- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
-
LOGOUT
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciccuka
veterán
válasz
tillatrilla #189047 üzenetére
Aldi és Lidl-ben is vannak ilyenek néhány havonta.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Időjárás jelző állomást keresek színes kijelzővel,7-8-9-10" méretben,2 kültéri adóegységgel. Lenne valami megbízható? Köszi előre is!! Aliexpress,Banggood ok,de ha jó árban lenne itthon,akkor az is megfelelne.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Ciccuka #189045 üzenetére
Igazabol pont arra kell (gyerek miatt), amikor kocsiban eszik akkor nem kitakaritani, csak felszedni gyorsabban a morzsat, esetleg port osszeszedni, otthon ugyanez, takaritani ott a takaritono meg a robot.
Inkabb valami alis/amazonos stb markara gondoltam, hatha valakinek van tapasztalata veluk.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Busterftw #189042 üzenetére
Autóhoz olyan kell, ami kimondottan arra a célra való. Valami komolyabb típus.
Aldi, Lidl, Penny-ben is lehet kapni ilyen beépített akkus porszívókat (10-15e körül), de azzal max a morzsát lehet összeszívni a konyhában. Még ezek is harmatgyengék szerintem.Az 1500W-os hagyományos porszívó is gyenge szokott lenni oda, ha teljes takarításnak állsz neki.
-
BB9000
senior tag
válasz
envagyok #189040 üzenetére
Egy valamirevaló kempingben van lehetőség áram vételezésre. Veszel egy hosszabbítót és egy akkutöltőt az autó akku lemerülésének megelőzésére, a telefon és tablet töltéséhez pedig egy jó szivargyújtós töltőfejet. Az összeset 20K körül megúszod.
A napelemes akkutöltés normális megvalósítására ennek 10-20 szorosát kellene költened! Autóakku töltésére napelem csak olyan nomád helyre lehet jó megoldás, ahol egyáltalán nincs vezetékes áram. Ha van pénz lóvéra, akkor egy Fossibot F1200 napelemekkel együtt. -
Busterftw
nagyúr
Sziasztok,
Tudtok valami jobb, ajanlott "kezi", akkus porszivot otthon/auto hasznalatra?
-
válasz
envagyok #189040 üzenetére
minimális elektromos szükségleteket <> 12/220v kis hűtő << ez ilyen Peltier elememes hűtődoboz? Az be fog szottyantani kb 40-50Wattot, ami jó időben egy jó minőségű 100W-os napelem csúcsidőszaki teljesítménye.
Kocsival szállítva ez reálisan egy pl 200W-os flexi napelem pl némi levegőzéssel a fenekén kifeszítve a tetőcsomagtartó-sínekre + egy kisebb, de jóféle (pl Victron) MPPT töltésvezérlő és egy alsóhangon 30Ah-s LiFePO4 tégla, a kocsi akksiját a hűtő totál lenullázná reggelre.
-
envagyok
veterán
Sziasztok.
Olyasmit keresek, hogy egy kempingben meg tudjak oldani a kocsi mint pufferakku segítségével minimális elektromos szükségleteket (telefon/tablet töltés, kisebb zene, 12/220v kis hűtő)
Igazából úgy terveztem, hogy egy napelem lenne jó, amivel tölthetném a kocsi akkuját, ami este tud áramot adni a fenti célokra.
Van erre ötletetek, hogy mit érdemes venni? -
eldoble
aktív tag
válasz
tibcsiworld #189038 üzenetére
Műszakilag, technikailag jól is van ez így szerintem, az viszont tényleg kérdéses, hogy akkor kell-e ilyen marketing hazugság mellé, ... persze gondolom kell, mert az eladáshoz meg ők értenek ...
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
eldoble #189007 üzenetére
Igazad van. Letöltöttem az accu battery progit, de 10-15%-ról indulva nem hoz semmi eredményt. Az enyém sem megy 2A fölé, pedig 2,5-el is láttam már. Egyelőre keresem az ideális állapotot. Igazából eddig a 39W-nál jobbat még nem láttam. Hmm. Ez is a marketing lehet csak.
-
eldoble
aktív tag
-
Zola007
veterán
válasz
eldoble #189027 üzenetére
Nyilván nem próbáltam az Aliexpress összes bugyrát.
Abból a kb. 50 db USB kábelből ami megfordult a kezemben mostanában, továbbra is az Essager, Ugreen és Xiaomi kábeleket tartom jónak, ezek tartósak, tudják a 65/100W (notebookhoz is használom) és jó áron vannak. A többiből nem fogok venni a későbbiekben eltérő okokból (ár, csatlakozó, max A, sávszél), de elfogadom hogy másnak más vált be, hiszen van millió gyártó. -
-
eldoble
aktív tag
válasz
t72killer #189029 üzenetére
A Turbó töltést a Xiaomi csak a saját gyári töltőjével írja ki, egy modern, "minden szabványt" ismerő egyéb töltővel csak gyors töltést ír ki, de nincs nagy jelentősége, mert pl. a 14T telefon a saját gyári töltőjével (67W-os és 120W-os töltők) tölt max 40-41W-al (lemért adat) a nem saját töltőjével meg max. 37-39W-al (lemért adat).
-
tlala
addikt
válasz
ptesza #189023 üzenetére
Sajnos erre nem tudok válaszolni, mert nem használok ilyen brutál gyorstöltőket az aksi kímélése érdekében, így nincs is velük tapasztalatom.
Olcsó 20 ill. 30w-os Essager GaN töltőket használok, ill. vezeték nélküli töltős állvány van az íróasztalomon a melóban, illetve a kocsiban a telefontartó is vezeték nélküli töltős.
Ha nagy ritkán mégis gyorsan tölteni kéne, arra ott az eredeti gyári töltő. -
-
eldoble
aktív tag
válasz
Zola007 #189026 üzenetére
Mostanában Toocki, Essager és Baseus kábeleket próbáltam, 1-2m szövetkábeleket.
Megmértem most a vastagságukat (külső átmérő tolómérővel):
Baseus 4.18mm,
Toocki 4.05mm,
Essager 4.00mm
a Toocki és az Essager gyakorlatilag egyforma vastagok.
Az talán tényleg igaz, hogy a Toocki kicsit merevebb (szövet kábeleket néztem), de a csatlakozójuk az inkább a Toockinak szorosabb, ezért én az autómban az AA-hoz Essager-t használok, mert könnyebb bedugni/kihúzni.
Töltési teljesítményben többet próbáltam mind három márkából, gyakorlatilag ugyan azt a teljesítményt tudják (adat kábelként nem teszteltem ). -
Zola007
veterán
válasz
tlala #189022 üzenetére
Gyári Motorola és Lenovo kábellel nekem se megy a gyorstöltés ugyanazona töltőn, de a kijelzős Essager viszi 20-30 Watt körül a tabletet.
Én szeretem a kis kijelzőt, jó tudni mennyivel folyik éppen a delej.
Toocki kábeleket én nem ajánlom, vékonyabb, de merevebb, csatlakozó sem kattan be olyan fixen mint az Essager.
Más dolgokban is azt vettem észre hogy a Tooczki ugyanaz gyártja mint a többi de egy kicsivel gyengébb minőségben (adapter, kötegelő, stb)TOPK ami még bevált nekem.
-
Köszönöm mindenkinek!
-
-
ptesza
senior tag
válasz
tlala #189022 üzenetére
Milyen töltőt érdemes választani ? A 14T pro 120W-ot ír. Mielőtt még öszevásárolnék valamit. Nekem a 40W-os gyorstöltés is nagyon tetszett előtte a Mate20 pro-n a gyári töltővel. Szóval nem biztos, hogy ki akarom telibe használni a 120W-ot, mert 40W esetén is jó meleg volt már.
-
tlala
addikt
válasz
MADcat #189021 üzenetére
Akkor a legjobb szívvel ajánlom az Essager kábeleket, gyakorlatilag én már csak azt rendelek. Nagyon jó minőség, jó áron, és még a "3 bizbasz 2-3 dollárért" felületen is megjelenik gyakran. A Xiaomi telefonom turbó töltése is megy velük - ellentétben a szintén nagyon jó minőségű, jóval drágább Baseus kábelemmel.
-
grizlisandor
veterán
-
-
Sziasztok!
Mi most a kábel ajánlás kintről? 2m USB-C to USB-C kellene több darab. (Apple termékekhez) Köszönöm! -
Zola007
veterán
válasz
wanted5 #189011 üzenetére
Teljes mértékben igazad van
Inkább arra utaltam hogy 2025-ben még képesek egyes gyártók 3000-3500 mAh akkuval kiadni telefont (pl. Iphone 14-15), illetve egyesek (köztük a Samu és Xiaomi is) annyi felesleges sz**al telepakolják gyárilag a készüléket hogy minimális használat (néhány hívás, navigáció, email szinkron, netezés) mellett sem bír ki 1 napot, nem hogy cég vagy serdülő gyerek kezében. -
Robeast
tag
válasz
chatran #189010 üzenetére
Nekem már van négy ilyenem, hogy az "építőkockáim" nem eredetiek. Megdöbbenve olvastam
We have identified a potential non-compliance issue with a recent product you have purchased.Product Name:"40K Primaris Redemptor Dreadnought MOC Intelligent Robot Car Weapon Brick High-tech Robot Building Blocks Toys for Children"Cause for the potential problem:Intellectual Property Infringements
We take your safety and satisfaction very seriously, and we want to bring this matter to your attention promptly to ensure your shopping experience with us is in compliance with applicable laws and your expectations.
-
wanted5
őstag
válasz
Zola007 #189009 üzenetére
Más kérdés hogy szememben egy olyan telefon ami átlaguser használat mellett nem bír ki egy napot az vezetékes készüléknek számít
Az a baj, hogy ezt túl sok dolog befolyásolja, de leginkább az applikációk írói, amihez egyik gyártónak sincs túl sok köze. Persze vannak, akik próbálkoznak agresszív altatással, de az meg általában a felhasználói élményt rontja.
Példa:
Egy Samsung S20FE-t használok - Android 13, szóval nem tudom, hogy az újabbaknál mi a helyzet - és időről időre (fél - egy évente) elkezd merülni erőteljesen, akkor is ha nem nyúlok hozzá. A probléma, hogy nem lehet normálisan monitorozni, hogy melyik applikáció áll a háttérben (ami elég nevetséges tekintve, hogy milyen régen velünk vannak már az okostelefonok). GSam se túl hasznos, viszont eddig mindig kiderült, hogy egy app volt a háttérben.
Számszerűsítve: Stand By módban, tehát úgy, hogy le van rakva az asztalra és nem piszkálom képes volt 1,5-2%-ot, vagy akár többet merülni óránként, miután le lett törölve az az app, ami ébren tartotta a rendszert ez visszaállt 0,5-0,6%/órára.Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy sok esetben nem az adott készülékkel/gyártóval van a baj, hanem az appokkal, de ugye az átlag user kb esélytelen, hogy kiderítse, ő csak elkönyveli, hogy az az adott telefon sz@r és valószínűleg legközelebb másik gyártó termékét választja.
-
chatran
őstag
Mióta lett ilyen puhapöcs az Ali:
“Dear Customer,
Order No.:We hope this message finds you well.
Your satisfaction is of the utmost importance to us, and we strive to ensure that the products available on our platform meet corresponding standards.
We have identified a potential non-compliance issue with a recent product you have purchased.Product Name:"Bounce Curl Define Styling Brush Comb Shaping Men's Women's Reduce Pulling Curl Separation For Defined Curls"Cause for the potential problem:Intellectual Property Infringements
We take your safety and satisfaction very seriously, and we want to bring this matter to your attention promptly to ensure your shopping experience with us is in compliance with applicable laws and your expectations.
You may contact the seller in order to find more information and in case that the product is actually illegal, negotiate a solution such as requesting the return address of the seller and returning the product to the seller.
If however there is actually no issue with the product, please disregard this message. If you have any concerns about the product or have any further related questions, you shall contact the seller directly. We regret any inconvenience this may cause.”A kínaiaknál már nem dicsőség, ha lemásolják más szellemi termékét?
-
Zola007
veterán
válasz
eldoble #189007 üzenetére
Ott a pont!
Bőven gyors már egy 30W isátlag 5000 mAh akku 18.5 Wh, ez 20-80 között 12 Wh tud felvenni, amit egy 1A/5V 5W töltő 2.5-3 óra, egy 67W pedig 10-15p alatt abszolvál.
Ha kap egy mezei telefon akku kb 100 ilyen gyorstöltést akkor nem köszöni meg.
A 30 Watt feletti gyorstöltés alkalmi használatra való, ha szorít az idő.
Nem mindennaposnak, arra a 10-15W töltők valók vagy éjszaka egy 5 wattosEzek a 60+ wattos töltők olyanok mint az autópálya 130 helyett 200-al utazók (risk/benefit arány nem túl jó)
Más kérdés hogy szememben egy olyan telefon ami átlaguser használat mellett nem bír ki egy napot az vezetékes készüléknek számít, illetve akinek napi többször kell töltenie és nem munka miatt az meg telefonfüggő, de ez már orvosi kérdés nem műszaki 🙂
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Geekbuying-on valóban nincs ÁFA az árban? Mennyire jellemző, hogy itthon ÁFA-t (és esetleg egyebet) kellene fizetnem? Konkrétan ezt a forrasztóállomást néztem. Még néhány óráig akciós...
-
eldoble
aktív tag
válasz
tibcsiworld #189004 üzenetére
A 39W is kegyetlen gyors, ti mit mértek, hány wattal tölt ("20-80% 20-25 perc" mert ez így semmit nem jelent)?
-
cidalain
veterán
válasz
p@gabi #189002 üzenetére
Köszi. A termékértékelések alapján én is erre jutottam, hogy zavaró lenne a fény. Így rendeltem egy fény nélküli cuccot, ami nem mágneses, és nem fixen van benne a kábel, hanem USB-C csati van rajta.
Ezt rendeltem, majd kiderül. Ezt a 3.5 dolcsit megérte kipróbálni.
(Eddig megvoltam madzaggal, de az új telóm tud wireless töltést, így ki akarnám próbálni, hogy kell-e ez nekem)@Zola007:
2 db térkő -
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Időjárás jelző állomást keresek színes kijelzővel,7,vagy 10" méretben,2 kültéri adóegységgel. Lenne valami megbízható? Köszi előre is!! Aliexpress,Banggood ok,de ha jó árban lenne itthon,akkor az is megfelelne.
-
p@gabi
tag
válasz
cidalain #189001 üzenetére
Nekem márkanév nélküli,de megszólalásig ehhez hasonló volt
Nem volt kikapcsolható a fény és engem éjjel zavart,mert amíg töltött,pulzálva világított,feltöltés után lekapcsolt
Néha túlmelegedett,töltő is meg a telefon is és reggelig sem töltötte fel a telefont
Én elajándékoztam... -
cidalain
veterán
Okostelefonhoz milyen vezeték nélküli töltőpadot érdemes venni?
15W-os már elég (de 30W-nál semmiképpen nem kell erősebb). Mágnes nem lényeg, nem kell hogy összetapadjanak a telefonnal (akkor ott a madzag ugye).
Max 10 USD körül gondolkodom Aliról. (Elég lenne csak a tekercses rész, amit mondjuk egy USB kábellel egy meglévő töltőre dugnék)
Láttam ott 3 dolcsis 100W-osat is ami nyilván kamu, de 10-ért már láttam Baseus-t, illetve ugyanazt Essager néven is olcsóbban (illetve ezektől egy még olcsóbbat, amiben nincs LCD). Ezek mehetnek? Olcsóbb, de megbízható alternatíva van? -
-igu-
addikt
a csomagter "car trunk", en szetneznek "organizer, separator, partition" keresoszavakkal
javareszt dobozok, halok es rogzitoszalagok jonnek elo, de hatha beesik valami olyan, ami neked kell - bar az emlitett kisebb dolgokhoz lehet, hogy pont a fentiek valamelyike lesz a megoldas -
vacs
veterán
sziasztok.
Autóba kellene öntapadós előre gurulás gátló, mert a csomagtérből a hátsó ülés alá gurulnak a kisebb dolgok (remek tervezés).
Én csak ilyet találtam: [link]
Milyen néven keressem, tudnátok segíteni? -
GIJoe
addikt
Blaupunkt E-Ladekabel B1P16AT1 N10, Typ 1, 16 A, einphasig, 3,7 kW, 2 Meter 25€
-
Breki
veterán
válasz
Breki #188894 üzenetére
Na meg is jöttek a cipők, ha jól számolom nem volt két hét.
Ez egyiket ugye ismerem most is az van a lábamon azt rendeltem más színben.
A másik viszont kellemes meglepetés, jobb mint vártam főleg ennyi pénzért.
Eddig akinek mutattam mindenki dicsérte, hogy milyen jó, igényes.
Persze a rendes teszt a hordás lesz.
Addig is néhány kép.
A Baaspoloa leginkább sportcipőket, futócipőket és egyéb szabadidős lépőket gyárt, tehát az elegáns vonalat náluk nem lehet megtalálni. Az alábbi darab is egy futócipőnek hirdetett csuka. A talp mintázata alapján leginkább trail runningra tudnám elképzelni, de biztos nem futnék benne hosszú távokat, inkább csak szabadidősnek és napi hordósnak használnám.
A cipőről már több mint 1100 értékelés született, valószínűsíthető, hogy a TPR futófelülete elég puha. EVA csillapítással rendelkezik, a felsőrésze pedig poliészter, varrásmentes orral, jó szellőzéssel. A talpbetéte memóriahabos.
Többféle színben és méretben elérhető, és az árak is ezektől függnek. -
-
Ciccuka
veterán
válasz
eldoble #188977 üzenetére
A rossz minőségű pontatlan (gagyi minőségű) foglalat kikoptatja (mechanikusan tönkre vágja) és nem érintkezik jól idővel. A jó minőségű kábeleket hamar haza tudja vágni egy selejtes port.
Már rájöttem az évek alatt, hogy nem mindent lehet csatlakoztatni szabványon belül sem.
Néha a legjobb használni ezeket az eszközöket a gyári kábelükkel.Lehetne panaszt írni is az EU-nak ez ügyben. Hiába a szabvány, ha nem tartják be a gyártók, a minőségi/kialakítási szórás hatalmas.
Van már rengeteg kábelem olyan, ami tönkrement, kikopott mert összevissza használtam mindenféle vacakkal: MicroUSB, MiniUSB, USB-C, USB portok is amortizálódnak rendesen.
DC kábelek valahogy jobban bírják.
-
cSuwwi
senior tag
válasz
tlala #188988 üzenetére
Az itt a gond (mondom mint fejlesztő/üzemeltető), hogy nem lett felmérve mi a probléma pontosan (kevés a ram, nem bírja a proc, elhalt benne az 2.1-es quantum fireball
).
Ha veszel valamit, mert az talán jobb lesz lehet megoldás, de nem célravezető. Inkább hívjatok ki valakit, aki felméri mit kell fejleszteni, mert lehet a kiszállási díjával együtt is jóval olcsóbban ki lehetne hozni. Ha meg google akkor én pl. elsőre valami felhős dologra gondolok (hacsak nem go-ban van írva, de csak nem). Csak egy javaslat -
tlala
addikt
válasz
tlala #188986 üzenetére
Nem.
De sajnos a szoftver sem combos, talán nincs jól megírva, nem értek hozzá. (Valami Google fejlesztői környezet vagy mi.)
Igazából egy időtálló, gyors és kis méretű masinát keresek a feladatra.
Itthon meg mit lehet kapni 200e Ft-ért? Valami avitt, régi processzoros alapgépet.
Vagy talán ez is elég lenne? Bocs az offért. -
tlala
addikt
válasz
Silent77 #188980 üzenetére
Geekbuying kuponod nincsen nagyobb értékű árura?
Egy ilyenre fáj a fogam, de Aliexpressen 100 USD-vel drágább, illetve Paypal-lal kell fizetnem. -
eldoble
aktív tag
-
válasz
eldoble #188961 üzenetére
Jaja, ahhoz, hogy ilyen 67W-os számot láss, kb telihold éjfélkor kell a legcsilivilibb Mi-PPS töltőt egy ezüstkeretes konnektorba bedugni, telefont +11.3°C-on temperálni és tőccsémá-tőccsémá mondókát kell neki kántálni. Akkor is csak 9 és 13.5%os töltöttség között...
A fene rágja ki egyébként a belüket ezzel a csilliónyi "szabvánnyal", azt már nem is hozom fel, hogy az alap PD miért nem elég nekik, de hogy a PPS-t miért kell még készüléktípus+generáció szerint variálni...
-
eldoble
aktív tag
válasz
szabifotos #188966 üzenetére
A töltőm nekem is eredeti Xiaomi 120W-os, a telefonom 14T, az papíron is csak 67W-ot tud, és azzal mértem a 39W-ot, és kb. 30% töltöttségtől indítottam, ott mértem a 39W-ot, majd talán 50-60%-tól egyre kevesebbet, de az úgy normális.
Legfeljebb kipróbálom még 5-10%-os akkunál, hogy indít.
Te milyen telefonon mérted ezt a 90%-ot, mert az is fontos? -
szabifotos
senior tag
válasz
eldoble #188961 üzenetére
Nekem 120W papíron a Xiaomi. Emlékeim szerint 90W-ot súrolta méréskor. Persze nem folyamatosan. Lemerült állapotban kell mérni, akkor vesz fel az elején a legtöbbet, aztán csökken. (CC/CV) Közel sem konstans 120W, ez tény.
Töltő témában a 3 termékes akcióban vettem néhány 65W töltőt olcsó pénzért, 2-3 ezer között. Volt, hogy coinokkal is elég jól le lehetett árazni Reletech type-c töltőt. LINK -
eldoble
aktív tag
válasz
tonyrulez #188960 üzenetére
Természetesen a Xiaomi saját töltőjéről beszélek (az eredeti töltővel ki is írja, hogy "Turbo"), azzal sem tölt közel sem 100W-al, de még csak 67W-al sem, így mértem és max 39W-al tölt, csak duma a 67 meg 100W-t (de nem is baj).
Egyébként, ha nem a saját töltőjét használod, akkor még 39W-al sem tölt, talán csak 20-on valamennyivel, de erre már nem emlékszem pontosan. -
kekigyu
aktív tag
Autóba keresek szivargyújtós töltőt, ami méri az autó akku feszültségét. Bundle dealben jó lenne, de ha másképp nem megy megveszem teljes áron AliExpressen. Megbízható márka ötlet, tapasztalat van valakinek? A feszültség mérés a prioritás.
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
kinéztem ezt a Ugreen 65W GAN Chargert. Van ezzel tapasztalat valakinek?
A mostani laptopom töltője is 65W-os, de nem tudom, valójában mennyit vesz fel belőle a laptop.
Elég lehet ez a töltő mindenesnek, tehát tud tölteni laptopot, telefont egyszerre?
A telefon max 15-20W-ot, ha gyorstöltésen van....egy kicsi, helytakarékos utazós töltőt keresek.
-
tlala
addikt
Geekbuying-ról, EU raktáros terméket szeretnénk cégesen rendelni, céges bankkártyával fizetve.
Van valakinek tapasztalata, hogy hogyan kell ezt atombiztosan csinálni, hogy számla, stb. rendben legyen?
(Civil szervezet, az áfát nem tudjuk vissza igényelni, szóval nem áfa mentesen akarunk vásárolni.) -
Zola007
veterán
Láttatkk valahol olyan standard 25-50mm bitekhez való tartót ami zárható és függőlegesen lehet elhelyezni benne a fejeket nem feketve?
ilyesmit keresnék csak nagyobbat és magasabbat
-
Digitalpimp
senior tag
Na, a lényeg meg törölve lett.
-
csuzda
aktív tag
válasz
rendzso #188930 üzenetére
Szerintem is a naptár a legjobb. Be lehet állítani, hogy előtte x perccel vagy órával jelezzen. Csinálsz pároddal egy közös gmail fiókot, beállítjátok mindkettőtök telefonjára és arra állítjátok a naptárat, így mindenkinek jelez. Mi is így csináljuk a kollégákkal a fontos időpontokat.
-
gorbep
senior tag
válasz
-igu- #188927 üzenetére
nekem a yoghurt készítőm gyártója megoldotta ezt a problémát.... a dobozon van egy időskála, és a fedőt úgy teszed rá, hogy azt mutassa, mikor lesz kész... ránézel másnap, és látod hogy már kész/még nem kész.... persze indításkor kell fejben picit számolni, hova állítsd a kész időt...
iskolásoknak van tanuló óra, ráteszed és beállítod, mikor kész...
-
cof
veterán
válasz
-igu- #188927 üzenetére
Egy sima digitális óra jó lenne erre a célra ami ha áram alá kerül akkor 0:00-t mutat. Így az eltelt idő már könnyen nyomonkövethető, csak a napokba nem szabad belekeveredni.
Csomó ilyen kisebb óra van kínából is aminek a vége sima USB-A, és ha nincs benne plusz elem akkor elfelejti az aktuális időt. Már csak meg kell találni ami 0:00-ról indul áram alá helyezve plusz művelet nélkül.
-
-igu-
addikt
Nem gondoltam, hogy ennyire nagy erdeklodes lesz a temaban, igy akkor jovok egy hosszabb magyarazattal, kezdve az alapokkal.
A kefir ugy keszul, hogy kefirgombat teszunk tejbe, es a lehetosegekhez kepest fix homersekleten hagyjuk dolgozni a tejsavbakteriumokat es az elesztogombakat. A kefir "erossege" fugg az erjesztesi idotol es a kefirgomba mennyisegetol. Ez utobbit fixen szamolva eleg az idovel jatszani, hogy lagy, vagy kicsit karcosabb kefirt kapjunk.
A sajat kefirunk a tapasztalataink alapjan legkevesebb 24 ora elteltevel lesz fogyaszthato. A parom a 28-30 oran keresztul erlelt kefirt szereti, en inkabb a lenduletesebb, 34-36 ora korulit kedvelem, de megiszom a lagyabbat is, mig o az erosebbet mar nem szivesen. A 40 oranyit erjesztett kefir viszont mar nalam is hatareset, ott mar tul savanyu, tul eros. Ez utobbi - allagat tekintve - mar szemmel is lathato egyebkent, de a 30 es a 36 oras kefir kozt nem igazan van lathato kulonbseg.
A kesz kefirt a hutoben taroljuk, ket kulonbozo uvegben: van egy lagyabb, es van egy karcosabb izu. Ezek kulonbozo es valtozo tempoban fogynak. Mindketten hasonlo jogosultsaggal kezeljuk a kefirerlelo berendezest, figyelembe vesszuk a hutoben levo maradekot es mindkettonk aktualis igenyet. Egy adag kefir mennyisege 05-0.8L hatarok koze eshet.
Mindekozben kulonbozo munkarendunk es egyeb elfoglaltsagaink okan veletlenszeru, hogy eppen ki fogja leszurni a kesztermeket, es inditani a kovetkezot.Az elore beallitott idozito hasznalatakor a beallitas pillanataban kell eldonteni, hogy mikor tortenjen a fenti muvelet, viszont az nem garantalt, hogy az, aki beallitotta az idozitot, eppen tud is vele foglalkozni. Ha epp a 2fokos to vizeben aztatom a seggem az erdoben, vagy a havat lapatolom a haz korul, nem valoszinu, hogy rogton jovok, es intezem a kefirt. Ugyanez az eset, ha a parom epp egy agyleszivo meeting-en ul home office-ban, vagy egyeb. Onnantol viszont eselyes, hogy ra is felejt az ember, hogy egy oraval ezelott csipogott a csipogas. Ezen az se segit, hogy pl. en otthon ulok, es bamulom a kefires edenyt, mikozben a parom telefonja jelez 40 km-re itthonrol, az irodaban.
A papircetlire felirt inditasi ido jo otlet, viszont azt mindig szamolgatni kell, hogy mennyi ido telt el azota.
A telefonon beallitott riasztas, vagy idozitett esemeny magaval hozza, hogy elore kell tudnunk, hogy milyen kefir kell, raadasul a konyha kozeleben kell lenni a riasztas idejen. Az, hogy milyen kefir kell, az menet kozben is valtozhat, 1-1.5 nap alatt barmi megtortenhet (egyik kevesbe, a masik jobban fogy, raadasul esetleges).A konyhaban eleg surun elofordulunk napkozben, akar csak egy pohar vizet inni, vagy kave, tea, ebedfozes, miazmas egyebek okan.
Ilyenkor eleg lenne egy fel pillantas az orara, hogy lassuk, mennyi ideje dolgozik a kefir, es ott, akkor, abban a pillanatban el tudjuk donteni, hogy most, vagy csak ebed utan szurjuk le, esetleg belefer meg egy felnapos bringatura is, mert igaz, hogy 28 oraja van bent, de most megis inkabb az erosebb kefirre lenne szukseg, igy akkor raer.Tudom, nem ez a vilag legegetobb problemaja, de nekem meger nehany eurot, hogy ne kelljen se az idot szamolgatni, se uzengetni egymasnak, hogy mimerre.
Remelem, minden felmerult kerdest sikerult megvalaszolnom. :)
Koszonom az ajanlast, edk es livezsolt, teljesen jonak tunik a linkelt idozito (amennyiben hihetunk a leirasnak).
-
livezsolt
csendes tag
válasz
-igu- #188923 üzenetére
edk által linkelt termék tud 99 órás mérést, de még hozzá kell vásárolni valamit a postázás értékhatáráig. A Thermopro TM01 az Alzán is van, gyorsan ideér, 2 év jótállással. Mindkét mérő tud előre- és visszaszámlálást is - a leírás szerint.
-
-igu-
addikt
válasz
pulutodurumo #188921 üzenetére
A papircetli megoldas, igen.
Megis inkabb egy stoppert szeretnek. -
hzsolee
őstag
válasz
pulutodurumo #188921 üzenetére
Jah...eleve nem értettem a felvetést a mai világban
Kollegám szokta volt mondani "analóg" emberek...én meg azt, hogy hü**e embernek minek okos telefon.
Anno elcsíptem egy telefonbeszélgetést ahol is a delikvens egy nagy tepsit a füléhez tartva emigyen értekezett: "Te, híjjá má vissza később mer nincs nálam papír, ceruza, hogy förírgyam..."Mondjuk én meg azt nem értem, ha lejár az idő hogyan kell a kefírt megállítani?
-
-igu-
addikt
válasz
gboszi #188919 üzenetére
Az Ikea-s sajnos pont azt a funkciot nem tudja , amit keresek.
Kefir keszitesehez kell az idomeres a 24-48 oras intervallumban. Igy a 24 oras meres sem eleg (fentebb talan nem fogalmaztam megfeleloen). Most az van, hogy allandoan kerdezgetjuk egymast, hogy mikor inditottuk el az aktualis adagot, es szamolgatunk. Van, hogy ki is csuszunk az idobol. 24-26 ora a minimum, 36 ora korul optimalis szamomra (az asszonynak az mar savanyu kicsit, o inkabb a 30 ora korulit szereti), 48 ora folott meg ki lehet dobni.
Ha ott lenne egy stopper, eleg lenne rapillantani, es tudnank, hogy all a kefir. -
gboszi
senior tag
-
edk-
őstag
válasz
-igu- #188917 üzenetére
Olcsóbban, ha jól látom, 24 órát tud: aliexpress.com/item/1005008168525133.html
Bundle-ben is van ugyanez.
-
-igu-
addikt
Keresekegy egyszeru konyhai idomerot. Csak egyetlen funckio kell: merje az idot, mint egy stopperora, 0-tol elore. Nehezitesnek 24-48 orat kellene mernie, de azt eleg feloras pontossaggal is akar.
ezt talaltam elsore (a funkciok 90%-a felesleges)
ha nincs jobb otletetek, megrendelem ezt, mert elegge kellene valami
-
desigo
senior tag
Androidos telefonhoz Bluetooth airtaget rendeltetek már ami bevált?
Bőröndre,kulcsra szeretném rakni. -
j.bravo
addikt
válasz
PainKiller13 #188912 üzenetére
Hmm, erre nem gondoltam, megvizsgáljuk ezt az opciót is
-
j.bravo
addikt
-
j.bravo
addikt
Üdv!
Előre mondom, röhögni ér, de nem trollkodom, a kérdés komoly, a kütyü gerincműtéten illetve kézműtéten is átesett idős családtagnak kell.
Rendeltünk spéci eszközt (temu link) (hazai link), mondjuk kézhosszabítónak de egy adott célfeladatra (WC papír megtartása annak rendeltetésszerű használatához).
Temuról meg is jött, nem hibátlan, de a júzer szerint meglepő módon igenis használható - viszont kisebb átmérőjű jobb lenne. Az se baj ha rövidebb (de ue. hossz is jó)
Nem találtam ilyet egyelőre a "kis méret" illetve "vékony" szavakkal kiegészítve a keresést. Hogyan máshogy lenne érdemes keresni? -
Breki
veterán
válasz
retesz147 #188896 üzenetére
Most keresőbe beírva pont megtaláltam ezt.
[link]
Pont ez van nekem is.
Szerintem ez nagyon jó minőség, mindenki dicséri.
Annyi fontos, hogy nem a méretet kell nézni, hanem a lábat lemérni.
Nekem pl 27,5 az 43-as
Viszont nekem az ilyen vastagabb merevebb talpúak nem tetszenek, de lehet másnak meg az jön be.
Szerintem ez nem szép könnyen lekopik és kényelmetlen is.
A Store, elvileg így működik a link.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Be szeretnék mutatni néhány olcsó kínai terméket, melyeket megrendeltem. De megéri-e megvenni őket?
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 168e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest