Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- V.Milán: Adózás a használtcikkek értékesítése után (egyszerűen)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
GoodSpeed
veterán
Egy erős router mellett is CPU igényes a dolog. Példának okáért a 2021-ben vásárolt AMD Ryzen 9 5900HX-es CPU-val szerelt ASUS Rog Strix G17 G713QM HX1139T gamer laptopom ASUS RT-AX86S router mellett, ha Silent módban volt nem tudta kihajtani:
ASUS notebook topic - PROHARDVER! 36200
ASUS notebook topic - PROHARDVER! 36225 -
Aweriot
aktív tag
-
Graphics
Jómunkásember
Gemini?
Az. Ott a vízjel is
-
Hieronymus
veterán
-
GoodSpeed
veterán
Az 1000-es netet ASUS RT-BE92U routerrel kihajtja 6 GHz-es sávon:
-
faölelgető
csendes tag
-
Graphics
Jómunkásember
Én az íráshoz egy képpel tudok beszállni.
Rajta a Macbook is és a kis Gikszer is.
-
Aweriot
aktív tag
Köszönöm szépen

Nos nem életbevágó a dolog.
Itt az a kérdés, hogy maradjon e az iPad + Keychron B6 Pro
és Keychron M6 trió, vagy álljak át MacBook Air-re.Erre most még nem tudok válaszolni teljes magabiztossággal.
Az iPad mellett szól:
1. Az én nevemen van (mondjuk az Apple rendszerében az Neo is
)
2. Jobban kiviszem magammal a lakásból mint a MacBook-ot
3. Ha garanciális időn túl meghibásodik akkor nem 500+ K megy a levesbe, hanem 170K
4. NetFlix, HBO, ChatGPT, Messenger applikációk vannak és nem webes élményMacBook Air mellett szól:
1. Nagyobb kijelző
2. Ugyanúgy nincs aktív hűtése, nem kell szétszedni és takarítani
3. MAC-es élmény
4. Lesz Siri
5. Háttérvilágításos billentyűzet
6. Sokkal több RAM, mely tovább fokozza az időtállóságot
7. WiFi 7 támogatás
8. Az iPad AIR sem lenne sokkal olcsóbb, de kevesebb benne a RAM, és ugyanúgy nincs fizikai billentyűzeteJelen állás szerint, most pár hétig ismerkedem vele, úgy látom ,hogy anyukámnak megfelelő lesz, bár a 13" szerintem kicsi... és ami kisebbik gond, hogy szerintem kicsi, a nagyobbik, hogy lehet szerinte is, és akkor lehet nálam köt ki. Ami még nem is lenne akkora baj, ha nem nézem be a TouchID-t

Az Edge-et már feltettem rá.

Ez nem lenne valami jó deal, mert baromira drága, és csak 13" a RAM és tárhelyről meg ne is beszéljünk, mert fele, mint a 16 GB-os alap MacBook Air-é.
A kedvencem persze a 60Hz-es limit mindegyiknél alap iPad-nél iPad Air-nél, MacBook Neo-nál ,és MacBook Air-nél is.
Alapvetően nekem tényleg azt kell eldöntenem, ha már lusta vagyok sokszor kikelni az ágyból, hogy oda iPad vagy MacBook kell
Laptoptartó asztalom is van az ágyban 
Tehááááát..... csak élvezed hogy megteheted. Értem
-
GoodSpeed
veterán
Köszönöm szépen

Nos nem életbevágó a dolog.
Itt az a kérdés, hogy maradjon e az iPad + Keychron B6 Pro
és Keychron M6 trió, vagy álljak át MacBook Air-re.Erre most még nem tudok válaszolni teljes magabiztossággal.
Az iPad mellett szól:
1. Az én nevemen van (mondjuk az Apple rendszerében az Neo is
)
2. Jobban kiviszem magammal a lakásból mint a MacBook-ot
3. Ha garanciális időn túl meghibásodik akkor nem 500+ K megy a levesbe, hanem 170K
4. NetFlix, HBO, ChatGPT, Messenger applikációk vannak és nem webes élményMacBook Air mellett szól:
1. Nagyobb kijelző
2. Ugyanúgy nincs aktív hűtése, nem kell szétszedni és takarítani
3. MAC-es élmény
4. Lesz Siri
5. Háttérvilágításos billentyűzet
6. Sokkal több RAM, mely tovább fokozza az időtállóságot
7. WiFi 7 támogatás
8. Az iPad AIR sem lenne sokkal olcsóbb, de kevesebb benne a RAM, és ugyanúgy nincs fizikai billentyűzeteJelen állás szerint, most pár hétig ismerkedem vele, úgy látom ,hogy anyukámnak megfelelő lesz, bár a 13" szerintem kicsi... és ami kisebbik gond, hogy szerintem kicsi, a nagyobbik, hogy lehet szerinte is, és akkor lehet nálam köt ki. Ami még nem is lenne akkora baj, ha nem nézem be a TouchID-t

Az Edge-et már feltettem rá.

Ez nem lenne valami jó deal, mert baromira drága, és csak 13" a RAM és tárhelyről meg ne is beszéljünk, mert fele, mint a 16 GB-os alap MacBook Air-é.
A kedvencem persze a 60Hz-es limit mindegyiknél alap iPad-nél iPad Air-nél, MacBook Neo-nál ,és MacBook Air-nél is.
Alapvetően nekem tényleg azt kell eldöntenem, ha már lusta vagyok sokszor kikelni az ágyból, hogy oda iPad vagy MacBook kell
Laptoptartó asztalom is van az ágyban 
-
Aweriot
aktív tag
-
GoodSpeed
veterán
Nos ismerkedünk:
Az már látszik, hogy nekem 15"-os kell. Neoból sajnos ilyen nincs, így anyumnak 13" marad. -
Hieronymus
veterán
Nem az a kérdés, hogy működik-e az IBM XT (miért ne működne? nem olvad le 5 GHz-en a procija), hanem az a kérdés, mire használható. Ma már leginkább csak múzeumban nézegetni, meg retró találkozókon hallgatni, ahogy az 5,25-ös nagyfloppyt teszi épp tönkre az olvasófej :-)
Ugyanakkor az is igaz, hogy a konzumdiotizmusra gyúr minden gyártó és szolgáltató. Különösen karácsonykor és sátoros ünnepeken próbálják sugallni, hogy neked most szükséged lesz egy mindegymire, ami újabb, szebb, de főképp drágább.
... miért ne működne? nem olvad le 5 GHz-en a procija...
Izééé!
Az IBM PC/XT-ben használt Intel 8088 processzor 4,77 MHz órajelen futott. Mondom Mega és nem Giga....a konzumdiotizmusra gyúr minden gyártó és szolgáltató....
A gyártók és szolgáltatók el akarják adni a termeiket. Ezert gyártanak. Nem azért, hogy telel legyenek a raktáraik eladatlan készetekkel. Nyilván akkora időzítenek, amikor a legnagyobb a kereslet.
A történet másik oldalán, az oktatás és nevelés feladata lenne, megértetni. Ne vegyen meg csak azért valamit az ember, mert kap rá kedvezményt, de nincs rá szüksége.
-
PDA_FAN
tag
Érdemes átgondolni.
Az emberi természet egyik alap pillére a gyűjtögetés. Volt idő, amikor szó szerint a túlélés szolgálta a gyűjtögetés. Tartós élelmiszer felhalmozás. A mókusok legalább kétszeres mennyiségű élelmet halmoznak fel a télre. Több raktárban, mert más állat is felfedezheti.A szülőknek és nagyszülőknek nem nagyon volt lehetőségük Az élelmiszerek beraktározására.. Szükségük sem. Gyűjtöttek bélyeget,, porcelánt, giccses figurákat, ...
Ma már egyik sem menő. Egy időben a filmeket, zenét, ... gyűjtögették. Ma a stream szolgáltatások ezt a szenvedélyt részben felszámolták.
Utazó eszközöket, számítógépeket, ... ma is menő gyűjteni.Lehetne színházba, operába is járni. Vidéken kevéssé alakul ki az igény, de nincs is nagyon hova menni.
Az utazgatás is hasonló szenvedély, de ahhoz idő is kell.A Macbook Neo nem növeli a túltermelést. Mára a készlet túlnyomó többségét megvásárolták.
A termék ráadásul környezetbarát. A korábbi, el nem adható de legyártott telefon alkatrészek újra hasznosítása. Csak egy meglévő alaplapot kellett áttervezni és legyártani. Minden más "maradék" volt készleten.Inkább a régi lassú, de legalább áram zabáló eszközöket vigyék a hulladékudvarba, minthogy a gyorsabb és energia takarékosabb alkatrészeket zúzzák be.
Végül is egy IBM XT a mai napig működésképes maradhat, de eljárt felette már az idő néhányszor.
Nem az a kérdés, hogy működik-e az IBM XT (miért ne működne? nem olvad le 5 GHz-en a procija), hanem az a kérdés, mire használható. Ma már leginkább csak múzeumban nézegetni, meg retró találkozókon hallgatni, ahogy az 5,25-ös nagyfloppyt teszi épp tönkre az olvasófej :-)
Ugyanakkor az is igaz, hogy a konzumdiotizmusra gyúr minden gyártó és szolgáltató. Különösen karácsonykor és sátoros ünnepeken próbálják sugallni, hogy neked most szükséged lesz egy mindegymire, ami újabb, szebb, de főképp drágább.
-
Hieronymus
veterán
Érdemes átgondolni.
Az emberi természet egyik alap pillére a gyűjtögetés. Volt idő, amikor szó szerint a túlélés szolgálta a gyűjtögetés. Tartós élelmiszer felhalmozás. A mókusok legalább kétszeres mennyiségű élelmet halmoznak fel a télre. Több raktárban, mert más állat is felfedezheti.A szülőknek és nagyszülőknek nem nagyon volt lehetőségük Az élelmiszerek beraktározására.. Szükségük sem. Gyűjtöttek bélyeget,, porcelánt, giccses figurákat, ...
Ma már egyik sem menő. Egy időben a filmeket, zenét, ... gyűjtögették. Ma a stream szolgáltatások ezt a szenvedélyt részben felszámolták.
Utazó eszközöket, számítógépeket, ... ma is menő gyűjteni.Lehetne színházba, operába is járni. Vidéken kevéssé alakul ki az igény, de nincs is nagyon hova menni.
Az utazgatás is hasonló szenvedély, de ahhoz idő is kell.A Macbook Neo nem növeli a túltermelést. Mára a készlet túlnyomó többségét megvásárolták.
A termék ráadásul környezetbarát. A korábbi, el nem adható de legyártott telefon alkatrészek újra hasznosítása. Csak egy meglévő alaplapot kellett áttervezni és legyártani. Minden más "maradék" volt készleten.Inkább a régi lassú, de legalább áram zabáló eszközöket vigyék a hulladékudvarba, minthogy a gyorsabb és energia takarékosabb alkatrészeket zúzzák be.
Végül is egy IBM XT a mai napig működésképes maradhat, de eljárt felette már az idő néhányszor.
-
joey04
titán
-
hcl
titán
Nekem az egész beteg, hogy muszáj valamit venni.
Egy eltitkolt túltermelési válságban élünk évtizedek óta kb. :S -
Mr. Y
őstag
Ne becsüld le a 8GB RAM-ot egy MacBook-ban
-
GoodSpeed
veterán
-
Aweriot
aktív tag
A rendes magyar billentyűzetet kreáló fájlra a macbook topikban keress rá, aranyat ér
-
GoodSpeed
veterán
Anyukám már átvette, vasárnap megyek érte.
Másik topicból emelem be:
-
Graphics
Jómunkásember
Csak egy hajszálnyi kérés, mert asztali gépen pár enter elférne a nagyobb bekezdések között.
Így sokadjára futok neki
, hogy hol is jártam.De azért eljutva a végéig, szerintem állj el, és kérd a nagyobb tárhelyes verziót

-
eldiablo
addikt
Nekem van egy hasonló desktopom és van egy brutál erős laptopom is, de mégis legtöbbször egy M1 Airt használok.
-
Krugszvele
senior tag
Köszönjük szépen a leírást! Én nagyon szeretek ilyesféle hétköznapokról olvasni, bűnös élvezet egy pillanatra betekinteni, hogy kinek mi a fontos az életében, vagy hogy él!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Urak/hőgyek, nem akar valaki klasszikus Doomot játszani multiban?
- ZIDOO médialejátszók
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AliExpress tapasztalatok
- iPhone topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 I i7-8665U I 16GB I 256SSD I 13,3" HD I W11 I 6 hó gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 I i7-10610U I 16GB I 256SSD I 13,3" HD I W11 I 6 hó gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T570 I i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I 6 hó gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 Yoga I i5-8265U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I 6 hó gari
- MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16GB / 1TB SSD (Szép állapot, Akku: 97%, 174 ciklus)
- Motorola G60 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 280 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

)
Az már látszik, hogy nekem 15"-os kell. Neoból sajnos ilyen nincs, így anyumnak 13" marad.