Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brain turbó: Intel Xeon CPU asztali alaplapban
- bitpork: Ha Isten létezik...
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- sh4d0w: Nyitlocker
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
És mégis melyiknél tankolsz, mert több mint biztos hogy az is MOL anyag
Mert magyarban az esetek döntő többségében a MOL finomítója szállítja az üzemanyagot
Egyedül ami biztos hogy nem csak MOL-t árul az az OMV, és nincs általános szabály hogy ezt meg az csak Schwechat finomítóból származik mert az se igaz -
tboldi
nagyúr
válasz
attiss66
üzenetére
2 dolog miatt nem szokták szeretni a hozott alkatrészt:
- az egyik, hogy ő kedvezménnyel kapja, de az ügyfélnek már (közel) teljes áron adja tovább, ezen is profitál;
- a másik, hogy ha van valami probléma az alkatrésszel (viszonylag gyakran fordul elő), akkor a Bárdi/Unix/egyéb futárja jön, elviszi és hozza a cseredarabot rövid időn belül, és nem foglalja a csápos emelőt feleslegesen az autó, mert különben az idő alatt, amíg az ügyfélre és az alkatrészére vár, tudna foglalkozni más autókkal is → profitkiesés.A kérdésedre válaszolva: vagy igen, vagy nem.

-
attiss66
senior tag
válasz
tboldi
üzenetére
Akkor értem már, hogy az autószerelő, akihez vittem az ASX-et olajcserére, miért ellenezte annyira, hogy én szerezzem be az olajat és az olajszűrőt. Merthogy ő olcsón be tudta ezeket szerezni, és még több kedvezményt kap, annak arányában, amennyit vásárol, tehát minél többet vásárol ott. Csak gondolom.

A lényeg, hogy megtudom, mik a profi(eredeti, minőségi) cuccok az ASX-hez, utána a Bárdi elvileg be tud szerezni mindent, ami kell hozzá..nem? -
tboldi
nagyúr
válasz
attiss66
üzenetére
Nem feltétlenül van raktáron mindig minden mindenhez, keresni kell. De amúgy is árban úgy vannak berendezkedve, hogy a hivatásos autószerelőknek adnak ~50% kedvezményt, azzal együtt lesz olyan áron az alkatrész, mint a Fékmesternél, a Zsu-nál, meg az összes többi webshopnál alapból. Te vagy én magánszemélyként max. csak 10-20%-os kedvezményre vagyunk jogosultak Bárdi klubtagsággal. Anyagilag általában nem éri meg.
Ennek ellenére vannak dolgok, amik mégis olcsóbbak, mint máshol, utána kell nézni minden alkalommal. Plusz a helyi kirendeltségekkel a szállítási költséget is meg lehet úszni, és ha gebasz van, általában kérdés nélkül visszaveszik.
Vagy ha valami hirtelen kell, és nem érek rá 1-2 napot várni a futárra, pl. egy csomag patent, bilincs, szerelési segédanyag… Nem mindenki él BP-n, hogy karnyújtásnyira legyen 30 féle autós bolt.Unix ugyanez.
szerk.: De olyan is volt, hogy amire szükségem volt, az csak és kizárólag a Bárdiban volt elérhető, pl. Lancia Ypsilonhoz UFI gázolajszűrő házzal együtt. Előtte ugyan megrendeltem egy szinte azonosat majdnem féláron a fiatalkatreszek.hu-tól, de szerelés közben kiderült, hogy az elektromos csatlakozója nem passzol, vissza kellett küldenem, és kényetelen voltam megvenni a drágább bárdisat.
-
-
Szajo
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
155k KM van benne, mikor vettem 110nél azt mondták
kell önteni utána olajcserénkét (0w30al használták) utána nálam az 5w30 ESP és egx PCV szelep cserével megállt. Most 150nel elkezdte ezek szerint. Mondjuk a turbócső olajos mert most volt diózva a kocsi és a turbó biztos, hogy hordja. Talán a blokk oldalán lévő olaj leválasztót kicserélem még de ha nem ezért nem fogok turbót cserélni vagy motort bontani. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Morris
üzenetére
Igen, talán pont Focvis szólt nekem róla. Nyárra oké, akkor hamar elfogy egy tank, nem rohad bele.

Mondjuk ha nem ethanol van benne, hanem ETBE akkor nincs gond, mert az nem romlik meg. De ugye nem tudjuk az összetételét egyiknek sem. Az Auchan-on kívül nem közli senki.
-
attiss66
senior tag
Én bonyolítom egy kicsit
, messze van még tavasz. Sok vélemény, sok információ. Lehet közben kiderülgetnek más dolgok is, ami nincs is összefüggésben az eredeti búvárkodással. Mivel most ismerkedek a kocsival, nem lehet az ember elég alapos és körültekintő.
pl legutóbb azért mentem be egy szervízbe, hogy megkérezzem, hogy autóba való subot szerelnek e be. Nem vállalták és arról is lebeszéltek, hogy valami maszek autószerelőhöz vigyem."Majd jól összebaxxa az elektronikáját" jeligével
. Így hát csakis szervízbe viszem egy sub bekötésre is. -
attiss66
senior tag
válasz
tboldi
üzenetére
Köszi a linket.
Amit én néztem alvázszám beírásával: Van eredeti, eredeti csere és nem eredeti csere. Mindhárom Japánból jön, Oszakából. Az eredeti 8 dollár, 16 dollár szállítással együtt, febr.9-18-ra érne ide. Na, szval akkor innen is meg lehetne rendelni. Azért én hallani akarom azt is amit a szervízesek mondanak. Megnézem mennyi lenne, ha ők rendelnék meg és mit rendelnek.
-
tboldi
nagyúr
válasz
attiss66
üzenetére
Cikkszámot egyébként te is ki tudod keresni az amayama.com oldalon. Csak az alvázszámodat kell beírni.

-
attiss66
senior tag
válasz
Morris
üzenetére
Tévedésben vagy
, már rég nem rugózok rajta, ha visszaolvasol, csak a még nyomokban rugózásokat tartalmazó válaszokra reagáltam. 
grizlisandor:"Elmondok egy dolgot, neked csak a cikkszám kell, nagy valószínűséggel jó drágán fogják adni"
nem kötelező nekem azt megvenni, de legalább megtudom, hogy milyen szűrő a belevaló, azt is megtudom, hogy ők milyen olajat használnak az 1.6 benzinesbe plusz a mélynyomót is velük akarom beköttetni a kocsiba, azt a kérdést is feltettem, vállalnak e ilyet és mennyiért. Az elektronikát nem szeretném, ha amatőrök piszkálgatnák.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
norrberth
üzenetére
Fuhhh de szép állapotú az a motor

Nekem hasonló konstrukció van, csak 1.2, de eddig bármilyen olajszűrőt használtam (gyári, Mann, Filtron, Mahle), letekerésnél az alábbi állapot fogadott: [link] [link] ezek szerint ez a normális.
Pipettával le szoktam szívni, akkor így néz ki: [link]
Az "új "Suzuki M13A-nál könnyebb dolgom van, ugye lefele néz: [kép] [kép]
Olajszűrő leszedéséről egy short vid: [link] fogalmam sincs milyen és mennyit futott olaj volt az autóban. De minőségi Motul olaj és GYÁRI olajszűrő ment fel

-
-
válasz
attiss66
üzenetére
Onnan, hogy belinkelte a forrást, rákattintasz és azzal kezdi a videót, hogy milyen autó és milyen motor esetén áll fent ez a dolog...
Elmondok egy dolgot, neked csak a cikkszám kell, nagy valószínűséggel jó drágán fogják adni, amit webáruházakból sokkal olcsóbban tudod beszerezni. Ezt a cikkszámot, forgalmi alapján alkatrészkereskedőnél is megmondják.
-
attiss66
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
"Neked az van? Nem."
na jó, de én honnan tudtam volna, hogy melyikre mi vonatkozik.
Azért, nem vagyok annyira nagy autószakértő, azóta foglalkozok vele, amióta megvettem az ASX-et.
Persze én elhiszem, hogy rendben van a Mann olajszűrő, de ezt ki kellett tárgyalni, mert nem szeretném, hogy egy ilyen kis hülyeség miatt, mint egy olajszűrő károsodjon a motor.
Persze a következő olajcserekor gyári olajszűrő lesz bele téve, felveszem a kapcsot a nyiregyi Mitsubishi szervízzel, tőlük lehet rendelni a Mitsu-hoz való cuccokat. -
válasz
peterattila
üzenetére
Gondolom azt a videót is valamelyik cég szponzorálta.
Tudjuk melyik. -
peterattila
aktív tag
Ja, üdv a 10 milió szakértő hazájában. Itt az emberek mindenhez is értenek, üzemanyaghoz is. Céges járművek a MOL-nál tankolnak az elmúlt 10+ évben. Szgk, teher és minden más. MOL kenőanyag van mindenben. Soha (!) nem volt ezzel probléma. Évekkel ezelőtt Göbiék is tesztelték az osztrák és magyar benzint, két tök azonos vw autóval. Nem tudtak kimutatni különbséget. Video fent van a yt-on.
-
-
válasz
attiss66
üzenetére
Igen, az egy 1.4 tsi motornál történt.
Neked az van? Nem.
Több ezer szerelő preferálja a Mann szűrőket probléma nélkül? Igen.Kicsit nagyon rápörögtél erre a minél jobb dologra, használd az autót, örülj neki.
Tény, hogy a gyári alkatrésznél kevés jobb dolog van, kivéve a Meyle HD.
De olajszűrők közül 99% a gyári a legjobb választás. -
attiss66
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az meg, csak vannak itt ilyen infók.
/ha ijesztgetik az embert/
norrberth írja:
"Fejjel lefelé van rátekerve az olajszürő, ezek veszélyesek, mert könnyen tud szökni az olaj.
Mann szűrőt szidja hogy nem tartotta meg az olajat."
Ez van benne, ez meg pont egy Mann
Mann Filter W610/3 [link]Nem akarnám, hogy nyüglődjön a motor egy nyegle szűrővel

-
-
Motion_Blur
félisten
Szintén 1.2 TSI (láncos) nekem Motul X-Clean 5W30-ból 8000 km alatt megevett kb 3 decit, egymás után 2x.
Most váltottam Total-ra, abból 3000 km után semmit nem evett. Igaz, ez az elmúlt 2 hónapban ment bele, elég hideg időben és sok hidegindítással.
Mennyi a méter a motorban? Én 266e km után ennyit már megbocsájtok neki
-
norrberth
addikt
-
Szajo
őstag
Sziasztok!
VW Szíjas 1.2 TSI-ben Mobil 1 5w30 ESP-t használok. Most 8000-nél megevett egy fél litert. Szerintetek van értelme Motul 5w30 ra váltani vagy hiába próbálkozok ilyesmivel?
Motul vs Mobil1 tapasztalatok vannak? Vagy forma
forma? -
attiss66
senior tag
válasz
norrberth
üzenetére
Aha, még jó, hogy visszakérdeztem. Ugyanis érdekel a dolog. Tudnál linkelni olyat Mitsubishi olajszűrőt ami az ASX-embe a legoptimálisabb?

Azt érdemes volna kicserélni most(gondolom akkor le kéne engedni az olajat és újratőteni), vagy várni a következő olajcserére?
köszi az ötletet, nem is tudtam, hogy van hozzá saját Micubicsis olajszűrő. -
d4d
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Be kell vallanom sajnos a napokban esett meg velem hogy 9 ezerért kellet omw-s olajat venni, 1 litert természetesen.. nem magyarázom miért alakult így, de sejtheted mit éreztem, mikor itthon sorakoznak a jobbnál jobb motorolajok, amikkel részben pont az a cél, hogy ne kelljen a hiéna benzinkutakon vásárolni, ha szükség lenne utantöltésre vmelyik autóhoz.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Tudod te, hogy mióta őrzik, az sincs ingyen.
-
d4d
aktív tag
Mehetne ha saját lenne, de most szegény opel nem megy versenypályára, Total Quartz Ineo Long Lifeot kap. Sajnos megint utólag jutott eszembe. Ugye 6 litert kellett venni, az 5 ok, de plusz egy itthon is lett volna.. az már felesleges volt.
Rep egyelőre csak mutatóba lesz a gyűjteményben, meg egy HDS a Renault RN0720 előírás miatt.
Friss árak az M0ás Mol kutról, alacskai pihenő m3 felé vezető oldal.
-
d4d
aktív tag
Ai ilyet ír róla
A 73,4 cSt + 3,7 HTHS együtt mit jelent?
Ez egy:
robosztus
„régi iskolás”
védelem-orientált 5W-30
Nem marketing-olaj, hanem műszaki cucc.Rövid verdikt
🟢 Nagyon jó párosítás az Opel 1.7 CDTI-hez
🟢 Ha nem longlife-ozol és fontos a motorélettartam → maradj ennél
🟢 Gyakorlatilag egy „5W-30-as 5W-40 lélekkel” -
norrberth
addikt
válasz
attiss66
üzenetére
Úgy értettem, hogy vegyél bele gyári Micumici😼 olajszürőt.
Ha a legjobbat akarod.Nekem az olajszürőm nem sima papírbetétes.
Több szerepet lát el.
Tartania kell az olajat, van benne megkerülő szelep.
Lehet jobban áramoltatja az olajat a gyári.
Ebből a fajtából jobban bízok a gyáriban.
Csalódás gyári alkatrésszel még sosem ért.
-
d4d
aktív tag
2012-es Opel Meriva, 1.7 CDTi, 1686 cm³, 81 kW
Elképzelés: Ravenol REP 5W-30 (USVO, Racing)
ACEA C3, API SN
Dexos 2, OV 040 1547-D30
Dermedéspont: -60°C
Lobbanáspont: 244°C
Viszkozitás 100°C: 12.2
HTHS: 3.7 mPas
VI: 165
tbn: 8.1Van ennél merészebb elképzelés?
-
attiss66
senior tag
válasz
konci79
üzenetére
Kössz. Szeretem alaposan kielemezni, mert nem vóna jó mellényúlni. Sok vélemény alapján én is úgy döntök, hogy nem teszek bele adalékot. Ha eddigi 15 éve alatt az 5W40-el jól el volt a motor(merthogy motorikusan a Világon semmi baja, szépen csendesen, egyenletesen megy...lekopogom
), akkor továbbra is mehet az 5W40, adalékok nélkül, jelen esetben Motul 8100 X-cess 5W40. 
Megvan szerencsésen az eredeti magyar nyelvű kézikönyv az idén vásárolt ASX-hez.norrberth17904: mi gyári?
-
konci79
őstag
válasz
attiss66
üzenetére
Saját vélemény, de túl tolod ezt a témát.
2014-ig 0W30-al jöttek ki a gyárból, utána 0W20-al.
Ha megvan a kézikönyv, egyértelműen nem javasolnak semmilyen adalékot az olajhoz.
Az hogy mit tettek előtted bele,az nem jelenti azt hogy az jó.
Mondom ezt gondos , 1,5 éve Asx tulajként.
Én is azt a Mann szűrőt vettem, ráadásul brazil gyártmány, semmi baja.
Mostani ugyanaz lesz, csak ez német, valószínűleg ezzel sem lesz semmi baj.
Te dolgod mint csinálsz, csak leírtam a saját véleményem. -
attiss66
senior tag
válasz
szimi57
üzenetére
És nem is drága. A Mitsu ASX-be 4.2 l olaj kell. Nemrég lett beletéve az új Motul 5W40, 300km lett menve vele. Az olajat le lehet szedni a beöntő nyíláson keresztül? ki kéne számolni mennyit és annyi adalékot visszaönteni az üzemi hőmérsékletre felmelegített olajba, aztán megint járatni 5 percig alapjáraton. Vagy inkább a következő olajcserénél?
17896norrberth: van olyan , hogy legjobb olajszűrő Mitsubishi ASX-be?

-
d4d
aktív tag
válasz
norrberth
üzenetére
Aztán az olajszűrő háza miért úgy néz ki, mint amit a kutya szájából rántottak ki? Nem lehet, hogy ez összefüggésben van a vélt hibával?
Azt kellett volna látni, hogy letekeri és beömlik oda a motortérbe 3 deci olaj vagy mi volt elképzelés? A videót se kellett volna pont a letekerés kózepén megvágni. Bár az se igazolta volna, hogy tényleg akkor tekeri le elsőnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Nem lát hasznot az AI-ból a cégvezetők többsége
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Steam topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, messze van még tavasz. Sok vélemény, sok információ. Lehet közben kiderülgetnek más dolgok is, ami nincs is összefüggésben az eredeti búvárkodással. Mivel most ismerkedek a kocsival, nem lehet az ember elég alapos és körültekintő.