Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
-
válasz
imyourfriend #228295 üzenetére
Lehet. És leht, mondom csak lehet hogy meg is történik a dolog. Csak ugye nehogy kitalálják hogy műszakin ezt is megnézik mert akkor csúnya világ gyön.
A 3.0tdi nél hígítja a motorolajat amikor regenerál. Legjobb tudomásom szerint ez gyári ismérv. -
imyourfriend
őstag
válasz
bitpork #228287 üzenetére
Nálam szerelő frissítette az fw-t egy egész komoly szerkezettel, 2000 környéki verzió volt talán a legelső amivel kiadták az ECU-t, most a legutolsó 9000 környéki van annyit változott máshogyan számolja a kalkulált koromtömeget és 24g-ig elengedi a rendszer regenerálás előtt a számot a korábbi 21.5g-al szemben. Gondot nem okoz ez nekem most jár 20g-nál és 305km-nél a mért koromtömeg -2.4g.
Nem lehet visszatenni nálad a régebbi szoftvert, hogy elfogadhatóbb legyen a helyzet? Corsa írta korábban itt van egyéb probléma is ami miatt higítja a szekér az olajat üzemanyaggal, ez egy hibája vagy tulajdonság inkább?
-
Motion_Blur
félisten
Sziasztok,
Jetta MK6 162-be szeretném a helyzetjelző izzókat kicserélni, mert már csak az halogén. (Osram LED SPEED nagyon bejött
+ a DLR már hosszú évek óta szintén 6000K LED).
Ezt néztem ki: [link]
Nem tudom használ-e valaki ilyet, valóban kell hozzá ellenállást berakni?
-
válasz
imyourfriend #228269 üzenetére
Oh a regenerálás már akkor elbszódott amikor legutóbb a pohunál frissítették és erről nyilatkozni is kellett
-
=WiNTeR=
senior tag
Mi a különbség a 7-es Golfokban lévő 2.0 TDI motor 150 lovas és a GTD-ben lévő 184 lovas változata és az egész hajtáslánc / DSG között? Egy mezei DFGA motor is felhúzható eddig biztonságosan?
-
válasz
Corsa02 #228281 üzenetére
"A 2.0 TFSi-n gyengébb verzióin nem látszik károsodás, az erősebbiken (LK3, LK4) látható a bevonat repedezése, sérülése, de nem vált le."
A DNFB-be még óvatosságból nem tettem.
Ugye az lenne az LK3?
Btw. A Mazdának is van saját GDI adaléka (K002W0001A), asszem' csak a Délkelet-Ázsiában üzemelő autókhoz írják elő a használatát.
Jól emlékeztem: [link] (Brunei, Cambodia, Indonesia, Laos, Malaysia, Myanmar, Philippines, Thailand, Vietnam) -
4D4M
senior tag
válasz
Corsa02 #228281 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek.
Maga a tisztító adalékokról nagyon nem változott a véleményem
~
Az újszülöttnek minden vicc új (:Lassan megejtem a diózást és gondoltam felveszem a fonalat, hogy hol tart ez a technológia(
bizonytalan löttyök motorba burogatása
), mióta nem foglalkoztam vele. Úgy tűnik altathatom tovább, ha már úgyis mindig 100-ast tankolok... -
Corsa02
őstag
Bizonyos motor-adalék kombináció károsíthatja a dugattyút és a hengerfalat.
Ez leginkább a V6 TFSi-re igaz, ott is egy bizonyos gyártó dugattyúi a leginkább érintettek.
A 2.0 TFSi-n gyengébb verzióin nem látszik károsodás, az erősebbiken (LK3, LK4) látható a bevonat repedezése, sérülése, de nem vált le. Az adalékok között nem nagyon volt különbség, labor szerint összetételük is nagyon hasonló.Maga a tisztító adalékokról nagyon nem változott a véleményem, városi tesztet járt motorok adalékkal szinte semmit nem tisztultak, hajtósabb, autópályás teszten járt motorok viszont igen, ott lehet értelme. A 100-as Mol Evoval járt motor városi teszt után is úgy nézett ki mint a az autópályás tesztet járt, adalékos motor.
Röviden összefoglalva.
-
A 3.0 V6 TSI nem jól viseli, leoldja róla a bevonatot. (Pacalból van. 🤗)
2.0 TSI -be (EA888 Gen3) és Mazda Skyactivba többször, legalább 6 alkalommal tettem, a használati utasítást pontosan követve, semmi gond. Azóta plusz óvatosságból az olajcsere előtti utolsó tank benzinbe teszem, olajcsere előtt kijárom, hogy az esetleges maradvány ne maradjon az olajban.
-
-
CP111
aktív tag
Ki tud használható infóval szolgálni hogy a Passat B9-ben a sok vezetést és biztonságot segítő kütyüt sw-esen javították-e már ami sz@r?
Tesztekben és tulajoktól is sok sw-es problémát olvastam.
Ezért is halogatom a vásárlást..... -
-
-
Sziasztok!
Érdeklődnek, hogy 2017-es Jettát fel lehet okositani Android Autoval?
-
Morris
veterán
válasz
bnorci71 #228254 üzenetére
Ez igaz. Teljesítmény csökkenés lehet kicsi, de nem kap emiatt több üzemanyagot, ahogy norrberth írja. Ugyanis a számítógép mindig az optimális üzemanyag/levegőt próbálja megtartani. Tehát a légtömegmérő által jelezett levegő mennyiséghez adja a megfelelő üzemanyag mennyiséget.
-
válasz
imyourfriend #228250 üzenetére
CSere. Megvan az új. De akárhogy nézem a 110körüli olajhőmérsékletet nem mondják magasnak. A kocsival nincs baj ám, ezeket sem azért cseréltetem mert "baj van" hanem mert engem zavarnak dolgok
-
Reggie0
félisten
válasz
tasiadam #228255 üzenetére
Nekem is volt egy ilyen idoszakom audiban. Mindenfele valtozatos hibakat dobott, ami ABS-sel kapcsolatos. Aztan szerelo mondta h megcsereli a jobb-bal oldali erzekelot, azota nincs hiba. Nekem az a tippem, hogy a csatik erintkezese volt szar, az oldalcserevel mashova kerultek a kopaspontok az erintkezon, plusz a szutykot is megkapirgalta egy kicsit a csatlakoztatasokkal.
-
tasiadam
veterán
Tegnap elkapta a fabiat az àtok. Jobbra kanyarodva fekeztem, es az ABS lampa sarga vilagitott, a kezifek meg pirosan villogott, majd sipolt, hogy baj van.
Nem ismerem mit jelent a VW-nel ez a hiba. A BMW-nel amikor ABS hiba volt, csak sargan vilagitott az ABS.
Miutan bevasaroltam es elindultam, elmult a hiba. Azota sem tert vissza. Mit jelent? Jelado?
-
bnorci71
addikt
válasz
=WiNTeR= #228248 üzenetére
az biztos, hogy sok mert az ha az említett út 70% GPS 130-140 tettem meg akkor a 5,5L átlag nem jöhetett volna ki.
imyourfriend
50euróval megtámogatom a rothadó osztrák gazdaságotReggie0
be csak nem mindegy mekkora fordulaton, egy keresztmetszet után meg nem fog tudni annyit amennyit kellene, de ez extrém eset, nem véletlen a versenyautókon a turbó szűkítő. -
=WiNTeR=
senior tag
válasz
bnorci71 #228245 üzenetére
Köszi
Igazából én a pillanatnyi fogyasztásra vagyok kíváncsi adott sebesség mellett, mert nekem konstans 120 km/h már 5L feletti, 130-133 5,6-6,5L szokott lenni és ez olvasgatva mások hasonló sebesség melletti fogyasztását nem túl acélos. Tudom nincs két azonos jármű, gumik, szél, nyomás, stb de azért érdekelne.
-
válasz
imyourfriend #228232 üzenetére
Melyik szervizelésre gondolsz? A turbó még nincs lecserélve Attixnál leledz de a befecsik cseréje úgy tűnik megoldotta a lomhaságot. Mivel érdeklődő nulla így használom és élvezem
-
bnorci71
addikt
válasz
=WiNTeR= #228244 üzenetére
így ezt nem szoktam nézegetni rátankolásos számolásba jobban hiszek
B8 Passat sedan
Miskolc-M3-Bp délután 5kor-M7-8-Rábafüzes-Ausztria 350Km 2-3számjegyű utakon kacskaringózás majd haza Szombathely ez 800Km karika + 2 nap nejemnek munkába menés de amit én vezettem az közigbírság határaszinte végig és 5,3L/100Km az előző két tankolás is 5,3/5.2 szóval náluk valahol itt lesz a fogyija
Ha nagyon ez érdekel jövő héten Debrecenbe megyek hétvégén megnézem neked, de ugye sokat számít majd, hogy ha szél van milyen irányú -
=WiNTeR=
senior tag
150 lovas 2.0 TDI motortulajok szevasztok! Legyetek szívesek nyilatkozni mennyi fogyasztást szokott mutatni nektek sík terepen az autó GPS szerinti 120 / 130 / 140 km/h tempónál olyan klasszikus ideális körülmények között. A spritmonitor ebből a szempontból irreleváns.
-
Corsa02
őstag
-
Sza_Sa
senior tag
A mai tali szuper volt, sajnos felsorolni nem tudom a résztvevőket, de Corsa02-nek külön köszönet a leszervezésért, nagy hála!
Majd jön Corsa és beszámol mindenről, mégiscsak az ő hangja mélyebb. -
norrberth
addikt
Már kitéptem az összes hajmat az itt leirtaktól. 😂😂
Én véleményem teljesen más.Bár logikusnak tűnhet, hogy a jobban telített szűrő kevesebb koszt enged át, valójában:
A szűrő hatékonyságát nem csak az eltömődés határozza meg.
Egy új, tiszta szűrő jobb légáramlást biztosít, ami hatékonyabb égést, jobb teljesítményt és alacsonyabb fogyasztást eredményez.
A gyártók úgy tervezik a szűrőket, hogy új állapotukban a legjobb a szűrési és áteresztési arány.
Egy eltömődött szűrő csökkenti a légáramlást, emiatt a motor dús keveréket kap (több üzemanyag, kevesebb levegő), ami fogyasztásnövekedést, gyújtásproblémákat okozhat hosszú távon.
Nem jobb a régi, eltömődött szűrő. Az új, tiszta szűrő hatékonyabb szűrést és jobb teljesítményt biztosít. -
válasz
bitpork #228226 üzenetére
Múltkor kidobtam az előző Golf használt szűrőjét, pedig őrizgettem egy darabig (ezért a brutál kupi a garázsban), így csak az MX-5-ét tudom bemutatni.
Ez a Mann volt benne mikor vettem, az eladó mondta, frissen volt cserélve minden az autóban. 2 évvel és 18 ezer kilométerrel később, idén márciusban cseréltem. Azért megmutattam a szerelőnek is, mert túl jó állapotú, hogy kidobjam...persze azt mondta, dobjam ki a fenébe. (
)
-
426os
őstag
Jó volt ma egy hét után újra menni a TSI-vel. Vicces, hogy egy idő után hozzászokok a csendes járásához és néha már hangosnak érzem, de most 1 hét dízelezés után nagyon jó élmény volt újra (nem) hallani. Vicces, hogy szélzaj kevesebb van a Golfban, mint a nálam lévő Passatban, de pályatempónál már a TSI motorzajra kicsit hangosabbnak érződik, mint a dízel (vagy azt csak elnyomta a szélzaj...). Amúgy tetszik a B8 Passat, sport módban a DSG is vállalható (bár néha gyanúsan rántott váltáskor picit), de benzinnel kéne csak. Alapjáraton, lassú tempónál továbbra is kellemetlen számomra a TDI hangja, rezgései.
-
-
Corsa02
őstag
válasz
focvis #228221 üzenetére
Pontosan, annyit még hozzátennék, hogy a motorok kb. 20 éve már pontosan tudják mennyi levegőt, milyen nyomással, milyen hőfokon stb. kapnak a hengerekbe, felesleges azon aggódni, hogy mennyire van eltömődve általános felhasználás mellett.
Persze azzal senki nem tesz rosszat, hogy kicseréli minden olajcserénél, csak igazából jót sem.
( a másik nem konszern autónkból (Astra K 1.4T) most 35e km után cseréltem légszűrőt, hibátlanul nézett ki szinte)
-
-
bnorci71
addikt
Vita indítása nélkül, előző hsz ezért is lett rövid, de csak leírom
A mérnök meghatároz egy méretet a szűrésre legyen 5micron
ami attól kisebb nem okoz gondot, a szűrő élettartama során ahogy tömődik ettől kisebb szennyeződést is megfog, DE -és itt jön amit focvis is írt- mikor jön el az a pont amikor az ellenállása nagyobb lesz mint az elvárt. Ezt hasra mérés nélkül senki nem fogja megmondani mert más más az üzemeltetési körülmény. Én annak a híve vagyok inkább sűrűbben cserélem és akkor biztos, hogy az elvárt/előírt működési tartományon belül vagyok mint, hogy pl. egy olajszűrő megkerülő szelepje nyisson és szűretlen olajat kapjon a motor.Így értettem a teoriát ami tény valóban.focvis
Ha a VW 90 ezer km-t ad meg, akkor bizonyára európai, normál használati körülmény között kibír 90 ezret eltömődes nélkül.
Igen ,de egyszer mondjuk tankol az ember egy kis magán kúton és máris felborul az elmélet. Vagy pl. gyerek Írországban él azt mondja katasztrófa a gázolaj tisztasága pedig EU lehet van a kezelésibe kivétel ország na meg ha ott él az ember tudja és sűrűbben cserél.
De az is biztos a 90eKm nem az élettartam vége hanem ahogy írtad is ott jön el az a pont ahol az ellenállása már megnő és ebbe is van biztonsági tartalék. -
válasz
bnorci71 #228214 üzenetére
Valamikor az elmúlt 8 évben - mióta a jelenlegi munkahelyemen dolgozom - tettem be erről grafikont, egy beszerzési dokumentáció része lehetett, most nincs kéznél.
Abban szépen látható, hogy a használt jobban szűr, egészen addig a pontig mikor kezd túlságosan eltömődni. Ha a VW 90 ezer km-t ad meg, akkor bizonyára európai, normál használati körülmény között kibír 90 ezret eltömődes nélkül. -
szilchi
őstag
Jó reggelt
Kolléganőm nézegetne egy 2008-s B8 A4-s Audit,1.8 CAB 88kw motoros járművet.most lett frissen behozva.
Megkért kérjem le rendszám alapján,hát ha látok valamit.Az egyik ami feltűnt,hogy 2025.szeptemberig van csak műszakija.Pedig most lett frissen forgalomba helyezve.
A másik,hogy készítettek pár képet néhány hegesztési varratról.Vajon miért?
Ezek gyári megoldások?És ami még érdekelne,hogy ez a sima 1,8-s szívó CAB motor mennyire lehet problémás?
Köszönöm a válaszokat! -
426os
őstag
válasz
bnorci71 #228212 üzenetére
Én most olajcserekor megnéztem a légszűrőt, olyan volt szinte mint az új. Kivettem, picit megráztam, majd a következő olajcserekor valószínűleg cserélem. Így kb 20e km és 1.5 év lesz a periódusa. Lehet még ez is túl hamar lesz, volt itt téma korábban, hogy a kicsit használt szűrő jobban szűr, mint az új.
-
bnorci71
addikt
válasz
focvis #228211 üzenetére
nekem is "versenyszerelőm" van a Scenic motor ki esetén volt ugye váltóolaj is leengedve 130eKm-nél vissza lett rakva azt mondta felesleges cserélni olyan mint a gyári új semmi szennyeződés benne, üzemanyag/levegő/pollen szűrőt minden olajcserekor cserélt pedig az XC60-on.
Passaton ezt lehet 2 olejcserénként fogom kérni 1000Km 55l üzemanyag 15000Km az 825L üzemanyag kicsit túlzásnak tartom a gyári előírás 90eKm az 5eL üzemanyag tehát majd 6x mennyiségre van tervezve.
Persze ez üzemanyag függő is ,de szerintem nálunk azért ennyire nem rossz az üzemanyag tisztasága ,hogy ezt indokolná. -
Minden olajcserekor levegőszűrő? Minek? Tényleg 4 év / 90 e km a gyári előírás, ha cseréled 30 ezrenként, az is kicsit pazarlás.
Manuális váltóban olajcsere - nincs VW előírás rá, meg kell nézni, mennyibe kerül a gyári olaj literje, aztán mindjárt átgondolja az ember. A "versenyszerelőm" szerint ráér a kuplungcserével együtt. Részemről 120 ezer km előtt eszembe nem jut.
Az újabb DSG-ben 120 ezer az intervallum, talán lecserélem majd 60-80 ezernél. -
norrberth
addikt
válasz
grizlisandor #228198 üzenetére
Fékfolyadékot elírtad.
Azt elég 14 évente -
bul07
nagyúr
válasz
grizlisandor #228203 üzenetére
Nálam 6év és 90e Km ír a légszűrő cserére
[kép]Persze nem így cserélem , én keveset megyek sajátommal évi 7e Km és nem földút, így minden második olajcserénél cserélem és még így se koszos(lehet holnap fogom mert esedékes az éves karbantartás, lövök képeket)
A gázolaj szűrőt meg 3év kb 20e Km-ként cserélem, a gyári 90e Km ajánlás helyett
Túrbós kocsinál azért nagyon nem mindegy milyen minőség a légszűrő, inkább prémium minőség drágán és gyári előírást felezve vagy minden második olajcserélnél, mint olcsó szűrő minden olajcserekor
Dízel esetén se érdemes olcsó üzemanyagszűrőt használni
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #228202 üzenetére
Ugye?!
-
tibbike01
őstag
válasz
grizlisandor #228203 üzenetére
Ez inkább így helyes: csak felhasználási módhoz igazítva van értelme a karbantartást elvégezni.
-
tibbike01
őstag
válasz
grizlisandor #228198 üzenetére
Ha nem jársz sokat poros úton/környezetben, akkor a minden második olajcsere is jó lehet a levegőszűrő cserére.
Ja és ha lehet gyári legyen mindenből. Kaufferen nem sok különbség van az utángyártotthoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Mesterséges intelligencia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest