Hirdetés

2019. november 21., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#39601) Jahno válasza Gabibácsi (#39600) üzenetére


Jahno
(csendes újonc)

Azért nem árt tudni: https://goo.gl/maps/Zg5SLQ6i8EMNFWqp8

Pálinkánól alig lehet mellényúlni: https://www.golden-drinks.hu/palinka

(#39602) FőDudu válasza Jahno (#39598) üzenetére


FőDudu
(aktív tag)

Geci Trading co. Ltd.

Mar a neve is bizalmat sugall.

FőDudu

(#39603) npera válasza Sipi- (#39579) üzenetére


npera
(újonc)

Ejha, nem tréfálsz. Ezzel ki lehet hangosítani egy komolyabb nappalit is.

(#39604) ncc1701 válasza Gabibácsi (#39600) üzenetére


ncc1701
(addikt)

Oroszok már kihullottak? :)

(#39605) Gabibácsi válasza ncc1701 (#39604) üzenetére


Gabibácsi
(csendes tag)

Nem dehogy, ez csak egy kolléganő, de azért küldött vele egy másik lány csokit :)

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#39606) Jahno válasza FőDudu (#39602) üzenetére


Jahno
(csendes újonc)

Pfúúúúú, majdnem 30 csomag esett be Ebayről. Legrégebbit június elején rendeltem. Egy részét meg múlt héten.

(#39607) zetor2000 válasza Gabibácsi (#39560) üzenetére


zetor2000
(aktív tag)

Nekem a Gyulai Mélyvízből (60%) a 2017es vilmoskörte tetszik, meg ugyanezen pálinkaházból a Merlot törköly kicsit olcsób, illetve a faeper jött még be, van is odahaza. Nem olcsó egyik sem, de a bolti az ilyen. Ha patent kell, meg különleges, akkor Márton és lányai málna. Nagyon nem olcsó, de általában mindenkinek bejön.
Agárdi mellett is +1, a piros vilmoskörte finom volt tőlük.

[ Szerkesztve ]

Angolórákat adok-veszek...

(#39608) Phülöp válasza zetor2000 (#39607) üzenetére


Phülöp
(őstag)

Én úgy vagyok vele, hogy pálinkáért pénzt nem adok, viszont ajándékként elfogadom. Így az se zavar, ha alkoholos filccel direkt az üvegre van feljegyezve, hogy Tibi-féle pipiskenyál 2018.

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: www.phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

(#39609) Grillo válasza BobaHWSW (#39355) üzenetére


Grillo
(senior tag)

Ez annyit jelent, hogy neked még van hajad elől is. :DDD

(#39610) Jahno válasza Phülöp (#39608) üzenetére


Jahno
(csendes újonc)

Nálam most az a baj, hogy ilyesmikből megint egyre szarabbakat kapok. Címke néha tetszik, vagy rendes dugó, zsugor, de valóban. Ne műanyagpalackban legyen és működjön.

(#39611) npera


npera
(újonc)

Angol lordok és lordnők. Van benne pár erősebb részlet.

(#39612) BobaHWSW válasza Grillo (#39609) üzenetére


BobaHWSW
(újonc)

Van,de minek... Nem sok es mar az is osz.:D

(#39613) Jahno


Jahno
(csendes újonc)

"örülök"

(#39614) zetor2000 válasza Phülöp (#39608) üzenetére


zetor2000
(aktív tag)

A kérdésre volt reflektálás, hogy mit lehet venni... mert ugye a szomszéd Pista bá' pálinkája biztos jó, csak azt nem annyira lehet "venni" boltban, vagy a lengyel hölgynek nem fog adni Pista bá', mert kell a pálinka neki is, meg a házit nem szabad forgalomba hozni, mert az jövedéki adótermékkel való visszaélés. Ajándékozni lehet, ott nincs pénzmozgás.
Szóval próbáltam összeszedni, hogy az utóbbi időben mit sikerült magamba venni, és melyikre mennyi ment el... volt ezektől sokkal jobb, ~2 éve, valami vadászember hozta málnapálinka, de csak 2-3 centet sikerült inni, mert voltunk vagy 12en, és félliter volt össz a cucc. De az olyan volt, amilyennek lennie kell. Ezt se tudtam megvenni...
Ha ajándékba kapok, akkor én se vagyok morcos, mert biankó az üveg. Sőt...

Anno, amit magunknak főzettünk, meg olyan volt, hogy én csináltam címkét neki, és az volt ráragasztva üvegekre, akinek szerettünk volna adni, azt kapott ilyet ajándékba. Ez utóbbi cucc nem volt világbajnok ízre, de legalább tudtuk, miből van, hogy készült. Van még belőle, csak van jópár féle más is, amit innen-onnan kaptam/vettem. Nem csak pálinka, hanem mindenféle.

Angolórákat adok-veszek...

(#39615) zetor2000 válasza Jahno (#39610) üzenetére


zetor2000
(aktív tag)

Néha műanyagpalackban kapni a legjobbat, csak át kell önteni üvegbe.

Angolórákat adok-veszek...

(#39616) Jahno válasza zetor2000 (#39614) üzenetére


Jahno
(csendes újonc)

"meg a házit nem szabad forgalomba hozni,"

Még az ellenállás előtti időkben is próbáltak Jófogáson hirdetni. Utána meg aztán végképp felbátorodtak.

Most is megkóstoltam egy kapott cuccot, éppen gyenge kettes és belefőztek ebbe mindent is. Nyaff.

(#39617) Jahno válasza zetor2000 (#39615) üzenetére


Jahno
(csendes újonc)

Aki igényeset főz, az ad a palackra is. Engem meggyőzni nehéz lesz, mert ugye ilyen még nem volt a történelemben.

(#39618) Jahno


Jahno
(csendes újonc)

Napi blog, de csak mert valakinek megírtam, hogy milyen volt nem ITben szívatni magam pénteken, egy elit rendezvényen ahol elvileg minden fasza lett volna:

El is mentem pénteken egy kisebb rendezvényre trógerolni, hogy valami mást csináljak és baráti legyen, oszt köszönés után pofára estem, 2 órán keresztül gyaláztak, kis híján feladtam a sör-alapú vallásom is a sok menedzsercsaj-féle megfejtés előtt. Én meg kompletten nem értem a világot. egy része mérhető dolog is volt, de ááááá, hagyjuk...

Pedig lehet jó lett volna ilyesmikkel vagy kicsit mással foglalkozni a sok indián mellett, csak túl szarul indítottak így nem túl erős a motivációm ha sok hülye stresszes idióta picsával kellene közreműködnöm.

Aki pld. megszabja, hogy 20 órától lehet megjelenni és építeni, majd 19:15kor már toporzékol, hogy miért nincs még kész haladni kell nebénázzunk, de amúgy azonnal takarodjunk haza mert itt nem lesz semmi :-D

Meg olyanok jöttek közbe, hogy egy megrendelt élő zenés produkciónál közölte, hogy nem lehet "hangosan zenélni", valamint a csere gitár sem lehet ott a színpad környékén "mert milyen rondán néz az már ki, tüntessük el onnan". Vagy éppen a fizikai lehetetlenségek, mikor ki kell pakolni a teremből, de az ajtón nem mehetünk ki :-D Tudom, idővel minden dolog eldiffundál, csak győzzük kivárni.... A következő 2 órát már el sem bírom mesélni, meg gondolom Téged sem érdekel :-D

Este 7 felé estem be, szerződésben 8 óra volt, de hát nahh, én m,ár csak így tolom, hogy minden meg legyen. A vizuál többi része már zombi fejjel hümmögött, hogy "srác, ez erős lesz, ma már négyszer bontottuk le a termet és építettük újra, légy erős, 10 percenként változik a koncepció". Aztán bemondónéni még kioktatta a felszolgálókat is, hogy szerinte miképpen működik a hűtés és a rohangálás, vagy az placcozás. Ott is remegett a csávó szája széle, mert régebb óta lehetett a szakmában, mint ahány éves a megmondóember volt :-D És gondolkozásmód sem egy nagy kaland, kell a produkciómnak X*Z méteres színpad, Z mennyiségű elektromos áram, csiribiri. Látta, megrendelte, satöbbi. Ne ott essen le a helyszínen, hogy a cuccoknak is van mérete, ha az egész terem az X*Znél kisebb és nincs színpad, akkor az szopó lesz.

Csak azért jutott eszembe, mert találtam egy melót, kezdési időpontnak már ennyi van írva "ASAP". Munkaköri leírás csöppet zűrös, ahogy azt kell:

"Cégcsoportunk által központilag használt toolok üzemeltetése (Atlassian, CI/CD) • Incidensek elhárítása, technikai support • Új Projektek, workflow-k beállítása, user management • Termékek frissítésének tervezése / kivitelezése • Konzultáció, más csapatokkal • Készenlét biztosítása beosztás szerint"

(#39619) zetor2000 válasza Jahno (#39618) üzenetére


zetor2000
(aktív tag)

Lyály...
Gondolom, a megmondónéninek nem volt ott a barátja / főnöke / egy férfi kollegája, aki kedvesen félrehívja elmondja neki, hogy ne így / leoltotta volna / majdnem teherbe ejti... Általában akkor nincs ez a probléma velük.

Egyszer velemi is volt ilyen, hogy ha jóidő lesz, akkor kinn, ha nem lesz jóidő, akkor benn. Kezdetben nem volt jóidő, szóval benn, aztán azt építettük egy délután, mire reggel kitalálták a rendezvény kezdése előtt, hogy akkor kinn... Agyam felforrt, meg hatott a reggeli gyógyvíz, és egész nap ezen kattogtam... aztán lett még pár sör gyógyvíz.

Angolórákat adok-veszek...

(#39620) A.J. Crowley válasza Gabibácsi (#39600) üzenetére


A.J. Crowley
(senior tag)

He? Lemaradtam valamiről?

"Az Arató vagyok, nyomomban a halál jár." - Vörös lázadás

(#39621) eattila válasza A.J. Crowley (#39620) üzenetére


eattila
(csendes tag)

Áh, Csak Gabibá PVG lett :D :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#39622) FőDudu válasza Jahno (#39618) üzenetére


FőDudu
(aktív tag)

Technikai support?
Az meg miarak? Gep osszerakas/falfuras/akarmi amit kitalalnak?
Projector felrakas - hiszen minden (IS) IT.
Ebben van tapasztalaltod ;)

Frissitesek tervezese kivitelezese? Nalunk lassan kulon ember kell ezeknek a szaroknak a koordinalasara - es akkor itt meg intelligencs szoftver is van ami megpatcheli a mindent (IS).
Meg cloud based, szoval nem makettkodunk domain meg VPN meg halozatos szirszarokkal.

Antivirus is Cloud lett - jobb az ugy, sok laptopot mar kb. lehetetlen volt rendesen kovetni.
Az egy dolog, hogy megfrissitik magukat a netes repositorybol, de amikor compliance riport kell a helyi szerverrol, akkor abban ritkan van benne a netes frissites idopontja es a statusz.
Szoval ment az is a felhobe.

FőDudu

(#39623) npera


npera
(újonc)

Nálam is beindult a daráló.

Van egy probléma egy meg nem nevezett elektromos géppel egy meg nem nevezett projektben. Most mindenféle experttel megy a brainstorming és workshop, tesztelési terv és különféle scenariók.

Közben én vagyok a product owner a csoportban a következő 3 hétre, mivel a rendes PO most egy beszállítónál van és egy protó széria építését menedzseli. Most jön az IP-hét, aztán a következő 12-hetes PI-periódus megszervezése. Ezt most én menedzselem, van vele meló.

Mellette 3 ember felmondott a csoportban, így elég sok feladatot át kellett szervezni és rám is fröccsent a matériából :O

Viszont vannak jó hírek is: ma reggel 96,8 kg-nál jártam már :C

Találtam egy érdekes álláshirdetést is, még azt is megpályázom esetlegesen. Zajlik az élet….

(#39624) FőDudu válasza npera (#39623) üzenetére


FőDudu
(aktív tag)

Nalunk is kulminalodik a minden (IS).
Auditaljak a SAP-ot, aztan jonnek a keresek, hogy ilyen meg olyan adatbanyasz scriptet futtassunk le.

Elmagyaraztam, hogy egyikunk se SQL DBA a SAP-on, es kulonben is a security policy nem engedi kulsosoknek a scriptek futtatasat. De beszeljek meg a SAP supporttal, ha ok atnezik a scripteket es vallaljak a felelosseget es megvan a megfelelo titoktartasi szerzodes es engedely a foatyauristentol, akkor majd beszelhetunk rola...

Plusz uj gepek rendelese, de ne rendeljunk tul sokat, meg szervereket is bovitsuk, de okosan, stb... Kar, hogy mi 3 evre elore tervezunk HW szinten - igy lehet elerni a homogen HW kornyezetet ami sokat egyszerusit a geppark szinten tartasaban.

Jah, nyertunk 3 hektar tengerpartot, oda el kell kezdeni tervezni az infrastrukturat.
Viszont epiteni semmit nem lehet. Na ez lesz a szep. Foodtruck meg internet meg minden egyeb mobil kivitelben. Kivancsi leszek mit szolnak egy fasza IT kozponthoz kontenerben. Ugy ahogy a telco-k csinaljak. Klimaval, antennaval a tetejen. Biztos jol fog kinezni. Ja, nem... :C

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#39625) blueboi69 válasza npera (#39611) üzenetére


blueboi69
(csendes tag)

3percig néztem, de bakker, ez miféle compilation ahol ennyi idő alatt csak 1 csatt volt, mindenki más elkerülte az ütközést? :D Ennyi idő alatt az orosz videokban 15öt autót lezúznak és 5en meghalnak :))

(#39626) blueboi69 válasza Jahno (#39618) üzenetére


blueboi69
(csendes tag)

vadász vadász... :N

(#39627) FőDudu válasza blueboi69 (#39626) üzenetére


FőDudu
(aktív tag)

Szeret szopni, na... :C

FőDudu

(#39628) Jahno válasza FőDudu (#39624) üzenetére


Jahno
(csendes újonc)

Nem.olyan ronda az a konténer, építettünk mi már templomba meg mindenhova úgy cuccot, hogy nem volt ennyire látványosan műszaki. Meg aztán ott a pálmafás wifi, ha lóvé van akkor mindent meg lehet oldani. Csak a dizájner ne boruljon el annyira, mert az a másik véglet.

(#39629) Gabibácsi válasza eattila (#39621) üzenetére


Gabibácsi
(csendes tag)

azmijaz?

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#39630) Gabibácsi válasza A.J. Crowley (#39620) üzenetére


Gabibácsi
(csendes tag)

semmiről, csak kolléganő volt itt, de nem nálam :D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#39631) Jahno válasza FőDudu (#39622) üzenetére


Jahno
(csendes újonc)

Nálunk is csomó mindenre van külön ember. Aki nem ért semmihez és ugyanazt kétszer elkérik, megfejti és egy dolgot négy különböző módon tud megkérdezni, de el is kell magyarázni ötször. Aztán dolgozunk helyette, összerakjuk, ott max. továbbítják annak aki kérte. Ilyenkor kapom az ASAP, critical, EOBD dolgokat, aztán vakarom a fejem, hogy mi legyen a sorrend és valamit úgyis elbaszunk.

(#39632) Gabibácsi válasza Jahno (#39631) üzenetére


Gabibácsi
(csendes tag)

Nálunk mindenre külön manager van, de a dolgozók azok dolgoznak is :D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#39633) eattila válasza Gabibácsi (#39629) üzenetére


eattila
(csendes tag)

_ina Vadász Gringó :))

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#39634) Gabibácsi válasza eattila (#39633) üzenetére


Gabibácsi
(csendes tag)

nekem nem kell vadásznom, házhoz jönnek, öreg vagyok már :D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#39635) ncc1701 válasza Gabibácsi (#39634) üzenetére


ncc1701
(addikt)

Mester! :)

(#39636) eattila válasza Gabibácsi (#39634) üzenetére


eattila
(csendes tag)

Mondanám, hogy taníccsá' mester, de feleségnél vagyok :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#39637) Jahno válasza Gabibácsi (#39632) üzenetére


Jahno
(csendes újonc)

Közvetlen vezetőnk jó arc. Dolgozik is dulván. Többi az úgyis csak pár hónapig van, összebasz pár dolgot majd elvágtázik a naplementébe, mi meg simogathatjuk a kupacot. Esetleg ha nagyon gyagya akkor nyakunkon marad, úgy több kárt tud okozni. Néha nézem a linked profiljukat, oda a világot be bírják hazudni, mint referencia. Olyat bevezettek, amit nem is, másik meg olyat, ami évek óta használatban van a gyárban. Vicc az egész.

(#39638) WiZARD


WiZARD
(addikt)

elektromos autózás:

Itthon elég sok Nissan kereskedőnél volt felszerelve 50kW Chademo villámtöltő. Nissan tulajok korlátlanul (ingyen) használhatták. Új autó eladásoknál azt ígérték, hogy ez így is marad. Kereskedés függően van ahol csak munkaidőben, van ahol 24/7 elérhető volt.

Jött új magyar szabályozás, aminek köszönhetően megszűnt ez a lehetőség, mert büntetést kaphat a kereskedés ha engedi. Nem felel meg a szabályozásnak a töltőjük, mert nincs rajta CCS csatlakozó (Nissan nem árul CCS csatlakozós autót, minek is lenne), meg valami adminisztrativ bonyolítás is van talán. :W

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.