Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
addikt
Hoztam 1 m³ komposztot, elterítettem a füvön, elgereblyéztem, majd lombseprűvel kiszedtem belőle az ágmaradványokat. 110 m² fél óra ebédszünettel 5 óra.
Sötétedés előtt megy bele a fűmag, aztán locsolás. Persze már nem mond esőt jövő hétre.
Kellene egy komposztrosta.
-
fess
őstag
Sziasztok,
Metszésileg ilyen szőlőkkel lesz feladatom idén? link -
soldi3r
veterán
Makita roadshow van, esetleg nézd meg azt, szokásuk ilyenkor akciózni, de idén nagyon titkoznak, még a kereskedők sem tudnak előre semmit.
Én is gondolkozom egy akkus fűnyírón és tudnék még mellé annyi szerszámot válogatni, hogy ajándék legyen a 4Ah-s akku
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Akumulátros fűnyírót tudnátok ajánlani?
Az egyik idősebb néni szeretne aksisat az utcánkból.
Én STIHL-t vennék mert nekem is az van fűkaszából aksis és nagyon jó,de igye az nem éppen olcsó.
Köszi. -
H-Zol
őstag
válasz
Chris0321
üzenetére
Így van
, anyáméknál 1978 -ban lettek letéve a fém csövek és negyven év után jöttek a problémák , először az udvari csap melett jött fel a víz ( körbe volt betonozva ) , azt sikerült kicsavarnom és kihúzni, akkor láttam , hogy megette a rozsda
, azt sikerült kicserélni , utánna néha , néha ránéztem a vizorára és pár év múlva megint valahol eresztett , mert szépen lassan forgatta a vízorát ! Új vezeték lett a vége ! -
H-Zol
őstag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Tegnapi kép!
a száraz földből kitéptem egy csokor búzát , a bokrosodás , alsó levelek leszáradtak és egyre feljebb halad a száradás
, napról napra fogy a termés mennyisége ( tegnap már a repce levelei is fonyadtak , ilyen áprilisban még nem volt ) ! -
totron
addikt
válasz
Andris...
üzenetére
Nincs ebben semmi extrém, ez a tereprendezés ideje is. Kicsapod a növényzetet amit kell, hogy hozzáférj, a térkövek is helyet változtatnak átmenetileg, hidd el, ezek a kezdeti, pici kis mozzanatok bőven homályba vesznek majd, mire leérsz.
Van egyébként egy jellegzetes hangja is, ha "megy a csap", ha vízkivétel van. Nézd a jó oldalát, nem egy komplett nyomvonalat kell kihányni, csőcsere okán például, hosszan, ez csak egy gödör. Kérünk fázisfotókat, fejleményeket. Erőt és kitartást. -
Essejó
veterán
válasz
Andris...
üzenetére
Valószínűleg egy ilyen téli elzáró van odalent link Van lehetőség arra, hogy a csapra szerelj egy toldó rudat. link
Viszont ha most 25 cm vizet tapasztalsz lent. Az azt jelenti, hogy ki kell ásnod a csapot mert folyik. Akkor majd kiderül, hogy cserélni kell-e a csapot vagy tömítés cserével megoldható.
Így ne hagyd, mert havi szinten egy szemmel jól látható összeggel növelheti a vízszámlád!
-
Emunem
őstag
válasz
Kickass
üzenetére
simán mehet. Miután leraktátok, hengereld meg, ez nagyon fontos! Aztán locsolni-locsolni-locsolni... De itt elég jól elmondják a menetét.
-
totron
addikt
válasz
Balázs Z.
üzenetére
Összefüggések, tudod. A gyakorlat ránevel a látásukra. Tudod miért különösen vicces, amit a 30 km-es megoldásban jónak látsz? Hogy ha mindenki elhurcolná az adott élőhelyéről az állatot - más embertársának potenciális okozva ezzel akár - akkor méég diverzebb genetikára tehetnének szert, egy méég ütősebb állományt kialakítva. De beszélhetsz vadászokkal is, gyérítés nélkül igen-igen komoly gondok lennének a városokban is. Vadkár itt, támadás ott. AKkor meg az lenne a baj. Az általad ismert egyensúly nem magától van úgy.
Mint ahogy az "egyből" sem egyből van, hanem talán tapasztalat és ún. mérlegelés eredményeként, de te ilyen nüanszokat már nem látsz meg. Az ajánlatom továbbra is áll, ha a tettek mezejére lépsz majd, itt vagyok. -
Emunem
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
konkrét esetet 2 ismerek, abból egy volt súlyos baleset a másik még az utca végén derült ki. Halálos kimenetűről csak olvastam cikket. Sógor viszont több autót javít, ami ezen állatok unalmának az eredményeként köt ki a szerelömühelyben. Ha gondolod, megkérdezhetem, hogy a balesetezö autók mekkora része kerül be hasonló ok miatt.
Emiatt én komolyan veszem a védekezést ellenük, nem hiányzik a tragédia, vagy bármi más...

-
Z_A_P
addikt
válasz
soldi3r
üzenetére
Ismerősömnek kábelt rágott szét motorterben, valami 500e lett volna, szerencsére még garanciás, és jó fejek voltak.
Nekem a motorter borítást rágta szét, menet közben fura volt hogy milyen égett szag van a környéken. Aztán rajottem tőlem van, kinyitom motorhaztetot, ott izzottak a kipufogóra hullott darabkak.
Ahol régebben laktam, ott a padlás szigetelést tették tönkre, meg cserepet löktek le.
Ez csak pár személyes tapasztalat .
De ha látnád mit művel ha beszabadul a tyúkok közé...
De manapság már semmin sem lepődunk meg, valakik a patkány irtason is fel vannak háborodva, hisz emlősállat,meg amúgy jaaj de cuki es jogai vannak. -
Chris0321
veterán
válasz
Andris...
üzenetére
Ha nem értesz hozzá, akkor tényleg keress egy vízszerelőt. Nem olyan bonyolult, de ha pl rosszul tömítesz csapcsere esetén, akkor szivárogni fog a víz. És azt sem ártana megnézni, hogy milyen állapotban van a vezeték, gondolom nem most lett leásva és még fém. Ezért is ajánlottam az aknát, mert akkor többet nem kell ásni és egy esetleges szivárgás is könnyen észrevehető, mert lehet látni.
-
Andris...
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek. Sajnos tartottam tőle, hogy ásás nélkül nem oldható meg. Az a gond, hogy extrém rossz helyen van, telibe szúrós bokor+sövény alatt, a csap előtt pár térkő. [kép] Szerintetek hogy oldható meg a legkevesebb károkozással az ásás, milyen széles gödröt kell csinálni, hogy már éppen hozzáférhessek? (Mondjuk egyáltalán nem is értek hozzá, mármint ásni nyilván tudok, de a technikai részhez vízszerelő kéne. Meg ki tudja mit sértek meg véletlenül.)
-
Chris0321
veterán
válasz
Andris...
üzenetére
Hello.
Ásó, lapát és esetleg csákány. Ki kellene szerintem cserélni a csapot, ha lenyalta magát akkor sok más lehetőség szerintem nincs. És a víz arra is utalhat, hogy már ereszt is. Nézd meg, hogy ha nem fogyasztasz sehol vizet, nem pörög-e a vízóra. Esetleg lehetne oda csinálni egy aknát, hogy legközelebb könnyebb dolgod legyen. -
Csabroncka
addikt
válasz
Andris...
üzenetére
Elvileg mofém gömb/fagy csap lehet lent. Ehhez tudsz venni alkatrészként fejet/kart külön, vagy úgy kalapálni a nyitó fejét, hogy a csap karjába bele menjen.
Ha nincsen rajta ilyen kék kar, akkor pedig a négyszögletes kartartóra megy rá a rúd (ez utóbbi a szarabb)
A művelethez és a tartóssághoz nélkülözhetetlen kiásni a csapot és úgy szervizelni. Jobban jársz, ha csap kék karja fent van a fejen, és ennek belső peremeire kapaszkodik a nyitó.

Amennyiben nagyon begyógyult, cseréld a f@szba az egész csapot, ne csak a betéteket...

-
Emunem
őstag
-
Balázs Z.
aktív tag
válasz
totron
üzenetére
Ha nem, hát nem. Konyhafilozofálni lehet, ez nem segít így utólag azon, hogy valaki egy kisebb kényelmetlenséget okozó állatot megoldásként egyből el akar pusztítani, látszólag racionálisan megindokolva azzal, hogy az állattartók/gazdálkodók szűk világában más a hozzáállás.
Nem állattartásról meg miegyébről van szó, nem kártevők megállíthatatlan csordájáról ami a megélhetést teszi kockára, senki egy árva szót nem beszélt erről - rajtad kívül. Hogy jön ide az AI, meg az ellátási lánc...? Egy nyomorult nyestről van szó, ami lábnyomokat hagy, meg lepisili az antennát.
-
Andris...
aktív tag
Sziasztok. Kerti csap kinyitásában kéne segítség. A nyitó 90 cm mélyen van a föld alatt, eddig egy ilyen eszközzel tudtam ősszel zárni, tavasszal nyitni. Sajnos mostmár elforog rajta, nem fogja meg, nem nyitja ki. Próbáltam a szomszéd hasonló eszközével, ugyanez. Ráadásul az eszközből ítélve 25 cm víz is van lent. Tudtok javasolni megoldást, hogy lehetne kinyitni? És ami talán még fontosabb, van lehetőség talajszintig felhozni a nyitót valami átalakítással?
-
totron
addikt
válasz
Balázs Z.
üzenetére
Én meg nem tudom megköszönni a nem normális reakciót. De ha te jól érzed magad galambként a sakktáblán, hát lelked rajta. Elsősorban is a 30 km ellenében gondoltam rá. Visszatérő problémáról beszélünk. Mégsem akar megoldást akkor az elszenvedő? Vagy kérdezzük meg az AI-t mit kell tenni, mert közvetlenül úgy sem látjuk mi bődület energiákat emészt fel? A tüskés megoldáson meg által siklottál, mert elvitték számodra az érzelmek a kérdéskört. De legalább van bűnbak, az is valami.
Nem, van, hogy nincs humánus megoldás. Hogy azt szeretnéd hinni, az egy más kérdés. Mondanám, hogy a kérdés az, hogy a nap végén melyikünk tud enni, de a már említett távolba kitolt, nem is létező felelősséggel és lehetőségek hadával bármikor szétmagyarázható úgy is egy indokolt, helybeli optimum.Eltérő tapasztalatok formálták a meggyőződéseink. Bármikor állok rendelkezésedre, gyakorlati kérdésekben, ha belevágnál egy gazdálkodósdiba. Addig viszont úgy is csak az egymás melletti elbeszélésé a főszerep.
-
Balázs Z.
aktív tag
válasz
totron
üzenetére
Köszönöm a normális reakciót.
Nekem nincsen kőolaj hajtotta járművem, elektromos sem, nem is értem, hogy lehet egy autófényezés védelmében egy emlősállat elpusztítására komolyan gondolni. A termény és ház estében is van humánus megoldás, nem csak a nyestholokauszt. Azért, mert elmaradott vidékeken még divat a macskakölykök vízbe fojtása, nem kell a fűnyíróelvet alkalmazni minden "kártékony" jószágra.
-
totron
addikt
válasz
totron
üzenetére
Javaslom egyébként az állattartást, annak minden idejű és irányú rákfenéjével, tud tanítani. Élet és halál ura vagy, jó döntéseket igényel a műfaj. Még mielőtt egy szélsőpozícióba belehelyezkedett gyilkológépet látsz belém. Félreértelmezett technológia, nem helyén kezelt lehetőségek ami ma van.
-
totron
addikt
válasz
Balázs Z.
üzenetére
Köszi, megváltás lenne. Azt azért meg kell érteni, hogy a mai, túlszofisztikált világunk jóó sok mindenre nem kínál ám megoldást. Persze lehet bohóckodni a humánusnak csúfolt módszerekkel. Akinek a háza ésvagy terménye bánja, máshogy fogja látni a kártevőkérdést. Kevesen termelnek, a többség az ellátási lánc egy teljesen más pontján tapasztalja a mindennapokat, konkrétan a végén (végfelhasználó). Amire hozzád az a termék abban a formában eljut, addig egy csomó csúf dolog történik menet közben. Épp emiatt nem is látni az igazi árat.
A vakság a legalja.És akkor ez itt csak egy esztétikai/kellemetlenségi kérdéskör. Az, hogy van kőolaj hajtotta járműved, nem jogosít fel arra, hogy ész nélkül, mindenre is azt használd. De minek is beszélek.
-
totron
addikt
Csúf tréfája ez a természetnek a technológián át, felénk. Azt mondanám ne 30 kilométerezzünk, esetleg csak ha egyébként is mentünk volna, van elég környezetszennyezés. Egy gyors és tiszta munkával való likvidálás az élők sorából javasolt. A jogszabály pont ellentmond saját magának, de nem védett. Van, hogy oda kell lépni.
A meggyfa meg ki lett ragadva a kontextusból, aztán meg terjed a rémhír. Nem igényel semmi extrát.
#26634BigBlackDog, tüskés gally, sűrűn rakva. [link] Tövisfa, tűztövis, egyebek. -
Z_A_P
addikt
válasz
Essejó
üzenetére
Nincs jo megoldas, valami mukodik nalad, masnal nem. Ja, es a legtobb ideigelenes, hozzaszokik szagokhoz, hanghoz, fenyhez, macskahoz. Igazabol semmi sem jo.
Elvefogo talan csak a megoldas (aztan aztvizbe meritenielvinni 30 km-re es elengedni, kozelebb ne, mert visszajon). De nagyon nehez megfogni azzal is, legtobbszor lesz benne minden (macska, patkany, stb) csak nyest nem.
Nekem majdnem az auto egett le, szetragott dolgokat motortterben. Egy ideje csak a fenyezest teszi tonkre, meg terkore szarik (amit befog, nem lehet lepucolni).
Van ra facebook csoport, ott olvass utana: "Nyest ellen küzdők csoportja" -
Essejó
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Állítólag a kutyaszőr távoltartja, valami loncsos büdös kutyáé. Oda kell cérnával kötni
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Chris0321
üzenetére
Kutya -egyelőre- sajnos nem megoldott, nincs körbekerítve mindenhol az adott ingatlan. Nyestűzéssel kapcsolatban úgy olvastam több helyen is, hogy nyílt területen nem igazán tudnak mit csinálni/nem garantálják, hogy sikeres lesz a művelet. 
Motortérben eddig még nem járt látszólag, mondjuk nyestriasztóval be van fújva 2-3 hetente.
-
Chris0321
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Hello.
Elvileg vannak praktikák, esetleg valamilyen kutya tartása, ami ilyen állatokra specializálódott, pl. Foxi. Vagy kihívsz valakit aki elintézi, mielőtt szétrág valamit a motortérben. -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Nyest elleni védekezéssel van valakinek tapasztalata? Volt/van már villogó-akusztikus nyestriasztó, vizesüveg, földre tett cellux, nyesriasztó spray, de legfeljebb egy éjjelre voltak hatásosak. Beálcázott (de még nem élesített) élvefogó csapdában a fürjtojás napok óta érintetlen.
Ezek ellenére úgy tűnik, hogy minden éjjel jön (egy, vagy két egyed a tappancsok alapján) és az autó tetőantennáját megjelöli. Elején még csak vizeletet, most már ürüléket is hagy ajándékba. Próbáltam más helyre, más pozíciókba állni, de haszontalan. Fedett, két oldalról nyitott teraszra is bejön, ha ott az autó és az antennát "megszenteli".Következő gondoltatom, hogy villanypásztorral végighúzom a két nyitott oldalt (egyiket nyitható módon). A föld felett kb. 5 centire vezetne az első szál, majd 5 centinként kb. 60-70 centis magasságig gondolnám megcsinálni. Szerintetek ez elég lehet? Egyáltalán ér valamit a villanypásztor a hosszabb szőrű, "bundás" nyest ellen?
-
H-Zol
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Ide kevés lessz a karton papír
!
Én egyenlőre egy 3/4 colos tömlővel locsolok ( fák , bokrok , szöllő ) , de kora délutántól, késő estig tart mire mindent rendesen belocsolok , lehet ki kellene építenem egy locsoló rendszert !
Ma és holnap délelőtt elvetem a napraforgót ( hétfő , kedd , szerdára mutat valami kis esőket ) , a kukoricát a jövő hét végére tervezem elvetni , de csak annyi lessz vetve ami nagyon szükséges ! -
-
v-man
őstag
Legyengült, vagy élete végén lévő meggy sarjadzik főként, de olyankor tényleg igen intenzíven. Szomszéd néninek egy 30+ éves, de méretre nem túl nagy fája volt, utolsó években felnyomta a járdát dimbes-dombosra a tucatjával előtörő sarjakkal, aztán egy nyári viharban kifordult, így ki is pusztult a fa.
Kettő pici sarjat hoztunk belőle hozzánk, ez lesz itt a 3. nyaruk, szép egészséges kisfák lettek, egyiken volt már kóstoló is tavaly (kisebb szemű, de finom), most mindkettő fullba virágzik.
Az érdi bőtermőnk finomabb és nagyobb is, de egyelőre nem érzem, hogy feltétlenül át kéne a sarjakat oltani, lehet marad így ha megbízhatóan terem. -
fess
őstag
válasz
AssAssynn
üzenetére
Ilyen szűrővel ez kiküszöbölhető
-
Kickass
őstag
Sziasztok!
Kert tereprendezés után egy 50-60nm-en arra gondoltam fektetünk gyepszőnyeget. A földfeltöltés termőfölddel egész jól sikerült azon a részen, de azért nem olyan mintha kertész csinálta volna, néhány kisebb egyenetlenség van a talajon, főleg huplik. Nem vészes, nem töröd ki a bokád benne vagy ilyesmi. Mehet így rá a gyepszőnyeg?
-
ha rendes alanyra van oltva, akkor nem gáz
faterral 40+ éve veszünk gyümölcsfát ITT soha nem volt vele baj.
(százas nagyságrendben hoztunk már el onnan fát)
meggyből abszolút kedvencem az Érdi Bőtermő - hatalmasra tudnak nőni a meggyszemek és egyáltalán nem savas (savanyú) hanem rendesen meggylé ízű. tárolása nehéz, mert a szemek puhák és szár nélkül szedve azonnal, szárral szedve 1 nap tárolás után a láda aljában lévő megnyomódik és levet ereszt. de az íze, az állaga és a mérete mindenért kárpótol -
AssAssynn
addikt
Ti mit tudtok arról, hogy ha iszapol a kutam (sokadik tisztítás után is, ha vödörbe engedek vizet, bár látszólag kristálytiszta, de ülepítés után az alján sárga réteg van), akkor nem jó a csepegtető cső, mert hamar eldugul, viszont a csepegtető gomba meg jobb, mert annak nagyobb a lyuka és takarítható. Vélemény erről?
-
Z_A_P
addikt
válasz
btraven
üzenetére
Lehet úgy jön ki az 500 hogy ha fűnyíróval egyet levágsz akkor 3 nő ki belőle, ha megint levágod akkor már 9 és így tovább.
??? Hat de miert, mit kell vele csinalni?
En agvagoval gondoltam a talajszinten lenyisszantani, 5 masodperc, kesz.
(Esetleg egy kis ecet (glifozat?) a csonkra?)
Az nem jo? Akkor hogy kellene?SZERK
Oke, most olvasom tovabb uzeneted
Kapával távolítjuk el, de lehetőleg nem a talajszinten elvágva, hanem úgy csapjunk oda neki, hogy a föld alatt 3-4 centivel érje a vágás.
-
6030D
addikt
válasz
kelna91
üzenetére
Az izzadó tömlő teljes felületén "izzad", a csepegtetőcsőben meghatározott szakaszonként van berakva egy csepegtető elem. Én csak az utóbbival dolgoztam ágyásokban, ahhoz vannak fittingek, amivel lehet variálni. Az izzadótömlőt én még csak olyat láttam, hogy adott hosszhoz van egy bemenet, de lehet, hogy ezt is lehet módosítani, nem foglalkoztam vele.
-
6030D
addikt
válasz
kelna91
üzenetére
Izzadó tömlő helyett van föld alá rakható csepegtetőcső, az jobb lehet. Én is gondolkodtam rajta, de egyrészt nem tudsz gyepszellőztetni (ha akarsz), másrészt bármit ásnod kell, akkor lutri, és elvágod. Ha ezek nem problémák, akkor jó lehet. Ja, meg a vakond ne túrja fel.

totron: legutóbb 3500/kg-ért hoztak felsálat, amiről nem kell lehártyázni a felét. Haverkodjatok össze üzemi szakácsokkal, aztán hoznak a beszállítóktól.
-
totron
addikt
válasz
btraven
üzenetére
idővel nem jön több, mert a növény rájön, hogy nincs értelme újabbakat létrehozni.
Ezt a vaddohány rizómarendszerével is közölhetné valami.Haszonnövényt invazívnak betudni/beállítani, idáig is eljutottunk.
#26613Dorian, fél kiló marhapöri 4 ezer kilóhuf forint. Csakahús. Viccnek jó, de pörköltként is fogyaszthatja, aki úgy szereti.
-
6030D
addikt
válasz
Emunem
üzenetére
Így lett gesztenyefánk a kertben. Vagy jött a levéllel (kétlem, mert abban az évben én hoztam a levelet és ott nem volt gesztenye), vagy egy madár elejtette, vagy a gyerekek elszórták. Tavaly vettük észre, hogy kihajtott, idén már 20 cm, jövőre szerintem árnyékot is ad.

-
btraven
őstag
Túloznak, de 10 méteres körzeten belül nálam is van bőven, mondjuk 20-30. De nem 1 év alatt, hanem évtized(ek). Én párat meg is hagytam, új meggyfák lettek. A termése ugyanolyan. Lehet úgy jön ki az 500 hogy ha fűnyíróval egyet levágsz akkor 3 nő ki belőle, ha megint levágod akkor már 9 és így tovább.
"Jobb megoldás, ha kapával távolítjuk el, de lehetőleg nem a talajszinten elvágva, hanem úgy csapjunk oda neki, hogy a föld alatt 3-4 centivel érje a vágás. Még hatékonyabb, emiatt érdemesebb rászánni az időt, ha amikor megjelenik a sarj, ásóval kicsit körbe ássuk, kivesszük a földet, majd így mélyebben ráfogva megpróbáljuk kihúzni, hogy lehetőleg minél mélyebbről szakadjon ki. Mivel ezek a sarjak a nem túl mélyen és a talajszinttel párhuzamosan futó gyökerekből erednek, jó eséllyel tudjuk onnan leszakítani őket. De ha ez nem is sikerül, minél mélyebbről szakad annál jobb, hiszen a sarjon már vannak oldalrügyek, ahonnan újra kihajthat. A rendszeresen kiásott sarjak után idővel nem jön több, mert a növény rájön, hogy nincs értelme újabbakat létrehozni." [link]
-
Emunem
őstag
Ugyanez igaz minden fára amúgy, csak ugye a meggyfa a legmegosztóbb ilyen téren, emiatt nagyobb valószínüséggel több meggy pottyan le a fa körül, mint mondjuk cseresznye.
(átlagemberekröl beszélek, feleségem nemaz, mindent zölden eszik meg, meg ha brutál savanyú
) -
Emunem
őstag
válasz
Mika1227
üzenetére
pont akartam írni, hogy ettöl függetlenül szép zöldek. Itt kb 2 naponta van valami esöpermet. Mondjuk én már nem locsolok, várom a jó idöt gyepszellöztetésre, ez a permet pont arra jó, hogy a felsö réteg ne száradjon ki, és tele menjen sárral a gép. 2 éve már megjártam, nem akarok megint 2 órát pucolni...
-
6030D
addikt
Szerintem is inkább a lehulló meggyel lesz a gond. Anyáméknál van egy meggyfa, szerintem már az építkezés után ott volt, de gyerekkoromban tuti, szóval 35-40 éves. Anno még foglalkoztak vele, volt kedvük/energiájuk befőttnek is elrakni, nem emlékszem, hogy lettek volna sarjak. Mostanában viszont egyre több van, és a kevesebb fűnyírás miatt látszik is, ahogy jönnek elő. De szerintem csak azért, mert nem foglalkozik senki a meggyel (én pl nem szeretem se nyersen, se befőttnek, és az unokák se).
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- Építő/felújító topik
- Battlefield 6
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Le Mans Ultimate
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 11 64GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S22+ 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, de ha árpat , buzát , napraforgót, kukoricát , repcét , mákot , lucernát , stb nem kéne vetni , mert ezek jelen esetben mind küzdenek a tulélésért , akkor szerinted mit kellett volna vessünk

a száraz földből kitéptem egy csokor búzát , a bokrosodás , alsó levelek leszáradtak és egyre feljebb halad a száradás
, napról napra fogy a termés mennyisége ( tegnap már a repce levelei is fonyadtak , ilyen áprilisban még nem volt ) !

Kutya -egyelőre- sajnos nem megoldott, nincs körbekerítve mindenhol az adott ingatlan. Nyestűzéssel kapcsolatban úgy olvastam több helyen is, hogy nyílt területen nem igazán tudnak mit csinálni/nem garantálják, hogy sikeres lesz a művelet.