Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha van köztetek Szekszárd környéki, csatlakozhat az új kisebb gyűjtéshez, ez csak tartós élelmiszer:
-
-
A nagyobbik lány ballettozik / ballettozna, amíg volt pénzük rá. Az oktató szerint tehetséges (volt). A kisebbik "csak" egy átlagos tinilány (még). Még keresi az útját. Remélem megtalálják mindketten, és remélem, hogy MI segíthettünk ebben.
Annak ellenére, hogy továbbra is a "miért ne én segítsek" személy szeretnék lenni az életben, azért nem könnyű ezeket az életeket így közelről végigkisérni. Ember legyen a talpán, akinél nem törik el a mécses, ha amikor eljön egy ilyen családtól....pedig nekem is elég siralmas sokszor az életem...de az övék még ennél is rosszabb.
Kisebb koromban, mikor még "otthon" laktam a szülöknél, néha elment az áram egy időre. Szoc korszak. Vicces volt gyertyával lenni a lakásban, emlékszem. Kaland volt. De ez már nem az. Ennyi hónapon át. Ez szörnyű. És nem kérhet segítséget egy egyedülálló szülő, mert elveszik tőle, amiért addig élt, elveszik a gyerekeit....

Már a saját kész és fertőtlenített szobájában, elemes lámpával. Az utcán töltik fel egy elektromos padon, a telefonjaikkal együtt. Remélem kedden már lesz áram....Lehet nekem kell odamenni, az EON munkatársát beengedni, mert anyuka dolgozik 2-ig.

-
Jövő héten még vissza megyek, ha bekötötték az áramot, megnézni a bojlert, a hűtőt, és a számítógépeket. Valamint felfúrom a karnisokat, stb, stb,. Egy szoba + egy fürdő teljesen kifestve, a másik két szoba + konyha csak ahol hibák voltak.

Már sokkal normálisabb minden. -
Köszönöm szépen srácok. Köszönöm, hogy erőt adtok. A véleményetek, a hozzáállásotok, a támogatásotok nagyon sokat jelent.

(Közben itt Szekszárdon készen áll az idei év tizedik ingyen számítógépe egy rászoruló diáknak. És a héten szereztem egy családnak egy mosógépet.)
-
válasz
Meggyi001
üzenetére
Hasonló mentalitású vagyok én is, bár itthon néha lustának érzem magam.
Ha valakinek segítségre van szüksége, egyből matekolok, és ha a prioritások, gyerekek, család engedi, egyből "ugrok"...Amikor az írásod olvastam, ugyanígy elkezdtem matekolni.
Néztem a műszakbeosztásom, aztán a térképet, és sajnos alábecsültem a távolságot.
Innentől csak az volt a kérdés, hogy mennyi az annyi. Láttam repkednek a 10-20-30 euros adományok, de már akkor is volt 100-as. Egy 50-es belefér.Nejem mikor hazajött, mutatom Neki, hogy Zoli belevágott egy ilyenbe.
Elolvasta a történetet és azt mondta, kár, hogy máshogy nem tudunk segíteni...Nagylányom nekem is Hanna. Szép név!
Még egyszer kitartást!
-
Évekig mondogatták nekem az emberek akik épp mellettem álltak, vagy mellettem dolgoztak, vagy épp bármit is csináltak mellettem, amikor épp egy olyan hírt hallottam, hogy segíteni kell valakin. És mindig mindenki ugyanazt. Hogy miért éppen ő segítsen? És én mindig ezt válaszoltam nekik, hogy: miért ne te?
Hét éve elegem lett ebből. Elegem lett a körülöttem lévőkből. Úgy döntöttem, hogy én leszek az, aki a "miért ne én"....
Volt két munkatársam. Egyik J. t@núja a másik a H. gyülekezetes. Tényleg így volt. Soha egyik sem segített másokon, csak olyanokon akik benne voltak a csoportjukban, a közösségükben. Tegnap amikor voltunk festékeket venni, ott mentük el autóval Szekszárdon a központban, és ott álltak hármak a bank előtt, J.T.-tól. Mindig ott állnak, csak nem mindennap. Téríteni az embereket, vagy nem tudom miért....Beszélgetni? Nem tudom tényleg. Szóval megláttam őket, és mondom az asszonynak, hogy látod? Ők így mondják, hogy jók, hogy segítenek másokon. Csak beszélnek róla...... Csinálni kell.....nem beszélni róla.....
-
gabyka
senior tag
Azt a bojlert fel kell fűteni maxra és át kell öblíteni, akár többször is. Érdekes dolgok tudnak megtelepedni benne 7 hónap alatt. Akár erős hasmenés is lehet a vége, ha beleisznak.

Szerk.: főleg a vastag vízkő a legjobb melegágya a baciknak. -
válasz
radicspeter
üzenetére
Pedig már egyszer "letiltottam" a gyűjtést. Sőt, eddig többen is figyeltük ezt, hogy ne menjen. De letiltom megint. Érdekes.

-
radicspeter
újonc
olybá tűnik, hogy még mindig lehet(ne) adományozni (nem baj, csak lezárásról volt szó korábban)
-
válasz
Meggyi001
üzenetére
Megvannak az alkatrészek. Jövő hét szombat előtt felugrok penészt írtani. Azt nem is kérdeztem az anyukától , pffff, meg sem merem kérdezni, hogy a bojler mikor volt kitisztítva, hány éve.... mert most ugye állt tele vízzel 7 hónapot.
A két kép 70 ezer.
+ 140 000,00
- 70 000,00 - Tisztítószerek, festékek, stb. kellékek
---------------
+ 70 000,00 Ft
-
-
nevemfel
senior tag
A fentiekből kiindulva, több mint valószínű, hogy a spórolásból elzárt fűtés miatt kezdett el penészesedni a fal (gondolom a nem lakott szobákban lecsavarták a radiátorokat), de ezt meg kellene kérdezni tőlük.
A probléma ezzel az, hogy a fűtés az esetek többségében többe kerül, mint a villany, és ha ennyi pénzből kell gazdálkodnia egy családnak, minden filllér számít. Nem tudom, távfűtésnél hogyan alakulnak a számok, mennyit lehet, meg lehet-e takarítani azzal, hogy lejjebb tekered a radiátorokat a nem használt helységekben, de ha a villanyszámlát nem tudták fizetni, a fűtés- (és egyéb közüzemi számlák, bérleti díj stb) kifizetése is nagyon ki lehetett centizve. Már ha azok ki lettek fizetve.
-
-
Egon
nagyúr
válasz
Meggyi001
üzenetére
Penész a nedvességtől alakul ki. Alapvetően három eset lehetséges elvben:
- beázás,
- alulról nedvesedés (a falak felszívják a vizet az alapból, ha nincs normális vízszigetelés - bár ez tuóbbi inkább salétromosodással szokott járni, és értelemszerűen nem igazán ér fel a plafonig),
- páralecsapódás.
Utóbbi a legvalószínűbb. Ennek három tényezője van: belső hőmérséklet, relatív páratartalom, harmatpont. Az első kettő meghatározza a harmadikat, és ha van olyan pont az adott helyiségben, amely alacsonyabb (vagy pont olyan) hőmérsékletű mint a harmatpont, akkor bekövetkezik a páralecsapódás, a nedvesség folyamatosan jelen lesz, és megjelenik a penész.
Az adott helyiségben levő abszolút páramennyiség, eltérő mértékű relatív páratartalmat jelent más és más levegő hőmérsékleten, mivel a meleg levegő jelentősen több párát tud felvenni. Emiatt ha egy szobában csökken a hőmérséklet, nő a relatív páratartalom, és ezzel együtt a harmatpont is magasabbra kerül.
Elvben bármely tényező módosítása véget vethet a penésznek, azaz a belső (levegő) hőmérséklet emelése, a páratartalom csökkentése és a harmatpont emelése (utóbbi tipikusan a külső homlokzati szigetelés, ami persze a legköltségesebb) is megoldás lehet. A legjobb megoldást célszerű a paraméterek ismeretében kiválasztani, mivel ezek elvi lehetőségek, tehát előfordulhat pl., hogy a lecsapódást csak szélsőségesen magas levegő hőmérséklettel, avagy szélsőségesen alacsony páratartalommal lehetne kezelni, mivel adott esetben van nagyon hideg pont (fal vagy sarok) a lakásban.A fentiekből kiindulva, több mint valószínű, hogy a spórolásból elzárt fűtés miatt kezdett el penészesedni a fal (gondolom a nem lakott szobákban lecsavarták a radiátorokat), de ezt meg kellene kérdezni tőlük.
-
Jövő hét szombaton megyünk lakást felújítani a családhoz.
-
nevemfel
senior tag
Ez a fűtés hiányától van, amihez nyilván hozzájárul, hogy nem szigetelt épületről van szó (de attól még rendeltetésszerű használattal ennek nem szabadna előfordulnia).
Nem tudom, milyen fűtésrendszer van náluk, de ha pl. gázcirkós, akkor simán lehet, hogy annyi történt, hogy elzárták a radiátorokat a két kisebb szobában, hogy ne kelljen annyit fizetni a fűtésért, és a hideg felületeken a pára elkezdett kicsapódni. Az is megtörténhetett, hogy beázott a lakás.
Mindenesetre festés előtt érdemes kicsit utánamenni, mitől penészedtek a falak, és megszüntetni a kiváltó okot.
-
-
-
Eddig itt tartunk:
+ 492 000,00 - 4fund.com
+ 20 000,00 - anyuka számlájára ment
+ 10 000,00 - nekem jött
---------------
+ 522 000,00
Ma ki lett fizetve eddig:
+ 320 000,00 - MVM
+ 40 000,00 - EON
+ 20 000,00 - Kajára adtam az anyukának
---------------
+ 380 000,00
+ 520 000,00
- 380 000,00
---------------
+ 140 000,00 - maradt.1-3 héten belül lesz újra áram a lakásban. Elkezdődött az internet és tv szolgáltatás vissza állítása is. Elkezdtem szervezni a lakás felújítást. Ez várhatóan 3 héten belül fog megtörténni:
- Lakás fertőtlenítés
- Szobák, fürdő penésztelenítése
- Szobák, fürdő kifestése
- Alkatrészek, festékek, stb beszerzése
- 3 munkás ember beszerzése (így leszünk 5-6-an, hogy végezzünk 1 nap alatt)A fentmaradt 140k erre fog elmenni.
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
"Sajnos későn vettem észre a történetet, erről lemaradtam"
Ó, estig még tudsz utalni
"elborzadtam, milyen körülmények között élnek"
Hú, ne tudd meg, hány ilyen helyen járok. 7 év alatt 270 db számítógépet adtam családoknak. A legtöbb úgy él, ahogy te érezted magad, borzasztó. Szégyen az országnak, hogy így kell élnünk amúgy. Főleg a nyugdíjasokat sajnálom.....
-
Sajnos későn vettem észre a történetet, erről lemaradtam de nagyon büszke vagyok a Prohardver közösségre
Sajnos ritkán szembesülünk azzal, hogy micsoda sorosok vannak a közvetlen közelünkben. Pár éve karácsonykor egy PC-t adtam egy rászoruló családnak, hogy tanulni tudjanak a gyerekek. Megmondom őszintén, elborzadtam, milyen körülmények között élnek. Pár hete meg egy remegő törékeny nénit segítettem ki a boltban.
Nem vagyok egy puding alak de majdnem bőgtem ahogy a pár forintját számolgatta és nem futotta egy darabka húsos csontra......... -
Egon
nagyúr
Ez a fűtés hiányától van, amihez nyilván hozzájárul, hogy nem szigetelt épületről van szó (de attól még rendeltetésszerű használattal ennek nem szabadna előfordulnia).
Szellőztetés valamilyen szinten megvalósul a régi nyílászárókon keresztül is (a képeken látszik, hogy ezeréves ablakok vannak).
Persze biztosat csak a hőmérséklet és a páratartalom folyamatos monitorozásával és a harmatpontok mérésével lehetne mondani, de ha korábban X évig nem volt penész, aztán az áram kikapcsolásával hirtelen lett, akkor a helyzet egyértelmű sajnos... -
Respect!
-
válasz
Meggyi001
üzenetére
Megértem, hogy félnek, hogy ki lennének dobva ha meglépnék ezt a lépést, de ezt jogilag nem teheti meg a tulaj. Utána meg kiadni ilyen állapotban biztosan nem tudná.
Szerintem megérné rákérdezni a tulajra.Az is egy opció, hogy a tulaj a számlát a javítás után kiegyenlíti. Itt mindenképp a tulaj az akinek pontot kell tenni az i-re.
-
A tulajnak kötelessége gondoskodni a problémáról, a bérlő megcsináltathatja saját költségén, de akkor számolja bele a lakbérbe az elvégzett munkákat, ez így korrekt mindenki részéről. Amúgy meg szart se tud csinálni a kedves háztulaj ha nem fizetnek albérleti díjat, rémesen hosszadalmas egy kilakoltatási procedúra még rendes papírokkal is...
-
-
Valaki kérdezte talán itt: olyan 70% PH felajánlás volt. Tehát a nagyrésze PH. A többi külsös.
-
totron
addikt
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Sutyorgó egyik csoportban feljött az örök tematika: érett leány utólagos önmegerősítést kért, hogy dobta a 37 éves udvarlóját, mivel hát munkásszállón lakik az, egyébként 'otthon' a szüleivel. A drága gyermek mintha nem számolna a matekkal, mintha nem venné alapul a jelen gazdasági helyzetet. A kötelező rigmusok persze szállingóztak: "aki nem rakott össze ennyi idős korára egy lakást, házat, az már nem is fog". Tyúkész és puncitulajdonlás, ha találkozik... A veszedelmes az, hogy igazabb a mondat, mint eddig bármikor.:/
-
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Igen, ez durva. Átérzem
, voltam, vagyok én is így. -
Tök igazad van. Hogy kinek mi a kötelessége (főbérlő). Teljesen igazad van.
De: amikor egy kisvárosban egy anyuka ki van szolgáltatva a két gyermeke miatt , nem tud ugrálni a kevés fizetése miatt, akkor nincs mit tenni. Beletörődik. Albérlet kevés van. Lakás kereső meg sok. Nagyon nem szerencsés világ van annak, aki kicsit is ki van szolgáltatva....
Kaptam szakembertől pontos leírást, hogy miből mit kell venni, penész, fal, stb. Még azt is, hogy milyen sorrendben, milyen arányban mit kell csinálni. Ezt meg is fogjuk csinálni.
-
-
válasz
Meggyi001
üzenetére
Értem és lenne egy javaslatom a penészes fal miatt. Ha a fal vagy bármi penészedik a lakásban, akkor a tulajdonosnak tennie kell valamit. Amíg ez nincs javítva, addig a bérlők nem kötelesek bérletet fizetni. Persze utána a meszelés meg stb. az már másik téma, de ha a penész nincs lekezelve és arra meszelnétek, akkor megint elő fog jönni. A képek alapján pedig a penész nem azért keletkezett, mert rossz a szellőztetés, az nem így nézne ki. A penészt lekezelni meg épp most lenne ideális, mert jön a nyár és ki tudna száradni, ősszel meg mehetne a meszelés.
-
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Azta
....akkor szerencséd van, mondhatni. (Az utcán sztem piszok hamar meghalnánk) -
válasz
Meggyi001
üzenetére
Részben igen, ez folyamatos probléma, de azért az elmúlt 5-10 évben egyre több embert látok, aki hasonló helyzetben van és az elmúlt 2-3 évben ez hatványozottan igaz.
Én csak azért nem vagyok az utcán, mert saját lakásom van (2002-ben vettem 25 év hitelre, de szerencsére 2019-ben egy örökség miatt sikerült kifizetni, különben most nagy szarban lennék) és nem kell albérletet fizetni. -
válasz
szabonagyur
üzenetére
Teljesen megértelek. Nehéz így élni, hogy ennyi gyűlölködés van a kis országunkban.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hát...... az én szótáramban az állampolgárságot és az országot takarja, és eszembe sem jutott, hogy másnak esetleg más is lejön ebből.
De köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem.
-
Zsolt,72
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szerintem semmi gond ezzel. Külföldi oldalakon is futott a gyűjtés, ezért került bele a nemzeti hovatartozás.
-
Jó napot skacok. Sikeresen kivettük a pénzt 492.700 Ft !!! (379 váltó) Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a megosztásokat és az adományokat. Ma délután megyünk hárman az MVM-hez intézkedni, stb, stb. Jaj de jó!!!!
Szóval, hú.... nagyon nagyon voltunk, segítettünk egy 3 tagú magyar családnak szó szerint szebbé tenni az életüket!!!

A 4found oldalon nincs gyüjtés törlése vagy kikapcsolása gomb, áttettem a lejáratot a mai dátumra, így hamarosan lejárt lesz.
-
-
Érdekes, ma mindenki rejtettre váltott, nem látom magam...
A lényeg, hogy szaporodik! Jó látni!
-
sonar
addikt
Egy kis apróval én is beszálltam.
-
Bocsi a helyesírási hibákért, fekve diktálok a telefonnak
-
Nem vagy köcsög, jogos gondolatok. Órákat beszélgettünk már vele erről.
Hogy innentől kezdve nagyon nagyon meg kell gondolni mindenki kiadást
Őszintén elmondtam, meg az élettársam is, aki szintén adminisztrátor a segítő csoportban, hogy nem fogunk tudni többet segíteni. Holnaptól próbálok neki segíteni amennyit tudok, de sok más családnak is segítünk egész évben. Nem fogok tudni minden időt rá szakítani. Nagyon remélem hogy tappra tudnak állni. A halászos mondás tök igaz, én is így gondolom.
-
Egon
nagyúr
Most én leszek a köcsög, de nem tudom megállni a kérdést: holnap mi lesz?
Félreértés ne essék: tök szép és nemes kezdeményezés, meg minden, de ha a"gyökérok" nincs kezelve, az adósság újratermelődik, csak idő kérdése. Nem kicsit hangzik fellengzősen és nagyképűen, de nem véletlen a mondás: az éhezőnek ne halat adj, hanem tanítsd meg halászni...
A megoldást persze én sem tudom, csak a gondolataimat osztom meg. Talán a gyerekekben lehet hinni, hogy ők képesek lesznek legalább eggyel feljebb lépni. -
Sztem itt kettő akadályozó tényező lehet.
Egy: fél nehogy elvegyék a gyerekeket.
Kettő: a fizetése átlép egy határt.Hu de rossz ennyit feküdni basszus.
Mennék már a warzoneozni -
Patex, nagyon szépen köszönjük neked is!
-
stickermajom
addikt
Hálistennek a házat nem vették ki alólunk (köszönhetően a nagyszülőknek), de egyedülálló édesanyám szintén két helyen dolgozott. Mindig emlegeti, hogy mivel így túl "gazdagnak" számítottunk nem járt menzára támogatás a suliban, bezzeg a vállalkozó apuka akinek a gyerekeit sofőr hordta iskolába az ügyes könyvelő miatt megkapta.
-
patex1983
őstag
válasz
Meggyi001
üzenetére
Ez nem teljesen így működik....
Ha megfelelő dokumentumokkal tudja igazolni, hogy szociálisan rászoruló fogyasztó, akkor arról igazolást állít ki a hivatalos szerv (önkormányzat talán). Ezzel az igazolással már tud védett státuszt kérni az mvm-nél, illetve a területi hálózati engedélyesnél (ha Szekszárd, akkor E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt.).
Ha regisztrálják védett fogyasztóként, akkor több kedvezményre is jogosult lesz, pl. ingyen felszerelik az előrefizetős mérőt, ingyen visszakapcsolják, több időt és részletfizetést kap a hátralékra, stb... (Egyébként a visszakapcsolási díj már 40 328 HUF, ha jól emlékszem )
Szóval ennek az elindítását kell kérvényeznie az önkormányzatnál, erre élből nem mondhatják, hogy "nem", csak akkor ha a kért dokumentumok benyújtása után hivatalos, indoklással utasítják el a kérelmét.A kezdeményezés dicséretes.... kár, hogy nem lehet így minden rászorulón segíteni.... (egyébként lehetne, de ahhoz világszintű összefogás kellene....az meg sose lesz....
) -
Sanyi.mTs
addikt
az albérletben a villanyórát a saját nevére vette?
vagy a tulaj/főbérlő nem kapta meg a fogyasztás után a pénzt és hagyta kiköttetni az órát? -
válasz
King Unique
üzenetére
Ma beszéltem az anyukával, tisztelettel, de az a kérése, hogy holnap zárjuk le. Így is nagyon boldog. Figyelembe kell vennem a kérését.
Annyira nem tudok sokat állni sajnos, hogy a hétre lett volna egy másfél milliós számítógép összerakásom, le kellett mondanom.
-
Ma még megpróbálom megnézni később, hogy látom e, hogy ki mennyit. Csak most egy két órát feküdnöm kell a lábam miatt.
A 200 eurost én is láttam. Azt is tudom hogy párizsból is kaptunk. Van egy hölgy ismerősöm, lényegében ő is segít nekem ebben. Mert van egy párizs-os csoportom, ahol ő is benne van. És segít mindenben. Ő még afrikai kisgyerekeket és segít tanítani.
Szóval kicsit később, ha fel tudok kelni, megnézem, hogy látszik-e hogy ki honnan mit adott.
-
King Unique
titán
válasz
Meggyi001
üzenetére
Aha, értem, akkor a saját egészségügyi probléma miatt sem tudtál foglalkozni korábban ezzel.
Igen, ilyenkor nyilván szégyenli az ember a helyzetét és igyekszik titkolni, meg hátha majd megoldódik, csak ha sokáig nem rendeződik, akkor lépni kell, mert a 8 hónap azért mégiscsak elég sok idő.
Persze hogy nem, mindegyik elvan a maga kis luxi világában, nem az ő gondja, de ez mondjuk nemcsak a milliomosokra jellemző. Viszont az megfigyelhető, hogy ilyenkor még a nem túl tehetős emberek inkább hajlandóbbak segíteni, holott nekik sincsen túl sok, ami nagy respect.

A gyűjtést meg szerintem se zárd le még, nem árt ha összejön némi biztonsági tartalék, akár egy pár havi villanyszámlára való, mert az nyilván nem lenne jó, ha megint kikapcsolnák. Meg eddig is önkéntes alapon ment, nincs senki kényszerítve, hogy adakozzon.
-
Az előbb néztm rá, hogy áll a 4fund...
Kemény! 32 jóemeber, 1240 ojro
Azért tök mindegy, hogy 1, 3, 5, 10 euro, de volt aki 100 meg 200...!!!
Meggyi, Te ebből látod, kik a "külsősök"?
Mármint nem PH-s adományozók...? -
válasz
King Unique
üzenetére
Dehogy értem félre.
Nem nagyon akarta nagydobra verni szegényke a helyzetét, mert félt hogy kisebbik lányt elviszik tőle. Én meg hiába mondtam itt mindenkinek. áááá
Télen nagyon fáztak azt mondták, azt tudom. Volt az a 4 hét nagyon hideg.
De most már jó lesz.
-
Jöhet a tescos pizza
jól ki lesz fertőtlenítve a lakás, meg festve, tudnak majd aludni a gyerekek a saját szobájukban. Holnap megyek vele az mvm-hez.Janaboy: Állást ajánlottam neki tegnap, hogy jelentkezzen máshová, interspár +100k nettó. Csak hétvége is , meg 2 műszak, sztem ez a baja vele.
Lakás: Kapásból az elején ki kell fizetni 300-350-et kaució. ez nem megy neki.
King Unique: én számoltam el a hónapokat, my bad
. Voltam egy műtéten októberben, meg utána még egy korház, aztán így úszott velem is minden. De már tudok menni, igaz fájdalommal, így a kezembe vettem az ügyet.Nekem is van több milliomos ismerősöm. Nem lehet rájuk számítani.
-
King Unique
titán
Én csak azt nem értem, hogyhogy csak most, ha "Szeptember 8.-án kapcsolták ki a az áramot", akkor az nem is a bejegyzésben említett 5 hónap, hanem már 8 hónap, ami nagyon durva...

Áram nélkül jóformán szinte semmit nem lehet csinálni manapság, úgy meg hogy pont télre esik és ott van 2 kamasz gyerek is, pláne jóval előbb lépni kellett volna.
Ne értsd félre, csak ez is így akkor is fura.
Az xy kőgazdag hírességeknek meg kb. felesleges írni, azok max. akkor jótékonykodnak, ha veszi a kamera és bent lesz este a hírekben.
-
-
Gyerekkoromban volt, hogy mi is nélkülöztünk... Ami az előbb bejött Revora egy ismerősömtől, már továbbítottam is. Jobb helyen lesz, mint ha elbasznám valami hülyeségre.
-
mindenkinek aki segít / segített.
Ilyenkor azért meghat mindig, hogy van még emberség az emberiségben, nincs minden veszve. -
-
Zsolt,72
őstag
válasz
Meggyi001
üzenetére
Ilyen helyzetű családdal először a késői Kádár-korszakban találkoztam, nyilván korábban is fordult elő, csak azt az életkorom miatt nem láthattam magam. Az ezt követő Antall, Horn, Orbán, Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai kormányok alatt is voltak ilyen esetek. Rendszereken átívelő probléma ez.
-
A lakás, ahol élnek, az saját vagy albérlet?
-
-
válasz
csepelball
üzenetére
Köszönjük szépen, igyekszünk nagyon segíteni nekik!
-
futo001
senior tag
Ez eleg durva.
Mikor gyerekek voltunk, mi is kerultunk ilyen helyzetbe jopar evre es a kutya nem segitett sot kivettek a hazat alolunk. Hirtelen eltuntek a baratok, de az ismerosok kozul is sokan. Szerencsere volt csalad (nagyszuleim, senki mas nem nezett rank amugy), de anyum igy is volt, hogy 2 helyen dolgozott es mellette tanult meg gyereket nevelt. Meg persze csoportositotta az aprot a honap vegen aszerint, hogy mi nelkulozhetetlen. Aztan mikor nagyobbak lettunk tudott normalis allast vallalni es elhagyhatta a tanari palyat, onnan minden jora fordult. De a kozony, hogy mennyire leszart minket mindenki, emberek es hivatalok egyarant, a mai napig elenk emlek. Felnott fejjel nem is ertem hogyan csinalta vegig.Este en is dobok bele, szomoru, hogy egy csalad eljuthat ide a csaladbarat es gyermekvedo latszatintezkedesek mellett.
-
csepelball
tag
Örülök, hogy hozzájárulhattam, még ha nem is sokkal. Bízom benne, hogy a további tervek is megvalósulnak.
-
Janaboy
veterán
válasz
Meggyi001
üzenetére
Ha anélkül is hozzáférsz a pénzhez, szerintem se zárd le.
De ha morális okból szeretnéd, akkor vedd rövidebbre, mondjuk 30 napra vagy nem tudom és akkor a többi menjen arra a minimális felújításra, hogy lakható legyen a ház.Azért elég durva, hogy szeptember óta nincs áram, nem is értem hogy tudták így kihúzni a telet?
-
Itt nálunk Szekszárdon csak egy cél volt. A választásig készüljön el az új ugratós bicikli pálya mellettünk. A hivatal meg csak akkor ad pár ezer forint segélyt, ha kiabálva mentek be öten, sajnos. De akkor is max 10-20 ezret, 3 napi kajára. Jó kell a fejlesztés is a fiataloknak, de sok az éhező száj is. De nem akarok politizálni, bocsánat.
Ilyen az új pálya, nemrég adták át.: [link]
-
Tegnap kérdeztem a csajokat, hogy hogy ilyen csinos ruhákban járnak? A válasz:
1 : turkáló, és ügyesek
2: New yorker - vannak félre tett ruhák, amik nem fogynak, azokat egy külön fogasokra rakják leárazva, és nem 3-4 ezer / db, hanem mittudomén 1000 / db. Így.Az iskolában azt hiszik róluk, hogy gazdagok, pedig enni sincs mit. De ügyesek.
-
-
válasz
Meggyi001
üzenetére
Ez nem visszaélés, láthatóan nem Gucci ruhákra fogják költeni a plusz pénzt. Étel és ruha pedig mindig kell.
Nézd meg a Bence rendőr faszit, 12500€-t akartak neki gyűjteni és 700k+ lett. Elrak annyit amennyire szüksége van aztán a többit elvileg eladományozza.upd: amint megírtam a posztomat be is jött még €25
-
-
Igen, durva durva. Kicsit lefekszem aludni, és erre ébredek
Holnap reggel 8-kor zárjuk a számlát.
Minden egyes fillér, ami felette van, olyan dolgokra fog menni, ami létszükség, vagy életkönnyítő: Ballagási osztálypénz befizetés, szobák rendbe rakása festése, csajoknak plusz 1-1 cipő, 1-1 ruha, Nekem is meg kell nézni, hogy a két számítógép megy e, mert hónapok óta állnak. Tanulni meg kell ugye majd rajta.
"Fú de kár, hogy nekem Szekszárd messze van!
Nem vagyok ezermester, de festésben, takarításban szívesen segítettem volna..."
Ez okos ötlet amúgy
...kell is keressek 1-2 embert mert egyedül nem fogom bírni. SutPet neked is, és mindenkinek köszönjük szépen! Nagyon jóleső igen, hogy a bajban összefogunk.
szabonagyur + Zsolt,72
-
Már majdnem 20%-kal fölé is ment a tervezett összegnek
-
Fú de kár, hogy nekem Szekszárd messze van!
Nem vagyok ezermester, de festésben, takarításban szívesen segítettem volna...Így marad a kes!
Kitartást Zoli, neked és a Lányoknak is! -
SutPet
aktív tag
Jó látni hogy össze tud fogni a közösség ha szükséges.
Remélem összejön a többi tervezett feladatra is, egy kicsivel hozzájárultam én is,
-
Srácok, srácok! El sem hiszem, megcsináltuk. Alig tudtam aludni, olyan izgatott voltam egész éjjel. Nagyon durva jó érzés, hogy ennyien összefogtunk segíteni egy rászoruló családon! Brutális jó! Pfhúúúú.....kész vagyok
Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a segítséget!
Holnap délután tudunk csak bemenni az MVM-hez. Bemegyünk és az asztalra csapunk
Bemegyek az anyukával, és elkezdjük a visszaállítási folyamatot. Lesznek majd itt beszámolók. -
Zavart a 976 euro, kipótoltam hogy kerek legyen.
-
Ha, esetleg úgy alakulna, hogy maradna vagy több pénz jönne össze pár ezer forinttal, akkor a terv a következő:
1: Szobák fertőtlenítése
2: Penész megszüntetése
2: Szobák kifestéseMert jelenleg a két kicsi szoba használhatatlan, így hárman vannak egy szobában.
-
Semmi -
Ó
-
szabonagyur
félisten
Ment

-
Na, a többiek válaszoltak akkor az email cím kérdésre, most olvastam tovább.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem szerelték le az órát, csak kikötötték.
A tartozásuk az mvm felé 320k + 30k visszakötés.
"
Másik kérdésem, hogy email cím nélkül nem lehet adományozni? Nem enged tovább, ha nem adok meg email címet...Lehet kamu címet is megadni, vagy lesz valami email cím szerinti ellenőrzés?"Ezt nem tudom sajnos
-
Szeptember 8.-án kapcsolták ki a az áramot, ma mondták a pontos dátumot. voltak bent segélyért, vagy valami segítségért, polg, hiv, nem kaptak. Kérvényezték a részletfizetést, nem kapták meg.
Anyuka fizetése: 240k nettó, Samsonite. Lakbér 70k +35k rezsi. A maradékból élnek, Ennyit tudok.
-
Zsolt,72
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nincs ellenőrzés, ApplePay-t használtam és a sikeres fizetésről küldtek emailt.
-
válasz
SzőkeKapitán
üzenetére
Nálam nem kért mail címet - Simán applepay simán ment.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A második kérdésre:
Én ugyan nem fals email-t adtam meg, de nem volt szükség semmilyen megerősítésre vagy email visszaigazolásra. -
Én is azt akarom kérdezni, hogy van tartozásuk az áramszolgáltató felé? Leszerelték már esetleg náluk az órát?
Ha van tartozás, akkor azt kell először kifizetni, aután lehet kérni előre fizetős mérőórát.
Regisztrálták magukat valamilyen formában, mint szociálisan rászoruló védett fogyasztók?
Ha igen, akkor, ingyen felszereli nekik az MVM az előre fizetős órát.
Másik kérdésem, hogy email cím nélkül nem lehet adományozni? Nem enged tovább, ha nem adok meg email címet...
Lehet kamu címet is megadni, vagy lesz valami email cím szerinti ellenőrzés?
-
Janaboy
veterán
Szia Meggyi,
Minden rosszindulat nélkül, de én itt nem értek egy csomó mindent

Tudtommal télen nem kapcsolnak ki áramot, vagy alapból ilyen feltöltős az áram?
Azt se értem, hogy tényleg az önkormányzat nem ad semmi támogatást? (nem mozgok ebben a világban, de egyszerűen nem tudom elhinni :( ) -
Vagyok, olvasom....
Nagyon szépen köszönjük a segítséget!!!
Jó helyre fog menni. Rendes anyuka, két rendes lánnyal.Odaért ma az élemiszer is + 2 órát beszélgettünk velük. Hálásak.

Sajnos csak egy szoba lakható, a másik kettő kisebb szoba átázott, penészes, hideg. De, elvannak így is, örülnek, hogy van hol lakni.

Igen igen sok, sok ilyen ember vagy család lehet még. Elég durva....
-
Tök véletlenül találtam ide. Valamit dobok én is a közösbe.
-
V.Milán
aktív tag
És még hányan vannak így, akiket nem is talál meg senki és csöndben kerülnek az utcára, halnak meg...
Legtöbb sikert nekik és a projektnek, örülök, hogy vannak ilyen kezdeményezések

-
Zsolt,72
őstag
Lehetőségeimhez mérten
magam is adományoztam. Isten áldjon téged a gyűjtés miatt és a legjobbakat a cél család részére. -
Sziasztok. Annyi változás történt este óta, hogy:
1: Egy ismerősöm és én összedobtunk 1-1 szatyornyi tartós élelmiszert, hogy ne vajas kenyeret egyenek mindennap (már ha jut éppen az is, mert nem mindig). 1-2 óra múlva viszem át nekik, jaj de jó!
2: Valaki a 4fund.com-ra utalt 40 eurót. Bárki is volt....nagyon szépen köszönjük a segítséget. Jó helyre fog menni, ezt megígérhetem!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mi lesz a Facebook fiókoddal, ha meghalsz?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 3D nyomtatás
- Múltidéző, bézs toronyházakkal villant a Thermaltake
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- XPEnology
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Szólánc.
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- 96GB DDR5 ECC RDIMM 5600MHz szerver RAM
- Eladó AMD Ryzen 7 9700X, RTX 3070, 32GB 6000MHz DDR5, 1TB M.2, 850W +80 Gold Gamer PC!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Apple iPhone 16 128GB récezöld
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB Lian Li Vector V100R 650W
- Eladó egy Xiaomi 11t pro 256/8 snapdragon processor
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

....akkor szerencséd van, mondhatni. (Az utcán sztem piszok hamar meghalnánk)