Hirdetés
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Meggyi001: Mágneses vízálló GPS nyomkövető - 1 hetes felhasználói vélemény
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
eattila
üzenetére
Azt én is, de ezek ennél sokkal bonyolultabbak. Kezdjük azzal, hogy ami kutya kéznél van az nem érti a frizbit sem. Meg azt sem, ha a hátamon kellene mászkálniuk és hasonlók. Viszont egyik képes beparázni egy madártolltól, vagy érdekesebb falevéltől. Ezek némileg nehezítő tényezők.
-
npera
addikt
Láttam élőben BMW iX-et (rendes kuncsaft gépkocsi) és Volvo EX60-ast (tesztjármű)... mit mondjak... A modern autóipar elveszített teljesen. A fiam is abszolút indifferens a modern kocsikkal kapcsolatban, kábé 90-es évekig érdeklik a kocsik, az utána jövő mélyrepülés már nem hatja meg.
Vicces, hogy elvileg (!) a BMW és a Volvo nem kémkedik egymás ellen, mégis mennyire azonos technikai tartalommal és hatótávval (5 km különbség) jelent meg a két kocsi.
A formatervtől kábé öklendezem mindkét esetben, ez valami borzalom.
-
blueboi69
őstag
Na már itthon. A buli jo volt. Direkt figyeltem, autoba beulestol szamitva 12p volt a Konyvesre rafordulni, a villamosmegallo fullon volt a sokadik vili utan is. Netto 50p alatt haza is ertunk.
-
-
zetor2000
addikt
válasz
Jahno
üzenetére
Szerintem a Planet Rockot kevesen nem ismerik...
Eléggé alap hip-hop nóta. A többi melódiáját én nem nagyon ismerem, de ez azért eléggé elsők közt volt.Rétegzene? Kebu?

-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000
üzenetére
Tegnap már belefutottam, csak gondoltam senki nem ismerte a nevét. Alkotásait, részleteket és az alapokat mindig beveti valaki. Egy kósza eurodance alkotását ismerem. Élőibe most belenéztem, hogy ne írjak hülyeséget, de ezeknél akik már annyira tudnak vagy más anyagát játsszák és bulit tartanak azt nem sikerül értelmeznek. Grandmaster Flashtől és Jazzy Jefftől már legalább hallottam jókat.
Úgyis az a bajom, hogy valami rétegzenés buliba kellene menni évek óta, csak nem nagyon van. 3 hét múlva jön Angerfist az Arzenálba, amit egy gyenge "talán"-ra sem húztam be.
-
zetor2000
addikt
Napaszmek... >> [link]

-
az előbb a családi negatívok és diák szkennelésekor kiderült, hogy jól emlékeztem: tényleg volt egy starsky és hutch stílusúra festett sárga daciánk.
keretezett dia, így nem derült ki, mi ez a rettenetes szemcsézetű film, de a tekercsben talált hasonló dia alapján esélyes, hogy fortechrom 100.
hát nem egy kodak portra, na
-
2-More
aktív tag
válasz
Jahno
üzenetére
Ha tényleg NINCS min járni, van egy szett 7x15 Ronal felnim, ET42, nem ér bele a jövőhétbe is, ÉS van rajta egy szett 195/55R15 még elmész vele egy nyarat stílusú gumi, szerelve, azaz viszed, felakasztod, s ha már lefutotta életét, goto1. Továbbá van egy kétszéles szettem, ami régi gumi, de még szőrös a széle, ÉS garázsban tartott volt végig, 185/55R15 elől és 205/50R15 hátul, olyan autóról, ami GYÁRILAG kétszélessel van szerelve, azonos márka.
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa-
üzenetére
Én is megpróbáltam. Ahogy kiértünk a térre kutyát le sem lehetett lőni, aztán meg hamar elfáradt, szóval következő hasonlóra 3 kutya kellene, csak akkor kezdésig lefárasztják egymást. Persze ha netes megmondóknak felvázolom, hogy még a labdát sem úgy kapja el, ahogy a könyvekben le van írva, akkor soha nem lenne vége az egésznek, így maradok a saját megfejtésnél és próbálkozunk.
Persze a munkásobi amivel melózom az rövid ilyesmikhez, megpróbáltam az APSC turistacuccal és a végén még lesz belőle valami:
Kellene pár jó képességű kutya, meg esetleg olyan ami frizbit is elkap.
-
Jahno
veterán
Gyárban legalább volt időm, lementem garázsba rombolni és kiástam a pótkerekem. Lehet eddig is megcsinálhattam volna, de most már mindegy. Emlékeztem én, hogy van ilyen egy viszonylag zűrösebb felnin. Következő B tervnek jó lesz, pár 100 kilométereket tán még kibír. Kérdeztem a gumist, hogy nincs-e valami levetettbontott vacka, de nem nagyon akarták megoldani, csak újat és azt is párban. Délután megtákoljuk, aztán jöhet a szerelés ütemezése.
Hétvégén Kiskunság madárles, jövő héten lesz ez a víztározó látogatás, tömegközzel odavissza legalább 3 órás út, kocsival nincs 1 óra. Első másképp nem megoldható, utóbbihoz csak nem ártana.
Több átszállással elvileg rövidebb, de az az idő el fog úszni, akármerre is indulok, lehet H7, 1es és Örstől busz lenne jobb, vagy a fene sem tudöja...

Ilyenkor mindig csókoltatom azokat akik 5+ évvel ezelőtt is a megosztott autót meg hasonlót emlegettek, hogy pont erre való, hatékony és occsó, oszt valahogy még mindig nem akarta igazolni az élet.
-
zetor2000
addikt
válasz
blueboi69
üzenetére
Egy ilyen Ford / VW Caddy maxi kombi a cégtől újonnan nem opció? Oké, nem hibrid (vagy nem tudom, van e?) de elég nagy, mindenre megfelel az elekrtomos hatótáv meg iksz.
Esetleg emellé (oké, nincs pénz) rövid távokra egy tisztán villanyos? 5-10 kilométerekre nincs jó belsőégésű alternatíva. Se benzines, se dízel, se etanolos. Be se melegedik a motorka, mire már leáll. EV-n meg lenyomod az amperpedált, azt halad. -
2-More
aktív tag
-
blueboi69
őstag
válasz
Sipi-
üzenetére
Igen, Bujdynak megérte a lizing, meg egy másik kollégánknak is.
Elég a napelem, többet termel, mint a fogyasztásunk ,a tisztán elektromoshoz kevés.
És itt a rövid távokra meg pont jó a phev, hogy tudjon villannyal menni. A sima hibrid ezt nem tudja. Illetve áramról olcsóbb tankolni, mégha ki is kell fizetni, mint a benzinkúton.
-
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69
üzenetére
Nem értem miért ragaszkodsz ennyire ahhoz, hogy plugin legyen. Azt mondtad így sem elég a napelem, tehát nem fogod otthon tölteni.
Egyébként kérdezd meg Bujdy-t, hogy Ő miket varázsolt a számokkal. Valami olyasmi rémlik, hogy a Model Y-t kihozta úgy, hogy nagyon megérte lízingre venni és nem jött ki sokba neki.
-
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69
üzenetére
Mert 8 éves.
Egyébként eléggé sokváltozós a történet. Abba nem gondolkozol, hogy cégesnek egy "rohangálós", közepes méretű, új kocsi (vagy max. 10e km-ig), mindegy milyen hajtással? Pl. új hibrid Puma van 7,5 millióért. Vagy MG ZS, Juke, 2008, stb.
Ezt használnátok elsődleges kocsinak, a közelben, Budapestre mászkálni az irodába, stb.
Ha otthagyod a céget, akkor meg nem veszed meg a kocsit, csak ha jó és jó az ára is.Mellé venni saját pénzből egy kicsit idősebb, de még megfizethető nagyobb autót, amibe bele tudod rakni a családot, kutyát, kisbiciklit, tetőboxot, stb. Ezzel mennétek hosszabb távokra, ez lenne a másodlagos kocsi. Futna évi 3-5ezer km-t, nem kell hibridnek sem lennie, mert ennyi futásnál a fogyasztás sem annyira lényeges.
-
blueboi69
őstag
válasz
Grillo
üzenetére
Elnézve róla a videókat, a műszarfal/középkonzol teljesen rendben van, hátul is van bőven hely, elég igéretes. Ha mondjuk az olcsóbbak 6M körül nem is jók, de ha az adott típus egyébként minden igénynek megfelel, akkor árban hajlandó lennék feljebb is menni. Inkább felveszek 1-2M hitelt vagy rokontól kölcsönt, minthogy utána évekig olyan autó legyen aminél minden egyes alkalommal bosszankodok, hogy ejj de jó lett volna a másik.
-
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69
üzenetére
A lényeg, hogy idefelé induljatok el időben, mert szokott nagy sor lenni a Népliget felől. Ne akarj a Határ út vagy Ecseri út felé kerülni, hogy akkor majd jól bejössz szemből, mert nem lehet balra kanyarodni az Üllőiről a Fék utcára, amikor rendezvény van (konkrétan le van zárva a kanyarodósáv).
Hazafelé meg hazajutsz amikor sikerül, az már nem számít, hétvége következik egyébként is. -
blueboi69
őstag
válasz
2-More
üzenetére
Az egész jó, ebben benne van a várakozás + séta a megállótól az autóig?
Még odafelé gyorsabb lenne a villamos, nade visszafelé kétlem. Mire eleve fel tudunk szállni rá, ha egyáltalán felférünk az elsőre, addigra autóval már hagyom is el a Bp táblát és a gyerekeknek már folyik a nyála a nyakpárnára. (nem, valójában nem folyik a nyáluk és inkább nyaktörő pózban alszanak el, minthogy használjanak nyakpárnát)
-
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
Inkább fél óra, de kinek mi. Én néha meglepődöm, hogy ugyan sokan vagyunk a villamoson de mennyire el bírja nyelni a tömeget és csak jönnek sorban. Majd utólag megtudjuk.
3 hét múlva nyitom a szezont, meglátjuk mire jutok. Parkolással már nagyobb körzetben jók vagyunk de úgyis lesz valami bénázás. Talán nyár végéig megmarad itt a vasúti építési terület és be lehet gerillázni: [link]
-
2-More
aktív tag
válasz
zetor2000
üzenetére
Ezekkel akkor szabad fankodni, de bármi mással is, ha van olyan közlekedőedény, amibe reggel be lehet ülni, míg a "jáccós" állhat bakon 2 hetet míg megjön a soronkövetkező alkatrész az autodoctól. Minden más esetben ha menni KELL, akkor nem szabad basztatni. Az egy ráadás ha két egyforma van és donor vagy két férfi-egy eset editionben oldja meg valaki a játszást, teszem hozzá, azzal csak 1x kell megbukni egy rosszakaró által és az jól fog fájni.
-
2-More
aktív tag
válasz
blueboi69
üzenetére
best buy ha csak az árát nézed, amennyiért szűken kapsz egy jobban felszerelt Vitarát
de komolyan, nem gyanús, szerinted, egy prémium phev szedán 5,6 misiért? 264 ezer klik van benne 6 évesen. Az évi 40+, ez valami kijáró akárki szekere volt, és most h lekettyent a lízing, dobja a cég. Frissen szervízelve, aha, mert a kövi tulajnak csak tökéletes állapotban akarja átadni, háppersze... -
zetor2000
addikt
válasz
-NoVa-
üzenetére
Van egy ifjú kolegám, aki jelenleg BMW fan... Van1, amit használ, ha működik. Van egy másik, ami "versenyautónak" van megcsinálva, csövezve, ültetve, stb. Meg van 2, mert olcsón eladó volt, és talán donornak jó az egyik, a másik meg egy külsőre szép kövület.
Na, ezek közül 4 nem megy, egy meg mozgásképtelen...
Anyu Suzukija/Toyotája van használatban, ha megengedi.
Volt régebben egy másik koma, aki meg sebességlázban égett... Volt ott minden... A vége akkor lett, amikor valami nagyköbcentis BMW 2x lett hengerfejes, és már nem volt anyag, amit lehetett volna leszedni, hogy síkolják. Kábé motorcsere, annyi zsé meg nem volt zsebben. Na, ember eladta, azt vett valami szívódízel Passatot, amibe beült, Jé, kényelmes. Jé, megy. Jé, olcsón megy... Aztán asszem maradt az.
-
-NoVa-
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
CVT jó. Megy, megáll, közlekedik, semmi dráma. Ezt is lehet ám szeretni egy autóban, ami nem erős, nem szép, de funkcionálisan elvisz A-ból B-be és nem esik bele az eső. A Subaru XV, amit a Forester előtt nézegettem, az pl CVT-s, de már az új Impreza, Outback és Forester is az, azok meg nem feltétlenül unalmas izék. A Jazz ingermentes volt, aztán 240k km csak belement 2003 óta.
-
blueboi69
őstag
válasz
Sipi-
üzenetére
Fizetni is
Ezért is lenne jobb olyan, aminek alacsony a "rezsije".
De egyébként így is jobban járnék, mint bármi más, mert ha magamnak vennék akkoris nekem kéne szervízbe hordani.
Ha a ceed helyett lett volna akkor ilyen opció, akkor már lenne egy saját autóm, igencsak jutányosan, mondjuk féláron. Ha ebből a szempontból nézed, akkor mégsem annyira tragikus évente az a 100ezer. -
Grillo
őstag
Na de ma mentünk egy szlovákiai kört asszonnyal meg a lányommal. Dunakesziről Beszterce, M2 után semmi fizetős gyorsforgalmi, szépen főúton. Ott körülnéztünk a belvárosban, kis múzeum, aztán át Breznóbánya, onnan haza Balassagyarmat felé.
Évek óta nem voltam Szlovákiában, akkor sem sokat. Utak épp olyan szarok, mint itthon, kátyú, foltozott szarok sokfelé. Nem vezettek rosszul, nem akart mindenki leelőzni állandóan (kb. megengedett határán mentem). Az mondjuk kicsit fárasztó volt, hogy sok helyen két település között nincs 1 km sem, de erre ott lett volna a gyorsforgalmis megoldás.
Azért vannak lefingottabb településrészek, de többnyire minden rendezett volt, érezhetően jobbnak tűnik az anyagi háttér, az autókban sok különbség talán nincs, bár nem tűnt annyira öregnek a "flotta". És jóval kevesebb a szemét.
Leszarják az autósok a zebrát. Belvárosban is. És nincsenek lámpás gyalogátkelők, vagyis nem nagyon láttam ilyet. Ez furcsa volt, itthon jóval nagyobb biztonságban érzem magam, ha lelépek, pedig azért vannak bajok.
Tátra teteje szép havas volt, fotózni nem nagyon volt idő, meg megállni is csak pár helyen, későn indultunk.
Besztercén a pláza parkolójában álltam meg (AI ajánlotta), legalább 3 órát álltam ott, 2 eurót fizettem, 5 percre a főtértől. 2 gombóc fagyi volt 3 euró egy turisztikailag frekventált helyen, igaz nem volt túl nagy, és a srác állította, hogy csak KP fizethetek (ott volt a terminál a pult szélén). Meg elég hideg is volt.
Szóval jó volt, majd még megyünk május elején konfeneciával Selmec környékére, de ha én szervezek, akkor legközelebb a Tátráig elmegyünk. Meg nem fél 10kor indulunk... -
blueboi69
őstag
válasz
Grillo
üzenetére
Ja nem, ez egy olyan verzió, hogy utána nincs kiszállás, csak ha eladjuk az autót.
De ilyen használtautónál ez csak papíron lenne céges, a nyűgje az rámhárul. Cserébe ha nem rúgnak ki és lejár a lizing, akkor enyém az autó, nem a cég tartja meg.
Én sem tudom egészen pontosan, de a cégnél van erre példa, hogy vettek így autót valakinek.
Annyiból rugalmas a cég, hogy nekik mindegy, hogy bérlésre szórják el a pénzt vagy egy autólizingre, az nekik ugyanaz a kiadás. Akkor meg már legyen autó, ami a dolgozóé, cserébe ő tartja karban. -
Grillo
őstag
válasz
blueboi69
üzenetére
De miért baj, ha szerelni kell, nem a cég fogja intézni x évig? Ha meg vége a futamnak, max nem veszed meg, ha olyan állapotú/problémás/drága. Hanem beülsz abba az autóba, amit helyette vesznek/lízingelnek neked. Vagy akkor ez lenne a Fiesta utódja, vagy az is marad, ez is lenne, meg az új céges is? Vagy nem lesz új céges?
Kissé kezd parttalanba menni a dolog. -
blueboi69
őstag
válasz
zetor2000
üzenetére
Superb jó lehet és létezik is phev, feljebb linkeltem is egyet, de ott a passat-ot is kiejtettem, mert vw vonalon sok váltóhibás panaszt említett a gemini.
Viszont a kia optima elég jó lehet, ez mondeo méret és ugyanaz a megbízható technika van benne, mint a niro-ban. Gyakorlatilag ha árban belefér akkor kb tökéletes is az eddigi infók alapján. 1-2héten belül elmegyünk egyet megnézni, hogy hogy látok ki belőle és hogy férünk el.
A ceed-nél nagyobb, az már csak jó lehet. -
zetor2000
addikt
válasz
blueboi69
üzenetére
És a 3F szabály?
Ott van a Ford is... hiába S-Max lenne a befutó.Kolegámnak Superbje van, kombi, szerintem neked elég lenne a szcenárióra. Azt nem tudom, létezik e megfelelő évjáratban / kilométerrel hibrid.
Svéd vonalon valami kombi Volvo? Még a megbízható érából...

-
blueboi69
őstag
Hmmm mintha bővült volna a választék 6M-ig.
[kia ceed
[kia optima
[ford kuga - bár ez cvt -
eattila
őstag
válasz
blueboi69
üzenetére
258k km-el vettem az aurist. Priusbol sok volt a taxi. Azert irjak oda, hogy nem volt, hogy validaljak a km-t. Haver extaxit vett, 800k km van benne. De az inverterben csak 130k. Meg a motorban is.
Masik haver prius plusz-aban meg 500k van. Az se volt taxi. De a toyotak tenyleg birjak. 4-5-600k km korul sokat kell hengerfejezni, de utana mennek tovabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Túl jól fogy az S26, túlóráznia kell a gyártósoroknak
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Napelem
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Metal topik
- További aktív témák...
- Dell i7 1355u(12x5Ghz)15,6"FullHD IPS,8-48/256-1TB,világító billentyűzet,Új állapot
- Lenovo Yoga Tab 11 4/128 YT-J706X LTE STORM GRAY
- MacBook Pro 15 Mid 2015 i7 / 16GB RAM / 256GB SSD
- ÚJ ASUS GAMER ERŐMŰ PC RYZEN 7 7800X3D 32Gb DDR5 1.0TB SSD ÚJ ASUS PRIME RTX 5070 12Gb DDR7 2ÉV GAR!
- HIBÁS - Lenovo ideapad 320-15IAP
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4443
- 27% - Samsung ViewFinity S70D Monitor 3840x2160 / 5ms / 60hz
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Konkretan frizbist nem ismerek, de a sohornomnek kutyasulija van Miskolcon. Meg talan dogdancing biraskodott is.