- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
danih
veterán
Csomó bajom volt vele mióta a 6-os verzió van, szinte minden részével, dmasq unbound pihole error-ok, minden baszakodott, de olyan piciket, kis sárga kör napjában többször. Troubleshootoltam hetekig, google, AI github, reddit, minden, mert azt gondoltam én vagyok hülye, az én netem szar, stb, de aztán láttam mennyien szenvednek hasonló dolgokkal. Mindegy is, meguntam, ha már DNS akkor legyen normális szeró millió advanced opcióval aminek az ötödét sem fogom használni, de amit igen legalább beállítom pontosan úgy, ahogy akarom
Nem mondom amúgy, hogy rossz a pihole, csak mi nem jöttünk ki egymással, ennyi.
opnsense-t akkor tennék be ha olyan lenne a setupom hogy rounter -> opnsense -> wifi/lan, de ehhez kéne még hardver, nem foglalkoztam még ezzel. Használok egy pfsense-t subnet izolációra de csak VM-ek esetében niche helyzetekre.Amúgy most mennék a Tailscale topikba teljesen más témában, de... tényleg nincsen Tailscale topik?
-
Balinov
titán
válasz
Balinov #4144 üzenetére
Obammeg, cisszentettem egy feldeci 45%-os anizspalinkat, elszivtam 2 cigit, majd elgondolkodtam, hogy mivel a pve gui-ban, amikor ip cimet valtoztattam nem kaptam semmi error-t, erre tisztan emelszem, viszont mind csetpeti, mind a gemini ajanlotta a systemctl restart networking-t.
Namost, visszaraktam a helyere a OP-t, lan, 220V, USB HDD hub vissza, bekapcsol, atsetal a szamitogephez, tomato64 client list, meg powershellbol arp -a (biztos ami biztos) es tadam, ott figyel a 192.168.1.66. Gui is megy, most frissitem a jelenlegi csomagokat 8.4.1-hez.
Hogy en mekkora allat vagyok!
Okos ember ugye a mas hibajabol, titan nyul meg megint szopoalardban a sajatjabol tanul.
danih: koszi, ezt atolvasom, AGH nalam LXC-ben fut, korabbi asus-merlin FW-n mukodott is szepen, csak lett egy Flint2, amire megy a Tomato64, abban meg van router level adblock.
Szerintem ha belottem a halozatot, PVE, arr stack, anyamkinja megy megint rendben, megprobalom en is
udv
Bali -
Balinov
titán
Mas tema, router csere miatt valtozott a subnet, amin a PVE8 van, GUI-n elertem es a host/network alatt kicsereltem a korabbi 192.168.50.66-ot 192.168.1.66 IP-re.
Na azota nem erem el, pc-n atmenve a .50 subnetre arp -a val sem latszik, pingelni nem tudom.
Elobb elokotortam a billzetet es a regi vga monitort, de amikor belepek root-kent es indiom a nano /etc/network/interfaces-t egy ido utan a monitor standbyba megy, amit amikor belottem hw/sw-esen az Optiplex 3050MT-t nem tapasztaltam. Rohadt idegesito
Gemini/Csetpeti ajanlja, hogy grub-ban tegyem a linux /boot/vmlinuz-.-el kezdodo sor vegere a nomodeset-et, majd F10 es elvileg csokkentett felbontassal elkene rendesen indulnia, de tovabbra is latom, ahogy a karakteres kepernyo felbontast valt (egy regi AOC 1080p monitorom van ilyenre).
Magyaran nem tudom a nano szerkesztest nemhogy befejezni, de meg atolvasni se a beallitasokat
mindketto AI szerint ez tipikus dell issue.
Szerintetek mi lehet a megoldas? Elszabtam 2 orat mar csak a konzolhoz valo hozzaferessel, nem vagyok nyugodt, na!
BIOS legfrissebb, i5-os iGPU, pic-e vgam nincs tesztelni
Barmi segitseget szivesen elfogadok
udv
Bali -
danih
veterán
válasz
Balinov #4142 üzenetére
Mert elhittem, amit az interneten olvastam (ahogy írtam is)
De komolyra fordítva, egyszerűen úgy láttam flexibilisebb, rendesen lehet benne zónázni satöbbi, tényleg egy DNS szerver adblock kiegészítéssel, míg a pihole pont fordítva.
Adguard ahogy olvastam valahogy "középen" van szolgáltatás-komplexitás vonalon a fentiek között, mást nem tudok mondani róla, mert nem próbáltam. Mélyvízbe akartam dobni magam -
danih
veterán
Miután betelt a pohár a pihole+unbound-dal gondoltam utánanézek, mit tehetnék fel helyette. Úgy tűnt eléggé konszenzusos vélemény az internet népének körében az, hogy egy átlag homelabber ugyanazt az utat járja be DNS/adblock vonalon: Pihole -> Adguard Home -> Technitium.
Szóval felment Technitium. És nagyon jó(nak tűnik egyelőre, lekopogom). Szóval ajánlom bárkinek, akinek nem elég a pihole és többre vágyik DNS vonalon, gondjai vannak vele, vagy szimplán megelégelte. Megéri a kis pepecselést az elején. -
huan
őstag
Sziasztok
Proxmoxon van HomeAssistant lxc, de elfelejtettem a jelszavamat.
Próbáltam visszaállítani ezzel, a HA console-on, de azt írja "Unknown error, see supervisor"
Csak a telefonomban van jelenleg bejelentkezve, ha onnan is kilépek, nem lesz sehol belépve. A telefonról ha nem ismerem a jelszót tudok valahogy új jelszót beállítani? Vagy mit kell tennem így?
Köszi -
ViZion
félisten
válasz
maxisama #4135 üzenetére
és live linuxal milyen? LAN kábel csere esetleg?
Proxmoxra másik kernel?
MTU méretet nézted?
Ilyet is találtam, de nem tudom, h milyen LAD vezérlőd van.
"There appear to be two solutions for this problem (on the I219-V at least), either disable "aspm" in the bios of the device, or add "intel_idle.max_cstate=1" to the "GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT" in your grub config, update grub and reboot. " -
közben este újraindítottam a routert megint, és most konzisztensen 10mbit/s-t mér a proxmox, de ez még mindig jóval-jóval lassabb, mint kéne
-
ViZion
félisten
válasz
maxisama #4129 üzenetére
akkor ki kell zárni a hibát valahogy. Kell pl. Linux mint vagy Ubuntu Live pendrájv, lehetőleg egy új és valami régebbi is. Ha a live linuxok alatt is beteges a kapcsolat, akkor az sajnos gyanúsan hardver hiba... Ha nem rossz, akkor meg ott vmi driver/kernel para lesz. Volt-e PVE frissítés mostanában?
-
danih
veterán
válasz
maxisama #4129 üzenetére
Ha a router IP-je van ott, akkor nem saját, hanem a szolgáltatód DNS-e van használatban - amit a routerben is látni fogsz ha felmész rá és megnézed a jelenlegi csatlakozási infókat (saját: mondjuk van egy pihole szervered).
Amúgy ha nézel egy "cat /etc/resolv.conf" -ot akkor ugyanazt az IP-t látod ott ami a DNS menüben van? "nslookup google.com" vagy "dig google.com" mit mond?
(Legjobban a világon a hálózatos bogarászást utálom)
-
aha
akkor lehet igen a válasz arra, hogy sajátot használok-e, mert a router ip-je van ott. 192.168.1.1
- a proxmox-on egyelőre csak HomeAssistant-et futtatok. délelőtt elértem, de mostmár oda se akar csatlakozni azon az IP-n, amit lehetne (cli-ben látom, hogy felállt a rendszer és működik)
- ezen kívül bármit akarok letölteni wget-tel, ilyen 20-30kbyte/s a sebesség, vagy timeout.
- speedtest ugyanez. vagy sikerül mérnie egy 0.03mbps-t, vagy nem is sikerül csatlakozni szerverhez
- hálókártyát nem tudom. HP Elitedesk G valami a gép, szóval valami gig -et mondtak -
Tudna valaki segíteni, hogyan tudnék utánajárni, miért van ultra alacsony letöltési sebességem (ha egyáltalán van, általában el sem jut a kapcsolatig) proxmox alatt?
Routerre dugott minipc-n fut, és a routeren levő többi eszközzel nincs baj.
Lövésem sincs, hogy fogjak hozzá
Ide írtam több infót is, nem tudom releváns-e
-
huan
őstag
Sziasztok
A Configuration-t hol találom proxmoxban?
Köszi -
McAdam6
aktív tag
Van pár Lxc-m helper-scriptek alapján, ezeket lehet migrálni Debian Trixie-re ?
-
ViZion
félisten
Meglévő debi12-ben átírtam a repókat, frissített szépen. A Host-on is a debi ápdét végigment, a PVE-nél meg meghalt a Grub, lett LVM és ki tudja még mi...
Ebből is az jött le, hogy a PVE frissítésnél a Proxmoxal volt a baj, nem voltak az "alternatív" installokra felkészülve. -
danih
veterán
Aki szeretne Debian 13 Trixie LXC template-et annak itt van egy könnyű, szuper megoldás.
Proxmox host-on:
apt update
apt install dab
mkdir dab
Könyvtár lehet bármi természetesen, legyen a példában "dab" vagyis Debian Appliance Builder, menjünk be a könyvtárba (cd).
Szedjünk le egy konfigurációs illetve makefile-t, én az alábbiakat ajánlom:wget https://raw.githubusercontent.com/tsvsys/dab-pve-templates/refs/heads/main/debian-13-minimal-64/Makefile
wget https://raw.githubusercontent.com/tsvsys/dab-pve-templates/refs/heads/main/debian-13-minimal-64/dab.conf
wget https://raw.githubusercontent.com/tsvsys/dab-pve-templates/refs/heads/main/debian-13-minimal-64/rc-local.service
wget https://raw.githubusercontent.com/tsvsys/dab-pve-templates/refs/heads/main/debian-13-minimal-64/rc.local
Ajánlom megnyitni editálásra a "Makefile"-t és átírni benne az időzónát, a lokalitást (ha akarod) illetve a "dab install" sorban meghatározhatjuk, mely csomagok legyenek benne a template-ben alapból. Ha megvan akkor simán:
make
Az elkészült zst fájlt rakd át ide:
/var/lib/vz/template/cache/
Innentől már használható is.
Utána kis takarítás:make clean
Ennyi az egész.
-
ViZion
félisten
válasz
Kurrens #4112 üzenetére
w11 lesz ott a ludas sztem... [link]
Érdekeseket ír, rá kell nézni:
Check SMB Protocol Support
You can enable it in Windows Features (search for "Turn Windows features on or off"Enable Network Discovery and File Sharing:
Go to Control Panel > Network and Sharing Center > Change advanced sharing settings and ensure these options are enabledSMB Signing:If your Samba server doesn't support SMB signing, you might need to disable SMB signing on the Windows 11 machine or adjust the signing requirements on the server. You can disable SMB signing in the Registry Editor (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters\RequireSecuritySignature) or using Windows PowerShell as administrator.
Firewall: Temporarily disable the Windows Firewall to see if it's blocking the connection.
Credential Manager: Add the Samba server's credentials to the Windows Credential Manager.
Restart: Restart both the Windows 11 PC and the Samba server. -
Kurrens
tag
Igen és igen. De különben a Synology-mat se látja a Hálózati helyeknél, pedig annak a megosztása patent. Valamit biztos rosszul csinálok, mert kínszenvedés mindig a Samba-t felrakni. Régebben a Turnkey file servert használtam,azzal nem volt annyi gond.
WSDD-vel is próbálkoztam, régebben ment,most nem. -
Kurrens
tag
A privileged-et az NFS miatt csináltam. Elvileg minden Samba beállítás megvan, tasiadam leírása alapján csináltam. A chmod is megvan. Az nem lehet gond, hogy a user és a könyvtár neve ugyanaz?
Régebben is csak guesttel tudtam összehozni a dolgot, de próbálnám szofisztikáltabban megcsinálni.
-
ViZion
félisten
válasz
Kurrens #4102 üzenetére
Szia! OK, most jelent meg a friss, nem azt akartad volna felrakni inkább?
SMB-hez nem kell privileged LXC, ha nincs más oka, akkor állítsd át.
SMB konfigod, userek megvannak?
Másik gyakori hiba a mappa jogosultságok. Ha pl a /mnt mappán belül vannak a megosztásaid, akkor kell egy:chmod -R 777 /mnt
ezzel mindenkinek mindenféle joga lesz, ezeket majd az SMB beállításaidban tudod korlátozni. -
Kurrens
tag
Sziasztok!
Teljesen átkonfiguráltam a szerveremet. A Proxmox (8.4.11) egy 240GB-s SSD-re került, a Qbittorrent egy 1TB-s HDD-re, és van egy 2TB-s SSD-n egy fileszerver. Minden stabilan működik, csak a megosztásokat nem tudom elérni Win11-ről (régebben ment), bármit próbáltam. Alapból Samba-t tettem fel, az LXC privileged.
Tudtok valami olyan működő leírást mutatni, amellyel a Win11-ről el tudnám érni a file-okat? -
dbius
veterán
Hát na....
Pontosítanék egy kicsit az alábbiakkal kapcsolatban:
Nekem ez sajnos nem működött, hiába hoztam létre a temporary workaroundban írt
lvcreate -L 4M pve -n grubtemp
partíciót live rendszer alatt, továbbra sem indult el a proxmox.
A továbbra sem indult el alatt azt kell érteni, hogy ezt követően sem bootolt a gép, tehát még a grubig sem jutott el (nem pedig a proxmox nem töltődött be), hanem egyből uefibe ugrott, hogy válasszam ki miről bootoljon.
-
ViZion
félisten
HA az VM, egyre inkább oda kerül minden is, Victoria Metrics, MQTT meg minden ott van. Lehet szidni a HA-t -szoktam is néha
- de ezeket szépen rendben tartják.
Frigate egy docker nélküli LXC volt, ott ment a passthrough elvileg, cserébe azt nem frissítik. Az újabb Frigate viszont sokkal jobb. Tehát ment HA VM-ben a többi docker cucc közé.dbius: kellemes lehetett. Én is élveztem visszarakni a régit. Még nem látom, h mit lehetne tenni. Megpróbáltam csak a debian-t frissíteni, a régi PVE kernellel nem barátok. Közben Debi LXC-t lazán frissítette Trixie-re, szal nem ott van a hiba. Ha a PVE dist-upgrade ráküldöm, akkor meg LVM-et csinál, UEFI és grub meg minden kuka.
-
dbius
veterán
Ha már a frissítés, csak okulásul, hátha másnak is hasznos, ha még nem frissített 8-ról 9-re:
Aki proxmox 7 vagy korábbi rendszer óta frissít újabb kiadásra, az figyeljen a frissítés során, mert sikeres frissítés ellenére újraindítás után nem biztos, hogy elindul egy grub bug miatt (ehhez kell még, hogy LVM és UEFI boot is legyen, mint nálam is, de tudtommal ez az alapfelállás telepítés során)!
Nekem sem jelzett semmilyen hibát az alábbi ellenőrzés során:
pve8to9 --full
Frissítettem ma 8-ról 9-re, azonban újraindítás után nem indult el a gép, csak az uefi fogadott.
Ennek lehetőségére fel is hívják a figyelmet a frissítésről szóló wiki-ben, de már csak a Known Upgrade Issues részben, hogy ha nem indul....
Na mind1.
A lényeg, hogy a frissítés során, annak sikeres lefutása után, de MÉG az újraindítás előtt futtatni kell az alábbi parancsot (LVM és UEFI boot mód esetén):
[ -d /sys/firmware/efi ] && apt install grub-efi-amd64
Ha úgy járnál, mint én és ez kimaradt, ami miatt nem indulna a rendszer, akkor lehet próbálkozni az itt leírtakkal: [link]
Nekem ez sajnos nem működött, hiába hoztam létre a temporary workaroundban írt
lvcreate -L 4M pve -n grubtemp
partíciót live rendszer alatt, továbbra sem indult el a proxmox.Végül a super grub 2 disk és ventoy segítségével (megkerestettem SG2D-el az indítható rendszereket) tudtam elindítani, majd a már futó rendszer alatt sikeresen lefutott a:
[ -d /sys/firmware/efi ] && apt install grub-efi-amd64
parancs.Ezt követően már újra bootolhatóvá vált a gép és indul a rendszer, a már frissített, (jelenleg) 9.0.4-es proxmoxal. Azért ez ma nem hiányzott.
-
danih
veterán
Szerintem tudja az a quicksyncet vagy hogy hívják, h264-et biztos.
Érdemes akkor megpróbálni továbbítani a két eszközt amit írtam, kell hozzá a GID az LXC-ben: card0-nak a video, renderD128-nak a render groupok száma.
Aztán dockerben a konténereknél és hozzá lehet adni hogy
devices:
- /dev/dri:/dev/dri
vagy valahogy így, firgate docker doksiban kell nézni, lehet hogy a renderd128-at kell direktben
Aztán hoston: intel_gpu_top és mutatni fogja hogy használja-e a hardveres gyorsítást amikor megy a stream -
-
ViZion
félisten
Proxmox és HA között meg lehet osztani az IGP-t?
GVT-g -ről olvasgatok, de semmi infóm nincs erről, nem is hallottam, h vki használná. Lehet egy dVGA-t érdemesebb lenni a Frigate-nak... -
danih
veterán
Hát, a proxmox doksi nem határoz meg minimumot HD-re... De jön a kérdés mi az a 8GB SSD és milyen régi?
De talán lehetséges, legalább úgy jársz mint ViZion és nem teszel rá LVM-et
De komolyra fordítva meg lehet próbálni custom partíciót csinálva install közben - no swap, no lvm. Swapot meg kirakod máshova. Ha meg így is kevesli majd szól.
Csinálj egy 8 gigás VM-et és próbáld meg feltenni arra, megnézheted panaszkodik-e valamire. -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
8 gigás ssd elegendő lehet a pve host install meghajtónak? Csak a local menne rá, minden más külön meghajtóra.
-
danih
veterán
A webfelület mobilos verziója teljesen használható lett. Kb azt tudja amit a proxmox android app.
-
ViZion
félisten
Hát én ezt bemartam, a dist-upgrade-t el kell engednem.
Nekem nagyon egyedi lett a PVE, mert nem akartam LVM-et. Dist upgrade meg LVM-et is hoz, lezárolta az egészet, nem tudok módosítani semmit.
Grub és systemd boot újrahúzás sem segített...
Szal. mentés vissza, most próbálom kis lépésekben...
Valószínűleg ugyan úgy kell, mint telepítéskor. -
-
huan
őstag
Sziasztok
Windows11 wm-en hibernate-t nyomtam és nem tudom elindítani.
Mi a teendő ebben az esetben?
Köszi -
Kijött élesbe a PVE 9:
Proxmox Virtual Environment 9.0 released! | Proxmox Support ForumUpgrade from 8 to 9 - Proxmox VE
Hirtelen felindulásból teszteltem, a source-ok baxtatásán kívül (no subscription & install) simán ment az upgrade, a cluster se okozott gondott.
-
Shummo
senior tag
Sziasztok. Egy érdekes jelenségnek lettem tanúja. Egy Lenovo M80Q (i5-12600T) mini pc-n futtatom a proxmoxot. (fut rajta 3vm meg egy lxc.)
egy i5-8500as elitedesk-et váltott bő másfél hónapja.
A HP azonos rendszerrel kb átlag napi 300Wattot fogyasztott.
A Levono átlag napi 500-600at. (de olvastam is a neten, hogy idleben 8500 nagyon jó, a mostaniak nem annyira hatékonyak)
NADE!
2 napja csodák csodájára a fogyasztás leesett 300-350 körülre.
Proxmoxon nem csináltam semmit, még csak nem is updateltem. Újra indítás után is maradt a kedvezőbb fogyasztás.
Nyilván nincs vele bajom, sőt örülök is, viszont ötletem sincs mi történhetett. Van valakinek magyarázata vagy ötlete mi történhetett vagy mit csinálhattam? -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Az otthoni kis szerveren futtatok egy debian alapú VM-et és pár konténert. Jelenleg mindent a 'local' mappában használok (VM lemezek, CT kötetek, ISO képfájlok), de most kaptam egy másik ssd-t, amit a továbbiakban szeretnék tárolásra használni. Létre is hoztam neki egy mappát 'data' néven, a kérdésem, hogy a meglévő adatokat valami úton-módon át tudom másolni ebbe az új mappába?
-
BullZeye
veterán
Ezzel a paranccsal adtam hozzá 1 éve ARC Loader imagét egy VM-hez:
qm importdisk 100 /var/lib/vz/template/iso/arc.img local-lvm
Most szeretném updatelni ezt az image fájlt valahogy, fájdalom mentesen.
Meg tudom nyitni ezt valahogy, hogy cseréljem a rajta lévő fájlokat (Hard Disk sata0)?
Normál esetben updatelném, de githubon azt írja, hogy ne tegyem, hanem cseréljem.If the old Loader is < 2.5.12: Replace the bootimage and do not use update mode | Delete the old fancontrol task in DSM before update
-
tasiadam
Topikgazda
Ha van barmi, ami eltunt, menjen osszefoglaloba, jelezzetek kerlek.
-
Grim666
tag
Ez eleve egy DEV környezet lenne a private business-hez. Private és public cloudban dolgozok -> a szükségleteimhez mérten nagyjából 1 évig tudtam volna ugyanebből a pénzből fizetni a cloud számlákat. Nem is az infrastruktúra, inkább a data throughput vinne (túl)sokat és hát hol vannak akkor még a selfhosted servicek(OMV/TrueNAS, *arr, HA, ...).
-
Grim666
tag
válasz
Pista0001 #4057 üzenetére
Ki mondta hogy én igen?
Seal: amint elkezdek switchekkel játszani szerintem én is kénytelen leszek majd elpakolni őket valahova. Majd jól megindoklom asszonynak, hogy de hát ha rendet akarsz ez arra van, amikor a 42U szekrény árát ki kell csengetnem a tervezett kisestélyije helyett. -
Grim666
tag
válasz
Pista0001 #4055 üzenetére
Bocs, rossz szavakkal/hangnemben írtam, ha ez jött át. Nem hittem hogy megkérőjelezné bárki is, simán csak úgy akartam indítani, hogy a lehető legtöbbet beleírom miért is van a dolgozó szobámban már a második felszálló repülőgép
. Brand gép drágább lett volna ebben a teljesítményben, illetve bővíthetőség terén ez többet ad. Kevésbé nézegettem magyar oldalakat/fórumokat, leginkább US pincékből származó hardware p*rnó-t, így talán az is efele lökött.
-
Grim666
tag
válasz
Pista0001 #4050 üzenetére
FSP Hydro Ti PRO 850W
Melóban ennél combosabb node-k alkotják 1 cluster 1 nodeját és mivel a hobbim a melóm, a melóm a hobbim így az igényeim is hasonlóak idehaza is így számomra nem tűnik ez túlzásnak. A memória még lehet kevés is lesz hoszú távon de az még odébb van.
A selfhosted részen ami jön azt ki fogom próbálni aztán marad ami marad.
Homelab részen legalább 3 TalOS cluster(mindegyik 3 CP+min. 1 worker): 1 mgmt SveltOS-el megtoldva vagy valami alternativa, 1 shared cluster és 1 dedikált, ezeken prometheus+grafana+loki+thanos+tempo, aggregalni tervezem oket a mgmt clusterbe ott pedig egy kestra vagy n8n instancet osszekotok egy codegemma vagy valami hasonlo code-los modellel aztan agent modeban tervezem helyi asszisztensnek hypervisor layertől fel application layerig +DB-k. -
Grim666
tag
Hali,
Hétvégén talán végre összerakom az új "haverom".
Epyc 7702
Romed8-2t
8x32gb3200
wd red 500gb sata
pm9a3 960gb
enthoo pro 2 server ed.
WD-re pakolom a Proxmoxot, a pm meg megy a lakóknak. Van még egy m2 meg 7 sata lehetőség. Nincs még kiforrva teljesen mire is lesz szükségem storage terén.
Ajánlotok valamit még az összefoglalón kívül? -
huan
őstag
Sziasztok
Van egy Win11 pro x64 proxmoxon, de a Windows felbontása 1280x800-at nem engedi állítani, mert inaktív. A novnc ablak méretezéssel nem változik a felbontása. Hogyan lehet növelni a Windows felbontását?
Köszi -
v.attis
őstag
Proxmox-ra tettem lxc-be wordpress-t, akarok a kis vállalkozásokhoz egy weblapot csinálni, de a szolgaltatom dinamikus ip címet ad.
Erre azt mondta a ChatGPT, hogy segít proxmoxon beállítani DDNS-t. Mondom mivan? Azt nem a routeren kellene?
Van a szolgáltatói eszköz, utána saját router, utána a proxmox kliens. Az utolsó eszközön tudok DDNS-t beállítani?
Egyebkent van tplinkdns-em, “kaptam a routerhez”, nem azt kellene belőni a domain regisztrációhoz? -
kutga
félisten
MOD
Azt hiszem megvan a megoldás. Mivel mindkét subnet router a 192.168.1.0/24 alhálózatot osztja meg, így egyszerre a kettő nem fog működni, a kisebb ellenállás felé megy a Tailscale, és az otthoni hálót fogom elérni, egyszerűen azért, mert nálam gyorsabb az internet. Anyámnál, ha átállítom mondjuk a 192.168.2.0/24 alhálózatba a klienseket, úgy viszont már azon az ip címen menni fog a távoli elérés. -
kutga
félisten
A pve alatt be van kapcsolva az enterprise repo? Úgy láton onnan próbál leszedni egy update-et, de ahhoz úgy tudom előfizetés kell. A pve alatt a repoknál szerintem kapcsold ki az enterprise-et, és csak a No-Subscription legyen aktív. Ez a szkript akár meg is csinálja neked. [link]
-
huan
őstag
Sziasztok
A Docker WM-nél (és a Ksam-nál is) az alábbi hibaüzenetet kapom telepítéskor. Mi lehet a gond?
[kép]
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Formula-1
- OLED TV topic
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Assetto Corsa EVO
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest