Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- aquark: Zsebszámológépek
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
Köszi a válaszokat, én is úgy emlékeztem, hogy már venti az MMX-ekre, csak mivel nem volt rajta elbizonytanalodtam.
Ezzel a táppal jött a gépezet, be merjem indítani vele? Sajnos nincs ATX2AT átakakítóm, a lapon pedig csak helye van meg az ATX csatlakozónak, de nincs beforrasztva.
-
Pista0001
addikt
3€- megért, ha működik
-
petakpa1
őstag
Köszi mindenkinek, fogkefe + csapvíz kombó lett. Utánna egy kézi elektromos kompresszorral elég jól kifújtam. Most 1,5 napig száradni fog egy télikertben ahol délutánra napközben a hömérséklet felmegy 30 fokra is. Vasárnap délutánra vajon már kiszárad szerintetek, össze lehet szerelni kipróbálni, vagy inkább várjak vele 3-4 napot?
P1 233 MMX CPU volt benne, SL27S - erre kell venti vagy passzívan elmegy egy azzal bordával ami a képen van?
Alaplap egy Sector P5TX3 vagy Lucky Tech P5TX3 variant 2Régi SD ramjaim vannak valahol, meg egy K6-2/450 CPU is, azt is belepróbálom majd, de lehet moddolt BIOS kell hozzá majd.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Lefolyótisztító, és havonta egy kis vizkőoldó/sósav - ezekkel talán megmenekülök az újabb főcső dugulástól...
Ha nem sikerül, akkor ma már 60e Ft alsóhangon is a fő lefolyó tisztítás, pedig itt még relatíve olcsó, mert az akna jól hozzáférhető, és vizesblokkig a hossz is kicsi, kb 5-6m. -
-
petakpa1
őstag
Az ilyen nagyon redvás padlásszökevényeket mivel érdemes megtisztítani?
1) Zuhanyból csapvíz mehet rá + fogkefe, ha utánna napokig jó alaposan ki tudom szárítani
vagy
2) Elégedjek meg az ecset + sürített levegő kombóval?
-
envagyok
veterán
Van ötletetek, hogy itthon hol érdemes keresgélni Macintosh Performa 475 pc-hez DB15 to VGA és USB-to-ADB adaptert venni?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Turulbir
üzenetére
Na, végre még valaki úgy gondolja mint én : A perifériás látómezőben az RGB szerintem csak óhatatlanul elvonja a figyelmet.
A tápom RGB-s és a gép mögött a falra vetítit a színes fényeket alakzatban. Alapból kitakarja a monitor, de néha ígyis rajta kapom magam, hogy azt nézem.
Az alsótápos gép alól szívom a port meg én sem szeretem.
Nekem 2009 óta ez a házam van, és tökéletes nekem. Felső tápos, ODD-s, elöl vannak rajta az USBk és a gombok, nem merő lyukacsos, és tök jól eltakarja az alaplap meg a VGA RGB fényeit
Mindemellett még a kinézete is elég cool, bár elismerem, hogy nagyon 2000-es évek, de hát mégiscsak az volt a legjobb időszak 
-
Turulbir
tag
válasz
KROK640
üzenetére
Sárgában feláras?
3,5" floppy-t hova rakom? 
#127954 KROK640 :
Az igénylistát kiegészíteném még a normális szélesség, sík oldallap kombóval. Meg ezek a "gamer" dizájnok marhára nem jönnek be. Azt meg sosem értettem, miért jó egy rakás RGB LED a perifériás látómezőben? Attól, nem lesz több a heccsat, csak kevesebb... A légtechnikára meg háklis vagyok (Lehet szakmai ártalom?): elől két venti szűrőn át beszív, hátul legalább egy + a táp kifúj. Ezektől az alsótápos "szívjuk a gép alól a port" csodáktól herótom van. Pár éve berágtam, és nekiálltam zártszelvényből, meg síklemezből. Aztán, kiderült, hogy a francnak van erre ideje, szóval a konfig azóta is az asztalon van két deszkán... (baszki 11 év!)
Tavaly legalább a kocsit kihegesztettem, elég copás volt az is. -
KROK640
nagyúr
-
válasz
KROK640
üzenetére
Egy típus maradt már nálam csak, melybe lehet rendesen építkezni.
Van ODD hely, nem biliacél, nem nyeklik, hosszú videókártyának nincs akadálya, a táp nem rejtett izében van(azokat utálom), szép és full plexi oldallapja van, csendes 3x12centis jól vezérelhető RGB ventik, príma kábelmenedszment, és még megfizethető - [link] -
KROK640
nagyúr
válasz
zotyesz66
üzenetére
90K?

Jó, akkor marada mostani házam. Mondjuk úgy 30-at adtam volna érte...
Amúgy ez a baj a mai ház piaccal : tele van fis-fos házakkal a kínálat, a 80%-uk nem is tetszik, meg nincs ODD hely, meg ilyenek, de legalább jó rohadt drágák.
Régen a ház egy 7-10 ezer ft-os tétel volt, a 20 ezres már nagyon drága. Most meg simán a többszörösét kérik el egy normálisabb házért. -
KROK640
nagyúr
Ez a ház nagyon adja!
lehetne egy ilyen projectet csinálni, Win98-al persze, valami nagyon modern gépen
-
-
FF23
őstag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Jaja, kb. egy napig tartott a dolog.
-
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Pedig nincs semmi baj a PH-ra feltöltött képekkel, FF23 a saját képeit egy külső oldalra (Postimages) tölti fel és úgy illeszti be, ezért nem lehet nagyítani. Nézd meg az én képeimet, az összeset nagyítódik mivel közvetlen PH-ra töltöttem fel. Ha továbbra sem megy akkor ott valami egyedi probléma van, nálam gépen is és telefonon is működik gond nélkül.
-
válasz
Turulbir
üzenetére
Hogy mi is ? , PH- s feltöltött képek továbbra sem klikkelhetőek, és bevannak tömörítve valami gyagyi SD ultraretró felbontásba. Ma már nem kínlódok vele, majd holnap megnézem, hogy jutok-e valamire
, ha nem akkor hibajelzés a megfelelő topikban, talán javítják ?
Ma már ezen az alapvető hibán nem tudok túljutni, emiatt nem is lehetséges bármiféle további interpelláció, folyt-köv, ha holnap megoldja a RIOS, ha nem akkor bizonytalan ideig elnapolva... -
válasz
hobizoli
üzenetére
Rendben is van. Modernizált XP alá nem létezik Cstate1-2 szabályzó X99 driver(Zen/X299 már régóta van), még Integral alá sem (fejlesztés azért folyamatban, meglássuk).
Win10-11-Linux : ott már egyik sem gond, desktop idle, és a terhelés 3D- re is megfelelően reagál a proci.
FB-web-YT : már természetesen megfelelő felugrással/órajellel válaszolnak a félretró/modern gépek. -
Nem, visszavesz alaposan, milyen félkonfigról is beszélsz ?
Zen+ és Zen2 van nálam, modern oprendszer alatt Win11/Linux Mint, a desktop idle valami igen minimálisra veszi az órajeleket, csak terhelés/3D alatt lő ki. Sőt Zen esetén még a modernizált Integral XP esetén is megy a prociszabályzás (X99- en pld már nem, X299 megint ok).
Ha visszakeresed a korábbi képmentéseimet, láthatod, illetve most éppen csak akkor ha sasszemed van, megszűnt a feltöltött képek nagyíthatósága, és valami irdatlan mosott gyagyi a felbontás, akkor is ha jobbklikk, megyitás új ablakban...
, elfogyott a háttértároló a PH- n ??
-
FF23
őstag
AM4
Az AMD Ryzen energiasémában a CPU minimum 90%-ra van állítva és ugye alig vesz vissza az órajelből. Ezt más rendszereknél nem látom, mindenhol a kiegyensúlyozott stb. 5%-on van és ejti az órajelet meg a feszültséget.
Szóval miért jó az, hogy Ryzennél 90-100%-on kell pörögnie a procinak az AMD szerint. -
Pista0001
addikt
Azt sehogy, de az nem plus rev B, hanem legelső szériás. Ahhoz még venti se járt, csak rögzítő drót, a plus-hoz már volt venti, a rev B-nek meg már nagyobb távolságra voltak egymástól a hőcsövei. Ezzel egyezik meg a magasságot nem számítva a mini. Ahogy írtam korábban (és a fotód alapján helyesen), az első verzió rögzítőelemei másmilyenek voltak, a talpon a csavarhelyek máshol voltak. A rev B-n már a talp sarkain, ahogy az első fotón látszik. A második fotón láthatod az állíthatóságot.
Szerk.: megpróbálok fotót keresni az AM3-as gépemről, abban Ninja volt, de nem emlékszek, melyik modell, és milyen rögzítéssel. Lehet, hogy a plus talpa és rögzítőszettje már az újabb változat volt...

-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu
üzenetére
🎟hobizoli
C64-es idők óta nem láttam ilyet, az még másmilyen volt. -
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Hát nem segített a lapon a bios újraírás, más baja van.
USB inicializálásnál ki fagy a gyászba.
-
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
$37 volt anno (~10 eve) a TL866... egy csomo fele extra adapterrel.
-
-
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Hja, el is szornyulkodtem, hogy mennyibe faj most egy TL866 es mennyi volt anno...
-
jokeph
nagyúr
válasz
Kalacskepu
üzenetére
LPT to USB nem tud megoldás lenni ?
-
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
En tizenpareve meguntam, hogy alig tudom hasznalni az epitett LPT-s iromat (kene LPT port a gepembe, de nincs ugye), ugyhogy vettem egy USB-s irot.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Ez mi ez?

-
FF23
őstag
válasz
Pista0001
üzenetére
Valamikor tavaly váltam meg egy AMD-s Scythe Ninja Plus Rev.B-től. Az volt a bajom vele, hogy olyan erővel lehetett beakasztani, hogy már vártam valami reccsenését. Leszedésnél szintén izomból próbáltam az egyik fület kiakasztani, másik kézzel meg nyomtam le a hűtőt, mert különben féloldalasan kitépte a procit a helyéről.
Mivel csak AMD-s lefogató volt hozzá mennie kellett. Sz.opjon vele más.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 17 Pro 256 GB Kozmosz - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
- Apple iPhone SE 2022 64GB - Kártyafüggetlen, Éjfekete, 91% Akku - 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750XT 12GB ASUS A31 PLUS TG ARGB Seasonic750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
valszeg vmi gagyi tap, de jo esellyel mukodik, merjel ra.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mindemellett még a kinézete is elég cool, bár elismerem, hogy nagyon 2000-es évek, de hát mégiscsak az volt a legjobb időszak
3,5" floppy-t hova rakom? 
Tavaly legalább a kocsit kihegesztettem, elég copás volt az is.

, elfogyott a háttértároló a PH- n ??