Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- aquark: Zsebszámológépek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
csurgoi
aktív tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Bocsánat hogy átoperáltalak
Néz körül a linkelt forráson, van ott férfiben is elfogadható árban, jó állapotú.
Manapság a pénzhiány is ráviszi az embereket, hogy jóval ár alatt adják el a bicajt.
Persze ez alkalmi vétel. -
Somatom
veterán
A dokumentációjában szerepelnie kell. De, 50Kg -ot biztosan. Minimum 20Kg horognyomásnak a legkisebb utánfutó esetén is lennie kell ahhoz, hogy ne kóvályogjon a futó az úton (főleg, ha egytengelyes). A másfél tonnás lakókocsimnál, meg a 2 tonnás trélernél én símán adok neki 50Kg horognyomást. Úgyhogy bringaszállításnál egy utánfutóra vizsgáztatott horog esetén biztos nem a horog teherbírása lesz a szűk keresztmetszet.
-
beci
őstag
-
csurgoi
aktív tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
-
itouchfan
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nem is kell annyit költeni, nem azért mondtam, csak a keretedbe használt fér bele leginkább.
Most ez nem a legjobb példa, de valami hasonló, de inkább merev (elől nem telós) montit keresnék: [link] -
-
itouchfan
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ennyiért csak használt. Én egy jó ősmontit, régi trekkinget ajánlanék, azokból ennyiért patika állapotúakat is ki lehet fogni. Újból, hát a jó (jobb) minőség így a korona utáni időkben 220-250k körül kezdődik..
-
Sirandrish
legenda
Heyho!
Kissebb életmódváltás következtében elég sok mozgást iktattam be a napjaimba, és erősen elgondolkodtam egy bicaj beszerezésén mire megérkezik a jó idő. Ebben szeretnék tanácsot kapni.
Először is olyan webshopokat keresek ahol érdemes lehet vásárolni, mert minőségi cuccokat árulnak.
Első körben semmiképpen sem szeretnék vagyonokat költeni, mert hosszú évek óta nem bicajoztam, szóval valami kezdő cucc lenne a nekem való, olyan 50-70K környékén...nem tudom ezen az áron kaphatok-e olyat amit már érdemes lehet megvenni?
Közúton és földúton egyaránt használva lenne, de semmi komoly terepre nem mennék...tényleg csak A-ból B-be szeretnék eljutni vele. Ha jól néztem az összefoglalót, akkor valamiféle Treekingek között kéne kutatnom, ilyen céllal.
181 centi magas vagyok egyébként, ehhez mekkora vázméretet javasolnátok? Néztem az összefoglalót, de abból nehezen jövök ki. A alap 26os MTB-ket kicsinek érzem...
Köszi előre is!
-
itouchfan
őstag
Volt hasonló téma a napokban, tudom, de most én is SPD-s monti cipőt keresek, ha van valahol jó ajánlat az olcsóbb szegmensben (kb 15k), akkor nagyon megköszönnék egykét jó linket!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
capaszaju
üzenetére
A rocket ron elvileg mindenképpen nagyon jól gurul, a kék is. Performance-al van bőven tapasztalat, jó gumik azok is, a hátrányuk, hogy nehezebbek és az oldalfalukat könnyű kivágni, én már kettőt tönkretettem így. Valamivel gyorsabban is kopnak és a bütykök egy idő után hajlamosak leszakadozni. EVO az problémamentes.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
capaszaju
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Kivancsi leszek hogy valik be nalad.
A performance verziok joval olcsobbak, meg ha az elettartam ezek szerint rovidebb is, tudnak annyival tobbet a komolyabbak hogy megerje az arat? Vagy csak az EVO val van tapasztalat?
Elore lagyabb hatra pedig gyorsabb, kemenyebb keverekre gondoltam. -
cobranco
csendes tag
A Hallstatti tó, a Salzburgi-tóvidék leglátványosabb tava, sőt, egyesek szerint Európáé is.
A „Csendes fjord”-nak nevezett tavat karéjként körülölelő, néhol a tóba szakadó, közel 3000m-es hegyek adnak monumentális és egyben sejtelmes hangulatot is a látványvilágnak.
Tartalomból:
Ma egyértelműen a sporté a főszerep. Túrázóink célja a Hallstatti-tó megkerülése, ami önmagában még nem is lenne akkora feladat, ha lenne út a keleti oldalon. Hogy sikerül-e nekik, bekerül-e a napirendi pontok közé egy önfeledt csobbanás /vagy akár kettő /, kipipálják-e a bónuszprogramként betervezett Gosausee-t, a Dachstein árnyékában… a kérdések nem maradnak költőiek, azok számára, akik megnézik filmet.
[Salzburgi-tóvidék 5.rész: "Alpok legszebb tava" /Hallstatt/ 2019. FullHD 1080p]
Útvonal: Lahn-Hallstatt-Gosauwang-Gosaubach-Gosautal-Gosau-Gosaushmied-Vorderer Gosausee-Steeg-Au-Hallstattersee-Obertraun-Lahn -
jjeahh
nagyúr
válasz
capaszaju
üzenetére
Performance könnyebben kopik és az oldalfalát könnyű kivágni. EVO könnyebb és defektállóbb. Ha Nobby-ból találsz tavalyi modellt (ha belinkeled szívesen megmondom milyen), az könnyebb, az idei Nobby nagyon nehéz lett. Nekem is most jön egy tavalyi Rocket Ron EVO bike-discountról, és elöl szintén tavalyi Nobby Nic EVO van, szal ugyanezt a kombót használom ezután
. Ja, Rocket Ron-ból van piros és kék csíkos, a piros jobban gördül, a kék jobban tapad, én a kéket vettem.Más: haveromnak picit szétkaptam a bringáját, durva mennyire látszik, ha nincs rendszeresen szétszedve a canga, talán ez a bringák egyik legnagyobb ellensége. A stucni belül full rozsda, a teló nyaka szintén, az XCR teló vastagon nyomja ki magából a szimeringeknél a rozsdalevet stb
. Pedig látszik a bringán, hogy nem volt annyit strapálva mint az enyém, a váz szinte újszerű, karcmentes. Szal ha az ember terepezik, szvsz legalább félévente érdemes szétkapni és megtakarítani, újrakenni mindent. No meg a magasnyomású mosás, az... szerintem kinyírja a cuccokat, szvsz csak a nagy fém felületeket szabad vele mosni, ha valahol van egy nyomorult csavar vagy szimering, már képes beszivárogni és elkezdi a rozsda enni belülről a dolgokat
-
Pöttön
őstag
Na megjöttek tegnap a Shimano Zee fékkarjaim, ma felszereltem, első olajos fék szerelésem volt igazából nem annyira bonyolult mint amilyennek sokan tartják szerintem.

Bár a szerelhetőség az biztos változik márkánként, ezzel nem volt gondom.
Amit egyedül benéztem az a váltó, ahoz hogy feltudjam szerelni ezekre a fékkarokra, ahhoz kell vennem pluszba egy spéci csavart.
Így sajnos még mindig nem százas a kerékpár, de legalább már fék van!

-
capaszaju
tag
Schwalbe-ból milyen feature-t és keveréket érdemes keresni vagy kerülni ami ár/értékben jó lehet? Zavarba ejtően sokféle a kínálat.
Nobby nic + Rocket ron az elképzelés, 27.5x2.25 nem tubeless. Eddig Smart sam-ek voltak, nem olyan rossz, de szeretnék több tapadást az erdőbe.
30% aszfalt 70% terep felhasználás. -
Alg
veterán
-
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
ahogy olvasgattam, touring+bikepackingnél más számok vannak, ott vihet valaki 15-25 kg cuccot + 15-20 kg a bicikli csomagtartóstól, sárvédőstől. ezen felül még étel+ital is kell, szóval a 130 kg-os limit nem mindig elég.
ennek meg az ára a váz+kerékszett súlya.
-
Ringman
félisten
decás touring 920 áprilisban lesz kapható, a baromi nehéz touring 520-ból jövő héten lesz pár darab.
[link]a touring 520-at viszont ha lecsupaszítjuk, akkor trekking/touring kategóriában csak viszonylag nehéz lesz, nem nagyon nehéz

pl csak a csomagtartó 1,2 kg, meg a két külső darabja 1 kiló felett van, nyereg majdnem fél kiló, sárvédő szintén.
(pár hete számolgattam mit lehet kihozni belőle, mielőtt megrendeltem a cube nuroadot)a vázra viszont 170 kg-os teherbírást írnak, mintha régebben valaki pont ilyet keresett volna
-
parkr
őstag
-
hl225
tag
Országútira milyen tubelles gumi ajánlott 700x25 méretben Jó lenne ha 25eFt körül meg lehetne úszni az egy párt. Esetleg tud valaki Giant Gavia AC 1 elérhetőséget Magyarországon? (4sport.hu-t kérdeztem, ott nincs)
-
parandroid
félisten
válasz
hl225
üzenetére
Kézzel állítod, ha éppen van kedved.
Aztán jönnek a 120W-os tekerések 120-as pulzussal, 700 m szinttel, 40 kmph átlaggal. 
Zwiftnek okosgörgő nélkül nem sok értelme van.
Annyiban helyesbítenék, hogy egy jól beállított power meter, vagy speed+cadence sensor kombó alapján elvileg a zwift számolgat neked valamit.
p
-
FeniX-
senior tag
Bocsánat, ez volt már?

[link to YT] -
-
zsocy
őstag
Lenne egy kérdésem a karbon vázas kollégákhoz, látom egyre többen vagytok :) Mindenhol azt olvasni hogy ne használjunk vonóhorgos szállítót mert összenyomja a vázat, ne használjunk tetőn lévő szállítót mert az elemek károsítják, ilyeneket.
Ti hogyan szállítjátok a bringákat?
Tavasszal szeretnék venni egy karbon csodát én is, és rengeteg távoli helyen tekernék vele, elvinném a tengerhez is ha újra lehet utazni, de az autóban nem vihetem mert ott a család ül majd :)
Nektek mi vált be? Vonóhorgos szállítóm van, de inkább csak alapmodell, nem negyed millás Thule, de nem szivesen cserélném, mert jól működik. -
INTELligent
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
#186058 Hasaggymeg: Köszönöm!
Meg fogom nézni, hogy mennyire tapad a keményebb talpú.
#186059 Jester01: akkor elég lesz nekem is az XL-es
. A Strava linkem followers only (nem tudom, hogy követsz-e, de az a tippem, hogy nem és ez lehet a gond - ha Te küldtél request-et ~20:50 körül, akkor azóta azt elfogadtam). -
Jester01
veterán
válasz
INTELligent
üzenetére
Nekem is XL van 44-es cipőre. Passzentos, nem is jó ha lötyög.
A strava linked viszont valószínűleg privátra van állítva. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
INTELligent
üzenetére
Ha tapad a pedálon akkor inkább kemény legyen és mondjuk kissé kényelmetlenül nagy recés, mint puha és könnyebben pozicíónálható, apró, homogén mintás. A puha nem pálya, azzal komolyan taposni sokáig nem lehet.

-
Zoliwrc
aktív tag
Jó lesz az a Zero Nite, egy kicsit érzékeny az oldalszélre a vastagabb küllői miatt. Anno nézegettem én is ezt amikor rendesebb kerékszettet keresgéltem az outimhoz, de jobban szerettem volna karbont.
Így Fulcrum Racing Quattro karbon lett végül a befutó. Újonnan sikerült szerezni egy szettet elég jó áron. -
Runner_fxr
addikt
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Bikeparkba viszonylag sokan járnak, én arra értettem a rétegigényt amit leírtál, hogy egy adott szakaszon körözgetsz. Az idő úgy is eldönti, hogy mekkora igény lesz az új Canyon Torque ON bringára. Én vártam amúgy, már régóta gondoltam, hogy lesz a Torque-ból is E verzió, de nem pont így képzeltem el. Szerintem ma már 500-as akkuval nincs piaca ezeknek a gépeknek, de majd úgy is kiderül. Geo-ra amúgy tényleg jópofa, bár az ennyire rövid láncvilla szerintem már túlzás egy ilyen gépen. Karbon vázzal és nagyobb aksival már jobban tetszene.
-
INTELligent
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
#186038 jjeahh: yeah (
), that was the question. Ez nagyon hasznos infó
, így akkor azokat ki is lövöm.
#186040 ZolkoW: hú, köszi az ötletet, akkor majd lehet nézek ilyesmiket is.
#186039 Hasaggymeg:
köszönöm Neked is
. Igen, az világos, hogy megeszi, csak nem mindegy, hogy mennyi idő alatt. Pont azért kérdeztem, mert nem örülnék, ha a - számomra - drága túracipőmet gyorsan tönkretenné. Eddig főként egy dekás olcsó sportcipővel használtam, azt annyira nem sajnáltam. Gondoltam, hogy akkor kipróbálom a másik túracipőmmel. Az alapján, amit írsz, eszembe jutott, hogy van nekem egy olyan lapos talpú, homogén mintás cipőm, ami amúgy pont ki van vonva a forgalomból - viszont ennek nem kemény a talpa. Te a két opció (keményebb talpú, de recés túracipő vagy puhább, de egyenes talpú, homogén mintájú sportcipő) melyiket választanád?#186045 dbala: ezt jó tudni!
Akkor én a 44-es cipőhöz eggyel nagyobbat fogok rendelniMás: habár ma már nem volt olyan meleg, mint tegnap, mentem egy nagyon jót. Végig 30 km/h körül alacsony kardió tartományban, megvolt a flow
. Ha nincs benne városi szakasz, ahol forgalmas utaknál folyton meg kell állni, akkor megvan simán átlagban is a harmincas. -
Alg
veterán
Szerintem kb. rendben van az ára - karbon 8 kiló, középkategóriás mechanikus fékváltószett, vállalható alap Campa kerék. A tavalyi viszont szerintem is jobban megéri, sőt az kimondottan jó áron van ennyiért.
Nem átütős, de mivel nem is tárcsafékes ez úgysem számít. Shimano 105-el mondjuk lehet jobban eladható lenne.
Neves gyártók 2-3 évvel ezelőtti belépő karbon szettjeivel van egy szinten kb, és azokból az új változatok ilyen 2000EUR-tól kezdődnek (bár a Giant pl. ennyiért már tárcsaféket ad meg tubeless kereket az új Defy-hoz, cserébe az nehezebb is emiatt kicsit).
-
tacto
aktív tag
válasz
ZolkoW
üzenetére
Ilyet nem, de épp a Surly Trollra a V-fék szemekbe menőt teszek fel, és legalább valaaire használom is így őket, lévén amúgy tárcsafékes, és így legalább a fékcsonkok nem néznek bután a világba.
Hozzáteszem, fen tudja, de azért ezt a megoldást nem gondolom nagyon terhelni. -
jjeahh
nagyúr
-
FRIZ 22
senior tag
válasz
ZolkoW
üzenetére
A kormánytáska rögzítése, lógása megpakolva nekem is gondot okoz.
A villán található felső középső furat több kilós terhet szerintem nem visel el.Viszont láttam valahol, hogy egy srác ezt úgy oldotta meg, hogy egy nagyméretű műanyag, rakodásnál használt élvédőt épített a stücni elé, a 4 csavarral rögzítve hosszabb csavarokkal, távtartókkal.
Ilyet akár nyomtatni is lehetne 3D nyomtatóval.
-
ZolkoW
őstag
válasz
6030D
üzenetére
átmenő, ahová talán a prizmákat szokták rakni. Lehet, hogy a patkóféket is, bár nem hiszem, inkább csak ilyen általános bizbaszfelfogató hely. Miután tárcsafékes a villa... Van egyébként oldalt is középtájt a szárakon csavarhely, de azt inkább kihagynám, annál kisebb "polcot" akarnék, tetszik a kormánytáska, de állandóan beleér a kerékbe, ha megpakolom, és nem pántolom át kívülről is a kormányhoz.
-
ZolkoW
őstag
Jó, tovább borzolom a kedélyeket. Egyszer láttam egy ilyen gravel front racket, csak ez qrva drága, meg speckó rögzítése van a saját villájukhoz, 3 csavarral. Namost nekem megtetszett, a gravelre valami ilyesmi minimalista első csomagtartó tök jó lenne alátámasztani a kormánytáskát. Csakhogy nekem mezei karbonvillám van, amin egyetlen furat van középen, de ha találnék valami jó donort, amiből át tudnám alakítani, két ponton még megtámaszthatná magát a villaszárakon. Szóval valamelyikőtök ismer ilyesmit? A Trek is gyárt hasonlót, az is speckó, asszem 4 csavaros, és természertesen szintén drága.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem találom már azt a típust, én ping-pongra vettem, de a talpa ilyen mintájú: [link]
Pont jó az anyaga is, nem túl kemény, nem túl puha. De ami direkt bringázásra van, az nyilván mégjobb lehet. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
INTELligent
üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
válasz
INTELligent
üzenetére
Mi is a téma? SPD cipő flat pedálon? Ha igen, szerintem nem jó, márpedig azért, mert az SPD cipők talpa hajlított és nagyon kemény, ezért a flat pedálokra egyszerűen nem fekszik fel, ráadásul csúszik is le róla. Próbáltam és szvsz én 10km-t is képtelen lennék így letekerni, mert megölne az ideg miatta.
Más, végre olvad a hó
: -
INTELligent
senior tag
válasz
ZolkoW
üzenetére
#186031 ZolkoW: én is pont emiatt kérdeztem, mert nekem is ez a prekoncepcióm... SPD biztos nem lesz az XC-men
.
Gondolom ennél a Shimi cipőnél ez már nem gond..., vagy mégis?
Talp tartóssága: a másik kérdés pedig az lenne, ha van egy kb ilyesmi túracipőm, aminek érezhetően keményebb a talpa, akkor az jó lehet. Itt az a fő kérdés, hogy egy sétálásra is alkalmas bringás cipőhöz képest vajon a talpát előbb megehetik a szegecsek? Valaki, aki esetleg össze tud hasonlítani egy túra- és egy bringás cipőt, az mondana valami okosat kérem?
Mert feleslegesen nem vennék cipőt. Az a tippem, hogy nem lehet messze a két kialakítás, de hogy így van-e, azt nem tudom csekkolni.#186036 FerNandor : köszi, ezek alapján jóval minőségibb darabnak tűnik, mint az enyém. A vízállóság meg külön plusz. NEm kell ide téli cipő külön.
#186032 6030D : ja kérem, így könnyű
. Viszont köszönöm a múltkori Compressport-os tippedet, végül valami olyasmit rendeltem Aliról, az rövidebb futásokhoz pont tökéletes lesz. -
sebgutkopf
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Igen egyetértek, hogy rétegigény, akár csak a bikeparkba se jár minden montis.
Persze látom vannak jó gépek, amik között egy lyukat mégis talált a canyon, mégpedig a freeride-osabb vonalon, rövid láncvillával egy fordulékony huligán bringa. Meg persze jó a Santa Cruz meg a Speci is (bár ezek inkább rombolók), de mindkettő a duplájába is kerül mint a torque ON. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D
üzenetére
Szólított valaki?
...szerintem is IMIKE azért nem talál ideális vázméretet magának, mert...ööö...nincs becsatolva.
(No offence IMIKE!
)#186029Csokicsibesz...ki kell ereszteni azokat a karmokat rendesen, hadd kapaszkodjanak.
-
ZolkoW
őstag
válasz
6030D
üzenetére
Nemtom, de nekem azt sugallja a talpkialakítás, hogy patent nélkül elég vacak lehet használni taposón. Nem vagyok egy célközönség, szóval így igyátok csak a szavaimat (
), de nekem szegecses taposón leginkább az jött be eddig, ami legközelebb állt a Five10-ek kialakításához is, csak történetesen ez nálam egy fallabda cipő volt
De annak volt hasonló mintázata, és közepesen kemény, de azért kellően puha kaucsuk talpa volt. Mellesleg Decában vettem.. mondjuk ha tervben van a patentpedál is, akkor minden további nélkül venném a Shimanót. -
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Azt csak zárójelben jegyezném meg, hogy mivel nem használsz spd-t a méregetéseid nagy részének nincs értelme, mivel folyamatosan elmozdul a lábad. Az, hogy előre, hátra, oldalra centiket mozdul el a lábad baromi sokat jelent.
-
6030D
addikt
válasz
INTELligent
üzenetére
Arra gondoltam, szerintem használható taposóval is, de ebben más is megerősíthetne.
-
-
ZolkoW
őstag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Felértékelődnek a használt dolgok is, főleg úgy, hogy esetenként nincs más... sőt, még az se
. Egyébként is éljen az újrahasznosítás, óvjuk a környezetünket! Vegyünk jó cuccokat olcsón, amik másnak már útban vannak. (de azt tényleg nem gondoltam, hogy lassan minden hiánycikk lesz) -
Friczy
senior tag
válasz
bszg@
üzenetére
A koszos bowden, ha már nem tökéletesen mozog a házban, tud ilyet csinálni. Ha a bowden kívül van vezetve, és a láncvillán szabadon van, utána megy bele a kis hurokba, ami a váltóhoz vezeti, akkor először pucold meg a bowden szabadon futó szakaszát, utána akaszd ki a bowdenházat, húzd előrébb, hogy a bowdennek az a része, ami általában a házban van, szabadon legyen, és próbáld minél alaposabban megtisztítani. Én nem javaslok kenőanyagot, mert ha esetleg beleragad a kosz, még rosszabb lesz a helyzet, de sokan vannak amellett, hogy a bowdent is kell olajozni. A régieket kellett is, a teflonos bowdenházban futókat viszont szerintem nem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Aszongya..."Haver, legközelebb told át a bringát a zebrán és jobban figyelj ha jövök"...vagy megyek.
-
6030D
addikt
válasz
INTELligent
üzenetére
Decából Shimano MT3, ha van a méretedben vagy az olcsóbb sajàt márkás? Van ismerős, aki régóta használja és elégedett.
Hasaggymeg: kócsag fixis.

-
FerNandor
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Inkább Nolan Tenet c. filmje jut eszembe.
Ez vajon mit élt át?
-
szuszinho
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez így korán, éhgyomorra... Köszi, feldobtad a napom
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
bszg@
üzenetére
Próbáld meg kiakasztani a szemekből a házat és mind2 végéről levéve a zárókupakokat valami nagyon vékony, teflonos olajat juttatni belé, majd jól megjáratni, aztán szárazra törölni a csupasz sodronyszakaszokat. Főleg ott kend ahol élesen fordul a vezeték.
Más...besz@rok, mintha egy Wachowsky filmet néznék valami párhuzamos mátrixról. [link] Egy adagot ottfelejthetett.
-
Runner_fxr
addikt
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Azért ez nagyon rétegigény, egy adott pályaszakaszt ismételgetni, biztos akad olyan ember akinek ez okoz élvezetet, de szerintem ez az össz eMTB vásárlók csekély százaléka. Persze elfogadom, hogy ha valóban ez a cél, akkor értelmet nyer a koncepció. Bár itt megjegyezném, hogy azért szerintem ebben a kategóriában is akad jobb gép. Gondoljunk például a Speci Kenevo-ra, vagy a Santa Cruz Bullit-ra, esetleg a Husqvarna Extreme Cross, ami bár nem a legszebb, de egy rendes DH gép, 200mm úttal, de a Fantic XXF 2.0
is egy érdekes koncepció. És így a végére még egy Commencal Meta Power SX
, és egy KTM Prowler. Szóval van azért itt konkurencia.
#185990 werszomjas Vezeték nélküli szettel még szebb lesz.

#186000 bszg@ Évente azért nem árt lecserélni. Nagyon max 2 év, de ez már erősen felhasználás függő. Igazán intenzív, versenyszerű használat mellett max fél év.
-
INTELligent
senior tag
válasz
6030D
üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek!
#186013 6030D: Fenébe, akkor most vehetek bringás cipőt
. Most átlagban egy dekás túracipő van rajtam XC-n. Na annak pont nem kemény a talpa...
#186016 IMIIKE1998: 1 - azt hiszem, hogy nem vagyok lúdtalpas (mér régen látott ortopéd orvos), 2 - ez stimmel CB Stamp 2 (a kisebbik van), 3 - ez lesz a ludas (éééérted
).Montis cipő (platform):
Van itthon egy Jack Wolfskin túracipőm, aminek keményebb a talpa, ez jó lehet? Vagy mivel túracipő, így nagyon gyorsan tönkre fog menni?
Ha rövid életre lenne ítélve a túracipőm, akkor tudtok jó ár-érték arányú bringás cipőt platform pedálhoz? A FiveTen, meg a Terrex tudom, hogy jó, de annyit elsőre nem szánnék rá.
Most pl. bike-discount-on szembejött pár Cube cipő, ezekről van valakinek tapasztalata? Pl ez meg ez, vagy esetleg ez. -
IMIIKE1998
őstag
válasz
INTELligent
üzenetére
Ez nekem mtb-n 3 dolog miatt volt.
1. Lúdtalpas vagyok, amíg betét nélkül bringáztam, ha sokat álltam ki a nyeregből, mindig megfájdult a talpam, ezen segített a lúdtalp betét.
2. Fontos, hogy a taposó pedál elég széles és hosszú legyen, hogy egyenletesen terhelje a talpat.
3. A túl vékony talpú cipők nem jók. Sok embert láttam ilyen Vans és társaiban tekerni, szerintem túl vékony a talp része, a rázkódás szétveri a talpadat. Ha nincs FiveTen vagy ahhoz hasonló cipő, akkor jók lehetnek a Nike, Adidas vagy ilyesmi márkák vastagabb talpú edzőcipői. -
-
6030D
addikt
válasz
Nutra
üzenetére
Én sima papírboltban kapható öntapadós fóliát vágtam anno a 612-es Deore karra, de az kicsit jobb, mert domború, ez meg homorú. Találtam képet is, ránagyítva látszik, meddig van a fólia, az élére nem lehetett rakni, mert csúnya, csak ott kopott meg. [link]
Melegítve biztos fel lehet rakni szépen, de félő, hogy ha kifeszül, akkor középen levegős lesz. Inkább a stoplin állítanék kifelé.INTELligent: puha talpú cipő miatt szoktak bringázás miatti talpfájást emlegetni.
-
INTELligent
senior tag
válasz
Nutra
üzenetére
Hasonlót használok XC-n és outin is, nálam egyelőre nincs vele gond (bár nem néztem be alá
).Más (talpfájdalom): szerintetek mi lehet annak az oka, hogy a talpam az a része, ami a taposópedállal érintkezik (~ball of foot), elég fura érzetet ad. Nem mondom, hogy fáj, de azt érzem, hogy valami nem "normális", pl. nem kényelmes a lábam azon részét ülés közben a földön tartani, mert kellemetlen. Ugyanez előfordul néha a nagylábujjammal is. Ennyire állat lennék tekerés közben?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Nutra
tag
válasz
Zoliwrc
üzenetére
Fóliára van esetleg javaslatod? (Látok ilyesmi protektort, de szeritem ez alá bemehet víz, por, sár és akkor ponthogy ledörzsölheti. Meg elég gagyi is kinézetre.)
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz
6030D
üzenetére
A Shimano feliratnál kopás, látszik az írás elkenődése ahogy "valami" ott dörzsölődött. Lejjebb érdekesen lepattogásnak tűnik, de valószínűleg az is kopás lesz. Silány a fényezése a karnak. Meg kell próbálni kicseréltetni, ha kicserélik akkor meg egyből lefóliázni, az a biztos
-
Nutra
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igen, ezen is filózok, mint ok. De: Minden bringámon SPD (vagy Keo) van. Az SPD-seket ugyanazzal a cipővel használom, mostanában ugyanazzal a kamáslival. Ez azért eléggé bekorlátozza a lábtartást. A többi hajtókaron egy karc sincs.
Az egyetlen különbség, hogy utoljára jól belementem egy cuppogós, sáros részbe, ahol le is kellett lépnem.
Az lehet, hogy annyi sár ragadt rá oldalt, hogy az ezt okozta
Ajánlom a Giyo kamáslit, arról le sem jön a festék, ha egy hajtókart fémtisztára csiszolunk vele
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez lepattogás, nem kopás szerintem. Én visszavinném cserére.
-
bszg@
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
"a bovdenek zörögnek a vázban"
Az ausztrál pasi szivacsot húz rá: https://www.youtube.com/watch?v=IQWYPxGicjU
Új hozzászólás Aktív témák
- Mesterséges intelligencia topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kés topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Beszámítás! LG UltraGear 27GL850 144Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- Új Acer Nitro V15 FHD IPS 144Hz i9-13900H 14mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Lenovo 13w Yoga 2in1 Gen 2 AMD Ryzen 3 7330U 8 GB RAM 256 GB SSD Premium garancia FHD IPS TOUCH
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szerk. amúgy meg írhatnál pár sort róla, megtudjuk mi, a többi halandó is milyen lehet egy 200km/7000m-es nap.
. Pedig látszik a bringán, hogy nem volt annyit strapálva mint az enyém, a váz szinte újszerű, karcmentes. Szal ha az ember terepezik, szvsz legalább félévente érdemes szétkapni és megtakarítani, újrakenni mindent. No meg a magasnyomású mosás, az... szerintem kinyírja a cuccokat, szvsz csak a nagy fém felületeket szabad vele mosni, ha valahol van egy nyomorult csavar vagy szimering, már képes beszivárogni és elkezdi a rozsda enni belülről a dolgokat

Aztán jönnek a 120W-os tekerések 120-as pulzussal, 700 m szinttel, 40 kmph átlaggal.

Amúgy nekem is úton van egy tartalék, úgy látom, hogy pár dollárral feljebb ugrott az ára a legtöbb alis eladónál...