Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- aquark: Zsebszámológépek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Buster17
addikt
Na úgy döntöttem a btwin triban 500at veszem meg.
Az én hobby célomra bőven elég lesz. Persze ha nem hagyom porosodni.

Viszont a hivatalos oldal ezt írja róla:
Alkalomszerű országúti kerékpározáshoz 30 - 60 km távolságra
Ha többet megyek vele akkor lefullad vagy mi? Kötve hiszem hogy 20nál többet mennék vele egy héten de hát még ki tudja.
Ha pl elmegyek 40kilométerre valahova akkor visszafelé már aggódom kell hogy hazaérek e még? -
-=RelakS=-
veterán
Jesszus, mik jönnek szembe, ha kicsit bóklászik az ember az interneten
15 sebességes hajtóműElég internet mára
HettlageVariator
Ilyet rakni előre és hátra, és nem kell vékony lánccal vacakolni
Mondjuk biztos lenne egy szép kis zakatolós hangja

-
-=RelakS=-
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
Nem szeretik amcsik a 13-mas számot

Tudtommal a 13. emelet is igen ritka, bár lehet, hogy csak városi legendafpeter07
Fokozatmentes váltó?
Jöhet!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Crytec210
Nem PLC-t, inkább Arduino-t
-
fpeter07
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
És mi van, ha rögtön végtelen sebesség(fokozat) lesz? Akkor nem is lesz értelme a fogalomnak.
-
törölt tag
válasz
---Lasali---
üzenetére
Szia!
Tudnál esetleg példát mondani egy ilyen kerékkel, fitness kerékpárt?
Vagy ezt külön kell össze építeni? -
cobranco
csendes tag
Üdv a kollégáknak!
Van olyan eset,amikor az időjárás belekontárkodik az eseményekbe.Ilyenkor,jobb híján jön a tartalék terv,már ha van.Nekünk nem volt,maradt a rögtönzés…
A tavalyi Alpoktúrám következő epizódját fogadjátok szeretettel:Célpont: SVÁJC 3.rész: Vízesések völgye 2015. /Switzerland/ FullHD 1080p
Útvonal:
Urbachthal-Innertkirchen-gadmental-Gental-Engstelensee/1850m/-Goldern-Hasliberg-Meiringen-AarenschluchtTérkép:
[link]Túrabeszámoló/4-5 nap/:
[link]Fotoalbum:
[link]Jó szórakozást!
-
Acef
addikt
deicide
26" 48/12 és 28" 48/12 nem azonos sebességet ad. [link]
28"-nal is kell a 48-as tányér?Eagle16
üdv "tesó"
Szép bringa, sok balesetmentest vele.
Nekem 700/28-ban nem elég a 6bar, számomra túl nyúlós, bizonytalan a kormányzás. -
válasz
---Lasali---
üzenetére
Igen, de ez a szokasos kanalas valto, amire en gondolok az nem a foldre merolegesen, hanem a hajtomu ranyaba nezve, ezzel a lanc is kevesbe lobogna, nem is erne le, a lancvillara mondjuk akar lehetne rogziteni valamilyen forgaspontos vagy akarmilyen modszerrel a lanc kimelese erdekeben a hosszura nyult kanalat

De mint irtam ez valami nagyon legbol kapott otlet, csak kielem a datum lehetosegeit.

(#62087) ---Lasali---
Hipertér, csillagkapu, féreglyuk, tetszés szerint választható, 13-14-15 fokozat esetére
-
ShiTmano
aktív tag
Ismét SRAM 12. [link]
Ezen a kommenten besz@rt@m
Gábor Rácz
"Lovas Arnold Arról nem is beszélve, hogy ezzel már véletlenül fel lehet váltani a kerékre is..."
Tényleg, lassan akkora lesz a legnagyobb hátsó lánckerék, mint a kerék.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Miért mi történik ha 13 asba váltasz? Akkor lesz porleválásod az emelkedőn?

-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Pttypang
üzenetére
Az Acros is csinált már 1x11 es váltó rendszert, hidraulikus.
Acros converts A-GE hydro shifting to 1×11 -
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Lassan utolerjuk a regi 18 sebis teszkos bajkokat elso valto nelkul

Datumtol fuggetlenul vicces lenne.
Habar csodalkozom, hogy rugo helyett meg nem oldottak meg ezt elektronikaval, nem lefele, hanem elore nyulo, tobb fogaskerekkel operalo valtokent, amivel hosszabb lancot tudnanak hasznalni. A fogaskerekek egymashoz viszonyitott tavolsaganak valtoztatasaval pedig megoldhatnak a rengeteg fokozat kezeleset

Mar latom, hogy plc-t programozhatok majd a kerekparomon egyszer es munkahengerekkel mukodo valtokkal bohockodhatok a Bükkben.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ennyit apr elsejerol

-
-=RelakS=-
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
Mondjuk az azért érdekelne, hogy ha egyszer lesz is 14 sebességes hátsó váltó, akkor:
1: lesz-e előtte 13 sebességes?
2: lesz-e rajta 13. sebesség, vagy a 12. után a 14. jön?
-
parkr
őstag
Snoop Dogg MTB videót kommentál 360-ben
[link] -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Amúgy igen, totál el van csúszva.

-
válasz
ShiTmano
üzenetére
Majdnem, ami nekem volt, az ez lenne, de 1,75-os meretben nem annyira talaltam hirtelen.
Megvan még mindig, tulajdonképpen emlékeim szerint használhato, csak a 2.0-as conti megis csak komfortosabb, habar a foleg aszfaltos felhasznalashoz annyira nem illik.
Ami neki fentvan, az azert is vonzott, mert legalabb montinak nez ki vele valamennyire a kerekpar, meg a ballonossag nem hatrany azert, ha mar kuka minosegu a teleszkopnak nevezett nehezek az elején
(#62077) deicide
Köszönöm, nagyjából nekem is ennyi az akadály, hogy komolyan elő kéne túrni a kupacból, mert nem most cseréltem és nem tudom, merre van
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
nagyon szar fotosop... A legnagyobb lánckerekeknél jóval nagyobb kellene, hogy legyen a különbség, hogy minimum hihető legyen
-
deicide
veterán
válasz
atok666
üzenetére
A watt a hátszél miatt csalóka, annyit azért biztos nem tudok, de hogy 400W felett volt, az elég valószínű, mert a végére azért nyitott szemmel is lila csillagokat vízionáltam.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ShiTmano: pont azon gondolkodtam, ez lakott területen gyorshajtás.

rétisün: 30-35-ös oldalhátszél volt, tolt rendesen.

-
atok666
őstag
válasz
rétisün
üzenetére
Volt egy kis segitsege, de meg igy is

Atok
-
atok666
őstag
válasz
r.levente75
üzenetére
...*ACTUALLY, NOTHING CHANGES. THIS WAS ENTIRELY MADE UP JUST FOR FUN.
APRIL FOOLS DAY, AND ALL THAT.
1ST OF THE 4TH = 14. GET IT? ...Atok
-
F_Gergely
őstag
válasz
---Lasali---
üzenetére
Happy April 1 fool.
-
r.levente75
addikt
válasz
---Lasali---
üzenetére
Nagyon komoly, mekkora lehet a legnagyobb?
Szerk. Ja már látom 54? -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
üzenetére
Minél nagyobb nyomásra kell fújni, és akkor nem ütöd fel. Tehát valami olyan gumi kell, amit nagyon fel lehet fújni. Kerékből meg lehetőleg valami komolyabb shimano aggyal szerelt, mindkét oldalt 3 keresztre fűzött rozsdamentes DT vagy Sapim küllővel fűzött jószág kellene. Kicsit magas kicsit széles, és mondjuk 3 kamrás, szegecselt felnivel. Egy jó magas nyomású tömlővédő szalag, és legalább egy 7 baros gumi.
-
---Lasali---
Közösségépítő
-
deicide
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
-
törölt tag
Sziasztok!
Ebben tudnátok tapasztalatot mondani?
-
-
-
Runner_fxr
addikt
-
zoli03
őstag
29"-os bicikliből nem vennék olyat, ami elöl nem átütős, itt már azért sokat merevít rajta az átütőtengely. Ilyen árkategóriában meg hátul is minimum az átütőtengely. Ráadásul deicide minél merevebb, hatékonyabb biciklit akar, ahhoz meg kell az átütőtengely ekkora keréknél.
-
parkr
őstag
ma megjöttek a Rose-tól rendelt gumik, keddi feladással egész gyors volt.
adtak ajándékba egy ilyen filléres "cső-szerű" kendőt amit 68 féle képpen húzhat a fejére az ember
meg a kötelező katalógus+magazin kombó amik gyakorlatilag többet nyomtak mint a gumik amikért fizettem. -
válasz
Tothgera30
üzenetére
Annyira nem erdekel a dolog, de biztos igazad van...
-
zzz03
őstag
TONYON 729 láncos lakat mini U lakattal 10X900mm
Eleg szinpatikusnak tünik ez a lakat. Szerintetek? Ott lehet vele hagyni az utcan egy viszonylag nyugodt kisvarosba a bicot 1-2 orara?
-
Byk01
őstag
Azért egyelőre 2m-es emberből is viszonylag kevés van, de 185 centivel már nem mikiegér az ember, és ilyen kerékpárosok érik el ezt a magasságot, mint Tony Martin, Kittel, Cancellara, Wiggins, Froome, Taylor Finney, Tom Boonen, Cipollini vagy az egykori "mi fiunk" Bodrogi Laci. Az országúti szakágnak is vannak olyan részei, amihez nem árt a magasság. Látod, vannak itt sprinterek és időfutam menők is.
-
rob210
nagyúr
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
gergo5991
üzenetére
Én is elkezdtem gyengíteni a rögzítésen, mert fáradtan sem az igazi, mikor már arra sincs erőd, hogy kifordítsd a lábad

A helyzet az, hogy nyomvályú + pocsolya nálam azonnali zabszem szorulás, és inkább leszállok.
Lehet, kéne bőrkesztyű, meg gyakorolni a felborulást, hogy ne a lábammal legyek elfoglalva, hanem hogy a kezemet úgy tegyem le, hogy ne törjön ki a csuklóm? :]Amúgy olyan már nekem is volt, hogy megálltam, csak elfelejtettem, hogy ki kéne kapcsolni. Dőlés közben sikerült, és olyan szerencsétlenül léptem be a vázba, hogy ha nem hajlékony a csont, tuti lábtörés lett volna... fájt is egy jó ideig

-
gergo5991
őstag
Valakinek volt már olyan, hogy az izzadtsága rácseppent a kormány nyak csavarjaira és attól berozsdásodott? mert én most nem rég vettem észre. Nem tudom miféle izzadtságom van, de egy bicajozás után a felső mezemen fehér foltok szoktak lenni. Akkor most tul sok a ső bevitelem? vagy mi akar ez lenni ?
-
gergo5991
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
én rögtön első nap buktam spd-vel, eldőltem mint egy szalmazsák, azthiszem még dokumentáltam is a válltól könyökig belilult felkaromat
, amúgy eldölve is alug tudtam kipattintani a cipőt pff.
Én erdőben csak akkor nem szeretem használni, ha van kb egy 30 centis szintkülömbség amihez plusszba még kiálló fa gyökerek vannak, szóval az ott totál meg szokot állítani. Meg ahogy említetted a mocsaras/sáros rész: az nekem is necces, mivel erdőben árnyék van és ott nincs elegendő nap ami megszárítaná a talajt, így sáros marad, aztán van hogy bele ragad a kerék és eldől az ember. Szerencsére ez még nem esett meg velem, ilyenkor vagy neki taposok mint állat hátha akkor áttudok kelni a sáron, vagy felváltok a legkönyebbe és ott úgy akkor szépen lassan kijövök belőle, de volt már rá példa hogy 1ik lábam kiakasztottam és azzal hajtottam magam előre
Ami nagy előny nekem erdőben meg sziklás terepen, hogy nem rázza le a lábam a pedálról, ha sáros az egész akkor nem csuszik le a lábam a pedálról. meg hát SPD-vel könyebb megemelni a hátsó kereket esetleges durvább akadályokkal szemben.
Amúgy attól is függ a dolog mennyire erősre van állítva a zár, mert nekem már kilazult közepesre, és ha nagyot rántok akkor kijön, meg már eléggé ki kell csavarni a lábam levételkor.
-
-
deicide
veterán
Igazából semmi, amire a montit használom, az ez a verseny illetve ha vizes az aszfalt, akkor outi helyett ezzel edzek, azaz évi max 2-3000km megy bele.
Crytec210: A Kenda 1.75-ös lehet, hogy nekem is jobb választás lett volna ide (volt nekem is olyanom, a szélein bütykökkel), mint az 1.9-es sima felületű, mert azért a derékszögű kanyarokban csúnyán fékeznem kellett, nem mertem ereszteni, mert éreztem, hogy csúszik ki minta hiányában.
-
válasz
deicide
üzenetére
Mar gondolkodtam parszor, az ilyen szeles enyhen mintazott gumik hova valoak eredetileg? mert lehet, hogy varosba nekem is jo lenne valami hasonlo a montira, ha mar foleg aszfalton tekergek, de a Bükkbe is kimerészkedhetnék vele, ha megfelelo, de a kenda féle keskeny guminak viszont oldalt vannak bütykei..
-
-
deicide
veterán
válasz
haarmaan
üzenetére
A pusztatlon az igen kemény terep, nem a szint miatt, hanem mert a talaj traktornyomos és vízmosásos, dobálja a bringát, többen estek is át a bringa felett, mert megakadt egy nagyobb vájatban a gép. Ez szárazra igaz. Ha sáros, akkor még szarabb.

6030D: Az egysebi azért nem jó, mert a Velencei-hegységben sok a szint aszfalton is.
-
6030D
addikt
válasz
deicide
üzenetére
A km-en kívül hirtelen mást nem találtam a Pusztatlonról, de ha nincs benne sok szint, nem lenne jó egy egysebi, amit te építesz? Olyan áttétellel, ami kell, olyan vázzal, amire szükséged van.
27,5/29-es montiban nem hiszem, hogy fogsz találni 42-es felettit, a marketing szöveg is az, hogy a nagyobb kerék miatt optimalizálták 40-esre a nagytányért. -
haarmaan
tag
Akkor pontosítsunk egy kicsit ezt irta a srác:
"olyan 400-500e-ig milyen értelmes alternatíva van (új), ami csak első telós (merev vázas?), 27.5 vagy 29er és g*ci gyors tudok vele lenni aszfalton és döngölt földúton"
Hajtómű lehetőleg 48-as nagytányérral legyen, de lehet 3 tányéros"Hol van itt szó terepversenyről?
-
-
haarmaan
tag
"hegyre pedig sosem mennék vele"
Akkor minek a 29-es Monti bőven jó egy 28-as trekking is pl egy ilyen:
[link]Geometriára nem sok eltérés van a 29-es montikhoz képest, és itt nem kell variálni az áttételekkel.
-
-
deicide
veterán
Nincs megszabva (Volt aki koskormányos cyclocross-al vagy mivel nyomta, már én sajnáltam a bringát.
), azért gondoltam ilyet, mert nyeli az energiát, ha nincs lockolva, hegyre pedig sosem mennék vele, ahol ki lehetne a lefeléken használni. De ha ez nem így van, szóba jöhet. -
-
deicide
veterán
válasz
ShiTmano
üzenetére
Háát, pedig azért én is emberből vagyok, jövő héten ki is derül a wattmérővel, hogy mennyi az annyi.

A tavalyi pusztatlon az taktikus verseny volt, ha csak a bringa van, megnyerhettem volna, így csak arra figyeltem, hogy olyat ne engedjek magam elé, aki szintén futni is fog.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak azért mégis jobb lenne idén még kevésbé kihajtani magam bringán. Plusz tavalyhoz képest a félmaratoni időm is javult 1:24-ről 1:19-re, ott még lesz 5 perc mozgástér. Jók az előjelek, de biztosra akarok menni. Meg tényleg öreg már az a Kelly's váz.
Meg is hirdetem szerintem, vajon mit érhet Deore hajtással, deore hidrós tárcsafékekkel, RS telóval, ezt még ki kell találnom. -
-
ShiTmano
aktív tag
válasz
deicide
üzenetére
Ahogy Hasaggymeg kollega említette egyszer: robotok nem mérvadóak. Te a lányom 16"-os gyerekbiciklijével is megnyerted volna.
Ráadásul az tavaly volt, idén már csak 29"-al nyernél. (Meg amúgy is mehetsz ezerrel, ha elesel keletkezik egy higanytócsa, aztán összefolysz és továbbmész. Másoknak muszáj óvatosabban közlekedni.
)Ja most nézem hogy bringával 8. lettél. Akkor tényleg kell a 27,5 v. 29.
-
-
zzz03
őstag
Sziasztok!
Tudtok e ajanlani 5.000 ft körül valami normalis összehajtogathato / spiral bicozarat. Akar külföldi webshop is erdekel.
-
deicide
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Tényleg nem. Outiban talán kicsit jártasabb vagyok, de a jelenlegi Kelly's Quartz-om az lassan 10 éves lesz és MTBkhez semmit sem értek.
De végülis az is elég lehet, ha bedobtok pár modellt, amit érdemes lenne megnéznem.

koxx: A 42 is elég lehet, a jelenlegi MTB-n is az van, de aszfalton az nekem már nagyon kevés. Terepen a 42 is jó, tavaly pont elég volt földúton a 42/12.
-
-
deicide
veterán
válasz
ShiTmano
üzenetére
26"-os montival nyertem meg a tavalyi Pusztatlon-t (igaz a bringás részen csak 8. lettem, de csak azért, mert nem akartam fossá hajtani magam a 21km futás előtt), a gép nem minden. Elképzelhető, hogy egy 27.5-es/29-es géppel könnyebben ment volna, ez idén kiderül, mert ideje egy új bringát vennem, idén is nyerni szeretném a versenyt.

Azaz olyan 400-500e-ig milyen értelmes alternatíva van (új), ami csak első telós (merev vázas?), 27.5 vagy 29er és g*ci gyors tudok vele lenni aszfalton és döngölt földúton.

Hajtómű lehetőleg 48-as nagytányérral legyen, de lehet 3 tányéros. -
F_Gergely
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
én a meglévő shimano fékváltókaromat (fém a fékkar nem műanyag) használom hozzá, teljesen jó szolgálatot tesz, kisujjal behúzható, jagwire bovdent kapott meg persze új teflonos bovdenházat. Vajpuha

-
Eagle16
addikt
Szóval megnézettem a boltban a Bikefun pumpát, jól mér. Ezek szerint csak nekem volt fura, mert 12 éven át egy 35cm magas pumpával pumpáltam 54mm széles MTB gumit. Kicsit biztos hülyének nézett a szervizes
De nem baj, így a biztos.Aztán persze megszólta a pumpát a boltos, mert 4500-ért ő adott volna nekem fémet
Még mielőtt ellenőrizte volna a sajátjával, felnyomta 6 bar-ra, az azt hiszem hogy több mint elég lesz. Na majdcsak hozzászokok ehhez is. 7-8 bar-hoz azért elképzelem hogy milyen erővel kellene ezt lenyomni, 6-hoz nekem már azért rendesen neki kel feszülni.Még mindig várom azért, hogy egyszer csak felrobban itt mellettem, brutál nyomás van ebben, a monti gumija ehhez képest lapos.
-
ShiTmano
aktív tag
Nem csak a versenyzőkről szól a biciklizés. Az átlag emberek körében is egyre nő a magasság, generációról generációra. De ha visszaolvasol pár évet ebben a fórumban láthatod, hogy akik új biciklivétellel kapcsolatban érdeklődtek 80%-ban 185centi felett voltak. És ha jól emlékszem, Te is magas vagy.
Persze átlag magasságúnak nyilván nagy, de nagyobbaknál szerintem van létjogosultsága. -
-
F_Gergely
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
10398 ez 1 db, kettő kell belőle plusz nincsen hozzá tárcsa és adapter sem (ha kell akkor azt is külön kell venni).
tehát drágább mint egy avid bb7 szett ami tartalmazza első+hátsó fék, tárcsa, rögzítő adapter csavarok cakk-pakk minden ami kell. -
ShiTmano
aktív tag
Magasaknak pont jó.
https://dirtysixer.com/gallery/#jp-carousel-2872 méteres ember mellett a 29er is játékszernek tűnik
[link]
[link]Akinek az outi kereke térdig ér.
[link]Egyáltalán nem aránytalan.
[link]Én csak 180centi vagyok, de szerintem alap a 29. A 150centis nagyanyám is 28-as kerekűvel nyomta, ezerrel. 100 évig jó volt a 28 kicsiknek-nagyoknak, aztán 20-30évvel ezelőtt kitalálta egy okos, hogy csináljunk egy kis pénzt, és megalkotta a 26-ost. Aztán rájöttek hogy tévút, és most szerencsére megint eltűnt.
(Amit kapok én most ezért. Hujujj)
Új hozzászólás Aktív témák
- Mesterséges intelligencia topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kés topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- További aktív témák...
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Apple iPhone 12 Mini / 64GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 100%
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

bpm. TUDTAM, HOGY ROBOT VAGY!

Hasaggymeg