Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VHS digitalizálás
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Aweriot: Cloudflare és mi
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor9991
addikt
Focus 1.5 TDCI 6os kéziváltóba ez a specifikáció kell?
WSS-M2C200-D2 -
Qru
MODERÁTOR
CentralCar-tól rendelt már innen valaki? Rendes, megbízható webshop?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Látom ott is megy a kavarás rendesen.
-
Eugene Roe
őstag
Na, ZSU-tól rendelve az 5 literes Mobil1FS az 2025 januári és még csak SP, nem SQ, de ez nem zavar.
Az 1 literes viszont csak 2023 decembefi, ami önmagában még mindig nem érdekelne, de bár megvan neki az API SP, ez már nem "full szintetikus", hanem csak SHC Synthetic Hydro Cracked, tehát 70% PAO alatti. Ez se tragédia, de laikus érdeklődőként már savanyúbb a cukorka
szerencsére nem fordítva van, úgyhogy elmegy. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Köszi, erre ránézek.
-
d4d
aktív tag
Á semmi ilyesmi nincs. Kauffert is hívtam, de ők is itthonról szerzik be az olajat, nincs kinti kapcsolat ilyen téren. A budaörsi üzletből visszahívtak, velük annyiban maradtam hogy beszélek mégegyszer az Intercarssal (egyik főfő Motul forgalmazó, nagyker), hogy van e náluk raktáron, valaki nézze meg, ha van akkor a budaörsiek megrendelik direktbe tőlük. Ennyi, de 5ftot nem adok érte, hogy lesz ebből valami. Következő email egyenesen a Motulnak megy a franciákhoz.
Eugene, sejtettem hogy nem egy városi csettegőbe kell ilyen olaj, nekem kb 100 loerő hiányzik a 156hoz.
bár most egy 1.6os j astra is van nálunk, de az se egy erőgép. Viszont jó lenne bele ez az Eco Lite. -
Eugene Roe
őstag
-
d4d
aktív tag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Mibe használsz 0W-40-es olajat, ha nem titok?
Közben nemrég jött az értesítő, a lengyelek elindították a csomagot.
-
Eugene Roe
őstag
Most, hogy várom az API SP helyett váratlanul SQ-ra upgrade-elt Mobil 1 FS 0W40-et, látom hogy a Motul X-Max 0W40 pedig SN helyett végre SP lett (weboldal szerint).
Mobil 1 FS most olcsóbb is volt, de kivi leszek mi jön. A tavaly év végi gyártmányú, októberben beleöntött Motul X-Max még csak SN volt a dobozon.
-
d4d
aktív tag
Annyira azért nem lényeges, hogy vmi vastagabb postaköltséget is bevállaljak miatta. Ha találok itthon jó, ha nem, majd kivárom. De lehet hogy megeresztek egy emailt a német vagy francia képviseletek felé is kiváncsiságból, az nem kerül semmibe. Amúgy nem egy korrekt dolog ez. Ha nem elérhető minek teszik fel a weboldalra, ne menőzzenek itt.. a gyártást meg a készleteket úgy kell tervezni, hogy ne 6-8 hónap késéssel juss hozzá az elvileg legfrissebb verzióhoz. Érdekes Totalból van olyan olajom ami majdnem augusztusi gyártás csak ott nem játszik ez az apis dolog
-
d4d
aktív tag
Oké!
Addig is írom a fejleményeket. Kerestem különböző webshopokat az SQ-s eco litettal kapcsolatban, de semmi. Felhívtam a Motul képviselettől egy nagyobb kaliberű fickót, ő az itthoni fő, kb 4-5 nagykert ajánlotta elsősorban. Ezekből felhívtam az Intercarst, ahol magánszemélyként persze nem rúghatok labdába, ők ajánlottak egy budaörsi üzletet akiknek viszont elég jó kapcsolata van a Motul felé, rájuk várok, utánanéznek, visszahívnak. Ha náluk se lesz semmi akkor nem sok esélyt látok egyelőre ilyen olajat beszerezni.
-
d4d
aktív tag
válasz
tboldi
üzenetére
Megrendeltem 5+1,5 litert, DPD csomagautomatába, szállitási költség 0ft. Ha szerencsém van már pénteken itt lehet. Nem filóznék, de nem tehetek róla, hogy nem tud senki világos választ adni. Így most a németek javaslatát vettem figyelembe. Ők azon kívűl hogy ződződződ kell, legalább részletesebb választ adtak, lathatóan tényleg utánajártak a kérdésnek. Majd beszámolok a cuccról, ha nem zavarok itt ezzel.
-
d4d
aktív tag
Ja, várj eco litehoz nem írtam miről van szó, szóval az API SQ-s verzióra gondoltam, arra vadászok. Arra mondták hogy ne számitsunk rá tavasz előtt.
Amúgy akármit mondott a ravenol shop, az a zöld Ravenol HJC szerintem jó lenne.. hát ott van az ajánlásban is a suzuki longlife coolant (ez volt az eredeti zöld elnevezése is) és szilikátmentes, etilén glikol alapú is, ahogy a németek kérték csak ahogy nézem a magyar beszerzése nem egyszerű.
"RAVENOL HJC Hybrid Japanese Coolant Premix -40°C is a ready to use, prediluted with water, ethylene-glycol based and time-tested coolant without amines and silicates."
-
d4d
aktív tag
Először telefonáltam, majd írtam egy terjedelmes levelet az esztergomi központnak, remélhetőleg itt végleg lezárul a téma. Sajnos több hét is eltelhet mire válaszolnak...azt mondta a hölgy, viszont ez egy teljesen hivatalos válasz lesz egy "szakértőtől".. na meglátjuk. Rákérdeztem arra is van e valami technikai akadálya, hogy 0W-s olajat használjak benne..
Olaj téma. Válaszolt az egyik Motul partner. Konkrétan az Eco lite 5W-30-ra kérdeztem rá, aminek jól mennek az eladásai, rendszeresen rendelnek belőle, de franc tudja meddig tart mire elfogynak a készletek. Szerintük tavasznál előbb ne nagyon számítsunk rá. Én azért nyomozok tovább..
-
d4d
aktív tag
A svájciak is válaszoltak,
The Hungarian distributor/dealer was right with their information. The green coolant is the only right coolant type for the engine type you have.
The Super Coolant 2 is only applicable to the newer generation of gasoline engine.
Zseniális, szerintük meg nem jó (?) ami benne van... de konkrétumot nem írtak a zöldről sem..
Itthoni suzuki szervizeléssel, alkatrészekkel foglalkozó webshop/szerviz szerint semmi gond az ecstar super coolant 2essel, ők is hasznalják ilyen régebbi swiftekhez.
Ami még jobb, egy másik, szintén suzuki alkatrészekkel foglalkozó fickó szerint nem is zöld volt benne eredetileg hanem RÓZSASZÍN. De mivel ezt senki nem kérdőjelezte meg, mármint az eredeti folyadék színét, ezt inkább elengedtem a fülem mellett..
hogy egy ilyen egyszerű kérdést nem lehet tisztázni, kell valami kontakt Esztergomhoz vagy írok Japánba, ha kell. Mondjuk a németek válasza tűnt eddig a legpontosabbnak.
-
A.Winston
tag
válasz
tboldi
üzenetére
Flood mode nincs esetleg benne? Egy ideje elvileg standard ecu funkcio majdnem mindenhol.
Ez eredetileg uzemanyagot hivatott kitolni, de az alacsony fordulat es terheles hianya miatt ritkabban inditott motorok elokenesere is eloszeretettel hasznaljak. Pl olajcsere utan alap kellene legyen. -
Eugene Roe
őstag
Weboldalon, de majd nézem, ha megjött.
-
Czimby
addikt
Az egyértelmű, hogy a készletnek ki kell futnia.
De, hogy a webshop az ujat mutatja és a régit kapod az nagyon nem frankó.
Egyszer rendeltem kovácséktól 11L Fuchs olajat motorba, erre küldtek 7-et mert annyi volt nekik...
Megkérdeztem, hogy nem-e kellett volna letelefonálni, hogy akkor kérem-e vagy valami.
-
d4d
aktív tag
válasz
Czimby
üzenetére
Rendben. Én lehet hogy ettől független nyomozok egy kicsit, megnézem milyen SQ-s olajok vannak még a motulnál és rákerdezek az egyik forgalmazónál, akiktől már vásároltam korábban és hivatalos Motul partnerek. Lehet hogy az lesz amit Qru is ír, hogy amíg van a előzőből addig nincs semmi, de egy próbát megér. Olajmarket is ugyanezt mondta, amíg a ravenol dxg-ből nem fogy el a jelenlegi készlet, nemigen várható az sq-s verzió. Amúgy érdekes mert a webshop leírásában ott van az api sq... kiváncsi lennék az arcukra, ha megreklamálnám rendelés után, hogy miért nem azt kaptam ami ott van a leírásban.. simán megtévesztés.
-
d4d
aktív tag
válasz
Czimby
üzenetére
A hivatalos oldalon már a legújabb verzió van fent. Már a termékfotó is frissitve van, API SQ-s.
Más kérdés, hogy itthon bolti szinten mikor, kinél fogunk ilyet találni. Ha valaki tud rá forrást kérem jelezze. Rendelés előtt, ha ilyet szeretnél, mindenképp rá kell kérdezni vagy írni a Motul magyar kepviseletének, hogy ha te kifejezetten a legújabb Eco litetot szeretnéd, honnan tudod beszerezni.
-
d4d
aktív tag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Ott van a flakonon is hogy SQ? Hol találtad?
Qru, régi poloba is azt tettem, asszem g12 volt az előírás. Ha ebbe cserélem a gyárit, az inkabb azért lesz mert nem kapható belőle literes kiszerelés.
-
Eugene Roe
őstag
Na, Mobil 1 FS 0W40 már meg is kapta a 2025.03.31-én elfogadott API SQ szabványt (végül ez lett Ravenol SSL helyett, kb. 40%-kal olcsóbb volt, és mindkettő full synthetix)

-
d4d
aktív tag
válasz
Czimby
üzenetére
Kiváncsi lennék hogy a Total miért nem dobja fel a Future GF6-ot az autódhoz, ugyanigy a Motul se az ECO lite 0W20at, holott az 5W30as verzió meg ott virít az ajánlottak között. A Ravenol viszont hozza az ezekkel egy kategóriában lévő DFE-t. A Motul, Ravenol már tudja az aktuális legfrissebb API SQ, ILSAC GF-7A-t is. Én ebben a háromban gondolkodnék.
-
d4d
aktív tag
Mivel az itthoni szervizeknél kb semmire nem jutottam, így írtam a svájci és német suzuki képviseletnek is a hűtőfolyadékkal kapcsolatban. Németek válasza,
"Tisztelt XY!
Köszönjük érdeklődését.
A hűtőrendszer Suzuki Long Life Coolant (zöld) hűtőfolyadékkal van feltöltve, amely egy kiváló minőségű, 50:50 arányú, vízből és szilikátmentes etilén-glikol fagyállóból álló keverék.
Ez az 50:50 arányú keverék –36 °C (–33 °F) hőmérsékletig nyújt fagyvédelmet.FONTOS MEGJEGYZÉS:
• Mindig szilikátmentes, etilén-glikol alapú hűtőfolyadékot használjon.
• Etanol- vagy metanolalapú hűtőfolyadékok, illetve tiszta víz használata tilos, mivel ezek károsíthatják a hűtőrendszert.
• A hűtőfolyadékot kizárólag ioncserélt vagy desztillált vízzel szabad keverni.A gyártó által egy teljes csere esetén ajánlott fagyálló az ECSTAR Super Coolant.
Mindkét hűtőfolyadék szilikátmentes etilén-glikol alapú.
Az új modellek bevezetését követően kifejlesztették a Super Coolant 2 hűtőfolyadékot, amely összetételében továbbfejlesztett, így megelőzi a kocsonyásodást, és ezáltal a fűtőradiátor eltömődését.
Reméljük, hogy hasznosnak találta az információt."
magyarul egyelőre nem kell túlaggódni, a gyári super coolant 2 átmosás után került bele tavasszal.Motulból akkor a narancs is mehetne bele, az is szilikátmentes, a kéknél ezt nem írják.
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Kia 1.6 GDI motor, Gamma 2 G4FD. Gondolom, jól ismert a motor. Az a kérdésem, hogy milyen csapágy illesztések vannak ebben a motorban? A HTHS szint miatt kérdezem. Mehet bele 3,5-ös? Mivel a könyvben szinte minden viszkozitás fel van sorolva 5w30-tól 20w50-ig. Plusz a károsanyag kibocsájtás miatt biztos a hígabb olajat ajánlják. Tisza ECO itt már minden. Garancia idő végéig biztos jó is ez, de a mi autónk már nem garis. Tehát vigyáznék rá mostmár. -
-
ncc1701
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
AHa, így már ok. Nekem Api sn, sm, sl kell, az ecstar 0w16 ezt tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Tőzsde és gazdaság
- LED világítás a lakásban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elite: Dangerous
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus X470 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
szerencsére nem fordítva van, úgyhogy elmegy.

bár most egy 1.6os j astra is van nálunk, de az se egy erőgép. Viszont jó lenne bele ez az Eco Lite.

Így már érthető