Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Montis hátitáskát tudtok jót olcsón?
Ilyen kisméretű kellene (ivózsák nem feltétel, de persze nem is hátrány), ami nem csap tarkón egy ugratásnál.
-
ludsimon
veterán
válasz
glacious
üzenetére
jól tudod.

Garminnal használom a strava-t, telefont semmiképpen nem áldoznék fel egy zakónál, az tuti nem maradna a helyén, Garmin már megjárta a 'poklot'.Nekem túlélt egy 40 km/h-s jobbra borulást kanyarban télen, a helyén maradt, meg se moccant.
Egy telefonnal alig hiszem ugyanez történt volna.lsebestyen:
Kemény vállalkozás!
Az elejével kb 30-40 ember tud elmenni, az első emelkedőn nyélen 50-el felmennek.Tegnap csapattársam így mesélte el:
Jó az a verseny, csak mikor 50 km/h-val megyünk és jön a hegy akkor nekik (az erőseknek) nem szólnak hogy itt hegy van és nyélen 50-el feltolják.

-
lsebestyen
addikt
válasz
D.Orion
üzenetére
Majd egy hónappal előtte
De amúgy hazai pálya
Eddig ezek az elhatározásaim mindig bejöttek, tavaly ugyanitt a rövid távon indultam, elhatároztam h korosztály első háromba benne legyek. Addig mentem mindig újra a pályán míg el nem értem azt az időt egyedül, végül második lettem. Nyilván itt 80km-en egyedül nem fogok 38-as átlagot menni, de a pályát legalább kívülről fogom tudni. -
D.Orion
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Mikor kezdtél el rá készülni? 2 éve?

-
lsebestyen
addikt
Na emberek elhatároztam, hogy idén megnyerem a tour de Gyömrőt

-
ST05
őstag
hogyan könnyítsünk egy kilót gépünkön?! Úgy hogy leveszel 1kg-nyi alkatrészt

Viccet félretéve, utóbbi 1-2 hónap vas gyüjtögetéseim, csak úgy kép, adta magát a mérlegelés.. de hogy ON is legyen, mit kérhetek ezért az Xt hajtókarért lánctányérok nélkül? 15ért sok? kapok érte ennyit? vagy 12 ért el se adjam?
lánctányérokkal szokott lenni 25-30, de igy nem tudom beárazni ... köszi a helpet 
-
válasz
rootkiller
üzenetére
Utcai cipőből 45-ösöket hordok jellemzően, a Shimanoból 46-os méret kell, Jordanekből meg 47-es.
-
anorche1
őstag
válasz
anorche1
üzenetére
Sikerült, oldalra veszítve a csavart belekapott és kijött. Ahogy néztem ez azért van, mert a menet nem magában a vázban van, hanem vázhoz rögzített cucchoz, ami nekem a csavarral együtt forgott. Elég sz@r megoldás, de mind1.
(#20081) lsebestyen
Egyetértek, én is 183 vagyok, és 57 -es a megfelelő. -
rootkiller
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
100-as a stucni.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
üzenetére
Két járművel közlekedem, lassan meglesz a jogsim a harmadikra is.
Sosem flame-elek autó vs bicikli témában, én úgy látom mindkét oldalon csak vezetők vannak és járműtől függetlenül hülyék.
Gyalogos? Ez a kérdés fel sem merülhetne, tekintve, hogy az általános műveltség része kellene hogy legyen.
Na most szerinted kinek lenne a dolga megtanítani a következő generációt egyáltalán arra, hogy kitegye a lábát a házából a nagyváros közepén?
Nekem? Neked? Az államnak? Az iskolának? Vagy a szülőknek...?
Azoknak a szülőknek, akik maguk is ott lábatlankodnak, ahol csak tudnak? Annak a nagymamának, aki a banyatankot cibálja át a főút közepén?
Nem, ez nem ironikus. Ez siralmas.
A biciklisek viszont járművezetők. Felelősséget kell vállaljanak a forgalomban tanúsított magatartásukért.
Bár a gyalogos is a ptk szerint, de a Kresz oktatásban azt tanítják, hogy a gyalogos egy tudatlan pöcs, így a járművezetőnek maximálisan előzékenynek kell lennie a gyalogossal szemben.Jah amúgy meg ha szerinted nem kell jogosítvány a bicikliseknek, akkor feltennék két kérdést:
1. Melyik az a jármű, aminek vezetői a legkiszámíthatatlanabbul közlekednek és így a legtöbb fejfájást okozzák?
2. Mire eredeztethető vissza ez a jelenség? -
pite4
tag
válasz
rootkiller
üzenetére
Nálam is egy számmal nagyobb a biciklis cipő! E jelölést nem találtam benne. Én is azt tudom javasolni hogy ha van rá lehetőséged, próbáld fel.
-
lsebestyen
addikt
válasz
rootkiller
üzenetére
60 már nagy lesz, nekem pont jó a 190cm-hez. 57-58-as kell neki.

Mekkora stucnival használod?
-
pengemetal
aktív tag
válasz
rootkiller
üzenetére
Szerintem mindenképp fel kell próbálni. 46-os a lábam, shimano-ból 47-es van. Viszont a lábam szélesebb, mint az átlag 46-os méret és a rüsztöm is magasabb. Pl. Nike kosár cipőkből 46-47 2/3-ig volt már minden méret, ami jó volt.
-
Cathfaern
nagyúr
-
raggg
senior tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
~183 centi vagyok, ~83 kg. Egy ismerős azt mondta 55-ös körül nézzek, nem tudom elég nagy lenne-e. Előre is köszi a segítséget. :-)
Melóban le tudnám tenni biztos helyre, ill. van lehetőség zuhanyozni/átöltözni, így néha ha reggel lenne kedvem tekerni egy kicsit akkor azzal jönnék, amúgy maradna az MTB, városban a kifogásolhatú minőségű utakon jobb is az. :-)
-
rootkiller
őstag
Van valakinek shimano cipője? Hány mérettel nagyobb mint az utcai cipője? Esetleg E jelöléssel ellátott extra széles cipő? Mennyivel szélesebb mint a sima?
-
lsebestyen
addikt
Hello, mik a méreteid? Magasság, átlépési? 160ért használtan korrekt outikat kapni, viszont munkába csak úgy járj vele, ha tudod, h biztosan nem lopják el. Illetve én munkába mégse járnék vele, mert azért a kopó dolgok arra a montira biztosan olcsóbbak..Ha mondasz méretet, és van jó vétel amit épp látok, majd linkelem neked. De persze te is nézelődhetsz bikemag, bringapiac, vatera stb helyeken, ide belinkeled aztán majd kiokoskodjuk. Újonnan elég gyér szettel kapni csak ennyiért.
-
rushty
őstag
Ingyenes kerékpár szerviz milyenek vannak Budapesten?
(a múlt héten lett volna lehetőségem egy apróbb beállításra, na most ugyanazért nem szeretnék ezres órabéreket fizetni) -
feka007
veterán
válasz
ludsimon
üzenetére
Nekem ez volt az első bármilyen jellegű bicós versenyem, kíváncsian várom, hogy végül hányadik lettem a 16-17 percemmel.
Olyan középmezőny lesz. Persze az igazi verseny az igazából a 11-12 perc közöttiek között megy, de azok nem is fully-val nyomják, meg a kondijuk is más. Szívesen kipróbálnék vmi terepversenyt is, csak gondolom ott már mindenki fullba nyomja, és esélyes lenne, hogy kiröhögnének 
-
raggg
senior tag
Sziasztok,
Egy kicsi segítséget kérnék.
Eddig kocabicajosként egy eléggé elnyúzott MTB-t használtam munkábajáráshoz, meg elszaladni a boltba tojásért, és egyéb hasonló elfoglaltságokra, de mivel eléggé elkapott a biciklizhetnék, plusz a futás mellé frankó lenne, úgy gondoltam vásárlok egy országútit.
Na ebben kéne segítség; ugyanis nem tudom mennyit kellene, ill. mennyit érdemes rászánni egy országúti bicajra kezdőként. Ami fontos lenne, hogy megbízható, jó gép legyen, ha esetleg akarnék egy komolyabbat tekerni, akkor is kiszolgáljon, de nem ártana, ha városon belül is működne frankón (mondjuk melóba elvinne, bár a régi mtb-t megtartanám "játszósnak").
Eddig amiket nzétem az a gepida bandon 810, illetve a merida race lite 900. Használt bicó is szóbajöhet persze, pénzben a határ kb. 160 rongy.
Előre is köszi!
-
hoffman_
nagyúr
szerintem van egy kis fogalomzavarod, vagy legalábbis nem sikerült jól fogalmaznod. az XC maga jelenti a tipikus értelemben vett hegyi kerékpározást, illetve ma már inkább verseny jelleggel, de ez mellékes. az XC lehet 26" és 29" is, ezen kerékméretek előnyeivel és hátrányaival együtt. a te magasságodhoz már igazából korrekt a 29er. a nagyobb kerék alapvetően jobb sebességet tud neked eredményezni, de ilyen esetben, mint a tiéd, a külső gumi futófelülete bőven sokkal meghatározóbb. ha városi használathoz kell, akkor valami slick jelegű gumit érdemes nézni, ami még boldogul terepen, mert egy echte mtb gumival traktor leszel a betonon, kopik is és lassú is.
ennyiért én egyébként használt gépet keresnék.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Packersbay
üzenetére
Gödöllőiben voltam, kb 11 körül.
Több féle színben is volt, de egységesen a nagymama típusúból a lobogó cipzárral
A prospektusban lévőre távolról sem hasonlított. -
Packersbay
tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Hánykor mentél?Én 8-kor voltam a Fővám téribe. Ilyenkor én mindig korán kelek,mert korán elkapkodják. Akkor még volt jó pár fajta még váltogatni is tudtam.
-
Drzzt
csendes tag
Sziasztok!
Sebességben szerintetek mi a különbség egy 29er és egy XC között?
Most például gondolkodok, hogy vegyek egy Neuzer Jumbo Sport 29-t, (tudom ez messze a kategória legalja), vagy egy Neuzer X2-t (ez se a teteje
.
Linkek:
http://kerekparwebshop.eu/neuzer-jumbo-sport-kerekpar
http://www.bringaboard.hu/product/info/neuzer-x2-ferfi-2013
Háttérinfó még, h 95 kg/183 cm vagyok, 100k JMF-ből kb ki szeretnék jönni.Most már jó ideje nincs biciklim, munkába járnék csak vele, de tuti h meg fog jönni a kedvem egy két könnyebb útvonalhoz terepen is. Erre inkább az MTB lenne jó. Viszont városban naponta meg az XC.
Szerintetek mekkora a különbség? Ki mit venne? Esetleg mekkora szivás lehet túrázni egy 29er-rel?
-
-=RelakS=-
veterán
Hehe, anyám gépén az első tengely kotyogott.
Találtam a villa belső oldalán két nagyon vékony anyát (nem hatlapú volt, hanem gyűrű 2 bemarással). Azokat épp annyira meghúztam bringás kulccsal, hogy már ne lötyögjön a kerék, de még frankón pörögjön. Ezután még a külső anyákat meghúztam, azóta frankó. -
rii
nagyúr
sziasztok
régi libakergető kerékpárom hátsó agya úgy kotyog hogy már villáig jár a gumi .... satu nélkül meg tudom húzni az agyat?
-
pomk
őstag
Egy ilyen lakat esetén a hurokkábellel hogyan érdemes rögzíteni az első kereket? Mennyire erős lehet ez a kábel?
Mennyire ajánlott ez a márka? -
-
Mansi
csendes tag
válasz
pengemetal
üzenetére
51-esen? Az durva!
Ha jól veszem ki a szavaidból, tavaly én pont az ellenkező irányba mentem, Lacházától Tass-ig, hát azaz út olyan ótvar szar repedezett, kátyús és olyan telibevert forgalmas a kamionoktól és egyébtől, hogy soha többet. Pedig szombati nap volt. -
Mewryck
tag
válasz
Mewryck
üzenetére
nem lesz olcsó a teljes hajtáscsere,de megéri monoblokkot tenni bele(ez növeli meg az árat,cserébe kb elpusztíthatatlan)arra még figyelj,hogy mindkét csésze fém legyen,a műanyagost kerüld el
ha te akarod beszerelni,kell egy spec kulcs is hozzá,de ha szervízre bízod az egészet,akkor nem kell foglalkoznod a tengelyhosszalsry,lejárt a szerkesztési idő
-
zoli03
őstag
válasz
batagy
üzenetére
Tudtommal M8-as csavar kell bele. Nem tudom, mit csinálsz, de én M3-as csavart se nagyon szoktam megszakítani. Nyomatékra kell húzni őket, úgy biztos, hogy nem szakad meg, a hajtókarnál meg még inkább ajánlott. Amúgy nem a csavar fogja rögzíteni, hanem a kúpos végű tengely.
-
Mewryck
tag
válasz
batagy
üzenetére
34.9 lesz az átmérő,ahogy írtad:jobboldali balmenetes,baloldali jobbmenetes
[a nagyobb átmérősnél (36mm)mindkét oldal jobbmenetes,ennyi a különbség]
monoblokkból rövidebb tengelyhossz kell a négyszögtengely miatt,mert nem ér végig a karban (kúpos a négyszög,ha jól emlékszem 10es csavar húzza fel a kart a tengelyre-monoblokkhoz jár!)118 vagy 122,5 tengelyhossz kell
holnapra megpróbálom kideríteni a hosszt
-
batagy
őstag
válasz
rétisün
üzenetére
Ok értem.
Tényleg nem is érhet végig a tengely, mert akkor nem lehetne rászorítani a hajtókart.
Akkor nekem 122.5mm-es kell?Persze, akkor hajtókar is kell, nyilván.
Egyébként a hajtókart hanyas csavar rögzíti a tengelyhez? Ugye nem 6-os? Mert azt elég könnyű megszakítani... még a 8-ast is talán, ha erősen meghúzza az ember. Stabilan áll a hajtókar a tengelyen a négyszögtengelynél?Láncot és hátsó fogaskereket is akarok venni. Így összesen már nem lesz azért olcsó, de mindegy, egyszer élünk.

-
rétisün
veterán
-
batagy
őstag
válasz
Mewryck
üzenetére
Bocs, hogy csak most válaszolok, de csak hétvégén néztem a biciklit. Fotóztam és mértem is a középrésznél.
Így és így néz ki. (régi Camping)A csapágyház valóban 68 mm-es.
Az átmérőre én kb 33mm-nek mértem, de csak a csapágyháznál, a csapágykosár külső átmérőjét nem mértem. 100%, hogy a 34.9mm-esről van szó. A jobb oldali csapágykosár bal menetes, a bal oldali csapágykosár jobb menetes.A tengelyhossz-t én 135mm-nek mértem. A tengely a jobb oldalon 35mm-t lóg ki a csapágyházból. A fogaskerék kb 25mm és 30 mm közötti távolságra van a tengely végétől.
Néztem a monoblokkokat, de nem látok olyat, ami passzolna... Pl. ennél az olcsónál csak max 122,5mm a tengelyhossz, hogy lehet hogy nincs 135mm-es? Vagy négyszögtengelyesnél rövidebb is elég? -
feka007
veterán
Volt valaki még innen ma a Mészkőember versenyen Vácon?

-
Zola007
veterán
válasz
anorche1
üzenetére
a csavaron szállt el a mene 2-3 mm-en
próbáld meg, hogy egy darab alufóliát vagy vékony papírt odateszel a tövéhez és beljebb tekered úgy, hogy vigyen be a csavar egy kicsit magával a váz furatába.
Ezzel képezel rajta egy kis menetet és kifelé könnyebben bele tud kapni -
imyourfriend
őstag
válasz
pengemetal
üzenetére
Én 52-53-54-en szoktam tekerni mikor alföldön vagyok, de kb leszarom ha dudálnak vagy ha integetnek. Legyen bármekkora a fickó engem különösebben nem érdekelne, ha leszorít akkor a stoplit az autója oldalában találja vagy lerúgom a tükröt ha letudom a gépről.
-
anorche1
őstag
Remek. Az egyik kulacstartó csavarnak a menete behalt. Most benne áll egy csavar félig betekerve, és bármerre tekerem, csak forog. Ötlet?
-
D.Orion
veterán
válasz
MZsoltee
üzenetére
Kell egy alkatrész/felszereltség lista, mert jelenleg annyit tudunk, hogy hidrás fék van rajta.
Valószínűleg:
Alivio váltókarok
Tourney tányér
Acera hátsó váltó.Kell egy lista, mert ezt a kisujjamból szoptam ki, miközben a hasamra ütöttem.
Ennél többet senki nem fog tudni mondani. hacsak nem túrja elő neki a google a típust. Érted? Piacon ezért a nem magyar eladóval 30K-ról indulnánk alkudozásban. 
-
-
Because
őstag
ha szeretnék magamnak építeni egy bicót hol érdemes körbe néznem neten? dirt jellegű vázak jönnek be és akkor hozzá gondoltam egy szinten olyas fajta merev villát. egyszerű fehér vázat szeretnék
-
dragonfx
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
és ezt pestről veszed használtan és lepostáztatod magadnak vidékre? és ugy veszed meg személyesen nem is ültél rajta? nem is nézted át?
nem vagy kicsit naív....az eladó oylna képet készit amilyet akar.ettől még máshol lehet törött, hajlott, repedt a váz vagy egyéb más alkatrész rossz.de ahogy érzed.... -
Szakbarbár
aktív tag
válasz
lefkosia
üzenetére
Csak gratulálni tudok
ráadásul sisak nélkül. Én már egy másik bringás mögött is megtartom a 2 méteres követési távolságot. Ezért nem megyek soha szélárnyékban 
Egyébként nagy baj nem akkor lenne amikor nekimegy a kamionnak, hanem akkor amikor 120-nál elesik és végigcsúszik az aszfalton. -
MZsoltee
veterán
Erről a típusról nem találok semmit, árban nem tűnik rossznak. Valaki esetleg ismeri? Jó vétel ebben a kategóriában?
[link] -
pengemetal
aktív tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Teljesen igazad van! Az ilyen viselkedések mélyről fakadó primitívsegre utalnak.
-
lefkosia
őstag
Egy laza 124 km/h

-
válasz
Runner_fxr
üzenetére
a munkámnak

-
Runner_fxr
addikt
válasz
pengemetal
üzenetére
Sajnos ez a szomorú valóság, eszméletlen, hogy mennyi paraszt él ebben az országban.
Ilyet egyébként már velem is csináltak, bent a városban, a paraszt kiüvölt az autóból, hátha megijedek tekerés közben. Olyan is volt, hogy a zebrán rám üvöltött az autós, hogy húzzak a f@szba innen, miközben szépen átgurult előttem a zebrán. Ezek azok a dolgok amiket nem nagyon lehet értelmezni, ezek például egyáltalán nem a politikusokon múlnak, meg azon, hogy milyen a gazdasági helyzet. Sokan mindent erre akarnak fogni. Egyszerűen sok a proli. -
Zola007
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
Még mielőtt terelnénk a szót, én is csak ETRTO méretekben írtam anno a felnim méretét,.
110-130kg-al kerékpároztam több ezer km-t terepen, köveken, igaz nem nagyon emelgettem el a talajtól, de 2,25-s freeride gumival, persze megfelelő nyomáson
soha nem volt problémám az oldalfallal, az utolsó ilyen gumi még mindig megvan, nincs kirepedve, pedig van benne vagy 4000km és még 2000 körül vettem.(#20001) Stauffenberg: nagyon is támogatnám mind a bringás vizsgát intézményét, mind a kötelezővé tételét.
Amennyit ültem gimiben Médián + Tánc és drámán bármiféle hasznos idő nélkül, abban belefért volna pár ilyen vizsga.
És nekem mondja senki, hogy nem fér bele az időbe, nekünk 40 óránk volt hetente az emelt képzés miatt + kötelező volt érettségiig a nyelvvizsga, ECDl, jogsi.(#20004) maummamut: a lábad nem minősített jármű, a kerékpár viszont az
-
pengemetal
aktív tag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Nana, a Biblia ismerete hozzátartozik az alapműveltséghez!
Ma volt "szerencsém" az 51-esen tekerni: pocsék az út, az autósok negyede paraszt...Volt egy, az anyósból kiordított a csaja amikor mellém értek, hátha megijedek és az árokban kötök ki. Kicsit elszámolták magukat, mert fülessel tekerek
Gondoltam Taksonyban vagy Harasztiban meglátom az autót és kicsit elbeszélgetek a tulajjal...sajnos nem találkoztunk. -
Runner_fxr
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Lehet kifogtál valami leértékelt modellt. 60-é ennél jobbat szerintem 2-3 éve se lehetett venni.
Meg aztán mi az aminek nem ment fel az ára?
-
lsebestyen
addikt
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Kegyetlen h felmentek az árak
Ilyen cangám van, 3 éve volt 60k, jobb szettel 
-
Runner_fxr
addikt
válasz
NeoExDeath
üzenetére
Tehát ilyen bringa amit te szeretnél, egyértelműen nem létezik! Vagy is létezik, csak jóval drágábban.
Össztelós bringák azok 400-500 ezres kategóriában vannak, amiket meg is szabad venni, utánzatok persze vannak 100 környékén is meg a tescoban is 30 ezeré. Csak ezek éppenséggel ipari hulladékok.
Ami javasolnék az legalább valami ilyesmi: [link], de erre is kéne egy normálisabb teleszkóp, mert ez a villa egy alap hobbi teló, ez nem bírja a komolyabb igénybevételt. Tehát villacserével ez is alulról nyaldosná a 200 ezret.
Vagy veszel egy eleve jó, olajcsillapításos villával szerelt modellt, ami szinte biztos, hogy 200 ezer felett lesz.
Például: [link] -
golyós
addikt
válasz
NeoExDeath
üzenetére
Egyetértek (#20011) Runner_fxr válaszával.
Jómagam ilyet vettem 2010-ben és most 1 hónapja a 2014-es modellt.
Én rögtön cseréltttem a gumikat még a boltbanPersze ha terepre kell akkor neked nem kell) illetve egy ilyet is rakattam rá:[link]A következő egy állítható magasságú kormányszár lesz mert 187 cm vagyok és pont hiányzik 4-5 centi a kényelmes kormány magassághoz.
így megállsz 92-93 ezer környékén. Én nagyon szeretem, (az elsőt sajna ellopták) drágábbat nem engedhetek meg magamnak, de hobbi célra szerintem tökéletes. -
Runner_fxr
addikt
válasz
NeoExDeath
üzenetére
Súly ügyileg kicsit el vagy tájolva, de nem baj, ezért van a fórum.
10 kiló körüli montik általában carbon vázasak és kb 600-700 ezertől indulnak.
100 ezer ft-nál 14 kiló környékén vannak a mtb kerékpárok.
Ez itt 11,1kg carbon vázas xc monti és láthatod az árát, jócskán túl van az elképzeléseiden. 100 ezer alatt kb ez van: [link] 13,9 kg. Ez egy nagyon alap hobbi mtb, nem túl durva terepre, túrázásra való, olyan ami bírja a strapát, az 150-160 tól, meg az sem mindegy milyen strapára gondoltál.
Mert ehhez egy jó teló is kell, az meg inkább a 200 ezer feletti kategóriában van. -
nauro
aktív tag
Szegény Schurter... Pedig reméltem egy jó kis sprintes befutót.
-
NeoExDeath
aktív tag
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót, de azt hiszem elég specifikus dolgot keresek, ezért inkább kérdezek.
Nem vagyok igazán képben, hogy milyen árban és felszereltségben lehet új kerékpárt vásárolni. Én egy új MTB-ot szeretnék vásárolni, a fő szempont hogy minél könnyebb de strapabíró legyen, 10 kg környékén. Legyen rajta valamilyen tisztességes váltó ami használható, nem kell azonnal lecserélni. Ne legyen összeteleszkópos. Az első teleszkóphoz nem ragaszkodok de ha van nem baj. A letisztult, minimalista design-t kedvelem, és 100 ezer forint alatt kell hogy legyen az ára. Lehet leértékelt, akciós, nem probléma.Létezik ilyen új MTB, ami megfelel ezeknek a kritériumoknak? Sajnos ezer gyártó, márka van, azért kérném a segítségeteket hogy merre nézelődjek. Külföldi márkák netes rendeléssel is szóba jöhetnek.
Köszönöm előre is!
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ja, lehetne ilyen, az erkölcs-, meg hittan úgysem ér egy fillért sem, csak időpocsékolás.
Ahova jártam általánosba, ott volt kresz, igaz az csak szakkör volt, tehát csak aki akart, az járt rá. Kerékpáros ügyességi része is volt minden alkalommal, bójázás, 8-as kerülés, keresztbe tett rúd alatt átbújás, fűrészfogas deszkán végigmenés, fékezés, hogy csak az első pálcát verjük le, meg még amikre nem emlékszem. Jártunk versenyekre is, megyei szintig jutottam, ott már alap bicikliszerelési feladatok is voltak. De mindenképp nagyon hasznos volt, főleg a kresz-oktatás része, sosem volt gondom forgalomban, pedig már akkor kisiskolás koromtól kezdve jártam a várost bringával (ugyan nem Pest, de egy közepes méretű város). Mikor a jogosítványt csináltam se kellett sok plusz infót megtanulnom.
-
bigbuda
aktív tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Es mi lenne ott az ara? Nezegettem eleg nagy kulonbsegek vannak arban egy egy boltban... A heten szeretnem majd. Mikorra jon es mennyi lenne?
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Szerintem az alapokat már az óvodában is el lehetne kezdeni, de az iskolában mindenképp kellene vele foglalkozni. Úgyis délután 4-ig kötelezően bent kell maradni a gyerekeknek, lenne idejük elsajátítani.
Sokszor nekem is rá kell szólni az előttem bicikliző gyerekekre, mert még azt sem tudják, hogy a jobb oldalon kell közlekedni. -
LógaGéza
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Mindenesetre rákérdezek előtte való nap tőled, hátha meglesz még

Hitelnél mi a helyzet akkor ha:
- A jelenlegi munkahelyemről 1 hónapja kapom csak a fizetést bankszámlára
- Mivel más nevén van a ház ahol lakunk, ezért nincs a nevemre szóló közüzemi számla -
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
De akkor mar bovitsd ki gyalogosokra is, addig ne lehessen kimenni a szabadba amig nincs gyalogos jogsid. Remelem azert atjon az ironia. Foleg az olyan idiota barom gyalogosok miatt, akik miatt egesz hetvegen feleslegesen koptattam a gumit, mert direkt akkor indul el, amikor neki pirosra valt a gyalogaftkelonel a lampa, mert o a nagymeno gyerek es meg be is pofazik. Vagy a nenike aki a 2x3 savon szaladgal at ugy, hogy 10 meterre ott a lampas gyalogatkelo. Nagykoruton folyamatosan piroson szaladgal at mindenki, mert pont beall a villamos. Az ilyenek ha kozel vannak kapjak a finom kis tockost, mert legkozelebb lehet egy ZIL fogja adni es az nem olyan kedves, mint en.
Bar megigertem magamnak, hogy soha tobbet nem fogok autos-bringas vitaba belemenni, mert az autosok allandoan bizonygatjak, hogy ok bizony a kresz megszallott hivoi es hordozoi, akik mindig minden pontjat betartjak, igy jogosan abuzaljak mindig a bringasokat, foleg az az igen intelligens egyed, aki beszolt multkor a hungarian meg mutogatott, hogy ott a bicajut, de a telipiroson azert atment a teherkocsival, bar igaza van, gyalogos nem jott, nem kaszabolt el senkit.
En tenyleg leszarom ki hogy kozlekedik, de az alszenteskedest nagyon ruhellem. En itt reszemrol le is zarom.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Nekem most ilyen Sun DS2 XC, felnin van 54mm-es gumi, 4 bar-ra fújom a 92 kilóm alatt, de nem érzem, hogy mozogna oldalirányban.
Mai utam során két érdekes biciklistával találkoztam. Mindkettő olyan vázméretű bicajon tekert, hogy mellettük törpe voltam a 20"-os montimmal. A felsőcső nem sokkal volt alacsonyabban mint az én nyergem. Fura látvány volt.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Én nem vagyok ennyire szigorú, szerintem a kerékpáros/gyalogos KRESZ vizsga simán lehetne ingyenes és bele lehetne építeni az iskolai oktatásba. Ne felejtsük el, hogy a gyalogos is részt vesz a forgalomban, így legalább KRESZ alapok legyenek.
Most is tanítanak ilyesmit az iskolában, de ez kimerül abban, hogy a legfontosabb KRESZ szabályokból összeállítanak egy szórólapot és azt osztogatják. Legyen egy vizsga általános iskolában, meg egy másik középiskolában. Ha már hittant meg erkölcstant be lehet vezetni, akkor ezt is simán.
Azért a gyerekkorban felszedett alapok sokat segítenének. Én 12 évesen önszorgalomból mentem az iskolai sportnapokra, ahol kerékpáros feladatokra jelentkeztem. Volt akadálypálya, meg bójákkal kirakott útvonalak, amikhez A4-es lapra nyomtatott KRESZ táblák tartoztak, ezeket a tanárok cserélgették random, nem tudtad mi kerül majd eléd, de szóban is volt kikérdezés extra pontokért (felvázolt szituációt miként oldod meg). Jópofa volt, nem hiszem, hogy ezt egy mai gyerek ne tudná jobban élvezni, mint a matek vagy irodalom órát.
Ehhez képest siralom, hogy mennyire tudatlanok az emberek. Nem csak a KRESZ kapcsán, hanem úgy alapvetően a törvények és alkotmány terén is teljesen kukák, ezért tudnak velük packázni a hivatalok és köztisztviselők, mert nem ismerik a jogaikat.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI FPV Fly More Combo drón szett +keményfedeles hátizsák +extrák
- DJI FPV Fly More Combo drón
- DJI Goggles 3 FPV drón szemüveg + Motion Controller 3 távirányító
- DJI AVATA drón (3 akku, töltőhub, Motion Controller, táska)
- DJI FPV + Fly More Combo + Motion controller + Extrák + Hátizsák - makulátlan állapot - AKCIO
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (3év Garancia) - GARANCIÁBAN CSERÉLT KÉSZÜLÉK
- Honor X6 /4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG UltraGear 45GS95QX-B OLED Monitor! 45" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMW16GX4M2Z3200C16
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De lefelé mindig módosíthatsz ha nem pörög.
De amúgy hazai pálya
Eddig ezek az elhatározásaim mindig bejöttek, tavaly ugyanitt a rövid távon indultam, elhatároztam h korosztály első háromba benne legyek. Addig mentem mindig újra a pályán míg el nem értem azt az időt egyedül, végül második lettem. Nyilván itt 80km-en egyedül nem fogok 38-as átlagot menni, de a pályát legalább kívülről fogom tudni.

lánctányérokkal szokott lenni 25-30, de igy nem tudom beárazni ... köszi a helpet 
Azoknak a szülőknek, akik maguk is ott lábatlankodnak, ahol csak tudnak? Annak a nagymamának, aki a banyatankot cibálja át a főút közepén?

A prospektusban lévőre távolról sem hasonlított.

Hasaggymeg