Hirdetés
- Dr. Mózes: Lakberendezési tanácskérés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tóth Olivér: Kedvenc processzorok:
- GoodSpeed: Philips AWP9820 (vízlágyító) Calgon helyett?
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szimi57
üzenetére
A mPa·s egy praktikus egység a folyékony anyagok sűrűségének vagy folyékonyságának leírására, a centipoise (cP) mértékegységgel felcserélhetően.
Az, hogy egy adatlapon ezt megtaláltad, örülök neki, de én "C4-ben utazom", ott még egyiknél sem volt. -30/-35 esetleg.
Pl.:
[link]Ez a Valvoline az évek alatt még adatlapok szerint is folyamatosan változik:
2025 vs 2017:
De ez mindennapos lehet, az ELF Full Teh FE-ből meg az utóbbi években eltűnt a Molibdén.
#17702 szimi57: és a szivattyú nem az olajat nyomja fel? Eddig olyanról még nem hallottam, hogy a sűrűbb olajat jobban szállítja az olajpumpa.
-
attiss66
senior tag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Felhívtam az előző gazdát telefonon és elmondta, hogy amig nála volt a kocsi 5 évig, 7-8 e km-enként cserélte az olajat 5W40-et.
/azért ezt eltaláltam, merhogy most is az van benne
)Még én úgy tanultam, hogy 10e km-enként kell cserélni az olajat. Én is 7-8e km-enként fogom cserélni az olajat. Inkább 7.

-
-
szimi57
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nekem az x clean EFE lesz esedékes. Ránézek.
-
bul07
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Unix-nál lejön, vagyis kerékcsapágyat vettem úgy hogy akciós volt és még lejött 46%,
úgy olcsóbb lett mint bárhol máshol az internetes keresés alapján(pl Kauffer-nél is drágább lett volna 900Ft-al)
Bár ha több lett volna akkor is megvettem volna, mert fék csere miatt szét volt szedve és akkor derült ki hogy a csapágy is oda van, így nem lett volna okos dolog nem cserélni azonnal a csapágyat -
norrberth
addikt
válasz
Eugene Roe
üzenetére
🤣🤣
-
szimi57
őstag
válasz
forceberg
üzenetére
A -40 C°-hoz tartozó viszkozitási értéket általában bemérik. Minél kisebb az érték annál folyékonyabb. Ez nagyjából arányosan fog változni a hőmérséklet függvényében. Értelme nem sok van. Egy 20W-s olajjal -10, 15 fokban már lehet "repeszteni". Bocs, ha megtévesztettelek.

-
norrberth
addikt
Motul olajok jó áron vannak a bárdiban.

-
d4d
aktív tag
Asbee
Swiftben kb 1 hónap múlva olajcsere lesz. Semmi bajom a Motul 8100 Powerrel, már a második adag van benne, de jó lenne kipróbálni a Ravenol DXG-t is. Fullos pao-s usvo+cleansynto, papíron már api sq, ilsac gf7-a, dexos 1 gen 3-as olaj. A motul kizárólag api sp-s.
Van esetleg valami hozzáfűznivaló? Egy ilyen űrtechnologiájú 3 hengeres ezres motornál van bármi előnye egyiknek v másiknak, azon kívül, hogy mindkettő túlzás?
Eredeti előírás: API SJ, 5W-30, 10W-30, 10W-40
Motor: G10A, 993 cm³, 39 kW (53 LE/5700 ford., 76 Nm/3300 ford.), EURO IIAlapvetően agglomerációs városi, mondjuk úgy dinamikus használat plusz, ha pályára szabadul akkor kapja tartósan a 110-130-at is.
6-7e km alatt nincs szemmel látható olajfogyás az 5w30as olajokkal. Most van benne valós ~120e km. -
Asbee
veterán
válasz
szimi57
üzenetére
Hol túl vastag? Jó lenne alá is támasztani is. Most vagy nagyon nagy katyvasz van nálad a témában, vagy hasraütés szerűen írod a butaságokat és vezeted félre a kérdezőket.
Befejeztem ezt az egészet, mert lassan facebook komment szekció színtre megy át. Küzdjön ezzel aki akar….

-
Asbee
veterán
válasz
Eugene Roe
üzenetére
API SP az LSPI miatt lett, de a láncra is jó hatással van. Ezért jó a VAG, ott egyik 504.00/507.00 tól felfele olajjal sincs ilyen gond még ha nem is api sp.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
attiss66
üzenetére
EU-ban (nem tusom mennyire univerzálisan) volt egy szigorítás 2022 körül, amikor a ~70% PAO (~szintetikus) tartalom még elment Syntheticnek meg talán ~Full Syntheticknek is.
Utána pl a Motul XMax 0W40 kiesett a full sytnhetic pixisből, és átmentek ezekbe a ~hybrid meg kitudja milyen syntheticekbe, majd most 2025-ben visszajött megint full-ba -> igen, ilyen huncut ez a motorolaj business

Attiss: láncvédelemhez API SP-t keress, annak a szabványnak ez a lényege, de a leges legtöbbet az 1év/8000km csereintervallummal teszed a kocsiért.
-
polonic
félisten
Van ugyanolyan tulajdonságokkal bíró pollenszűrő, mint a mann fp? Mahle caremetix-ot ismerem, csak az nincs az autóhoz. Esetleg más gyártó?
-
Asbee
veterán
válasz
szimi57
üzenetére
Ez a Mobil1 pont hogy sok kálciumot tartalmaz és nincs benne kb semmi magnézium. És foszfor is van benne elég rendesen. A magnézium egyébként kálcium helsettesítésére szolgál pl api sp olajokban ahol csökkenteni kell a kálciumot.
A 40 es érték pedig a rendszer stabilitását szélsőséges körülmények között is.
Ez megint nem igaz ebben a formában, mert az ő motorjába még 0w-30-as is biztosítja.
Muszáj azt erőltetni, ami nem megy?
Minden rosszindulat nélkül… -
szimi57
őstag
válasz
attiss66
üzenetére
A lánc esetében nem a viszkozitás az elsődleges, hanem az adalékolás, aminek tökéletesen megfelel. Az előző bejegyzésemet kiegészítettem azzal, hogy a jelenlegi olajat nyugodtan benne hagyhatod 6-7 ezer km-ig. Amit írtam a lánccal kapcsolatban, csak feltételeztem, mert irodalom szerint 100 ezernél már jelentkezik a nyúlás.
-
attiss66
senior tag
válasz
szimi57
üzenetére
A legjobb motorvédelem mellett a legjobb láncvédelmet is érteném, persze első helyen a motorvédelem van. Láncot lehet cserélni jeligével(a motorcsere drágább
) .
Amit linkeltél, lánckopás szempontjából is jó védelem?
Valaki azt írta itt, hogy azért bírja ilyen jól a lánc a Mitsubishi ASX-emben, mert 5W40 olaj van benne(ja, ezt te írtad nem?!
) .
Ekörül a Mobil1 körül futok pár kört, felkeltette az érdeklődésemet.
A legjobb(vagy egyik legjobb, úgyis jó
) motorkímélő olajat keresem, és akkor lehet ez az? -
szimi57
őstag
válasz
attiss66
üzenetére
A legtöbb szerelő beállt az 5w-30, 40-es vonalra. Az idősebbek a régebbi motorokhoz a 10w-40-re. Ha a legjobb olaj alatt a legjobb motorvédelmet érted akkor ezen túl kell lépni. Ez azt is jelentheti, hogy fölöslegesen költesz nagyobb összeget gyakorlati előny nélkül. A legjobb olaj lehet számodra motorvédelem szempontjából a [link]. Hidegindításnál a 0W érték és az adalékok garantálják a kenés gyors felépülését, a kopás gátlását. A 40 es érték pedig a rendszer stabilitását szélsőséges körülmények között is. Kevés kalciumot, magnéziumot, foszfort, ként tartalmaz, tehát kevésbé szennyezi a kipufogó rendszert, kíméli a katalizátort stb. A kimagasló motorvédelmet modern adalékok támogatják. A linkelt oldalnál vannak olcsóbb lehetőségek. A felsoroltakon kívül vannak még egyéb szempontok is, amiket kimagaslóan teljesít. A jelenlegit 6-7 ezerig nyugodtan benne hagyhatod.
-
chopin42
addikt
Üdv!
Skoda Oktáv, 1.4 BCA, 2006.
Esedékes lassan az éves szerviz.
Olajból Total Ineo longlife 5w30 van benne, továbbra is bestbuy?
Szűrőből mann, kabinba az fp sorozat. Van/lett jobb/ár értékben jobb? Motor, olaj és kabin.
Olajleeresztő csavar is kell, abból jó a legolcsóbb?
Köszönöm -
d4d
aktív tag
Qru, két új link az olajkeresős összefoglalóhoz. A rektolnál a második link lenne a keresőjük, de ebben a pillanatban vmi gubanc van náluk. Korábban működött. Egy francia és egy német gyártó. Kennolnál kicsit lejjebb kell görgetni, ott a kereső.
Kennol
https://kennol.com/en/Rektol
https://rektol.de/en/products/passenger-car-motor-oils.html
https://oilnow.lubricantadvisor.com/en -
d4d
aktív tag
Nos érdekes, itt lehet a magyarázat hogy kerül képbe az olajkeresőknél a 0w30 (is).
Ezen táblázat szerint a 9HW motorhoz nálunk az euban ezek a specifikációk vannak engedélyezve:
- PSA B71 2312 (0W-30)
- PSA B71 2290 (5W-30)
- PSA B71 2296 (5W-40)
- PSA B71 2300 (10W-40)(elvileg nem részecskeszűrős, ha az lenne, a 2296, 2300 már nem játszana)
Ettől független hívogatnám a szervizeket, mindenképp érdekelne, eredetileg mi szerepelt a szervizfüzetében/kézikönyvben.
-
tboldi
nagyúr
válasz
attiss66
üzenetére
Jaj, ne! Ez a saját autómé, nem Mitsubishi ASX.

Amúgy igen, X-Clean Gen2 van benne.

De legközelebb visszatérek a Ravenol RUP 5W-40-re, most már nem kell Dajcslandból rendelnem. -
d4d
aktív tag
válasz
zeus_2k14
üzenetére
Nincs semmi kézikönyv, szervizfüzet?
Pár hónapja gyűjtöttem infókat egy 2010es grand picassoról, szintén 1.6 hdi csak 9hz motorkód. Ez volt az az autó amivel kapcsolatban vagy 11 márkakereskedést hívtam fel. Köztük volt a leggyökerebb szervizes/alkatrészes munkatárs fődíj nyertese, vhonnan a keleti országrészből, aki egyrészt közölte nem túl kedvesen, hogy nem ér rá, másrészt miért nem közelebbi szervizt hivogatok, minek zavarom. Nem tudta hogy már kb minden környékbelit felhívtam. Mondjuk én ha nem érek rá valamire, simán csak nem veszem fel a telefont vagy lehalkítom, bármi, de nem felveszem, beleugatok, hogy minek hivogatsz. De ez már nem ide tartozik.
Épp dicsérni akartam a franciákat, mert amihez legutobb néztem olajat citroen, annál nem volt kérdés. Egyféle preciz gyári előírás, egyféle viszkozitás.
Nálad egyelőre nekem nem világos. Van részecskeszűrő benne?
Annak ellenére hogy sok olajkereső 0w30as psa b71 2312es olajokat dobál fel a tiedhez, én azt mondom hogy jelen esetben a psa b71 2290 (5w30) vagy 2296 (5w40) közül fog kikerülni a győztes. Azt tanácsolnám, hogy írd fel az alvázszámot és hivj fel legalább 2-3 márkaszervizt ezzel kapcsolatban. Szervizes/munkafelvevő/raktáros munkatársat keress. Esetleg ha nagyon nincs kedved küld át privát megpróbálok utánajárni.
-
tboldi
nagyúr
Ezért szeretem a digókat, vagy legalábbis azt a 2-t, ami van itthon. Kerek perec le van írva, hogy x motor = x olaj, nincsenek ábrák, grafikonok, nincs félreértés vagy szabadon értelmezés, csak egyenes közlés.
-
attiss66
senior tag
Találtam Motul 5W30-at. MOTUL 8100 X-CESS 5W30 [link] 22222 Ft.(ja, itt sincs jelenleg, jelzik, ha van)
Te milyet ajánlanál 5W30-at?
"Menj vele 1-2 ezer kmert motormosásnak jó lesz. "
És utána mit kell cserélni hozzá, gondolom az olajszűrőt igen, de a légszűrőt és a pollenszűrőt is? -
Asbee
veterán
válasz
attiss66
üzenetére
Ha most lett frissen cserélve, ne dobd le azonnal. Menj vele 1-2 ezer kmert motormosásnak jó lesz. Motulból nincs Xcess 5w-30, és nem is feltétlen ragaszkodnék Motulhoz, bár amiker írtak 5w-30-at hozzá elég jó olajok. Nem vagyok autószerelő, de valamennyire szakmából is adódóan eléggé beleástam magam az olaj témába. Sajnos sok autószerelő, tisztelet a kivételnek, nem követi a dolgokat-e téren, nem ássa magát bele csak alapvető szinten és rengeteg tévedés meg 10-20 év lemaradása van.
-
attiss66
senior tag
Akkor azt mondod, hogy cseréljem le az 5W40-et és tegyek helyette 5W30-at(Motul-t)? Megoldható házilag, csak egy nyomatékkulcs kell(azt kölcsön tudom kérni a karosszériás szomszédtól), hogy visszatekerjük az olajteknőn a csavart 39N-al. A többi minden ki van cserélve, olajszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő, csak az olajat kell átcserélni. Tudnál linkelni boltot, ahol a legolcsóbb a Motul 8100 X-Cess 5W30 5L ?(vagy a következő olajcserénél is lehet tölteni az 5W30-at és nem kötelező megvárni a 10e km-t, lehet ott 7-8e is pl)
Te amúgy autószerelő vagy? -
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
Olajat (+összes szűrő) keresek egy Skoda octavia 2006, 1.9 pdtdi, 77 kW BXE motorkódos autóhoz. 400+K km.
Úgy tudom 505.01 és 5W40 az előírás neki.
Kaphatok konkrét ajánlást?
(Total quartz ineo c3 5w40 - et néztem első körben.)
Előre is köszi : Vikman -
Asbee
veterán
Igen, ezt mondtad többször, hogy típus velejárója, kapja az olaj az ívet. Van ilyen is, ezért fontos, hogy többféle vizskozitás megengedett ezeket figyelembe kell venni. Nyílván ha napi 5 kmert városoznál vele, nem lenne ez a gond, de nem is erre lett kitalálva.

Jó az a gen2 bele, fasza olaj, ne cseréld másra. Ravenolt néztük talán, de horror ár.
0W-40ből a sokat emlegetett mobil 1 FS nagyon extra. Azon ellehet gondolkodni.
-
Qru
MODERÁTOR
Öreg szívó boxer, kapott egy sw-es szíverősítést is és ennek megfelelően néha meg is van hajtva. Az a baj, hogy az utolsó henger ami a tűzfalnál van, ott hajlamos az olaj megégni. Fl után javítottak is a motor hűtésén (meg könnyebb hf-et kapott, meg a kipu-nál a középdobot el hagyták, így könnyebb lett) de ez még pfl...
Vmi híg 5W40-ez akartam, az X-Cess Gen2 lett. De ha van vmi jobb ajánlás azt szívesen veszem.

-
Asbee
veterán
válasz
attiss66
üzenetére
A hülyeséget próbáld nem meghallani. A láncnak az a jó minél előbb kap kenést + 5w-30-ban előbb találsz olyan olajat, ami úgy van adalékolva, hogy jobb is a kopásra nyúlásra. Az a motor úgy jött ki a gyárból, hogy 5w-30 jobb neki. Előbb lesz vele hidegen kenésed, általában modernebb az adalékcsomagja, jobb az alapolaja. Tisztaság, kevesebb lerakódás, kevesebb kopás. Ha hosszú távon tervezel az autóval, engedd el az 5w-40-et. Ha pedig rövideket is mész vele gyakrabban, akkor főleg.
-
attiss66
senior tag
Dehogy, csak ki akarom deríteni, vagyis meg akarom érteni, hogy miért jobb az 5W30 mint az 5W40. Itt írta valaki, hogy szerinte az 5W40 miatt maradt olyan pöpec a lánc 196000 km-ével. Szóval ha trollkodásnak is tűnik, de az ilyen 5W40-es láncjavító írás után jogos az alábecsült 5W40-ben való bizakodás. 2011-ben(az ASX 1 éves korában) a szervízelésnél leírták, hogy 5W40-et tettek bele és szerintem az adta meg az összes olajcserének az alapját, tehát feltételezem, hogy onnantól 5W40 ment bele(bár nem biztos). A mostani 5W40 olajcserével szinte hangtalanul megy a kocsi.

-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Motorolaj csere előtt állok.
Alany: Citroen Berlingo 1.6 HDI , 2008
Motorkód: 9HW
Km: 186.000 km
Főbb használat: Napi 50 km autópálya, néha néha város/falu
Milyen olaj ajánlott bele?
Köszönöm
(Anno cseréltem, de hogy mit raktam bele, isten tudja..
)
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem is X-Cess 5W40 van azért ebben a hidegben első indításkor hallani, a motor hangján, hogy nem 5W30 van benne (előtte EFE volt). Cserébe talán nyáron kevésbé gatyásodik le.

Mondjuk 1 kezemen megszámolhatnám, hány hideg indítást kap egy télen (hobbi/nyári auto, nem is rohad az alja).

-
d4d
aktív tag
válasz
attiss66
üzenetére
Nem dicséret inkább, arról van szó hogy a 10W40 az ilyen érinthetetlen dolog volt a fejekben. Talán mára kikopott csak régebbi 15-25 éves korú autóknál kísért még... pedig nagy részüknél van ott is jobb választás. Hasonló téveszme minthogy ha 150-200e kmt futott egy autó ott vége a világnak azonnal egy jóó vastag mézes olajat kell beletenni a motorba, mert bizony az kopottmá..., hát az kopott, nincs mit tenni. Igaz hogy egy gramm nem fogy az eddigi mittomén 5w30ból, semmi jele problémának (mi lenne, egy jól karbantartott normális autóban 200e km az semmi), de az nem jó, óra mennyit mutat? 200001? Egy vastagabb olajat szerelő úr! Túl jó az autó, mire elérem a 300at szeretném, ha végre enné már egy kicsit az olajat..menjen má tönkre a motor.
-
-
attiss66
senior tag
"Mondjuk, akihez hordtam a Corsát szereltetni, ő is azt mondta, hogy láncos motorba 5W40-et rakja... hogy miért, azt nem tudom."
Pedig azt lehet nem ártana tudni.

17606 d4d: "Az 5w40 az uj 10w40"
Ez dícséret az 5W40-nek? Tehát a 10W40 etalon volt, a tutti olaj?
Amikor megvettem 2026 január elején a 2010 Mitsubishi 1.6 benzin ASX-et a kereskedővel kimentünk egy autóátvizsgálásra egy szerelőműhelybe, ahol kérdésemre az autószerelő azt válaszolta, hogy 5W30 vagy 5W40 Motul. Ebből nekem az jött le, hogy nem emelte ki egyiket se, tehát szabadon választott.
-
szimi57
őstag
Kicsit elbeszélünk egymás mellett. Nem az volt a kérdés, hogy melyik az ideális olaj, így nyilván nem is arra válaszoltam és nem is tudtam volna válaszolni. Szerinted a 0w-8 99%-ban korszerűbb mint pl. Shell Helix Ultra 5W-40 Pure Plus? És most hülyeséget kérdezek: akkor az 5w-40 helyett mehet a 0w-8?
-
Asbee
veterán
válasz
szimi57
üzenetére
Megint általánosságban beszélsz, nem konkrét példákat hozol. a 0w-8 olajak 99% ban korszerűbbek mint az 5w-40. 0w-30 ból is van korszerűbb földgáz alapú mint az 5w-30. Erről beszéltem. Nem lehet általánosítani, mégis azt teszed és ez nem jó. Bonyolult összetett dolog ez az olaj téma, ha mélyebbre ás az ember. Kárt valószínű nem tesz, de hogy abba a motorba nem az a legideálisabb az tény. Ha megnézel csoportokat, fórumokat, típusban jártasok is 0w20, 0w30, 5w30 at ajánalak. Kivéve te..... Felhasználáshoz kell nézni. Aki pályázik vele 90% ban nem lesz annyi nyűgje vele mint aki városban rövidtávozik. A láncnak minél előbb kell a kenés, és mára már rájött a tudomány, hogy a magas calcium tartalom nem jó a láncnak, jobban kopik, nyúlik, lerakódások keletkeznek. 5w-40 nagy része agyon van vágva vele. Akkor már API SP olajat kellett volna ajánlani. Folyamatosan célozgatsz a "vékonyabb" olajok ellen, ez nem helyes.
Ha már egy márkaszervíz sincs a helyzet magaslatán, meg olyan szerelők vannak amilyenek, legalább itt próbáljuk a legjobbat ajánlani. -
konci79
őstag
válasz
attiss66
üzenetére
Ha nézted a csoportját, akkor láthattad hogy döntően 0W20 aki sok rövidtáv, hosszabb utaknál 5W30-at írkálnak
Nekem keveset megy, Eneos X Prime 0W20 -Ast tettem bele, állítólag ezzel a viszkozitással jött ki a gyárból (2015-ös).
Semmi olaj fogyasztás, 14 hónapja van benne, de csak 7000 körül mentem vele, tavasszal cseréltem majd. Szakszerviz előtte 5W30-at tett bele, megkérdeztem. -
szimi57
őstag
Nem erőltettem a vastagabb olajat. Konkrét motorra, kérdésekre válaszoltam. Szerinted tehet valami kárt a gyártó által ajánlott 5w40-es olaj a motorban? Mert ez volt a kérdés. Egy mai olaj nem attól korszerű mert 0w-8-as. Ugyan olyan korszerű az 5w-40-es is. Az esetemben két osztály ajánlott csak 5w-30,40. És csodák csodája az 5w-30-at használom és semmi kép nem fogok 0w-30-at belerakni, mert nem korszerűbb (legalábbis motorvédelem szempontjából). Viszont szemezgetek a 0w-40-el.
-
tboldi
nagyúr
Ezekről az ábrákról nekem mindig BlacKSouL kolléga hsz-e jut eszembe.

-
d4d
aktív tag
Nem néztem mélyen utána, de ebbe talán 0w16 a gyári előírás
5 év alatt 760 ezer kilométert tekertek ebbe a Lexusba: íme a teljes szerviztörténete!
-
d4d
aktív tag
Az 5w40 az uj 10w40
-
chopin42
addikt
Amúgy ez az olaj téma olyan lett, mint az oltásos baromkodás?
Miért nem jó a gyári ajánlás? Miért?
-
Mondjuk, akihez hordtam a Corsát szereltetni, ő is azt mondta, hogy láncos motorba 5W40-et rakja... hogy miért, azt nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hét hőcső és két torony? A Thermalright nem viccel.
- Óra topik
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HP ProDesk 600 G5 i3-9100 8GB 256GB 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

/azért ezt eltaláltam, merhogy most is az van benne
)

Befejeztem ezt az egészet, mert lassan facebook komment szekció színtre megy át. Küzdjön ezzel aki akar….

Úgy kezdi a mondandóját, hogy teljesen szintetikus

Szerintem inkább azért rakosgatja mindenki az 5W40-et, mert valamivel olcsóbb, mint az 5W30.