- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
R0GERIUS #10883 üzenetére
olyan mint az ASUS TUF 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X OG verziója, csak ők külön megjelölték, hogy melyiket is veszed.
és a "normál" TUF 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X OC Edition
-
R0GERIUS
tag
Hmm, úgy látszik a mostani 4070TiS-ek közt bőven akad már megvágott nagy Ada chip (AD102) az eredeti AD103 helyett, én is a Palit Gamerock-kal AD102-őt kaptam.
[ Szerkesztve ]
-
berke89
junior tag
Sziasztok, warzoneban a fidelity fx cas a legszebb, kép generáló, nvidia alapon mi az ami
hasonlo szép éles képet ad?? -
-
-Rolika-
senior tag
válasz
Lacielvtárs #10875 üzenetére
Most néztem rá a tálcára és igen, a Razer nem a ss
Nekem akkor csinálta, amikor amikor beszereztem egy Kiyo webcamet. Gyorsan ki is kapcsoltam.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/@Rolika82
-
-
-Rolika-
senior tag
válasz
Lacielvtárs #10872 üzenetére
Nincs véletlen steelseries app telepítve? Úgy rémlik, mintha nekem az rakta volna ki.
https://www.youtube.com/@Rolika82
-
Gebriel
veterán
válasz
Lacielvtárs #10872 üzenetére
Játékon belül fogod tudni ki, be kapcsolni.
-
sziasztok, lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni nekem
cseréltem vga-t, egy 4070S személyében és azóta a képen látható bal felső réteget az istennek nem tudom eltávolítani, kikapcsolni.
a jobb alsót én állítottam be, azt tudom állítani, módosítani de a bel felsőt nem.
a bal felsőt hogy tudom kikapcsolni, eltüntetni?
előre is köszönöm a tanácsokat[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
4264adam
veterán
válasz
GeneraL_XTX #10866 üzenetére
Köszi
Én buta ki sem néztem a kép szélére csak tudtam nekem a hőfok és kihasználtság után a W előtt a venti % van kiiratva
-
válasz
johnny82 #10855 üzenetére
Na tegnap este volt időm játszani hosszabban tesztelni. Alan Wake 2-vel játszottam kb 2 órán keresztül kis OC-val, auto ventifordulaton. Durva, hogy a venti nem ment föl 33% fölé, a hőmérséklet meg közben 60-62 fokos maradt. Teljesen meg vagyok vele elégedve. Ha leveszem a hangot, nagyon kis búgást lehet hallani, de ez játék közben nekem egyáltalán nem zavaró, pedig nem fülessel tolom. Próbáltam százalékonként emelni a venti fordulatát 40-ig, talán 32%-on legjellemzőbb a kis búgás. Sokkal rosszabbra számítottam, úgyhogy marad.
[ Szerkesztve ]
-
Gebriel
veterán
Megcsináltam én is tesztet, nálam végig ment a dlss4.
-
szasanyi
félisten
Nálam nem volt hiba az 566.14 driverrel. Sajnos nem a minőségí beállítással futott és a FG nem kapcsolható ki, ezt utólag láttam meg. Ezek miatt mégsem tűnik olyan jónak... nyilván ez csak egy 4070S nem 4080S ahol ezekre nem, vagy nem mindig van szükség.
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
válasz
szasanyi #10856 üzenetére
Kérdezted, hogy "Nézte másvalaki ezt?" Megnéztem.
Igen, legális verzió (a dlss tesztet konkrétan tegnap töltöttem le), steam-en decemberben akciós volt a 3d mark, így megvettem az új géphez.
Legfrissebb Nvidia driver tiszta telepítéssel. Fura, hogy dlss 4 esetén hiába látom lefutni a tesztet Off / On, a fentebb látható hibát generálja a végén.
Amúgy én sem láttam igazán különbséget a kettő között, többször is lefuttattam.[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz
GeneraL_XTX #10852 üzenetére
Gyárin, tekintve hogy ezen a vgan nem lehet feszt emelni.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
válasz
johnny82 #10848 üzenetére
Nekem is ilyen van. Nekem nagyon tetszik, konkrétan 4090 hűtő van rajta, 3000mhz-en a gpu 58 fokos játék alatt,persze egy normális fan curve-el.
A hangjáról viszont nem tudok nyilatkozni, mert nekem egy másik szobában van a gép így nem hallom, és nem is érdekel
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
PuMbA
titán
-
szasanyi
félisten
Ez a DLSS 4 baromi jó, pedig közben nagyon figyeltem a monitort mégsem láttam egyértelmű különbséget OFF vs ON között. De FPS-ben hihetetlen növekedés van, nem is értem hogy lehet ez... Nézte másvalaki ezt?
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
gabriel26
tag
En is lottem egy 4070 ti s Game rock-ot alzanal. 1.5 napja gyilkolom de semmit sem hallok. Remelem igy is marad. Ennyi penzert nekem siman megerte.
-
Corsa02
őstag
válasz
R0GERIUS #10841 üzenetére
Árak változására szerintem esély nincs, a TUF amit vettem helyett már 40e-rel drágább. A zöld manós boltnál nagyon lazán kezelik szerencsére ezt a visszaküldős dolgot, sok veszteni valód nincs, ha nem jó megy vissza. Tisztában vannak egyébként ezzel én mielőtt megrendeltem felhívtam őket, hogy érdeklődjek a visszaküldés miatt, már 4db felbontott állt náluk ezzel az indokkal visszaküldve, de mondta ügyfélszolgálatos ember, hogy no para, ha nem jó alzaboxba vissza és pár napon belül utalnak, így is lett.
Mondjuk ahogy látom, azóta a felbontottak eltűntek 1 hete még látszott is készleten, de vagy elvitték vagy visszaküldték az importőr felé.
A Búgáshoz nincs köze a tápnak, beszéltem itt olyannal aki vertikálra átépitette és úgy is csinálta.
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There --->
-
R0GERIUS
tag
válasz
Corsa02 #10835 üzenetére
Köszi a kiegészítést, sok a számomra hasznos infó benne.
A fene vigye el, hogy nem egyszerű a döntés. Ha túl zajos, az biztos zavarna, de a többi verzió sokkal drágább és semmi garancia arra, hogy jobb. Ezen felül CW is lottó.
Utálok videokártyát venni, ha nem változnak az árak következő héten, akkor egyelőre még mindig a Gamerock lesz a befutó, mert nincs alternatívája igazán hasonló áron, amiből nem csak papíron van készlet. -
Corsa02
őstag
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Corsa02 #10836 üzenetére
Az enyém is akörül boostol alapból, de ugye folyamatosan változik 2820 meg 2740 között kb, viszont így beállítva folyamatosan tartja a teljes terhelésen a fix 2640-et. Nyilván kicsit gyengébb ezen az órajelen, de a plusz 1200mhz memória tuning nagyjából kiegyenlíti amit az alacsonyabb órajelen veszít.
-
Corsa02
őstag
válasz
GeneraL_XTX #10834 üzenetére
Értem. Így egyébként a játékok alatt 2640Mhz-re boostol? Én egyébként ezért nem álltam neki még mert ez nem világos, az enyém 2800Mhz körül tartja a boostot alapból, ha 2640-re belövöm itt az nem lesz teljesítményben gyengébb?
-
Corsa02
őstag
válasz
R0GERIUS #10832 üzenetére
Értettem amit írt, az idő faktort csak én tettem hozzá, hogy nálam beszerelés után még elviselhető volt, majd pár óra használat után erősödött a búgó hang és maradt is. A nagyobbik baj az volt hogy rögtön 30%-on indulnak a ventik és onnantól kezdve búgott az én példányom, majd 32% körül még erősödött is. Persze, ha 55-60% fölé emeltem manuálisan akkor már a szélzaj elnyomta majdnem a búgást.
-
Corsa02
őstag
válasz
GeneraL_XTX #10831 üzenetére
Az egész jó, a curveban a 0,925mV-nál emelted meg 2640-ig majd onnan lapítottad ki?
-
R0GERIUS
tag
válasz
Corsa02 #10829 üzenetére
A fórumtárs nem időről, hanem szerintem fordulatszámról írt, ami ventilátorfüggő nagyon.
Van amelyik tényleg csak egy bizonyos fordulatnál búg és afölött vagy azalatt nem, másoknál erősödik a zaj fordulatszám növelésre, vagy ugyanolyan zajos marad.
Ha csak az előbbi lenne, azt egy egyedi fan curve (és esetleg UV) segítségével meg lehetne oldani, hogy ugorja át azt a bizonyos tartományt, az utóbbi kettőt sajnos nem lehet megkerülni.Ezek alapján viszont teljesen lutri, hogy ki milyen ventilátorral kapja.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Corsa02 #10829 üzenetére
Ha már így írtátok én tegnap kipróbáltam az UV-t a Gainward 4070 Ti Super Pantherrel, megpróbáltam megkeresni a sweet spotot, nálam ez 0,925mv-nál fix 2640mhz-nél jött ki +1200mhz-el megemelt ramokkal, ezzel kb hozta a gyári eredményeket de érezhetően kevesebb fogyasztással és melegedéssel (jóval kevésbé pörög fel a venti).
-
Corsa02
őstag
válasz
johnny82 #10828 üzenetére
Simán lehet, hogy Te kifogtál egy jobb darabot. Nálam pár óra használat után erősödött a hang, majd konstans maradt. Ezt leszámítva egy kiváló kártya, ha nálad nem búg akkor jó vétel. Majd az UV/OC dolgokról irjál, kíváncsi lennék, én még nem álltam neki.
-
válasz
Corsa02 #10825 üzenetére
Nem sok időm volt tegnap tesztelni. Egyértelműen hangosabb terhelés alatt, mint a 4070 Proart, viszont hűvösebb is. Auto ventifordulatnál mintha tényleg lett volna kicsit furcsa búgó hangja mikor elindult a venti kis ideig, de ha nem figyeltem volna rá lehet fel sem tűnik. El nem tudom képzelni, hogy a tied mennyire búghatott,ha fülesben zavart. Majd kipróbálom fix 30-31-32... stb fordulatokkal is. Fix 40-45%-on csak a venti hangját hallottam, búgást egyáltalán nem. Kis játék után a teljesítmény és a hőfokok nagyon jók. Holnap-holnapután lesz időm vele foglalkozni, ki kéne próbálni egy UV-t, OC-t is. Dobozból kivéve azért meglepődtem, hogy milyen dög nagy és nehéz.
Egyelőre tetszik.[ Szerkesztve ]
-
R0GERIUS
tag
-
bobalazs
nagyúr
válasz
LLKobe #10819 üzenetére
vsync bekapcsolásával korlátozza a monitor frekvenciájához az fpst, ám gsync bekapcsolása mellett csökken a vsync késleltetése, így az nem számottevő.
Freesync dettó.
Ez a kikapcsolom a vsyncet téma teljesen felesleges. Ha akarja bekapcsolja, ha nem akarja akkor használ valami fps korlátozót helyette.
Nvidia reflex korlátozót a RTSSből, tudom ajánlani, mert hasznos és jó. -
Corsa02
őstag
-
adr0001
aktív tag
Nálam is lefrissült, de gond nélkül megy, Ultra+ moddal. Az új driverrel (bocs, az nVidia App-pal) végre lehet forced DLAA-t kapcsolni. Úgy hogy a frame generation-t nem dobja beszürkítve OFF-ra. Eddig ha játékon belül kapcsoltam DLAA-t vagy TAA-t, egyből permanensen kikapcsolta a frame generationt, csakis felskálázással engedte használni. Még a DLSS Tweaker sem játszott.
Ha már a töltőképernyőnel kidob, először próbálkozz shader cache törléssel. Ha az nem segít, akkor csökkentett módban futtass DDU-t, majd az nV drivert a teljes lepucolása után telepítsd újra.
Sírva viszem magammal a tíkot
-
4264adam
veterán
válasz
Corsa02 #10813 üzenetére
G-sync ON
V-sync driverben és programokban OFFFPS korlát programban vagy driverben: Amit akarsz
Performance mode: Driverben programonként ON, ne Globálisan mert akkor windows alatt is max órajelen fog futni.
Ultra low latency ha a programban tudod állítani akkor ott jó, ha nem akkor driverben programra jó az On vagy az Ultra ez ugye az Nvidia Reflex lenne.
Globálisan ez se legyen ON mert hol segít hol ront ahogy tapasztaltad FH5-ben.[ Szerkesztve ]
-
Corsa02
őstag
Tudnátok segíteni jól beállítani a G-Sync-et? Amikor a 4070TiS előtt megjött az új monitor egy youtube tutorial alapján belőttem a driverben a beállításokat amiket javasolt. Viszont az most tűnt fel, hogy ez valszeg nem volt a legjobb. Bekapcsoltatta az Ultra low latency módot a driverben, ami képkockakiesést okozott FH5-ben is pl.
Tehát mi lenne a legjobb beállítás ide? Amire magamtól gondolok, hogy driverben a globális részen kellene:
G-Sync: BE
V-Sync: BE
FPS korlát: 180Hz-es a monitorom, abból -3, tehát max 177FPS.Ez így? vagy kell mi lenne az optimális?
KösziThe Truth Is Out There --->
-
Sziasztok,
Játszik itt valaki Hogwarts Legacy-vel (Steam)? A mostani frissítés másnál is okoz problémát? Előtte nem volt semmi gondom, aztán most ha be van kapcsolva a dlss és mellé a képkocka előgenerálás, akkor nincs vsync és ocsmány módon törik a kép. Ha dlss be, frame gén ki, akkor van vsync ám cserébe állandóan lefagy és kilép a játékból. Ez utóbbit néha már megteszi a töltő képernyőnél...Fejlesztők ezt írták
Go to Library in Steam
Locate the title in your list of games, right-click it, and select Properties
Click the Local Files tab
From here, select "Verify Integrity of Game Files"Próbáltam, nem segített. Felkerült a legfrissebb Nvidia driver, nem lett jobb.
Most dlss off, frame gén off, vsync on, de így még néha lemegy 45 fps-re
Ez van még..:
If needed you can also try uninstalling and reinstalling the game:
Open Steam and click on Library
Right-click the game and select Uninstall
After the process completes you can reinstall the game by Left-clicking on the game name within your Library and selecting Install from the game page that appears[ Szerkesztve ]
-
omfgk
veterán
válasz
GeneraL_XTX #10808 üzenetére
Stalker 2-ben egy 10800X3D is ugrás lesz majd a 9800X3D-hez képest a sok NPC közelében.
Ott elképesztően trágya az optimalizáció.
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
4264adam
veterán
válasz
viperabácsi #10809 üzenetére
+1
És mi volt az elvárás miről mennyi legyen.
lehet valakinek elég a G-sync tartomány alsó érték feletti tartása, másnak pedig a min: 100FPS kell. -
viperabácsi
addikt
válasz
GeneraL_XTX #10808 üzenetére
Azért azt se felejtsd el hogy az egyik 70k a másik meg 270k
prociAz Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
GeneraL_XTX
veterán
4070Ti Superhez már marha kevés volt az 5700x-em, elég nagyot dobott rajta a 9800x3d-re váltás. Stalker 2 pl ég és föld.
-
F_Zolee
veterán
válasz
viperabácsi #10806 üzenetére
Na de ha újonnan vennél 40ért gyengébbet és pár ezerrel többért van ott X-es is akkor már nem érné meg?
-
4264adam
veterán
Jedi Survivor / Assetto Corsa / Spiderman Remastered valóban kiugró.
Többinél 5-10%.
Azért Cyberpunk-ra néztem mert azt szoktuk mondani a Phantom Liberty eléggé CPU Intezív, erre mégsem és van tőle rosszabb is.
Na azok a 60-70-60 min FPS már a határt súrolja a G-sync-nek. -
F_Zolee
veterán
válasz
viperabácsi #10792 üzenetére
Milyen felbontáson játszanál? Gondolom nem fullhd-n ha már a monitor többet tud így kevésbé jön ki a proci difi. Ha kis pénzből tudsz váltani én azt mondom hajrá.
De aprón nincsenek jó ajánlatok?
-
4264adam
veterán
5% többletet látok 5600 és 5600X között. 80vs85 min FPS. Ez annyira kevés, hogy nincs értelme váltani.
Illetve nagyon jól látszik elméleti síkon mit is nevezünk CPU kihajtásnak.
5600G is fHD-ban amikor a CPU erő is számít még mindig játszható FPS-t kapunk hiszen a G-sync üzemel 48-144(165 / 180 ...) Hz-en is. 80 pedig akkor jó kategória. -
válasz
bobalazs #10798 üzenetére
Mondjuk abban a tesztben látszik, hogy az újabb játékoknál sokat számít az extra cache, akár 15-20%-kal több FPS is lehet 5600G-ről 5600(X)-re váltva (átlagban 20% volt).
Persze nyilván 4070-tel kevesebb az FPS, de a 20% ott is 20%.[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest