Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Nálunk is megvolt a béremelés, a várakozásoknak megfelelően meglehetősen alacsony százalékokkal.
Szerencsémre az egyik emberem kisírt magának némi plusz bért tavaly ősszel, így az alku értelmében idén nem kapott emelést, viszont az ő keretével is tudtam gazdálkodni. Így 6% körüli emelést tudtam kiosztani (volt aki csak 5,5%-ot kapott). A nagyfőnök lehúzott egy kicsit az egyik emberemtől, aki így alig több mint 4%-ot kapott, viszont nekem kb. 5,8% lett az emelés.
A céges bérfejlesztés elvileg átlag 4%-os volt.
Ami még be van ígérve: ha a terület több bevételt hoz, mint amennyit terveztünk az évre, akkor a prémium osztáskor pluszban (a 20% fölött) leszünk dotálva. Meglátjuk (elvi esélye van annak, hogy ez bejön, és egyébként amikor nem tudtuk hozni a számokat (önhibánkon kívül, megrendelések elmaradása miatt), de más területek viszont igen, akkor is megkaptuk a 20%-ot az elmúlt években, ergo szerintem nem panaszkodhatunk).[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
tototos
őstag
Na megvolt a nagy beszélgetés. Magáról semmit nem beszélt, annyit mondott hogy neki most el kell dönteni hogy mi legyen a rá bizott cégekkel. Kb azt kerdezgette milyen itt a hangulat meg hogyan látjuk a jövőjét.
Volt szakmai jellegű is, ami kb arra ment ki hogy át tudnak e venni minket másik entitásba vagy sem. -
Luc22
csendes tag
Ezt aláírom. A fejlödö német tudás miatt is, én valahogy így ugráltam 8 ev alatt, ügyes munkahelyváltásokkal, vagy a fizetés ujratargyalásával:
45k --> 54k --> 66k --> 72 --> 90k.
Jelenleg 97k az éves (alap+bonus) az elmult evek kisebb emelései miatt. Iden valószinüleg pont nem fogom elérni a célul kitüzött 100k-t. -
xenom0rph
őstag
Cégen belül jött egy váltás Németországba:
Nem: Férfi
Kor: 27
Munkakör: SAP Consultant
Tapasztalat: 6 év
Végzettség: Felsőfok gazdasági
Nyelvtudás: Angol C1, Német A2-B1
Bruttó fizetés: 68.000EUR/év
Hely: Bajorország
Egyéb: heti 2-3 iroda, többi HO[ Szerkesztve ]
halahala
-
Jött egy új nagykutya egy svéd hátterű multihoz. A főnököm (line manager), főnökének (unit manager), a főnökének, a főnökének, a főnökéről van szó. Szóval, tényleg nagykutya. Amikor csatlakozott a multihoz, akkor érthetően és világosan fogalmazta meg, hogy új idők jönnek. Ennek részeként, minket is meglátogatott és lehetett vele csapat szinten külön meetinget is szervezni! A főnököm a látogatás alkalmára hagyta meg azt az új megoldás bemutatását - ami titokban készült, mert a svédek nem engedték volna - , amivel rövid időn belül le lehet cserélni azt a terméket, ami irreális pénzekbe került és a nagy kutya alatti manager támogatott. Ez a jó ember 1 éven belül elment tán nyugdíjba
, vagyis tényleg új idők jöttek.
Egyébként egyetértek, de személy szerint azt gondolom, hogy nem ez a jellemző.
És én is valószínűleg szkeptikus lennék.
Az egyik engineering managerem nem igazán vette jó néven, amikor ötleket vetettem fel, hogy hogyan működjön a csapat. A végén üvöltözött is velem, hogy a főnök és az van amit ő mond. Amíg meg nem kapta a kinevezését, addig látszódott a félelem a szemén, amikor meglátott.
#39715 emvy: személy szerint több magas beosztású embernél hiányoltam, hogy:
- miért nem nézi meg a csapatok retro feljegyzéseit?
- miért nem épít ki kapcsolatot 1-1 végeken dolgozó jómunkás emberrel, hogy valamennyire jó visszajelzést kaphasson?
- miért nem kérnek az alattuk lévőktől feedbacket?A Ciscos engineering managerem volt az eddigi - az én világképem szerinti - legjobb manager. A búcsú meetingen kért is feedbacket tőlem és el lehetett neki mondani a fejlesztendő dolgokat is. És elmondta, hogy kért volna hamarabbis, de úgy gondolja, hogy a pozíciójából adódóan nem kapna hiteles feedbacket és legalább ezt az alkalmat megragadja. Ezt senki nem csinálta korábban.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
válasz
tototos #39711 üzenetére
Én pontosan ezt csinálnám egyébként, ez egy standard és nagyon jó módszer arra, hogy felmérd, hogy mi történik a szervezetben. Azért kell téged is kérdezni, és nem csak a főnököd, mert lehet, hogy a főnököd nem lát valamit, amit te, vagy nem akarja elmondani.
Erről például beszél a következő könyv is:
Tehát szerintem ami most történik nálatok, az jó jel.
while (!sleep) sheep++;
-
-
tototos
őstag
válasz
xEon1337 #39708 üzenetére
Mi jóval kevesebben vagyunk. Nálunk 1 évig nem bírja egy CEO sem mindig raknak be újat nyilván olyat akinek fogalma nincs a területünkről. Kicsit tartok tőle hogy az új CEOnak az a feladata hogy építse le a ceget vagy formálja át úgy hogy pénzt lehessen kiszedni belőle.
-
válasz
tototos #39705 üzenetére
Állami cég... Decemberben azonnali hatállyal kirúgták az összes igazgatót egy kivételével, azóta a helyettesek látták el a feladatokat. A back office tevékenységeket kiszervezték január 1-el és új ügyvezető is jött. Most a héten az utolsó megmaradt igazgatót és szinte az összes középvezetőt is kirúgták, szintén azonnali hatállyal, engem is. Jelenleg a cég igazából működésképtelennek mondható. Akiket a back office kiszervezés érintett, szinte kivétel nélkül felmondtak az új helyen, ahova átvették őket. Még biztos, hogy nincs vége..
Így lesz a poltika miatt egy tényleg jól működő és szakmailag erős, közel 400 fős cégből pár hét vagy hónap alatt egy 60 fős csökevény."Less but better" - Dieter Rams
-
tototos
őstag
válasz
Drizzt #39706 üzenetére
NER ceghalozat és most új embereket engedtek a bödönhöz. Nem használunk semmilyen toolt, nincs teljesítmény értékelés ilyen szinten. Most minden dolgozónak le kellett írni mit csinált az elmúlt időszakban. Nekem kicsit gyanús ez mert ilyet a felettesem el tudna mondani az új vezrigazgatonak. Amikor idojottem tudtam hogy bármikor mondhatjak hogy ennyi volt bezar a bazár mert nincs több pályázati pénz.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
tototos #39705 üzenetére
Megvett titeket a Tesla, vagy az X?
Egyébként most ez mit takar, hogy el kellett küldeni az elmúlt időszak teljesítményeit? Nincs az eleve benne valamilyen perf. eval. toolban? Vagy az a lényeg, hogy a lgutóbbi periódus óta egy ideiglenest ki kell tölteni?I am having fun staying poor.
-
tototos
őstag
Na hétfőtől lehet allaskeresesbe kell kezdenem. Új vezetőt kapunk és a személyes elbeszelgetesen kívül előre el kellett küldeni az elmúlt időszakban nyújtott teljesiteményed. Megertem már pár vezető váltást de ilyet nem. Amúgy a teljes cegcsoportban leváltották az összes vezetőt...
-
Számlázni most mennyiért érné meg? Napi 150k-ra gondoltam vagy az hanyattvágós sokaknál?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
axioma
veterán
válasz
Dare2Live #39696 üzenetére
mezitlabas senior programozo vagyok, igaz ha valami sose lennek az a manager [az egy masik szakma, amit nem is tudok es nem is szeretnek]
ex-Googler: szerintem sok mindentol fugg [oitm dijkioszto volt, me'g nem hallgattam meg], es managernel nyilvan Mo-on is elofordul hogy szabija alatt porog egy tulterheles miatt a chat-en, de alapvetoen sztem inkabb egyfajta kolcsonos rugalmassagra van szukseg, neha az egyik neha a masik [work-life] kap extra slot-ot onnan is, ahonnan nem jarna
illetve azert kepessegfuggo is, h x erteku melot ami elvart a szinttjen, mennyi ido alatt hoz le, attol [es pdd] fugg a szabadido
@szevam kosz
Azert az a durva hogy most 20 evvel kesobb fele teherrel inkabb erzem faradtnak magam egy-egy durva nap utan.[ Szerkesztve ]
-
válasz
axioma #39691 üzenetére
Ez kemény
Sokszor azt gondolom hogy egy nőnek kb végtelen energiája kell legyen. Nehezen abszolválható, de nem lehetetlen. Jobangel kezdett most linkedinen egy csomó cikket írni a nőkről, azokat olvasgatom, szerintem tök felemelőek.A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Egon
nagyúr
válasz
norbeey #39695 üzenetére
Kiragadhatod a szövegkörnyezetből (javaslom még a névelők átnézését is), de a megjegyzés a kontextusában arra vonatkozott, hogy a nők között kisebbségben vannak azok, akik a férfiakhoz hasonló korban csak el mehetnek el nyugdíjba a nők40 programban: ez az állítás valid, a többi meg szőrszálhasogatás (egészségedre).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Dare2Live
félisten
válasz
tboy93 #39689 üzenetére
imo egy gyerekkel 6hs meló lenne kb az ideáis. (Esete válogatja de kettővel már az is necc tud lenni.)
@axioma
Nem ezt látom. Ellenben pl amit gergobaby írt. (A nő szül (és a férfi nem tud), amíg a nő marad otthon a gyerekkel (és erre a férfi sokkal alkalmatlanabb)... addig a versenyorientált cégek kevésbé fogják preferálni a nőket. Na ezt kompenzáld ki, hogy legalább ezért ne legyen szivás annak aki gyereket vállal.
De lehet ilyenekre gondoltál amikor azt írtad, hogy "a no az ugyse teljesit ugyanugy"?"Viszont az "atlagos" munkatarsak meg US multinal is ki voltak akadva hogy a noket csak a kvota miatt vettek fel, tehat akkor varhatoan gyengebbek, mintha helyettuk a kovetkezo legjobb jeloltek vettek volna fel."
Nem lehet azért alakult ki ez a sztereoptipia mert már látták 35*? Kvóták voltak, ha nem teljesült ugrott a manager bonusza. Seniornak vették fel a junior nőt, kapta a senior fizetést, dolgozhatott helyette más.A "zürichi" podcast egyik végkicsengése, hogy akármilyen penge vagy ebben a kompetetív IT környezetben döntened kell. Vagy anya, vagy karrier. Neked ezek szerint sikerült mindkettő. Grat!
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
norbeey
tag
Magyarországon mindössze 32% a diplomások aránya, vélhetőleg ebben is alulreprezentáltak a nők
A fejlett világban tudtommal mindenhol felülreprezentáltak a nők a magasan képzettek között.
Nálunk sincsen másképpen úgy látom:
20.1.1.6. A népesség száma legmagasabb iskolai végzettség szerint, nemenként [ezer fő]*[ Szerkesztve ]
-
norbeey
tag
A megoldás az lehetne, ha az állam támogatná a női munkavállalók foglalkoztatását, mondjuk céges adókedvezmény formájában,
Véletlenül sem.
Az állam csak úgy tudna "támogatni", ha nem lenne diszkrimináció sem a nyugdíj korhatárban, sem a terhessgnél, sem egyéb adókedvezmények, stb.
Ha mind a két nem ugyan akkor megy nyugdíjba és ugyan annyit lehet ugyan olyan feltételek mellett otthon a gyerekkel - akár egyszerre, akár felváltva is - akkor máris megszűnik a piaci ösztönző hogy különbséget tegyenek ez alapján hiszen nincs mit beárazni mert mindketten elmehetnek szülési szabira.
-
vzozo
senior tag
válasz
Dare2Live #39682 üzenetére
Nem lehet 8ht dolgozni gyerek mellett
Szvsz nem lehetetlen, de az biztos, hogy nagyon sok kihívással teli. Feleségem munkarendje miatt reggel és délután én intézem mindkét gyereket, keményen belevág a délutáni munkarendbe, de igazából elengedtem.
Work-life balance helyett work-life integration van, és ez azzal jár, hogy oké, akkor lehet napközben csak 6 óra meló lesz meg, és este ha már mindenki alszik, még rá kell húzni. Igazából még jobb is, mert legalább élőben tudok beszélni az amcsi kollégákkal, és nem kell oda-vissza napokat várni egy-egy válasszal.
Igaz ehhez egy kellően megértő / rugalmas munkaadó is kell.
-
gergobaby
aktív tag
válasz
axioma #39686 üzenetére
Nekem tök mindegy mennyit keresnek, nem vagyok demagóg
Mindenkinek jogában van a fizetési igényét meghatározni, és egy ajánlatot elfogadni vagy elutasítani. Azt fenntartom, hogy ha ennyire olcsó lenne a jó női munkaerő, akkor mindenki őket keresné.
Az én csapatom tökéletes ellenpélda: A 30-as nő sokkal gyorsabban fejlődik és gyorsabb kinevezéseket kap, mint a férfi kollégái. Lehet rá számítani, míg a férfi csapattársa állandóan álmos, valahol kóricál az 1 éves gyerekkel, felkészületlen a meetingen.
Támogatjuk is ebben, és gyanítom, hogy 1-2 év múlva kinyílik a fizetési olló az ő javára.
Csak ez általában fordítva jellemző. -
axioma
veterán
válasz
Nalam mukodott, igaz tanar ferjjel logisztikaztuk a gyerekeket, az egyszerubb mintha o is 8+ orat dolgozik plusz utazas.
Teny, fene se fozocskezett naponta, hetvegen is csak idonkent, amugy kesz kaja elhoz. Haztartasi feladatok minimum szinten. Masodik gyed utan egy epitkezest is letoltunk [fovallalkozos, de akkor is kellett vele foglalkozni]. Most mar en se ertem hogy volt ennyi energiank ;-)
Meghallgatom majd a podcastet, kivancsi vagyok mit mond, de azert ide annyira nem illik egy zurich-i (es raadasul manager, az sehol se 8 oras melo) velemeny a magyar 8h allashoz viszonyitva [mondjuk ott elerhetobb megfizetni a gyerekfelvigyazot].[ Szerkesztve ]
-
válasz
axioma #39686 üzenetére
Manapság? Akkor jön a 2. gyerek
Viccet félretéve, anyósomék baráti társaságában elég sokan mentek 40 közel / 40+ szülni. Jellemzően 50+ férfiaknak, 2. házasság alatt. Mondjuk ezeknél a nőknél nem igazán volt probléma, hogy nem tudnak elhelyezkedni, mert nem kell dolgozniuk, annyi della jön a másik oldalról.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
"Nem lehet 8ht dolgozni gyerek mellett"
Ezért marad nálunk a feleségem 6 órában amíg csak lehet, így el tudja hozni a gyerekeket, kényelmesen be tud vásárolni, főzni, van idő átnézni a leckét stb. Kb még egy fél-állásnyi teendő.
Ráadásul 7-re jár dolgozni, így fél2-kor már szabad.
-
axioma
veterán
válasz
Kérdés, hogy ha alacsonyabb béren vannak tartva a nők mért alkalmaznak férfiakat. Semelyik cég nem ellensége a pénztárcájának.
Mert meggyozodesuk hogy a no az ugyse teljesit ugyanugy. Mar ahol, mert azert en mar regota olyan helyen dolgozom ahol ez nem problema, de volt olyan kkv-s vezeto az egyik munkahelyemen (szerencsere nem volt a manager chain-emben) aki szerint a nok total butak, es mas vegzi el a vegen mindig helyettuk a munkat. Viszont az "atlagos" munkatarsak meg US multinal is ki voltak akadva hogy a noket csak a kvota miatt vettek fel, tehat akkor varhatoan gyengebbek, mintha helyettuk a kovetkezo legjobb jeloltek vettek volna fel. Ez utobbi mondjuk nem IT volt hanem portfolios gazdasagis. -
Egon
nagyúr
válasz
gergobaby #39683 üzenetére
Ezen az alapon pont azért "árazták be" a munkanélküli segélyt (csökkentették az időtartamot, összeget stb.), mert lehet hogy olvassák a topicot: ki hogy "ügyeskedik" 1-2 napos munkaviszony-szüneteltetésekkel annak érdekében, hogy felmarkolhassa a segélyt, amit nyilvánvalóan nem erre találtak ki...
-
axioma
veterán
válasz
HoTDoG #39681 üzenetére
+1, en is sokszor futok bele h a profilom miatt keres es az egy dolog hogy semmi konkretumot nem ir, de ha valaszolok nem csak bamban nyomok a linkjere vagy van aki egybol a naptarjat tolja, akkor nem is reagal. Azon kivul hogy lefilterezett [azt is sokszor rosszul] pontosan nulla munkat akar beletenni.
-
Dare2Live
félisten
válasz
gergobaby #39683 üzenetére
"Ezután az összegyűjtött szabikból kiad neki kb. 3 hónap fizetett szabadságot"
Rég megszűnt.ITre látok rá ott katasztrófa ami gyerek vonalon megy. Nincs gyerek. De brutálisan nincs 0.5 alatt a TFR. És a fiatalabb ~32év alattiak nagyja nem is tervez! Élnek párkapcsolatban utazgatnak, mozi, sorozat, falmászás... és közben látják ahol van mert 32-40közt is alig, hogy végkimerültek, nem megy a karrier, beteg a gyerek, északa dolgozik, 0 szabadidő, kialvatlanság... és 2gyereknél van amikor jellemzően anya feladja a karrierjét mert máshogy nem megy. Akkor egy fizetésből élnek miközben 2 gyerek nem kicsi +költség...
Nagyon nem csoda hogy "senki" se akar, vagy max egyet.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
gergobaby
aktív tag
válasz
axioma #39674 üzenetére
De ugye azt nem feltételezzük egyik profitorientált cégről sem, hogy ha tényleg nagyobb hozzáadott értéket tud adni egy nő, akkor is inkább egy gyengébben teljesítő férfit tartanának meg/vennének fel ugyanannyi pénzért?
Ha ez így lenne, akkor teljes szervezeti egységeket fel lehetne tölteni csak nőkből, és akkor rögtön 10% költségcsökkentés
Valójában beárazzák azt, ahogy az átlag viselkedik. Keres egy jól fizető helyet, eltölt ott 24 hónapot, majd hopp elmegy babázni a projekt közepén. A munkáltató szépen görgeti neki a szabadságait, meg tartja fent valahogy a headcountot, hogy majd ha úgy dönt visszajönne, akkor tudjon neki egy legalább olyan pozíciót adni, mint mielőtt elment. Ezután az összegyűjtött szabikból kiad neki kb. 3 hónap fizetett szabadságot, majd imádkozhat, hogy ne tűnjön el 3 napra havonta betegszabira a gyerek miatt.
-
Dare2Live
félisten
válasz
axioma #39674 üzenetére
Kérdés, hogy ha alacsonyabb béren vannak tartva a nők mért alkalmaznak férfiakat. Semelyik cég nem ellensége a pénztárcájának.
A gyerekes vonal az ettől nagyon különbözik, mi keményen ráfutottunk mármár vörös posztó. Ahol esetleg nem és tényleg 101%ig "korrektek" (US multin kívül szerintem kb alig van ilyen) ott sokszor az anya látja be, hogy a kettő nem megy együtt. Nem lehet 8ht dolgozni gyerek mellett illetve lehet de akkor 17:00kor hozod el az oviból (aki ismeri a rendszert azt tudja, hogy ez nem működik) és amikor hazamész vele kezded a mosás/takarítás/kaja... vonalat.
Na de ez is elég off. Esetleg mert Big Tech is. [link]Hogy vmi on is legyen [link]
Így blokkold a karriered podcast. Egyszer kocsiban/buszon/kondiban /mosogatás közben.... érdemes meghallgatni.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
HoTDoG
tag
válasz
dellfanboy #39664 üzenetére
+1
Ettől már csak az a frusztrálóbb amikor a fejvadász (virtuális szórólapozó) felkeres egy pozival kapcsolatban, majd minden alap infóra vissza kell kérdezni (bejárás, alkalmazotti vagy contract, fizu elképzelés), utána pedig természetesen a "had fordítsam meg, mi lenne az elképzelés" és társai. Bocs, Te kérdezted, hogy nyitott vagyok-e. Amúgy meg ha bedobok egy számot, utána úgyis elmondod, hogy belefér-e, vagy magát a max számot is. Mi szükség még erre...
Pl most egy magyar Telco céghez keresnek több embert, különböző közvetítő cégekkel, gondolom valami hosszabb projekt vagy program keretében, de még a közvetítők is csak azzal jönnek, hogy hát nincs bérsáv, de később vissza tudnak majd jelezni, hogy ez belefér-e. Kb ingyen piaci felmérést végeztetnek a közvetítőkkel. -
Dare2Live
félisten
Transzparenciáról volt hwsws kraftie podcast.
Akit érdekel.Emlékeim szerint nem várnak nagy transzparencia kánaánt.
@Egon
2021-ben Magyarországon a felsőfokú végzettségűek aránya a 15–74 éves népességben (24,6%) (KSH)
Első keresés alapján végzős vonalon lehet ez a 32%. 2024ben lassan paritás van nemek közt és nemzetközi trendeket figyelembe véve ez folytatódni fog.[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Egon
nagyúr
válasz
axioma #39677 üzenetére
Magyarországon mindössze 32% a diplomások aránya, vélhetőleg ebben is alulreprezentáltak a nők, illetve nem kevesen mennek el melózni érettségi után, és szereznek diplomát levelezőn, távoktatással stb.
Nekem a családban van több olyan felsőfokú végzettségű nő, aki 18 éves kora óta melózik, 58 évesen el fognak menni nyugdíjba (pár évük van addig, már alig várják a lehetőséget)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
axioma
veterán
bocs, jogos, az en bloc-otmeg akartam nezni mielott elkuldom mert gyanus volt, mea culpa
Diplomasnak a nok40 az pont a 65-re jon ki, esetleg 63 ha mindent szorosan csinalt, nem egy nagy kockazat, nalam azt hiszem mivel kicsit tuloraztam az egyetemen a ket diploma miatt 3 honap a kulonbseg.[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz
axioma #39674 üzenetére
Egyrészt "en bloc" lesz az (az un block kiverte a szemem), másrészt a nőknél bejön kockázatnak pl. az is, hogy 40 év munkaviszony után elmennek nyugdíjba, illetve ha mondjuk idős hozzátartozót kell ápolni, jellemzően az is rájuk marad, így többet kieshetnek a munkából, és ezt (is) beárazzák a munkaadók.
Saját szempontodból tök igazad van, viszont a munkáltatónak is igaza van valahol. A megoldás az lehetne, ha az állam támogatná a női munkavállalók foglalkoztatását, mondjuk céges adókedvezmény formájában, ugyanakkor keményen számon is kérné a foglalkoztatókon, hogy a megspórolt pénzt oda is adják az érintett munkavállalóknak. Csak erre szerintem többek között azért sincs hajlandóság, mert ha így megszünteted a bérszakadékot, az sok esetben rendkívüli béremelést jelentene, és még egy szülés elleni ösztönzőként hatna, pedig már így is a kívánatosnál kevesebb gyerek születik, főleg ebben a kategóriában."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
axioma
veterán
válasz
tboy93 #39668 üzenetére
Nem a kisgyerekes anyak hanem a nok un block vannak [atlagban, nem mindenhol nyilvan] alacsonyabb beren tartva. 12 feletti gyerekeknel [addig jar gyap, gyerek mar elobb tiltakozik hogy gardedamkodjanak] nulla relevanciaja van, ott mit araznak? Azonos poziban, azonos feltetelnek megfelelt, nem azonos eletkor es vegzettseg, mielott kiesett evekrol beszelnel.
-
Egon
nagyúr
válasz
tboy93 #39670 üzenetére
Ennél azért némileg összetettebb a dolog:
A bérek átláthatósága az EU-ban - ConsiliumAz új szabályok kötelezővé teszik a munkáltatók számára, hogy az álláshirdetésben vagy az interjú előtt tájékoztassák az álláskeresőket a meghirdetett állásokért járó kezdeti fizetésről vagy annak bérezési sávjáról.
A munkáltatók továbbá nem kérdezhetik meg a pályázókat a korábbi fizetéseikről.
A munkavállalóknak pedig – a munkába állás pillanatától kezdve – joguk lesz ahhoz, hogy munkáltatójuktól tájékoztatást kérjenek a következőkről:
az azonos munkát vagy egyenlő értékű munkát végző munkavállalók kategóriáinak átlagos bérszintje nemek szerinti bontásbana béremelés és az előléptetés meghatározására szolgáló kritériumok, amelyeknek objektívnek és nemi szempontból semlegesnek kell lenniükA 250 főnél több alkalmazottat foglalkoztató vállalatoknak évente jelenteniük kell az illetékes nemzeti hatóságnak a szervezetükön belül létező, nemek közötti bérkülönbséget.
A kisebb szervezeteknek háromévente kell majd ilyen jelentést készíteniük, a 100-nál kevesebb alkalmazottat foglalkoztató szervezetekre pedig nem fog vonatkozni ilyen kötelezettség.
Amennyiben a jelentés 5%-ot meghaladó bérkülönbséget tár fel, amely objektív, nemi szempontból semleges kritériumokkal nem indokolható, a vállalatoknak a munkavállalók képviselőivel együtt végzett közös bérértékelés formájában intézkedniük kell.
Ergo ha Jóska fizetése alulreprezentált a cégnél, mert Pista bére felhúzza az átlagot, akkor tud majd sírni illetve tovább lépni.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Vision #39667 üzenetére
Hol van erről valami átfogó cikk? Hogyan kell ezt elképzelni? Rá tudod majd keresni xy cégnél dolgozó Gipsz Jakab fizetésére? Én egyébként kr.vára nem pártolom a dolgot, a fizetésem a magánügyem, nem szoktam megosztani senkivel.
Semmi közük hozzá. Mindenkinek az jár, amit ki tud harcolni magának.
Ez a nemek közötti bérszakadék is g.ci dolognak tűnhet, de a valóságban csak beárazza a piac a nőkkel kapcsolatos feltételezett bizonytalanságot (elmegy szülni / nagyobb eséllyel lesz ő otthon a beteg gyerekkel).
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz
dellfanboy #39664 üzenetére
2026-tól kötelező lesz némiképp nagyobb transzparenciát biztosítani a bérek vonatkozásában - lesz ám majd nagy hiszti...
-
dellfanboy
őstag
csupán annyi, hogyha kiírnátok a fizetési sávot, nem rabolnátok az időmet...
cv feltöltögetéssel, meg ne adj isten elbaszot form-ok töltögetésével ahol kb ugyanazt kell leírni még1x mint a cv-be...az összes multi már kiíráskor tudja mi keret. van 1-2 hely ahol ezt törvényileg kötelező is beírni az álláshirdetésbe szóval nem is értem a nagy gdpr-e európában az miért nem kell..
jah, hogy a fél hr-t elküldhetnéd mert nem lenne jelentkező
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
JoinR
őstag
Amúgy ezzel mi a baj? Én van, hogy negyed órával jelentkezés után már küldöm a rejectiont. Átnézem a CV-t, látom, hogy nem fit, most várjak még fél napot? Vagy mennyi időt kéne szánni egy ilyen jelentkezés megfontolására?
Vagy a jobb jelölt, mint érv a probléma? Lehet, hogy már van 3 jobb jelölt előrébb a pipeline-ban, pl. már átmentek a tech interjún is.[ Szerkesztve ]
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
BlueAthlon #39659 üzenetére
Tavaly tavasszal a nyári maci keresett speciális AML megoldáshoz értő tagot és egy helyi emberkereskedő gyorsan meg is keresett ez ügyben ( ...hopp, egy "olcsó, koszos" k-európai, aki már látott ilyet, amit a hanyatló nyugaton is relatíve kevesen.... )
Picit beszélgettünk ( bank-proxy-én ) de gyorsan kiderült, hogy "elfekvő" melóról lett volna szó ( semmi verzióváltás vagy filter-tuning ), ez meg így nem annyira izgatta fel a fantáziámat egy kiköltözéssel egybekötvén...
[ Szerkesztve ]
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
carapace #39628 üzenetére
Rossz hangsúllyal soroltad a derivatívák típusait és az okmányos ügyletek esetében előbb mondtad az import akkreditívet mint az export párját. A mezei bankgarancia meg majdnem lemaradt
Ez szálka volt a szemükben és éppen várják a következő cheap talentet, akit 150k helyett beimportálhatnak az országba akár 70 ért is..
[ Szerkesztve ]
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill
-
tototos
őstag
-
Egon
nagyúr
válasz
dellfanboy #39655 üzenetére
Multiból is, kkv-ból is van ilyen is, olyan is...
-
Napi vicces, jelentkeztem egy hirdetésre, megadtam bőven 2M felett mint bruttó fizetés. Jön a levél óra 14-kor, hogy látták a jelentkezésem (Linkedin), és jön a válasz óra 15-kor, hogy alapos megfontolás után nem kívánnak velem interjúzni, mert minden szempontból találtak jobb jelöltet.
Magyar KKV. Ennyi gerinc nincs sokakban...
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Dinter
addikt
válasz
tototos #39637 üzenetére
Ilyenre gondolok hogyha össze kell dobni egy pipelinet vagy Azureben hozzá kell nyúlni valamihez akkor jó ha tudod hol kell keresni és emberi idő alatt el tudod végezni.
Szerintem elég hasznos tudás, de azt látom kevés backendesnek van meg. Most interjúztattam jó pár embert senior poziba, legtöbb ember egyáltalán nem értett hozzá vagy nagyon limitáltan.
Persze lehet attól is függ, hol szocializálódik az ember, multiknál általában külön csapat van, nálunk viszont elég fontos szempont volt. -
jonnyjoker01
veterán
válasz
Dare2Live #39649 üzenetére
Én a Perplexity mellett tettem le a voksomat és általában dokumentáció / github issue keresőnek/feldolgozónak használom + más nyelvek gyorsabb megismerésére + ötletelni/tervezgetni szoktam vele (claude 3.5 sonnet, de mostanában próbálgatom az o3 minit és a Perplexity által hostolt deepseek r1-et - tapasztalatom hogy mindegyiknek megvan a saját erőssége és gyengesége). A projekt amin vagyok elég egyedi domain specifikus architektúrával rendelkezik nem túl széleskörűen használt libekkel, konrét kódolásban össze vissza hallucinálnak a különböző modellek, úgyhogy azt elengedtem.
Üdv. Johnny
-
kexksz
addikt
válasz
Dare2Live #39649 üzenetére
En sima kodolasra (kb. debugggolas meg autocomplete, esetleg dokumentalas) Cursor. Tervezesre, otletelesre, tanacsadasra Claude. Technikailag lehetne mindkettot Cursorben, de Claudeban jobban lehet rendszerezni a beszelgeteseket es utana ami relevans atadom a Cursor kontextusanak / felrakom a repoba markdownkent mint dokumentacio.
[ Szerkesztve ]
-
Revolit
senior tag
Azért szépen fejlődnek. Tavaly mikor berobbant, kipróbáltam, simán bekamuzott nem létező API hívásokat. Mikor mondtam, ilyen nincs is és soha nem is volt, akkor sűrű elnézések mellett írt egy újabb full kitalált propertykkel meg endpoint hívással telebigyesztett akármit. Most a minap kipróbáltam, leírtam mit akarok k8s-en, és kidobta a deployment scriptet, amiben érzékeny adatot behelyettesítve pöpecül ment. Hibátlan volt.
-
n00n
őstag
szerintem addig jó az AI, amíg nagyon sablon dolgot akarsz vele csináltatni, lássuk be, jelen állás szerint ez még mindig csak egy LLM, ami próbálja kitalálni a következő logikus szót. A kuli munkát viszont már most is elvégzi és valljuk be egy vállalatnál kisebbségben vannak a gondolkodó értékteremtők
-
JoinR
őstag
válasz
tototos #39637 üzenetére
Szerintem komolyabb szinten nem túl hasznos devopsra az AI jelen állapotában. Kb. azt oldja meg, amit kidob a stackoverflow is, bármilyen kicsit is komplexebb problémára hülyeséget ír. Témánál maradva: tök jó, hogy megírja a Dockerfile-t, csak aztán ha domain-specifikus dolgokat kéne hozzáadni, saját registry, cache kezelés, package dependenciák, secret beadás, multi-stage build, bármilyen Dockerfile security best practice, stb. teljesen vakon van.
-
tototos
őstag
Nem vettem magamra. Gondoltam, hogy más kategória a Director of engineering de egy próbát megért.
A mostani céghez is úgy kereültem, hogy a networkből kerestek meg.
Igazából még a pozíciómat is keresem kicsit az IT cégeknél. Nagyjából tanácsadónak írnám le magam, mindenhez értek egy kicsit meg az összefüggéseket jól átlátom, de nem mondanám, hogy valamiben expert szinten lennék.[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz
tototos #39640 üzenetére
Take it easy. Egyes vélemények szerint a meghirdetett állások zöme amúgy is a lúzereket célozza...
Az állások többsége az ún. rejtett munkaerőpiacon található, amit ugyebár nem hirdetnek. A kapcsolatépítésről szól minden (is)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Alcsi69
senior tag
válasz
Vision #39633 üzenetére
Áh okés, köszönöm. Rálestem tegnap nagyvonalúan, egész értelmesnek tűnik a Java is.
Lehet rámegyek erre a vonalra akkor. Találtam ezt a MOOC.FI-féle elég interaktívnak tűnő resource-t, eléggé dicsérik sok helyen. Mondjuk sietni nem fogok vele mert van időm. Illetve szeretnék egy-két saját kis mini projektet is összehozni hogy esetlesen interjún lehessen miről beszélni releváns tapasztalat hiányában.
Véleményetek szerint ha majd oda kerülök hogy jelentkezek is Java backend dev pozikra és kérnek fizetési igényt, mit lehetne megadni? Értelemszerűen mivel kifejezetten fejlesztői tapasztalatom nincs, emiatt kezdőnek fogok számítani ha arra kerül a sor hogy jelentkezek is pozíciókra.
#39636Dinter
Mondjuk a DevOps-hoz meg eleve kellene fejlesztői tapasztalat is nem?[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
válasz
carapace #39628 üzenetére
Én pár éve Novemberben interjúztam egy helyre, kb hetente volt egy kör, az utolsó körön túljutottam, majd közölték, hogy közben December lett (talán első pár napja volt a hónapnak), ilyenkor mindenki is szabadságra megy, majd Január közepén keresnek újra
Mondom mi van?! Ez komoly?! És belsős ember ajánlott be a pozíció megnyílásának másnapján, szóval nem régóta elhúzódó keresés volt... Hát nem odamentem, viszont ismerősnek szereztem pár kellemetlen napot, mert rajta verték el, hogy én nem várok több, mint egy hónapot egy melóra..
-
Alexios
veterán
válasz
quailstorm #39618 üzenetére
Simán el lehet lenni js nélkül, sőt java nélkül is c# fejlesztőként is
#39633Vision: nagyságrendi azért nincs, ugye nincs erről hivatalos statisztika de amiket találni neten a leg durvább adatok szerint is max 2x annyi a java, de ha meg csak ez szamit a js/python valoszinuleg mindent ut
[ Szerkesztve ]
-
skoda12
aktív tag
válasz
carapace #39631 üzenetére
5 évig fejlesztettem a UBS forex trading és order management rendszereit. Minden java volt, meg nagyon mélyen a booking rendszer alján pár mainframes dolog. A modern GC algoritmusok mellett már nincs jelentős késleltetés, illetve elkerülhető. Indulás után még volt egy warmup fázisunk dummy orderekkel, attól a jvm code cache jól betárazta a lényegi részeket és minden gyors volt. A multi-threadingnél kellett még figyelni, hogy a lockokat kerüljük, de az is megoldható volt már akkoriban is.
[ Szerkesztve ]
-
carapace
csendes tag
Van némi ötletetek, hogy miért ilyen elkefélten hosszú minden toborzási folyamat? Jelentkeztem egy Ny-Eu onsite contractra. 4en mentünk át a CV fázison, ezt a négy embert múlt csütörtökön mind leinterjúztatták. Ez alapján fogják kiválasztani a top 2-t, aki megy az utolsó körbe.
Na most egy hét alatt még mindig nem voltak képesek megszülni, hogy ki az a top 2. Az ügynök rájuk csörgött, mondták, hogy hát elnézést, elfoglalt a hiring manager. Mégis mi a redvás f*sszal lehet annyira elfoglaltnak lenni, hogy nem tudja eldönteni, hogy mi a retek van? Arra volt ideje, hogy leinterjúztasson 4*fél órát, akkor ilyenekkel mit lehet szarakodni? Iszonyat frusztráló.
Aztán van egy belsős állásfolyamatom is, amire még tavaly októberben(!) jelentkeztem. Karácsony előtt hívott fel a HR csaj, hogy hát akkor január közepére szervez interjút. Oké, megvolt az interjú, két hét múlva felhívott, hogy hurrá továbbjutottam, február közepére megszervezi a második kört. Meg, hogy elnézést elfoglalt a hiring manager. Két-három éve nem voltak ezek elfoglaltak, vagy tényleg mi a fene van? -
axioma
veterán
-
Reggie0
félisten
válasz
axioma #39624 üzenetére
Pedig JS mar jon mikrovezerlore is
Mondjuk JS-t eleg nagy szivas beagyra fejleszteni, a munka jelentos resze arra megy el, hogy hogyan keruld el a fuggosegek allando frissiteset es az azokon beszivargo 0-day bugokat.
Ha meg nem hasznalsz kulso modulokat, akkor c++-ban is dolgozhatnal, altalaban az ertelmet veszti.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz
quailstorm #39620 üzenetére
Hat nekem eddig sikerult elkerulnom, igazabol nyomas se volt (egyetemrol kikerules 98). Mondjuk bigendian embedded reszfeladatot viszont kellett irnom egyszer
keszuleken mar mas tesztelte... nem mernok hanem tudomanyegyetemes vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Alcsi69
senior tag
válasz
quailstorm #39620 üzenetére
Na az mondjuk nem hangzik annyira jól.
Nem tudom miért, de bármikor próbáltam valamennyire rámenni a JS-re egyszerűen 1 órán belül teljesen olyan feelingem volt hogy ezt biztos nem szeretném és hamar offoltam. Sajnos nem igazán tetszett.Esetleg még gamedev lehetne, de az szintén ahogy hallottam nehéz bekerülni, nem annyira jó fizetés, és ráadásul nem túl kedvező WLB.
#39621Vision
Mindenképpen külföld lenne a cél igen, bár amiket hallok az ilyen embedded témákról, lehet nem erőltetném.
Miért pont Java a C# helyett egyébként? Java-hoz gondolom kellene Spring/Spring Boot pl.#39622Reggie0
Igen, hallottam a beágyazott fejlesztésről anomáliákat.
Gondolkodtam még PLC-n is, de szerintem az sem az én világom sajnos. Egyetemen amikor nagyon ráfeküdtem jól ment, viszont kisebb kihagyás után vizsgán már haláloztam is el a "sima" fejlesztéshez képest fura logika miatt.Akkor végülis ez a gazdaságis vonal nem feltétlenül lenne jó?
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz
Alcsi69 #39619 üzenetére
Embedded pozi jellemzoen favagas/fejfajas, ahol a felkeszen kiadott gyartoi tamogatassal kell szivni 80%-ban, 10%-ban meg dokumentacioval ellentetes vagy kb. misztikus hibat kergetni
Szoval ahhoz kepest, hogy alacsony a plafon inkabb a mindennapi szivasrol szol. Maradek 10%-ra marad a valodi fejlesztes.
[ Szerkesztve ]
-
-
Alcsi69
senior tag
válasz
quailstorm #39618 üzenetére
Nem is feltétlenül magával a webbel van bajom, hanem JS plusz a végtelen front-end frameworkkel. Ha mondjuk megcéloznék egy C# vagy akár Java backendet, akkor ott nem kellene foglalkoznom a JS-es témával ugye?
Eddig a C# jött be nekem a leginkább mint nyelv, C/C++ is tetszik amúgy. Viszont az is tényleg le van korlátozva kb. embedded-re, és ott szintén alig jobbak a fizetések mint mondjuk egy tervezői poziban.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Alcsi69 #39614 üzenetére
Ha nem akarsz webezni, akkor jó eséllyel az IT-ben is elég hamar egy alacsony plafonon találod magad. Desktop, legacy desktop, embedded, industrial, hát nem ebben van a pénz egyszerű alkalmazottként mostanság. El lehet menni GPGPU irányba pl. de ott meg eléggé limitált lesz az álláshelyek száma és kelleni fog a matek meg szenvedhetsz a rákosabbnál rákosabb C++ szintaxisokkal.
-
-
Alcsi69
senior tag
válasz
carapace #39615 üzenetére
Igen veled pont váltottunk néhány üzenetet a témáról.
Azt én is észrevettem ahogy nézegettem ezeket a pozikat hogy sokkal kevesebb van mint dev. Így egyébként ezekhez is elég nagy a verseny? Főleg mivel kevesebbre is van szükség.Én is gondolkodtam ilyen PM irányon is, bár ott sem feltétlenül szeretnék maradni ezen a villamos vonalon az előző hozzászólásban megfogalmazott problémám miatt. Szóval PM-ként is inkább akkor az IT lenne a jobb szerintem.
-
carapace
csendes tag
válasz
Alcsi69 #39614 üzenetére
Hát a BA/PO-ról lebeszélnélek mert a devhez képest szerintem baromi nagy hátrányai vannak. Egyrészt hogy néz ki egy dev team, van benne x db fejlesztő, meg egy darab BA. Vagy PO. Na hát kb az állások aránya ugyanez. Aztán ott van a domain, régen elég jól lehetett ugrálni közöttük, de most ide is begyűrűzött ez a domainbuzi gondolkodás, ami régen csak a dach-ra volt jellemző. Ha payments projektet akarsz legyen payments tapasztalatod, tök mindegy, hogy fél óra alatt fel lehetne szívni az egész tudást, nem baj, legyen. Nagyon be van korlátozva, akkor inkább projektmenedzser, azoknál valahogy nem látok ilyen erős megkötéseket.
-
Alcsi69
senior tag
Váltottunk már üzenetet innen egy-két emberrel, de több külső inputot is szeretnék kérni, mivel mostanában nagyon szenvedek azzal hogy mi legyen.
Van egy villany BSc-m, plusz gyakornoki és full-time pozival együtt 3 év tapasztalatom. Jelenleg egyébként egy számomra nagyon király munkahelyen vagyok, energetikai/teljesítmény elektronikai tervezésről van szó, ahol a munkatársak nagyon jók, illetve brutál rugalmas is. Hybrid a dolog, tehát lényegében ha kérek home office-t akkor eddig mindig kaptam, de szeretek is bejárni az irodába, szóval erre sokszor nem volt szükség.
A problémám az, hogy nem feltétlenül látom azt, hogy így tervezésben hova lehet fejlődni. Mármint logikusan persze szépen egyre több tudással fogok rendelkezni arról, hogy ezeket a rendszereket hogyan lehet minél jobban megtervezni, azonban a cégen belüli fejlődésre gondolok. Vannak a cégnél nálam sokkal több ideje lévő tervezők (8+ év), és igazából ugyanazt csinálják mint én. Persze valószínűleg több pénzért, de véleményem szerint nem olyan magas a cap.
Most az a kérdés, hogy hova/merre tovább. Mivel 2-3 éven belül külföld (Ausztria, Németország leginkább) lenne a cél, emiatt ilyen szemszögből is vizsgálom, illetve kérdezem ezt. Egyébként van már 1 év ausztriai tapasztalatom egy szintén tervező poziról, azt a céget lehet kb. startupnak is nevezni, csak nem igazán jött össze az elgondolás.
Többféle lehetőségen is agyalok, és borzasztóan döntésképtelen vagyok.
Első és egyben leglogikusabb dolog az ugye az lenne, ha maradnék ezen a villany vonalon. Gondoltam rá hogy csinálok itthon egy MSc-t, de van egy-két kolléga akik meséltek a BME-s MSc-ről (és én nem oda mennék mivel levelező Budapesten csak Óbudain van), és nem nagyon dicsérték, és feleslegesnek gondolták. Emiatt ha ez maradna, akkor szerintem nagy valószínűséggel a kiköltözés úgy nézne ki, hogy elmennék egy osztrák/német MSc-re ezen a vonalon (jelenleg C2 angol nyelvtudás, és német B2, de folyamatban van a fejlesztése minimum C1-re), aztán az ösztöndíjjal plusz valami part-time gyakornoki vagy hasonló munkával ellennék. Barátnőm közben persze full-time dolgozna, szóval nem lenne akkora probléma az én bevételemnek a kis mértékű csökkenése.
Na most ezzel a lehetőséggel nekem az a leghatalmasabb problémám, hogy én egyáltalán nem érzem azt, hogy nagyon kiemelkedő lennék ebben a témában. Az egyetemen is inkább a programozáshoz/IT-hoz közelebbi tárgyakban, illetve matekban voltam kifejezetten jó. Emiatt félek, hogy nehezen vennének föl Ausztriában/Németországban egy számukra igazából full random magyar BSc-vel. Igaz ezen az MSc majd segíthet.Következő lehetőség, amin gondolkodtam, az valami szoftverfejlesztős/IT-s téma lenne. Pénzben ez ahogy néztem erősebb lenne a villanyhoz képest, bár az említett országokban nincs akkora gap a fizetésekben mint itthon. Ezzel egy darab problémám van, és az az, hogy nem tudom hogy egy ilyen szoftverfejlesztős pozit mennyire tudnék napi 8 órában csinálni. SAP-hoz felvettek volna két éve valami junior programba, ahol C# lett volna a téma. Ez helyett (már visszagondolva SAJNOS) választottam az ausztriai pozit, mivel ott a nettóm több volt mint SAP-nál a bruttóm.
Illetve most elég nehézkes a junioroknak a munkatalálás, szóval ettől a verziótól kicsit félek is emiatt. Ezen kívül brutálisan nem érdekel a webes téma, szóval mindenképp valami olyasmi dolgot kellene találnom itt, ahol nem kell JS-ben fejleszteni. Vannak ilyenek?
Ennél a lehetőségnél is csinálnék szerintem az adott országban egy MSc-t hasonló módon mint a mérnökinél.Harmadik lehetőségként pedig valami ilyen gazdaságis dologra gondoltam, de ezt nagyon nem vágom. Rengeteg olyan fajta pozit találtam mostanában amik amúgy érdekesen hangzanak, de sok dolgot nem értek belőlük. Itt leginkább ilyen BA/PO vonalat néztem, jelentkeztem is kíváncsiságból néhány helyre hogy egyáltalán interjúig eljutok-e. Nem tudom hogy ezzel a vonallal van-e értelme foglalkoznom az elmondottak alapján. Ennél a verziónál valószínűleg ELTE-n csinálnék valami képzést, mivel ide fel is vettek MSc-re, csak éppen passzívon vagyok.
Ki mit gondol az elmondottak alapján?
-
goodboy007
senior tag
válasz
diegho #39612 üzenetére
A teljes 3 havi 80%-a biztosan nem fog járni, ha jól emlékszem, 2 év után töltődik újra a keret, tehát valamennyit biztosan kapsz már ezidő után is, de azért várj még, hátha valakinek van up-to-date infója.
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
diegho
nagyúr
Sziasztok
Tavaly váltottam munkahelyet, hogy közelebb legyek a családhoz. Sajnos nem jött be az új hely. 6 hónap után döntöttem úgy, hogy nem szenvedek tovább. Nem volt nehéz döntés, mert folyamatosan keresnek linkedin-en és szerintem a legjobb opciót választottam. Régi jó kollégákkal fogok együtt dolgozni helyben egy igazán jó kultúrában.
Na de a lényeg, hogy tavaly nyáron úgy váltottam, hogy raktam a 2 hely közé 2 napot az álláskeresési miatt.
Tegyek most is? Járni fog újra 8 hónap után? (2 hónap a felmondási idő) -
válasz
tototos #39604 üzenetére
A hirdetést elolvasva lehet kicsivel bruttó 3 felett, de manapság már semmit nem merek mondani.
Story time: Tavaly Q3 vége felé linkedinen szembe jött egy hirdetés: Manager Cyber Defense Center, tehát nem csak a SOC hanem a teljes CDC, hirdetésben szerepelt hogy közvetlen a CISO-nak reportálsz.
De ami leginkább megragadta a figyelmem, a szokásos "mid-senior level" helyett az volt odaírva: "Executive". Na mondom báttya, a leírtak 85%-nak megfelelek és készülés nélkül tudnék ezekről interjúra menni, a többi meg a szokásos HR-es overkill hogy mindenhez IS kell érteni legalább 7-8 évet.
Ráírtam akkor még ott dolgozó senior engi pajtira mizuka, mondta hogy ja igen pici átszervezés van és kell ember aki az egész funkciót összefogja illetve a managereket az igazgató alatt. Nem pályáztam, hanem a taleo-jukban ő töltötte fel a CV-m és bejánlott a hivatalos úton. Jön az email, hogy az online formot töltsem ki, miért érdekel a pozi, mennyi a bruttó fizetési igényem. Beírtam bruttó 2,8-at, hát elvégre executive level....
Soha nem hívtak interjúra, csak az elutasító email jött hogy nem velem folytatják tovább😘 Hirdetés lekerült még tavaly. Pár hete láttam, hogy újra kirakták a hirdetést, betűről-betűre egyezik, de már azt írják "mid-senior level".
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
tototos
őstag
Ennél szerintetek milyen sávban mozoghat a fizu? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P9 Lite (2017) - nevezzük nevén
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung SmartTag2 teszt
- eFootball
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkBook 14" G7 Notebook! Intel Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVME /
- Dell R630: 2x Intel Xeon E5-2680 v3 (24/48mag) 64GB - 1,5TB DDR4 ECC, 8x SFF, H730 1GB, ÁFÁs
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- ASUS TUF Gaming 1200W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- Asus Rog Thor 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest