- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
Na, én meg délután vergődtem egy kört, aztán jó ideje érlelődik, hogy meglesek valami (több) fotós helyet a tavaszi szezon nyitásra ahova utána célirányosan lehet menni.
Eredetileg késő nyárra terveztem, csak ugye autó, szopószorzó. miazmás. Most hirtelen felindulásból haver betársult, szóval menjünk terepet felmérni, lefutott agyamban a folyamat.
Kis kavarodás, minimál tervezés, a turistaút alját megtaláljuk, utána van terepi navigáció hát mi baj lehet. LENNE navigáció. Ha lenne tér és erő. Telefon párszor átjelentkezett Szlovákiába, de net semmi, így emlékezetből valami Google műholdtérkép és égtájak alapján nekilódultunk a Börzsönynek.
Szerencsére kiadta, azt ott felismertem egy bicajos fotó alapján, hogy valahol balra kellett csapatni a szűkebb útra és egyik fán világított egy narancssárga nyíl, ami felfelé megy meredeken, szóval az biztos dombra fel. Fel volt. Nagyon :--D
Útközben rögtön megemlékeztem a terep bicajos, terepfutó, éjszakai túrázó és egyéb összes gyógyegér haveromról.
Cél a hegy válla, amit a réten keresztül érdemes megközelíteni. Oda szerettünk volna menni, azt hittem megtaláltam. Idehaza nézem, hogy lehet nem is találtam meg. Ott ránézésre rét volt, de mégsem. Viszont így van remény, mert legközelebb még jobb terepre látunk észak felé.
Fő célpont a hegy válla, az másik haver mániája évek óta (tejút, napfelkelte, mindenféle lukkamerás vagy klasszikus fotós kicsapongás akár üveg negatívra is) amire eleinte azt mondtam, hogy én oda fel nem megyek.Végül a topotérkép és az elvileg minimális szintemelkedés meggyőzött, hogy mégis fel kellene menni. Azt hittem megtaláltuk a vállát, de nem. Nem mertem volna tovább menni nappal sem, meredek lejtő, amin ugyan volt ösvény, de nem túl bizalomgerjesztő. Talán majd a jövőben. Elsőre nem tetszett a hely, most már látok benne némi rációt. Edzésnek jó, ha mások bicajjal felmennek, akkor nekem is sikerülhet :-D
Jó irányba nézett, behúztam egy rendes Hold halot, Orionnal, bolygókkal, mindenféle együttállással, ami csillagászatilag elég ritka, de kötelező jelleggel felhős ég is olyan, hogy csak nekem jut belőle :-DEleve az odajutás érdekes volt, mert egy erdészeti úton mentünk be, viszont a végén van kijelölt parkoló. Én arra alapoztam, hogy ahol parkoló meg minden van, oda be lehet menni autóval.
Igen, egy hotel és étterem vendégeinek. Ami nem akadályozhat, megkerestük az éttermet, iszok egy alibi sört + kávét meg valamit, kész is, vendég vagyok. Na, ajtón beesve a 3. embernek sikerült leküzdeni azt a problémát. Elsőnek köszöntem, mondom leülnék ide, innék valami ha lehet. Pislog, ŐŐőőööö őőő izééé, nem tudom. Hozott egy másik embert, annak is mondtam, hogy innék valamit. Páran lézengtek a placcon, de nem zártkörú rendezvény, nem VIP party, tök átlag emberek, akik kvázi otthonosan jöttek-mentek tálcákkal, kajákkal, italokkal. És néztek rám hülyén :-D Na, 2. ember is, hátőőőizéééé nem tudja, de mindjárt. Jön egy HARMADIK figura, előadom, hogy én itt esti turista vagyok, innék valami. Ja, ó, igen, hát mi itt pont ezért vagyunk, perszepersze, üljön le ahova gondolja, hozom is az itallapot. Aztán megjelent egy sokadik ember, aki mindenáron borlapot szeretett volna adni de elég volt a mentes sör, kávé, havernak egy viszki és fizettem is, húztunk fel a "hegyre".
Lehet megártott ez a 3 mentes sör, majd reggel jövök.
-
npera
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #153567 üzenetére
Lyály....
-
npera
addikt
Jahno, Nova.....
-
blueboi69
őstag
-
blueboi69
őstag
-
Samott
addikt
válasz
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #153571 üzenetére
Ő is azt mondta, hogy lehetne, de ő AZT A KONKRÉT AUTÓT akarta megmenteni, és eljárt tényleg szétvagdosni olyan SX-eket, ami a bontó sarkában állt és kb az az egy ép eleme volt, amit levágott róla. Hozzátéve, ezek a korabeli japán autók, és most mindegy, hogy suzuki swift vagy nissan skyline, úgy rohadnak, mint a szemét. Ha találsz egy ép(nek tűnő) bódét, azt is szét kell(ene) húzni, mert rohad olyan helyeken, hogy azt elképzelni nem tudod, van, ahol 3-4-5x átlapolás van, és közte belül rohad. Nincs se kiüregelve, se alvázvédőzve, és van, hogy egy ajtóoszlop benntről kifele rohad ki. A másik a lemezanyag, japánban nincs érdemi vasbánya, se normális nehézipar, ami van acél, az újrahasznosított, vagy kínai import. Évtizedek óta kajláskodnak, hamisitják a minőségellenőrzési jegyzőkönyveket, a lemezanyag, de sokszor az öntvény is a legtöbb esetben simán nem jó, néha viszont zárványos is, és van olyan, hogy teljesen korrekt 10 centi után egy 5 centis lyukban egyszerűen szétrohad. Ötvény ugyanez, van olyan váltóház, hogy kalapáccsal verheted egy ponton, majd 5 centivel mellette meg odakoppantasz és beszakad, amikor hegesztenéd, akkor simán megy a varrat, majd random helyeken elkezd fröcskölni, mint a gejzír, mert ott van benne valami dzsuva. Az európai gyártású japán autó négyzetesen kevésbé rohad, mint az echte japán, jobbak, szebbek a hegesztések, cserébe, jelentősen rosszabb az összeszerelési minőség, meg az általános beltéranyag.
És ez egyáltalán nem újkeletű, az egész szamurájlegendát Paul Schrader meg Hollywood nyomta a csúcsra, de metallurgiai vagy fegyverkovácsolási szempontból a szamurájkard a korabeli európai technikával összevetve egy koszos forintot nem ér, azért kellett 100x hajtogatni, mert nem volt elég és jóminőségű acél, sem elegendő szén a normális hőmérsékletű kemencékhez. Egy ilyen technikájú kardot összecsattintasz egy európaival, és úgy eltörik vagy kicsorbul, mint a szar, miközben a másikon nem látszik max egy karcolás. Mondom mindezt úgy, hogy alapvetően húzok a japókhoz, de ez a keleti tróger hozzállás, hogy amit tudunk, lemásolunk, elmismásolunk, ha valahol a körmünkre koppintanak, azonnal elfelejtünk angolul, az nagyon megvan bennük is, pont ugyanúgy, ahogy a tajvaniakban, kínaiakba, koreaiakban is. -
blueboi69
őstag
válasz
2-More #153569 üzenetére
Az ilyennél azt nem értem, hogy miért nem vett egy üres kasznit kompletten? Ennyire nem ritka az az autó. Mondjuk az kemény, hogy ezért maradt életben, mert a jobb oldalon ült. Ott valami őrangyal súgta neki az átépítést...
E39 M5-re is nézegettem egy időben egy fórumon ahol a csávó a duplagarázs felhajtón kapta szét az autót automjaira és rakta össze. Se kerítés se semmi. Jó környék lehet
-
2-More
tag
válasz
erre tudnám mondani a PrizzaMike-ot, kis huszonéves illinois-i kiscsákó. Volt/van egy S13 Nissan 240SX-e, amibe előbb belebűvölt egy RB25DET NEO motrot, váltóstul, aztán, mert éli a JDM feelinget, átszabta jobbkormányosra. Mondom jobb. Mondom kormányosra. Amerikában. Azért van még életben, amúgy, mert egy kereszteződésben egy szabálytalan Escalade telivágta úgy balról, hogy a balos ajtót a kardánalagútig nyomta. Kibaszták neki a kocsit targoncával az autótelep elé, kapott valami 300 dodót a biztosítótól. Na itt indult a dili. Ez a kiscsávó fogta, és ponthegesztésről ponthegesztésre szétszedte az SXet, zártszelvény keret, hogy mi hol volt, túrta a bontókat, és jó 1,5 év alatt, de összerakta. Egyszerűbb azt mondani, mi maradt a gyári autóból, mint mit cserélt, így: gyakorlatilag, a jobboldali padlólemez fél a tűzfaltól hátra, és a kardánalagút, hátul a padlólemez és a jobb hátsó negyed. Azaz, cserélt komplett elejét, negyedekkel, tornyokkal, géptetővel, tűzfallal, fél kardánalagutat ülésvonalig, balos padlót, teljes balos hátsó negyedet, komplett tetőt. Egy 2 beállós garázsban meg a kocsibeállón, sima Wallmart meg Freight Harbour szerszámokkal, 90%ban szál egyedül, a padlón fekve.
-
npera
addikt
Blueboi, egy kis svéd utcai drift. A végén látható, hogy mi lett a kocsi vége. Pedig milyen szépen kanyarintotta....
-
zetor2000
őstag
válasz
-szabi- #153563 üzenetére
B tervnek van olyan, hogy külső klavi, és akkor jön a fekete luk, meg a nyúlüreg... el lehet veszni az előre megkent vs én kenem meg a rugót billentyűzetekig, és egy laptop árát lazán el lehet költeni 1 (egy darab) billentyűzetre. De az legalább 105 gombos.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
-szabi-
addikt
válasz
A. Crowley #152574 üzenetére
Ma láttam ilyet a boltban és eszembe jutott az ajánlásod.
Gondolkodtam a vételén de végül elmaradt, viszont holnap is megyek arra.Köszi mindenkinek a laptop billentyűzet kérdésemre adott választ.
Elsősorban magyart szeretnék, csak körbejárom a B tervet.ChatGPT is the first AI lost it's job to AI
-
zetor2000
őstag
#rumnapló:
Mount Gay Black Barrel:
Próbára erősen javallott alapanyag. Karakteres illat és íz. Melegít rendesen, és van íze, jellemzően csonthéjasokra hajazó ízek. Utóíze is hosszan lecsengő, kellemes szájízt hagy. Melegen oké, jégre töltve nem próbáltam, se citrus szelettel, de szerintem egy karika naranccsal tuti. Koktélba, meleg italokba simán tenném, kólába és sütibe azért mást tegyünk - bár egyiket se rontja el.
Kezdőknek és avatottabbaknak is ajánlott vele egy esély. Nekem haverom lett, adnám ajándékba is, meg kapnám is.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
-
npera
addikt
-
npera
addikt
Óóó.... ez tudományos.....
-
Jahno
veterán
válasz
npera #153535 üzenetére
Ja, és ilyen lett de ez LEDes. Elég kényes, hogy alul legyen a tömegközéppontja és kellőképpen szimmetrikus az inga, de végül műxik. Némelyiken látszik ahol nem egyenletes kék a szín és fehéredik, ott lassul a mozgása:
Ezzel sem én találtam fel a spanyolviaszt, de jó lesz -
2-More
tag
válasz
blueboi69 #153550 üzenetére
A honvédot tudom, hogy alábaszták fullba a seregnek, ergo egy ottani nővér konkrétan katonának számít, és ott nincs tüncikézés. Yardon, tüzin szintén, de még faccse posztokért is baszkodnak ki embereket, ahány ilyen ismerős van, mind fake acc alól nyilvánul meg. Rendőrségen ráadásul a civileket betolták valami egyéb kasztba, amivel ugyanúgy szopathatók mint az egyenruhások, haver pl ugyanolyan renCergazda mint én kb, de havonta megnyer 2-3 nap ügyelet, amikor lehet, hogy péntek este 10kor értejön egy járőrkocsi, mert most engedik szabadon a baltás gyilkost valahol a megyében, és neki kell levenni a nyomkövetős lábbilincset.
-
2-More
tag
válasz
Jahno #153549 üzenetére
Meg az uránoxidos csempe, üveg tányér, pohár, a rádiumos óra, műszerszámlap, és társai. Ruszki objektívek tóriummal vannal kezelve asszem, az is a háttérsugárzás valami 40x-ét tudja.
Itt ahol gyár2ben szabadít fel épp a munka, a 4en van a dolgozó, alattam 2 emelettel itt a Szuverenitásvédelmi. Már ujjlenyomatos beléptetőrendszerük van, de amikor valami nagyember jön ide szájhabzani, rejtélyes módon megszakad a telefonhálózati kapcsolat a 2. emelet vonalábana liftben, illetve itt benn random helyeken az irodában berecseg v szakadozik a beszélgetés.
-
Jahno
veterán
válasz
2-More #153546 üzenetére
Meg a régi házak a radonnal és salakkal. Meg a ruszki objektívjek amivel lecsapódtam a reptéren is
Én azon gondolkodom, hogy milyen EM spektrumot mérhetett ésvagy hobbi módszertannal, de sosem tudni melyik hozzánk hasonló helyi hülye rohangál fura dolgokkal, elvégre egyszerűbb doziméter alig 50ezer pénz, szóval miért ne. Én is vittem volna, ha muszáj menni és alkalom is van pöcsölésre.
Pár éve is havernál ment a fejvakarás, hogy néha nem nyílik a kapu, vagy az autó és nem az elem merült le a távirányítóban. Felcsapott egy analizátort, megnézte a távirányítók frekijét mert miért ne, van olyan, méricskéljen csak, ne unatkozzon a polcon. Hamar fogott egy elég erős, fura csipogó jelet, 60 Khz-re, ami adott időpontokban megjelenik. Egyik asszisztens leányzó ki is figyelte az ablakból, hogy akkor jön a zavar, mikor egyik kolléga érkezik autóval és ha távozik, akkor elmúlik. Neked még ismerős lehet, egy KARC volt benne, amit a hatásos csípőfogós módszertannal kibeleződött, téma vége, ilyet is láttunk, majd beszélünk róla 127szer a nyuggerklubban
Én meg már legalább ilyen dobozt is láttam élőben, mert eddig csak olvastam róla.
-
2-More
tag
válasz
2-More #153546 üzenetére
Nem csak az EÜ ilyen, ilyen a yard, a tüzi, a mindegyik, de a magánszektor is. Azért szopsz, mert ha nem, a másik, akivel együtt szoptok, 2x annyit kell szopjon. Azt szoktam rá mondani, már idősebb fejjel, mert én ugyanezt csináltam 15 évig, hogy ez olyan, mint Halálsoron-ban, mikor Vad Bill elkapja a két kislányt, és azt mondja, hogy ha az egyik sikít, a másikat öli meg. De a végén mindkettőt megöli. Ugyanez van a melóban, hogy együtt szoptok, meg megy a lövészárok-testvériség, de a végén mindahányan beledöglötök, ha nem álltok fel, hogy na ezt már nem. Ezért nem értem az EÜ-t, mert nekik eddig lehetett tüncikézni, ugye hekusok, tüzibuziknak nem, és MÉGSINCSENEK kinn soha. Mondjuk, most 8.án épp a bírák miatt lesz a hupákolás, majd nézem a naptárat, szerintem kinn leszek én is létszámnak emiatt is, ahogy kinn szoptam 3 napot a KATA miatt, meg még sorolhatnám hány esetben.
-
blueboi69
őstag
válasz
Grillo #153543 üzenetére
Én is kapartam bent a falat, asszony 39fokos lázzal kb a világát nem tudta, meg akkor már 3napja fájt a feje emiatt rohadt erősen, közben a kisebbik gyereknek semmi baja nem volt ő meg igényelte a törődést.... de nagyobbiknak meg szüksége volt rám bent lelki támaszként
nem egyszerű ez... ha bent vagy és jól telik az idő, akkor elvagy, kintiek meg azt gondolják, hogy magadrahagynak, pedig nemfilozófiás oldat jó.
-
2-More
tag
válasz
Grillo #153542 üzenetére
Az egyébként valóban úgy van, hogy a pilóták és légiutaskísérők után a radiológián dolgozók kapják a legnagyobb dózist, és az erőművi meg hulladékkezelő melósok csak jóval utánuk jönnek. A Korányiról nekünk is csak jó tapasztalat van, jegyzem meg, ott a nagybratyó már az elfekvőn volt csak, de tényleg nagyon emberségesen, tök korrekten rendezték az utolsó hetét. Az hogy a nővérek kevesen vannak, meg rottyon, az sajnos alap mindenhol kb, meg azért hosszútávon az lélekölő munka, én nem is értem, miért nincs (és nem is volt) náluk korkedvezményes nyugdíj, indokoltabb lenne, mint a szarfaszú irodista zsernyákoknak, meg a soha lófaszt nem csináló katonákak volt.
-
blueboi69
őstag
válasz
Grillo #153542 üzenetére
"de ennél lehetne még sokkal rosszabb, és félek lesz is."
Én úgy gondolom szerencséd volt. Mármint, hogy mindenhol rendesek voltak és így figyeltek rád és a körülmények is normálisak voltak.
És amúgy ilyenkor derül ki amit te is mondasz, hogy mennyivel lehetne rosszabb is és sajnos van is rá esély... Az utóbbi 2-3évben jópár órát töltöttem a fehérvári sürgősségin, szerencsére semmi komollyal és mindig kisérőként, de azért látni, hogy mennyire rossz amikor a magatehetetlen nagyon időseket tologatják, jajgatnak, vagy nagyon csunyán össze van törve valakinek valamelyik végtagja és akkor ez még nem is a baleseti, ahol a tényleg véres sürgős esetek vannak.
Ahol mi voltunk az régi épület, törött csempékkel, repedezett falakkal, de alapvetően minden nővér normális volt.
Legutóbb csak egy indított gorombán, még át sem öltözött csak körbenézett. Én épp dolgozni próbáltam a laptopon, azt látom, hogy beront egy civilruhás nő és elkezd kiabálni, hogy apuka maguknak csak 1 ágy jár. Nézek is wtf. Utána visszajött, kicsit normálisabb hangnemben és megbeszéltük, hogy ne kelljen már 1 ágyon osztozni és bámulni 1méterre lévő másik ágyat üresen napokig. Ha nincs máshol ágy és jön beteg, akkor átadom éjjel 2kor is nyilván. Megértette, elfogadta.Azért jó is, hogy tudtál így beszélgetni. Emlékszem még fiatalon voltam kórházban műtét miatt, akkor idősebb férfiakkal voltam bezárva a déltepsiben, de mivel storyzgatás volt, így jó hangulatban telt az idő. akkor még mobil sem volt.
Én is azt mondom, hogy ez az egész eü csakis azért működik, mert lelkes emberek dolgoznak benne és azok életben tartják a rendszert.
Ja és én is láttam egy ember alakú zsákot amit ketten toltak egy teherkocsin amivel az ágyneműket viszik. Akkor azért elgondolkodik az ember, hogy simán végezheti így bármikor
-
Grillo
őstag
válasz
blueboi69 #153541 üzenetére
Asszony járt be az elején naponta, bár mondtam neki, hogy ki fog fáradni. Aztán megoldotta a dolgot neki egy fosóshányós, ő egy hétig szenved vele mindig, úgyhogy akkor nem jött, apám, húgom benézett pár naponta, elég is volt.
Szerencsére én ezt megúsztam, mert ha még ez is jön a bélflóra nélkül, akkor nem lett volna elég azt hiszem pár sóoldatos infulzió (mikor még gyenge voltam, sokszor nagyon lassan folyt le a fiziológiás infulzió, el is neveztem magamban filozófiásnak, mert kurva sokat lehetett közben elmélkedni, mire leszedték, és fel tudott kelni az ember). -
Grillo
őstag
válasz
2-More #153538 üzenetére
Egyébként érdekes volt látni a különbségeket az intézmények között.
Vácon a belgyógy örző szobájában voltam (pittyegő műszerek, 6-7 ágy függönyökkel, bárki bármikor vészes állapotba kerülhet), ott a nővérek totál kivoltak, legalábbis legalább a felük, mondjuk pár naponta volt minimum életmentés. Itt egyebet nem láttam, mert fixen ágyhoz voltam kötve, segítettek mindenben, meg azt hiszem amiatt, hogy 42 évesen én voltam kb. a legfiatalabb majdnem mindenhol, kicsit talán jobban is figyeltek rám. A sürgősségin is fél órán belül már ágyon voltam, ment a CT, röntgen, minden, csak a kiértékelésre kellett órákat várni, meg hogy legyen ágy a belgyógyon.
A Korányi mellkassebészet egy jól működő letisztult rendszernek tűnt, felújított szobák, elég ápoló, napi dupla vizit. És rámnéztek a dokik is többször naponta, bár az elvégzett beavatkozás ha jól értettem még kísérleti volt, tudományos eredményekkel, szóval ez is belejátszhatott (és működött is faszán). Minden reggel 5kor röntgen, hétvégén 6kor.
Törökbálint a kettő között, a kaja itt volt a legjobb, profi ápolók, férfi is, aki kedves is volt, de legfőképp bíztál benne, mert látszott, hogy ért hozzá. Persze a nővérek nagy része is ilyen volt. Viszont a pletyka alapján teljes osztály volt alattunk üres, mert nem volt se doki, se nővér, és a eredményekre, vizsgálatokra várva mentek a napok. Ez leginkább mondjuk a rákos/tumoros betegeket idegelte, fogyott az idejük, de ez sem a helyieken múlt szerintem.
Mondjuk az érdekes volt, mikor az egyik 50es srác elővette a sugárzásmérőt (rádióamatőr, mobiltérerő optimalizálással foglalkozott), és megbeszélték a röntgenesekkel, hogy hova is kéne valójában állniuk működés közben, mert amit mondtak nekik, az nem túl jó, a napi sok 10 felvétel közben szépen kapja a dózist. Ott is hagyta nekik a műszert ideiglenesen, optimalizáljanak (főleg a mobilröntgennél).
Szerencsém volt a szobatársakkal is, főleg az utolsó héten, műszerész, a rádiós, meg egy 70es programozó, lehetett beszélgetni, anekdotázni, sokat számított a morálnak is, még az ápolók is szívesebben jöttek be hozzánk.
Szóval sok a szar, de meg kell próbálni optimistán, derűsen hozzáállni (nem ment azért mindig), és akkor úgy könnyebb. És igen, közben azért haltak meg emberek, jött ki a koporsóval a szállító a liftből, de ennél lehetne még sokkal rosszabb, és félek lesz is. -
Jahno
veterán
válasz
npera #153535 üzenetére
Haversrác is ezt ötletelte, hogy ezért vett nagyobb autót, abba akár be is lehet feküdni. Aztán inkább összehoztak egy kölköt, egy darabig nem ért rá, most június felé meg lakásfelújításba kezdett, ami 1-2 hónap, szóval nyár végéig ezért nem ért rá. Tegnap dumáltam Vele, éppen a tavaszt tervezi, mert még max. 2 hónap a felújítás és akkor utána menni KELL valamerre. Meglátjuk :-D
-
Grillo
őstag
válasz
Sipi- #153537 üzenetére
Ja, tudok itthonról melózni, meg amúgy is kötetlen a munkaidő, meg a főnök is mondta, hogy leszarja, pihenjek, amennyit kell.
Igazából most felvettem az órám, és egy lyukkal beljebb kell csatolni.
Viszont folyamatosan éhes vagyok, a gyomrom viszont még azért nem tökéletes. Szóval alakul, csak figyelni kell.
Farmert még nem vettem fel, de lassan majd elbattyogok a patikába, kíváncsi leszek, mennyire lóg rajtam. A pulóveremre már mondták tegnap, hogy kicsit túlméretes. -
2-More
tag
válasz
Grillo #153511 üzenetére
Szép kaland, és örvendetes néha 1-1 sikersztorit is hallani az EÜ tájékáról, nem elvitatva, hogy ez nem a vezetés, hanem az ott és akkor gályázók érdeme. A Korányi ebből a szempontból egészen normális hely. A macska meg olyan, mint ITsnak az AI, mi vagyunk az ő csicskáik, és nem fordítva. Addig is, jobbulást!
-
npera
addikt
July 4, 1977. A modified Australian Hunstman Spider smashed the World Arthropod Land Speed Record with a speed of 513 miles per hour at Bonneville salt flats, Utah.
-
zetor2000
őstag
válasz
-szabi- #153512 üzenetére
Ilyesmire a csere a legjobb. Az a legszebb is.
A német klavi jó, mert a magyar kábé ugyanannyi karakter, és a kivágások is általában jó helyen vannak, ha olyan "szigetes" a klavi. Mellesleg ~15 körül szokott lenni a háttérvilágítós klavi, a mezei meg olcsóbb, bár laptopja válogatja.
Ha semmi sem segít, akkor valami vaskosabb billentyűzet matrica megfelelő alternatíva lehet.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Ehol van e;: [link]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
addikt
válasz
-szabi- #153512 üzenetére
Nem kell nézni, csak írsz rajta. Bármilyen kiosztással működik
(én ANSI kiosztású Ducky One 2 Minivel nyomom. A J, K, I, L csoport helyett kék nyilak vannak minden feliratot nélkülözve). 70%-ban svéd kiosztással hajtom, egyébként meg magyar.
-
-
Jahno
veterán
Mert mindig olyan egyszerű mondani, hogy a lézer tönkreteszi a szenzort és kész. Közben nem olyan egyszerű. Ez egy kicsi, 5 mW alatti 635 nm-es cucc. Fotómasina hanyatt, ezt fellógattam fölé damilon, betájoltam a közepét, aztán expó indít és meglöktem a zsinórt, hogy lengedezzen:
Nem csak egy képem van, csak itt közben mással is bonyolítottam hátha én leszek a ketszi nagy absztrakt művész
Még nem lettem, nahátTudom, tudom, ez nem pont olyan, csak szintén hamar meg szokták mondani az axiómát, hogy jajj. Ami saját kivitelezést buliról betettem azt nem tudom pontosan, de egy 30 wattos lehetett (átlagban 20-50 közt voltak gépek amiből válogattunk). Amit a kockás terítőn láttatok az 300 mWos volt 520 nanométeren, azokhoz is 1 méternél közelebb is tettem a fotómasinát. Erre írtam, hogy vendégek milliói videózzák a lézeres vizuált, nagyobb nyalábok direkt szembe ugyan nem mennek de továbbra sem ennyire egzakt a dolog, ha 30 wattos lézerrel vizuálozunk, közben 10 wattal vágunk/gravírozunk és azt nem árt szemüvegben mert még a másodlagos hatása is hanyatt fog lökni.
-
Grillo
őstag
válasz
qnadam #153516 üzenetére
Ja, tavaly ennyit fogytam jó fél év alatt, most kissé rádolgoztam, bár most meg folyamatosan éhes vagyok, így, hogy rendeződik a hasam is kissé, és az ízekből sem csak a keserűt és a sósat érzem, mégiscsak leálltak az antibiotikummal már egy hete. Olyanok a lábszáraim mint a ropi. Meg mondjuk a vállöv is sokat vesztett "robosztusságából". Nem baj, megyek majd sokat gyalog, minden nap elsétálok a boltba. Sörért. Meg van a gyereknek 1-2 súlyzója, majd kicsit kézbe veszem azokat is.
-
Jahno
veterán
válasz
WiZARD #153508 üzenetére
Deepizé az ami bekamuzza a videót aztán ad egy képet? Nekem van erről némi anyagom ha nem szeretnél Googlézni, de masszív és lehet nincs értelme. Múltkor már emlegettük, hogy pászma van, egy ponton lép ki, a mobil lencséje ezt koncentrálja. Azt kérdezd meg, hogy ott mekkora energia csapódik le és egy gyorsan mozgó pászma mennyivel jár. Luminarnal szerintem lesz pontos doksi is a modulra, aztán múltkor néztük, hogy más nm, mint S többi aztán akkor utána lehet jarnit. Hát sok szerencsét.
-
blueboi69
őstag
válasz
Grillo #153511 üzenetére
A mindenit! Dejó ,hogy visszatértél azért!
Én csak 3napot voltam kórházban a nagyobbik gyerekkel, de az egész család influenzán esett át, valami csoda folytán csak engem nem vert le. Asszonynál kezdődő tüdőgyulladás volt, láttam rajta, hogy milyen szarul volt, úgyhogy átérzem vagy legalábbis próbálom milyen lehetett.
Nemsemmi élmények -
-szabi-
addikt
Tudtok valami szép módszert német billentyűzetes laptop magyarosítására?
ChatGPT is the first AI lost it's job to AI
-
Grillo
őstag
Üdv urak! Kihagytam vagy 1400 hozzászólást, meg 25 napot, ennyi volt pont, amit kórházban töltöttem.
Röviden tüdőgyulladás, amire rájött egy mellhártyagyulladásos plusz, ott termelődött vagy 3 liter folyadék, ami majdnem megfojtott, de már jól vagyok.
A felépülésben részt vett a váci belgyógy, a törökbálinti tüdőkórház és a Korányi mellkassebészete, két mellkascső, rengeteg kedves vagy legalább korrekt ápoló és orvos.
Ma hazajöttem, család még megismert, a macska ugyan úgy leszar, mint előtte, tehát működik a világ.
Azért egy sört szisszentek még, bár lehet nem tudom meginni az egészet, vagy visszajön a fosás, de akkor is.
Pozitív, hogy megismertem pár érdekes embert, meg hogy 20 éve nem voltam ilyen könnyű.Remélem itt mindenki jól van, a mai napot azért lehet visszaolvasom.
-
WiZARD
addikt
válasz
-NoVa- #153509 üzenetére
De messzebbről pont hogy kisebb, tehát ami közelről 4 pixelre fér rá, az messzebbről már lehet hogy csak 1.
Ha még nem fókuszál pontosan akkor homályos a kép, dehát nem az.
Ha meg ennyire kamera specifikus okok vannak, akkor más képalkotót más távolságból tehet tönkre.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
-NoVa-
addikt
válasz
WiZARD #153508 üzenetére
Ennyire. Itt lencsék és fókuszolpontok és energiák komplexebb együttállását kéne kiszámolni, aztán esetleg az iPhone is lehet ludas, ha x távolságból fókuszál sokkal pontosabban, annál messzebbről nagyobb felületen szórja szét ezt az energiát a szenzoron, és ha már 4 pixelen oszlik, nem ég.
-
WiZARD
addikt
válasz
-NoVa- #153504 üzenetére
És mi a magyarázat erre? Mitől nem okoz gondot 2 méternél, és rombol 1 méterről?
Nem tudom hogy kell számolni, de Deepseek és ChatGPT is azt mondja hogy 2 méteren elhanyagolható (1% alatti) energiát veszít egy 1055nm lézer.
Vagy ennyire ki lenne centizve és maxra csavarva?
Elvileg 250 méterre lát el. Tiszta időben még ekkora távolságon is 2.5% veszteséget mond a chatgpt, deepseek meg 5% alattit mond.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #153506 üzenetére
Van most egy D40 Nikonom, de erre is sajnálnám. Majd valami vacakkal előbb-utóbb. Ez jövőre lesz 20 éves :wub: Kicsit oldtimer, kicsit köhög az agya, de nappal hipszterkedni teljesen jó, vagy a "nem a technika számít" megmondó arcok kezébe nyomni, hogy na akkor gyere vele kosárlabda meccsre és akkor meglátjuk mire mész sok tudással, megfelelő technika nélkül.
-
-NoVa-
addikt
válasz
Jahno #153505 üzenetére
Ha már elüti az autó, azaz kb lökhárító felett indul a buli. A gond, hogy oldalról éppenhogy mellé állva is. A maradék szenzorfelületét javítás előtt még elszórakozta.
Aztán én még megnéztem volna, zoomlencsével meg telével mit művel, valami olcsó félhalott DSLR vázat erre ellőhetett volna.
-
-NoVa-
addikt
HAndras lidar folytatás. Ha már döglött, javítás előtt kicsit még megkínozta a szenzort, ~2 méteren még nem okoz gondot.
-
Jahno
veterán
Tábla csak úgy
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #153449 üzenetére
Ilyenkor gondolkodom, hogy mire számítsak. Másik helyen meg kifelé találtam meg a cetlit, lehet a darazsak nem tudtak róla, mert szerencsére sehol nem voltak. Vagy mikor 10+ méterről hallod a zúgást és nem repülő...
Bár nem ez volt a legmeglepőbb tábla, amivel találkoztunk. Lassan egész szép gyűjtésem van belőle. Aztá nmire gondoljon az ember? Akad 1-2 fészek ami mellett ha elsunnyogok nem esznek meg, vagy 4 milliárd sárga csíkos vérkocsog védi a területét?Ez sem rossz, jelentsem bármit. Akadtak bátrak akik bőven a tábla mögé mentek (mer' mi baj lehet) én viselkedem, mert ha bajom lesz asszony is megcsapkod az durvább, mint egy repesz :--D És legközelebb nem enged el semerre.
Majd megkeresem a másik kettőt, de lehet mutattam. -
Jahno
veterán
válasz
qnadam #153499 üzenetére
És ezekben futtában még jártam is. Bár ez a lelkesen bólogató agyreccsenteket úgysem érdekli
M2 MOL kút és a vasúti átjáró közti szakasz sem gyenge. Ott is akadt mikor mentem valakihez a *film nevű helyre, aztán portás/jómunkás pislogott, hogy "hát Te mindenhol ott vagy?" Hát mondom Te vagy ott mindenhol
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Tudományos Pandémia Klub
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Mini-ITX
- Windows 11
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bittorrent topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Olcsón! ThinkPad T480s IPS érintőképernyős 16GB 256 nvme
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -40% 17,3" Brutál i7-13700H 32/1TB Iris Xe FHD IPS
- Z fold 4 eladó
- Dell Latitude 5300, 13,3" FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás sz
- Dell Latitude 5400, 14," FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás szá
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest