Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Élőben nem rossz, cserébe kényelmes fogni.
Takarítás az nehéz lesz. Majd ha kosszos lesz leszedem és megy a csap alá. A jelenlegi Cube Race is szedi a koszt pedig az csak waffle mintás.
-
parandroid
félisten
válasz
Ringman
üzenetére
Én a dropst nem használom gyakorlatilag soha, mindig feljebb fogom, nem is tudtam, hogy ez külön póznak számít, ha a féket is el akarod érni. Lejtőzni nem is lehet másképp, de a forgalomban is veszélyes, plane nagyobb tempónál.
Ugyanígy a hoods/ramp is összefolyik szerintem, nem hiszem, hogy van értelme méricskélni, hogy a fékkartól hany mm-re ér véget az egyik, és kezdődik a másik. Fékezni meg úgyis kell néha.
A tops meg teljesen értelmetlen, nulla stabilitasa van úgy a biciklinek. Pihenésképp néha, nagyon rövid időre ok, ha nem tudod elengedni a kormányt, hogy felegyenesedj (útminőseg, szél miatt).
p
-
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
jó lehet takarítani is

-
Fall-N
veterán
Megjött ma még egy FUNN cucc, egy jó vastag bilincses Combat III. Kíváncsi leszek milyen lesz.
-
Friczy
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Én többnyire ramps pózban vagyok, nem mérethiba, így szoktam meg még kamaszkorban. Akkoriban a fékbowden a fékkarból felül jött ki (favorit fékkar), a hoods nem igazán jött szóba emiatt, fékezéshez meg hooks pozícióba kellett lemenni egy gyors fogásváltással.
Tartósan hoods pozícióban csak akkor megyek, ha esély van arra, hogy hirtelen fékezni kell, vagy ha már elegem van a rampsból és fogást akarok váltani.
-
.LnB
titán
Nem tudom, hogy volt e már, de most néztem utána.
Az idei Kínok kínja győztes Strava: [link] Én amikor megláttam az átlagot, még jó, hogy ültem.
Kicsit el voltam én tájolva azt illetően, hogy ez mennyire komoly verseny. Azt hittem csak a helyi amatőrök mennek rajta.
Még eszemben is volt, hogy egyszer talán el lehetne indulni..
Mondjuk elindulni el lehet biztos..
Szóval kemény, le vagyok nyűgözve.
-
itouchfan
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Szerintem de, legalábbis én azt tapasztaltam, hogy az outihoz képest az újabb gravelen sokat megyek így "ramps" póznak megfelelően. Már az első pillanattól kezdve bennem volt, hogy lehet, hogy nagy vagy hosszú a stucni, de mivel kevesebbet bringáztam télen meg idén, kivártam, hátha csak szokni kell újra ezt a testtartást, de mivel nem ez a helyzet ezért már érkezik is a 90-es stucni a 110-es helyére.
-
MPowerPH
félisten
válasz
velizare
üzenetére
Koszi, igy tiszta.
Rengeteg outist latok ramps pozban. Azt nem merethiba okozza? Nem is kenyelmes, probaltam, nem tudsz tamaszkodni.
En hoods es hooks -ban tekerek felvaltva, mert egy ido utan faj a bal vallam hoods -ban. Szerszam mindegyikben okes, balls too, derekem detto. Dropsban nem erzem megbizhatonak az iranyitast, nem is hasznalom.
A tops meg fura, aero bar miatt nem kenyelmes. Aztan lehet, hogy van az az emelkedo...
-
Fall-N
veterán
válasz
ZolkoW
üzenetére
Én is ezt akartam írni, hogy méltatlanul le vannak húzva a Suntourok, pedig a levegős telóik nagyon jók, könnyen lehet szervizelni őket és (külföldről) olcsóbbak is, mint a konkurencia. Sokszor olcsón vannak a Muzikerben. Én is a magyar ár feléért vettem a levegős NCX-D-t. Sokat olvastam róla olyanaktól akik régóta használják és meg vannak elégedve velük.
-
fulton
addikt
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Hátra kell kötni

Köszi a válaszokat.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Hát akkor vigyázz a kivágott ülésekkel nehogy kiessen ott és a földbe álljon. [link]
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lacerta...a Shimi XT RD-M8100-nál már nincs mese, fel van rajzolva nekik hova állítsák.
-
Tin
veterán
válasz
Lacerta
üzenetére
Jó hát tudod, nekem nincs nagyon összehasonlítási alapom. Ha lett volna, felülök rá, egyből éreztem volna, hogy ez nincs jól beállítva, és azzal kezdem, hogy beállítom. Mindenesetre szeretem az ingyen meglepetéseket
A bringa is könnyebb lett, ez a gumi is nagyon más, a DT Swiss szabadonfutó jó hangos, de a legjobb az lesz, ha végre meggyógyulok, mert már nagyon mennék 
-
Lacerta
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
+1
-
Tin
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Fél centit ír távolságnak, most arra állítottam be, "gyárilag" olyan bő 1 centire volt, de talán volt az másfél is. Amikor felültem rá pár hónapja, mondom jó ez az Ultegra, de igazából azon kívül, hogy pontosabb és finomabb volt a váltás, nem volt akkora hatalmas minőségbeli ugrás az Aliviohoz képest.
Most viszont igen. Kicsit le is esett az állam.
-
válasz
Hejja1234
üzenetére
Tudsz venni olyan kormánycsapágyat (akár alin is [link] ), amivel a tapered nyakú telót is tudod használni, ha csak ez az akadály. Igazából elég egy alsó csésze csapággyal, ha márkásabbra vágysz az alisnál, akkor ebay [link] vagy wolftooth [link] , utóbbinál kb. 8000 Ft a szállítás, de pár nap alatt megkapod.
Nem tudom, hol találtad a hatvanezres Rebát, én csak átütősöket láttam a Bolhán, ráadásul boost. -
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
én azt mosás után szoktam kiposztolni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Fotózd gyorsan le néhány szögből felvághass itt mikor majd megy a kinek tisztább a hajtása faxméregetés.
-
Hejja1234
tag
válasz
chubby2o6
üzenetére
A bicaj értékéhez képest ne legyen túlzottan drága, az új ára 260 körül van, én 140ert vettem "5km-esen".
A használt jó állapotú telok 60-70e körül még pont belefernek a keretbe.
Néztem a #mauimagic által ajánlott RS Reba telot, 60e-ért van teljesen jó, csak éppen tapered, nekem viszont egyenes kellene.
A rendszeres lépcsőzés azért túlzás, de azt is elég szomorúnak tartom, hogy a mostani rugós Suntour ennyit bírt csak.
Köszi neked is az ajanlottakat, ezek közül próbálok kifogni egy jó állapotú használt példányt. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Kókuszsír nem jó? Az van itthon.
Nekem most az új sor+lánc miatt olyan szép a hajtás mint amilyen új korában volt utoljára.
-
fulton
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
pl igy van. Aminek kicsit átlátszós hálós a szövete/anyaga. Erre gondoltam.
Egyébként erre nem jött reakció: kerékpár nyereg kontra drop.
nektek minden oké "odalent" drop poziban? érdekes mert nálam betét nélkül sokkal jobb a helyzet. (konkrétan nincs ilyen elnyomás) Betéttel elnyom, utóbbi időben figyelek rá hogy ne forduljon annyira előre a medence sokáig, így ez segít.
meddig bírjátok azt a pozit? -
ReFleXx
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Tenyleg es probaltatok mar lancra? Lehet legkozebben behabarom a lancot akkor
-
ZavaBalazs
őstag
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Erről szólt a tél. A lányomat megkérdezik, mit hozzanak neki, akkor azt mondja, hogy kolbászt meg szalonnát.
Szóval el vagyunk látva füstölt finomságokkal, így akár ez is lehet ok, de erre még mindig azt mondom, hogy amennyit én eszem belőle (heti max 3-4 alkalom), akkor egy rendes dolgos embernek, aki 50 éve ezen él 32-es koleszterinnek kelleme lennie.avl: halpéntek, két hetente kb lazac meg tonhal a péntek vacsi és szombat ebéd... A videózás közben mogyoró zabálásról is leszoktam, mert tényleg csak pótcselekvés, nem sózott szotyit eszek kb fél marékkal, heti egyszer. Szóval tényleg nem tudom mi számít. Az LdL, Hdl összefüggést tudom, asszonynak is mindig rossz az értéke, de neki a jó koleszterin kiüti. Na, ő meg alig eszik szalonnát.
-
fulton
addikt
válasz
f_sanyee
üzenetére
van UV védett mez igen. Ha ezt kérded. Akarnék venni egy nyári mezt de ennek hálós a hátlapja, és megmondom őszintén azt tervezem ha meg is tartom, csak ilyen 50km max utakra fogom felkapni, egész nap nem mennék el benne - emiatt az UV dolog miatt (uv kencefice nem játszik testre). Ami most van nyári mezem az UV védett. Csak akarnék egy pótmezt még
de lehet nem lesz ebből semmi, majd kiderül.
Ez az UV védett nyári mezem. -
Tin
veterán
Újra kellett állítanom a váltót, mert a kerékcsere után kicsit pontatlan volt, és úgy voltam vele, hogy akkor legyen egy nulláról beállítás.
Ami feltűnt, hogy a B csavar úgy volt beállítva, hogy a felső görgő bőven 1 centi feletti távolságra volt a hátsó nagy lánckeréktől. Ehhez nem nyúltam még, szépen tette így is a dolgát, csak nem értem, mi értelme van ennyire távolra állítani. Ráadásul 11-32-es kazetta van fent, ez majdnem a legnagyobb.
Mindegy, becsavartam fél centire, és ahhoz állítottam be az egészet. Remélem így kicsit halkabb lesz bizonyos fokozatokban.
-
Ringman
félisten
nálam legutóbb a hdl a magasabb határérték felett volt, az ldl meg talán határérték alatti, ha nem felejtem el, akkor 1 kis evőkanál halolajat veszek magamhoz, meg reggel olivaolaj. zsírosat nem nagyon eszem, zsiradékban meg nem sütök, a rántásnak/habarásnak sem vagyok nagy barátja.
-
fulton
addikt
Használ valaki olyan nyári mezt aminek hátul ilyen hálós mondhatni átlátszós panel van?
hosszabb úton nem ég le a hátatok? -
Matska
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi, még vakarózok, hogy mi legyen, tőlem is messze van, legfeljebb helyi ismerőssel nézetném meg első körben, aki ért is hozzá.
A netes vélemények eléggé megosztóak, nem akarok, úgy járni, hogy a végén az olcsóbb használt lesz a drágább. -
beci
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Hát azért szeretnék valami esztétikus dolgot.

-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
válasz
Hejja1234
üzenetére
Nem tudom, mit értesz "világvége" árnak, de szerintem az RS Judy Gold még elfogadható árban van [link] , viszont ennek csak harmincas becsúszói vannak, a rendszeres lépcsőzést meggondolnám vele. A Suntourokat szerintem felejtsd el, inkább használtan egy jobbat. Akár RS Recon Gold [link] , ezt "nem használt"-nak írja, mondjuk ahhoz képest elég lelakottnak tűnik, de lehet, hogy egy alapos takarítás megoldaná.
-
Khelben
nagyúr
válasz
komlo654
üzenetére
Jó a pedál és a cipő is. A pedál hajlamos kotyogósodni, a kónuszt néha be kell állítani. De legalább nem nyikorog, mint a Look
Nekem is ilyen cipőm van, van benne már minimum 25k km és semmi baja. Viszont ha jól látom, se a pedálhoz, se a cipőhöz nincs klipsz, az is kelleni fog. Abból nem tudom, milyen a decathlonos, nekem Shimano volt. -
-
6030D
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Lehet, hogy mondtak jógát, de az nem az én világom, holott tudom, hogy nagyon jó dolog, de ahogy nyújtani sem szeretek, azt sem csinálnám rendszeres. De amennyit láttam belőle videókon, a gyógytorna gyakorlatai hasonlóak voltak (stabilizáló, kitartott testhelyzetek, kutya, macska, kobra, üregi nyúl póz...). És fél óra gyógytornától is olyan izomlázam lett, olyan mély izmokban, ami eddig nem volt (és ugyanezt mondják a kezdő jógások is).
-
dom1n0
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Nekem pár éve lágyéksérvem volt... Nem kívánom senkinek, nagy szívás.
1.5 év lett volna az állami műtét időpont, így maszekban lett megműttetve.
Asszem bementem az első vizsgálatra, 1.5 héttel később már meg is műtöttek.
Azóta hálistennek nincs probléma. -
Zoliwrc
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az Kóspallagról akart lenni Nagyirtáspuszta felé. De igen, az a rész is odavan...Tegnap már ment a tolólapos traktor ott a közelben
-
6030D
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Gerincsérv, nincs kiszakadva, ezért szerencsére senki sem akarta műteni. Gyógytornával rendbe jött, azóta meg nem ragadok be 3-4 órát egy helyben a gép elé (gyerek+egyéb teendők miatt), illetve tudom már az apróbb jeleket, mikor van az, hogy nagy a súly/terhelés, és akkor nem azt mondom, hogy fog összeszorít és még kettő, hanem abbahagyom. De inkább a sok ülés okozta, mint a megerőltetés, most már látom.
-
parandroid
félisten
válasz
Matska
üzenetére
Ezek kurva jó bringák ennyiért, vedd, amelyik jó méret.

Ha itt lenne felénk, én már úton is lennék az M-est kipróbálni, csak előtte utánanéznék, hogy ez az avid hidrós fék milyen...Ja, van egy boardman országútim (alu váz, karbon villa, tiagra, felnifék), nem mai darab, de imádom, igen minőségi darab, súlyra meg kb mintha karbon váz lenne.
6030B(oci): Az eszükbe se jutott, hogy összevarrják? Vagy ez a műtét utáni rehab?
p
-
6030D
addikt
válasz
dom1n0
üzenetére
Sérvre a kórházban a dokinéni azt mondta, ne bringázzak, mert amikor felmegyek a padkán, az nagyot üt.
Inkább lovagoljak. Amikor mondtam neki, hogy egy hete a wc-n úgy ültem, hogy kézzel tartottam magam a deszkán, ezért szerintem a lovagláskor érkező függőleges terhelés annyira nem jó... akkor azt mondta ússzak.
Végül a bringa lett rá a legjobb, csak a padkáknál mindig leszállok és felemelem rá. 
-
dom1n0
őstag
válasz
6030D
üzenetére
Az (is) a gond a magyar egészségüggyel, hogy le vannak maradva, hogy 15 vagy 30 évet, azon még azért megoszlanak a vélemények

Ez a klasszikus ne egyél tojást, meg hamburgert, ha ideges vagy vegyél be egy frontint, ha magas a vérnyomásod ittvan coverex hozzáállás nem sokat használ sajnos...
Azt még egyiktől se hallottam, hogy egyél alacsony GI szénhidrátokat, kerüld a telített zsírsavakat, frontin helyett próbáld ki az ashwagandhát, vérnyomásra taurin sokaknak bevállik, és még lehetne sorolni.
Nagyon retro... -
mauimagic
senior tag
válasz
Matska
üzenetére
Itt, a Boardman fanclubban érdemes olvasgatni...
-
Matska
senior tag
Sziasztok!
Boardman kerékpárokat ismeri valaki?
Találtam ilyet, hogy Hybrid pro [link] és [link] Hyb 8.8, leírás alapján egész tűrhetően felszereltek, első váltó nélkül meg tudnék lenni, és baráti árban vannak.
Viszont sosem hallottam a márkáról, nem tudom van-e valami buktató, vagy amire figyelni kell, az általánosságokon kívül. -
mauimagic
senior tag
válasz
Hejja1234
üzenetére
Új használható telók elég húzós árban mennek, viszont ez nem az a bringa, amit érdemes lenne fejlesztgetni (no offense), így én néznék a helyedben egy használt, jó minőségű levegős telót, pl RS Reba.
Esetleg még Manitou Markhor amit jó néha áron ki lehet fogni Aliról, de jól meg kell nézni mit rendelsz, mert sok a kínai belpiacos hulladék...A rugós Suntourt, ami most a bringádban van, pedig abszolót nem érdemes javítgatni.
-
MPowerPH
félisten
Csinaltam en is egy 'terdest'.
-
fulton
addikt
válasz
peetie1
üzenetére
Este több az állat
ilyen és olyan formában is.
utóbbi állandóan beszólogat a kocsiból anyós ülés, lelassít lehúzott ablak, és ordibálja hogy "*** biciggliút" - és mutat rá"- akad aki vissza fele néz várja a reakcióm
. Este valahogy nem férnek el mellettem a városban, a nagy "1 kerékpáros 1 autós" forgalom közepette. (ja igen, én este nem szoktam kerékpár úton közlekedni városon belül)
De van hogy nappal is ott megyek helyzet függő - de még nem igazán "dudáltak" le. Pedig több az autós..elférnek
-
peetie1
aktív tag
válasz
fulton
üzenetére
Tegnap egy öreg ment előttem, a lámpánál alig bírt elindulni, utána meg 25el vánszorgott a kocsival. Mivel már majdnem otthon voltam, így mentem mögötte, különben tuti megelőzöm még bicajjal is
De nem is ez a lényeg, jött a körforgalom és nyíl egyenesen ment ki a kijárón, úgy hogy 2 oldalról már ott álltak a gyalogosok. Az egyik oldalon ugye már bent az út közepénél... Totál fogalmatlan volt az ember arról h milyen rendezvényen van. Én csak diszkréten utánakiabáltam, hogy a qva anyád te nyomorék. De ezután a kalapácsos téma után óvatosabban kell bánni a kiabálással is úgy érzem
-
dom1n0
őstag
Aki MyWhooshozik, jótanács, ha tekersz iphoneon, túl sokáig nem érdemes átmenni másik progiba pl. messenger, mert az ellenállás marad, de közben a progi dobja az addigi tekerésedet...
-
Tin
veterán
válasz
Lacerta
üzenetére
Az csak vicc volt
Sima zsírt rakok alá, egy egészen vékony filmet, aztán összerakom úgy. Szoktam vízben és néha esőben menni, és fűtött helyen tárolom a bringát, de ez csak télen van, viszont annyiban igazatok van, hogy egyszerűbb most megcsinálni, és akkor biztosan nem lesz fejfájás tél előtt sem.#292012 ReFleXx: csak kíváncsi voltam, hányan néznek annyira hülyének, hogy komolyan veszem

-
Maximum1
őstag
válasz
fulton
üzenetére
Aero zoknit kell venni, el sem hiszem hogy még nincs ilyened.
-
Lacerta
aktív tag
Tökmindegy, mit raksz rá, védjen a korróziótól.
Nekem az a tapasztalatom, hogy ha sokat mész vízben ( eső ), vagy télen is tekersz és fűtött helyen tartod a bringát ( kondenzáció ), akkor hajlamos összegyűlni és huzamosabb ideig ott maradni a víz a sor, és a szabadonfutó közt. -
Tin
veterán
válasz
Fall-N
üzenetére
Nem tudom, a lánckerekek acélból vannak, de ott vannak a linken a képek, leírás is:
Carbon spider arm|QTY (pcs)1
Aluminum spider arm|QTY (pcs)1
Titanium gear|QTY (pcs)0
Aluminum gear|QTY (pcs)0
Steel gear|QTY (pcs)11Ha a "spider arm"-ra gondolsz mint "tartóbak", akkor az elvileg alumínium, a közölők szintén annak tűnnek, de a lánckerekek acélból vannak.
Itt a szerelési útmutató, de ebben nem ír semmit róla: DM-RACS001-03-ENG.pdf (shimano.com)
Viszont az alu/fém miatt meg érdemes rakni.
-
Tin
veterán
válasz
ReFleXx
üzenetére
Semmi sincs ráírva, csak hogy 11S ROAD, viszont nem mágnesezhető, szóval valószínűleg alumínium. Akkor viszont célszerűbb rakni rá valóban egy vékony réteget.
#292002 dom1n0: most ezért nem főznék ki waxot. #292003 ReFleXx javasolta a Smoove-ot, az is jó lesz?
#292001 Lacerta: srácok szerint valami wax alapú jobb, inkább azt próbálom meg akkor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fogyjunk le!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Kétezer eurós csomag lehet a Vivo X300 Ultra
- Viccrovat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Milyen SSD-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ UTÁNGYÁRTOTT AKKUMULÁTOR
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Inno3D 3X RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 27% - Intel xeon E5 2630 / RX550 / 16GB / 512GB / 500W Konfiguráció
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kicsit el voltam én tájolva azt illetően, hogy ez mennyire komoly verseny. Azt hittem csak a helyi amatőrök mennek rajta.
Még eszemben is volt, hogy egyszer talán el lehetne indulni..

)