- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mpierre
veterán
válasz
Kalacskepu #66302 üzenetére
HP RTX A2000 12GB duruzsol itt mellettem a Lili a4h2o-ban. Teszi a dolgát és kussban van.
-
Tudom ez nem VGA-s topik, de HP kártyát érdemes venni ? Szemezgetek most egy RTX 3050-nel a mérete miatt. Sajnos most nem sok választék van ebben a méretben és olyan sokat sem akarok rá költeni.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #66292 üzenetére
Valamelyik topikban, vagy ebben vagy a házi barkács, gányolásban levezettem jóóópár évvel ezelőtt, talán még számítással is igazoltam az ofőd állítását.
Akkoriban mindenki a kéményeffektust szajkózta...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Kalacskepu #66294 üzenetére
Ha tippelnem kellene, inkább kinek a garázsában készül kis tételben.
-
mpierre
veterán
válasz
Kalacskepu #66294 üzenetére
Olomónijobú'.
-
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #66292 üzenetére
Nekem is pont ilyen ofő kellett volna.
De ha már ventik, amellett, hogy az Lzmod A24-V5 teteje "szabad", még 80x25 ventik is beférnek oda és jól működnek, úgyhogy a vadászrepülőgép játszik. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
sasNAXO #66273 üzenetére
a meleg szeret felfele szállni
Drága osztályfőnököm (gépészmérnök) szokta volt mondogatni, hogy teljesítményben a felfele szálló meleg levegő úgy aránylik egy ventilátorhoz, min a sz*r illatától meglebbenő légyf*sz a vadászrepülőgéphez.A szülői munkaközösség fele nem maradt az első osztályfőnöki értekezlet végéig, mert nem voltak hajlandóak elviselni a stílust.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
tippm86 #66286 üzenetére
Tinkercad szerint 184mm a hátsó panel szélessége (ezen kívűlre jönnek a többi oldalak).
A 4060LP-t be lehet szorítani egy kártya méretű helyre, elfér a tápcsati ez alapján.
Az 5060LP nem férne már el, hosszabb a nyák.A fentiek alapján a 4060LP neccesen, de talán.
-
tippm86
tag
Valaki megtudja mondani ez a model alapján hogy a 182mm hosszúságú Rtx lp-s kártyák beférnek-e?
-
sasNAXO
aktív tag
-
dugo_
veterán
válasz
tippm86 #66274 üzenetére
Emiatt:
"0 Top Layer
0 Bottom Layer
20% “Honeycomb” Infill"
Szimplán a slicer beállítással oldotta meg a dizájnt, így nem CAD-ben kell finomhangolni a mintázatot.
Ez kb. 19 óra nyomtatás, 400g anyag, kb. 2kWh energia. Csak kell egy akkora gép hozzá, ami a 260mm+ élhosszú panelokat is ki tudja nyomni, az meg nem a belépőszint. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
tippm86 #66274 üzenetére
Nyomtatóban be lehet állítani, hogy az alsó és a felső fal 0 réteg legyen (0 top/bottom layer) és akkor csak a kitöltés marad, ami lehet mindenféle mintájú (rács, hullám, háromszög, hatszög, stb.). Ez viszont azzal jár, hogy valszeg a keretnek sok rétegnek kell lennie, hogy legyen tartása. Példa.
-
tippm86
tag
Megtaláltam közben a ház összerakási videóját, és szerintem pont nem férne be egy RTX 4060 Lp csak a rövidebb Rtx 3050.
Itt a videó: [link]
-
tlac
nagyúr
válasz
tippm86 #66262 üzenetére
Chieftec-nek is van még 2 hasonló felépítésű háza
BU-12B-300 - tfx tápos
BT-06B-250VS - sfx tápos és nem low profile-os kártyának van helye -
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
tippm86 #66262 üzenetére
Nem pont ilyen, de az Lzmod A24-V5 picit hasonló, csak nem a tetején van a táp, hanem elől (ami talán nem baj, mert a meleg szeret felfele szállni).
Csak a ~fél kg. márkás PETG-CF 8.000 körül lenne bele. (Persze van olcsóbb anyag is.)
-
HookR
addikt
válasz
tippm86 #66262 üzenetére
Pl.:
- SilverStone ML09B
- SilverStone ML06B-E
...is ilyesmi, csak SFX táppal. -
BalageK
tag
-
-
tippm86
tag
Sziasztok!
Lehet venni ilyen elrendezésű és nagyságú házat?
-
-
tlac
nagyúr
válasz
Kalacskepu #66255 üzenetére
a tied 85W-os szerintem, nekem 120W-os van benne
az utóbbi nagyobb
[link] -
-
tlac
nagyúr
válasz
Kalacskepu #66252 üzenetére
nekem még az sem volt mindegy hogyan kötöm be a 24 pines csatlakozót
azt is meg kellett fordítanom és tápba ment a 20+4-es oldala az alaplap helyett, mivel az a bütyök is beleakadt volna egy kondiba -
válasz
gabyka #66240 üzenetére
Na látod ezt nem tudom, én személy szerint nem próbáltam kisebbel, csak az alap AM4-essel illetve az IS-50x V3-al (ami nálam is elégnek bizonyul).
Igaz, nálam a venti maxon megy.
#66250 tlac: Egy kicsit én is szívtam vele még amikor az X570-es ASRock-ot raktam bele de annyira nem volt vészes.
-
tlac
nagyúr
ha már feljött ez a CHIEFTEC IX-03B, akkor itt van pár kép a szerelésről
megjegyzem, nagyon nagy szívás volt összerakni, a táp és lap között nincs 1 mm se, az alaplap hátulján olyan magas hátlapi bordák vannak, mint a beépített távtartókmanualban lévő sorrend nem követhető ebben az esetben, először a kell a lapot betenni és hátrapasszírozni az io panel felé és utána beügyeskedni a tápot
Gigabyte Z490I
i3-10105T
CHIEFTEC IX-03B-120W
ID-Cooling IS-30i Black -
-
gabyka
aktív tag
válasz
Kalacskepu #66237 üzenetére
A kisebb hűtő szerintem nem játszik, erre a procira kell az is-50. Alapból halk, de ha kocajátszom akkor már lesz hangja, a procinak meg hőmérséklete
-
-
-
Pista0001
addikt
válasz
Kalacskepu #66233 üzenetére
Igen és nem. Árukereső nem ad MK35DV-t, ha nem talál valahol akár használtan, akár újonnan, akkor bukta, nem fér be a hűtője anélkül.
-
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Kalacskepu #66233 üzenetére
Ha már 3D nyomtatás: ITX PC CASE by REAL | Printables.com
-
Pista0001
addikt
válasz
Kalacskepu #66231 üzenetére
A 01 plussz magas tető legalább 15e, a 03 meg 20+ ugyanúgy. Dizánban még a 03 is elmarad szerintem, a 01 már-már ipari. Ami viszont nem szubjektív, hogy a Silverstone-nak van előlapi USB-je 2 db, a Chieftec párosnak egy sincs, valamint a SIlverstone-ba 3 ventit tehetsz, nem csak 2-t, és a rögzítés is korrektebbnek tűnik. Ha most vennék IGP-s gépnek csinos házat, és nagyobb fajta hűtőt szeretnék bele, inkább a SIlverstone-t választanám.
-
válasz
sasNAXO #66226 üzenetére
Az A09-en én is csináltam ilyen kísérletet, IS-50x V3 gyári 12-es slim ventijét cseréltem egy rendesre, sajnos pont érte a ház oldalát és ugyan úgy hangja volt mint ahogy te is írtad.
Megpróbáltam megkeresni az LC-Power változatát de sajna nem jártam sikerrel.
#66227 Pista0001: Megnéztem mennyibe megy az a Milo 10-es házikó, 30-32k környékén mozog.
Drágának tényleg drága viszont azt meg kell hagyni hogy jól néz ki és biztos nem nyújta azt az olcsó hatást (pedig én nem vagyok oda a külső tápos megoldásokért
).
-
-
gabyka
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat
utánanézek ennek a háznak.
-
emiki6
veterán
válasz
BalageK #66223 üzenetére
Igen, de úgy megfő a táp játék közben és nem akarom csak azért sanyargatni, hogy szebb legyen a build. Talán egyszer veszek egy sfx tápt, az megold pár dolgot, de akkor még mindig zavarni fog, hogy túl magas a ram-om, azt is alacsonyabbra kéne cserélni, hogy a PS120SE visszakapja a második fentijét.
Mindegy, marad így egy darabig.
-
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO #66226 üzenetére
Volt régebben a Chieftec-nél is IX04 néven, de sajnos úgy már nem kapható. Amúgy valami OEM gyártó terméke lehet, láttam az alap házat és az magasított kivitelt is több márkanéven.
Közben eszembe jutott a Silverstone Milo 10. Kb ugyanaz, mint a Chieftec, de nem ugyanaz az OEM, apró különbségek vannak. Pl az is, hogy olyan nagyvonalú a gyártó, hogy alapból adja mindkét tetőt, természetesen a hozzájuk passzoló előlapokkal. Némileg igényesebbnek hat, mint a Chieftec, de gyanítom, drágább is.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Kalacskepu #66224 üzenetére
Szerintem is az a legkisebb kombó, saját teszt alapján 45mm-es cpu hűtő fér az alapházba (de nem ajánlott) és arra jön rá az MK-35DV bővítő, azzal már jó kell legyen.
Thanos csettintése előtt volt az aprón mindkettő.Ennek a párosnak van egyébként egybeépített variánsa is LC-Power akármi néven.
#66213 Vigneau: Szerintem az m.2 meghajtók teteje az nvme csatlakozó tetejével egy síkban kell lennie (szerintem abból nincs "low profile" verzió). Aztán lehet hatalmasat tévedtem.
Tehát én ahhoz számolnám a plusz hőleadó réteget.
-
Pista0001
addikt
válasz
gabyka #66218 üzenetére
Chieftec IX01 vagy 03, nálam nagy kedvencek, 3 is van. Az egyikben Asrock B550M-ITX/ac van 5600g-vel, Thermalright AXP90-X36-tal, pico táppal, nvme ssd-vel.
Most látom, amit Kalacskepu kolléga írt, ha azt a hűtőt akarod hozzá használni, akkor egy MK-35DV nevű kiegészítő is kell, ez egy ~2 centivel magasabb fedél, ezzel bele kell férnie.
-
válasz
gabyka #66218 üzenetére
Chieftec IX-01B-OP / IX-03B-OP neked jó választás lenne, de sajna a magas cpu hűtés miatt ezek kiesnek (ahogy olvastam 40mm a max, az IS-50x (V3) meg 55-56mm magas). Lehet venni a házhoz valami kiegészítőt amivel kicsit magasabb lesz és úgy elvileg beférne a hűtés (majd javítanak ha ez nem igaz), de szerintem nem ér annyit az egész. Többiek talán tudnak valami jobbat javasolni.
-
-
gabyka
aktív tag
Srácok, egy kis segítséget kérnék. Van egy alap konfigom, Asrock a520 itx/ac, 5700g, is-50x hűtővel, paneltáppal hajtom külső táppal. Ezt szeretném a lehető legkisebb házba bepréselni. Szerintetek melyik lehet az amit kis hazánkaban is kapni esetleg? Videokari, vinyó, stb nem lesz benne.
-
emiki6
veterán
válasz
mpierre #66215 üzenetére
Nézegettem a hivatalos cfm-eket:
- 8: 23,5
- 9: 39
- 12: 56
- 12 slim: 41Va 2 12 slim intake és egy 12 exhaust, szóval a 9 valóban elég kell legyen igazából.
Balage: kicsit káosz. Atx táp, ami régen a házból szívott, felfele kifújt, de az új vga hőtermelése miatt elfordítottam, hogy oldalról szívjon, ne főzzem meg (ez jól szét is cseszte az esztétikát).
Am4-en volt egy slim 12 intake hátul, de am5-tel már nem fért be, akkor tettem egy 8 exhaustot.
ramot se tudtam olyat venni mint akartam, csak magasabbat, amitől a phantom spiritre csak középre tudtam ventit tenni...
Szóval 3 probléma is szembejött, ami az elrendezést, mindent összekutyult.
Atx táp miatt a táp fölé nem is fér venti, egy fér el csak fent. -
BalageK
tag
válasz
emiki6 #66214 üzenetére
Hali!
Ez erősen függ a setup-tól.
Volt már kb 5 NR200 build-em, de hátra eddig csak 1x raktam ventit, mikor egy 92mm AIO-t teszteltem.
Többnyire a CPU tower cooler ventiket (mikor a bordához 2 ventit lehet mount-olni) vagy intake, vagy exhaust módban (GPU-tól függően, mert az nVidia flow-through design miatt úgy láttam, rear intake a jobb választás) "helyettesítettem" a direkt hátsó ventit. És a többi: 2 top exhaust, 2 bottom intake.
De mondom, setup-tól függ. -
emiki6
veterán
Volt egy kisebb arctic ventim. Betettem az nr200-ba hátulra exhaustnak és láttam, hogyha kicsit átlósan teszem, 2 csavarral, akkor elfér 2 és rendeltem azóta mégegyet hozzá, most akartam beszerelni...
Kiderült, hogy nekem 8-as ventim volt és 9-est rendeltem mellé.
9-es ventit lehet betenni 4 csavarral, 8-ast csak kicsit ferdén 2-vel.
9-es ventiből csak 1 fér el, 8-asból elférne 2 is.Ti az nr200-ba hátra két 8-ast tennétek v egy 9-est?
A 2 8-as, azonos hangerő mellett légszállítasra többnek tűnik, de lehet nem számottevően több, mert a csapágy mindkettőből ugyanakkora felületet vesz el.
-
Vigneau
félisten
válasz
sasNAXO #66212 üzenetére
Közben elgondolkodtam azon is, amit említettél. Azaz mi lenne, ha a házkeret lenne maga a hűtőborda? Lemértem, 7 mm áll a rendelkezésemre, ekkora a ház tálca távtartójának magassága. Most azt nyomozom éppen, mennyi lehet a max kiterjedése egy hátlapi NVMe csatlakozóba dugott "csupasz" SSD-nek.
[link] <-- Esetleg laptophoz való közbetétet tudok még elképzelni, ha kiadja a hely.
-
Vigneau
félisten
válasz
sasNAXO #66209 üzenetére
Természetesen annyit akarnék kivágni, amit gusztán kiad a keret hajlata, amit lehet látni a képen. Az kb. 10-12 cm lehet, az ITX lap pedig a szabvány 4 csavaros helyen rögzülne is a belső kerethez.
Viszont a hűtés terén jómagam semmi másra nem akartam először hagyatkozni, mint az ID-Cooling Zero M05. Az bőven elférne így a ház külső oldala alatt, ahogy számolgattam.
A CPU hűtés viszont beszorulna a PSU alá teljesen. No, ezt még át kell gondolni több szemszögből is.
-
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
PR0JECTNR56 #66199 üzenetére
Pont a nagy leállás alatt nézegettem ilyeneket. DeLock-ot kérdeztem, de nekik a "papát" nem lehet vágni, tehát arra nem használható, hogy pl 2230-as foglalatból csináljon az ember 2280-ast.
Elég beteg egy ötletem van a felhasználásra, de nem akarom lelőni a poént, amíg nincs semmi konkrét. -
Vigneau
félisten
válasz
PR0JECTNR56 #66199 üzenetére
Köszönöm szépen, most már legalább tudom, nem csak VGA-knál van ilyen technológia.
-
zed1983
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #66186 üzenetére
200mm azt hiszem
Oké, én is használtam már így másik házban, viszont félek, hogy kontakt lesz a gyári rögzítők miatt
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston Branded Memory 64GB DDR5 4800MT/s ECC Reg 2Rx4 BONTATLAN INGYEN FOXPOST
- Gigabyte GA-F2A88XM-D3HP Alaplap + AMD A10-7800 Radeon R7 + 2x4GB ADATA DDR3 RAM
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800) INGYEN FOXPOST
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- 10 GB-os RTX 3080 OEM
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest