Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Zolii21: 2HB Informatika - Ernő vélemények
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Google Drive csatolása szerveren / Nextcloud integráció
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
kopeter1982
üzenetére
Azért megnézném, hogy az okostelefonos populáció hány százaléka esett abba bele, hogy:
-minden ismerősének van okostelefonja, ami RCS-t fog tudni kezelni
-minden ismerőse rá tudja venni minden más-appos ismerősét, hogy hagyják ott a más appot, ha bejön az RCS
-ő is fullosan mobilon internetező, de azért kivár az RCS-re (máshova nem regelt)
az RCS bevezetése előtt, mint igénykielégítésre váro, aki majd 100%-ban ki lesz elégítve.
Meg azért azt is megnézném, hogy hány pl 25-50 fős beszélgető emberpakk mondta, hogy "rendben, akkor a viberről/whatsappról holnaptól RCS mindenki!", és futott le az harmadnapra probléma nélkül.Mert az én szememben inkább egy "n+1 app" még ha integrált is, mintsem az "SMS-MMS fejlődés következő lépcsője, megkésve érkezvén".
Ha 15 éve jött volna be, lehet, hogy lenne mobilnetem csak ennek fenntartására -- ma. -
Szokenesz
senior tag
Ez így is volt anno a Telekomnál, de itt eddig teljesen külön kezelték a két keretet, furcsa is volt, de néha jól jött.
ha roamingban forgalmaztam abból a keretből vonta, ha honos hálón akkor a belföldiből. változhatott valami vagy addig kezelték rosszul?
Na mindegy, ha nem tart ki a keret hó végén meg tudom
-
Szokenesz
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg hol lehet megnezni, hogy mennyi mobilinternetem van roamingban?
Alkalmazas tok hulyeseget mutat, mert a tarifamban 25Gb netem van es kulon 22Gb keretem roamingra, tehat a 22Gb hasznalata nem jon le a belfoldi 25Gb-os keretbol. De az app jelenleg 27Gb-t ir a roaminghoz is, ami ugyan ugy fogy, mint a belfoldi..
Hatar mellett lakom, regebben ha jobban megszaladt a havi fogyasztasom, atraktam szlovak halozatra es vigan elvoltam ho vegeig, de most igy nem latom mennyi maradt a kulfoldi keretbol
[kép]
Weboldal is ugyan ezt mutatja, akkor jelenleg igy jartam? Par honapja romlott el, elotte hetekig dupla adatkeretet irt es ketszer szamolta az adatforgalmat -
Marcsello31
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem csak neked jön ilyen sms. Jön nekem is, Samu telefonra, régi one plus6 ra is, meg jött egy SIM kártyás tabletre is. Biztos hogy nem ok nélkül.
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
De, Samsung telefon volt
Viszont 2 évvel ezelőttig sok éven át Vodafone-os voltam, akkoriban sosem jött erre a telefonra ilyesmi üzenet
-
zzola
titán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Lehet. Itt bármi is.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
nincs mit, egyébként véletlenül nem Samsung telefon az is?

-
zzola
titán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Szerintem az RCS. Nyilván soha nem lett küldve erre a számra SMS, hacsak nem SW szinten ez valami automatizált üzenet, amire jött a visszaigazolás.
Mondjuk engem nem zavar, ez évek óta jelen van.
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Köszi az infót

Két éve megváltam a Vodafone-tól, de nemrég elkértem a sógorom nem használt One TUTTI kártyáját, mert a nyáron készülünk Törökországba, ott jól jön a
VodafOne roamingja.Pár hete benne volt a telefonban, de tegnap szoftvert frissített a telefon, azután jött ez az üzenet

-
zzola
titán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Igen, ugyanaz a szám.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
-
zzola
titán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Amikor iPhone-ból átrakom a SIM-et Samsungba, nekem minden alkalommal jön egy ilyen SMS. De csak a One-nál, másik szolgáltatónál nem jön semmi.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az Ai Szerint ez egy sms kézbesítési jelentés 😁
de ilyet se láttam még -
-
zzola
titán
Samsunggal nálatok működik a VoWifi? Ma reggel vettem észre munkahelyen, hogy nem mukodik. 2 különböző telephelyen is megnéztem, egyiken sem működik.
-
zzola
titán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Szerintem aktiválva lett az RCS, azért ment ki SMS.
-
Elnézést a tudatlanságomért, de még sosem kaptam ilyen üzenetet.
Jött egy ilyen SMS egy ONE számra és ONE számról. Mi akar ez lenni
-
kopeter1982
csendes tag
válasz
MadMancs
üzenetére
Igen, valaki nem használ egy ilyen appot sem.
De még ha használ is, az egyik ismerősöd Vibert, a másik WhatsApp-ot, a harmadik Messenger-t stb.
Te meg csak emiatt regisztrálj 3 helyre, és figyeld, hogy ki melyiken van fent.
Az RCS-hez meg nem kell külön regisztráció.Az se véletlen, hogy a bankok is SMS-t küldenek a mai napig (most a puha üzeneteket hagyjuk), mert az garantáltan odaér a legutolsó nyomógombos telefonra is.
Egyébként ha valaki elbénázza az RCS bekapcsolasát, és nem figyeli, hogy "kapcsolódás" vagy "szám hitelesítése" állapotban beragad neki az RCS, annak hiába küldesz RCS-t, nem fogja megkapni soha, ha a küldő félnél úgy van beállítva, hogy ne küldje újra az üzenetet SMS-ként. Jellemzően ez pl. számhordozáskor szokott előfordulni (szolgáltatóváltás), csomó fórumon vannak ilyen bejegyzések, hogy egyszer csak nem működik valakinek az RCS.
-
prsq
aktív tag
-
prsq
aktív tag
válasz
Beelzebul
üzenetére
Hacsak nem változtattak, szóval ha 100%-ra akarod tudni, inkább olvass utána:
Tuti 100+ (2025 január óta nem elérhető): percdíj és SMS 30 Ft, havi 100 MB adat, alapban aktív Tuti Hétfő, aktiváláskor ajándék 1 GB adat és 100 perc (30 napra)
Tuti feltöltőkártya: 19 Ft percdíj, 25 Ft SMS, havi 100 MB adat, alapban aktív Tuti Hétfő, aktiváláskor ajándék 2 GB (online vásárláskor 3 GB) adat és 100 perc (30 napra)Én váltottam Tuti 100+-ról.
Tuti+-ról nem éri meg feltétlenül váltani, az az, ahol 10 perc után aznap ingyen beszélsz. -
Beelzebul
friss újonc
Mi a "Tuti 100+" és a "Tuti Feltöltőkártya" csomag közötti különbség? Érdemes váltani az utóbbira? Elsősorban az apróbetűs negatívumokra gondolok, hogy milyen hátrányai vannak, ha vannak egyáltalán.
-
Beelzebul
friss újonc
Tuti kártyás csomagnál az egyenlegfeltöltés 1 év után elveszik? Mivel sms-ben is ill. a honlapon is azt jelzi ki, hogy "Egyenlegfelhasználási idő vége: 2027.03.14."
-
MadMancs
veterán
Én pl céges telón (Erős MDM, csak hívás, kamera, galéria és üzenetek ) kimondottan örülök hogy nem kell agyontomoritett MMS-t küldeni hanem teljes minőségben megy a kép kollégáknak ha szükséges, vagy meetingen nincs hívás de üzenetben meg lehet par fontos dolgot beszélni képpel támogatva.
Stb stb. Egyébként van a családomban olyan személy nem egy aki nem használ semmilyen social media felületet, se IM appot. Velük is jól jön.
És meg van jópár hasonló eset.
-
-
ioles
tag
sziasztok,
Szokott itt lenni néha bennfentes, hátha lehet tudni mikor lesz RCS itt is az Iphonokra mint a Telekomnál, esetleg tudna erre valaki valamit mondani, mikorra várható? -
aprokaroka87
nagyúr
Az RCS elvileg az sms utódja lesz, mert ugye az sms ma már borzalmasan elavult megoldás.
Hosszabb távon ha sikerül normális módon megoldani még az sem kizárt hogy az sms igazából maximum csak vészhelyzetben lehet használni majd. -
baly81
aktív tag
Nézőpont kérdése... Szerintem meg pont az Apple akarja rákényszeríteni a felhasználóira és ezáltal a szolgáltatókra az elgondolását. Ha már márkafan valaki, akkor olyan blama neki, hogy egy-egy szolgáltatónál ezt vagy azt a funkciót / alkalmazást / technológiát (RCS) nem tudja kihasználni. Aztán bosszankodnak és mennek a szolgáltatóhoz érdeklődni, hogy ez vagy az mikor lesz. Szerintem, ha az Apple igazán 'faszagyerek lett volna, akkor a szolgáltatóknak legalább az első 1-2 évben adhatta volna a szervert ingyé' aztán fizetőssé tenni (béreltetni). Csak ők szegények és nem fér bele nekik, gondolom...
Az, hogy akárhol (főleg kisebb és szegény országokban), ahol van 2-3 szolgáltató és megoszlik a népesség köztük, az Apple-ösök meg még kevesebben vannak, megérthető, hogy egyes szolgáltatóknál még csak meg sem fordul a fejekben, hogy egy külön infrastrukturát építsenek ki párezer ember nem feltétlenül életbevágó (értsd: van alternatíva) érdekében.
Nem vagyok az Apple ellen, de amit ezzel az RCS-el csináltak az iOS 18-nál hülye lépés volt megint. -
dzf007
senior tag
válasz
kopeter1982
üzenetére
De ez az RCS miért annyira fontos, ha ott a messenger, viber, whatsapp stb.? RCS is internetet igényel, mint ezek...
-
kopeter1982
csendes tag
válasz
Blamazs
üzenetére
Ráadásul az RCS a szolgáltatónak még pluszban bevételkiesést is jelent, mert az ügyfél a fizetős SMS helyett az ingyenes RCS-t használja, így nem csoda, hogy nem kapkodnak érte a szolgáltatók.
Én őszintén szólva azon csodálkozom, hogy a többinél + Androidon működik, és nem találtak ki ellene valamit a (magyar) szolgaltatók. Mondjuk az SMS is csak nálunk ilyen horror drága, sok országban hozzadvagjak a korlátlan (vagy több száz darab) ingyenes SMS-küldest.
-
baly81
aktív tag
Szerintem ez az RCS egy zsákutca. iOS 18-nál már a Jibe Cloud-sem használható tudtommal. Szóval csak a szolgáltatókon múlik a szerver üzemeltetés, Google szerver nem játszik.
-
4Grider
félisten
válasz
Blamazs
üzenetére
Sajnos nem a google-val karöltve vezette be az alma az rcs-t, hanem szokása szerint rálőcsőlte a szolgáltatókra a szolgáltatás kialakítását. És mivel ingyenes szolgáltatásról van szó, ami viszont a szolgáltatóknak kemény pénzekbe kerül, ezért nem lesz villámgyors az rcs elterjedése. Ha a google nem biztosítana ingyen rcs kiszolgálást az androidosoknak, akkor ott sem terjedt volna el olyan gyorsan.
-
Blamazs
senior tag
Sziasztok! RCS támogatás apple készülékekre várható valamikor? Telekomnál már megy.
-
4Grider
félisten
válasz
Caldera
üzenetére
Nem úgy van, ahogy működik. Töröld ki a telefonról és meglátod, hogy a fiókban indíthatsz egy online esim kérést videós azonosítással. Ne csodálkozz, ha huszadik alkalommal sem sikerül. Általában a kockafejűeket jobban szerei, a kerek formák nem a zsánerei a rendszernek.
-
4Grider
félisten
válasz
Caldera
üzenetére
A QR csak egyszer használható itt, tehát semmi értelme, hogy bent legyen a fiókban. Amikor a meglévő telefonról letörlöd, akkor új kódot tudsz kérni a fiókban, viszont az esetek 80%-ában nem lehet átmenni a videós azonosításon, így muszáj újból személyes ügyfélszolgálatra bemenni...
-
Caldera
senior tag
Ma váltottam eSIM-re márkaképviseleten, a QR kód a helyszínen be lett olvasva a kijelzőről. Kérdeztem az ügyintézőt, hogy ez a későbbiekben is elérhető lesz-e? Azt mondta az alkalmazásba ott lesz. Na most se ott, se az webes fiókban nem találom. Mit csinálok rosszul, a 1270-en kikérhető e-mail--ben?
-
Landsmann
addikt
válasz
ADAM1337
üzenetére
Ismerős is járt így. Olyan SIM-el ami már többször volt Hollandiában. AZ érdekes az volt, hogy Ausztriában és Németországban még működött. Ahogy Hollandiába ért, onnantól fogva már nem. Rutinos roamingolókon is kifogott, nem tudtak mit kezdeni a készülékkel. Végüól az ügyfélszolgálatot felhívva másik jkészülékről, kiderült, a roaming le volt tiltva. De akkor hogy működött előtte 2 országban? Indulás előtt készülékbeállítást és a kártyás előfizetésen aktív szolgáltatásokat ellenőriztem és minden rendben volt. Soha nem jöttünk rá, hogy ki, mi, mikor és miért tiltotta le a roamingot a holland hálózatra csatlakozáskor.
-
ADAM1337
nagyúr
Ma átléptem autóval a határt és megszünt a telefonom létezni.
Sim 1 nem engedélyezett, nem regisztrált a hálozaton hibát kapok, más sim-el is ugyanez. más országokba hibátlanul müködött a telefonom ami több mint 2 éve meg van, illetve már ugyanezen az útvonalon jöttem már haza vele.
airplane mod ki-be, 5g ki be, sim 2-be próbálva ugyanaz a hiba. csak segélyhivást ír, van térerőm, viszont hivásnál nincs regisztrálva a hálozaton üzenetet kapok.
Merre tudok tovább lépni ? (nyilván szívem szerint más szolgáltatóhoz) De megszeretném oldani. -
Rosszak a tapasztalataid. Akkor nem működik 4G-n a hívásátirányítás, ha az XCAP nincs beállítva rendesen a telefonon (a szolgáltatói VoLTE profilok ezt is tartalmazzák egyébként), mert ilyenkor nem megy az USSD sem. A GPRS-hez pedig végképp semmi köze sincs, az USSD ugyanis nem igényel semmilyen adat kapcsolatot 2G-n.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
SztiviVander
üzenetére
Igen, átnéztem én is ezeket, meg automatizáló programot (MacroDroid-ot) is, de nem találok megoldást.
Sok éve használtam utoljára ezt a funkciót, de akkor még egyszerű ki-bekapcsolás megoldotta. -
Zssom
tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Csak a tapasztalataimat írtam le, 4g-ről levált 2g-re aktiválás és kikapcsolás közben, ha a vowifi be van kapcsolva, qkkor meg csak homokóra van, amikor kikapcsolom, azonnal elvégzi, amit kell, csak ki kell próbálni, utána cáfolni, de látom megoldódott, úgyhogy halleluja
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
SztiviVander
üzenetére
Siker, 1000

Viszont ha kikapcsolom, akkor törli a beállított számot.
Nincs erre egy kapcsoló, hogy ne kelljen mindig beállítani ugyanazt a számot?
S24 Ultra, nem látok ilyen opciót. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
SztiviVander
üzenetére
De az már kész, be van állítva, erre írtam, hogy "hiába állítottam be".
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
SztiviVander
üzenetére
Hiába állítottam be, még most se jó:
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
SztiviVander
üzenetére
Ezt hol lehet beállítani?
-
SztiviVander
addikt
Gprs? Valamit nagyon keversz. Meg az sem lenne igaz hogy csak 2g-n megy, mert megy az lte-n is. Csak benne kell legyen a hozzaferesi pontnal az xcap is mint tipus. Nala talan ez hianyzik. A vowifinek nincs ehhez koze, az csak hanghivasra vonatkozik, az atiranyitas beallitasa meg nem az.
-
zeon.hu
nagyúr
Feltöltő kártya, aktív rajta az átirányítás, mégsem enged semmilyen számot beállítani?
"Ha nem elérhető" lenne a kívánság, de egyébként a többi opcionál sem működik.Mi lehet a megoldás?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
4Grider
üzenetére
Pont ugyanannyira "máshol/mással nemhasznált" (és különálló, véletlenszerű) mind a kettő külön emailcíme(aliasok), hogy a feltételezésed biztos szivárgásra ( lista kikerül mintsem véletlen próbálkozás) adna okot számomra
.De ránézve az aminél már kellett váltanom, van egy darab olyan domain-es emailcím kontakt, ami nem vodafone vagy one, csak az még egy olyan emailfiókba érkezett, ami már nincs meg... pont akkor váltottam, és már nincs meg az email (Általános, utálatos "2 years ago"-nak írtan kreálódott, mert az emberiség általános része képtelen a dátum-matekre. Persze ha egyszer kéne....
)
Ha meg nem az, akkor meg tényleg csak egy olyan dologból származik a lista, ami a vodafone rendszerében kellett, hogy megjelenjen (pl sim rendelős, így futárcég, ha...).... Esetleg számlabefizetős simplepay. Másra nem voltak használva azok. -
válasz
ledgeri
üzenetére
hátha lesz belőle valami értelmesebben jobb.
Ennél a cégnél ilyesmiben nem reménykednék.
Amúgy itt azt írják, hogy A szolgáltató lezárta az összes fiókot, minden ügyfelét jelszóváltoztatásra kötelezett és hamarosan bevezeti a kétfaktoros azonosítást.
A fiókom tökéletesen üzemel azóta is, sem lezárva nem lett, sem jelszót nem kellett változtatnom. Ennyit erről. Idióták ahogy vannak.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
ledgeri
üzenetére
Fenti helyett, cikk alapján már szigorítottan van:
Új jelszó feltételek:
• Legalább 1db speciális karakter: ?.-#$&@!+_|^$
• 12-30 karakter hosszú
• Legalább 1db kisbetű
• Legalább 1db nagybetű
• Legalább 1db számjegyVicces, hogy egyedi freemium játék fiókok vannak jobban védve, mint egy biztosan pénzt, számlázást, eléggé privát adatokat, elérhetőséget, és vásárlást biztosító és kezelő szolgáltatói fiók. De na, buktak.. hátha lesz belőle valami értelmesebben jobb.
(...és akkor kérdés, hogy csak azt csinálták ami a cikkben van, vagy akkor most jön a spam, meg adathalászat, adatvisszaélés, meg ilyesmik 1-2 éven belül....)
-
ledgeri
nagyúr
Hát én azért nem bánnám, ha lenne másodfaktor, ami nem email vagy SMS, hanem offline-abb... és azt hiszem, hogy a jelszó-mező is karakfajta-, és karakter-szám limites, szóval én reménykedhetem az 1000, full-ascii karakteres jelszavakat generálni képes jelszókezelőmmel, hogy egyszer talán a vodafONE is eljut egy pl steam, google, outlook, vagy pl PH szintre beléptetés-biztonság szintjén, az még arrébb van!

-
zzola
titán
válasz
Marcsello31
üzenetére
Ez nem újkeletű dolog, eddig is voltak ilyenek, csak most megint valaki újságíróhoz fordult a problémájával...
-
tomp
félisten
válasz
Marcsello31
üzenetére
Pontosan.
Nekem még a Telenor időszakban hiba miatt kellett többször is adatot aktiválnom. Mivel tévesen kiszámlázták azokat így felhívtam őket. Beszélgetés alatt jóváírják az összeget és a javított tartozást ATM-en befizettem mert ott az aktuális tartozást kéri le az automata. -
válasz
Marcsello31
üzenetére
Hát nem fizeti be.
-
-
tomp
félisten
válasz
Marcsello31
üzenetére
A csaló rendeléseket korrigálják, de a már kiszámlázott összegeket az ügyfeleknek be kell fizetniük – a pénzt a szolgáltató jóváírja.
Miért kellene befizetni? Ja mert a szolgáltató képtelen a nyitott tartozást korrigálni? Az nem az ügyfél problémája... -
Marcsello31
őstag
Hekkeres feltörés esetén szerintem mindegy valahol, hogy mi a jelszó.
köszönöm a vissza igazolást, telefonról olvastam, ott láttam minden infót erről az adott oldalon.
itt is lehet már olvasni róla:
azóta változott némileg a dolog, a hekkerek nem jelszó alapján hanem a rendes titkosítás hiányában törték fel az one fiókokat[link]
egyre több cikk említi meg.
Csak gondoltam szólok, ti is nézzétek sűrűbben a fiókot."Az elmúlt időszakban többször előfordult, hogy a One Magyarországnál ismeretlenek feltörték az előfizetésekhez tartozó online fiókokat, a kétlépcsős azonosítás hiányát kihasználva magasabb díjú csomagra váltottak, vagy előfizettek valamilyen kiegészítő szolgáltatásra a mit sem sejtő felhasználük nevében – tudta meg a 24.hu."
-
zzola
titán
válasz
Marcsello31
üzenetére
Az ügyfél állítson be erős jelszót és akkor nem törik fel a fiókját.
-
válasz
Marcsello31
üzenetére
Írsz egy gyors összefoglalást, mert a cikk fizetős, és pont a lényeg nem olvasható.
-
Marcsello31
őstag
Friss; [link] sok one fiókot feltörtek, és akiket
Feltörtek, azok a fiókoknál vásároltak is a hackerek.
Ez eléggé gáz. Többi a linken. A feltört one fiókok nál drágább csomagot igenyeltek
.
. -
dredjudge84
őstag
Folytatódik a sztorim.
Tegnap felhívtam az ügyfélszolgálatot hogy mikor hajlandóak már vissza fizetni a telefon vételárát. mint kiderült a panaszt már lezárták engem valamiért nem értesítettek róla. Azt mondták hogy a hölgy az üzletben rossz osztályra küldte be a panaszt és az az osztály nem tud ki utalást végezni így lezárták a panaszt. Most az ügyfélszolgálat indított egy új panaszt. Ez az egész már egy komédia nem kaphatom vissza a vételárat ami jogszabály szerint megillet. van 143000 ft túlfizetésem ők meg azt hiszik hogy ők egy bank hogy nekem náluk számlám van és hogy én ott tartom a pénzemet. Tiszta vicc. Hétfőn bemegyek a helyi fogyasztóvédelemhez és feljelentem őket.
-
4Grider
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Tuti tipp nincs, mivel mindenkinek más a feje és vannak arcok, amikkel ez a módszer nem működik . Én nagyon sok próbálkozás után feladtam és bementem inkább személyes ügyfélszolgálatra.
-
zzola
titán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Persze, próbáld tovább.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok
telefon váltás miatt próbálnám az e-simemet kezelni, de azonosítani akar ez a szar és az online azonosítás mindig elakad a video-selfie résznél. már vagy 20x nekifutottam, próbáltam mindenféle lámpánál, pislogok/nem pislogok, lassan mondom gyorsan mondom, nem jó ez a szar. bárkinek tippje hogy hogy tudnám ezt a fost működésre bírni?
-
arcszesz
aktív tag
válasz
kasza blanka
üzenetére
Csak a szokásos. Próbálják lerugdosni a birkákat a netről bármilyen módon.
-
dredjudge84
őstag
Értem a jogszabályt, de egyből visszaadták a zsozsót az egyenlegemre, és ha nem teszem szóvá, akkor szerintük ez így rendben is van. A saját kinyomtatott papírjukon amit adtak hogy én elálltam azon is az van hogy a fizetési móddal megegyező módon kell visszatéríteni, a saját papírjukon lévő írást nem tartják be.
-
válasz
dredjudge84
üzenetére
Amint jelezted az elállási szándékodat, onnantól 14 napja van visszatéríteni az összeget olyan módon, ahogy kifizetted. Ha beviszed személyesen a készüléket, nem kell visszaadnia azonnal a pénzt, viszont a 14 nap akkor is mérvadó, tehát ha az ellálás közlésétől számítva 12 nap múlva adod le, akkor legfeljebb 2 nap múlva utalnia kell a zsozsót.
-
dredjudge84
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
De ezzel nem éltek, mert a fiókomba jóvá van írva az összeg. Olyan nincs hogy hát leteszteljük, addig csak a fiókodra adjuk meg a pénzt. Jelen helyzetben szimplán jogszerűtlen eljárás volt. És az mi hogy a mist rendelt telefont ebből az egyenlegből levonták, de a futárnak is fizessem ki? Lehet itt a jogszabályokkal dobálózni, de őket nem hatja meg. És akkor amikor valakivel beszélek telefonon az ügyfélszolgálaton akkor még ő kér segítséget kiigazodni a dolgokon merthogy az elmúlt hetekben nekem annyi szerződés módosításon keletkezett hogy nem látja át. Mert ugye volt három sikertelen telefon rendelés amit töröltek készlet hiány miatt akkor most van ez az elállásos történet meg most rendeltem megint egy telefont és már szerencsétlenek nem igazodnak ki a sok dokumentum között.
-
válasz
dredjudge84
üzenetére
A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerint:
23. § (1) Ha a fogyasztó a 22. §-nak megfelelően eláll az üzlethelyiségen kívül kötött vagy a távollevők között kötött szerződéstől, a vállalkozás haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is.
(2) A 22. §-nak megfelelő elállás vagy felmondás esetén a vállalkozás a fogyasztónak visszajáró összeget a fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A fogyasztó kifejezett beleegyezése alapján a vállalkozás a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti.
(4) Áru adásvételére irányuló szerződés esetén a vállalkozás mindaddig visszatarthatja az (1) bekezdésben meghatározott összeget, amíg a fogyasztó az árut vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Nem illeti meg a vállalkozást a visszatartás joga, ha vállalta, hogy az árut maga fuvarozza vissza.Tehát miután jelezted az elállási szándékodat, a vállalkozásnak 14 napon belül vissza kell téríteni az összeget olyan módon, ahogy azt kiegyenlítetted. Nyilván azt meg kell várnia, amíg visszaküldöd. Punktum, nincs tovább.
-
4Grider
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Dehogy kellene. Ugyanúgy nekik is van 14 napjuk rá, hogy a visszavitt termékről megállapítsák, hogy csak kipróbálva volt, vagy használatba is lett véve. Ez a visszatartás joga.
-
gabor9991
addikt
válasz
dredjudge84
üzenetére
Szerintem le van valahová írva hogy a visszavett telefont megnézi valaki hogy rendben van-e és ha nincs semmilyen szemmel nem látható hibája akkor visszakapod az árát.Ezért a pult másik oldalán lévő ember nem adhatja azonnal vissza az árát bevizsgálás nélkül.
-
dredjudge84
őstag
Nem hagyom elhiheted. Panaszt kellett nyitni arra vonatkozólag hogy szeretném vissza kapni a vételárat ami nevetséges. Hozzátenném hogy a panasz kivizsgálásra 30 napjuk van viszont a jogszabály szerint em a vételár visszafizetésére csak 14 szóval ez a kettő valahogy nem passzol egymáshoz.
Egyébként most hoztam ki egy másik telefont annak az árát levonták a fiókomban lévő túlfizetési keretből. Mondom a hölgynek hogy de én szeretném visszakapni az előző telefon teljes vételárát. Azt mondta hogy akkor azt tudja javasolni hogy utaljam el az új telefonomnak az árát amivel visszatöltöm a fiókomban lévő egyenleget és akkor várjam meg a panasz kivizsgálást. Ja és akkor még erre jön az is rá hogy a futárnál is ki kell fizetni a készüléket. Nem tudom érdemes-e ezzel a fogyasztóvédelemhez fordulni de azért ilyen nincsen szerintem ezért nagy bírság járna. Gondolom alapvetően úgy szól a törvény hogy ha személyesen viszem vissza a boltba a cuccot akkor ott már egyből az anyagi részt el kellene rendezni.
-
4Grider
félisten
Az egyenlegértesítő sms-nek nincs díja, főleg nem 19 Ft. Az automata ügyfélszolgálattól pénzért lekérhető az egyenlegközlő sms, de az nem 19 Ft-ba kerül (többe). Amit a rendszer automatikusan (lekérés nélkül) küld, annak nincs ára (ingyenes).
Ezer oka lehet, ha valakinek csökken az egyenlege, az ingyenes egyenértesítő sms-ek nem tartoznak közéjük. -
baly81
aktív tag
-
válasz
dredjudge84
üzenetére
A jogszabály a te oldaladon áll. Ha ennek ellenére hagyod, hogy ezt csinálják veled, az nyilván a te döntésed.
-
Az egyenlegértesítő NEM díjmentes. És ki lett kapcsolva az ügyfélszolgálat által most, saját kérésemre..
Hogy te, és mindenki egyszer és mindenkorra megértse, mert számotokra valahogy nem megy az értelmezés.
1464 Ftról küldött értesítéső smst ma reggel. Egy nem kapcsolt telefonhivást követően kaptam róla sms.t.
Ma direkt tárcsáztam feleségemet. kicsengett, nem vette fel. . 19 forintal kevesebb 1445 ft-ról kaptam egyenleg tájékoztató smst.
Nem volt ma egyetlen egy kapcsolt telefonszám sem. -
válasz
4Grider
üzenetére
Valószínűleg telefonközpontos számot hívtál, a normál kicsöngésnek nincs percdíja.
Feleségemet hívtam, kicsörgés, és ezt követő sms díja 19 ft ez kerül levonásra a tuti prepaid tarifacsomagom egyenlegéből.
Mindkettő telefon egyenlegére jöttek ezek az smsek. Mindkettő egyenlegéből le lettek rendszeresen vonva ezek az értesítő smsek.
Senki külön nem kérte, ezért kellett most kikapcsoltatnom. -
válasz
bobalazs
üzenetére
Ügyfélszolgálattal egyeztettem. Most ők megcsinálják.
Az egyenlegértesítő Nem ingyenes!!!!
Hogy miért mondom?
1464 Ft volt az egyenlegem ma reggel, egy nem kapcsolt telefonhivást követően kaptam róla sms.t. Ma direkt tárcsáztam telefonszámot, nem veszik fel, kicsengett. 19 forintal kevesebb 1445 ft-ról kaptam egyenleg tájékoztató smst. Igazam van.
Kikapcsolták most.
Nem kérdezek le semmit. Az van amit leírtam. Le vonják az egyenlegemből ezeket az sms díjakat.
Új hozzászólás Aktív témák
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Otthoni szolgáltatások ITT!
● Díjnet téma ITT!
- Cudy routerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Epson nyomtatók
- Zolii21: 2HB Informatika - Ernő vélemények
- Ha az alaplapi hangchipnél jobbra váltanál, itt az új Sound Blaster hangkártya
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- 236 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB ZALMAN Z10 PLUS Seasonic 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4535, 100% AKKSI
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ha roamingban forgalmaztam abból a keretből vonta, ha honos hálón akkor a belföldiből. változhatott valami vagy addig kezelték rosszul?

)

.
.
Dr Bubo