- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #42410 üzenetére
Nekem a K&H-nál van a számlám, kicsit több, mint 1 éve.
A csomagdíjat jelenlegi állapot szerint szinte mindig visszakapom, 1084 Ft lenne havonta, előbb levonják, majd 2 részletben visszatérítik. Ez azért érdekes, mert tavaly év vége felé volt, hogy csak az egyik felét adták vissza, korábban volt, hogy egyáltalán nem, megfigyeléseim alapján valami olyasmi lehet ennek az alapja, hogy mennyit költök a számláról a beérkező összeghez képest. Ha kevesebbet költök, mint ami beérkezik, akkor mindkét fele visszajön, utóbbi pár hónapban ez így is van, szóval a számlavezetést tekinthetjük ingyenesnek.Az éves kártyadíj 9 ezer, ezt évente egyszer levonják, ez februárban volt esedékes, havi szintre osztva ez 750 Ft, kb egy 2 literes kóla ára, lássuk be, ennél sokkal többet elcseszünk havonta sokkal értelmetlenebb dolgokra is.
Utalásnál van valami tranzakciós díj, de havonta 2 átutalás ingyenes (nagyon keveset szoktam én utalni, és összegben akkor is viszonylag keveset, szóval tranzakciós díjjal talán még eddig 1-szer találkoztam, szóval ez sem releváns).
KP felvétel is havonta 2 ingyenes (ez asszem általánosságban is így van, tán valami törvény is van rá). KP-t is ritkán veszek fel, mert a fizetésem az egyik melóhelyről KP-ban kapom, így némi KP mindig van szükség esetére, ha le is kell venni, akkor sem sokat, tehát ennek sincs költsége számomra. *
Összességében tehát ~havi 750 Ft ennek a költsége. Szidom én is a bankokat természetesen, de mint fentebb is írtam, ennél jóval többet én is elcseszek olyasmikre, amiknek tényleg nincs értelme, ennek legalább van némi praktikuma.
* Sokan úgy csinálják, hogy veszik ki rögtön a lóvét, hogy KP legyen, még akkor is, ha többet vesznek ki, mint az ingyenes, aztán azon siránkoznak, hogy mennyi a költsége... Húgom is ahogy megkapja a fizut, veszi le, már utána rögtön mínuszban is van a számla. Szóval ezeket a dolgokat nem értem. Amikor nekem még megvolt a diákhitel adósság, és az végrehajtás alatt volt, akkor az egy magyarázat volt arra, hogy miért nem tartottam bankszámlát, de akinek nincs adóssága, ott nem értem, hogy mitől tart.
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #42413 üzenetére
"Mert van hogy érkezik 1,5 Milla, utána mondjuk 2 hónapig semmi, utána 200 ezer, aztán mondjuk 80 ezer, aztán egy hónapig semmi, utána megint 1 milla stb"
Na az úgy szívás.
Minden a havi ismétlődésre van berendezkedve szerte a világon, kivéve az olyan digitális pénzintézetek, mint a Revolut, Transferwise, stb...
Ha a Revolutnak akár egy fizikai fiókja is lenne idehaza, akkor máshogy vonatkoznának rá a hazai banki törvények, így viszont külföldi pénzintézetnek minősül. Ha a hazai banktörvények vonatkoznának rá, akkor nem is lenne ilyen olcsó.
Mondom ezt úgy, hogy nekem a Revolut jelenleg drágább, mint a Unicredit-em....Nem kizárt, hogy meg is szüntetem. (Anno azért csináltam, mert a régi Posta (mára MBH) számlám egyre jobban nem jó, és hátha a Revolut jó lesz helyette, de egy RePont-ot se lehet ráutalni. ) -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42412 üzenetére
Én pl egy fillér után nem kapok jóváírást amennyire tudom. Vagy ha igen, akkor elég kis összeg ahhoz, hogy észre se vegyem.
Nekem a számlavezetési díjjam havi 3750ft, és ezért kb semmit sem kapok. Volt ingyenes csomag, de miután nem teljestettem azokat a feltételeket amiket ehhez szabtak, átraktak egy "költési szokásaimnak megfelelőbb" csomagba.
"Mivel 300000Ft-ot meghaladó jövedelem érkezik a számlámra" - na igen, akkor húznak le kevésbé ha gazdagabb vagy, minél szegényebb vagy annál jobban lehúznak.
Nekem az egyik kritikus pont az, hogy pl el kell felejteni az ilyen havonta fixen X összeg érkezik dolgot. Mert van hogy érkezik 1,5 Milla, utána mondjuk 2 hónapig semmi, utána 200 ezer, aztán mondjuk 80 ezer, aztán egy hónapig semmi, utána megint 1 milla stb. Na most ez a Magyar bankoknak egy feldolgozhatatlan trauma, és drágábbnál drágább ajánlatokkal találkozhatok ilyen hektikus pénzmozgás esetén. A Revolut simán megbirkódik ezzelcsak sajnos valamilyen okból kifolyólag a legtöbb cég (eddig egyik se amivel találkoztam) nem hajlandó Revolutra küldeni a fizetést.
Pedig messze a legjobb szolgáltató.
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #42410 üzenetére
Ok, minden pénzbe kerül, de mindenre kedvezményt is adnak.
Pl minden kártyával elköltött 100Ft után kapok visza 1Ft-ot. Azaz ha mindenhol kártyával fizetek ahol lehet, akkor kb 2400-3000Ft jön vissza havonta, ami annyi, hogy éves szinten kijön belőle a havi 2709Ft számlavezetési díjam.
Hja, NEM!
Mivel 300000Ft-ot meghaladó jövedelem érkezik a számlámra, így kapok kedvezményt, és a számlavezetés csak 374Ft.
Ez azt jelenti, hogy havi kb 2000-2600Ft plusz marad nálam, ami éves szinten 24000-31200Ft közötti összegem marad pl kártyadíjra, és nem belföldi utalásra.
-
KROK640
nagyúr
Spagettit, mexikói szósszal, indokolatlanul horribilis mennyiségű reszelt sajttal és fokhagymával
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42409 üzenetére
Ha félnormális bankom lenne, akkor ingyen lenne a számlafentartás (mint a Reovultnál), vagy maximum évi(!) 5 euro mint a Ciprusi számlámnál.
DE MO-n sajnos nincs ilyen
Lehet jönni azzal, hogy de van ingyenes számlacsomag, csak épp egy rakás (számomra) megugorhatatlan feltétellel.Az 1980-as évekig a bankok pl Magyaroroszágon nonprofit szervezetként működtek. Manapság mit adsz nekik? Az adataidat, a pénzedet, és még te fizetsz számlavezetési díjat, meg különféle tranzakciós százalékokat. Mindezért mit kapsz cserébe? Hogy bár náluk a pénzed, de ha csalók elviszik akkor mégis tied a felelősség. Ha ők leveszik? Az is a te bajod.
Tulajdonképpen a bankoknak kellene számlavezetési díjat fizetniük nekünk, hiszen egyrészt a frissen tartott adatainkkal is fizettünk, másrészt a pénzünket is használhatják, és még a költési szokásainkat is ismerik.
Ma egy közepes szolgáltatású bankszámlacsomag havi díja többe kerül mint 1 Millió ft havi kamata, vagyis ha még 1M ft-ot rajta hagysz érintetlenül, akkor is fogyni fog a pénzed, miközben más használja.
Ezzel szemben a pénztárca a benne lévő összegtől függetlenül nem kér havi díjat, bármennyi is legyen benne, és nem lehet lenyúlni messziről. -
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #42407 üzenetére
Mondjuk az, hogy nincs számlád, alapelvben pozitív. Tele van a hócipőm azzal, hogy MO-n a munkahelyek kb 99%-a kizárólag számlára hajlandó küldeni a fizetést, és te ezért tartsál fent pénzért egy számlát.
Mert ugye nem elég, hogy náluk van a pénzem és erre sehol egyik bank sem ad itthon normális kamatot, de még én fizessek nekik éves szinten több(tíz)ezer ft-ot, mert ők "kezelik" a pénzemet (használják és maguknak csinálnak belőle hasznot).
De sajnos nem tudom megkerülniPedig a pénztárcám nem kér azért pénzt, ha pénzt veszek ki belőle, vagy azért, hogy van.
Viszont ha már itt tartunk, akkor mostanában igyekszem ott kihasználni az előnyeit, ahol csak tudom. Ezért újabban kártyával fizetek ahol csak tudok, hogy ne kelljen az apróval és a visszajáróval szarakodni, na meg az üveg visszaváltásnál is mehet kártyára, és akkor le sem kell vásárolni -
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #42405 üzenetére
Elképesztően FITT lehetsz
és jó bicikli is lehet ...
Gondolom akkor számlára kérted a pénzt. Vagy a Tescoba is beugrottál? Hajj, csak nekem hiányoznak a fehér kék csíkos Tescos cuccok?#42404 koshmar : pörkölt sós mogyoró lassan nekem is kell, tegnap picivel 1kg alá ment belőle a készlet
-
koshmar
addikt
@RandomName: bejött az üzlet, találtam még 2 lejárt Red Bullt, 500-ert odaadták a kettőt (1200 helyett)
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42398 üzenetére
Akkor tényleg nem sok mindent veszészre a sávszélből vagy hogy gyenge lenne a CPU ...
Az ilyen dohányfüstös gépeket meg külön utálom. Volt ilyenekkel dolgom nekem isJó sok-sok éve (már 20+) egyszer átmentem egy haverhoz, épp akkor vett új gépet, 2500@3200+-os Barton volt vagy két napos a gép.
Házban nem túl nagy tisztaság, de azért elment. Haver persze bent cigizik a gép mellett. Gépház oldala levéve, és egy bazi nagy álló ventilátor ráfújja a levegőt, mert hogy nyár volt, 30 fok, haver meg játszott. Elszívta a cigit majd egy laza mozdulattal betette a ventilátor és a levett oldalú gépház közé az amúgy púposra rakott hamutálat, aminek a teljes tartalma azonnal a gépben landolt! Haver csak elmormolt annyit félhangosan "b*ssza meg! már tegnap is így jártam". És játszott tovább mintha mi sem történt volna. A gépház meg tele volt csikkel, meg hamuval. -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #42395 üzenetére
Általában 1 db youtube videót néz, közben iszogat meg cigizik (utóbbi az még rettenetesebb, a dohányfüstnek neki lehet támaszkodni
), a sávszél egyáltalán nem érdekli.
Ami a számtech kereskedői oldalt illeti, ott biztosan szeretik. Mondta, hogy legutóbb ki is takarították neki a gépházat és le is baszták, hogy még ott is vastagon állt a nikotin...
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42394 üzenetére
Számtech és kereskedői szempontból imádom az ilyen vevőket
Nekem anno egy János nevű kliensem volt ilyen. Az is folyton félig beállva jött ide, nagyon okooos volt ... de bármit eltudtam neki adni, ráadásul túlárazva amit akartam
Akkor jöttem rá, hogy ilyen, mikor a Phenom 9500-as konfigomért olyan árat mondott, amiből tudtam, hogy kijön egy új (akkor 4th gen) I3-as konfig. Mondtam is neki, hogy menjen haza a pénzért, és mire visszajön, viheti a gépet. Erre visszajött nekem a megbeszélt 90 ezer helyett 10 ezerrel, hogy a többit majd rendezi. Mondtam neki, hogy amíg a teljes összeget ki nem fizti, addig innen a gépet ki nem viszi. 20 percen belül ott volt a teljes összeggel. Majd egy 20-asért nem sokkal később még a VGA-t is elvitte, noha használtan bárhol vehetett volna olyat 15-ért -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42393 üzenetére
Ha brand SFF gépre gondolsz (és ilyenkor arra szoktak, meg mi is azokat árultuk) akkor nem javaslom, mert még egy drágábbal is pár éven beül megint kb az egész gépet cserélnie kell (ház, táp ilyesmit is, amit megúszna). Bár ennek lehet, hogy mindegy. Én ezeket már akkor sem igazán ajánlottam, mondtam is a főnöknek, hogy 1-2db-ot tartunk az ok, de ne legyen sok, mert nem tudom jó szívvel ajánlani.
Ígyis rengetegszer volt, hogy valaki bejött, és akkor inkább összeállítottam a pénztárcájához valami gépet, amit érdemes volt venni. Meg ugye csináltam rendszeresen 2-3 előre összerakottat is. Ebből általában az egyik a "céges" gépem volt, volt olyan hét, hogy a harmadik céges gépemet fogyasztottam péntek délutánraDe kb egy éve volt ismerősi körben a 4th gen I5 brand gépben elment a táp (valami 4GB RAM, HD8490 1GB, 250-es SSD talán, meg 1TB HDD). Kerestünk, találtunk. 45 ezer ft, de csak ez jó mert spéci L alakú táp volt (ezekben sokszor az alaplap is speciális alakú, más milyet nem is tudsz a házba belerakni).
Közöltem vele, hogy következő a képlet :
1. Megveszi 45 ezerért, és marad ugyanez a szar
2. Virít 90K körül, és akkor lesz neki egy sokkal jobb gépe.
Az utóbbit választotta, és akkor sikerült neki összedobni egy ilyet : I3 10100F, 16GB DDR4, RX 570 4GB, az SSD meg a hDD maradt, és egy olyan ház, amibe még a következő 3 gépe is belemegy, meg egy olyan táp ami legalább 10 évig kiszolgálja.Másik eset meg most történt 3 hete :
Ismerősnek ugyan így 4th I5, 12GB RAM, GTX950, 250-es SSD, 1+2TB HDD ... de neki ez a gép kevés játszani már nagyon. Viszont van egy GIGABYTE H510M H V2 lapja. Mondom ok, mennyije van? 90-et összekalapált, meg hiteleztünk bele neki egy VGA-t, így ez jött ki (én raktam össze) :
GIGABYTE H510M H V2 (rev. 1.0)
INTEL Core i3-10100F 3.60GHz LGA-1200
G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT
MSI ARMOR RX 570 8GB 256bit
CRUCIAL 500GB P3 M.2 PCIe M.2 2280 CT500P3SSD8
1TB Western Digital Blue HDD
2TB Western Digital Green HDD
BE QUIET! System Power 10 450W
AKYGA AK35BK feketeNem egy kifejezett játékos gép, de az előzőhöz képest dimenzió ugrás, ennél olcsóbb és gyengébb gépért már nem fizetnék. Sőt, HDD nélkül egy olcsó/integrált VGAval netezni is ez a minimum.
Előnye pedig, hogy a ház és a táp még két géppel később is jó lesz... -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42390 üzenetére
Tyű, itt van baj tényleg rendesen
Ahogy írtam ez a konfig mindenképp cserés. Ennél jobb CPU-t ebbe a foglalatba alig tud rakni, de az is csak sokkal többet zabálna, érdemben nem lenne gyorsabb, és a Win 11 ugyanúgy nem menne rajta. Ennek a platformnak 16GB RAMmal sem lenne érdemes már foglalkozni vele.
Szóval szerintem ez mindenképp alaplap + proci + RAM cserés lesz alsó hangon, de az ilyenre előszeretettel melegítenek rá komplett gépeket.
Az sem lep meg, hogy észre sem veszi, hogy töredék sávszélje van, de ha csak netezget, lehet, hogy fel sem tűnik neki.Nekem is volt kicsit hasonló ügyfelem, a Barak, nála is gyakran előkerült valami bor, ő sem vett észre ilyeneket, 2009-ben még egy 2003-as 3GHZ-es P4-et tákolgattam. De neki legalább megvolt az az előnye, hogy emellé ő rendesen meg is fizetett legalább.
(huh, egyszer emlékszem hogy olyan házi bort adott, hogy megfogta az üveg pohár oldalát, és két kávéspohár után alig bírtam a szállingózó hóban elsétálni az amúgy közelben lévő kedvenc kocsmámba, lévén péntek volt. Aznap olcsón megúsztam az estét)
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName #42393 üzenetére
Ahogy ismerem, ez impulzusvásárlás lesz, véralkoholszint közepes szinten, tudás és döntés faktor maximális, valamit rátukmálnak, 5 másodperc gondolkodás után már veszi is amit eléraknak. Szóval azt majd utólag tudom elmesélni, hogy mire jutott, próbáltam rábeszélni, hogy legalább októberig még gondolja át, majd kiderül, hogy mi lesz.
-
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #42392 üzenetére
Vagy valami cégtől lerúgottat, mint amilyeneket Krokék is árultak régen. Kb 5-7 évre netezni teljesen jó konfigok vannak olcsón a különböző webshopokban garral.... Ha meg belepattintja a saját hdd/ssd-t, akkor max bukja a 3-6 hó garit, de akkor is töredék ár emlékeim szerint...
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName #42391 üzenetére
Igen, a TPM hiánya is gond volt, de a proci miatti elhasalást könnyebb volt neki elmagyarázni.
A szervízben majd elmondják neki, hogy mit érdemes vele csinálni, itt kb alaplap, proci, meg némi RAM is kéne, szóval szinte új konfigot érdemes neki venni. -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #42389 üzenetére
Igen, ez tényleg lesújtó.
Ráadásul 4 (!) giga RAM-mal nyomult, van egy 500 gigás SSD meg egy 1 terás HDD 3 felé partícionálva (?!?), miközben a gépet csak böngészésre használja, tehát még menteni se kellett kb semmit, mert a Chrome szinkronizált mindent... Csak hát a telepítés nem indult el.
Ráadásul a netje is valami retek, ugyanaz a szolgáltatónk (PR Telecom), én figyeltem fel, hogy a modemje össze-vissza villog sárgán, belépve a konfigba láttam, hogy kb 1 csatorna le és 1 csatorna fel, ami működik, a többit valamiért eldobálta (nálam is csinál időnként ilyet, de rögtön észreveszem, ilyenkor újraindítom), de már hónapok óta nem foglalkozott vele, fel se tűnt neki, hogy kb töredéke a sávszélesség annak, amiért előfizet.
Szóval van baj rendesen.
De legalább megúsztam a telepítést. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42388 üzenetére
"A telepítés kb 1,5 perc után megbukott" Hát ez iszonyat lesújtó (mint ez)
Mivel a AMD 8-5600K egy FM2-es konfig gyakorlatilag nem is tud bele Win 11 alkalmas CPU-t tenni. Ráadásul ez már új korában is lassú és szar volt. Mivel két modul volt a négy mag az inkább csak 2×1,4 magot jelent, ráadásul mindezt 100W-os TDP-vel. Hiába boostolt akár 3900-on is, gyenge az IPCje nagyon. Ami előnye, hogy van benne AVX és -V, de kétlem, hogy bármelyiket is kihasználta volna. Szóval akárhogy is, de a szomszédod gépcsere elé néz.
"aztán elfogyott 2 üveg bor, egy kis whiskey és 2 kisebb üveg vodka" - hát legalább nem hiába mentél át
"már inkább hazajöttem (5 méter kb)" - én is így szeretek, ha már ittam, de sajnos nem sokszor van rá lehetőségem, legtöbbször egy 15+ km-s gyalogos, buszos túra vár rám, ami olykor elképesztően veszélyes tud lenni -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #42382 üzenetére
Akkor jó eséllyel megszabadultál tőle.
Lehetőleg nagyobb hatásfokkal, mint én a win 11 telepítéssel a szomszédnál.
Most értem haza, kb 7 órát vett igénybe. A telepítés kb 1,5 perc után megbukott, mert a procija (AMD 8-5600K) már ősrégi és nem támogatott, így sikerült rávennem, hogy vigye be a szervízbe és ott nézzék meg, hogy érdemes-e felújítani, vagy inkább új konfigot venni, valamit majd rásóznak.... De aztán elfogyott 2 üveg bor, egy kis whiskey és 2 kisebb üveg vodka, szóval nagyon kemény meló a windows telepítés. Én is csak azért vagyok még talpon, mert ő egész nap a kocsmában ült, lévén, hogy szabadságon van, én meg csak 16 óra után érkeztem, és így, hogy kidőlt, én már inkább hazajöttem (5 méter kb).
Kemény dolgok ezek, de talán így volt a legjobb. -
KROK640
nagyúr
Na, asszem van némi szar a palacsintában, ugyanis kicsiny falum lakói tardba tolják
Ma kikerült a boltba egy ilyen (nem az én képem, én normálisabban fotózok ennél).
Ez felkerült a falu csoportjába, ahol rögtön megindult a habzó száj, hogy de márpedig fizessék ki kpba a palackok árát, meg ha nem tudják akkor zárják be a boltot is, stb, stb.
Fogom a fejemet, hogy nem képesek felfogni, hogyha KP-t akar, akkor megy a francba messze mint eddig, de ha nem, akkor örüljön, hogy végre közel is van. De neeem... nem fogja fel a sok hülye, még a boltot is bezáratnák, mert olyan nincs, hogy ő nem kaphatja meg KP-ba. APP? Ugyanmár, egy csomónak írtam, volt aki simán röhögős fejjel reagált, és tovább követelte még a boltnak is a bezárását.
Persze abból indul ki, hogyha neki van kocsija, és ingyen üzemanyagja, akkor nyilván mindenki másnak is így van a faluban, így nem lesz nagy veszteség ha bezárják a boltot, felszámolják a repontot, de a lényeg, hogy neki igaza lett!
Komolyan mondom, 5 perc a komment szekcióban jobban fellökte a vérnyomásomat, mint Koshmarnak egy tálca Hell. -
koshmar
addikt
válasz
RandomName #42377 üzenetére
Köszönöm a tanácsot!
Krok: 10 km
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42371 üzenetére
Igen, én is így vagyok vbele, hogy ezeket a szav időket a best before számomra is jobban leírja.
Tavaly előtt megettem egy halkonzervet ami már akkor 2+ éve le volt járva, de semmi baja nem volt. Viszont tegnap előtt helyeztem ki a kertbe finoman két tojást, ami kereken egy hónapja lejárt. (Azért raktam ki, hátha valami macska vagy ilyenek még jónak ítéli és elviszi) Lehet, hogy ki lehetett volna főzni, de már nem mertem.
Amúgy ugyanazt jelenti, és a legtöbb esetben leinkább csak hasraütés szerűen megy. Még a best before annyira nem is, de a tényleges szavidőt nem állapítják meg. -
RandomName
senior tag
válasz
koshmar #42374 üzenetére
Pénzszagod legyen, és legyél törzsvásárló, és legyél jóban mindenkivel a boltban aki a napi parizert/kenyeret odaadja, és ne legyél kretén.. Kb ennyi a lényeg.
Ne add a hülyét, legyél határozott, Először érdeklődj be, hogy érezzék azt, hogy egyben meg tudnak szabadulni tőle, és ne mondj árat. Ha tudsz venni 2-3 tálcával, akkor 150Ft.
Ha csak a hűtő tartalma érdekel, akkor az kb 10 doboz? Arra azért ne várj sokat. De ha az nekik az összes, akkor azt is ki lehet hozni 250-350/doboz körül, csak pofa kell hozzá, és az, hogy azért te már hagytál ott az évek alatt nekik annyit... De ezt nekik kell érezniük, te ne mondj ilyet. -
koshmar
addikt
válasz
RandomName #42373 üzenetére
Na, akkor hátha hajlanak majd az ajánlatomra.. szerinted féláron kérjem (600 eredetileg),. vagy még annyi se, 200 per darab?
-
RandomName
senior tag
válasz
koshmar #42372 üzenetére
Így vettem nem túl rég tea vajat 799Ft helyett 299Ft-ért. Többet, pontosabban mind a hatot ami ki volt rakva 200Ft engedménnyel sárga cimkével a holnap lejár polcra.
És igen, van olyan bolt, ahol szimbiózisban élünk az eladókkal, és ott igen. Jelzem nekik, hogy páran erre ugranának a településről, hogy megint lehessen szidni a boltot..... És akkor megvehetem/kirakják akcióba pár órán belül, vagy eltüntetik.... -
koshmar
addikt
válasz
RandomName #42371 üzenetére
Ne érts félre, meg fogom inni, mert TUDOM, hogy semmi baja nincs.. de te visszamennél a boltba, hogy ezt eladták, pedig ezt kurvára tilos lenne?
Nem, ehelyett én azt fogom, hogy a hűtőben lévő párra teszek egy ajánlatot, féláron elhozom mindet (mert amúgy Red Bull
)
-
RandomName
senior tag
válasz
koshmar #42370 üzenetére
Gyártó?
Én az angol szövegnek jobban hiszek, mint a magyarnak.
A Best Before azt jelenti, hogy addig a legjobb, és utána sem rossz, de nem szavatolják, hogy jó, vagy ugyanolyan jó lesz. De a minőségét megőrzi felirat meg mintha alatta lenne számomra.....
Pedig nem kizárt, hogy ugyanazt jelenti szabályozás szerint.
Azt még simán innám, mert nincs benne csak műanyag, az meg nem romlik meg.
De a 3 napja lejárt tojást kidobom, és iszom mellette 2 hete lejárt natúr joghurtot....
Szóval mindenki máshogy hülye. -
koshmar
addikt
Ma vettem eredeti áron.. ti visszamennétek reklamálni?
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42366 üzenetére
Nekem szerencsére mindig akkor sikerül menni, mikor senki sincs.
Ismerem ezt a típust, minden le van szarva, csak ő a kis nyugalmából ki ne zökkenjen. Tescoban fogok ki rendszeresen ilyeneket.
Az meg h vesz egy rahedli dobozos sört jó alap lesz arra, hogy megint összefuss vele ... ezt a típust is ismerem, most legutóbb Lindauba volt egy kollégám esténként 7-8 doboz 8%-os Perlenbachert vágott be, 2 deci vodkával. Másnap mindig úgy nézett ki mint a mosott szar, és bűzlött a piától, de este már szaladni kellett velem a boltba, mert az előző este vett tálca sör már nem volt meg. A hülyéje először haza sem talált (nekem kellett háromszor hazakísérnem, mert hogy én jobban ismerem Lindaut), meg vonatjegyet se tudott venni automatából, a végén énb vettem neki bérletet. Na neki volt nagy szokása, hogy mikor leszálltunk a vonatról, akkor jajj ugorjunk már be a boltba sörért. Amikor nekme is kellett valami OK volt, de azt nem szerettem hogy neki mindennap kellett bolt a sok sör miatt, és akkor még várni is rá. Meg szidta a német vodkát, hogy szerinte nem elég erős
A lejobb a céges bulin volt (tavaly dec 19) : megivott egy üveg fehér és egy üveg vörös bort, 8-9 sört, majd közölte, hogy lépjünk le, mert nincs itt semmi rendes piaA hülyesége miatt lekéstük a csatlakozást és Bregenz Hafenben dekkolhattam egy órát ... istenem de kellett pisilnem. (amit végül az állomás mögött megoldottunk, csak meg kellett várni, hogy besötétedjen rendesen, mivel az állomás mögött a Boden tó volt, és szó szerint még svájcból is látták volna, hogy hugyozunk XD ) Aztán meg olyan jeges esőt kaptunk a nyakunkba Lindauba érve, hogy még most is fázok, ha eszembe jut. Mondanom sem kell, boltba akkor is menni kellett, mentségére legen mondva, hogy legalább adott vodkát, ami akkor nagyon is kellett.
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #42365 üzenetére
Én az előbb sikeresen visszaváltottam 8 flakont, DE természetesen most sem ment zökkenőmentesen.
Előttem volt egy alkesz, full belassult faszi, bepakolt 3 szatyornyi sörösdobozt, közben hátranézett, látta, hogy várok, sőt még mögöttem is érkeztek... Aztán mikor végzett, elkezdte a szatyrait rendezgetni szépen lassan, mintha rajta kívül más nem is lenne a világon, ő már megvan, mindenki más le van szarva... Nagyjából 1 perc után rászóltam, hogy mi lesz már, nem akarok itt megöregedni, de már akkor mentem is be, akkor vette észre magát. Egy újabb patkányt sikerült kifogni a múltkori tolakodós után.
Ráadásul utána még a boltban is összefutottam vele, vett egy rahedli dobozos Arany Ászok-ot, úgyhogy ma sem kell kijózanodnia. -
KROK640
nagyúr
Pfandrückgabe / Repont Mohus ital visszaváltó automata 13-ik kör :
Megláttam, milyen amikor a rendszer rádmoso...vicsorog
Amint az automatához értem, közölte, hogy megtelet, és hívjam a személyzetet. Hátramentem, szóltam a boltos csajoknak, mondták h mindjárt intézik. 15 perc szobrozás és telefonnyomkodás után meguntam, és bemenetem vásárolni. Ott két embernek is szóltam, mondták h majd csinálják. Jól bevásároltam, amit nem igazán tudtam hová tenni mert tele volt a táskám pfandal, szóval egy részét benyomorítottam az üvegek mellé, egy része szatyorba, egy része kézbe. Visszasétáltam (biciklizni így esélytelen lett volna). Még mindig várnom kellett, épp ott tartottam, hogy hazaviszem az egészet és visszasétálok a biciklimért otthonról, amikor végre jöttek üríteni (az első szólástól itt már kb 30 percnél tartottunk).
Ürítés után viszont elsőként vethettem be magam. Eddigre az APP valamiért kiléptetett, és mobilnetről léphettem vissza, persze a tetves jelszó is csak harmadjára talált. Lescanneltem a QR kódot, üdvözölt, hogy SZIA, KROK, amikor is NEM vette be a palackokat. Mondván sérültek (a cucc egy részét rá bele kellett pakoljam a táskába). Azt mindnél eljátszotta egy kivétellel, de szerencsére a felfújós módszer mindet megjavítottaRekord hosszú szarakodás után [megkérdezte, hogy akkor bón, jótékonyság, vagy számla? 'Nyád hogy van???
kérdeztem ingerülten. Szerencsére a QR kód ismételt lescannelésével, megköszönte, hogy papírmentes vagyok
Hát ez nem volt egyszerű kör.
-
KROK640
nagyúr
Koshmar meg azóta már Renoir vagy Vincent van Gogh* esetleg Picasso nyomdokaiba lépett.
csak a fülét le ne vágja* vagy nincs Gogh
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #42350 üzenetére
"élőben neveli az alkeszét"
Nem kicsit... Ezért sem szeretek ilyen szívességeket elvállalni, mert ha éppen nincs képben, akkor utólag mindig az a hibás, aki csinálta, mert "eddig ez jó volt, stb...", és részeg emberrel érdemi vitát folytatni nem lehet, nem is szoktam ilyenekkel foglalkozni, szóval erre is figyelnem kell.
Szomszéd, alapvetően jószándékú, pár szívességet már én is kértem tőle időnként, nameg a szomszédokkal nem lehet haragban az ember, ezért is akarom neki megcsinálni, csak hát minél gyorsabban és minél egyszerűbben.
Majd kiderül. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42349 üzenetére
Hát így nagyon passz ...
"az ő szintjén a napi másfél üveg kannás mellett " - szóval élőben neveli az alkeszét
"Most akkor az asszisztenssel ez megoldható? Nem volt egyértelmű a válasz... " - arra való. De hogy jó is-e rá? Azt nem tudom (még csak clean Win 11 installt végeztem eddig).
"max eliszogatok egy üveg bort én is" - ez a beszéd, már megéri átmenni
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #42348 üzenetére
Elsődlegesen TV-t néz inkább, a gépet csak ritkábban használja, mikor milyen hangulata van. A konfigról fogalmam sincs, kb 2 éve "rakatta rendbe", előtte még win7-tel nyomult, meg sima HDD-vel, egy rakás fos volt a gép, de csak netezésre használta időnként. Sikerült rábeszélnem, hogy gyorsabb lesz, ha SSD-t rak bele, meg a win7-et már ideje lenne kukázni, stb, akkor is rám akarta tukmálni a melót, hogy SSD-t belerakni, stb, mondtam, hogy én hozzá nem nyúlok, stb, sikerült rábeszélnem, hogy vigye el egy szervízbe, ott szakemberek vannak. Meg is csinálták, win10-et is raktak rá neki, meg 1-2 dolgot talán erősebbre cseréltek, talán még valami videokarit is rátukmáltak.
A konfig ilyen szempontból nem is érdekel, ha felmegy rá, akkor felmegy, ha nem, akkor nem, annyit nem ér az egész.A win11-el kapcsolatban nem vagyok 100 %-ig meggyőződve arról, hogy alkalmas-e a gépe rá, szerinte alkalmas, de ez majd a telepítésnél kiderül. Ha nem lenne alkalmas, én lennék a legboldogabb, mert akkor mission done...
Kerülő úton biztosan nem fogom elkezdeni telepítgetni, eszem ágában se lenne, mondanám neki, hogy fejlessze fel, azzal ellenne egy darabig, októberig még van idő...
De ha alkalmas (állítása szerint már "ajánlgatja neki a rendszer", jelentsen ez bármit, az ő szintjén a napi másfél üveg kannás mellett ez nem sokat mond.
), akkor is a lehető legegyszerűbb módon akarom megoldani, ha felmegy rá, akkor felmegy, a többi az ő dolga.
Most akkor az asszisztenssel ez megoldható? Nem volt egyértelmű a válasz...
Ha igen, akkor azt a kis időt kibírom, max eliszogatok egy üveg bort én is, de ennél több időt nem akarok rászánni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42347 üzenetére
Arra inkább a jól bevált Ford Mustangot használnám
(Bár a Jeep még jobb rá)
Más téma :
Első hiba, hogy elvállaltad.- Alkalmas-e a gép? Jó lenne egy pontos config leírás. Úgy ilyesmire gondolok :
Asrock B560M Pro4
Intel Core I5-10400F (2900MHZ, 6C/12T, 12MB cache)
32GB GSkill AEGIS DDR4 3200MHZ RAM
EVGA RTX 3060 XC BLACK GAMING 12GB GDDR6
Samsung 980 Pro 1TB M2
4TB TOSHIBA P300 5400rpm 128MB SATA
2TB WD Green WD20EZRX SATA
LG HL-DT-ST GH24NSB0 DVD RAM meghajtó
Corsair CX550F RGB 550W
Gigabyte Custom Airbrushed Tower!
X-Falcon Z-88 Outemu Blue Switch 105
Acer Predator GN246HL monitor (1920×1080)de minimum ilyesmire :
10th gen I5, 32GB RAM, RTX3060 12GB, 1TB M2, 6TB HDDRemélem érthető, hogy mire gondolok
"a windows telepítési asszisztenst ha letöltöm és azt futtatom neki, akkor az a meglévő win10-et áttelepíti a 11-re, igaz?" - ugye?
"előtte a fontosabb cuccait lementjük valahova" - ezt kifejezetten javasolni akartam. Jó gondolat.
"Ha bárhol elakadna a folyamat, természetesen azt ki tudom magyarázni, hogy nem alkalmas, oszt kész" - átmész és a cuccai mentése közben erre a megállapításra jutsz
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #42345 üzenetére
Ez után még szerintem ekét is lehet kötni, mezőgazdaságban is használható lehet, ki sem kell belőle szállni.
Más téma:
Tudom, hogy nem specifikus topik (pedig de, ez mindenre IS specifikus...
), de a szomszédomnak kellene win11-et telepítenem, sajnos engem nézett ki erre a feladatra, én meg sajnos elvállaltam...
Mivel én jól elvagyok az Ubuntun továbbra is, így alapvetően nem nagyon érdekel ez a téma, így gépészkedni biztosan nem akarok vele, de egy megerősítést szeretnék kérni az alábbiak tekintetében:- ha alkalmas a gépe hozzá ( elvileg az),
- akkor a windows telepítési asszisztenst ha letöltöm és azt futtatom neki, akkor az a meglévő win10-et áttelepíti a 11-re, igaz? És nem kell nekem külső pendrive-ot csinálni meg onnan bootolgatni, meg mittudomén...
- előtte a fontosabb cuccait lementjük valahova, aztán hadd szóljon, a lehető legkevesebb időt és energiát akarok ezzel elcseszni.Szóval ez így működhet, ez a legegyszerűbb módja a win11 telepítésének? (Ha bárhol elakadna a folyamat, természetesen azt ki tudom magyarázni, hogy nem alkalmas, oszt kész, de azt akarom elkerülni, hogy órákat kelljen gépészkednem annak tudatában, hogy egyébként is sík hülye hozzá és bizonyára kurva nehezen fogja megszokni az újat, a saját időmet meg elcseszem vele.)
-
koshmar
addikt
Névnapi ajándék lvl koshmar
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42328 üzenetére
Azért én Lordságomnak csak nem kell talán anynit várnia
Egyébként nem ilyen hatvanpusztai lehasznált darabokra gondolok, sőt Rollsból valahogy semmire nem gerjedek a '90-es évek előtt, hanem legalább egy 2016-os Silver Ghostra. Na azt imádtamCsak kell hozzá sofőr és személyzet is ...
-
KROK640
nagyúr
-
koshmar
addikt
Kaptam egy ingyen ásványvízet, ahol festek most, és már jobban örülök az 50 forintos üvegnek, mint a víznek!!
Foglalkozási ártalom??? -
EmberXY
veterán
válasz
RandomName #42299 üzenetére
De az is lehet, hogy már az űrbeszállókártya miatt kiszedtek a BM nyilvántartásból, hiszen te már hivatalosan a világűrben laksz, ezért nem csoda, hogy nem ismeri fel az automata!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 12 Pro 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 12T Pro 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- HP Elitebook 830 G7, 13.3" FHD IPS, i5-10210U 8GB DDR4 256GB Magyarított billentyűzettel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- DELL Precision 7530 - Intel Core i7-8750H 16GB 512GB SSD NVIDIA Quadro P2000 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest