Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
Black Inc Twenty All Road Disc Carbon 28" Wheelset (anyacég a factor)
1300g alatti szett 1200€ körüli áronEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Fall-N
veterán
válasz -=RelakS=- #282097 üzenetére
Nőkkel és nagy mellekkel könnyebb eladni mindent. Sok influ nőnek könnyebb is érvényesülni.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz mauimagic #282094 üzenetére
1 perc? 1-2 másodperced van elkapni az ember figyelmét, vagy már lapozik is tovább.
Legalábbis egyszer a fodrásznál egy kölök csak úgy lapozgatott a tiktokon vagy youtube shorton, mintha azt élvezné, és nem érdekelné egy videó sem (oszt közbe lehet, hogy tényleg, de na )Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Fall-N
veterán
válasz mauimagic #282094 üzenetére
Sajnos nem véletlenül van az, hogy nincs sok magyar nyelvű, biciklikkel foglakozó ember vagy oldal. Angol nyelvűből is van sok kisebb csatorna, de sok nem ebből él meg, az is biztos.
Példának ott a Bringás Percek, Romániában élő, magyar srác csinálja, 9-10ezer felirtkozója van. Ha mind megnézné az összes videóját, az is kevés a megéléshez.
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz jjeahh #282053 üzenetére
nincs valami online felület, ahol mindenféle frincfrancról lehet tesztet írni, aztán ha sokan olvassák, fizetést kapsz? Mint youtube, csak cikkeknek.
1. Max bringa review lehete, de ott akkora a verseny, hogy esélytelen labdába rúgnod egyedül a nagyok között... Pl egy alis $3.99-es fotokromatikus napszemüvegcikk hogy tudna neked pénzt hozni? Hány embernek kellene átkattintani és megvenni ahhoz, hogy rentábilis legyen?2. Abszolút nem a cikkek az irány szerintem, senki nem akar olvasni. Már a YT is túl megterhelő sokaknak, ezért ott a tiktok, ahol max egy percig kell figyelni
Ha ifluenszerkedésben gondolkodsz, érdemes tudni, hogy a YT $18-at fizet épp 1000 view-ért, rétegtermékek bemutatásával azért nem egyszerű ebből pénzt csinálni...
-
Friczy
senior tag
válasz dom1n0 #282079 üzenetére
Rudy Project ImpactX2 lencsét használok/használtam, lehet, hogy nem optimális, de ilyen időben is használható. Nappal, illetve sötétben is használtam, gond nélkül. Jelenleg a sisakba épített visort használom, az is fotokromatikus, azzal sincs problémám, fényviszonyoktól függetlenül.
-
padzso
tag
válasz Maximum1 #282049 üzenetére
Aham, köszi, akkor nekiállok apránként mókolni. (Csak ugye a beállítás "jóságának" teszteléséhez sokszor jópát km kell.) A görbítés meg marad, nem is tudom miért gondoltam, hogy az egyenes kell, a könyöknek sem jó az.
Huhh, viszont a stucniból lehet 110 (vagy akár) kellene 58-as váz/187 cm mellé, amúgy van valami ajánlott márka belőle vagy épp ami szembejön normális áron? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Gabesz87 #282086 üzenetére
Egyik másik olyan állítható kartávolságú fék akár annyiba is kerülhet mint a gyereked teljes bringája. ...ha későn fog gyerkőc féke, vagyis igen be kell húznia a fékezéshez, kifelé kell tekerni azokat a bowdenfeszítőket...és fordítva.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Gabesz87
veterán
válasz Hasaggymeg #282084 üzenetére
Óh. Hopszika. Tegnapelőtt FB-on ajánlott nekem valaki egy újszerű német bringát, és azon is kiállt 2 csavar, rákérdeztem, hogy az micsoda, és azt mondta a tag, hogy a kar távolságát lehet állítani. Azért gondoltam, hogy akkor ezen is arra való az a kis csavar. Kösz a felvilágosítást.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Gabesz87 #282082 üzenetére
Az a tekerő a fékhuzal feszességét állítja, a kar nem állítható és bátorításnál egyebet nem tudom mit lehetne tenni segítségként, de ha egyszer megszokja már nem lesz baj.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ReFleXx #282067 üzenetére
Szakik szerint minél durvább (coarse, értsd kevésbé szacskázott, darabolt, feldolgozott, megkészítve meg kevésbé krémes) annál jobb.
jjeahh...hááát...én is örülök, hogy nem egy open officeban dolgozok és külön irodám van...kissé messzebb a többiektől.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Tegnap vettünk a fiamnak Decathlonban 24-es Rockrider ST500-at. Szegénykém kicsit el van keseredve egyelőre, mert kb. olyan vele, mintha most tanulna biciklizni. De nem csoda végül is, 16" bicajról ült át. Kipróbálta a 20"-t is, azzal persze ügyesebb volt, de az eladó is látta, hogy ez már kicsi lesz, és ő is inkább a 24-est javasolta. Pont 135cm-t súrolja. A kérdésem, hogy bármit lehet tenni annak érdekében, hogy könnyebben menjen neki a dolog? Ülés legalul van, sajna előre-hátra nem lehet állítani. A fékkarral kapcsolatban (merthogy picit az is távol van neki) egy kérdés. Látom, hogy lehet állítani egy csavarral a távolságát, de melyik irányba? Úgy gondolom, ha befelé csavarom, az távolítja a kart. Vagy tévedek? Csavartam, de őszontén szólva szemre túl sok változást nem látok.
-
Sleek
senior tag
válasz f_sanyee #282069 üzenetére
50-60 zab ,rá fehérje por vízzel felönt majd össze turmixol. Turmixolni csak akkor szoktam ha nincs időm kanalazni, akkor lehörpintem azt go a dolgomra. De apró szemű zabot nem kell turmixolnom csak kinyítom a gigám azt zutty
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
jjeahh
nagyúr
válasz dom1n0 #282079 üzenetére
Szerintem a topiklakók többsége . Aszfalton valszeg nem annyira hasznos, oda én lehet valami világosabb polarizáltat vennék, kivéve ha gyakran tekersz erdőben és sötétben is. Terepen viszont a fotochromatikus nagyon jó
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
dom1n0
senior tag
Hasznal valaki fotokromatikus napszemuveget? Az ilyen tavaszi felhos, osszevissza idoben optimalis?
-
Fall-N
veterán
válasz rétisün #282077 üzenetére
Van olyan csavar is, hogy nem anya van, hanem egy nagyobb átmérőjű hengertestbe (ebben van a belső menet) megy bele a kisebb külső menetes csavar (perselyes a neve talán?). Mindkét felén van kulcsnyílás. Bútoroknál szokták alkalmazni. Az szerintem jobb megoldás lenne.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #282065 üzenetére
Engem főzés, sütés vagy egész éjszakás áztatás nélkül nagyon puffaszt . A mogyoróvajas vagy banános zabgolyókról ezért fogok leszokni .
#282067 ReFleXx: mostanában nekem is a Lidlös a kedvenc, meg a Pilos Greek Style joghurt.
#282070 balintbaba: főzve is szeretem én is . Nem puding, a chia mag nem kötelező bele.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MPowerPH
félisten
-
-=RelakS=-
veterán
Szóval már nem emlékszel rá, hogy a Decathlonos csöpis gyurmán nekem is ugrott a lánc
Amúgy meg felváltasz valami nagyobb lánckerékre hátul. Ha azon lefolyik a wax, az a kitérdekel kategória.
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
balintbaba
tag
válasz jjeahh #282063 üzenetére
Ez a képen nem inkább chia puding? Amúgy az is nagyon finom és egészséges.
Én a zabot főzve szeretem a legjobban. Fontos, a hígítási arány, nagyjából 7-8x annyi vizet, tejet használjuk, hogy finom és könnyen emészthető legyen.
Zabkeksz helyett meg lehet jobbak lennének a rizs alapú sütik (rice cake), zabban túl sok rost van szerintem, hogy kerékpározás közben optimális tápanyag legyen.
[ Szerkesztve ]
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #282061 üzenetére
Én vagy fél éve ezt eszek napi első étkezésre annyi különbséggel, hogy enyém egyperces, nem egyèjszakás ...vagyis 90gr. erre [link] rátöltök fél liter hideg 1,5%-os tejet melyben van egy csipetnyi instant kávé és ~20gr méz, és rászórok a tetejére 40 grammot ebből [link] , miután bekanalazom az egészet. 7végén kevésbé, de 7köznap 99%-ban ez a napom első étkezése.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz szuszinho #282035 üzenetére
Te nem montis voltal? Vagy mindkettovel mesz?
Milyen pariparol valtottal?
jjeahh: Ezt akkor lehet, hogy kiprobalom ma, keverek be egy adagot. Van bevalt recept, mennyi zab, mennyi folyadek vagy joghurt?
Erre rakeresek. Gondolom ez az. Mondjuk ezek 'gazmagosok' , azt utalom.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #282062 üzenetére
Overnight oats, vagy magyarul egyéjszakás zabkása. Zabpelyhet felöntesz tejjel, vagy inkább joghurttal, tuningolod, amivel akarod, aztán berakod a hűtőbe egy éjszakát pihenni valamilyen födeles, zárt edényben. Rengeteg recept van neten, de lehet szabadon variálni. Nálam most is az van berakva a hűtőbe reggelire . Desszertnek ma zabból készített tiramisu volt, bringázni meg házilag készített zabkekszet viszek . Egyelőre nem unom.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Nerazim #282044 üzenetére
Keress, linkelj ide és valaki véleményezi neked, így szokott működni itt.
Szuszinho...faxa kerékpár, teCCik!
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
na errefelé ne tekerjetek:
Beomlott a kerékpárút Tokaj és Bodrogkeresztúr közöttEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jjeahh
nagyúr
válasz peetie1 #282050 üzenetére
Ja, visszakerestem, most látom .
Más: nincs valami online felület, ahol mindenféle frincfrancról lehet tesztet írni, aztán ha sokan olvassák, fizetést kapsz? Mint youtube, csak cikkeknek. Néha eszembe jut, hogy amennyit fórumozunk, annyi erővel lehetne azt is csinálni és abból egy kis hasznunk is származna
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #282009 üzenetére
Azért annyira vakmerő sosem voltam.😱...pedig csináltam én is elég hülyeséget.
-
Maximum1
őstag
-
Tin
veterán
válasz MPowerPH #282046 üzenetére
Tudom, hogy sokat rakok, de közben meg annyit rakok, amennyit a saját hivatalos videójuk mond. Annyit, hogy minden második csap között képződjön egy vékony hártya a csöpögtetés után. De ha annyit rakok, az meg már sok. Próbáltam kevesebbet, akkor nem képződött hártya, és amikor egy picit hozzáadtam és éppen meglett a hártya, az már sok lett utólag. Nekem amúgy gyorsabban is fogy a folyadék, mint állítólagosan kellene neki, max 2000 km-nyi kenést bírt ki egy flakon.
Egy dolgot tudok elképzelni: a hártya-képződéses követelményt nem a 9-sebességes láncra értették. Ez nyilván szélesebb, nagyobbat a közök a lapok között, így több cucc is kell ahhoz, hogy hártya tudjon képződni. A 11-12-sebességes, keskenyebb láncoknál kevesebb folyadék is elég ehhez, és valószínűleg az a mennyiség nem is képez ennyi trutyit mindenhol. De ez majd kiderül idővel.
-
padzso
tag
Valakinek van tapasztalata Cube Nuance (2020, neonzöld alj + felirat) nyereggel? [link]
Bicaj rám van állítva, azzal nincs gond, csak nem találom a helyemet sokszor. Ugye elméletileg egyenes gerinc a legjobb pozíció, de jobban esik, ha görbítek a derék részen, egy keveset jó, aztán megint mozognom kell. Nem szokott semmim sem fájni tekerés után.
Tisztában vagyok vele, hogy az alsó fertály meg az alávaló személyes dolog, de hátha valaki járt már így. A bicaj 58-as, ha alkalmazom a "kitakarja-e a kormány az első agyat"-módszert, az agy nekem a előtte van, lehet hosszabb stucni kellene? Amiről beszélek, az egy Attain SL, 100mm-es, érdekes a hasonló geometriás Defy-on meg 110-es van. Mindez 187 cm-hez. Manapság játszom a dőlésszöggel, lehet próbálkozok 0.5-1 fokkal előre. -
Tin
veterán
Múltkor valaki kérdezte, hogy mi van, ha túlcsepegteti a csöpis waxot, és azt mondtam, hagyja fent nyugodtan, majd lekopik/lepereg. Ami amúgy igaz is, kivéve, ha valaki (én) extrém módon meg akarja spórolni az újrasmoove-ozás előtti normális tiszítítást.
Újrakenés előtt javasolt nem csak a láncot és a váltógörgőket áttörölni, hanem a kazetta lánckerekeiről is leszedni a felesleget, különös tekintettel a lánckerekek közé beülő gyurmára.
Tegnap gyors törlés volt csak újracsöpi előtt, kicsit korábban és kicsit több is ment rá, mint kellett volna, és ma egész úton azzal szenvedtem, hogy a kisebb hátsó lánckerekeken vagy nem váltott sebességet, vagy néha ugrott a lánc. A láncnak semmi baja, szokott ilyen lenni friss csöpögtetés után 10-15 percig, amíg "ragad", de ennyire extrémen még soha. Oké, volt vagy 5 fok induláskor, de hogy 40 km után is ugyanúgy figyelni kell, hogy a helyére menjen a lánc, olyat még nem tapasztaltam.
Most voltam lent megpucolni a kazettát. Összesen 1 cm3-nyi felesleges gyurmát szedtem ki a hátsó lánckerekek közül, az alsó 4 fogaskerék közötti vájatban 3 mm-es magasságban állt a gyurma, ami egyrészt "odaragasztotta" a láncot (ezért váltott nehezen), másrészt néha fel is feküdt a gyurmára a lánc, ami nem engedte "beülni" a láncot a helyére, ezért is ugrott nagyobb terhelésnél.
Még mindig nem jöttem rá, hogy mi a tökéletes munkafolyamat erre a csöpizésre. Egyszer minden jól sikerül, egyszer meg túl sokat kell szórakozni vele. Egyszer nem csöpög le sehova, máskor minden tiszta Smoove lesz a csepegtetás végén. Egyszer extrém sokáig bírja a cucc, máskor meg 150 km után hallom, hogy csepegtetni kéne. Kíváncsi leszek az új hajtás hogy bírja majd a csepegtetést.
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Szeretnék venni használtan biciklit. Tesóm németben dolgozik (Dillenburg) és annak 150km -es körzetében nézegetek kerékpárt a kleinanzeigen.de oldalon. Az elsődleges szempont, hogy kisebb-nagyobb családi biciklizéshez illetve ha beválna akkor városon belül kis kerékpározgatásra legyen valami, így indultam neki, de már most kicsit elvesztem és nem tudom, hogy: agyváltós vs sima váltos, agydinamós vs sima dinamós, trekking, crossing, city rider, egyenes kormány, íves kormány stb közül melyiket engedjem el, mert nehéz javítani vagy egyáltalán nem lehet, költséges a cseréje, illetve melyikhez ragaszkodjak, mert könnyebb lesz vele az életem. Márkák amiket eddig néztem: Kettler, Kalkhoff, Stevens Herren, KTM, Hercules, Pegasus, Cyco[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Ka999
tag
Sziasztok! Kerékpáros nyomatékkulcsot hol és milyen típust érdemes beszerezni? Online és offline boltok is érdekesek lehetnek. Köszönöm!
-
szuszinho
őstag
válasz balintbaba #282040 üzenetére
Combfix?
-
balintbaba
tag
Felbátorodtam a lábas képek láttán, lőttem egy én is:
-
nagyúr
válasz zsola32 #281970 üzenetére
nálam a brit vonal volt, a 90es évek második felében egy rommá használt (26mm-mel volt arrébb az első villa egyik szárán a papucs a másiktól) monti helyett kaptam egy raleigh outit. anyámnál még mindig megvan. de ebben az évezredben még nem ültem rajta.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
jjeahh
nagyúr
Elektromos pumpa. Mondjuk én ismerem már, egyre divatosabb a cucc. Kár, hogy drága, de van már Rockbros, Cyklamen meg mindenféle. Valaki itt vett nemrég CYCLAMI-t, de nem számolt be még róla, vagy én nem vettem észre (?).
-
Ringman
nagyúr
érdekes ez a monstercross, még a pozícióm közel sem tökéletes (más nyereg, más fvk, más hossz, más hajtókarhossz etc van mint a nuroadon), azon még hangolni kell, eddigi megállapítások:
- conti race king meglepően gyors, de mivel nehezebb (+ a kerék is), így tovább tart kigyorsítani. a nyomáson még kell hangolni, valahol 1,5 és 2 bar között lesz jó szerintem. 1,2 baron sem annyira lassú aszfalton amúgy (annyira eresztett le tubelessítés után, mikor rápumpáltam ma), 2 bar körül azért pattog egyenetlen földúton- a kormányzás tök más, szokni kell a laposabb fejcsőszöget, a trail is több
- beleér a lábam az első kerékbe, azért ez meglepett ennél a geonál (43-as cipőmérettel), outinál mindegy, terepen nem szerencsés azért
- a vékony acélváz semmit nem fog a felcsapódó sárból/vízből
- a 165 mm-es hajtókar számomra kényelmesebb (ezen 170 mm-es van), aszfalton jobban kijön a különbség
--
kondim elég szar, de az bringafüggetlen, többet kell menniEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
MPowerPH
félisten
válasz dom1n0 #282027 üzenetére
En 94 -et mentem, a tervezett 100 -as helyett. 80 -ig nagyon jo volt, meg az atlagom is rendben volt. Utana jott a visszaeses, az addig 34 -es utazo leesett eloszor 24 -re, majd nagy nehezen feltornasztam 26-28 -ra, de ez nem a joleso 14km volt. Sokszor csak kiallva tudtam felvenni a tempot. Nagyon messze meg az ahitott 36 -os atlag, vagy a 200 -as karika. De ez volt a 4. tekeresem, meg csak most kezdem megszokni a poziciot.
A 25 kilit konnyebb volt tegnap megfutni, mint ezt az egyebkent nem nagy tavot letekerni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Ringman
nagyúr
Fel eve hasznalom az s tr-t alacsony nyomason 3-4 bar kozott, ha elfelejtem pumpalni, akkor 2,5 bar is elofordul, eddig nem volt defektem meg nagyon nem is kopott.
volt par helyzet, amikor felutottem, ott a belso tuti lyukas lett volna, ha nem tl a rendszer. Egyszer meg leengedett mig leparkoltam 1 orara, minpumpaval kb masfel barra pumpaltam aztan onnan 2-3 km-t hazatekertem majdnem felninaz as tr kicsit vastagabb, en nem aggodnam tul, persze a penztarca tureshatara is szamit.
—
cattus
koszi!—
karoo2 jelzi a kek ivokutakat ugy lattam valamelyik nap[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Tin
veterán
válasz dom1n0 #282027 üzenetére
Szélnek örülni kell, ingyenes kiegészítő edzésprogram Én azt utálom, amikor elindulás után lejtős rész jön, és végig tol, majd hazafelé az emelkedőn meg visszatart. De fordítva például tök jó.
#282028 Mezga Aladár: hát igen, tudom. Bár ez az All Season változat, abból is a legszélesebb, és így is bőven 90% felett aszfalton tolom, de azért ezekről a kis részben erdei kirándulásokról nem mondanék le, még ha nem is elsődlegesen arra való.
Hm, lehet kéne vennem egy jobb gravel kerékszettet, és átrakni arra a gyári gravel gumikat, aztán akkor végképp megoldódna a probléma[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz MPowerPH #282024 üzenetére
Haha, detto ugyanez volt itt is, penteken futottam egy (szamomra) hosszabbat, ma meg a maskor gyengebb teljsitmeny se nagyon ment, a szel meg kemenyen szivatott vegig… Komoly 35kili fert bele, ahogy visszaertem a varosba ugye szelvedett lett es elojott az erom is kicsit
Ilyen ez a szeles ido, plane nem fullosan kipihenve. Lesz jobb is. Remelem -
Tin
veterán
válasz parandroid #282023 üzenetére
Akkor nem aggódom. A mai 40-es ötöde volt gravel vagy földút, és igazából tökre élveztem. Csak azért kérdeztem ezt az erdei utas dolgot, hogy érdemes-e ezt inkább más keréken és gumin megtenni, vagy mehet a GP5000-el, de akkor mehet azzal.
Ez a Komoot-használat amúgy az egyik legjobb döntésem volt, mert tényleg jó utakat ajánl, és így az egyhangú edzéseket hétvégente fel tudom dobni egy-egy ilyen kirándulással. Plusz így most már valamennyire be tudom lőni az edzettségemet is, hiszen látom utólag az átlagsebességemet, a Komoot-ban meg azt, hogy az útvonalra milyen átlagsebességet tervez az egyes fittséghez.
De azért még mindig van hová fejlődni. El kéne kezdenem újra fogyózni...
-
chubby2o6
senior tag
válasz Hasaggymeg #282005 üzenetére
Nekem is a jobb oldalon van befűzve a felsőcsőbe a váltóbowden. Igazából azért lett így, mert a(z alis ) vázba gyárilag úgy volt befűzve a vezető, nekem meg fel sem tűnt összeszereléskor. Sőt, kb. egy év használat után gondolkodtam el rajta, hogy azt tulajdonképpen a másik oldalon lévő lyukba kellett volna fűzni .
De semmit nem befolyásol, a váltás f.sza, de azért majd bowdencserekor már a másik lyukba fűzöm.#282014Dark Archon Nehogymá' tükröt vegyél, a radart mért találták ki??? ( Ha már a drágábbik DT szettet bebuktam, a radarra úgyis rábeszéllek )
-
MPowerPH
félisten
válasz parandroid #282023 üzenetére
Ma akkora szel volt, hogy egy erosebb loket oldalrol arrebb rakott vagy 10cm -et. Az ut szele apro, feher kaviccsal van felszorva, abban kotottem ki. Persze tele mindenfele szemettel, fostam is, hogy most defektem lesz. En ha lehet, kerulom az olyan reszeket, ahol nincs aszfalt.
Mai nap margojara, kiderult, tenyleg pudding vagyok. Aztan nem tudom mennyire van koze a tegnapi futasnak a mai gyengeseghez. Az teny, meg lefekveskor is olyan erzes volt mindketto labamban, mint amikor eppen gorcsbe keszul randulni, es reggel is ereztem, hogy valami tegnap felrement.
A hirtelen elfogyok effektus pedig a legrosszabb. Kellett 5km lassuzas, hogy valahogy ujraeledjenek a csoffadt labizmok.Es borzalmas sima SPD -ben tekerni, megint nem ereztem a labfejem elejet. Alig varom, hogy valthassak. A cipovel megbaratkoztam, napkozben sokat van rajtam, hogy szokja a labam.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
parandroid
félisten
Nem kell túlaggódni, ha elfogy a bicikliút, simán megyek tovább, hacsak nem tökig ér a sár. Döngölt föld, mély aprókavics, széterodált, ezeréves aszfalt, erdei kavicsos ösvény, simán elmegy ez mindenhol. Persze észnél kell lenni ha elmerül, megakad, megcsúszik, pláne becsatolva nem vicces az ilyesmi. Ja, és az enyém csak 25-ös.
Szerk.: Nem élmény, persze, abszolút nem oda való, de szükségmegoldásnak jó. Szóval nem kell leszállni azért, és kézben továbbvinni. Ja, nyilván az aszfaltos tempót sem fogod tartani vele.
Szerk2: Sose volt még defektem a GP5000-rel, pedig ahogy a fentiekből látszik, nem kímélem agyon.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Ringman
nagyúr
Foldutra elmegy alacsonyabb nyomason, lazabb talajon nem lesz tul jo elmeny minta hijan.
[kép] ez igy ok volt 32c-s gumival.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Tin
veterán
Szerintem ez még nincs abban az állapotban, meg nem hiszem, hogy már elkészülnének vele addigra. De most rendesen ráhúzott gyorszárral megint semmi kotyogás nincs, pedig aztán volt ma macskakő, erdei út, gravel, és minden. Meg egy kazal tátogó gyalogos a bringaúton...
Viszont lenne egy kérdésem megint: egy ilyen GP5000 gumi mennyire bírja a gravelt? Azért kérdezem csak, mert a Hyde-on Schwalbe Big Apple van, az nyilván bír mindent, de nem tudom, hogy ezen az országúti gumik mennyire tolerálják a kavicsos utat. Tudom, hogy nem arra való, és javarészt aszfalton tervezem használni, de tényleg fogalmam sincs, hogy a könnyű terepet (gravel vagy döngölt földút) mennyire bírják ezek sérülés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Khelben
nagyúr
válasz Dark Archon #282014 üzenetére
Cateye BM45-öt tudom ajánlani. Sokat szívtam aliexpresses tükrökkel, egy idő után mindegyik kilazul meghúzhatatlanra, de ez a Cateye bírja már 3 éve.
-
Ringman
nagyúr
válasz Dark Archon #282014 üzenetére
Azt hiszem onnan, corky a markaja, de van alin is klon par dollarert, az persze gyengebb minoseg
-
addikt
-
Ringman
nagyúr
Labaskep:
-
Speedy007
őstag
válasz Fall-N #282011 üzenetére
Én is gondolkodom rajta hogy az agyon használt Neuzer Nelsonnak adjak e még valami esélyt esetleg ha már van négy 4 szögtengelyes mobolokk illetve hajtómű valamint 9-s váltókar.
De miért nem veszel esetleg egy Riverside 500-t? Tökéletes építési alap ha használtan ki fogsz egy jó állapotút jó áron.. Én is abban gondolkodtam mielőtt a Kellys-re esett a választásom. Csak két dolog miatt dobtam az ötlet egyik hogy nem volt akkor érdemleges felhozatal illetve nem akartam a KTM után még egy újabb költséges felújítási projektbe bele tenyerelni..
-
Fall-N
veterán
válasz Speedy007 #282008 üzenetére
Én is majdnem mindent el tudtam adni. Egyedül a tárcsafékes 26"-os kerékszett gumistól pihen a szekrényben, van egy alu KLS 720 mm-es kormány ami nem kell senkinek. Van itthon SunRace 7-es és 8-as kazetták és láncok, Altus 7/8 s hátsó váltó és kar. Utóbbiak fel lesznek használva a kerekekkel az asszonynak, csak nem találok hasonló vázat, ami neked is van. Alacsony átlépésű, alu MTB váz kéne, tárcsafék adapterrel. A hónapban lejöttek a biciklimről az MT200-as fékek és a két rotor. Ez is fel lesz használva.
-
parandroid
félisten
válasz Mezga Aladár #282009 üzenetére
Azért ez az öngyilkosságnak egy különösen perverz formája. Kb mint a vonat tetején szaladgálás. Darwin már készíti be a popcornt, hátha valaki kedvet kap…
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #281996 üzenetére
Nem a féklámpát figyeled hanem a jármú hangját, mozgását. Régi teherautóknál a lökhárító beljebb volt, ott a fejedet a platónak lehetett támasztani. Egy test voltál a teherautóval, volt, hogy a fékezêsben a fejem, nyakam is segített.
Volt meg egy szabály amit ma is betartok. Ha a sofőr idegesen kiszámíthatatlanul vezetett akkor azt ott kellet hagyni.[ Szerkesztve ]
-
-
Fall-N
veterán
válasz MPowerPH #281983 üzenetére
Nekem sem szimpatikus a Cube-nál ez. Én csak vázat vennék tőlük, ha lehetne külön kapni. Többit én megvenném magamnak, ahogy szoktam. Ezért sem szertek "egybe" bringát venni, mindig van, ami spórolás miatt gagyi és ugy járnék, mint Tin, hogy 0 kilométeresen szerelhetném át, a leszerelt alkatrészeket meg tárolhatnám ameddig nem tudnám eladni. A használt piac meg nem igazán pörög most. Bár rohadjon meg, a női vázat megvették, amit asszonynak vettem volna meg a következő hónapban.
-
Fall-N
veterán
válasz Dark Archon #281979 üzenetére
Igaz, lehetne TLR helyette, Tin úgy emlékszem nem használ tubelesst. Ha tervben van, akkor inkább mást. Gumiknál tényleg ritka amelyik UST-s, de a felnik is nagyrészt tubeless ready-k, nem UST-sek.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz SteveAd #282003 üzenetére
Ha ez így van tényleg érthetetlen miért nem a bal oldalon, úgy minden vezeték (hátsó fék, váltó) íve nagyobb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz TakiUZ #281986 üzenetére
Inkább 300€, de köszi! Bár nem tudom, a 24 mm belső felniszélesség nem túlzás egy országútira? A másik bringámon, a crosson is csak 22 mm szélességű van.
Ringman: wow, bingó! Ezer hála!
De, bizony, meg vannak az átütős kupakok. Bár valószínűleg ez még a régi 3 kalapácsos verzió, de ennyiért akkor is ingyen van, ha úri kedvemben megveszem a ratchet kitet. Megrendelve
chubby2o6: szép próbálkozás volt, de most Ringman nyert
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz arcitec #281997 üzenetére
Sajnos elég jellemző, hallani ilyent szinte minden ismert markánál, ami ugye megnehezíti a kerékpárvásárlást.
-
Tin
veterán
válasz Hasaggymeg #281996 üzenetére
Volt pár hete videó, de ki is beszéltük. A Cube RA 1.9 felniknek, amit elég sok bringájukra raknak, annak saját, "Cube" feliratú agya van, és csak gyári alkatrészként tudod megvenni.
Tessék, itt egy reddit poszt róla. Legyen meg, hátha a jövőben kell valakinek (vagy épp nekem).
#281998 Friczy: igen, most már látom én is, köszönöm. Mellesleg ha már szétszedném, biztosan fel is újítanám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest