Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Olcsó használt workstation építése. (Dell T5810, 18 mag, 64Gb ram)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dom1n0
őstag
válasz
Roland861010
üzenetére
Ha állóképességedet szeretnéd fejleszteni, akkor pont nem a rendesen taposni a jó irány szerintem, hanem a 80-90-es fordulaton való folyamatos tekerés lenne az optimális. És így minél több ideig menni.
-
stickermajom
addikt
válasz
balintbaba
üzenetére
Kemény talpú nekem nem vált be még bringásból sem, inkább keresnék valami Fivetent akcióban.
Pedált olyat vennék amihez elérhető extra csavar, nálam fogyóeszköz.
Olcsót nem tudok ajánlani, én ilyet vettem egyik black fridayen: [link] Fiveten Freerider Pro-val brutális, mintha oda lenne ragasztva a lábam. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
DonThomasino
üzenetére
Szerintem nincs.
-
fattyu
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
azt a "lakatot" felejcsed el. egy körömcsípővel szétszedhető nagyából 30 másodperc alatt.
ulakat. Esetleg Colstoklakat, de az is már egy léptéknyivel kissebb biztonság. és azokból semmiképp nem alsópolcos.Balintbaba: melyik méret végül?
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Gördeszkás sisakot gördeszkázásra használj, ne bringázásra. Nem csak a szellőzés más, de máshogy is véd.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Roland861010
üzenetére
Nem is hallottam róla the Andy Samberg jöhet

-
jjeahh
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ilyen sisakba nyáron valszeg belerohad a fejed, gondolom nem szellőzik jól. A kulacs jó, kettőt is használok belőle, de az elején nagyon nehezen jár a csutorája, ha tekerés közben foggal szereted kinyitni, másnap fájni fognak a fogaid tőle
. Aztán idővel bepuhul (vagy az állkapcsod erősödik hozzá). -
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
beszereztem egy riverside 500 bringát. Milyen kiegészítőket ajánlotok hozzá? Illetve milyen cipőben, ruhában érdemes tekerni? Casual bringás lennék, emiatt is néztem trekkinget.
Hátsó lámpa, kitámasztó, kis táska, pumpa, szerszám, kulacstartó van hozzá.
Ezeket néztem:
-
DonThomasino
veterán
Ebben a tipusu teloban van olaj?
[link] -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
balintbaba
üzenetére
Én évekig ilyenben tapostam a CB Stamp3 maxra engedett karmait, ha már taposó akkor ajánlom. [link]
Roland861010...viccesnek tűnik!
-
Roland861010
veterán
Ezt láttátok már?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
balintbaba
üzenetére
Izzora még nem tennék taposót szerintem, főleg, hogy amióta bemutatták, fejlődtek a bringák és ma már egy xc fully geoja is nagyon hasonló hozzá, akár nevezhetnénk downcountrynak is. De ha mindenképp kell és olcsó kell, HT PA12A nagyon jó.
-
Roland861010
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Így tudtam csak rendesen taposni.
Ha lejebb vettem nagyon forgott ha feljebb akkor meg már teljesen vészes volt.Bezzeg a fekvő biciklin a sok kényelmes f.nak azon van pedálon az beakszto.
-
parandroid
félisten
válasz
Roland861010
üzenetére
Ha az a 170w valós, akkor az a te edzettségi szintedhez kurva sok. Amúgy ezek a starionary bike-ok efy katasztrófa, kalibrálva sehogy nincsenek, a szíjak, láncok szét vannak bennük taposva, mindegyik össze-vissza mér, ha átülsz egy másikra már teljesen más értéket fogsz kapni. A ‘megtett utat’ (ezzel együtt a sebességet) meg aztán végképp teljesen megbízhatatlanul mérik. Ahova én jártam rehára, 3 egyforma gép volt, ugyanazzal a terheléssel olyan 3-4 kmph volt a szórás, igyekeztem a 30 kmph-t megcélozni, volt, amelyiken a kijelzett 140w elég volt, a másikon, ugyanazon a fokozaton ez csak 26 kmph-ra volt elég. Sőt, azt is észrevettem, hogy ahogy a mellette lévő gépeket használták, úgy változott a terhelés.
p -
balintbaba
tag
Kivettem a Rebát az XC500-ból, most fogtam először a kezemben ezt a villát, meglepően könnyű. Holnap postázom Pécsre a Boostworxhöz, remélem a kövi tulaj örülni fog neki, én már sokat nem fogom használni, mert tegnap leadtam a rendelést az Izzora.
Van valamilyen ajánlott flat pedál Aliról? Bike24-ről is most tervezek rendelni, de sokat nem szeretnék rá költeni. SPD-ről váltanék vissza, így teljesítménymérés sem lesz, de valahogy csak túlélem.
Ugyanitt az is kérdés, hogy a speciális, taposó pedálhoz készült montis cipőket ki lehet váltani valami kemény talpú utcaival? Szépen lassan visszafejlődöm muglivá. Mi lesz a következő, Strava iPhone App által rögzített tekerés?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Ringman
üzenetére
Ez a fura nekem, az addig, hogy te nagyobb erőt kell kifejtened ha a tövét fogod mint ha a végét markolnád (ergo változik az erőkar) érthető, de, hogy a rugó ellenállásának ehhez mi a köze, miért kattan máshol és "mér" különböző nyomatékot, továbbra sem tiszta számomra.

-
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
a kattanás nem akkor történik meg, amikor kéne, ha másképp fogod.
ha nem felejtem el, majd megpróbálom leírni közérthető(bb)en, de agyilag nulla vagyok más és még ma 1 műszaki leírást is módosítanom kell még
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
DonThomasino
üzenetére
Nekem csúnya, vastag, fekete (Decas) matrica van, sajnos már nem lehet kapni.
(lásd aláírásomban) -
ZolkoW
őstag
válasz
Lacerta
üzenetére
valóban, ha 0 lenne, kitekeredne, ezt kifelejtettem. de azt hiszem, mivel sosem tekeredik ki, zsírozva sem, ezért én továbbra is nyugodt szívvel fogom a zsírzott csavarokra alkalmazni a max megengedett nyomatékot

És az autóm kerékcsavarjaira is teszek továbbra is, bár mióta hallottam a rézpasztáról, öö.. ja, nem, ott az elektrolízissel baj lehet, és semmi kedvem utánanézni, marad az eddigi grafitos zsír.Egyébként nagyon kevés menetet szakítottam meg valaha, az egyik egy ilyen kormánymagasítóban volt, amiből csúnya bukás lett volna, ha nem a görgős bicajon van. A két csavarból az egyik teljesen felesleges, mert azon a részen alig kezdődik el a sliccelés, a másik menete pedig kiszakadt a gagyi alu anyagból. Hosszabb csavar + anya...
...a másik egy ilyen szép kis Hope bilincs alu csavarja volt, ami szintén szerencsésebb történet, mert a műhelyben valamit állítottam rajta, az 5 Nm-es kulcsommal meghúztam, eltelt egy kis idő, majd kilőtt úgy, hogy azóta sem találtam meg a letört darabot. Nem volt már új addigra, de mégis, egy 8-as csavar, és mindig figyeltem rá...
-
MC Pite
veterán
válasz
Roland861010
üzenetére
Nem tudom ott mi a helyzet, de sokszor rossz a geo a szobabringákon (vagy akárminek hívjuk az edzőtermit), és az emberek túl nagy ellenállással tekernek, amivel a valóságban kb sosem, csak mászásnál, rendesen pörgetve.
-
Roland861010
veterán
Mivel közbe szólt az élet és csak 2 hét múlva hozom el bringát ha az eladó addig tud várni.
Próbáltam ma tekerni a terembe de egy 9 km után le kellett hogy szállják a gépről.
Nincs a pedálon belebujo és a pedálok széles helyzete miatt úgy hogy próbáltam a magasságra is figyelni szét akart szaladni a térdem.Pedig addig nagyon kellene erőltetni legalább egy 10km-t edzések előtt vagy után.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
ZolkoW
üzenetére
Nem számolhatsz 0 súrlódással, mert kötőelem csavarmenet tervezésénél alapvető szempont, hogy minden körülmények közt önzáró legyen. 0 súrlódásnál sosem lesz az.
Minden menetemelkedésre és profilszögre lehet számolni egy súrlódási együtthatót, aminél még épp önzáró a menet, na az lesz az ideális eset.
Ha a szorítóerőt nézzük.
Ha az önzárást, akkor meg worst case.
Ha megszakad a menet, akkor nem volt elég a kapcsolt menetek száma.
Ha elegendő, akkor a csavar szakad el.
-
Ha bárki Rose Count Solo 1 re varna (vagy később ajánlaná), ne tegye.
Még jóval korábban amikor emailben nem sikerült kideríteni, hogy milyen fekje van, és lesz e valaha újra, regisztráltam egy telefonos egyeztetést velük.
Hívtak is ma, elmondták hogy nem lesz már többé Solo 1. Kérdeztem hogy ebben a price range -be lesz -e újabb MTB, azt mondták, nem.Sajnalom hogy nem pár héttel korábban jöttem ide kérdezni, de az Onna 10 is nagyon jó lesz.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
de érted.... egy ideális esetre lehet mondjuk számolni, amikor nulla a súrlódás. oké, ilyen nincs, de ha arra óhajtják megadni, amikor még tutira nem szakítod meg a menetet, akkor erre kéne. Ezt megközelíti mondjuk a zsírozott, új menet, nem éri el, de majdnem ennyi. Ehhez képest aztán hogy homok van a menetedben, vagy szűz lányok verejtékével kevert kékfestő, az már eléggé definiálhatatlan, szóval vagy épp egy picit, vagy jobban eltávolodik egymástól, amit a nyomatékkulcsod mutat, és ami a menetnél keletkezik. De a lényeg, hogy az elméleti maximumot, ami szerintem az egyedüli érték, amit érdemes lehet megadni, nem fogja elérni.
Amikor meg az a cél, hogy ennyivel aztán minimum legyen meghúzva, mint amit ráírnak, pl. pedálnál, fogaskoszorúnál, akkor gondolnak egy értéket, ami szerintük még odaégett rozsdás kolbászzsírral együtt is elegendő lesz. Ott gondolom a duplája sem szakítja meg szépen bezsírozva. -
DonThomasino
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Köszi, megpróbálom .
Ha esetleg kell valakinek a mágnes írjon.
Hátsó villa védőt milyet ajánlanál?
-
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére

esetleg ezt nézd meg: [link] -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
DonThomasino
üzenetére
Ez Sigma mágnes, nyugodtan vedd le úgy, hogy a kép szerint felfelé letolod a fényes fém héjat a műanyaggal borított fekete mágnesről.
-
DonThomasino
veterán
A küllőn a km órán kívül minek lehet még érzékelője?
Esetleg az agydinamónak?
Találtam egy ilyet le akarom szedni ha szabad
de nagyon masszívan rajta van.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Sajnos ez már a múlté, ma már a forgalmas városba bejárnak fényes nappal, nem zavarja őket a zaj. Már találkoztam velük tavaly 2-3 alkalommal, kétszer viszonylag közel voltak, egyszer egyik fel is állt két lábra velem szemben. Szerencsére csak kíváncsi volt, megnézett magának, majd hót nyugodtan hangyászott tovább. Somlyóra most aki kiteker, szinte biztosan találkozik medvével, ideális esetben ezzel a hárommal, rosszabb esetben a bocsos anyamedvével. Attól félek én, mert mivel a bocsokat védi, agresszív lehet. Szal ha valaki még kérdezné a medve spray az minek...

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Én arra törekednék halljanak meg már messziről, kétlem, hogy kitérés helyett valaha nyomodba is eredne, a legnagyobb veszély itt a váratlan
randi
...mármint részéről váratlan.🤔#294044Csokicsibesz...biztos a csapágy nyikorog, nem az SPD-cipő között, körül valahol?
Fall-N...a pedál tengelyén és a (menetes) középcsapágyon kívül hol van a kerékpáron még balmenet?
...ráadásul ezt a kettőt még meg sem tudod húzni egy ilyen általános 5-25 Nm kerékpárnyomatékkulccsal. -
ZolkoW
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
miért, a 35 sok?? ha 3 centis karral az 5 nem sok, akkor 20 centissel se legyen olyan sok a 35

meg ne idegesítsetek már ezzel a szárazon-zsírozva dumával, mennyire életszerű az, hogy a gyártó azt mondja: szárazon 35, de ha zsírozva van, csak 20....
Ha valamire ráírják, hogy 35, akkor az olajos halnyálkával kenve is lehessen 35. Ha meg rozsdás a meneted, és az csökkenti a te valós nyomatékod, akkor az nem az ő bűnük. -
lsebestyen
addikt
válasz
Ringman
üzenetére
Én biztosan zsíroznám, hiszen alapból kell a pedál menetét zsírozni, anélkül nem ajánlatos összerakni, szóval gondolom úgy értették a meghúzási nyomatékot is.
szerk: köszi ezt a táblázatot, meglepődtem. Na majd otthon megnézem az enyém mikor kattan le, sima imbusszal szoktam meghúzni a pedált mindig. Jut eszembe, nekem az e havi upgrade egy WERA imbusz készlet volt, a szép színes.
-
Ringman
félisten
válasz
lsebestyen
üzenetére
-
dom1n0
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
imbusszal nem lehet?
-
jjeahh
nagyúr
-
Maximum1
őstag
-
Speedy007
addikt
válasz
Fall-N
üzenetére
Tudja kezelni, mivel ugyanez kell a váltó 1*11-re ott meg 50T-s a legnagyobb. Lehet de a gyereket akkor is muszáj lesz be várni.. Bár én voltam a lusta mert halogattam nála a kerékpár fejlesztést elől jó lenne a hajtómű 22-32-42 csak hátul a kazetta nem ott 11-32-s van 36-sat kellene vennem rá hogy fel tudjon menni a nagyobb dombokra is.
Akkor ezek szerint a 126 szemes lánc kell majd méretre szabni majd
-
Fall-N
veterán
válasz
Speedy007
üzenetére
A váltó tudja kezelni a 48-as legnagyobb lánckereket? Ha nem akkor hiába akarsz venni nagyobb kazettát. Persze vannak extended link hosszabbítók erre az esetre. Lánc az biztos nem lesz elég hosszú, így új kell abból.
De az asszonynak kéne ebike és akkor nem kéne bevárni.
-
ZolkoW
őstag
válasz
mauimagic
üzenetére
ennél nem tudom, értelmezni, hogy 1"-os vagy 1 1/8"-oshoz is jó, de ilyesmit keresnék.
kevés dolgot utálok annyira, mint az első váltót, de ha már, akkor a kettő tányér jobb a háromnál:
egyszerűbben beállítható, hiszen csak egy valódi pozíció van, az alsóra csak leesik a terelő. A 3 tányér fölöslegesen elaprózza a dolgot, amúgy is jobban szeretem a végleteket, vagy legyen kicsi, vagy legyen nagy. De az itthoni bicikliken nem lesz többet első váltó, amíg én szerelem őket
-
MPowerPH
félisten
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Megoldottam. Oran nyomok egy cardiot, ahhoz nem kell semmi.
-
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
Ringman
üzenetére
Mindenképp írj majd róla! (látom, single)
Nagyon szemezek én is az Assiomaval, a Garmin azért elég bumfordi, meg nem egy súlybajnok, cserébe nem kell töltögetni.Mostanában a jobb pedálom nyikorog, szétszedtem, bezsíroztam, összeraktam megint, de még mindig csinálja. Nem tudom mit tudnék vele kezdeni
Lehet, hogy a csapágya ment szét? Ha igen gondolom valami spéci Garmint kell bele venni kokain árban. -
Ringman
félisten
válasz
dom1n0
üzenetére
majd jövő héten. az egyoldalasat vettem, az is elég fájó összeg volt már.
35Nm-re kell a pedált meghúzni, azért az nem kevés, meg ugye mivel, mert csak 15-ös villáskulccsal lehet.
zerge.hu-n vettem, azt hiszem szombaton rendeltem meg és ma reggel már a gls csomagponton volt.
szerk:
#294044 Csokicsibesz
Mindenképp írj majd róla! Ez a dual v single sided?egyoldalas.
-
Ringman
félisten
Nekem is pont most kell holnap elutaznom, elotte meg hataridos melok
-
jjeahh
nagyúr
Tegnap nem találkoztam egyel sem, de már Somlyón is f*sok
. -
Speedy007
addikt
Kicsit át kell alakítanom a Kellys kerékpáromat amin 1*10-s hajtás van 39T-s kazettával. Problémám az hogy nekekem a 39T-s kazetta tökéletes még akkor is ha 60kg-s össztömegű futó van rá kötve a kerékpárra még a legnagyobb dombra is felbírok menni lendületből, probléma az hogy a lányom és a párom nem rutinosak és ők tolják ilyen helyeken a kerékpárjaikat nekem meg be kell őket várnom és megállnom ilyenkor már én sem bírok elindulni vagy nehezena 39T-s kazettával elől a 40T-s hajtóművet nem szeretném piszkálni mert az tökéletes. így vennék rá a legnagyobb fogszámú kazettát 11-48T-set bízva benne hogy ez már a megoldja a gondomat. A kérdésem az lenne hogy a 11-39T-re szabott lánc jó lenne hozzá vagy venni kell láncot hozzá újat valamint ha jól számoltam 117,65 a lánchossz ami kerekítve 118-ra jönne ki 11-48T-s kazettához határ esett lenne hozzá a 116-s lánc vagy a 126-sat kell vennem hozzá és azt méretre szabni?
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
A hétfői tekerés után a bal bokám belső része bedagadt.
Kedden vettem csak észre. mert nem fáj, mozgatáskor sem. Jegelem esténként.
Ez lehet a tekeréstől? -
lsebestyen
addikt
válasz
MC Pite
üzenetére
1 hónapja átszámolva 27-ért vettem aliról (linkeltem is
), annyiért még jobb vétel volt.Viszont így pár csapatos tekerés után azt kell mondanom, hogy a Garmin Variákkal sajnos meggyűlik a baja, eléggé ad-hoc módon működik. Zolinak is feltűnt a hétvégén, hogy később jelez neki is a Garminja, hétfőn viszont rajtam kívül 3db Varia is volt, ott előfordult, hogy egyáltalán nem is jelzett a Bryton...Gondolom az azonos frekvencia zavar be a dologba.
-
MC Pite
veterán
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Alin vettem, most úgy látom már nem él az akció (most 42k, az nem sokkal olcsóbb mint itthon) - de jellemzően / remélhetően ha volt ennyiért, lesz is még ennyiért akció (egyik helyen 33, másik helyen 36 volt).
De ha vkit érdekel, írjon rám.Már elvileg csak az L verzió van, nekem is ez kell a D Fuse nyeregcső miatt, és tényleg frankó stabil a rögzítés. Ha nem vettem volna télen BC05R V2-őt, akkor most ez lenne az elsődleges lámpám. És nem ha akarnék egy powerméteres pedált is kipróbálni
.Tesztekben még 4.x-es verziókkal láttam, már 6.16nál jár.
1-2 fals riasztás van, de ez a kisebbik rossz. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Pedig ezt az éj-áj dolgot jobb lesz megszokni mert szerintem forradalmasítani fogja életünk néhány területét...sőt, tőled is vettek el KOM-okat gyanús módon, ez majd talán kiszűri az amolyan egész évben összesen 300 km-t bringázó, képek tanúsága szerint komoly túlsúllyal küzdő, de közben meg KOM-okat menő arcokat is.

-
(ex)Cat
senior tag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Jah, én is bántam később, hogy nem vettem, amikor volt.
-
dom1n0
őstag
Felkerult egy szakmai interju az es bringa podcastre Valter Ati es Blanka eronleti edzojevel, szerintem mindenkinek erdemes es hasznos meghallgatni, eleg jo tippek hangzanak el amator szinten is. [link]
-
Fall-N
veterán
válasz
chubby2o6
üzenetére
Természetesen viccből írtam, SRAM fékek megbízhatósága hullámzó, ahogy olvastam róluk. Plusz nálam élből nem kellenének a régebbi modellek a DOT miatt. Ez az új Maven tényleg jó a tesztek szerint, ez már ásványi olajos és természetesen méregdrága.
A légtelenítés inkább más, de a fecskendővel ki lehet szedni a buborékokat könnyen, ettől függetlenül jobban tetszik a Shimano féle 'One way bleeding'. -
Fall-N
veterán
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Nekem a BBB van, teljesen jó minőségű, megbízható. Ami fontos, hogy mindkét irányba működik, mert a kerékpáron vannak "fordított" (azaz balos) menetek is.
De jó még a Yato, BSG Technik, stb. márkák is. Temuról én sem vennék.
-
ZolkoW
őstag
válasz
vlevi
üzenetére
tehát az üzeneted?...
Én csak örülök, hogy van metszete az elvárásaimnak és a létező termékeknek, ha nagyritkán navigálni akarok, arra ott a sokkal jobb kütyü, a telefonom. Tök értelmetlen elvárás, hogy 30 órát tudjon, mégis jobban érzem magam tőle, és ezt is vettem. Az már az én hülyeségem, hogy így is lemerül, mert mostanában ritkán megyek, és arra se emlékszem, mikor töltöttem. Az az ő hülyeségük, hogy nem két órával a lemerülés előtt kezd csipogni, hanem mondjuk féllel, tehát nem mindig tudom befejezni az utat. Bár olyan is volt, hogy igen. Hányszor merült rám az elmúlt 2+ évben? Mondjuk 3x.
Mondjuk azt a koncepciót nem is igazán értem, hogy más kompjúterekbe meg akkorka akksit tesznek, hogy már gyári állapotukban is csak 12 órát ígérnek, ami persze megy lejjebb a használattól. Szóval szerintem ez a ~20-30 kéne hogy legyen az alap, egy egész napot bírjon már ki. -
válasz
Fall-N
üzenetére
A Wilieren ugyanilyen Sram XO1 karbon hajtókar volt, amikor megvettem, csak még a régi-nem dub-szabvány. A középcsapágyat mindenképp cserélni akartam, az a tuti, ha tudom, mikor került bele. Meg a fékcsövet is csak kivett középcsapágy esetén lehet szivacscsővel együtt normálisan a vázba fűzni, szóval a csere adott volt, akkor meg már legyen dub. A hajtókar egy kicsit kopott volt itt-ott, szal azt is cseréltem dub-ra.
A 7100-as SLX fékek maradnak, semmi bajom velük, a Sram fékekről meg sz. rt se tudok, szal a fék marad Shimano.
A sor (XX1) még a nyarat biztos kihúzza, majd ősszel veszek veséért egy újat, legalább min. két évre az is le lesz tudva. -
MC Pite
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Jupi, ezt régóta várom, hogy legyen sötét mód
És remélem ezt jó érzékkel teszik, normálisan olvashatóan.
Mi-t pontleszarom (ez ritkán tényleges fejlesztés, csak divat mindent szart smart meg mi-nek nevezni).
Remélem az 'mi' okos lesz, mert többszrö feldobta nekem montizáskor (mikor épp nem voltam annyira szar formában) hogy csaknem ebike ride volt? Pedig azért nem vagyok egy túl erős gyerek
Már csak a garminnak kéne két fejlesztést behúzni (ha eltekintünk attól hogy szerettem a korábbi összecsukott nézetet és jó lenne az opciót visszakapni):
-Kerékpáros tevékenységekhez had állítsak alapértelmezett eszközt. Hihetetlen igény, hogy mtb-hez a montin, outizáshoz a fitness bringám rendelje alapból (akár a hajtás és cipőt is ha nagyot álmodok).
-Röhejes hogy korábbi tevékenységet ha keresek, meg kell nyitnom a weboldalt, mert nem tudok szövegesen keresni.
Ha megkeresném az idevágó igényt, upolnánk a topicból? Tuti nyitottak már erre igényt.Jut eszembe, Bryton Gardia R300L radar rövid tapasztalatok:
- 150+ méterről jelez, jellemzően korábban mint ahogy meghallanám a járművet
- külön jelzi a gyorsabb járműveket
- elég pontos
-elvileg headsetbe is jelezhet, nekem ha az órára csatlakozik, most épp nem hajlandó telefonhoz; illetve nem tudom a világítási módot állítani így (nappal nappali villogás, este esti villogáson van) - nem tudom hogy ez az én balfaszságom, vagy az Instinct esetén hiányzik az opció a vezérlésre.
-A nappali villogása brutális, nem lehet nem észrevenni (ennek és a garminnak a legjobban látható) - főleg amikor átvált jelző üzemmódba mikor jön egy autós/motoros, mikor 'szabálytalanul' villog.Uuutálok forgalomba tekerni (Mo-n!), de jól jön hogy hallom/látom jön e valami (esetleg gyorsabban mint a többi), az akciós árat még akár megérheti (33K). Bár mint általában a lámpáknál, valószínűleg csak tesztre marad nálam, nem szeretek aszfalton tekerni
. -
vlevi
nagyúr
válasz
ZolkoW
üzenetére
"Brytonok pl. tudnak 30+ órákat is."
A kijelző az, ami miatt pl. a Bryton 320-as tud 30+ órát.
Monokróm LCD, világítás nélkül.
Még a 420-as is ilyen, de amint színes TFT kerül bele, ott is nagyban csökken az üzemidő.
Ez sajnos ilyen, nincs mit tenni.
750SE-re írnak 40+ órát, azt nem tudom, hogy hogyan, milyen körülmények között. Mert, nem hinném, hogy teljes háttérvilágítással, folyamatos navigációval menne 40 órát. Tesztet nem láttam, de szerintem az is inkább csak akkor, ha a kijelzőt, és a navigációt minimális mértékben használod csak. -
ZolkoW
őstag
válasz
Weareus
üzenetére
szerintem a 17 óra már elég jó, inkább 12-13 órákat szoktak ígérni, de ha nagyon úgy érzed, ez a szűk keresztmetszet, akkor a Brytonok pl. tudnak 30+ órákat is.
Aminek nálam amúgy az az eredménye, hogy néha annyira elfeledkezem a töltéséről, és le is merül nekem menet közben
.
A 320-ast én megvenném újból, az pont ezt tudja: semmi sallang, nó navigáció, és jó ideje nem volt bajom vele szinkronizálás szintjén sem. -
jjeahh
nagyúr
Stravanál a jelentős fejlesztés: dark mode 🥳. És természetesen meglovagolják az Ai divatot, ami mint minden ami trendi volt az elmúlt években, engem 99%-ban csak bosszantani képes
. Az előfizetést is megpiszkálják, mert ha már a szoftverfejlesztők lenyomták a ctrl+c és ctrl+v billenytűket, valamiből ki kell fizetni őket úgy, hogy azért ne kelljen eladni a Teslát sem
-
.LnB
titán
Jelentős fejlesztéseket harangozott be a Strava: [link]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Nekem ilyen van immár 3,5 éve, jónak érzem.
[link] -
f_sanyee
senior tag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
én ezt vettem: BBB BTL-173, a BBB szerint kalibrált.
-
mauimagic
senior tag
-
zsocy
őstag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Biztos mindegyik jó ezekből a nyomatékkulcsokból, de gondolj arra hogy a Proxxon az szerszámot gyárt kb 40 éve, a BBB meg bringás vackokat, amik lehetnek teljesen jók is, de azért na
.
Nekem amúgy ez a Rose szett van, olcsóbb ezeknél, (ennék is olcsóbb volt amikor vettem) de még soha semmit nem roppantottam el ezzel sem.
Kalibrálni sem nehéz ezeket, a youtube tele van videókkal hogyan lehet 5 perc alatt megtenni. -
BusinessGuy
őstag
Visszakeresgéltem a PH keresőjével a topikban és látom hogy kb megőrjitő téma de azért megkérdezem - nyomatékkulcs....
3 lehetőség adott, a full kinai és állitólag kalibrált egyéb bóvlikat főleg TEMU-ről kihagynám.
BBB BTL-73 : ez kb 27k
BBB BTL-173: Ez kb 34k
Proxxon : ugyan olyan fejekkel mint az első kettő kb 38k
A proxxon hivatalosan kalibrált +- 3%-ra a másik kettőt nem tudom csak azt hogy kalibrációs tanusitványuk van.
Azért venném mert én hajlamos vagyok kézzel túlhúzni és menetet szakitani....
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ugyanez volt régen is, amikor még sokan telefonnal mértek (értsd, kevés strava felhasználó volt, és annak mondjuk a 50-60%-nak volt telefon). Szerintem kerekít, amelyik időkoordináta közelebb van a szegmenshez, azt adja meg. Telefonoknál ez 3-5 mp volt, ott is egy rövid szegmensnél ez kijött. A 8 mp-et nem is értem. Jó lehet vele a navi. "Menj vissza és fordulj jobbra."
Ez a gond a pontatlan gps-szel is. Ha 5-10 m-rel arrébb rak, akkor már simán beleszól az eredménybe. Ennek tipikus esete az aszfaltos út mellett futó erdei ösvények, ahol az outisok tudnak jó időt menni. Mobillal. De terepen is van ilyen, amikor az erdei úton végigveretsz, és berak mellé a csikicsuki ösvényre kom-nak. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igaz, kissé általánosítottam felületesen, de legalább próbálkoznak... a többi még ennyot se ír...
Nekem csak a duoingo jutott, az iskolákban amúgy minőségibb?
-
PartyShan
aktív tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Deemount tubeless tool - még nem kaptam defektet vele, így nem tudtam kipróbálni, de picit vékonykának tűnik a szerszám és a kukacok is, nem tudom elég lesz-e nagyobb lyukba. Előny: kormányvégbe van dugva, így mindíg nálam van. Hátrány: kell hozzá imbuszkulcs.
Ugyanilyen van nekem is, próbáltam kormányvégben és zörgött, viszont sajnos kellett használnom. Tökéletesen működött.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Lehetsz lassabb is meg gyorsabb is. Ha pl a kezdő sebesség magas, akkor jól jársz, hiszen 8mp-ig nem lesz újabb adat. Régebben nézegettem ezeket közös tekeréseknél, hosszabb szegmenseken rendre az volt, hogy akinek ritkásabb volt a jel, annak ment a KOM.
szerk.: a szegmens vége egy adott koordinatahoz kotott, fuggetlen attol, hogy ott eppen van e friss mintavetel, a strava az adott pontban vett sebesseget fogja nezni, aztan abbol szamol atlagot rá. És ez valamiért a számolt időt is meg tudja hülyíteni. Ha stravanal lennék fejlesztő tudnék értelmesebb választ is adni, ezek inkább csak megfigyelésekre, tapasztalatra alapulnak.
-
Ringman
félisten
válasz
mauimagic
üzenetére
Van valami valós oka, hogy a 3x hajtás helyett 2x van gravelen, országútin? Az 1 lánctányéron megspórolt 50g-tól eltekintenék
átlagember számára nincs (a kényelmen - nem kell a keresztbeváltásra figyelni - kívül)

Ahead átalakítóból van valami normális megoldás? Egy 30 éves bringán egy seprűnyél tetején 50mm-es stucni elég okádékul tud kinézni szerintem...
egyrészt vannak nagyon drágán kisszériás stucnik meg koskormányok (velo orange, dia-compe), másrészt meg van még pár 25.4-es vagy 26.0-ás befogójú kormány, pl: [link] vagy fixihez való kosokat nézd meg.
+ van alin surley corner bar klón, az flared, de nem kell fvk hozzá.
hirtelen karbont találtam, de van alu is belőle.a flared kormány meg semmire se jó (rendben, ilyen 5-6 fok az ok, de felette szerintem nincs értelme szerintem)
hogy ne rövid legyen a stucni, javaslom a speci short reach flare handlebart, vagy a ritchey Comp Corralitos Handlebart
-
dom1n0
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére

Ez a power guide pont ebben segit egyebkent, hogy komolyabb maszasoknal, stb, be oszd az erodet, ne esznelkul menjen neki az ember, nyilvan ebben mar a wattmero is nagy segitseg.
Nekem a kekeshez egy dolog kell most, egy nagyobb fogas hatra, mert nekem ez a 60pf nem komfortos, es oszinten nem is szeretnek azon tekerni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo T14s Gen 2 - 14,1" touch, i5 1145 G7, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4682
- Dell Pro Plus 14 Core Ultra 5 238V 32GB 512GB FHD+ TouchScreen ProSupport Plus gar: 2028.10.07
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4673
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Olcsót nem tudok ajánlani, én ilyet vettem egyik black fridayen:

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)