Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Philips AWP9820 (vízlágyító) Calgon helyett?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
- pointer4: Force Feedback az ülésben is - Házi Készítésű Övfeszítő
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Samus: Oldschool játékos konfig a memóriaválság idején
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
Skod
aktív tag
A végén egyedül maradok a topicban 🤣
-
-
dzf007
senior tag
válasz
bodorjanos
üzenetére
Szerintem ha már 2-2.5 éves érdemes cserélni. Akksi miatt főleg. De jó áron egy új, jobb telefont kapsz...Én se akartam cserélni, de GoodSpeed este meggyőzött!
-
unravel
őstag
válasz
bodorjanos
üzenetére
Teljesen felesleges. Minek pénzt kiadni ha van egy jól működő szuper készülék. Két ezreddel gyorsabban töltene be a Chrome, aztán két nap múlva kénytelen lennél azzal a tudattal felébredni, hogy nem lettél több egy újabb telefonnall, csak a fogyasztói társadalom áldozata vagy. 😂
-
-
válasz
bodorjanos
üzenetére
Ok, hát én nem sajnáltam. Csak a lehetőséget vártam, hogy egy sokkal jobbra cserélhessem
-
válasz
bodorjanos
üzenetére
Abban nincs. Ráadásul vedd figyelembe, hogy nem biztos, hogy jövő hónapban is lesz kuponozás, illetve csökkenhet az A54-es beszámítási ára is. Amikor én elsőnek néztem, még 78K-t ért.
-
válasz
bodorjanos
üzenetére
Igen, lehe érezni, de nem olyan mértékben mint az akkumulátor javulást, mert az brutális 10-es skálán 9-10. Volt, hogy egy nap már kétszer is kellett töltenem az A54-et. Persze holnapig még szabadságon vagyok, ebben a hónapban az első nap amikor dolgozok a holnapi lesz. Azaz holnaptól lesz intenzívebben igénybe véve. Bár ma sem lazsált, mert folytatódott a belakás, meg Benchmark futtatás volt az A56-oson meg az S24 FE-n is. Ha már az A54 nincs itthon... :XD
A sebesség növekedés 10-es skálán 5 -
bodorjanos
aktív tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Így több nap használat után nagyon érezni lehet a különbséget sebességben az A54-hez képest? Más lett a felhasználói élmény A56-al, vagy azért nem ennyire szignifikáns? A számokat láttam, de mondjuk egy fénykép készítése gyorsabb lett, nem kell annyit várni, amíg feldolgozza, stb.? Akksi idő érezhetően magasabb lett, mint a ~80% körüli A54-ednél volt? Tudod, él még a kupon és hezitálok

-
net91
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
-
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ha már itt tartunk, nekem sincs ötletem mi lesz, ha az A57-ből csak 256-os lesz elérhető... Ahogy nézem az A36 még rendelkezik micro sd-vel, de az visszalépés lenne részben az A54-hez képest. Prociban a spandragon jobb lenne mint a mostani cpu, de ahogy látom kamerában visszalépés. Mondjuk a laggolás és a majdnem 3 éves akksi ellenére nincs bajom az A54-el...
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ahh, ezt már eldöntötted?
Amúgy én sem veszek 
-
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Mi a terv arra az esetre, ha megveszed az A57-et, és nem lesz belőle 512 GB-os verzió?
-
Nekem is van SD-kártya a telefonomban, mert az alap tárhely egyszerűen nem volt elegendő. Fontos számomra az offline használat, mivel a környezetemben sokszor még térerő sincs, nem hogy internet. Emellett rengeteg fotót készítek, a 4K videók pedig különösen sok helyet foglalnak. A YouTube Musicról is számos zenét töltöttem le, ami szintén jelentős tárhelyigénnyel jár.
-
-
Skod
aktív tag
válasz
bodorjanos
üzenetére
Valahol azt írták, hogy a Samsung hajlandó némi veszteséget elkönyvelni, hogy ne kelljen árat emelni. Ezt az S26-os szériával kapcsolatban pedzegették.
-
bodorjanos
aktív tag
Olvasgattam róla én is, de megnézem a linkelésed is
Nem lesz az rossz az a telefon, csak a RAM árak ne dobják nagyon el az árát a 8 Gb-os verziónak... Nekem valahol 150 körül van a lélektani határ, amit 3 évente hajlandó vagyok androidos telefonra költeni
Talán 1/2 - 3/4 év alatt talán lemegy erre az árszintre. -
válasz
bodorjanos
üzenetére
Tegnap rám írt egy ismerős, A17-ese van, gyorsan rákerestem, hogy ez már tényleg megjelent? És igen... Valahogyan úgy emlékeztem, hogy az összes az A szériában ugyanakkor jelenik meg és majd ősszel az S osztály. Ott majd az S26+ vagy Ultra lesz érdekes.
A54-nél amúgy pár hónapja, még 78K-ért lehetett volna beszámíttatni, de akkor hezitáltam, most meg az 57-re is simán rácsaptam, mert akkor az akksi nem volt lerohadva, most meg igen, na meg a 25%-os kupon is most volt adott.
Ilyesmivel rengeteget meg lehet takarítani.
Mondjuk ilyen téren mindig jól haladtam. Legutóbbi nagy kasza, amikor a 340-K matracot sikerült lealkudni 170K-ra, 10K lett volna a kiszállítás városon belül, de inkább érte mentünk a Mini Cooperrel.😆 -
válasz
Ricardo
üzenetére
Biztos van ilyen, bár egy évadnyi sorozat FHD-ban a magon ilyen 30-40 giga körül van. Egy évadnál meg többet nem nézel meg úgy hogy ne juss normális wifi közelbe 2026-ban ha csak nem valami extra túrát adsz elő, de ott meg nem fogsz sorozatot nézni és nem is telefonnal fotózni. De értem, van erre use case.
-
Ricardo
titán
válasz
Aweriot
üzenetére
Ne nagy SD kártya legyen, hanem alap tárhely.
Elmész túrázni kirándulni. Ha videózol és fotózol, pikk pakk meg lehet tölteni a tárhelyet.
Persze utólag mehet felhőbe, de akkor és ott az erdőben/pusztában.... nem biztos hohgy van térerő.
Vagy sokat utazol, és komlett sorozatokat mentesz le a telefonodra, mert ugyanaz a helyzet. Hiába van ott a felhőben, vagy streaming szolgáltatónál, ha szakadozi a net útközben.
Ez csak két példa, de lehetne sorolni azokat a fwlhasználási szokásokat ahol bizony nem árt ha van bőven tárhely. -
Skod
aktív tag
válasz
bodorjanos
üzenetére
Korábban belinkeltem, kikerült az A57 specifikációja. (garanciát nem vállalok rá) 😁
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Használod 1 évet az A56-ot, addigra talán lemegy az A57 ára és akkor cserélheted is. Nekem is megfordult a fejemben, hogy jó lenne ezen az áron az A56, de szerencsére erre most nincs pénzem
Remélem az A57 lemegy majd 150 körülre idővel és akkor lehet váltok, ha jók lesznek a vélemények róla. -
bodorjanos
aktív tag
válasz
Aweriot
üzenetére
Nekem egy 256-os micro sd kártyám van az A54-ben. Nálam az ok nagyon egyszerű. Offline mentésre is használom a telefont. Vagy egy backup rajta a google drive-ról, ha bármi történik megvan offline. Ez naponta automatizáltan frissül. Van egy okos otthon "szerverem", ami mentéseit szintén automatikusan mentem az sd kártyára, amikor hazaérek. Sőt ha nyaralás során fotózok és nem jutok wifi-hez, akkor a képekről is készül egy backup a kártyára napközben, hogy ne vesszenek el, amíg nem megy fel a felhőbe. Tehát nekem offline backup-nak van elsősorban.
Ha lenne 512-es A szériás telefon, nekem az is megfelelne, nem ragaszkodnék a micro sd-hez. A belső tárhelyemen, most 117 GB szabad.
-
válasz
Aweriot
üzenetére
Segítek. Kevés jót mondtam az A54-ről, de ha visszanézitek, és a kamerára sosem panaszkodtam, sem fénykép, sem videózás szempontjából. Esetleg annyit jegyeztem meg, hogy hát jó lenne ha 4K@30 helyett 4K60 lenne, de az Exynos 1380-nál valószínű, hogy nemcsak a piaci beskatulyázás az oka, hanem erőben sem volt a toppon.
Mondjuk ez A56-ban is így van - de itt inkább előbbi az oka, és nem az utóbbi.
Na most visszatérve ... mivel elégedett voltam vele, előszeretettel használtam videómentésre is. Van OneDrive előfizetésem is, ez is igaz. De voltak olyan fájlok, amik a OneDrive-on ne foglalják a helyet, de az SD-n még a kuka és a további létezés keskeny mezsgyéjén levitáltak.Ezen felül - bár ez volt a kisebbik része a dolognak - az appokból is amit lehetett átpakoltam rá.
+ pszichológia hatás. Az A54-re így úgy tekintettem mint egy olyan készülékre, ami 768 GB tárhellyel rendelkezik. A sok videórögzítés sok írással is jár, és amikor megvettem akkor nem volt arról szó, hogy a Samsung megszünteti. Tegnapig azt mondtam volna, hogy különben nem vettem volna meg, ha nem tudom utána hasznosítani. Most azt mondom, hogy nem volt kidobott pénz, mert a Sony fényképezőgépemmel is szoktam videókat rögzíteni, és eddig csak egy 32 GB-os microSD kártya volt benne, mert a 128 -as a menetrögzítőben van. Így nem kell olyan sűrűn törölnöm.#13742Jack Oneill: Google-nél 2 TB-om van.
MS-nél viszont csak 125 GB
Digitálisan ínséges időket élünk...#13739bodorjanos: Bizony. Már félek az A57-től ...
Kell egy olyan is, egyre erősebben érzem...
Nagy megnyugvás számomra, hogy az A56-ot ennyire olcsón kaptam meg. -
válasz
Jack Oneill
üzenetére
56 giga van úgy foglalva most nálam hogy én nem törlök soha semmit. Képek automatice napi egyszer éjjel felmennek a NAS-ra, fontos fájlok NAS-on, nextcloudról elérhetőek ha kellenek, mirror Proton Drive-ban, automatice szinkronizálja a NAS. Mobilnet korlátlan, de abból is ha havi 100 gigát ellövök.
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Amúgy egy mobilba mi a francnak 512 gigás tárhely? Most komolyan, segíts megérteni. Ott a mobilnet, manapság filléres tétel a korlátlan csomag. Ott van egy tucatnyi felhő szolgáltató, filléres havi díjjal. Ha nem akar az ember felhőt, akkor fillérekből lehet otthonra Nextcloudot összerakni. És akkor ott tart az ember hogy nem egy sd kártyával szórakozik, rendes mentése van, amit ráadásul akármilyen eszközről azonnal elér. Tényleg nem értem, hogy mi értelme a nagy offline tárhelynek mobilba.
-
válasz
bodorjanos
üzenetére
Ha már így felhoztad a MicroSD-t.
Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be - LOGOUT Telefónia bejegyzés
Nekem 512-es van, azt ugye nem küldtem el az A54-gyel, viszont a Sony DSC-WX350B-m ami elvileg 32 GB-os kártyákat kezel hivatalosan, formázás után, minden további nélkül elfogadta, és kiírta, hogy majdnem 43 óráig videózhatok 1080p50FPS @30 Mbps mellett.
-
-
MadGame
senior tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Pont ettől féltem, a tököm sem akarja az egészet újratenni… Még várok egy kicsit, aztán lehet megunom és rászánom magam. -
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Néha, magvas gondolataimat megosztom a kommunitással.😆
Ilyen takarékosságban is már régen volt részem.
-
válasz
bodorjanos
üzenetére
Igen, érezhető az előrelépés sebesség terén. Abszolút nem találkoztam eddig semmilyen laggolással, gyors, első indításnál csak a jelszavaimat húzattam át, hogy ne kelljen a WiFi jelszót sem újból bepotyognom, meg a Google-ét sem, egyébként teljesen 0-ról kezdtem belakni.
Jazz Disk Bench
A54:
A56:
A laggzásért A54-es a lassú UFS 2.1 tárhely volt felelős, amint látható, olvasásban majdnem 3x , írásban pedig 1,5x gyorsabb az A56.A vízjelnél viszont a dátum és időbélyegzőt kivették.
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem-nem, ha lehet annak nem esnék neki
Mondjuk az biztos segítene valamennyit.
Majd ha lesz új telefon, akkor azt belakom
Bár a micro sd hiányának nem örülök... google drive mentés készül rá minden nap. Azt nem raknám át a belső tárhelyre. -
válasz
bodorjanos
üzenetére
Akkor gondolom volt teljes újra belakás is a nulláról?
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nálam a wipe cach se segített...
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
MadGame
üzenetére
Nálam mindig is laggolt
Nekem nagyon zavarja a szememet, de együtt tudok élni vele. Ha az a56-ban lenne sd kártya hely, lehet már rámozdultam volna. Iphone 60 hz-en sokszor sokkal folyamatosabbnak tűnik, mint ez 120 hz-en. Persze nem mindig laggol, de azért elég szokszor megakad nálam. Meg szivat kicsit a app switcher, de az már állapot egy ideje... Sosem éreztem ezt a készüléket fluidnak. Teszi a dolgát, együtt lehet élni vele, de azért nem egy erőgép. Ujjnyomat feloldás nem vészesen lassú, én kikapcsoltam a feloldás anim-ot, mert az nagyon zavart, így kevésé tűnik laggolósnak ez a rész. Ha megnézem a futó appokat, az elég röcögősen jön be. Lehet egy újratelepítés segítene, de nincs az az isten... 
-
-
-
MadGame
senior tag
Sziasztok!
Más is használja már a kezdetektől ezt a telót? Fél éve jött ki, mikor anno használtan megvettem, így kb. pár napot, hetet, hónapot használhatták előtte. Boltban (UsedProducts) vettem, nem közvetlen eladótól.
A lényegi kérdésem az lenne, hogy más is (aki ennyi ideje használja) észrevette, hogy laggol a telefon, illetve nehezen érzékeli az ujjlenyomatot és lassan nyit meg dolgokat? Hiába indítom újra a két hetente...
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Kevés esetben volt egy user rangja ennyire találó.
-
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Igen.😆
Székhelye ezentúl az S24 FE. A56 és A57 topicok lesznek!🫠😇🤪 -
-
A54 feladva

Észtországba utazik. Szóval vélhetően kicsit tovább fog tartani a beszámítási folyamat.
AlzaBox-ba kell leadni, ami ugye automata, szerencsére így 0-24-ben lehet vinni. A vonalkódok közül a legalsó kell. A kijelzőn útmutató is van. Fizetni természetesen nem kell, mert a Samsung állja. -
-
Skod
aktív tag
-
-
-
-
válasz
ViharVadász
üzenetére
Mondjuk most, hogy így mondod. Az A54-et meg a S24 FE-t sem használom másra mint telefonálni, GPS navigálni, Stream-et nézni, böngészni és közösségi médiát használni. Játékra sosem használtam egyiket sem. Leszámítva a Candy C.S-t. Szvsz Játékra nem at igazi, max ha tényleg nagyon sokáig nincs más opció.
-
ViharVadász
őstag
-
-
válasz
TeeJay
üzenetére
Persze, hogy nem, kivéve ha fentebb tolja (és akkor nyilván megteszi), az S osztályt is. Szvsz, A osztályban meg fog szűnni az A0,A1,A2 mert ezek eleve gyenge vasak voltak, és relatíve olcsók, most meg a RAM magában kiteszi majd a jelentős részét az áruknak.
Amúgy A54-nél is a visszavásárlás jó üzlet nekik, hiszen az 8 GB RAM, felhasználható!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- iPhone topik
- Mikrotik routerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elektromos autók - motorok
- LEGO klub
- Eleshet a memóriapánikban a Nintendo Switch 2
- Hamarosan a ChatGPT dönt arról, hogy mit nézhetsz meg
- További aktív témák...
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- iMac 16,2 i5-5675R 8GB RAM 1TB SSD NEM FUSION DRIVE!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Digitálisan ínséges időket élünk...