Hirdetés
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi-
őstag
Hmm, kaptam opel hírlevelet és ez van benne:
2026 január 15.-től minden Opel személygépjárműre 5-ről 8 évre hosszabbodik a hivatalos gyártói garancia. Ez nem kiterjesztett, hanem alapgarancia. Az ajánlat egész Európában minden olyan javításra (alkatrész és munkadíj) kiterjed, amely anyag- vagy gyártási eredetű hibára vezethető vissza, magánszemélyek és flottavásárlók számára egyaránt! A 100 ezer kilométeres korlát nem változik, de kedvezményes áron, 100-200 ezer forint ellenében kiterjeszthető akár 200 ezer kilométerre! -
2-More
aktív tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Én viszont pont úgy értettem a hideget, lévén a villanymotornak és az akkunak sokkal szűkebb (vagy tágabb, értsük ahogy akarjuk) a működési tartománya, nem kell neki annyira az üzemhőmérséklet, mint a benzinesnek, ahol a motorolaj 90 fok körül éri el az optimum kenési tulajdonságait, azaz idő mire körbeér, mire ken, stb, ez egy villanyosnál nem szempont.
-
WiZARD
veterán
válasz
2-More
üzenetére
nincs kedvem ezen vitázni, ahogy gondolod.
120k km/5 év alatt nem tűnt fel hogy korlátozna amiatt hogy még "hideg" a rendszer. Amúgy jelzi is ha valamit korlátoz.
Na meg a "hidegen nyomjátok" kérdésből nem feltétlen a téli hidegre gondoltam, hanem füstöshöz hasonlóan, ahogy akár egy tavaszi nyári 20-30 fokos időben is "hideg" még minden.Max ha akku nagyon hideg, és kevesebb kakaót lehet kivenni belőle, amiatt lehet korlátozás.
Visszatöltést rendszeresen korlátozza hideg akku miatt. (LFP-nél kb 20 fok alatt)Azért ha 9 évesen még nincs gond velük a hülyegyerek használat mellett, az szerintem annyira nem rossz jel. Lehet(biztos) hogy nem tart örökké, de egy füstöst mennyi idő alatt nyír ki egy átlag lámpától lámpáig gyorsuló hülyegyerek?
-
zetor2000
addikt
válasz
blueboi69
üzenetére
Még Speedzone volt, amikor asszem a Csikós forgatott valami angol műhelyről, akik a régi Miniket elektronizálták, és ehhez árultak komplett kit-eket, vagy hozzájuk be lehetett esni, és átépítették, meg pappírozták is. Ott is lehet ilyesmit.
Meg van idehaza egy fószer, aki egy Citroen kacsát (CV2 talán?) épített át, de asszem ez nem sztrít legál, csak érdekesség.
-
blueboi69
őstag
válasz
Sipi-
üzenetére
Hazudnék ha az mondanám, hogy nem fordult még meg a fejemben..... Dehát messze nem legális ez itthon.
Egyébként röhögni fogsz, még a kispolszkis időkben - ami nem ma volt - is volt már olyan aki az önindító helyére tett be valami villanymotort. Nem emlékszem, hogy végül mi lett belőle, de volt konkrét típus ami odafért, stb. Ott persze a motort akarták forgatni vele és váltáskor a fordulatszámot is kellett volna ejteni, sok sebből vérzett ez, de akkoriban még nem tudta senki, hogy ebből lehetne valami...
Viszont ha összeségében belegondolsz sokkal kisebb ökológiai lábnyom, ha egy meglévő már legyártott autót alakítunk át elektromossá. Talán Karotta mondta, hogy ezt a franciáknál lehet is csinálni, van rá cég.
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley
üzenetére
Nemsemmi...
Visszakerestem a régi szerelős képeket, amikor az E30 alatt cseréltem a hátsó dobféket tárcsára, akkor ehhez a művelethez kellett cserélni lengőkart is hátul és ha már az egész kint volt és felújítottam mindent, akkor kicseréltem a hátsó szilenteket így. Ehhez nem kellett semmi extra, a szilent egy hüvelyben van amit bele kell préselni a lengőkarba, de ezt könnyű otthon megcsinálni.
Ez volt az egyetlen alkalom az elmúlt közel 25év autózás alatt kellett lengőkarral bármit is csinálni, pedig műszakin mindig megrángatták a szilenteket minden autómon. -
A. Crowley
tag
válasz
blueboi69
üzenetére
2019 óta szerintem már 3x volt cserélve az első lengőkar pár a Mazdában. A szilentek baszódnak szét, jövő hét kedden megint megyek, de most már csak szilentet cserélünk. Eddig volt garanciás lengőkar+szilent (alkatrész nem volt még 1 éves), gömbfej törés (?), szóval nem túl jók mostanában a minőségek.
A gyári 2015-től 2019-ig bírta, -
-
-
2-More
aktív tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Teslatól egy picit komolyabb szervízháttérrel rendelkező hunyadihoz vagy kiához sem tudnak on the spot hozzászagolni, hanem hotline van koreába minden szarért. Alkatrész pont ugyanúgy nincs hozzá polcról ha valami specifikus.
Korlátozni biztos, hogy korlátoz, max nem veszed észre, mert amúgy basz mindegy, hogy 500 vagy 300 lóerő lódít előre, ha egyszer 1RPMtől ott a power, ahogy az is mindegy, nem veszi észre seggre az ember, mekkora ez a difi télen a -10 fokban meg mennyi tavasszal a +20ban meg nyáron a +40ben, mert nem ott helyben hasonlítod össze, és felejt az ember segge.
Az, hogy mi mennyire pusztul, degradálódik, hááát.....a legeglegöregebb sincs 9 éves, a derékhad ami global meg van is az 2019 és utáni. Azért ennyi év/darabszámból eldönteni azt, hogy egy teljesítményelektronikában mi/hogy kókad el, az elég nehéz, hogy na ez vagy az szar vagy örökös mint a szegénység. Tény, ha nagy, általános konstrukciós hibák lennének, annak már lenne visszhangja. -
WiZARD
veterán
válasz
2-More
üzenetére
Azért annyira nagy bajuk nem szokott lenni taposástól
Van rakás hülyegyerek M3P-vel és jól elvannak, panaszkodás nélkül. Lehet tolni hidegen is, nem korlátoz.Akku ami talán kicsit jobban degradalodik a jelek szerint azokban amiknek jobban nyomják.
Nekem lengőkart simán cseréltek, és ilyen jellegű problémát (hogy gariban nem cserélik) eddig nem láttam a FB csoportokban, pedig minden szarért sírnak mindig.
De tény hogy q kevés a szerviz, és nincs holnapra időpont. -
2-More
aktív tag
válasz
blueboi69
üzenetére
Nem a lengőkar maga megy szét, hanem a szilentek meg a talpasok, volt is rá egyfajta visszahívás, ami abból állt, beszállítót váltottak azt' jól nem szóltak róla a usereknek.
Elektromost nem tudod hidegen szétnyelezni, mert korlátozza a teljesítményt, de melegen sem arra van tervezve egyiknek sem az elektronikája, hogy te feszt rajtolgassál vele, sem a motor, sem a váltó, sem a semmi. Autóskártya, hogy fúúú váááá 4sec a 0-100, de ha tényleg taposod is neki, azt nem köszöni meg a hajtáslánc hosszútávon, meg a gumis kurvája leszel eleve. Csodák nincsenek, van egy ótvarnagy teljesítményelekronikád, invertered, villanymotorod, kilowattos veszteségek vannak ami hővé alakul, azt hűteni kell, arra folyadék kell, a hajtásában olaj van, stb stb stb. Aztán jön a ledzsend hogy 1 millát futott kaliforniai taxi, meg társai, és gyári akki 99% 100 éves korában.
A legtöbb teslás, tisztelet a kivételnek, ugyanolyan szemellenzős, mint a bmws vagy a hondás, ugyanúgy megy a "ááááá 1 csepp olajat se eszik a KáááHúsz, meg áááá 300k km után is szegre tudja a 209 lójjerőt, padon mérve", stb stb. -
blueboi69
őstag
válasz
2-More
üzenetére
Ez a lengőkar amúgy gyenge a tesla-kban, mert normális utakhoz van tervezve vagy miért olyan sarklatos dolog?
Jópár éve veretem autókkal, lengőkart még soha nem kellett cserélnem.Elektromos autónál ha hidegen nyomják neki akkor az az elektromotort vagy az akksit gyilkolja? belsőégésű motornál nyilván sokminden kopik, de elektromosnál ez hogy van?
-
blueboi69
őstag
válasz
JonesC
üzenetére
Meglepő lesz amit mondok, nincs teslám
Meg hát mennyi idő alatt fűti fel magát -10 fokban?
Most ha megyek vele, ide-oda, beszaladok a boltba, oda sem pólóban megyek, akkor a kabátot lehetne állandóan fel-le venni. Mire bevásárolok kihül és energiapazarlás. Nekem teljesen jó a kabát. -
2-More
aktív tag
válasz
WiZARD
üzenetére
vagy épp nem. Nekem nem az a bajom, sőt, nem is nekem a bajom, mert nekem nincs ilyen klozetom (még), hogy következetlenek. Veszel valamit tizen-huszonmilláért, és pénzfeldobással dől el, van e szervíz, ha van, hol van, ha fizetni kell, miért kell.
A főnökömnek MEGINT szar a model3ban a hátsó ajtóteló, de nem kicsit, eláll az ajtó legalább 8 centit. Első csere: gari. Második csere: gari, de munkadíj 70k, majd visszautal, mert mégis gari, most harmadik csere: nem gari, 45k (lenne), ha lenne időpont/alkatrész.
Közvetlen főnökömnek pofáztam, HÁROM hónapba telt az ismert típushibás hátsó gömbfejet kicserélni a balos ajtótelón.
Nagyfőnökömnek most cseréltek lengőkarszettet, tán ezt is regéltem, verte a 450et a számla (80 ezer sincs a verdában), többhavi huzavona után egy maszek Dacia szervízben, mert az elvileg létező márkaszervíz ezt nem tudta megugrani júniustól novemberig, viszont úgy ropogott, hogy bécsig már nem mertek vele elvergődni. -
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
Lengőkar is olyan, hogy valaki leteszi a nagy esküt, hogy úgyis milyen sokáig bírja, nem lesz azzal baj, másiknál nem bírja de legalább gariban intézik, aztán van akinél nem. Elmúlt kb. 2 hónapban ennyit már hallottam párszor. De legalább van alkatrész. Aztán legyünk okosak kinek van igaza, vagy mekkora mintavétel alapján melyik halmazba esnénk. Mondjuk ilyen drága autót esélytelen nézegetnem, így ez a veszély nem fenyeget
-
2-More
aktív tag
válasz
Bujdy81
üzenetére
Teljeskörű garis, - kopó/fogyó, és azért tecsláék eléggé szabadon értelmezik a kopó-fogyót, lásd, lengőkar, futóműcsingilingi. Meg azért ilyenkor eltöpreng az ember, egy olyan autót, ami újkorába verte a 20 millát, miért is dobnak el kevesebb mint a feléért, úgy, hogy 45 ezret futott. Rágtam rajta a gittet nagyon, mikor a vitarát vettem, hogy merjek e ekkorát harapni a másik ujjamba is, és valahogy mindegyiknél kiderült, hogy jaaa hogy innenvan, onnanvan, ilyen modell, olyan varia, és amibe be lehetett volna úgy ülni, hogy előtte nem flottás, lízinges, nepperes ütömvágom szekér volt, abból mindjárt 10ről indult még tavaly nyári is az SR is.
-
Grillo
őstag
válasz
Sipi-
üzenetére
Jaja, ez lesz, csak mivel az A oszlopon kicsit rántani is kell, nem feltétlen lesz olyan magánzó, aki meg tudja csinálni.
Ahogy írtam, én is nézegettem az új autók alját, de már így is bőven a 3 havi bevétel felett nézegetek, hitelt meg nem akarok erre felvenni (bár az ingatlanos bármikor tudnám zárni, csak az meg olyan alacsony kamatozású, hogy nincs értelme). Ha kelleni is fog + zseton, azt családon belül akarom megoldani, és akkor nincs kamat, meg annyi összeggel, ami mondjuk 1, max 2 év alatt visszaadható. Namost április után bármi IS lehet a céggel is, szóval annyira nem akarok túlnyújtózni.
Após mondta, hogy ő besegít, de nem tudom, hogy 100 ezerre, vagy 2 millióra gondolt-e, abban maradtunk, hogy még nézegetek, aztán majd beszélünk.Ennyire fiatalokat nem néztem a fentiek okán, de ha meglesz a 3-4 típus, ami szóba jön, biztos elkezdek túrázni ide-oda. Kolléga 1 év nézegetés után vett Honda H-RV-t, azt hiszem 5 éveset, szigorúan a szívó benzinest, ő most elégedett, de mondjuk legtöbbet a vonatra menet használják két település között, arra pont egy plug-in, pláne elektromo lehet jobb lett volna (bár faterja autószerelő, úgyhogy nem kérdés, alaposan meggondolták, és npera sem e-Volvoval jár...).
-
WiZARD
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
De garázsban is áll és ott is előfűtöm, máshol meg méginkább.
Idejét nem tudom mikor ültem be hideg autóba. A Golf volt az utolsó, de ott meg ülés fűtés miatt nem kellett semmi, 1 perc után érezni, annyit meg inkább kibírok mint kabát amit kb csak kiszállva tudok normálisan levenni. -
Grillo
őstag
válasz
zetor2000
üzenetére
Azt láttam. Ha kétszer ennyi lenne a keret, nem kérdés, hogy újat, vagy max 2 évest néznék, akkor az kezdeti értékcsökkenést már megúsznám, de kvázi új lenne.
A mostani Duster tetszik, az előzőtől hányok, pedig nem vagyok egy eltartott ujjal vezető lord, de faternak van (volt facelift előtti is), és kiver az izzadtság a belsejétől. Vezetni amúgy nem rossz, de kicsit olyan, mint a F/G Astra volt, igénytelen putri, de ha valakit nem zavar, akkor fasza tud lenni. Engem ez valamiért nagyon zavar, pedig a kárrierem alatt full fapad pickupoktól a Niván át rohadt sok szart vezettem, nem nagyon jött elő az érzés.
-
blueboi69
őstag
válasz
WiZARD
üzenetére
Tehát ha mondjuk egy átlagos télen -5-fokos az autó akkor is pólóban ülsz be? Ne abból indulj ki, hogy mindig elő tudod fűteni vagy garázsban áll.
Nem vagyok fázós típus, de nekem baromi kellemetlen a hideg autóba beülni. Eleve most 5perceket megyek reggelnte, ez az jelentené, hogy gyakorlatilag végig hideg autóban ülnék poloban. Kösz, nem

-
blueboi69
őstag
válasz
Bujdy81
üzenetére
Nade a model 3 az nem családi autó, abba messze nem tudsz annyit pakolni. A tied az már jó, de az meg már drágább.
És akkor még mindig ott tartunk, hogy ki kéne köhögni a model3-nál is 7-8millát alapból. Az meg azért nem mindenkinél van csak úgy zsebben és nem is 3 havi fizu, de mégcsak 6havi sem.
-
zetor2000
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
A Skoda onnan jött, hogy írtad, rádírt egy fószer, hogy Skoda...
Előttem az ucca túloldalán van egy fószer, neki van egy asszem Kodiaq-ja, de nem érdeklődtem nála, mert egy k*cs*g... nyáron mindig (!) hétvégére időzít valami hangos szerelhetnéket, vagy berregteti a motorját (nem a Skodáét... vagy egy 2 kerekű izé is neki), vagy követ tör, fúrfarag... a lakóház vele szembe meg aludna... ~70 lakás néz erre a parasztra.Mozsmég az motoszkál bennem, hogy a Zone youtube csatorna csinált videót, hogy 4 autó, ami nem kínai, de 10M alatt van. Ott volt valami Dália is, hogy az alapból nem drága, de olyan csótány, hogy mindet túlél... Abból esetleg lehet olyan modell, ami nem full fapad, de még nem világösszespénze. A márka vmelyik modellje Európában a legtöbbet eladott, szóval azért annyira nem lehet rossz.
A műzsorban a Hunyadi egyik modellje, talán Tucson volt, de az mindenféle kezvezménnyel volt négykilences... 9.999M, anélkül inkább 12, szóval ezt pont nem mondanám, ha 4-6 körül keresgélsz.
Ha esetleg lesz pénz évközben, akkor itten van, amire érdemes lehet várni: [link]
-
WiZARD
veterán
válasz
Bujdy81
üzenetére
Azért az nagyon hőmérséklet függő.
Decemberben mentünk Zakopaneba, odafelé futott garázsból indulva a SUC-ig 27es fogyasztással mentünk el, mert a sokat fűtötte az akkut hogy ott gyorsan tudjon tölteni.
Hazafelé ugyanezen a szakaszon, +10 km/h átlag mellett is csak 25öt evett, akku fűtés nélkül. (Y LR AWD) -
Sipi-
őstag
válasz
Grillo
üzenetére
Ha nem utálod a mostani kocsit, akkor lehet érdemes egy irányárat kérni a szerelőtől egy "rendrakásra".
Új autónál kell (erősen ajánlott a) casco, olajcsere biztosan legalább duplája, mint a mostaninak. Viszont (remélhetőleg) nem romlik el, kényelmes, színes, szagos.
Bemutatóauzók vagy nagyon fiatal autók között nézelődtél?
Maximum 2 év és maximum 30e km? -
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69
üzenetére
December közepén betettem egy kabátot a Teslába. Azóta ott van, hogy ha kell legyen. Itthonról előfűtve indulok, cégtől szintén. A garázsig, cégig nem veszek kabátot, minek. Majd ha lesz tél!
Anno voltunk egy februári túrán a Hargitán, ott volt tél. Nappal felszaladt a hőfok -15-ig is... -
Jahno
veterán
válasz
Bujdy81
üzenetére
"Szekszárd-Pécs 60 km. Milyen kocsi fogyaszt 50%-ot azon a távon? "
Most a kisebb Hunyadi amit annó kinéztem. 200 km környékét lehet vele óvatosan menni, ami inkább 170 körül mozog. És ott Harkány volt a cél nem csak Pécsig.
Tesla elmegy, tudom, de nem is arról beszéltem.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Jahno
üzenetére
Az megvan, hogy pl. autópálya menetnél az "akku temperálása töltéshez" azt jelenti, hogy lekapcsolja az akku hűtését?
Tehát konkrétan kevesebbet fogyaszt olyankor...Amúgy meg lehet magyarázni, hogy az elektromos autózás szar, de szerencsére a komámnak nem mondta el senki, hogy ne akarjon elektromossal menni nyaralni, ezért azzal mentek. Vett 7 millióért egy használt Model 3 LR-t. Két gyerekkel, asszonnyal pont jó. 4,4 alatt van százon, ha gyorsulni akar, egyébként pedig nem Zalába megy el egy seggel, de óvatosan még Crikvenicába is. De ha megáll 10-15 percre tölteni, akkor simán.
Szekszárd-Pécs 60 km. Milyen kocsi fogyaszt 50%-ot azon a távon? Csepel plaza->ZalaZone 240 km. Szinte bármelyik Tesla elmegy oda teli akksival indulva töltés nélkül. De egy 3-as LR-t, ha ott töltöd egy szottyadt AC töltőn 2 órát, akkor haza is jön...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
2-More
üzenetére
Elmélyedtem. Facebookon szakcsoportban megadták a törvényi helyeket is, könyvelő is validálta. Akkor van vekengés, ha valaki kapzsi és nem elég neki 50% ÁFA, meg 50% karbantartás elszámolás. Akkor kell a menetlevél. Ha valaki pl. területi képviselő, az meg úgyis vezeti, meg is érdemli, hogy elszámolja a költséget telibe, hiszen TÉNYLEG munka célra használja.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Jahno
üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy 89 ezer km Teslázás után elmondhatom, hogy kevesebb időt töltöttem az elektromos autó töltésével, mint a dízellel!
Mert a töltések 90%-a olyan, hogy hazaérek, bedugom, reggel kihúzom, 2x5 mp. És nem járok 5-600 kilométerenként a benzinkútra 5-10 percekre... -
Grillo
őstag
válasz
zetor2000
üzenetére
Jöhet bármilyen bódé, bólé, lehet a végén q is.
Kodiaq rohadt nagy, sógornak most az lett a céges az S-Max után. Jól néz ki, de sem nem tankolnám, sem nem tartanám fenn. Legolcsóbb 7 milka a használtautón, de van ajtóból kihúzható esernyő.
Enyaq van már 4999999-ért több is. Igaz vízkárosak, de a leírás alapján az akku száraz maradt. Ja elektromos. És bazi nagy.
Karoq van úgy 6 milliótól, nem is tűnik rossznak, meg értelmezhető méret, bár a literes TSI nem tudom mennyire repíti, de biztos ellennék vele.
És még a Kamiq, ami ránézésre egy emelt Scala, de ez is már 6-tól indul kis motorokkal.Egyébként tetszenek a Skodák, inkább vennék, mint VW-t, de tapasztalatom utoljára egy 105-össel volt, abból nem vonnék le következtetéseket.
Meg gondolom ebből is sok volt a flottás, ami, ha a egyes kollégákat nézek, bazira ijesztő, ha meg magamat, akkor mégsem annyira. -
Grillo
őstag
válasz
Sipi-
üzenetére
Hát, onnan indultam, hogy valami kéne, mert a mostanira nincs értelme sokat rálocsolni. Aztán, hogy 3 millióért nem érdemes nézni.
5-6 millióért van sokminden, de akkor már 7-8 körül van új (én is pörögtem ezen).
A következő lépcső az lesz, hogy a mostanira mégis érdemes rálocsolni sokat.
Aztán GOTO 0, vagy mi, nem tudok programozni.
-
válasz
Jahno
üzenetére
fb csoport szerint korrektül intézik a dolgot (évente meg kell mutatni márkaszerviznek valami nem világvége pénzért), de általában 10 éven belül a nimh akksihoz se nagyon kell hozzányúlni.
invertert 15 éves korig cserélnek, ahhoz csak annyi kell, hogy a visszahívások meg legyenek csinálva, de van aki szerint ahhoz se ragaszkodnak. -
npera
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
Én mentem vele többször már Budapest-Göteborgot. Tipikusan 120-at tartok és néha feltolom 150-160 köré előzéskor. Ilyenkor pár percig 150-160, aztán vissza 120. És ezt egész Német(h)országon át. Osztrák és magyar autópályán értelemszerűen max 140 óra szerint előzéskor. Lányommal megküldtük a végsebességet is, 180-at tudja tartani.
Egy alkalommal kompot kellett "elkapni", akkor egy VW Phaeton törte az utat és megpróbáltam tartania a tempót. Ott kábé 1 órán át ment a tartós 150-160 és néha maximális 180. És elértük a kompot.
A fogyasztás akkor nem 5-literes volt, de simán tudja....
-
-
Grillo
őstag
Írtam a kocsibeszerzéssel kapcsolatban az autós topikba is (ők csak ahhoz értenek, nem mint itt), új javaslatként érkezett a Skoda Scala (privátban küldte egy srác, igen korrekt összefoglalóval), meg megtudtam, hogy az 1.8-as hibrid Toyotákkal nem lehet tartósan autópályatempót menni, mert nem arra vannak.
-
npera
addikt
Volvo EX60 megjelent, vegyétek jól
Ahogy nézem ez messze az én pénztárcám felett van, mondjuk nem is csodálkozom...
-
Grillo
őstag
válasz
qnadam
üzenetére
Tudom, de a kültér-beltér azonos. Nem láttam még ilyet közelről, azt levettem, hogy a burkolatok jelentős része könnyen karcolódó műanyag, de azért megtekinteném közelebbről is.
2-More: hát igen, semmi képpen nem szeretnék szürreális fenntartású autót, bár valójában mind az.
-
Jahno
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
WiZARD
üzenetére
Én a jéghideg autóval merino, thermo, toll rétegben kesztyűben letolom a reggeli oda-vissza kört, mialatt nagyjából elkezd fűteni az autó. A seggsütő (kultúráltabb autókban ülésfűtés van, de ez max fokozaton fájdalomküszöbig melegít) hasznos, és gyors, de inkább az ablak kapja a jégtelenítést reggelente. Aztán hagyom kihűlni, és délután még egy ugyanilyen

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- GeForce RTX 5080-nak álcázott 5060-at kapott egy pórul járt vásárló
- Parfüm topik
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Gyártási gondok a BOE-nél: Samsung kaphatja az iPhone 17e kijelzőit is
- Projektor topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- HP X360 830 G10 2in1 360 fokban kihajtható tablet mód is! i5 1335U 16Gb 256GB
- ÚJ iPad Pro 13" M4 Space Black 256GB Wifi
- Dell Precision 7550,15.6",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11, 2 KAMERA
- DELL 7040 SFF Core i5 6500 //8GB DDR4 //250GB SSD - tetején kis nyomódűs
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 - Új, 1 év garancia - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Xiaomi Mi 11 Lite 6/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Tehát konkrétan kevesebbet fogyaszt olyankor...