Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- .LnB: Az új király! The Witcher 3-ról, a magam módján.
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
frescho
üzenetére
Én ezt így ismertem eddig
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
-
-
E.Kaufmann
veterán
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nem is tudtam
Csak egyszer használtam eddig memtestet, amikor elhibáztam a tuningot, véletlen kevés feszültséget kapott a memória (X58-as intel platform, 1.65V kellett volna a DDR3 memóriának, és a BIOS-ban nem volt pont ennyi asszem csak 1.62V és a következő lépcső 1.66V, ezt már rózsaszínnel írta, nem mertem, viszont fórumos segítséggel kiderült, hogy arról droppol 1.65V-re), 1-2 kör alatt kijött a baj 
#47078koby11h & #47081BiP: Jogos
Nem ez hozza el akkor a Windows évét 
Azért csak most válaszolok, mert elfelejtettem, hogy beírtam ide
olvasni szoktam hetente 1-2x az addig felgyülemlett adagot
-
-
BiP
nagyúr
válasz
totron
üzenetére
Sajnos van, hogy elhúzódik. Szakikat találni, összeszervezni, nem úgy alakulnak a dolgok, pénzhiány, stb.stb.
És persze mindezt napi munka mellett intézni, kijárkálni, ellenőrizni a munkákat, anyagot beszerezni általában a usernek kell, stb.
Szóval ez a része overload.
És sok esetben overkill is van, hiszen az igényszint magas, mindent IS cseréljünk, egy kosszal csináljuk meg ezt is azt is, ha már egyszer nekiálltunk, legyen meg az is, stb. -
KROK640
nagyúr
Tulajdonképp mind arról szólt, hogy nem egy előszoba van és abból mész minden irábnyba, hanem lineárisan egymás mögé vannak felfűzve a helységek. Az utcafelé néz a "tiszta szoba" aztán mögötte X db szoba egymáűs után, amiből többnyire cska úgy tudsz másik szobába mennim, ha kimész a fedett, de nyitott gangra. Szerencsés esetben az ól előtt még van egy fürdőszoba, de nem alapvetés. A tiszta szobától eddigre már 10-15 métert sétáltál a nyitott gangon.
Full anti praktikum az egész, és ahogy írtad is sötétek, mert csak a fedett gangra néznek a közbeeső szobák ablakai, amik általában amúgyis picik.
Nagyszüleimnek is hasonló volt, csak kicsit másabb tájolással, ott ugyanis a szokásostól eltérően az egyik hosszú része nézett az utcára a háznak, azon egy pici kb 20×20cm-s ablak volt, a konyha ablak. A konyhából amúgy jobbra a spájz, balra az egyetlen szoba, a gangra néző ablakokkal. A konyha olyan sötét volt, hogy fényes délben is állandóan égnie kellett a villanynak.Igen, szerintem itt is bele fognak futni a vételárba is mire készen lesznek. Pláne, hogy a régi hátsó helységeket (nyári konyha és társai) le kellett bontani, és most épül oda egy kicsit a ház hátrafelé történő kiterjesztése konkrétan a fürdőszobával meg a kazánházzal, és utána még hátrább lesz egy műhely. Szóval építenek is hozzá. Meg a padlófűtés miatt mindent is fel kellett szedni. Van amit maguk csinálnak, de a legtöbb mindent nyilván nem. A srác asztalos, így a faipari munkákon tudnak spórolni, de a többihez szakember kell, meg ugye anyag mindenhez is. És mint mondtam, már nyolcszámjegy amit ráköltöttek. Szerintem jobban jártak volna mindent egybevéve ha egy teljesen újat építettnek. Igaz, így meg jó helyen van a házuk. Csak hát hol van még a beköltözés ... (nyáron láttam, szerintem még minimum 1-2 év és ugyanannyi mint amit eddig rálocsoltak)
-
-
szebe
addikt
válasz
KROK640
üzenetére
Gondolom praktikus okokból, de nekem túl sötétek ezek a parasztházak. Mondjuk könnyen beszélek a kelet-nyugati panelből

8 számjegybe különösebb extra nélkül bele lehet futni, ha teljes felújítás, akkor meg bátran lehet a vételárral számolni mégegyszer.
Ha magának csinál dolgokat az ember, akkor nyilván lehet spórolni, de mindent nem lehet -
KROK640
nagyúr
Leginkább azért, mert ezeket a klasszik hosszú hátranyúló parasztházakat építették abból. Illetve sok esetben a korai kádárkockák is abból mentek.
Később vegyes falazat (ahogy írod is, ami a kezükbe akadt, meg amit sikerült lopni).
Mostanában nagyot megy, hogy a Kádár kockákat milyen szépen meg lehet csinálni ... itt a faluban is van olyan hirdetés, hogy felújítandó Kádár kockát keresnek... Csak azt felejtik el, hogy egy új építésű ház árát bele kell vágni, és a végén akkor is csak egy 50-60+ éves kádár kockád lesz.A legjobb barátom húga itt a faluban vett a férjével egy felújítandó kádár kockát. 2+ éve csinálják, átvezetékelés, belső falak átrakása, szigetelés stb, a költségek már bőven nyolc számjegyűek ft-ban (a ház vételárán felül), és még nem látják a végét.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
koby11h
üzenetére
2004-ben jártam is az ojjektumba
meg van közös képem Fogarasival 
Ami az ojjektumot illeti, megtudtam, hogy 30 ezer liter vízbűl veszi ki a zoxigént, van rajta drótkoszorú, és a vasalás témája ... Na az kemény, tele van vasúti sínnel.
Belülről egy kicsi, sötét szeméttel teli lyuk, ami totálisan élhetetlen lenne bármilyen vészhelyzetben. Jah, és nincs ajtaja (van egy lyuk ami a bejárat, de nem zárható), szóval maximum az eső elől érdemes beállni oda.
Azt viszont nem irigylem, aki elakarja majd bontani... Szerintem totálisan eladhatatlanná tette a vasút közelsége miatt amúgyis keveset érő telkét. -
BiP
nagyúr
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Ha hasonlóképp be tudnád linkelni a szóba forgó diasorozatot, mint Lenry, azt megköszönném. (bár meg tudom saccolni, milyen fogalmakat takarhat a 3P, de a diasorozatot nem tudom felidézni.)
-
-
-
Lenry
félisten
Ajánlom a blogomat a témában, de tldr, hogy rohadtul maradiak errefelé a népek. Nekem bevált
-
szebe
addikt
Itthon miért nem lett annyira elterjedt? Amerikában csomó van, pedig ott bizonyos részeken tudja vinni az időjárás.
Oké, itt is egyre szélsőségesebb az idő, de simán jó lehetne. Nem elég nagy az árelőny? Kártevők? Tartósság?Vályogról nekem a klasszik parasztház ugrik be, nekem az valahogy nem nyerte el a tetszésem.
Na nem mintha a kalákában épített kockák olyan jók lennének. Ki tudja milyen alappal (ha van), ki tudja milyen falazattal (ami épp a kezük ügyébe akadt), stb -
-
-
koby11h
őstag
válasz
totron
üzenetére
Tudom, de ez a kompromisszum viszont kell, mert különben a víz az úr.
A romantikusságból már kinőttem, valamennyire rejtett, időtálló, funkcionalista. Nem viszi el a hurrikán, nem veri szét a jég, nem mossa el egy hirtelen özönvíz - legfeljebb a föld egy részét, de azt sem be a házba.
Az igazi egy atombunker lenne, csak a napfény hiányozna, szóval mégsem
-
-
totron
addikt
-
-
-
koby11h
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Én egy telek közepére, kb. 1 méteres magasságba épített jól szigetelt házat szeretnék, dombbal beborítva, hobbit háznak megcsinálva. Nem ragaszkodom a kör alakú megvalósításhoz, jobb a szögletes (belső falak, ajtók, ablak - tudom elveszi a "varázsát", de annyival egyszerűbb), de jellegében valami hasonló. Középen közös tér, felső bevilágítókkal, onnan nyíló helyiségekkel, bejárat két oldalán vizesblokk és konyha / kamra, ellenkező irányba pedig lakóhelyiségek.
Füvet nyírnék a háztetőn, virágokat ültetnék, utána kifeküdnék oda valami árnyékoló alá, fű illat, málnaszörp, napfény.
A ház köré kiskert, illetve valami "még ebben az évszázadban kibírja és itthon honos" liget. Esetleg egy garázs elrejtve a föld alá, mellette felső bevilágítós hobbi szoba és műhely.
Kb.
Szerk: persze bárhol elfér egy jurta is, felnyitható oldalfallal, pavilon jelleggel - családi rendezvényekhez is kiváló. -
Lenry
félisten
Akkor ezt a fotómat most így itt hagyom
Ezt egy isaszegi általános iskola udvarán fotóztam. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Én olyat szeretnék, aminek van egy 60nm tégla alapház amihez leválaszthatóan csatlakozik valami full üveges de azért zárt könnyűszerkezetes kiterjesztés tavaszra, nyárra nappali/étkező helynek, ami akkora lenne, mint a kőház, de egy összefüggő térrel.
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nyugatabbra is egyre nagyobb divatja van csillió eurós kő/tégla/beton épület helyett a jurta
Tehát évi egy helyett már három ilyen is épül?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nyugatabbra is egyre nagyobb divatja van csillió eurós kő/tégla/beton épület helyett a jurta. Több pénz marad telekre alá. Vagy eleve csak arra van...
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Kivittem ezt a szart az erkélyre.
Ott hideg van. Így elindult, Eszközkezelőben a TPM hibásnak jelzett.
Aztán egy idő után amdkmdag.sys meg VIDEO_TDR_FAILURE
Áh, ez 99% alaplap.
Gondolom a TPM-el sem véletlenül nem tud kommunikálni, bár a BIOS-ban lehetne kapcsolgatni. -
válasz
shadow1901
üzenetére
A jurták linuxosak voltak.
No windows, no gates, apache inside
-
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Én is morfondíroztam ezen a Gézán, miközben a billentyűzetem felett reggelizve gondosan megszórtam azt zsemlemorzsával, de csak I. István faterja, a nagyfejedelem ugrott be. Viszont akkoriban, a kilencszázas évek vége felé még tuti nem adtak ki windows frissítéseket...
-
válasz
bambano
üzenetére
Alaplaphiba lesz, azon nem segít
@Pötyi : Nem, a Windows TPM-es beállításai sem jönnek. Tippre nem tud kommunikálni a TPM-el. Mivel AMD-s gép, ez fTPM.
És bekapcsolod, egy ideig azt csinálta, hogy percekig nem volt kép, aztán dobta be a TPM hibaüzenetet
Most már kb. 1 perc működés után meg is áll, teleszemetelt képernyővel -> alaplap gondolom elment vadászni.@E.Kaufmann : Itt ez már megvolt, a PIN-t már ötször át kellett ütni
Thx, ezt nem tudtam, hogy kikapcsolhatom-e. Bitlocker szerencsére nem volt. Ezek azt nem tudták, mi az a MS fiók, nem hogy a BL.Jelszavas hitelesítés meg MS fiókra kb. ugyanaz, ugyanúgy nem jutsz be TPM nélkül
-
Lenry
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
az oké, csak az AGESA-t tudjuk mi, Gézát meg csak egyet ismerek, de ő nem passzolt a sztoriba.
egyébként AMD-ék a mikrokódot hívják így, ami beröffenti a processzor többi részét -
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Ezt a mondatot még egyszer!

"...de csak azért mert lusta voltam újra megcsinálni és be tudok lépni jelszóval aludtam pin kód alatt lehet valahol átjutni jelszavas hitelesítésre."
-
E.Kaufmann
veterán
Valamelyik újabb géza frissítés is kiüti a tpm-et (új adat struktúra). Ha a bitlocker ki van kapcsolva, akkor nyugodtan törölheted max újra be kell lépni csomó mindenbe. A pin kódos bejelentkezés nem működik nekem most, de csak azért mert lusta voltam újra megcsinálni és be tudok lépni jelszóval aludtam pin kód alatt lehet valahol átjutni jelszavas hitelesítésre.
-
-
-
Na ilyenkor mi van.
AMD-s gép, úgy indul, hogy a fTPM behisztizik, hogy új proci van.
Minden kva indításkor. Persze a proci nem változott.
A tulajnak persze MS fiókja van PIN-nel, ötször reseteltük már, de folyamat ez van.
Nem merném kiütni a TPM, mert a Windows behisztizik tőle. -
-
-
-
-

-
-
-
-
-
"sok esetben nem tudta elmondani a hívó, hogy hol van.": és akkor jön Dabadab hozzászólása, hogy a központosítással elveszett a helyismeret, tehát amit egy rémült, esetleg sérült hívó fél belenyög a telefonba, abból egy helyi mentős lehet, hogy kitalálja, hogy mi a téma, de a központban nem.
-
" amikor tudtom és engedélyem nélkül bekapcsolja távolról a mobilomon a GPS-t. "
Nem a 112 kapcsolja be.De különben pont ez a gond, hogy sok esetben nem tudta elmondani a hívó, hogy hol van. Aztán a barkochba alatt meghal valaki.
ld. még @bambano.
@koby11h : A 104 is valamennyire központi volt.
Illetve mi van azokkal az esetekkel, ahol a 112 egyszerre tudott riasztani mentőt tűzoltót rendőrt egy balesethez? -
válasz
bambano
üzenetére
Amúgy közismert tény, mert ez egy kihirdetett jogszabály. Nyilván nem tenném közhírré, hogy én vagyok Gipsz Jakab és van nálam egy a jammer, amit csak arra a másfél percre kapcsoltam be, amíg megteszem a feljelentést abban a zsebtolvajlási ügyben, aminek én vagyok a sértettje - csak mellékesen a személyiségi jogok Nagy Harcosa is vagyok egyben és nem tetszik, hogy lekérdezik tudtom és beleegyezésem nélkül a pozíciómat, amit amúgy megadnék, ha rákérdeznének...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen házat vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Windows 11
- Gyúrósok ide!
- Milyen széket vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T450S, 14" FHD IPS kijelző, I5-5200U CPU, 12GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- Slot1 alaplap Pentium III processzorral, rammal
- ASUS TUF Z390-PLUS GAMING Eladó!
- Akciós áron, Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 - 16GB RAM, 512GB SSD, érintőkijelző, Yoga funkció, Toll
- Maxdata régi fekvő ház
- Lenovo L15 Gen 2 Ryzen5 5650U
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3647
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3744, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Csak egyszer használtam eddig memtestet, amikor elhibáztam a tuningot, véletlen kevés feszültséget kapott a memória (X58-as intel platform, 1.65V kellett volna a DDR3 memóriának, és a BIOS-ban nem volt pont ennyi asszem csak 1.62V és a következő lépcső 1.66V, ezt már rózsaszínnel írta, nem mertem, viszont fórumos segítséggel kiderült, hogy arról droppol 1.65V-re), 1-2 kör alatt kijött a baj
Nem ez hozza el akkor a Windows évét 

Most már kb. 1 perc működés után meg is áll, teleszemetelt képernyővel -> alaplap gondolom elment vadászni.