Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sh4d0w: Nyitlocker
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszkarfincs
aktív tag
Köszi a tippeket, ez a Lens calculator nagyon jó móka, vagy 30 kérdésemet meg is válaszolta ez a szimulátor.
Ez a TP-LINK VIGI C350-6mm teljesen jónak tűnik.
-
Magnat
veterán
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Ha távolra akarsz nézni olcsón, akkor minél nagyobb fókusztávolságú fix fókuszos kamerát kellene keresni ... egyik tényezó a fókusztávolság, másik a felbontás (azaz megapixel), ha távolról kell részletes kép ... mondjuk a 25 méter nem kevés, nézd meg ezt, hátha ki tudsz belőle sakkozni valamit: [link]
Kamera meg amit találtam az pl ez: [link] , aminek relatíve nagy (6mm) a fókusza, de vigyázz, az It Capitalnak ahol a legjobb az ára, a leírásban már 4mm van, ott rá kellene kérdezni h akkor mennyi (van olyan, h egy kamerát többféle fókusszal is lehet venni) - a fent említett kamera pl 2.8, 4 és 6mm-es is lehet: [link]
-
válasz
oszkarfincs
üzenetére
"Ez a survelliance station ugyanugy működik mint a többi syno app, hogy quickconnectről elérem bárhonnan?"
Igen"Aki tp link kamerával használja, ott az élőkép is fizetős funkció vagy csak akkor kell fizetni, ha felhőben akarom tárolni?"
Csak kamera-licensz van, az élöképet a surveillance station-ön keresztük bármikor nézheted. A felvételeket alapból a NAS-on tárolja, de van lehetöség távolra, "magasabb fehözetbe" is szinkronizálni."Úgy képzelem, hogy a nasra rögzítene ha mozgást lát, de emellett néha ránéznék az élőképre, akár a synology appal, akár a kamera sajátjával."
Müködik. -
oszkarfincs
aktív tag
Köszi a kamerás válaszokat. Ebben a 20-30 ezres kategóriában mennyire reális elvárás az, hogy 25 méteről elolvassak egy rendszámot? A ház előtt parkoló autóra állitánám fixen, soha nem lenne mozgatva. Tehát inkább messzebre kellene látni egy kisebb területre, nem pedig közelre nagylátószöggel. Nem szempont az sem, hogy hangot rögzítsen vagy hogy én beszéljek róla. Éjszakai mód is működik?
Ez a survelliance station ugyanugy működik mint a többi syno app, hogy quickconnectről elérem bárhonnan?
Aki tp link kamerával használja, ott az élőkép is fizetős funkció vagy csak akkor kell fizetni, ha felhőben akarom tárolni?
Úgy képzelem, hogy a nasra rögzítene ha mozgást lát, de emellett néha ránéznék az élőképre, akár a synology appal, akár a kamera sajátjával.
-
forintuser
őstag
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Tapo c225 van. Minden oké. Kérdezz ha tudni szeretnél valamit.
-
lange04
csendes tag
Javítgatják a DS-t....
Version: 4.1.1-5008 (2026-01-22) -
Csixi68
tag
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Szia, Nekem VIGI-C340W van kettő darab, szuper kép és könnyen felismeri a NAS.
[link]
Ködös időben néha falsot riasztott, de azon kívűl teljesen jó! -
Magnat
veterán
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Szia,
ahogy mondták, 2 kamerát tudsz plusz liszensz nélkül ingyen haználni. Ha a SS listájában benne van az adott modell vagy tud onvifet vagy rtsp-t akkor működik, arra számíts, h ha forgatható a kamera akkor kicsit lassabban fog reagálni a nason keresztül mint saját szoftveréből, illetve nekem azzal volt bajom valamelyik kamerával, h ha rábeszéltem a kamerára, az ott baromi torz volt, szinte érthetetlen (nem mintha egyébként használnám ezt a funkciót túl gyakran) ... saját szoftverből az is tökéletesen működött. A másik irány (tehát a kamera mikrofonjából jövő hang) az működik jól (nálam legalábbis).
Azóta egyébként arra álltam rá, h a pillanatnyi képet nem a nason nézem hanem a kamerák saját app-jában vpn-en (Reolink már itthon az összes) és csak ha visszanézek valamit, akkor használom a Synot ... mondjuk ehhez hozzá tartozik, h dedikált nvr-em van (NVR 1218), ami sajnos elég lassú, 5 db 8mp-es streamet rögzít, az alatt már eléggé nyög, pedig elvileg 12 kamerát is tudna kezelni. -
z67
őstag
válasz
oszkarfincs
üzenetére
2 kamera ingyenes. Tudod nézni DS Cam-mal.
Nekem 520-as van, van már 530, 560, de ez van a legjobb áron.
Kell mellé valamit választani, fúrószár, elem stb.
-
huan
őstag
Sziasztok,
Pár napja kapom ezt az értesítést és naplóbejegyzést:
A Qbittorrent-nox már rég nincs a nas-on, csak próbálgattam.
Ha nincs dockerben, feladatidőzítőben. Hogyan tudom törölni és mi lehet "beragadva" hogy indítani akarja?
Köszi -
oszkarfincs
aktív tag
Sziasztok, DS220+-hoz szeretnék valamilyen kültéri kamerát venni és lenne pár kérdésem. Valamilyen wifis TP-LINK Tapoban gondolkozom 15-30 ezer forint között. Melyik modelt ajánlanátok, kinek mi vált be?
Synology NAS-ra kötve megoldható az, hogy a kamera élő képét mobilról tudjam nézni, távolról, mobilnetről? Nem egyértelmű, hogy ez fizetős funkció-e és ha az, akkor ki szedi érte a pénzt a Synology vagy a TP-Link, illetve hogy kell-e hozzá a TP-Linkes app is vagy ilyenkor kiváltja a Synology megoldása?
-
galaxys80
veterán
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Nem a 7.3-al van a gond hanem a DS-el.
Tedd vissza a korábbi verziót. -
wolf13
őstag
Sziasztok!
Adott egy DS118-as. Jelenleg 1tb -os tárhely van benne. Ebből a felhasználó által tárolt adatok ~240gb.
(képek, filmek…) Minap már nem töltött le filmeket , arra hivatkozva , hogy nincs elég hely, kb 30gb a szabad terület.
A megosztott mappáknál megnéztem, a lomtár nincs engedélyezve. Mi az, ami ekkora helyet foglalhat ?
Választ előre is köszönöm. -
merqree
őstag
válasz
Aethel
üzenetére
Sokat szenvedtem, aztán a Perplexity-vel csináltattam egy scriptet, amiből aztán csináltam egy alkalmazást(?) amit kitettem az asztalra.
Ez automatikusan csatlakozik a NASra, és mountolja a megosztott mappákat:set user to "NAS_FELHASZNALÓNÉV"set mypass to "NAS_JELSZÓ"set nasip to "NAS_IP"-- Megosztások listájaset shares to {"home", "XXXXXXX"}-- delay 20-- 20 másodperc várakozás-- Ping teszt a NAS IP címéreset pingResult to do shell script "ping -c 1 -W 100 " & nasip & " > /dev/null 2>&1; echo $?"if pingResult = "0" thenrepeat with shareName in sharestrymount volume ("smb://" & user & ":" & mypass & "@" & nasip & "/" & shareName)end tryend repeatelsedisplay dialog "NAS nem elérhető a hálózaton." buttons {"OK"} default button 1end if -
-
Aethel
aktív tag
Sziasztok!
Lehet inkább macos specifikus a kérdés, de nem találtam hozzá topicot és abban sem vagyok biztos hogy nem-e synology oldalról van valami eltolva.
A lényeg, hogy finder-ben kitűzök egy mappát a nas-ról a kedvencekbe és bizonyos idő után nem találja, nem elérhetőnek írja ha megnyitnám. Illetve nem vagyok egy nagy macos user, szóval azt sem teljesen értem miért mountolgat automatikusan mappákat ide-oda, amiket nem is tudok "kiadni" a kis ikonnal. Már a legtöbb beállításnak utánolvastam az SMB beállításokon belül mi micsoda, de olyan megfoghatatlannak érzem, az AFP-t meg nem ajánlják a fórumok.
Van valakinek tapasztalata sima hálózati mappák elérésével kapcsolatban Macos alatt? Néha azon kapom magam hogy egyszerűbb az arm win 11-et előrángatni vmware alól és abban dolgozni a nason, de teljesen feleslegesen erőforrás pocséklásnak érzek sima fájlkezeléshez fenntartani egy emulált win-t.
DS423+ -
Borisz76
nagyúr
Köszönöm az NC-al kapcsolatos visszajezéseket !
NAS restart megoldotta. -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Ha jól átom gond van az NC oldalával.
NAS megy, seed-ben több mint 3000 anyag....az oldalon viszont 0-t ír.
Nálatok megy ? -
IRO21
senior tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Tegyél fel DS-ből régebbit!
-
Üdv.
Vissza lehet állni valahogy 7.3-ról 7.2-re?
Ez a Download Station botrányosan viselkedik frissítés óta, kivagyok tőle.
-
konyi79
addikt
válasz
Tamarel
üzenetére
Működik hibátlanul, látszólag.
A HDD nem is nagyon tudhat többet.
Pedig szép kis adatátviteli tornyot építettem fölé, amin át kell mennie.
WD80EFZZ + DS 423+ => 2x Cat5e => Tplink TL-SG105-M2 => Cat5E => Axagon ADE-25R => DELL U2723QE => TB4 => Thinkpad P1 + 9100pro
Sőt, párhuzamosan az internet használata is mehet, tehát ami marad tartalék a 2,5GbE vonalon, becsatlakozva a routerből a switch-be, azt is kihasználja.Tényleg kijelenthető, a Synology leírása hibás.
-
Tamarel
senior tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Alap, 1500.
Az itthoni vegyes környezetben nem érdemes jumbo frame-el szívnom és amúgy is az ssd a másolgatás korlátja. Így is helyi lemeznek számít.
(Az M2-n a virtuális gépek vannak, az külön téma.) -
Tamarel
senior tag
válasz
konyi79
üzenetére
Amit régebben próbáltam:
- 2.5G usb nas, nem viselkedett jól
- 2.5G usb laptop + 2x1G nas, a sebesség linux alatt 160MB/s, windows alatt kb 220 MB/s voltMost ez van:
- 5G usb laptop, 10G nas (t1 mini), a sebesség 360MB/s linux és windows alatt is
(Samsung PM893 ssd, az egész kötet titkosított. M2-vel ki se próbáltam.) -
IRO21
senior tag
Egy alternatív megoldás, hátha mást is érdekel:
GitHub - DeXP/Jackett-Indexers.dlm: Jackett-proxy per Indexer Download Station module for SynologyKipróbáltam a külön nCore modult dockeres Jackettel, működik, ahogy az eredeti minden-egyben verzió is.
A napokban volt itt szó a qbittorrent search moduljairól. Mivel ott sem nagyon fejleszti már senki a plugineket, átállnak a Torznab kompatibilis (Jackett, Prowlarr...stb) megoldásokra. (Egyelőre egy python alapú Jackett modul használható.)
Rákerestem, és a Download Station-höz is régóta létezik már Jackett plugin. Ezzel az összes támogatott torrent oldalt (~600 db) fel lehet venni BT-search modulnak.Úgy látom, hogy SynoCommunity csomagból is telepíthető a Jackett, így nem csak a dockeresek tudják használni.
-
IRO21
senior tag
Rossz helyen nézed, könyvjelző ikonra kattints!
Ott mutat egy linket azt hiszem alapból is, amit meg kell tudnod nyitni egy böngészőben is.
Azt kell megadnod a DS-ben, pipáld be, hogy mindent töltsön le.
Utána a torrent listában a torrent neve előtti plusz jelre, vagy egy torrent adatlapján a könyvjelzőkhöz adás linkre kattintva tudsz hozzáadni a listádhoz.
A DS a beállított időközönként lekérdezi ezt a listát, és ha talál valami újat, akkor hozzáadja a letöltésekhez.
Ez a része kb. ennyi. -
Zaji
őstag
RSS beállításnál ezt az üzenetet kapom:
A leírásban szereplő linket másoltam át és a Passkey-t teljes hosszúságban. -
IRO21
senior tag
válasz
poirot
üzenetére
"...nem látom a sc-downloads csoportot..."
DSM7-nél már nem használja az sc-download (s nélkül!) csoportot, sc-transmission user van helyette:
SynoCommunity Permission Management -
poirot
őstag
Okulásul, hátha belefut valaki ebbe a hibába.
Transmissiont használok és mellette a transmission GUI-t a windowshoz.
Nem szoktam különösebben piszkálni, mert minek is, ha nem muszáj. Ma délelőtt kezdtem el el törölni a fölösleges file-okat, mert már tele volt a NAS-om, ami kellett kimentettem. Egyszer csak kiírja, hogy a hozzáférés megtagadva. Megnéztem, hogy a port-tal mi újság, zárva volt, megjavítottam, előfordult már ilyen, viszont továbbra sem lett jó. Megnéztem a NAS beállításokat és észrevettem, hogy a Felhasználók/csoportoknál nem látom a sc-downloads csoportot, hozzáadtam és rögtön megoldódott a problémám. Ne kérdezzétek, hogy mitól tünt el, vagy mitől javult meg, fogalmam sincs. -
IRO21
senior tag
válasz
tobias40
üzenetére
"Amúgy ha működik a jelenlegi jól akkor is van értelme újabbat feltenni?"
Szerintem, ha nincs az új verzióban olyan funkció, ami jól jönne, olyan hiba kijavítva, ami bosszant, vagy olyan sebezhetőség, ami érintene, akkor felesleges.
Én úgy vagyok vele, hogy gyorsabb rányomni a frissítésre, mint olvasgatni, hogy mi változott.
(Dockernél ugye egyszerűen vissza tudsz tenni egy régebbi verziót, ha jól van beállítva, és van mentésed/snapshotod a megfelelő mappákról.)Ha félsz attól, hogy valami elromlik, akkor ne nyúlj a régihez, csak egy új konténernél próbáld ki másik portokon, lemásolt config mappával. Legalább szerzel egy kis gyakorlatot!
-
kress
aktív tag
en nem latok ra hivatkozast az osszefoglaloban, boris leirasai kozott van az rss-hez info [link] (az aljan a "A Könyvjelzős módszer") ami egyszeru, nincs vele gond. Nezz ra neked az megfelel-e.
A pluginre volt itt par verzio a forumban, abbol esetleg valamelyik ujabb ami elerheto mukodhet, de sztem ezekkel a pluginokkal csak a gond van nagyreszt. (ha nagyon kell ra tudok nezni, meg nezegettem regebben, de eleg szenvedos volt a hasznalata meg mintha neha beakadt volna es akkor ujra kellett inditani az egesz download managert szoval elengedtem)
-
tobias40
veterán
válasz
IRO21
üzenetére
Köszi hogy foglalkoztál vele és részletesen leírtad,majd neki futok hamarosan.
Amúgy ha működik a jelenlegi jól akkor is van értelme újabbat feltenni?
Vagy elég lesz akkor ha ez már vmiért nem megy vagy instabil vagy lassú stb.. ?
(nem lusta vagyok csak többször előfordult hogy vmi apróság nálam nem úgy volt ahogy kellett volna és órákat-napokat szívtam vele mire minden jól működött
) -
csomi1977
aktív tag
-
Tamarel
senior tag
válasz
csomi1977
üzenetére
A multi-channel jelentése, hogy több csatorna.
Ha a kliens 1x 2.5GbE és a NAS 2x 1GbE, akkor is több csatorna van…
A switch-nek meg semmi extrát nem kell csinálnia, csak a szokásos MAC címek közötti forgalomirányítást. A két csatorna összefogása magasabb rétegben történik (alkalmazás, samba). -
IRO21
senior tag
válasz
tobias40
üzenetére
Ez így jónak tűnik.
Legegyszerűbben kb. így:
Letöltöd a linuxserver/qbittorrent:latest image-t. (Nyilvántartásban megkeresed, majd letöltés, a latestet ajánlja fel alapból)
Kiexportálod a tároló beállításait. (Művelet/Exportálás. Csak a beállítások, a tartalom nem kell!)
A kapott json fájlban kicseréled a tag-et, elmented. (2021226->latest)
Kitörlöd a meglévő tárolót és beimportálod a megszerkesztett fájlt. (Művelet/Importálás, a nevet átírod, amire szeretnéd)
Elindítod az új tárolót.Csinálhatod kézzel is, csak figyelj, hogy minden beállítás ugyanaz legyen, mint a régi konténerben, kivéve a tag-et!
Illetve a régi törlése előtt akár ki is próbálhatod egy új konténerben, csak akkor más portokat kell megadni, mert ütközés lesz, és ilyenkor kell egy WEBUI_PORT környezeti változó is, ahogy a doksi írja. -
Zaji
őstag
Sziasztok,
A Download Station-ben a BT-keresés nem működik az Ncore oldallal, Nincs kapcsolat a státusz. Szerkesztésben ellenőrzöm ott sikeresen bejelentkezik. Eddig működött és más paramétert nem állítottam a NAS-on.
Változtak a beállítások? Vagy az oldalon kell valamit engedélyezni? -
válasz
tobias40
üzenetére
Hehe, ahhoz várj egy kicsit amíg felébrednek a profik, én is chatgpt-vel csináltam.

De ha jól értem kell neked a legújabb image, az az első lépés, aztán abból létrehozol egy új konténert, network-nek simán kiválasztod a hostot, configot odairányítod ahova kimentetted (így megmarad a régi is ha esetleg valami nem klappolna elsőre), start és örül.
Nekem így megmaradt minden beállításom. Csak nálam bridge-ben futott elsőre, ezért kellett az egész aztán így az összes tűzfal szabályom kuka lett hozzá, azokkal többet szívtam.
-
válasz
tobias40
üzenetére
Én épp a héten csináltam meg, ráadásul nálam nem is volt kimappelve a config, így ssh-n kellett kitúrnom és kimenteni. De lényegében csinálhatsz egy egyszerű másolatot a config mappáról a biztonság kedvéért és egy új konténerben azt linkeled be, így megmaradt minden beállításom. A régi konténert állítsd le mielőtt létrehozod az újat hogy ne legyen port ütközés. Azt hiszem ennyi volt nekem, bár én duplikáltam a régit, mert az image jó volt, frissíthető is, nálam a networking részt kellett kijavítani.
-
konyi79
addikt
válasz
IRO21
üzenetére
Akkor most ki lesz próbálva.

Rendeltem egy 2,5GbE switchet.
Ha működik, lényegében kapok egy DS425+-t
Nem tűnik kizártnak, hogy működjön:
Manage SMB Multichannel | Microsoft Learn -
IRO21
senior tag
válasz
konyi79
üzenetére
Tehát a NAS-on 2x1G egy 2,5G switch felé, és a switchből 1x2,5G a gép felé?
Sosem próbáltam, de Synology szerint mindkét oldalon több port kell:
What is SMB3 Multichannel and how is it different from Link Aggregation? - Synology Knowledge Center -
IRO21
senior tag
válasz
tobias40
üzenetére
Megoldható, hogy ne vesszen el.
Attól függ mennyire könnyen, hogy a konténer /config mappáját, ahol a beállításokat tárolja kimappelted-e a NAS-ra.
Ezt a futó konténer részleteinél tudod ellenőrizni:
Ha ez most nincs meg nálad, akkor előtte ki kell másolni valahova, és az új konténernél megadni azt a mappát /confignak. -
konyi79
addikt
Hali,
sikerült a DS423+-on működésre bírni az SMB Multichanelt (igazából csak be kellett kapcsolni). Így 180MB/s tempót tud másolni nagy fájloknél kb.
Szerintetek működhet 2,5GbE switchen keresztül a gép felé, hogy ne kelljen két kábel? -
IRO21
senior tag
válasz
tobias40
üzenetére
"...nincs hozzá frissítés írva a contanier manager-ben..."
Igen, mert egy fix verziót szedtél le, ezt automatikusan nem tudod frissíteni.Linuxserveres imagekből nyugodtan szedheted a latest taget, az adott alkalmazásból mindig az a legfrissebb stable verzió náluk.
Másik fejlesztőnél meg kell nézni a dokumentációt, általában jó a latest, de azért akadnak kivételek! -
tobias40
veterán
válasz
IRO21
üzenetére
Ez egy 2021-es telepítés,nincs hozzá frissítés írva a contanier manager-ben,lehet nem piszkáplom mert működik rendesen csak már jó régi és gondoltam lehet érdemes lenne frissíteni.
azt sem tudom hogyan telepítettem akkor,sztem az itteni segítséggel mert nem vagyok otthon a docker témában.. 
-
IRO21
senior tag
válasz
tobias40
üzenetére
"Amúgy hogyan tudom frissíteni ezt a régi qbittorrentemet a dockerben hogy a beállítások meg minden megmaradnon?"
Attól függ, milyen image-ből és milyen paraméterekkel futtatod a konténert.
A legegyszerűbb esetben csak rányomsz a Container Manager kép fülén a "Frissítés érhető el" feliratra.A CM akkor látja, hogy van frissítés, ha a latest tag-et töltötted le.
És akkor maradnak meg a beállításaid, ha azt a mappát, amiben a qbit a konfigot tárolja (pl. linuxserver/qbittorrent esetén a /config mappa, másik image esetén más lehet), kimappelted a NAS-ra.Ha nincs meg a NAS-on a konfig mappa, akkor előbb másold ki a konténerből, és próbáld ki egy másik qbit példánnyal egy másik webui porton, hogy működik-e!
-
tobias40
veterán
Ha 1db. 2 terrás vinyón 335 db hibás szektort talál a rendszer és nem engedi inicializálni akkor az kuka gondolom,igaz?
Vagy van vmi varázslat vagy orvosság erre pc-n vagy máshogyan?Vagy engedjem el...

szerk: köszi IRO21 de így elengedem a dolgot.
Amúgy hogyan tudom frissíteni ezt a régi qbittorrentemet a dockerben hogy a beállítások meg minden megmaradnon?
-
IRO21
senior tag
"Próbáltad privát oldallal is?"
Nem használom a keresőt. Sőt, én igazából a qbit-et sem, csak a Sonarr indítja abban a letöltéseket.
Ha az ncore-ossal küzdesz, itt a plugin linkje:
qbittorrent-plugins/README.md at master · darktohka/qbittorrent-plugins · GitHub
Többen írják, hogy nem működik nekik, de aztán valaki valahogy megoldotta.Neked is azt ajánlom, hogy inkább a Jackettet üzemeld be, ha már úgyis dockerezel.
Abba felveszed az összes torrent oldalt, amit szeretnél, és akkor a qbit-ben csak a Jackett plugint kell beállítani.Elvileg 4.5-től kezdve torznab kompatibilis lenne a keresőmotor (kivezetik a pythonos plugineket), de nálam nem az jön be, hanem a régi felület.
Megnéztem egy másik imaget is (crazymax/qbittorrent), de abban is ugyanaz a helyzet. -
IRO21
senior tag
válasz
tobias40
üzenetére
ekkold linkelte korábban:
Unofficial search plugins · qbittorrent/search-plugins Wiki · GitHubNem tudom 4.3.1-ben hogy néz ki, az 5-ös verzióban néhányat magától le is tölt, ha rámész a Frissítések ellenőrzésére. Azok biztosan működnek, a többire nincs garancia.
Ahogy nézem a legtöbbet jó régen updatelték.Ha a Jackett működik az tulajdonképpen elég, abba fel tudod venni kb. a világ összes torrent oldalát

Azt legalább frissítik is. -
IRO21
senior tag
válasz
ekkold
üzenetére
"Ez melyik qbit verzió?"
linuxserver/qbittorrent 5.1.4
"bitsearch kiegészítő nem támogatott."
Amikor a linkből akartam hozzáadni nekem is ezt írta.
Utána lementettem egy fájlba és a fájl elérési útját adtam meg, ahogy a leírásodban szerepel. Úgy jó lett. -
IRO21
senior tag
"És működnek is?"
Én csak az előbb tettem fel kipróbálni, úgyhogy tapasztalatom nincs vele, de egy gyors keresés alapján a működés látszatát kelti:
"Milyen porton kommunikálna ez? Kell hozzá valami extra is?"
Így első ránézésre ez pl. https. Kb. meghívja az oldalon a keresőt a megadott kifejezéssel, és a kapott html oldalból regex-szel kiszedi a torrentek adatait.
Python kell hozzá. -
válasz
attilanatina
üzenetére
Sosem használtam egyik NAS-omnál sem.
Építettnél sem.
Nagyrészt ext4 fájlrendszert használtam mindegyiknél. -
IRO21
senior tag
válasz
attilanatina
üzenetére
Én még sosem használtam. Először azért mert ext4-em volt, utána meg azért, mert DSM6-nál az volt a gyári doksiban, hogy snapshotok esetén csökkenhet a szabad hely

File System Defragmentation | DSM - Synology Knowledge Center
Ugyan DSM7-nél már nem írják, de ki tudja, hogy csak kimaradt-e a leírásból
"be lehet-e állítani hogy például 2-4 óra között végezze a munkáját"
A GUI-ban nem láttam ilyen lehetőséget, de feladatütemezővel szerintem fel tudsz venni a root nevében egy scriptet abtrfs filesystem defragmentparancsra.
(valahogy így:btrfs filesystem defragment -r /volumeX/mappa1 /volumeX/mappa2)
-
attilanatina
csendes tag
Valójában azért nem vettem észre mert elég jól el volt rejtve. A másik meg azt gondoltam hogy nem kell neki illetve nem használ töredezett mentesítőt mivel emígy is mindent szét dobál.
-
attilanatina
csendes tag
Sziasztok, Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek. Egy kérdést szeretnék feltenni, nemrég vettem észre hogy a Synology rendszerben van töredezettség mentesítő. Ki milyen sűrűn használja, illetve be lehet-e állítani hogy például 2-4 óra között végezze a munkáját ?
-
ekkold
őstag
Aki a NAS-on qBittorrentret használ, attól kérdezném, hogy használ-e valaki hozzáadható keresőbővítményt? Próbáltam [innen] hozzáadni, pl. ezt: [Bitsearch] , de amikor bemásolom a linket és az OK.-ra kattintok, gyakorlatilag nem történik semmi.
Lehet, hogy ez NAS-on nem fog menni, csak rendes GUI-t futtató verziókon? -
IRO21
senior tag
válasz
alien292
üzenetére
Megnéztem, nálam a 8.4-es php-ben van mbstring és fileinfo is.
Nálad nem mutatja a phpinfo()?Ettől függetlenül, ha csak régebbi php-vel megy, azt csomagból már nem tudod telepíteni.
A WebStation-ben elvileg van lehetőség konténerből futtatni néhány régebbi verziót.
Vagy tölts le egy friss WordPress-t, annak biztosan mennie kell 8-as PHP-vel!Eredetileg milyen mappában volt a weblapod? Ugyanoda teszed a syno-n is?
Valami rewrite-okkal nem lehet probléma?Elvileg a /var/log/nginx (vagy apache esetén /var/log/httpd) mappákban kellene lennie valami bővebb lognak, hogy mi baja.
-
-
IRO21
senior tag
válasz
alien292
üzenetére
"Kellene egy test.php-t tenni a web mappába, amibe írjam bele a <?php
phpinfo(); részt..."
Igen, utána nyisd meg egy böngészőben:http://nas_ip_cime/test.php
Ha nem közvetlenül a web mappába teszed, hanem azon belül egy almappába, akkor meg így:http://nas_ip_cime/almappa/test.php
Ha bejön a php info oldala, akkor működik a php is. Látnod kell az engedélyezett extension-öket is.
Ezzel leellenőrizted, hogy a php rendben van-e.Utána:
Mi történik, ha a weboldalad index.html/index.php-jét nyitod meg? -
alien292
csendes tag
válasz
IRO21
üzenetére
Sajnos ez nekem nem teljesen érthető. A WebStation script language settings-nél csináltam egy php 8.4 profilt amiben minden elérhető extensions-t engedélyeztem.
A webService fülön hozzáadtam egy native script language website-ot, PHP8.4-el és Apache 2.4 webserverrel, majd beállítottam a web mappába tett célmappát, amibe bele tettem a weblapot.Kellene egy test.php-t tenni a web mappába, amibe írjam bele a <?php
phpinfo(); részt és ezzek kellene valamit kezdjek, vagy ezt hogy is érted?Elnézést a balfaszságomért de még most tanulom!
-
IRO21
senior tag
válasz
alien292
üzenetére
"Your website is not set up yet. Webstation has been enabled...."
A web mappában lévő index.html-t látod, eddig jó. Ne piszkáld a tűzfalat!
PHP-t le tudod tesztelni egy sima phpinfo-val. Ha bejön, akkor az is működik.
Az oldalad működéséhez szükséges kiterjesztéseket engedélyezni kell a php profilban!Mit ír ki, ha a saját mappádat adod meg a címsorban?
-
alien292
csendes tag
Sziasztok! Egy hete próbálom a 224+ NAS-omon beállítani a WP weboldalam webhostát. A SpaceRex által kiadott útmutatót követem (MariaDB, PhP 8.4, phpMyAdmin, WebStation, DDNS). A Web könyvtárba csináltam egy szűz WP mappát amibe a legfrissebb WP van betéve és egy másikat amibe meg a már kész, ide exportált korábbi weblapom. Na bármelyik mappára is állítom a webstation servicet, azt írja ki hogy "Your website is not set up yet. Webstation has been enabled...." Ugyanez ha LAN vagy ha web oldalról nyitom meg. Tudtok ebben segíteni?
-
kuruc71
csendes tag
Sziasztok!
Synology 923+ használok 2 db macbook is time machine biztonsági mentéseket végez naponta. Tegnap megpróbáltam még egy macbook-ot beállítani biztonsági mentésre következőt írja: nem tudja befejezni az első biztonsági mentést.
Mi lehet a megoldás? -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Hónapok óta szenvedek a NAS választással.
Átnéztem a QNAP és az Asustor termékeit is, de úgy tűnik nekem, hogy minőségben nem tudják azt hozni mint a Synology. Mivel "kínai" NAS-t nem szeretnék, ezért még az Ubiquiti maradt a piacon, ott meg a szoftveres rész az ami talán gyengébb.Ezeket tekintve megint visszatekintek a Synology irányába, hátha.
Alapvetően Plex Server, Torrent kliens, Fotók mentésére használnám a NAS-t.
Mivel van olyan eszközöm (telefon, tablet, böngésző), amit utazás közben is használok ezért úgy gondolom, hogy a hardveres transzkódolás is kelleni fog Plex-nél.Van valakinek esetleg tapasztalata? Vegyek egy DS425+-t vagy mi a javaslatotok? Ahhoz, hogy a hardveres transzkódolás működjön, ahhoz mit kell tennem a DS425+-ban? Mókolni nem nagyon szeretek.
Most az az elképzelésem, hogy a Synot megveszem, berakom és megy róla a Plex, aztán ha nem tud kiszolgálni, akkor mögé vágok még valami gépet.
Ki tud szerintetek szolgálni ez a NAS?
-
Boost3er
tag
Sziasztok!
iOS26-on melyik alkalmazás használható a Download Station mobilverziójaként? A régi telefonomon a DS Get-et használtam de annak azt írja, hogy nincs verziója erre a szoftverre.
koszonom! -
SeaShark
tag
válasz
IRO21
üzenetére
Köszönöm segítségetekett.
Este hazaérve jobban megnéztem a router és meglett a hiba oka.
A MikroTik routerben egy régi tűzfal szabály (portscan) rakta tiltó listára a nas is címét. Érdekes hogy most tette, mivel már évek óta él ez a szabály.
A lényeg hogy most működik rendesen.Egy gyors kérdésem lenne még, hogy valaki rakott már fel a Ds716+ -ra 7.3- as rendszert. Nem lassítja be, érdemes felrakni, mivel már nem mi a vas.
Életre is köszönöm a választ.
-
IRO21
senior tag
válasz
lordmynher
üzenetére
A Download Station linkeket használ, ha ugyanarra a lemezre töltesz, mint amelyiken az ideiglenes mappa van. Mivel nálad egy lemez van, így ezt ki is lőhetjük szerintem.

A Drive esélyes, a verziók plusz helyet foglalhatnak:
The storage space in Synology Drive Server is nearly full. What can I do? - Synology Tudásközpont -
IRO21
senior tag
válasz
lordmynher
üzenetére
"beállítás után..."
Attól függ miket állítottál be
Vannak csomagok, amik pluszban is jelentős tárhelyet foglalhatnak (akár rejtett, a grafikus felületen meg sem jelenő mappákban).Az alábbi linken felsorolt listából telepítetted valamelyiket?
Storage Manager shows my storage usage is higher than expected. What can I do? - Synology Tudásközpont -
IRO21
senior tag
válasz
SeaShark
üzenetére
Mi a router LAN ip címe?
Mi a NAS-on a LAN ip cím/maszk a csatlakoztatott porton, illetve az átjáró és a DNS? (Vezérlőpult/Információs központ/Hálózat)
Nincs létrehozva VPN profil? (Vezérlőpult/Hálózat/Hálózati interfész)Ha a routerben van valami teszt menüpont, próbáld megpingetni a NAS LAN címét!
Ha az sikeres és a NAS-on a szolgáltatói vagy a router van beállítva DNS szervernek, megpróbálhatod helyette mondjuk a google DNS-t (8.8.8.8, 8.8.4.4).
A Diginek régen gyakran volt rossz a névfeloldása a synology.me domain-re, nem tudom azóta javult-e a helyzet. -
lordmynher
csendes tag
Abban tudtok segíteni, hogy miért látok dupla adatot a tárhelyemen?
Kezdő NAS tulajdonos vagyok most vettem egy DS114-et amibe egy 4 terrás vinyót tettem be. Az installálás, beállítás után rádugtam egy külső winchestert és felmásoltam 1,5 terra adatot, majd azt látom hogy 3 terra a felhasznált kapacitásom.
Egy kötet van, hol lehet a duplikálás? -
Multibit
nagyúr
válasz
SeaShark
üzenetére
Először elég, ha meggyőződsz arról, hogy nem vagy CGNAT mögött. Ehhez nem kell a szerződő fél. A router WAN IPv4 címe egyezik a What Is My IP Address-en látottal?
-
SeaShark
tag
válasz
Multibit
üzenetére
Passz,
ahogy írtam , sajnos az a családtag akinek a nevén van a szerződés elutszot pár napra. Így ne igazán tusok intézkedni.
De nem hiszem hogy vasárnap est raktak volna át.( bár kitudja)
Az az érdekes, hogy nem tusok synologyn a fiókomba belépni a nason, viszont a weben igen. A visrxskeresót sem frissíti., mintha nem kapna netet a routeren ne élet állítva semmi. az üzenet előtt még ment rendesen. Töltöttek le anyagot tőlem távolról. -
SeaShark
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Alany egy DS716+, 7.2.2-72806 Update 5, bár talán ez lényegtelen.
Tegnap eset jött egy üzenet, hogy A(z) xyz.synology.me gazdagéppel a kapcsolat megszakadt.
nem szoktam foglalkozni vele mert egy rövid időn belül vissza szokott állni, de most valamiért nem és azóta nem érem le a rendszert kívülről. Olyan mintha a nas nem jutna ki a netre, de minden más eszköz ami a routeren van az igen. A - mikrotik - routeren nem volt állítva semmi.
A nast belső hálón a fix ip címén érem, most el.
Nem értem, hogy mitől léptetett ki a fiókból, és most ne tudok belépni.
Gondoltam, hogy frissítem a 7.3-asra a rendszert, de igy nem mertem, hisz enek mennie kellene így is.
Valaki járt már így esetleg, van valami ötletetek?
Még a szolgáltatóra(one-ra) gyanakszom, de egyenlőre nem tudok intézni semmit, mert a szerződő fél nincsen éppen itthon.Segítségeteket előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Konfig I5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RX9060XT 8GB!
- Hibátlan, újszerű Crucial 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Black - Még 6 év bolti gari!
- 24" Samsung Odyssey G3 G30A FHD 144Hz gaming monitor
- Újszerű, hibátlan Fossil ES3433 női fémszíjas quartz óra - Még 1 év magyar bolti garival! -
- Phantom gaming 6900XT dobozos.
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i3-1315U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- AKCIÓ! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- Honor Tab 8X (kijelző, hátlap karcos) / 4/64GB / Wi-fi / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

A

Most így milyen lépésekkel mehetek tovább?
azt sem tudom hogyan telepítettem akkor,sztem az itteni segítséggel mert nem vagyok otthon a docker témában..