- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
nem ITs korokben szerinted, pl otthon mennyien hasznalnak Linux-t maguknak a Win10-11 helyett?
3-4% az osszes Linux juzer az "ilyen" IT-sokkal egyutt
azokat kivonod belole, akkor meg a statisztikai hiba% kategoriaja a tortenet
ertem, hogy IT-s korokben vmiert vegtelen hagyomanya van a linuxbuzulasnak, de vmiert 30+ ev alatt se terjedt el
pont erre mondjak, hogy rétegigénytöbb drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
válasz
salaud #41521 üzenetére
Akkor az szerintem Barton lehetett 3200+ -nak. A VGA is abba a korba mutat. Ez már az Athlon XP legvége volt, a lap pedig KT600 lehetett.
Azért a 3GHZ-es P4 (még a HT nélküli is) sokmindenben nem maradt el egy 3200+ -os Bartontól, leginkább játékok terén maradt el, de ott sem annyira. De pl tömörítésben jobb is volt.
Írom mindezt úgy, hogy egyszerre volt otthon két P4-esem és az említett Athlon XP-m."Hogy mire használtam? Pénzt kerestem vele.
" - jól van, köszönjük, elnézést ...
(annyit azért megtudtam, hogy a pénzkeresésnek kellett 3GB RAM, és ahhoz mérten viszonylag gyenge CPU)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
salaud
aktív tag
válasz
KROK640 #41520 üzenetére
Kb 22 éve. Alapfeszen 2200 MHz-en volt hajtva, emlékeim szerint egy Nvidia FX5600 volt mellette, VIA chipsetes lapban 3 Gb DDR1-el, 3 ramslot volt a lapon. 3 GHz-es Pentium4-et alázta, cimbora idegbeteg is volt miatta, a duplaannyiért vett intel kazánja tuningolva egy felszálló repülő hangján üvöltő cpu hűtővel lassabb volt egy kategóriával.
Hogy mire használtam? Pénzt kerestem vele.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
KROK640
nagyúr
válasz
salaud #41518 üzenetére
Mire használtál 3GB RAMot egy Athlon XP mellett?
(meg mikor?)
Én azt a gépet 640MB RAMal kezdtem, és 1466@2166MHZ-en a végére már 1466@2669MHZ volt, és 2GB RAM volt benne, de tulajdonképp ami azon élvezhetően ment az leginkább 1GB RAMom is bőven elvolt.A gép még most is megy, igaz most csak 256MB RAM van benne.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Ez egy egyszerűbb megoldás volt, hogy ne kelljen annyit optimalizálni, és kicsit a HW üzletet is felpörgette. Gondoljunk csak bele, míg a '90-es évek végén és a 2000-es évek első felében 2-3 évente a komplett gépet ki kellett cseréljed, addig manapság simán elvagy (főleg ha csak netezés, filmezés a cél) egy 12-13 éves géppel is. Sőt, akár egy 16 éves 1st gen I7-el is. (vagy ott van Zoltán cimborám, aki mai napig C2Q 8400-al nyomja napira - mondjuk 8GB RAMmal, de HDD only, nekem durva lenne, de ő türelmes)
Azért ne felejtsük el, hogy itt a 8 éves és annál régebbi HW-k kerülnek tiltólistára. Szóval nem 2-3-4 éves gépeket kell lecserélni mint anno.Azért ma már 4GB DDR2 nem egy komoly pénz, itt az aprón hirtelen látok 4×2GB 990ft, 6×1GB 1000ft, szóval gyanítom nem lehet egy komoly tétel.
ha persze nem lehet bővíteni az más.
Tabletet ne is emlegesd, volt egy tabletem, 2014-ben businesseltem, olykor használgattam, 2018-ban még tök jó volt. Aztán valahogy félrerakódott. 2022-ben bekapcsoltam, és már a netre sem engedett fel, és frissíteni sem lehet meg semmi. Mostanra egy fényképező lett, amiről sehogy sem tudom leszedni a képeket. Jelenleg gondolkodok mire tudnám használni...
Oh, erről jut eszembe, Debrecenben volt egy kajálda hely, ahol leültél az asztalodhoz, ott volt egy integrált tablet, és a tableten át tudtad leadni a rendelést. A 2010-es évek második felében ez tök menő megoldás volt. 2022-ben már el volt bontva a rendszer és a pulthoz kellett menni rendelni.Közmunka : Igazából attól jobban fizető állást könnyű találni. Ha valaki csak elmegy 4 órában már jobban keres. A gond itt az, hogy csak részben volt megoldás a problémára, mert az elzárt kis falvakban mai napig ezen élnek az emberek, vagy ha valamiért nem tudnak/akarnak ingázni. Az én gondom ezzel az, hogyha ennyit szánnak rá, akkor viszont kelljen csak 4 órát dolgozni ennyiért. Persze értem én, a cél az lenne, hogy ne életvitelszerűen éljen valaki ebből, de mégis vannak akik bevállalják.
Igen, én is látom, hogy nagy a fejlődés, pláne az utóbbi 2-3 évben, meg van ez a Wine dolog is. Majd kiderül mi lesz, nem baj az, hogy fejlődik ebbe az irányba, mert mint írtam nem vagyok benne biztos - a jelenlegi Windows fejlődési irány alapján - hogy én Windowssal akarok megöregedni. Mondjuk úgy, kezd bennem éledezni egyfajta nyitottság.
-
salaud
aktív tag
válasz
KROK640 #41516 üzenetére
Az AMD Athlon XP-s gépmben 3 Gb DDR1 volt, kihasználtam. Utána DDR2-ből volt 4Gb, DDR3-ból 8 Gb, most DDR4 van és 16 Gb. Annyi van, amennyi kell, amennyit kihasználok.
Nem veszek azért a gépbe valamit, hogy legyen.Nem igaz, hogy 4Gb nem elég, egy linux alap desktop rendszer boot után nem futtat még 16 dolgot, nincs víruskereső, nem fut a háttérben 200 svchost.exe, stb. Szimpla desktop linux + Firefox 1-3 lappal elvan 2 Gb ramhasználattal, ekkor még van 2 szabad.
Teljesen mindegy, mennyibe kerül, nem veszek abba a gépbe több ramot, NINCS RÁ SZÜKSÉG. Ha majd behal benne valami, ami lassan esélyes, lévén ~15 éves az alaplap, tápegység, cpu, kap egy minigépet aliexpressről, pl egy Intel N100-as vagy AMD-s valamit, abba majd lesz több ram, úgy árulják a normálisabbat.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
válasz
salaud #41515 üzenetére
Ez addig megy, amíg nem kezdik el elegen tolni.
@KROK640, pn4hvq : Kitúrtam a Win11 követelmények okát. Emlékeztem, hogy valahol érthetően össze volt foglalva. Szóval valahol benne van ez az "adjunk el több hardvert" de az is, hogy a MS nem akar teljesítménygondok miatti panaszkodást
Ami azért gáz, mert csak az ő OS-ük ilyen, hogy kell neki ennyi feature, hogy jól fusson
Gondolom nem akarnak abba sem energiát fektetni, hogy a hiányzó utasításkészletekre megoldják a szoftveres fallbacket és gyors legyen és stabil is. (Mert ugye akkor lehetne, hogy pl. kiírja, hogy bocs, ezen a gépen lassú lesz, de menni fog.) Az viszont igaz, hogy a HVCI/MBEC implementálásával azért jobban el vannak sandboxolva a folyamatok egymástól, ami csak jó.
Linuxon hasonló céllal van eBPF, ami a futó programok végrehajtását szűri. Valós időben. Mobilos ROM-okon láttam, hogy bizonyos régebbi procikon már nem lehet megoldani, ezért dobta pl. a Lineage a hivatalos supportot (mert a Google az újabb Android verziókban már bedrótozta). Aztán van olyan ROM pl. A5 2017-re, ami újabb ennél, és írják a release-ben, hogy eBPF nincs, de amúgy műxikDe x86-on semmi gond egy 10 éves procin sem.
"Azért a mai RAM árak mellett 4GB-ot már nem hagynék senkinek sem a tgépébe"
Azt majd az ő pénztárcája eldöntiMeg pl. az x86-os tabletjeim :
- Atom Z proci, 2GB RAM
- i5 5. gen proci, 4GB RAM
Köszöni, használható mind a kettő Linuxszal. Ezekben nem tudsz RAM-ot bővíteni. A Linx-re is felmegy mondjuk a Win10, de minek."sokan jobban fizető állást találtak."
Ez lett volna a cél, de sokáig nagyon mellément a dolog. Meg hát, ki tudja, mi volt a cél valójában."Tehát összességében még mindig elmondhatjuk, hogy ha játszani is akarsz, akkor továbbra sem célszerű Linuxot használni. "
Szerintem nézz meg egy virtuális SteamOS-t (nem ismerem én sem, de azért már elég sokan használják, és nyilván akinek baja van, az rinyál, de azért nem tömeges). Különben pár éve még egyáltalán nem ment rajta kb. semmi (mondjuk én 2012-ben már kb. tudtam WoT-ozni Wine-n) , szóval ha így folytatódik, akkor hamarosan már érdemes lesz.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
KROK640
nagyúr
Nem csak itt csinálja ezt. Elég a közmunkára gondolni. Az állam előír egy minimálbért (aminek a nevében is benne van, hogy ennél kevesebbet nem lehet fizetni) majd ő maga szegi meg azzal, hogy a közmunkásoknak fele annyit fizetnek. És az úgy rendben van.
Mondjuk a faluban nagyon megcsappant a számuk, 2012 még kb 40 férfi és 30 nő volt, mára már 6 férfi van (ebből 4 már rendesen fel van véve "állandóra" rendes minimálbérért) meg vagy 4 nő. Páran nyugdíjba mentek, sokan jobban fizető állást találtak. Mondjuk ma már szerintem annyira sem lehetne megélni annyiból amennyit kapnak mint 5 netalán 10 éve.Tehát összességében még mindig elmondhatjuk, hogy ha játszani is akarsz, akkor továbbra sem célszerű Linuxot használni.
(Ami szomorú, mert amerre jelenleg a Windows tart... egyre sűrűbben jut eszembe, hogy Linux felé kacsingassak)
Azért a mai RAM árak mellett 4GB-ot már nem hagynék senkinek sem a tgépébe, kivéve ha egy retro gép, és úgy korhű. Nekem 4GB RAMom itthoni gépemben sosem volt, DDR2 2GBról DDR3 16GB-ra álltam át, mikor 4/8GB volt a menő, aztán onnan egy kis downgrade 8GB-ra, majd upgrade 24GB-ra. Aztán jött a DDR4 és 32/48GB
Persze, az ilyen célcuccoknak nem is lehet nagy RAM igényük. Printer/lapolvasó/fénymásoló cuccokban is ilyen 128MB RAMokat látni.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
salaud
aktív tag
SteamOS fasza, a baj csak az, ha olyan játékkal játszanál mint pl az Apex Legends, na ott esik kútba az egész, az EA kibannol mindenkit aki linuxról tolná, mondván nem fejlesztik külön az Easy Anti Cheat rendszert linuxra is, meg az összes csaló linuxról akar csalni mert ott könnyebb.
Tehát gép bírná, steam van, játék futna faszán, te meg kapd be, játssz windows-ról. Mert csak.
[ Szerkesztve ]
-
salaud
aktív tag
válasz
KROK640 #41501 üzenetére
Bőven elég neki. Desktop boot után több mint 3 Gb ram szabad, ráadásul régimódi felhasználó, egyszerre egy dolgot csinál a gépen. Ráadásul bármennyire is szeretik az ellenkezőjét hangoztatni, desktop linux alatt valahogy nem fogy úgy a ram.
-
válasz
KROK640 #41512 üzenetére
Ja, csak ő meg ott akart dolgozni még
(Én se értem, miért, mondjuk pár év múlva már kapott lakást meg jó beosztást is.) Mondjuk ebben az a gáz, hogy bármilyen céget ezért megvághatnak, állami helyen meg alap :S
"De aki nagyon elakarja kerülni, az tudja okosítani is ezt a TPM2.0 dolgot, és még mindig áttérhet Linuxra is, ha a játék nem szempont."
Amióta a Valve tolja a saját OS-ét, már működik a dolog Linuxon is -> viszont ahogy olvasom, elég borzalmas bugok tudnak lenni, ha nem SteamOS-t tolsz fel, szóval nem érdemes az ember napi használós gépét befogni erre.Amúgy "Egyébként haragszol anyukádra? 4GB RAM a mai világban?"
4GB-ban egy Debian vagy egy Arch/Alpine/hasonló fapad cucc simán elvan, és simán jó netezni filmet nézni. Ezeknek a cuccoknak a RAM fogyasztása nincs 1GB.
RAW képeket szerkeszteni már pl. nem elég, azaz akkor bezárod a böngészőt
Persze jobb mindennek, ha több RAM van, de nem létszükséglet.
És akkor ez desktop használat, egy OpenWRT, amit routerre raksz, 16-32MB RAM-mal elvan.[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
Nos igen, megértem, de meglehet szokni. A poén az, hogy van kártyánk, vonalkóddal, de pont az ajtóra nem jó, azonkívül sokmindenre meg igen.
"Mert az állami hely ugyan nem fizetett túlórát " - nincs itt semmi gond, 15:58-kor kiesik a kezéből a munka, 16:00-kor távozik.
-
KROK640
nagyúr
válasz
pn4hvq #41508 üzenetére
ha ez a teljesítményszint megfelel, akkor olcsó a váltás, erre utaltam. Használtan a proci+lap megvan 40K körül, és jó vagy sok évre.
Nyilván ha már teljesen új konfig mellett dönt az ember akkor én sem DDR4-re váltanék. Jelenleg szinte biztos, hogy AM5+DDR5 mellett tenném le a voksomat, az Intel ezzel az örökös foglalat cserével már az agyamra megy.Gondolom az MS meg összekacsintott a HW gyártókkal, hogy ideje egy kis forgalmat csinálni. De aki nagyon elakarja kerülni, az tudja okosítani is ezt a TPM2.0 dolgot, és még mindig áttérhet Linuxra is, ha a játék nem szempont.
-
KROK640
nagyúr
válasz
qnadam #41507 üzenetére
De cserébe a melóhelyen, egy átlagos reggel 8-ra már öt különböző nyelven szólaltam meg.
(jó ebben annyi csalás van, hogy a litvánoknak meg a lengyeleknek csak a saját nyelvükön szoktam köszönni, aztán ebből a két nyelvből kb itt vége is van a tudásomnak, hogy napszaknak megfelelően köszönök)
Igen, nagyon jó helyen van, és Németország egy része, Ausztria jelentős része, teljes Lichteinstein és Svájc keleti része már bejárva.
Na meg ilyen "trükkök" alap, hogy Voralberg Ausztria egyik legmagasabb fizetésű része (csak Bécs előzi meg), és akkor simán átvonatozol Lindauba ahol meg vásárolsz a Voralbergi árak feléért-kétharmadáért
Egyébként MO utolérte Ausztriát, legalábbis élelmiszer árakban, ugyanis még 4 éve Ausztria érezhetően drágább volt e tekintetben, mostanra kb magyar szinten van.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz
KROK640 #41506 üzenetére
Egyáltalán, egy ajtón való áthaladáshoz bármit _gépelni_.
" Azt én sem értem miért nem lehetett kártyázni,"
99% hogy olcsóbb is az a cuccMinisztériumi dolgozó haver mondta vagy 10 éve, hogy szigorítani akarják az ellenőrzést, hogy mikorra érnek be. Aha, akkor azt is nézzék, hogy mennyit húz rá kb. minden nap...
Mert az állami hely ugyan nem fizetett túlórát
@pn4vhq : Szerintem is erőszakos, amit a MS csinál, de tkp. nem kell költened, lehet okosítani Win11-et is TPM1.2-es gépekre.
-
pn4hvq
senior tag
válasz
KROK640 #41497 üzenetére
Erre írtam fentebb, ha már váltanom kell valamiért, akkor nem 7-ről 10 generációra váltanék, mert akkor hamarosan ismét belefutnék valami korlátozásba a már most is "elavult" 10. gen miatt. Ramból is továbblépni ddr4-re zsákutca, van már újabb.
És visszajutottunk az eredeti kérdéshez: miért fizessek néhány tízezret (egy már most sem korszerű generációra) vagy többszázezret egy időtállóra. Mellétéve, hogy én mire használom.
Ha majd végleg rá leszek kényszerítve, kitalálok valamit. -
KROK640
nagyúr
Nem olyan bonyolult azért : a userneved a valódi neved első 3 betűi pl Nagy László -- NAGLAS. Mindegy hogy kis vagy nagy betűvel írod be. Az említett user jelszava meg start1 volt (ennél egyszerűbbet nem tudtam beállítani neki) és ez meghaladta a képességeit.
Egyébként ezt az egész rendszert egy olyan kollégának lehetett köszönni, akinek az volt a szokása, hogy 20 percenként kiment 10 percre cigizni, és a többiek meg elkezdtek mutogatni, hogy akkor neki miért annyi a fizuja meg stb. Plusz akadt pár emberke aki sportot űzött abból, hogy mindennap 1-2 órával későbbre jártak be, úgyhogy a vezetőség kitalálta ezt a rendszert. Azt én sem értem miért nem lehetett kártyázni, de talán ez is elrettentő erővel bírt. Az említett kolléga meg 1 hónappal később felmondott XD
Egyébként decemberben én is minden reggel 37 perces késéssel értem be, de egyszerűen azért mert Lindauból az első vonat úgy ért a melóhelyre, de ezt jeleztem a vezetőség felé, akik tudomásul vették. Mivel a zeit+ úgyis azt nézi, hogy összesen az adott hónapban hány órát dolgozol annyival nem lett több a fizetésem (a sok munka miatt előrehozták a munkakezdést 2 órával), de nem érdekelt, mert ígyis hosszú volt este 6-7ig (mikor hogy maradtunk). (ennyiből jobb volt Bregenzben lakni, mert onnan akár gyalog is eltudtam menni a melóhelyre, csak abban meg az volt a cink, hogyha nem drágán akartam vásárolni akkor minden bevásárláshoz vonatozni kellett Lindauba).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
salaud
aktív tag
-
válasz
KROK640 #41491 üzenetére
Mondjuk ha nekem kéne jelszavazni minden reggel, én is eret vágnék. De miért nem kártya?
"Ezt a céges emailre regisztrálok mindent is, dolgot sosem tudtam megérteni. "
Fogalma sincs, mi az az-email, hogyan van összerendelve veled, és nem akarja a sajátját is figyelni.". Ráadásul mivel a legtöbb Windows licensz kulcs az alaplapba kerül annak cseréje után a Windowst is újra meg kell vegye "
Ja, ezért kell normális gépet venniBTW addig megy ez a "nemcseérlekoprendszert" amíg megvannak a certek a trust store-ban, meg nem áll át minden létező oldal olyan algoritmusokra, amik már nem ismertek az OS-ed által. Anyám se érti, hogy nem kéne már a 7-es Androidos tabletet használni, csak anyázik, hogy csomó minden nem működik rajta.
@salaud : Decsakawindózjó
-
KROK640
nagyúr
válasz
Aljasvip #41482 üzenetére
+1
Szívemből írtál. Végig egyetértek az egésszel! Pontosan így látom én is.
Még annyit hozzátennék, hogy az utolsó jó Windows szerintem a 7-es volt, meg addig igaz volt a "minden második Windows jó" dolog, azóta viszont sajnos nem
Gondolom a Win 11 userek számát túl kevésnek találták a Win10-el szemben.Egyébként ennek a kötelező frissítgetésnek sem örülök, mióta Win 10-em van egy csomó mindent rontott már el egy-egy érkező patch, és már megint ott van a kis jel, hogy van frissítés, én meg törhetem a fejem, hogy vajon ezúttal most mit fognak elrontani, vagy minek a viselkedése és hogyan fog megváltozni?
-
salaud
aktív tag
válasz
KROK640 #41496 üzenetére
Anyám PC-je egy AMD Athlon x2-es gép, 4Gb ddr2-vel, Geforce 8400-zal, 128 Gb ssd-vel. Böngészik, netbankol, fotókat ment/néz, emailezik, passziánszozik rajta. OS friss, biztonságos, neki megfelelő a sebesség. Mi a francért venne újat?
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz
pn4hvq #41475 üzenetére
Neked special elég lenne egy lapcsere (RAMot is viheted magaddal) meg egy CPU csere 10100F-re. Teljesítményben ugyanott lennél, csak fele fogyasztással.
De, ha már 7 éve ilyen durva gépet vettél, akkor feltételezem nem nagyon akartál kompromisszumokat, érdekelt a gyorsasága és ezesetben azt mondom minimum 10400F-et (6C12T) vennék, ami jelentős gyorsulás lenne a jelenlegihez képest, és újonnan sem túl drága, használtan meg gondolom pláne nem. Vagy ha 4C8T függő vagy akkor I3 14100, igaz az már drágább móka.Másik oldalról viszont megértem, hogy nem akarsz újabb Windows verziót (én sem), emiatt meg költeni pláne nem.
-
KROK640
nagyúr
Előszöris az informatikában a "nem támogat" az sajnos egyenlő a szigorúan betilt-al.
A Win7-et mai napig a valaha létező legjobb Windowsnak tartom.Azonfelül a legtöbb embernél (én mondjuk pont nem ez a tipus vagyok) a számítógép is egy olyan dolog mint a kocsi, egy muszáj kiadás, ami kell, de leszarja, hogy milyen. Egy ilyennek nem fogod tudni elmagyarázni, hogy ideje lecserélni a tizenéves PC-t, ő csak azt fogja látni, hogy jujj milyen sok pénzt kell kiadjon. Ráadásul mivel a legtöbb Windows licensz kulcs az alaplapba kerül annak cseréje után a Windowst is újra meg kell vegye ami extra kiadás az extra kiadáson.
Van egy haverom, még a Celeron 400-as időkben kezdte ő is, sokszor együtt fejlesztgettünk szerelgettük a gépet, sok hasonló játékkal játszottunk stb. Egyszer kattant neki valami és a 4th gen I5 + 6GB RAM + HD6850 + 64GB SSD-nél azt mondta, hogy ÁLLJ, innentől többet nem költ a gépre meg már nem is érdekli annyira. Azzal jött, hogy nincs ideje játszani. Na ő sírt nekem pár napja pont ugyanígy, hogy jajj akkor most neki új gépet kéne venni, de ő nem akar erre költeni, inkább eladja / kivágja az ablakon az egészet, mert neki nem kell ez. Pedig mai napig azon filmezik meg netezik, de tizen év után is sajnál egy félkonfigra 50 ezret. De prémium budipapírra, kertibútorra, drága cigire és ilyenekre van.
-
válasz
KROK640 #41491 üzenetére
Egyik nap nézem a Zeit+ -t, és látom, hogy userünk már vagy két hete be sem jár dolgozni
ismerős mesélte, állami cég, egyik kollégáról kiderült, hogy a nyilvántartás szerint délután 5-re jár dolgozni, egész éjjel bent van reggel 9-ig, és a hétvégét is a cégnél tölti. aztán rájöttek, hogy ő jár csak biciklivel, így valami másik bejáratot használ, amin meg volt cserélve a két kártyaolvasó az ajtó két oldalán
hanyas vagy, te disznó?
-
KROK640
nagyúr
válasz
qnadam #41460 üzenetére
Ezt a céges emailre regisztrálok mindent is, dolgot sosem tudtam megérteni. A céges email azért céges email, hogy a céges dolgok menjenek arra. Esetleg ha a cég miatt kell regisztrálni valahová (pl webtárhely) akkor az oda megy.
Közös facebook fiók : pároknál szoktam látni ezt a baromságot, pl Réka és Pisti meg Andi és Gábor stb. Volt olyan ismerősöm akinek ilyen közös lett a fiókja, de sosem tudod mikor kivel beszélsz. Az ilyeneket finoman csendben törölni szoktam, ha meg jelöl csak nem jelölöm vissza.
Viszont még az MSNes időkből van egy idevágó storym : egyszer egyik haverra ráírtam, egy idő után feltűnt, hogy a stílusa nem a megszokott. Hát kiderült, hogy a húgával dumálok akkor már vagy egy órája, de úgy voltam vele, hogyha már dumálunk, akkor folytassuk. A dolog olyan jól sikerült, hogy hamarosan találkozó majd egy több mint 2 éves együtt járás követte
Előtte azt sem tudtam, hogy az említett havernak van húga ...
#41457 szebe : jah, jobb helyeken
-
KROK640
nagyúr
"ott veszekszenek a userrel hogy nem töltötte a jelenlétit se
" -- az szép. Nálunk olyan jelenléti van, hogy az ajtó mellett van egy gép, és amikor kimész vagy bejössz STAMP-elni kell, tehát beírod a user neved és a jelszavadat, és ezzel stampel a rendszer. Persze ha elírod akkor kitilt, amit én megtudnék csinálni, de "elfelejtettek" nekem jogosultságot adni erre, ezért állandóan rohangálnom kell a műszakvezetőhöz, hogy csinálja meg, (neki van jogosultsága) ő meg persze a pokolba kívánja az egészet.
Na volt egy userünk, aki naponta háromszor kitiltatta magát, mert a user neve és jelszava kombót képtelen volt helyesen begépelni, már volt, hogy én stamepeltem helyette, hogy ne kelljen állandóan a műszakvezetőhöz szaladgálnom.
Egyik nap nézem a Zeit+ -t, és látom, hogy userünk már vagy két hete be sem jár dolgozni, csakhogy látótávolságon belül épp dolgozott. Mondtam neki, hogy a rendszer szerint ő két hete nem is jött be... kiderült, hogy egy idő után megunta, és b*szott stampelni. Egyébként ez jól jött neki, ugyanis a bő hónap alatt még nálunk volt többször elkésett, előfordult, hogy ittasan jelent meg (amennyire láttam keményen ivott, volt hogy szünetben láttam, hogy ment a kis rakéta, állandóan pia szaga volt) viszont így a késései sem lettek láthatóak. Na meg mondjuk 2 hétnyi munkája sem. Végül 1 hónap után megköszönték neki a részvételt, és elküldték.
Ráadásul nem csak segítője, de a tolmácsa is én voltam, ugyanis csak magyarul beszélt, az egyik műszakvezetővel meg angolul tudtam beszélni a másikkal meg németül. Mondjuk ezért legalább hozott egyszer egy kis üveg vodkát nekem.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Armagedown
őstag
válasz
E.Kaufmann #41487 üzenetére
Minden dologra kitalálnak valami filléres, de többnyire értelmetlen hulladékot.
Amúgy valószínűleg Aliexpressen is megtalálható, nem kell minden agyonreklámozott oldalról venni.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
-
Lenry
félisten
válasz
E.Kaufmann #41487 üzenetére
biztos van az a bekábelezendő mennyiség, ahol ezt nem érezném fölöslegesen legyártott környezetterhelésnek, de én az ujjaimmal szoktam széttekerni az UTP-t
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
E.Kaufmann
veterán
Elémdobta a gugli a Temu-ról, használ valaki hasonlót? Csavart érpár kiegyenesítő:
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
-
koby11h
őstag
Nem, én sem nyúlok az IP készülékekhez, meg a központhoz sem.
Főleg mert
- bérelt cucc, nem piszkáljuk
- nincs jelszó hozzá, így be sem tudunk lépni az admin felületre
- nem értek hozzá
Jól lesz az úgy, hogy majd jön aMatáv/T-System/Telekomés megcsinálja.Amúgy 2 év után már be tudtam lépni, mellékekhez hozzá tudtam nyúlni: név, IP, egyértelműbb paraméterek, meglévő config-ot átírni és feltölteni készülékre, átirányítás meg pár apróságot. Aztán behalt ügyfélnél a kezelést és adatletöltést végző gép. Nem pótolták, szóval onnantól ez legyen inkább valaki más púpja
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz
bambano #41481 üzenetére
"Egyrészt ezek a nagy megfejtések mindig frissítésekkel jönnek"
De nem security, hanem feature."mint pl. ez a lefotózzuk a képernyődet, hogy segítsünk neked cucc."
Mondjuk az ilyenek akkor is teljesen negligálnák nálam a MS cuccait, ha azok jók lennének valamire@Aljasvip : Amennyire lehet hinni a MS-nek, a nem látványos változások nagyobbak.
"Szerintem teljesen jogos az emberek haragja, hogy az "utolsó Windows"-ról nincs érdemi előre lépés."
Ahogyan a 98-ról sem volt XP-re, XP-ről 7-re, 7-ről 10-re, sem. Ki mit cachelt be magának aktuális legjobbként.Nekem a céges most ilyen Azure AD joined, 8. gen i7, ordít a venti folyamat, persze Win11. Amíg sima AD-s gép volt, addig is ezt tette, Win10-el. Nem kapkod, de azért elvagyok vele.
Itthonra amire cseréltem a T430-at, T480, 8. gen i5, azon nincs Windows. Az gyors.[ Szerkesztve ]
-
Viszonylag új géppel is azt mondom, hogy nem kell nekem a Win11, de kénytelen leszek váltani a semmiért cserébe.
A még mélyebben integrált bloatware-eken kívül azért nehéz lenne megszámolni a nélkülözhetetlen újításokat, de annál könnyebb az értelmi fogyatékos döntéshozók és UI designerek munkáját lekövetni. (pl. Wifi menü, sötét témában is fekete az ablakok kontúrja, értesítés kezelés, stb)Szerintem teljesen jogos az emberek haragja, hogy az "utolsó Windows"-ról nincs érdemi előre lépés.
Ez már egy anti-Apple mentalitás, ahol az új Feature-ök nem létezésével nem sikerült a felhasználókat frissítésre kényszeríteni, így most majd a támogatással.bambano#41481
Nálam "csak" annyi a baj a cégesen, hogy 90%-ban 30sec egy jobb klikk menü, 50-50 hogy épp milyen napokon pdf és ZIP megnyitás perceket vesz igénybe.
Úgy voltam vele, hogy 2025-ben majd újrahúzatom a gépet (24 szeptemberben frissített), de helyette felmondás lett más okból, úgyhogy már nem érdekel.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Egyrészt ezek a nagy megfejtések mindig frissítésekkel jönnek, mint pl. ez a lefotózzuk a képernyődet, hogy segítsünk neked cucc.
Másrészt melóban van olyan windows, amin egy év alatt nem tudták megjavítani a netet. Szerencsére nem az én dolgom.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
válasz
pn4hvq #41477 üzenetére
"így talán biztonságban vagyok (hiszem magam
)."
Csak hiszed, pontosan.
Ha nincs fent valami, akkor elég, ha visznek hozzád egy olyan gépet, amin van okosság, és felengeded a hálóra"Továbbra is fenntartom én is azt, hogy emiatt én nem szeretnék kiadni semennyi pénzt pluszba."
Okosított, HW követelmény mentesített 11 mennyi? 0Ft. A meglevő kulcsoddal elmegy.@viewdetails : Mindegy, mennyi a csereperiódus, amikor lejárt, akkor a legtöbb marhafontos projektmanáger meg sima manager hiánaként cuppan rá a requestre, hogy AZONNAL
@bambano : Jó, hát normál esetben a security javítások javítanak valamit.
Mondjuk az utóbbi években nem sok olyan volt Windowson sem nálunk, hogy csak biztonsági frissítés miatt nem ment volna valami komolyabb cucc (PLC-s progik, vezérlők, stb.). Hogy valami tákolt makrós VBA vagy Excel nem megy, az meg inkább feature update-al jön (ahogy a többi hiba is).
[ Szerkesztve ]
-
viewdetails
addikt
-
pn4hvq
senior tag
Igen, ez lehetne akár számomra elfogadható érv, de elvétve járok olyan oldalakon, ahol korábban még nem voltam. Kétes témájú oldalakat (pornó, warez) pedig kerülöm, így talán biztonságban vagyok (hiszem magam
). De tudom, ez az utolsó mondatok egyike is lehet
.
Továbbra is fenntartom én is azt, hogy emiatt én nem szeretnék kiadni semennyi pénzt pluszba. Mivel magamnak venném a gépet, nem alsópolcról választanék (elmenjen néhány évig ismét), akkor pedig az már nem a fent említett 100k körüli végösszeget jelentené. -
válasz
pn4hvq #41475 üzenetére
"Miért is "szeressek" én akár 10ft-ot is rákölteni pluszban, hogy feltegyek egy újabb Windows verziót?"
Ha a személyes adataiddal, fiókokkal, stb., van tele, és arról netezel, akkor azért nem árt, ha valami olyasmi van rajta, ami legalább security patcheket kap.
Ennél az is jobb, ha felnyalsz egy okosított 11-et. Meg lehet bízni abban, hogy a MS kénytelen lesz kitolni a támogatást.Nyilván mindenki azt kockáztat, amit akar, csak érdemes tisztában lenni.
"(bár nem igazán értem továbbra sem, hogy miért lettek kizárva a régi gépek)"
Hogy miért igényel egy rakás cuccot, az azért tudható. Szerintem is röhejes, de azért indokolta a MS, hogy miért kell TPM2.0, meg azért elvileg sokkal jobban el vannak sandboxolva a dolgok, mint a 10-ben.[ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
"Miközben meg egy 8.gen intel vagy egy 2.gen ryzen hivatalosan is támogatva van, egyik se mai gyerek. 100e alatt full konfigot kapni. De ezen elsiklottak."
Bizonyára így is van, de nekem van egy i7 7700k, 32gb ram, sok háttér. Amikor vettem, akkor brutál cpu volt, most már szinte minden körberöhögi.
Ad nekem bármiben pluszt? Amire én használom, arra megfelel a mostani Windows 10. Értem, hogy megszűnik a támogatás blabla, az én gépem 7 éve lett véve, korszerűtlen, lassú, stb.
Miért is "szeressek" én akár 10ft-ot is rákölteni pluszban, hogy feltegyek egy újabb Windows verziót? Linux, és egyéb alternatívákat engedjük el. Én nem panaszkodom (bár nem igazán értem továbbra sem, hogy miért lettek kizárva a régi gépek), elfogadom, hogy október után megreked egy szinten a történet, de valahogy majd feldolgozom.
Ha vennék újabb gépet, pont ugyanezeket a feladatokat látná el, mint a mostani, annyi különbséggel, hogy újabb Windows verzió lenne a gépen. Egyelőre köszönöm, de nem élek a lehetőséggel. -
válasz
E.Kaufmann #41472 üzenetére
Itt is volt valamikor pár IP teló, leszereltük, mert senki nem tudott róla semmit (az előző hálózatos csapat csinálta).
Most megy a fejlesztés, de úgy különben amikor konfigoltuk virtuálgépre a központot (Linux alapú akkor menjek oda én is - semmit nem látsz abból, hogy mi van alatta), akkor láttam, mit adminolnak a szakik, nem egyszerű a cucc, na.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
bambano #41470 üzenetére
Sok kütyünek alapból nincs is jelszava (te is fiam Shelly
)
Erről eszembe jutott, mikor lassan 15 éve jöttek a szakik IP telefon rendszert telepíteni. Ok, hogy nekem is kapásból kellett volna jelszót cserélni mellékenként, ha már a szakik nem tették, de mint utólag kiderült, hiába volt a központon dedikált WAN port, persze, hogy onnan is fogadta a mellékek regisztrációját, amiről szintén nem esett szó telepítés/átadás során.
Ennek eredménye, hogy karácsonyi szünetben kaptam hívást a VoIP szolgáltatótól, hogy tömegesen telefonálgatunk Németországba, mikor nincs senki a telephelyen. Szerencsére nagy számlát nem tudtak csinálni. Első körben internetet kilőttem, új egyedi erős jelszó minden mellékre, majd telefononként újraregisztrálni (auto provisiont nem tudtam, hogy eszik-e vagy isszák, de úgy nézett ki, a telepítők se), meg még biztos ami biztos a telefon admin felületének a jelszavát is megmódosítani. Utánna már nem volt ilyen gixer (volt sok más, ami miatt először naponta indítgattam újra a központot, majd félnaponta, végül FreePBX lett, ami szintén be tudta nyomni a durcit, főleg a túlérzékeny fail2ban miatt, de sokkal ritkábban, mint a jó drága gransztrím
)
-
BiP
nagyúr
válasz
qnadam #41460 üzenetére
Axelero-sakat kivezette már?
Vagy most a One (Vodafone) a upcmail-eket ?Ha meg panaszkodás. Hétvégén olvastam egy cikket, ahol a Win10 support októberi lejárta kapcsán ment megint a riogatás, hogy át kell térni Win11-re.
Ment a panaszáradat, hogy új gép fog kelleni, meg a fröcsögés ezerrel, hogy pénzéhes banda, meg kinek van erre pénze, tök jó az XP, meg a Win7, stb.stb.
Miközben meg egy 8.gen intel vagy egy 2.gen ryzen hivatalosan is támogatva van, egyik se mai gyerek. 100e alatt full konfigot kapni. De ezen elsiklottak.
Ott leragadtak, hogy ÚJ gép, az meg drága. Meg hogy valamit egyáltalán csinálni kell, meg kell mozdulni. Inkább ez lehetett a valódi gond.[ Szerkesztve ]
-
-
hobizoli
nagyúr
ez a Wifi csatorna szandekosan erre van csinalva
amugy a desktop gepeken meg minden megy, az M4 Sport online ismost megy ez eves karbi, a wifi-s YT-rol megy a zene egyik sajat mobilrol kekfoggal egy JBL Boombox 3-n kozben
90-s Eurodance, meg 2000-2010 koruli szamok valogatas 1-2 oras remixeitegnap a nemetek beraktak vmi acid house remix-t is
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
koby11h
őstag
Párszáz fős cég, e-hulladék is volt papírozva elég sok, elment így.
Olyat, hogy külső "hivatal" piszkált volna valakit ilyenért, olyat én nem tudok.
Nekem is van otthon egy txt fájl, 3 sor, ha kialudnám, hogy hogyan tudok a céghez belépni. A többi onnan már simán megy. Lehet az is számít
[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz
koby11h #41464 üzenetére
"Egyébként van olyan ügyfél, aki a 6-8 éves gépeket leselejtezte (i3/i5 4-6 gen) és utána "
Van ilyen, csak azt nem tudom, hogy oldják meg, hiszen e-hulladékra is vannak talán szabályok.
Amit tudok, az az "1Ft-ért eladom a saját cégemnek" megoldás."Ott nem tiltják ennyire, csak távozáskor van hoppá."
Nem cégileg kérdeztem, csak mér volt, akit vegzáltak ilyen miatt, mert más kapcsán kiderült, hogy a céges telefonon/gépen volt magáncucca is.Mutogatni való hater díszpinty
-
koby11h
őstag
Ott nem tiltják ennyire, csak távozáskor van hoppá.
Mikor kislányt elküldték, aztán ott szaladgált pendrive-ért, hogy min tudná elvinni a gépén lévő magán cuccost, mert máshol nincs meg. Mondom Google Drive, jaj de nem tudja az email jelszavát, de a böngésző igen, de sok apró fájl, de tömöríthető, de az nem jó, mert nem tudja kibontani, neki pendrive kell.
De ha tiltják sem veszik komolyan. Meg ha már kirúgták, akkor le is izéli.Egyébként van olyan ügyfél, aki a 6-8 éves gépeket leselejtezte (i3/i5 4-6 gen) és utána a dolgozók elvihették ingyen háttértár nélkül. Tettél bele egy 120-as SSD-t és még 2 évig (2023 végén volt) nagyinak, gyereknek oké.
-
Nem, multinál nem igazán.
@koby11h : "A cégest adta meg a közműszolgáltatóknak, banknak, szinte minden regisztrációnál 5 év alatt, mint emailes elérhetőséget. Aztán csodálkozott, mikor" ... melyik hatóság illetékes, ha magáncélra használod a céges eszközöket?
-
koby11h
őstag
válasz
F.E.K.. #41461 üzenetére
A cégest adta meg a közműszolgáltatóknak, banknak, szinte minden regisztrációnál 5 év alatt, mint emailes elérhetőséget. Aztán csodálkozott, mikor mondtam neki, hogy akkor én a helyében holnap végigjárnám a szolgáltatókat és intézném, mert az nem olyan, mint a számhordozás
-
F.E.K..
senior tag
válasz
qnadam #41460 üzenetére
Volt user, aki munkaviszony megszűnése után nagy elánnal és némi nyomdafestéket sem tűrő módon követelte a véges fiókját vissza... oda mentek a szolgáltatói e-mailek, és a banki belépési hitelesítő üzenetei is....
Hát... elhajtották végül...
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
ezek azok az emberek, akik fel vannak háborodva, ha kétezerhuszonvalahányban a telekom kivezeti a matávnetes emaileket, vagy munkahelyváltáskor néznek mint a luki nyúl, mert a céges íméljükre volt regisztrálva minden.
esetleg közös családi emailt használnak, még súlyosabb esetben közös facebook fiókot.hanyas vagy, te disznó?
-
szebe
addikt
Gari - support egyértelmű, arra gondoltam hogy a könyvekben lehet-e játszani készletekkel vagy egyéb módon okosítani valamit. De ha nem, hát nem.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Nem, nem is értette, mi a gond. Meg hogy a cégesen is ott van a magánfiókod.
Ja, csak a céges teló managelt@koby11h : "Bizalmas információk is.
Most megy az örökösökkel a huzavona, hogy ki kinek mit másol át,"
Meg hogy mit adott el a darkweben(Esetleg tudta nélkül
)
A céges telón bent ragadt fiókkal mi van?Itt is volt user, amikor hálózati meghajtót migráltunk, top használók között : 80GB esküvői kép...
@szebe : "Jobb helyeken minden eszköznek megvan a használati ideje (nem lepne meg ha könyveléstechnikai okok lennének mögötte)"
Az pont nem. Gari, support.
A még jobb helyen se lehet már megvenniMi is akartunk ilyet, aztán jött a pénzügy, és felvázolta, mivel jár
Telefont meg még adományozni se tudunk (gépeket szoktunk).Mutogatni való hater díszpinty
-
szebe
addikt
válasz
KROK640 #41452 üzenetére
Jobb helyeken minden eszköznek megvan a használati ideje (nem lepne meg ha könyveléstechnikai okok lennének mögötte), még jobb helyeken a dolgozó kedvezményesen meg is tudja vásárolni ennek lejártával. Vagy ha neki nem kell, akkor szabad vásár.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
koby11h
őstag
Neki nem, nekünk igen
Ismerős munkahelyén - állami cégénél - vezető beosztásban dolgozott emberünk, majd elhunyt.
A céges gépén és az otthon valamint munkahelyén tárolt saját és céges külső meghajtóin totál vegyesen van több 100 GB magán anyag és céges anyag. Bizalmas információk is.
Most megy az örökösökkel a huzavona, hogy ki kinek mit másol át, honnan tudják a cégnél, hogy minden céges anyagot törölt az örökös. Nem akarnak nagy csinnadrattát, rendőrt sem, de pl. ügyvédet már kénytelenek voltak bevonni így is.
Szóval nem éri meg keverni a magánt és a cégest, soha!Szerk: ja, és a céges telefonján lévő magán képeket is bukták az örökösök, pedig ezek az utolsó emlékek, de nem tudják a jelkódot. A cégnek nincs rá szüksége, így csak alaphelyzetbe akarja állíttatni a telefont, hogy tudják használni.
[ Szerkesztve ]
-
net84
őstag
"Áh, itt zaklathatsz akárkit, néha már akkor se reagálnak egyes csapatok, amikor manageri szinten van" - tudod, amikor olyantól kapsz mail-t, akinek az aláírásában a pozíciónál ritkán látott/olvasott pozíció szerepel és a másolatot kap rublikában a főnököd, a főnököd főnöke és esetleg még néhány ismeretlen is van, akkor illik rá válaszolni. Maximum első alkalommal nem teszed meg, de amikor másodszor kapsz mail-t tőle, akkor fogsz emlékezni
.
"Hivatalosan nem publikus a jelszó, de az Androidban van "megosztás" funkció... Amíg nincs MAC szűrés, addig ez van :S" - Erre rájöttek a kollégák is, így jelszót cseréltünk és megvontuk a csatlakozási lehetőséget az olyan hálóktól, amik nem nekik készültek. Csak azt nem értem, hogyan nincs annyi esze egy csop.vez.nek, hogy amit kap hozzáférést, azt ne osztogassa fűnek-fának...miért kell mindenre is külön-külön felhívni a figyelmet.
A múltkor ment a hiszti, hogy a korábban használt wifi nagyon gyenge lett, de találtak egy XY nevű wifit (egy védetlen, szűretlen, teljes sávszélességgel bíró tartalék háló wifi-je), az max. térerőt mutat, de kellene a jelszó. 2 hétig jártak a nyakunkra, mire megértették, hogy arra akkor sem kapnak hozzáférést, ha japán gyerekek potyognak az égből.#41442 hobizoli - felénk ezt IT wifi-nek hívják
Habár más szám van az elején...
#41448 hobizoli - "online TV/radio nem mukodik rajta, de amugy FB-web-YT igen" - amíg az IT másképp nem dönt...
Kiszúrtunk egy ismeretlen portot a tűzfalon. Folyamatában forgalmazott, nem nagy sávszélességgel, de elég sok csomag robogott ki/be. Visszakövettük telephelyre, majd az ottani routeren gépre. 10 percig néztük, hogy mi az...hát nem online játszott a kolléga? Fél év után oldottuk fel a korlátozást, addig FB sem volt (nem csak wifin, globálisan a hálón).#41451 hcl -
megnyugtató, hogy másnál is megy az IBSZ páros lábbal történő sárba tiprása...
Múlt héten (aki úgy kéri az AD win user jelszót, amikor lejár, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy az IT ad új jelszót minden hónapban - nem képes megjegyezni, hogyan kell szabályosan kijelentkezni):
- Szia, lebetegedtem, de vannak határidős munkák, hazahozattam a gépem.
-Szia, hogymi?
- Igen, itt a gép, de nem tudok bejelentkezni a távoli asztalhoz, pedig csatlakoztam a wifi-hez.
- Milyen wifihez, milyen távoli asztal?
- Hát, ami itthon van, aztán arra az ikonra, amivel betölt a .XYZ program. Megnéztem, netezni tudok, de a leveleim sem jönnek meg. Tudsz segíteni?
- Nem. Egyrészt nem vagyok a helyemen, ehhez kellene a gépem. Másrészt ez nem egészen így működik...
Aztán elmagyaráztam neki, hogy illene előre szólni (igazából a főnökének), hogy mire legyen felkészítve a gépe és a rendszer. Erre kapna oktatást és a megfelelő jogosultságokat, programokat és csak mindezek után mehet a munka a külső helyszínről... Kértem, délután hívjon vissza és megnézem mi hiányzik még neki.
Másnap hívott csak, de akkor már a munkahelyén dolgozott - volna:
Összedugiszáltam mindent, ahogy volt, a hálókábelt is bedugtam, a dobozon világít is a zöld lámpa - Ki találja ki, hogy mi ez és mit kellett 10 percig ecsetelnem?
(Vezetékes hálózatban továbbra sem kap IP-t, úgyhogy nagyon elbarmolt valamit...)Read only...
-
válasz
KROK640 #41452 üzenetére
Megfelelő időtartamig (pár év, gyártói supporton belül, mert ugye céges adatok vannak rajta) van a usernél, és ha az lejárt, akkor kérhet újat. Ez 3 éve lejárt
És már akkor is sz@r volt, amikor megjelent
Csomóan vannak úgy, hogy a főnöke kér neki telefont, de nem tetszik neki, így inkább a sajátját használjaKicsit később megyek át a HR-re, ott veszekszenek a userrel hogy nem töltötte a jelenlétit se
[ Szerkesztve ]
-
User jön leszámolni.
Adja a telefonját, 3 éve kifutott cucc. Mondom WTF.
Ja ő az összes ilyen *pénzügy* *céges utalás* *stb* dolgokat a sajátjáról használta.
Mondom hogy MI?
Ja de hát az nem gáz, simán ment.
Mondom figy, az egy dolog, hogy ment, de azt tudod, hogy ha nem most mondod, az security incidens.
Felhábordik.
Korábban mondta, hogy saját vállalkozást indít, azért mond fel. Meg az előző helye egy telekom cág volt, ott is lehetett.
...hát sok sikert majd akkor a jogszabályokhoz majd vállalkozóként...Mutogatni való hater díszpinty
-
-
Én se, de a global networknek is jó lenne tudnia
A linket köszi, ezt kipróbáljuk. (Ja, ez managelt telefont feltételez. Itt Intune management van, de ugye azokon az ócskaságokon, amik a csarnokban vannak összetörés céljából, az se.)@hobizoli :
"meg adva a jelszo ra"
Remélhetőleg nem a normál céges hálóra a saját telefonotokkal... bár abból amit eddig meséltél...[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
meg adva a jelszo ra
korabban volt egy sajat ID-vel mukodo masik is, de az kb 1 eve megszunt es azota ez van a kajakabb helyette
egy rovid ideig parhuzamosan ment a ketto
a csarnokban van 3-4 Wifi6E-s AP vagy Router is egymasrol kb 20-25m-re a felso kabelcsatornakbol lefele neznek az antennaik, ugyhogy vakfoltok sincsnektöbb drón kell ;P
-
vince
őstag
A céges Samsung telefonomon tiltva van a céges wifi megosztása (az itthonit meg tudom osztani), itt nem lehet felcsatlakozni a hálózatra saját eszközzel. Nem tudom, hogy csinálják
Szerk: valószínűleg így
[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
-
válasz
headhunter #41440 üzenetére
Az izopropil egy elég konkrét vegyület, az nem tud igazán jobb, vagy rosszabb lenni
Az lehet eltérő, hogy mennyire tiszta, pl. víztartalom. De szerintem az olcsóbb sem lehet szörnyű.
-
headhunter
addikt
Isopropylnál lehet minőségi eltérés vagy az "olcsóbb" is ugyanolyan?
1.VMD Isopropyl alkohol 1 l
2. Izopropil-alkohol nyomtatókhoz, Folyékony, 1 l[ Szerkesztve ]
-
válasz
E.Kaufmann #41437 üzenetére
Mondjuk kattints rá a spamre...
@net84 :
"De azt sem értem, miből gondolta a szolgáltató, hogy nálunk az a prio készülék, "
Hát drágább, abból akarnak többet eladni"Na neki szólunk, hogy elakadtunk, a többit intézi."
Áh, itt zaklathatsz akárkit, néha már akkor se reagálnak egyes csapatok, amikor manageri szinten van"A nem céges mobillok WiFi tiltását elengedtük. Publikusan egy korlátozott sávszélességhez férnek hozzá,"
Guest wifi van itt is. Azon lehetnének a dolgozók is, azért van. Ahol tiltjuk, az olyan wifi, amin a gyárban, ottani adatbázisokat használó raktári terminálok, stb., vannak. Ott vannak céges telefonok is, amiket belső appokkal használnak, mert a telefon is tud vonalkódot olvasni, stb. Na erre megy fel csomó dolgozó is, mert ki van engedve a net is azon a hálónHivatalosan nem publikus a jelszó, de az Androidban van "megosztás" funkció... Amíg nincs MAC szűrés, addig ez van :S
"Amikor megpróbálja átküldeni a vírusosnak jelölt mail-t"
[ Szerkesztve ]
-
net84
őstag
"Fasza
Nálunk is a gyárban régi telefonok, GSM-en. Elég gyakran törik össze, felesleges normálisat adni" - nálunk nem törik kevesebb almás készülék, pedig abból számottevően kevesebb van.
De azt sem értem, miből gondolta a szolgáltató, hogy nálunk az a prio készülék, amikor kértünk belőle 5db-ot a ~150 SIM/hívőszámhoz...
"Ki?
Na itt mi manageljük a gépet, a mySQL a beszállítóé, a hálózat a global networké... és a gyár termelésében használják az adatbázist.
" - eztnemszeressük mink sem
De ilyenre meg van az a személy, aki, ha mail-t ír, már rossz, ha fel is hív, akkor gondban is vagy...Na neki szólunk, hogy elakadtunk, a többit intézi. Gyors szokott lenni. Nem akadály a külső partner sem.
A nem céges mobillok WiFi tiltását elengedtük. Publikusan egy korlátozott sávszélességhez férnek hozzá, amíg nincs galiba, azt használhatják. Ha nem tetszik a sebesség valakinek, akkor lehet mobilnetet használni
.
#41437 E.Kaufmann - Ha csak azt kapsz, tedd össze a két kezed. Amikor megpróbálja átküldeni a vírusosnak jelölt mail-t, akkor áll égnek a hajam - és felhív, hogy nem tud mail-t küldeni nekünk
. Korábbi rendszerben egy-két alkalommal sikerült ilyet elkövetni néhány kollégának.
Read only...
-
E.Kaufmann
veterán
De imádom, mikor egy spam jelentést átdob a júzer kommentár nélkül, csak forwardolva, hogy kezdjek vele valamit. Kezdtem, visszakérdeztem, hogy mit szeretne.
-
-
Ja, azt nem tudom, hogy neked mi merre van, csak fura volt.
Tesztelni amúgy tudod, virtuális gépre simán megy a Hackintosh OS X."úgyis javarészt iPhone-t használtok,"
FaszaNálunk is a gyárban régi telefonok, GSM-en. Elég gyakran törik össze, felesleges normálisat adni.
"Portok - na még mit nem, más helyett nem szerek dolgozni
nem reagál az első mail-re,-"
Ki?Na itt mi manageljük a gépet, a mySQL a beszállítóé, a hálózat a global networké... és a gyár termelésében használják az adatbázist.
"Korábbi helyemen volt egy visszatérő esetem, ahol mindig egy meglévő eszköz IP-jét lopta valaki."
Ja, az itt is hasonlót kapnaMostanában azokat a telefonokat tiltjuk, amik 100% nem cégesek, és mégis termeléses wifin vannak.
-
mezbex
friss újonc
@hcl Cloudflare nagyon erős free-tier-ben.
Én azt használom a NAS-on futó dockerekhez
Cloudflare -> Traefik -> Ami éppen eszembe jut.
így nem kell foglalkoznom se certekkel, se egyéb routinggal, van mTLS opció is.
Nincs értelme előfizetni igazán hobbi user / kis vállalkozás számára. -
net84
őstag
válasz
frescho #41404 üzenetére
Ide nem szeretnék eljutni
. Sem helyem, sem pénzem nincs fenntartani 2-3 gépet/platformot azért, hogy egyik ezen, másik azon menjen. Főleg nem akkor, amikor egyik folyamat a másikra épül és épp nem otthon dolgozok, akkor mobilizálni kell mindet (cipeltem egy rövid ideig 2 laptopot + 1 tabletet napi szinten).
Read only...
-
net84
őstag
Nem tudom. Ahhoz be kellene szerezni saját célra a MAC-et (19-re lapot húzni), aztán vagy összejön. Vagy van egy drága gépem, amihez megint drágán kell vennem egy újabb SW-t, ami még mindig nem OS kompatibilis, de esetleg virtual win11 alatt mehet (másképp ezt sem tudom tesztelni, mert a próbaverziók nemhogy nem HW kulcsosak még a telepítőjük is teljesen más). Ha nem, akkor dupla bukta.
Ezt egyenlőre kihagyom, mert egy ilyen eredmény miatt könnyen gyilkosság áldozatává válhatok otthon.
Bázisállomás - T válasza: úgyis javarészt iPhone-t használtok, kapcsoljátok be a WiFi hang opciót... OK, de a nyomógombos Nokia-n mit kapcsoljunk be?
Portok - na még mit nem, más helyett nem szerek dolgozni
nem reagál az első mail-re, küldök egy max 24 órás határidős mailt. Ha arra sincs válasz már meg is mutatom neki a teljes blokkolás fogalmát. IP + MAC cím szevasz...
Korábbi helyemen volt egy visszatérő esetem, ahol mindig egy meglévő eszköz IP-jét lopta valaki. De mindig olyan szerencsétlenül, hogy hazavágjon minimum egy emeletet. Mikor megcsíptem a MAC címét, már ment is a levesbe. Több mint fél évig kerestem (ez idő alatt találtam illegal telepített AP-t, amit elkoboztam és míg ott voltam, nem jelentkezett érte senki) az elkövetőt. A blokkolás után nem kellett 1 nap sem, már kaptam is a "nem megy a net" telefont. Én lettem a bunkó, de a fejmosást akkor is megkapta a kolléga.Read only...
-
-
válasz
KROK640 #41421 üzenetére
a fanboykodás távol áll tőlem
de teljesen jól jártam, piszok gyorsan csinálja meg a dolgokat, viccesen sokáig tart benne az akksi, nagyon korrektül össze van rakva, zseniális kijelzője van (bár nagyrészt asztaliként használom, úgy meg nem látszik), a macosszel is el lehet lenni, de vannak hülyeségei. a windowsnak is vannak, csak azokat már régebbóta ismerem
ha ilyen minőségű és teljesítményű vas létezne windowszal, azt választanám, de nem létezik.
hanyas vagy, te disznó?
-
Lenry
félisten
nekem otthon is caddy van
teljesen jó volt, hogy szólt a Let's Encrypt
nekem mire szólt, vagy már rég meg volt újítva, vagy olyan subdomain volt, amit nem akartam megújítani[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
F.E.K..
senior tag
Nem kell, a cert érvényességi dátuma egyszerűen lekérdezhető, onnan meg csak egy script hogy szóljon, vagy akár frissítsen.
pl.:
curl https://fekland.dyndns.org -vk 2>&1 | grep 'expire 'vagy lustább megoldás (itt éppen a "7 napon belül lejár-e" a kérdés, "-checkend", másodpercben) :
echo "Q" |openssl s_client -servername fekland.dyndns.org -connect fekland.dyndns.org:443 | openssl x509 -noout -dates -checkend 604800
[ Szerkesztve ]
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
válasz
Rimuru #41419 üzenetére
Nem törik le a kezem tőle; az automatizáláshoz ha jól értettem, be kéne engedni a 80-as portot. Jelenleg az van, hogy kiengedem, kézzel lefuttat, és zárom.
Meg egy itthoni cuccon ez még elmegy, cégest meg nem DDNS-en tolsz.@mezbex : Cloudflare fizetős, nem?
-
KROK640
nagyúr
-
-
a letöltős, tévéből felvevős gépemmel nem élek egy háztartásban, és így az ftp a legkényelmesebb, a kodi is ftp-n megy. teljesen kényelmes.
terveztem telekomra váltani, amióta kb ugyanannyiba kerül, mint a digi, de a cloudflare dolgot elnézve inkább nem...
hanyas vagy, te disznó?
-
-
hát erre lett a double commander. ami meg ftp-n nem stabil
nagyobb ftp-zésre lett így a cyberduck, ami egyúttal megoldott a régi problémát is, a sok és nagy fájl letöltését google drive-ról.
csodálatos nézni, ahogy 210 gigabájtnyi cucc pár kattintásra egyben leporoszkál a fölyhőből bő félóra alatt 111 MB/seckel.hanyas vagy, te disznó?
-
válasz
qnadam #41412 üzenetére
"egy ilyen után meg inkább bízom valami natívra a tizenszáz gigabájtok mozgatását
"
Az amúgy érthető. Én sem azzal csináltam a nagyobb fileműveleteket, mert minek? Van arra beépített.
Meg mondjuk a Kde-s Dolphin az simán tud kétpanelesként is működni.Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz
qnadam #41410 üzenetére
Ez fura. Linuxon ugyanúgy Wine alól tök jól működött, én pl. ftp-re használtam, mert a wcx_ftp.ini-t megette
És csak annyi volt a fura, hogy a C: ugye egy kamu meghajtó, az OS filerendszert Z:-ként látta.OFF
Ha valakinek van Let's Encrypt-es SSL certje, akkor nem küldenek több lejárati értesítőt... regisztrálj monitoring szolgáltatásra :S[ Szerkesztve ]
-
válasz
KROK640 #41408 üzenetére
én benne lennék a dologban, hogy a neve is total commander legyen, de nincs macre, és nem is tervezik. wine-nal el lehet indítani, de fájlokat manipulálni ilyen gányoláson keresztül az álmoskönyvek szerint nem sok jóval kecsegtet... és valóban, kipróbáltam, simán hanyatt tudja vágni magát másolás közben, de legalább lassú is
hanyas vagy, te disznó?
-
KROK640
nagyúr
válasz
qnadam #41394 üzenetére
Ezen ne csodálkozz, hogy sok dolog kicsit más, ha minden ugyanaz lenne akkor hívhatnák Total Commandernek.
Egyébként a TCMD az amiből rohadt ritkán váltok újra, 3.51-el kezdtem még Windows Commandernek hívták, aztán 4.03, majd 5.51 és most 9.51.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
KROK640
nagyúr
Azzal olyan nagyon én sem tudok mit csinálni.
Pár éve volt egy igencsak fura hibája öcsémnek : Ugyanezt kezdte, de a fagyások sűrűsödtek. Végül kiderült, hogy a négyből az egyik ramslot halt meg. Fél év múlva megint kezdődtek a hibák, következő ramslot. 3×2GB volt a gépben, nem volt mese, 2GB ki, 4GBval ellesz. Pár hónap múlva újra jött a hiba, még egy ramslot, ok akkor 2GBval él tovább. Végül azért kellett a gépet elbontani mert pár hónap eltéréssel sorba kihalt mind a 4 ramslot, RAM nélkül meg elég nehéz az élet még egy Athlon X4-en is. Ráadásul addigra már kezdett kicsit elavult is lenni (5 éves volt a gép).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Nem vicceltem, hogy kéznyújtásnyi távolságra van legalább tucatnyi különböző OS. Ezek közül legalább a fele grafikus és heti szinten használom őket. Napi szinten váltok a 3 fő platform között és nem okoz pár percnél többet átállni. Egyik erre jó, a másik arra, a harmadik semmire se, de használni kell. Persze előjön néha az ököljog, elvégre a Windows-t még mindig vissza lehet kényszeríteni parancssorba és kifordítva a belsejét DOS-ként használni.
https://frescho.hu
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sokan találkoztunk már olyan ismerőssel, "üzletféllel", aki minden segítséget ingyen szeretne, és azt is...
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Kuponkunyeráló
- Samsung LCD és LED TV-k
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Spórolós topik
- Felülnézetes, többjátékos taktikai akciójáték PUBG: Blindspot
- Ukrajnai háború
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
Állásajánlatok