Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Az igen, FX Prórol váltasz? Pedig az is komoly kormány.

Mondjuk sokan mondták, hogy mivel nem Simhub kompatibilis, így az nagy negatívum a kormánynak.
Majd az új Simagic Zeus lesz ütős ha megjelenik.
-
ForRedGlory
félisten
Holnap fogom normálisan tesztelni, egyelőre csak összedugtam, plusz beszereltem a Sim-Lab floor platet. Mit össze nem szoptam vele... mivel szép nagy kezem van, egy élmény volt hozzáférni alulról.

Maradjunk annyiban, hogy pár napon belül a Simagic FX Pro megy fel hardverapróra. Formára egyébként nekem az FX Pro sokkal jobban tetszik (szép íves, nem baltával faragott), de a Max 01 minőségibb érzést ad.
Egy nagy negatívumot tudok kapásból mondani (legalábbis nálam annak számít). A Conspiten csak 2 pár pillangó van (ugye a váltó és a kuplung), míg az FX Pro-n 3 pár van és én a legfelő kettőt arra állítottam, hogy jobbra és balra nézzek a kocsiban. Ez nagyon fog hiányozni, de majd lehet a kuplungra állítom.

A másik ami hirtelen feltünt a fogása. Csúszósabb, mint az FX Pro. Be kell majd tekernem valamivel szerintem, bár lehet kestyűben jobb lesz, mint csupasz kézzel.
Szóval még sokat nem tudok mondani, de az első benyomás nagyon meggyőző.
-
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Köszi!
Utána olvasok majd mi kell hozzá. Megvan az új bázisnak is az előnye, de csak a kormány miatt nem akarok cserélni, max ha bedöglik.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
RobbyJr
üzenetére
Kell hozzá a QR-A, amibe ha beledugod a kormány USB csatlakozóját, akkor zokszó nélkül menni fog az Evo-val. Illetve csak akkor, ha a bázison lévő Type-C-t és USB-A-t is bedugod a PC-be. Amennyiben egyik vagy másik van csak bedugva, akkor a vagy a kormány nem működik megfelelően, vagy a bázis.
Olvastam redditen délután, hogy elvileg a QR-A-n keresztül nem tud felvenni a kormány elég feszkót, gondolom/lehet ezért kell az Type C-t is bedugni a PC-be, mert onnan kap plusz kraftot.
A régi bázisról nem tudok nyilatkozni érdemben, de mennie kell, ha a kormányt közvetlenül USB-n összekötöd a PC-vel.
-
Márton
nagyúr
válasz
Bandit21
üzenetére
Áá, nagyon kezdő vagyok, bőven jó lesz az R3, még a 120-as áron is remeg a kezem a buy now gombon. Persze tudom, hogy ez jó árnak számít. Csakhát ez hobbi, amire alig van időm, de nagyon érdekel. Amúgy van Quest 3 és projektor is itthon. Gondolom mindkettőn nagy élmény lenne.
-
Ez az USB dolog a Simhub miatt kell? Vagy a képernyőt ha akarom állítani, akkor muszáj összekötnöm a géppel nem?
Illetve mi az, hogy te az új QR-t kaptad hozzá? Alapból csak a Conspites jár nem?
Én nem tervezek bázist cserélni, mert tökéletes az Alpha, de jó lenne, ha a kormány Simhubbal kommunikálna. -
Laby
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Ohhhhhh baszki, na erről nagyon érdekelne a véleményed.
Ezzel szemezek már egy pár hónapja, hogy lecserélem a Conspit 300 GT-met. Csak az annyira ár/érték bajnok egy cucc, hogy nagyon pénzkidobás lenne azt eladni és erre cserélni.
Kinézetre jobban bejön a 290 GP, de az nem Simhub kompatibilis. A gyári dashboard-ok meg teljesen haszontalanok szerintem. Max 01-el szemezek a Simhub kompatibilitás miatt, de mivel van külön dashboard-on ezért tudom egy ideje türtőztetni magam, de nem tudom ez meddig fog tartani...
#81355RobbyJr
Régi bázisra is tudsz venni új QR-t, csak azon az USB-t nem tudod még használni, csak majd akkor ha Evo-ra váltasz.
Én is régebbi Simagic bázison kezdtem el a 300 GT-vel a játékot, és az új QR-t vettem/kaptam hozzá, de ki kellett usb hosszabbítóznom.
Szóval ha nem tervezel Evo-ra váltani, akkor felesleges az új QR, úgysem működik az USB, ha tervezel arra váltani majd egyszer, akkor érdemes akár már most azt megvenni és később hasznos lesz az USB. -
Márton
nagyúr
válasz
Bandit21
üzenetére
Értem, köszönöm a részletes választ!
Így már értem, mi, hol, merre.
(amúgy azt hiszem a fékpedál állítható rajta jobbra-balra)Barell:
én sajnos nem tudtam még megkedvelni a Momo-t, lehet bennem vagy a beállításoknál van a hiba, de nekem mindig is nagy volt a "delay". Kanyarokban zavart, hogy nem azonnali a reakció a kijelzőn, úgy mint billentyűzet esetén. Vagy csak anno túl arra állt rá az agyam a régi szép időkben? (Screamer 2, TDU, Colin, stb.)
-
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Akkor csak a Simagic új QR csatija kellett neked pluszba?
Nekem a régi bázis van, így gondolom nekem a régi csati kell + USB csatlakozó. -
válasz
Márton
üzenetére
Azért nincs róla infó mert senki se vette meg.
Ennek pedig több oka van.
Pár gyártó csinál tízen éve dd kormányokat.
Pár gyártó csinál tízen éve játékvezetőket.
A metszet kb 1 fős a fanatec.
Sokan felérték mellé fölé az elmúlt időben de erről kar vitát nyitni mert az a több száz ezer Ft arkategória.
Ott ahol Te nezelodsz kevesebb jár kevesebb pénzért de annak épp ezért igazán jónak kell lennie.
Ez akkor van meg ha van tapasztalat. Még a Logitech és a thrustmaster is új beszálló a 2&300 ezres dd kategóriaban.Nem utolsó az utólagos paraméterezhetoseg.
140 ért a kinézett turtle kormány nem jó.
1 Nem jó mert gyönge. 3.2 nm
120 körül a moza R3 3.9 nm
155 ért a Fanatec alap szett úgy 5 nm hogy 25 ezres DIY táppal 180 ből 8 nm lesz (22 ezer Ft 1 nm míg a turtle esetében 43 ezer...)2 nem jó mert műanyag alju játék pedálja van amit nem lehet se kuplunggal kiegészíteni se moddolni a féket se LC -re alakítani se pedál köz távolságot állítani.(Előbbi a moza utóbbi a fanatec)
3 nem jó mert nem tudsz hozzá olcsón GT add on perecet (Monza) vagy mindenféle perecet ( gt F1 Rally akármi 60-100-200-300-400-1400 ezer Ft ért akár) venni (Fanatec).
4 Nem jó mert nativan egy csomó játék valószínűleg fel se ismeri a szoftveres háttere nem tíz éve fejlődik.
5 nem jó mert ha itt senkinek nincs (topic táblázatba lassan 100 fő töltött adatot elég reprezentatív) akkor nem fog senki tudni sejteni.
6. Eladni se fogod tudni.
7. Nagy eséllyel a rögzítő szettje nem tartos és a piacon lévő rig eken nincs furat hozzá.
Nem leszolni akarjuk láttam nemrég dd választo YT videót égnek állt a hajam tőle amennyi vackot ajánlottak benne.
Jó hogy kérdezel de túl sokan túl sok minden próbáltunk már ahhoz itt hogy ha valami nem jó akkor az okkal nincs itt.
-
TestamentDNR
senior tag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Amugy a KS Pro-n van hatul is ket gomb, illetve a kis
joystickek tekerhetoek is (funky switch)… nagyon jonak tunik ez. -
aktív tag
Kicsit késve ugyan, de erre is járt a Jézuska.

-
Barell
őstag
válasz
Márton
üzenetére
Ha csak alkalmi játékos vagy és egy jó kis öreg Momo-d van, ami nekem is volt és úristen de szerettem... akkor egy Moza R3 Jobb választás. A PC verzó 120e forint még mindig pl a Konzolkirálynál. Ehez ha mégis kicsit több kedvet kapsz rögtön tudod bővíteni kuplunggal még a turtle teljes pedál cserét igényel ez esetben. Tudsz hosszá venni F1 vagy nagyobb átmérűjő kerek kormányt stb stb. Nekem is ez van, kézifékkel, H és szeki váltóval. Nálam csak drift és rally megy, több mint elegendő az ereje, de AC/AC Evoban kőrözni is teljesen rendben van.
-
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Ez jó cucc. Conspitek nekem is tetszenek. Milyen bázisra megy?
-
Márton
nagyúr
-
Lac-coo
őstag
ezen a helyen nem értem miért eröltetik a rotarykat .....
-
-
zsozsa74
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Jól néz ki!
-
ForRedGlory
félisten
-
Márton
nagyúr
üdv,
a kereső nemigen ad találatot itt a
Turtle Beach VelocityOne™ Race KD3 kormányról.
Van már valakinek? Vélemény?
Ebben az árkategóriában van jobb?Buék
-
válasz
RobexX10
üzenetére
Valóban. Ha nem lenne sima KS-em akkor ennyiért ezt nagyon jó vételnek tartanám. Meg a CS Pro is egész jópofa. Kicsit ízlelgetem is hogy lecserélem a rally kormányomat (ami csak egy alap perc meg QR), meg a sima CS-t egy ilyen CS pro-ra és akkor két pereccel le van tudva nálam minden.
Aztán majd használtan, vagy blackfiday vagy mittudomén veszek egyszer egy ilyen csilli-villit is. -
RobexX10
aktív tag
-
RobexX10
aktív tag
válasz
Gomez86
üzenetére
MOZA KS Pro Steering Wheel viszot elég jó ára lett szerintem 349€
-
v2
őstag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
[link] Itt keresgélj
-
drsanya
aktív tag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Attól függ mivel játszol, iRacingnek pl van.
-
fatal`
titán
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Nincs, általában ez a topic funkcionál általános beszélgetéseknek. Ezen kívül az összes simnek van külön topicja, a témaösszefoglalóban bent vannak a linkek (bár lehet, hogy 1-2 újabb simnek hiányzik onnan a topicja, pl. AC Rally).
-
TestamentDNR
senior tag
Van eseteg sim jatekokra kibeszelo topic ami elkerulte a figyelmemet?
-
pointer4
tag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Fotókon királyul néz ki

Láttam a napokban egy videót, egy műanyag dobozba belülről (amúgy éppen mágnessel) papírtörlőket erősítettek fel, amiket átitatták acetonnal, és annak a "párája" a lezárt dobozban elkezdi gondolom feloldani a műanyagot, és a felületről nagyon szépen eltűnteti a nyomtatás nyomait.
Á, meg is van egy ilyen videó.
Csak nem tudom milyen anyaggal működik, lehet csak ABS. -
TestamentDNR
senior tag
Egy kis 3dt.hu tuning!
-
Én 240hz-en játszom, és jobban a szememet zavarja, ha pl. beesik ilyen 130-140 körülire, én már azt észreveszem, hogy nem olyan sima mint 240-en. Szóval jobban a szememet zavarja.
Kormányon nem veszek észre késést, jól reagál mindenre gyorsan, azzal nincs gondom.Aki nagyon lebutított grafikával tolja, az csak azért teszi, hogy meglegyen a kellő fps számára. Nyilván azért én is adok a kinézetre, de manapság egy médium beállítással is szép játékot lehet kapni.
Engem sose vonz ez a max grafika, mert akkor egy 5090 is kevés lenne nekem, mert nem bírná tartani a fix 240-et sehol.
-
Géjza
őstag
válasz
RobbyJr
üzenetére
Legyen jó is, de legyen szép is szvsz (legyen meg a húbammeg ez de jól néz ki érzés is). Van pár streamer, aki nem tudom milyen vassal nyomja, de pl kikapcsolt árnyékkal mennek, olyan, mintha lebegne az elötte menő autó a levegőben, borzasztó látvány, mintha nem is az úton menne. Lehet butítani, de azért na.
-
Géjza
őstag
válasz
RobbyJr
üzenetére
Kérdés, hogy mi a szűk keresztmetszet. Lehet a 240Hz-es monitorral 4ms késleltetésed lenne csak (144-en ez 7ms), miközben a bázisok általában ennél jóval nagyobb késleltetést visznek be. VNM tud 3ms-et, simucube sc2 pro 7-et (dan suzuki méricskélte őket össze). Szóval ha nem vnm bázisod van, akkor szinte tök felesleges a 240hz-es monitor, mert eleve lesz egy szép késleltetésed, ami a bázisodból jön. Lehet pár ms-kel hamarabb észreveszed a történést (már ha ennyit észreveszel) a gyorsabb monitoron, de a bázisod mire átviszi a reakciódat, összességében nagyobb lesz a késleltetésed, mint egy 144Hz-es monitoron egy vnm bázissal.
De fogalmam nincs, hogy a gyakorlatban ezek a pár ms-ek - akár monitor, akár bázisoldalon - észrevehetőek-e szimeknél avagy nem.
Monitoroknál a 60->144Hz ugrást nagyon észre lehet venni, a 144->240-et nem hinném/tudom. -
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Kinek mi a szép. Látvány nálam másodlagos. Fizika az fontosabb.
Low médium beállításon játszom, és nekem nem csúnya.
Viszont sokkal jobban fut mint egy ACC, AC Evo, vagy AC rally. -
Géjza
őstag
válasz
tome0001
üzenetére
Ja még annyit csak, hogy a 4080 az 5070Ti-vel van pariban kb, az 5070 meg a 4070S-sel nagyjából. Tehát szerintem egy 4070S/4070TiS/5070 is elég lehet kihajtani egy ekkora monitort dlss-sel 144Hz-ig, egy 4080/5070Ti már bőven optimális hozzá. Efeletti kártyák a 240Hz-es variánshoz kellhetnek, de szerintem szimben nincs akkora difi 144Hz és 240Hz között, mint mondjuk kompetitív fps-ben, ahol már 500Hz felett tartanak. De ezt majd megszakérti, aki 240Hz-en tolja a szimeket, hogy valóban nincs nagy difi a kettő között avagy mégis van.
-
drsanya
aktív tag
Talán annyival egészíteném ki a tegnapi próbálgatások okán, hogyha van VRR, nagyjából mindegy, hogy mennyivel megy. De nyilván én is limitáltam a játékot, nem megyek 144hz fölé. Azon belül meg tökéletes, bármennyi az fps. Legalábbis 60 környékéig, ott már lehet érezni kicsit, de afölött tökéletesen "folyik" a kép.
-
Géjza
őstag
válasz
tome0001
üzenetére
5070Ti-m ACC-ben max graf felett (dlss quality-vel) gyakorlatilag mindig fps limiter fogja meg és sokszor 70-80%-on megy csak. DLAA-val is nagyrészt 143fps-sel megy, bár ezzel azért néha benéz 110-120 fps-re is, közben végig maxon megy a vga 320W körül kajálva (dlaa megdolgoztatja rendesen, cserébe álomszép - dlss is az, csak a távolban menő autókon vagy a pálya melletti légkábeleken - pl suzuka, mount panorama - azért látszik az "optimalizáltság", ha közelebb érsz kisimul az is). Sima 5070 is lehet kihajtja a 144-est dlss-sel. LMU kb ugyanez.
-
Géjza
őstag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Nem tudom milyen VA-kat nézegetsz, de pl alzánál a 144Hz-es philips evnia 330k, van belőle felbontott 290-ért éppen. Ez kb verhetetlen ár egy ekkora oledért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Bittorrent topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest