Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
vallas
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
A kedvedért megnéztem... idén 85 km-nél járok futásba... 15 alkalommal sikerült rávennem magam...
úgy is megy...
De azért majd nyomunk, egy neked Z1-s futást...
én meg majd meghalok benne...
de csak bicó után... -
rin33
senior tag
-
mauimagic
senior tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Na fasza, köszi a fídbeket!
"Sajnos" pályaszálláson lakom, a környéken egyelőre pár utca tekerhető csak a gyereknek, a lapos részek meg egy 100-assal lejjebb vannak.
"Montizni" eddig egyszer vittem, nagyon tetszett neki, de a végén volt egy 10+%-os emelkedő vagy 50 szinttel, attól besokallt nyilván
De veszek egy ilyen célszerszámot, aztán mehet a bike lift
-
Ixion77
addikt
Alphatrail lánccal van valakinek tapasztalata?
Elég bátor marketing kijelentésekkel reklámozzák:
"service life is up to 8 times longer than that of conventional chains. Therefore, we give you a mileage guarantee of 5,000 km" -
flash-
veterán
válasz
rin33
üzenetére
elég keveset megyek droppon,leginkább csak lefele kanyarban hogy nagyobb legyen a stabilitás, egyébként síkon-lejtőn nekem ha droppon megyek magasabb a pulzus, és gyorsabb se vagyok, (ha átváltok dropra ugyanolyan intenzitásnál, nem nő a sebesség) és pedálozni se kényelmes úgy,nem tudom azt az erőt beletenni mint hood-on.ha nyújtott karral ránehezedek a hoddra úgy a legkisebb a pulzusom mert nem kell magam tartani,mig droppon igen.
de ezzel én vagyok így, lehet van nálam más ami inkább korlátoz (túlsúly, egyéb) nemtom.. -
Hasaggymeg
Topikgazda
-
parandroid
félisten
válasz
vallas
üzenetére
Az a 100-as futva elég korrekt. Már a fele is.
Most, hogy alapozás előtti alapozót tolok, néha sírhatnékom van, hogy napi fél órákat tudok csak csinálni. Bringán azért jobb alapozni, mert pusztán az időtényezővel több kalóriát égetsz, ha jól csinálod, simán heti 15-20 óra.
És akkor még csak alapoztunk.
Amúgy voltam ma tekerni, fasza szembeszelem volt, ráadásul folyóparti kerékpársztráda megint, pedeleces nyuggerhordákkal. Szélben még viccesebb percenként megállni-elindulni, amikor beszorulsz. Utána városi bringasáv, majd felszedtem az asszonyt, és megkérdeztem, higy hazakísérhetem-e, aszondta,meg háthát persze. Arra a szakaszra beesett az átlag 23,3-ra, de legalàbb volt időm lőni nektek egy képet a nyomorék térdemről:
Kicsit ferde lett, de megtaláltam a széleslátószöget. A vége 52,5 km 2 óra alatt, vacak 240m szinttel, de 141-es átlagpulzussal. Nesztek, zékettő. Mondjuk a szembeszélben, 30 fölött nem az volt, de a nőkre mindig lehet számítani, akár le kell vinni a pulzust, akár fel. Mit kell még tudni? Ja, watt, arra valami 138-at mondott, de a széllel tuti nem
számolt. Egyébként vittem egy kulacsot, itthon vettem észre, hogy hozzá se nyúltam 2 óra alatt. Hm. Not good.p
-
Speedy007
addikt
válasz
Szakbarbár
üzenetére
"A gyerekszállítást egy módon oldhatod még meg, a kerékpárhoz kapcsolhatsz egy kerékpár utánfutót is, amely legfeljebb 0,70 méter széles és legfeljebb 70 kilogramm össztömegű, egy kerekű vagy egytengelyű, két nyomon futó is lehet. A kerékpár utánfutót fel kell szerelni hátul egy piros színű, háromszög alakú fényvisszaverővel, valamint a kerékpárra előírt hátsó helyzetjelző lámpával"
Nekem azért fontos ez mert 3 gyerkőccel túrázunk a két törpe az utánfutóban utazik így mivel a kerékpár részét képezi az utánfutó én hajtok fel vele az ilyen jellegű utakra így szabályosan közlekedem vele "probléma" már ha annak lehet nevezni a 9 éves lányomat vele van mivel 9 éves így a KRESZ szerint fő útra nem hajthat fel. De nincsen ki térve arra hogy ha a fő úton van kerékpár jelölés akkor oda be hajthat a kislány. -
Szakbarbár
aktív tag
-
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Ó, köszönöm szépen a kimerítő információt, így már nyugodtan alszom
, de egyébként hajrá, drukkolok neked
-
stickermajom
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
A környéket elnézve az is csak azért lett, mert a lépcsőházban is bekapcsolva felejtette a trackert.
-
rin33
senior tag
Mentem egy Drops vs Hoods kört: [link] érzésre amit a lábak bírtak. 15 km-enként váltottam pozíciót.
Egyértelmű, hogy könyöklőn sokkal alacsonyabb a hr. kb. ugyanolyan tempó mellett.
A széllökések miatt nem túl hiteles mérés de a lényeg látszik. -
ZavaBalazs
őstag
válasz
chubby2o6
üzenetére
ezt már most meg tudom írni: a vízben eltöltött ~37 perc (nem röhög!) után olyan éhes leszek, hogy a bicikli előtt benyomok 2 ilyen gyümölcszselét, meg egy powerade-et (ezeket majd anyós nyomja a kezembe a vízből kifelé, hogy a depóig elfogyjon
) aztán bicikli közben lesz 2 kulacs, egyikben iso, másikban vízbe keverve vagy 3 gél, hogy valami hasznos is jusson a gyomromba, ne csak gyümölcszselé, de nem fogom tudni beosztani, és a 20 km-nél levő frissítőig megiszom mindkét kulacsot, és elbaszok egy percet az újratöltéssel. aztán futás közben az 1,25 km-enként levő frissítőknél mindig elveszek egy pohár isót, majd 6,25 km után egyszer megtörlöm a számat az izzadt kézfejemmel, ami az izzadság összetétele miatt annyira égetni fog, hogy a maradék 3,75 km-t sírva teszem meg, a következő 3 napban meg teljesen lehámlik az ajkamról a bőr.
szívesen.
-
Fall-N
veterán
Ma vettem személyesen a boltban egy Shimano XT MT801 integrált középcsapágyat, talán a pattogó hangot megoldotta. Kisebb hang még van, még átpucolok ezt azt, de hajtáskor terhelés hatására legalább nem kattog semmi. Más is kicsit nyiszog, majd kiderül mi. A KMC patentszemre gondolok, hogy kicsit csörög ahogy a lánctányérhoz ér.
Ami szívás volt és elfelejtettem előre, hogy az XT csapágy csészéi direkt kisebb külső átmérőjűek, így a szerszámom nem volt jó hozzá. Igy vissza kellett mennem a boltba TL-FC25 adapterért.
Most legalább ez is van itthon. Érzésre finomabban jár az XT, mint a Funn, nem véletlenül drágább.Ha teljesen hangtalan lesz, akkor megírom mi lehet.
-
Speedy007
addikt
válasz
MC Pite
üzenetére
Nem kukacoskodásból írtam csak figyelmeztetés céljából. De amúgy "kerékpáros kresz"-t be írod a keresőbe mindenhol szó van róla "Tilos a kerékpárhoz oldalkocsit, illetve egyéb vontatmányt kapcsolni a kerékpár-utánfutó kivételével."
Mióta utánfutóval megyünk mi is túrázni azóta bújom hogy mire kell oda figyelni ne hogy bajunk essen vagy egy kukacoskodó rend éber őrévél fussunk össze akinek rossz napja van. De arról mai napig nem találok semmi információt hogy mi van akkor ha a fő út vonalon járda nincsen illetve kerékpár út nem fut vele párhuzamosan mivel nincsen de viszont a fő út vonalon kerékpáros jel van fel festve az az a kerékpáros használhatja az adott utat hogy akkor a 12 év alul személy be vagy fel hajthat szülői kísérlettel vagy nem. Mivel fő úton 12 év aluli személy nem közlekedhet. -
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Köszi!

-
Tin
veterán
válasz
Maximum1
üzenetére
Én most mi a rákkal néztem őt le? Ne már... Ha valamit, akkor a megtett távot, beleölt időt mindenki tiszteli, aki teker, és ő az egyik, aki a legtöbbet megy itt.
Azt elfogadom, hogy félreértette a kérdésem vagy a szándékom, sajnálom, ha úgy érezte, hogy kritizálok bármit, rohadtul semmi rossz szándék nem volt mögötte. Egyszerűen érdekelt, hogyan lehet úgy ennyit menni, hogy gyakorlatilag nincsenek verseny vagy hasonló ambiciói. Hogyan tudja motiválni magát, és egyáltalán honnan van ilyen totál random időpontokban 4-5-6 órája arra, hogy a nyakába vegye az aszfaltot vagy az erdőt, és tekerjen.
-
MC Pite
veterán
válasz
Blackmate
üzenetére
Ne vegyél rudat!!!négy! Olyan káros mint a támasztókerék.

Igen, vontatókötél, flexibilis.
Ennek az alis tesója: [link]
Sok videó van, de jól látszik a nyúlás, indulás, megállás, stb.A rúddal csak utas lesz, nem kormányoz, nem kell tekernie, unatkozik, akár elalszik a bringán!
A kötéllel segítek, de jön a nyomomba, teker, kormányoz, dolgozik, emeli a fenekét bukkanókon,stb és élvezi a rásegítést.
Imádja, hogy olyan helyekre eljuthatunk, ahova amúgy nem, vagy tolni kellene.
[link]A visszahúzódó még praktikusabb lehet, ha van helyed, nekem mindhárom bringán ott a nyeregtáska, ez meg mindegyikre rá akasztható.
mauimagic: Egy éve használjuk, aszfalton és terepen is.
A gyerek imádja, sokkal jobb neki mint amikor tolom mellette gurulva (ami sokszor nem is könnyen vagy nem kivitelezhető).
Nem old ki ha esik, de sokat nyúlik, ez megállás és elindulásnál is segít. Nálunk nem fordult elő, de észreveszi az ember ha esik a gyerkőc, nem fogod vonszolni.A legjobb, hogy közben ő kerékpározik, főleg terepen, teker, vált, fékez, keresi a nyomvonalat (jellemzően persze apa után jön) és úgy érzi ő teker, és kemények vagyunk együtt. Kollégámnak a gyerek elaludt a vonórudas vontatáskor, elég nagy a különbség!
Plusz zsebbe vagy övtáskába befér használaton kívül, akár a gyerek is hozhatja övtáskában. (Vannak gyárilag ilyenek, csak drágábbak).
Terepen nagyon nem fényképeztem vontatáskor, aszfalton szoktam, de rengetegszer sumákol hogy ő már az utcánkba se tud feltekerni, vontassam
. Persze mikor mondom hogy nincs nálam, simán feljön, főleg mióta váltós bringája van.Speedy007: Nagy KRESZ és KÖHÉM huszár vagyok, de ezt nem vágom, de le is szarom. Ahol meredek utca van, ott nem nagy a forgalom se (felénk, direkt kis forgalmú utakon megyek vele) és én csak rásegítek vele. Az a balesetveszélyes mikor random megáll a gyerek mert elfáradt!
FeniX-: 30mm gumival megyek, de a kövi 32-35 között lesz. Nejemén 37es került fel, új kerékkel, mert az elmúlt 20-30 évben folyamatosan romlanak felénk az utak.
-
MC Pite
veterán
válasz
f4lcon
üzenetére
Komoly kérdés?
Többtucatszor hívjuk a nagykert, főleg ha kizárólagos.
Kellene ilyen szimering, kellene ikyen küllő, ilyen fékbetét, stb.
Nagyker: Ő...nemrég rendeltünk, 1-2 hónapig biztos nem fogunk.
Mondom de kitört a küllőm és ti vagytok a Fulcrum importőr, mond meg mennyi az annyi hogy lekéred az eu raktárból.
Nem kéri, viszhall. (Osztrák nagyker(!) elpostázta nekem a szükséges küllőket, érdeklődtek tudnak e olyan kiskert aki ide is kiküldi, mert hát itthon ez van.)Rengeteg ilyen példát tudnék. Vagy ha van is...tavaly nem ment vissza a hátsó Rocket Ron. Szerencsére pilisakárhol volt egy 27,5es tle változat ami kell, 36ezer Ft.
Szóval rendel valamit a nagyker, nem feltétlen a kurrens cuccokat, kap annyit vagy kevesebbet, és majd rendel megint mikor megéri egy konténer/teherautónyi.
Sztemderd cuccokból is kifogynak közben mint (10 éve) Juicy fékbetétek, RS 32 mm szimeringek, stb.
Belső/külső? Hahh, középkategóriától szerencsekerékkel vetekszik mikor mihez jutsz hozzá. -
zsocy
őstag
Hát, végül is te szaladtál be abba a bizonyos erdőbe tátott szájjal amikor firtatni kezdted hogy honnan van rá ennyi ideje, meg mi a jó a hosszú tekerésekben...
Zolit pedig nem a visszafogott stílusáról ismerjük, nem volt meglepi.
Nincs itt semmi megfejtés, ő azt szereti, te meg amazt, mi meg mindkettőtöket.

-
Weareus
addikt
Egyébként hátizsákot mindig viszek. Abban még minden is van. Pótakku, a pótakku pótakkuja, defektjavító, +étel-ital, láthatósági mellény, stb. (De a bicikli nem lehet nehéz...
!)
Idén március vége óta kerékpározom (20 év kihagyás után) újra, azóta 3x volt defektem, szerencsére nem ért felkészületlenül... -
Zoliwrc
aktív tag
Én élményből megyek ahogy kedvem tartja, majd ha nem élvezem abbahagyom.
2016 végétől stravazok, azóta 78.500km-t tekertem 1millió 129ezer méter szintemelkedéssel, és az a fasza hogy egyre jobban élvezem.
Neked elhiszem hogy nincs meg a jóérzés, mert csak a pulzussal baszakodsz és nem élvezed, állandóan "sírsz". Rövid időn belül ki fogsz égni , már jele is hogy a monotonitásról beszélsz.
Mostanában havi 1500km, 18-20ezer szint körül, országúti-monti vegyesen.
Nincs főnököm, így nem vagyok csicska, kb. úgy osztom be az időmet ahogy akarom, és a párom sem pórázos kutyaként "tart", mint nagyon sok más embert a párja. Néha ő is eljön velem országútizni, futni, vagy túrázni. -
Tin
veterán
válasz
Weareus
üzenetére
Most én nem kritizállak, mert az elején nekem se volt kulacstartóm, így előtte jól beittam, utána meg kiittam a csapot itthon, de azért egy kulacs nagyon olcsó, és szerintem ebben a melegben nem jó kockáztatni. Én ha tudom is, hogy kábé elég lesz az egy kulacs, inkább is inkább feldobok mellé még egyet csak simán hideg csapvízzel, az még langyosan is jobb, mint a semmi. Nyár van, kapsz egy defektet, aztán máris megpukkansz, szerintem ezzel ne kísérletezgess.
-
Weareus
addikt
Kevéske, tudom, főleg ebben a melegben.
De ez akkor érint csak hátrányosan, ha ismeretlen helyeken bicajozok, ami nem sűrűn szokott előfordulni.
Mohács-Pécs-TV-torony: 2x50 km, 3 db biztos vízvételezési lehetőséggel.
Mohács-Sellye 2x85 km 3 db vízvételezési lehetőséggel.Cipekedjen az, akin nincs 18 kiló fölösleg...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
MPowerPH
félisten
válasz
dom1n0
üzenetére
Az a muveszet, hogy ha Z3 kozepet is megy, nem fullad ki ido elott, hanem vegig megmarad az ereje. Ez is hozzaszokas kerdese, na meg a megfelelo utanpotlas must have.
Kell vegyek aero kulacsot, meg hozza tartot. Abba keverem be majd az iso -t, a mellenyben meg az 1l jeg/ viz marad frissitonek.
-
Weareus
addikt
válasz
Maximum1
üzenetére

Mondjuk nekem van egy kb. 4 dl-es kulacsom és annyi.
Szerencse, hogy bejáratott útvonalaimon (Mohács-TV-torony, Mohács-Sellye) már jó előre tudom, hol lesz közkút, amelyik még működik is. Pro tipp: faluhelyen-faluhelyeken bicajozva érdemes a temetőt megkeresni, ott mindig van víznyerési lehetőség. Sajna a jó kis kék közkutakból elég sokat elzártak/kiapadt/mit tudom én mi történt. -
Tin
veterán
válasz
Zoliwrc
üzenetére
Semmiképp se értsd félre amit mondok, de téged sem irigyellek. Rengeteget mész, nagy sebességgel, és le az összes kalappal a teljesítményed előtt, de engem agyonnyomna, ha ennyit kellene mennem (időben) ahhoz, hogy meglegyen az "ez jó volt" érzés. Időben általában az egyik hétvégi nap van ennyi időm, hétköznap kb soha, és akkor még nem beszéltem arról, hogy ekkora távokkal elég hamar elfogynának a lehetőségek, és cseppet monotonná válna a tekerés. Számomra.
Átlagosan mennyit mész egy héten idő/táv? És hogy a francba van erre időd?

-
6030D
addikt
válasz
dom1n0
üzenetére
Zoli magas pulzuson megy, ilyeneket Z2-ben nem is lehet. A sokmillió km után már tudja, hogy hol a határ, és az alatt megy, kb szerintem Z3 közepe, teteje neki. Amikor mérte, és mentünk együtt (montival), akkor neki 10-15-tel magasabb volt a bpm, de ez is csak egy szám, mert mindenkinek más.
-
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Jó, de akkor mindenképpen írj arról is, hogy hányadik kilométernél mit és mennyit ettél-itál
-
Tin
veterán
válasz
semmiho
üzenetére
Máris visszamegyek fent arra a hátsó útra 1 km-en oda-visszázni
De én amúgy úton megyek.Nem, amúgy tök frankó köreim vannak, jó mászásokkal, amik még tarthatóak a kompakt hajtással is, csak hát onnan lejönni az nem kis és nem rövid lejtő, igazából végig 50 feletti sebesség csak gurulásból is, ha meg befekszem, akkor 60 fölé is ugrik. Most ebbe az 50/11-el még bele lehet tekerni, de azért írtam, hogy "luftot" tekerek, mert gyorsítani már eszembe sincs.
#299640 dom1n0: ezek többségében mellékutak, nem olyan jó minőségűek, hogy én itt 50-55-nél még gyorsítani akarjak. De ha mozog a lábam, akkor azért megvan a Z2 alja.
#299644 jjeahh: nem, a közelemben leginkább 1-3 km hosszú mászások vannak ugyanekkora ereszkedőkkel, ahhoz talán elég a lábbal alibizés
Egyébként én is szoktam tekerni lefelé is, csak nem ilyen meredekebb lejtőn. -
dom1n0
őstag
válasz
Zoliwrc
üzenetére
Csak kiváncsi lettem volna rá.
Már sokszor énis érzem egész jól, hogy mikor mit kell tekerni hogy komfortos, jó legyen.
De ettől függetlenül továbbra is nekem a watt+pulzus hasznos.
Nyilván lehet 3 év múlva már rá se fogok nézni, mert kiismerem a testem teljesen, mint Te.
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz
dom1n0
üzenetére
Nincsen. Minek?
Ezek tök felesleges dolgok a mi szintünkön.
Kb 1-másfél évet hordtam övet, érzem hogy mikor jó és mikor nem, az emberi szervezet egy csoda, jönnek visszajelzések.
Tököm se nézegesse ilyenért az órát állandóan.
Maitól sincs semmi bajom, már azon jár az agyam hogy holnap-holnapután mit tekerjek -
Ringman
félisten
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nalam az van, miota lejjebb raktam vagy 8 cm-rel a kormanyt, kenyelmesebb lett a pozi, meg vagy 2-3 cm-rel nagyobb is a reach
-
Zoliwrc
aktív tag
Ma reggeli Felvidék. Nincs Z2 meg semmi se, rá kell ülni és menni.
Holnap Csóványos, ott 7 fokkal hűvösebb van minimum. Aztán vasárnap reggel lehet megint felvidék
-
dom1n0
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Futásnál az tényleg nem könnyű, ott nekem is eltud szaladni hamar, főleg ha nem figyelek és begyorsulok kicsit

De egyébként ezzel a 140-el is az a gond, hogy 140 egy olyan futónál aki heti 10 órákat fut megint mást eredményez mint aki 2-t, és ez így van jól.
Mindenkinél totál más, edzettség, genetika, kb egy jó vagy rossz alvás, stb. stb.Tin: Én lefelében ha engedi az útviszony bele szoktam tekerni de csak érzésből általában.
De van amikor nagyon adja a tempó és akkor kap egy nyél a vége a lejtőnek
-
Speedy007
addikt

Én rontottam el meg nem is
. Végül is mindent jól mértem le csak félre értettem pár dolgot. 1" mentesnél a váz belső részét kellet mérni hogy ki adja a méreteket a csapágynak és a háznak. A váznak a belső átmérője valóban 55mm de viszont gyárilag 56-s csapágy csésze van benne így azt kell majd vennem ami jóval barátibb már. Nehezen akartam elhinni hogy egy tucat kerékpárnak "egzotikus" viszonylag ritka csapágya van. így tényleg stimmel minden méret -
Tin
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Na és akkor a kérdés: alul hogy oldjátok meg a Z2-t? Mert ugye az oké, hogy felül ne mássz ki belőle, de mondjuk a nagyobb ereszkedésnél hogyan tartod magad Z2-ben?

Nekem amikor hűvösebb volt 2 hete, konkrétan "luftot" kellett tekernem ahhoz, hogy a Z2 alját megcsípjem.
-
MPowerPH
félisten
válasz
dom1n0
üzenetére
Futos topikban volt ez tema tavaly, mikor a maratonra keszultem. Akkor nekem annyit mondtak, ha alapozok, akkor a pulzusom ne menjen 140 fole, de inkabb maradjon 135 korul az atlagos. Futasnal ez piszok nehez volt, bringan joval egyszerubb, csak le kell nyelni a bekat, hogy mindenki megeloz.
-
MPowerPH
félisten
válasz
dom1n0
üzenetére
Nem ismetlem magam, de egy arra alkalmas ora es a pulzusov boven eleg hozza. Es eleg csak kimenni egy sima, nyilegyenes utra, bemelegiteni, es lehet csapatni.

Utana jon a meglepodes, hogy ami eddig Z2 volt, az mar lehet nem az lesz...
Nekem az a pozi, mikor alul fogod meg a szarvat, legyen barmi is a neve, gyorsabb, mint amikor a standard outis fogassal megyek. De csak ugye sikon, vagy ereszkedeskor. 3km/h -val siman gyorsabb tudok ugy lenni, csak kozben jobban farad a kezem, vallam, derekam.
-
dom1n0
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Köszi, akkor erre majd ráfexek.
Most elkezdtem minden nap nyújtani 10 percet, mellé alap core gyakorlatokat is berakok heti 2-3x
MpowerPH: Érdemes kiméretni a zónákat, sok helyen vállalják. Nekem tavaly tavasszal volt, igaz futás alapú, júliusba megint elfogok menni kiméretni, ránézni van-e változás (garmin szerint igen..)
-
-
lsebestyen
addikt
válasz
dom1n0
üzenetére
Ha bedőlsz akkor persze aerobb leszel, de nem a legegyszerűbb dolog tartani azt a pozíciót. Először próbáld ki úgy 5-10 percig, hogy alacsony watton mész és akkor elég csak a tartásodra fókuszálni. Görgőn pl jól lehet gyakorolni ezt is, mert konkrétan semmi másra nem kell figyelni. Ja meg ne akkor próbálgasd amikor hosszabb tekerésre mész, mert megvan az esélye, hogy beáll a derekad.
-
dom1n0
őstag
válasz
semmiho
üzenetére
Köszönöm a megerősítést.

A HRV-t (is) csekkolom, most egy jóideje beállt betonstabil 77-79 környékére, csak nagy odaverések után van kilengés, de akkor az alvásomon is érzem hogy túl lett tolva a z3,z4.Szerk: Szerintem egyébként a legtöbb ember azért gyűlöli a z2-t mert lassú, és ez valóban így van, csak hát valamit valamiért..

-
semmiho
tag
válasz
balintbaba
üzenetére
Jobbulást!
A Z2-zés elég hasznos dolog. 2.5 éve feladtam a tervezett edzést, de a tekerések nagy része nekem még mindig az - pontosabban, GA1. Az aerob extenzív zónát meggyőződésem, érdemesebb pulzus-alapon végezni - már ha nincsen valakinek sportszíve (szív bal kapra hipertrófia).
Egy jó alapálló-képességre és hatékony zsírbontásra pedig bármilyen kitűzött célt jól építhet az ember. Hozzá kell tennem, azért a szimpatikus-paraszimpatikus egyensúlyt érdemes legalább érzésre figyelni, ha HRV-t nem is mértek. Résztávok nélkül idegtépő a túltolt aerob extenzív edzés, szerintem sokan átéltük ezt már.
-
dom1n0
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Akkor rákell menni újra a core-izom tuningra is úgyérzem

Tényleg jobban be kell dőlni szerinted is? -
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ja, de nem gyorsitora
-
dom1n0
őstag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Simán lehet a hoodom nem jó, erre majd ráakarok jönni

Arra emléxm, hogy 31 volt hoodon és 205 watt, dropon összehúzva magamat 32-33 között de inkább 33 volt, utána mikor visszaengedtem 31-re akkor 190-192 között volt a watt.
De nyilván lehet nem volt full sík (szinte biztos), meg kitudja a szél is hogy fúj, 1-2kili szél is sokat számít.
Szerk itt egy fasza hiteles teszt, nem tudom láttad-e:
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
dom1n0
üzenetére
na jó, de a 2-t a dropshoz mondtad, annál meg jobb az aero bar elvileg. és igen, pont a veszélyesség miatt nyomom vele fel-alá ezen a szakaszon (meg azért, hogy hátha szembejön Hasaggymeg
) , ez 7 km bringaút, nagyjából végig lehet rakta könyökölni, csak a keresztutcáknál, meg a párszáz méter lakóövezetnél ülök fel, meg a dunakeszi strandnál, ha vannak járókelők. Csokicsibesz, 6030D: hajaj, gyűlnek a karakterek, de állok elébe.
lesz majd beszámoló, meg remélhetőleg összejön egy 3 fős PH-s csoportkép is. ha máshogy nem, az arany-patak közel van, szuszinhót majd belefektetjük a híd mellett. 
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
stickermajom
üzenetére
Hát az meg minek?
...úgy fennhordják orrukat, hogy már nem is akarnak velünk, snasszokkal együtt vásárolni?!
...amúgy meg tiszta röhej vagyunk egy az egyben mint faj itt a földön, siralmas, de tényleg, az állatok ha hirtelen megvilágosodnának a térdüket csapkodnák a röhögéstől.
-
6030D
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Azt majd a bádogember után.
-
dom1n0
őstag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Kijön a kb 2km/h ha kicsit szűken is

Egyébként érzésre is könyedébb így tekerni, viszont jóval veszélyesebb is, ha autók meg kanyarok is játszanak útközben
Arra gondoltam még, hogy lehet a hood pozin kéne még reszelnem, kevésbé dőlök be szerintem mint kéne.
Ez a múltkori lefelében lőtték a kanyarfotósok, szerintetek itt nagyon kintvan a felsőtest?
[link] -
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Csak ha írsz mellé egy waxolós kis esszét, mindezt rózsaszín mezben.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
balintbaba
üzenetére
alkudni ér? lehet minimum 2000 karakter?
-
balintbaba
tag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Ha tényleg érdekel, akkor én tudok adni, csak rendelnem kell hozzá új csapágyakat, mert már elég morcos a tengely.
Viszont feltétele a kölcsönadásnak a minimum 1000 karakteres értekezlet a wattokról, zékettőről, érzésekről.
-
Tin
veterán
válasz
Ringman
üzenetére
Mondjuk a 29km/h-s maxból gondolhattam volna, hogy nem egyedül mentél
Ahhoz képest viszont egész jó az átlagod 
#299615 dom1n0: asszed a meleg nyír ki?
Itt nincs meleg, 27-28 fok, cserébe olyan dunszt, hogy meg lehet halni. Előbb fél órán át ömlött az eső, utána kisütött a nap, most süt a nap és közben esik. De szerintem pár óra, és minden száraz lesz, kivéve a levegőt. megnéztem, a kinti 2 szenzor most 80% körüli páratartalmat mutat. Pedig úgy elmennék egy esti kerekezésre most, hogy későn megy le a nap, de egyszerűen nem olyan az idő.Nálad remélhetőleg a következő 2 hónap felteszi az i-re a pontot. Indulj el, akkor is jobb, ha csak sokadik leszel, mert lesz tapasztalatod.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
dom1n0
üzenetére
valakinek nincs kölcsön egy wattmérős pedálja? ezt én is kipróbálnám.
ekkora különbséget én még a könyöklőnél se érzek, de wattmérés nincs, meg lehet én csinálok valamit rosszul (pl útban van a sörhas
). múltkor egy 7 km-s szakaszon mentem oda-vissza 3 kört, az első kör után kicsit engedett a bal rúd rögzítése, és csavarodott kifelé, ha rákönyököltem, szóval csak ritkán nyúltam rá. az elsőhöz képest a köv körökön az egyik irányba 3 és 2 km/h lassulás (de itt az elsőt megnyomtam kicsit jobban, szegmens 4. hely lett belőle), a másik irányba meg mindkétszer 1,2 km/h. -
dom1n0
őstag
Köszi, próbálom nyomni ami még fentartható, aztán meglássuk őszre hova sikerül eljutni.
Az előzetes célokat sikerült hozni már bicón, ez azért jól esik...
Ez a kurva meleg helyett ha csak 25fok lenne, na az lenne nagyon jó még
Te is szépen haladsz, a 100/1000 is nagy menés volt
-
Tin
veterán
válasz
dom1n0
üzenetére
Na, a triatlon az már derék
Most kánikulában megnyomod az úszást, futni minek, bringázol helyette, aztán kapsz egy emléklapot
Viccelek, kellenek a célok, és szerintem bringán nagyon komolyat fejlődtél!#299610 Ringman: szép, ez is Z2 volt? Mert ahhoz nem rossz az idő, csak pulzust nem látok. Az én 100 km-emen ezek az adatok voltak, csak összehasonlításként. De az ugye Z3 volt...
-
stickermajom
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez most pont drágább mint Európában.
Találtam egy szereldmagad helyet ahova csak úgy be lehet toppanni és önkéntesek segítenek is megtanítani.
Fulton imádná.
”WTF Days (temporarily on Mondays)
On Mondays, the shop is reserved for people who identify as Women, Trans, Femme, Non-Binary, GenderQueer, GenderFluid, Intersex, or questioning their gender identity.” -
Ringman
félisten
Na ez joval kisebb intenzitas volt, mint amire szamitottam (de nem rajtam mult), de legalabb volt defekt is.

-
dom1n0
őstag
Őszre van betervezve az Ábrahámhegyi sprint táv triatlon, de bevallom őszintén, hogy úszást teljesen leszartam eddig, és a futásba is mióta lehet kint bicózni kb 5x voltam kint.
Nem túl fényes az indulás esélye, de most júliusban jön a kánikula gondolom, az uszodában meg hűvös a víz ezzel próbálom rávenni magam
MpowerPH: Az biztos, ma voltam reggel Acsán megnézni a terepet, de ez minden volt, csak unalmas nem, szarrájárt erdészutak Combomnyi fák jobbra-balra, és egy olyan felázott rész ameddig a szem ellát, hogy onnan jobbnak is gondoltam visszafordulni

Kiszárad a hőségben rápróbálok majd újra egyszer, de ez így nem fun nekem
Ringman: Gratula, tök jót mentetek
-
Tin
veterán
válasz
dom1n0
üzenetére
Felénk az időjárás teljesen hülye már tavasz óta (épp megint ömlik az eső, ma már harmadszor), így nagyjából mázli kérdése a menés, mert én meg csak este és hétvégén tudok menni. A heti 3-4 alkalom és a 7-8 óra azért javarészt megvan nekem is nagy átlagban, ez durván 150 km-t jelent. Persze vannak 5-6 órás hetek, viszont 250 km-esek is.
Utoljára február körül Z2-ztem, az nagyon bejött, de akkor tényleg nagyon lassan kellett mennem. Aztán jött a "hadd menjen" kategória, de most pár hete, hogy lejjebb ment a pulzusom, megint Z2-zök hétköznaponta, ha tudok, és ez most már jól esik. Gondolkozom én is azon, hogy az emelkedőkön odalépek neki, de most még inkább önfegyelmet tanulok, azt meg ott lehet a legjobban
Szóval nálam a cél a Z2 alja lejtőn, a közepe síkon, és a teteje emelkedőn. Így, ha túl is becsülném a saját zónám tetejét, azért javarészt akkor is benne tudok maradni.Az intervallumozás nálam is fog tudni működni az emelkedőkön, de azt én most inkább őszre halasztom. Egyelőre élvezem, hogy kinyiffanás nélkül tudok felmenni egyre több helyen, versenyre meg úgyse készülök.
Te végülis most mikor milyen versenyen indulsz majd?
-
MPowerPH
félisten
válasz
dom1n0
üzenetére
En is csak felulok a bringara, es ugy megyek, ahogy a kedvem tartja. Meg a pulzust sem nezem, inkabb arra hagyatkozok, mi esik jol.
Futas detto.Btw, MTB az minden tud lenni, csak nem monoton.

Tin emlitette, hogy megallni menet kozben. Na most azt nem tudom hova tenni a mai napig. Akivel itt elkezdtem tekerni, mindig megall italozni 40-50 percre is akar. Kikeszit, azert nem is tekerek mar vele...
Pulzust szabalyozni meg lehet menet kozben is, nem kell hozza megallni.
-
dom1n0
őstag
Nagyrészt szerintem így van ahogy mondod, én is hasonlóan edzek, nekem az vállt be, hogy alapból z2 tetején megyek outival, ez síkon egy 30 körüli utazó perpill, komolyabb emelkedőkön pedig próbálok z3-z4-ben menni, megfelelő ideig, én ezzel tudom le a saját
résztávjaimat jelenleg szezonban
Ez egyébként számomra egy elég élvezetes, bármeddig kihajtható dolog, igyekszem heti 2x menni így, minél több szintet, illetve heti még 2x próbálok másnap montival minél több szintet menni, de azt tényleg nagyon alacsony, 120-130-as pulzuson 1-1 órát csak.
Így a tervezett 8-10 óra tekerés / 800TSS környéke megvan ami a cél jelenleg ebben a dög melegben. -
Tin
veterán
válasz
dom1n0
üzenetére
Én megmondom őszintén srácok, néha ahhoz lenne kedvem, hogy gyökkettővel gurulgassak, és nekem speciel éppen ezért jött be annyira ez a Z2-zés. Megyek az emelkedőn gyökkettővel 140-es pulzuson, és elhajt mellettem valaki gyorsabban, de ránézek, és dől a víz róla, tuti vagy 160 felett üt a szíve, én meg lazán fütyörészek.
Oké, lassabb vagyok, de "csak" 2-3 km/h-val, viszont ugyanúgy 1.5 - 2 órát megyek hétköznaponként, amikor tudok, cserébe a Z2-es edzésnél egyáltalán nem szoktam megállni, míg amikor tolom, akkor azért fél óránként szusszanok egyet. Vagyis a km lehet, hogy kevesebb, de időben ugyanannyit ülök a bringán. Meg azt vettem még észre, hogy nekem a Z2-höz csökkentett PF-el kell mennem, így viszont jobban terhelem az izmaimat, vagyis erősödök is tőle.
Érdekes, mert amikor hazaérek, nem vagyok fáradt, másnap is lazán és szívesen megyek, a lábamat ugyan érzem, de ezek a 2 óra és 1% szint körüli utak még nem annyira megterhelőek, hogy kinyiffanjon tőle. Amikor nem figyeltem a pulzusra, akkor általában lepukkanva értem haza, viszont a 80 feletti PF miatt nem annyira éreztem a lábaimon, hogy megterheltem őket (kivéve a mászást).
És akkor, ha jól értelek benneteket, itt jön a képbe, hogy kinek mi a célja. Nekem ugye nincs versenycélom, meg hasonlók, csak menni és élvezni, így azt gondolom, hogy nekem ez így "elég" ahhoz, hogy fejlődjek, még ha ez feltehetőleg a 150W-os "kislány" kategória is. Mert közben meg azt is látom a topikban, hogy amikor valaki komolyan gondolja, és nagyon tudatosan csinálja, az is szimplán beszívhatja egy kényszerű kihagyással úgy, hogy kezdhet mindent elölről. De javítsatok ki, ha tévedek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kuponkunyeráló
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Mikrotik routerek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
én meg majd meghalok benne...

Most legalább ez is van itthon. Érzésre finomabban jár az XT, mint a Funn, nem véletlenül drágább.

...úgy fennhordják orrukat, hogy már nem is akarnak velünk, snasszokkal együtt vásárolni?!