Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
Új hozzászólás Aktív témák
-
akosxyz
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Én is úgy tapasztaltam, hogy már nem feltétlen vált jobban revo. Pont ezért kérdeztem.
#1648:
Apple pay-jel még drágább a befizetés, mint revoról utalva. Mondjuk azt nem tudom, hogy eurot is ingyen utal az ember revolutról ly pénzszámlára? -
válasz
Stauffenberg
üzenetére
- jól látod, a revolut már nem középárfolyamon vált
- Wise-nak meg vannak külön váltási díjai az árfolyamon kívül
- Erste-t nem ismerem -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Csak az én emlékeim csalnak, vagy a Revolut tényleg már nem akkora nagy szám ha EUR - HUF konverzióról van szó? Premium előfizetésem is van, de simán ilyen 4 forint körüli spreaddel számol (a hétvégi felár nélkül). Egy ideje (1+ év) nem váltottam vele, de úgy emlékszem ez SOKKAL kedvezőbb volt egykoron. USD esetén is hasonlót tapasztalok.
A Wise vagy az Erste* meg ehhez képest töredéknyi spreaddel váltja.
*Ez nyilván csak a havi keret erejéig, banki nyitvatartási időben, ha ezek nem teljesülnek, akkor nyilván a jó öreg horror képlet lép életbe.
-
válasz
akosxyz
üzenetére
Revolut jobban vált.
LY csak 5 tizedes jegyig számol, ezért néha 0,6%-ot is elérheti a váltás.
TBSZ-be nem emlékszem, hogy lehet egyből utalni.
Revolut váltással kb 100ezer forintonként €1-2 jobban jársz.
Viszont, LY tiszteljük már meg annyival, hogy ha már szinte semmiért nem kér tőlünk pénzt, akkor legalább ebből jusson bevételhez. Ne játsszuk a fillérb@szót. -
válasz
KIA Ceed
üzenetére
Nálam ez nem teljesen automatizált.
Én utalok, beteszem TBSZ-be, ott a TBSZ-széfben parkol, ahol kamatozik, majd a vétel előtt egy nappal átteszem a szükséges összeget a TBSZ-számlára.
Ha nyaralunk, vagy előre látom, hogy necces lehet az időzítés, akkor egy-két héttel korábban kiveszem a pénzt a széfből. -
KIA Ceed
tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Van még nyitott 2025 is néhány napig, de itt már nem akarom, de tudnám tesztelni, létre is hoztam tesz MIXeket. A teljes automatizáltsághoz nem találom hogy tudok a TBSZ-re automatizáltan utalni, sem valamiféle kódot generáltatni a LY-el, hogy az utalási közleménybe beírhassam, ami alapján tudja majd a LY, hogy mindent át kell a főszámláról helyezni e TBSZ-re. Mi a megoldás?
-
-
KIA Ceed
tag
4 tagból álló (töredékesek) ETF (CSPX, IMAE, EMIM, IUSN->nincs LY-en, ezért WSML) MIX automatizált vásárlás terén, ha havi 2 db vásárlást szeretnék (TBSZ 2026. létrehozás januárban és a bankszámláról történő rendszeres utalás beállítása után) mondjuk 2X125e Ft értékben (nem két hetente történő vételt, mert idővel az elcsúszik) mondjuk hónap 14-én egyet, és hónap 28-án egy másikat. Ezt két külön MIX tervvel tudom majd megcsinálni, ahogy az AI mondja? Thx!
GEMINI:
A Megoldás: Két külön Mix beállítása
Mivel a Lightyear lehetővé teszi, hogy ugyanarra a Mixre (vagy ugyanazokra az eszközökre) több automatikus befektetési tervet is létrehozz, a következőt érdemes tenned:
Első terv (14-i vásárlás):
Válaszd ki a Mixet.
Állítsd be az Ismétlődést (Frequency): "Monthly" (Havi).
Válaszd ki a hónap 14. napját.
Második terv (28-i vásárlás):
Válaszd ki ugyanazt a Mixet.
Állítsd be az Ismétlődést (Frequency): "Monthly" (Havi).
Válaszd ki a hónap 28. napját.Kérdésem még, hogy az 5X50e Ft-os beutalást (ez így díjmentes, csak ezért) fogom tudni közvetlenül a TBSZ 2026-ra indítani, hogy ne kelljen a főszámlára és onnan kézzel áthelyegetni?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Egyszer jár bónusz csak.
-
Stauffenberg
nagyúr
Annyira nem lényeges most nekem a váltási bónusz, mert amúgy is vannak Revolut meg Erste kedvezménnyel váltott devizáim. Inkább a barátnőm meghívóját fogadtam el (csak nem tudtam előre, hogy a bónusz nem rakható TBSZ-re).
Btw ezt a bónuszt úgy adta meg, hogy rögtön TBSZ-re fizettem be, de amikor a personal accountra megyek, továbbra is jelzi, hogy befizetés után még vár rám meglepetésszerűen bónusz. Ez csak bug vagy ha megint fizetek be (ezúttal oda), akkor jár megint?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nem tudod.
Tbsz nyitásra ezért jó az olyan ref kód, ami ingyen váltást ad, mert váltás után a pénzt át tudod vinni tbsz-re. Pl. ADAMFX -
Stauffenberg
nagyúr
A barátnőm küldött nekem meghívót és sikerült 18500 Ft bónuszt kapnunk érte.
Viszont ha jól vettem ki ez csak a personal accounton költhető el a felajánlott részvényekre.
TBSZ-re nem tudom bevinni?
Nem azt mondom, hogy aprópénz, de pont semmi kedvem még ezzel is foglalkozni adóbevalláson.
-
sbai
tag
Lehet, hogy BÉTa-s ETF-re gondolt a költő?
-
-
z0d1AK
nagyúr
Hoppá! Majdnem kétszer annyi lett a magyar részvények száma! [link]
-
Hejja1234
tag
válasz
Hejja1234
üzenetére
Még finomítottam annyival, hogy 350e-t Revolutra toltam, váltottam eurora és küldtem tovább LY-re. A maradék pénz ment közvetlenül OTP-ről LY-re 0.35%-os utalási költséggel.
Persze megint utólag lettem okos, mert a forint beutalás és eurora váltás költsége többre jött ki mint egy Revolut Plus 1 havi előfizetés... -
z0d1AK
nagyúr
Nem. A Lightyear gyűjtő számlájára, amelyet a te befektetési számládra vezet át.
Nem ad a te nevedre szóló forintos bankszámlaszámot a Lightyear.
Bár a MÁK kiutalja erre a gyűjtő számlára, de bármi gond van, igazából ott lesz a checkbox amit kipipáltál és nyilatkoztál, hogy a saját neveden lévő számlára utalsz (ami ebben a formában nem igaz). -
-
válasz
Hejja1234
üzenetére
Én a múlt héten véletlenül utaltam forintot revolutról LY-re (200 vagy 250 ezret) és másnapra elfogadták a beutalást.
Ha nem fáj, akkor most próbáld ki 2000 forinttal. Ha neked is elfogadják holnap, akkor küldhetted a többit is.
Régebben már megjártam vele, akkor visszapattant 2 vagy 3 nap után a pénz. -
Hejja1234
tag
Sziasztok,
Visszaolvastam, de nem találtam megoldást.
Régebben utaltam be Revolutról LY-re forintot, most viszont azt látom, hogy már nem lehet, mivel hogy a "A banki átutalásokat magyarországi székhelyű bankból kell teljesíteni".A lényeg, hogy van forintom OTP-s számlán és a végcél LY TBSZ lenne, lehetőleg ingyen vagy minél olcsóbban.
Mi most a legjobb megoldás? Közben lehet egy euro váltás is, de azt alapvetően a LY-re bíztam volna.
-
AMD Power
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest