Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
burgatshow #97083 üzenetére
Azt hittem, a frissítési kényelmetlenségre gondolsz.
Jelenleg OMV alatt van natívan a PMS nálam, itt még a frissítéssel sincs gond. -
-
Multibit
nagyúr
válasz
burgatshow #97081 üzenetére
Milyen értelemben? Nekem nem volt vele gondom.
-
makoss
veterán
válasz
Magnat #97077 üzenetére
Honnan az infó, hogy nem lesz? Márciusban volt róla szó, hogy lesz.
Engem csak az érdekelne, hogy mikorra lesz itthon kapható, mert kb július-augusztusra szeretnék venni egyet -
Magnat
veterán
válasz
Intelligencs #97072 üzenetére
Ha jól értem a mostani szitut, igazából csak addig kell átverni a rendszert amíg a kötet létrejön, utána már megy a rendszer nem Syno hdd-vel is .. Amúgy egyet értek, bár az igazat megvallva úgy, h van home szerverem, igazából elgondolkodtam azon is ,h megveszem a HA-n 85-ért kínált 223-at, valójában az is elég lenne, ha lehetne rá 2.5Gbe-t hebrákolni és akkor 2033-ig minimum van időm kigondolni, h mi legyen
Virtualizációra amúgy is pazarlásnak tartom a Synologyt, túl drága ahhoz, h az erőforrásait olyan dologra pazaroljam amihez nem kell a DSM ... kivéve azt a xpeno DVA 1622-t amit fricskából egy 216+-on virtualizáltam le, bár érdemben azt sem használom, van külön Syno NVR-em
-
Magnat
veterán
válasz
sziszi-fuszi #97074 üzenetére
De a value modellek megmaradnak (mármint nem kell beléjük Syno hdd), azzal nincs gond aki azt veszi? Sőt, akkor ha vki maradni akar a Synonál, arra kényszerül, h olcsóbb modellt vegyen, az hol biznisz a Synonak?
Enterprise környezetben egyébként mik azok az olcsó kulcsrakész megoldások amit kínálnak? -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Intelligencs #97072 üzenetére
Szerintem nem fog "belátni" semmit. A véleményem az, hogy a "kiseberektől" és a kisvállalkozásoktól elfordul, mert sok gondot okoznak ellenben kevés "hasznot" hajtanak a számukra. A nagyvállalati infrastruktúrában pedig, a versenytársakhoz képest, rendkívül olcsón, remek kultcsrakész megoldásokat kínálnak. Kevesebb ügyfél, mégis sokkal nagyobb bevételt tudnak generálni a Synonak.
Ezt már korábban is láthattuk. Az összes "nagy" először a nagyvállalatokat célozta meg, aztán amikor ez a piac elfogyott, akkor rájöttek, hogy csak az egyéni felhasználók felé lehet fordulni, ezért kitalálták az előfizetést.
Amire sok-sok felhasználó ráugrott, mert ugye milyen jó? Milyen olcsó? Pedig a fenét! Mindennél drágábbak lettek ezek a szolgáltatások és termékek. Kb. 1 év alatt kifizetjük a korábbi sok-sok éven át használható szoftverek árát és utána csak a haszon. S ha valami nem működik, mert hibáznak, akkor egy "bocsi"-val el van intézve akkor is, ha neked óriási károd származik belóle.
-
akosos
csendes tag
Sziasztok!
Jött egy frissités a SAN managerre, de csak manuálisan engedi. Nem érzem nagy szükségét, úgy olvasom, hogy többen törölték inkább....
Valakinek frissebb infója esetleg? Törölném én is, hogy ne értesítsen mindig...
köszönöm előre is -
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt!
Biztos, hogy nem vagyok hajlandó trükkel (workaround) nem támogatott lemezeket használni a 2025-ös modelleken! Mi van ha egy következő frissítésben ezt kiüti a Synology? Ha ez csak egy számítógépről lenne szó, akkor még elfogadnám a kockázatot, de úgy, hogy a legfontosabb virtuális értékem, az adataim vannak rajta, nem kockáztatok. (Még ha van is mentésem, szintén Synology NAS-okon.)
Igazából már csak azt kell eldöntenem, hogy bevállalok-e egy korábbi modellt, vagy elhagyom a márkát. Ha az utóbbi, akkor viszont szép lassan az összes általam menedzselt Syno-t le fogom cserélni az új márkára, ahogy elöregszenek.
Egy kicsit még kivárok, hátha történik valami, és a Syno belátja hogy hibázott, és elérhetővé teszi a 3rd party lemezek használatát.
CactuS által belinkelt értekezés érdekesnek tűnik, megnézem majd ha lesz rá időm.
-
makoss
veterán
Üdv!
Van már infó mikor lesz itthon kapható a Synology DS225+?
-
válasz
sziszi-fuszi #97067 üzenetére
Syno nagyon kérdéses lett, a HDD egy dolog. Ott van még, hogy pl. az ABB meddig lesz egyáltalán ilyen formában a DSM része - és ingyenes -, tényleg havidíjas lesz-e a DSM8 - vagy egy része -, stb. Egy olyan szintű hanyatlásnak indul neki most a Synology - legalábbis a SOHO részen, amit nem gondoltam volna. Kis értekezés: [link]
-
válasz
Intelligencs #97059 üzenetére
A migrálás még mindig ott lesz mint workaround szerintem, meg a fent már idézett drive database patching is.
-
sziszi-fuszi
senior tag
Megkerülni egyelőre lehet. De mit csinál a legközelebbi frissítésnél? Ha hozzányúl a syno, akkor ugrik az összes adatod?
Egyelőre nem látszik, hogy mi is lesz. Hiszen most ha régi gépből átrakod a lemezeket, akkor tovább működik a rendszer az új gép (2025) alatt is. De ha a raid-ből kiesik egy lemez, azt már csak synos lemezzel lehet pótolni. Elnézve a nemzetközii közösséget és kommunikációt, abszolút úgy van, hogy senki nem látja mi is következik. Hiszen a synology azt kommunikálja, hogy használhatóak lesznek 3rt party gyártók lemezei is. De a kompatibilitási listájukon ez még nagyon nem látszik!
Én tuti nem kockáztatnék.
Magamnál úgy oldottam meg, hogy a kifejezetten jó és nélkülözhetetlen Synologys programok (Aktiv Backup for Bussines, a hordozható email kliens licencek és még néhány szoftver) miatt vettem egy 923+-t, amihez nem szükséges az óriási tárhely, a többi dolgot pedig költöztetem egy izmos Qnapra.
Mert nem lehet azt a tárhelyárat megfizetni amit a syno elkér most. Ugyanakkor nagyon nagyon régen nem emelték a konfigok árát egy kicsit sem.
DE! Értem, és elfogadom a szoftverfejlesztés igen sokba kerül. S el kell nekik ismerni, hogy az ővék messze a legjobb, legáttekinthetőb, legkönnyebben telepíthető és konfigurálható rendszer a piacon. Gyakorlatilag bárki elboldogul vele, akinek van egy icipici affinitása hozzá. Ez a többi NAS rendszerről már nem mondható el.
És az is a syno mellett szól, hogy a legnagyobb a közösségi támogatottsága a világban. ha gondom van, szinte 100%, hogy megfelelő választ kapok. -
kezdő laikus
tag
válasz
kezdő laikus #97020 üzenetére
lejatszo.hu - ezt rendeltem végül, csere után nem jelzett hibát - de még nem örülök, majd talán fél év múlva, ha addig nem jön elő megint a hiba.
-
Én 2011-2012 környékén egy Ds211j-vel kezdtem, két lemezzel, tükörben -RAID1.
Azóta többször költöztem Ds211j -> Ds216j -> Ds218p -> Ds223.
Most ha megnézem tükör továbbra is, de SHR.
Mikor alakult át ez RAID1-ről SHR-re? -
Sanya
nagyúr
válasz
Nem fogja kiterjeszteni.
Itt a megkerülő lehetőség a DS925+ Synology lemezéhségének:
https://github.com/007revad/Synology_HDD_db -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
én is emiatt veszek most ds423+-t. Itt a nem syno HDD kompatibilitási lista, nem hinném, hogy ezt felrúgják, bár 5 Ft-ért bármit...
-
Multibit
nagyúr
válasz
A helyedben nem ragadnék le az 1 Gbps LAN sebességnél. Vegyél Asust, QNAP-ot, vagy építs egy NAS-t
-
Van arról bármi infó, hogy a Synology ezt a nem saját diszk használatának korlátozását a 2025 előtti modellekre is bevezeti visszamenőlegesen? Pont szeretném cserélni a NAS-omat, de így a 2025-ös modellek kilőve, viszont még egy DS423+-ot bevállalnék, az még nem olyan öreg, ha tudom, hogy az még működni fog 3rd party diszkekkel az élettartama végéig.
De amúgy, már az Asustor NAS-okat nézegetem, csak nehéz elszakadni a Synology-tól. Beleöltem már 12+ évet a használatukba, tanulmányozásukba, telepítettem rengeteget, üzemeltetek most is vagy ötöt-hatot. Nehéz feladni egy ennyire jól működő ökoszisztémát, de az biztos, hogy nem fogok 2-3X-os áron diszkeket venni, pláne nem négyet.
-
Sanyi.mTs
addikt
nas-on dockerben szeretném (majd) futtatni a plex szervert. így is tudja majd kezelni a hw átkódolást? van plex passom.
-
bnorci71
addikt
válasz
burgatshow #97054 üzenetére
Pont most indítottam el egy hozzáadott HDD-vel a NAS-t de a HDD-t még nem adtam hozzá akkor újraindítás
-
bnorci71
addikt
válasz
burgatshow #97049 üzenetére
AiRLAC
bővíteni/hozzáadni és azonos méretű mind#97051burgatshow
de te kitaláltad
423-nak "hazudja" magát a PCBorisz76
köszi ez a következő lépcső lesz ha a 4x4Tb Hdd kevésnek bizonyulAzt hiszem a hétvégére akkor kész is lesz a gép
-
-
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Biztos amatőr a kérdés de biztos ami biztos inkább megkérdezem.
Jelenleg 2 meghajtó van a NAS-ban megjött a 2 másik HDD. Egyszerre berakhatom vagy egyenként inkább SHR-ben van a jelenlegi. -
celeb1983
friss újonc
Sziasztok!
Egy Synology DS718+ NAS alaplapján lévő, U20 / IC202 pozícióban lévő step-down konverter IC sajnos megsérült (túlfesz kapott), és a felirat teljesen elolvashatatlan lett.
Kérlek, ha van valakinek működő DS718+ NAS-a, vagy akár csak egy fotója az alaplap tápbemeneti részéről, tudnátok közeli képet készíteni az U20 / IC202 környékéről?
Jellemzően ez a rész található a ventilátor alatt, a 2R2-es tekercs (L10) mellett.
Cél: szeretném azonosítani a kiégett IC típusát, hogy pótolni tudjam (valószínűleg valamilyen 6-lábú SOT23-6 buck IC – pl. MP1584EN vagy RT8059, de pontosan szeretném tudni).
Nagyon köszönöm, ha valaki tudna segíteni akár egy jó minőségű fotóval! -
válasz
burgatshow #97019 üzenetére
MegaThanx!
-
válasz
kezdő laikus #97029 üzenetére
Igen, sajnos ismert a dolog. #90022
Nincs igazi probléma vele, a venti megy tovább, csak éppen szórja a riasztásokat, és minden alkalommal felpörgeti a ventit 100%-ra. -
kezdő laikus
tag
válasz
kezdő laikus #97025 üzenetére
Keresgettem a témában, kezdem érteni, miért nem jöttek a megoldások a kérdésemre,
Synology fórumon többen írták, hogy hiába cseréltek akár gyári ventit is, továbbra is kapták a hibákat, sípolást. Innentől tanácstalan vagyok, nem tudom érdemes-e megfutnom ezeket a köröket, vagy kezdjem elfogadni hogy új nas kell.
(Azt nem írtam eddig, hogy nem szeretnék ebből garázsprojektet, egyszerű csere érdekelne, nem "csináld magad" módszerek.) -
Tamarel
senior tag
válasz
kezdő laikus #97025 üzenetére
Erre gondoltam: [link]
Nem biztos, hogy adnak hozzá. -
kezdő laikus
tag
válasz
Tamarel #97023 üzenetére
Köszönöm neked is! Most itt tartok, de nézegetek még egy kicsit. Miért érdemes maxra tenni a fordulatszámot? Pont abban bíztam, hogy picivel nagyobb venti jobban teljesít majd, de nem értek hozzá, ezért kérdezem csak. Illetve írtad a toldót, a linkelt típushoz is kellhet még valami kiegészítő? Köszönöm!
-
IRO21
senior tag
válasz
Zwodkassy #97018 üzenetére
"Időnként le kell futtatni?"
Attól függ, hogy mit futtatsz.
Hogy a példánál maradjunk, ahol "parancsikonokat", akarsz létrehozni egy adott mappához:
- Ha symlinkkel oldod meg, az létrehoz egy fájlt a célkönyvtárban, ami addig érvényes, amíg le nem törlöd. Ebben az esetben elég egyszer lefuttatni az "időzített" feladatot, utána ki is törölheted.
- Ha bind mount-ot használsz, de nem akarod kézzel macerálni a rendszerindítási fájlokat, az csak a következő újraindításig lesz érvényes. Ebben az esetben létrehozol egy minden rendszerindításkor lefuttatandó feladatot.
Remélem így érthető! -
Tamarel
senior tag
válasz
kezdő laikus #97022 üzenetére
Pont így jártam én is régen (118, venti), vettem többfélét, kínait, noiseblocker-t, noctuát.
A noctuán kívül mindnek volt valami baja, morgás, zaj, alacsonyabb fordulaton megáll és nem tud elindulni.Szóval vegyél noctuát és a nasban állítsd a sebességet maximumra (csak úgy állandó). Redux is jó vagy a feszültségcsökkentő toldó.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
kezdő laikus #97020 üzenetére
YT találtam egy 3 részes videósorozatot :
[link1] , [link2] , [link3]Ebben a modellben ha jók az infók akkor :
System fan: 60 x 60 x 15 mm
[infó innen]Noctua honlapján található megfelelő méretű venti :
[link] -
kezdő laikus
tag
DS118-ban szeretnék ventilátort cserélni. A gyári 1 centis, de ahogy nézem a házat 3cm hely lenne neki - próbált már valaki a gyárinál nagyobbra cserélni? Első körben itthoni forrást néztem a gyári méretekre, de nem nagyon találtam. BestMarkt link - Ez szerintetek jó lehet?
Random talált reddit téma a Noctua márkát ajánlotta, de abból 1,5cm a legkisebb amit itthon találtam, így merült fel a kérdés a nagyobb ventiről.
Ha valaki tud bármi más értelmes opciót azt is megköszönöm! -
thomasa
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Synology DS218 eszközöm leállt, és nem indul újra a power gombbal. Másodpercenként felvillan a HDD1, HDD2 és a Copy led, akkor is, ha kihúzom a HDD-ket. Ha áramtalanítom, kis idő múlva bedugom, akkor is ezek a villogások folytatódnak, és nem reagál a power gombra, ha röviden vagy hosszan nyomom akkor sem.Az alábbi emailt küldte a rendszer:
"A DS218 eszközön hiba történt, és nem megfelelően állt le...."
Rá van kötve USB-s szünetmentesre, ami kimaradás esetén lekapcsolja, de az szerint nem történt incidens.Esetleg valaki tapasztalt már ilyet?
Köszönöm. -
RockCNC
őstag
törölve
-
McAdam6
aktív tag
-
Troy66
lelkes újonc
válasz
TheMarci #96996 üzenetére
A legfrissebb volt letöltve a DSMen belül, nason. A letöltőközpontban, viszont volt egy 3.0 verzió, ami csak egy ContainerManager (szintén letöltőközpontból letöltve) telepítése után települt. Utána már ment minden mint a videókban... de ezekről előtte - és az aktiválásról - nem is tettek említést. Az aktiválás még nem is volt gond, ddns-en keresztül ment is. belső ip-ről nem.
-
cidalain
veterán
223j Nas.
Van egy torrent megosztott mappám, oda teszek be torrent fájlt néha-néha. Windows alól csatlakozom ilyenkor a NAS-ra hálózati meghajtóként XY userrel, felmásolom a torrent fájlt. A Download Station ezt a mappát figyeli, és el is indítja.
Böngészön belépek a NAS-ba ugyanúgy XY userrel, de a DS kezelőfelülete üres, nem látszik a torrent.
Ha ugyanide Adminnal jelentkezem be, akkor a DS-ben látszik a letöltés állapota. Mit kéne beállítanom az XY usernél, hogy nyomon tudjam követni a letöltési állapotokat? (Nyilván a DS-hez van joga, a megosztott torrent mappához is van, hisz eleve XY másolja fel) -
tobias40
veterán
válasz
burgatshow #97001 üzenetére
Nem mondtam hogy nem jó csak jó ha tud róla!(1,5 év...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Horgász topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Late 2016 2TB - i7 I 8GB I 500GB SSD I OS X Monterey I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest