- Geri Bátyó: Régi VGA, HDMI és a felbontás
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Flashback: Rezsicsökkentés?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisszer
aktív tag
válasz
morcosharcos
üzenetére
akinek nincs az eszébe, legyen a noteszéba, ahogy mondani szokás.
-
-
homerhamm
veterán
-
Chaser
legenda
válasz
morcosharcos
üzenetére
Eztmánemdumálodki'
( : -
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Ja értem, én totál úgy értettem, hogy a ph-ról van szó, mert erre válaszoltál: [link]
"A ph hülyesége, ilyet nem szabadna engedni - tiltva is volt, nem? -." -
-
koby11h
őstag
válasz
Intelligencs
üzenetére
Sosem üzletelek telefonon, a szó elszáll, az írással meg kb. kitörölhetem, de az mégis csak valami. És volt már, hogy kellett, így nálam csak az írás marad, legalábbis az elején.
Én is 90%-ban nem a saját cuccomat árulom, de én tudom, hogy mi ez, én írtam a hirdetésbe mindent, én teszteltem - mert akiét árulom, annak f1ngja sincs róla, ezért hozza hozzám, így hiába adnám meg a számát.
Ha eljutok odáig, hogy jönne érte, vagy találkozzunk valahol, vagy kéri, mert szóban könnyebben fejezi ki magát, akkor persze adok számot, hogy könnyebb legyen kommunikálni. De ha nem személyes átvétel, akkor a beszélgetés után írok összefoglalót, mert van aki 10 perc múlva már máshogy emlékszik, hogy mire mondtam igent.
Szóval azt, hogy miért nem értik meg nem tudom, pedig elég egyértelmű. A miért inkább írásban, azt nagyon jól értem
-
válasz
Krisszer
üzenetére
Igen... áés nagyon sok olyan része van az egésznek, amin látszik, hogy ez az instance kb. félbe lett hagyva. Pl. kategóriák, termék állapota (feltűnt, hogy csak jó állapotút lehet hirdetni? csak régebbi telefont lehet kiválasztani típusnak?)
És szerintem ez on, hiszen egy hirdetési platformról van szó.@Cs1csó : Hogy aztán ne olvassa el az áldo... vevő
@Intelligencs : Vagy pénzbe kerül neki.
De amúgy ezeket ha megkérdezed valamiről, ami a hirdetésben van, kiderül, hogy elolvasta-e.
Nekem gyakran van, hogy megkérdezem, olvasta-e, azt mondja igen. Utána kiderül, hogy nincs tisztában olyasmivel, ami benne volt a szövegben
Amúgy én sem szeretek telefonálni, de ha ez van a hirdetésben, akkor kell.
Viszont én is inkább írásban szeretem ezt intézni, annak van nyoma. -
válasz
Intelligencs
üzenetére
Hát ha érthetően, magyarul beleírtad a hirdetésedbe, akkor nem tudom.

Szerk.: nekem régebben talán olyan fele-fele arányban volt emlékeim szerint, hogy priviben, vagy 1 db. priviváltás után telefonon bonyolítottuk az üzletet, általában vevői oldalon vagyok (több mobilszámom is van ráadásul, majdnem mindenkivel ingyen beszélek). Olyan is volt, hogy full telefonon, arra azért emlékszem, mert még azt is leírta, hogy nagyon későig dolgozik, nincs gépközelben. Na hát ez totál érthrtő volt, vettem tőle kb. 2 telefonváltással xdb procihűtőt, dettó ugyanúgy csomagautomatába, rendben megjött.
-
Valaki, aki hasonlóan cselekszik, árulja már el nekem, miért nem képesek betartani az emberek azt a kérést, amikor leírom egy hirdetésbe, hogy "érdeklődni kizárólag telefonon"? Ilyenkor mire gondol az, aki mégis privát üzenetet ír? Egyébként ezekre mindig szoktam válaszolni, márpedig ezt: ott van a telefonszám, kérlek hívd fel. És ez után általában már felhívják.
Nekem a következő ötleteim vannak:
1. Ez az üzenet a hirdetés végén van, és addig már nem jut el.
2. Nagyon introvertált, nem mer telefonálni.
3. Fiatal, és nem tud telefonálni.A kettes pontra sosem gondoltam volna eddig, ha nem léptem volna be egy introvertált csoportba facebookon. Ott ez időnként külön téma, hogy sokaknak, de tényleg sokaknak borzasztó frusztráló és nehéz telefonálni. Bár főleg a telefonhívástól rettegnek, amikor őket hívják, mert nem tudják mi várja őket a telefonhívás során. De gondolom telefonhívást indítani is nehezebb ezeknek az embereknek.
A hármas pontra meg a saját gyerekem is példa, fogalma sincs, hogy kell telefonálni, amikor felveszi a telefont, nem szól bele semmit. Próbáljuk magyarázni a feleségemmel, de nehezen megy át. Pedig nem hülye, hanem kifejezetten okos, de valahogy ők már teljesen a csetelésben élnek.
A megfejtés, hogy miért csak telefonon: mert ilyenkor általában nem az enyém a cucc, hanem valamelyik haveromé, és tök feleslegesnek érzem közvetítőként csetelgetni. Hívják fel a haveromat, aztán beszéljék meg vele.
-
"Írtam az eladónak hogy ez így nekem nem jó, visszaküldöm a cuccot és kérem az árát. Erre ír hogy ne küldjem vissza, és visszautalta az árát."
Ilyet én is csináltam már. Eladtam egy alaplapot 5000-ért, ami egyébként jó volt. De az ember szerint nem, és csináljuk vissza az üzletet. Ugye, ilyenkor illett volna a saját költségemre visszaküldetni, plusz még ha újra eladom valakinek szintén foxposttal, már gyakorlatilag nullán vagyok. Szóval igazából csak azért lett volna értelme, hogy visszaküldje, hogy megnyugtassam magamat, nem én voltam a hülye, és működik a lap. Viszont már a belevaló processzort külön eladtam, meg memóriám sem volt hozzá, szóval le sem bírtam volna tesztelni. Úgyhogy a racionalitás azt diktálta, hogy visszautaltam neki a pénzt, és azt mondtam neki, hogy dobja ki a kukába a lapot.
Ha át akart verni, hát átvert, de egyébként én tényleg elhiszem, hogy nem bírta életre kelteni. Egy Intel alaplap volt, és életem legszarabb alaplapja. Nekem szerintem csak azért nem volt bele bajom, mert szerverben volt használva, egyszer beraktam egy szerverszobába, és 10 évig nem nyúltam hozzá. Szerintem nem bírta feldolgozni a lap, hogy másik processzort tett bele a srác. Procival együtt kellett volna eladnom.
-
válasz
Cs1csó
üzenetére
Persze, meg én amúgy pont azoknak az itteni embereknek osztom a véleményét, akik összevetve a magyar felhozatallal, még mindig a ph!-t tartják az egyik legmegbízhatóbb IT-használtcikkes felületnek, ez szerintem is így van. Épp most szívok egy sima, újterméket értékesítő webshoppal (egy nyomtatókellékes bolt, simán más cikkszámú utángyártott alkatrészt küldtek ki), szal sokszor a nagynevű? jóértékelésű? cégek is benézik a kommunikációt a termékeikről. Nemhogy egy vaterán pl. a magánszemély eladó, vagy pláne a fácsén.
-
Cs1csó
titán
válasz
morcosharcos
üzenetére
"Profi" (és korrekt) hirdetők így is csinálják, igyekeznek minden releváns információt megadni.
-
Krisszer
aktív tag
ó hogy a [redacted], a másolásra nem is gondoltam.. megszoktam itt HA-n hogy működik rendesen aztán ez eszembe se jutott
de azért kicsit gáz hogy ezt n+1 éve nem hajlandóak fixálni, bár szvsz ez a legkisebb gond a facebookkal.hogy ténlyeg ontopik is legyek egyszer immár, mi a bánat van a régi kézikonzolok árazásával? 80k+ 2DS XL, 100+ New 3DS XL, a psp még emészthető, de 60k-ért PS Vita? amikor annyiért már Switch (/Lite) is akad? (és persze ne felejtsük a közelmultbéli, majd félmilliós PSP Go-t..)
-
-
-
válasz
lugosi
üzenetére
Ok, de én nem a ph!-ról beszéltem, hanem tisztán arról, hogy én magam mit tennék, ha nekem volna egy hirdetőfelületem.
"zsigerileg gyűlölöm minden használtcikkeladási felületen, ha nekem valaha volna ilyen portálom"
Ergo az, hogy én mit tennék, hogyan gondolkodom egy hipotetikus helyzetben (valszeg sose lesz webshopom vagy apróhirdető felületem) nem biztos, hogy egybeesik azzal, amit a ph! üzemeltetői tennének. Természetesen ezzel együtt is köszi szépen, hogy idézted! Tök jó, hogy ott van. -
-
-
válasz
koby11h
üzenetére

@Chaser : Vigyázz mert kimoderál
ON
Aliról vettem TV-be LED csíkot. Beszerelés közben derült ki, hogy nem azt kaptam, ami a hirdetésben volt. (Kösz, le kell venni az LCD-t...) Más a hossz, mása LED-ek száma, más a csati, és a típus is
Alinak nyitottam case-t, lehetőségek : visszaküldöm és refund, vagy nincs refund.
Leírtam még egyszer, mi van, most az eladó már hajlandó lenne küldeni egy megfelelőt... -
-
-
koby11h
őstag
-
KROK640
nagyúr
válasz
koby11h
üzenetére
Benne vagyok egy Amerikai autós csoportban, rendsszeresen kínálnak eladásra autókat. Ki van emelve, hogy a hirdetéshez írjanak árat!
Ehhez képest minden második hirdetés 1ft, meg 123ft, vagy abszolút semmit nem ad meg árnak. De meg se kérdezi, hogy mennyit érhet?
A sokadik ilyennek egyszer írtam, (123ft-os volt) hogy adok érte 500ft-ot, (egy amúgy 1,5-2 Millás autóról beszélünk) és még ma elviszem. Erre visszaírt, hogy tiszta hülye vagyok, ez 5 Milla, a kocsi mellett KPval a kézben (!) van alku ... Azt se értette mi a baj a hirdetésével, még én voltam a hülye.
Meg mindre írj rá egyesével mennyire mert nagyot álmodni a vasáért. Vannak korrekt hirdetések persze, de - főleg a romosabb állapotúak között - akad pár, aki úgy gondolja, hogy Dáriusz kincsét árulja Krőzusnak, és még idén lehagyja Lölőt, ha tartja az árat.Vagy amikor nem zavarják az apróságok : Romosabb 1963-as buick Rivit árul, és akkor OT állapotú 1965-ösöket hoz fel példának. Ok, a két autó kb 98%-ban azono kivülről, csak a '65-ös a clamshell miatt eleve dupla árról indul. Vagy brutál benézi (pl Impalanak néznek kb mindent is ami kicsit is a korból való).
Nagyon sok ember nem tudja, hogy mit árul, és mennyit ér vagy mennyire nem annyit mint ő gondolja, és jobb esetben nem ír hozzá árt, rosszabb esetben hülyeséget, még rosszabb esetben nem ír árat, és brutál összegre tartja.
-
-
koby11h
őstag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Álmodj királylány...

Ehhez kellene egy külön stáb, nem olyan, mint a jófogáson, akik hasra ütés szerint engednek át vagy fognak meg dolgokat. És akkor nem ártana nekik fizetni, ami hozza magával a fizetős hirdetéseket, vagy jutalékot mint vatera, meg vinted.
Örüljünk és becsüljük meg amink most van, mondjunk imát az üzemeltetőkért minden nap és az olyat, aki azt sem tudja mit hirdet, azt kerüljük messzire, mert jó eséllyel az adásvétel többi részét is így fogja intézni. -
Cs1csó
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Pár dolog minden hirdetésben hó lenne:
Ha van garancia akkor az magyar bolti? magánszemély v. céges?
Pontos típus leírása. (Ha nem tudja az sem gond de akkor legyen olyan fotó ahol látszik esetleg több részlet, vagy olyan cimke amit más tud értelmezni)
Ha esztétikai vagy súlyosabb hiba van esetleg ha már volt javítva hol és mi? -
Cs1csó
titán
válasz
morcosharcos
üzenetére
+1
Kötelező lenne MINIMUM azt írnia, hogy
"Irányár" (azaz alkuképes) vagy "fix" (nem alkuképes.) -
válasz
morcosharcos
üzenetére
“nemes egyszerűséggel beírnám az ÁSZF-be, hogy kötelező egy irányárat megadni”
Benne van (ÁSZF III. 11. 19.).
-
Chaser
legenda
válasz
morcosharcos
üzenetére
5e?
- Bocsi az kevés.
7e?
- Sajnálom már van 10e ft-os ajánlat. 12-ért esetleg neked adhatom.
Legyen 15e és b......g. azt a jó k....a édes a......t!
( ;Ők azért vannak, hogy létezhessen ez a topik. Kiváltják a hülyétkapok' faktort)
-
koby11h
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Pontosan!
Ha pl. én be tudok árazni 60 kábelt és egyéb vacakot egyesével, akkor vegye már a fáradtságot és nézzen utána, vagy álmodja meg az árat, amit akar érte kapni.
bh: Én simán küldök ilyenkor 3000-es ajánlatot, jelezve, az nem "párezer", már ha ér annyit a cucc.
-
válasz
Chaser
üzenetére
Én mondjuk a barkochbázást zsigerileg gyűlölöm minden használtcikkeladási felületen, ha nekem valaha volna ilyen portálom, nemes egyszerűséggel beírnám az ÁSZF-be, hogy kötelező egy irányárat megadni, és a második ÁSZF-sértés után kibasznám a regisztrált személyt, mint macskát sz,ni. Akkor is, ha pattogna, hogy mondjuk üzletszerűen hirdet a weblapomon, és akár fizet érte, simán lepereskedném vele, hogy a cégszabályzat megsértése az bizony a szolgáltatásért történő esetleges ellenértékadástól függetlenül betartandó, be nem tartása bizony jogvesztéssel jár, kitörölt fiók formájában. Hát mégiscsak az eladó tudja, hogy nagyjából mennyit szeretne a cuccosáért, a vevő meg eldönti, fizet-e annyit, esetleg egy kicsit megpróbál alkudni, de ha az irányárból kitűnik, hogy nem találkozik az üzleti akaratuk, akkor megspóroltak egymásnak helyből egy elektronikus levélváltást.
-
-
bh
tag
(...) kérlek PRIVÁTBAN keressetek! Kérlek csak komoly ajánlattal, párezer forintért nem adom oda!!!
akkor mondjuk írd ki mennyit szeretnél kapni érte a kiírt 3 jegyű összeg helyett???
-
-
Karácsony után kirakott valaki egy konzol+kontroller dobozt a kuka mellé...
Behoztam, és felraktam az apróra, tudva hogy sokan keresnek üres dobozokat.
Pár napja írt egy csóka, mennyi lenne a Posta?
Leírtam neki, szerintem túlzottan is részletesen, kiemelve, hogy a két doboz nem rakható egymásba, emiatt fura csomagméret tud kialakulni.
Akkor csak a nagyobb doboz kell neki... ok.
Azóta se válaszolt.
Új hozzászólás Aktív témák
- GARANCIÁLIS! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Ryzen 7 5800H, RTX 3050 Ti, 165Hz, 16GB RAM
- Ezzel fixen nem kell hunyorognod! 43"/4k/144Hz/HDR csak a tiéd!
- 2 ÉV GARANCIÁS Gigabyte GeForce RTX 4070 Windforce OC 12Gb videókártya eladó. Az ár NEM FIX
- Sapphire GPRO X070 8GB GDDR6 - RX 5700 XT passzív kaidás
- MOZA Racing R3 PC/XBOX !!GARIS 2027.12-ig!!
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- iPhone 13 128Gb akku: 100%
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4420, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
( :

de azért kicsit gáz hogy ezt n+1 éve nem hajlandóak fixálni, bár szvsz ez a legkisebb gond a facebookkal.