Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KROK640 #124759 üzenetére
Több gép mehetne egymás mellett, csak ennél erősebb vas kéne.
Illetve kisebb igényű gépekből többet el lehet ezen is futtatni, tanuláshoz pl., clusterezés, ilyesmit, teljesen jó.
De az egyik Win11 ment úgy is, hogy közben asszony játszott böngészőből egy Android emulátoron futó játékkal (az is kért RAM-ot rendesen 8GB-os tabletet kellett neki emulálni). -
KROK640
nagyúr
válasz
frescho #124747 üzenetére
Nekem másabbak a szempontjaim. Nekem inkább időhöz úgy van kötve, hogy hány év telt el azóta. Tíz év, ami nálam, fél retro, vagy young timer, (tehát a 4th gen-es I3/5/7 is félretro/youngtimer már nálam), olyan tizenötévnél régebbi full retro, jelenleg mindent ami 2010-nél régebbi retronak tekintek. (C2D-k, Athlon XP-k, Athlon 64-ek, Pentium D-k stb.)
És van az oldtimer az pedig a kései 486-osoktól a Pentium I-III-ig. Én ugye sajátként 366-os Celeronnal kezdtem, úgy a PCvel meg Pentium 1-el, bár volt minimális tapasztalatom 386/486 vonalon is.
Itt mondjuk megjegyzem, hogy a 386/486-os gépekkel annyira kevés tapasztalatom és élményem volt, hogy semmiféle kötődésem nincs feléjük, Pentium 1 korszak előtt (kivéve a Commodoreokat!) mindent csak végtelenül elavult érdektelen kacatnak látok, bár már igyekszem magamat ránevelni erre a vonalra is. Ezeket a gépeket tekintem az igazi dinoszauruszoknak. Ezeknek a gépeknek a javarészével (pl XT, vagy 286) semmilyen tapasztalatom sincs, már eleve úgy ismertem meg őket, hogy elavult vackok, ebből a korszakból egy C64 sokkal inkább releváns nekem.Amúgy az embereknek alapvetően úgyis az lesz a retro amibe belenőnek. Igen, ebből lejön, hogy jóval fiatalabb vagyok nálad, ráadásul nem is túl hamar kezdtem a PC-t. Nekem igazán aranykor és retro szakasz az XP, hiszen 2001 őszéttől a Celeron 466-osom kezdtem használni (akkor alig 2,5 éve volt gépem) és mire Win7-re cseréltem már kb 10 éve volt gépem. Előtte a Win95/98/ME és 2000 összesen nem értek el annyi szolgálati időt mint csak az XP. De ma már lassan a Win 7 felületére is retro szemmel nézek, pláne, hogy 16 éve ilyenkor láttam először.
Mindez persze egy szubjektív értelmezés amit én képviselek, de azt meg kell hogy mondjam, hogy a Win 95-98-on futó gépek a youngtimerek, vagy hogy "Amin meg ilyen M$ XP, meg 7 fut, élükön a sok P4-gyel , na azok 99.9%-ban csak ipari hulladékok." nézet rendkívül távol áll tőlem.
De hát itt a fórumon szerintem ahány ember, kb annyi értelmezése lenne, mindenki kicsit másképp tekint rá.
-
válasz
Alusky #124755 üzenetére
Ja hát nem úgy kell.
A 98 se volt futás közben másolható (legalábbis nem emlékszem olyanra, hogy lett volna).
Bootolsz valami másról, és azzal másolod.De ha fogsz egy megfelelő backup cuccot, akkor futás közben is tudod menteni, és visszapakolni más gépre. Mondjuk ez 98 alatt nem tudom, mivel, de XP már ment így.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #124745 üzenetére
Mi történt? Akár Pmben is mesélheted...
-
-
Alusky
senior tag
válasz
Pikari #124733 üzenetére
Nekem igen, nyilván amikor már a Sandy bridge volt a menő és lement az ára a Phenomoknak a fenébe.
Szerettem, dömper érzés volt, mint SUV-val járni. Az utólag kókányolt +2 magos módszerével ahol L3-at már nem kapott hozzá pluszban igazi gány, teszteken kívül semmiben nem jött ki előnye amit normál ember használt (igaz videókat gyorsabban mentette vágás után). És ahogy szerintem még manapság is, akkor meg pláne, a single thread teljesítmény baromi lényeges volt, na az nem volt az AMD-nek és utána a modulos cuccaiknak se, hiába ment a nyálverés az IGP kihasználására amire már akkor megmondtuk szart se fog csinálni, szóval játékokban inkább lassabb volt Intelnél. Azért kukába nem kellett dobni, jó volt az.
Be is aludt az Intel miatta, mert a fingásuk is gyorsabb volt az AMD-nél akkoriban, meg is lett az eredménye mára, mindkét gyártó terméke alapvetően szar, sehol nincs az az őrület mint a Sandy korszakban, hogy hú de megfogtuk Isten lábát. -
Alusky
senior tag
válasz
Trailblazer #124745 üzenetére
-
válasz
homerhamm #124740 üzenetére
Ez troll
@KROK640 : "Én úgy emlékszem hogyha X magot vagy RAMot adok neki akkor azt lefoglalja a többinek csak kevesebbet tudok adni, ha az adott cucc fut, bár lehet h tévedek."
Igen, ha egymás mellett futtatsz a hardveren több virtuális gépet.
A nested virtualizáció az, amikor a virtuális gépen fut még valami virtuális cucc(jelen esetben a virtuális gépen az Android emulátor, ami ugyanazt a Qemu/KVM cuccot használja, mint amin az egész kóceráj fut
) Ilyenkor tényleg jobb lenne egy szintet kihagyni, de a hostot nem akarom teleszemetelni (illetve, ez egy rendes OS, de pl. Vmware vagy Hyper-V szerver esetén nem tudsz a hoston futtatni, csak virtuálgépet). Ez a többszintű virtualizálás kb. a 70-es évek óta létezik, teljesítményben veszteséget jelent, de akadnak esetek, amikor megéri
Illetve létezik túlfoglalás is, amikor azt mondod, hogy mindenki kap összesen több RAM-ot, mint ami van, mert általában semmi nem 100% kihasználtsággal fut. (Ilyet én nem szoktam, mert egyszerre általában egy gép megy.) -
válasz
KROK640 #124741 üzenetére
Nem így működik, rosszul emlékszel.
Hát szerintem bármi amin Win XP fut már simán tekinthető retronak.
Helyesen: Bármi amin Windows OS fut NEM tekinthető retronak. A 95-98-on futó gépek a youngtimerek amik között talán akad 1-2 érdekes cucc, de még nem kanonizált, hogy mit is lehet annak tekinteni. Amin meg ilyen M$ XP, meg 7 fut, élükön a sok P4-gyel , na azok 99.9%-ban csak ipari hulladékok.
-
Jászkarajenő nagyon vicces település lehet.
Dombi is odavalósi, meg itt egy 8 napos hirdető is.
Mind teszteletlen:
3x512 ddr 3900
4x256 ddr 3900
1 db ddr2 1 gb 4000
mx440 64 mb 4000
stb. -
Trailblazer
veterán
Hű, de kemények lettek itt a cenzorok. Haza akarják vagni a regemet. Másnak meg mindent lehet, a látens rasszizmus felett is szemet hunynak. Igen, hozzád beszélek, cenzor!
-
KROK640
nagyúr
válasz
frescho #124735 üzenetére
Én úgy emlékszem hogyha X magot vagy RAMot adok neki akkor azt lefoglalja a többinek csak kevesebbet tudok adni, ha az adott cucc fut, bár lehet h tévedek.
"meg szutyok Windowsos PC-kre mondják, hogy retró.
" - Hát szerintem bármi amin Win XP fut már simán tekinthető retronak. Sőt... a korai Win 7-es gépek is, hiszen már az is 16 éve jelent meg (legalábbis a béta), és az én olvasatomban kb 10 évtől retro. (igen, a 4th gen is azzá vált már)
Sőt, amin Win XPnél korábi fut, az már nem csak retro, de oldtimer is ...
-
homerhamm
addikt
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #124733 üzenetére
havernak volt egy Phenom II X6-osa, mikor én meg Phenom 1-eztem. Ő akkor vette mikor kijött, egy korai X6-osa volt. A 3300MHZ-es 1100T felment neki 4500MHZ-ig is, nagyon komoly hűtéssel, de simán tudta napira 3800-on használni. 2011 őszén 6db 3800MHZ-es Phneom II mag azért odavert rendesen. Ráadásul akkor számomra (2GB RAMom volt) rengeteg 8GB memóriával, és Radeon HD5870 -el, 64GB-os SSDvel, az bizony kőkemény gép volt akkoriban. Akkor nekem azért ott meglett a kultusza az X6-nak. Amúgy fehérholló ritkaságú volt köreimben.
-
válasz
KROK640 #124730 üzenetére
2020 körül szereztem egy ilyet 940-nel. Az addig használt Core2 hostnál jobb volt, de különben, brutálisan kelletlen akármi.
A hostban van 6 mag. Fut a gépen egy Debian, annak elég hagyni egyet, de van, hogy 6 proci van a guest aláadva (nyilván nem lehet 100%-ban, de a host OS elég keveset kér).
A guestben fut még virtualizálva egy Android, annak a guest procijaiból megy 2.
32GB RAM, ebből 4-5GB ZFS cache, 1-2GB a host OS-é, maradékkal lehet gazdálkodni. Nyilván akkor kap egy gép 24GB-ot pl., amikor kell neki, pl. ilyen nested virtualizációval, hogy a virtuális gép tetején még fut valami.Amúgy ja, a 3. generációt T430-ről 8. genes laptopra volt érdemes váltani, az előző host meg egy A8-8*** AMD volt, az meg full csere lett erre a 8. genes i5-8500-ra.
-
KROK640
nagyúr
válasz
frescho #124731 üzenetére
Régen még generácáiókon belül is volt csere indokolt előrelpés : pl egy 300@450-es Celeronról 533-asra (PPGA max) váltani megérte, ha ki tudtál hozni belőle legalább 560MHZ-et... vagy 566-ra (az már FCPGA mondjuk, de a legtöbb lapban ment) és akkor 566@850-en, a 300@450 után komoly előrelépés volt.
vagy az Athlon XP korszak ahol mondjuk egy sima 1700+-2200+ után simán megérte bepattintani a (2500+@)3200+ -os Bartont.Manapság főleg az Intel 1st gen és 7th gen között nagyon lelassult a fejlődés, nekem 4th ről végül a 10th adta meg a löketet, hogy mostmár tényleg lépni kell. Jelenleg még nem érzem nagyon, hogy ugrani kéne (van 12th gen I5 is itthon), de eltudom képzelni, hogy egy I5 15500-16500 -ra esetleg majd megéri ugrani (most mindegy, ha nem így hívják), bár az Ultrák még eléggé csak a felső házban vannak jelen. Mintha az Intel a mostani gennél a középső és az alsó házat hanyagolná, I3-ból is 14100 óta nincs (de nem volt 11 és 13th genben sem I3)
Azonfelül, ahogy írod is, olykor az alaplapok is hoznak újabb extrákat, elég mondjuk az Athlon XP-re gondolni ahol a fapados VIA alappal kezdtem és a fullos NF2 Ultraval fejeztem be, ami lényegesen több extrával (pl SATA port, gigabites háló, Dual Channel, sokkal több USB2, Raid, jobb hangkártya, 8× AGP ) volt felszerelve a lap az előzőhöz képest.
Vagy mondhatnám akár a 4th genes lapomhoz (Gigabyte B85M D3H) képest a mostanit (asrock B560 Pro4), ahol is M2, DDR4, 8× USB 3.2 meg egy rakás más új dolog van.
-
válasz
KROK640 #124732 üzenetére
Simán tud futni, a virtualizáció megosztja a procit, nem 1:1 van egy VM-hez rendelve, hacsak explicit nem így csinálod. A sokat szidott kis-nagy mag ilyenkor nagyon sokat tud segíteni, mert van bőven mit szétszórni a VM-ek között.
Pikari:
Márciusig konkrétan egy 15 éves gépet használtam.
Ez nem jelenti azt, hogy ez követendő példa. A K6 fórumban is sokan tagadják az igaz utat és guminőznek, meg szutyok Windowsos PC-kre mondják, hogy retró.
-
Pikari
addikt
-
KROK640
nagyúr
Mennyi RAM van abban a gépben? Merta hogy számolom, már 32GB csak a virtuálisoknak odament
"annak oda van adva 5 mag" "gyakorlatilag egy telefon is fut a virtuális gép tetején, két procival" -- ez így 6 magos procin nekem 7 mag, és akkor az oprendszer ami futtatja a virtuális magokat, már nem kapott semmit, ami ugye nem lehetséges. legalábbis WMVare mellett nem. Plusz ilyen beállításokkal ez a két virtuális cucc sem tudna futni egy időben egy 6 magos procin.
-
válasz
Pikari #124725 üzenetére
Összesen 30%-on. Az ma kb. 3 generációt jelent és akkor is volt akinek megérte váltani akár generációnként.
2x sebességnövekedés? Akkor használj 7-8 éves gépeket! Hmmm, nem is kell javasolnom, mert megteszed.
A mostani 10% trendek mellett a különböző új technológiák miatt 30-40%-nál is érdemes lehet cserélni 3-4 generációnként. Video decoding, M2 slot, vagy akár Win 11 támogatás... Ezeken nem segít egy i3 (Ryzen 3) -> i7 Ryzen (7) váltás.
KROK640: A pénz nagy úr! Már írtad párszor a sztorit. Egy Phenom II tuningolva jól kitöltötte volna az első szériás Phenom és a Core i közötti lépcsőt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
frescho #124719 üzenetére
ASUS M4A785D-M PRO lap volt hozzá DDR2-vel. Elvileg nem támogatta a Phenom II-t, pedig nagyon sokáig hegyeztem a cerkát egy 965BE-re még 2010 őszén is. Aztán megjövend a 0806-os Bios update, ami elméletileg már támogatta a Phenom II-t, de akkor meg pénzem nem volt az új CPU-ra, pedig bölcsen láttam, hogy nagyon megérné. Plusz erről jóval utólag szereztem tudomást. Egészen 2013 végéig nem lett volna úgyse rá pénzem. Akkoriban annyira nem jól mentek a dolgok, hogy az időközben 1GB-vá downgradelődött RAMot is alig tudtam 2GBra visszapótolni, pedig akkor már a 2GB is nagyon kevés volt. Aztán 2014 elején hirtelen az egész gépre tettek egy visszautasíthatatlan ajánlott, így ment mindenestől, és akkor már teljesen új gépet akartam, és csináltam is. (LGA 1150)
-
válasz
KROK640 #124724 üzenetére
A 8 mag már bőven elég lenne
De nincs napirenden a procicsere, eddig ez az egy dolog, amivel meg lehet fektetni.
Nekem meg ugye nem átlagos használatra kell, egy virtuális gép szokott futni, azon meg egy dolgot csinál az ember egyszerre (ez az órás cucc kivétel).
Android Studiot Linuxon használok, ugyanezen, annak oda van adva 5 mag, meg 24GB RAM, az még úgy is gyors, hogy megy mellette egy Android emulátor (gyakorlatilag egy telefon is fut a virtuális gép tetején, két procival, meg valami 8GB RAM-mal) .
-
KROK640
nagyúr
Háát... abba meg túl nagy ugrást pláne nem tudsz rakni. Gyakorlatilag rámehetsz a 9th gen I7-re, ott van 8C8T de Hyper-Threading ott sincs.
A 8-9th gen hiába ugrás a korábbiakhoz képest ár/teljesítmény viszonyban kevésbé érik meg még mindig. És a Win 11 miatt majd a 7th gen és régebbiek leszakad majd árban úgy még kevésbé fogják megérni.Viszont ha mégis kevés, viszonylag olcsón van 10th gen I5 lappal együtt, 6C12T, az sokat tud dobni
-
válasz
Pikari #124720 üzenetére
Ne beszélj sületlenséget. Az alig gyorsabb feladattól függően 10-20% és a Phenom 2 jól tuningolható volt. Ez további 10-20%-ot jelentett és így már elérte a második Core2 Q procik szintjét. Tudom--tudom azokat is lehetett tuningolni, de most a házon belüli fejlesztés értelme a vitatott.
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
Az I5 6500 az bizony 4 magos és 4 szálas csak. Abba a platformba I7 7700K 4C8T a maximum konzumer procikból (tehát nem Xeon!! - bár 6th genből még Xeonban sincs 6 mag tudtommal -- míg 4th genből igen) amit bele tudsz rakni, mókolás nélkül. Mókolással megy bele a 8-9th gen is, ott már az I7 az 6 magos, 6 szálas, és egész tűrhető áron vannak a CPU-k.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #124712 üzenetére
A neten én is olvastam erről, de csak egy bizonyos gyártó lapjaiban. Március közepén csináltam egy 9800X3D alapú gépet, arról azóta nem érkezett panasz.
-
válasz
Cs1csó #124713 üzenetére
Vagy olyan helyen van, ahol nem akarnak várni 2 hetet az újra
Mondjuk én is kivártam, mert ráért. De nem mindenkinek.@KROK640 : Nekem pl. opció lenne a procicsere a virtuálhostban, mert az i5-6500 majdnem mindenre elég, csak arra nem, amikor fusson egy virtuális Windows, azon egy óra emulátor meg egy telefon :S (A Wear OS-es szerkesztő csak Windowsra van
) Erre a 6 mag éppenhogy elég, meg a világ RAM-ját is oda kell neki adni, egy i7 simán elvinné.
-
morcosharcos
őstag
válasz
Cs1csó #124713 üzenetére
Ja, ezt én se értettem sosem. Pont a számtech eszközöknél az "új", azaz forgalmazási átlagára egy-egy terméknek is nagyon könnyen változik 10%-nyit pusztán hetek alatt. Tehát ilyen termék megvételénél sok esetben mintha a vevő önszántából lemondana a gyártói jótállásról (ha ugye nem bizonyítható a vásárlás, tehát pl. eredeti bizonylatot nem ad a használtan értékesítő).
Talán azoknál a régebb óta piacon lévő termékeknél van ennek értelme, ahol már régóta stabilan megragadt egy bizonyos szinten a bolti ár, és valóban tutira megspórolja az ember azt a 10%-ot, mer ott akkor csak annyit kell már eldönteni, hogy ér-e ennyit a jótállás (vélhető) hiánya. -
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #124709 üzenetére
"így aki ki akarja maxolni a régebbi rendszerét" - Igen, ez így van.
pl az I7 4770K/4790K árakat figyelemmel kísérem 2018 óta, és ezalatt a 7 év alatt 45 ezerről 25 ezerre sikerült lemenniük, néha van 20K körül is, miközben a kínálat alapján jócskán megfogytak. Legtöbbször komplett konfigokban árulják őket. Mindeközben a 4th gen I5 4-5000ft-ért van, az I3 meg 2-3 ezer ft-ért is akár. (tehát az I7 aránytalanul drága) (januárban mondjuk volt 4770 még 14 ezerért is az aprón, de akkor is)Mondjuk pont ezért döntöttem amellett, hogy majd E3-1270 v3 / E3-1275 v3 / E3-1246 v3 / E3-1241 v3 procik valamelyikét szerzem be a gépbe, mert ezek 4770-nek felelnek meg, viszont ebayen 6-8 ezer ft-okért mennek. Jó benne a I3 4170 is, de azért egy iylen procival időtállóbb lenne.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #124706 üzenetére
Van itthon egy 12400F is, DDR5-el, igaz 2023 januári beszerzés, de akkor még a Z-s lap 108 ezer ft volt hozzá, plusz a proci 76 ezer ft.
Az a durva, hogy egyelőre a 10400F helyett semmit sem tudnék jó szívvel venni, ami teljesítményben komoly előreugrás lenne (a 12th gen még nem számít annak).
AMD fronton most a 7500F vagy ha sok pénzem lenne a 9800X3D lenne a befutó... Intelnél meg max a 12th gen I5, bár ár/teljesítmény viszonyra a 10th gen talán jobb. Mindegy is, egyelőre ha akarnék se igen tudnék cserélni úgy, hogy az meg is érje ... Rádasul RAMot is kéne vennem (igen, tudom, hogy van 12th gen DDR4-el is, de ha már lapot is cserél az ember...), ami tovább dobná a költségeket. Szóval jó ez nekem így ahogy van. -
Pikari
addikt
válasz
morcosharcos #124703 üzenetére
Az erősebb processzorok, mind intel mind amd részről nagyon drágán mennek az aprókon (100k körül), már a 3-4 generációval régebbiek is. Gyakorlatilag az új ára minusz 10% körül, és úgyis viszik őket. De még a 7-8 éves ryzen modellekből is hiány van, és azok is elég drágán mennek.
Az ivy bridge/sandy bridge/bulldozer kaliberű procik azok, amik viszont elektronikai hulladék árban mennek már lassan, de a csúcs processzorokat ott is skalpolják, így aki ki akarja maxolni a régebbi rendszerét, annak a zsebébe kell nyúlnia, és legalább két darab huszast kivennie onnan.
-
opr
nagyúr
válasz
Trailblazer #124707 üzenetére
Az a tömeges elhullás továbbra is kb 0.001%, és azok is egy konkrét gyártó lapjaiban.
-
Trailblazer
veterán
válasz
morcosharcos #124703 üzenetére
Biztosra veszem látatlanul, hogy az új AMD. Mondom, divat lett a több FPS miatt, másrészt az lehet, hogy más is értesült az üzembizonytalanságtól, megijedt, és szabadulna tőle. A 7-es szériás X3D-s procik ellen pl. ugyanezt az érvet nem tudom felhozni, azoknál nem hallani tömeges elhullásról.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #124702 üzenetére
Nop igen. Viszont foglalat téma meg nem biztos, hogy annyira lényeges. Ez ugyan csak a saját példám, de jobban megnézve mikor is cserltem csak CPU-t?
A Celeron 366 anno ugyan cserélődött 466-ra, de : Az 1700-as Celeron S478-on nem cserélődött semmire, mert a nagy P4 túl drága volt, az Athlon XP meg jobban megérte.
Az Athlon XP 1466@2669MHZ, meg végül két lapot fogyasztott el maga alól (most is a harmadikkal megy) 6,5 év alatt, ezalatt egyszer sem lett cserélve a CPU (igaz a hatalmas tuning potenciál segített benne).
A Phenom 9500 az AM2-es volt, Phenom X4 9950 Black Edition-re lehetett volna maximum cserélni, ami 2200 helyett 2600MHZ lett volna, így nyilván az sem játszott.
Aztán jött a 4th gen I3 a 4330, ott 4790K a maximum azonos generációban amire cseérlni tudtam volna, hiszen a Broadwell-ek csak HEDTbe jöttek, a 6th gen meg már tejesen más foglalatot kért. (amúgy létezik valami mókolás amivel a 6,7,8,9th gen belerakható egy lapba, de amúgy ezek között is volt egy foglalat váltás).
Most a jelenlegi 10th gen I5-ösömet, maximum 11th gen I7-re tudnám cserélni, de rohadt drága még használtan is, ahhoz képest alig ad extrát. 11th gen I5-re váltanom meg egyenesen pénzpocsékolás lenne, 10+ ezer ft felárért mindössze 1%-al lenne gyorsabb a jelenleginél.Szóval nekem eddig a proci csere sem játszott annyira.
Persze nyilván egy Athlon XP 1700+ (1466) alaponról mondjuk egy Barton 3200+-ra érdemes lett volna váltani, vagy mondjuk egy Ryzen 1600AF-ről egy 5800-ra ... csak ezek engem valahogy pont elkerültek. -
morcosharcos
őstag
válasz
Trailblazer #124702 üzenetére
Aprón most melyik "pörög" jobban? Az új intel, vagy az új AMD proci? Lehet az eldöntené ezt a magvas kérdést, gondolom, a jobb a keresettebb. Bár a franc tudja, végülis ott meg a másik oldalról azzal is tudod indokolni, hogy a vacaktól próbálnak megszabadulni.... nemtom.
Új hozzászólás Aktív témák
- SzoftverPremium.hu
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest