- Vigyázzatok a jófogással!!!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Internet fejlesztés országosan!
- Asszociációs játék. :)
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mindent a StreamSharkról!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Tibka-
újonc
Sziasztok!
Most találtam ide hozzátok. Szeretnélek meghívni titeket a Magyar Le Mans Ultimate csoportunkba. Simgriden tudtok jelentkezni a versenyeinkre és discordon történik minden kommunikáció. Itt hagyom a két meghívót nektek. Várunk minden kezdő és profi játékos egyaránt.
LMU-Hungary | The SimGrid
https://discord.gg/Jy3Cm29dRH -
sentry0
tag
Tényleg nem kötekedésnek szánom, de bárki elhiszi ezeket a statisztikákat, amiket a steamdb feldob? Eleve van 4 "oldaltól" egy körülbelüli szám, néha többszörös különbséggel. Kb a nagyságrendet eltalálják.
El is mond mindnet a "statisztikákról" (Nem merném annak nevezni, mert a statisztika, főleg a matematikai statisztika egy komoly tudomány. Ez nem az. Egy bóhozat inkább.)
[ Szerkesztve ]
-
dino_m
senior tag
Ennyit a Steamspyról. Vagy alul, de inkább felülbecsülték az eladott példányszámokat.
Vagy a MotorsportGames akar kevesebb adót fizetni.[ Szerkesztve ]
-
Lac-coo
őstag
-
Lac-coo
őstag
Off : nincs véletlenül valakinek egy Alza napok kupponkodja ? Blikk, kiskegyed vagy e-mailben található, akinek van .. köszönöm!!!!
-
-
Lac-coo
őstag
Mikor jönnek az újabb tartalmak?
-
FlegMajom
junior tag
válasz
6absbulldog #1517 üzenetére
Nem, játékokban működik. Például az asztalon egyáltalán nem jelenik meg, iRacingben csak a Replay képernyőn, de amikor csak a versenyeket nézem, beállítások, bolt akkor egyáltalán nem jelenik meg
-
-
Lac-coo
őstag
válasz
FlegMajom #1513 üzenetére
Melyik LMU vagy ACE ?
Semmit nem számít a véleményem, de szerintem egyik sem fog fényévekkel gyorsulni már.... nem hiszek a misztikus optimalizacioban, soha nem láttam még egy játékot sem 2-3 -szorosan gyorsulni.. Pedig annyi kellene.. Olyan lesz mint ACC: évekkel majd utolérik a hadwerek. -
FlegMajom
junior tag
válasz
Lac-coo #1510 üzenetére
Mindig azokkal a programokkal van probléma, amiknek közük van a Steam-hez. Microsoft Flight Simulator, iRacing teljesen jól működnek.
AC Evo van akinél jól megy Vr-ban? Nekem össze -vissza villogott a pofámba, semmi nem működött, visszakértem az árát. Letorrenteztem, azóta lehet rendesen irányítani, de sehogy se tudom elindítani Vr-ban😅 -
FlegMajom
junior tag
válasz
Lac-coo #1508 üzenetére
Persze hogy tud. Egy ideig ebben a programban tűnt a legjobbnak az erővisszacsatolás. Hiába reset-elek mindenhol mindent, ugyanolyan használhatatlan szar, kb. egy hete. Az összes többi programmal jól működik, ezt nem értem hogy tudtam elbaszni.
A user data/player mappából töröltem néhány dolgot. Töröljem az egészet? -
FlegMajom
junior tag
válasz
Lac-coo #1506 üzenetére
Fura hogy még a Simagic support se tudja megoldani, először el se hitték. 2 videót is küldtem a problémáról. Kár érte, egyre jobban tetszett a program.
Mondjuk azt nem értem, hogy miért mondják hogy nehezebb az iRacing -nél, nekem sokkal könnyebbnek tűnik. iRacingben még mindig van valami fura nekem -
Lac-coo
őstag
szerintem a játékban nem tudod annyira elállítani, hogy ilyen anomáliák legyenek, hacsak nem turkálsz a config fileokban...
szinte biztosra veszem, hogy a kormány appjában kell keresgélni ....
próbálj simagic forumokban beállításokat kérni, másnál hogy van ..... -
FlegMajom
junior tag
válasz
Lac-coo #1503 üzenetére
Semmi, csak akkor nem rángat, ha be van kapcsolva a reverse ffb, de így kurva szar. Annál szerintem egy PS kontroller is többet ér. Nem tudod hogy lehet minden kontroller beállítást törölni, ami ehhez a programhoz kapcsolódik? Hiába telepitem újra, valahonnan visszatölti a hülyeséget. Pedig nem is szoktam állítgatni. Kikapcsolom a reverse ffb-t és leveszem az erejét 70%-ra, mert 74%-on már ezelőtt is össze-vissza rángatott
-
FlegMajom
junior tag
válasz
Lac-coo #1501 üzenetére
70%-on is úgy rángat össze -vissza a kormány, hogy a boxból is alig tudok kihajtani. Pedig alap LMU beállítást használok. Küldtek egy linket, hogy próbáljam meg a wakeupmotor nevű alkalmazással. Kb. 5 percig működött, megint használhatatlan. Többször újratelepítettem mindent, egyenlőre senki se tudja megoldani
-
FlegMajom
junior tag
Hogy tudom elérni a fejlesztőket? Olyan problémába ütköztem, amit a Simagic support se tud megoldani
-
zsalesz
tag
Eszméletlen milyen jókat lehet menni daily versenyeken. Azt veszem észre, hogy mintha mindig kicsit többen is lennének, és szerencsére elég kevés a vaddisznó.
A program is egyre stabilabb, tényleg egyre kevesebb a hiba. Nagyon szépen fejlődik.
Egyértelműen a kedvenc szimem lett. -
Lac-coo
őstag
Mikor nem kel leffektel emegoldani valamit.
számolja a gumi teljes felületét, igen, folyamatosan számolja épp hol ér útra, számolja a kopást, brutál részletes a felfüggesztés+FFB... ez a vége.... Nem kell kamu rántás az ffb-re és azt csúfolni flatspotnak, hanem megvan igazi szimulációból :
[LMU Faltspot Physics] .És ugye ugyanígy minden történés a pályán valódi, ( nagyjából, nyilván nem végtelen a számítási kapacitás) nem jönnek anomáliak, fura, vagy vicces viselkedések bizonyos helyzetekben, nem igen kellenek kamu effektek uthibákhoz, ABS-hez , stb .... ...
És a flatspot valódi hotspot is, és valódi fizikai kopás: ha épp ott fékezel sokkal könnyebben blokkol .... És így kapcsóldik minden mindnehez, pillantról pillanatra.. .Ez szimulátor. IR gondolom szintén ....
-
Joshi
titán
Üdv. A billentyű ESC gombjára semmit nem csinál a játék. Akkor hogy lehet megszakítani egy játékot? Vagy hogy jön be a menü?
-
6absbulldog
tag
Lehet, hogy volt már, de ebben a videóban [link] mutat FFb beállítást (fájlban turkálós), és nekem még javított is az amúgy is frankó FFb-n.
-
Géjza
őstag
Nem tudom más is nyomja-e 32:9-ben. Nemrég váltottam monitort és így most már látom a bal külső tükröt is. Viszont szerintem nagyon bénán van megcsinálva, mintha el lenne állítva a tükör, nem az autó oldalához van belőve, hanem szinte mindig a palánkot látom benne (mintha kifelé állna), ahelyett, hogy azt látnám, hogy mi van az autó mellett, mennyire van közel hozzám a másik. Ez kb szemlélteti a dolgot: [link] Sebring, célegyenes jobb oldalán megy a kocsival és mégis csak egy szűk sáv látszódik a pálya bal oldalából a visszapillantóban (no meg a palánk).
ACC-ben tök faxa, de itt LMU-ban kb használhatatlan így a külső tükör.
Ja és volt egy vicces büntim: szabadedzésen teljesen elhasználtam a benyát/enegiát, erre adott 1 perces stop/go-t.
Szabadedzésen...
Amíg nem töltöttem le rendesen a büntit, addig nem mért időt.
Meg úgy eleve mi értelme van ennek a büntinek? Ha elfogyott (mert elszámoltad vagy nem álltál ki időben tankolni), akkor minek a bünti? Úgyis game over van (dnf).
-
Géjza
őstag
Nálam meg a decemberi frissítés óta nem fagy, pedig sok versenyt toltam. Ki érti ezt.
-
Lac-coo
őstag
most egy pár napja Win frissités után megakad néha verseny alatt és kilép .....
-
tome0001
senior tag
Srácok,
Az LMU ha jól tudom nem támogatja (még) a Fanatec fullforce-ot, de tervben van? Van erről bármi info?
Google/Chatgpt barátom nem tudott erre a kérdésre választ adni... -
Lac-coo
őstag
-
Lac-coo
őstag
Nem szerettem sose az M4-et ,de itt nagy élvezet vezetni. Igaz , kicsit mókolnom kellett az FFB beállításokban ,mert olyan kemény az eleje, kiszedi a kezemből a kormányt az ABS ...
-
6absbulldog
tag
Az elmúlt három napban sikerült vagy 10 órát beletenni és le vagyok nyűgözve. Az FFB valami fenomeniális, illetve az ABs érzékeltetése is. Most gondban vagyok, hogy a Raceroomot, vagy ezt indítsam el.
Vr-ban nyomom egy krumpli kártyával és teljesen korrekt. Nem olyan szép mint az AMS2, de bőven jobb, mint az ACC VR-ban. Külön pirospont, hogy mikor setup-ot mentek, akkor ad neki egy nevet. Ez más szim esetében gond, mert nem akarom levenni a headsetet, hogy lássam a billentyűzetet és nevet adjak a setupnak.
10 óra alatt egyszer sem fagyott, vagy lépett ki, szóval nálam is bugmentes (még legalábbis).AI versenyen korrekt, időmérőn kicsit fura. Mármint, mennek olyan időket, ami kb másodpercekkel jobb, mint amit én megyek, aztán meg versenyen már messze nem olyan gyorsak még a végén sem box után, friss gumival. Szóval versenyen foghatók.
Az előbb lenyomtam egy közel másfél órás versenyt Imolában és óriási volt, utoljára az Rf2 megjelenésekor voltam ilyen izgatott egy szim miatt, de ott gyorsan elmúlt, hála az elmaradozó fejlesztéseknek, a pocsék VR-nak, stb. Remélem ennek más életútja lesz.FFB zseni, ahogy fentebb is írták, lassú kanyarokban kicsit fura, de még ezzel együtt is nagyon jó.
Amire nem jöttem rá, hogy hogyan tudnék előre meghatározni box utcai stratégiákat, hogy ne akkor kelljen döntenem, mikor boxba megyek, hogy mit akarok (új gumit, tankolni, stb). -
tusi_
addikt
En most nyomtam egyet Pözsoval Fujiban. Meg sosem volt ilyen jo es elvezetes a game.
Igen, ffb hianyzik a lassu kanyarokban, de ugy teljesen, de engem nem zavar. Sikerult egy pedal beallitast talalnom a V3 hoz es eszmeletlen hatekony lettem fekeken.
Megfajdult a buram, igy elmentettem az elso cserenel a gamet, de mar alig varom, hogy folytassam -
-
Lac-coo
őstag
[link] Meg egy real driver videó.....
-
Lac-coo
őstag
Most, hogy több időt szenteltem a jatekra, tényle extra alacsony tempónál tényleg néha furan uszik az autó... SPA celegyenes elotti kanyar pl....
-
tusi_
addikt
válasz
sentry0 #1464 üzenetére
" Ha elveszed a gázt, akkor engedi, hogy leválts. De ha jól tudom nyilván fordulat és gázállás függvénye is."
Az a baj, hogy nemcsak Porsche Cuppal van ez. Bentley es 911 gt3 R-l is.
Akkor sem enged levaltani, ha elveszem a gazt. Csak akkor, ha fekezek is egy bazi bagyot. -
sentry0
tag
Én úgy tudom, hogy csak a modderek tudják kikapcsolni. Szóval moddolt autóknál van ilyen funkció, hogy a készítő kiveheti ezt.
Azt nem tudom, hogy gyárilag ilyen-e a Porsche kupa. De van egy gyanúm, hogy igen. Ha elveszed a gázt, akkor engedi, hogy leválts. De ha jól tudom nyilván fordulat és gázállás függvénye is. -
tusi_
addikt
Sracok!! Ez a Porsche cup 992 nekem is nagyon bejon rF2-ben, DE...
Kilehet kapcsolni vhogy ezt a q..a downshift protectiont?
Watkins Glen kanyarjaiban NEMTUDOK visszakapcsolni a bejaraton es 5.ben kell attoszogatni a verdat a kanyarokon. Ez rohadt idegesito... -
Lac-coo
őstag
[De könnyen el lehet bukni egy dobogót...
]
Bence: Értem!
[ Szerkesztve ]
-
Lac-coo
őstag
Ezekre a futamokra hogy a rákbe lehet regisztrálni? Rákakkttintok ,de nem történik semmi .....
[ Szerkesztve ]
-
Lac-coo
őstag
Az ilyen extra lassú tempónál forgast semmi nen állítja meg, meg egy ultrakonnyu formula is korbeforog.. Nem halad előre kellőképpen az autó, hogy barmitiis érjen a kormányzás....
De egy videót tehetnél fel. Hideg gumikon mondjuk boxbol kijovet takony az egész, ott tényleg forog mint a körhinta... -
Géjza
őstag
válasz
Lac-coo #1449 üzenetére
Pont ez a bajom, hogy semmilyen visszajelzés nincs az FFB-ben, hogy túlléptél a limiten, nem figyelmeztet, hanem egybél kitör az autó. Nem kezd el elkönnyülni az FFB, amikor meg már pörögsz, akkor meg tökmindegy, hogy elkönnyül-e avagy nem, ott már csak utas vagy. Rázókövön, úthibákon izmos az ffb, de ffb alapján fogalmam nincs, hogy mennyire vagyok a kerekek tapadáshatárán. És ahogy kopik a gumi, úgy vátozik ez a határ is, amit igazából nem érzel, max megpróbálod kitalálni. És ez baj.
És szerintem nem úgy kellene menni, hogy adott kanyarban pl. max 140-nel mehetek bele, különben forgás lesz (nem emlékezetből kellene vezetni szvsz). Hanem azt érezni is kellene már a megforgás előtt, hogy a határon vagy, vagy akár (minimálisan) át is lépted. Szvsz el kéne kezdenie elkönnyülnie az ffb-nek az elkezdődött tapadásvesztés miatt, így jelezvén, hogy ebből baj lesz, ha nem avatkozol közbe. Ehhez képest a megpörgésig full erővel érzem a kormányt, mintha minden ok lenne, aztán a következő pillanatban már el is ment a segge.
Nem féktávon, hideg gumikon jönnek ezek a random, váratlan kitörések. És nagyrészt fixed setup-os versenyeken megyek, ahol a fixed setup inkább alulkormányzott irányba van eltolva, emiatt pláne furcsa, hogy mindig a segge tör ki és nem egyszerűen lecsúszik az ívről az első tengely. Nem alulkormányzottan viselkedik ezeknél a váratlan, ffb-vel előre nem jelzett megpörgéseknél.
-
Lac-coo
őstag
Előtte sehogy, jósolni még nem tud sajnos a moza... De közben vagy elkünnyül, vagy ha egy bizonyos rotáción túl megy akkor ellen akar magától nagy erővel kormányozni ....
De majd megfigyelem pontosan, nem igen emlékszem, nem figyelem, ez magától működik, nem figyel oda az ember... -
-
Géjza
őstag
Tegnap is jött update, a lista alapján sok crash-t javítottak ismét. A decemberi nagyobb és az utána jövő 2-3 kisebb update óta nem crash-elt nálam a game (nyomtam online versenyeket, practice-okat, replay-eket). Maradjon is így.
Ami továbbra is zavar, nem tudom nálatok is ez van vagy én csinálok valamit rosszul: alacsony sebességnél inkább, de közepesnél is (3-4-es fokozat GT3-ban) nem érzem, hogy mikor van határon kanyarban az autó. Egy darabig kb minden faxának tűnik, aztán egyszer csak úgy megindul a segge, kitör az autó (nem fékezek közben), hogy nem lehet elkapni, korrigálni és indul menthetetlenül a pörgés. Sebringen csomó ilyen kanyar van, ahol egy darabig minden faxának érződik, aztán egyszer csak hopsz, elmegy az autó segge.
Lehet túl nagy tempót akarok átvinni, de ezt a menthetetlen kipörgés megindulása előtt jelezhetné, hogy kezd sok lenni. Vagy papásra veszem a kanyarokat és lassulok 1-2s-et.
-
kozmy
őstag
Üdv urak!
Meg tudná nekem valaki mondani hogy mitől nem elérhető az online fűl? -
Lac-coo
őstag
amúgy rontok el valamit, vagy a játék szivat. Regisztrálok online versenyre ferrarival, erre lerak bmw-vel... két kört nem mentem még azzal a vassal
-
Géjza
őstag
válasz
sentry0 #1437 üzenetére
Csak így kiváncsiságból megnéztem, hogy mennyibe kerül 32" 4k-s monitor, ha 75Hz-et tud csak avagy messze 100Hz felett. Gyakorlatilag nincs árkülönbség, 100-110k körül van mindegyik. Azaz ha most veszel, azzal anyagilag nem sokat nyersz, hogy 60 vagy 75Hz-eset vennél.
Utána meg eldöntöd, hogy anyagilag megengedhetsz erősebb gépet, hogy mondjuk 120fps körül ki tudj biztosan sajtolni belőle avagy esetleg butítasz a grafikán picit, hogy legyen sok fps-ed.
Most cseréltem le a 34"-es uwqhd-t 49" dual qhd-ra, 1.5x annyi pixelt kell számolnia vga-nak, ami egy mai szinten erős közepes 4070S kártya. Féltem, hogy le kell cserélnem minimum 4080-ra, hogy elfogadhatóan legyen hajtva az új monitor. Ahol van FSR/DLSS, oda bőven-bőven elég a 4070S. Ahol nincs ilyen (pl LMU), ott azért nem koppan fel a fps limiteren. Nem kell a monitor upgrade miatt vga-t is cserélnem, nem biztos, hogy ez mindig a monitor upgrade velejárója.
Egyébként meg pont a monitor az, amin nem szoktam spórolni. Azt nézed folyamatosan és ha xar, akkor fárasztja a szemed, esetleg rontja a látásod is. De valaki meg lehet másra esküszik.
-
sentry0
tag
Ettől függetlenül 60-75Hz-es monitorokat még csak windows böködésre sem szívesen használnék, nemhogy gamingre.
Elképesztő lesz amit írok. De szerintem a legtöbb ember anyagi megfontolásból nem vesz 120-144-240Hz-es monitort. (+az alá komolyabb vas is kell).
Nyilván ha megteheti valaki és van, utána nagyon rossz lenne a visszalépés. Mint mindenben. -
bence1885
tag
válasz
Lac-coo #1434 üzenetére
Én Mabixnál láttam pont, hogy kifagyott neki pár hónapja. Aztán meg nem tudott már visszalépni az Eventbe úgy hogy bukta volt.
A Michit nézem a legtöbbet én csak arról tudok nyilatkozni, a többit elvétve nézem meg mikor milyen kedvem van.
De szerintem ez is alátámasztja azt hogy valami teljesítmény esés grafika stb. lehet mert tudni lehet, hogy a streamerek kb legfullosabb géppel játszanak. Nem úgy mint mi. Nálam is általában akkor crashelt mikor grafot állítgattam, aztán annyira feltoltam mindent hogy kb 20 fpsem volt, kigurultam a boxból mentem pár métert az FPS megrottyant még jobban aztán összeomlott a program is. -
-
Géjza
őstag
válasz
JulesTS #1419 üzenetére
Tudtommal ilyen nem nagyon lehet, hisz a monitorod csak 75Hz-et tud megjeleníteni. Elvileg ez egy hard limit. 150fps-nél hiába generál le 150 képkockát másodprecenként, ha ebből csak 75-öt tud megjeleníteni a monitor, hisz ő csak 75x tudja frissíteni a képet.
Kicsit utánaolvasgatva ha túlhajtod a monitorod (több az fps-ed, mint amit meg tud jeleníteni a monitor), akkor csökken az input lag és talán emiatt érzed smooth-abbnak, miközben a monitor ugyanúgy 75Hz-t (75 képkocka/mp-t) tud megjeleníteni. De amit megjelenít, az pontosabb valamennyivel.
Ettől függetlenül 60-75Hz-es monitorokat még csak windows böködésre sem szívesen használnék, nemhogy gamingre.
-
bence1885
tag
Én azt sem értem, hogy mióta megjelent a game Michi Hoyernél sosem fagyott még ki
szerintem köze lehet a performance impacthoz vagy ilyesmi. Ő kb full low grafikán játszik és sosem volt baja a crashekkel.
-
zsalesz
tag
válasz
Lac-coo #1429 üzenetére
Ebbe ne is menjünk bele. Már ne is haragudj meg, de egészen egyszerűen nem hiszem el, hogy nálad még 1x sem fagyott ki a játék. Ez nem csak egy kivételes eset lenne, hanem egyszerűen lehetetlen.
Egyébként annyit még halkan hadd tegyek hozzá, hogy bármely fórumon olvasgatok és te megjelensz, nekem pont úgy tűnik, hogy veled ellentétben mindenki szembe megy az autópályán. Tényleg csak te haladsz jó irányban?
[ Szerkesztve ]
-
Lac-coo
őstag
szélárnyék témához: itt pl még a dupla szélárnyék se ér semmit.... [link]
-
tusi_
addikt
válasz
Lac-coo #1421 üzenetére
A monitor nem tudja megjeleniteni, de a friss kepek/inputok ott vannak mittomen minden 4. ms ban. Igy ha csinalsz egy kormanymozdulatot, akkor az azonnal at lesz kulve es nem kell 14 ms varni, mert kb annyi a 73 fps.
Mas: vegre sikerult ugy beallitanom a rF2-t, hogy blokkoljon a kerek, ha tultolom, erre most a jatek fagy ki minden 2. betoltesnel.
Nincs jo erzesem LMUval kapcsolatban, ha ugyanezek rf2t nem tudtak keszre csinalni 10 ev alatt.[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
válasz
JulesTS #1419 üzenetére
A 75 Hz es monitoron megy a 150 Fps?
Nem kapsz tearinget? Nalam ma 100 Fps ment a 100ra beallitott monitoron es szanszet szakadt a kep, vissza kellett mennem 95 re hogy eltunjon. Tobbet nemtudtam csinalni kesztyuben
En sajnos semmilyen kulonbseget nem veszek mar eszre, annyira szar a szemem.[ Szerkesztve ]
-
JulesTS
addikt
válasz
sentry0 #1399 üzenetére
+ tusi_, Géjza, Lac-coo
Meg kell követnem magam, mégis van értelme a magasabb fps-nek, sőt még akkor is, ha a monitor nem is bír annyit képfrissítési frekvenciában.
Eddig 73fps-re volt bekorlátozva a videokártya a 75Hz-es monitorhoz. Először kivettem a korlátot és érzésre valahogy folyamatosabb lett video. Főleg amikor rázókövön megdobja az autót. Aztán visszavettem 150-re az fps limitet, még mindig jó. Le 100fps-re, már rosszabb (valahol a 73 és 150) közötti minőség. Végül maradt a 150fps korlát. Legalább így nem megy 100%-on az RTX 3080Ti... -
Géjza
őstag
válasz
Lac-coo #1417 üzenetére
Az tény, hogy az ideális íven menő arc hamarabb kezd el fékezni (de akár legyen egyszerre is), mint te. Ideális íven így fékezve ő ideálisan tudja bevenni a sikánt. Te, aki később (vagy legyen egyszerre, mindegy) fékezel a nem ideális belső íven, egyszerűen lehetetlenség, hogy jól, szabályosan bevedd az első kanyart. Ha poros, ha macskaköves az út azon a részen, ha blokkolod az egyik kereked, ha nem. Neked hamarabb kellett volna fékezned a belső íven, nem egyszerre vagy később.
-
Géjza
őstag
válasz
PapírVilla #1412 üzenetére
143fps. De van VRR (fps=Hz), mehet alá is. Persze ideális az lenne, hogy 50 autónál a startnál esőben is 143fps-ed legyen.
-
Géjza
őstag
válasz
Lac-coo #1411 üzenetére
Először is: most már elhiszed, hogy te írtad azt, amit? Ez vicckategória volt, már bocs... Mintha tudathasadásos lennél, komolyan.
Másodszor: nagy francokat lett volna meg simán. Pálya közepén mész, ami nem poros, de később kezdesz el fékezni belső íven, mint kellene és túlcsúszol. Ennyi történt, nem a poros aszfalt miatt csúsztál le.
-
JulesTS
addikt
válasz
PapírVilla #1412 üzenetére
144Hz-es monitorhoz legalább ennyi fps-t kellene tudni stabilan. Az alá ne essen be, hogy ne szaggasson képeket, ne legyen mikro lag...
-
Géjza
őstag
válasz
JulesTS #1396 üzenetére
10ms extrém esetben (mondjuk Monza célegyenes vége, GT3-assal 280km/h max sebesség esetén) majdnem 1 métert jelent. Azaz 1m-rel arrébb van az autó, mint amit a 75Hz-es látsz. És ezt 250Hz-es monitoron látja, 75Hz-es meg nem. Nekünk lehet nem számít az az 1m, de kompetitív alieneknél, amikor minden ezredért megdolgoznak igenis számít.
Amúgy szerintem az ideális egy egyszerű halandónak az az 144Hz-es monitor. Ez még árban sem annyira horror, miközben ég és föld egy alaphoz képest. 60-75Hz-es azért durva, nem csak számok alapján, hanem szemre is. 60Hz windows desktopnál is bántó.
Tökéletes szemléltetés (igaz ez csak 60-166Hz között mutatja, feljebb nem): [link]
-
Géjza
őstag
válasz
Lac-coo #1388 üzenetére
Mégis kicsoda, talán én?
"Imádom ahogy kűzd az ABS az huplikkal...poros részen nem is tud csodát tenni, nincs meg a féktáv ....."
Ez szerinted mégis mit jelentene, ha nem azt, hogy azért nem tudtál megállni szerinted, mert a poros, nem ideális íven vetted a féktávot? Mi erre reflektáltunk, hogy nem azért nem tudsz befordulni, lefékezni, mert poros az aszfalt, hanem azért, mert egyszerűen túl későn fékeztél a belső íven.
-
JulesTS
addikt
T300 -> CSW -> CSL DD -> DD1 egyiktől se lettem gyorsabb, tény hogy élvezetesebb feljebb lépni. Mondjuk konzisztenciát lehet növelni, ha a finom ffb jelekből előbb érzed a megcsúszást és meg tudod fogni a forgást. A sima pedálról loadcellesre váltás viszont tud köridőt javítani.
-
JulesTS
addikt
válasz
sentry0 #1403 üzenetére
Versenysportban (e-sport), az ufóknál lehet, ahol minden egyes hajszálnyi előnyt ki kell préselni, ott lehet, hogy számít. De hányan vannak köztünk akik 10 kört századra azonos űridővel meg tud futni?
Szerintem a szimulátorozók 99%-nak teljesen mindegy, hogy 75, vagy 250 fps-t néz.
Mondjuk az is igaz, hogy egy jó szíjas bázissal is ugyanolyan lassú lennék mint DD1-el. Ilyen gondolat menettel maradhattam volna T300-nál... -
JulesTS
addikt
válasz
sentry0 #1399 üzenetére
Megkérdeztem, a chat gpt-t de nem győzött meg...
Nagy általános okosságokat szajkózott amit minden fórumon lehet olvasni.
Kiszámolta amit én is írtam:Input lag: A magasabb FPS csökkenti az input lagot (az időtartamot, amíg egy akció a beviteli eszközről megjelenik a képernyőn). Egy 240 Hz-es monitorral például az idő, amíg egy képkocka megjelenik, 4,16 ms, míg egy 75 Hz-es monitoron 13,33 ms. Ez az idő a profi szintű versenyzők számára kritikus.
Mondom 10ms a különbség. Tudom, az is előny, de a reakció idő szórása is nagyobb.
Pontosabb vizuális információ: Egy autóverseny-szimulátorban, ahol gyorsan kell dönteni (pl. előzés, fékezés, kanyarodás), fontos, hogy minél több és részletesebb információ jusson el a játékoshoz minden pillanatban. A magasabb FPS több képet biztosít ugyanannyi idő alatt.
Az a szimulátor vezető, aki az előzést/fékezést/kanyarodást 10ms alatt dönti el, annak a taktikai érzéke 0. Gyorsan változó képtartalom megpördülésnél lehet, de amikor annyit mozog függőleges tengelye körül az autó, hogy szemmel észreveszed, már rég késő. Kormányon FFB-vel vagy fenékkel (shakerek) előbb fogod érezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Megmosolyogtató tárterülettel indít az iPhone SE
- BestBuy topik
- Ukrajnai háború
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- 3D nyomtatás
- Intel Twin Lake platformra építkező, NAS-ként bevethető mini PC a CWWK-tól
- Milyen program, ami...?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...