehet a levesbe és Visa-t kapok helyette.
Ha ez nem tetszik ingyen felmondhatom a kártyaszerződést. KösziiiiVan lehetőség szerintetek Mastercardnál maradni vagy fogadjam el a Visa-t és ne használjam külföldön?
Értem én hogy olcsóbb a banknak a Visa, de nekünk EU-ban nem olcsóbb az USD-re váltás miatt.
-
RR-13
őstag
válasz
INGJOKE #40362 üzenetére
A George alkalmazásban a Store menüben "nyitható" díjcsomagon belüli Devizaszámla.
(Bár nekünk most a családban a rokonnak hibára futott előbb az igénylés, és azt írta, hogy nem tudja benyújtani az igénylést, aminek nem tudjuk mi az oka. BM Privilégium Partner csomagban van, és 40 napja nyitotta.)
-
kisuttoro
kezdő
Én is beskolatam az otpvel, mostmár a netbankkért is probál pénzt kérni... Aki cibet használ mi a véleménye róla?
https://bankmonitor.hu/bankszamla/cib-eco-plusz/
Én ezt nézegetem..., van olyan szempont ami alapján esetleg másik számla jobb lenne? -
zichie
senior tag
Itt van infó, hogy csak 2025.05.31-ig tart: Azonnali áras devizaváltas online
A hirdetményben is benne van, ami az első pont: LBBH_m4_1_erste_kiemelt_arfolyam_ajanlat_250203.pdf
-
tobias40
veterán
Anélkül hogy elolvassam az 53 oldalt,összefoglalná vki hogy mik az elvárások ,melyik csomaggal adják ,mennyi pénznek kell érkeznie a számlához és mennyit kell megtakarítani havonta?
Mik a buktatók amiket apró betűvel írnak le,mi az előnye-hátránya ennek a számlacsomagnak?
Ha vki már nyittot így telekomon keresztül annak az észrevétele is érdekelne...Köszi előre is,nincs most időm végig olvasni ennyi apró betűs írást,van magenta-m telekomnál természetesen!
-
confuser
senior tag
Hát én azt tapasztalom, hogy ha költségoptimálni akarsz, akkor több számlát kell tarts, felhasználási módtól függően 2-3 számlát, bár az Erste BM 3 évre önmagában is elég jól megállja a helyét. Gránitnál én egyébként a Sztár számlacsomagot kértem, ennek nincs havi beérkező elvárása, mégis ingyenes a számlavezetési díja. Éves kártyadíja van, de a piachoz képest az is kedvező, meg persze nem ingyen utalok róla (nem is ezt a számlát használom utalásokra). Az eur váltást is kártyás vásárlásként juttattam ki ingyen a számláról (már nem is emlékszem hogy Revolutra vagy EMÁP-ot vettem belőle, de talán mindkettő).
Fizetési kérelem K&H-nál valóban csökevényes, a funkció működése miatt gyakori a félreértés hogy melyik irány megy, de a lényeg hogy lehet pénzt utalni K&H->más bankba fizetési kérelemmel, csak a más bank->K&H irány nem megy.
A stabil rendszer kérdést nem tudom melyik bankra írtad, de nagyjából egyforma mind (egyébként elfogadható szint szerintem). Ha igény a közel 100%-os rendelkezésre állás gyakori használat mellett, erre megint az a megoldás, hogy legalább két számla kell, ha az egyik nem megy, a másik remélhetőleg igen.
-
elvileg igen. de ez egy nagyon komoly változás volt a bank életében, 20-30 évente van ilyen. kb. mint egy költözés. nekem kb. egy évig tartott mindent kipakolni, de kb. fél évig a kisebbik fiam szobája használhatatlan volt a plafonig felstócolt dobozoktól.
szóval most ők is nagyon ki lettek mozgatva a komfortzónájukból, és erre még az is rátesz, hogy bizonyos hozzáféréseket meg is vontak a fiókoktól. na meg persze kb. egy éve, hogy egyszerre kétféleképpen működik a bank, és nekik is egyszerre kétféle működést kell észben tartaniuk.
de ahogy egyre több problémát oldanak meg, úgy növekszik a tudásuk és az magabiztosságuk is. -
vence
aktív tag
válasz
confuser #40337 üzenetére
Köszi ez a Gránit dev. szla érdekes lenne ...
Csak ugye kell mellé egy másik szla is, ami az utalt, vagy a fizetési kérelemre érkező Ft összeget fogadja ...
Vagy mi itt az értelmes megoldás ??(( A K&H -ból ilyent egyébként nem lehet indítani, ők - állítólag - csak fogadnak ... vagy ez is fals infó?! ))
És mennyire stabil a rendszerük, mert van amit nem tudok kártyával fizetni, utalnom kell. Ráadásul gyors teljesítéssel lenne jó ...
vagy erre majd megint egy x-edik bank, megoldás kell ?!Lehet a CIB helyett a Gránitot célozzam meg x-edik bankként?
... és ezt a fiókokban is tudniuk kellene már ?!
Mert tegnap még említésre sem került, hogy nem naptári hónap szerint kellene teljesítenem bizonyos szla. csomag/ bónusz feltételeket, pedig többször is szó volt róla !!
Pedig 3 üi. is "birkózott" a szerintem, viszonylag rutin, kérdéseimmel ... -
zichie
senior tag
válasz
pictigjis #40338 üzenetére
A május 31-es dátum az Ersténél is érinti sajnos a devizaszámlákat. Innentől nem lesz plusz költségek nélküli devizaváltás hétköznap 8 és 17 óra között.
Jó lenne, ha még május 31-ig lemenne (akár rövid időre is) 400 alá az euró árfolyam, hogy tudjak váltani. Március óta nem váltottam emiatt. -
-
vence
aktív tag
válasz
axioma #40334 üzenetére
Sajnálom, ha nem érthetően fogalmaztam ...
de az alapismeretektől bőven több megvan.És éppen a konkrétabb részletek érdekeltek volna ...
pl. hogy milyen vastagan fog a ceruza, ill. hová esik a marzs.
De majd próbálok kutatni.
Ettől függetlenül köszönöm mindenkinek, aki válaszol.
... és gyüjthetem a kérdéseket.Az is egyértelmű, hogy bizonyos árfolyamváltozások itt adódnak/adódhatnak.
Ezért is lenne fontos az alaphozzáállás, a mérték.Ráadásul még napközben váltanak (14h-kor változik, ami napi fix).
De pl. EUR számláról több a jutalék, mint ft-ról EUR-ban fizetni ...
(csak ott is belép az árfolyam, amiről beszélünk).-------
Bacc ...
Eddig az app volt, ami tetszett ... ránézésre jó volt.
A múlt hétfőn a fiók /alap banki-rendszer is halott volt. -
axioma
veterán
valuta: keszpenz
deviza: szamlapenz
tehat ha nem kp-ban veszed fel, akkor devizaarfolyam, mas kerdes hogy sok bank abbol is tart tobbfelet (pl. kartyaelszamolasi nem biztos hogy ugyanaz mint a szamlak kozotti valtase), azt azert illene ugyintezonek tudnia hogy melyiket alkalmazza a kartyasra a bank (sokszor fantazianeven mint dev.I, dev.II. arfolyam hivatkoznak ra), de szerintem a kartyas kondiciolistaban kene ilyen sor legyen kartyas vasarlas devizaban, annak koltsegeinel meg kell jelenjen hogy melyik arfolyamon
[amivel me'g mindig nem vagy kisegitve egeszen, eloszor is a kartyas elszamolas napokkal kesobb, a penzlekeresnel fog megtortenni az aznapi arfolyamon, nem pedig az azonnali, hasznalat utan kuldott foglalasin; masreszt a banki tajekoztato sms-ek jellemzoen a mastercard arfolyamaval (kozepen) forintositva kuldik el az igenyt - szoval a vegleges terhelessel koszonoviszonyban sincs, mert ott a marzs, meg ott van hogy mennyit mozdul el a kovetkezo napokban]
mondjuk kh-t pont nem tudom, de altalaban a bankok spec. csomagdijas devizavaltason felul eleg szep marzsot raknak ra, azt nem tudom hogy a kartyas vasarlasra is van-e a dev.valtas miatti 0.45% allami sarc is, kis osszegeknel mindegy de nagy eseten erdemes megnezni az alternativ (fintech) szolgaltatokatszerk. kezdokent mire figyelj: nem aruljak el, de te vagy a naptari honap szerinti vagy a 21-atol 20-aig "honapfordulos" csapatban vagy, es az egyes dijelengedesek igy meglepoen ervenyesulnek (vagy nem ervenyesulnek), ha a masikban gondolkodva probalod teljesiteni... most kaptam valaszt hogy ezt egy generalt szamlalevelben jeleztek, de ki olvas online szamlalevelet arrol a forgalomrol, amit egyebkent online ott tart a kezeben?
mind1, meglepo modon visszateritik allitolag, nem mintha ettol nem akarnam bezarni amint kijon a lekotesem... -
A K&H app nálatok is lehalt technikai hibára hivatkozva?
-
vence
aktív tag
válasz
confuser #40319 üzenetére
Van valami spéci K&H topik (akár máshol is ...) ??
Kezdő ügyfélként mire figyeljek?
Pm-ben is jöhet.(Sajnos az ügyintézők egy része is kezdő.)
Miután szinte minden kérdésemre keresgélnie kellett a választ,
mondta volna, hogy mi a különbség a valuta és devizaárf-ok között ...
Tudod esetleg, hogy kártyás, netes (EUR) vásárlás esetén melyik árfolyamon számolnak?
(többféle dev.-árf. is van!)A Raiff. bezzeg nem engedte volna el a sürgősségi díjat, miután hibába futott az átutalás ...
Alig tudtuk összeügyeskedni a call-centeressel is.
Ebben az országban megoldások helyett leginkább ügyeket gyártanak, utána persze kimagyarázzák. -
merqree
őstag
Sziasztok,
Tegnap meghozta a postás nekem is az Erste bankkártya csere levelet.
Egy bibi van, amikor én nyitottam, nem az ingyenes kártyát választottam, hanem egy "drágább" kártyát.
Telefonon ma beszéltem az ÜFSZ-al, ahol azt a választ kaptam, hogy az applikációban írjak reklamációt.Fejleményekről majd beszámolok.
-
válasz
confuser #40324 üzenetére
megértem a frusztrációt, de amikor azt írtam, hogy leggyorsabb, akkor nem az alatt nem azt értettem, hogy egyetlen, sem azt, hogy kizárólagos.
az ilyen esetekben az mnb is elvárja a visszamenőleges rendezést. pl tavaly, még a régi rendszer összehasonlító tesztelésekor egy 10+ éves hibát találtunk, ott is visszaadta a bank az érintett ügyfeleknek a különbözetet plusz kamat (itt azért ne gondolj óriási pénzekre, valószínűleg jóval nagyobb költsége volt munkabérben, mint a visszaadott pénz). -
confuser
senior tag
válasz
velizare #40320 üzenetére
Tök jó, hogy megtaláltam a megfelelő csatornát, hogy jelezzem a bank által vállalt feltételek rendszeres és tömeges be nem tartására, de még jobb lenne, ha a bank megtalálná a módját, hogy betartsa a saját maga által vállalt feltételeket. Vajon hányan vannak, akik nem veszik észre, vagy észreveszik de nem tesznek bele energiát, és a banknál marad jogtalanul a pénzük?
-
vp90
csendes tag
Sziasztok!
Társasházaknak tudtok esetleg valami jó bankszámla csomagot ajánlani?
Ugye itt több részletben érkeznek be az utalások (16 lakásos társasház).
Van a Grániton kívül más lehetőség, hogy néhány évre 0 Ft-os legyen a számlavezetési díj? -
RR-13
őstag
Ez azért nem ilyen bonyolult.
Tudtommal nem kell beírni semmilyen ajánlót a nyitásnál.
Valaki megcsinálja az ajánlásodat az appban, vagy itt a neten (biztos lesz jelentkező ajánló), és megnyitod a számlát és ennyi. Aztán már csak várni kell a jóváírást, ha megnyitottad Magentás számlát. -
mjuti
tag
Nem tudom, hogy a jóváírást megadják-e, de ha számlanyitáskor nem kell beírni továbbra sem az ajánló ügyfélszámát, és a Magentás nyitásnak nincs ajánló kódja, akkor rendben lesz.
Hát ez az pontosan, hogy nem tudom hogy magentás online számlanyitás során van-e lehetőség ajánlót és a kódját beírni:
a., ha van akkor kell szereznem egy ajánlót?
b., ha nincs, akkor miért kapnék jóváírást ajánlottként?
-
cocka
veterán
A CIB banknál vajon mi zajlik rendszerfejlesztés címén? Mert a meglévő, emailben jelzett problémákkal sem foglalkoznak.
Meg logika: egy partner törléséhez minek tokenjelszó?
-
RR-13
őstag
Nem tudom, hogy a jóváírást megadják-e, de ha számlanyitáskor nem kell beírni továbbra sem az ajánló ügyfélszámát, és a Magentás nyitásnak nincs ajánló kódja, akkor rendben lesz.
A bankot úgyis lehet szvsz. ajánlani, hogy nyisson valaki Magentán keresztül számlát.
Elvileg a rendszer szerintem nem fogja nézni, hogy Magentás, hanem a számlanyitási, és ajánlási adatok egyezésével látni fogja, hogy sikeres nyitás történt."Ki lehet ajánlott?"
"Új ügyfél, akik a számlanyitást megelőző hat hónapban nem rendelkeztek Raiffeisen Lakossági, Premium vagy Private Banking bankszámlával, függetlenül annak devizanemétől és az ajánlólinken keresztül lakossági, Premium banking ügyfélként a promócióban résztvevő számlák valamelyikét megnyitja."
Raiffeisen Ajánlási Oldala.Vagyis a Magentás számlanyitás elvileg nem kizáró ok a szabályzat szerint sem.
-
HdRew
őstag
Na ez szuper lenne, köszi!
Nálam egyelőre úgy megy, hogy Rafira megkapom a fizumat, azt elutalom a CIB-re. Most akkor ez annyival bővülne, hogy elküldöm Édesanyám rafis premium bankingjára a CIB-ről és onnan visszarakom a CIB-es számlámra.
És akkor lényegében mindent kipipáltam, jól gondolom?
Mert ez így könnyű 100-as lenne akkor.
-
RR-13
őstag
válasz
2thletme2day #40280 üzenetére
Az én értelmezésem szerint a 30 ezer csak a normál számlanyitásért jár azoknak, akik nem Magentával nyitnak.
Magentások a számlanyitási jóváírásként csak az 50 ezret kapják (+ ajánlás + Megtakarítási 40 ezres számla akció).A Hirdetmény III. pontjában le van írva (67. oldal):
"III. Közös rendelkezések
A jelen promóciós leírásban foglalt akciók más akcióval, promócióval nem vonhatók össze." -
Helga0203
tag
Unicredit ügyfél-átvilágítási adatok frissítése sikertelen (#34325)!
Kitöltöttük, majd a küldés (aláír) gombra kattintva nem történik semmi!
Firefox, Chrome, Edge böngészővel is próbáltuk, nincs reklámblokkoló és semmi egyéb szűrő bekapcsolva! -
2thletme2day
őstag
Most alapból van 30k számlanyitási kedvezmény + 40k ha nyitsz megtakarítási számlát. Aztán mellette van még a magentás 50k + 10k ajánlói pénz.
A hét elején megcsináltam a szelfis számlanyitást. Erre pár órára hív egy Raiffeisen-es ügyfélszolgálatos, hogy látja, hogy elakadtam a számlanyitásnál, mi a baj, miben segíthet. Mondtam neki, hogy midnen frankó, már be is jelentkeztem meg aláírtamm mindent de ha már így felhívott akkor megkérdeztem, hogy mikor írják jóvá a jóváírásokat és, hogy akkor ez most így mind jönni fog (számlanyitás+magenta+takarék)? Azt mondat az ügyfélszolgálatos hölgyike, hogy igen ezek jönnek majd max augusztus 31-ig. Aztán majd kiderül, hogy mi valósül meg ezekből.
A számlanyitási promóciós igényt amúgy pont most, azelőtt csináltam meg, hogy felnéztem volna ide a fórumra. A telekom magentásnál meg külön kellett beregelni a promóra. Kiváncsi leszek.
-
mjuti
tag
válasz
2thletme2day #40280 üzenetére
Hogy jött össze ennyi jóváírás neked a raiffeisennél? Magentás akcióban nincs ennyi jóváírás...
-
aprokaroka87
nagyúr
Holnap kicsit jobban utánna nézek hogy mi lehet nálam a gond.
köszönöm a tippeket 😊
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M Ryzen 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest