- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bitpork: Ingatlan eladás
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz
bobalazs #11785 üzenetére
bobalazs: Basszus! De hülye vagyok
Igazad van, le van korlátozva 60FPS-re....(most jutott eszembe, már egy pár hete/hónapja tolom, kb. most érek a végére, benne van vagy ~120 óra, ki is ment a fejemből)
Akkor az lesz! KösziPuMbA: Igaz! De közben megoldódott
.
A CPU kihasználtságok korrektül mi mutatja ki? -
válasz
tibaimp #11784 üzenetére
Ennyit tud a procid meg a játék motorja kipréselni a vgaból Fullhdban. Meg gondolom elérted a monitorodon a max fpst, mert vsync be volt kapcsolva, vagy korlátozva van a max fps.
Magasabb felbontáson maxra lehet hajtani a vgat. Ha megvan számodra megfelelő fps akkor normális. Ekkora fogyasztás mellett persze jó a hőmérséklet. -
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet ismét!
Lenne egy kérdésem! 4070TiS Horizon Forbiden West alatt ezt produkálja (fullHD + max graf):
Látszik, hogy 100%-on megy a GPU, viszont ami nekem fura, hogy csak 143,2W-ot vesz fel a 16-pin csatiból, ehhez hozzájön a PCI sínből a 75W, így az összesen ~220W, de a 4070TiS az adatlapok szerint 285W-os TDP-vel rendelkezik! Ez így OK?
A hőfokokra voltam kíváncsi ebben a nagy melegben jól szellőző Coller Master HAF932-es házban, azok rendben vannak, szerintem. -
NVIDIA DLSS Global Override Mode
Allow you to update DLSS games and apps to use the latest DLSS models.
DLSS Global Override Mode Recommend
NVIDIA GeForce R566.36 or later. NVIDIA DLSS version 3.1.11 or later. -
R0GERIUS
tag
válasz
KAMELOT #11780 üzenetére
Világosabban fogalmazok: hardverrel is összeakadhat és mindegy, hogy mit csinálsz. Mindkét nagy gyártónál így van ez, de ez a fajta érzékenység nem volt jellemző NVIDIA oldalon.
AMD oldalon nekem azért is ment mindig maxon a VRAM frekvencia, mert a fő monitorom (Acer VG271UM3) időzítése 180 Hz-en nem volt sztenderd, amire érzékeny volt a driver.
Ha visszavettem 144-165 Hz-re, akkor képes volt dinamikus órajelre a VRAM.Itt is most ugyanez megy, csak drasztikusabban.
-
gainwardgs
veterán
válasz
KAMELOT #11771 üzenetére
Szerintem ne kezdjük el ezt itt....
Nem rakok szemetet a gépre, attól hogy még nálad minden flottul megy és nincs probléma nem kell általánosítani.
Amúgy meg miért nem lehet egy gyári Nvidia driver alapból rosszcsak azért mert ez a nagy NVIDIA
Mint anno a másik oldalon a catylyst szomorú története, ott sem volt semmi gond a gyártó részéről, csupán a felhasználó volt hülye...
Hát persze -
R0GERIUS
tag
válasz
KAMELOT #11776 üzenetére
Ismerősi körömben van egy 5080 tulaj, akinél a multi monitor probléma létezik és játékok crash-elnek.
Azt a gépet magam raktam össze és telepítettem, valamint tudom, hogy az illető nem telepít baromságot.Szimplán annyiféle variáció van a konfigokban, hogy nem feltétlenül azon múlik, hogy jól csinál-e valaki valamit.
Csak a monitorok maguk egy nagyon nagy variancia az egészben.U.i.: szintén 576.80-at használom, az ismerős rollback-elt 572.70-re a multi monitor bug miatt.
-
dom2000
csendes tag
Nálam sem volt egy új driverel gond, ennek ellenére 536.66- al használom 4000 es szériát, jobb a játékokban.
-
KAMELOT
titán
Érdekes ismerősi körömben van 4090 és 5090 is semmi gond.
Valószínűleg valamit akkor csak jól csinálnak.
Tele van a net olyanokkal akik nem értenek semmit a gépekhez. Olyanoktól mit vársz, hogy majd jól fog nekik menni valami?
Aztán a reddit-re járnak sírni!ROGERIUS: 576.80 drivert használom.
-
-
R0GERIUS
tag
válasz
ScomComputer #11768 üzenetére
Ezt mihelyt lesz időm, ki fogom próbálni.
Szintén köszi a linket! -
R0GERIUS
tag
válasz
KAMELOT #11771 üzenetére
Ez jelenleg nem teljesen igaz.
A legstabilabbnak jelenleg 566.36-ot mondják (nekem az nem volt az igazi, jobban ment nálam az 572.xx, mások azt szidták leginkább).
Sok monitoros rendszereknél (pl. 3+TV) 572.xx-nél újabb driverek nem feltétlen kezelik jól a monitorokat és fekete villódzás látható, 572.70 az utolsó amin jól megy.
A DSR nekem valamiért be volt kapcsolva, ami crash-hez vezetett, így azt azon driver óta kikapcsoltam.
G-Sync flicker gyakori panasz az összes idei driverben, illetve szintén gyakori visszajelzés, hogy G-Sync + DLSS Framegen = crash, ezt talán a mostaniban orvosolták.Ami nálam is fellép ezekből, az ritkán G-Sync flicker, ritkán a felső fele a kijelzőnek 1 frame erejéig elfeketül (amit talán megoldottam NVPI-val), játék mellett a videolejátszás nem stabil (frame pacing), viszont ezek számomra együtt élhető hibák, mivel valóban ritkák.
És én sokakkal ellentétben stabilitás teszteltem is a gépet (miután belefutottam abba, hogy bithibás volt az egyik RAM stick-em és sokáig nem tudtam, miért kapok random BSOD-t szökőévente).
Így azt állítani, hogy "nincs semmi gond" az erős túlzás, van aki szimplán megússza.Azt javasolnám inkább, hogy akinek gondja van a jelenlegivel, az ugorjon vissza vagy 566.36-ra, vagy 572.70-re.
-
KAMELOT
titán
válasz
gainwardgs #11769 üzenetére
Nincs semmi gond az NV driverrel, csak érteni kell hozzá és nem rakni szemetet fel a gépre. Rendes vírusirtót használni.
-
válasz
is possible to build PresentMon manually with DLSS4 flip metering related changes, commited by NVIDIA.
Kösz a linket! -
gainwardgs
veterán
válasz
És mi a good news? Stabilabb lesz tőle az nv driver
-
ScomComputer
veterán
MSI Afterburner 4.6.6 Beta 6
with unofficial RDNA4 support !Van benne pár javítás a RTX 5000-szériához!
+ Good news for NVIDIA RTX 4000/5000 series GPU owners! -
-
xAttilax
őstag
válasz
Raidon #11764 üzenetére
game pass-ba vittem végig és csak az miatta fizettem elő egy hónapot ami sajnos már lejárt így nem tudom megnézni
De annyira nagy a pörgés és maga a grafika nem is olyan kiemelkedő, hogy azt nem vettem nagyon észre mikor lejjebb vettem a beállítást kíváncsiságból.
De elhiszem, hogy vannak része amik szebbek lettek benne, ha majd megint előfizetek akkor mindenképpen megnézem. -
xAttilax
őstag
válasz
gainwardgs #11761 üzenetére
mondjuk ennél a játéknál kb tök mind 1, nem néztem most path tracinget de valahogy nem tudom elképzelni, hogy annyit adna hozzá.
De tény, hogy a 12GB-nak lassan vége ha qhd-ban akarod fullozni a modern aaa címeket. -
Raidon
őstag
válasz
gainwardgs #11759 üzenetére
Csinálok egy bench-et. A játékon belüli fps számlálót használom legfrisebb driver majdnem minden maxon FHD DLSS quality FG 2X viszont ennél a path tracingnél is 2 féle opció van. Az egyik jobban zabál bár én úgy állítottam be, hogy azért ne legyen nagy késés és még azért számomra jól nézzen ki.
-
Raidon
őstag
válasz
gainwardgs #11757 üzenetére
Nálam egész jól megy vele FHD-4070S AVG 130 megvan
-
gainwardgs
veterán
Doom The Dark Ages
Path tracing bench
Ultra nightmare
Rip 12GB Vram, egy korszak vége -
SUPREME7
őstag
Sziasztok, hátha találkozott már valaki ilyennel
Került hozzám egy RTX4070, gép indul, windows betölt, majd pár másodperc és fekete képernyő. De nem kifagy, hanem, mintha lekapcsolná a kimenetet, mert ha például elindítok egy zenét, megy tovább a háttérben. De ami a legjobb, hogy ha terhelést kap a kártya, nem kapcsolja le, amíg mondjuk elindítok egy furmarkot és fut a tálcán, gyönyörűen működik minden, most is így írok
Szóval számomra ez rejtély. 3Dmark, Cinebench benchmark is hiba nélkül lefut, szóval értetlenül állok a dolog előtt, hibás a kártya, vagy csak munkamániás?
Várom az ötleteket
(Másik kártyával természetesen nincs ilyen gond)
-
gainwardgs
veterán
válasz
SkyTrancer #11747 üzenetére
Vram limit mindkettő esetében szvsz
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
gainwardgs #11717 üzenetére
érdekes ez a lista, hogy a 3070 megelőzi a 3070TI-t
-
Zimmi91
addikt
Sziasztok!
Visszatértem egy kis kitérő után
(Asus Dual 4070S után volt egy Asus Prime 5070) de ma jött meg a Palit GameRock 4070Ti-m.
Sokkal sokkal smoothabb minden, mint az 5070el volt, szerintem oda még sok sok driver kell mire eléri a kívánt szintetItt simán megy DPvel a Gsync, nem ugrál a kép
Csináltam stockon, UVn és OCn Superposition teszteket.
16400 volt a stock, 16300 az UV és talán most lett a legjobb OCm 17900 pont. -
dannyl
addikt
válasz
gainwardgs #11742 üzenetére
Teljesen élhető
Bár engem nem érint a játék.
-
gainwardgs
veterán
-
dannyl
addikt
Azért az iszonyatos elég túlzás. Ha nem kockázod ki, nem zoomolsz bele, akkor kb. észrevehetetlen. Inkább használom, és legyen 120 FPS-em, mint nem, és legyen 60-70. 80 FPS alatt engem nagyon zavar a kép. Cyberpunkot meg az Alan Wake 2-t is végignyomtam így, és abszolút semmi gond nem volt. Ráadásul így be tudtam kapcsolni a Path Tracinget is, ami azért bőven többet hozzátesz, mint a bezoomolt képen elcsípett torzulás.
-
-
Dr.Én
veterán
Hali!!
Nvidia driverből melyik jelenleg a legstabilabb, amit érdemes feltenni?
Jelenleg 576.02 van fent.
Olyan jelenségre lettem pár napja figyelmes hogy amikor a monitor vissza áll a normálba "alvó" módból akkor elösször a bal felső sarokban jelenik meg minden kicsiben, monitor többi része sötét. 1-2 másodpercig
illetve kétszer összeomlott már a rendszer is tőle, legalább is erre tippelek hogy nvidia driver a ludas. A VGA venti maxon kezd pörögni és nem reagál semmire és simán nyugalmi állapotban jött össze, mikor semmit se csináltam épp a gépen
Játék alatt, vga , proci stresszelés alatt semmi hiba, semmi túl melegedés nincs . -
Gorgonka
aktív tag
válasz
gainwardgs #11733 üzenetére
Hát, majd legfeljebb nem kapcsolod be.
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
gainwardgs #11730 üzenetére
ha ilyen jól el vagy eresztve, egyet nekem is hozhatnál
-
dannyl
addikt
válasz
gainwardgs #11730 üzenetére
Messze nem kell hozzá 5090. Az 5080-addal simán menni fog.
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
gainwardgs #11728 üzenetére
Az mindig az. Nem kevés erőforrást megeszik, de ha van, én bekapcsolom
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
dannyl #11726 üzenetére
Igen, gondolom az über max részletesség az full RT-t jelent majd, szóval bőven lesz ott mit lejjebb venni, ha valakinek nem fut megfelelő sebességgel.
1440p-ben pedig még kevésbé drága hardvereken is el fog menni szépen és azért az bőven elfogadható felbontás szerintem. -
Gorgonka
aktív tag
válasz
gainwardgs #11723 üzenetére
Ez miatt nem aggódok. Eszembe sem jutott 4K-ban játszani az új Doomot, de megnyugtató, hogy 4070 Ti Superrel is meglenne a 60 fps DLSS-el, FG-vel meg még több is.
Szerintem ez nem vészes egy 2025-ös AAA játéktól. -
dannyl
addikt
válasz
gainwardgs #11723 üzenetére
MFG nem feltétlen. A sima FG elég jó lett viszont.
-
-
-
PuMbA
titán
válasz
Ennél a játéknál pont semmi értelme sincs a 4K-nak, nyugodtan mehet a Performance DLSS. Össze-vissza rángatod az egeret meg lövöldözöl, azaz nem fogsz részleteket vizslatni
-
dannyl
addikt
válasz
DLSS rögtön dob egy nagyot, és ember legyen a talpán aki észreveszi a natív vs DLSS quality közt a különbséget. Nyilván állóképnél, vagy nagyon keresve biztos lehet találni, de játék alatt egyáltalán.
Aztán ott a FG, ami meg tényleg észrevétlenül teszi a dolgát.Az a helyzet, hogy a software túlfejlődte a hardware-t nagyon durván. Inkább az apróbb trükkök legyenek meg, minthogy 10 évvel ezelőtti grafikán kelljen játszani.
Ja, és ez 4k. Azért szerintem a userek nagyon csekély százaléka játszik 4k-n. Aki meg igen, annak bivaly gépre is legyen gempa. Én elcsodálkoztam amúgy, de még mindig vannak sokan, akik FHD-n SE nyomják.
-
válasz
opcionális ugye? Na ugye.
-
PuMbA
titán
válasz
arpi6k #11715 üzenetére
Az a számításigényesebb és teljes körű path tracing
A sima RT kikapcsolhatatlan, hiszen a minimum gépigénybe bele van írva, hogy RT képes kártya szükséges hozzá:
"Minimum Graphics: NVIDIA or AMD hardware Raytracing-capable GPU with 8GB dedicated VRAM or better (examples: NVIDIA RTX 2060 SUPER or better, AMD RX 6600 or better)"
-
válasz
gainwardgs #11711 üzenetére
Egy UE5nél kevesebb lesz a gépigénye, hogy a gyatra gépen is futtathassák.. Különben sok lóvétól esnek el. Minél több gépre szeretnék hogy megvegyék gondolom, ahogy eddig is.
-
dannyl
addikt
válasz
gainwardgs #11709 üzenetére
Szerintem 12GB VRAM kevés lesz hozzá. Nyilván el fog futni, csak milyen áron, ugye.
-
PuMbA
titán
válasz
Sundesz #11707 üzenetére
Már az első trailerben látszódott az RT, amikor Lucia nézett ki az ajtó üvegjén a naplementébe. A narancs ruhájáról visszaverődött fény RT-vel megvilágította az arca oldalát és a belső teret narancs színűvé varázsolta.
Az RT már itt van és elkerülhetetlen, minden fejlesztő szereti és használja
Nélküle nem lenne következő szint a számítógépes grafikában. Ma már szinte minden játék használja is, ami megjelenik. Lásd pár nap múlva a Doom: Dark Ages, illetve Clair Obscur Expedition 33 nem rég.
-
Sundesz
addikt
válasz
gainwardgs #11706 üzenetére
Ebben biztos vagy? RTGI szerintem van benne, nem hiába adták ki az RT update-t is GTA 5-re.
-
gainwardgs
veterán
[link] hmmm, semmi gaytracing
érdekes
-
Rewmac
aktív tag
válasz
bobalazs #11702 üzenetére
5-6 FPS-t kb. így is bukok. De nem mindegy nekem, hogy 280W és 74 fokos a kártya vagy 170W és 59 fokos. Lehet az én baromságom.
Most 0.950mV 2550mhz stabilnak tűnik. Azt néztem, hogy elengedve HwInfo szerint se ment fel 0.970mV fölé gyakran csak amikor 2900mhz fölé boostolt, akkor kapott 1.100-et, de mindig visszament 0.970-0.980mV.
-
-
válasz
Rewmac #11690 üzenetére
Bármilyen játék teszt, FPS teszt. Ha lefut 1.000V-on a 2550 Mhz fps teljesen megegyezik 0.900_el akkor vszínü stabil. Legalábbis VRAm OC-t igy tesztelünk. Ott ha túltolod, hibázik-korrigál a Vram és kevesebb lesz az fps.
Játsz, hoszszútávon kidobódik a hiba ha instabil a gpu órajel. Vagy asztalra kidob vagy szétesik a játék, vagy összeomlik. Nem nagy ördöngösség a tesztlés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Formula-1
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest